abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_84925501
Over soep gesproken! Gisterenavond was er soep:



Twee soepen eigenlijk: romige, zoetige maissoep en scherpe, rokerige paprikasoep. Ik kreeg de consistentie van de twee soepen helaas niet helemaal gelijk, waardoor het ondanks voorzichtig inschenken niet lukte om de ene soep aan de linkerkant van de kom te krijgen en de andere soep aan de rechterkant. Volgende keer gewoon soep van gele en rode paprika's, want dan lukt het wél. U ziet, de maissoep heeft gewonnen. :') De paprikasoep zit eronder.

Erbij quesadilla's met chorizo en machego (Spaanse schapenkaas) en in het bakje een kwak zure room.

Zon op tafel! Nou ja, in de het eten dan - ook op deze foto weer schemering en gruizig licht.
Let me see you stripped down to the bone
pi_84926524
WAt een grappig idee die 2 soepen.

Je zou ooknog glazen soepkommen kunnen gebruiken, dan komen 2 lagen boven elkaar wel mooi uit.
  vrijdag 6 augustus 2010 @ 10:49:08 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84929341
eetlepel = 15 ml
soeplepel = 15 (of 20) ml
dessertlepel = 10 ml
theelepel / koffielepel = 5 ml

Dat is niet wat er in een gemiddelde lepel kan, maar wat er in recepten me bedoeld wordt. Zo zijn theelepels en eetlepels in de praktijk vaak kleiner. En oja, in Australische boeken zijn eetlepels vaak 20ml en theelepels 5ml. In de Currybijbel is het weer 15 en 3 ml. Gedoe altijd. Dat zouden ze echt eens duidelijker gelijk moeten trekken en/of duidelijker in het boek moeten vermelden.
pi_84930303
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 13:41 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Waterkers salade met ganzenborst, Granny Smith en walnoten (<= recept).
Uit het kookboek van John Torode, Kip!

Gans zelf geschoten. *O* Nou ja, niet zelf, maar ik was erbij. 's Middags even in een pekelbadje, daarna 2 borstjes 40 minuten sous-vide gegaard op 60 graden en 2 borstjes 35 minuten zachtjes warmgerookt. Daarna alle vier nog even om en om gegrilld. De ene aten we "zo" met aardappeltjes uit de oven en een tomatensalade, maar de andere aten we een dag later in bovenstaande salade. Dat was lekkerder. Leuke combinatie, pittige waterkers, zure appel, noten en die gans. Met eend zal het ook vast lekker zijn.
Dat lijkt me echt een heerlijke salade! :Y) *bookmarkt recept*
pi_84930556
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:

pi_84930991
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:

[ afbeelding ]
Die heb ik ook. Een zegen.
Net als mijn full blown metric system schenk kan. Nooit meer gezeik met omrekenen. _O_
pi_84931045
Lot, heb je voor mij dat cheesecake recept?.

Ik ga de salade van robin ook doen. Wat een heerlijke combinatie O+
  vrijdag 6 augustus 2010 @ 12:25:44 #208
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84932594
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:

[ afbeelding ]
Die van de Blokker vind ik mooier. :-)

En mijn tip: loshalen! Zo'n stom bundeltje is onwerkzaam, bovendien gebruik je 9 van de 10 keer alleen de eetlepel en theelepel en zitten die halve en kwartlepels alleen maar in de weg.
  vrijdag 6 augustus 2010 @ 14:16:39 #209
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84937228
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 07:27 schreef minilot het volgende:
Over soep gesproken! Gisterenavond was er soep:

[ afbeelding ]

Twee soepen eigenlijk: romige, zoetige maissoep en scherpe, rokerige paprikasoep. Ik kreeg de consistentie van de twee soepen helaas niet helemaal gelijk, waardoor het ondanks voorzichtig inschenken niet lukte om de ene soep aan de linkerkant van de kom te krijgen en de andere soep aan de rechterkant. Volgende keer gewoon soep van gele en rode paprika's, want dan lukt het wél. U ziet, de maissoep heeft gewonnen. :') De paprikasoep zit eronder.

Erbij quesadilla's met chorizo en machego (Spaanse schapenkaas) en in het bakje een kwak zure room.

Zon op tafel! Nou ja, in de het eten dan - ook op deze foto weer schemering en gruizig licht.
Klinkt heel lekker :9
pi_84952150
Jawel, jullie hebben me geinspireerd!!! Vanavond maar weer eens gaan kokkerellen. Daaruit kwam deze heerlijke paprika soep van geroosterde rode paprika en geroosterde zoete rode punt paprika met een gebakken kipfiletje bijgestaan door een heerlijke quesedilla (en ja, ik ben wel erg direct geinspireerd door de eerste post op dezepagina ;) )

Excuses voor de niet al te geweldige foto, maar ik had honger! :o
Oh ja, de kom zit inderdaad iets te vol, dat kwam doordat ik geen rekening had gehouden met de kip die er nog in moest. Het paste allemaal maar net...

pi_84953179
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 20:20 schreef Elorin het volgende:
Oh ja, de kom zit inderdaad iets te vol, dat kwam doordat ik geen rekening had gehouden met de kip die er nog in moest. Het paste allemaal maar net...
Haha, bekend! :D Op mijn foto staat het bord van mijn lief. Bij mijn portie was de soep echt dramatisch overstroomd!
Let me see you stripped down to the bone
pi_84953505
Lekker allemaal zeg :9

En kunstig die saus op de cheesecake Mini!
pi_85012102

Cheesecake.
pi_85012848
ziet er prachtig uit CF! :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85015436
Frambozentaart met lemon curd en maanzaad gemaakt, was echt heel lekker gelukt.
  zondag 8 augustus 2010 @ 18:47:13 #216
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85016708
Hoe heb je dat zebra effect gekregen op je cheesecake ColdFeet? Ziet er waanzinnig uit!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85024760
Mmmmmmmmm frambozen taart :9~
pi_85033141
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Hoe heb je dat zebra effect gekregen op je cheesecake ColdFeet? Ziet er waanzinnig uit!
Ja uhh... dat is dus echt supersimpel :o Ik had een toplaag van zure room, dan maak je daar kringeltjes saus op (ik doe dat met een flesje, maar bijvoorbeeld zo'n supersmal spuitmondje op een slagroomspuit werkt ook, of gewoon met een lepel), en dan trek je met een satéprikker centrische lijntjes door de saus, dus van buiten naar het midden, of andersom.
Echt een eitje :Y)
pi_85033918
Wat een mooie foto's weer, ik krijg meteen zin om te gaan koken. O+

CF, hoe kom je aan het recept van die cheesecake? Hij lijkt namelijk erg op een taart die ik ooit heb gemaakt, met een recept dat ik gevonden had via Foodgawker.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_85040066
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL? :)
  maandag 9 augustus 2010 @ 10:55:36 #221
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_85040532
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL? :)
Het is ook vrij makkelijk zelf te maken ;)
  maandag 9 augustus 2010 @ 11:00:54 #222
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85040704
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL? :)
Van de allerhande:

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=621248&rq=lemon+curd

Lijkt me simpel zelf te maken :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85040722
Is ook niet moeilijk zelf te maken, maar denk niet dat je zelfgemaakte curd lang kunt bewaren.
  maandag 9 augustus 2010 @ 11:01:57 #224
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85040733
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Isegrim het volgende:
Is ook niet moeilijk zelf te maken, maar denk niet dat je zelfgemaakte curd lang kunt bewaren.
Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eating ;)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85040772
Wat een prachtige baksels weer hier :9
pi_85041116
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Purdey het volgende:

[..]

Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eating ;)
Ik vind het fijn dat je die potjes langer kunt bewaren. Het is namelijk erg lekker in de yoghurt e.d. :9
pi_85041842
Ze hebben het ook gewoon bij de AH en Jumbo hoor. :9
pi_85042070
Ik zal eens kijken. Lime curd is nog veel lekkerder dan lemon curd. :Y
  maandag 9 augustus 2010 @ 11:49:34 #229
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_85042151
Idd bij de AH hebben ze Lemon Curd van Chivers als ik me niet vergis
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_85090043


Tijd voor een nieuwe foto, starring de vergeten groente koolrabi *O*
Koolrabi paar minuten koken, vervolgens roerbakken met 3 kleuren paprika, rode peper, citroensap en een theelepel suiker.
pi_85173273
Ik heb nog een ander soort foodgawkerssite gevonden, maar misschien kennen jullie die ook al.
http://www.tastespotting.com/onceuponaplate.php


Lavendelijs O+ (niet van mij dus)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 12 augustus 2010 @ 10:10:51 #232
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85176335
Wauw, wat een waanzinnig mooie kleur paars! O+
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85176376
ik word altijd wat misselijk van de geur van lavendel :@ maar 't ziet er wel mooi uit O+
Ja doei.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 09:57:15 #234
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85220245


Eton Mess met bramen :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85225583

Zuurdesembrood met zelfgemaakte pruimenjam :9
(1 kilo pruimen, 350 gr suiker, 1 vanillestokje)

De foto is een beetje crap (telefoon), maar de jam is echt zo mooi rood! *O*
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85229558
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 12:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Zuurdesembrood met zelfgemaakte pruimenjam :9
(1 kilo pruimen, 350 gr suiker, 1 vanillestokje)

De foto is een beetje crap (telefoon), maar de jam is echt zo mooi rood! *O*
lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs mislukt :')
pi_85230573
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 13:22 schreef Perruche het volgende:

[..]

lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs mislukt :')
Wat was er mislukt aan dan?
Ik heb ongeveer half-om-half opal en sanctus hubertus gebruikt (gewoon omdat ik ze had). Eerst alleen de pruimen en vanillestokje (zonder water) gekookt tot het echt goed moes was en een beetje begon in te koken, en daarna de suiker erbij en weer iets van 45 minuten koken. Het koken heb ik niet echt getimed, ik heb eigenlijk alleen op de dikte van de jam gelet. Dat test ik altijd op een schoteltje uit de koelkast :P
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85230867
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 13:32 schreef lemonlime het volgende:

[..]

Wat was er mislukt aan dan?
Ik heb ongeveer half-om-half opal en sanctus hubertus gebruikt (gewoon omdat ik ze had). Eerst alleen de pruimen en vanillestokje (zonder water) gekookt tot het echt goed moes was en een beetje begon in te koken, en daarna de suiker erbij en weer iets van 45 minuten koken. Het koken heb ik niet echt getimed, ik heb eigenlijk alleen op de dikte van de jam gelet. Dat test ik altijd op een schoteltje uit de koelkast :P
het was eerst te waterig en toen te dik. Denk dat ik alles (pitten en vel) had moeten laten zitten en er later uit zeven ofzo... had er ook gelijk de suiker bij gedaan en dat was ook niet zo slim, kreeg een soort suikerstroop! als ik ze kan vinden op de markt binnenkort weer eens proberen :)
pi_85231343
Ik heb die van mij wel ontpit, maar het vel laat ik er gewoon in/aan, daar zit de pectine in die de jam indikt . Zonder vel moet je misschien geleisuiker gebruiken? Welke verhouding suiker/fruit heb je gebruikt? Het nadeel van de suiker er meteen in doen is dat die kan gaan verbranden, maar verder weet ik niet of het echt veel verschil maakt. Succes met je volgende poging in ieder geval :)
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85234209
Dikke kans dat het lavendelijs eigenlijk gekleurde aardappelpuree is, een veelgebruikte truc van foodstylisten.
pi_85241475
Zelfgemaakte zandkoekjes gevuld met jam :)

pi_85242208
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 14:11 schreef rhubarb het volgende:
Dikke kans dat het lavendelijs eigenlijk gekleurde aardappelpuree is, een veelgebruikte truc van foodstylisten.
In dit geval is het bosbes.

Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit. :Y)
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 18:15:20 #243
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85247785
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:15 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

In dit geval is het bosbes.

Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit. :Y)
Het heeft nog wel enige verbetering :) Ik had twee bakjes bramen, een gepureerd met suiker, en 1 heb ik er in z'n geheel door gedaan. Ik denk alleen dat ik de volgende keer de slagroom en meringues met de bramen doe, en de saus eroverheen giet. Nu is het meer mousse geworden. M'n meringues waren ook nog best plakkerig vanbinnen, het werd geen sneeuw ;(
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85314822

Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:



Gelukkig bleven ze niet plakken! :D
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85315810
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:

[ link | afbeelding ]

Gelukkig bleven ze niet plakken! :D
Zo, die zien er lekker uit!
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 17:10:52 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85518425

Homemade Siu Mai.

Ik had aangeboden om voor iemand een paar recepten uit te testen voor een nieuw kookboek en een recept was voor siu mai. Denk dat iedereen dat wel kent, varkensgehakt met stukjes garnaal in een deegvelletje. Eerste keer dat ik het maakte en ook al is het goed te doen, ik vond het een beeeeetje teveel moeite voor het resultaat. Maar dat kan ook komen omdat ik het vlees zelf "gehakt" heb en ik denk dat gewoon gedraaid gehakt beter is. ik hou wel van wat smeuigheid ipv stukjes. Lief vond het wel een succes, dus smaken verschilllen. En oja, ik zou er ook meer smaakmakers doorpleuren. Gember in ieder geval en waarschijnlijk nog wel meer.
pi_85518606
ziet er heel goed uit, precies zoals je ze meekrijgt van de chinees.

de smaak ben ik zelf nooit weg van. hou van dim sum maar niet echt van varkensvlees en die smaak is wel erg aanwezig altijd in de siu mai
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 15:15:52 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85648702


Appelkruimeltaartje. :9
(met amandelschaafsel in het deeg)
pi_85654633
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:

[ link | afbeelding ]

Gelukkig bleven ze niet plakken! :D
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?
pi_85664926
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 17:36 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?
Ja hoor! KLIK :P Ik heb alleen half olijfolie en half gewone olie gebruikt, en geen room of gesmolten boter, maar een paar lepels karnemelk (had geen room of boter in huis). Ze zijn heel lekker, ik heb ze inmiddels al weer twee keer gemaakt c_/
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')