Dat lijkt me echt een heerlijke salade!quote:Op vrijdag 30 juli 2010 13:41 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Waterkers salade met ganzenborst, Granny Smith en walnoten (<= recept).
Uit het kookboek van John Torode, Kip!
Gans zelf geschoten.Nou ja, niet zelf, maar ik was erbij. 's Middags even in een pekelbadje, daarna 2 borstjes 40 minuten sous-vide gegaard op 60 graden en 2 borstjes 35 minuten zachtjes warmgerookt. Daarna alle vier nog even om en om gegrilld. De ene aten we "zo" met aardappeltjes uit de oven en een tomatensalade, maar de andere aten we een dag later in bovenstaande salade. Dat was lekkerder. Leuke combinatie, pittige waterkers, zure appel, noten en die gans. Met eend zal het ook vast lekker zijn.
Die heb ik ook. Een zegen.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:
[ afbeelding ]
Die van de Blokker vind ik mooier. :-)quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:
[ afbeelding ]
Klinkt heel lekkerquote:Op vrijdag 6 augustus 2010 07:27 schreef minilot het volgende:
Over soep gesproken! Gisterenavond was er soep:
[ afbeelding ]
Twee soepen eigenlijk: romige, zoetige maissoep en scherpe, rokerige paprikasoep. Ik kreeg de consistentie van de twee soepen helaas niet helemaal gelijk, waardoor het ondanks voorzichtig inschenken niet lukte om de ene soep aan de linkerkant van de kom te krijgen en de andere soep aan de rechterkant. Volgende keer gewoon soep van gele en rode paprika's, want dan lukt het wél. U ziet, de maissoep heeft gewonnen.De paprikasoep zit eronder.
Erbij quesadilla's met chorizo en machego (Spaanse schapenkaas) en in het bakje een kwak zure room.
Zon op tafel! Nou ja, in de het eten dan - ook op deze foto weer schemering en gruizig licht.
Haha, bekend!quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 20:20 schreef Elorin het volgende:
Oh ja, de kom zit inderdaad iets te vol, dat kwam doordat ik geen rekening had gehouden met de kip die er nog in moest. Het paste allemaal maar net...
Ja uhh... dat is dus echt supersimpelquote:Op zondag 8 augustus 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Hoe heb je dat zebra effect gekregen op je cheesecake ColdFeet? Ziet er waanzinnig uit!
Het is ook vrij makkelijk zelf te makenquote:Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL?
Van de allerhande:quote:Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL?
Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eatingquote:Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Isegrim het volgende:
Is ook niet moeilijk zelf te maken, maar denk niet dat je zelfgemaakte curd lang kunt bewaren.
Ik vind het fijn dat je die potjes langer kunt bewaren. Het is namelijk erg lekker in de yoghurt e.d.quote:Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Purdey het volgende:
[..]
Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eating
lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs misluktquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 12:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Zuurdesembrood met zelfgemaakte pruimenjam![]()
(1 kilo pruimen, 350 gr suiker, 1 vanillestokje)
De foto is een beetje crap (telefoon), maar de jam is echt zo mooi rood!
Wat was er mislukt aan dan?quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 13:22 schreef Perruche het volgende:
[..]
lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs mislukt
het was eerst te waterig en toen te dik. Denk dat ik alles (pitten en vel) had moeten laten zitten en er later uit zeven ofzo... had er ook gelijk de suiker bij gedaan en dat was ook niet zo slim, kreeg een soort suikerstroop! als ik ze kan vinden op de markt binnenkort weer eens proberenquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 13:32 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Wat was er mislukt aan dan?
Ik heb ongeveer half-om-half opal en sanctus hubertus gebruikt (gewoon omdat ik ze had). Eerst alleen de pruimen en vanillestokje (zonder water) gekookt tot het echt goed moes was en een beetje begon in te koken, en daarna de suiker erbij en weer iets van 45 minuten koken. Het koken heb ik niet echt getimed, ik heb eigenlijk alleen op de dikte van de jam gelet. Dat test ik altijd op een schoteltje uit de koelkast
In dit geval is het bosbes.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 14:11 schreef rhubarb het volgende:
Dikke kans dat het lavendelijs eigenlijk gekleurde aardappelpuree is, een veelgebruikte truc van foodstylisten.
Het heeft nog wel enige verbeteringquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
In dit geval is het bosbes.
Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit.
Zo, die zien er lekker uit!quote:Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:
[ link | afbeelding ]
Gelukkig bleven ze niet plakken!
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?quote:Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:
[ link | afbeelding ]
Gelukkig bleven ze niet plakken!
Ja hoor! KLIKquote:Op dinsdag 24 augustus 2010 17:36 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |