Dat lijkt me echt een heerlijke salade! *bookmarkt recept*quote:Op vrijdag 30 juli 2010 13:41 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Waterkers salade met ganzenborst, Granny Smith en walnoten (<= recept).
Uit het kookboek van John Torode, Kip!
Gans zelf geschoten. Nou ja, niet zelf, maar ik was erbij. 's Middags even in een pekelbadje, daarna 2 borstjes 40 minuten sous-vide gegaard op 60 graden en 2 borstjes 35 minuten zachtjes warmgerookt. Daarna alle vier nog even om en om gegrilld. De ene aten we "zo" met aardappeltjes uit de oven en een tomatensalade, maar de andere aten we een dag later in bovenstaande salade. Dat was lekkerder. Leuke combinatie, pittige waterkers, zure appel, noten en die gans. Met eend zal het ook vast lekker zijn.
Die heb ik ook. Een zegen.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:
[ afbeelding ]
Die van de Blokker vind ik mooier. :-)quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:
[ afbeelding ]
Klinkt heel lekkerquote:Op vrijdag 6 augustus 2010 07:27 schreef minilot het volgende:
Over soep gesproken! Gisterenavond was er soep:
[ afbeelding ]
Twee soepen eigenlijk: romige, zoetige maissoep en scherpe, rokerige paprikasoep. Ik kreeg de consistentie van de twee soepen helaas niet helemaal gelijk, waardoor het ondanks voorzichtig inschenken niet lukte om de ene soep aan de linkerkant van de kom te krijgen en de andere soep aan de rechterkant. Volgende keer gewoon soep van gele en rode paprika's, want dan lukt het wél. U ziet, de maissoep heeft gewonnen. De paprikasoep zit eronder.
Erbij quesadilla's met chorizo en machego (Spaanse schapenkaas) en in het bakje een kwak zure room.
Zon op tafel! Nou ja, in de het eten dan - ook op deze foto weer schemering en gruizig licht.
Haha, bekend! Op mijn foto staat het bord van mijn lief. Bij mijn portie was de soep echt dramatisch overstroomd!quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 20:20 schreef Elorin het volgende:
Oh ja, de kom zit inderdaad iets te vol, dat kwam doordat ik geen rekening had gehouden met de kip die er nog in moest. Het paste allemaal maar net...
Ja uhh... dat is dus echt supersimpel Ik had een toplaag van zure room, dan maak je daar kringeltjes saus op (ik doe dat met een flesje, maar bijvoorbeeld zo'n supersmal spuitmondje op een slagroomspuit werkt ook, of gewoon met een lepel), en dan trek je met een satéprikker centrische lijntjes door de saus, dus van buiten naar het midden, of andersom.quote:Op zondag 8 augustus 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Hoe heb je dat zebra effect gekregen op je cheesecake ColdFeet? Ziet er waanzinnig uit!
Het is ook vrij makkelijk zelf te makenquote:Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL?
Van de allerhande:quote:Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL?
Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eatingquote:Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Isegrim het volgende:
Is ook niet moeilijk zelf te maken, maar denk niet dat je zelfgemaakte curd lang kunt bewaren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |