abonnement Unibet Coolblue
pi_84925501
Over soep gesproken! Gisterenavond was er soep:



Twee soepen eigenlijk: romige, zoetige maissoep en scherpe, rokerige paprikasoep. Ik kreeg de consistentie van de twee soepen helaas niet helemaal gelijk, waardoor het ondanks voorzichtig inschenken niet lukte om de ene soep aan de linkerkant van de kom te krijgen en de andere soep aan de rechterkant. Volgende keer gewoon soep van gele en rode paprika's, want dan lukt het wél. U ziet, de maissoep heeft gewonnen. :') De paprikasoep zit eronder.

Erbij quesadilla's met chorizo en machego (Spaanse schapenkaas) en in het bakje een kwak zure room.

Zon op tafel! Nou ja, in de het eten dan - ook op deze foto weer schemering en gruizig licht.
Let me see you stripped down to the bone
pi_84926524
WAt een grappig idee die 2 soepen.

Je zou ooknog glazen soepkommen kunnen gebruiken, dan komen 2 lagen boven elkaar wel mooi uit.
  vrijdag 6 augustus 2010 @ 10:49:08 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84929341
eetlepel = 15 ml
soeplepel = 15 (of 20) ml
dessertlepel = 10 ml
theelepel / koffielepel = 5 ml

Dat is niet wat er in een gemiddelde lepel kan, maar wat er in recepten me bedoeld wordt. Zo zijn theelepels en eetlepels in de praktijk vaak kleiner. En oja, in Australische boeken zijn eetlepels vaak 20ml en theelepels 5ml. In de Currybijbel is het weer 15 en 3 ml. Gedoe altijd. Dat zouden ze echt eens duidelijker gelijk moeten trekken en/of duidelijker in het boek moeten vermelden.
pi_84930303
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 13:41 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Waterkers salade met ganzenborst, Granny Smith en walnoten (<= recept).
Uit het kookboek van John Torode, Kip!

Gans zelf geschoten. *O* Nou ja, niet zelf, maar ik was erbij. 's Middags even in een pekelbadje, daarna 2 borstjes 40 minuten sous-vide gegaard op 60 graden en 2 borstjes 35 minuten zachtjes warmgerookt. Daarna alle vier nog even om en om gegrilld. De ene aten we "zo" met aardappeltjes uit de oven en een tomatensalade, maar de andere aten we een dag later in bovenstaande salade. Dat was lekkerder. Leuke combinatie, pittige waterkers, zure appel, noten en die gans. Met eend zal het ook vast lekker zijn.
Dat lijkt me echt een heerlijke salade! :Y) *bookmarkt recept*
pi_84930556
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:

pi_84930991
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:

[ afbeelding ]
Die heb ik ook. Een zegen.
Net als mijn full blown metric system schenk kan. Nooit meer gezeik met omrekenen. _O_
pi_84931045
Lot, heb je voor mij dat cheesecake recept?.

Ik ga de salade van robin ook doen. Wat een heerlijke combinatie O+
  vrijdag 6 augustus 2010 @ 12:25:44 #208
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84932594
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:

[ afbeelding ]
Die van de Blokker vind ik mooier. :-)

En mijn tip: loshalen! Zo'n stom bundeltje is onwerkzaam, bovendien gebruik je 9 van de 10 keer alleen de eetlepel en theelepel en zitten die halve en kwartlepels alleen maar in de weg.
  vrijdag 6 augustus 2010 @ 14:16:39 #209
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84937228
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 07:27 schreef minilot het volgende:
Over soep gesproken! Gisterenavond was er soep:

[ afbeelding ]

Twee soepen eigenlijk: romige, zoetige maissoep en scherpe, rokerige paprikasoep. Ik kreeg de consistentie van de twee soepen helaas niet helemaal gelijk, waardoor het ondanks voorzichtig inschenken niet lukte om de ene soep aan de linkerkant van de kom te krijgen en de andere soep aan de rechterkant. Volgende keer gewoon soep van gele en rode paprika's, want dan lukt het wél. U ziet, de maissoep heeft gewonnen. :') De paprikasoep zit eronder.

Erbij quesadilla's met chorizo en machego (Spaanse schapenkaas) en in het bakje een kwak zure room.

Zon op tafel! Nou ja, in de het eten dan - ook op deze foto weer schemering en gruizig licht.
Klinkt heel lekker :9
pi_84952150
Jawel, jullie hebben me geinspireerd!!! Vanavond maar weer eens gaan kokkerellen. Daaruit kwam deze heerlijke paprika soep van geroosterde rode paprika en geroosterde zoete rode punt paprika met een gebakken kipfiletje bijgestaan door een heerlijke quesedilla (en ja, ik ben wel erg direct geinspireerd door de eerste post op dezepagina ;) )

Excuses voor de niet al te geweldige foto, maar ik had honger! :o
Oh ja, de kom zit inderdaad iets te vol, dat kwam doordat ik geen rekening had gehouden met de kip die er nog in moest. Het paste allemaal maar net...

pi_84953179
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 20:20 schreef Elorin het volgende:
Oh ja, de kom zit inderdaad iets te vol, dat kwam doordat ik geen rekening had gehouden met de kip die er nog in moest. Het paste allemaal maar net...
Haha, bekend! :D Op mijn foto staat het bord van mijn lief. Bij mijn portie was de soep echt dramatisch overstroomd!
Let me see you stripped down to the bone
pi_84953505
Lekker allemaal zeg :9

En kunstig die saus op de cheesecake Mini!
pi_85012102

Cheesecake.
pi_85012848
ziet er prachtig uit CF! :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85015436
Frambozentaart met lemon curd en maanzaad gemaakt, was echt heel lekker gelukt.
  zondag 8 augustus 2010 @ 18:47:13 #216
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85016708
Hoe heb je dat zebra effect gekregen op je cheesecake ColdFeet? Ziet er waanzinnig uit!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85024760
Mmmmmmmmm frambozen taart :9~
pi_85033141
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Hoe heb je dat zebra effect gekregen op je cheesecake ColdFeet? Ziet er waanzinnig uit!
Ja uhh... dat is dus echt supersimpel :o Ik had een toplaag van zure room, dan maak je daar kringeltjes saus op (ik doe dat met een flesje, maar bijvoorbeeld zo'n supersmal spuitmondje op een slagroomspuit werkt ook, of gewoon met een lepel), en dan trek je met een satéprikker centrische lijntjes door de saus, dus van buiten naar het midden, of andersom.
Echt een eitje :Y)
pi_85033918
Wat een mooie foto's weer, ik krijg meteen zin om te gaan koken. O+

CF, hoe kom je aan het recept van die cheesecake? Hij lijkt namelijk erg op een taart die ik ooit heb gemaakt, met een recept dat ik gevonden had via Foodgawker.
Are you pondering what I'm pondering?
  maandag 9 augustus 2010 @ 10:39:39 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_85040066
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL? :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 9 augustus 2010 @ 10:55:36 #221
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_85040532
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL? :)
Het is ook vrij makkelijk zelf te maken ;)
  maandag 9 augustus 2010 @ 11:00:54 #222
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85040704
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL? :)
Van de allerhande:

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=621248&rq=lemon+curd

Lijkt me simpel zelf te maken :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  maandag 9 augustus 2010 @ 11:01:28 #223
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_85040722
Is ook niet moeilijk zelf te maken, maar denk niet dat je zelfgemaakte curd lang kunt bewaren.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 9 augustus 2010 @ 11:01:57 #224
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85040733
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Isegrim het volgende:
Is ook niet moeilijk zelf te maken, maar denk niet dat je zelfgemaakte curd lang kunt bewaren.
Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eating ;)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85040772
Wat een prachtige baksels weer hier :9
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')