Haha, bekend!quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 20:20 schreef Elorin het volgende:
Oh ja, de kom zit inderdaad iets te vol, dat kwam doordat ik geen rekening had gehouden met de kip die er nog in moest. Het paste allemaal maar net...
Ja uhh... dat is dus echt supersimpelquote:Op zondag 8 augustus 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Hoe heb je dat zebra effect gekregen op je cheesecake ColdFeet? Ziet er waanzinnig uit!
Het is ook vrij makkelijk zelf te makenquote:Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL?
Van de allerhande:quote:Op maandag 9 augustus 2010 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL?
Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eatingquote:Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Isegrim het volgende:
Is ook niet moeilijk zelf te maken, maar denk niet dat je zelfgemaakte curd lang kunt bewaren.
Ik vind het fijn dat je die potjes langer kunt bewaren. Het is namelijk erg lekker in de yoghurt e.d.quote:Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Purdey het volgende:
[..]
Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eating
lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs misluktquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 12:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Zuurdesembrood met zelfgemaakte pruimenjam![]()
(1 kilo pruimen, 350 gr suiker, 1 vanillestokje)
De foto is een beetje crap (telefoon), maar de jam is echt zo mooi rood!
Wat was er mislukt aan dan?quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 13:22 schreef Perruche het volgende:
[..]
lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs mislukt
het was eerst te waterig en toen te dik. Denk dat ik alles (pitten en vel) had moeten laten zitten en er later uit zeven ofzo... had er ook gelijk de suiker bij gedaan en dat was ook niet zo slim, kreeg een soort suikerstroop! als ik ze kan vinden op de markt binnenkort weer eens proberenquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 13:32 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Wat was er mislukt aan dan?
Ik heb ongeveer half-om-half opal en sanctus hubertus gebruikt (gewoon omdat ik ze had). Eerst alleen de pruimen en vanillestokje (zonder water) gekookt tot het echt goed moes was en een beetje begon in te koken, en daarna de suiker erbij en weer iets van 45 minuten koken. Het koken heb ik niet echt getimed, ik heb eigenlijk alleen op de dikte van de jam gelet. Dat test ik altijd op een schoteltje uit de koelkast
In dit geval is het bosbes.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 14:11 schreef rhubarb het volgende:
Dikke kans dat het lavendelijs eigenlijk gekleurde aardappelpuree is, een veelgebruikte truc van foodstylisten.
Het heeft nog wel enige verbeteringquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
In dit geval is het bosbes.
Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit.
Zo, die zien er lekker uit!quote:Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:
[ link | afbeelding ]
Gelukkig bleven ze niet plakken!
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?quote:Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:
[ link | afbeelding ]
Gelukkig bleven ze niet plakken!
Ja hoor! KLIKquote:Op dinsdag 24 augustus 2010 17:36 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?
Tnx, in favo's gezetquote:Op dinsdag 24 augustus 2010 21:54 schreef lemonlime het volgende:
Ja hoor! KLIKIk heb alleen half olijfolie en half gewone olie gebruikt, en geen room of gesmolten boter, maar een paar lepels karnemelk (had geen room of boter in huis). Ze zijn heel lekker, ik heb ze inmiddels al weer twee keer gemaakt
Dit is je eerste foto die er ronduit smerig uit ziet.quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 15:15 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Appelkruimeltaartje.![]()
(met amandelschaafsel in het deeg)
quote:Op woensdag 25 augustus 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
Avondeten van vandaag.![]()
[ afbeelding ]
Kipsalade met kerrie en rozijnen en bleekselderij - plus brood en druiven.
Was eigenlijk lunch, maar we waren onverwacht niet thuis tussen de middag.
[ afbeelding ]
Chocolade pots de crème met geconfijte sinaasappelschilletjes erin, slagroom erop en garnering van gesmolten en gebroken sinaasappellolly!
Wat ziet dat er ontzettend goed uit zeg, in alle eenvoud! Wat een ontzettend goed idee trouwens om vanille te verwerken in de vanillecake! Die zwarte puntjes maakt het heel 'echt'. Die koekjes lijken van buiten heel droog, maar zijn ontzettend mooi zacht vanbinnen. Hulde! Heb je ook een recept van de koekjes misschien?quote:Op zondag 29 augustus 2010 10:43 schreef evo87 het volgende:
ziet er heerlijk uit.
Had vandaag zelf een bakbui. Een simpele vanille cake en wat koekjes gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dankjewel! Makkelijk recept, ingrediënten die je altijd wel in huis hebtquote:Op zondag 29 augustus 2010 13:04 schreef evo87 het volgende:
nomnomnom, tiramisu![]()
Het recept voor de koekjes:
150 gram bloem + 20 gram cacao
1/4 tsp baksoda + 1 tsp bakpoeder
1 ei + 1/4 tsp zout + 1/2 tsp ctroensap + 1/2 tsp vanille poeder/extract
100 gram olie (zelf rijstolie gebruikt, maar iig neutrale)
120 gram suiker
200 gram chocolade in stukkies (zelf witte 'chocolade' gebruikt, whatever u like)
(alles op kamertemp, oven @ 190 C ) (oven thermometer is je beste vriend)
Bloem, cacao, baksoda en bakpoeder goed mengen. Apart zetten.
Ei , zout, vanille en citroensap ff goed loskloppen. Vervolgens langzaam olie erbij zodat je een emulsie krijgt (soort mayo). Hierbij gooi je de suiker en dit mengsel klop je met de mixer zo'n 3-5 min goed luchtig.
Bloem mengsel erboven zeven en met de spatel er door mengen. Als dit bijna is gemengd de chocolade stukjes erdoor gooien. Even goed mengen en in hoopjes op de bakplaat mikken en 15 min bakken.
Konings...quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 13:49 schreef Bluezz het volgende:
Tip voor foodgawkers
Zet vooral je geluid aan
kan ff het topic niet vinden waar je foodlinkjes in kwijt kan.
Dat ga je hier helemaal van omvallen!quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 13:49 schreef Bluezz het volgende:
Tip voor foodgawkers
Zet vooral je geluid aan
wat een vreselijk goddelijke cheeseburgersquote:Op vrijdag 3 september 2010 15:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat ga je hier helemaal van omvallen!
http://www.cheeseandburger.com/
Dezelfde website (eveneens van Wisconsin-kaasmakers) MAAR DAN MET CHEESEBURGERS!
Jaloooeeeerrrrssss!!!!!quote:Op zondag 5 september 2010 00:00 schreef PiperMaru het volgende:
Vandaag pizza gemaakt met behulp van mijn nieuwe Kitchenaid
ricottapannekoekjes , die moet je eens proberen danquote:Op zondag 5 september 2010 13:57 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
American Pancakes.
Die had ik nog nooit gegeten. Omdat ik helemaal niet van pannenkoeken hou, dus dan trekt de amerikaanse versie ook niet echt. Maar verveelde me net en 't leek me eens tijd om dat gat in mijn eetervaringen te vullen.
Best leuk, maar neh, ook de amerikaanse pannenkoek is niet mijn ding.![]()
Dus net als ArtemisQ's risotto ziet het er lekkerder dan het daadwerkelijk was... ;-)
Kreeg er in ieder geval wel trek van. Dus vandaag ook maar weer eens gemaakt.quote:Op zaterdag 4 september 2010 23:01 schreef ArtemisQ het volgende:
[ afbeelding ]
Paddestoelenrisotto! Ik moet wel eerlijk bekennen dat het er lekkerder uitziet dan het daadwerkelijk was...
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |