abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_85241475
Zelfgemaakte zandkoekjes gevuld met jam :)

pi_85242208
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 14:11 schreef rhubarb het volgende:
Dikke kans dat het lavendelijs eigenlijk gekleurde aardappelpuree is, een veelgebruikte truc van foodstylisten.
In dit geval is het bosbes.

Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit. :Y)
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 18:15:20 #243
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85247785
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:15 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

In dit geval is het bosbes.

Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit. :Y)
Het heeft nog wel enige verbetering :) Ik had twee bakjes bramen, een gepureerd met suiker, en 1 heb ik er in z'n geheel door gedaan. Ik denk alleen dat ik de volgende keer de slagroom en meringues met de bramen doe, en de saus eroverheen giet. Nu is het meer mousse geworden. M'n meringues waren ook nog best plakkerig vanbinnen, het werd geen sneeuw ;(
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85314822

Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:



Gelukkig bleven ze niet plakken! :D
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85315810
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:

[ link | afbeelding ]

Gelukkig bleven ze niet plakken! :D
Zo, die zien er lekker uit!
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 17:10:52 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85518425

Homemade Siu Mai.

Ik had aangeboden om voor iemand een paar recepten uit te testen voor een nieuw kookboek en een recept was voor siu mai. Denk dat iedereen dat wel kent, varkensgehakt met stukjes garnaal in een deegvelletje. Eerste keer dat ik het maakte en ook al is het goed te doen, ik vond het een beeeeetje teveel moeite voor het resultaat. Maar dat kan ook komen omdat ik het vlees zelf "gehakt" heb en ik denk dat gewoon gedraaid gehakt beter is. ik hou wel van wat smeuigheid ipv stukjes. Lief vond het wel een succes, dus smaken verschilllen. En oja, ik zou er ook meer smaakmakers doorpleuren. Gember in ieder geval en waarschijnlijk nog wel meer.
pi_85518606
ziet er heel goed uit, precies zoals je ze meekrijgt van de chinees.

de smaak ben ik zelf nooit weg van. hou van dim sum maar niet echt van varkensvlees en die smaak is wel erg aanwezig altijd in de siu mai
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 15:15:52 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85648702


Appelkruimeltaartje. :9
(met amandelschaafsel in het deeg)
pi_85654633
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:

[ link | afbeelding ]

Gelukkig bleven ze niet plakken! :D
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?
pi_85664926
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 17:36 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?
Ja hoor! KLIK :P Ik heb alleen half olijfolie en half gewone olie gebruikt, en geen room of gesmolten boter, maar een paar lepels karnemelk (had geen room of boter in huis). Ze zijn heel lekker, ik heb ze inmiddels al weer twee keer gemaakt c_/
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85665021
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 21:54 schreef lemonlime het volgende:


Ja hoor! KLIK :P Ik heb alleen half olijfolie en half gewone olie gebruikt, en geen room of gesmolten boter, maar een paar lepels karnemelk (had geen room of boter in huis). Ze zijn heel lekker, ik heb ze inmiddels al weer twee keer gemaakt c_/
Tnx, in favo's gezet :s)
pi_85668215
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 15:15 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Appelkruimeltaartje. :9
(met amandelschaafsel in het deeg)
Dit is je eerste foto die er ronduit smerig uit ziet.

Het moet haast wel goddelijk geweest zijn. _O-
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:07:59 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85668920
*grin*

Ik zie dat niet als ik weet dat het erg lekker was. ;)
Met curries en stoofschotels krijg ik ook wel eens zulk commentaar.
pi_85699766
Avondeten van vandaag. :Y)


Kipsalade met kerrie en rozijnen en bleekselderij - plus brood en druiven.
Was eigenlijk lunch, maar we waren onverwacht niet thuis tussen de middag.


Chocolade pots de crème met geconfijte sinaasappelschilletjes erin, slagroom erop en garnering van gesmolten en gebroken sinaasappellolly! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_85699809
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
Avondeten van vandaag. :Y)

[ afbeelding ]
Kipsalade met kerrie en rozijnen en bleekselderij - plus brood en druiven.
Was eigenlijk lunch, maar we waren onverwacht niet thuis tussen de middag.

[ afbeelding ]
Chocolade pots de crème met geconfijte sinaasappelschilletjes erin, slagroom erop en garnering van gesmolten en gebroken sinaasappellolly! :)
:9
pi_85708512
Ziet er lekker uit minilot!
pi_85826437
ziet er heerlijk uit.
Had vandaag zelf een bakbui. Een simpele vanille cake en wat koekjes gemaakt.







pi_85826553
Ziet er heerlijk uit hier! Die koekjes :9
pi_85826566
wat LieLie zegt O+ :9
Ja doei.
  zondag 29 augustus 2010 @ 12:41:30 #260
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85828920
Tiramisu taart! Een mengsel van monchou, slagroom, suiker en koffie. In de warme koffie los je dan wat blaadjes gelatine op. Een bodem van lange vingers, gedoopt in de koffie. En dan opbouwen :)
Vond het nog wel voor verbetering vatbaar. Volgende keer minder koffie, en sterker en meer Tia maria! Ook wat meer stevigheid door wat meer roomkaas kon ook geen kwaad :)

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zondag 29 augustus 2010 @ 12:44:38 #261
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85829010
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 10:43 schreef evo87 het volgende:
ziet er heerlijk uit.
Had vandaag zelf een bakbui. Een simpele vanille cake en wat koekjes gemaakt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat ziet dat er ontzettend goed uit zeg, in alle eenvoud! Wat een ontzettend goed idee trouwens om vanille te verwerken in de vanillecake! Die zwarte puntjes maakt het heel 'echt'. Die koekjes lijken van buiten heel droog, maar zijn ontzettend mooi zacht vanbinnen. Hulde! Heb je ook een recept van de koekjes misschien?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85829524
nomnomnom, tiramisu :9
Het recept voor de koekjes:
150 gram bloem + 20 gram cacao
1/4 tsp baksoda + 1 tsp bakpoeder
1 ei + 1/4 tsp zout + 1/2 tsp ctroensap + 1/2 tsp vanille poeder/extract
100 gram olie (zelf rijstolie gebruikt, maar iig neutrale)
120 gram suiker
200 gram chocolade in stukkies (zelf witte 'chocolade' gebruikt, whatever u like)
(alles op kamertemp, oven @ 190 C ) (oven thermometer is je beste vriend)

Bloem, cacao, baksoda en bakpoeder goed mengen. Apart zetten.
Ei , zout, vanille en citroensap ff goed loskloppen. Vervolgens langzaam olie erbij zodat je een emulsie krijgt (soort mayo). Hierbij gooi je de suiker en dit mengsel klop je met de mixer zo'n 3-5 min goed luchtig.
Bloem mengsel erboven zeven en met de spatel er door mengen. Als dit bijna is gemengd de chocolade stukjes erdoor gooien. Even goed mengen en in hoopjes op de bakplaat mikken en 15 min bakken.

[ Bericht 1% gewijzigd door evo87 op 29-08-2010 13:12:45 ]
  zondag 29 augustus 2010 @ 15:03:54 #263
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85833362
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 13:04 schreef evo87 het volgende:
nomnomnom, tiramisu :9
Het recept voor de koekjes:
150 gram bloem + 20 gram cacao
1/4 tsp baksoda + 1 tsp bakpoeder
1 ei + 1/4 tsp zout + 1/2 tsp ctroensap + 1/2 tsp vanille poeder/extract
100 gram olie (zelf rijstolie gebruikt, maar iig neutrale)
120 gram suiker
200 gram chocolade in stukkies (zelf witte 'chocolade' gebruikt, whatever u like)
(alles op kamertemp, oven @ 190 C ) (oven thermometer is je beste vriend)

Bloem, cacao, baksoda en bakpoeder goed mengen. Apart zetten.
Ei , zout, vanille en citroensap ff goed loskloppen. Vervolgens langzaam olie erbij zodat je een emulsie krijgt (soort mayo). Hierbij gooi je de suiker en dit mengsel klop je met de mixer zo'n 3-5 min goed luchtig.
Bloem mengsel erboven zeven en met de spatel er door mengen. Als dit bijna is gemengd de chocolade stukjes erdoor gooien. Even goed mengen en in hoopjes op de bakplaat mikken en 15 min bakken.
Dankjewel! Makkelijk recept, ingrediënten die je altijd wel in huis hebt :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85909158
Tip voor foodgawkers :9
Zet vooral je geluid aan :D

kan ff het topic niet vinden waar je foodlinkjes in kwijt kan.
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 14:16:54 #265
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_85910167
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 13:49 schreef Bluezz het volgende:
Tip voor foodgawkers :9
Zet vooral je geluid aan :D

kan ff het topic niet vinden waar je foodlinkjes in kwijt kan.
Konings...
Die nr 30: Mommy's got a new friend _O-
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_86023919
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 13:49 schreef Bluezz het volgende:
Tip voor foodgawkers :9
Zet vooral je geluid aan :D

Dat ga je hier helemaal van omvallen! :D
http://www.cheeseandburger.com/

Dezelfde website (eveneens van Wisconsin-kaasmakers) MAAR DAN MET CHEESEBURGERS! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_86026664
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 15:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat ga je hier helemaal van omvallen! :D
http://www.cheeseandburger.com/

Dezelfde website (eveneens van Wisconsin-kaasmakers) MAAR DAN MET CHEESEBURGERS! O+
wat een vreselijk goddelijke cheeseburgers :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 3 september 2010 @ 18:33:09 #268
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_86032513
Mijn avondeten van gisteren :)

Gebakken aardappels met knoflook en maldon zeezout:


Salade van geitenkaas, appel, honing-mosterdressing en geroosterdepijnboompitjes:


Mijn foodblog is weer opgestart!

[ Bericht 2% gewijzigd door Windigo op 03-09-2010 18:59:29 ]
pi_86074379


Paddestoelenrisotto! Ik moet wel eerlijk bekennen dat het er lekkerder uitziet dan het daadwerkelijk was...
pi_86076291
Vandaag pizza gemaakt met behulp van mijn nieuwe Kitchenaid O+
De topping was tomatensaus, basilicum, gele paprika, salami, oude kaas en buffelmozzarella :9

  zondag 5 september 2010 @ 10:47:30 #271
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86082895
quote:
Op zondag 5 september 2010 00:00 schreef PiperMaru het volgende:
Vandaag pizza gemaakt met behulp van mijn nieuwe Kitchenaid O+
Jaloooeeeerrrrssss!!!!!

En pizza ziet er lekker uit. ^O^
  zondag 5 september 2010 @ 13:57:43 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86087849

American Pancakes.

Die had ik nog nooit gegeten. Omdat ik helemaal niet van pannenkoeken hou, dus dan trekt de amerikaanse versie ook niet echt. Maar verveelde me net en 't leek me eens tijd om dat gat in mijn eetervaringen te vullen.
Best leuk, maar neh, ook de amerikaanse pannenkoek is niet mijn ding. :N

Dus net als ArtemisQ's risotto ziet het er lekkerder dan het daadwerkelijk was... ;-)
pi_86087892
Oeh ik vind ze wel lekker, met maple syrup. :9~
pi_86095868
quote:
Op zondag 5 september 2010 13:57 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
American Pancakes.

Die had ik nog nooit gegeten. Omdat ik helemaal niet van pannenkoeken hou, dus dan trekt de amerikaanse versie ook niet echt. Maar verveelde me net en 't leek me eens tijd om dat gat in mijn eetervaringen te vullen.
Best leuk, maar neh, ook de amerikaanse pannenkoek is niet mijn ding. :N

Dus net als ArtemisQ's risotto ziet het er lekkerder dan het daadwerkelijk was... ;-)
ricottapannekoekjes , die moet je eens proberen dan :9, misschien is dat wat?
lekker met aardbeien ofzo.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86096372
Nee, vertel eens Elf :9
als in een receppie ;)
pi_86096706
[CUL SC # 298] Waar we sterk zijn...

daar staat t. lekker met ietwat geprakte heerlijke zoete aardbeien erbij :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86099172
Een late reactie, maar ik ben eigenlijk heel benieuwd naar het recept van die mais- en paprikasoep van Minilot! :o :9~
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 6 september 2010 @ 23:00:41 #278
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86148280
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:01 schreef ArtemisQ het volgende:
[ afbeelding ]

Paddestoelenrisotto! Ik moet wel eerlijk bekennen dat het er lekkerder uitziet dan het daadwerkelijk was...
Kreeg er in ieder geval wel trek van. Dus vandaag ook maar weer eens gemaakt. ;)

pi_86185814
nu met JAP even een foto van mijn japanse zeewiersalade & tofupakketjes :9

  dinsdag 7 september 2010 @ 23:08:43 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86186908
Leuk. Had je nog iets met die tofuzakjes (inariage) gedaan? Of alleen opengevouwen en gevuld met rijst?
pi_86187746
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 23:08 schreef RobinOok het volgende:
Leuk. Had je nog iets met die tofuzakjes (inariage) gedaan? Of alleen opengevouwen en gevuld met rijst?
open, gevuld met sushi rijst en een beetje sesamzaadjes. Die zakjes zijn echt heerlijk. Heb je nog andere tips om ermee te doen? Soms doe ik ze in reepjes door een wokgerecht, dat is ok lekker :Y
  woensdag 8 september 2010 @ 01:18:54 #282
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86191798
Ik "maakte" ze ooit volgens een recept waarbij ze dus gekookt moesten worden in een of andere bouillon en volgens allerlei stomme rituelen. Na al die moeite viel het resultaat natuurlijk nogal tegen en sindsdien nooit meer zin gehad ze nog eens te maken. Later bedacht ik dat die zakjes die je hier kunt kopen waarschijnlijk al dat soort bewerkingen ondergaan heeft en dat ze alleen in Japan onbewerkt te koop zijn? En je dus inderdaad gewoon kunt volstaan met openfriemelen en vullen, klaar.

Heb dus ook geen tips voor verschillende vulling. :)
Behalve dus misschien een beetje tonijnsalade of reepjes omelet of zo in de rijst verstoppen.
  donderdag 9 september 2010 @ 15:30:06 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86243894
Ik had laatst en kip gestoomd in de romer topf die ik onderuit de keukenkast van mijn moeder had gered. Volgens een recept uit Yunnan met gember, lente-ui, jujubes en dang gui. Daar moest nogal wat water bij, wat ik verving door kippenbouillon. Maar ja, toen hield ik dus nog mooiere bouillon over. Die vroor ik toen maar in en liet 'm gisteren zachtjes ontdooien in een zeef met daarin een schone zakdoek.
Zoooo simpel, deze manier van bouillon helder maken. En echt perfect resultaat:

pi_86245766
Die tofuzakjes zien er lekker uit zeg! Ook maar eens hier bij de toko kijken. Ik eet minder vlees tegenwoordig dus ben altijd op zoek naar lekkere vega recepten.

Ben lekker aan het bakken geweest de afgelopen dagen. Eerst het beroemde No-knead bread van Jim Lahey

Ik was echt onder de indruk van hoe het uit de oven kwam, het rook ook zoooooo lekker! De smaak was oke, niet heel bijzonder, ik had gewoon de hoeveelheid zout aan moeten houden uit het recept en niet heel eigenwijs minder erin moeten doen. De structuur was wel heel goed :Y

Daarna lekkere dikke, een beetje vettige tortilla's volgens een recept uit een broodbakboek dat ik nog had liggen:



Opgegeten met een zelfbedacht Marokkaansig gehaktpotje met gehakt, paprika, dadels en een hoop kruiden:



:9
pi_86322705



Octopus, gekookt met laurier, zeezout en ui. Gebakken knoflook, bleekselderij en wortel erbij. Gekookte octopus gemarineerd met extra vierge olijfolie en paprikapoeder.
pi_86340980
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:38 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Octopus, gekookt met laurier, zeezout en ui. Gebakken knoflook, bleekselderij en wortel erbij. Gekookte octopus gemarineerd met extra vierge olijfolie en paprikapoeder.
word dat niet knetterhard rubber? hoe serveer/eet je dat?
  zondag 12 september 2010 @ 15:36:45 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86345167
Gewoon lang koken. Hoe langer hoe zachter het wordt. Uurtje of 2-3.
pi_86346586
Ik vind het er nou niet echt appetijtelijk uitzien, die octopus.

Edit: wel respect, ik zou overslaan, terwijl ik eigenlijk bijna alles eet :') maar octopus doet me aan kwal denken! Smaakt het als inktvis?
pi_86348764
Ik vind octopus wel lekker, maar sinds een close encounter met zo'n dier tijdens het snorkelen in Aruba, eet ik ze eigenlijk liever niet. Ze zijn erg intelligent en interessant. Normaal ben ik redelijk gewetenloos wat dat aangaat, maar ik 'heb' iets met octopussen. O+
pi_86364960
quote:
Op zondag 12 september 2010 17:29 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind octopus wel lekker, maar sinds een close encounter met zo'n dier tijdens het snorkelen in Aruba, eet ik ze eigenlijk liever niet. Ze zijn erg intelligent en interessant. Normaal ben ik redelijk gewetenloos wat dat aangaat, maar ik 'heb' iets met octopussen. O+
Varkens zijn denk ik dan nog veel slimmer.
pi_86365917
quote:
Op zondag 12 september 2010 23:01 schreef NDAsilenced het volgende:

[..]

Varkens zijn denk ik dan nog veel slimmer.
Mijn idee. :Y
pi_86366289
quote:
Op zondag 12 september 2010 23:01 schreef NDAsilenced het volgende:

[..]

Varkens zijn denk ik dan nog veel slimmer.
Dat weet ik zo net nog niet, octopussen zijn intelligenter dan je denk. Maar ik eet ook vrij weinig varkensvlees, houd er niet zo van.
pi_86368489
quote:
Op zondag 12 september 2010 15:36 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon lang koken. Hoe langer hoe zachter het wordt. Uurtje of 2-3.
Een uur is al voldoende. Tentakels kun je in stukken snijden en serveren met olijfolie en paprikapoeder. De tentakels met zuignappen zien er misschien vies uit, maar zijn erg lekker :D

quote:
Op zondag 12 september 2010 16:26 schreef Perruche het volgende:
maar octopus doet me aan kwal denken! Smaakt het als inktvis?
Inktvis is vaak vrij taai (denk aan inktvisringen), octopus is wat dikker en malser. Lastig om ergens mee te vergelijken. Je zou er gewoon eens een moeten halen op de markt en proberen...

[ Bericht 29% gewijzigd door rhubarb op 13-09-2010 00:26:04 ]
  maandag 13 september 2010 @ 18:34:05 #294
251095 Purdey
Better off alone..
pi_86390144
Zelfgebakken witte broodjes met spek omwikkeld :)

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_86397088
quote:
Op maandag 13 september 2010 18:34 schreef Purdey het volgende:
Zelfgebakken witte broodjes met spek omwikkeld :)

[ afbeelding ]
Lijken net strikjes. :@

Wortelcake :9

pi_86397164
quote:
Op maandag 13 september 2010 21:07 schreef Landysh het volgende:

[..]

Lijken net strikjes. :@

Wortelcake :9

[ afbeelding ]
ooeeh, want some :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 14 september 2010 @ 00:08:10 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86407559
Oh, wat schattig, die worteltjes!
pi_86411538
Een van mijn eerste baksels. Bananenbrood.

  vrijdag 17 september 2010 @ 17:23:36 #299
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86543257

Fig with Blue Cheese, Honey and Thyme

Vijgje (van de Lidl) met wat blauwe kaas (van de Spaanse delicatessewinkel Juan Luis die sinds kort ook in NL zit, vlakbij 't Kookpunt in Rotterdam) wat honing (van appie) en verse tijm (ook weer van de Lidl)

Dan nog even onder de grill en klaar is kees.

pi_86543315
t zal ongetwijfeld lekker smaken maar vooral op foto 2 ziet t er wat snotterig uit :P
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')