abonnement Unibet Coolblue
  maandag 9 augustus 2010 @ 11:16:09 #226
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_85041116
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Purdey het volgende:

[..]

Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eating ;)
Ik vind het fijn dat je die potjes langer kunt bewaren. Het is namelijk erg lekker in de yoghurt e.d. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_85041842
Ze hebben het ook gewoon bij de AH en Jumbo hoor. :9
  maandag 9 augustus 2010 @ 11:47:33 #228
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_85042070
Ik zal eens kijken. Lime curd is nog veel lekkerder dan lemon curd. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 9 augustus 2010 @ 11:49:34 #229
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_85042151
Idd bij de AH hebben ze Lemon Curd van Chivers als ik me niet vergis
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_85090043


Tijd voor een nieuwe foto, starring de vergeten groente koolrabi *O*
Koolrabi paar minuten koken, vervolgens roerbakken met 3 kleuren paprika, rode peper, citroensap en een theelepel suiker.
pi_85173273
Ik heb nog een ander soort foodgawkerssite gevonden, maar misschien kennen jullie die ook al.
http://www.tastespotting.com/onceuponaplate.php


Lavendelijs O+ (niet van mij dus)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 12 augustus 2010 @ 10:10:51 #232
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85176335
Wauw, wat een waanzinnig mooie kleur paars! O+
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85176376
ik word altijd wat misselijk van de geur van lavendel :@ maar 't ziet er wel mooi uit O+
Ja doei.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 09:57:15 #234
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85220245


Eton Mess met bramen :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85225583

Zuurdesembrood met zelfgemaakte pruimenjam :9
(1 kilo pruimen, 350 gr suiker, 1 vanillestokje)

De foto is een beetje crap (telefoon), maar de jam is echt zo mooi rood! *O*
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85229558
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 12:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Zuurdesembrood met zelfgemaakte pruimenjam :9
(1 kilo pruimen, 350 gr suiker, 1 vanillestokje)

De foto is een beetje crap (telefoon), maar de jam is echt zo mooi rood! *O*
lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs mislukt :')
pi_85230573
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 13:22 schreef Perruche het volgende:

[..]

lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs mislukt :')
Wat was er mislukt aan dan?
Ik heb ongeveer half-om-half opal en sanctus hubertus gebruikt (gewoon omdat ik ze had). Eerst alleen de pruimen en vanillestokje (zonder water) gekookt tot het echt goed moes was en een beetje begon in te koken, en daarna de suiker erbij en weer iets van 45 minuten koken. Het koken heb ik niet echt getimed, ik heb eigenlijk alleen op de dikte van de jam gelet. Dat test ik altijd op een schoteltje uit de koelkast :P
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85230867
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 13:32 schreef lemonlime het volgende:

[..]

Wat was er mislukt aan dan?
Ik heb ongeveer half-om-half opal en sanctus hubertus gebruikt (gewoon omdat ik ze had). Eerst alleen de pruimen en vanillestokje (zonder water) gekookt tot het echt goed moes was en een beetje begon in te koken, en daarna de suiker erbij en weer iets van 45 minuten koken. Het koken heb ik niet echt getimed, ik heb eigenlijk alleen op de dikte van de jam gelet. Dat test ik altijd op een schoteltje uit de koelkast :P
het was eerst te waterig en toen te dik. Denk dat ik alles (pitten en vel) had moeten laten zitten en er later uit zeven ofzo... had er ook gelijk de suiker bij gedaan en dat was ook niet zo slim, kreeg een soort suikerstroop! als ik ze kan vinden op de markt binnenkort weer eens proberen :)
pi_85231343
Ik heb die van mij wel ontpit, maar het vel laat ik er gewoon in/aan, daar zit de pectine in die de jam indikt . Zonder vel moet je misschien geleisuiker gebruiken? Welke verhouding suiker/fruit heb je gebruikt? Het nadeel van de suiker er meteen in doen is dat die kan gaan verbranden, maar verder weet ik niet of het echt veel verschil maakt. Succes met je volgende poging in ieder geval :)
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85234209
Dikke kans dat het lavendelijs eigenlijk gekleurde aardappelpuree is, een veelgebruikte truc van foodstylisten.
pi_85241475
Zelfgemaakte zandkoekjes gevuld met jam :)

pi_85242208
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 14:11 schreef rhubarb het volgende:
Dikke kans dat het lavendelijs eigenlijk gekleurde aardappelpuree is, een veelgebruikte truc van foodstylisten.
In dit geval is het bosbes.

Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit. :Y)
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 18:15:20 #243
251095 Purdey
Better off alone..
pi_85247785
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:15 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

In dit geval is het bosbes.

Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit. :Y)
Het heeft nog wel enige verbetering :) Ik had twee bakjes bramen, een gepureerd met suiker, en 1 heb ik er in z'n geheel door gedaan. Ik denk alleen dat ik de volgende keer de slagroom en meringues met de bramen doe, en de saus eroverheen giet. Nu is het meer mousse geworden. M'n meringues waren ook nog best plakkerig vanbinnen, het werd geen sneeuw ;(
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85314822

Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:



Gelukkig bleven ze niet plakken! :D
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85315810
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:

[ link | afbeelding ]

Gelukkig bleven ze niet plakken! :D
Zo, die zien er lekker uit!
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 17:10:52 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85518425

Homemade Siu Mai.

Ik had aangeboden om voor iemand een paar recepten uit te testen voor een nieuw kookboek en een recept was voor siu mai. Denk dat iedereen dat wel kent, varkensgehakt met stukjes garnaal in een deegvelletje. Eerste keer dat ik het maakte en ook al is het goed te doen, ik vond het een beeeeetje teveel moeite voor het resultaat. Maar dat kan ook komen omdat ik het vlees zelf "gehakt" heb en ik denk dat gewoon gedraaid gehakt beter is. ik hou wel van wat smeuigheid ipv stukjes. Lief vond het wel een succes, dus smaken verschilllen. En oja, ik zou er ook meer smaakmakers doorpleuren. Gember in ieder geval en waarschijnlijk nog wel meer.
pi_85518606
ziet er heel goed uit, precies zoals je ze meekrijgt van de chinees.

de smaak ben ik zelf nooit weg van. hou van dim sum maar niet echt van varkensvlees en die smaak is wel erg aanwezig altijd in de siu mai
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 15:15:52 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85648702


Appelkruimeltaartje. :9
(met amandelschaafsel in het deeg)
pi_85654633
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:

[ link | afbeelding ]

Gelukkig bleven ze niet plakken! :D
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?
pi_85664926
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 17:36 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?
Ja hoor! KLIK :P Ik heb alleen half olijfolie en half gewone olie gebruikt, en geen room of gesmolten boter, maar een paar lepels karnemelk (had geen room of boter in huis). Ze zijn heel lekker, ik heb ze inmiddels al weer twee keer gemaakt c_/
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')