Ik vind het fijn dat je die potjes langer kunt bewaren. Het is namelijk erg lekker in de yoghurt e.d.quote:Op maandag 9 augustus 2010 11:01 schreef Purdey het volgende:
[..]
Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eating
lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs misluktquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 12:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Zuurdesembrood met zelfgemaakte pruimenjam![]()
(1 kilo pruimen, 350 gr suiker, 1 vanillestokje)
De foto is een beetje crap (telefoon), maar de jam is echt zo mooi rood!
Wat was er mislukt aan dan?quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 13:22 schreef Perruche het volgende:
[..]
lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs mislukt
het was eerst te waterig en toen te dik. Denk dat ik alles (pitten en vel) had moeten laten zitten en er later uit zeven ofzo... had er ook gelijk de suiker bij gedaan en dat was ook niet zo slim, kreeg een soort suikerstroop! als ik ze kan vinden op de markt binnenkort weer eens proberenquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 13:32 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Wat was er mislukt aan dan?
Ik heb ongeveer half-om-half opal en sanctus hubertus gebruikt (gewoon omdat ik ze had). Eerst alleen de pruimen en vanillestokje (zonder water) gekookt tot het echt goed moes was en een beetje begon in te koken, en daarna de suiker erbij en weer iets van 45 minuten koken. Het koken heb ik niet echt getimed, ik heb eigenlijk alleen op de dikte van de jam gelet. Dat test ik altijd op een schoteltje uit de koelkast
In dit geval is het bosbes.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 14:11 schreef rhubarb het volgende:
Dikke kans dat het lavendelijs eigenlijk gekleurde aardappelpuree is, een veelgebruikte truc van foodstylisten.
Het heeft nog wel enige verbeteringquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
In dit geval is het bosbes.
Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit.
Zo, die zien er lekker uit!quote:Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:
[ link | afbeelding ]
Gelukkig bleven ze niet plakken!
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?quote:Op zondag 15 augustus 2010 17:35 schreef lemonlime het volgende:
[ link | afbeelding ]
Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm:
[ link | afbeelding ]
Gelukkig bleven ze niet plakken!
Ja hoor! KLIKquote:Op dinsdag 24 augustus 2010 17:36 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |