abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 8 juni 2010 @ 02:09:37 #1
306174 Flexo
Nah, I'm just messin'
pi_82479564
In navolging van dit geniale topic:

Foodgawker - feast your eyes!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen of photoshop of wat.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles
- Het hóeft geen eigen verzonnen recept te zijn of iets dergelijks! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kan je net zo goed foto's posten!
- Het idee is dat mensen op deze manier eerder geïnspireerd zijn om moeite te doen voor hun eigen avondeten! Vaak denkt men 'het is toch zo opgegeten' en vinden ze het dan zonde om moeite te doen. Op deze manier kan je iig nog indruk maken op je mede-fokkers met je geniale voedsel-creaties!

Suggesties voor in de OP zijn welkom
Deel 1
Deel 2
Deel 3

[ Bericht 1% gewijzigd door Flexo op 08-06-2010 17:44:31 ]
Veni, Vidi, Vagina..
Hij kwam, Hij zag, En het was kut.
pi_82479753
quote:
Op maandag 7 juni 2010 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Spinazie, knoflook en sojasaus is mooie basiscombinatie, maar het rare is, de variaties die ik tot nu toe probeerde bevielen eigenlijk nooit zo goed. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar dat nou aan ligt. Ik ga het een volgende keer eerst maar eens proberen zonder dat blancheren, kijken of dat het verschil maakt. (wat ik me eigenlijk niet voor kan stellen, maar goed, dat zou dan alleen maar winst zijn, want een stap minder. )
Ik blancheer spinazie alléén als ik het in een ovengerecht verwerk. Niet met roerbakken.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 10:39:50 #3
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_82484987
tvp Nog geen waardige foto's
pi_82485234
Omdat het toch een fototopic is een paar plaatjes uit voorgaande topics:















[ Bericht 32% gewijzigd door _Ophelia_ op 08-06-2010 10:58:58 (Ontdubbeld) ]
pi_82485292
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:46 schreef _Ophelia_ het volgende:
Omdat het toch een fototopic is een paar plaatjes uit voorgaande topics:

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]


[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
waarom al die robinook fotos dubbel?
pi_82485655
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:48 schreef RoodWijntje het volgende:

[..]

waarom al die robinook fotos dubbel?
Die dubbele zijn niet bewust, in Opera kun je copy-pasten door te slepen, en dat gebeurt me nog wel eens op de laptop. (en alle foto's zijn dubbel, niet alleen die van RobinOok)
  dinsdag 8 juni 2010 @ 11:42:35 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82487715
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 02:39 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik blancheer spinazie alléén als ik het in een ovengerecht verwerk. Niet met roerbakken.
Ik denk ook dat het recept uitging van een exotischer spinaziesoort. Of wilde spinazie of zo. Dan lijkt blancheren me meer nut hebben ja.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 14:35:52 #8
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82495886
Ik krijg trek van die foto`s
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82500312
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):

Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten

  dinsdag 8 juni 2010 @ 16:24:08 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82501482
Hoezo? Is die foto niet van jou dan?
pi_82501576
Jawel? Als hij van iemand anders was, zou ik het er even bijzetten.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 16:28:36 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82501742
Nou, ik vind het een prachtige foto. Zou niet weten hoe die beter kan.
Als je op google zoekt voor plaatjes van snickerdoodles weten anderen dat blijkbaar ook niet. Anders bestonden die al. ;-)
pi_82501992
Bedankt dan maar Misschien dat een witte achtergrond al scheelt..
  dinsdag 8 juni 2010 @ 16:34:55 #14
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82502068
Ik vind het juist wel een mooie foto, juist ook met deze achtergrond Omdat de kleur overeen komt met de snickerdoodles
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82502895
zeker mooie foto
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 8 juni 2010 @ 17:43:48 #16
306174 Flexo
Nah, I'm just messin'
pi_82505809
Ik heb het aangepast Robin
Veni, Vidi, Vagina..
Hij kwam, Hij zag, En het was kut.
pi_82507863
beetje kleurloos maar wel lekker. Couscous, tomatensaus en geitenkaas.

  dinsdag 8 juni 2010 @ 19:07:38 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82509459
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 17:43 schreef Flexo het volgende:
Ik heb het aangepast Robin
pi_82531467
Zelf broodjes gebakken met rozemarijn en gekarameliseerde uien, soep van geroosterde groenten (tomaat, paprika, ui, knoflook)

Hier meer.
pi_82547698
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 16:03 schreef Ilse86 het volgende:
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):

Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten

[ afbeelding ]
Oh yum, die dingen maak ik ook graag
pi_82547820
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 13:48 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Oh yum, die dingen maak ik ook graag
zijn het cakejes met de smaak van snickers?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82548022
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 13:50 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

zijn het cakejes met de smaak van snickers?
Nee, vrij boterige koekjes met wat nootmuskaat en vanille, gerold in kaneel/suiker. Heel lekker!
pi_82548594
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 13:54 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Nee, vrij boterige koekjes met wat nootmuskaat en vanille, gerold in kaneel/suiker. Heel lekker!
hmm klinkt goed! heb je n receptje?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82548641
Google maar op nigella snickerdoodles recipe
pi_82548752
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 14:06 schreef ColdFeet het volgende:
Google maar op nigella snickerdoodles recipe
thanks
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82550013
Wat ColdFeet zegt Ik vroeg me de eerste keer dat ik het recept zag ook wel af of het iets met Snickers te maken had. Geen idee eigenlijk waarom ze Snickerdoodles heten, maar ze zijn in ieder geval heel lekker
  woensdag 9 juni 2010 @ 14:56:21 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82551719
"The Joy of Cooking claims that snickerdoodles are probably German in origin, and that the name is a corruption of the German word Schneckennudeln, which means "snail noodles." A different author suggests that the word "snicker" comes from the Dutch word snekrad, or the German word Schnecke, which both describe a snail-like shape. Yet another theory suggests that the name has no particular meaning or purpose and is simply a whimsically named cookie that originated from a New England tradition of fanciful cookie names. There is also a series of tall tales about a hero named "Snickerdoodle" from the early 1900s which may be related to the name of the cookie."
pi_82551802
The Dutch word snekrad?
pi_82552340
we hebben Superman en Snickerdoodle
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 9 juni 2010 @ 15:13:23 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82552652
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 14:57 schreef Isegrim het volgende:
The Dutch word snekrad?
Even opgezocht in de van Dale:

Snek = Kegelvormig onderdeel van een uurwerk, dat dient om een tegenwicht te vormen tegen de geleidelijk verminderende drijfkracht van de veer

Snekrad = aan de snek bevestigd tandrad.



[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 09-06-2010 15:19:01 ]
pi_82552743
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 15:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Even opgezocht in de van Dale:

Snek = Kegelvormig onderdeel van een uurwerk, dat dient om een tegenwicht te vormen tegen de geleidelijk verminderende drijfkracht van de veer

Snekrad = aan de snek bevestigd tandrad.
jeezus, en daar maken ze een koekje naar?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82553005
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 15:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]
Snek = Kegelvormig onderdeel van een uurwerk, dat dient om een tegenwicht te vormen tegen de geleidelijk verminderende drijfkracht van de veer

Snekrad = aan de snek bevestigd tandrad.
Dat doet wel echt aan een koekje denken ja.
  woensdag 9 juni 2010 @ 15:20:05 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82553033
Ja, ik denk dat ik maar ga voor "the name has no particular meaning or purpose"
pi_82576803
Oeh, vrijdag wordt snickerdoodledag denk ik.
  zaterdag 12 juni 2010 @ 16:49:18 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82711142


Altijd lekker: "Thaise Aubergines". (<= recept)
Met kokosmelk, knoflook, gember, chilisaus, rijstazijn, vissaus, suiker lekker veel limoensap en lente-uitjes.

Beetje een stomme naam, dat wel, want thaise aubergine is een soortnaam, dat zijn van die leuke, kleine, ronde aubergientjes in allerlei kleuren en dit maak je gewoon van paarse (liefst die dunne, lichtpaarse) aubergines. Maar goed, het nederlands vertaalde kookboek zegt "Thaise Aubergines" en zo heet het bij ons thuis. Zo lekker dat we het regelmatig eten.
pi_82721513
Oeh, die aubergines ga ik ook ooit eens proberen. Met vega-vissaus.

Ik maakte sesamreepjes, met zwarte sesamzaadjes en rozijnen.
pi_82724373
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 16:49 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Altijd lekker: "Thaise Aubergines". (<= recept)
Met kokosmelk, knoflook, gember, chilisaus, rijstazijn, vissaus, suiker lekker veel limoensap en lente-uitjes.

Beetje een stomme naam, dat wel, want thaise aubergine is een soortnaam, dat zijn van die leuke, kleine, ronde aubergientjes in allerlei kleuren en dit maak je gewoon van paarse (liefst die dunne, lichtpaarse) aubergines. Maar goed, het nederlands vertaalde kookboek zegt "Thaise Aubergines" en zo heet het bij ons thuis. Zo lekker dat we het regelmatig eten.
Klinkt en ziet er erg lekker uit
Aubergines sowieso
  woensdag 16 juni 2010 @ 19:38:47 #38
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82898524

ChocolateCherryChocolate Cupcake
I`m not weird. I`m limited edition.
  woensdag 16 juni 2010 @ 23:22:45 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82911172


Witlof, granny smith, witte druiven en gegrillde, gemarineerde kipfilet. (<= recept)
Dressing van griekse yoghurt, mayo en honing.

Ik maakte iets vergelijkbaars een paar weken terug en dat was het "net niet".
Maar deze keer vond ik het echt helemaal goed. Zou echt niks kunnen verzinnen dat ik een volgende keer anders zou doen.

(maar suggesties zijn evengoed altijd welkom)
pi_82919975
Mmm die cupcake frosting ziet er wel heel erg lekker uit.

En die salade van RobinOok ga ik binnenkort ook maar eens proberen. Klinkt lekker fris met die druiven en appels
pi_82938248
TF, krijg honger van je cupcakes!

Net meloenmuffins gemaakt. Lekker!
pi_82938428
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 16:03 schreef Ilse86 het volgende:
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):

Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten

[ afbeelding ]
prima foto idd, krijg er trek van binnenkort weer een snickerdoodles maken.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 17 juni 2010 @ 18:01:14 #43
283830 Rituals
Rediscovering the moment
pi_82942199
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 23:22 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Witlof, granny smith, witte druiven en gegrillde, gemarineerde kipfilet. (<= recept)
Dressing van griekse yoghurt, mayo en honing.

Ik maakte iets vergelijkbaars een paar weken terug en dat was het "net niet".
Maar deze keer vond ik het echt helemaal goed. Zou echt niks kunnen verzinnen dat ik een volgende keer anders zou doen.

(maar suggesties zijn evengoed altijd welkom)
Klinkt lekker! Ik sla hem even op en ga het binnenkort maken.
Your body. Your soul. Your rituals.
pi_82946211
Ik ga het maken, RobinOok! Lijkt me lekker .
Vandaag vond ik m'n frites goed gelukt, dus alleen daar een foto van.



Helaas crappy telefoon kwaliteit want de batterijen van de digi waren op .
Dit heb ik met een gemengde salade gegeten en burrito's, maar dat vond ik saai om op de foto te zetten.
pi_83017097
Gisteren sushi gemaakt voor het eerst!! Was er zelf heel blij mee en het smaakte ook goed.
  zaterdag 19 juni 2010 @ 16:10:12 #46
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_83023778
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 19:38 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[ afbeelding ]
ChocolateCherryChocolate Cupcake
als de smaak is zoals ze er uit zien dat houd ik ineens van chocolade
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_83027002
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 21:27 schreef prinseszondererwt het volgende:
Oeh, die aubergines ga ik ook ooit eens proberen. Met vega-vissaus.
Oh, heb jij ergens vega-vissaus gevonden? Wat is de naam en waar heb je het gekocht?

Sorry dat ik offtopic ga, maar mijn pindasoep is niet zo fotogeniek
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_83028081
Vegetarische oestersaus hebben ze bij alle toko's, vaak op basis van paddestoelen. Anders gebruik ik vaak goede sojasaus, gaat prima.
pi_83034721
quote:
Op zaterdag 19 juni 2010 19:01 schreef prinseszondererwt het volgende:
Vegetarische oestersaus hebben ze bij alle toko's, vaak op basis van paddestoelen. Anders gebruik ik vaak goede sojasaus, gaat prima.
Hmm, die 'vegetarian stir fry sauce' bedoel je dan denk ik. Daar ben ik niet bepaald over te spreken als vervanging. Toch bedankt
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  zondag 20 juni 2010 @ 23:53:45 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83081796
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 19:41 schreef Fiorellino het volgende:
Vandaag vond ik m'n frites goed gelukt, dus alleen daar een foto van.

Ik was dit weekend aan het "dog-sitten" bij mijn ouders toen ik dit zag en aangezien zij wel een frietpan hebben kon ik mij niet inhouden en heb dus meteen 2 dagen achter elkaar lekkere, eigengemaakte frietjes gegeten. Bedankt!



Dit is dus waarom ik geen frituurpan in huis wil.
Gemaakt van kruimige aardappelen van de Jumbo. Mijn God, wat gaven dat heerlijke, superzijdezachte frietjes!!!
  zondag 20 juni 2010 @ 23:57:27 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83082107
die ziet er goddelijk uit
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_83094337
Idd, en die zelfgemaakte frieten ook! Ik ben zelf ook geen fan van de frituurpan,
het kan allemaal zoveel lekkerder .
pi_83094449
Die salade
pi_83097755
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 16:03 schreef Ilse86 het volgende:
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):

Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten

[ afbeelding ]
Jammieee! Door deze foto heb ik mij ook maar gewaagd aan de snickerdoodles. En ze zijn echt lekker, simpel, maar lekker.

Ze zien er niet zo mooi uit als die van jou, maar ze smaakten goed.

pi_83139823
Ik krijg altijd honger als ik de foto's hier zie.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 13:27:13 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83140304
Dat is ook de bedoeling van het topic.
pi_83207564
quote:
Op maandag 21 juni 2010 14:30 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Zien er lekker luchtig uit Morgen misschien toch ook maar weer eens maken
pi_83279336
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 19:49 schreef Ilse86 het volgende:

[..]

Zien er lekker luchtig uit Morgen misschien toch ook maar weer eens maken
Ze zijn echt verslavend he!

OT:

Zelfgemaakte pizza

pi_83333648
Voorgerecht 1: Portobello gevuld met geitenkaas/creme fraiche met zalm


Voorgerecht 2: Portobello gevuld met blokjes avocado en surimi met een theelepeltje mayo en wat citroensap


En als hoofdgerecht pasta met een saus van 2 eetlepels creme fraiche, gedroogde tomaten, courgette en champignons:


Was lekker

[ Bericht 0% gewijzigd door motorbloempje op 26-06-2010 21:13:58 ]
Ja doei.
pi_83335379
Ziet er allemaal lekker uit!


Fruitgebakjes.
  zaterdag 26 juni 2010 @ 20:25:28 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83335493
Het ziet er prachtig uit, en de vulling van voorgerecht 1 en 2 lijkt me heerlijk, maar ik weet niet of ik die portobello wel zo lekker zou vinden in die combinatie. Moesten ze op of zo?
pi_83335522
Ooit moesten ze op! Dus de gok genomen toen... Maar sinds ik 't een keer geprobeerd heb, met die vulling, staan ze hier vast op 't menu!
Ja doei.
  zaterdag 26 juni 2010 @ 20:28:52 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83335624
Jeetje!
pi_83336371
Portobello's als broodje gebruiken voor een hamburger (van lamsvlees ofzo) is ook super ik ben helemaal into de portobello's! Superdingen!
Ja doei.
pi_83342774
Sappige, malse, zoetzure kip met deeg-korstje (niet gefrituurd). Eén van de meer succesvolle recepten van de laatste tijd

pi_83342815
oeh receptje?
Ja doei.
  zondag 27 juni 2010 @ 06:59:09 #68
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_83348726
Dat ziet er lekker uit!! Als het een beetje do-able is ga ik me daar ook maar eens aan wagen
pi_83349199
Het is geen moeilijk recept, en kost ook niet zoveel (actieve) bereidingstijd, wel wat wachttijd, maar het is de moeite waard . Komt 'ie:

Ingrediënten
1 grote ui, in halve ringen (of een paar bosuitjes)
2 paprika's (rood en geel), in grove stukken
500 gr kipfilet, in blokjes
Zout en peper naar smaak
Aardappelzetmeel
1 groot ei, geklutst
Saus ingrediënten
1/2 kopje suiker
4 el ketchup
1/2 kopje azijn
1 el sojasaus
1 tl Lawry's garlic salt (vervangen door knoflookzout of wat knoflookpoeder met zout?)
Chilivlokken naar smaak (optioneel)
Scheutje gembersiroop (optioneel)

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 160 graden;
  • Breng de kipblokjes op smaak met zout en peper, doe ze in een kom, hussel met aardappelzetmeel tot alle stukjes goed bedekt zijn en niet meer aan elkaar plakken en roer tot slot een geklutst ei er doorheen;
  • Verhit wat olie met boter in een koekenpan en bak de kipstukjes in batches op hoog vuur zodat ze goudbruin kleuren. Doe dit zo kort mogelijk, de kip hoeft nog niet gaar te zijn;
  • Leg de kipstukjes in een enkele laag in een ovenschaal en meng de saus ingrediënten. Schenk de saus over de kipstukjes;
  • Zet de schaal in de oven en bak de kipstukjes zo'n 50-60 minuten of totdat de saus is ingedikt en aan de kip blijft kleven. Belangrijk: Draai de kipstukjes ongeveer elke 15 minuten een keer om, dan drogen ze niet uit en dikt de saus beter in;
  • Bak een paar minuten voor het einde van de baktijd op hoog vuur de stukken paprika en ui tot ze iets gaar, maar nog steeds knapperig zijn;
  • Meng de groente met de kip, garneer eventueel met ringetjes bosui en serveer met woknoedels of rijst;
  • Als je extra saus voor bij de noedels/rijst wil, maak je een extra batch van de saus en verhit je deze in een steelpannetje zo'n 6-8 minuten (eventueel indikken met zetmeel).

    [ Bericht 0% gewijzigd door Ilse86 op 27-06-2010 10:02:20 ]
  •   zondag 27 juni 2010 @ 09:53:28 #70
    251095 Purdey
    Better off alone..
    pi_83349691
    @Ilse86: Makkelijk recept wel,en ziet er heerlijk uit! Ga het zeker van de week een keer maken!
    So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
    pi_83353179
    Ik ook! .
      zondag 27 juni 2010 @ 14:16:13 #72
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83357012
    Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
    pi_83363211
    bleh chinees-nederlands eten
    sorry...
    pi_83363520
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 14:16 schreef RobinOok het volgende:
    Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
    Ik denk dat het een aangepast recept is, dat het eigenlijk voor kippenpoten is bedoeld. En dan zie ik het nut van een uur in de oven wel in!
    pi_83364184
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 14:16 schreef RobinOok het volgende:
    Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
    Basisrecept (met een hoop aanpassingen van mij) komt van iemand anders, maar ik denk dat het de oven in gaat op lage temperatuur omdat de saus dan misschien 'kleveriger' wordt en de kip zachter, omdat de azijn tijd heeft om in te werken. Ik was eerst ook bang dat de kip verschrikkelijk droog zou worden, maar het tegenovergestelde is het geval. Ik weet verder ook niet, heb het nog niet geprobeerd te wokken, dus zou niet weten of dat net zo lekker wordt.

    En Chinees-Nederlands eten... Tja, het is niet bedoeld als authentiek Chinees recept, maar vind het wel gewoon lekker, en de mensen bij mij thuis blijven erom vragen
    pi_83366350
    pi_83368512
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 17:21 schreef Ilse86 het volgende:

    [..]
    En Chinees-Nederlands eten... Tja, het is niet bedoeld als authentiek Chinees recept, maar vind het wel gewoon lekker, en de mensen bij mij thuis blijven erom vragen
    Ok dit klinkt mss gemeen, maja
    Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
    pi_83368967
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:

    [..]

    Ok dit klinkt mss gemeen, maja
    Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
    Ja ok.. Als je het zo bekijkt, kun je taart, cakejes, koekjes, ijsjes, fruit, meringues enzo ook niet meer als lekker eten bestempelen. Want dat is gewoon je brein dat blij is haha. Gelukkig heb ik niks tegen een blij brein, dus ik blijf dit gewoon lekker eten (en het lekker eten noemen) Maar suit yourself, smaken verschillen en je hoeft het niet te maken
    pi_83376499
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:

    [..]

    Ok dit klinkt mss gemeen, maja
    Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
    Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
    pi_83380425
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
    Meiknollen
      donderdag 1 juli 2010 @ 00:36:15 #81
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83517500


    Momofuku's Pork Bun

    1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
    2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
    3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
    4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
    5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
    6. Sriracha chilisaus voor wie wil.

    Voila! Lekker broodje.

    [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 01-07-2010 01:59:17 ]
    pi_83521142
    quote:
    Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
    [ afbeelding ]

    Momofuku's Pork Bun

    1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
    2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
    3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
    4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
    5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
    6. Sriracha chilisaus voor wie wil.

    Voila! Lekker broodje.
    lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!
    Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
    pi_83522831
    quote:
    Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
    [ afbeelding ]

    Momofuku's Pork Bun

    1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
    2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
    3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
    4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
    5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
    6. Sriracha chilisaus voor wie wil.

    Voila! Lekker broodje.
    Dat ziet er echt te lekker uit
    pi_83524202
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
    meiknolletjes zijn lekker!
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      donderdag 1 juli 2010 @ 11:30:54 #85
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83525904
    quote:
    Op donderdag 1 juli 2010 08:51 schreef FutureFairytale het volgende:

    [..]

    lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!
    Ja, moddervet!
    Moet kunnen, zo op zijn tijd. En de plakken waren ook niet formaat speklap wat in de winkel ligt hoor. Meer vierkant, zo 5x4 cm en dikke cm dik. Hoewel, dat is na het roosteren, dus per saldo misschien wel vergelijkbaar met een dun, langwerpig speklapje. Ach ja.

    pi_83526686
    quote:
    Op donderdag 1 juli 2010 11:30 schreef RobinOok het volgende:

    [..]

    Ja, moddervet!
    Moet kunnen, zo op zijn tijd. En de plakken waren ook niet formaat speklap wat in de winkel ligt hoor. Meer vierkant, zo 5x4 cm en dikke cm dik. Hoewel, dat is na het roosteren, dus per saldo misschien wel vergelijkbaar met een dun, langwerpig speklapje. Ach ja.

    [ afbeelding ]
    aah ok, speklapjes vind ik wel meevallen. lus ik graag vlees ziet er heerlijk uit!
    Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
      donderdag 1 juli 2010 @ 22:20:39 #87
    231895 MariaEtcetera
    President Vanellope
    pi_83549874
    Wat is lekker eten anders dan een blij brein Als mijn hoofd iets als lekker herkent ben ik gelukkig

    Ik vind Momofuku zo'n leuk woord Al ben ik geen voorstander van speklap-achtige dingesen, te vet voor mij!
    "Dijenkletserextravaganza!" - V1z
    pi_83617721
    quote:
    vandaag gemaakt en erg in de smaak gevallen
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      zaterdag 3 juli 2010 @ 19:11:41 #89
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83617942
    Mooi zo!

    (and thanks for telling)
    pi_83624893

    Clafoutis
    pi_83625067
    Omnomnom. Kersen.
    pi_83628635
    quote:
    Op zaterdag 3 juli 2010 22:02 schreef Isegrim het volgende:
    Omnomnom. Kersen.
    Ik moet me inhouden om niet gewoon hier achter de PC met een vork die hele ovenschaal leeg te eten zo lekker.
      zondag 4 juli 2010 @ 18:48:23 #93
    251095 Purdey
    Better off alone..
    pi_83650538
    @Ilse86: Vandaag de malse kip gemaakt,met paprika en uit.In één woord: Geweldig!
    Hoe kom je aan het recept? Ga het zeker vaker maken!
    So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
    pi_83670713
    quote:
    Op zondag 4 juli 2010 18:48 schreef Purdey het volgende:
    @Ilse86: Vandaag de malse kip gemaakt,met paprika en uit.In één woord: Geweldig!
    Hoe kom je aan het recept? Ga het zeker vaker maken!
    Blij dat je het lekker vond Het idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dus
      maandag 5 juli 2010 @ 09:58:07 #95
    251095 Purdey
    Better off alone..
    pi_83671645
    quote:
    Op maandag 5 juli 2010 09:16 schreef Ilse86 het volgende:

    [..]

    Blij dat je het lekker vond Het idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dus
    Ik had iets meer eters,dus had een kilo kip en heb ook de saus moeten verdubbelen.Ik heb echter wel alleen een half kopje suiker gedaan en driekwart azijn.Maar echt heerlijk,en iedereen vond het een succes! Die groenten waren ook een fijne aanvulling!
    So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
      maandag 5 juli 2010 @ 16:30:42 #96
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83685786


    Chicken Bang Bang (<=recept staat er toevallig ook in het Nederlands. In de comments, de laatste)
    Maar het is dus komkommer, lente-ui en koude kip, met een lekkere dressing/saus op basis van sesampasta/tahin, chiliolie, sojasaus en zwarte rijstazijn. Lekker bij dit warme weer.

    En voor wie wil weten waarom het bang bang chicken heet:

    pi_83685973
    ziet er heerlijk uit!
    ga ik vandeweek eens proberen denk ik, zal donderdag worden, want heb voor morgen en woensdag al lunch gehaald


    Salade van avocado, zalm, tomaat, rode ui en mayo/citroensap dressing
    Ja doei.
      woensdag 7 juli 2010 @ 22:35:07 #98
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83784807
    Volgens mij hou jij erg van avocado? Ik ook, maar heb eigenlijk maar een paar recepten waarin ik het verwerk. Maar nu ik zo die gerookte zalm zie, die ik eigenlijk nooit (meer) eet krijg ik trek in die combinatie! Binnenkort toch maar eens op tafel zetten!

    Wij aten vandaag chinees, roodgekookt spek. (Hong shao rou)



    Geen bijbehorend recept, want ik was een beetje aan 't experimenteren met het sous-vide koken. Maar de smaken zijn: gember, lente-ui, shaoxing rijstwijn, donkere sojasaus, bruine suiker en steranijs.
    pi_83785268
    ik ben gék op avocado

    en jouw receptje met de kip schuif ik even op naar volgende week, morgen geen tijd
    Ja doei.
      zondag 18 juli 2010 @ 14:24:44 #100
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_84198031


    Aubergines Boerenstijl, zo noemt Ken Hom het. In de rest van de wereld bekend als "Fish Fragrant Eggplant". Niet dat er vis is zit of het naar vis smaakt, de saus werd heel vroeger voor het eerst gemaakt in een of ander beroemd visgerecht. Men vond die saus zo lekker dat ze 'm ook in andere gerechten ging gebruiken en dan zeiden ze "da's me die saus van da visgerecht, wittewel?". Nou, vandaar dus. :-)

    Heel klassiek gerecht en dus in aardig wat Chinese restaurants te bestellen. Uiteraard wel elke keer anders. Met vlees, zonder vlees, varkensvlees of rundergehakt, zonder chilibonenpasta met chilisaus, met of zonder sichuanpepertjes. Of nee, eigenlijk altijd zonder sichuanpepertjes. Kan echt enoooorm lekker zijn, maar vaker gewoon lekker.

    Eigenlijk hoor je de stukjes aubergine eerst te frituren, maar dat vind ik teveel gedoe. Ik sudder ze zacht in de saus, ook lekker.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')