abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 8 juni 2010 @ 02:09:37 #1
306174 Flexo
Nah, I'm just messin'
pi_82479564
In navolging van dit geniale topic:

Foodgawker - feast your eyes!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen of photoshop of wat.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles
- Het hóeft geen eigen verzonnen recept te zijn of iets dergelijks! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kan je net zo goed foto's posten!
- Het idee is dat mensen op deze manier eerder geïnspireerd zijn om moeite te doen voor hun eigen avondeten! Vaak denkt men 'het is toch zo opgegeten' en vinden ze het dan zonde om moeite te doen. Op deze manier kan je iig nog indruk maken op je mede-fokkers met je geniale voedsel-creaties!

Suggesties voor in de OP zijn welkom
Deel 1
Deel 2
Deel 3

[ Bericht 1% gewijzigd door Flexo op 08-06-2010 17:44:31 ]
Veni, Vidi, Vagina..
Hij kwam, Hij zag, En het was kut.
pi_82479753
quote:
Op maandag 7 juni 2010 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Spinazie, knoflook en sojasaus is mooie basiscombinatie, maar het rare is, de variaties die ik tot nu toe probeerde bevielen eigenlijk nooit zo goed. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar dat nou aan ligt. Ik ga het een volgende keer eerst maar eens proberen zonder dat blancheren, kijken of dat het verschil maakt. (wat ik me eigenlijk niet voor kan stellen, maar goed, dat zou dan alleen maar winst zijn, want een stap minder. )
Ik blancheer spinazie alléén als ik het in een ovengerecht verwerk. Niet met roerbakken.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 10:39:50 #3
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_82484987
tvp Nog geen waardige foto's
pi_82485234
Omdat het toch een fototopic is een paar plaatjes uit voorgaande topics:















[ Bericht 32% gewijzigd door _Ophelia_ op 08-06-2010 10:58:58 (Ontdubbeld) ]
pi_82485292
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:46 schreef _Ophelia_ het volgende:
Omdat het toch een fototopic is een paar plaatjes uit voorgaande topics:

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]


[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
waarom al die robinook fotos dubbel?
pi_82485655
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:48 schreef RoodWijntje het volgende:

[..]

waarom al die robinook fotos dubbel?
Die dubbele zijn niet bewust, in Opera kun je copy-pasten door te slepen, en dat gebeurt me nog wel eens op de laptop. (en alle foto's zijn dubbel, niet alleen die van RobinOok)
  dinsdag 8 juni 2010 @ 11:42:35 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82487715
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 02:39 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik blancheer spinazie alléén als ik het in een ovengerecht verwerk. Niet met roerbakken.
Ik denk ook dat het recept uitging van een exotischer spinaziesoort. Of wilde spinazie of zo. Dan lijkt blancheren me meer nut hebben ja.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 14:35:52 #8
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82495886
Ik krijg trek van die foto`s
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82500312
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):

Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten

  dinsdag 8 juni 2010 @ 16:24:08 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82501482
Hoezo? Is die foto niet van jou dan?
pi_82501576
Jawel? Als hij van iemand anders was, zou ik het er even bijzetten.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 16:28:36 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82501742
Nou, ik vind het een prachtige foto. Zou niet weten hoe die beter kan.
Als je op google zoekt voor plaatjes van snickerdoodles weten anderen dat blijkbaar ook niet. Anders bestonden die al. ;-)
pi_82501992
Bedankt dan maar Misschien dat een witte achtergrond al scheelt..
  dinsdag 8 juni 2010 @ 16:34:55 #14
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82502068
Ik vind het juist wel een mooie foto, juist ook met deze achtergrond Omdat de kleur overeen komt met de snickerdoodles
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_82502895
zeker mooie foto
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 8 juni 2010 @ 17:43:48 #16
306174 Flexo
Nah, I'm just messin'
pi_82505809
Ik heb het aangepast Robin
Veni, Vidi, Vagina..
Hij kwam, Hij zag, En het was kut.
pi_82507863
beetje kleurloos maar wel lekker. Couscous, tomatensaus en geitenkaas.

  dinsdag 8 juni 2010 @ 19:07:38 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82509459
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 17:43 schreef Flexo het volgende:
Ik heb het aangepast Robin
pi_82531467
Zelf broodjes gebakken met rozemarijn en gekarameliseerde uien, soep van geroosterde groenten (tomaat, paprika, ui, knoflook)

Hier meer.
pi_82547698
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 16:03 schreef Ilse86 het volgende:
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):

Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten

[ afbeelding ]
Oh yum, die dingen maak ik ook graag
pi_82547820
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 13:48 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Oh yum, die dingen maak ik ook graag
zijn het cakejes met de smaak van snickers?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82548022
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 13:50 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

zijn het cakejes met de smaak van snickers?
Nee, vrij boterige koekjes met wat nootmuskaat en vanille, gerold in kaneel/suiker. Heel lekker!
pi_82548594
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 13:54 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Nee, vrij boterige koekjes met wat nootmuskaat en vanille, gerold in kaneel/suiker. Heel lekker!
hmm klinkt goed! heb je n receptje?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82548641
Google maar op nigella snickerdoodles recipe
pi_82548752
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 14:06 schreef ColdFeet het volgende:
Google maar op nigella snickerdoodles recipe
thanks
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82550013
Wat ColdFeet zegt Ik vroeg me de eerste keer dat ik het recept zag ook wel af of het iets met Snickers te maken had. Geen idee eigenlijk waarom ze Snickerdoodles heten, maar ze zijn in ieder geval heel lekker
  woensdag 9 juni 2010 @ 14:56:21 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82551719
"The Joy of Cooking claims that snickerdoodles are probably German in origin, and that the name is a corruption of the German word Schneckennudeln, which means "snail noodles." A different author suggests that the word "snicker" comes from the Dutch word snekrad, or the German word Schnecke, which both describe a snail-like shape. Yet another theory suggests that the name has no particular meaning or purpose and is simply a whimsically named cookie that originated from a New England tradition of fanciful cookie names. There is also a series of tall tales about a hero named "Snickerdoodle" from the early 1900s which may be related to the name of the cookie."
pi_82551802
The Dutch word snekrad?
pi_82552340
we hebben Superman en Snickerdoodle
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 9 juni 2010 @ 15:13:23 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82552652
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 14:57 schreef Isegrim het volgende:
The Dutch word snekrad?
Even opgezocht in de van Dale:

Snek = Kegelvormig onderdeel van een uurwerk, dat dient om een tegenwicht te vormen tegen de geleidelijk verminderende drijfkracht van de veer

Snekrad = aan de snek bevestigd tandrad.



[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 09-06-2010 15:19:01 ]
pi_82552743
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 15:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Even opgezocht in de van Dale:

Snek = Kegelvormig onderdeel van een uurwerk, dat dient om een tegenwicht te vormen tegen de geleidelijk verminderende drijfkracht van de veer

Snekrad = aan de snek bevestigd tandrad.
jeezus, en daar maken ze een koekje naar?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82553005
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 15:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]
Snek = Kegelvormig onderdeel van een uurwerk, dat dient om een tegenwicht te vormen tegen de geleidelijk verminderende drijfkracht van de veer

Snekrad = aan de snek bevestigd tandrad.
Dat doet wel echt aan een koekje denken ja.
  woensdag 9 juni 2010 @ 15:20:05 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82553033
Ja, ik denk dat ik maar ga voor "the name has no particular meaning or purpose"
pi_82576803
Oeh, vrijdag wordt snickerdoodledag denk ik.
  zaterdag 12 juni 2010 @ 16:49:18 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82711142


Altijd lekker: "Thaise Aubergines". (<= recept)
Met kokosmelk, knoflook, gember, chilisaus, rijstazijn, vissaus, suiker lekker veel limoensap en lente-uitjes.

Beetje een stomme naam, dat wel, want thaise aubergine is een soortnaam, dat zijn van die leuke, kleine, ronde aubergientjes in allerlei kleuren en dit maak je gewoon van paarse (liefst die dunne, lichtpaarse) aubergines. Maar goed, het nederlands vertaalde kookboek zegt "Thaise Aubergines" en zo heet het bij ons thuis. Zo lekker dat we het regelmatig eten.
pi_82721513
Oeh, die aubergines ga ik ook ooit eens proberen. Met vega-vissaus.

Ik maakte sesamreepjes, met zwarte sesamzaadjes en rozijnen.
pi_82724373
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 16:49 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Altijd lekker: "Thaise Aubergines". (<= recept)
Met kokosmelk, knoflook, gember, chilisaus, rijstazijn, vissaus, suiker lekker veel limoensap en lente-uitjes.

Beetje een stomme naam, dat wel, want thaise aubergine is een soortnaam, dat zijn van die leuke, kleine, ronde aubergientjes in allerlei kleuren en dit maak je gewoon van paarse (liefst die dunne, lichtpaarse) aubergines. Maar goed, het nederlands vertaalde kookboek zegt "Thaise Aubergines" en zo heet het bij ons thuis. Zo lekker dat we het regelmatig eten.
Klinkt en ziet er erg lekker uit
Aubergines sowieso
  woensdag 16 juni 2010 @ 19:38:47 #38
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_82898524

ChocolateCherryChocolate Cupcake
I`m not weird. I`m limited edition.
  woensdag 16 juni 2010 @ 23:22:45 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82911172


Witlof, granny smith, witte druiven en gegrillde, gemarineerde kipfilet. (<= recept)
Dressing van griekse yoghurt, mayo en honing.

Ik maakte iets vergelijkbaars een paar weken terug en dat was het "net niet".
Maar deze keer vond ik het echt helemaal goed. Zou echt niks kunnen verzinnen dat ik een volgende keer anders zou doen.

(maar suggesties zijn evengoed altijd welkom)
pi_82919975
Mmm die cupcake frosting ziet er wel heel erg lekker uit.

En die salade van RobinOok ga ik binnenkort ook maar eens proberen. Klinkt lekker fris met die druiven en appels
pi_82938248
TF, krijg honger van je cupcakes!

Net meloenmuffins gemaakt. Lekker!
pi_82938428
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 16:03 schreef Ilse86 het volgende:
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):

Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten

[ afbeelding ]
prima foto idd, krijg er trek van binnenkort weer een snickerdoodles maken.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 17 juni 2010 @ 18:01:14 #43
283830 Rituals
Rediscovering the moment
pi_82942199
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 23:22 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Witlof, granny smith, witte druiven en gegrillde, gemarineerde kipfilet. (<= recept)
Dressing van griekse yoghurt, mayo en honing.

Ik maakte iets vergelijkbaars een paar weken terug en dat was het "net niet".
Maar deze keer vond ik het echt helemaal goed. Zou echt niks kunnen verzinnen dat ik een volgende keer anders zou doen.

(maar suggesties zijn evengoed altijd welkom)
Klinkt lekker! Ik sla hem even op en ga het binnenkort maken.
Your body. Your soul. Your rituals.
pi_82946211
Ik ga het maken, RobinOok! Lijkt me lekker .
Vandaag vond ik m'n frites goed gelukt, dus alleen daar een foto van.



Helaas crappy telefoon kwaliteit want de batterijen van de digi waren op .
Dit heb ik met een gemengde salade gegeten en burrito's, maar dat vond ik saai om op de foto te zetten.
pi_83017097
Gisteren sushi gemaakt voor het eerst!! Was er zelf heel blij mee en het smaakte ook goed.
  zaterdag 19 juni 2010 @ 16:10:12 #46
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_83023778
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 19:38 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[ afbeelding ]
ChocolateCherryChocolate Cupcake
als de smaak is zoals ze er uit zien dat houd ik ineens van chocolade
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_83027002
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 21:27 schreef prinseszondererwt het volgende:
Oeh, die aubergines ga ik ook ooit eens proberen. Met vega-vissaus.
Oh, heb jij ergens vega-vissaus gevonden? Wat is de naam en waar heb je het gekocht?

Sorry dat ik offtopic ga, maar mijn pindasoep is niet zo fotogeniek
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_83028081
Vegetarische oestersaus hebben ze bij alle toko's, vaak op basis van paddestoelen. Anders gebruik ik vaak goede sojasaus, gaat prima.
pi_83034721
quote:
Op zaterdag 19 juni 2010 19:01 schreef prinseszondererwt het volgende:
Vegetarische oestersaus hebben ze bij alle toko's, vaak op basis van paddestoelen. Anders gebruik ik vaak goede sojasaus, gaat prima.
Hmm, die 'vegetarian stir fry sauce' bedoel je dan denk ik. Daar ben ik niet bepaald over te spreken als vervanging. Toch bedankt
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  zondag 20 juni 2010 @ 23:53:45 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83081796
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 19:41 schreef Fiorellino het volgende:
Vandaag vond ik m'n frites goed gelukt, dus alleen daar een foto van.

Ik was dit weekend aan het "dog-sitten" bij mijn ouders toen ik dit zag en aangezien zij wel een frietpan hebben kon ik mij niet inhouden en heb dus meteen 2 dagen achter elkaar lekkere, eigengemaakte frietjes gegeten. Bedankt!



Dit is dus waarom ik geen frituurpan in huis wil.
Gemaakt van kruimige aardappelen van de Jumbo. Mijn God, wat gaven dat heerlijke, superzijdezachte frietjes!!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')