Ik denk dat het een aangepast recept is, dat het eigenlijk voor kippenpoten is bedoeld. En dan zie ik het nut van een uur in de oven wel in!quote:Op zondag 27 juni 2010 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
Basisrecept (met een hoop aanpassingen van mij) komt van iemand anders, maar ik denk dat het de oven in gaat op lage temperatuur omdat de saus dan misschien 'kleveriger' wordt en de kip zachter, omdat de azijn tijd heeft om in te werken. Ik was eerst ook bang dat de kip verschrikkelijk droog zou worden, maar het tegenovergestelde is het geval. Ik weet verder ook niet, heb het nog niet geprobeerd te wokken, dus zou niet weten of dat net zo lekker wordt.quote:Op zondag 27 juni 2010 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
Ok dit klinkt mss gemeen, majaquote:Op zondag 27 juni 2010 17:21 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
En Chinees-Nederlands eten... Tja, het is niet bedoeld als authentiek Chinees recept, maar vind het wel gewoon lekker, en de mensen bij mij thuis blijven erom vragen
Ja ok.. Als je het zo bekijkt, kun je taart, cakejes, koekjes, ijsjes, fruit, meringues enzo ook niet meer als lekker eten bestempelen. Want dat is gewoon je brein dat blij is haha. Gelukkig heb ik niks tegen een blij brein, dus ik blijf dit gewoon lekker eten (en het lekker eten noemen) Maar suit yourself, smaken verschillen en je hoeft het niet te makenquote:Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:
[..]
Ok dit klinkt mss gemeen, maja![]()
Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?quote:Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:
[..]
Ok dit klinkt mss gemeen, maja![]()
Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
Meiknollenquote:Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!quote:Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Momofuku's Pork Bun
1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.
Voila! Lekker broodje.
Dat ziet er echt te lekker uitquote:Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Momofuku's Pork Bun
1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.
Voila! Lekker broodje.
meiknolletjes zijn lekker!quote:Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
Ja, moddervet!quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!
aah ok, speklapjes vind ik wel meevallen. lus ik graagquote:Op donderdag 1 juli 2010 11:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, moddervet!![]()
Moet kunnen, zo op zijn tijd. En de plakken waren ook niet formaat speklap wat in de winkel ligt hoor. Meer vierkant, zo 5x4 cm en dikke cm dik. Hoewel, dat is na het roosteren, dus per saldo misschien wel vergelijkbaar met een dun, langwerpig speklapje. Ach ja.
[ afbeelding ]
vandaag gemaakt en erg in de smaak gevallenquote:Op zondag 20 juni 2010 23:57 schreef RobinOok het volgende:
Dus van de weeromstuit een salade!
[ afbeelding ]
Tomaatjes, komkommer, rode ui, koriander en biefstuk. Met een sausje van hoisin, sesamolie, sojasaus, limoen, honing en wat chilipeper
Ik moet me inhouden om niet gewoon hier achter de PC met een vork die hele ovenschaal leeg te etenquote:
Blij dat je het lekker vondquote:Op zondag 4 juli 2010 18:48 schreef Purdey het volgende:
@Ilse86: Vandaag de malse kip gemaakt,met paprika en uit.In één woord: Geweldig!
Hoe kom je aan het recept? Ga het zeker vaker maken!
Ik had iets meer eters,dus had een kilo kip en heb ook de saus moeten verdubbelen.Ik heb echter wel alleen een half kopje suiker gedaan en driekwart azijn.Maar echt heerlijk,en iedereen vond het een succes!quote:Op maandag 5 juli 2010 09:16 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
Blij dat je het lekker vondHet idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dus
Zag ergens in een topic dat je in Rotterdam woont, toch? Naar welke toko ga jij?quote:Op zondag 18 juli 2010 14:47 schreef RobinOok het volgende:
Het zijn wel allemaal van die lang houdbare dingen. Ik heb ze dus wel standaard in huis en knoflook, gember, ui meestal ook wel. Dus voor mij is dit zo'n makkelijk "ik koop 1 ingredient (aubergine) en de rest heb ik al"-gerecht. We eten het dus best vaak. Soort eenpansgerecht ook, lekker, makkelijk en gezond.
Dus ik zou zeggen: ja, hup naar de toko en je kastjes vullen.
Er gaat een wereld voor me open! Ik ken al die winkeltjes niet, maar ik woon dan ook in in het oosten van R'dam, op de rand zevenkamp/nesselandequote:Op maandag 19 juli 2010 20:01 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga het vaakst naar Oriental op de boot bij de euromast. Omdat je daar makkelijk kunt parkeren en die vaak het goedkoopst is. Maar ga ook vaak naar Wah Nam Hong, daar op de hoek op de kruiskade, die hebben iets meer gespecialiseerde chinese en japanse dingen. En soms ook naar Cheung Kong stukje verderop op de kruiskade, omdat die nog weer specifiekere chinese dingen hebben. Sommige dingen goedkoop, sommige juist duurder, beetje rare winkel dus. Bovendien altijd opletten, want ze verkopen nogal eens dingen van (bijna) over de datum.
Toko Liem ben ik nog nooit geweest. Ligt een beetje te ver bij mij uit de buurt en is voornamelijk Indisch georienteerd, toch?
Die Japanner die jij bedoelt heb ik denk ik al wel van gehoord, maar nog niet langs geweest. Ben ik nog wel een keer van plan, maar vergeet het steeds. Hayato op de Elgarlaan 26, toch?
Voor Japanse en Koreaanse dingen ga ik eigenlijk het liefst naar Interburgo (Spaanse polder), of als ik wil fietsen naar Kazaguruma in de pannenkoekstraat.
(Hier een lijstje waar ze allemaal instaan, met adres enzo: http://tokowijzer.wordpress.com/adressen/ )
of zet het hier even neer, ben ook erg benieuwd!quote:Op maandag 19 juli 2010 20:29 schreef motorbloempje het volgende:
ik stuur de PM van MariaEtcetera wel even door
Wauw, jouw foto lijkt zelfs op op de foto in het kookboek!quote:Op maandag 19 juli 2010 20:23 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Tomatensoep met avocado en tijmen wat 'partygarnalen', Mr.Mo had even gemist dat 'garnalen' altijd Hollandsche Garnalen zijn
![]()
![]()
met dank aan MariaEtceterawas erg lekker, al mag er volgende keer wat meer pit in van mij persoonlijk
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."Dijenkletserextravaganza!" - V1z
ziet er heerlijk uit. ik vind alleen avocado echt smerig.. guacamole *brrr*quote:Op dinsdag 20 juli 2010 13:27 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Omelet met zalm, uiteraard avocado (ik word ze gewoon niet zat) en huttenkase
![]()
nom!
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 16:57 schreef FutureFairytale het volgende:
goed gelukt Purdey! Zal dat ook lekker smaken met aardbeien?![]()
beetje warme chocosaus erbij en je hebt een stukje hemelquote:Op zaterdag 24 juli 2010 17:18 schreef Purdey het volgende:
[..]
Absoluut haha! Wat dacht je van: Verkruimelde snickerdoodles, vanille roomijs, aardbeien en slagroom?
En dat zag er zo uit & was heerlijk!!quote:Op zondag 25 juli 2010 14:49 schreef golfer het volgende:
Straks dit recept van Rick Stein namaken
Alleen gebruik ik i.p.v. gezouten stokvis gewoon kabeljauwfilets.
Dat ligt dan w.s. aan de kwaliteit foto en de rooiige dressing over de ijsbergsalade (met chilisaus) waardoor de sla oud lijkt, het smaakte goedquote:Op zondag 25 juli 2010 18:41 schreef DarkElf het volgende:
t ziet er, voor mij, niet zo lekker uit maar ik geloof zo dat het wel lekker was
Ik ben verward, het ziet er technisch gezien inderdaad uit als kattenkots, maar op deze foto is het gek genoeg ook appetijtelijk!quote:Op zondag 25 juli 2010 20:05 schreef prinseszondererwt het volgende:
In het kader van 'ziet er minder lekker uit dan het is' presenteer ik: snijbietspread!![]()
[ afbeelding ]
Yummie, ziet er erg lekker en goed uit!quote:Op zaterdag 24 juli 2010 20:07 schreef PiperMaru het volgende:
Salade met aardbeien die ik vandaag maakte![]()
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 25 juli 2010 21:18 schreef DarkElf het volgende:
Tis geen schitterende foto maar oh wat was t lekker:
[ afbeelding ]
aardbeienpavlova
Zo, dat is nog eens een toetje van formaat hoofdgerecht! Ziet er echt heerlijk uit. Heb je een recept?quote:Op zondag 25 juli 2010 21:18 schreef DarkElf het volgende:
Tis geen schitterende foto maar oh wat was t lekker:
[ afbeelding ]
aardbeienpavlova
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |