abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 20 juni 2010 @ 23:57:27 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83082107
die ziet er goddelijk uit
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_83094337
Idd, en die zelfgemaakte frieten ook! Ik ben zelf ook geen fan van de frituurpan,
het kan allemaal zoveel lekkerder .
pi_83094449
Die salade
pi_83097755
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 16:03 schreef Ilse86 het volgende:
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):

Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten

[ afbeelding ]
Jammieee! Door deze foto heb ik mij ook maar gewaagd aan de snickerdoodles. En ze zijn echt lekker, simpel, maar lekker.

Ze zien er niet zo mooi uit als die van jou, maar ze smaakten goed.

pi_83139823
Ik krijg altijd honger als ik de foto's hier zie.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 13:27:13 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83140304
Dat is ook de bedoeling van het topic.
pi_83207564
quote:
Op maandag 21 juni 2010 14:30 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Zien er lekker luchtig uit Morgen misschien toch ook maar weer eens maken
pi_83279336
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 19:49 schreef Ilse86 het volgende:

[..]

Zien er lekker luchtig uit Morgen misschien toch ook maar weer eens maken
Ze zijn echt verslavend he!

OT:

Zelfgemaakte pizza

pi_83333648
Voorgerecht 1: Portobello gevuld met geitenkaas/creme fraiche met zalm


Voorgerecht 2: Portobello gevuld met blokjes avocado en surimi met een theelepeltje mayo en wat citroensap


En als hoofdgerecht pasta met een saus van 2 eetlepels creme fraiche, gedroogde tomaten, courgette en champignons:


Was lekker

[ Bericht 0% gewijzigd door motorbloempje op 26-06-2010 21:13:58 ]
Ja doei.
pi_83335379
Ziet er allemaal lekker uit!


Fruitgebakjes.
  zaterdag 26 juni 2010 @ 20:25:28 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83335493
Het ziet er prachtig uit, en de vulling van voorgerecht 1 en 2 lijkt me heerlijk, maar ik weet niet of ik die portobello wel zo lekker zou vinden in die combinatie. Moesten ze op of zo?
pi_83335522
Ooit moesten ze op! Dus de gok genomen toen... Maar sinds ik 't een keer geprobeerd heb, met die vulling, staan ze hier vast op 't menu!
Ja doei.
  zaterdag 26 juni 2010 @ 20:28:52 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83335624
Jeetje!
pi_83336371
Portobello's als broodje gebruiken voor een hamburger (van lamsvlees ofzo) is ook super ik ben helemaal into de portobello's! Superdingen!
Ja doei.
pi_83342774
Sappige, malse, zoetzure kip met deeg-korstje (niet gefrituurd). Eén van de meer succesvolle recepten van de laatste tijd

pi_83342815
oeh receptje?
Ja doei.
  zondag 27 juni 2010 @ 06:59:09 #68
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_83348726
Dat ziet er lekker uit!! Als het een beetje do-able is ga ik me daar ook maar eens aan wagen
pi_83349199
Het is geen moeilijk recept, en kost ook niet zoveel (actieve) bereidingstijd, wel wat wachttijd, maar het is de moeite waard . Komt 'ie:

Ingrediënten
1 grote ui, in halve ringen (of een paar bosuitjes)
2 paprika's (rood en geel), in grove stukken
500 gr kipfilet, in blokjes
Zout en peper naar smaak
Aardappelzetmeel
1 groot ei, geklutst
Saus ingrediënten
1/2 kopje suiker
4 el ketchup
1/2 kopje azijn
1 el sojasaus
1 tl Lawry's garlic salt (vervangen door knoflookzout of wat knoflookpoeder met zout?)
Chilivlokken naar smaak (optioneel)
Scheutje gembersiroop (optioneel)

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 160 graden;
  • Breng de kipblokjes op smaak met zout en peper, doe ze in een kom, hussel met aardappelzetmeel tot alle stukjes goed bedekt zijn en niet meer aan elkaar plakken en roer tot slot een geklutst ei er doorheen;
  • Verhit wat olie met boter in een koekenpan en bak de kipstukjes in batches op hoog vuur zodat ze goudbruin kleuren. Doe dit zo kort mogelijk, de kip hoeft nog niet gaar te zijn;
  • Leg de kipstukjes in een enkele laag in een ovenschaal en meng de saus ingrediënten. Schenk de saus over de kipstukjes;
  • Zet de schaal in de oven en bak de kipstukjes zo'n 50-60 minuten of totdat de saus is ingedikt en aan de kip blijft kleven. Belangrijk: Draai de kipstukjes ongeveer elke 15 minuten een keer om, dan drogen ze niet uit en dikt de saus beter in;
  • Bak een paar minuten voor het einde van de baktijd op hoog vuur de stukken paprika en ui tot ze iets gaar, maar nog steeds knapperig zijn;
  • Meng de groente met de kip, garneer eventueel met ringetjes bosui en serveer met woknoedels of rijst;
  • Als je extra saus voor bij de noedels/rijst wil, maak je een extra batch van de saus en verhit je deze in een steelpannetje zo'n 6-8 minuten (eventueel indikken met zetmeel).

    [ Bericht 0% gewijzigd door Ilse86 op 27-06-2010 10:02:20 ]
  •   zondag 27 juni 2010 @ 09:53:28 #70
    251095 Purdey
    Better off alone..
    pi_83349691
    @Ilse86: Makkelijk recept wel,en ziet er heerlijk uit! Ga het zeker van de week een keer maken!
    So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
    pi_83353179
    Ik ook! .
      zondag 27 juni 2010 @ 14:16:13 #72
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83357012
    Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
    pi_83363211
    bleh chinees-nederlands eten
    sorry...
    pi_83363520
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 14:16 schreef RobinOok het volgende:
    Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
    Ik denk dat het een aangepast recept is, dat het eigenlijk voor kippenpoten is bedoeld. En dan zie ik het nut van een uur in de oven wel in!
    pi_83364184
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 14:16 schreef RobinOok het volgende:
    Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
    Basisrecept (met een hoop aanpassingen van mij) komt van iemand anders, maar ik denk dat het de oven in gaat op lage temperatuur omdat de saus dan misschien 'kleveriger' wordt en de kip zachter, omdat de azijn tijd heeft om in te werken. Ik was eerst ook bang dat de kip verschrikkelijk droog zou worden, maar het tegenovergestelde is het geval. Ik weet verder ook niet, heb het nog niet geprobeerd te wokken, dus zou niet weten of dat net zo lekker wordt.

    En Chinees-Nederlands eten... Tja, het is niet bedoeld als authentiek Chinees recept, maar vind het wel gewoon lekker, en de mensen bij mij thuis blijven erom vragen
    pi_83366350
    pi_83368512
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 17:21 schreef Ilse86 het volgende:

    [..]
    En Chinees-Nederlands eten... Tja, het is niet bedoeld als authentiek Chinees recept, maar vind het wel gewoon lekker, en de mensen bij mij thuis blijven erom vragen
    Ok dit klinkt mss gemeen, maja
    Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
    pi_83368967
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:

    [..]

    Ok dit klinkt mss gemeen, maja
    Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
    Ja ok.. Als je het zo bekijkt, kun je taart, cakejes, koekjes, ijsjes, fruit, meringues enzo ook niet meer als lekker eten bestempelen. Want dat is gewoon je brein dat blij is haha. Gelukkig heb ik niks tegen een blij brein, dus ik blijf dit gewoon lekker eten (en het lekker eten noemen) Maar suit yourself, smaken verschillen en je hoeft het niet te maken
    pi_83376499
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 19:14 schreef evo87 het volgende:

    [..]

    Ok dit klinkt mss gemeen, maja
    Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten.
    Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
    pi_83380425
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
    Meiknollen
      donderdag 1 juli 2010 @ 00:36:15 #81
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83517500


    Momofuku's Pork Bun

    1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
    2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
    3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
    4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
    5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
    6. Sriracha chilisaus voor wie wil.

    Voila! Lekker broodje.

    [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 01-07-2010 01:59:17 ]
    pi_83521142
    quote:
    Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
    [ afbeelding ]

    Momofuku's Pork Bun

    1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
    2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
    3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
    4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
    5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
    6. Sriracha chilisaus voor wie wil.

    Voila! Lekker broodje.
    lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!
    Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
    pi_83522831
    quote:
    Op donderdag 1 juli 2010 00:36 schreef RobinOok het volgende:
    [ afbeelding ]

    Momofuku's Pork Bun

    1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
    2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
    3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
    4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
    5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
    6. Sriracha chilisaus voor wie wil.

    Voila! Lekker broodje.
    Dat ziet er echt te lekker uit
    pi_83524202
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 22:11 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken?
    meiknolletjes zijn lekker!
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      donderdag 1 juli 2010 @ 11:30:54 #85
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83525904
    quote:
    Op donderdag 1 juli 2010 08:51 schreef FutureFairytale het volgende:

    [..]

    lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek!
    Ja, moddervet!
    Moet kunnen, zo op zijn tijd. En de plakken waren ook niet formaat speklap wat in de winkel ligt hoor. Meer vierkant, zo 5x4 cm en dikke cm dik. Hoewel, dat is na het roosteren, dus per saldo misschien wel vergelijkbaar met een dun, langwerpig speklapje. Ach ja.

    pi_83526686
    quote:
    Op donderdag 1 juli 2010 11:30 schreef RobinOok het volgende:

    [..]

    Ja, moddervet!
    Moet kunnen, zo op zijn tijd. En de plakken waren ook niet formaat speklap wat in de winkel ligt hoor. Meer vierkant, zo 5x4 cm en dikke cm dik. Hoewel, dat is na het roosteren, dus per saldo misschien wel vergelijkbaar met een dun, langwerpig speklapje. Ach ja.

    [ afbeelding ]
    aah ok, speklapjes vind ik wel meevallen. lus ik graag vlees ziet er heerlijk uit!
    Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
      donderdag 1 juli 2010 @ 22:20:39 #87
    231895 MariaEtcetera
    President Vanellope
    pi_83549874
    Wat is lekker eten anders dan een blij brein Als mijn hoofd iets als lekker herkent ben ik gelukkig

    Ik vind Momofuku zo'n leuk woord Al ben ik geen voorstander van speklap-achtige dingesen, te vet voor mij!
    "Dijenkletserextravaganza!" - V1z
    pi_83617721
    quote:
    vandaag gemaakt en erg in de smaak gevallen
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      zaterdag 3 juli 2010 @ 19:11:41 #89
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83617942
    Mooi zo!

    (and thanks for telling)
    pi_83624893

    Clafoutis
    pi_83625067
    Omnomnom. Kersen.
    pi_83628635
    quote:
    Op zaterdag 3 juli 2010 22:02 schreef Isegrim het volgende:
    Omnomnom. Kersen.
    Ik moet me inhouden om niet gewoon hier achter de PC met een vork die hele ovenschaal leeg te eten zo lekker.
      zondag 4 juli 2010 @ 18:48:23 #93
    251095 Purdey
    Better off alone..
    pi_83650538
    @Ilse86: Vandaag de malse kip gemaakt,met paprika en uit.In één woord: Geweldig!
    Hoe kom je aan het recept? Ga het zeker vaker maken!
    So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
    pi_83670713
    quote:
    Op zondag 4 juli 2010 18:48 schreef Purdey het volgende:
    @Ilse86: Vandaag de malse kip gemaakt,met paprika en uit.In één woord: Geweldig!
    Hoe kom je aan het recept? Ga het zeker vaker maken!
    Blij dat je het lekker vond Het idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dus
      maandag 5 juli 2010 @ 09:58:07 #95
    251095 Purdey
    Better off alone..
    pi_83671645
    quote:
    Op maandag 5 juli 2010 09:16 schreef Ilse86 het volgende:

    [..]

    Blij dat je het lekker vond Het idee heb ik van Tasty Kitchen, maar heb het recept wel enigszins aangepast. In dat recept zaten onder andere geen groenten, geen chilivlokken, nog meer suiker, en een beetje onnodig omslachtige bereidingswijze. Maar wel erg lekker dus
    Ik had iets meer eters,dus had een kilo kip en heb ook de saus moeten verdubbelen.Ik heb echter wel alleen een half kopje suiker gedaan en driekwart azijn.Maar echt heerlijk,en iedereen vond het een succes! Die groenten waren ook een fijne aanvulling!
    So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
      maandag 5 juli 2010 @ 16:30:42 #96
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83685786


    Chicken Bang Bang (<=recept staat er toevallig ook in het Nederlands. In de comments, de laatste)
    Maar het is dus komkommer, lente-ui en koude kip, met een lekkere dressing/saus op basis van sesampasta/tahin, chiliolie, sojasaus en zwarte rijstazijn. Lekker bij dit warme weer.

    En voor wie wil weten waarom het bang bang chicken heet:

    pi_83685973
    ziet er heerlijk uit!
    ga ik vandeweek eens proberen denk ik, zal donderdag worden, want heb voor morgen en woensdag al lunch gehaald


    Salade van avocado, zalm, tomaat, rode ui en mayo/citroensap dressing
    Ja doei.
      woensdag 7 juli 2010 @ 22:35:07 #98
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83784807
    Volgens mij hou jij erg van avocado? Ik ook, maar heb eigenlijk maar een paar recepten waarin ik het verwerk. Maar nu ik zo die gerookte zalm zie, die ik eigenlijk nooit (meer) eet krijg ik trek in die combinatie! Binnenkort toch maar eens op tafel zetten!

    Wij aten vandaag chinees, roodgekookt spek. (Hong shao rou)



    Geen bijbehorend recept, want ik was een beetje aan 't experimenteren met het sous-vide koken. Maar de smaken zijn: gember, lente-ui, shaoxing rijstwijn, donkere sojasaus, bruine suiker en steranijs.
    pi_83785268
    ik ben gék op avocado

    en jouw receptje met de kip schuif ik even op naar volgende week, morgen geen tijd
    Ja doei.
      zondag 18 juli 2010 @ 14:24:44 #100
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_84198031


    Aubergines Boerenstijl, zo noemt Ken Hom het. In de rest van de wereld bekend als "Fish Fragrant Eggplant". Niet dat er vis is zit of het naar vis smaakt, de saus werd heel vroeger voor het eerst gemaakt in een of ander beroemd visgerecht. Men vond die saus zo lekker dat ze 'm ook in andere gerechten ging gebruiken en dan zeiden ze "da's me die saus van da visgerecht, wittewel?". Nou, vandaar dus. :-)

    Heel klassiek gerecht en dus in aardig wat Chinese restaurants te bestellen. Uiteraard wel elke keer anders. Met vlees, zonder vlees, varkensvlees of rundergehakt, zonder chilibonenpasta met chilisaus, met of zonder sichuanpepertjes. Of nee, eigenlijk altijd zonder sichuanpepertjes. Kan echt enoooorm lekker zijn, maar vaker gewoon lekker.

    Eigenlijk hoor je de stukjes aubergine eerst te frituren, maar dat vind ik teveel gedoe. Ik sudder ze zacht in de saus, ook lekker.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')