abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 18 juli 2010 @ 14:47:43 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84198740
Het zijn wel allemaal van die lang houdbare dingen. Ik heb ze dus wel standaard in huis en knoflook, gember, ui meestal ook wel. Dus voor mij is dit zo'n makkelijk "ik koop 1 ingredient (aubergine) en de rest heb ik al"-gerecht. We eten het dus best vaak. Soort eenpansgerecht ook, lekker, makkelijk en gezond.

Dus ik zou zeggen: ja, hup naar de toko en je kastjes vullen.
pi_84199426
Is inderdaad fijn als je 'uit de voorraadkast' kunt koken. Ui, knoflook, gember, gehakt en sesamolie heb ik wel standaard in huis. Maar ik moet wel ff op zoek naar dingen als dark soy sauce, Shaoxing rice wine, Chinese black vinegar, Sichuan pepper en chili-beanpaste
  maandag 19 juli 2010 @ 19:08:10 #104
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84244762
quote:
Op zondag 18 juli 2010 14:47 schreef RobinOok het volgende:
Het zijn wel allemaal van die lang houdbare dingen. Ik heb ze dus wel standaard in huis en knoflook, gember, ui meestal ook wel. Dus voor mij is dit zo'n makkelijk "ik koop 1 ingredient (aubergine) en de rest heb ik al"-gerecht. We eten het dus best vaak. Soort eenpansgerecht ook, lekker, makkelijk en gezond.

Dus ik zou zeggen: ja, hup naar de toko en je kastjes vullen.
Zag ergens in een topic dat je in Rotterdam woont, toch? Naar welke toko ga jij?
Woon zelf ook in R'dam en ga vaak naar Toko Liem in de oosterhof. Zag laatst toen ik naar m'n broer in Hillergersberg ging dat er ook een Japanse? supermarkt zat, ook eens naar binnen gaan
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  maandag 19 juli 2010 @ 20:01:53 #105
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84246785
Ik ga het vaakst naar Oriental op de boot bij de euromast. Omdat je daar makkelijk kunt parkeren en die vaak het goedkoopst is. Maar ga ook vaak naar Wah Nam Hong, daar op de hoek op de kruiskade, die hebben iets meer gespecialiseerde chinese en japanse dingen. En soms ook naar Cheung Kong stukje verderop op de kruiskade, omdat die nog weer specifiekere chinese dingen hebben. Sommige dingen goedkoop, sommige juist duurder, beetje rare winkel dus. Bovendien altijd opletten, want ze verkopen nogal eens dingen van (bijna) over de datum.

Toko Liem ben ik nog nooit geweest. Ligt een beetje te ver bij mij uit de buurt en is voornamelijk Indisch georienteerd, toch?

Die Japanner die jij bedoelt heb ik denk ik al wel van gehoord, maar nog niet langs geweest. Ben ik nog wel een keer van plan, maar vergeet het steeds. Hayato op de Elgarlaan 26, toch?
Voor Japanse en Koreaanse dingen ga ik eigenlijk het liefst naar Interburgo (Spaanse polder), of als ik wil fietsen naar Kazaguruma in de pannenkoekstraat.

(Hier een lijstje waar ze allemaal instaan, met adres enzo: http://tokowijzer.wordpress.com/adressen/ )
pi_84247658


Tomatensoep met avocado en tijm en wat 'partygarnalen', Mr.Mo had even gemist dat 'garnalen' altijd Hollandsche Garnalen zijn

met dank aan MariaEtcetera was erg lekker, al mag er volgende keer wat meer pit in van mij persoonlijk
Ja doei.
  maandag 19 juli 2010 @ 20:28:17 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84247858
Was de tomatensoep koud? En doet eens een recept asseblief.
pi_84247909
ik stuur de PM van MariaEtcetera wel even door
Ja doei.
  maandag 19 juli 2010 @ 20:31:15 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84248004
Spannend!
  maandag 19 juli 2010 @ 21:22:25 #110
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84250078
quote:
Op maandag 19 juli 2010 20:01 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga het vaakst naar Oriental op de boot bij de euromast. Omdat je daar makkelijk kunt parkeren en die vaak het goedkoopst is. Maar ga ook vaak naar Wah Nam Hong, daar op de hoek op de kruiskade, die hebben iets meer gespecialiseerde chinese en japanse dingen. En soms ook naar Cheung Kong stukje verderop op de kruiskade, omdat die nog weer specifiekere chinese dingen hebben. Sommige dingen goedkoop, sommige juist duurder, beetje rare winkel dus. Bovendien altijd opletten, want ze verkopen nogal eens dingen van (bijna) over de datum.

Toko Liem ben ik nog nooit geweest. Ligt een beetje te ver bij mij uit de buurt en is voornamelijk Indisch georienteerd, toch?

Die Japanner die jij bedoelt heb ik denk ik al wel van gehoord, maar nog niet langs geweest. Ben ik nog wel een keer van plan, maar vergeet het steeds. Hayato op de Elgarlaan 26, toch?
Voor Japanse en Koreaanse dingen ga ik eigenlijk het liefst naar Interburgo (Spaanse polder), of als ik wil fietsen naar Kazaguruma in de pannenkoekstraat.

(Hier een lijstje waar ze allemaal instaan, met adres enzo: http://tokowijzer.wordpress.com/adressen/ )
Er gaat een wereld voor me open! Ik ken al die winkeltjes niet, maar ik woon dan ook in in het oosten van R'dam, op de rand zevenkamp/nesselande Die Japanse supermarkt moest ik even op street view bekijken, want Elgarlaan wordt helemaal niet aangegeven. Het is in elk geval wel degene die ik bedoelde. Ga er binnenkort eens een kijkje nemen, hij is vrij groot, zo aan de buitenkant te zien. Toko Liem is vooral Indisch inderdaad, haal er altijd pakjes IndoMie en sereh, gember en sambal
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_84251335
quote:
Op maandag 19 juli 2010 20:29 schreef motorbloempje het volgende:
ik stuur de PM van MariaEtcetera wel even door
of zet het hier even neer, ben ook erg benieuwd!
  maandag 19 juli 2010 @ 23:12:13 #112
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_84255792
quote:
Op maandag 19 juli 2010 20:23 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

Tomatensoep met avocado en tijm en wat 'partygarnalen', Mr.Mo had even gemist dat 'garnalen' altijd Hollandsche Garnalen zijn

met dank aan MariaEtcetera was erg lekker, al mag er volgende keer wat meer pit in van mij persoonlijk
Wauw, jouw foto lijkt zelfs op op de foto in het kookboek!

En ik hoorde van Mo dat recepten uit boeken posten op Fok schijnbaar wel mocht, dus bij deze, scheelt PMs
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_84271750

Omelet met zalm, uiteraard avocado (ik word ze gewoon niet zat ) en huttenkase nom!
Ja doei.
pi_84271787
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 13:27 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Omelet met zalm, uiteraard avocado (ik word ze gewoon niet zat ) en huttenkase nom!
ziet er heerlijk uit. ik vind alleen avocado echt smerig.. guacamole *brrr*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84434754
Mijn laatste creaties:



pi_84438922
Wat voor cakeje is dat? En wat heb je precies met die aardappel gedaan?
  zaterdag 24 juli 2010 @ 16:43:03 #117
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84439302
Oooh prinses, zijn dat cakevormpjes met kersen erop :o Die wil ik ook!!

Mijn laatste creatie, snickerdoodles!

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_84439830
goed gelukt Purdey! Zal dat ook lekker smaken met aardbeien? :D :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 24 juli 2010 @ 17:18:20 #119
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84440632
quote:
Op zaterdag 24 juli 2010 16:57 schreef FutureFairytale het volgende:
goed gelukt Purdey! Zal dat ook lekker smaken met aardbeien? :D :P


Absoluut haha! Wat dacht je van: Verkruimelde snickerdoodles, vanille roomijs, aardbeien en slagroom?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_84443213
quote:
Op zaterdag 24 juli 2010 17:18 schreef Purdey het volgende:

[..]

Absoluut haha! Wat dacht je van: Verkruimelde snickerdoodles, vanille roomijs, aardbeien en slagroom?
beetje warme chocosaus erbij en je hebt een stukje hemel :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84446276
Salade met aardbeien die ik vandaag maakte

pi_84451721
Hmmm... snickerdoodles en aardbeiensalade, ziet er heerlijk uit allebei! ^O^

Isegrim, alles staat hier over de aardappels en de citroenmuffins met maanzaad.

Purdey, de vormpjes komen uit Engeland, voor 50 pence per veel. Een zaakje had opheffingsuitverkoop. w/
  zondag 25 juli 2010 @ 10:15:48 #123
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84460688
Mooie salade PiperMaru! Prachtige kleuren :) Hoe is de combinatie van aardbeien en ei trouwens?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_84460966
De combi was heerlijk! Ik twijfelde daar ook over maar het kon prima bij elkaar. Er zat ook avocado, tomaat, rucola, komkommer en gerookte kip in, en een vinaigrette van balsamico, olijfolie en gepureerde aardbeien. Was heel smakelijk :Y
pi_84475273
quote:
Op zondag 25 juli 2010 14:49 schreef golfer het volgende:
Straks dit recept van Rick Stein namaken

Alleen gebruik ik i.p.v. gezouten stokvis gewoon kabeljauwfilets.
En dat zag er zo uit & was heerlijk!!





:9
pi_84475344
t ziet er, voor mij, niet zo lekker uit maar ik geloof zo dat het wel lekker was :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_84475942
quote:
Op zondag 25 juli 2010 18:41 schreef DarkElf het volgende:
t ziet er, voor mij, niet zo lekker uit maar ik geloof zo dat het wel lekker was :)
Dat ligt dan w.s. aan de kwaliteit foto en de rooiige dressing over de ijsbergsalade (met chilisaus) waardoor de sla oud lijkt, het smaakte goed ;)
pi_84475982
oh dat geloof ik zo, t klinkt namelijk lekker :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_84478718
In het kader van 'ziet er minder lekker uit dan het is' presenteer ik: snijbietspread! *)
pi_84478983
:D ^O^
Receppie :?
  zondag 25 juli 2010 @ 20:11:38 #131
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_84479028
quote:
Op zondag 25 juli 2010 20:05 schreef prinseszondererwt het volgende:
In het kader van 'ziet er minder lekker uit dan het is' presenteer ik: snijbietspread! *)
[ afbeelding ]
Ik ben verward, het ziet er technisch gezien inderdaad uit als kattenkots, maar op deze foto is het gek genoeg ook appetijtelijk! _O-

Props voor je fotoskillz sowieso dus, en de presentatie op dat platbrood! :P
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_84479162
Ik vind t er ook heerlijk uitzien!!
pi_84479708
Oi, dat klinkt wel echt geweldig! Ik ben alleszins benieuwd naar het recept.
pi_84480040
quote:
Op zaterdag 24 juli 2010 20:07 schreef PiperMaru het volgende:
Salade met aardbeien die ik vandaag maakte :9

[ afbeelding ]
Yummie, ziet er erg lekker en goed uit!
pi_84481127
Kattenkots! _O-
Voor de liefhebbers, het recept staat hier.
pi_84482270
Tis geen schitterende foto maar oh wat was t lekker:



aardbeienpavlova :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_84482596
Zomertoetje! O+
  zondag 25 juli 2010 @ 23:45:20 #138
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_84488607
quote:
Op zondag 25 juli 2010 21:18 schreef DarkElf het volgende:
Tis geen schitterende foto maar oh wat was t lekker:

[ afbeelding ]

aardbeienpavlova :9
:9~
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_84488852
quote:
Op zondag 25 juli 2010 21:18 schreef DarkElf het volgende:
Tis geen schitterende foto maar oh wat was t lekker:

[ afbeelding ]

aardbeienpavlova :9
Zo, dat is nog eens een toetje van formaat hoofdgerecht! Ziet er echt heerlijk uit. Heb je een recept?
  maandag 26 juli 2010 @ 10:03:45 #140
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84495531
Wauw, dat ziet er goed uit! Zomer op een bordje :)
Mooi bordje trouwens ook!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  maandag 26 juli 2010 @ 14:54:15 #141
151400 EvilMarc
, gekkie!
pi_84505443
quote:
Op zondag 25 juli 2010 18:40 schreef Bluezz het volgende:

[..]

En dat zag er zo uit & was heerlijk!!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Investeren en wat beter bestek en het is echt een plaatje
Omnia dicta fortiora, si dicta Latina
pi_84506559
quote:
Op zondag 25 juli 2010 23:52 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Zo, dat is nog eens een toetje van formaat hoofdgerecht! Ziet er echt heerlijk uit. Heb je een recept?
supersimpel: 2 merenque's maken (eiwitten met suiker kloppen en in de oven)
slagroom kloppen met t merg van een vanillestokje erdoor en aardbeien met verse munt.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_84509943
Wat is er mis met Bluezz d'r bestek? :D
pi_84510249
Ja :D
  maandag 26 juli 2010 @ 18:32:27 #145
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84513959
Het prikt, het snijdt, het lepelt..Works for me ;)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_84586014
Ben ik weer, ik heb vakantie. :@ Courgettelasagne deze keer.

pi_84587023
Kan ik een keer bij jou logeren in je vakantie? :D
  woensdag 28 juli 2010 @ 14:30:19 #148
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_84588928
Oooh mooi én waarschijnlijk erg lekker! O+ Receptje? O-)

Die bechamellaag *kwijl* O+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_84589072
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 14:30 schreef MariaEtcetera het volgende:
Oooh mooi én waarschijnlijk erg lekker! O+ Receptje? O-)

Die bechamellaag *kwijl* O+
Receppie staat onder het linkje! En het mooie is: het is geen bechamel, maar ricotta met kwark! :P

Logeren kan, maar pas op: je komt kogelrond terug. :+
  woensdag 28 juli 2010 @ 14:37:26 #150
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_84589231
Oh blinde kip die ik ben _O- oO< En oh puik! Ik heb nog ricotta in huis! :o *plannen smeedt* 8-)
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 28 juli 2010 @ 15:11:16 #151
58921 Day
You can fly!
pi_84590626
quote:
Op zondag 18 juli 2010 14:24 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Aubergines Boerenstijl,
Ok, deze ik zeker proberen, ik ben gek op aubergines!
Ik heb alle ingrediënten in huis, behalve de zwarte azijn. Ik ga a.s. zaterdag naar de Chinese boot, 'ns kijken of het daar te koop is. Koop ik ook gelijke Chinese aubergines. Ben benieuwd of die anders smaken.
I don’t know what’s gonna happen, that’s alright with me
I open up my arms and I embrace the mystery
I am gonna shine
pi_84639360
Heerlijke broccolisoep gemaakt vandaag met broccoli (duh!), knoflook, aardappel, lenteui, creme fraiche en gerookte kip:

pi_84644140
Ziet er heerlijk uit, lekker soepje lijkt me. Ook prachtige foto! ^O^
pi_84645507
quote:
Op donderdag 29 juli 2010 20:02 schreef PiperMaru het volgende:
Heerlijke broccolisoep gemaakt vandaag met broccoli (duh!), knoflook, aardappel, lenteui, creme fraiche en gerookte kip:

[ afbeelding ]
Ik ben echt fan van die knoflookjes, die zijn zo handig. :D
pi_84645646
soepje ziet er lekker uit, ik ben dol op soep O+

wat is er dan met die knoflookjes trouwens?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_84645666
Die hebben geen tenen, is gewoon één geheel. Ideaal. _O_
pi_84645717
quote:
Op donderdag 29 juli 2010 22:18 schreef Isegrim het volgende:
Die hebben geen tenen, is gewoon één geheel. Ideaal. _O_
ging er een belletje toen ik postte ofzo? jij bent snel :D

zal eens bij de turk kijken, klinkt idd handig en ik denk dat ik ze er wel eens gezien heb :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_84646275
:o ik wil ook de knoflookjes, waar kan je ze halen, hoe heten ze?
pi_84646351
quote:
Op donderdag 29 juli 2010 22:32 schreef Perruche het volgende:
:o ik wil ook de knoflookjes, waar kan je ze halen, hoe heten ze?
Bij de Lidl hebben ze ze in ieder geval. ,
pi_84646793
Ik heb ze gehaald bij de Jumbo volgens mij, die knoflookjes. Ze zitten met z'n tienen in een heel schattig klein mandje O+ Ideaal idd. Nadeel (/voordeel) is wel dat er dus per gerecht zo'n bol in verdwijnt >:)

quote:
Op donderdag 29 juli 2010 21:49 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er heerlijk uit, lekker soepje lijkt me. Ook prachtige foto! ^O^
Thanks!
  vrijdag 30 juli 2010 @ 13:41:54 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84664606


Waterkers salade met ganzenborst, Granny Smith en walnoten (<= recept).
Uit het kookboek van John Torode, Kip!

Gans zelf geschoten. *O* Nou ja, niet zelf, maar ik was erbij. 's Middags even in een pekelbadje, daarna 2 borstjes 40 minuten sous-vide gegaard op 60 graden en 2 borstjes 35 minuten zachtjes warmgerookt. Daarna alle vier nog even om en om gegrilld. De ene aten we "zo" met aardappeltjes uit de oven en een tomatensalade, maar de andere aten we een dag later in bovenstaande salade. Dat was lekkerder. Leuke combinatie, pittige waterkers, zure appel, noten en die gans. Met eend zal het ook vast lekker zijn.
pi_84665455
Ik heb nog nooit gans gehad, althans in een andere vorm dan foie gras. :@
  vrijdag 30 juli 2010 @ 14:16:51 #163
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84666042
Ik wel, hier in R'dam. Eerst keer bij Azzia en later bij Restaurant 70. Vorig jaar. Maar die borstjes waren zo klein dat ik er eerst zeker van was dat het gewoon eend was! Toen we diezelfde week dus weer van die kleine ganzenborstjes voorgeschoteld kregen begon ik te vermoeden dat het toch misschien gans was. Achteraf denk ik Nijlgans, die zijn inderdaad niet zo groot. Niet veel groter dan een eend.



Dit was van een grauwe gans. Die zijn een plaag aan het worden, vreten alle tarwe op. Vandaar dat ze afgeschoten mogen worden. Je jonkies zijn best mals en lijken dan op eend. De ouderen moet je denk ik pate van maken.
  vrijdag 30 juli 2010 @ 14:54:02 #164
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84667579
Ik ben dan weer zo'n pussy wat zulke dingen niet weg krijgt. Ik had het vroeger heel erg met kerst, zo'n hele grote vogel gebraden op tafel ;( Of met het bereiden van een hele kip..Maar kipfilets eet ik wel gewoon :P
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_84667736
Als je niet tegen het idee van het eten van een dood beest kunt, moet je vegetariër worden. :6
  vrijdag 30 juli 2010 @ 15:05:54 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84668017
Ja, deze beesten hebben een prachtig leven gehad voor ze de lucht uit vielen, dit in tegenstelling tot de meeste vleeskippen (en dus kipfilets) die een miserabel leven leiden, tot ze ervan verlost worden. Maar goed, ik eet beiden zonder al teveel schuldgevoel hoor.
pi_84668341
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 14:58 schreef Isegrim het volgende:
Als je niet tegen het idee van het eten van een dood beest kunt, moet je vegetariër worden. :6
:W
pi_84668893
Ik vind het er heerlijk uitzien. Waar kun je het qua smaak mee vergelijken? Met eend?
pi_84669222
Ziet er lekker uit (de soep van PiperMaru ook trouwens! :9~ ). Ik dacht alleen altijd dat als je vlees haaks op de 'draadjes' snijdt, het een stuk malser lijkt. Hoewel die plakjes gans er van zichzelf al mals genoeg uitzien op zich..
pi_84669587
quote:
Op donderdag 29 juli 2010 22:34 schreef Sts het volgende:

[..]

Bij de Lidl hebben ze ze in ieder geval. ,
Daar kom k maandag weer, eens kijken, echt ubersnoezig!

Robin, wat een rijkdom, zo'n verse vogel op je bord. Dit vlees zou ik ook zonder problemen opeten, i.t.t. de zielige borstjes bij de AH :P
  vrijdag 30 juli 2010 @ 15:47:50 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84669798
Ja, in vind het goed vergelijkbaar met eend, Pipermaru.

En met dat op de draad snijden zat ik ook, Ilse! Ik ben gewend zo'n eendenborstje gewoon euh overlangs te snijden, dus korte plakjes. Niet in de lengte en dus lange plakjes. Maar toen ik dat met de eerste ganzenborst deed had ik ook het idee dat de draad juist overlangs liep. Maar toen ik dus lange plakjes ging snijden had ik nog steeds het idee dat het met de draad mee ging, dus ging ik maar weer over op zoals ik het normaal doe. Maar ben het dus helemaal met je eens dat het er verkeerd uitziet. Gelukkig maakte het qua malsheid niets uit. Maar dat "tegen de draad in snijden" vind ik altijd makkerlijk gezegd dan gedaan. :Y
  vrijdag 30 juli 2010 @ 16:38:16 #172
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_84671738
Ziet er heerlijk uit robin! :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 30 juli 2010 @ 17:14:06 #173
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_84673032
quote:
Op donderdag 29 juli 2010 22:34 schreef Sts het volgende:

[..]

Bij de Lidl hebben ze ze in ieder geval. ,
volgens mij elke supermarkt. Deen heeft ze ook.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 30 juli 2010 @ 17:48:40 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84674104
Sommige toko's hebben ze ook, maar veel supermarkten inderdaad ook. :Y
Zitten in een wit, rechthoekig, gevlochten mandje met een netje erom. Single clove garlic of one clove garlic. Heel handig als je veel knoflook nodig hebt, maar als je meestal maar een teentje tegelijk nodig hebt is het minder handig. Ze smaken ook ietsiepietsie anders, sommige zeggen lekkerder. En wat mij opvalt is dat ze heel erg aan je handen plakken bij het snijden.

pi_84676084
Quiche! met spekjes, prei, uitje, peterselie, bieslook, gruyerekaas... :9

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 30 juli 2010 @ 20:23:26 #176
3878 Vork
Manisch creatief
pi_84679050
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
En wat mij opvalt is dat ze heel erg aan je handen plakken bij het snijden.
Nou inderdaad. Om die reden vind ik ze dan ook helemaal niet zo handig. Ik haal tegenwoordig gewoon netjes een bolletje per keer, dan hoef ik ook niet steeds knoflookbollen weg te mikken. Het verwerken van een of meerdere teentjes gaat eigenlijk met zo snel.
  vrijdag 30 juli 2010 @ 20:35:54 #177
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_84679495


vrij simpel courgette soepje, met stukjes uitgebakken ontbijtspek
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 2 augustus 2010 @ 10:20:34 #178
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84764250
Chocoladetaart en monchoutaart :) De monchoutaart heb ik alleen 'heel' op de foto gezet, aangezien het daarna een slagveld werd :')



So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_84764638
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 10:20 schreef Purdey het volgende:
Chocoladetaart en monchoutaart :) De monchoutaart heb ik alleen 'heel' op de foto gezet, aangezien het daarna een slagveld werd :')

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
:9~
wat voor bodem heb je gebruikt voor de monchoutaart?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 2 augustus 2010 @ 11:08:57 #180
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84765446
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 10:37 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

:9~
wat voor bodem heb je gebruikt voor de monchoutaart?
Bastognekoeken :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_84765585
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 11:08 schreef Purdey het volgende:
Bastognekoeken :)
Da's echt het lekkerste O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 2 augustus 2010 @ 11:20:04 #182
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84765791
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 11:13 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Da's echt het lekkerste O+
Vind ik ook! Officieel moet je volgens het recept maria-kaakjes gebruiken met boter en kersenjam, maar vind dit véél lekkerder :)

De chocoladetaart is trouwens waanzinnig simpel te maken, voor de liefhebbers:
300 gram bittere chocolade, in stukjes
200 gram ongezouten boter
300 gram fijne kristalsuiker
6 eieren
100 gram bloem, gezeefd
Springvorm van 22 cm, ingevet en met bloem bedekt

De boter en chocolade samen smelten, dit kan au-bain-marie of in de magnetron op een lage stand.
Meng in een andere kom met een mixer de suiker, eieren en bloem. Schep het chocolademengsel erdoorheen, doe het geheel in de springvorm en bak de taart in 45 minuten in het midden van de oven gaar op 180 graden.
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_84876421
Het was al donker buiten en ik had heel veel haast, dus prutfoto's, maar beter iets dan niets!

Mijn aller-allereerste baked cheesecake(je) ooit. Gisteren gemaakt, vanavond laat opgegeten. Springvorm was ondanks jasje van folie een beetje gaan lekken dus mijn kruimelbodem was zompig. }:| Verder erg lekker! Bovenlaag is slagroom met rode bessensaus (bessen door zeef gedrukt, het sap met wat suiker laten koken tot dik genoeg).





[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 04-08-2010 23:53:40 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 5 augustus 2010 @ 09:38:46 #184
251095 Purdey
Better off alone..
pi_84884879
Ziet er mooi uit minilot! Met die springvorm doe ik het trouwens zo, en dan lekt hij niet. De bodem van de springvorm los op het aanrecht leggen, een lap alluminium folie erop leggen, de ring van de springvorm over de allu folie vastmaken aan de bodem zoals je gewend bent. En dan aan de buitenkant van de ring nog een lap extra allu folie, zodat de boel dubbellaags is afgedekt :) Ik heb ook tot nu toe nog maar 1 cheesecake gebakken, maar die had niet gelekt :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_84888179
Mmmm Minilot ^O^
hoe smaakt ie?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 5 augustus 2010 @ 12:50:58 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84890677


Altijd lekker: tosti!
Met sjalot deze keer en tomatenchilijam.
pi_84891698
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 12:50 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Altijd lekker: tosti!
Met sjalot deze keer en tomatenchilijam.
dat het eruitloopt is niet erg, mits er in het broodje nog wel genoeg vulling zit :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 5 augustus 2010 @ 13:43:26 #188
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84892394
Oja, meer dan genoeg. Ik doe altijd 2 dikke lagen kaas met daartussen de vulling. Het was geloof ik jonge kaas, die loopt nogal makkelijk uit.
pi_84902403
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 11:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Mmmm Minilot ^O^
hoe smaakt ie?
Hij smaakte romig en naar bessen! :)
Al met al zeer voor herhaling vatbaar, zo'n cheesecake! Binnenkort maar eens een complexere variant zoeken.

Robin, je tosti! O+ Niks zo fijn als druipende kaas.
Let me see you stripped down to the bone
pi_84911652
Zelfgebakken rozijnenbollen!

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 5 augustus 2010 @ 22:29:13 #191
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_84913876
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 21:51 schreef DarkElf het volgende:
Zelfgebakken rozijnenbollen!

[ afbeelding ]
Ik wou roepen "oooh net echt! :o " maar toen bedacht ik me dat dit natuurlijk eigenlijk 'echterder' is dan supermarkt-rozijnenbollen :')

Maar kudos, ze zien er prachtig uit! O+ Aanlokkelijker dan van de supermercado :P
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  donderdag 5 augustus 2010 @ 22:30:31 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84913951
Ziet er altijd zo gezellig uit, van die bolletjes die aan elkaar gekleefd zijn. :Y
pi_84914096
en t ruikt ook nog eens heerlijk!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 5 augustus 2010 @ 22:38:32 #194
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_84914401
Damn, wat een geniale gerechten en foto's staan er in dit topic! Watertanden! :9~
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  donderdag 5 augustus 2010 @ 22:45:17 #195
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_84914799
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 22:32 schreef DarkElf het volgende:
en t ruikt ook nog eens heerlijk!
Oooh nou wil ik ook broodjes maken! O+

Ik wil nog pompoenbroodjes maken... :9 en een cake-brood-dinges met courgette erin! En en en.
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_84916981
Robin, even een hele stomme vraag :@
De recepten die je hebt gemaakt zijn in het engels en bij de ingredienten staat vaak: 1 T <insert ingredient>
Ik zit nu gruwelijk te twijfelen wat je met 1T bedoeld, is het 1 theelepel?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  donderdag 5 augustus 2010 @ 23:31:52 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84917530
Het staat ook daar rechts onderaan in de side-dinges, maar:
1T = 1 grote T en dus Tablespoon, eetlepel (15ml)
1t = 1 kleine t en dus teaspoon, theelepel (5ml)

Ik snap wel dat het misschien even vreemd kan zijn, maar ik merkte ooit dat ik met de grote T en kleine t nooit fouten maakte. Terwijl met tbsp en tsp ik die wel eens door elkaar haalde. Trouwens, met el en tl ook. Dat visuele in T en t werkt voor mij echt heel goed. Vandaar dat ik het aanhoud. (dus dat het niet alleen luiheid is :-) )
pi_84917829
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 23:31 schreef RobinOok het volgende:
Het staat ook daar rechts onderaan in de side-dinges, maar:
1T = 1 grote T en dus Tablespoon, eetlepel (15ml)
1t = 1 kleine t en dus teaspoon, theelepel (5ml)

Ik snap wel dat het misschien even vreemd kan zijn, maar ik merkte ooit dat ik met de grote T en kleine t nooit fouten maakte. Terwijl met tbsp en tsp ik die wel eens door elkaar haalde. Trouwens, met el en tl ook. Dat visuele in T en t werkt voor mij echt heel goed. Vandaar dat ik het aanhoud. (dus dat het niet alleen luiheid is :-) )
Ah thnx!!
Ik heb sowieso altijd wat extra uitleg nodig. Op een pak couscous stond 1 soeplepel olie toevoegen en in mijn beleving was soeplepel een ander woord voor pollepel. Aangezien ik niet dicht wil slippen deed ik gelukkig maar een eetlepel bij de couscous :D

maar gelukkig dacht mijn broer ook aan een pollepel dus we hebben onze ouders de schuld gegeven :P
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  donderdag 5 augustus 2010 @ 23:53:28 #199
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84918578
In Nederland is een soeplepel ook echt zo'n ding om soep op te scheppen.
Alleen die Belgen zien het weer anders. Dan komt een eetlepel heel aardig in de buurt ja. ^O^
pi_84919623
Ik dacht dat een soeplepel zo'n... soeplepel was, zo'n grote, waar je soep mee opschept??
Maar ik ben het geloof ik pas een keer tegengekomen en toen heb ik het maar op de gok gedaan.
pi_84925501
Over soep gesproken! Gisterenavond was er soep:



Twee soepen eigenlijk: romige, zoetige maissoep en scherpe, rokerige paprikasoep. Ik kreeg de consistentie van de twee soepen helaas niet helemaal gelijk, waardoor het ondanks voorzichtig inschenken niet lukte om de ene soep aan de linkerkant van de kom te krijgen en de andere soep aan de rechterkant. Volgende keer gewoon soep van gele en rode paprika's, want dan lukt het wél. U ziet, de maissoep heeft gewonnen. :') De paprikasoep zit eronder.

Erbij quesadilla's met chorizo en machego (Spaanse schapenkaas) en in het bakje een kwak zure room.

Zon op tafel! Nou ja, in de het eten dan - ook op deze foto weer schemering en gruizig licht.
Let me see you stripped down to the bone
pi_84926524
WAt een grappig idee die 2 soepen.

Je zou ooknog glazen soepkommen kunnen gebruiken, dan komen 2 lagen boven elkaar wel mooi uit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')