Investeren en wat beter bestek en het is echt een plaatjequote:Op zondag 25 juli 2010 18:40 schreef Bluezz het volgende:
[..]
En dat zag er zo uit & was heerlijk!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
supersimpel: 2 merenque's maken (eiwitten met suiker kloppen en in de oven)quote:Op zondag 25 juli 2010 23:52 schreef PiperMaru het volgende:
[..]
Zo, dat is nog eens een toetje van formaat hoofdgerecht! Ziet er echt heerlijk uit. Heb je een recept?
Receppie staat onder het linkje! En het mooie is: het is geen bechamel, maar ricotta met kwark!quote:Op woensdag 28 juli 2010 14:30 schreef MariaEtcetera het volgende:
Oooh mooi én waarschijnlijk erg lekker!Receptje?
![]()
Die bechamellaag *kwijl*
Ok, deze ik zeker proberen, ik ben gek op aubergines!quote:
Ik ben echt fan van die knoflookjes, die zijn zo handig.quote:Op donderdag 29 juli 2010 20:02 schreef PiperMaru het volgende:
Heerlijke broccolisoep gemaakt vandaag met broccoli (duh!), knoflook, aardappel, lenteui, creme fraiche en gerookte kip:
[ afbeelding ]
ging er een belletje toen ik postte ofzo? jij bent snelquote:Op donderdag 29 juli 2010 22:18 schreef Isegrim het volgende:
Die hebben geen tenen, is gewoon één geheel. Ideaal.
Bij de Lidl hebben ze ze in ieder geval. ,quote:Op donderdag 29 juli 2010 22:32 schreef Perruche het volgende:ik wil ook de knoflookjes, waar kan je ze halen, hoe heten ze?
Thanks!quote:Op donderdag 29 juli 2010 21:49 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er heerlijk uit, lekker soepje lijkt me. Ook prachtige foto!
quote:Op vrijdag 30 juli 2010 14:58 schreef Isegrim het volgende:
Als je niet tegen het idee van het eten van een dood beest kunt, moet je vegetariër worden.
Daar kom k maandag weer, eens kijken, echt ubersnoezig!quote:Op donderdag 29 juli 2010 22:34 schreef Sts het volgende:
[..]
Bij de Lidl hebben ze ze in ieder geval. ,
volgens mij elke supermarkt. Deen heeft ze ook.quote:Op donderdag 29 juli 2010 22:34 schreef Sts het volgende:
[..]
Bij de Lidl hebben ze ze in ieder geval. ,
Nou inderdaad. Om die reden vind ik ze dan ook helemaal niet zo handig. Ik haal tegenwoordig gewoon netjes een bolletje per keer, dan hoef ik ook niet steeds knoflookbollen weg te mikken. Het verwerken van een of meerdere teentjes gaat eigenlijk met zo snel.quote:Op vrijdag 30 juli 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
En wat mij opvalt is dat ze heel erg aan je handen plakken bij het snijden.
quote:Op maandag 2 augustus 2010 10:20 schreef Purdey het volgende:
Chocoladetaart en monchoutaartDe monchoutaart heb ik alleen 'heel' op de foto gezet, aangezien het daarna een slagveld werd
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bastognekoekenquote:Op maandag 2 augustus 2010 10:37 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
![]()
wat voor bodem heb je gebruikt voor de monchoutaart?
Da's echt het lekkerstequote:
Vind ik ook! Officieel moet je volgens het recept maria-kaakjes gebruiken met boter en kersenjam, maar vind dit véél lekkerderquote:
dat het eruitloopt is niet erg, mits er in het broodje nog wel genoeg vulling zitquote:Op donderdag 5 augustus 2010 12:50 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Altijd lekker: tosti!
Met sjalot deze keer en tomatenchilijam.
Hij smaakte romig en naar bessen!quote:
Ik wou roepen "oooh net echt!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 21:51 schreef DarkElf het volgende:
Zelfgebakken rozijnenbollen!
[ afbeelding ]
Oooh nou wil ik ook broodjes maken!quote:
Ah thnx!!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 23:31 schreef RobinOok het volgende:
Het staat ook daar rechts onderaan in de side-dinges, maar:
1T = 1 grote T en dus Tablespoon, eetlepel (15ml)
1t = 1 kleine t en dus teaspoon, theelepel (5ml)
Ik snap wel dat het misschien even vreemd kan zijn, maar ik merkte ooit dat ik met de grote T en kleine t nooit fouten maakte. Terwijl met tbsp en tsp ik die wel eens door elkaar haalde. Trouwens, met el en tl ook. Dat visuele in T en t werkt voor mij echt heel goed. Vandaar dat ik het aanhoud. (dus dat het niet alleen luiheid is :-) )
Dat lijkt me echt een heerlijke salade!quote:Op vrijdag 30 juli 2010 13:41 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Waterkers salade met ganzenborst, Granny Smith en walnoten (<= recept).
Uit het kookboek van John Torode, Kip!
Gans zelf geschoten.Nou ja, niet zelf, maar ik was erbij. 's Middags even in een pekelbadje, daarna 2 borstjes 40 minuten sous-vide gegaard op 60 graden en 2 borstjes 35 minuten zachtjes warmgerookt. Daarna alle vier nog even om en om gegrilld. De ene aten we "zo" met aardappeltjes uit de oven en een tomatensalade, maar de andere aten we een dag later in bovenstaande salade. Dat was lekkerder. Leuke combinatie, pittige waterkers, zure appel, noten en die gans. Met eend zal het ook vast lekker zijn.
Die heb ik ook. Een zegen.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:
[ afbeelding ]
Die van de Blokker vind ik mooier. :-)quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 11:25 schreef Stansfield het volgende:
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:
[ afbeelding ]
Klinkt heel lekkerquote:Op vrijdag 6 augustus 2010 07:27 schreef minilot het volgende:
Over soep gesproken! Gisterenavond was er soep:
[ afbeelding ]
Twee soepen eigenlijk: romige, zoetige maissoep en scherpe, rokerige paprikasoep. Ik kreeg de consistentie van de twee soepen helaas niet helemaal gelijk, waardoor het ondanks voorzichtig inschenken niet lukte om de ene soep aan de linkerkant van de kom te krijgen en de andere soep aan de rechterkant. Volgende keer gewoon soep van gele en rode paprika's, want dan lukt het wél. U ziet, de maissoep heeft gewonnen.De paprikasoep zit eronder.
Erbij quesadilla's met chorizo en machego (Spaanse schapenkaas) en in het bakje een kwak zure room.
Zon op tafel! Nou ja, in de het eten dan - ook op deze foto weer schemering en gruizig licht.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |