Poezebeest | woensdag 18 februari 2009 @ 10:19 |
Taarten en cupcakes decoreren Taarten en cupcakes decoreren #2 - Met spacende cake! Taarten en cupcakes decoreren #3 - met kant en klare kapsels Taarten en cupcakes decoreren #4 Taarten en cupcakes decoreren #5 Taarten en cupcakes decoreren #6 cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! | |
Poezebeest | woensdag 18 februari 2009 @ 10:23 |
Ik gooide hem dicht, krijg alleen die fotootjes niet zo mooi naast elkaar als in het vorige topic. Laatste reacties: quote: quote: | |
ColdFeet | woensdag 18 februari 2009 @ 10:28 |
10 minuten op hoge snelheid mixen? ![]() ![]() Ik maak biscuit met afzonderlijk geklopt eiwit en -dooiers, die ik dan envelopeer met bloem&maizena. In maak biscuit echt in 3 minuten, en dan is het perfect luchtig! | |
Poezebeest | woensdag 18 februari 2009 @ 10:32 |
Ik maak biscuit met behulp van een mix. Mix, eieren en water en dan mixen maar. Ik mix nooit precies 10 min, maar die van mij is tot nu toe altijd lekker luchtig geweest. Ik heb laatst zelf mix gemaakt met bloem enzo, maar die werd niet zo lekker luchtig als de mix en het was best wat werk. Ik hou het dus lekker bij de mix. | |
Nouwk | woensdag 18 februari 2009 @ 10:35 |
ik gebruik moscovisch mix, vind die ook errug lekker voor biscuit. Precies goed! ![]() ![]() | |
Poezebeest | woensdag 18 februari 2009 @ 10:38 |
Nouwk, ben je nog bij de Taartwinkel langs geweest? | |
Nouwk | woensdag 18 februari 2009 @ 10:41 |
Nee, we zaten half 4 in de auto, maar dikke files dus hebben half 6 niet gered ![]() | |
Poezebeest | woensdag 18 februari 2009 @ 10:44 |
Da's jammer! | |
Cyan | woensdag 18 februari 2009 @ 11:15 |
Terug Vind Taart! | |
LeeHarveyOswald | woensdag 18 februari 2009 @ 11:16 |
* insert Look, cupcakes plaatje hier | |
DevilsAndDust | woensdag 18 februari 2009 @ 11:26 |
quote:Dat vind ik te veel gedoe, eerst splitsen. ![]() | |
Taartje | woensdag 18 februari 2009 @ 12:16 |
Komende zaterdag vertrek ik voor een paar dagen naar New York, en aangezien het taarten decoreren daar nog populairder is dan hier, leek het me wel leuk om daar wat inkopen te doen. Iemand enig idee in welke winkels ik bakspulletjes zou kunnen vinden? ![]() | |
Poezebeest | woensdag 18 februari 2009 @ 12:20 |
Gaaf Taartje! Ben heel benieuwd met welke spulletjes je allemaal terug komt! | |
DevilsAndDust | woensdag 18 februari 2009 @ 12:26 |
Ik zou je geen antwoord kunnen geven, maar ik ben wel heel jaloers op je, Taartje! | |
Taartje | woensdag 18 februari 2009 @ 13:25 |
Ik heb er al ontzettend veel zin in. En heb zojuist vanalles gevonden op de website van Macy's, kijk nou: http://www1.macys.com/catalog/product/index.ognc?ID=257219&CategoryID=31838 ![]() | |
soares | woensdag 18 februari 2009 @ 14:14 |
hij vond het geweldig!!! ga dit weekend weer maken... nu is een andere vriend jarig... nu ga ik de BH wat meer versieren... ![]() | |
prinseszondererwt | donderdag 19 februari 2009 @ 08:44 |
Ik heb die ronde kom van ikea gekocht, nu nog een goed excuus om een taartje te maken. Als de planning klopt kan ik binnen 48 uur een knalroze geboortetaartje voor mijn nichtje maken. ![]() | |
Taartje | donderdag 19 februari 2009 @ 09:19 |
Soares: geweldige tietentaart! ![]() Haha, PZE, misschien moet je dan alvast een kapsel bakken, ben je er helemaal klaar voor wanneer het zover mocht zijn! Gebruiken julile wel eens trempeersiroop? Ben benieuwd of dat echt een hoop verschil maakt. Het lijkt me dat het je zo beperkt ik je keuze voor vullingen, omdat je rekening moet houden met de smaak van de siroop. Of valt dat wel mee? ! | |
Poezebeest | donderdag 19 februari 2009 @ 12:32 |
Ik heb nooit een excuus nodig om een taartje te kunnen bakken, hihi. PZE; Heb je de kleine bol van de Ikea gekocht? Die is namelijk fijn van formaat, dan heb je niet meteen zo'n joekel van een taart die op moet. Komen 4 stukjes uit en dat vind ik voor zelfconsumptie meer dan voldoende. Ik heb ook nog nooit getrempeerd, lijkt mij niet lekker, dus ook nog nooit over nagedacht om dat te gaan doen. | |
_aurum_ | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:52 |
Dit was een stukje van mijn eerste taartje:![]() Gevuld met zwitserse room en bosbessenjam en afgesmeerd met botercreme ![]() | |
Taartje | vrijdag 20 februari 2009 @ 17:59 |
_aurum_, wat een schattig taartje! Smaakte hij net zo goed als hij eruit ziet? ![]() | |
_Ophelia_ | vrijdag 20 februari 2009 @ 18:01 |
Leuk _aurum_, ik vind de combinatie van het blanke kapsel met de paarse jam erg mooi. | |
Poezebeest | vrijdag 20 februari 2009 @ 20:07 |
Vandaag weer een taart gemaakt, had deze week al gepuzzeld en het plaatje kwam mooi van de folie af. De clowntjes aan de zijkant zijn van de Xenos. De taart is gevuld met slagroom en kersenvulling en bekleedt met marsepein. *fotootjes weg* [ Bericht 35% gewijzigd door Poezebeest op 21-02-2009 17:23:51 ] | |
_aurum_ | vrijdag 20 februari 2009 @ 21:08 |
quote:ja! Het was het kleinste bakvormpje wat je kan halen bij de hema. Met al die vulling en marsepein was ik bang dat 't te machtig zou worden. En een klein taartje is makkelijker bekleden natuurlijk ![]() | |
Isabeau | vrijdag 20 februari 2009 @ 21:16 |
Wat mooi, poezebeest! ![]() ![]() | |
prinseszondererwt | zaterdag 21 februari 2009 @ 15:47 |
Mooie taartjes weer hier! ![]() quote:Ik geloof dat ik de middelste heb, de kleine is wel heel erg 1-haps vond ik. ![]() | |
SiTuSavais | zaterdag 21 februari 2009 @ 16:21 |
Ik heb een taartvormpje van 12 cm doorsnede ![]() ![]() | |
_aurum_ | zaterdag 21 februari 2009 @ 19:35 |
ik denk een minuut of 20 | |
SiTuSavais | zaterdag 21 februari 2009 @ 22:34 |
quote:Ok, bedankt ![]() ![]() Ik was sowieso van plan er minimaal 2 te maken. | |
Maneki.Neko | zaterdag 21 februari 2009 @ 22:48 |
Ik ga morgen aan de slagom de taart voor m`n dochters verjaardag te maken. Heb hem al helemaal in m`n hoofd ![]() | |
Min-e | zaterdag 21 februari 2009 @ 22:53 |
Even een tvp, wil ook een taart bakken. Eerst moed verzamelen.. | |
Poezebeest | zondag 22 februari 2009 @ 14:25 |
Moed verzamelen is niet nodig, gewoon doen! Wat kan er nou mis gaan? | |
Abigail_Virginia | maandag 23 februari 2009 @ 09:02 |
Na een tijdje mee te hebben gelezen, ga ik het vandaag zelf erop wagen. Maar ik ga voor de cupcakes. Klein beginnen, ![]() | |
Abigail_Virginia | maandag 23 februari 2009 @ 11:15 |
Yeah mijn eerste portie mmf is gelukt:) Tenminste het smaakt lekker... Maar wat een plakzooi zeg, ik dacht even dit gaat nooit goedkomen.. Ben denk ik iets te snel begonnen met de hand te gaan kneden.. | |
soares | maandag 23 februari 2009 @ 11:42 |
ik ben nog steeds bang om mmf te maken... en missc komt het ook wel omdat ik gewoon dol ben op marsepijn... | |
Poezebeest | maandag 23 februari 2009 @ 14:57 |
Ik gebruik ook alleen maar marsepein, vind dat gewoon lekker en kom daar goed mee uit de voeten. | |
Abigail_Virginia | maandag 23 februari 2009 @ 16:20 |
Ik lust geen marsepein, wordt er zo misselijk van. Dus ik was blij met deze oplossing. Ze zien er heerlijk uit, nu nog maar afwachten hoe ze smaken. Al zijn ze wel heel klein. Volgende keer maak ik gewoon beslag voor 12 en verdeel het over 6... | |
soares | maandag 23 februari 2009 @ 17:02 |
heb je een foto gemaakt? | |
Nouwk | maandag 23 februari 2009 @ 17:06 |
Om je vraag nog te beantwoorden: die toef is vaak geen (aangevette) slagroom maar botercreme ![]() ![]() | |
soares | maandag 23 februari 2009 @ 17:10 |
ik heb ook nog cc gemaakt... met mijn buurmeisjevan 7 samen... kleintjes met een vulling van mokka en choco ganache 4 grote met choco ganache vulling en een lekkere toef mokka en 5 hot pink glazuur met jam vulling ff foto zoeken | |
Abigail_Virginia | maandag 23 februari 2009 @ 17:11 |
Voor volgende keer, met zo'n toef doen.. Ik heb wel foto's, maar moet die nog op de computer zetten en dan ook nog even uitzoeken hoe ik ze hier kan plaatsen... Foto's volgen dus nog.. | |
soares | maandag 23 februari 2009 @ 17:31 |
![]() ![]() tadaaaaa | |
Min-e | maandag 23 februari 2009 @ 19:04 |
Toffe plaatjes! Binnenkort wil ik een taart maken voor een jarige vriendin, als verrassing. Als ik nou een chocolade taart bak, is het dan teveel als ik er ook nog chocholade opsmeer? Of kan ik dan beter een ander kleurtje glazuur nemen? Btw: hoe maak ik lekkere glazuur? Iemand een simpel receptje? | |
Min-e | maandag 23 februari 2009 @ 19:07 |
quote:Lief! Maar enige ervaring tot nu toe is met taarten is uit pakjes, dus vrees dat er nog wel wat mislukkingen kunnen ontstaan. | |
Nouwk | maandag 23 februari 2009 @ 19:18 |
Je hebt ook biscuitmixen die heeeerlijk zijn hoor.. ![]() | |
Poezebeest | maandag 23 februari 2009 @ 20:03 |
Mmmm, ziet er lekker uit Soares! | |
PM-girl | dinsdag 24 februari 2009 @ 14:19 |
Nouwk, bedankt voor je reactie! Ik denk dat ik ook vergeten ben de eieren in warm water te leggen, dat kan ook een oorzaak zijn. | |
Susanne81 | dinsdag 24 februari 2009 @ 14:38 |
Wat gezellig Soares! | |
Nouwk | donderdag 26 februari 2009 @ 09:03 |
*Schopt het topic* Leef! Leef! Zo meteen wordt er hier een taartje, of nouja twee dan, er zit een meptaartje bij, opgehaald ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Ze waren er heel blij mee, meisje was helemaal beduusd haha, wat schattig! [ Bericht 4% gewijzigd door Nouwk op 26-02-2009 09:27:38 ] | |
Taartje | donderdag 26 februari 2009 @ 14:24 |
Ja! Er zit weer leven in! Ik ben weer terug uit New York, leven in de brouwerij! ![]() Leuke taartjes Nouwk! De geboetseerde Disneyfiguurtjes zijn echt heel mooi geworden. Hoe lang ben je daar nu mee bezig, per figuurtje? Ik ben in New York naar de Sugarroom (www.sugarroom.com) gweest, en die winkel is echt ge-wel-dig. Kasten en wanden vol met alles wat je kunt bedenken op het gebied van taarten decoreren. En veel voordeliger dan in NL. Ben dan ook even flink los gegaan! De buit: * Emmertje rolfondant * Schrijfstiften in verschillende kleuren * Pakket met 12 potjes kleurstof, alle kleuren van de regenboog * Ronde springvorm, extra hoog * Uitsteker om strikken te maken * Smoother * Tylose * Sjablonen om in fondant te drukken, zodat alle spuitversieringen hetzelfde worden Rolfondant zorgde nog voor wat gedoe bij de grens: ik moest de strenge douanemevrouw eerst heel goed uitleggen wat er toch in dat emmertje zat, vervolgens werden er twee chemische tests o.i.d mee uitgevoerd, voordat ik door mocht lopen. Potje tylose, toch ook vrij verdacht wit poeder werd niet opgemerkt. Dat dan weer wel haha. Eerste taart om met m'n nieuwe spulletjes te gaan versieren staat in de oven, heb er zin in! | |
Nouwk | donderdag 26 februari 2009 @ 14:41 |
Ik ben vooral benieuwd naar je laatste punt ![]() | |
Muck | vrijdag 27 februari 2009 @ 13:23 |
Ik heb inmiddels contact gehad met Friesche vlag, en die hebben sowieso nog nooit gehoord van Dulce de Leche, maar na even zoeken op internet, raden ze mensen toch ten strengste af om het te maken door blikjes te verwarmen ![]() | |
PM-girl | vrijdag 27 februari 2009 @ 14:09 |
Wat zou er dan gebeuren Muck, als je het blikje opwarmt? | |
Muck | vrijdag 27 februari 2009 @ 14:24 |
quote:ik zal even het stukje uit het vorige deeltje voor je opzoeken, maar het kwam erop neer dat het blikje van elkaar geklapt is en ik met tweedegraads brandwonden zit edit: vanaf hier ![]() | |
PM-girl | vrijdag 27 februari 2009 @ 14:25 |
quote:O, dat heb ik even gemist ![]() Jeetje, dat is niet tof! Sterkte ermee! | |
error_404 | vrijdag 27 februari 2009 @ 14:39 |
tvp-tje | |
soares | vrijdag 27 februari 2009 @ 17:06 |
![]() | |
Taartje | vrijdag 27 februari 2009 @ 19:47 |
Ziet er smakelijk uit, Soares! | |
Maneki.Neko | vrijdag 27 februari 2009 @ 19:50 |
Ik kwam tijd tekort om de bovenste nog van roosjes te voorzien ![]() Maar hij was lekker en daar gaat het om ![]() ![]() | |
LeNeHe | vrijdag 27 februari 2009 @ 20:21 |
Leuk Maneki! ![]() Hoe heb je die rand (dat gevlochten gebeuren zegmaar) gedaan? Muck; beterschap met je brandwonden! Balen zeg. Is het geen optie om die kant en klare Dulce de Leche (met blauw en wit in een glazen pot) te gebruiken om te vullen of vergelijk ik nu appels met peren? | |
missy_c | vrijdag 27 februari 2009 @ 22:30 |
Kijk vaak mee.. leuke taartjes.. Heb zelf wel pogingen gewaagt, maar ik word er niet erg handig in. eerste en laatste creatie met marsepein | |
Poezebeest | vrijdag 27 februari 2009 @ 22:31 |
Soares: Ziet er lekker uit! Maneki: Leuke taarten! Missy-C: Ziet er ook erg lekker uit! Muck: Heb je nog veel last van je hand of gaat het wel alweer beter? In ieder geval veel beterschap! Ze hebben bij de AH dulce de leche in potten staan bij de zoetwaren, naast de bebogeen. Ik heb me er echter nog niet aan durven te wagen omdat ik bang ben dat het tegen valt. Mijn creatie van vandaag: ![]() Gevuld met een laag bokkenpootjescreme en bonbonbloc-creme. Was alleen even vergeten dat je slagroom die niet goed is afgekoeld niet stijf geklopt krijgt ![]() Diegene waarvoor de taart is wilde hem niet bedekt hebben met marsepein, was m te machtig. Dus botercreme en nougatine-nootjes erop en voor de kleurtjes en de leuk toch wat marsepein erbij. Weet iemand trouwens hoe ik er voor kan zorgen dat de "draad" die uit de sugarcraftgun komt niet zo rafelig is? Of moet ik de marsepein gewoon goed zacht kneden? | |
PM-girl | zondag 1 maart 2009 @ 20:50 |
Geweldige taartjes hierboven zeg! ![]() Missy C, wat vind je zelf niet goed gelukt aan je cakejes? Ik vind ze er mooi uitzien. | |
missy_c | zondag 1 maart 2009 @ 21:09 |
Het was de bedoeling dat het allemaal strikjes werden zoals de eerste linksboven ![]() Maar het lukte me niet meer zo goed.. dus ging ik maar iets anders ermee doen..hahaha.. Het was een kadootje voor verjaardag van een vriendin. | |
PM-girl | zondag 1 maart 2009 @ 21:10 |
quote:Ok! Het is toch een leuke verzameling geworden zo! | |
Poezebeest | dinsdag 3 maart 2009 @ 16:24 |
Het is een beetje stil hierzo! Worden er geen taartjes meer gebakken? Ik ga voor vrijdag een theepot proberen te maken en voor zaterdag een bloemenmandje... Resultaat zal snel hier volgen. | |
LeNeHe | dinsdag 3 maart 2009 @ 21:29 |
Ik moet weer eens een bestelling plaatsen bij de Leukste taarten ofzo, mijn voorraad marsepein en versierdingen zijn op en mijn tijd ook een beetje ![]() Poezebeest; succes! Ben benieuwd naar de resultaten! | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 4 maart 2009 @ 16:52 |
Leuke taartjes heb ik weer voorbij zien komen ![]() Varkentjescupcakes Die van jou zie ik niet poezebeest? Deze taart is voor een vriend van me die bijna jarig is. (Hier was ie net klaar dus zat nog onder de poedersuiker) | |
Trusten | woensdag 4 maart 2009 @ 18:42 |
quote:Ik maak voor a.s. zondag een ajax taart ![]() | |
Taartje | donderdag 5 maart 2009 @ 16:10 |
quote:Het zijn een soort stempeltjes, die je in de marsepein/fondant op je taart drukt. Door precies over de lijntjes die achterblijven te spuiten, worden al je versieringen hetzelfde, je hoeft in feite alleen nog maar over te trekken ![]() | |
Chell | donderdag 5 maart 2009 @ 18:54 |
Ik ga 11 april een workshop doen ![]() Ik ben echt heeeeel benieuwd of het me een beetje lukt. Ik was vroeger altijd degene met de meest rommelige knutselwerkjes bij handvaardigheid, maar het lijkt me zo tof om te kunnen! | |
Poezebeest | donderdag 5 maart 2009 @ 22:33 |
Wat voor een workshop en waar?? | |
Chell | donderdag 5 maart 2009 @ 23:50 |
Bij de Taartwinkel in Den Bosch gaan we het doen. En ik denk een boltaart of basistaart-workshop (kweenie psies, ik regel het niet). In ieder geval marsepein of fondant kleuren en dan decoreren enzo, oh en de taart vullen ook natuurlijk (en dan in de juiste volgorde ook nog ;-)) | |
PM-girl | vrijdag 6 maart 2009 @ 14:11 |
quote:Ik ga volgende week naar Den Bosch! Ik ben ook erg benieuwd wat we allemaal gaan doen, ik heb voor de icing workshop gekozen. | |
Poezebeest | zaterdag 7 maart 2009 @ 10:36 |
Wat leuk! Ik ga op 18 april een workshop doen in Den Bosch, volgens mij ga ik puzzelen :-) | |
Nouwk | zaterdag 7 maart 2009 @ 18:01 |
Ik.. ga niet.. En ben wel jaloers! | |
Trusten | zaterdag 7 maart 2009 @ 23:26 |
![]() | |
soares | zondag 8 maart 2009 @ 01:29 |
nice!!! | |
Taartje | zondag 8 maart 2009 @ 21:55 |
Mooie Ajaxtaart! Ik heb gisteren een verjaardagstaart gedecoreerd, maar ben helaas vergeten een foto te maken. Had zo'n kant en klaar kapsel van de AH gehaald. Een beetje valsgespeeld dus, maar het scheelt wel stress als het binnen twee uurtjes klaar moet zijn ![]() | |
Muck | zondag 8 maart 2009 @ 22:13 |
Leuk gedaan trusten ![]() | |
soares | maandag 9 maart 2009 @ 16:07 |
![]() kokoscakes met frambozen erin en chocoglazuur | |
Poezebeest | maandag 9 maart 2009 @ 16:31 |
Mooie taart Trusten! Ziet er erg lekker uit Soares, krijg er gewoon trek van... | |
Taartje | woensdag 11 maart 2009 @ 15:50 |
Decoreert iemand van jullie ook wel eens koekjes? Ik wil morgen een poging gaan wagen met royal icing en vroeg me af of jullie nog tips hebben! ![]() | |
_Ophelia_ | woensdag 11 maart 2009 @ 15:58 |
quote:Eerst de buitenrandjes\ omtrek doen en daarna pas inkleuren. Meer tips heb ik zo niet... | |
LeNeHe | donderdag 12 maart 2009 @ 23:10 |
Net een klein boltaartje gemaakt met zo'n sierrandje. Dat is nog best moeilijk zeg. Zal van 't weekend de foto uploaden, heb nu geen zin meer ![]() | |
Taartje | vrijdag 13 maart 2009 @ 10:17 |
Gisteren wat geexperimenteerd met royal icing. De hartjes vind ik best goed gelukt, het groene glazuur was achteraf gezien een beetje te dik. Het duurde allemaal ook iets langer dan ik had verwacht, dus let niet teveel op de creaties die ik in mijn verveling heb gemaakt (groene klodder enzo... ![]() ![]() | |
Nouwk | vrijdag 13 maart 2009 @ 11:20 |
Lief ![]() | |
_Ophelia_ | vrijdag 13 maart 2009 @ 11:52 |
Ik vind ze leuk Taartje ![]() | |
LeNeHe | vrijdag 13 maart 2009 @ 19:49 |
Leuk Taartje, ziet er vrolijk uit! Hier mijn mini-boltaartje, gevuld met dulce de leche. Gemaakt voor een collega. Oordeel: 'Dit is errug lekker' ![]() En ik heb pas ook koekjes gebakken en versierd met icing (daarna konden ze de prullenbak in: veel te droog ![]() ![]() O ja, en mijn meest recente bestelling van de leukste taarten webshop ![]() ![]() | |
PM-girl | zaterdag 14 maart 2009 @ 15:24 |
De workshop was leuk! ![]() Tenzij ik een makkelijk (met makkelijk aan te komen ingrediënten) recept vind, ga ik wel aan de kant en klaar icing. | |
sgattie | zaterdag 14 maart 2009 @ 15:47 |
Ik ga hazelnoot chocolade cakejes bakken vanavond!..Akelig lekkerrrrrr | |
Taartje | zaterdag 14 maart 2009 @ 16:11 |
Royal icing is helemaal niet moeilijk om te maken. Het recept dat ik heb gebruikt voor mijn koekjes bestaat uit (heul veul) poedersuiker, gepasteuriseerde eiwitten en een beetje citroensap. Weet de verhoudingen zo niet precies, maar als je wilt kan ik het even voor je opzoeken! | |
PM-girl | zaterdag 14 maart 2009 @ 16:55 |
quote:Wat zijn gepasteuriseerde eiwitten dan? Ik heb nu 1 bakje eiwitpoeder gekocht, dat samen met suiker en water icing wordt. Maar ook dat poeder koop je niet zomaar overal. Kun je niet met vers eiwit iets doen? | |
_Ophelia_ | zaterdag 14 maart 2009 @ 16:58 |
quote:Hier kun je je niet versierde baksels showen ![]() [Centraal] Zelfgemaakt gebak #2 | |
soares | zaterdag 14 maart 2009 @ 20:08 |
ik show mijn niet versierde dingetjes ook hier... is dat erg? | |
PM-girl | zaterdag 14 maart 2009 @ 20:16 |
Wat een geweldige cursusruimte was het trouwens in Den Bosch! Helemaal PIP-studio-achtig ingericht! Super vrolijk. En een goed uitgeruste taartbak keuken zeg, wauw! | |
PM-girl | zondag 15 maart 2009 @ 21:16 |
Moest eigenlijk zwart-wit worden, maar op den duur was ik ook blij met grijs! Er moet nog een randje onderaan gespoten worden.![]() | |
Maneki.Neko | zondag 15 maart 2009 @ 22:40 |
Netjes PM ![]() | |
Taartje | maandag 16 maart 2009 @ 09:57 |
quote:Je kunt vers eiwit gebruiken, maar dat wordt vaak afgeraden ivm bacterien etc. Gepasteuriseerde eiwitten zijn heel kort heel erg verwarmd, zodat je van die bacterien geen last meer hebt. Vroeger werd het verkocht bij de AH, maar nu helaas niet meer. Heb de mijne gehaald bij de Sligro, een voedselgroothandel. Het zit in een soort melkpak en ze hebben pakken van 1 en van 2 liter. Heb het voor het eerst gebruikt bij de koekjes en vond het een groot succes. Met zo'n 10 seconden mixen heb je al super stevig schuim! | |
_aurum_ | dinsdag 17 maart 2009 @ 17:00 |
Ik heb 't elders al gepost ; mijn lief en ik gaan trouwen ![]() Alleen zie ik 't niet zo zitten om zelf mijn bruidstaart te maken. Iets met stresslevels enzo ![]() Kan iemand mij een goede betaalbare taartenmaker aanraden in de buurt van Schiedam? Ik heb taart nodig voor ongeveer 75 man. | |
Nouwk | dinsdag 17 maart 2009 @ 17:35 |
Even kijken op www.deleukstetaarten.nl/forum en dan Vind elkaar! ![]() ![]() | |
soares | dinsdag 17 maart 2009 @ 19:35 |
ik heb waarschijnlijk mijn eerste opdracht binnen... ![]() | |
Trusten | dinsdag 17 maart 2009 @ 21:31 |
Ben bezig met de voorbereidingen voor een zwangerschapsverloftaart voor volgende week woensdag | |
Nouwk | dinsdag 17 maart 2009 @ 21:35 |
Zet'm op allemaal ![]() ![]() | |
LeNeHe | dinsdag 17 maart 2009 @ 21:40 |
Wat leuk Soares! Veel succes ermee! Trusten en Nouwk, veel plezier en succes met de taart en bonbons (lijkt me ook leuk om eens te doen). | |
_aurum_ | woensdag 18 maart 2009 @ 09:41 |
quote:thanks ![]() | |
Maneki.Neko | vrijdag 20 maart 2009 @ 23:15 |
Ik heb woensdag een taart gemaakt voor mijn jarige lief ![]() Hij moest wel stoer worden, dus heb ik er maar wat gereedschap op gegooid ![]() ![]() | |
PM-girl | zaterdag 21 maart 2009 @ 11:46 |
Wat grappig dat gemeleerde effect! Hoe heb je hem gevuld? Ik heb kant en klare dulce de leche gekocht, om eens te proberen. Ik ga straks cakejes bakken en dan opvullen met de creme. | |
Muck | zaterdag 21 maart 2009 @ 12:09 |
Wat een toffe taart Maneki ![]() ![]() | |
Anne | zaterdag 21 maart 2009 @ 13:33 |
Boe! Ik heb hier nog 1kg witte fondant liggen, en nog 250gr roze en nog aangebroken pakjes van 250gr groen (iets meer dan de helft van gebruikt, rood (nog bijna de volle 250gr), blauw (nog bijna de volle 250gr) en geel (iets meer dan de helft van gebruikt). Het is nog goed tot mei 2009. De aangebroken zijn wel al redelijk hard, maar volgens mij is er wel een manier om dat weer zacht te krijgen? Als iemand het wil hebben, graag, alleen mag je wel de verzendkosten betalen ![]() Iemand interesse? | |
Maneki.Neko | zaterdag 21 maart 2009 @ 13:36 |
quote:heel simpel met een laagje aardbeienjam, en een laag botercreme (van de mix) met saromapuddingpoeder vanille. Was erg lekker ![]() | |
Isabeau | zaterdag 21 maart 2009 @ 14:24 |
quote:Waarom maak je dat niet zelf ![]() Die kant en klare vond ik echt vies vergeleken met zelf maken. Er staat bij mij nu ook een blikje op het fornuis te kletteren (herrie te maken ![]() | |
PM-girl | zaterdag 21 maart 2009 @ 14:26 |
quote:Dat kan de volgende keer. Ik zag het heel toevallig staan. En na het verhaal van Muck (?, toch?) ben ik een beetje huiverig geworden om het zelf te maken! | |
Muck | zaterdag 21 maart 2009 @ 15:12 |
quote:mwoah, ik heb nu een prachtig nieuw vel op mijn hand en je ziet er gelukkig haast niks meer van ![]() ik heb het daarna ook doodleuk weer gedaan en dat ging prima ![]() edit: dulce de leche maken he, niet mijn hand verbranden ![]() | |
Isabeau | zaterdag 21 maart 2009 @ 15:41 |
quote:lol ![]() Als je zeker wilt weten dat er geen gekke dingen gebeuren dan moet je gewoon het blikje goed laten afkoelen. Dus je hoeft nergens bang voor te zijn ![]() | |
Muck | zaterdag 21 maart 2009 @ 16:12 |
quote:precies ![]() En altijd zorgen dat er genoeg water in het pannetje staat. Oh, en als je helemaal zeker wilt zijn dat het niet van elkaar klapt, kun je van tevoren ook alvast een gaatje in het dekseltje maken. | |
KitchenQueen | zaterdag 21 maart 2009 @ 19:12 |
quote:@ ANNE: Ik heb wel interesse! Hoeveel kost het verzenden? | |
soares | zaterdag 21 maart 2009 @ 19:49 |
![]() ![]() heb twee verjaardagen gehad... | |
Anne | zondag 22 maart 2009 @ 11:01 |
quote:Basis Pakket 0 - 10 kg ¤ 6,75 Ik heb ook nog wat van dat biscuitmix gevonden, dat duw ik er ook nog wel bij in. Mocht je nog steeds interesse hebben, PM dan maar even je adres! | |
_aurum_ | zondag 22 maart 2009 @ 20:17 |
Ik heb er ook weer een paar gemaakt:![]() ![]() ![]() Ik ben blij dat de hello kitty op hello kitty leek, 't was de eerste keer dus dan is 't tricky ![]() | |
Taartje | maandag 23 maart 2009 @ 15:52 |
Soares en Anne, wat een mooie taarten zeg! En die Hello Kitty is zeker heel erg goed gelukt. Waren de ontvangers tevreden? ![]() Soares, hoe heb je de letters gemaakt? Vind het lettertype echt super leuk, vrolijker en spontaner dan de meeste uitstekers! | |
soares | maandag 23 maart 2009 @ 15:57 |
het zijn van die funky tappits... heb ze zelf bij planet cake gehaald in rotterdam, maar ze zijn ook via de webshop te bestellen... | |
Taartje | maandag 23 maart 2009 @ 15:58 |
quote:Okee, dank je! | |
rhubarbje | maandag 23 maart 2009 @ 17:30 |
hier moet ik ff tvpen voor wanneer ik wat meer tijd heb | |
#ANONIEM | maandag 23 maart 2009 @ 17:43 |
Tvp'tje! | |
DevilsAndDust | woensdag 25 maart 2009 @ 15:35 |
![]() ![]() Gevuld met chocopasta en viervruchtenjam, afgesmeerd met botercrème. | |
Nouwk | woensdag 25 maart 2009 @ 15:51 |
Waauw, die is mooi ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 25 maart 2009 @ 16:28 |
Nee, zelf gekleurd. ![]() | |
Anne | woensdag 25 maart 2009 @ 21:35 |
Mooi DaD!quote:Geen intereses meer? Want anders pleur ik het weg ![]() | |
Poezebeest | woensdag 25 maart 2009 @ 21:41 |
Mooi hoor DaD... | |
DevilsAndDust | donderdag 26 maart 2009 @ 08:33 |
quote:Is het houdbaar tot en met mei, of tot mei? Als KitchenQueen niet wil heb ik namelijk wel interesse, maar ik weet niet of ik het zo snel opkrijg... | |
Isabeau | donderdag 26 maart 2009 @ 08:35 |
DevilsAndDust ze worden bij jou alsmaar mooier! ![]() | |
Nouwk | donderdag 26 maart 2009 @ 10:22 |
Anne, als de mensen voor mij geen interesse meer hebben hoor ik het graag, we hebben 11 april een frobelmiddag met minimaal zo'n 12 dames waaronder een aantal nieuwe mensen, dus dan zou het hier ook van pas kunnen komen! ![]() | |
rhubarbje | donderdag 26 maart 2009 @ 14:33 |
omg jullie taarten en zo zijn zoooo mooi!! | |
rhubarbje | donderdag 26 maart 2009 @ 21:35 |
ik heb even een vraag je he heb net het beslag uit de OP gemaakt maar het lijkt me nogal veel dus ik vroeg me af of je het ook in kunt vriezen? | |
Maneki.Neko | donderdag 26 maart 2009 @ 21:40 |
Eerst bakken en dan invriezen gaat beter ![]() | |
rhubarbje | donderdag 26 maart 2009 @ 21:41 |
oke tnx! | |
Lips | zaterdag 28 maart 2009 @ 14:14 |
Ik heb vanmorgen mijn allereerste taart bekleed. Heb een workshop gedaan en dit is het resultaat:![]() ![]() Ben stiekem wel trots ![]() ![]() Op korte termijn maar eens gaan shoppen!! | |
Nouwk | zaterdag 28 maart 2009 @ 19:05 |
Goedzo, mooi stak hoor ![]() | |
ScrapHead | zaterdag 28 maart 2009 @ 21:49 |
[ Bericht 100% gewijzigd door ScrapHead op 28-03-2009 21:49:34 ] | |
Lips | zondag 29 maart 2009 @ 13:41 |
Vraagje aan de ervaringsdeskundigen hier ![]() Maken jullie biscuitdeeg zelf of met behulp van een mix? En moet je bij botercreme altijd iets van een mix kopen? Wanneer je een vulling maakt van bijv. mascarpone, doe je dat dan ook aan de buitenkant of gebruik je daar dan weet botercreme of jam voor?? (of maakt het allemaal niks uit ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 29 maart 2009 @ 13:56 |
Ik maak m'n biscuitdeeg gewoon zelf, gaat goed. Eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel of gewoon bloem met maizena. Ik smeer alleen maar af met botercrème, en daar kun je sowieso beter geen mix voor gebruiken aangezien daar water in gaat. Dan loop je kans dat het marsepein gaat smelten. Botercrème om mee af te smeren maak je heel simpel van gelijke delen roomboter en poedersuiker. Mascarpone heb ik nog nooit gebruikt in een taart. | |
Anne | zondag 29 maart 2009 @ 14:16 |
quote:Dat moet ik even opzoeken ![]() | |
soares | zondag 29 maart 2009 @ 16:20 |
![]() voor de lekker 1 met witte chocomouse bosbessen siroop en witte tintel choco en 1 met banketbakkersroom choco stukken en mocca | |
Vlitsie | zondag 29 maart 2009 @ 18:51 |
Gevuld met BC extra en kersenvlaaivulling. Jammer dat Mylo niet wilde wat ik wilde en ik te weinig tijd had om dit te verbeteren. Gevuld met zwitsers room met aardbeien en een laag aardbeienyoghurt-mousse met witte chocolade room. Vuurtoren taartje: espresso biscuit met baileys crème en een laag caffe late room Eendjes taartje: choco biscuit met malibu crème met stukjes chocola en een laag chocomousse Schelpjes taartje: vanille biscuit met rozencrème en zwitsers room met verse aardbeien. Schelp taartje: vanille biscuit met champagne crème en een laag aardbeienyoghurt-mousse met witte choco room. | |
Appelperenstroop | maandag 30 maart 2009 @ 17:52 |
quote:Moscovisch gebruiken wij op het werk (banketbakkerij) sinds kort ook. Hiervoor hadden we Kaspanja, maar de Moscovisch is echt stukken beter. Niet te luchtig, perfect mixje voor kapsel. Onlangs wat meegenomen naar huis, en ga deze week expirimenteren met kapsel! Heb wat spulletjes online besteld om wat fijne taarten te maken, dus alsnog even wachten op de postbode. | |
Lips | dinsdag 31 maart 2009 @ 21:18 |
quote:Heb je iemand kunnen vinden die het wil hebben? | |
Lips | dinsdag 31 maart 2009 @ 22:14 |
Even heel trots melden dat ik net een enorme bestelling heb gedaan bij De Leukste Taartenshop!!! ![]() ![]() ![]() Zondag viert m'n oma haar verjaardag en wil een taart voor haar maken! | |
Appelperenstroop | dinsdag 31 maart 2009 @ 23:18 |
quote:Wat een heerlijke site he ![]() Gisteren spulletjes besteld, vandaag mailtje dat het op de bus was. Morgen in huis ![]() | |
Nouwk | dinsdag 31 maart 2009 @ 23:25 |
Zet 'm op! Ik morgen aan de bonbons met tobleronemousse en hemelse modder.. ![]() | |
Lips | woensdag 1 april 2009 @ 11:36 |
quote:Hmm, ik heb nog geen mail dat het verstuurd is... Ga vanavond kapsels maken heb ik besloten!! [edit] oh wacht, ik zie nu pas dat jij gisteren nog hebt gepost Vraagje: als je strikken maakt, of andere 'versiersels', zijn die dan nog eetbaar of wordt het echt decoratie? De dingen die je gewoon op de taart 'plakt' kan je natuurlijk gewoon eten, maar als het echt hard wordt kan ik me voorstellen dat dat niet zo'n goed idee is... ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door Lips op 01-04-2009 11:52:02 ] | |
Vlitsie | woensdag 1 april 2009 @ 13:57 |
Strikken en andere decoraties kunnen gewoon gegeten worden. Het is alleen vrij hard. | |
soares | woensdag 1 april 2009 @ 15:36 |
![]() ![]() een geboorte taartje... gevuld met witte chocolade mouse en witte smurfen knetter chocolade afgesmeerd met frambozenbotercreme ![]() ![]() verjaardag van me nichtje witte chocolademousse met witte toblerone, en gewonen chocolade mousse met gewone toblerone beide weer afgesmeerd met frambozenbotercreme | |
Lips | woensdag 1 april 2009 @ 21:23 |
Ik heb m'n allereerste kapsel nu in de oven staan. Ik vond dat het best lastig was om de bloem en maizena door het eiersuikermengsel te spatelen. Duurde best lang en hoop maar dat alle klontjes eruit zijn... ![]() Ik heb toch wel een paar vraagjes; Stinkt biscuitdeeg altijd zo? Er komt nu een beetje een weeïge eierlucht uit m'n oven... Ik heb 't kapsel zondag pas nodig dus wilde het invriezen. Nu is het zo dat ik niet meer lang genoeg wakker blijf tot het kapsel is afgekoeld. Wat kan ik het beste doen? En moet ik 'm in een zak ofzo doen dalijk? | |
Lips | woensdag 1 april 2009 @ 21:33 |
en toen was de bovenkant verbrand ![]() stond pas op 180 graden (heb op laten lopen) en nu dus de bovenkant verbrand. VERDOMME!! | |
Lips | donderdag 2 april 2009 @ 21:08 |
Wordt een beetje eentonig topic zo met mijn 3e post op rij ![]() nadat gisteren m'n eerste kapsel iets te donker was en vandaag het kapsel niet echt gerezen was, ben ik m'n andere oven maar eens gaan gebruiken. Dat is een hetelucht oven en zowaar, het kapsel is er perfect uitgekomen!!! Vandaag was m'n bestelling ook binnen! Dus zondag ga ik aan 't versieren ![]() | |
soares | donderdag 2 april 2009 @ 22:00 |
wat voor oven heb je nog meer dan? bij mij mislukken ze eigenlijk nooit... maar wij hebben dan ook een hete lucht oven... maar goed oefening baart kunst ik ben bijna jarig en ga op me werk trakteren met mini cuppies met royal icing in verschillende kleurtjes niet te moeilijk maar toch zit het er leuk uit... | |
Lips | donderdag 2 april 2009 @ 22:03 |
ik heb een electrische oven op magnetron formaat en een hetelucht oven in m'n fornhuis. Dat kleintje is dus op één of andere manier geen succes. Ben wel blij dat ik nu een goed kapsel heb voor het taartje voor m'n oma ![]() Hoop voor je dat je niet te veel collega's hebt ![]() | |
soares | donderdag 2 april 2009 @ 22:18 |
ik werk in een supermarkt... en ik ga trakteren op een zaterdag ![]() dus mensen zat... maar goed dat ik het leuk vind ![]() | |
Muck | vrijdag 3 april 2009 @ 14:06 |
quote:Dat probleem heb ik op mijn werk ook ja ![]() Of we zijn met een paar man aanwezig, of het zijn er gelijk een heleboel... Op mijn verjaardag heb ik gewoon een paar rollen chocolate chip cookies meegenomen, ik vond het wel best ![]() | |
Lips | vrijdag 3 april 2009 @ 14:57 |
quote:ik zit nog in tweestrijd. Zelf maken resulteert misschien wel in een opdrachtje... dus vanuit dat oogpunt is het wel interessant... Ik denk er nog even over na! | |
DevilsAndDust | vrijdag 3 april 2009 @ 15:36 |
Ik durf nog niet eens opdrachtjes aan. ![]() | |
soares | vrijdag 3 april 2009 @ 17:17 |
en die van jou zijn zooooooo mooi... mijne zijn bobbelig en niet mooi glad... ik trakteer niet heel bijzonder hor.. mini cupcakes met een mini toefje royal icing en sprinkels... | |
LeNeHe | vrijdag 3 april 2009 @ 21:26 |
quote: ![]() ![]() | |
PM-girl | vrijdag 3 april 2009 @ 21:27 |
Ha, daar is weer een boezemcake! ![]() | |
Maneki.Neko | vrijdag 3 april 2009 @ 21:34 |
Ik heb een bestelling voor eind volgende week. Een kont moet het worden ![]() ![]() PM, ik snij ze twee keer door en vul ze gewoon, zie je niets van ![]() | |
PM-girl | vrijdag 3 april 2009 @ 21:44 |
Een kontkeek! ![]() ![]() En zo een klein bolletje twee keer doorsnijden, wow, dat gaat mij niet lukken denk ik! | |
Pietverdriet | vrijdag 3 april 2009 @ 22:24 |
250 cc slagroom slaan, pure chocolade au bain marie smelten met wat grand marnier en boter. Gesmolten chocolade door de slagroom enveloperen. Met de massa je taart bedekken en met een paletmes uitstrijken | |
Maneki.Neko | vrijdag 3 april 2009 @ 22:25 |
1 keer snijden ook goed PM, laagje jam smeren en iets van room of vruchtjes er op ![]() Klinkt goed Piet! ![]() | |
PM-girl | zaterdag 4 april 2009 @ 14:11 |
Ik ben gevraagd een workshopje te geven ![]() ![]() | |
Muck | zaterdag 4 april 2009 @ 14:48 |
quote:wat leuk ![]() | |
Maneki.Neko | zaterdag 4 april 2009 @ 17:07 |
Wat gaaf ![]() ![]() Ik krijg ineens allemaal bestellingen van alle kanten ![]() ![]() | |
Lips | zondag 5 april 2009 @ 22:39 |
Vandaag de taart voor m'n jarige oma gemaakt maar ben niet zo tevreden ![]() Ik vond dat het wel ging met een houten deegroller, maar dat is niet zo'n succes... Fondant bleef erg plakken en er kwamen scheuren en zwakke plekken in het fondant (ik denk tenminste dat dat door de roller kwam). Beetje chagrijnig van die *****deegroller, fondant ligt niet mooi strak over de taart en het fondant wou niet meer wat ik wou dus ik vind de letters ook niet mooi. Toch twee foto's van m'n projectje ![]() ![]() | |
Muck | zondag 5 april 2009 @ 22:58 |
Ik vind hem wel heel tof Lips ![]() Mooie kleurtjes vooral. Dat gemarmerde in combinatie met dat zachte blauw vind ik erg lief ![]() Wat heb je als hartje voor de bloemetjes op de zijkant gebruikt als ik vragen mag? | |
Lips | maandag 6 april 2009 @ 09:08 |
quote:Tnx!! Ik vind het idee ook zeker wel leuk, alleen de afwerking dus niet ![]() Het blauw is stiekem groen trouwens ![]() Ik heb als hartje suikerparels gebruikt (klik), met de achterkant van een penseel een 'deukje' gemaakt en daar die parel ingeduwd. Einde van de week staat het volgende project al weer te wachten. Is het wel mogelijk om witte fondant met kleurstof zwart te krijgen? Lees overal dat zwart zo moeilijk is... Ik wil een strik gaan maken met een zwart biesje, maar heb geen kleipistool. Is dit op een andere manier te doen of kan ik het beste een kleipistool gaan regelen? | |
Muck | maandag 6 april 2009 @ 11:00 |
quote:Maakt niet uit, ik ben toch kleurenblind ![]() Ah, dat zijn van die kanonharde balletjes of niet? ![]() quote:Hmm, ik hoor weleens dat ze Norrit gebruiken om witte fondant zwart te maken, maar zelf heb ik er geen ervaring mee... Biesjes snijd ik gewoon zelf met een scherp mesje of ik knip ze met een heel fijn schaartje Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik een extreem vaste hand door laboratoriumwerk, en daar komt ook dat schaartje vandaan trouwens. Vlijmscherp (je knipt er rustig mee door dunne botjes) en een mooie lange, smalle punt ![]() | |
Lips | maandag 6 april 2009 @ 12:12 |
quote:Lol, dan maakt het idd niet uit ![]() Zijn die balletjes ja, zien er wel leuk uit als versiering vond ik. quote:Dat vind ik zo'n vies idee, norrit... Opzich moet een heel dun biesje snijden nog wel lukken denk ik. Heb ook al zitten denken om een spuitzakje te maken van bakpapier ofzo. Fondant heel even (10 sec) in de magnetron en dan zo een biesje spuiten. Ik ga vanavond of morgen gewoon eens zitten proberen! | |
Trusten | dinsdag 7 april 2009 @ 13:27 |
quote:Jep, Sugarflair - Max Concentrate Paste Colour BLACK EXTRA moet je dan hebben ![]() ![]() | |
Muck | dinsdag 7 april 2009 @ 13:32 |
ziet er best tof uit eigenlijk ![]() | |
Lips | dinsdag 7 april 2009 @ 14:36 |
Ik heb 't gisteren geprobeerd met mijn zwart van Wilton, maar die is grijs/paarsig gebleven... Toch maar een keer kant en klaar zwart bestellen of inderdaad die zwart! | |
DevilsAndDust | dinsdag 7 april 2009 @ 15:21 |
Sowieso bevallen de Sugarflairkleurstoffen me beter dan die van Wilton! | |
LeNeHe | woensdag 8 april 2009 @ 21:55 |
quote:Mij ook! Met WIlton blijf ik kleur toevoegen en kneden. Gister marsepein zwart gemaakt met die extra black van Sugarflair van het plaatje hierboven, ging supergoed en werd echt mooi zwart. Deze week nog een taart maken en volgende week weer eentje! ![]() | |
Maneki.Neko | donderdag 9 april 2009 @ 22:58 |
Of ik een kont kon maken, met een Lincoln-logo er op? Kon best ![]() ![]() Maar wel een strng met print ![]() ![]() ![]() | |
soares | vrijdag 10 april 2009 @ 09:03 |
HEEEEEL LEUK!!! | |
Muck | vrijdag 10 april 2009 @ 12:23 |
![]() | |
Lips | vrijdag 10 april 2009 @ 19:16 |
Ik kom even heel trots m'n eigen verjaardagstaart showen ![]() Het werd een paarse met een witte strik met grijze biesjes.... ![]() ![]() Hij is gevuld met een laag speculoosbotercreme en een laag viervruchtenjam. Afgesmeerd met 1/1 botercreme. Hij was erg lekker!! | |
DevilsAndDust | vrijdag 10 april 2009 @ 20:50 |
Ik zie geen witte strik met grijze biesjes, maar ik vind 'm wel mooi. ![]() | |
LeNeHe | vrijdag 10 april 2009 @ 21:22 |
Maneki.Neko; leuk gelukt die kont ![]() Morgen staat er weer een taart op het programma. Van de taartjes eerder deze week heb ik helaas geen foto's gemaakt. Maar ik kreeg (van een bakker) te horen dat ze errug lekker en goed waren! Dat is altijd een leuk compliment ![]() En Lips; ook een leuke die van jou. Heb je die kikkertjes zelf geboetseerd? Knap zeg, ik ben al blij dat ik roosjes kan maken ![]() | |
Nouwk | vrijdag 10 april 2009 @ 21:42 |
Morgen frobeldagje hier ![]() ![]() | |
Lips | zaterdag 11 april 2009 @ 10:25 |
Ja zelf geboetseerd via de how to van het forum van de leukste taarten klik ![]() ![]() Nouwk, ik hoop dat het vandaag toch allemaal een beetje loopt en dat je workshopgever komt! | |
Chell | zaterdag 11 april 2009 @ 20:42 |
Mijn allereerste taartje ![]() ![]() Vandaag gemaakt bij de workshop | |
Maneki.Neko | zaterdag 11 april 2009 @ 20:44 |
Wat een lief taartje Chell ![]() | |
tessie | zaterdag 11 april 2009 @ 21:10 |
Ohh leuk topic dit! Ik was ook bij de taartenworkshop, en ik heb deze hysterische taart gemaakt: ![]() Vond het echt super leuk om te doen, ga het zeker vaker doen! | |
Poezebeest | zaterdag 11 april 2009 @ 21:30 |
Ziet er leuk uit Chelle n Tessie! Waar waren jullie geweest? | |
tessie | zaterdag 11 april 2009 @ 21:34 |
Bij de Taartwinkel in Den Bosch, was ook super gezellig ![]() | |
Poezebeest | zaterdag 11 april 2009 @ 21:44 |
Leuk! Ik ga daar ook binnenkort, heb er zin in! | |
Chell | zondag 12 april 2009 @ 11:45 |
Het is er echt heel tof Poezebeest ![]() ![]() En nu wil ik natuurlijk meteen allemaal dingen kopen enzo, ik vraag me alleen echt heel erg af hoe vaak ik zoiets ga doen..... | |
tessie | zondag 12 april 2009 @ 11:47 |
Hoe lang kan je marsepein en die kleurstoffen eigenlijk bewaren? En waar kopen jullie alle spulletjes? | |
Silmarwen | zondag 12 april 2009 @ 12:14 |
Mijn take two. De eerste was met zwarte fondant maar die lukte op de een of andere manier maar niet. Deze is met limecurd vulling, volgende keer een dunnere laag botercreme, maar hij smaakte ook wel goed eigenlijk. Foto is een beetje slecht, met de telefoon genomen.![]() ![]() ![]() Ik vond het maken echt super leuk trouwens. | |
Poezebeest | zondag 12 april 2009 @ 14:42 |
quote:Ik heb in het begin best veel taarten gemaakt, maar die moest ik ook zelf opeten en dat was toch niet zo heel bevorderlijk voor de lijn en het kwam op een gegeven moment mijn neus uit. Nu maak ik bij vooral voor anderen een taartje, als iemand jarig is of er is iets anders leuks. De reacties zijn erg leuk van mensen als ze een vrolijk taartje krijgen. | |
Maeghan | zondag 12 april 2009 @ 16:19 |
Ik was dit hele topic kwijt! Als ik het zo zie wil ik wel weer aan de slag, maar op het moment zit ik zo krap bij kas dat ik me maar even bij goedkope hobby's houd. Dat, en van lezen kom je minder aan ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 12 april 2009 @ 22:47 |
De verjaardagstaart voor mijn papa. ![]() ![]() | |
soares | zondag 12 april 2009 @ 23:08 |
zoo lief!! | |
Maneki.Neko | zondag 12 april 2009 @ 23:24 |
Wat een dotje ![]() | |
sieske | dinsdag 14 april 2009 @ 16:53 |
man, ik ben nu al helemaal gegrepen door het cupcakes-maken-en-versieren-virus. Ik heb afeglopen weekend voor het eerste cupcakes gemakt en ze waren heerlijk, zo lekker en luchtig!! Had ik niet verwacht, wel gehoopt natuurlijk. Eigenlijk wilde ik wachten tot deze week, dan zou ik ergens voedingsmiddelenkleurstof kunnen kopen voor de botercreme, maar ik kon weer niet wachten. Nou j, zo waren ze ook heerlijk. Waar kan ik trouwens die kleurstoffen kopen, niet online maar zo in een winkel of drogist ofzo? Taartjes (kleintjes dan hé) lijken me ook wel tof om te maken, ik heb op diesite leukste taarten.nl ofzoiets gekeken en de dingen die ze daar hadden ![]() ![]() ![]() | |
Taartje | dinsdag 14 april 2009 @ 17:10 |
Devils and Dust, wat een mooi taartje! Vind de kleurcombinatie zo erg stijlvol ![]() quote:Kleurstoffen kun je online kopen, onder andere bij deleukstetaarten.nl. Maar vaak kun je ze ook vinden bij Chinese Toko's etc. En naar mijn eigen ervaring was het daar goedkoper. Ik ben vandaag aan de slag geweest met de restjes fondant in alle kleuren van de regenboog die ik nog had liggen. En dit is het resultaat: ![]() ![]() | |
Lips | dinsdag 14 april 2009 @ 17:35 |
Wat schattig! | |
Taartje | woensdag 15 april 2009 @ 12:48 |
Alle papiertjes van m'n cupcakes laten los ![]() | |
Maeghan | woensdag 15 april 2009 @ 19:12 |
quote:Ooit gelezen dat het zou helpen om een plank op je cakejes te leggen als ze uit de oven komen, zodat ze in de vorm gedrukt worden en ook plat worden, zodat ze makkelijker te decoreren zijn. Ik heb er meer tips voor gelezen, maar kan me ze even niet meer herinneren. | |
Trusten | donderdag 16 april 2009 @ 11:38 |
quote:Als ze uit de oven komen, DIRECT (kort) een zware plank (bijv snijplank) op. Je cupcakes niet met iets van metaal uit de vorm halen en ook niet aan het papiertje trekken maar met een sateprikker doen. Gewoon in het midden steken van de cupcake, eruit tillen en op het aanrecht zetten. Daarna geen loslatende papiertjes meer gehad! ![]() Wat ik zelf trouwens het liefst doe is mijn cakejes bakken in een siliconenvorm (los bakken dus) en ze daarna presenteren in een mooi en schoon cupcake papiertje ![]() | |
PM-girl | vrijdag 17 april 2009 @ 20:50 |
Ik heb een tietentaart gemaakt voor mijn broer:![]() | |
PM-girl | vrijdag 17 april 2009 @ 20:51 |
Tessie en Chell, wat een leuke resultaten van de workshop! Leuk is he, in Den Bosch! Ik werd erg hebberig van alles wat daar te krijgen is! D and D, erg mooi stijlvol taartje! Taartje, wat leuk die cakes! | |
Maeghan | vrijdag 17 april 2009 @ 23:05 |
Haha, sorry, maar ik vind dat briefje van 20 in een taart echt ranzig. Weet je wel hoeveel bacterien daarop zitten? ![]() Of ben ik de enige die daar aan denkt? ![]() | |
Maneki.Neko | vrijdag 17 april 2009 @ 23:25 |
Wat een pronte borsten ![]() | |
PM-girl | zaterdag 18 april 2009 @ 09:33 |
quote:Och,sleezy was 'ie toch al! ![]() | |
heartwork | zaterdag 18 april 2009 @ 21:29 |
quote:Nogal ja, haha. Hele toffe taart, juist lekker hoerig met dat geld erin ![]() Bitzjes and hoows! | |
LeNeHe | zondag 19 april 2009 @ 16:11 |
Leuke taart PM girl! ![]() @DaD; hoe maak je die mooie randjes op die strik? Heb je een sugargun of rol je ze gewoon? Ik heb ook een taart gemaakt voor de verjaardag van mijn moeder. Dat ding heeft me bloed zweet en tranen gekost... alles ging mis ![]() Met botercreme en marsepein afwerking heb ik hem nog kunnen redden. Hij smaakte wel goed trouwens ![]() Afijn, hier het resultaat (datt vlekje is poedersuiker vermengd met Crisco, ik kreeg het er niet meer af) ![]() | |
tessie | zondag 19 april 2009 @ 16:27 |
Wow wat een mooie taart LeNeHe! Hoe krijg je die bloemetjes er nou zo in ´gestempeld´? (sorry als het een domme vraag is, maar ik weet er nog zo goed als nix vanaf...) | |
DevilsAndDust | zondag 19 april 2009 @ 17:01 |
Mooi LeNeHe! Stijlvol. Ik heb aan m'n huisgenootje die nu in Canada zit gevraagd om daar te kijken naar impressiematten, want de winkels schijnen daar vol te liggen met decoratiedingen. Ik maak die sliertjes aan de lussen inderdaad met een sugargun, dat ding is ideaal. | |
Lips | zondag 19 april 2009 @ 20:42 |
Ik heb vrijdag ook weer zitten freubelen met fondant! Zie hier; de Pinguintaart ![]() ![]() ![]() Gevuld met vanillebotercreme en viervruchtenjam. Hij was erg lekker!! | |
Poezebeest | zondag 19 april 2009 @ 21:07 |
Mooie taarten weer! Ik heb laatst een taart met fondant bekleed ipv marsepein. Vond het wel wat plakkeriger om mee te werken en ik heb gedecoreerd met marsepein want met fondant ging voor geen meter. Qua smaak vind ik de fondant lekkerder, het is niet zo overheersend als marsepein. | |
LeNeHe | maandag 20 april 2009 @ 21:35 |
Dank voor de complimenten ![]() @Tessie; dat zijn speciale matten (waar DaD het over heeft). Je rolt je marsepein eerst dun uit, dan insmeren met Crisco en dan op de mat leggen en nog een keer met je roller er overheen gaan. Et voila! Een mooie afdruk blijft over. Lips; leuk taartje! O ja! Ik heb weer 2 opdrachten! Mag zelf verzinnen welke versiering ![]() | |
sieske | dinsdag 21 april 2009 @ 11:30 |
@ tessy: die'bloemetjes lkrijg je erin gestempeld met een impressiemat, die kun je online bestellen bij detaartenfee.nl. Ze hebben daar ontzettend veel leuke dingen, bij deleukstetaarten ook ![]() De taart is trouwens geweldig mooi, echt te zonde om op te eten. Wat is trouwens het verschil tussen fondant en marsepein? [ Bericht 4% gewijzigd door sieske op 21-04-2009 13:06:03 ] | |
Taartje | dinsdag 21 april 2009 @ 12:42 |
Sieske: het verschil tussen fondant en marsepein is dat fondant zonder amandelen wordt gemaakt. Fondant is dus eigenlijk gewoon kneedbare suikerpasta. Daarom is fondant witter en zoeter dan marsepein, dat van amandelen wordt gemaakt. Leuke taart Lips! Naar aanleiding van jullie positieve verhalen over dulce de leche, ben ik er ook naar op zoek gegaan. Helaas geen AH XL in de buurt, maar vandaag heb ik het gevonden bij de Emté. Gemaakt in Argentinie, merk: Mijn Oma ![]() | |
Taartje | dinsdag 21 april 2009 @ 12:43 |
LeNeHe helemaal vergeten: wat een mooie taart!! Wat ik me dan wel afvraag, als je het patroon in je fondant/marsepein hebt gerold, en je legt het over de taart, gaan de afbeeldingen dan niet vervormen wanneer je de fondant/marsepein strak over de taart gaat leggen? | |
DarkElf | dinsdag 21 april 2009 @ 12:50 |
wat een mooie taarten staan hier toch in ![]() ![]() | |
Muck | dinsdag 21 april 2009 @ 14:19 |
Ik heb mijn eerste opdracht binnen ![]() | |
Taartje | dinsdag 21 april 2009 @ 16:04 |
Muck, gefeliciteerd! ![]() | |
Lips | dinsdag 21 april 2009 @ 16:24 |
![]() | |
tessie | dinsdag 21 april 2009 @ 18:13 |
Bedankt voor de uitleg over de impressiematten. En Muck wat goed! | |
Lips | dinsdag 21 april 2009 @ 21:35 |
Ik wordt een beetje weemoedig van kapsels ![]() Sowieso ben ik bij ieder kapsel bang dat het niet lekker is (of niet gaar, of te gaar, of te nat, of te droog...) dus eigenlijk wil ik de kapsels niet gebruiken voor taarten die ik weg geef. Ieder kapsel wat ik geproefd heb was echter prima van structuur en smaak. Niet allemaal perfect maar absoluut goed genoeg. Nu ben ik bolletjes aan het maken en hier gaat het weer fout... Bij de 20 cm kwam er een enorme bult op waaronder het deeg niet gaarde (bovenkant was dichtgeschroeid). Heb een gat gemaakt in het dichtgeschroeide en het is wel redelijk goed gekomen, maar dus met hindernissen. Eerst maakte ik het deeg gewoon met bloem, nu met Soeziemix (verhoudingen van felicitaartjes). Waarom blijft het mis gaan ![]() En nou heb ik net ook nog m'n arm verbrand aan de oven ![]() Lips is ff niet blij... | |
LeNeHe | dinsdag 21 april 2009 @ 21:43 |
@ Taartje: je moet niet te hard duwen met je roller en ook bij het op de taart doen niet te hard trekken aan je marsepein, dan komt het wel goed. Muck: Gefeliciteerd en veel succes! Ik ben benieuwd naar het resultaat. Lips ![]() Ik gebruik altijd de mix van De Leukste taarten shop, geen problemen mee gehad tot nu toe. | |
DevilsAndDust | dinsdag 21 april 2009 @ 21:51 |
Ik heb ook geen problemen met m'n kapsels, ik maak ze gewoon met zelfrijzend bakmeel, suiker, eieren. Misschien eens checken of de temperatuur van je oven wel klopt met een thermometer? | |
Nouwk | dinsdag 21 april 2009 @ 22:27 |
Of je temperatuur stapsgewijs op laten lopen tot iets minder hoog, aangezien de bovenkant te snel gaart? | |
Lips | woensdag 22 april 2009 @ 08:09 |
Bedankt voor jullie medeleven!! M'n arm doet nog steeds pijn ![]() Ik laat de temperatuur altijd wel oplopen, maar misschien begin ik dan toch te hoog (150 graden hetelucht). Zal het vanavond (ofzo ![]() | |
Lips | woensdag 22 april 2009 @ 08:11 |
Ander probleem trouwens wat ik heb... Mijn Blanda schaal geeft zwart af :S Er zit bovenaan een randje en uit dat randje (lijkt wel een omvouwrand) komt dus zwart... Iemand dat ook gehad en wat moet ik er mee?? ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 22 april 2009 @ 09:20 |
Ik wilde je doorverwijzen naar het forum van deleukstetaarten, omdat ik meende dat iemand daar dezelfde vraag stelde, maar blijkbaar ben jij dat. ![]() Het klinkt als vet of zo, en ik weet dat je rvs perfect vetvrij krijgt met een stukje keukenpapier met citroensap. Verder zou ik het niet weten! | |
Lips | woensdag 22 april 2009 @ 09:28 |
quote:Lol, ja dat was ik ook ![]() Maar dat kan ik wel eens proberen ja! | |
sieske | woensdag 22 april 2009 @ 11:07 |
yes, ik heb mijn eerste megapakket besteld bij deleukstetaarten. Morgen of overmorgen binnen denk ik en dan .......bakken, bakken en nog eens bakken ![]() | |
Lips | woensdag 22 april 2009 @ 11:22 |
quote: ![]() | |
Lips | woensdag 22 april 2009 @ 21:38 |
Ik heb vandaag m'n eerste bolletje bekleed!! Gevult met een laag botercreme (mix) met een beetje framboosranja en een beetje vanille erdoor en een kleine laag viervruchtenjam. Afgesmeerd met 1/1 botercreme.![]() ![]() | |
DarkElf | woensdag 22 april 2009 @ 21:39 |
wat cute en mooie kleuren ook zo samen ![]() | |
Nouwk | woensdag 22 april 2009 @ 21:50 |
Lief bolletje ![]() Hier staan momenteel kapsels uit te dampen voor een (ijs)bergtaart voor iemand die terugkomt na 4 maanden wintersport-werkvakantie uit de Franse alpen ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 22 april 2009 @ 21:56 |
Leuk Lips! Ik heb een geweldige bakpan van 19 cm doorsnee en 9 cm hoogte gekocht, dus daar ga ik volgende week een taartje mee maken. Ik denk roze-met-witte-stippen. | |
_Ingrid_ | woensdag 22 april 2009 @ 22:24 |
Wow, wat een leuke taarten komen er voorbij. Ik krijg weer bakkriebels! | |
Lips | donderdag 23 april 2009 @ 08:04 |
quote:Vind ik ook super, een felle kleur met witte stippen! Ik wil 'm gaan maken met een knalblauwe ondergrond ![]() | |
heartwork | donderdag 23 april 2009 @ 09:56 |
Ik ben helemaal nieuw met taarten decoreren/cupcakes. Ik maak ze al heel lang, maar nooit eerder met marsepein en andere heerlijke laagjes. Nu mijn vraag. Kun je niet ergens starterspakketen kopen? Ik bedoel, met kleustoffen, marsepijn, botercreme dat soort dingen? En welk boek raden jullie mij aan? Ik heb er inmiddels een stuk of 13 maar geen van allen doet het 'em. | |
Lips | donderdag 23 april 2009 @ 10:48 |
Heartwork, ik geloof niet dat er echt starterspakketten zijn. Wel kan je op deleukstetaartenshop.nl doosjes kopen met verschillende kleuren kleurstof, zelf heb ik deze gekocht klik. Een boek gebruik ik niet. Ik heb een workshop gedaan en haal verder tips en trucs hier en op www.deleukstetaarten.nl/forum Succes met deze verslavende hobby! | |
LeNeHe | donderdag 23 april 2009 @ 21:58 |
heartwork; op deze website kun je starterspakketten vinden; klik hier | |
Lips | donderdag 23 april 2009 @ 22:22 |
Heb vandaag alweer een taart gedecoreerd ![]() Een bolletje van 20 cm gevuld met frambozen/vanillebotercreme (zelfde als bolletje van gisteren) en een laag aardbeienjam. Hij is voor m'n schoonouders, ga 'm morgen brengen! ![]() ![]() | |
Chell | donderdag 23 april 2009 @ 22:49 |
Die bolletjes zijn echt leuk ![]() | |
Lips | vrijdag 24 april 2009 @ 08:05 |
quote:Tnx! Is inderdaad de Blanda van de Ikea ![]() | |
sieske | vrijdag 24 april 2009 @ 12:13 |
yes, ik heb mijn spulletjes binnen!! Vanmiddag moet ik werken maar morgen ga ik beginnen. Ik wil eigenlijk ook proberen van die toefjes icing te maken, heb al verschillende recepten ervan gelezen maar wordt die icing ook stevig zodat je makkelijk 4 of meer cupcakes langs elkaar kunt zetten in een doosje. Ik wil ook proberen kapsels te maken om een klein taartje te maken. En cupcakes natuurlijk, liefst verschillende smaken en verschillende kleuren icing, of versierseltjes erop..... | |
Vlitsie | vrijdag 24 april 2009 @ 14:37 |
Ik kom ook weer eens wat showen ![]() Deze taartjes staan nu allemaal in een feestartikelen winkel waarmee ik ga samenwerken. Heel spannend ![]() ![]() Iedereen is hier trouwens lekker bezig, keep up the good work! | |
Lips | vrijdag 24 april 2009 @ 16:33 |
Wow, die zeemeermintaart is echt super!!! | |
DevilsAndDust | vrijdag 24 april 2009 @ 17:12 |
Heel mooi Vlits, vooral die onderste vind ik leuk, ik hou wel van dat eenvoudige. | |
LeNeHe | vrijdag 24 april 2009 @ 22:39 |
Mooi hoor Vlits! Leuk zo'n samenwerking! En Lips jij ook helemaal verslaafd. Ik zit ook elke keer een 'excuus' te verzinnen om een taart te bakken ![]() | |
PM-girl | zaterdag 25 april 2009 @ 22:45 |
Vlitsie, wauw! ![]() En ik weet wat ik fout deed bij mijn vorige kapsels, namelijk de bloem er niet goed genoeg doorheen roeren! Nu heb ik het goed gezeefd en met de garde voorzichtig geroerd en mijn bol is goed gelukt! Maandag bekleden, zolang kan ik hem toch wel bewaren? | |
SiTu | dinsdag 28 april 2009 @ 11:13 |
Als ik muffins wil versieren, kan ik er beter geen natriumbicarbonaat ingooien he? Of snijden jullie de koppen eraf? Ik wil ze overigens vullen met slagroom + beetje melk met saroma bananenpudding door er met een appelboor een gaatje in te prikken. Stom plan? | |
SiTu | dinsdag 28 april 2009 @ 11:21 |
quote:Prachtig ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 28 april 2009 @ 11:40 |
Een taartje voor m'n schoonmoeder bij wie we zo op visite gaan. Ik ben zowaar redelijk tevreden. ![]() ![]() ![]() Tips zijn welkom!! | |
Mirjam | dinsdag 28 april 2009 @ 11:42 |
tips? niks tips, hij's echt tof ![]() | |
SiTu | dinsdag 28 april 2009 @ 11:44 |
quote:Dan maar even hier, want dan is het meer ontopic ![]() Gebruik jij nou marsepein of fondant? En als je fondant gebruik, maak je die zelf? | |
DevilsAndDust | dinsdag 28 april 2009 @ 11:51 |
quote:Ik gebruik marsepein om te bekleden en fondant voor alles wat hard moet worden (de lettertjes, de strik, de vlinder). Fondant koop ik gewoon kant en klaar bij de webshop, zelf maken is me te veel gedoe! Ik vind het al zo vervelend dat je moet vullen en botercrème maken en zo. ![]() | |
SiTu | dinsdag 28 april 2009 @ 11:55 |
quote:Ah, alletwee kan natuurlijk ook ![]() Jij hebt al een behoorlijke basisuitrusting he? Die ga ik tegen de tijd dat ik jarig ben ook maar eens flink uitbreiden ![]() Zo'n vlindertje, snij je dat nou zelf uit? berg vragen, maar het begint bij mij weer te kriebelen na die mooie voorbeeldjes ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 28 april 2009 @ 12:02 |
quote:Ik heb nog lang niet alles wat ik zou willen hoor. ![]() Het vlindertje heb ik uitgestoken en daarna op een karton gevouwen in V-vorm laten drogen. | |
SiTu | dinsdag 28 april 2009 @ 12:11 |
quote:Creatief ![]() Ik heb nog niets qua gereedschap, op wat goedkope vormpjes na, maar tegen de zomer zijn er veel verjaardagen (waaronder die van mij dus, handig qua financiën ![]() Ik had er bijvoorbeeld niet aan gedacht een sugargun te kopen, die mag nu ook op het lijstje ![]() Verder wil ik die smoother, een basissetje, tylose, wat uitstekertjes, wat meer kleurstofjes en misschien zo'n patroonroller/mat. Maar dat laat mijn budget niet toe atm ![]() | |
PM-girl | dinsdag 28 april 2009 @ 13:49 |
Erg leuk die rode taart! Ik wil eigen ook af van het zelf fondant maken en fondant bestellen. Maar smaakt dat ergens naar? Ik heb deze gisteren gemaakt voor mijn nichtje, ik denk dat ik de volgende keer de poedersuiker maar moet zeven ![]() ![]() | |
Maneki.Neko | dinsdag 28 april 2009 @ 14:33 |
Leuke taarten weer dames! PM, fondant smaakt wat zoetig met een zurige ondertoon, als je niet lang genoeg gekneed hebt. Ik vind het wel lekker, het is niet zo`n overduidelijke smaakmaker als bijvoorbeeld marsepein ![]() Mijn cakejes van afgelopen zondag ![]() ![]() | |
PM-girl | dinsdag 28 april 2009 @ 14:35 |
Zurige ondersmaak? ![]() Leuke cakejes! | |
Maneki.Neko | dinsdag 28 april 2009 @ 14:37 |
Het klinkt vies ja maar op de taart proef je daar niets van terug. Je zou het gewoon eens moeten proberen eigenlijk. Ik persoonlijk vind marsepein wel veel fijner om mee te werken, het is wat steviger. Fondant is echt zácht, als je dat verkeerd oppakt scheurt en loopt het meteen uit. | |
PM-girl | dinsdag 28 april 2009 @ 14:58 |
Ik lust geen marsepein, de mmf is ook niet heerlijk, maar wel te eten. Is de rolfondant qua stevigheid te vergelijken met mmf? | |
Maneki.Neko | dinsdag 28 april 2009 @ 15:01 |
Iets slapper nog zou ik zeggen. Maar wel heel fijn zó te pakkken en niet eerst een half uur met kleverige handen en alles onder de poedersuiker stoeien ![]() | |
PM-girl | dinsdag 28 april 2009 @ 15:03 |
quote:Nou, en dat laatste vermijden is me wel wat waard! ![]() | |
Vlitsie | dinsdag 28 april 2009 @ 20:10 |
quote:Jup ![]() @ de rest: superleuke taartjes en cakejes allemaal weer! | |
Muis006 | dinsdag 28 april 2009 @ 22:00 |
TVP, ik wil volgende week een moederdagtaart versieren dus ik zal mijn eerste probeersels hier posten ![]() Ik heb nog wel een vraagje: ik ga bij ikea die ronde kommen halen, een van 20 cm maar ik wil ook een kleinere. Hoelang en hoe warm zetten jullie de cakes in de oven als jullie ze in die vormen doen? | |
DevilsAndDust | dinsdag 28 april 2009 @ 22:32 |
Ik heb de 20 cm kom van Action (veel goedkoper!), en die zet ik er gewoon een half uur in omdat er 4 eieren ingaan. Ik zag trouwens dat je een taartzaag en biscuitmix wilde bestellen, maar het kan ook prima zonder hoor! Wel leuk dat je het ook gaat proberen!! | |
Muis006 | dinsdag 28 april 2009 @ 22:42 |
quote:Ja de taartzaag zit ik ook nog over te twijfelen, maar biscuitmix doe ik maar even wel voor t gemak ![]() ![]() Help ![]() | |
Poezebeest | dinsdag 28 april 2009 @ 23:09 |
Geen paniek! Taartzaag vind ik wel echt heel erg handig! Zonder geklooi in nog geen 2 min je taart mooi door midden. Biscuitmix ook, heb het wel eens zelf proberen te maken maar was niet zo lekker als de biscuitmix. Maar ik ben ook wel een beetje van het makkelijke hoor ![]() Botercreme hoef je niet heel lang te mixen, als alles maar door elkaar heen zit. Zorg er wel voor dat alles op kamertemperatuur is anders is het erg lastig! De botercreme gebruik je als je het kapsel hebt gevuld om oneffenheden weg te werken en te zorgen dat de marsepein/fondant blijft plakken. Je kunt het als vulling gebruiken maar ik vind dat nooit zo lekker. Op deleukstetaarten staat heel veel info! Is voor mij wel een beetje de bijbel ![]() Vergeet ik nog te melden dat jullie weer mooie taartjes en cupcakes hebben gemaakt! | |
Poezebeest | dinsdag 28 april 2009 @ 23:11 |
quote:Ik gebruik ook alles wat ik tegenkom om in de keuken en omstreken voor figuurtjes in mijn taart. De dop van een fles prik werkt ook goed om klein rondjes mee uit te steken. En om hele kleine rondjes uit te steken heb ik wel eens mijn ring gebruikt ![]() | |
Nouwk | dinsdag 28 april 2009 @ 23:16 |
quote:Niet panieken! Doe rustig, komt allemaal goed. Mixen zijn idd makkelijk te doen ![]() ![]() Taart bakken en daarna omdraaien, rechte/platte kant boven. Dan doorsnijden met zagende beweging, niet helemaal in een keer maar half in en dan rond. Stokjes in lagen prikken zodat je ze weer precies op elkaar kunt leggen voor ee rechte taart. Dijkje botercreme spuiten op onderste laag en daarbinnen vullen, niet hogr dan het dijkje. Alle lagen herhalen. Daarna met botercreme afsmeren (liefst met paletmes) zodat je mooie gladde taart hebt. Dan in koelkast zetten en fondant kneden en uitrollen, gewoon ruim genoeg nemen, dan wordt de taart altijd mooier dan als het maar net past. Moet in iedergeval twee keer de hoogte en een keer de doorsnede van de taart zijn. Taart uit koeling halen, nog even met een warm! paletmes erlangs voor extra gladheid. Daarna fondant optillen met deegroller of armen en dan zo gelijk mogelijk over de taart draperen, niet teveel schuiven en trekken want de botercreme plakt en dan scheurt de fondant. Moet dus in een keer ongeveer het midden in het midden en dan niet aankomen. Bovenkant smootheren en dan aan de zijkanten beginnen. Met je handen kommetjes maken en dan langzamerhand naar benedne, niet duwen.trekken maar voorzichtig de plooien wegdrukken naar beneden, niet opzij. Daarna met een scherp mesje rondom afsnijden. Eventueel toefjes botercreme aan de zijkant als randje om een lelijk randje te verbloemen of anders een randje fondant als het allemaal niet gelukt is, maar komt vast wel goed ![]() Zetm op! | |
Muis006 | dinsdag 28 april 2009 @ 23:30 |
Wow, bedankt voor de heldere uitleg! ![]() ![]() | |
Taartje | woensdag 29 april 2009 @ 11:27 |
quote:Voor de hele kleine rondjes op mijn stippencupcakes gebruik ik altijd rietjes! Werk ook prima ![]() | |
Taartje | woensdag 29 april 2009 @ 11:28 |
Ik heb gisteren een verjaardagstaart gedecoreerd, maar vond hem niet mooi genoeg geworden. Gelukkig is de verjaardag pas over twee weken (ik was van plan hem in te vriezen), dus heb ik nog genoeg tijd om een nieuwe te maken. Nu zal ik deze dus helaas zelf aan moeten snijden... ![]() | |
PM-girl | woensdag 29 april 2009 @ 21:21 |
Over dat invriezen, kan dat met (mm)fondant en al? En met elke vulling? En hoe lang kan dat bewaard blijven in de vriezer? En hoe lang van tevoren ontdooi je dan weer? En pak je de taart in als je hem in de vriezer zet? | |
Lips | woensdag 29 april 2009 @ 22:47 |
Ik heb één taart ingevroren. Gewoon na het maken in een taartdoos en dan in de vriezer. Heb 'm een dag van tevoren er uit gehaald. Gaat prima! | |
LeNeHe | vrijdag 1 mei 2009 @ 22:37 |
Ik heb letter-tappits gekocht! Volgende week 'moet' ik weer taart maken dus kan ik er lekker mee aan de slag. Ben benieuwd! ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 1 mei 2009 @ 23:04 |
Eén tip: van te voren even oefenen, met die tappits. ![]() | |
_Ingrid_ | vrijdag 1 mei 2009 @ 23:16 |
Waar kun je een taartdoos kopen? (niet online) Bij action iig niet. Xenos, Blokker, Marskramer, Hema ook niet. Denk volgend weekend een taart maken. Met kant en klare fondant. | |
DevilsAndDust | vrijdag 1 mei 2009 @ 23:18 |
Misschien dat je bij een bakker meer geluk hebt? Anders zou ik het ook echt niet weten! | |
Poezebeest | vrijdag 1 mei 2009 @ 23:50 |
Tip voor de tappits: Doe een stukje huishoudfolie tussen de marsepein/fondant en de tappits. Werkt bij mij erg goed! Blijft niets aan de tappits plakken. Heeft iemand tips om een mooie strik te maken? Die van vandaag was niet helemaal zoals ik wilde. | |
DevilsAndDust | zaterdag 2 mei 2009 @ 08:46 |
Huishoudfolie is bij mij ook de enige manier waarop ik het voor elkaar krijg! Wat was er mis met je strik? | |
Poezebeest | zaterdag 2 mei 2009 @ 10:35 |
quote:Ik krijg ze niet mooi naast elkaar en de volgende laag is helemaal een kriem. En er zijn lusjes afgebroken omdat ik ze zo wilde manouvreren dat ze bleven zitten. En die laatste kreeg ik ook niet mooi. Eigenlijk één groot drama ![]() | |
LeNeHe | zaterdag 2 mei 2009 @ 11:39 |
Bedankt voor de tips! Ik ga eens met huishoudfolie aan de slag. | |
pronkjewail | zaterdag 2 mei 2009 @ 15:15 |
quote:Volgens mij hebben ze nu bij Ikea een taartzaag te koop! Kijk hier maar eens... LINK Ikea heeft trouwens meer taartversieringsspullen! Oa leuke matjes om onder je taart te leggen... | |
Muis006 | zaterdag 2 mei 2009 @ 15:21 |
quote:Oh gaaf, thanks! Ik ga maandag toch naar IKEA dus dan kijk ik er meteen even naar. | |
Poezebeest | zaterdag 2 mei 2009 @ 16:26 |
Dat ziet er idd uit als een taartzaag, wat grappig dat IKEA dat heeft! | |
Chell | zaterdag 2 mei 2009 @ 17:17 |
Goede tip! *IKEA op de To Do list zet* ![]() | |
Muck | zaterdag 2 mei 2009 @ 17:19 |
Ze hebben bij ikea sowieso veel leuk taartenspul zag ik op de site ![]() | |
Muis006 | zaterdag 2 mei 2009 @ 18:12 |
Ze hebben hem niet in Ehv. | |
Poezebeest | zaterdag 2 mei 2009 @ 19:31 |
quote:Jammer, maar scheelt mij wel een ritje |