abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66189271
Taarten en cupcakes decoreren
Taarten en cupcakes decoreren #2 - Met spacende cake!
Taarten en cupcakes decoreren #3 - met kant en klare kapsels
Taarten en cupcakes decoreren #4
Taarten en cupcakes decoreren #5
Taarten en cupcakes decoreren #6

cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:



Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!
pi_66189398
Ik gooide hem dicht, krijg alleen die fotootjes niet zo mooi naast elkaar als in het vorige topic.

Laatste reacties:
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 09:43 schreef Nouwk het volgende:
@ PM-girl, een kapsel dat zo luchtig is hoeft niet per se te lang gemixt te zijn. Wat wel belangrijk is om even nadat je ongeveer 10 minuten op hoge snelheid hebt gemixt, nog even twee minuten op een lage stand te mixen. Zo mix je de lucht er weer uit maar hou je een luchtig beslag

@ Soares, leuk Hoe vond ie um?

@ Poezebeest, je puzzelplaatje kun je even in de vriezer leggen, dan breekt hij niet
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 10:07 schreef Poezebeest het volgende:
Poezebeest heeft geen diepvries....
pi_66189582
10 minuten op hoge snelheid mixen?
Ik maak biscuit met afzonderlijk geklopt eiwit en -dooiers, die ik dan envelopeer met bloem&maizena. In maak biscuit echt in 3 minuten, en dan is het perfect luchtig!
pi_66189736
Ik maak biscuit met behulp van een mix. Mix, eieren en water en dan mixen maar. Ik mix nooit precies 10 min, maar die van mij is tot nu toe altijd lekker luchtig geweest. Ik heb laatst zelf mix gemaakt met bloem enzo, maar die werd niet zo lekker luchtig als de mix en het was best wat werk. Ik hou het dus lekker bij de mix.
pi_66189844
ik gebruik moscovisch mix, vind die ook errug lekker voor biscuit. Precies goed! Ongeveer tien minuutjes mixen, iig tot het goed lobbig is ipv vloeibaar. Altijd warme eitjes. Maar met die mixen moet je wel minimaal 10 minuten mixen hoor En daarna de lucht er nog even uit en tis heerlijk.
pi_66189973
Nouwk, ben je nog bij de Taartwinkel langs geweest?
pi_66190072
Nee, we zaten half 4 in de auto, maar dikke files dus hebben half 6 niet gered
pi_66190212
Da's jammer!
pi_66191322
Terug Vind Taart!
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_66191361
* insert Look, cupcakes plaatje hier
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_66191719
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 10:28 schreef ColdFeet het volgende:
10 minuten op hoge snelheid mixen?
Ik maak biscuit met afzonderlijk geklopt eiwit en -dooiers, die ik dan envelopeer met bloem&maizena. In maak biscuit echt in 3 minuten, en dan is het perfect luchtig!
Dat vind ik te veel gedoe, eerst splitsen. . Ik klop dus gewoon in een warmwaterbad.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_66193412
Komende zaterdag vertrek ik voor een paar dagen naar New York, en aangezien het taarten decoreren daar nog populairder is dan hier, leek het me wel leuk om daar wat inkopen te doen. Iemand enig idee in welke winkels ik bakspulletjes zou kunnen vinden?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_66193565
Gaaf Taartje! Ben heel benieuwd met welke spulletjes je allemaal terug komt!
pi_66193750
Ik zou je geen antwoord kunnen geven, maar ik ben wel heel jaloers op je, Taartje!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_66195509
Ik heb er al ontzettend veel zin in. En heb zojuist vanalles gevonden op de website van Macy's, kijk nou:
http://www1.macys.com/catalog/product/index.ognc?ID=257219&CategoryID=31838
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_66197529
hij vond het geweldig!!!

ga dit weekend weer maken... nu is een andere vriend jarig... nu ga ik de BH wat meer versieren...
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_66225094
Ik heb die ronde kom van ikea gekocht, nu nog een goed excuus om een taartje te maken. Als de planning klopt kan ik binnen 48 uur een knalroze geboortetaartje voor mijn nichtje maken.
pi_66225839
Soares: geweldige tietentaart!

Haha, PZE, misschien moet je dan alvast een kapsel bakken, ben je er helemaal klaar voor wanneer het zover mocht zijn!

Gebruiken julile wel eens trempeersiroop? Ben benieuwd of dat echt een hoop verschil maakt. Het lijkt me dat het je zo beperkt ik je keuze voor vullingen, omdat je rekening moet houden met de smaak van de siroop. Of valt dat wel mee? !
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_66232812
Ik heb nooit een excuus nodig om een taartje te kunnen bakken, hihi.
PZE; Heb je de kleine bol van de Ikea gekocht? Die is namelijk fijn van formaat, dan heb je niet meteen zo'n joekel van een taart die op moet. Komen 4 stukjes uit en dat vind ik voor zelfconsumptie meer dan voldoende.

Ik heb ook nog nooit getrempeerd, lijkt mij niet lekker, dus ook nog nooit over nagedacht om dat te gaan doen.
pi_66267283
Dit was een stukje van mijn eerste taartje:



Gevuld met zwitserse room en bosbessenjam en afgesmeerd met botercreme
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_66285300
_aurum_, wat een schattig taartje! Smaakte hij net zo goed als hij eruit ziet?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_66285362
Leuk _aurum_, ik vind de combinatie van het blanke kapsel met de paarse jam erg mooi.
pi_66289837
Vandaag weer een taart gemaakt, had deze week al gepuzzeld en het plaatje kwam mooi van de folie af.
De clowntjes aan de zijkant zijn van de Xenos. De taart is gevuld met slagroom en kersenvulling en bekleedt met marsepein.

*fotootjes weg*

[ Bericht 35% gewijzigd door Poezebeest op 21-02-2009 17:23:51 ]
pi_66292727
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 17:59 schreef Taartje het volgende:
_aurum_, wat een schattig taartje! Smaakte hij net zo goed als hij eruit ziet?
ja!

Het was het kleinste bakvormpje wat je kan halen bij de hema. Met al die vulling en marsepein was ik bang dat 't te machtig zou worden.

En een klein taartje is makkelijker bekleden natuurlijk
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_66293160
Wat mooi, poezebeest! Goed gelukt
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66315874
Mooie taartjes weer hier!
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 12:32 schreef Poezebeest het volgende:
Ik heb nooit een excuus nodig om een taartje te kunnen bakken, hihi.
PZE; Heb je de kleine bol van de Ikea gekocht? Die is namelijk fijn van formaat, dan heb je niet meteen zo'n joekel van een taart die op moet. Komen 4 stukjes uit en dat vind ik voor zelfconsumptie meer dan voldoende.

Ik geloof dat ik de middelste heb, de kleine is wel heel erg 1-haps vond ik.
pi_66316707
Ik heb een taartvormpje van 12 cm doorsnede En ik vroeg me af hoelang je biscuit dan moet bakken?
pi_66321593
ik denk een minuut of 20
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_66327016
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 19:35 schreef _aurum_ het volgende:
ik denk een minuut of 20
Ok, bedankt Maar als het niet lukt is het natuurlijk ook geen ramp, zo'n klein bakvormpje is zo weer gevuld
Ik was sowieso van plan er minimaal 2 te maken.
pi_66327389
Ik ga morgen aan de slagom de taart voor m`n dochters verjaardag te maken. Heb hem al helemaal in m`n hoofd
Saartje
pi_66327495
Even een tvp, wil ook een taart bakken. Eerst moed verzamelen..
pi_66339956
Moed verzamelen is niet nodig, gewoon doen! Wat kan er nou mis gaan?
pi_66364451
Na een tijdje mee te hebben gelezen, ga ik het vandaag zelf erop wagen. Maar ik ga voor de cupcakes. Klein beginnen, Maar nu vroeg ik mij af. Bij die cupcakes die toefjes is dat gewoon slagroom of gebruik je hier iets anders voor?
Soul shine, it's better than sunshine, it's better than moonshine, damn sure better than rain!
pi_66367481
Yeah mijn eerste portie mmf is gelukt:) Tenminste het smaakt lekker...
Maar wat een plakzooi zeg, ik dacht even dit gaat nooit goedkomen.. Ben denk ik iets te snel begonnen met de hand te gaan kneden..
Soul shine, it's better than sunshine, it's better than moonshine, damn sure better than rain!
pi_66368344
ik ben nog steeds bang om mmf te maken... en missc komt het ook wel omdat ik gewoon dol ben op marsepijn...
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_66374740
Ik gebruik ook alleen maar marsepein, vind dat gewoon lekker en kom daar goed mee uit de voeten.
pi_66377395
Ik lust geen marsepein, wordt er zo misselijk van. Dus ik was blij met deze oplossing.
Ze zien er heerlijk uit, nu nog maar afwachten hoe ze smaken.
Al zijn ze wel heel klein. Volgende keer maak ik gewoon beslag voor 12 en verdeel het over 6...
Soul shine, it's better than sunshine, it's better than moonshine, damn sure better than rain!
pi_66378829
heb je een foto gemaakt?
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_66378956
Om je vraag nog te beantwoorden: die toef is vaak geen (aangevette) slagroom maar botercreme En foto's! Zowel als de taart voor de dochter als de CC's
pi_66379086
ik heb ook nog cc gemaakt... met mijn buurmeisjevan 7 samen...

kleintjes met een vulling van mokka en choco ganache
4 grote met choco ganache vulling en een lekkere toef mokka
en 5 hot pink glazuur met jam vulling

ff foto zoeken
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_66379100
Voor volgende keer, met zo'n toef doen.. Ik heb wel foto's, maar moet die nog op de computer zetten en dan ook nog even uitzoeken hoe ik ze hier kan plaatsen... Foto's volgen dus nog..
Soul shine, it's better than sunshine, it's better than moonshine, damn sure better than rain!
pi_66379771




tadaaaaa
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_66382739
Toffe plaatjes!

Binnenkort wil ik een taart maken voor een jarige vriendin, als verrassing. Als ik nou een chocolade taart bak, is het dan teveel als ik er ook nog chocholade opsmeer? Of kan ik dan beter een ander kleurtje glazuur nemen?

Btw: hoe maak ik lekkere glazuur? Iemand een simpel receptje?
pi_66382851
quote:
Op zondag 22 februari 2009 14:25 schreef Poezebeest het volgende:
Moed verzamelen is niet nodig, gewoon doen! Wat kan er nou mis gaan?
Lief! Maar enige ervaring tot nu toe is met taarten is uit pakjes, dus vrees dat er nog wel wat mislukkingen kunnen ontstaan.
pi_66383279
Je hebt ook biscuitmixen die heeeerlijk zijn hoor.. Chocotaart met ganache overgieten (choco+slagroom) is goed te doen hoor. Een frisse of fruitige vulling (of caramel.. jum..) is dan erg lekker!
pi_66384981
Mmmm, ziet er lekker uit Soares!
  dinsdag 24 februari 2009 @ 14:19:34 #47
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_66408213
Nouwk, bedankt voor je reactie!
Ik denk dat ik ook vergeten ben de eieren in warm water te leggen, dat kan ook een oorzaak zijn.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_66408885
Wat gezellig Soares!
pi_66470499
*Schopt het topic* Leef! Leef!

Zo meteen wordt er hier een taartje, of nouja twee dan, er zit een meptaartje bij, opgehaald Plus nog fototje van de taart van mijn moeder's 50ste verjaardag en een disneytaart.. Met een gewonde donald, die een nachtje met de kat bijna niet overleefd had.. Maar ach, een beetje mislukt is ook mooi






Edit: Ze waren er heel blij mee, meisje was helemaal beduusd haha, wat schattig!

[ Bericht 4% gewijzigd door Nouwk op 26-02-2009 09:27:38 ]
pi_66480193
Ja! Er zit weer leven in! Ik ben weer terug uit New York, leven in de brouwerij!

Leuke taartjes Nouwk! De geboetseerde Disneyfiguurtjes zijn echt heel mooi geworden. Hoe lang ben je daar nu mee bezig, per figuurtje?

Ik ben in New York naar de Sugarroom (www.sugarroom.com) gweest, en die winkel is echt ge-wel-dig. Kasten en wanden vol met alles wat je kunt bedenken op het gebied van taarten decoreren. En veel voordeliger dan in NL. Ben dan ook even flink los gegaan! De buit:

* Emmertje rolfondant
* Schrijfstiften in verschillende kleuren
* Pakket met 12 potjes kleurstof, alle kleuren van de regenboog
* Ronde springvorm, extra hoog
* Uitsteker om strikken te maken
* Smoother
* Tylose
* Sjablonen om in fondant te drukken, zodat alle spuitversieringen hetzelfde worden

Rolfondant zorgde nog voor wat gedoe bij de grens: ik moest de strenge douanemevrouw eerst heel goed uitleggen wat er toch in dat emmertje zat, vervolgens werden er twee chemische tests o.i.d mee uitgevoerd, voordat ik door mocht lopen. Potje tylose, toch ook vrij verdacht wit poeder werd niet opgemerkt. Dat dan weer wel haha. Eerste taart om met m'n nieuwe spulletjes te gaan versieren staat in de oven, heb er zin in!
A balanced diet is a cookie in each hand
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')