Wat zijn ze, vergeleken met ons, toch progressief in de VSquote:Op donderdag 7 februari 2008 18:58 schreef PietjePuk007 het volgende:
We hebben nog een vrouw, een zwarte en een bejaarde kandidaat over.
En een christenextremist.quote:Op donderdag 7 februari 2008 18:58 schreef PietjePuk007 het volgende:
We hebben nog een vrouw, een zwarte en een bejaarde kandidaat over.
Ik denk dat de partij daartoe druk zal uitoefenen, zo krijgen ze de meeste kiezers achter zich. Het ligt er ook aan wat ze zelf willen, maar ik kan me momenteel geen betere running mate bedenken voor McCain.quote:Op donderdag 7 februari 2008 19:04 schreef Morendo het volgende:
Jij denkt dat McCain Huckabee kiest als running mate?
Ik denk dat die echte conservatieve Christenen die McCain toch al niet mogen, helemaal niet blij zouden worden van de Joodse Lieberman, dus als McCain die achter zich wil hebben is Huckabee zijn 'best bet' momenteel.quote:Op donderdag 7 februari 2008 19:12 schreef Monidique het volgende:
Huckabee lijkt logisch. Eerst dacht ik nog aan Lieberman, maar ja, die kan natuurlijk altijd nog op Buitenlandse Zaken.
Eerlijk gezegd vrees ik dat dat voor zeker die groep een groot probleem zal zijn. Nog meer dan ras of afwijkend Christelijk geloof.quote:Op donderdag 7 februari 2008 19:26 schreef Monidique het volgende:
Och, zou dat zoveel uitmaken?
Ik ben nog steeds vrij zeker dat Obama en Clinton niet samen op een ticket zullen gaan staan, maar wie het dan wel moet worden? Edwards misschien...quote:Op donderdag 7 februari 2008 19:40 schreef MrX1982 het volgende:
Ik verwacht dat Clinton de kandidaat bij de democraten wordt. Wie zou zij als running mate nemen?
Moeilijk te zeggen, ideologisch gezien hang ik naar de Republikeinse kant dus zou ik graag de tegenstander zien die het minste bedreiging voor McCain oplevert. Wie dat zal zijn durf ik nog niet te zeggen, ligt ook aan de situatie tegen die tijd en de running mates. Ik geloof in ieder geval niet zo in het idee dat de VS niet klaar zou zijn voor een zwarte president, die maakt wat mij betreft minstens evenveel kans als een blanke vrouw.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:25 schreef Montov het volgende:
Nou ja, het hoeft geen Democraat te worden, hoewel ik dat wel vind, maar wat is je keuze als je moet kiezen tussen McCain en Obama, en McCain versus Clinton?
Zou Edwards niet beter bij Obama passen?quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:02 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Ik ben nog steeds vrij zeker dat Obama en Clinton niet samen op een ticket zullen gaan staan, maar wie het dan wel moet worden? Edwards misschien...
Ik denk dat je wel eens gelijk kunt hebbenquote:Op donderdag 7 februari 2008 20:49 schreef Klopkoek het volgende:
Wat ik denk:
Er is vanuit de rechtse hoek druk uitgeoefend op Romney. Romney stapt nu uit de race zodat Huckabee nog een kans maakt tegen McCain (300 delegates kun je met een winner takes all zo inhalen).
Romney krijgt later ergens nog wel een leuk baantje (ambassadeur ofzo), of wordt niet meer lastig gevallen door bepaalde groeperingen.
Ja, ik heb nl. begrepen dat hij in het verleden ook mot had met christelijk-rechts en andere sterke lobby's in de Republikeinse partij. Misschien zit daar wel een deal achter. Vooral omdat de Republikeinen nu met argusogen aanzien dat de coalitie tussen religieuzen en businessinterests (waarvan Romney weer een exponent was) in de Republikeinse partij aan het afbrokkelen is.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:55 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Ik denk dat je wel eens gelijk kunt hebben
Ik bedoelde dat het voor allebei een mogelijke keus was, maar lijkt me geschikter voor Hillary omdat de verschillen tussen Hillary en Edwards groter zijn dan tussen Edwards en Obama. Des te groter het verschil tussen de running mates, des te breder de groep die ze achter zich kunnen krijgen.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:52 schreef MrX1982 het volgende:
[..]
Zou Edwards niet beter bij Obama passen?
Volgens mij niet, op wiki staat iets over een conventie.quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:07 schreef Klopkoek het volgende:
Is Texas trouwens ook een winner takes all staat? Of is dat ook alleen zo dat alleen de districten winner takes all zijn?
Als het ut eerste is dan heeft Huckabee zeker nog een kans.
Tellen niet meer mee denk ik, zo ging het ook bij Edwards...quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:18 schreef vanRillandBath het volgende:
Wat gebeurt er eigenlijk met Romney's gedelegeerden?
Feestje!quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:35 schreef Klopkoek het volgende:
Mijn God, die McCain zag ik net op CNN. Mijn haren gingen recht overeind staan. Wat een slijmbal.
"When a seperation is being made between liberty and justice, neither is safe"![]()
Nee, als ik Amerikaan was zou ik op een Democraat stemmen, alhoewel de Democratische partij vroeger van oudsher natuurlijk een corrupte bende was.
Je doelt daarmee op het traditionele uitbuiten en discrimineren van niet-blanken door Democraten?quote:
Nou eigenlijk meer de rol van de Democraten tijdens en na de burgeroorlog en de nauwe band met de KKK in die tijd. Nauwe band is een beetje understated misschien, de KKK was gewoon een vleugel van de Democratische partij in die tijd.quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:55 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Je doelt daarmee op het traditionele uitbuiten en discrimineren van niet-blanken door Democraten?
Ik denk dat het ze weinig boeit omdat, zoals je al zegt, er veel veranderd is in honderdvijftig jaar tijd: het zijn in feite twee verschillende partijen.quote:Op donderdag 7 februari 2008 22:02 schreef Evil_Jur het volgende:
Toegegeven; er is veel veranderd, maar toch een interessant stukje geschiedenis waar Democraten het niet graag over hebben.
Romney is niet uit de race, maar heeft zijn campagne stilgelegd. Zijn gedelegeerden tellen nog steeds mee, en daarmee heeft hij nog steeds invloed.quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:21 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Tellen niet meer mee denk ik, zo ging het ook bij Edwards...
Yep, maar zijn kandidaatschap is niet meer mogelijk. Zijn delegates zullen voor McCain of Huckabee stemmen.quote:Op donderdag 7 februari 2008 22:18 schreef SpaRood het volgende:
Romney is niet uit de race, maar heeft zijn campagne stilgelegd. Zijn gedelegeerden tellen nog steeds mee, en daarmee heeft hij nog steeds invloed.
Ik hoop het!quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:17 schreef Montov het volgende:
Ik verwacht Obama als winnaar, hij heeft het momentum en de verwachting is dat hij de komende maand het gros van de caucussen en primaries gaat winnen, en dat geeft nog meer momentum, en ik verwacht dat hij daarmee ook Texas en Ohio kan pakken, of althans zeer goed pareren, begin maart. Het zal dan nog niet afgelopen zijn, maar begin april zal duidelijk worden wie de Democratische kandidaat zal zijn: Obama.
Hadden de Republikeinen nooit zo'n racistische vleugel?quote:Op donderdag 7 februari 2008 22:02 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Nou eigenlijk meer de rol van de Democraten tijdens en na de burgeroorlog en de nauwe band met de KKK in die tijd. Nauwe band is een beetje understated misschien, de KKK was gewoon een vleugel van de Democratische partij in die tijd.
Toegegeven; er is veel veranderd, maar toch een interessant stukje geschiedenis waar Democraten het niet graag over hebben.
De Republikeinse partij is juist ontstaan uit abolitionisten. Vooral om economische redenen, maar toch.quote:Op donderdag 7 februari 2008 22:47 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Hadden de Republikeinen nooit zo'n racistische vleugel?
PS: heb je je verdiept in de KKK? Lijkt me wel boeiende club om eens wat over te lezen.
Ja oftewel geen verandering.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:48 schreef popolon het volgende:
Tja McCain zou het best wel aardig kunnen doen als president, economisch gezien is het geen brein maar goed.
Jammer dat het alleen zo'n warmonger is.
Amerika drijft op angst. Zo vreemd is het dus nietquote:Op donderdag 7 februari 2008 23:26 schreef popolon het volgende:
Ik hoorde net die laatste speech van Romney op de radio. Wat een enge fearmonger is het toch ook, bah.
Dat mensen nog niet genoeg hebben van dit soort troep, onbegrijpelijk.
Warmonger, fearmonger. Ik vind het interessante woorden. Helaas kun je ze nog steeds vaak gneoeg gebruiken.
Dat soort gezwam. En meer van die holle retoriek.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:34 schreef Monidique het volgende:
"If I fight on in my campaign, all the way to the convention, I would forestall the launch of a national campaign and make it more likely that Senator Clinton or Obama would win. And in this time of war, I simply cannot let my campaign, be a part of aiding a surrender to terror,"
War on poverty moet mijns inziens zo spoedig mogelijk gestopt worden.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:35 schreef MrX1982 het volgende:
[..]
Amerika drijft op angst. Zo vreemd is het dus niet.
Al die war on's komen ook niet uit de lucht vallen.
Reagan was helemaal niet ultra-conservatief Christelijk en heeft weinig specifieks gedaan om die mensen binnen de Republikeinse partij te krijgen en houden. Maar omdat de Democraten een striktere scheiding van kerk en staat nastreven en een beroerte krijgen als er ergens one nation under God op staat, kunnen ze daar niet meer terecht.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:11 schreef maartena het volgende:
De Republikeinse partij heeft dankzij Reagan wel een ultra-conservatieve Christelijke vleugel. Zo eentje waar de SGP nog als "liberaal" zou kunnen worden gezien.
Overigens vreemd dat in een land dat niet op angst drijft (Nederland), je al van vroeg af aan wordt aangepraat dat de verzorgingsstaat goed is voor ons allen. Want je zou eens je baan kunnen verliezen.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:35 schreef MrX1982 het volgende:
[..]
Amerika drijft op angst. Zo vreemd is het dus niet.
hoop dat je sarcastisch bent want hij doet het natuurlijk om het 2equote:Op vrijdag 8 februari 2008 00:02 schreef Luutgaert het volgende:
Romney stapt uit de race voor het landsbelang, niet om geld te besparen en z'n gezicht te redden, wat een man.
Hihihi. En dan te bedenken dat sommigen in Hillary een goede kandidaat zien om het huishoudboekje van de overheid op orde te brengen.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 01:59 schreef Hertog_Martin het volgende:
In another development, some senior members of Clinton's campaign staff have agreed to go without pay for a month, CNN has confirmed.
Abolitionistisch uit economische redenen? Die slavernij was toch uitstekend voor de economie?quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:03 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
De Republikeinse partij is juist ontstaan uit abolitionisten. Vooral om economische redenen, maar toch.
Het idee dat de Republikeinen racistischer zijn komt omdat ze de laatste decennia populair zijn in het Zuiden. Traditioneel waren de Democraten populair in het Zuiden, dat sloeg echter om rond de grote depressie en sinds de jaren 80 wordt het Zuiden geassocieerd met de Republikeinen. En aangezien het als Zuiden vaak nog steeds als racistisch beschouwd wordt, denken sommige dat de Republikeinen dat dan ook moeten zijn...
De geschiedenis rond de KKK is inderdaad erg boeiend, genoeg leesvoer over te vinden als je interesse hebt.
Niet voor de staten zonder slavernij, oneerlijke concurrentie natuurlijk. Er waren ook wel morele motieven, maar die stonden niet bovenaan.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 08:38 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Abolitionistisch uit economische redenen? Die slavernij was toch uitstekend voor de economie?
Ja, dat van die oorlog wist ik. Verbaast me allemaal niets eigenlijk. Maar zeer weinig mensen denken én handelen moreel.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 08:48 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Niet voor de staten zonder slavernij, oneerlijke concurrentie natuurlijk. Er waren ook wel morele motieven, maar die stonden niet bovenaan.
Edit: Overigens waren deze economische redenen niet de belangrijkste argumenten voor de oorlog, maar ook daar wogen ze mee.
Voor jou zou McCain de beste keus zijn denk ik. Onder die twee anderen gaan op zeker de belastingen omhoog. En jij als niet-Amerikaan kunt minder aanspraak doen op diensten van de staat. 1+1=2.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:00 schreef maartena het volgende:
Hoe dan ook, op 19 Januari 2009 zal de nieuwe president van de Verenigde Staten worden ingewijd. En we kunnen op dit moment er vrij zeker van zijn dat de volgende president 1 van deze drie personen zal zijn.....
President John McCain.
President Hillary Clinton.
President Barack Obama.
Met andere woorden:
Een bejaarde. (McCain is 72..., 73 in het jaar dat hij het ambt aan zou kunnen nemen)
Een vrouw.
Of een zwarte.
Wie van de drie hebben julie het liefst? Laat mijn voorkeur wel duidelijk zijn ondertussen....
Plus dat racisme in die tijd voor veel mensen niet iets immoreels was. Er is ook meer dan eens naar de Bijbel gegrepen om slavernij goed te praten bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:07 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Ja, dat van die oorlog wist ik. Verbaast me allemaal niets eigenlijk. Maar zeer weinig mensen denken én handelen moreel.
McCain is 71 en wordt 72quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:00 schreef maartena het volgende:
Hoe dan ook, op 19 Januari 2009 zal de nieuwe president van de Verenigde Staten worden ingewijd. En we kunnen op dit moment er vrij zeker van zijn dat de volgende president 1 van deze drie personen zal zijn.....
President John McCain.
President Hillary Clinton.
President Barack Obama.
Met andere woorden:
Een bejaarde. (McCain is 72..., 73 in het jaar dat hij het ambt aan zou kunnen nemen)
Een vrouw.
Of een zwarte.
Wie van de drie hebben julie het liefst? Laat mijn voorkeur wel duidelijk zijn ondertussen....
En Gore Obama.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 10:57 schreef Klopkoek het volgende:
Er zijn geruchten dat Bush vandaag McCain gaat endorsen.
Geweldig. Neergezet (door de media) als de rare, radicale, linkse pacifist, maar uiteindelijk gewoon een gematigde Democraat die natuurlijk wat betreft Irak gelijk heeft gekregen. Ja, jammer...quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:39 schreef Klopkoek het volgende:
Ik hoop nog op zo'n uitglijer a la dit:
http://nl.youtube.com/watch?v=BcUU41zjreM&feature=related
Gore, de rascommunist. Ik kan me nog goede de verhitte debatten toen herinneren, zelfs bij mij in de klas toenquote:
Kom nou...quote:Op vrijdag 8 februari 2008 11:45 schreef Monidique het volgende:
[..]
Geweldig. Neergezet (door de media) als de rare, radicale, linkse pacifist, maar uiteindelijk gewoon een gematigde Democraat die natuurlijk wat betreft Irak gelijk heeft gekregen. Ja, jammer...
Gore gaat niet de gematigde kiezers aanspreken. Net zoals Ted Kennedy ook weinig hielp. Ik denk zelfs dat Ted Kennedy een last is voor Obama aangezien Obama niet de thuisstaat van Kennedy kon winnen.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 11:50 schreef Monidique het volgende:
Het is al goed, Klopkoekje, heus, stil maar...
Er zijn wel meer wars waar ik mijn twijfels bij heb of ze enig succes hebben. [i]War on drugs, war on terror, war on videogames etc.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:46 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
War on poverty moet mijns inziens zo spoedig mogelijk gestopt worden.
Hier maken politici ook gebruik van angst. Kijk maar naar de SP of Wilders.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:50 schreef Lyrebird het volgende:
Overigens vreemd dat in een land dat niet op angst drijft (Nederland), je al van vroeg af aan wordt aangepraat dat de verzorgingsstaat goed is voor ons allen. Want je zou eens je baan kunnen verliezen.
James Dobson is wel een grote vis volgens mij.quote:Thursday, Feb. 07, 2008
Evangelical Leader to Back Huckabee
By AP/ERIC GORSKI
James Dobson, one of the nation's most prominent evangelical Christian leaders, is about to endorse former Arkansas Gov. Mike Huckabee, The Associated Press has learned.
Dobson, founder of Colorado Springs, Colo.-based Focus on the Family, talked to the GOP presidential hopeful Thursday and later was to release a statement explaining his choice, said Gary Schneeberger, a spokesman for Dobson.
Huckabee had long sought Dobson's endorsement, believing he is the best fit to advance Dobson's conservative, moral worldview.
Until now, Dobson had never endorsed a GOP presidential hopeful during the primary campaign. But he ruled out front-runner John McCain in a blistering commentary on Super Tuesday, and on Thursday the fight for the GOP nomination narrowed to a two-man race between McCain and Huckabee, who is far behind in the delegate count but pledged to fight on. Mitt Romney, a third hopeful trying to claim the conservative label, dropped out of the race Thursday.
Dobson released a statement Tuesday that criticized McCain for his support of embryonic stem cell research, his opposition to a federal anti-gay marriage amendment and for his temper and use of foul language.
He said if McCain were the nominee, he would not cast a ballot for president for the first time in his life.
Dobson had left open the possibility that he would vote for either Romney or Huckabee, but endorsed neither.
Throughout the unsettled GOP race, Dobson picked his spots to signal that some candidates simply didn't meet his standards. Dobson wrote on a conservative news Web site that he wouldn't support former New York Mayor Rudy Giuliani should he win the Republican nomination. Dobson called Giuliani an "unapologetic supporter of abortion on demand" and criticized him for signing a bill in 1997 creating domestic-partnership benefits in New York City.
At one point, Dobson said he'd consider voting for a minor-party candidate if faced with Giuliani as the nominee.
Later, Dobson ruled out former Tennessee Sen. Fred Thompson for his stands on issues. Dobson also said Thompson "has no passion, no zeal, and no apparent 'want to.'"
Dobson emphasizes that when he endorses candidates, he is doing so as a private citizen and not as a representative of Focus on the Family, a tax-exempt organization.
Interessant.quote:This thing between Barack Obama and Hillary Clinton could get really ugly.
Here’s the scenario: the race between them remains tight. They go to the convention in August where the nomination could depend on the votes of the 796 super delegates, who can ignore the wishes of the voters.
Experts worry it could send an awful message to the voters, of an old-school, corrupt system of smoke-filled rooms where the party bosses, instead of the voters, make the decision. Which is precisely what would happen.
But it won’t happen if Democratic National Chairman Howard Dean has anything to say about it. Dean is hopeful the Democrats will have a nominee – either Clinton or Obama – in the middle of March or April. But if they don’t, he says they’re going to have to get the candidates together and make some kind of “arrangement.” I wonder what that would be.
Dean says he doesn’t think the party can afford to have a big fight at the convention and then go on to win the general election against the Republicans in the next 8 weeks.
Not to mention the fact that the Republicans nearly have their nominee, John McCain, sealed up.
A brokered convention hasn’t happened in U.S. presidential politics in decades. They tend not to be pretty.
http://www.iht.com/articl(...)nservatives-Bush.phpquote:"The stakes in November are high. Prosperity and peace are in the balance," Bush said in prepared remarks for a speech he's scheduled to give Friday to the conservative Political Action Conference. "So with confidence in our vision and faith in our values, let us go forward ... fight for victory ... and keep the White House in 2008."
Ik quote even van mn blog (http://www.volkskrantblog.nl/bericht/183260), if you don't mind;quote:Op vrijdag 8 februari 2008 12:22 schreef Hertog_Martin het volgende:
Zijn er ergens voorspellingen voor aankomend weekend? Of worden die niet opgesteld?
Omdat ik neutraal 'moet' zijn. Ik ga in de campagne aan het werk voor de Democratic National Committee (lees: de landelijke Democratische partij) op het hoofdkantoor in Washington DC. Zolang nog niet bekend is wie de Democratische genomineerde wordt, spreekt de DNC natuurlijk geen steun uit. Maar ik neig persoonlijk steeds meer naar Barack Obama. Daar heb ik toch een beter gevoel bij, ook al was het leuk om deze week Bill en Hillary te ontmoeten.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 15:15 schreef Montov het volgende:
Darktower, ik begrijp dat jij betrokken bent bij de Democratische campagne, maar wat doen die precies? Waarom heb je niet voor 1 van de kandidaten gekozen?
Ik ben Amerikaanquote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:09 schreef Klopkoek het volgende:
Voor jou zou McCain de beste keus zijn denk ik. Onder die twee anderen gaan op zeker de belastingen omhoog. En jij als niet-Amerikaan kunt minder aanspraak doen op diensten van de staat. 1+1=2.
Hij is 72 op de dag van de verkiezing, en wordt 73 in zijn eerste jaar als President. Hij is 76 als hij weer voor een verkiezing staat.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:49 schreef Hertog_Martin het volgende:
McCain is 71 en wordt 72
Ow dat wist ik niet. Ik dacht altijd dat het hebben van een Amerikaans paspoort nog niet betekent dat je op alles aanspraak mag maken.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 16:01 schreef maartena het volgende:
[..]
Ik ben Amerikaan(dubbel paspoort) - Anders mocht ik ook niet stemmen natuurlijk.
Overigens heeft iedereen die 10 jaar werkt en betaald aan Social Security daar ook recht op daarna, of je nou Amerikaan bent of niet.
Waarom ben je in Amerika gaan wonen? Vanuit je werk? Wordt je dan gerekruteerd of heb je zelf specifiek lopen zoeken?quote:Voor iedereen die alleen naar de eigen portemonee kijkt is McCain inderdaad beter. Er zijn gelukkig ook mensen die wat verder kijken, en zien wat beter is voor het land. Overigens val ik onder de inkomensgrens die Barack wil gaan belasten.
Ironisch genoeg krijgt Barack Obama met name onder de hoge inkomens veel meer steun dan uit de lage.
Sorry maar dat gezever in de media over ervaring vind ik een beetje onzin. In Europa zijn zat 40ers president, bondskanselier of premier (eerste minister) geworden. Soms zelfs zonder weinig politieke ervaring (Angela Merkel is daar een bekend voorbeeld van).quote:Op vrijdag 8 februari 2008 16:09 schreef maartena het volgende:
[..]
Hij is 72 op de dag van de verkiezing, en wordt 73 in zijn eerste jaar als President. Hij is 76 als hij weer voor een verkiezing staat.
Hoe dan ook: Bejaarde!
Een presidentskandidaat moet eigenlijk zo rond de 50 a 55 zijn. Jong genoeg voor 4 of 8 jaar KEIhard werken (want dat is de baan wel), oud genoeg voor veel ervaring.
Barack is met zijn 47 nog net aan de jonge kant, maar nog niet zo jong als Kennedy die op zijn 43e President werd.
McCain is een bejaarde zak aardappelen met meer status-quo en geen verandering van de Bush doctrine.
Obama sprak twee weken geleden over wat hij zoekt in zijn VP: iemand met veel militaire ervaring.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 15:41 schreef Hertog_Martin het volgende:
Maar jij wilt dus Obama en Clinton als President en Vice-President of andersom? Lijkt me onmogelijk, geen van tweeën zal een rol in de schaduw nemen als ze beiden even populair zijn.
En over welk hekje ben je gestapt dan
Ik zou Newt Gingrich wel graag als VP zien, maar ik vraag me af of hij met die flapdrol van een McCain wil samenwerken.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 20:38 schreef darktower het volgende:
Overigens is een John McCain-Condoleeza Rice ticket heel goed mogelijk bij de Republikeinen.
En Obama-Mugabe bij de Democraten.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 20:38 schreef darktower het volgende:
Overigens is een John McCain-Condoleeza Rice ticket heel goed mogelijk bij de Republikeinen.
Romney was een flapdrol, de so-called mr fiscal conservative, met z'n multi miljoenen prive investering en daarbovenop alsnog in de top drie in het aannemen van geld van lobbyisten en pacs. Dat alles zonder enig resultaat voor zijn investering. En de miljoenen van Rush Limbaugh zijn 'm naar zijn kop gestegen, die gek heeft meer gemeen met Bill Clinton. Beiden wisten de draft te ontlopen en vertellen de afgelopen maanden fairy tails.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 20:48 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik zou Newt Gingrich wel graag als VP zien, maar ik vraag me af of hij met die flapdrol van een McCain wil samenwerken.
Konden we maar zeggen dat Bill Clinton geen superdelegate meer wasquote:Op vrijdag 8 februari 2008 22:16 schreef Montov het volgende:
Lieberman is geen superdelegate meer vanwege zijn geflirt met McCain: http://blogs.courant.com/(...)lieberman-no-lo.html
valt me op dat iedereen op internet voor obama is over het algemeen celebs steunen hem vooral en ook veel invloedrijke democraten/republikeinen, als je het zo ziet waarom is hillary in godsnaam nog niet weggevaagd het zijn volgens mij de latino's asians en vrouwen die de need for change verziekenquote:Op vrijdag 8 februari 2008 23:43 schreef Diebold het volgende:
update 2 feb 2008
Republikein Susan Eisenhower, kleindochter van president Eisenhower, endorses Obama:
"Mijn grootvader won het presidentschap met de onmisbare hulp van een "Democrats for Eisenhower" movement. Ik ben er van overtuigd dat Barack Obama de enige kandidaat is vandaag die gewone Amerikanen kan aanmoedigen recht op te staan; hij is de man die onze nationale wonden kan helen en zowel kan inspireren als nastreven van daadwerkelijke samenwerking tussen de partijen".
Bijna niemand wist een jaar geleden wie Obama was. Zelf volgen we hem extra close sinds zijn speech tijdens de conventie in 2004. "De VS is geen verzameling van Rode Staten en Blauwe Staten. Ik wil President worden van de Verenigde Staten van Amerika." Makkelijk is het niet tegen een voormalige president en first lady, en hun power machine en hun vrienden in de corporate media.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 20:07 schreef darktower het volgende:
Webb lijkt me kansloos. Niemand weet wie dat is.
Bij Clinton is de verwachting nog steeds dat ze Richardson kiest, bij Obama ligt het nog open.
Maar ik wil gewoon een Obama-Clinton ticket, met het American Dream Team Obama-Bill-Hillary-Ted-Oprah-etc on the road. DAT is pas onverslaanbaar.
Lijkt me niet, de Republikeinen zetten niemand uit de Bush-administratie op het ticket...quote:Op vrijdag 8 februari 2008 20:38 schreef darktower het volgende:
Overigens is een John McCain-Condoleeza Rice ticket heel goed mogelijk bij de Republikeinen.
Newt Gingrich.... dat is een eng Christelijk mannetje. Wat zie je in hem als running mate?quote:Op vrijdag 8 februari 2008 20:48 schreef Lyrebird het volgende:
Ik zou Newt Gingrich wel graag als VP zien, maar ik vraag me af of hij met die flapdrol van een McCain wil samenwerken.
Als Clinton straks de nominatie zou winnen, dan stem ik toch liever op haar dan die oude zak aardappelen van een McCain.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 03:43 schreef Diebold het volgende:
Een stem voor Clinton, president of vice president, is een stem voor Bush.
quote:Op vrijdag 8 februari 2008 20:38 schreef darktower het volgende:
Overigens is een John McCain-Condoleeza Rice ticket heel goed mogelijk bij de Republikeinen.
Huckabee is volgens mij een beetje een middenweg tussen de oude generatie evangelisten (70ers zoals Dobson en Buchanan) en de nieuwe generatie (de 40ers en 50ers, die wat 'linkser' zijn). Die nieuwe generatie schijnt bijv. erg op armoede in de wereld gefocust te zijn. Huckabee hoor je daar wel een beetje over maar een echt campagnethema is het niet dacht ik.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 09:03 schreef maartena het volgende:
[..]
Newt Gingrich.... dat is een eng Christelijk mannetje. Wat zie je in hem als running mate?
McCain is een man van 72. En sorry, maar als je een enorm stressverhogende baan als president aan gaat nemen op die leeftijd, dan moet je iemand naast je hebben die ook daadwerkelijk president kan worden.
En ik zie Newt Gingrich daar niet als ideal republikeinse kandidaat voor. McCain moet iemand kiezen die jonger is, en ook daadwerkelijk het presidentsschap kan opnemen. Huckabee is bijvoorbeeld geen verkeerde keus, als je iemand zoekt met een goede gezondheid, de stemmen kan trekken bij de christelijke kant van de partije, maar niet een oude garde Christen fanatiekeling is zoals Newt Gingrich dat is.
Newt Gingrich heeft tijdens zijn positie als Speaker of the House een buitenechtelijke affair gehad. NA dat hij de grootste vechter was in de Senaat om Clinton impeached te krijgen.... dat soort schandaaltjes maken hem een kandidaat waar McCain denk ik niets mee te maken wil hebben.
Op recente foto's valt het toch wel mee. Ze is aardig opgedroogd.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 12:23 schreef SpaRood het volgende:
Die Chelsey Clinton is echt een gruwelijk lelijk wijf...ik snap niet waarom Hillary haar laat meedoen.
Ik weet niet waar je dat vandaan haalt, maar Gingrich associeer ik niet met eng Christelijk. Als je het over eng Christelijk hebt, dan denk ik eerder aan Mike Huckabee. Newt is een van de weinige echte oonservatieven, en heeft een goed stel hersens. Ik heb linkse vrienden die vanwege zijn hersens uitermate veel respect voor Gringrich hebben.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 09:03 schreef maartena het volgende:
[..]
Newt Gingrich.... dat is een eng Christelijk mannetje. Wat zie je in hem als running mate?
mwah, Bush werd als zittend president bijna weggestemd....... da's nou ook weer geen reclamequote:Op vrijdag 8 februari 2008 11:28 schreef Hertog_Martin het volgende:
Tja, voor een deel wel, voor een deel niet. Bush werd niet voor niets herkozen. Ondanks alles blijft ie een grote aanhang houden.
pas maar op dat ze Joran niet ontmoetquote:Op zaterdag 9 februari 2008 14:14 schreef Majar het volgende:
[..]
Op recente foto's valt het toch wel mee. Ze is aardig opgedroogd.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Precies zoals ik al had gedacht. Nu komt de ware kracht van rechts naarboven. Inclusief weer de befaamde truuk van Fox om uuuuuren van tevoren de winnaar alvast bekend te maken.quote:
De peilingen laten anders zienquote:Op zaterdag 9 februari 2008 22:44 schreef SpaRood het volgende:
Huckabee is gewoon lekker rechts, duidelijk. McCain is daarentegen een hypocriet en totaal ongeloofwaardig. Met McCain hebben de democraten sowieso het Witte Huis in zak...
quote:Op zaterdag 9 februari 2008 21:45 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Precies zoals ik al had gedacht. Nu komt de ware kracht van rechts naarboven. Inclusief weer de befaamde truuk van Fox om uuuuuren van tevoren de winnaar alvast bekend te maken.
Nou ze deden het zonder schrijvers toch best aardig.quote:Op zondag 10 februari 2008 00:45 schreef darktower het volgende:
Het echt goede nieuws is natuurlijk dat de writer's strike is afgelopen. Dit even in de categorie 'and now for something completely different'. The Daily Show en The Colbert Report kunnen nu NOG beter Indicision 2008 in beeld brengen.
quote:Stewart in more detail, talked about how they joined with cable channel Comedy Central to lobby the WGA to accept the same deal that the writers guild made with David Letterman's Worldwide Pants. Stewart told the audience that he was turned down by the WGA last Thursday.
It was apparent that Stewart was completely flummoxed by the Guild's decision and questioned the logic behind the rejection. But what the audience wasn't told, however, is that the two situations are very different: Comedy Central, a division of Viacom, owns Stewart's show, whereas Worldwide Pants owns The Late Show with David Letterman as well as the Late Late Show with Craig Ferguson. Viacom is one of the 8 biggest members of the AMPTP which is refusing to bargain with the WGA at present
I know, ik kijk elke avond.quote:Op zondag 10 februari 2008 01:09 schreef darktower het volgende:
Daarom zei ik ook 'NOG beter'. Het was al goed. Maar zometeen dus nog beter.
waarom staat er niks over louisiana en virgin islands?quote:Op zondag 10 februari 2008 02:27 schreef Hertog_Martin het volgende:
Nebraska voor Obama met 69%
Washington staat ie op 67%
op cnn denken ze dat obama maine en virginia ook binnen sleept, als zijn populairiteit blijft stijgen en hij de nederlagen beperkt kan houden, dan ziet het er aardig uitquote:Op zondag 10 februari 2008 02:36 schreef darktower het volgende:
Zoals voorspeld... Obama wint vandaag alles.
'Het spel bij de Democraten zal zich ongeveer als volgt ontvouwen, als beide kandidaten in de race blijven: op 9 februari zal Obama winnen in Louisiana, Nebraska en Washington. Op 10 februari maakt Clinton vervolgens een comeback in Maine. Op 12 februari wint Obama dan weer in District of Columbia en Maryland, terwijl Clinton Virginia binnensleept. Op 19 februari wint Obama dan weer Hawaii en Wisconsin, maar op 4 maart sleept Clinton de hoofdprijs binnen met winst in Ohio, Texas en Rhode Island. Kortom: het zal zo ongeveer 50-50 blijven.'
idd en zoals ze ook zeiden zal dit ook meespelen in de hoofden van de mensen uit texas als hillary 3 weken niks wint.quote:Op zondag 10 februari 2008 02:43 schreef Hertog_Martin het volgende:
Je voorspelt dat Clinton Maine en Virginia wint, ik denk dat ook die naar Obama gaan
Ik denk nog steeds dat texas,ohio en de vriendjes van bill hillary erdoor zullen slepenquote:Op zondag 10 februari 2008 02:57 schreef darktower het volgende:
Obama blijft stijgen ja. Zou wel een stunt zijn als hij Virginia nu ook wint. Ziet er wel naar uit nu... Obama blijft in een stijgende lijn, Clinton blijft dalen. Ik begin steeds meer zo'n onderbuikgevoel te krijgen dat hij de nominatie gaat winnen.
quote:Op zondag 10 februari 2008 03:19 schreef darktower het volgende:
Sinds Karl Rove bij Fox zit noemen zij zich 'the best political team ever'.
Minder dan 1% geteldquote:Op zondag 10 februari 2008 03:20 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Ik heb een gevoel dat louisiana em ni echt gaat worden voor barack, er is een lage opkomst en zie daar links 41-38 staan
ik hoop hetquote:Op zondag 10 februari 2008 03:21 schreef Hertog_Martin het volgende:
[..]
Minder dan 1% geteld
Obama wint hoor
Ron Paul stond in Minnesota ook aan kop na 1 % van de stemmen, uiteindelijk werd hij vierde. Je kan pas vanaf een procent of 30 echte conclusies trekken als het niet dicht bij elkaar ligt.quote:Op zondag 10 februari 2008 03:22 schreef darktower het volgende:
dat zou verrassend zijn, als Obama Louisiana verliest of maar nipt wint. En daar ziet het er met de 1e tussenstad wel naar uit... hm...
de black vote komt volgens mij niet echt opdagen waardoor zijn grote winst ineens rap afneemtquote:Op zondag 10 februari 2008 03:22 schreef darktower het volgende:
dat zou verrassend zijn, als Obama Louisiana verliest of maar nipt wint. En daar ziet het er met de 1e tussenstad wel naar uit... hm...
Al die vermoedens van jou.quote:Op zondag 10 februari 2008 03:26 schreef Cesare-Borgia het volgende:
de black vote komt volgens mij niet echt opdagen waardoor zijn grote winst ineens rap afneemt
Geen idee, ik heb geen TV.quote:Op zondag 10 februari 2008 03:30 schreef Cesare-Borgia het volgende:
alcohol![]()
trouwens hoe heet het meisje met de zwarte rok en groene trui?
Als er streams zijn kijk ik daar naar.quote:
Hoe ben je eigenlijk daar verzeild geraakt in dat campagneteam?quote:Op zondag 10 februari 2008 03:22 schreef darktower het volgende:
dat zou verrassend zijn, als Obama Louisiana verliest of maar nipt wint. En daar ziet het er met de 1e tussenstad wel naar uit... hm...
Ik denk toch dat Clinton een goede strategie volgt. In Texas valt nog heel veel te winnen.quote:Op zondag 10 februari 2008 11:13 schreef Montov het volgende:
Obama, zoals verwacht, maar toch met een groot verschil.
Het is wel jammer dat die kiesmannen zo lastig te tellen zijn blijkbaar, want ik lees overal verschillende aantallen en bij sommigen staten zijn nog niet eens alle kiesmannen verdeeld.
CNN heeft sinds vandaag ook meer superdelegates 'toegewezen' aan de kandidaten: Clinton zou er nu 223 hebben, en Obama 131. Dat betekent dat er nog 441 superdelegates te verdelen vallen. Aangezien ze schijnbaar hun keus nog niet hebben gemaakt, lijkt het mij dat ze de meest populaire kandidaat gaan volgen, en sowieso denk ik dat veel van de nu al toegewezen superdelegates ook wel de popular vote gaan volgen.
http://www.nytimes.com/2008/02/10/us/politics/10primary.html?_r=1&hp&oref=sloginquote:Mr. Huckabee compared himself to Ronald Reagan when he challenged President Gerald R. Ford for the 1976 nomination. “He was the pariah of the party,” he said. “Now people love Ronald Reagan.”
Wat doet Rove bij FOX?quote:Op zondag 10 februari 2008 03:19 schreef darktower het volgende:
Sinds Karl Rove bij Fox zit noemen zij zich 'the best political team ever'.
Commentaar geven, zeggen hoe geweldig christenen zijn, afgeven op Democraten en zijn legende in stand houden.quote:
Maar toch, karl rovequote:Op zondag 10 februari 2008 13:25 schreef ub40_bboy het volgende:
Hmm ik heb net even Rove zijn analyse van 6 februari gezien en hij doet het wel aardig moet ik zeggen. Hij gaf niet zo dom af op de democraten zoals sommige mensen op FOX dat wel doen maar gaf gewoon een goede analyse van de republikeinse en democratische strijd.
Zeker die man slaapt 7 uur en vliegt dan weer van staat naar staat om speeches te geven en het is sowieso een stressvol beroep en dan nog zijn gezin dat nu natuurlijk weinig aandacht krijgt, een paar dagen vrij zou goed voor hem zijn, helaas heeft hij geen tijd vandaag alweer maine en over een paar dagen weer een paar staten.quote:Op zondag 10 februari 2008 13:33 schreef Hertog_Martin het volgende:
Haha dat 'thank youuuu' altijd aan het begin van 'm vind ik altijd zo erg klinken alsof ie eigenlijk wil zeggen 'houd je kop eens ik wil praten'
Hij komt wat moe over trouwens zoals iemand op youtube ook opmerkt, moet ook vaker op z'n blaadje kijken dan normaal... lijkt me ook best zwaar om dag in dag uit onder enorme druk overal campagne te moeten voeren
FOX maakt hun eigen zwarte verslaggevers ook veel blanker !quote:Op zondag 10 februari 2008 16:16 schreef Klopkoek het volgende:
[ afbeelding ]
Obama lijkt hier wel expres zwarter gemaakt. Begint BBC nou ook al aan dit soort smerige truukjes?
Zal Foxnews ook nog wel gaan doen indien hij kandidaat wordt: zijn gezichtskleur zwarter maken dan hij is.
Maak je nu een grapje?quote:Op zondag 10 februari 2008 16:56 schreef popolon het volgende:
[..]
FOX maakt hun eigen zwarte verslaggevers ook veel blanker !
Clinton, frietboer...lijken erg op elkaar als ze eenmaal op het pluche zitten.quote:Op zondag 10 februari 2008 18:21 schreef TheVulture het volgende:
Ik heb liever Clinton of Obama dan die frietboer.... maar ik hoop dat het Clinton wordt bij de Democraten, Obama is me net iets te populistisch allemaal
En Pledged:quote:Op zondag 10 februari 2008 23:50 schreef The_BoezelaaR het volgende:
CNN Delegate count: 1139 Clinton - 1106 Obama. Nou maar kijken of Barack eroverheen kan
Hillary of de Friet Boer maakt niet zoveel uit voor de wereld...ik denk wel dat Hillary beter voor de Amerikanen zal zijn.quote:
Het slagveld eventueel verleggen van Irak naar Pakistan, vind ik geen goede keus.quote:Op zondag 10 februari 2008 23:57 schreef SpaRood het volgende:
[..]
Maar Obama is echt de beste keus hoor.
Obama zei dat als hij bewijs had dat Osama Bin laden in Pakistan zou zijn, dan hij zonder twijfel zou toeslaan als de Pakistaanse regering niks zou doen. Dat zou elke presidentskandidaat doen.quote:Op maandag 11 februari 2008 00:08 schreef Radegast het volgende:
[..]
Het slagveld eventueel verleggen van Irak naar Pakistan, vind ik geen goede keus.
De comeback in Maine is er voor Clinton niet gekomen, en Obama heeft een groter gat geslagen dan vooraf werd voorspeld.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 14:44 schreef darktower het volgende:
[..]
Ik quote even van mn blog (http://www.volkskrantblog.nl/bericht/183260), if you don't mind;
'Het spel bij de Democraten zal zich ongeveer als volgt ontvouwen, als beide kandidaten in de race blijven: op 9 februari zal Obama winnen in Louisiana, Nebraska en Washington. Op 10 februari maakt Clinton vervolgens een comeback in Maine.
De kans dat Clinton Virginia binnensleept acht ik zeer klein, en dan zou Obama alle staten hebben gewonnen na 5 februari. Dan verwacht ik Clinton echt niet meer terugkomen met een Guilliani-strategie.quote:Op 12 februari wint Obama dan weer in District of Columbia en Maryland, terwijl Clinton Virginia binnensleept. Op 19 februari wint Obama dan weer Hawaii en Wisconsin, maar op 4 maart sleept Clinton de hoofdprijs binnen met winst in Ohio, Texas en Rhode Island. Kortom: het zal zo ongeveer 50-50 blijven.
Obama staat inderdaad ver voor in Virginia:quote:Op maandag 11 februari 2008 08:22 schreef Montov het volgende:
De kans dat Clinton Virginia binnensleept acht ik zeer klein, en dan zou Obama alle staten hebben gewonnen na 5 februari. Dan verwacht ik Clinton echt niet meer terugkomen met een Guilliani-strategie.
Tja die polls. Die blijken nog wel eens erg onbetrouwbaar. Ik kan er geen pijl meer op trekken.quote:Op maandag 11 februari 2008 12:00 schreef Morendo het volgende:
[..]
Obama staat inderdaad ver voor in Virginia:
http://en.wikipedia.org/w(...)ies%2C_2008#Virginia
Behalve als Hillary Clinton de Democratische kandidaat wordt. Zij kan de Republikeinen meer verenigen dan McCain kan verdelen.quote:Op maandag 11 februari 2008 16:02 schreef Monidique het volgende:
McCain, de gedoodverfde kandidaat voor de Republikeinen, de logische winnaar, hij die de verkiezingen wil winnen, kreeg 26% van de stemmen in Washingto0.
In november gaan de Democraten grandioos winnen.
Deze keer wijzen de polls van de verschillende pollsters meer in dezelfde richting; zie het lijstje op RCP.quote:Op maandag 11 februari 2008 15:29 schreef popolon het volgende:
[..]
Tja die polls. Die blijken nog wel eens erg onbetrouwbaar. Ik kan er geen pijl meer op trekken.
Winnen in Virginia would be HUGE.
Zelfs dat waag ik nog te betwijfelen.quote:Op maandag 11 februari 2008 16:26 schreef Montov het volgende:
[..]
Behalve als Hillary Clinton de Democratische kandidaat wordt. Zij kan de Republikeinen meer verenigen dan McCain kan verdelen.
quote:Op maandag 11 februari 2008 16:52 schreef Monidique het volgende:
[..]
Zelfs dat waag ik nog te betwijfelen.
4 Maart is een belangrijke dag want dan zijn de 2 grote staten Texas en Ohio aan de beurt, in die staten heeft Clinton verreweg de beste papieren, dus de strijd in nog niet gestreden.quote:Op maandag 11 februari 2008 08:22 schreef Montov het volgende:
De kans dat Clinton Virginia binnensleept acht ik zeer klein, en dan zou Obama alle staten hebben gewonnen na 5 februari. Dan verwacht ik Clinton echt niet meer terugkomen met een Guilliani-strategie.
Ik ben er bang voor....quote:Op maandag 11 februari 2008 16:02 schreef Monidique het volgende:
McCain, de gedoodverfde kandidaat voor de Republikeinen, de logische winnaar, hij die de verkiezingen wil winnen, kreeg 26% van de stemmen in Washingto0.
In november gaan de Democraten grandioos winnen.
De one-drop-rule geldt nog steeds voor veel mensen. Eigenlijk vind ik de focus op zijn ras ook onzin, maar aan de andere kant is het historisch gezien wel een prima ontwikkeling.quote:Op maandag 11 februari 2008 00:43 schreef SpaRood het volgende:
Ik vind het trouwens vreemd dat Obama wordt aangeduid als een "zwarte" kandidaat...hij is witter dan we denken. Hij is opgevoed door zijn blanke moeder en zijn blanke grootouders. Zijn vader verliet hem en zijn moeder toen hij 2 jaar was.
Het zijn echt allemaal rijke stinkerdsquote:Measuring Wealth of the '08 Candidates
By Zachary A. Goldfarb
Special to The Washington Post
Saturday, March 24, 2007; 8:40 AM
Perhaps only one word can be used to describe all of the leading presidential contenders: multimillionaire.
Not only that. With one exception among the three leading Republicans and three leading Democrats, the contenders each appear to be worth tens of millions.
The exception: Sen. Barack Obama (D-Ill.). As a community organizer-turned-law professor-turned-state senator-turned U.S. senator, the bulk of Obama's wealth has come only in the past few years, with the huge success of his second book, " The Audacity of Hope."
Bill Clinton and Jimmy Carter came to the White House without much money, but most presidents had already achieved substantial wealth by the time they reached 1600 Pennsylvania Ave. This year, the top presidential contenders have found their places among the upper, upper class in different ways.
Mitt Romney, for example, had a long, successful career in finance before running for Massachussets' governor in 2002. Hillary Clinton was never rich until the end of her husband's term, when they each wrote best-selling books and he made millions giving speeches. John McCain has accumulated most of his wealth through his wife Cindy, a heiress to a major beer distribution company. Rudy Giuliani turned his time as mayor of New York into a lucrative consulting conglomerate and speaking career.
Some of the other candidates, though, are not wealthy by the measure of the leading contenders. One reason for this is that these candidates have spent very large chunks of their life in public office.
On May 15, the candidates will have to file financial disclosure statements with the Federal Election Commission detailing their financial situation. But here's a survey of how much the candidates (including spouses) are worth -- and how they made their money. It is based on disclosures they have to file while holding government office (residences are often not included), news accounts, interviews with compensation experts, OpenSecrets.org and talks with the campaigns.
Sen.John McCain(R-Ariz.)
Net worth: $25-$38 million
Details: McCain and his wife Cindy have substantial real estate holdings in Arizona -- including a home worth more than $1 million and land worth between $1.5 million and $3 million. Most of the wealth comes from Cindy, who has more than $1 million in beer distributor Hensley & Co., which her father founded. McCain has written three books.
Sen.Hillary Rodham Clinton(D-N.Y.)
Net worth: $10-$50 million
Details: Clinton continues to receive royalties for her autobiography, "Living History," for which she received an $8 million advance from Simon & Schuster. Clinton and her husband, former president Bill Clinton, left office in debt, but both have written bestselling biographies. Former president Clinton has collected nearly $40 million in speaking fees since leaving office.
Former New York mayorRudolph Giuliani(R)
Net worth: not available
Details: Giuliani has overseen a business empire consisting of an investment bank, law practice and consulting firm. He has delivered speeches for up to $100,000 apiece, and in 2002 alone collected over $8 million. Giuliani Partners has advised major U.S. companies on physical security and brand security related transactions. His investment banking arm, Giuliani Capital Advisors, reported revenues of $47.8 million in 2005, but Giuliani recently announced that firm is being sold to an Australian company for an undisclosed sum. Giuliani wrote a bestselling book, "Leadership."
Sen.Barack Obama(D-Ill.)
Net worth: $1-$2.5 million*
Details: In January 2005, Obama agreed to a $1.9 million advance from Random House for two non-ficton books and a children's book, of which $200,000 is being donated to charity. One of those books -- "The Audacity of Hope" -- has been a huge best seller since being released in October. He owns a home worth at least $1.6 million in Chicago.
*His wealth is likely to have increased significantly because of the huge success of "The Audacity of Hope"
Former Massachusetts governorMitt Romney(R )
Net worth: not available
Details: Romney was the founder and head of Bain Capital, a private equity firm. Analysts who track executive compensation say his compensation over 20 years was at least $500 million, as noted in The New York Times in an article about his contributions to conservative organizations. Running for governor in 2002, he spent $6 million of his money over eight months, the most ever spent on a Massachussetts governor's race.
Former senatorJohn Edwards(D-N.C.)
Net worth: More than $12.8 million to $60 million.
Details: Edwards had a long career as a successful trial lawyer before running for office. He recently sold his Georgetown home for $5.2 million and is building a 100 acre-plus estate near Chapel Hill worth at least $6 million. After leaving office, he led a poverty center at the University of North Carolina, Chapel Hill. He also was a senior adviser to Fortress Investment Group, a large New York hedge fund that recently had a successful initial public offering. Compensation experts said he would have likely received $500,000-$1 million for a year of service and free access to the fund. Edwards has said he does not think he would make money off the IPO.
Sen.Sam Brownback(R-Kans.)
Net worth: $2.5-$10 million
Details: Brownback owns a range of mutual funds, most valued between $1,000 and $50,000, but does not appear to have any signifiant business affiliations.
Sen.Chris Dodd(D-Conn.)
Net worth: $260,000-$682,000
Details: Dodd has a cottage in Ireland worth between $100,000 and $250,000, but has spent most of his life in public service and owns an array of mutual funds.
Sen.Joe Biden(D-Del.)
Net worth: $100,000-$150,000
Details: Biden has spent virtually his whole life in public service and does not have much else aside from investments in a small array of mutual funds and cash accounts. He received a $112,000 advance from Random House for a book in 2005.
New Mexico Gov.Bill Richardson(D)
Net worth: not available
Details: Richardson has spent most of his life in public office. Before becoming New Mexico's governor, he worked for a year for the international consulting firm Kissinger McLarty Associates and spent time at the Kennedy School of Government at Harvard. He has two homes in Sante Fe, but does not have any significant business relationships.
Former Arkansas governorMike Huckabee(R)
Net worth: not available
Details: Huckabee served as governor of Arkansas for 10 years and before that was a lietunant governor and pastor. He has written a popular book, "From Hope to Higher Ground, 12 Stops to Restoring America's Greatness." He has money invested in The Gillette Company and in the Annuity Board of the Southern Baptist Convention. He has also received dividends form Little Rock's Troufion Radio Network.
Omdat die kennelijk niet de capaciteiten hebben om het in het gewone leven ver te schoppen, laat staan tot presidents-kandidaat.quote:Op maandag 11 februari 2008 23:03 schreef Klopkoek het volgende:
Uit het archief van Washington Post:
[..]
Het zijn echt allemaal rijke stinkerds![]()
Waarom kunnen het niet gewoon eens modalen zijn?
Verkiezingen zijn gewoon een verlengstuk van de entertaintmentindustrie. Een goede show kost nou eenmaal (veel) geld. Heb je dat niet maak je geen kans. Is dat erg? Ja omdat politiek meer is dan een show. Nee omdat het ons vermaak oplevertquote:Op maandag 11 februari 2008 23:03 schreef Klopkoek het volgende:
Uit het archief van Washington Post:
[..]
Het zijn echt allemaal rijke stinkerds![]()
Waarom kunnen het niet gewoon eens modalen zijn?
Omdat er in de VS een veel sterkere correlatie bestaat tussen initiatiefvol en ondernemend zijn en het onvangen van de revenue daarvan. En laten initiatiefrijk zijn en ondernemingszin nou net de eigenschappen van alle presidentskandidaten zijn.quote:Op maandag 11 februari 2008 23:03 schreef Klopkoek het volgende:
Waarom kunnen het niet gewoon eens modalen zijn?
Is dat wel zo? Volgens mij is de ondernemingszin in Nederland, maar ook in vergelijkbare landen zoals de landen in Scandinavië, niet veel lager dan in de VS. Bovendien betalen bedrijven in de VS meer belasting dan in Nederland.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 00:12 schreef Bolkesteijn het volgende:
Daarom zijn er ook zo weinig nieuwe ondernemers in Nederland.
volgens mij gaan er relatief gezien hier veel meer op de fles.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 00:17 schreef Morendo het volgende:
[..]
Is dat wel zo? Volgens mij is de ondernemingszin in Nederland, maar ook in vergelijkbare landen zoals de landen in Scandinavië, niet veel lager dan in de VS. Bovendien betalen bedrijven in de VS meer belasting dan in Nederland.
Van vergelijkingen heb ik niet echt een cijfermatig beeld, maar in het kader van mijn studie heb ik nogal wat artikelen gelezen over ondernemingszin en innovatie. Wat betreft ondernemingszin blijkt bijvoorbeeld dat veel meer allochtonen ondernemer willen worden dan Nederlanders. De gewone Nederlander kiest veel te veel voor veiligheid die hen in de vorm van de overheid steeds maar weer wordt geboden, het bekende 'pamperen'. Verder is in Nederland de koppeling tussen kennisinstituten en het bedrijfsleven veel te laag, beide sectoren werken soms volledig langs elkaar heen, het komt regelmatig voor dat bedrijfsleven en kennisinstituten los van elkaar hetzelfde wiel uitvinden terwijl er juist veel beter sprake zou kunnen zijn van een synergie.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 00:17 schreef Morendo het volgende:
Is dat wel zo? Volgens mij is de ondernemingszin in Nederland, maar ook in vergelijkbare landen zoals de landen in Scandinavië, niet veel lager dan in de VS.
Belasting op ondernemingen is natuurlijk totaal wat anders dan belastingen op het individu zelf. Zaken als inkomstenbelasting, BTW en allerlei overdrachtsbelastingen zijn denk ik erg slecht omdat zij voorkomen dat het individu veel sterker de revenue kan ontvangen van zijn daden. Let wel innovatie en ondernemingszin kun je ook tentoonspreiden in een bedrijf zelf, in Nederland zijn mensen veel minder goed in staat daarvan de revenue te ontvangen.quote:Bovendien betalen bedrijven in de VS meer belasting dan in Nederland.
Wat een arrogant bluffertje ben je.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 00:12 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Omdat er in de VS een veel sterkere correlatie bestaat tussen initiatiefvol en ondernemend zijn en het onvangen van de revenue daarvan. En laten initiatiefrijk zijn en ondernemingszin nou net de eigenschappen van alle presidentskandidaten zijn.
Een veel eerlijker systeem dan in Nederland waar een sterke overheid er voor zorgt dat alleen een kleine elite rijk kan zijn, bij Jan Modaat gaat een groot deel van zijn inkomsten naar de overheid. Het vervelende is dat daardoor in feite iedere ondernemingszin die er bij die mensen bestaat de kop wordt ingedrukt omdat zij geen revenue ontvangen van initiatieven die zij ontplooien. Daarom zijn er ook zo weinig nieuwe ondernemers in Nederland.
In Nederland heeft een Jan Modaal echterwel veel meer kans omtot premier op te klimmen dan in de VSquote:Op dinsdag 12 februari 2008 00:12 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Omdat er in de VS een veel sterkere correlatie bestaat tussen initiatiefvol en ondernemend zijn en het onvangen van de revenue daarvan. En laten initiatiefrijk zijn en ondernemingszin nou net de eigenschappen van alle presidentskandidaten zijn.
Een veel eerlijker systeem dan in Nederland waar een sterke overheid er voor zorgt dat alleen een kleine elite rijk kan zijn, bij Jan Modaat gaat een groot deel van zijn inkomsten naar de overheid. Het vervelende is dat daardoor in feite iedere ondernemingszin die er bij die mensen bestaat de kop wordt ingedrukt omdat zij geen revenue ontvangen van initiatieven die zij ontplooien. Daarom zijn er ook zo weinig nieuwe ondernemers in Nederland.
Dat ziet Bolkestein vast anders. Een rijke familie duidt immers op de juiste, superieure genen.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 09:45 schreef du_ke het volgende:
[..]
In Nederland heeft een Jan Modaal echterwel veel meer kans omtot premier op te klimmen dan in de VS. Hier zijn cappaciteiten toch belangrijker dan geld of je pappa.
Kwamen Nixon, Reagan en Clinton uit elitaire families?quote:Op dinsdag 12 februari 2008 09:45 schreef du_ke het volgende:
[..]
In Nederland heeft een Jan Modaal echterwel veel meer kans omtot premier op te klimmen dan in de VS. Hier zijn cappaciteiten toch belangrijker dan geld of je pappa.
Sinds pindaboer Carter president werd is het wel bewezen dat de sociale mobiliteit in de VS groter is dan in Nederland. Een lage sociale mobiliteit is namelijk èèn van de duizenden kenmerken van een verzorgingstaat die Nederland jammergenoeg nog steeds is.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 13:05 schreef Morendo het volgende:
[..]
Kwamen Nixon, Reagan en Clinton uit elitaire families?![]()
Je hebt dus alle kansen, als Jan Modaal, om president te worden in de VS.
Onze vorige premier is een timmermanszoonquote:Op dinsdag 12 februari 2008 13:35 schreef DrWolffenstein het volgende:
[..]
Sinds pindaboer Carter president werd is het wel bewezen dat de sociale mobiliteit in de VS groter is dan in Nederland. Een lage sociale mobiliteit is namelijk èèn van de duizenden kenmerken van een verzorgingstaat die Nederland jammergenoeg nog steeds is.
ook met onze verzorgingsstaat hebben we gewoon een erg lage werkloosheid. Misschien zou die zonder nog 2% lager zijn maar dat heb ik er wel voor over om weinig last van bedelaars en criminaliteit te hebbenquote:Op dinsdag 12 februari 2008 13:53 schreef BigMick het volgende:
Ik ben het met Wolffenstein eens, een verzorgings staat zorgt gek genoeg voor werkeloosheid. Als er geen overheidsbemoeinis zou zijn zou er ook geen werkloosheid zijn want op elke markt (dus ook de arbeidsmarkt) wordt de balans opgezocht: Vraag is gelijk aan Aanbod.
Reageer er gewoon niet op. Simpele feiten bewijzen zijn ongelijk. Nergens is de werkloosheid zo laag als hier.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 14:01 schreef du_ke het volgende:
[..]
ook met onze verzorgingsstaat hebben we gewoon een erg lage werkloosheid. Misschien zou die zonder nog 2% lager zijn maar dat heb ik er wel voor over om weinig last van bedelaars en criminaliteit te hebben.
De balans in vraag en aanbod zorgt voor geen werkloosheid? Hoe moet ik dat zien? Er is vraag naar werk, dus komt dat werk er ook? Als iedereen de vraag heeft voor een ferrari, dan zorgt de vrije markt ook voor een ferrari voor iedereen? Wat een onzin.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 13:53 schreef BigMick het volgende:
Als er geen overheidsbemoeinis zou zijn zou er ook geen werkloosheid zijn want op elke markt (dus ook de arbeidsmarkt) wordt de balans opgezocht: Vraag is gelijk aan Aanbod.
Dat is de klassieke economische theorie. In de keynesiaanse is de rol van de overheid juist van belang, de overheid stuurt om de balans te behouden. Dit laatste wordt tegenwoordig bijna overal gebruikt, want jouw manier veroorzaakte de grote crisis begin 20e eeuwquote:Op dinsdag 12 februari 2008 13:53 schreef BigMick het volgende:
Ik ben het met Wolffenstein eens, een verzorgings staat zorgt gek genoeg voor werkeloosheid. Als er geen overheidsbemoeinis zou zijn zou er ook geen werkloosheid zijn want op elke markt (dus ook de arbeidsmarkt) wordt de balans opgezocht: Vraag is gelijk aan Aanbod.
Jij wil echt die oude bejaarde die de oorlog in Irak vrolijk wil doorzetten?quote:
Straight Talk McCain.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 19:24 schreef maartena het volgende:
[..]
Jij wil echt die oude bejaarde die de oorlog in Irak vrolijk wil doorzetten?
Misschien Florida opnieuw laten stemmen en laten meetellen?quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:12 schreef matthijst het volgende:
Lees steeds dat Hillary er al vanuit gaat dat ze tot Texas/Ohio niks meer zal winnen en dat haar focus dus ook niet op de tusseliggende staten ligt. Als dat zo is, dan heeft Obama 24 staten, vs 13 voor Clinton. Dan zou je toch denken dat hij er nog minimaal 2 moet kunnen winnen uit de resterende 13?
En dat Hillary dan haar conclusies moet trekken: stel dat het 28-22 wordt ofzo, dan kan ze wel de grotere staten hebben gewonnen, maar dan zeg je eigenlijk tegen je kiezers: kleine staten boeien niet...
Of zouden ze er een grote bloederige oorlog van maken?
"I demand a recount"
Nou ja, grote staten, de staten met meer inwoners, zijn natuurlijk belangrijker dan kleine staten. Als mensen in 5 dorpjes meer te zeggen krijgen dan Amsterdammers in Tweede Kamerverkiezingen dan is dat ook niet een goed signaal naar kiezers.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:12 schreef matthijst het volgende:
Lees steeds dat Hillary er al vanuit gaat dat ze tot Texas/Ohio niks meer zal winnen en dat haar focus dus ook niet op de tusseliggende staten ligt. Als dat zo is, dan heeft Obama 24 staten, vs 13 voor Clinton. Dan zou je toch denken dat hij er nog minimaal 2 moet kunnen winnen uit de resterende 13?
En dat Hillary dan haar conclusies moet trekken: stel dat het 28-22 wordt ofzo, dan kan ze wel de grotere staten hebben gewonnen, maar dan zeg je eigenlijk tegen je kiezers: kleine staten boeien niet...
Als je de niet-economisch noodzakelijke banen niet meeneemt (subsidieclubjes zoals anti-discriminatie bureautjes) is de werkloosheid hier flink hoger. In elk geval zijn er in de VS meer mensen economisch productief.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 14:19 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Reageer er gewoon niet op. Simpele feiten bewijzen zijn ongelijk. Nergens is de werkloosheid zo laag als hier.
Zodra Clinton niet wint de spelregels veranderen? Nee, lijkt mij geen goed signaal.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:21 schreef Radegast het volgende:
[..]
Misschien Florida opnieuw laten stemmen en laten meetellen?
Ik zou maar niet te vroeg juichen. Ohio en Texas zijn voor Hillary.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:12 schreef matthijst het volgende:
Lees steeds dat Hillary er al vanuit gaat dat ze tot Texas/Ohio niks meer zal winnen en dat haar focus dus ook niet op de tusseliggende staten ligt. Als dat zo is, dan heeft Obama 24 staten, vs 13 voor Clinton. Dan zou je toch denken dat hij er nog minimaal 2 moet kunnen winnen uit de resterende 13?
En dat Hillary dan haar conclusies moet trekken: stel dat het 28-22 wordt ofzo, dan kan ze wel de grotere staten hebben gewonnen, maar dan zeg je eigenlijk tegen je kiezers: kleine staten boeien niet...
Of zouden ze er een grote bloederige oorlog van maken?
"I demand a recount"
Inderdaad, het wordt nog erg moeilijk voor Obama.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:44 schreef popolon het volgende:
[..]
Ik zou maar niet te vroeg juichen. Ohio en Texas zijn voor Hillary.
Pakt ze die is ze weer helemaal terug en kan de relatief rustige periode daarna haar alleen maar helpen.
Net zoals Maine voor haar was, na haar gigantische voorsprong een paar weken geleden?quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:44 schreef popolon het volgende:
[..]
Ik zou maar niet te vroeg juichen. Ohio en Texas zijn voor Hillary.
Maine heeft een miljoen inwoners, Texas 21 en Ohio 12, dat zullen belangrijke staten wordenquote:Op dinsdag 12 februari 2008 21:06 schreef Montov het volgende:
[..]
Net zoals Maine voor haar was, na haar gigantische voorsprong een paar weken geleden?
Florida en Michigan hebben samen 266 kiesmannen die niet meetellen. Dat betekent dat een kandidaat in plaats van 1 kiesman voorsprong nu 133 kiesmannen voorsprong moet hebben om een meerderheid te krijgen. Het is mogelijk dat alle kiesmannen gelijk verdeeld worden, maar de kans is toch nog groot imho dat een kandidaat een duidelijke voorsprong krijgt waardoor de 400 superdelegates die nog geen voorkeur hebben uitgesproken de winnaar gaan steunen.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:33 schreef Morendo het volgende:
Waarschijnlijk haalt geen van de twee kandidaten de benodigde meerderheid, ben benieuwd hoe dat zal aflopen...........
Uiteraard, maar Obama zal moeilijk te stoppen zijn als hij vandaag en volgende week alles wint.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 21:13 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Maine heeft een miljoen inwoners, Texas 21 en Ohio 12, dat zullen belangrijke staten worden
Wat een onzin. De verborgen werkeloosheid in Nederland behoort tot een van de hoogste in de wereld. Denk aan die bijna 1 miljoen WAOers die thuis zitten en die niet terug te vinden zijn in de werkeloosheidsstatistieken. Daarbij komt ook nog dat de participatie van vrouwen bedroevend laag is, omdat er veel in deeltijd gewerkt wordt.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 14:19 schreef Klopkoek het volgende:
Nergens is de werkloosheid zo laag als hier.
Ja, da's waar, maar stel dat je hier zoiets op provincieniveau doet en dan zegt: we gaan alleen voor Noord- en Zuidholland en Utrecht, dan zijn we er... Door dat uit te spreken geef je aan dat de rest van het land minder belangrijk is.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:30 schreef Montov het volgende:
Nou ja, grote staten, de staten met meer inwoners, zijn natuurlijk belangrijker dan kleine staten. Als mensen in 5 dorpjes meer te zeggen krijgen dan Amsterdammers in Tweede Kamerverkiezingen dan is dat ook niet een goed signaal naar kiezers.
Als de peilingen Hillary in sommige staten wat gunstiger waren gestemd dan had ze in die staten ook wel geinvesteerd. Met een winner-take-all systeem is het niet slim om je (financiële) middelen in te zetten in plekken waar je toch verliest.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 21:53 schreef matthijst het volgende:
[..]
Ja, da's waar, maar stel dat je hier zoiets op provincieniveau doet en dan zegt: we gaan alleen voor Noord- en Zuidholland en Utrecht, dan zijn we er... Door dat uit te spreken geef je aan dat de rest van het land minder belangrijk is.
Hebben ze toch niet, da's juist het vreemde: ook al verliest ze de staat, dan kan ze nog 49% van de delegates krijgen, maar in plaats daarvan zegt ze: die staten boeien me niet, ik richt me op de staten met meer gedelegeerden. En dan wel claimen dat ook zij voor change staat. Er moeten dingen veranderen, ik ga universal healthcare voor jullie regelen, maar nu is wat jullie vinden even niet belangrijk, ik heb grotere staten waar ik over een maandje moet zijnquote:Op dinsdag 12 februari 2008 21:58 schreef Morendo het volgende:
Met een winner-take-all systeem is het niet slim om je (financiële) middelen in te zetten in plekken waar je toch verliest.
Wat zei hij dan?quote:Op woensdag 13 februari 2008 01:01 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Obama wins virginia, wolf versprak zich wel tof![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |