Wat zijn ze, vergeleken met ons, toch progressief in de VSquote:Op donderdag 7 februari 2008 18:58 schreef PietjePuk007 het volgende:
We hebben nog een vrouw, een zwarte en een bejaarde kandidaat over.
En een christenextremist.quote:Op donderdag 7 februari 2008 18:58 schreef PietjePuk007 het volgende:
We hebben nog een vrouw, een zwarte en een bejaarde kandidaat over.
Ik denk dat de partij daartoe druk zal uitoefenen, zo krijgen ze de meeste kiezers achter zich. Het ligt er ook aan wat ze zelf willen, maar ik kan me momenteel geen betere running mate bedenken voor McCain.quote:Op donderdag 7 februari 2008 19:04 schreef Morendo het volgende:
Jij denkt dat McCain Huckabee kiest als running mate?
Ik denk dat die echte conservatieve Christenen die McCain toch al niet mogen, helemaal niet blij zouden worden van de Joodse Lieberman, dus als McCain die achter zich wil hebben is Huckabee zijn 'best bet' momenteel.quote:Op donderdag 7 februari 2008 19:12 schreef Monidique het volgende:
Huckabee lijkt logisch. Eerst dacht ik nog aan Lieberman, maar ja, die kan natuurlijk altijd nog op Buitenlandse Zaken.
Eerlijk gezegd vrees ik dat dat voor zeker die groep een groot probleem zal zijn. Nog meer dan ras of afwijkend Christelijk geloof.quote:Op donderdag 7 februari 2008 19:26 schreef Monidique het volgende:
Och, zou dat zoveel uitmaken?
Ik ben nog steeds vrij zeker dat Obama en Clinton niet samen op een ticket zullen gaan staan, maar wie het dan wel moet worden? Edwards misschien...quote:Op donderdag 7 februari 2008 19:40 schreef MrX1982 het volgende:
Ik verwacht dat Clinton de kandidaat bij de democraten wordt. Wie zou zij als running mate nemen?
Moeilijk te zeggen, ideologisch gezien hang ik naar de Republikeinse kant dus zou ik graag de tegenstander zien die het minste bedreiging voor McCain oplevert. Wie dat zal zijn durf ik nog niet te zeggen, ligt ook aan de situatie tegen die tijd en de running mates. Ik geloof in ieder geval niet zo in het idee dat de VS niet klaar zou zijn voor een zwarte president, die maakt wat mij betreft minstens evenveel kans als een blanke vrouw.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:25 schreef Montov het volgende:
Nou ja, het hoeft geen Democraat te worden, hoewel ik dat wel vind, maar wat is je keuze als je moet kiezen tussen McCain en Obama, en McCain versus Clinton?
Zou Edwards niet beter bij Obama passen?quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:02 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Ik ben nog steeds vrij zeker dat Obama en Clinton niet samen op een ticket zullen gaan staan, maar wie het dan wel moet worden? Edwards misschien...
Ik denk dat je wel eens gelijk kunt hebbenquote:Op donderdag 7 februari 2008 20:49 schreef Klopkoek het volgende:
Wat ik denk:
Er is vanuit de rechtse hoek druk uitgeoefend op Romney. Romney stapt nu uit de race zodat Huckabee nog een kans maakt tegen McCain (300 delegates kun je met een winner takes all zo inhalen).
Romney krijgt later ergens nog wel een leuk baantje (ambassadeur ofzo), of wordt niet meer lastig gevallen door bepaalde groeperingen.
Ja, ik heb nl. begrepen dat hij in het verleden ook mot had met christelijk-rechts en andere sterke lobby's in de Republikeinse partij. Misschien zit daar wel een deal achter. Vooral omdat de Republikeinen nu met argusogen aanzien dat de coalitie tussen religieuzen en businessinterests (waarvan Romney weer een exponent was) in de Republikeinse partij aan het afbrokkelen is.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:55 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Ik denk dat je wel eens gelijk kunt hebben
Ik bedoelde dat het voor allebei een mogelijke keus was, maar lijkt me geschikter voor Hillary omdat de verschillen tussen Hillary en Edwards groter zijn dan tussen Edwards en Obama. Des te groter het verschil tussen de running mates, des te breder de groep die ze achter zich kunnen krijgen.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:52 schreef MrX1982 het volgende:
[..]
Zou Edwards niet beter bij Obama passen?
Volgens mij niet, op wiki staat iets over een conventie.quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:07 schreef Klopkoek het volgende:
Is Texas trouwens ook een winner takes all staat? Of is dat ook alleen zo dat alleen de districten winner takes all zijn?
Als het ut eerste is dan heeft Huckabee zeker nog een kans.
Tellen niet meer mee denk ik, zo ging het ook bij Edwards...quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:18 schreef vanRillandBath het volgende:
Wat gebeurt er eigenlijk met Romney's gedelegeerden?
Feestje!quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:35 schreef Klopkoek het volgende:
Mijn God, die McCain zag ik net op CNN. Mijn haren gingen recht overeind staan. Wat een slijmbal.
"When a seperation is being made between liberty and justice, neither is safe"![]()
Nee, als ik Amerikaan was zou ik op een Democraat stemmen, alhoewel de Democratische partij vroeger van oudsher natuurlijk een corrupte bende was.
Je doelt daarmee op het traditionele uitbuiten en discrimineren van niet-blanken door Democraten?quote:
Nou eigenlijk meer de rol van de Democraten tijdens en na de burgeroorlog en de nauwe band met de KKK in die tijd. Nauwe band is een beetje understated misschien, de KKK was gewoon een vleugel van de Democratische partij in die tijd.quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:55 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Je doelt daarmee op het traditionele uitbuiten en discrimineren van niet-blanken door Democraten?
Ik denk dat het ze weinig boeit omdat, zoals je al zegt, er veel veranderd is in honderdvijftig jaar tijd: het zijn in feite twee verschillende partijen.quote:Op donderdag 7 februari 2008 22:02 schreef Evil_Jur het volgende:
Toegegeven; er is veel veranderd, maar toch een interessant stukje geschiedenis waar Democraten het niet graag over hebben.
Romney is niet uit de race, maar heeft zijn campagne stilgelegd. Zijn gedelegeerden tellen nog steeds mee, en daarmee heeft hij nog steeds invloed.quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:21 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Tellen niet meer mee denk ik, zo ging het ook bij Edwards...
Yep, maar zijn kandidaatschap is niet meer mogelijk. Zijn delegates zullen voor McCain of Huckabee stemmen.quote:Op donderdag 7 februari 2008 22:18 schreef SpaRood het volgende:
Romney is niet uit de race, maar heeft zijn campagne stilgelegd. Zijn gedelegeerden tellen nog steeds mee, en daarmee heeft hij nog steeds invloed.
Ik hoop het!quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:17 schreef Montov het volgende:
Ik verwacht Obama als winnaar, hij heeft het momentum en de verwachting is dat hij de komende maand het gros van de caucussen en primaries gaat winnen, en dat geeft nog meer momentum, en ik verwacht dat hij daarmee ook Texas en Ohio kan pakken, of althans zeer goed pareren, begin maart. Het zal dan nog niet afgelopen zijn, maar begin april zal duidelijk worden wie de Democratische kandidaat zal zijn: Obama.
Hadden de Republikeinen nooit zo'n racistische vleugel?quote:Op donderdag 7 februari 2008 22:02 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Nou eigenlijk meer de rol van de Democraten tijdens en na de burgeroorlog en de nauwe band met de KKK in die tijd. Nauwe band is een beetje understated misschien, de KKK was gewoon een vleugel van de Democratische partij in die tijd.
Toegegeven; er is veel veranderd, maar toch een interessant stukje geschiedenis waar Democraten het niet graag over hebben.
De Republikeinse partij is juist ontstaan uit abolitionisten. Vooral om economische redenen, maar toch.quote:Op donderdag 7 februari 2008 22:47 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Hadden de Republikeinen nooit zo'n racistische vleugel?
PS: heb je je verdiept in de KKK? Lijkt me wel boeiende club om eens wat over te lezen.
Ja oftewel geen verandering.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:48 schreef popolon het volgende:
Tja McCain zou het best wel aardig kunnen doen als president, economisch gezien is het geen brein maar goed.
Jammer dat het alleen zo'n warmonger is.
Amerika drijft op angst. Zo vreemd is het dus nietquote:Op donderdag 7 februari 2008 23:26 schreef popolon het volgende:
Ik hoorde net die laatste speech van Romney op de radio. Wat een enge fearmonger is het toch ook, bah.
Dat mensen nog niet genoeg hebben van dit soort troep, onbegrijpelijk.
Warmonger, fearmonger. Ik vind het interessante woorden. Helaas kun je ze nog steeds vaak gneoeg gebruiken.
Dat soort gezwam. En meer van die holle retoriek.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:34 schreef Monidique het volgende:
"If I fight on in my campaign, all the way to the convention, I would forestall the launch of a national campaign and make it more likely that Senator Clinton or Obama would win. And in this time of war, I simply cannot let my campaign, be a part of aiding a surrender to terror,"
War on poverty moet mijns inziens zo spoedig mogelijk gestopt worden.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:35 schreef MrX1982 het volgende:
[..]
Amerika drijft op angst. Zo vreemd is het dus niet.
Al die war on's komen ook niet uit de lucht vallen.
Reagan was helemaal niet ultra-conservatief Christelijk en heeft weinig specifieks gedaan om die mensen binnen de Republikeinse partij te krijgen en houden. Maar omdat de Democraten een striktere scheiding van kerk en staat nastreven en een beroerte krijgen als er ergens one nation under God op staat, kunnen ze daar niet meer terecht.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:11 schreef maartena het volgende:
De Republikeinse partij heeft dankzij Reagan wel een ultra-conservatieve Christelijke vleugel. Zo eentje waar de SGP nog als "liberaal" zou kunnen worden gezien.
Overigens vreemd dat in een land dat niet op angst drijft (Nederland), je al van vroeg af aan wordt aangepraat dat de verzorgingsstaat goed is voor ons allen. Want je zou eens je baan kunnen verliezen.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:35 schreef MrX1982 het volgende:
[..]
Amerika drijft op angst. Zo vreemd is het dus niet.
hoop dat je sarcastisch bent want hij doet het natuurlijk om het 2equote:Op vrijdag 8 februari 2008 00:02 schreef Luutgaert het volgende:
Romney stapt uit de race voor het landsbelang, niet om geld te besparen en z'n gezicht te redden, wat een man.
Hihihi. En dan te bedenken dat sommigen in Hillary een goede kandidaat zien om het huishoudboekje van de overheid op orde te brengen.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 01:59 schreef Hertog_Martin het volgende:
In another development, some senior members of Clinton's campaign staff have agreed to go without pay for a month, CNN has confirmed.
Abolitionistisch uit economische redenen? Die slavernij was toch uitstekend voor de economie?quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:03 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
De Republikeinse partij is juist ontstaan uit abolitionisten. Vooral om economische redenen, maar toch.
Het idee dat de Republikeinen racistischer zijn komt omdat ze de laatste decennia populair zijn in het Zuiden. Traditioneel waren de Democraten populair in het Zuiden, dat sloeg echter om rond de grote depressie en sinds de jaren 80 wordt het Zuiden geassocieerd met de Republikeinen. En aangezien het als Zuiden vaak nog steeds als racistisch beschouwd wordt, denken sommige dat de Republikeinen dat dan ook moeten zijn...
De geschiedenis rond de KKK is inderdaad erg boeiend, genoeg leesvoer over te vinden als je interesse hebt.
Niet voor de staten zonder slavernij, oneerlijke concurrentie natuurlijk. Er waren ook wel morele motieven, maar die stonden niet bovenaan.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 08:38 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Abolitionistisch uit economische redenen? Die slavernij was toch uitstekend voor de economie?
Ja, dat van die oorlog wist ik. Verbaast me allemaal niets eigenlijk. Maar zeer weinig mensen denken én handelen moreel.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 08:48 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Niet voor de staten zonder slavernij, oneerlijke concurrentie natuurlijk. Er waren ook wel morele motieven, maar die stonden niet bovenaan.
Edit: Overigens waren deze economische redenen niet de belangrijkste argumenten voor de oorlog, maar ook daar wogen ze mee.
Voor jou zou McCain de beste keus zijn denk ik. Onder die twee anderen gaan op zeker de belastingen omhoog. En jij als niet-Amerikaan kunt minder aanspraak doen op diensten van de staat. 1+1=2.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:00 schreef maartena het volgende:
Hoe dan ook, op 19 Januari 2009 zal de nieuwe president van de Verenigde Staten worden ingewijd. En we kunnen op dit moment er vrij zeker van zijn dat de volgende president 1 van deze drie personen zal zijn.....
President John McCain.
President Hillary Clinton.
President Barack Obama.
Met andere woorden:
Een bejaarde. (McCain is 72..., 73 in het jaar dat hij het ambt aan zou kunnen nemen)
Een vrouw.
Of een zwarte.
Wie van de drie hebben julie het liefst? Laat mijn voorkeur wel duidelijk zijn ondertussen....
Plus dat racisme in die tijd voor veel mensen niet iets immoreels was. Er is ook meer dan eens naar de Bijbel gegrepen om slavernij goed te praten bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:07 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Ja, dat van die oorlog wist ik. Verbaast me allemaal niets eigenlijk. Maar zeer weinig mensen denken én handelen moreel.
McCain is 71 en wordt 72quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:00 schreef maartena het volgende:
Hoe dan ook, op 19 Januari 2009 zal de nieuwe president van de Verenigde Staten worden ingewijd. En we kunnen op dit moment er vrij zeker van zijn dat de volgende president 1 van deze drie personen zal zijn.....
President John McCain.
President Hillary Clinton.
President Barack Obama.
Met andere woorden:
Een bejaarde. (McCain is 72..., 73 in het jaar dat hij het ambt aan zou kunnen nemen)
Een vrouw.
Of een zwarte.
Wie van de drie hebben julie het liefst? Laat mijn voorkeur wel duidelijk zijn ondertussen....
En Gore Obama.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 10:57 schreef Klopkoek het volgende:
Er zijn geruchten dat Bush vandaag McCain gaat endorsen.
Geweldig. Neergezet (door de media) als de rare, radicale, linkse pacifist, maar uiteindelijk gewoon een gematigde Democraat die natuurlijk wat betreft Irak gelijk heeft gekregen. Ja, jammer...quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:39 schreef Klopkoek het volgende:
Ik hoop nog op zo'n uitglijer a la dit:
http://nl.youtube.com/watch?v=BcUU41zjreM&feature=related
Gore, de rascommunist. Ik kan me nog goede de verhitte debatten toen herinneren, zelfs bij mij in de klas toenquote:
Kom nou...quote:Op vrijdag 8 februari 2008 11:45 schreef Monidique het volgende:
[..]
Geweldig. Neergezet (door de media) als de rare, radicale, linkse pacifist, maar uiteindelijk gewoon een gematigde Democraat die natuurlijk wat betreft Irak gelijk heeft gekregen. Ja, jammer...
Gore gaat niet de gematigde kiezers aanspreken. Net zoals Ted Kennedy ook weinig hielp. Ik denk zelfs dat Ted Kennedy een last is voor Obama aangezien Obama niet de thuisstaat van Kennedy kon winnen.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 11:50 schreef Monidique het volgende:
Het is al goed, Klopkoekje, heus, stil maar...
Er zijn wel meer wars waar ik mijn twijfels bij heb of ze enig succes hebben. [i]War on drugs, war on terror, war on videogames etc.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:46 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
War on poverty moet mijns inziens zo spoedig mogelijk gestopt worden.
Hier maken politici ook gebruik van angst. Kijk maar naar de SP of Wilders.quote:Op donderdag 7 februari 2008 23:50 schreef Lyrebird het volgende:
Overigens vreemd dat in een land dat niet op angst drijft (Nederland), je al van vroeg af aan wordt aangepraat dat de verzorgingsstaat goed is voor ons allen. Want je zou eens je baan kunnen verliezen.
James Dobson is wel een grote vis volgens mij.quote:Thursday, Feb. 07, 2008
Evangelical Leader to Back Huckabee
By AP/ERIC GORSKI
James Dobson, one of the nation's most prominent evangelical Christian leaders, is about to endorse former Arkansas Gov. Mike Huckabee, The Associated Press has learned.
Dobson, founder of Colorado Springs, Colo.-based Focus on the Family, talked to the GOP presidential hopeful Thursday and later was to release a statement explaining his choice, said Gary Schneeberger, a spokesman for Dobson.
Huckabee had long sought Dobson's endorsement, believing he is the best fit to advance Dobson's conservative, moral worldview.
Until now, Dobson had never endorsed a GOP presidential hopeful during the primary campaign. But he ruled out front-runner John McCain in a blistering commentary on Super Tuesday, and on Thursday the fight for the GOP nomination narrowed to a two-man race between McCain and Huckabee, who is far behind in the delegate count but pledged to fight on. Mitt Romney, a third hopeful trying to claim the conservative label, dropped out of the race Thursday.
Dobson released a statement Tuesday that criticized McCain for his support of embryonic stem cell research, his opposition to a federal anti-gay marriage amendment and for his temper and use of foul language.
He said if McCain were the nominee, he would not cast a ballot for president for the first time in his life.
Dobson had left open the possibility that he would vote for either Romney or Huckabee, but endorsed neither.
Throughout the unsettled GOP race, Dobson picked his spots to signal that some candidates simply didn't meet his standards. Dobson wrote on a conservative news Web site that he wouldn't support former New York Mayor Rudy Giuliani should he win the Republican nomination. Dobson called Giuliani an "unapologetic supporter of abortion on demand" and criticized him for signing a bill in 1997 creating domestic-partnership benefits in New York City.
At one point, Dobson said he'd consider voting for a minor-party candidate if faced with Giuliani as the nominee.
Later, Dobson ruled out former Tennessee Sen. Fred Thompson for his stands on issues. Dobson also said Thompson "has no passion, no zeal, and no apparent 'want to.'"
Dobson emphasizes that when he endorses candidates, he is doing so as a private citizen and not as a representative of Focus on the Family, a tax-exempt organization.
Interessant.quote:This thing between Barack Obama and Hillary Clinton could get really ugly.
Here’s the scenario: the race between them remains tight. They go to the convention in August where the nomination could depend on the votes of the 796 super delegates, who can ignore the wishes of the voters.
Experts worry it could send an awful message to the voters, of an old-school, corrupt system of smoke-filled rooms where the party bosses, instead of the voters, make the decision. Which is precisely what would happen.
But it won’t happen if Democratic National Chairman Howard Dean has anything to say about it. Dean is hopeful the Democrats will have a nominee – either Clinton or Obama – in the middle of March or April. But if they don’t, he says they’re going to have to get the candidates together and make some kind of “arrangement.” I wonder what that would be.
Dean says he doesn’t think the party can afford to have a big fight at the convention and then go on to win the general election against the Republicans in the next 8 weeks.
Not to mention the fact that the Republicans nearly have their nominee, John McCain, sealed up.
A brokered convention hasn’t happened in U.S. presidential politics in decades. They tend not to be pretty.
http://www.iht.com/articl(...)nservatives-Bush.phpquote:"The stakes in November are high. Prosperity and peace are in the balance," Bush said in prepared remarks for a speech he's scheduled to give Friday to the conservative Political Action Conference. "So with confidence in our vision and faith in our values, let us go forward ... fight for victory ... and keep the White House in 2008."
Ik quote even van mn blog (http://www.volkskrantblog.nl/bericht/183260), if you don't mind;quote:Op vrijdag 8 februari 2008 12:22 schreef Hertog_Martin het volgende:
Zijn er ergens voorspellingen voor aankomend weekend? Of worden die niet opgesteld?
Omdat ik neutraal 'moet' zijn. Ik ga in de campagne aan het werk voor de Democratic National Committee (lees: de landelijke Democratische partij) op het hoofdkantoor in Washington DC. Zolang nog niet bekend is wie de Democratische genomineerde wordt, spreekt de DNC natuurlijk geen steun uit. Maar ik neig persoonlijk steeds meer naar Barack Obama. Daar heb ik toch een beter gevoel bij, ook al was het leuk om deze week Bill en Hillary te ontmoeten.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 15:15 schreef Montov het volgende:
Darktower, ik begrijp dat jij betrokken bent bij de Democratische campagne, maar wat doen die precies? Waarom heb je niet voor 1 van de kandidaten gekozen?
Ik ben Amerikaanquote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:09 schreef Klopkoek het volgende:
Voor jou zou McCain de beste keus zijn denk ik. Onder die twee anderen gaan op zeker de belastingen omhoog. En jij als niet-Amerikaan kunt minder aanspraak doen op diensten van de staat. 1+1=2.
Hij is 72 op de dag van de verkiezing, en wordt 73 in zijn eerste jaar als President. Hij is 76 als hij weer voor een verkiezing staat.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:49 schreef Hertog_Martin het volgende:
McCain is 71 en wordt 72
Ow dat wist ik niet. Ik dacht altijd dat het hebben van een Amerikaans paspoort nog niet betekent dat je op alles aanspraak mag maken.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 16:01 schreef maartena het volgende:
[..]
Ik ben Amerikaan(dubbel paspoort) - Anders mocht ik ook niet stemmen natuurlijk.
Overigens heeft iedereen die 10 jaar werkt en betaald aan Social Security daar ook recht op daarna, of je nou Amerikaan bent of niet.
Waarom ben je in Amerika gaan wonen? Vanuit je werk? Wordt je dan gerekruteerd of heb je zelf specifiek lopen zoeken?quote:Voor iedereen die alleen naar de eigen portemonee kijkt is McCain inderdaad beter. Er zijn gelukkig ook mensen die wat verder kijken, en zien wat beter is voor het land. Overigens val ik onder de inkomensgrens die Barack wil gaan belasten.
Ironisch genoeg krijgt Barack Obama met name onder de hoge inkomens veel meer steun dan uit de lage.
Sorry maar dat gezever in de media over ervaring vind ik een beetje onzin. In Europa zijn zat 40ers president, bondskanselier of premier (eerste minister) geworden. Soms zelfs zonder weinig politieke ervaring (Angela Merkel is daar een bekend voorbeeld van).quote:Op vrijdag 8 februari 2008 16:09 schreef maartena het volgende:
[..]
Hij is 72 op de dag van de verkiezing, en wordt 73 in zijn eerste jaar als President. Hij is 76 als hij weer voor een verkiezing staat.
Hoe dan ook: Bejaarde!
Een presidentskandidaat moet eigenlijk zo rond de 50 a 55 zijn. Jong genoeg voor 4 of 8 jaar KEIhard werken (want dat is de baan wel), oud genoeg voor veel ervaring.
Barack is met zijn 47 nog net aan de jonge kant, maar nog niet zo jong als Kennedy die op zijn 43e President werd.
McCain is een bejaarde zak aardappelen met meer status-quo en geen verandering van de Bush doctrine.
Obama sprak twee weken geleden over wat hij zoekt in zijn VP: iemand met veel militaire ervaring.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 15:41 schreef Hertog_Martin het volgende:
Maar jij wilt dus Obama en Clinton als President en Vice-President of andersom? Lijkt me onmogelijk, geen van tweeën zal een rol in de schaduw nemen als ze beiden even populair zijn.
En over welk hekje ben je gestapt dan
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |