abonnement Unibet Coolblue
pi_119633407
Heren (en wellicht ook dames)

ik ben op zoek naar een nieuwe tv voor in de woonkamer. Deze wordt voornamelijk gebruik voor digitale tv (via Telfort), playstation 3 en het kijken van films (meestal via laptop). Momenteel staat er nog een oude Samsung die eerst op mijn slaapkamer stond (27"). Nu willen we een tv die behoorlijk wat groter is. Hij moet minimaal 40" zijn en het liefst 46/47". Het budget wat we hebben is ongeveer ¤600/700,- Als het goedkoper kan, het liefst goedkoper natuurlijk ;) .

Waar moeten we op letten bij de koop van een nieuwe tv? Wat is bijvoorbeeld het (grote?) verschil tussen LED en Plasma bijvoorbeeld? Ik snap wel dat hoe hoger het aantal hZ is, hoe beter het is.

3D is voor ons niet perse nodig, maar wellicht dat dit op veel tv's al aanwezig is? Het zou wel fijn zijn als de tv Wifi heeft. Daarmee kun je hem toch aansluiten op het thuisnetwerk?

Hopelijk kunnen jullie ons helpen!
Alvast bedankt!
pi_119633727
Ik zou Plasmadiscounter even in de gaten houden qua prijzen...
I like smug
pi_119633790
Bij plasma zijn de kleuren mooier dan bij LCD. Althans dat is mijn menig.
Vreten wel meer energie.
'krak'
pi_119634033
Ik zou zeggen neem een merk wat je kent voor de prijs die je noemt. Panasonic/sony/samsung zit je goed. Kijk op tweakers welke tv het meest populair is zit je ook altijd goed.
Ons aller kapitein haque is ook aanwezig
pi_119640444
Plasma is een betere beeldtechniek dan LED (vloeiende beelden/betere kijkhoek/diepere zwartwaarden). Ze zijn wel iets onzuiniger qua energiegebruik dan LED-tv's, maar als je niet 24 uur per dag de tv aan hebt staan betaal je maar een paar tientjes per jaar extra).
Het voordeel van LED-LCD is de energiezuinigheid en dikte, maar de meeste LED-TV's hebben wel last van oneven zwartwaarden (waardoor het tijdens donkere scenes in een film lijkt als er lichtgevende vlekken op het scherm zitten). Als je een LED-TV wilt kopen kun je beter een CCFL-LCD kopen (LCD tv zonder LED-verlichting).
Maar met jouw budget en het feit dat je een 46" TV kun je toch beter een plasma kopen. Het enige tegenargument voor het kopen van een plasma die ik kan bedenken is het feit dat ze last kunnen hebben van image-retention (tijdelijk ingebrand beeld), dode pixels of in het ergste geval permanent ingebrand beeld, maar dan moet je net pech hebben.
Daarnaast kun je de hz's die staan aangegeven bij de TV specificaties beter negeren, want kloppen toch nooit (door onzintermen als 2000hz subfield active clear natural motion etc. kunnen fabrikanten een hogere hz-waarde neerzetten dan de tv daadwerkelijk heeft.)
pi_119641051
Deze is geweldig, en past precies in je budget:
http://tweakers.net/price(...)iera-tx-p42st50.html

En is Dimens approved ;) (en door mij, ik heb de 50 inch van deze :P)
pi_119641371
Dank voor jullie snelle reacties!
Ik ben zelf ook al een beetje op zoek gegaan en heb de volgende televisies 'gevonden' die mij wel interessant lijken.

http://www.plasma-discoun(...)nic-tx-p42ut50e.html
http://www.plasma-discoun(...)ilips-42pfl4007.html (kan evt. ook in 47")
http://www.plasma-discoun(...)amsung-ps51e450.html

Wat vinden jullie van deze tv's? En wat zijn de verschillen tussen deze tv's?
pi_119642483
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 16:14 schreef ninonala het volgende:
Dank voor jullie snelle reacties!
Ik ben zelf ook al een beetje op zoek gegaan en heb de volgende televisies 'gevonden' die mij wel interessant lijken.

http://www.plasma-discoun(...)nic-tx-p42ut50e.html
http://www.plasma-discoun(...)ilips-42pfl4007.html (kan evt. ook in 47")
http://www.plasma-discoun(...)amsung-ps51e450.html

Wat vinden jullie van deze tv's? En wat zijn de verschillen tussen deze tv's?
Die Samsung heeft geen Full HD, dus die zou ik sowieso niet nemen (met jouw budget kun je makkelijk een goeie Full HD tv kopen).
En Philips vind ik maar een matig TV merk (ik heb zelf een philips tv gehad, die echt hele slechte zwartwaarden en upscaling (het uitrekken van niet Full-HD materiaal) had). Misschien dat deze philips wel goed is, maar ik zou het er niet op wagen en voor de Panasonic gaan.
  maandag 26 november 2012 @ 17:07:16 #10
230788 n8n
Pragmatisch
pi_119643380
Pana UT of ST50 beter
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_119644537
LCD

LCD (niet LED) en plasma zijn twee hele verschillende technieken. LCD bestaat uit vloeibare kristallen (Liquid Crystal Dysplay) welke van zichzelf geen licht geven. Om iets te kunnen zien, moet er licht door de kristallen heen komen. Het kristal bepaalt hoeveel licht er voor een bepaalde kleur door gelaten mag worden.
Het licht achter LCD was vroeger CCFL wat staat voor Cold Cathode Fluorescent Lamp. Deze waren dan aan de zij-achterkant of aan de gehele achterkant van de televisie geplaatst en verlichtte de achterkant van de televisie zo de pixels licht door kunnen laten.

Nu is deze techniek vervangen voor LED verlichting. Deze is ook weer geplaatst aan de zij-achterkant of geheel achter de televisie. Aan de zij-achterkant komt het meeste voor, dat wordt ook wel Edge-lit LED genoemd. Die zul je in vrijwel elke LCD televisie zien die je in de winkel koopt. De techniek waarbij de LED lampen achter het LCD paneel zit, wordt Full-LED genoemd. Deze techniek zie je alleen bij sommige topmodellen televisies.
Het voordeel van de LED techniek bij LCD televisies, is dat de televisies zuiniger zijn en bij de Edge-lit LED techniek ook nog eens een stuk dunner dan de LCD televisies met CCFL verlichting. Echter is de kwaliteit van het beeld hierdoor niet drastisch verbeterd. Het bestaat ook al een tijd maar is pas sinds kort echt bekend geworden doordat er geadverteerd wordt met LED televisies. Eigenlijk heel fout dus, omdat menig consument hierdoor in de maling wordt genomen.

Plasma

Plasma is weer heel anders. Plasma is self-luminated wat wilt zeggen dat de pixels zelf licht geven. Er is dus geen licht achter het paneel nodig om de kleuren te kunnen zien. Plasma bestaat uit gas wat ontladen wordt en bij die ontlading een bepaalde hoeveelheid licht uitstraalt. Dit heeft een groot voordeel ten opzichte van LCD televisies doordat je diep zwart en grote contrasten kunt neerzetten. Plasma staat ook bekent om het zwarter dan zwart paneel. Waar LCD televisies (Edge-lit LED) ook bij donkere beelden vrijwel altijd een beetje licht zal geven, heeft plasma daar geen last van. Plasma is ook in staat om een deel van het scherm geheel verlicht te hebben en een ander deel van het scherm volledig zwart, daar LCD allerlei technieken moet toepassen om dat te compenseren wat met allemaal nadelen komt. Een van die technieken is backlight dimming waar het licht achter het LCD paneel dimt om het zwart, zwarter te behouden. Echter is daardoor hetgeen wat verlicht moet worden, minder verlicht.

Om het even in beeld te brengen;



Ook is plasma in staat om betere kleuren neer te zetten dan LCD. Kleuren zijn intenser en kleuren komen dichter bij de werkelijkheid. Rood is bijvoorbeeld een stuk roder (knalrood) dan op menig LCD televisie waar het meer vaal rood is.
Plasma cellen zijn ook een stuk sneller dan de vloeibare kristallen van LCD. Dit heeft ook te maken met Hz. Meer daarover in Plasma Hz.

Hertz (Hz)

Hz kennen we al langer. Hz kwam ook al voor in CRT, in volksmond beeldbuis, televisies. Echter is de techniek Hz die toen gebruikt werd heel anders dan de techniek die we nu gebruiken in plasma en LCD televisies.

CRT

In CRT televisie had je 50Hz televisies en 100Hz televisies. Bij 50Hz televisies had je te maken met 50 (interlaced) beelden die geplaatst werden. Echter werd dit beeld vrij kort geplaatst en duurde het vrij lang voordat het nieuwe beeld geplaatst werd. Hierdoor kreeg je tussen de beelden in een lange pauze en kreeg je flikkering van het beeld.

SPOILER: IN SPOILER VANWEGE ONRUSTIG BEELD
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Om dit te voorkomen, bedacht men de 100Hz CRT televisie. Hierbij liet de televisie het beeld nog een keer zien tussen die zwarte pauze in voordat het naar het volgende beeldje ging. Hierdoor werd de zwarte periode een stuk korter waardoor je ook minder trillingen zag en daardoor een rustig plaatje kreeg. Dat ziet er ongeveer zo uit. (vertraagd);

SPOILER: IN SPOILER VANWEGE ONRUSTIG BEELD
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
LCD

Voor LCD is dit anders. In principe is LCD continue doordat er geen trillingen in het beeld zijn. Je zou dus kunnen spreken over 0Hz, geen trillingen.
Wat is dan de 50Hz, 100Hz ed. van LCD televisies? Dat heeft te maken met het aantal beelden dat de televisie kan laten zien. Bij een 50Hz televisie, laat de televisie 50 beelden zien.

Maar wat is dan 100Hz LCD als je geen last hebt van trillingen? Dat komt omdat LCD met een probleem kampt, namelijk trage kristallen. Doordat LCD continue is, moet het van de ene kleur naar de andere kleur veranderen om een nieuw beeldje neer te zetten. Dat ziet er ongeveer zo uit.



De kristallen moeten van rood naar blauw maar dit kost tijd. Bij goedkope televisies (50Hz), kost dat zoveel tijd dat het volgende beeld al neergezet moet worden voordat de kristal zijn kleur bereikt heeft. Hij zou zeg maar op weg zijn van rood naar blauw maar is pas bij paars en krijgt dan al de informatie om naar groen te gaan. Dit gebeurt voornamelijk wanneer het beeld beweegt en als dat gebeurt, krijg je vervaging en onscherpe beelden. Dit noemt men motion blur. Dat ziet er zo uit;



Om dit te voorkomen, heeft men de kristallen van LCD nog sneller gemaakt. Echter is dat niet genoeg want de kristallen zijn lui. Ze zijn sneller maar omdat ze geen nieuwe informatie krijgen, veranderen ze niet zo snel als ze aankunnen. Er moet dus nieuwe informatie naar de kristal gestuurd worden om hem ook daadwerkelijk zo snel te maken als hij is en de kristal niet te laten luieren. Een nieuwe puls. Maar hetzelfde beeld tonen, is niet genoeg. Wat doe je dan? Dan ga je tussenbeelden verzinnen.
Dit noemt men frame/motion interpolation. Dit is een techniek waarbij met rekenalgoritmes uit twee beelden een nieuw beeld gecreëerd wordt, mooi heh?



Niet altijd. Deze techniek is namelijk niet foutloos, dat is onmogelijk. Een computer kan namelijk niet een perfect tussenbeeld creëren en daardoor krijg je beeldfouten, artefacten genoemd. De techniek wordt wel steeds meer door ontwikkeld waardoor het tussenbeeld steeds en steeds echter wordt.

Dit geldt dus voor een 100Hz televisie. Voor 200Hz LCD televisies wordt dus nog eens extra gedaan en zijn de kristallen op hun snelste. 200Hz is ook meteen het maximum, hoger gaan we niet. Dit is vrijwel motion blur vrij.
Als de televisie motion blur vrij is, spreek je over een motion resolution van 1080. Een slechte televisie, 50Hz, heeft vaak een motion resolution van 300. Hoe hoger de motion resolution, hoe scherper de televisie tijdens bewegende beelden. Helaas wordt dit niet in de specificaties gemeld.

Toch zie je LCD televisies met veel meer Hz. Tot in de 1200Hz zelfs, wat is dat dan? Marketing. Cijfertjes verkopen goed dus men is maar met cijfers gaan gooien.
Want wat doen die fabrikanten nou? Iets heel erg stom. Men is frame/motion interpolation gaan toepassen in zoverre dat de televisie het eigenlijk niet aan kan. De 50Hz LCD televisie, gaat er beelden bij verzinnen. Die laat hij niet zien want dat kan het 50Hz paneel niet, maar de fabrikanten kunnen wel adverteren met een televisie die 100Hz is. BULLSHIT!

En het gaat nog verder dan dat. Want waar je vroeger een 100Hz LCD televisie kocht waar het paneel 100Hz was, koop je nu een 400Hz televisie waar het paneel nog steeds 100Hz is maar waar ze een paar leuke trucs hebben toegepast om het 400Hz te mogen noemen. Een voorbeeld van een fabrikant die zo denkt; Het paneel is 100Hz, de frame/motion interpolation is 100Hz, al die 100 beelden worden ook nog eens extra mooi gemaakt en opgepoetst wat ook weer 100Hz is en we voegen nog eens extra frame interpolation toe wat ook weer 100Hz is. 100 + 100 + 100 + 100 = 400 dus we noemen het maar 400Hz.

Juist. Hier kun je best een beetje om huilen.

Plasma

Plasma is weer heel anders dan LCD en meer vergelijkbaar met CRT. Net als CRT trilt het maar dan op een hele hoge snelheid. De plasma cellen zijn namelijk zo snel, dat de meeste mensen het niet opvalt dat het beeld trilt. Waar CRT er lang over deed om van het ene beeld naar het andere beeld te veranderen, kan plasma dat in een tijdsbestek van 0,001ms doen. Hierdoor is de periode dat het beeld zwart is, veel korter en valt dat niet op.



Nu zie je overal geadverteerd staan dat plasma televisies 600Hz zijn, dit is niet zo. Plasma is voornamelijk 50Hz. Er zijn uitzonderingen zoals de Panasonic VT50 die bij films 94Hz is, maar dat zijn echt uitzonderingen. Meer heeft het ook niet nodig want met een 50Hz plasma televisie kun je prima een plaatje neerzetten wat geen motion blur heeft. De motion resolution van een Full HD plasma televisie is dan ook altijd 1080, het maximum.



Maar waarom dan die 600Hz? Omdat het anders niet verkoopt. Als CRT al in staat was om 100Hz neer te zetten, dan is plasma met 50Hz een stap achteruit. Dus verzint men ook bij plasma vieze trucs om hun televisies 600Hz te mogen noemen. Puur om te kunnen verkopen, want daar gaat het om. En zolang mensen erin trappen, wordt het gedaan.

Gamen

Oei, een hele boel wat hierboven staat, geldt ineens niet meer.
Elke televisie tegenwoordig heeft een zogenaamde Game-modus. Al die technieken die we hierboven hebben besproken, kosten namelijk tijd. Voor gamers is tijd belangrijk want stel je bent een schietspel aan het doen en de televisie laat te laat zien dat er iemand voorbij loopt? Dan schiet je te laat en mis, gemiste kans. Jammer. Je bent de loser van het spel.

In de game-modus worden al die leuke technieken uitgeschakeld om tijd te winnen en de input lag, de tijd die de televisie nodig heeft om van het signaal wat hij binnen krijgt een beeld te maken, zo laag als mogelijk te houden. De motion resolution gaat voor LCD televisies dan ook bijna altijd omlaag waardoor je scherpte gaat verliezen, zonde. Voor plasma blijft deze wel altijd goed want die blijft 1080 of in het geval van een HD ready plasma 768.
Het kan dus zijn dat je Full HD 100Hz LCD televisie een motion resolution van 800 heeft wanneer je gewoon televisie kijkt, maar in de game-modus een motion resolution van 600 en dan ineens minder scherp is dan de HD ready plasma televisie met een motion resolution van 768.

Motion resolution en input lag zijn dus belangrijk voor gamers. Helaas staat dit ook niet tussen de specificaties maar dit is vaak wel op internet te vinden of te schatten naarmate je kennis reikt.
pi_119644955
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 16:04 schreef _VoiD_ het volgende:
Deze is geweldig, en past precies in je budget:
http://tweakers.net/price(...)iera-tx-p42st50.html

En is Dimens approved ;) (en door mij, ik heb de 50 inch van deze :P)
Dit is inderdaad een hele goede televisie. Op vrijwel elk front scoort deze televisie goed en heeft weinig nadelen. Dit zou ook de eerste televisie zijn die ik je zou aanraden wat ik sowieso veel doe. Er zijn veel FOK!kers die deze televisie hebben gekocht en waarschijnlijk geen moment spijt hebben gehad.

In mijn ogen is dit DE televisie van 2012.
pi_119645121
Wow. Bedankt voor de uitgebreide uitleg Dimens!
Denk ook dat het die televisie gaat worden. Jammer dat ie niet net iets groter is;).
Denk dat ik m ga kopen bij plasma-discounter. Of zijn er nog andere betrouwbare en goedkopere opties?
pi_119648775
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 17:58 schreef ninonala het volgende:
Wow. Bedankt voor de uitgebreide uitleg Dimens!
Denk ook dat het die televisie gaat worden. Jammer dat ie niet net iets groter is;).
Denk dat ik m ga kopen bij plasma-discounter. Of zijn er nog andere betrouwbare en goedkopere opties?
Geen probleem. Uiteindelijk zullen meer mensen hier waarschijnlijk iets aan hebben.

40" of 42", het is niet zo'n groot verschil hoor. Het gaat uiteindelijk om diagonaal 5 centimeter wat voor de uiteindelijke grote van de televisie niet eens heel veel meer is. Uiteindelijk moet het ook makkelijk kunnen. Op dit formaat zou je op 2 meter afstand kunnen zitten en een Full HD film kunnen kijken zonder dat je pixels kunt afscheiden van elkaar.

Waar je de televisie vandaan gaat halen, is geheel aan jou. Zelf zou ik het in een winkel of online winkel halen uit de buurt. In ieder geval niet uit een webshop aan de andere kant van Nederland. Mocht er iets zijn, dan kan ik tenminste langs gaan.

Tevens moet je oppassen voor online winkels. Wanneer ze uit het buitenland importeren en de televisie niet voor de Nederlandse markt bedoeld is, kan dat problemen opleveren met bijvoorbeeld ondersteuning voor de Ziggo/UPC CI+ module. Ik neem aan dat je zoiets gaat gebruiken of misschien toch een externe digitale decoder?

De ST50 kun je trouwens ook aansluiten op het netwerk. Hiermee zou je ook media kunnen streamen vanaf je computer naar de televisie toe. Zoals films en muziek. Echter is dit niet perfect. Kijk niet raar op wanneer de televisie een bepaalde film niet (goed) afspeelt.
Een externe mediaspeler zou beter zijn. Kan uiteraard later ook nog.

En nog een tip voor als je langer wilt genieten van plasma televisie is om de televisie in te spelen. Meningen lopen hierover uiteen maar als het mijn televisie zou zijn, zou ik het zekere voor het onzekere nemen en de televisie inspelen. Dit wilt zeggen dat je voor zo'n 200 uur de televisie eerst een heel kleurenpalet continue laat afspelen.
Het inspelen zorgt ervoor dat retentie tot een minimum wordt gebracht. Hierdoor hoef je helemaal niet meer bang te zijn voor inbranding en retentie van plasma televisies. Daar ze vroeger om bekend stonden.
De inspeel DVD zou je HIER kunnen downloaden.
  maandag 26 november 2012 @ 20:29:22 #15
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119651199
Ha, dimens. Ik wil ook een TV. Budget is zo'n 6-700 euro. Ik denk aan een 40-42 inch want ik zit zo ver niet van mijn tv.

Door de bomen zie ik het beeld niet meer. Geen voorkeur voor LCD, LED of plasma. TV zal zo'n 3 tot 5 uur per dag aanstaan gok ik.
Ik wil wel een TV met mooie kleuren, genoeg HDMI aansluitingen om iig mijn laptop, mediaplayer en een XBOX oid kan aansluiten. En ik wil de WII kunnen aan sluiten. En ik zal een HDMI poort voor de tv aansluiting moeten hebben?

Ook wil ik een home cinema/surround sound set willen. Maar daar heb ik nog minder kaas van gegeten :')

Ik heb verder geen merkvoorkeur, maar van wat ik rondom gehoord heb is Panasonic en LG niet zo goed, Samsung, sony en Philips wel?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119651587
Panasonic 42st50 zal zijn antwoord zijn.
pi_119652663
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 20:29 schreef kanovinnie het volgende:
Ha, dimens. Ik wil ook een TV. Budget is zo'n 6-700 euro. Ik denk aan een 40-42 inch want ik zit zo ver niet van mijn tv.

Door de bomen zie ik het beeld niet meer. Geen voorkeur voor LCD, LED of plasma. TV zal zo'n 3 tot 5 uur per dag aanstaan gok ik.
Ik wil wel een TV met mooie kleuren, genoeg HDMI aansluitingen om iig mijn laptop, mediaplayer en een XBOX oid kan aansluiten. En ik wil de WII kunnen aan sluiten. En ik zal een HDMI poort voor de tv aansluiting moeten hebben?

Ook wil ik een home cinema/surround sound set willen. Maar daar heb ik nog minder kaas van gegeten :')

Ik heb verder geen merkvoorkeur, maar van wat ik rondom gehoord heb is Panasonic en LG niet zo goed, Samsung, sony en Philips wel?
quote:
1s.gif Op maandag 26 november 2012 20:36 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
Panasonic TX-P42ST50 zal zijn antwoord zijn.
Inderdaad.

Tevens vind ik het vreemd dat je hoort dat Panasonic en LG slecht zijn, terwijl die het juist ontzettend goed doen. Philips doet het juist ontzettend slecht. Die moet je echt vermijden want een Philips kopen, is spijt krijgen.
  maandag 26 november 2012 @ 20:56:58 #18
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119652760
Ik zal 't morgen nog eens op mijn werk vragen aan degene die er volgens eigen zeggen verstand van heeft. Volgens mij is het ook heel erg afhankelijk van eigen ervaringen en mening.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  maandag 26 november 2012 @ 21:12:49 #19
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119653630
quote:
14s.gif Op maandag 26 november 2012 20:55 schreef Dimens het volgende:

[..]

[..]

Inderdaad.

Tevens vind ik het vreemd dat je hoort dat Panasonic en LG slecht zijn, terwijl die het juist ontzettend goed doen. Philips doet het juist ontzettend slecht. Die moet je echt vermijden want een Philips kopen, is spijt krijgen.
Vragen:

Zie ik het nou goed dat de SMART card er zo in kan?
Verder ziet die er goed uit, maar waarom die, en niet een andere?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  maandag 26 november 2012 @ 21:22:18 #20
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119654148
Overigens hebben mijn ouders een Sony Bravia, vind ik niets mis mee qua kleuren. Maar das is natuurlijk wel wat boven mijn budget.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119655039
de smart card kan er nooit zomaar in. daar heb je een CAM module voor nodig. Die panasonic is trouwens geschikt voor Ziggo.
pi_119655357
quote:
14s.gif Op maandag 26 november 2012 17:41 schreef Dimens het volgende:
LCD

LCD (niet LED) en plasma zijn twee hele verschillende technieken. LCD bestaat uit vloeibare kristallen (Liquid Crystal Dysplay) welke van zichzelf geen licht geven. Om iets te kunnen zien, moet er licht door de kristallen heen komen. Het kristal bepaalt hoeveel licht er voor een bepaalde kleur door gelaten mag worden.
Het licht achter LCD was vroeger CCFL wat staat voor Cold Cathode Fluorescent Lamp. Deze waren dan aan de zij-achterkant of aan de gehele achterkant van de televisie geplaatst en verlichtte de achterkant van de televisie zo de pixels licht door kunnen laten.

Nu is deze techniek vervangen voor LED verlichting. Deze is ook weer geplaatst aan de zij-achterkant of geheel achter de televisie. Aan de zij-achterkant komt het meeste voor, dat wordt ook wel Edge-lit LED genoemd. Die zul je in vrijwel elke LCD televisie zien die je in de winkel koopt. De techniek waarbij de LED lampen achter het LCD paneel zit, wordt Full-LED genoemd. Deze techniek zie je alleen bij sommige topmodellen televisies.
Het voordeel van de LED techniek bij LCD televisies, is dat de televisies zuiniger zijn en bij de Edge-lit LED techniek ook nog eens een stuk dunner dan de LCD televisies met CCFL verlichting. Echter is de kwaliteit van het beeld hierdoor niet drastisch verbeterd. Het bestaat ook al een tijd maar is pas sinds kort echt bekend geworden doordat er geadverteerd wordt met LED televisies. Eigenlijk heel fout dus, omdat menig consument hierdoor in de maling wordt genomen.

Plasma

Plasma is weer heel anders. Plasma is self-luminated wat wilt zeggen dat de pixels zelf licht geven. Er is dus geen licht achter het paneel nodig om de kleuren te kunnen zien. Plasma bestaat uit gas wat ontladen wordt en bij die ontlading een bepaalde hoeveelheid licht uitstraalt. Dit heeft een groot voordeel ten opzichte van LCD televisies doordat je diep zwart en grote contrasten kunt neerzetten. Plasma staat ook bekent om het zwarter dan zwart paneel. Waar LCD televisies (Edge-lit LED) ook bij donkere beelden vrijwel altijd een beetje licht zal geven, heeft plasma daar geen last van. Plasma is ook in staat om een deel van het scherm geheel verlicht te hebben en een ander deel van het scherm volledig zwart, daar LCD allerlei technieken moet toepassen om dat te compenseren wat met allemaal nadelen komt. Een van die technieken is backlight dimming waar het licht achter het LCD paneel dimt om het zwart, zwarter te behouden. Echter is daardoor hetgeen wat verlicht moet worden, minder verlicht.

Om het even in beeld te brengen;

[ afbeelding ] [ afbeelding ] [ afbeelding ]

Ook is plasma in staat om betere kleuren neer te zetten dan LCD. Kleuren zijn intenser en kleuren komen dichter bij de werkelijkheid. Rood is bijvoorbeeld een stuk roder (knalrood) dan op menig LCD televisie waar het meer vaal rood is.
Plasma cellen zijn ook een stuk sneller dan de vloeibare kristallen van LCD. Dit heeft ook te maken met Hz. Meer daarover in Plasma Hz.

Hertz (Hz)

Hz kennen we al langer. Hz kwam ook al voor in CRT, in volksmond beeldbuis, televisies. Echter is de techniek Hz die toen gebruikt werd heel anders dan de techniek die we nu gebruiken in plasma en LCD televisies.

CRT

In CRT televisie had je 50Hz televisies en 100Hz televisies. Bij 50Hz televisies had je te maken met 50 (interlaced) beelden die geplaatst werden. Echter werd dit beeld vrij kort geplaatst en duurde het vrij lang voordat het nieuwe beeld geplaatst werd. Hierdoor kreeg je tussen de beelden in een lange pauze en kreeg je flikkering van het beeld.

SPOILER: IN SPOILER VANWEGE ONRUSTIG BEELD
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Om dit te voorkomen, bedacht men de 100Hz CRT televisie. Hierbij liet de televisie het beeld nog een keer zien tussen die zwarte pauze in voordat het naar het volgende beeldje ging. Hierdoor werd de zwarte periode een stuk korter waardoor je ook minder trillingen zag en daardoor een rustig plaatje kreeg. Dat ziet er ongeveer zo uit. (vertraagd);

SPOILER: IN SPOILER VANWEGE ONRUSTIG BEELD
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
LCD

Voor LCD is dit anders. In principe is LCD continue doordat er geen trillingen in het beeld zijn. Je zou dus kunnen spreken over 0Hz, geen trillingen.
Wat is dan de 50Hz, 100Hz ed. van LCD televisies? Dat heeft te maken met het aantal beelden dat de televisie kan laten zien. Bij een 50Hz televisie, laat de televisie 50 beelden zien.

Maar wat is dan 100Hz LCD als je geen last hebt van trillingen? Dat komt omdat LCD met een probleem kampt, namelijk trage kristallen. Doordat LCD continue is, moet het van de ene kleur naar de andere kleur veranderen om een nieuw beeldje neer te zetten. Dat ziet er ongeveer zo uit.

[ afbeelding ]

De kristallen moeten van rood naar blauw maar dit kost tijd. Bij goedkope televisies (50Hz), kost dat zoveel tijd dat het volgende beeld al neergezet moet worden voordat de kristal zijn kleur bereikt heeft. Hij zou zeg maar op weg zijn van rood naar blauw maar is pas bij paars en krijgt dan al de informatie om naar groen te gaan. Dit gebeurt voornamelijk wanneer het beeld beweegt en als dat gebeurt, krijg je vervaging en onscherpe beelden. Dit noemt men motion blur. Dat ziet er zo uit;

[ afbeelding ]

Om dit te voorkomen, heeft men de kristallen van LCD nog sneller gemaakt. Echter is dat niet genoeg want de kristallen zijn lui. Ze zijn sneller maar omdat ze geen nieuwe informatie krijgen, veranderen ze niet zo snel als ze aankunnen. Er moet dus nieuwe informatie naar de kristal gestuurd worden om hem ook daadwerkelijk zo snel te maken als hij is en de kristal niet te laten luieren. Een nieuwe puls. Maar hetzelfde beeld tonen, is niet genoeg. Wat doe je dan? Dan ga je tussenbeelden verzinnen.
Dit noemt men frame/motion interpolation. Dit is een techniek waarbij met rekenalgoritmes uit twee beelden een nieuw beeld gecreëerd wordt, mooi heh?

[ afbeelding ]

Niet altijd. Deze techniek is namelijk niet foutloos, dat is onmogelijk. Een computer kan namelijk niet een perfect tussenbeeld creëren en daardoor krijg je beeldfouten, artefacten genoemd. De techniek wordt wel steeds meer door ontwikkeld waardoor het tussenbeeld steeds en steeds echter wordt.

Dit geldt dus voor een 100Hz televisie. Voor 200Hz LCD televisies wordt dus nog eens extra gedaan en zijn de kristallen op hun snelste. 200Hz is ook meteen het maximum, hoger gaan we niet. Dit is vrijwel motion blur vrij.
Als de televisie motion blur vrij is, spreek je over een motion resolution van 1080. Een slechte televisie, 50Hz, heeft vaak een motion resolution van 300. Hoe hoger de motion resolution, hoe scherper de televisie tijdens bewegende beelden. Helaas wordt dit niet in de specificaties gemeld.

Toch zie je LCD televisies met veel meer Hz. Tot in de 1200Hz zelfs, wat is dat dan? Marketing. Cijfertjes verkopen goed dus men is maar met cijfers gaan gooien.
Want wat doen die fabrikanten nou? Iets heel erg stom. Men is frame/motion interpolation gaan toepassen in zoverre dat de televisie het eigenlijk niet aan kan. De 50Hz LCD televisie, gaat er beelden bij verzinnen. Die laat hij niet zien want dat kan het 50Hz paneel niet, maar de fabrikanten kunnen wel adverteren met een televisie die 100Hz is. BULLSHIT!

En het gaat nog verder dan dat. Want waar je vroeger een 100Hz LCD televisie kocht waar het paneel 100Hz was, koop je nu een 400Hz televisie waar het paneel nog steeds 100Hz is maar waar ze een paar leuke trucs hebben toegepast om het 400Hz te mogen noemen. Een voorbeeld van een fabrikant die zo denkt; Het paneel is 100Hz, de frame/motion interpolation is 100Hz, al die 100 beelden worden ook nog eens extra mooi gemaakt en opgepoetst wat ook weer 100Hz is en we voegen nog eens extra frame interpolation toe wat ook weer 100Hz is. 100 + 100 + 100 + 100 = 400 dus we noemen het maar 400Hz.

Juist. Hier kun je best een beetje om huilen.

Plasma

Plasma is weer heel anders dan LCD en meer vergelijkbaar met CRT. Net als CRT trilt het maar dan op een hele hoge snelheid. De plasma cellen zijn namelijk zo snel, dat de meeste mensen het niet opvalt dat het beeld trilt. Waar CRT er lang over deed om van het ene beeld naar het andere beeld te veranderen, kan plasma dat in een tijdsbestek van 0,001ms doen. Hierdoor is de periode dat het beeld zwart is, veel korter en valt dat niet op.

[ afbeelding ]

Nu zie je overal geadverteerd staan dat plasma televisies 600Hz zijn, dit is niet zo. Plasma is voornamelijk 50Hz. Er zijn uitzonderingen zoals de Panasonic VT50 die bij films 94Hz is, maar dat zijn echt uitzonderingen. Meer heeft het ook niet nodig want met een 50Hz plasma televisie kun je prima een plaatje neerzetten wat geen motion blur heeft. De motion resolution van een Full HD plasma televisie is dan ook altijd 1080, het maximum.

[ afbeelding ]

Maar waarom dan die 600Hz? Omdat het anders niet verkoopt. Als CRT al in staat was om 100Hz neer te zetten, dan is plasma met 50Hz een stap achteruit. Dus verzint men ook bij plasma vieze trucs om hun televisies 600Hz te mogen noemen. Puur om te kunnen verkopen, want daar gaat het om. En zolang mensen erin trappen, wordt het gedaan.

Gamen

Oei, een hele boel wat hierboven staat, geldt ineens niet meer.
Elke televisie tegenwoordig heeft een zogenaamde Game-modus. Al die technieken die we hierboven hebben besproken, kosten namelijk tijd. Voor gamers is tijd belangrijk want stel je bent een schietspel aan het doen en de televisie laat te laat zien dat er iemand voorbij loopt? Dan schiet je te laat en mis, gemiste kans. Jammer. Je bent de loser van het spel.

In de game-modus worden al die leuke technieken uitgeschakeld om tijd te winnen en de input lag, de tijd die de televisie nodig heeft om van het signaal wat hij binnen krijgt een beeld te maken, zo laag als mogelijk te houden. De motion resolution gaat voor LCD televisies dan ook bijna altijd omlaag waardoor je scherpte gaat verliezen, zonde. Voor plasma blijft deze wel altijd goed want die blijft 1080 of in het geval van een HD ready plasma 768.
Het kan dus zijn dat je Full HD 100Hz LCD televisie een motion resolution van 800 heeft wanneer je gewoon televisie kijkt, maar in de game-modus een motion resolution van 600 en dan ineens minder scherp is dan de HD ready plasma televisie met een motion resolution van 768.

Motion resolution en input lag zijn dus belangrijk voor gamers. Helaas staat dit ook niet tussen de specificaties maar dit is vaak wel op internet te vinden of te schatten naarmate je kennis reikt.
Heel erg bedankt voor deze post _O_
pi_119655505
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 21:12 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Vragen:

Zie ik het nou goed dat de SMART card er zo in kan?
Verder ziet die er goed uit, maar waarom die, en niet een andere?
Niet direct maar het kan ja. Dit gaat met behulp van een CI+ module welke je bij jouw provider kunt krijgen. Daar kun je de Smart Card dan in schuiven welke vervolgens in de televisie gaat. Dan kun je de coax kabel direct in de televisie stoppen, net zoals het vroeger bij analoge televisie ging. Let erop dat je hiervoor wel een goede kabel moet hebben zoals die van Hirschmann.

En waarom deze? Je kunt het zelf lezen op HDTVTest.co.uk die het heel goed tot in de details uitlegt.
Het is niet de perfecte televisie maar voor de prijs van ¤700,- krijg je geen betere televisie.
  maandag 26 november 2012 @ 21:58:41 #24
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119655876
Hmmm, lengte van de kabel kan ik nu nog niet bepalen. Daar kom ik je tegen die tijd wel mee vervelen :P

Als ik straks een goede kabel vanaf 't stopcontact naar mijn tv heb, hoe weet ik dan dat de kabel die in de muur en in het gebouw (appartementencomplex) goed genoeg is?

En weet jij, naast een hoop over TV's, ook nog iets over surroundsets?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119656740
quote:
14s.gif Op maandag 26 november 2012 17:41 schreef Dimens het volgende:
LCD

LCD (niet LED) en plasma zijn twee hele verschillende technieken. LCD bestaat uit vloeibare kristallen (Liquid Crystal Dysplay) welke van zichzelf geen licht geven. Om iets te kunnen zien, moet er licht door de kristallen heen komen. Het kristal bepaalt hoeveel licht er voor een bepaalde kleur door gelaten mag worden.
Het licht achter LCD was vroeger CCFL wat staat voor Cold Cathode Fluorescent Lamp. Deze waren dan aan de zij-achterkant of aan de gehele achterkant van de televisie geplaatst en verlichtte de achterkant van de televisie zo de pixels licht door kunnen laten.

Nu is deze techniek vervangen voor LED verlichting. Deze is ook weer geplaatst aan de zij-achterkant of geheel achter de televisie. Aan de zij-achterkant komt het meeste voor, dat wordt ook wel Edge-lit LED genoemd. Die zul je in vrijwel elke LCD televisie zien die je in de winkel koopt. De techniek waarbij de LED lampen achter het LCD paneel zit, wordt Full-LED genoemd. Deze techniek zie je alleen bij sommige topmodellen televisies.
Het voordeel van de LED techniek bij LCD televisies, is dat de televisies zuiniger zijn en bij de Edge-lit LED techniek ook nog eens een stuk dunner dan de LCD televisies met CCFL verlichting. Echter is de kwaliteit van het beeld hierdoor niet drastisch verbeterd. Het bestaat ook al een tijd maar is pas sinds kort echt bekend geworden doordat er geadverteerd wordt met LED televisies. Eigenlijk heel fout dus, omdat menig consument hierdoor in de maling wordt genomen.

Plasma

Plasma is weer heel anders. Plasma is self-luminated wat wilt zeggen dat de pixels zelf licht geven. Er is dus geen licht achter het paneel nodig om de kleuren te kunnen zien. Plasma bestaat uit gas wat ontladen wordt en bij die ontlading een bepaalde hoeveelheid licht uitstraalt. Dit heeft een groot voordeel ten opzichte van LCD televisies doordat je diep zwart en grote contrasten kunt neerzetten. Plasma staat ook bekent om het zwarter dan zwart paneel. Waar LCD televisies (Edge-lit LED) ook bij donkere beelden vrijwel altijd een beetje licht zal geven, heeft plasma daar geen last van. Plasma is ook in staat om een deel van het scherm geheel verlicht te hebben en een ander deel van het scherm volledig zwart, daar LCD allerlei technieken moet toepassen om dat te compenseren wat met allemaal nadelen komt. Een van die technieken is backlight dimming waar het licht achter het LCD paneel dimt om het zwart, zwarter te behouden. Echter is daardoor hetgeen wat verlicht moet worden, minder verlicht.

Om het even in beeld te brengen;

[ afbeelding ] [ afbeelding ] [ afbeelding ]

Ook is plasma in staat om betere kleuren neer te zetten dan LCD. Kleuren zijn intenser en kleuren komen dichter bij de werkelijkheid. Rood is bijvoorbeeld een stuk roder (knalrood) dan op menig LCD televisie waar het meer vaal rood is.
Plasma cellen zijn ook een stuk sneller dan de vloeibare kristallen van LCD. Dit heeft ook te maken met Hz. Meer daarover in Plasma Hz.

Hertz (Hz)

Hz kennen we al langer. Hz kwam ook al voor in CRT, in volksmond beeldbuis, televisies. Echter is de techniek Hz die toen gebruikt werd heel anders dan de techniek die we nu gebruiken in plasma en LCD televisies.

CRT

In CRT televisie had je 50Hz televisies en 100Hz televisies. Bij 50Hz televisies had je te maken met 50 (interlaced) beelden die geplaatst werden. Echter werd dit beeld vrij kort geplaatst en duurde het vrij lang voordat het nieuwe beeld geplaatst werd. Hierdoor kreeg je tussen de beelden in een lange pauze en kreeg je flikkering van het beeld.

SPOILER: IN SPOILER VANWEGE ONRUSTIG BEELD
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Om dit te voorkomen, bedacht men de 100Hz CRT televisie. Hierbij liet de televisie het beeld nog een keer zien tussen die zwarte pauze in voordat het naar het volgende beeldje ging. Hierdoor werd de zwarte periode een stuk korter waardoor je ook minder trillingen zag en daardoor een rustig plaatje kreeg. Dat ziet er ongeveer zo uit. (vertraagd);

SPOILER: IN SPOILER VANWEGE ONRUSTIG BEELD
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
LCD

Voor LCD is dit anders. In principe is LCD continue doordat er geen trillingen in het beeld zijn. Je zou dus kunnen spreken over 0Hz, geen trillingen.
Wat is dan de 50Hz, 100Hz ed. van LCD televisies? Dat heeft te maken met het aantal beelden dat de televisie kan laten zien. Bij een 50Hz televisie, laat de televisie 50 beelden zien.

Maar wat is dan 100Hz LCD als je geen last hebt van trillingen? Dat komt omdat LCD met een probleem kampt, namelijk trage kristallen. Doordat LCD continue is, moet het van de ene kleur naar de andere kleur veranderen om een nieuw beeldje neer te zetten. Dat ziet er ongeveer zo uit.

[ afbeelding ]

De kristallen moeten van rood naar blauw maar dit kost tijd. Bij goedkope televisies (50Hz), kost dat zoveel tijd dat het volgende beeld al neergezet moet worden voordat de kristal zijn kleur bereikt heeft. Hij zou zeg maar op weg zijn van rood naar blauw maar is pas bij paars en krijgt dan al de informatie om naar groen te gaan. Dit gebeurt voornamelijk wanneer het beeld beweegt en als dat gebeurt, krijg je vervaging en onscherpe beelden. Dit noemt men motion blur. Dat ziet er zo uit;

[ afbeelding ]

Om dit te voorkomen, heeft men de kristallen van LCD nog sneller gemaakt. Echter is dat niet genoeg want de kristallen zijn lui. Ze zijn sneller maar omdat ze geen nieuwe informatie krijgen, veranderen ze niet zo snel als ze aankunnen. Er moet dus nieuwe informatie naar de kristal gestuurd worden om hem ook daadwerkelijk zo snel te maken als hij is en de kristal niet te laten luieren. Een nieuwe puls. Maar hetzelfde beeld tonen, is niet genoeg. Wat doe je dan? Dan ga je tussenbeelden verzinnen.
Dit noemt men frame/motion interpolation. Dit is een techniek waarbij met rekenalgoritmes uit twee beelden een nieuw beeld gecreëerd wordt, mooi heh?

[ afbeelding ]

Niet altijd. Deze techniek is namelijk niet foutloos, dat is onmogelijk. Een computer kan namelijk niet een perfect tussenbeeld creëren en daardoor krijg je beeldfouten, artefacten genoemd. De techniek wordt wel steeds meer door ontwikkeld waardoor het tussenbeeld steeds en steeds echter wordt.

Dit geldt dus voor een 100Hz televisie. Voor 200Hz LCD televisies wordt dus nog eens extra gedaan en zijn de kristallen op hun snelste. 200Hz is ook meteen het maximum, hoger gaan we niet. Dit is vrijwel motion blur vrij.
Als de televisie motion blur vrij is, spreek je over een motion resolution van 1080. Een slechte televisie, 50Hz, heeft vaak een motion resolution van 300. Hoe hoger de motion resolution, hoe scherper de televisie tijdens bewegende beelden. Helaas wordt dit niet in de specificaties gemeld.

Toch zie je LCD televisies met veel meer Hz. Tot in de 1200Hz zelfs, wat is dat dan? Marketing. Cijfertjes verkopen goed dus men is maar met cijfers gaan gooien.
Want wat doen die fabrikanten nou? Iets heel erg stom. Men is frame/motion interpolation gaan toepassen in zoverre dat de televisie het eigenlijk niet aan kan. De 50Hz LCD televisie, gaat er beelden bij verzinnen. Die laat hij niet zien want dat kan het 50Hz paneel niet, maar de fabrikanten kunnen wel adverteren met een televisie die 100Hz is. BULLSHIT!

En het gaat nog verder dan dat. Want waar je vroeger een 100Hz LCD televisie kocht waar het paneel 100Hz was, koop je nu een 400Hz televisie waar het paneel nog steeds 100Hz is maar waar ze een paar leuke trucs hebben toegepast om het 400Hz te mogen noemen. Een voorbeeld van een fabrikant die zo denkt; Het paneel is 100Hz, de frame/motion interpolation is 100Hz, al die 100 beelden worden ook nog eens extra mooi gemaakt en opgepoetst wat ook weer 100Hz is en we voegen nog eens extra frame interpolation toe wat ook weer 100Hz is. 100 + 100 + 100 + 100 = 400 dus we noemen het maar 400Hz.

Juist. Hier kun je best een beetje om huilen.

Plasma

Plasma is weer heel anders dan LCD en meer vergelijkbaar met CRT. Net als CRT trilt het maar dan op een hele hoge snelheid. De plasma cellen zijn namelijk zo snel, dat de meeste mensen het niet opvalt dat het beeld trilt. Waar CRT er lang over deed om van het ene beeld naar het andere beeld te veranderen, kan plasma dat in een tijdsbestek van 0,001ms doen. Hierdoor is de periode dat het beeld zwart is, veel korter en valt dat niet op.

[ afbeelding ]

Nu zie je overal geadverteerd staan dat plasma televisies 600Hz zijn, dit is niet zo. Plasma is voornamelijk 50Hz. Er zijn uitzonderingen zoals de Panasonic VT50 die bij films 94Hz is, maar dat zijn echt uitzonderingen. Meer heeft het ook niet nodig want met een 50Hz plasma televisie kun je prima een plaatje neerzetten wat geen motion blur heeft. De motion resolution van een Full HD plasma televisie is dan ook altijd 1080, het maximum.

[ afbeelding ]

Maar waarom dan die 600Hz? Omdat het anders niet verkoopt. Als CRT al in staat was om 100Hz neer te zetten, dan is plasma met 50Hz een stap achteruit. Dus verzint men ook bij plasma vieze trucs om hun televisies 600Hz te mogen noemen. Puur om te kunnen verkopen, want daar gaat het om. En zolang mensen erin trappen, wordt het gedaan.

Gamen

Oei, een hele boel wat hierboven staat, geldt ineens niet meer.
Elke televisie tegenwoordig heeft een zogenaamde Game-modus. Al die technieken die we hierboven hebben besproken, kosten namelijk tijd. Voor gamers is tijd belangrijk want stel je bent een schietspel aan het doen en de televisie laat te laat zien dat er iemand voorbij loopt? Dan schiet je te laat en mis, gemiste kans. Jammer. Je bent de loser van het spel.

In de game-modus worden al die leuke technieken uitgeschakeld om tijd te winnen en de input lag, de tijd die de televisie nodig heeft om van het signaal wat hij binnen krijgt een beeld te maken, zo laag als mogelijk te houden. De motion resolution gaat voor LCD televisies dan ook bijna altijd omlaag waardoor je scherpte gaat verliezen, zonde. Voor plasma blijft deze wel altijd goed want die blijft 1080 of in het geval van een HD ready plasma 768.
Het kan dus zijn dat je Full HD 100Hz LCD televisie een motion resolution van 800 heeft wanneer je gewoon televisie kijkt, maar in de game-modus een motion resolution van 600 en dan ineens minder scherp is dan de HD ready plasma televisie met een motion resolution van 768.

Motion resolution en input lag zijn dus belangrijk voor gamers. Helaas staat dit ook niet tussen de specificaties maar dit is vaak wel op internet te vinden of te schatten naarmate je kennis reikt.
Mooie post _O_
pi_119658635
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 21:58 schreef kanovinnie het volgende:
Hmmm, lengte van de kabel kan ik nu nog niet bepalen. Daar kom ik je tegen die tijd wel mee vervelen :P

Als ik straks een goede kabel vanaf 't stopcontact naar mijn tv heb, hoe weet ik dan dat de kabel die in de muur en in het gebouw (appartementencomplex) goed genoeg is?

En weet jij, naast een hoop over TV's, ook nog iets over surroundsets?
Hmm, bij welke provider zit je? Want de CI+ module geldt alleen voor kabel, satelliet en terrestrial (digitenne) televisie.Wanneer je IPTV televisie hebt, is dit niet mogelijk. Dan zit je altijd vast aan een kastje van de provider.

Over audio heb ik minder verstand maar wel een beetje verstand. Wat ik je zou aanraden, is om losse componenten te kopen. Dat wilt zeggen een losse versterker/receiver, een losse blu-ray speler en losse speakers. Ja, dit is duurder dan zomaar even een Surround systeem in de winkel kopen maar het geeft wel ontzettend goed geluid. Eventueel koop je eerst een losse receiver en alleen 2 van die speakers en spaart dan verder voor meer speakers. Dat ben ik uiteindelijk ook van plan om te gaan doen.
  maandag 26 november 2012 @ 23:05:21 #27
230788 n8n
Pragmatisch
pi_119659247
Surround zou ik 2 torens voor en boekenkastsize speakers achter en center. Bij mn ouders is een subwoofer dan overbodig
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_119659716
Bijeen surround set is het belangrijk wat je er voornamelijk op gaat luisteren, wat je budget is. En vooral veel luisteren watjezelf prettig in het gehoor vind liggen.
  dinsdag 27 november 2012 @ 00:32:17 #29
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_119662673
Moet je ook mooi vinden. Helaas kiezen mensen vaak voor looks ipv geluid. Op zich wel te begrijpen overigens
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_119663195
Top uitleg, Dimens :) Ik heb lange tijd gedacht dat de plasma refresh rate hetzelfde werkte als CRT televisies, mede doordat ik in winkels ook erg vaak de plasma's enorm zag trillen in vergelijking met de LCD's die ernaast stonden. Dat dit vooral komt door de vreselijk slechte belichting in zulke zaken (soms gecombineerd met vaak slechte instellingen op de televisies) kwam ik achter toen ik plasma's bekeek in realistische huiskamer omgevingen, damn wat zien ze er dan strak uit.

De ST50 is absoluut dé TV van 2012 in de categorie 42" en hoger, vanwege de perfecte prijs/kwaliteit verhouding.
  dinsdag 27 november 2012 @ 06:31:13 #31
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119664200
quote:
14s.gif Op maandag 26 november 2012 22:51 schreef Dimens het volgende:

[..]

Hmm, bij welke provider zit je? Want de CI+ module geldt alleen voor kabel, satelliet en terrestrial (digitenne) televisie.Wanneer je IPTV televisie hebt, is dit niet mogelijk. Dan zit je altijd vast aan een kastje van de provider.

Over audio heb ik minder verstand maar wel een beetje verstand. Wat ik je zou aanraden, is om losse componenten te kopen. Dat wilt zeggen een losse versterker/receiver, een losse blu-ray speler en losse speakers. Ja, dit is duurder dan zomaar even een Surround systeem in de winkel kopen maar het geeft wel ontzettend goed geluid. Eventueel koop je eerst een losse receiver en alleen 2 van die speakers en spaart dan verder voor meer speakers. Dat ben ik uiteindelijk ook van plan om te gaan doen.
UPC of tele2.

Over het audio ga ik ook ff nadenken en kijken. Bedankt!
Hoe komt het dat je hier zoveel van weet, zit je in de TV branche of heb je er wel veel tijd ingestoken?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 27 november 2012 @ 08:15:35 #32
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_119664678
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 06:31 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

UPC of tele2.

Over het audio ga ik ook ff nadenken en kijken. Bedankt!
Hoe komt het dat je hier zoveel van weet, zit je in de TV branche of heb je er wel veel tijd ingestoken?
persoonlijke interesse geloof ik. Mijn kennis is redelijk op nivo, maar dimens zit er nog dieper in

@trilverhaal hierboven, dat komt door die tlbuizen bij veel winkels. Sommige mensen zeggen dat ze het in een normale situatie ook zien, maar ik heb het nooit waargenomen
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_119665417
Ideetje, een nieuwe tv topic aanmaken ? Aangezien ik hier altijd wel vragen zie over ik wil een nieuwe tv blabla.

Waarom niet gewoon een algemeen topic?
pi_119667470
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 00:55 schreef Henno het volgende:
Top uitleg, Dimens :) Ik heb lange tijd gedacht dat de plasma refresh rate hetzelfde werkte als CRT televisies, mede doordat ik in winkels ook erg vaak de plasma's enorm zag trillen in vergelijking met de LCD's die ernaast stonden. Dat dit vooral komt door de vreselijk slechte belichting in zulke zaken (soms gecombineerd met vaak slechte instellingen op de televisies) kwam ik achter toen ik plasma's bekeek in realistische huiskamer omgevingen, damn wat zien ze er dan strak uit.
Dit is inderdaad iets wat bij plasma van belang is. Dat is denk ik ook een van de voornaamste redenen dat plasma tegenwoordig zo slecht verkocht wordt. Het ziet er in de winkel gewoon slecht uit en een LCD trekt gewoon veel meer. Fel beeld, overdreven kleuren, extra contouren/scherpte maar eigenlijk ontzettend onnatuurlijk.

Eenmaal in een thuissituatie zou denk ik iedereen voor een plasma televisie kiezen wanneer de twee technieken naast elkaar staan.

Over die trillingen, ze zijn wel zichtbaar. Maar alleen op bepaalde momenten zul je ze zien. In principe zijn onze ogen namelijk in staat om die trillingen te zien maar deze worden eruit gefilterd door onze hersenen. Op het moment dat je dus net naar een plasma televisie gaat kijken terwijl je net naar een statisch beeld hebt gekeken (Laptop/mobiel), zul je kort die trillingen kunnen waarnemen. Je hersenen moeten even herstellen en en die trillingen weg halen.

Er is een groep mensen die de trillingen wel waar kan nemen. Mensen met oogproblemen zoals Nystagmus waar de communicatie tussen ogen en hersens niet goed verloopt. Daar zullen de hersens zich niet aanpassen aan het beeld en zien ze die trillingen.

Je kunt het zelf ook beïnvloeden. Ga voor een plasma televisie staan en denk continue aan die trillingen. Dan ga je ze zien.

Je kunt het ook zien wanneer je langs een plasma televisie heen kijkt. In je ooghoeken passen je hersens zich niet aan, aan de Hz van het beeld. Dan zul je dus die trillingen ook waar kunnen nemen.

Waar meer mensen het zien, is wanneer het beeld ontzettend fel is in een bepaalde kleur. Bij wit is dat vooral omdat daar het contrast tussen fel wit en dan even dat zwarte beeld ontzettend hoog is. Je hersens kunnen dat dan niet goed meer corrigeren waardoor de Hz zichtbaar wordt. Vraag een plasma bezitter en er zullen een aantal tussen zitten die dat kunnen bevestigen.

Maar van alles hierboven, zul je bij normaal televisie kijken geen last hebben.
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 06:31 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

UPC of tele2.

Over het audio ga ik ook ff nadenken en kijken. Bedankt!
Hoe komt het dat je hier zoveel van weet, zit je in de TV branche of heb je er wel veel tijd ingestoken?
UPC maakt gebruik van van de kabel dus daar kan dit. Daar kun je bij UPC een CI+ module huren en deze inclusief met je smartcard in de televisie gebruiken. Voordeel daarmee is dat je op dat moment dus maar een afstandsbediening nodig hebt en niet twee.

Hoe ik dit allemaal weet? Ik heb bij BCC gewerkt en daar is mijn liefde voor televisies ontstaan. Daar had ik het ook zo geregeld dat ik eerst met een televisie mocht spelen voordat hij in de winkel kwam te staan. Voordeel was dat ik hem achter de schermen bij normaal/geen licht dus kon bekijken. Ook vaak genoeg na sluitingstijd het licht bij de televisies uit gezet en daarna televisies met elkaar vergeleken.

Het is een hobby van mij geworden. De een gaat treinen spotten, ik televisies. Tot ergernis van sommige mensen om mij heen. Die zitten allemaal met een door mij gekalibreerde televisie of ze dat nou willen of niet. :')
  dinsdag 27 november 2012 @ 11:05:23 #35
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119667644
Kom je een keer een kop koffie drinken? :P
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119667833
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:05 schreef kanovinnie het volgende:
Kom je een keer een kop koffie drinken? :P
Heh heh. Een biertje dan wel, dat is prima.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-11-2012 11:13:33 ]
  dinsdag 27 november 2012 @ 18:30:47 #37
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119681328
http://www.bol.com/nl/p/p(...)tv/9000000012176572/

Denk ik eventjes die tv via bol.com voor 630 ipv 680 bij andere winkels te bestellen, zie ik dat ie net ff anders is. Waar het nou aan ligt is mij ook een raadsel want alle specs lijken 'tzelfde. Al zeggen sommige site's dattie HD ready is en dat degene die jij aanraad HD is.

Pffff. Bomen, bos.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119682991
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 18:30 schreef kanovinnie het volgende:
http://www.bol.com/nl/p/p(...)tv/9000000012176572/

Denk ik eventjes die tv via bol.com voor 630 ipv 680 bij andere winkels te bestellen, zie ik dat ie net ff anders is. Waar het nou aan ligt is mij ook een raadsel want alle specs lijken 'tzelfde. Al zeggen sommige site's dattie HD ready is en dat degene die jij aanraad HD is.

Pffff. Bomen, bos.
Dat is het model onder de ST50 van Panasonic. Die heeft een resolutie van 1920x1080 wat dezelfde resolutie is als de ST50, dus ook Full HD.

Maar als het aan mij ligt, is de ST50 het wat hij meer kost zeker waard. Al is het alleen al omdat de luminance van de ST50 een stuk hoger en je daardoor in verlichte kamers het beeld nog duidelijker kunt zien.
pi_119683020
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 18:30 schreef kanovinnie het volgende:
http://www.bol.com/nl/p/p(...)tv/9000000012176572/

Denk ik eventjes die tv via bol.com voor 630 ipv 680 bij andere winkels te bestellen, zie ik dat ie net ff anders is. Waar het nou aan ligt is mij ook een raadsel want alle specs lijken 'tzelfde. Al zeggen sommige site's dattie HD ready is en dat degene die jij aanraad HD is.

Pffff. Bomen, bos.
UT50 is gewoon 1920x1080 (Full HD), maar dan iets uitgekleder (zo ontbreekt een coating die voor een dieper zwart zorgt en heb je minder HDMI ingangen) vergeleken met de ST50.
  dinsdag 27 november 2012 @ 19:19:18 #40
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119683095
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 19:16 schreef Henno het volgende:

[..]

UT50 is gewoon 1920x1080 (Full HD), maar dan iets uitgekleder (zo ontbreekt een coating die voor een dieper zwart zorgt en heb je minder HDMI ingangen) vergeleken met de ST50.
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 november 2012 19:15 schreef Dimens het volgende:

[..]

Dat is het model onder de ST50 van Panasonic. Die heeft een resolutie van 1920x1080 wat dezelfde resolutie is als de ST50, dus ook Full HD.

Maar als het aan mij ligt, is de ST50 het wat hij meer kost zeker waard. Al is het alleen al omdat de luminance van de ST50 een stuk hoger en je daardoor in verlichte kamers het beeld nog duidelijker kunt zien.
Dus dat is iets wat je echt moet weten, want ik zou daar zelf zo 1-2-3 niet achter komen. ^O^
Morgenavond maar ff kijken voor hoeveel ik 'm bij de Saturn kan halen. Misschien goedkoper dan op inet (daar 710 euro vs 680 van andere shops).

Moet ik alleen nog iets van surroundsound zoeken. Daar heb ik het liefst toch een versterker voor me eventueel blu-ray erin (al kan dat ook via mijn laptop).
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119683382
Veel reviews lezen helpt, soms worden toestellen best goed ontleed en vergeleken. Op de grote HDTV sites komen deze Panasonic modellen altijd goed eruit, dus welke je ook neemt, een miskoop doen doe je niet gauw denk ik :)

Als ik zo kijk naar de Tweakers pricewatch schelen de 42" UT50 en ST50 maar een meiertje ofzo, dan zou ik inderdaad gewoon de ST50 pakken. Bedenk dat je er als het goed is jaren tegenaan gaat kijken.
  dinsdag 27 november 2012 @ 19:56:22 #42
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119684733
Ga ik doen ja.
Kennen jullie deze webshop?
http://www.plattetvdiscounter.nl/product/panasonic-txp42st50/
Leek me nog het meest betrouwbaar.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119686181
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 19:56 schreef kanovinnie het volgende:
Ga ik doen ja.
Kennen jullie deze webshop?
http://www.plattetvdiscounter.nl/product/panasonic-txp42st50/
Leek me nog het meest betrouwbaar.
Geen idee, nooit van gehoord. Ik zou hem gewoon bij Saturn halen en daar nog iets met de prijs proberen. Meestal kun je dan nog wel wat korting krijgen en je weet zeker dat het betrouwbaar is.
  dinsdag 27 november 2012 @ 20:30:31 #44
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119686317
Morgen ff proberen. Thanks Dimens ^O^
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 28 november 2012 @ 21:01:38 #45
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119726866
Tsjah. Bij Saturn is nu een 15 euro korting per 100 euro die je uitgeeft op een paar modellen... Maar niet die ik voor ogen had natuurlijk :')

Tevens zag ik deze daar:
http://www.plattetvdiscou(...)a58rMCFXDLtAodxi0ATA

Mooi! O+

Morgen of volgende week nog eens kijken bij de Saturn of er een andere TV is die net zo mooi enzo is als die panasonic.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119732241
Die harman en Karton set geeft een acceptabel geluid. Persoonlijk vind ik hem iets te warm en vol klinken. Maar zeker niet slecht.

Over die tv moet ke niet moeilijk doen en gewoon een st50 gaan halen. Zelf ken ik 3 mensen met een st50. Alledrie zijn ze er tevreden over.
pi_119734997
Ja gewoon bij een TV dealer in de buurt halen, is toch wel prettig als je eens service nodig hebt.
  donderdag 29 november 2012 @ 07:39:48 #48
389307 1marcelfilms
(permanent verbannen)
pi_119737164
Echter is dat niet genoeg want de kristallen zijn lui...
Lui.......
_O-
vroeger was alles beter
ìk_vôél_më_èëñzâám_ën_ållêén_v­ándàâg_wïl_ìemånd_mêt_mê_präté­ñ
  donderdag 29 november 2012 @ 08:06:52 #49
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_119737373
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 19:56 schreef kanovinnie het volgende:
Ga ik doen ja.
Kennen jullie deze webshop?
http://www.plattetvdiscounter.nl/product/panasonic-txp42st50/
Leek me nog het meest betrouwbaar.
mijn tv komt daar vandaan, is een goede shop
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_119738904
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2012 07:39 schreef 1marcelfilms het volgende:
Echter is dat niet genoeg want de kristallen zijn lui...
Lui.......
_O-
Ja? Iets op aan te merken.
  donderdag 29 november 2012 @ 21:06:01 #51
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119760055
quote:
7s.gif Op donderdag 29 november 2012 09:56 schreef Dimens het volgende:

[..]

Ja? Iets op aan te merken.
Je loopt me niet te neppen he, dat ik straks voor 700 euro een kut tv heb?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119760310
quote:
4s.gif Op donderdag 29 november 2012 21:06 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Je loopt me niet te neppen he, dat ik straks voor 700 euro een kut tv heb?
Waarom zou ik dat doen?
  donderdag 29 november 2012 @ 21:13:19 #53
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119760375
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 21:12 schreef Dimens het volgende:

[..]

Waarom zou ik dat doen?
Geen idee, maar dat zou wel een goede grap zijn om een aardige jongen als ik in de zeik te nemen. En dat zou je lukken ook, want hij staat nu te wachten tot hij dit weekend mag shinen :P
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119760628
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 21:13 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Geen idee, maar dat zou wel een goede grap zijn om een aardige jongen als ik in de zeik te nemen. En dat zou je lukken ook, want hij staat nu te wachten tot hij dit weekend mag shinen :P
Dan zou mijn hele verhaal over LCD, Plasma, CRT, Hz e.d. wel heel erg overtuigend zijn en niemand die het opvalt. Het zou wel een goede troll zijn.

Maar nee. In DIG ben ik gewoon eerlijk en vooral als het om televisie topics gaat, ben ik serieus.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-11-2012 21:18:48 ]
  donderdag 29 november 2012 @ 21:22:17 #55
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_119760855
En een philips surround set, 2.1.

Bedankt voor de hulp, zal een goed woordje voor je doen mocht ik ooit wat over je banduur te zeggen hebben.
nooit dus :P
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_119761290
quote:
14s.gif Op donderdag 29 november 2012 21:22 schreef kanovinnie het volgende:
En een philips surround set, 2.1.

Bedankt voor de hulp, zal een goed woordje voor je doen mocht ik ooit wat over je banduur te zeggen hebben.
nooit dus :P
Ga ik een ban krijgen? :'( [/slowchat]
pi_119761919
Oh trouwens, die BDS300 is een goede. Maar als je van plan bent om 3D films te gaan kijken, kun je misschien beter de BDS370 nemen aangezien die ook ondersteuning voor 3D heeft.

Die BDS300 voor films. _O_ Wel actiefilms, dan tril je van de bank af. _O_
pi_119836499
Heren. Gisteren de P42ST50 gehaald bij de mediamarkt.
Hij kostte daar nog ¤879,-, maar na onderhandelen hebben we hem mee kunnen nemen voor ¤699,-
Vandaag maar eens installeren denk ik. Wat vinden jullie dat we moeten doen met 'inspelen' etc?
De verkopers in de winkel zijn niet echt duidelijk. De een zegt dat we eerst een paar films moeten afspelen ipv 'gewone tv kijken' en de ander zegt dat we gewoon gelijk tv kunnen gaan kijken en dat inspelen etc niet meer nodig is.
Op internet lees ik bijv. dat ik de contrastratio in het begin wat lager in moet stellen, maar daar hoor ik de verkopers totaal niet over.

Wat is jullie advies?
pi_119837555
thx true cinema instellen en dan gewoon normaal kijken. en als het kan altijd 16:9 kijken zonder zwarte balken.
pi_119849421
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 11:07 schreef ninonala het volgende:
Heren. Gisteren de P42ST50 gehaald bij de mediamarkt.
Hij kostte daar nog ¤879,-, maar na onderhandelen hebben we hem mee kunnen nemen voor ¤699,-
Vandaag maar eens installeren denk ik. Wat vinden jullie dat we moeten doen met 'inspelen' etc?
De verkopers in de winkel zijn niet echt duidelijk. De een zegt dat we eerst een paar films moeten afspelen ipv 'gewone tv kijken' en de ander zegt dat we gewoon gelijk tv kunnen gaan kijken en dat inspelen etc niet meer nodig is.
Op internet lees ik bijv. dat ik de contrastratio in het begin wat lager in moet stellen, maar daar hoor ik de verkopers totaal niet over.

Wat is jullie advies?
De meningen lopen inderdaad nogal uiteen. Als het mijn televisies zou zijn, zou ik hem inspelen de eerste uren. Gewoon voor de zekerheid en veel kwaad, op wat energie kosten na, kan het ook niet. Maar liever een paar euro extra aan energie kosten dan dat je misschien wel retentie gaat krijgen.

Of inderdaad op laag contrast fullscreen kijken en pas later het geheel goed kalibreren.
pi_124280018
quote:
Ik had het gelezen ja. Goed en slecht nieuws dus.

Het goede nieuws;

Panasonic moet nu als een malle met de techniek OLED aan de gang waardoor de ontwikkelingen sneller zullen gaan en we binnenkort al de eerste OLED televisies in woningen kunnen gaan zien staan.

Het slechte nieuws;

De OLED televisies zullen beduidend duurder worden dan de plasma televisies van nu. En dan is het nog maar de vraag hoe de kwaliteit is. Plasma is een bewezen techniek, OLED moet staat nog in de kinderschoenen.

Echter is dit nog niet door Panasonic bevestigd. Het zou mooi zijn als ze nog plasma televisie zouden blijven maken. Want anders krijg je hetzelfde als met de Pioneer Kuro televisies.
pi_124280399
Over dat Panasonic zou stoppen met plasma tv's maken had ik laatst nog een video gezien
(vanaf 9:03)
Ze hadden gebeld naar Panasonic Benelux en die wist van niks. De woordvoerder zei ook dat terwijl ze bij zulke cruciale veranderingen waarschijnlijk allang op de hoogte zouden zijn gesteld en dat het gewoon een broodje aap gerucht is.
pi_124305260
Aangezien ik dicht bij de grens woon lijkt me deze tv wel interessant:
http://www.saturn.de/mcs/(...)96422.html?langId=-3

Wat vinden jullie van de specs? En uiteraard de tv?
  woensdag 20 maart 2013 @ 20:38:44 #65
92128 Xaobotnik
KABLAAHHHH!!
pi_124308468
Mooi design, en in de reviews doet het merk het niet echt onder voor wat de reguliere merken bieden.

Maar voor 750 Euro heb je nu een TX-P50ST50 van Panasonic. Als 50" ook goed is voor je, zou ik achterelkaar daarvoor gaan. Veel beter beeld dan de LCD's in deze prijsklasse.
pi_124315683
quote:
Mooi design, en in de reviews doet het merk het niet echt onder voor wat de reguliere merken bieden.

Maar voor 750 Euro heb je nu een TX-P50ST50 van Panasonic. Als 50" ook goed is voor je, zou ik achterelkaar daarvoor gaan. Veel beter beeld dan de LCD's in deze prijsklasse.
Bedankt voor je post.

Het gaat voornamelijk om prijs/kwaliteit verhouding. Het liefst zo groot mogelijk beeld ;)
pi_124316715
Ik ben parttime tv verkoper bij de mediamarkt en dit is mijn advies ;)

Alle mensen hier die plasma mooier vinden, dat kan natuurlijk, maar in werkelijkheid vindt >90% van de mensen LED mooier. De kleuren zijn minder natuurgetrouw dan bij een plasma. Maar de kleur wit in een plasma is echt verschrikkelijk, wit is licht en plasma werkt niet met lampen maar met gas wat warm wordt. Dit gas kan niet zo fel worden om een mooie kleur wit weer te geven. Daarom valt plasma voor veel mensen af.
Je moet zelf eerst eens gaan kijken in de lokale televisiewinkel. Het liefst een plasma en led naast elkaar.
De Panasonic ST50 is een prima plasma tv.
Een goeie led voor rond de 700 euro zou een 46pfl5507 zijn (619)--- http://www.kieskeurig.nl/(...)gen/1046031/#prijzen ----
Deze philips heeft 400Hz (beeldverversing) en daarbij via wifi een uitgebreide smart tv.
Wat ik zelf echt een ontzettend mooi design vind hebben dit jaar is LG.
De 47LM660 (¤834) heeft, net als de philips, 400Hz maar heeft een veel dunnere bezel. Wat nog een erg handige functie is, is dat LG & Samsung beide een zeer uitgebreide mediaspeler ingebouwd hebben. Je kan werkelijk bijna elk bestand afspelen via een usb stick of harde schijf. MKV, Video ts, DIVX, XVID en ga zo maar door. Als je dit een belangrijke functie vindt zou ik zeker voor een LG of Samsung gaan. Sony & Philips ondersteunen een stuk minder bestanden.
Van Samsung heb je, in jouw prijsklasse, de 46ES6100 (¤729). Deze tv heeft 200Hz (minder dan de LG en de philips die goedkoper zijn) maar wel volledige ondersteuning voor Smart tv. http://www.kieskeurig.nl/zoeken/index.html?q=46es6100
Als je liever wat minder uitgeeft kan je ook deze nemen; de 47LM620 (¤645), deze tv heeft 400Hz + smart tv, alleen is wifi niet ingebouwd. De bezel is net weer wat minder mooi afgewerkt dan de rest van de bovengenoemde televisies.
Ik zou hier een keuze uitmaken, dit zijn, naar mijn mening, de beste prijs/kwaliteit verhoudingen op het gebied van tv's.
Als je nog vragen hebt, stel ze!
  woensdag 20 maart 2013 @ 23:03:50 #68
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124317692
Na je eerste zin haakte ik af
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 20 maart 2013 @ 23:39:43 #69
6941 APK
Factual, I think.
pi_124319453
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 22:47 schreef Scaletta het volgende:
Ik ben parttime tv verkoper bij de mediamarkt en dit is mijn advies ;)

Wat ik zelf echt een ontzettend mooi design vind hebben dit jaar is LG.
De 47LM660 (¤834) heeft, net als de philips, 400Hz maar heeft een veel dunnere bezel.
Ik ben vanwege het -idd erg mooie- design voor een LG 42LM670S gegaan.
Ziet er inderdaad prachtig uit, maar het beeld is schokkerig als je bv 720P torrents afspeelt, iets dat ik niet op mijn oude sony flatscreen had.
(Twee Samsungs uit de -7000 serie oid- op mijn werk hebben dit ook, dus het zal niet alleen aan LG liggen, maar ik denk dat plasma wat dat betreft toch beter is?)

Ik heb echt honderden instellingen geprobeerd, maar niets maakt het beeld echt vloeiend.

HD van UPC heeft er overigens iets minder last van.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  woensdag 20 maart 2013 @ 23:43:13 #70
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124319579
Non 1080P materiaal lijkt velr malen beter op een plasmatv

1080p materiaal overigens ook
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 20 maart 2013 @ 23:54:28 #71
6941 APK
Factual, I think.
pi_124320011
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 23:43 schreef Catch22- het volgende:
Non 1080P materiaal lijkt velr malen beter op een plasmatv

1080p materiaal overigens ook
De meeste mensen halen hun series en films toch gewoon in 720P -of lagere kwaliteit- binnen als ik naar het aantal downloaders en seeders kijk op torrent sites.
Op mijn oude Sony liep het allemaal vloeiend, nu moet ik een file van 10Gb binnenhalen voor mooi beeld.

Ik snap dat plasma dat beter doet, maar had niet verwacht dat het zo'n groot verschil zou uitmaken :)

En sommige mensen vinden plasma gewoon niks omdat ze naar bejaardenkleuren willen kijken :+
Het is niet voor niets dat plasma's volgens mij veel minder verkocht worden....
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_124320585
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 22:47 schreef Scaletta het volgende:
Ik ben parttime tv verkoper bij de mediamarkt en dit is mijn advies ;)

Alle mensen hier die plasma mooier vinden, dat kan natuurlijk, maar in werkelijkheid vindt >90% van de mensen LED mooier.
Dat komt voornamelijk omdat LCD ongelofelijk fel is met oververszadigde kleuren die klanten in een winkel trekken. In werkelijkheid is er werkelijk niets mooi aan, het valt op.
quote:
De kleuren zijn minder natuurgetrouw dan bij een plasma. Maar de kleur wit in een plasma is echt verschrikkelijk, wit is licht en plasma werkt niet met lampen maar met gas wat warm wordt. Dit gas kan niet zo fel worden om een mooie kleur wit weer te geven. Daarom valt plasma voor veel mensen af.
Waar jij het over hebt is niet de kleur wit, maar de lichtsterkte of ook wel luminantie (cd/m2) in de televisie genoemd. Wit, of ook wel 6500 kelvin, is net zo goed met een plasma te behalen als met een LCD televisie. Het verschil zit hem in de warmte waarmee plasma standaard uit de doos al mee komt. Maar die kun je net zo goed "verwijderen" en daarmee puur wit halen. Zet je LCD televisie eens op de movie stand en de warmte waarmee plasma komt, zie je ook terug op je LCD televisie. Echter wel keihard en niet zacht zoals bij plasma.
quote:
Je moet zelf eerst eens gaan kijken in de lokale televisiewinkel. Het liefst een plasma en led naast elkaar.
De Panasonic ST50 is een prima plasma tv.
Een goeie led voor rond de 700 euro zou een 46pfl5507 zijn (619)--- http://www.kieskeurig.nl/(...)gen/1046031/#prijzen ----
Deze philips heeft 400Hz (beeldverversing) en daarbij via wifi een uitgebreide smart tv.
400Hz? Is dat zo? De mensen die dit topic hebben gelezen weten toch al dat dit bullshit is. Lees het nog eens door;

DIG / nieuwe tv
quote:
Wat ik zelf echt een ontzettend mooi design vind hebben dit jaar is LG.
De 47LM660 (¤834) heeft, net als de philips, 400Hz
Onzin. Gewoon 50Hz.
quote:
maar heeft een veel dunnere bezel. Wat nog een erg handige functie is, is dat LG & Samsung beide een zeer uitgebreide mediaspeler ingebouwd hebben. Je kan werkelijk bijna elk bestand afspelen via een usb stick of harde schijf. MKV
Behalve met header en codecs welke niet ondersteund worden.
quote:
, Video ts
Dat doet niet een televisie en gaat ook nooit gebeuren aangezien de licenties daar niet toe zijn.
quote:
, DIVX, XVID en ga zo maar door. Als je dit een belangrijke functie vindt zou ik zeker voor een LG of Samsung gaan.
Dan ben je je aan het beperken op een incomplete ingebouwde mediaspeler en je niet meer aan het focussen op wat er werkelijk toe doet; het beeld.
quote:
Sony & Philips ondersteunen een stuk minder bestanden.
Van Samsung heb je, in jouw prijsklasse, de 46ES6100 (¤729). Deze tv heeft 200Hz (minder dan de LG en de philips die goedkoper zijn)
Deze Samsung televisie heeft meer Hz dan de LG en die van Philips zal mij een reet roesten hoeveel Hz die heeft, aangezien het toch wel bagger is. Daar interesseer ik mij verder dus niet in.

Maar je moet dat verhaal eens lezen. Daar heb je als verkoper misschien nog iets aan. Want nu behoor je tot de 99% van de Media Markt verkopers welke eigenlijk niets afweet van wat hij / zij verkoopt.
quote:
maar wel volledige ondersteuning voor Smart tv. http://www.kieskeurig.nl/zoeken/index.html?q=46es6100
Om vervolgens met een systeem te zitten waar je volledig afhankelijk bent van wat Samsung doet en wil. Je moet continue verbonden zijn met de servers van Samsung wil je ook maar enigszins gebruik kunnen maken van die toepassingen en als Samsung vindt dat een functie eruit moet, dan word je geforceerd je televisie te updaten voordat je hem verder kunt gebruiken.
quote:
Als je liever wat minder uitgeeft kan je ook deze nemen; de 47LM620 (¤645), deze tv heeft 400Hz
Nee nee stop, ik ga straks nog huilen. Ik wil niet dat je liegt. Dat is een 50Hz televisie en niet een 100Hz.
quote:
+ smart tv, alleen is wifi niet ingebouwd.
Ja en de Magic Remote dan? Die krijg je bij de hogere modellen er wel bij. Nog een nadeel, vergeet die niet. Want vergeten, is een nee verkopen.
quote:
De bezel is net weer wat minder mooi afgewerkt dan de rest van de bovengenoemde televisies.
Ik zou hier een keuze uitmaken, dit zijn, naar mijn mening, de beste prijs/kwaliteit verhoudingen op het gebied van tv's.
Toch maar eens die mening bij gaan stellen lijkt mij zo.
quote:
Als je nog vragen hebt, stel ze!
Dat lijkt mij niet zo verstandig. Houdt jij het maar lekker bij Henk en Ingrid. Die kun je jouw verhaal wel verkopen.
pi_124320767
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 23:39 schreef APK het volgende:

[..]

Ik ben vanwege het -idd erg mooie- design voor een LG 42LM670S gegaan.
Ziet er inderdaad prachtig uit, maar het beeld is schokkerig als je bv 720P torrents afspeelt, iets dat ik niet op mijn oude sony flatscreen had.
(Twee Samsungs uit de -7000 serie oid- op mijn werk hebben dit ook, dus het zal niet alleen aan LG liggen, maar ik denk dat plasma wat dat betreft toch beter is?)

Ik heb echt honderden instellingen geprobeerd, maar niets maakt het beeld echt vloeiend.

HD van UPC heeft er overigens iets minder last van.
Dat kan zoveel zijn. Motion blur wat zich in jou ogen voordoet als motion judder, een slechte bron, afspelen via een computer op 60Hz, een mediaspeler / computer die het niet aan kan, een netwerk dat het niet aan kan, een combinatie tussen die twee (plex), een negatieve werking van bewegingsverbetering etc. etc.

Eerst maar eens uitzoeken wat het probleem is. Dan zou er eventueel iets aan gedaan kunnen worden.
pi_124321058
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:11 schreef Dimens het volgende:

Dat lijkt mij niet zo verstandig. Houdt jij het maar lekker bij Henk en Ingrid. Die kun je jouw verhaal wel verkopen.
_O-
pi_124321157
Dimens, wat is op dit moment de beste tv voor ongeveer 4 a 500 euro? We willen een beeld diagonaal van ongeveer 107-116 cm. Smart TV en al die sjit interesseert ons niet zo, het gaat echt puur om het beste beeld. Ik download veel films in 720 of 1080P. Vooral de 1080P wil bij onze huidige tv nog wel eens wat haperen, dat willen we uiteraard niet hebben bij onze nieuwe tv.

Alvast bednakt. ^O^
pi_124321330
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 23:54 schreef APK het volgende:

[..]

De meeste mensen halen hun series en films toch gewoon in 720P -of lagere kwaliteit- binnen als ik naar het aantal downloaders en seeders kijk op torrent sites.
Komt omdat de meeste mensen het verschil niet kunnen zien tussen een 720p video en een 1080p video. Waarom? Omdat ze een 1080p video downloaden van anderhalve GB. Daar is niets HD aan en inderdaad, daar is ook geen scherpte, kleur of dynamiek in te bekennen.

Tevens heeft het merendeel van de mensen zijn televisie afschuwelijk lelijk afgesteld staan waardoor het ook niet mogelijk is om die verschillen te kunnen zien. Scherpte op 100, WAT? Scherpte moet je juist ontzettend laag zetten wil je een fatsoenlijk beeld krijgen waar detail zichtbaar is. Doe je dat niet, dan krijg je lelijke contouren die alles behalve scherpte representeren. Alsof je naar een kijkdoos aan het kijken bent waar elk personage geheel apart van de rest van de scene is.

Een gekalibreerd scherm, dat is het mooiste. En dan kan er wel gezegd worden dat smaak meespeelt, dat geldt vrijwel alleen voor de kleurwarmte en niet voor de rest.
quote:
Op mijn oude Sony liep het allemaal vloeiend, nu moet ik een file van 10Gb binnenhalen voor mooi beeld.

Ik snap dat plasma dat beter doet, maar had niet verwacht dat het zo'n groot verschil zou uitmaken :)
Je zou dat verschil eens op de juiste manier moeten zien. Het is enorm en dan begrijp je ineens waarom al die videofielen plasma als superieur zien.
quote:
En sommige mensen vinden plasma gewoon niks omdat ze naar bejaardenkleuren willen kijken :+
Het is niet voor niets dat plasma's volgens mij veel minder verkocht worden....
De rede dat plasma vrijwel niet meer verkocht wordt komt door het enorm opgeblazen verhaal van energiekosten, inbranding e.d. En dat verhaal wordt alleen maar versterkt door verkopers zoals Scaletta welk zonder verstand afgaan op wat de specificaties zeggen.

Moet je eens de reacties lezen op Tweakers over dat Panasonic zou stoppen met Plasma.

Tweakers: 'Panasonic overweegt binnen drie jaar te stoppen met plasma-tv's'

Heel goed te lezen dat Panasonic met zijn plasma televisies nog steeds ontzettend populair is. Echter niet onder het normale volk, maar onder de kenners.
pi_124321574
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:29 schreef Trebo het volgende:
Dimens, wat is op dit moment de beste tv voor ongeveer 4 a 500 euro? We willen een beeld diagonaal van ongeveer 107-116 cm. Smart TV en al die sjit interesseert ons niet zo, het gaat echt puur om het beste beeld. Ik download veel films in 720 of 1080P. Vooral de 1080P wil bij onze huidige tv nog wel eens wat haperen, dat willen we uiteraard niet hebben bij onze nieuwe tv.

Alvast bednakt. ^O^
Dimens gaat waarschijnlijk zeggen Panasonic TX-P42UT50. Dat schokken heeft overigens niets met de TV an sich te maken.
Ik weet niet precies wat je met schokken bedoelt. Maar als het gaat om judder, zou het een verschil kunnen zijn tussen de fps van de bron en wat je televisie ondersteunt. Ervan uitgaande dat alle instellingen goed staan en de 24p-optie niet het probleem vormt, zou het evt. met een nieuwe televisie op te lossen zijn doordat die nieuwe televisie een beter beeldmotor heeft. Echter, om alles vloeiend weer te geven wordt soms het detail van het beeld opgegeven; iets dat je niet wil.

Kortom, over dat schokken moet je niet te kritisch zijn. Sowieso zijn de betere beeldmotoren weggelegd voor de duurdere toestellen en niet het budgetsegment waar jij een televisie in zoekt.

Wil je overigens een LCD, dan zou je kunnen kijken naar de Samsung UE46EH5000 al moet ik zeggen dat deze suggestie een beetje met de natte vinger gedaan is. De 32" versie wordt iig zeer goed gewaardeerd, maar een grotere versie wil niet zeggen dat ze hetzelfde paneel gebruiken, maar dan groter.

[ Bericht 8% gewijzigd door Xaobotnik op 21-03-2013 00:51:51 ]
pi_124321641
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:29 schreef Trebo het volgende:
Dimens, wat is op dit moment de beste tv voor ongeveer 4 a 500 euro? We willen een beeld diagonaal van ongeveer 107-116 cm. Smart TV en al die sjit interesseert ons niet zo, het gaat echt puur om het beste beeld. Ik download veel films in 720 of 1080P. Vooral de 1080P wil bij onze huidige tv nog wel eens wat haperen, dat willen we uiteraard niet hebben bij onze nieuwe tv.

Alvast bednakt. ^O^
Ik had een tijdje geleden bijna dezelfde vraag gesteld (ik wou ook de beste tv voor 500 euro of minder en smart-tv vind ik niet interresant) en mij werd (oa door Dimens) de Panasonic 42UT50 aangeraden (die ik zelf overigens ook al overwoog). Ik heb die uiteindelijk gekocht en het beeld is echt prachtig. Alleen in daglicht (of heel erg fel lamplicht) ga je de reflecties wel heel goed zien in donkere beelden, dat is voor mij de enige inperfectie van deze tv.
pi_124321761
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:29 schreef Trebo het volgende:
Dimens, wat is op dit moment de beste tv voor ongeveer 4 a 500 euro? We willen een beeld diagonaal van ongeveer 107-116 cm. Smart TV en al die sjit interesseert ons niet zo, het gaat echt puur om het beste beeld. Ik download veel films in 720 of 1080P. Vooral de 1080P wil bij onze huidige tv nog wel eens wat haperen, dat willen we uiteraard niet hebben bij onze nieuwe tv.

Alvast bednakt. ^O^
Met ¤500,- heb je wel een beetje een karig budget. Daarmee zou je een Panasonic TX-P42UT50 mee in huis kunnen halen maar daarmee haal je wel een net niet televisie in huis.

Het is geen slechte televisie, dat absoluut niet en voor die prijs een hele goede televisie, maar het mist net een aantal features waarmee het een ontzettend goede televisie is.

Nou ben je eigenlijk te laat of te vroeg met het kopen van een televisie. Eind deze maand komen de nieuwe televisies weer op de markt en je ziet al dat modellen van dit moment langzaam verdwijnen.

De beste koop die je in 2012 /2013 had kunnen doen, was de Panasonic ST50 serie kopen. Die kost wel iets meer dan wat jij wil uitgeven maar die extra's zijn het dubbel en dwars waard. Alleen al het louvre filter wat deze televisie heeft is een enorm pluspunt waardoor je dus ook overdag nog een goede luminantie hebt en de zwartwaardes ook een stuk beter in tact blijven.

Nou is deze televisie EOL en nog maar moeilijk te krijgen. Maar de vervanger komt binnenkort wel op de markt, de ST60 serie. Nou is het aannemelijk dat de opvolger nog iets beter zal zijn dan het de ST50, maar dat is nog afwachten. Panasonic kennende worden we daarmee niet verrast. Maar ook dan weer een maar, het is een duurdere televisie dan wat jij qua budget hebt. Al zou ik er niet op wachten.

Mocht je het budget hebben om een model hoger te nemen, probeer dan nog een ST50 op de kop te tikken. Hier ga je absoluut geen spijt van krijgen en als je dat wel krijgt, dan ben je de eerste van de misschien wel 50 die ik die televisie heb aangeraden.

quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:41 schreef Xaobotnik het volgende:

[..]

Dimens gaat waarschijnlijk zeggen Panasonic TX-P42UT50.
Maar dan nu de hamvraag, zou jij dat ook doen?
pi_124321768
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:41 schreef Xaobotnik het volgende:

[..]

Dimens gaat waarschijnlijk zeggen Panasonic TX-P42UT50. Dat schokken heeft overigens niets met de TV an sich te maken.
Ik weet niet precies wat je met schokken bedoelt. Maar als het gaat om judder, zou het een verschil kunnen zijn tussen de fps van de bron en wat je televisie ondersteunt. Ervan uitgaande dat alle instellingen goed staan en de 24p-optie niet het probleem vormt, zou het evt. met een nieuwe televisie op te lossen zijn doordat die nieuwe televisie een beter beeldmotor heeft. Echter, om alles vloeiend weer te geven wordt soms het detail van het beeld opgegeven; iets dat je niet wil.

Kortom, over dat schokken moet je niet te kritisch zijn. Sowieso zijn de betere beeldmotoren weggelegd voor de duurdere toestellen en niet het budgetsegment waar jij een televisie in zoekt.
Ja, af en toe krijg je dan zo'n groen beeld.. of van die groene stukjes. Hij staat dan even stil en gaat dan weer verder. Ik stream dan ook vanaf mijn laptop, dus misschien heeft het daar ook mee te maken?

quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:44 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Ik had een tijdje geleden bijna dezelfde vraag gesteld (ik wou ook de beste tv voor 500 euro of minder en smart-tv vind ik niet interresant) en mij werd (oa door Dimens) de Panasonic 42UT50 aangeraden (die ik zelf overigens ook al overwoog). Ik heb die uiteindelijk gekocht en het beeld is echt prachtig. Alleen in daglicht (of heel erg fel lamplicht) ga je de reflecties wel heel goed zien in donkere beelden, dat is voor mij de enige inperfectie van deze tv.
Ik zal me eens verder verdiepen in de 42UT50. ^O^
pi_124321865
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:48 schreef Trebo het volgende:

[..]

Ja, af en toe krijg je dan zo'n groen beeld.. of van die groene stukjes. Hij staat dan even stil en gaat dan weer verder. Ik stream dan ook vanaf mijn laptop, dus misschien heeft het daar ook mee te maken?
Dat heeft inderdaad meer te maken met de bron dan met de televisie zelf. Groene artefacten / blokjes duiden op een incompleet signaal. Dit kan komen door een trage verbinding alsmede door een trage verwerking van bijvoorbeeld de computer.
pi_124321935
quote:
14s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:52 schreef Dimens het volgende:

[..]

Dat heeft inderdaad meer te maken met de bron dan met de televisie zelf. Groene artefacten / blokjes duiden op een incompleet signaal. Dit kan komen door een trage verbinding alsmede door een trage verwerking van bijvoorbeeld de computer.
Dan ligt het dus waarschijnlijk aan m'n laptop. Ik heb zo'n action HDMI kabeltje lopen naar m'n tv, misschien moet ik daar dan ook maar een ander voor halen.

Over je antwoord op mijn vraag; bedankt voor je advies! Ga het nog even een paar keer goed doorlezen. ^O^
pi_124321987
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:48 schreef Trebo het volgende:

[..]

Ja, af en toe krijg je dan zo'n groen beeld.. of van die groene stukjes. Hij staat dan even stil en gaat dan weer verder. Ik stream dan ook vanaf mijn laptop, dus misschien heeft het daar ook mee te maken?
Kan een performance ding zijn, en de aanleiding daarvan kan zowel hardwarematig als softwarematig zijn. En schokken kan inderdaad een derde ding betekenen naast judder en frameskip, namelijk haperen. Wat gebruik je om je content mee af te spelen? Media Player Classic Home Cinema of VLC al eens geprobeerd?
Wil je overigens een LCD, dan zou je kunnen kijken naar de Samsung UE46EH5000 al moet ik zeggen dat deze suggestie een beetje met de natte vinger gedaan is. De 32" versie wordt iig zeer goed gewaardeerd, maar een grotere versie wil niet zeggen dat ze hetzelfde paneel gebruiken, maar dan groter.
(Cursief, omdat ik het in mijn vorige post had geplaatst na een edit.
quote:
Ik zal me eens verder verdiepen in de 42UT50. ^O^
Moet je doen. Kijk behalve naar de reviews ook naar het praktische gebruik. Het blijft een scherm met een glasscherm ervoor, in zeer lichte kamers (grote ramen) waar overdag veel TV gekeken wordt zou het wel eens een minder ideaal scherm kunnen zijn, en wanneer je veel HDMI-aansluitingen nodig hebt op je televisie kan je op een scherm als dit (en ook de Samsung) iets tekort komen, tenzij je bereid bent om te werken met een HDMI-hub, of bijv. een receiver koopt die meerdere HDMI-aansluitingen heeft (en dus als HDMI-hub kan fungeren).
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:11 schreef Dimens het volgende:
Dat lijkt mij niet zo verstandig. Houdt jij het maar lekker bij Henk en Ingrid. Die kun je jouw verhaal wel verkopen.
Komop, niet zo onaardig. Hij moet het kennelijk nog leren. Je hebt hem terecht gedomineerd, maar hij moet ook een kans krijgen. Ik weet nog dat jij een paar jaar geleden ook je vreemde ideeën had over plasma vs LCD.
pi_124322191
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:58 schreef Xaobotnik het volgende:

[..]

Kan een performance ding zijn, en de aanleiding daarvan kan zowel hardwarematig als softwarematig zijn. En schokken kan inderdaad een derde ding betekenen naast judder en frameskip, namelijk haperen. Wat gebruik je om je content mee af te spelen? Media Player Classic Home Cinema of VLC al eens geprobeerd?
Wil je overigens een LCD, dan zou je kunnen kijken naar de Samsung UE46EH5000 al moet ik zeggen dat deze suggestie een beetje met de natte vinger gedaan is. De 32" versie wordt iig zeer goed gewaardeerd, maar een grotere versie wil niet zeggen dat ze hetzelfde paneel gebruiken, maar dan groter.
(Cursief, omdat ik het in mijn vorige post had geplaatst na een edit.
Ik speel al mijn films af met VLC, zoals gezegd heb ik zo'n lamme hdmi kabel ertussen van de action. Dat zou misschien verschil kunnen maken. Of het is gewoon mijn videokaart die af en toe een steekje laat vallen. Ik zal ook even kijken naar de Samsung. :)

quote:
Moet je doen. Kijk behalve naar de reviews ook naar het praktische gebruik. Het blijft een scherm met een glasscherm ervoor, in zeer lichte kamers (grote ramen) waar overdag veel TV gekeken wordt zou het wel eens een minder ideaal scherm kunnen zijn, en wanneer je veel HDMI-aansluitingen nodig hebt op je televisie kan je op een scherm als dit (en ook de Samsung) iets tekort komen, tenzij je bereid bent om te werken met een HDMI-hub, of bijv. een receiver koopt die meerdere HDMI-aansluitingen heeft (en dus als HDMI-hub kan fungeren).
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo goed tegen reflectie in het beeld kan. In de zin van dat ik overdag de straat kan zien weerspiegelen wanneer ik tv kijk. Inprincipe heb ik 3 HDMI aansluitingen nodig, hcs, xbox en digitale tv-ontvanger. Over het algemeen genomen zitten er wel 3 aansluitingen tegenwoordig op tv's toch?
pi_124322192
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:58 schreef Xaobotnik het volgende:
Komop, niet zo onaardig. Hij moet het kennelijk nog leren. Je hebt hem terecht gedomineerd, maar hij moet ook een kans krijgen. Ik weet nog dat jij een paar jaar geleden ook je vreemde ideeën had over plasma vs LCD.
Nu jij dit zegt, voel ik mij gekleineerd. :'(
pi_124322307
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:55 schreef Trebo het volgende:

[..]

Dan ligt het dus waarschijnlijk aan m'n laptop. Ik heb zo'n action HDMI kabeltje lopen naar m'n tv, misschien moet ik daar dan ook maar een ander voor halen.

Over je antwoord op mijn vraag; bedankt voor je advies! Ga het nog even een paar keer goed doorlezen. ^O^
Die Action HDMI kabel is juist goed en beter ga je niet krijgen. (prijs / kwaliteit).

Waar het probleem waarschijnlijk ligt is dat je laptop het niet meer aan kan.

quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 01:09 schreef Trebo het volgende:
Ik speel al mijn films af met VLC
Kijk, daar zit het probleem. Je gebruikt VLC en VLC is helemaal niet meer zo goed. Je zou beter MPC-HC of XBMC kunnen gebruiken. Deze maken beide gebruik van hardwareversnelling waar dat bij VLC nog in de (slecht werkende) beta zit.

Door een van deze programma's te gebruiken, pak je die videokaart mee in het proces en zal het allemaal een stuk vloeiender gaan met minder errors.

Zelf geef ik de voorkeur aan XBMC. Mede omdat XBMC een goede interface heeft met mooie mogelijkheden zoals automatisch ophalen van film informatie en illustraties.

Zoiets dus;

pi_124322351
quote:
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo goed tegen reflectie in het beeld kan. In de zin van dat ik overdag de straat kan zien weerspiegelen wanneer ik tv kijk. Inprincipe heb ik 3 HDMI aansluitingen nodig, hcs, xbox en digitale tv-ontvanger. Over het algemeen genomen zitten er wel 3 aansluitingen tegenwoordig op tv's toch?
Misschien dat de UT50 dan toch minder geschikt is voor jou door de reflectie. Op deze tv zit trouwens maar 2 HDMI aansluitingen ipv 3 (maar voor 20 euro kun je makkelijk een HDMI-hub kopen). Je kan dan beter je budget verhogen met 180 euro en de 42ST50 kopen. Dat is dezelfde TV alleen dan met een anti-reflectiefilter en 3 HDMI poorten ipv 2
pi_124322443
quote:
14s.gif Op donderdag 21 maart 2013 01:16 schreef Dimens het volgende:

[..]

Die Action HDMI kabel is juist goed en beter ga je niet krijgen. (prijs / kwaliteit).

Waar het probleem waarschijnlijk ligt is dat je laptop het niet meer aan kan.

[..]

Kijk, daar zit het probleem. Je gebruikt VLC en VLC is helemaal niet meer zo goed. Je zou beter MPC-HC of XBMC kunnen gebruiken. Deze maken beide gebruik van hardwareversnelling waar dat bij VLC nog in de (slecht werkende) beta zit.

Door een van deze programma's te gebruiken, pak je die videokaart mee in het proces en zal het allemaal een stuk vloeiender gaan met minder errors.

Zelf geef ik de voorkeur aan XBMC. Mede omdat XBMC een goede interface heeft met mooie mogelijkheden zoals automatisch ophalen van film informatie en illustraties.

Zoiets dus;

[ afbeelding ]
First thing to install ^O^

quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 01:19 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Misschien dat de UT50 dan toch minder geschikt is voor jou door de reflectie. Op deze tv zit trouwens maar 2 HDMI aansluitingen ipv 3 (maar voor 20 euro kun je makkelijk een HDMI-hub kopen). Je kan dan beter je budget verhogen met 180 euro en de 42ST50 kopen. Dat is dezelfde TV alleen dan met een anti-reflectiefilter en 3 HDMI poorten ipv 2
Over de 42ST50 lees ik op kieskeurig.nl wel een aantal gebruikers waar inbranding voorkomt bij de 'logo's'. Dit zal niet opwegen tegen de kwaliteit van het beeld, maar is best zorgwekkend. Is dit sporadisch en toevallig of schering en inslag?
pi_124322517
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 01:29 schreef Trebo het volgende:
Over de 42ST50 lees ik op kieskeurig.nl wel een aantal gebruikers waar inbranding voorkomt bij de 'logo's'. Dit zal niet opwegen tegen de kwaliteit van het beeld, maar is best zorgwekkend. Is dit sporadisch en toevallig of schering en inslag?
Bij elke plasma tv (dus niet alleen de 42ST50) moet je eigenlijk de eerste 200 uur de helderheid op 40% en de contrast op 35% zetten (ik heb de mijne nog met de helderheid op 50% en contrast op 35% staan), daarnaast moet je in die eerste 200 uur ook uitkijken met statische beelden. In de eerste 200 uur is het beeld nog het gevoeligst voor inbranding, maar na die 200 uur is de kans dat hij bij normaal gebruik inbrand erg klein en verwaarloosbaar. (met normaal gebruik bedoel ik ongeveer 3 uur statische beelden). Als je tv in de eerste paar weken toch inbranding krijgt dan kun je die bij panasonic inruilen voor een nieuwe.

Verwar inbranding trouwens niet met image retention. Inbranding is permanent en image retention is tijdelijk. Image retention kan een paar seconden duren, maar ook een paar maanden).
pi_124322750
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 01:09 schreef Trebo het volgende:

Ik speel al mijn films af met VLC, zoals gezegd heb ik zo'n lamme hdmi kabel ertussen van de action. Dat zou misschien verschil kunnen maken. Of het is gewoon mijn videokaart die af en toe een steekje laat vallen.
Iedere redelijke dual core kan generale fullHD-materiaal goed afspelen op basis van processorkracht alleen al. VLC gebruikt inderdaad de grafische kaart. Je zou eens GOMPlayer kunnen proberen. Is ook een goede speler, maar gebruikt niet de grafische kaart. In principe is het een nadeel, maar niet altijd. Verder zou je eens met een oorlogsrups tewerk kunnen gaan, namelijk een codec pack installeren. Soms kan dat net de optimalisatie bieden waardoor iets werkt wanneer je niet weet waar je het probleem moet zoeken. CCCP-codecpack en dan gewoon met Windows Mediaplayer proberen.

Een HDMI-kabel van de action moet in principe gewoon goed werken. Net zo goed als een Monster-kabel van 120 Euro. Maar je kan inderdaad een kabeltje hebben die kapot is. Een nieuw kabeltje kun je net zo goed wederom bij de Action halen.

quote:
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo goed tegen reflectie in het beeld kan. In de zin van dat ik overdag de straat kan zien weerspiegelen wanneer ik tv kijk.
Dat zegt wel wat. Dan is een plasma gewoon een minder goed idee, tenzij je bereid bent de lamellen weg te draaien oid...als je die überhaupt hebt. Hij is het in principe wel waard, want de UT50 is echt een heel goede televisie voor dit geld. Kwa beeld is het tot de 1000 Euro afgezien van de ST50 en de GT50 van hetzelfde merk misschien wel gewoon het beste toestel. Kwa inbranden hoef je niet bang te zijn. Panasonic gaat daar heel schappelijk mee om.

quote:
Inprincipe heb ik 3 HDMI aansluitingen nodig, hcs, xbox en digitale tv-ontvanger. Over het algemeen genomen zitten er wel 3 aansluitingen tegenwoordig op tv's toch?
Zowel de Samsung als de Panasonic hebben er slechts twee. Bedenk je dat dit budget televisies zijn. Je hebt natuurlijk wel toestellen die die aansluitingen wel hebben, maar die hebben weer mindere beeldkwaliteit. Een HDMI-hub kan overigens een prima oplossing zijn. De Xbox en Digitale ontvanger hoeven immers toch nooit tegelijkertijd een signaal door te geven.

quote:
10s.gif Op donderdag 21 maart 2013 01:09 schreef Dimens het volgende:

[..]

Nu jij dit zegt, voel ik mij gekleineerd. :'(
De elite moet wel eens herinnerd worden aan het eigen verleden om hun elite status niet uit te laten monden in elitair gedrag. Bij deze ;)
pi_124340574
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 23:39 schreef APK het volgende:

[..]

Ik ben vanwege het -idd erg mooie- design voor een LG 42LM670S gegaan.
Ziet er inderdaad prachtig uit, maar het beeld is schokkerig als je bv 720P torrents afspeelt, iets dat ik niet op mijn oude sony flatscreen had.
(Twee Samsungs uit de -7000 serie oid- op mijn werk hebben dit ook, dus het zal niet alleen aan LG liggen, maar ik denk dat plasma wat dat betreft toch beter is?)

Ik heb echt honderden instellingen geprobeerd, maar niets maakt het beeld echt vloeiend.

HD van UPC heeft er overigens iets minder last van.
Das wel erg gek, ik heb zelf de 42lm760 en speel zonder problemen hd films van 15 gb af. Ik denk dat je lg is moet bellen of zij weten wat er aan de hand is. Of stream je het draadloos vanaf de pc? Dan licht het daaraan. Met een usb stick/harde schijf nooit problemen hier in ieder geval ;)
pi_124341498
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:11 schreef Dimens het volgende:

[..]

Dat komt voornamelijk omdat LCD ongelofelijk fel is met oververszadigde kleuren die klanten in een winkel trekken. In werkelijkheid is er werkelijk niets mooi aan, het valt op.

[..]

Waar jij het over hebt is niet de kleur wit, maar de lichtsterkte of ook wel luminantie (cd/m2) in de televisie genoemd. Wit, of ook wel 6500 kelvin, is net zo goed met een plasma te behalen als met een LCD televisie. Het verschil zit hem in de warmte waarmee plasma standaard uit de doos al mee komt. Maar die kun je net zo goed "verwijderen" en daarmee puur wit halen. Zet je LCD televisie eens op de movie stand en de warmte waarmee plasma komt, zie je ook terug op je LCD televisie. Echter wel keihard en niet zacht zoals bij plasma.

[..]

400Hz? Is dat zo? De mensen die dit topic hebben gelezen weten toch al dat dit bullshit is. Lees het nog eens door;

DIG / nieuwe tv

[..]

Onzin. Gewoon 50Hz.

[..]

Behalve met header en codecs welke niet ondersteund worden.

[..]

Dat doet niet een televisie en gaat ook nooit gebeuren aangezien de licenties daar niet toe zijn.

[..]

Dan ben je je aan het beperken op een incomplete ingebouwde mediaspeler en je niet meer aan het focussen op wat er werkelijk toe doet; het beeld.

[..]

Deze Samsung televisie heeft meer Hz dan de LG en die van Philips zal mij een reet roesten hoeveel Hz die heeft, aangezien het toch wel bagger is. Daar interesseer ik mij verder dus niet in.

Maar je moet dat verhaal eens lezen. Daar heb je als verkoper misschien nog iets aan. Want nu behoor je tot de 99% van de Media Markt verkopers welke eigenlijk niets afweet van wat hij / zij verkoopt.

[..]

Om vervolgens met een systeem te zitten waar je volledig afhankelijk bent van wat Samsung doet en wil. Je moet continue verbonden zijn met de servers van Samsung wil je ook maar enigszins gebruik kunnen maken van die toepassingen en als Samsung vindt dat een functie eruit moet, dan word je geforceerd je televisie te updaten voordat je hem verder kunt gebruiken.

[..]

Nee nee stop, ik ga straks nog huilen. Ik wil niet dat je liegt. Dat is een 50Hz televisie en niet een 100Hz.

[..]

Ja en de Magic Remote dan? Die krijg je bij de hogere modellen er wel bij. Nog een nadeel, vergeet die niet. Want vergeten, is een nee verkopen.

[..]

Toch maar eens die mening bij gaan stellen lijkt mij zo.

[..]

Dat lijkt mij niet zo verstandig. Houdt jij het maar lekker bij Henk en Ingrid. Die kun je jouw verhaal wel verkopen.
Het onzin gehalte in jouw post is zo ontzettend hoog!
Ongelofelijk felle kleuren wordt door mensen als mooier ervaren, heeft niks met lokken te maken. Plasma is gewoon doffer of je het nou leuk vindt of niet. Ikzelf vind led ook mooier. Echter vinden de meeste experts plasma mooier. Er wordt geproduceerd waar het meeste vraag naar is en dat is dus niet plasma. Panasonic, die jarenlang trouw plasma tv's heeft geproduceerd, gaat ook stoppen met de productie hiervan maar gaat wel door met de productie van LED tv's.
Conclusie: >90% van de consumenten vindt LED mooier ongeacht jouw mening of wat bewezen is.

Het verhaal over wit, tja leuk dat je met een verhaaltje over lichtsterkte komt, de praktijk heeft echter bewezen dat wit op een plasma gewoon niet wit is. Dit vinden veel mensen lelijk.

400hz is 50hz? Jij hebt het over het native aantal Hz en het softwarematig behaalde aantal Hz, De LM660 is native 200hz en niet de 50hz waar jij het over hebt. Er zijn uberhaupt weinig/geen tv's die softwarematig >200hz zijn en native <100hz (ik ken ze niet). Overigens, de softwarematig geupgrade aantal Hz merk je altijd behalve in de game modus, dan wordt de beeldverbetering namelijk uitgeschakeld om de inputlag te verminderen.

De nieuwste samsungs spelen toevallig video ts mappen af. Dus dat dit nooit gaat gebeuren is onzin.

Als je nog meer ongegronde argumenten gaat verspreiden ga dan maar weer gauw verder slapen onder je steen.
je denkt duidelijk ontzettend veel verstand te hebben van tv's maar de helft van wat je zegt klopt niet. Henk en ingrid? Laat me niet lachen, je weet niks van mij nog mijn niveau.

[ Bericht 1% gewijzigd door Scaletta op 21-03-2013 17:46:21 ]
pi_124342061
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:58 schreef Xaobotnik het volgende:

[..]

Kan een performance ding zijn, en de aanleiding daarvan kan zowel hardwarematig als softwarematig zijn. En schokken kan inderdaad een derde ding betekenen naast judder en frameskip, namelijk haperen. Wat gebruik je om je content mee af te spelen? Media Player Classic Home Cinema of VLC al eens geprobeerd?
Wil je overigens een LCD, dan zou je kunnen kijken naar de Samsung UE46EH5000 al moet ik zeggen dat deze suggestie een beetje met de natte vinger gedaan is. De 32" versie wordt iig zeer goed gewaardeerd, maar een grotere versie wil niet zeggen dat ze hetzelfde paneel gebruiken, maar dan groter.
(Cursief, omdat ik het in mijn vorige post had geplaatst na een edit.

[..]

Moet je doen. Kijk behalve naar de reviews ook naar het praktische gebruik. Het blijft een scherm met een glasscherm ervoor, in zeer lichte kamers (grote ramen) waar overdag veel TV gekeken wordt zou het wel eens een minder ideaal scherm kunnen zijn, en wanneer je veel HDMI-aansluitingen nodig hebt op je televisie kan je op een scherm als dit (en ook de Samsung) iets tekort komen, tenzij je bereid bent om te werken met een HDMI-hub, of bijv. een receiver koopt die meerdere HDMI-aansluitingen heeft (en dus als HDMI-hub kan fungeren).

[..]

Komop, niet zo onaardig. Hij moet het kennelijk nog leren. Je hebt hem terecht gedomineerd, maar hij moet ook een kans krijgen. Ik weet nog dat jij een paar jaar geleden ook je vreemde ideeën had over plasma vs LCD.
Gedomineerd?

Laat maar, als we zo gaan discussiëren en zo kinderachtig met elkaar om gaan hoeft het van mij niet meer. Of een tv mooi beeld heeft is deels subjectief en deels objectief, maar voor het grootste deel subjectief... Mensen hier willen dat niet begrijpen
pi_124342559
@ Scaletta. Relax. Dimens is hier een bekende poster met vaak informatieve posts. Alleen wel erg eenzijdig want zijn adviezen draaien bijna altijd uit om een plasma van Panasonic te kopen. Als je altijd maar 1 merk adviseert ben je wat mij betreft geen beste verkoper. Dus jouw adviezen over meerdere merken zijn wat mij betreft hier ook meer dan welkom.

De beste TV bestaat niet. Als ik echt moest kiezen dan werd het als UHD de nieuwste Samsung UN85S9, de winnaar van de CES met een helaas nog sky high prijskaartje. Ik ben wel blij dat plasma binnenkort het kerkhof op gaat, die techniek is hoewel het een mooi plaatje geeft inmiddels bejaard en totaal niet duurzaam. Kan niet wachten op OLED en 4K.

  donderdag 21 maart 2013 @ 19:02:38 #95
6941 APK
Factual, I think.
pi_124344529
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 17:08 schreef Scaletta het volgende:

Das wel erg gek, ik heb zelf de 42lm760 en speel zonder problemen hd films van 15 gb af. Ik denk dat je lg is moet bellen of zij weten wat er aan de hand is. Of stream je het draadloos vanaf de pc? Dan licht het daaraan. Met een usb stick/harde schijf nooit problemen hier in ieder geval ;)
De grootte van de films maakt niet uit op mijn 42lm670S, het is juist zo dat ik minder last heb van die schokkerigheid als ik een film van 10Gb bekijk.

Met schokkerig beeld bedoel ik dat bij een horizontale pan het beeld niet mooi vloeiend is overigens.
Ik heb er een WDTV live mediaspeler met USB-harddisk aan hangen, dus aan het netwerk ligt het niet.
Hardware versnelling kan ik ook uitsluiten als het om een externe mediaplayer gaat, toch?
Misschien heeft het iets met het aantal Hz te maken? (Hoewel ik volgens mij alle instellingen wel zo'n beetje geprobeerd heb.)
Ook de TV-instellingen heb ik vrijwel allemaal uitgetest, alle zooi uit, elke image mode...

Probleem is dat HD-uitzendigen op tv wel redelijk goed lopen, dus ik denk niet dat LG iets voor mij wil doen.
(Ik heb ook veel instellingen -zowel voor de tv als voor de WDTV- uit de topics op Tweakers geprobeerd....)
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_124344736
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 17:30 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Het onzin gehalte in jouw post is zo ontzettend hoog!
Ongelofelijk felle kleuren wordt door mensen als mooier ervaren, heeft niks met lokken te maken. Plasma is gewoon doffer of je het nou leuk vindt of niet. Ikzelf vind led ook mooier. Echter vinden de meeste experts plasma mooier. Er wordt geproduceerd waar het meeste vraag naar is en dat is dus niet plasma. Panasonic, die jarenlang trouw plasma tv's heeft geproduceerd, gaat ook stoppen met de productie hiervan maar gaat wel door met de productie van LED tv's.
Conclusie: >90% van de consumenten vindt LED mooier ongeacht jouw mening of wat bewezen is.
Maar natuurlijk. Daarom blijkt ook een groot deel van de mensen welk een LCD heeft gekocht uiteindelijk niet geheel tevreden te zijn met hun aankoop.
quote:
Het verhaal over wit, tja leuk dat je met een verhaaltje over lichtsterkte komt, de praktijk heeft echter bewezen dat wit op een plasma gewoon niet wit is. Dit vinden veel mensen lelijk.
Praktijk en bewezen? Wie heeft dit bewezen en in welke praktijk. Want het is wel heel vreemd dat men toch bijna exact 6500 Kelvin kan behalen met een plasma. Dat is wit en niet het koele en blauwe wit waarmee LCD voornamelijk standaard mee uit de doos komt.
quote:
400hz is 50hz? Jij hebt het over het native aantal Hz en het softwarematig behaalde aantal Hz, De LM660 is native 200hz en niet de 50hz waar jij het over hebt. Er zijn uberhaupt weinig/geen tv's die softwarematig >200hz zijn en native <100hz (ik ken ze niet). Overigens, de softwarematig geupgrade aantal Hz merk je altijd behalve in de game modus, dan wordt de beeldverbetering namelijk uitgeschakeld om de inputlag te verminderen.
Ik heb het over het aantal Hz van het paneel. Dat is GEEN 200Hz. Enkel topmodellen zoals de Samsung series 7 en 8, Sony's HX750 en HX850 e.d. hebben een 200Hz paneel wat tevens ook het maximum is.

De gehele LM6XXX serie heeft 50Hz en niet meer. Geen beeldinterpolatie en al helemaal geen 200Hz paneel.
quote:
De nieuwste samsungs spelen toevallig video ts mappen af. Dus dat dit nooit gaat gebeuren is onzin.
VOB in een VIDEO_TS map afspelen is iets anders dan een VIDEO_TS map afspelen.
quote:
Als je nog meer ongegronde argumenten gaat verspreiden ga dan maar weer gauw verder slapen onder je steen.

je denkt duidelijk ontzettend veel verstand te hebben van tv's maar de helft van wat je zegt klopt niet.
:')
Meer valt niet te zeggen.
quote:
Henk en ingrid? Laat me niet lachen, je weet niks van mij nog mijn niveau.
Ik weet al genoeg over je.
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:15:20 #97
6941 APK
Factual, I think.
pi_124345101
Jongens en meisjes, geen ruzie maken, help mij nou effe :+
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_124345252
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 18:01 schreef lukaon het volgende:
@ Scaletta. Relax. Dimens is hier een bekende poster met vaak informatieve posts. Alleen wel erg eenzijdig want zijn adviezen draaien bijna altijd uit om een plasma van Panasonic te kopen. Als je altijd maar 1 merk adviseert ben je wat mij betreft geen beste verkoper. Dus jouw adviezen over meerdere merken zijn wat mij betreft hier ook meer dan welkom.
Nogal wiedes dat ik Panasonic plasma adviseer gezien het gewoon weg een superieure beeldkwaliteit levert. Waarom zou ik iets adviseren wat net zoveel kost maar een slechtere beeldweergave heeft?

Tevens, wanneer iemand om de een of andere rede echt geen plasma wil of kan hebben, help ik gewoon met een andere keuze. Hier op FOK! vrij weinig voorgekomen aangezien de meeste uiteindelijk toch wel plasma hebben genomen.

En wie van die mensen is er ontevreden over? Ik heb nog niemand gehoord. Enkel de mensen zoals jij, die daar iets over te zeggen hebben.
quote:
De beste TV bestaat niet. Als ik echt moest kiezen dan werd het als UHD de nieuwste Samsung UN85S9, de winnaar van de CES met een helaas nog sky high prijskaartje. Ik ben wel blij dat plasma binnenkort het kerkhof op gaat, die techniek is hoewel het een mooi plaatje geeft inmiddels bejaard en totaal niet duurzaam. Kan niet wachten op OLED en 4K.
Vrijwel elke serieuze review zegt het, de Panasonic ST50 serie geeft een enorm goede kwaliteit voor een heel schappelijke prijs. Door velen gezien als de beste televisie als het gaat om prijs / kwaliteit verhouding.

Plasma is nog niet uit de running. Het bericht dat Panasonic stopt is nog geen feit en ook al zou Panasonic ermee stoppen, is er altijd nog Samsung en LG welke plasma maken.

Mocht OLED uiteindelijk daadwerkelijk doorbreken, is LCD net zo hard ten dode opgeschreven. Sterker nog, misschien wel eerder in de wereld van de televisies.

Maar OLED is nog nieuw, kampt nog met veel kinderziektes en komt voorlopig nog niet serieus op de markt.
pi_124345371
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 17:30 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Het onzin gehalte in jouw post is zo ontzettend hoog!
Ongelofelijk felle kleuren wordt door mensen als mooier ervaren, heeft niks met lokken te maken. Plasma is gewoon doffer of je het nou leuk vindt of niet. Ikzelf vind led ook mooier. Echter vinden de meeste experts plasma mooier. Er wordt geproduceerd waar het meeste vraag naar is en dat is dus niet plasma. Panasonic, die jarenlang trouw plasma tv's heeft geproduceerd, gaat ook stoppen met de productie hiervan maar gaat wel door met de productie van LED tv's.
Conclusie: >90% van de consumenten vindt LED mooier ongeacht jouw mening of wat bewezen is.

Het verhaal over wit, tja leuk dat je met een verhaaltje over lichtsterkte komt, de praktijk heeft echter bewezen dat wit op een plasma gewoon niet wit is. Dit vinden veel mensen lelijk.

400hz is 50hz? Jij hebt het over het native aantal Hz en het softwarematig behaalde aantal Hz, De LM660 is native 200hz en niet de 50hz waar jij het over hebt. Er zijn uberhaupt weinig/geen tv's die softwarematig >200hz zijn en native <100hz (ik ken ze niet). Overigens, de softwarematig geupgrade aantal Hz merk je altijd behalve in de game modus, dan wordt de beeldverbetering namelijk uitgeschakeld om de inputlag te verminderen.

De nieuwste samsungs spelen toevallig video ts mappen af. Dus dat dit nooit gaat gebeuren is onzin.

Als je nog meer ongegronde argumenten gaat verspreiden ga dan maar weer gauw verder slapen onder je steen.
je denkt duidelijk ontzettend veel verstand te hebben van tv's maar de helft van wat je zegt klopt niet. Henk en ingrid? Laat me niet lachen, je weet niks van mij nog mijn niveau.

:')!!!

Geen zin om hier inhoudelijk op in te gaan. Maar dat je de term 'led' hanteert voor lcd tv's zegt al genoeg.

quote:
Laat me niet lachen, je weet niks van mij nog mijn niveau.
Nog een extra :') voor deze zin.
pi_124345987
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:20 schreef 16meter het volgende:

[..]

:')!!!

Geen zin om hier inhoudelijk op in te gaan maar dat je de term 'led' hanteert voor lcd tv's zegt al genoeg.

[..]

Nog een extra :') voor deze zin.
ik kan me zeer irriteren aan deze post.
LED tv's zijn lcd's met lampen. Maar wordt in de volksmond LED genoemd. Gaan we nou lekker lopen doen of ik dom ben? stoer hoor op internet, jij komt er wel!
Zoals ik in mijn laatste post al zei, kies wat je zelf mooi vindt. Ga is voor een plasma staan en voor een LED. Als jij plasma mooier vindt ga ik niet zeggen dat je een LED moet kopen, andersom natuurlijk ook niet. Wat jij mooi vindt kan alleen jij bepalen. Ik hoop dat je niet klakkeloos afgaat op de zogenaamde 'experts' hier. Succes met je keuze, ik ga nu op de koffie bij henk en ingrid :+ dit gaat boven mijn niveau

[ Bericht 22% gewijzigd door Scaletta op 21-03-2013 19:40:35 ]
pi_124346611
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:35 schreef Scaletta het volgende:

[..]

ik kan me zeer irriteren aan deze post.
LED tv's zijn lcd's met lampen. Maar wordt in de volksmond LED genoemd. Gaan we nou lekker lopen doen of ik dom ben? stoer hoor op internet, jij komt er wel!
Zoals ik in mijn laatste post al zei, kies wat je zelf mooi vindt. Ga is voor een plasma staan en voor een LED. Als jij plasma mooier vindt ga ik niet zeggen dat je een LED moet kopen, andersom natuurlijk ook niet. Wat jij mooi vindt kan alleen jij bepalen. Ik hoop dat je niet klakkeloos afgaat op de zogenaamde 'experts' hier. Succes met je keuze, ik ga nu op de koffie bij henk en ingrid :+ dit gaat boven mijn niveau
Toch wel leuk dat uiteindelijk het tegenovergestelde blijkt. Mensen met een LCD die bij iemand met een plasma (beide gekalibreerd) televisie gaan kijken, vinden het scherm van een plasma fantastisch en mooi. Maar mensen die een plasma televisie hebben en bij iemand televisie gaan kijken welke een LCD heeft, vindt het voornamelijk maar matig en niet fijn kijken.

En dat zijn niet enkel de mensen in mijn buurt, maar ook hier op FOK! en tevens ook Tweakers.

Tevens zouden, zoals jij het nu zegt, mensen dus ook een goedkope televisie boven een topmodel kiezen. Want volgens jou is het smaak.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2013 19:48:32 ]
pi_124346837
quote:
7s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:48 schreef Dimens het volgende:

[..]

Toch wel leuk dat uiteindelijk het tegenovergestelde blijkt. Mensen met een LCD die bij iemand met een plasma (beide gekalibreerd) televisie gaan kijken, vinden het scherm van een plasma fantastisch en mooi. Maar mensen die een plasma televisie hebben en bij iemand televisie gaan kijken welke een LCD heeft, vindt het voornamelijk maar matig en niet fijn kijken.

En dat zijn niet enkel de mensen in mijn buurt, maar ook hier op FOK! en tevens ook Tweakers.

Tevens zouden, zoals jij het nu zegt, mensen dus ook een goedkope televisie boven een topmodel kiezen. Want volgens jou is het smaak.
Bedankt voor het verdraaien van mijn standpunt. Ik zei deels subjectief deels objectief, maar blijf jij maar lekker denken dat ik dom ben hoor, prima. Ik ga me niet verlagen tot jouw niveau. Hoe vaag jij bent met 'mensen'. Toevallig volg ik ook tweakers en inderdaad vinden de meeste mensen plasma mooier daar. Aan de andere kant, 70% van de tweakers gebruikt geen facebook (zie tweakers poll) is dat nou representatief voor 'mensen' in het algemeen??

[ Bericht 5% gewijzigd door Scaletta op 21-03-2013 20:03:09 ]
  donderdag 21 maart 2013 @ 20:17:44 #103
300718 Kenju
Say It!!??
pi_124348242
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:35 schreef Scaletta het volgende:

[..]

ik kan me zeer irriteren aan deze post.
LED tv's zijn lcd's met lampen. Maar wordt in de volksmond LED genoemd. Gaan we nou lekker lopen doen of ik dom ben? stoer hoor op internet, jij komt er wel!
Het gaat erom dat je doet alsof het heel andere televisies zijn, terwijl het feitelijk dezelfde televisies zijn. Jij hebt het over hele felle kleuren, maar wanneer je de instellingen goed hebt staan, zie je die felle kleuren niet meer, aangezien die felle kleuren nep zijn. 'Noods' zien echter die felle kleuren als een positieve eigenschap. Wanneer je niet een of andere niwit wil zijn als verkoper maak je mensen dat duidelijk, en zeg je tegen ze dat ze effe de winkel in moeten kijken om te zien wat èchte kleuren zijn. Die felle kleuren zijn nep en dus per definitie lelijk.

quote:
Zoals ik in mijn laatste post al zei, kies wat je zelf mooi vindt. Ga is voor een plasma staan en voor een LED. Als jij plasma mooier vindt ga ik niet zeggen dat je een LED moet kopen, andersom natuurlijk ook niet. Wat jij mooi vindt kan alleen jij bepalen.
Dit is dus niet zo. Mensen moeten begrijpen wat goed beeld is. Als verkoper heb je er misschien schijt aan. Maar op de langere termijn is iemand toch meer tevreden met èchtere kleuren dan die kleurshow.
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
pi_124348347
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:17 schreef Kenju het volgende:

[..]

Het gaat erom dat je doet alsof het heel andere televisies zijn, terwijl het feitelijk dezelfde televisies zijn. Jij hebt het over hele felle kleuren, maar wanneer je de instellingen goed hebt staan, zie je die felle kleuren niet meer, aangezien die felle kleuren nep zijn. 'Noods' zien echter die felle kleuren als een positieve eigenschap. Wanneer je niet een of andere niwit wil zijn als verkoper maak je mensen dat duidelijk, en zeg je tegen ze dat ze effe de winkel in moeten kijken om te zien wat èchte kleuren zijn. Die felle kleuren zijn nep en dus per definitie lelijk.

[..]

Dit is dus niet zo. Mensen moeten begrijpen wat goed beeld is. Als verkoper heb je er misschien schijt aan. Maar op de langere termijn is iemand toch meer tevreden met èchtere kleuren dan die kleurshow.
http://vandale.nl/opzoeken?pattern=subjectief&lang=nn
Als ik blauw nou lelijk vind en jij vindt het mooi, licht dat dan aan mijn kleurenperspectief? Of kan het ook dat ik het gewoon een lelijke kleur vind? Of moet ik dan begrijpen dat de kleur blauw toch wel mooi is? Of jij kleuren mooi vindt is geheel afhankelijk van jezelf, dit heeft niks met begrijpen te maken. Als ik keiharde extreem felle onnatuurlijke kleuren mooi vind, moet ik dat lekker zelf weten. Kleuren zijn Subjectief en niet Objectief
  donderdag 21 maart 2013 @ 20:30:46 #105
300718 Kenju
Say It!!??
pi_124348929
quote:
Een dergelijke reactie had ik wel verwacht van je. Het is echter wat kortzichtig. Een beetje vergelijkbaar met mensen die niet weten wat kwaliteit is.
quote:
Als ik blauw nou lelijk vind en jij vindt het mooi, licht dat dan aan mijn kleurenperspectief? Of kan het ook dat ik het gewoon een lelijke kleur vind? Of moet ik dan begrijpen dat de kleur blauw toch wel mooi is?
Het gaat erom dat je herkent wat correct blauw is. In het begin zit het er goed uit, maar later ga je de verschillen zien en je eraan storen. Tenzij je echt totaal niet kritisch bent. Volgens jouw logica is de meest felle televisie, hoe goedkoop ook, ook als beste televisie aan te wijzen, aangezien de prijs van de televisie ook niets zegt over hoe fel een televisie kan. Want grauw beeld is slecht....
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
pi_124349159
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:30 schreef Kenju het volgende:

[..]

Een dergelijke reactie had ik wel verwacht van je. Het is echter wat kortzichtig. Een beetje vergelijkbaar met mensen die niet weten wat kwaliteit is.

[..]

Het gaat erom dat je herkent wat correct blauw is. In het begin zit het er goed uit, maar later ga je de verschillen zien en je eraan storen. Tenzij je echt totaal niet kritisch bent. Volgens jouw logica is de meest felle televisie, hoe goedkoop ook, ook als beste televisie aan te wijzen, aangezien de prijs van de televisie ook niets zegt over hoe fel een televisie kan. Want grauw beeld is slecht....
Dat zeg ik helemaal niet. Dit gaat puur over kleur, zonder alle andere aspecten. Puur over kleur plasma of led. Tuurlijk komt er veel meer bij een televisie kijken, maar daar hebben we t nu even niet over. Stop met praten over dure/goedkope televisies, dit gaat over kleur!
  donderdag 21 maart 2013 @ 20:50:39 #107
300718 Kenju
Say It!!??
pi_124349957
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:35 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Dat zeg ik helemaal niet. Dit gaat puur over kleur, zonder alle andere aspecten. Puur over kleur plasma of led. Tuurlijk komt er veel meer bij een televisie kijken, maar daar hebben we t nu even niet over. Stop met praten over dure/goedkope televisies, dit gaat over kleur!
Ik heb het over dure televisies om te onderbouwen waar het over gaat. Mensen vinden die kleuren alleen maar mooi door de felheid. Wanneer je een duur toestel en een goedkoper toestel naast elkaar zet, en het goedkope toestel schijnt feller, dan heb je dus mensen die denken dat het goedkopere toestel mooiere kleuren heeft.

Dan snap je toch dat het een redenatie is die niet klopt? En dat je kennelijk je ideeën over kleur moet herzien? Het gaat erom over wat goede kleuren zijn. Dàt is de norm voor kwaliteit. Niet wat mensen als mooie kleuren zien. Je hebt ook mensen die een audioset met overdreven bas een beter geluid toekennen. Heck, Beats is er zelfs redelijk succesvol mee. Wil niet zeggen dat het aan de normen van juistheid voldoet. Bas wordt vaak overdreven, en wil je optimaal van muziek genieten, stel je alles goed af. Dat is bij een televisie ook zo. Wil je optimaal van een film of serie genieten, dan stel je hem af op een manier dat de kleuren zo natuurgetrouw weergegeven worden. Dat is immers hoe de contentmaker het bedoeld heeft.

Dan kun je wel roepen dat er mensen zijn die die content ongeacht de bedoelingen van de makers, met fellere kleuren willen zien. Maar dat is een redenatie van de onderste plank. Zo kun je iedere activiteit wel met eigen voorkeuren gaan invullen. Uiteindelijk moet een televisie gewoon weergeven wat er ingestopt wordt. Niet met een eigen interpretatie oid.
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
pi_124350111
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:50 schreef Kenju het volgende:

[..]

Ik heb het over dure televisies om te onderbouwen waar het over gaat. Mensen vinden die kleuren alleen maar mooi door de felheid. Wanneer je een duur toestel en een goedkoper toestel naast elkaar zet, en het goedkope toestel schijnt feller, dan heb je dus mensen die denken dat het goedkopere toestel mooiere kleuren heeft.

Dan snap je toch dat het een redenatie is die niet klopt? En dat je kennelijk je ideeën over kleur moet herzien? Het gaat erom over wat goede kleuren zijn. Dàt is de norm voor kwaliteit. Niet wat mensen als mooie kleuren zien. Je hebt ook mensen die een audioset met overdreven bas een beter geluid toekennen. Heck, Beats is er zelfs redelijk succesvol mee. Wil niet zeggen dat het aan de normen van juistheid voldoet. Bas wordt vaak overdreven, en wil je optimaal van muziek genieten, stel je alles goed af. Dat is bij een televisie ook zo. Wil je optimaal van een film of serie genieten, dan stel je hem af op een manier dat de kleuren zo natuurgetrouw weergegeven worden. Dat is immers hoe de contentmaker het bedoeld heeft.

Dan kun je wel roepen dat er mensen zijn die die content ongeacht de bedoelingen van de makers, met fellere kleuren willen zien. Maar dat is een redenatie van de onderste plank. Zo kun je iedere activiteit wel met eigen voorkeuren gaan invullen. Uiteindelijk moet een televisie gewoon weergeven wat er ingestopt wordt. Niet met een eigen interpretatie oid.
En zo gaat het nou eenmaal in de maatschappij! Perfect voorbeeld. Beats geven dan misschien geen perfect geluid, maar toch willen heel veel mensen ze, ondanks dat ze voor minder geld betere koptelefoons kunnen krijgen. Maar dat maakt die mensen niks uit, want zij vinden beats mooi. Met televisies precies hetzelfde. Plasma tv's hebben een dikkere lijst, misschien wel een beter beeld, maar desondanks koopt 90% een LED. Doordat de smart tv uitgebreider is, de bezel dunner is, etc. Het gaat er niet zozeer om wat het beste is, maar wat mensen het meeste aanspreekt, voor jou geen economische studie :+
pi_124350119
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:53 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Bedankt voor het verdraaien van mijn standpunt. Ik zei deels subjectief deels objectief, maar blijf jij maar lekker denken dat ik dom ben hoor, prima. Ik ga me niet verlagen tot jouw niveau. Hoe vaag jij bent met 'mensen'.
De mensen hier op FOK! die wat vaker posten weten waar ik het over heb. Genoeg die geen plasma wilde kopen, het door adviezen hier op FOK! toch hebben gedaan en uiteindelijk het eens zijn dat plasma superieur is aan LCD.
quote:
Toevallig volg ik ook tweakers en inderdaad vinden de meeste mensen plasma mooier daar. Aan de andere kant, 70% van de tweakers gebruikt geen facebook (zie tweakers poll) is dat nou representatief voor 'mensen' in het algemeen??
Wat heeft Facebook er nou weer mee te maken?
pi_124350218
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:54 schreef Dimens het volgende:

Wat heeft Facebook er nou weer mee te maken?
Ik betrek facebook erbij voor de representativiteit van tweakers.net. Dat zouden 'experts' zijn die de reviews schrijven. Dat kan best maar zij vertegenwoordiging dus niet de 'mainstream mens'. Dus hun opinie over televisie's en kleuren (wat subjectief is) sluiten misschien niet aan op wat de meeste mensen vinden.
pi_124350298
quote:
14s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:17 schreef Dimens het volgende:

[..]

Nogal wiedes dat ik Panasonic plasma adviseer gezien het gewoon weg een superieure beeldkwaliteit levert. Waarom zou ik iets adviseren wat net zoveel kost maar een slechtere beeldweergave heeft?

Tevens, wanneer iemand om de een of andere rede echt geen plasma wil of kan hebben, help ik gewoon met een andere keuze. Hier op FOK! vrij weinig voorgekomen aangezien de meeste uiteindelijk toch wel plasma hebben genomen.

En wie van die mensen is er ontevreden over? Ik heb nog niemand gehoord. Enkel de mensen zoals jij, die daar iets over te zeggen hebben.

[..]

Vrijwel elke serieuze review zegt het, de Panasonic ST50 serie geeft een enorm goede kwaliteit voor een heel schappelijke prijs. Door velen gezien als de beste televisie als het gaat om prijs / kwaliteit verhouding.

Plasma is nog niet uit de running. Het bericht dat Panasonic stopt is nog geen feit en ook al zou Panasonic ermee stoppen, is er altijd nog Samsung en LG welke plasma maken.

Mocht OLED uiteindelijk daadwerkelijk doorbreken, is LCD net zo hard ten dode opgeschreven. Sterker nog, misschien wel eerder in de wereld van de televisies.

Maar OLED is nog nieuw, kampt nog met veel kinderziektes en komt voorlopig nog niet serieus op de markt.
De wereld is wat mij betreft niet zo zwart en wit. Het is niet voor niets dat EISA ook verschillende categorieën hanteert bij hun prijzen van beste tv's. Verschillende winnaars voor verschillende doelgroepen: http://www.fwdmagazine.be(...)2012%2d2013%2dvideo/

BTW: Dit is een discussie forum met ruimte voor meerdere meningen. Geef een ander ook die ruimte.
  donderdag 21 maart 2013 @ 21:04:19 #112
300718 Kenju
Say It!!??
pi_124350733
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:53 schreef Scaletta het volgende:

[..]

En zo gaat het nou eenmaal in de maatschappij! Perfect voorbeeld. Beats geven dan misschien geen perfect geluid, maar toch willen heel veel mensen ze, ondanks dat ze voor minder geld betere koptelefoons kunnen krijgen. Maar dat maakt die mensen niks uit, want zij vinden beats mooi. Met televisies precies hetzelfde. Plasma tv's hebben een dikkere lijst, misschien wel een beter beeld, maar desondanks koopt 90% een LED. Doordat de smart tv uitgebreider is, de bezel dunner is, etc. Het gaat er niet zozeer om wat het beste is, maar wat mensen het meeste aanspreekt, voor jou geen economische studie :+
Met economie heeft het weinig te maken. Dus daar zit je wederom mis. Verder ging de discussie niet over wat mensen willen, maar over wat beter is.

Dat jij kennelijk een verkoper bent die gewoon mensen geeft wat ze willen en liever weinig over een product wil of kàn vertellen, prima. Maar we hebben het hier over de normen van kwaliteit. Jij hebt het alleen over factoren die daar niets mee te maken hebben en gaat volledig voor de eerste indruk die je als norm neemt. Klopt niet. Wellicht dat je daardoor wel meer verkoopt. Maar gekeken naar de langere termijn komen mensen bij je terug wanneer ze iets goed hebben gekregen van je. Mits ze daar om geven natuurlijk. Bij de Media Markt telt dat minder. Vandaar dat veel verkopers daar ook minder weten. Neemt niet weg dat je nog steeds die kwaliteitsnorm negeert.

quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:55 schreef Scaletta het volgende:

Ik betrek facebook erbij voor de representativiteit van tweakers.net. Dat zouden 'experts' zijn die de reviews schrijven. Dat kan best maar zij vertegenwoordiging dus niet de 'mainstream mens'. Dus hun opinie over televisie's en kleuren (wat subjectief is) sluiten misschien niet aan op wat de meeste mensen vinden.
Het zegt iig iets over de beperkte mate waarmee jij in staat bent iets in te schatten. Is iedereen die op Tweakers zit een kenner? Stemt iedereen op die poll? Is iedereen eerlijk? Overigens zijn de reviews van Tweakers ook geen benchmark van de waarheid. Meermaals hebben ze gelijke kleurmetingen verschillend beoordeeld.
Twee plekken voor echt goede reviews wat mij betreft: HDTVtest.co.uk en FlatpanelsHD.com. Hardware.info heeft ook goede reviews, maar bespreken slechts beperkt televisies.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:57 schreef lukaon het volgende:

[..]

De wereld is wat mij betreft niet zo zwart en wit. Het is niet voor niets dat EISA ook verschillende categorieën hanteert bij hun prijzen van beste tv's.
Maar hier tellen nog altijd de normen van kwaliteit, en niet de subjectieve ervaringen van 'kwaliteit' die gestoeld zijn op een beperkt vermogen om dit in te schatten.
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
pi_124351028
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:04 schreef Kenju het volgende:

[..]

Met economie heeft het weinig te maken. Dus daar zit je wederom mis. Verder ging de discussie niet over wat mensen willen, maar over wat beter is.

Dat jij kennelijk een verkoper bent die gewoon mensen geeft wat ze willen en liever weinig over een product wil of kàn vertellen, prima. Maar we hebben het hier over de normen van kwaliteit. Jij hebt het alleen over factoren die daar niets mee te maken hebben en gaat volledig voor de eerste indruk die je als norm neemt. Klopt niet. Wellicht dat je daardoor wel meer verkoopt. Maar gekeken naar de langere termijn komen mensen bij je terug wanneer ze iets goed hebben gekregen van je. Mits ze daar om geven natuurlijk. Bij de Media Markt telt dat minder. Vandaar dat veel verkopers daar ook minder weten. Neemt niet weg dat je nog steeds die kwaliteitsnorm negeert.

[..]

Het zegt iig iets over de beperkte mate waarmee jij in staat bent iets in te schatten. Is iedereen die op Tweakers zit een kenner? Stemt iedereen op die poll? Is iedereen eerlijk? Overigens zijn de reviews van Tweakers ook geen benchmark van de waarheid. Meermaals hebben ze gelijke kleurmetingen verschillend beoordeeld.
Twee plekken voor echt goede reviews wat mij betreft: HDTVtest.co.uk en FlatpanelsHD.com. Hardware.info heeft ook goede reviews, maar bespreken slechts beperkt televisies.

[..]

Maar hier tellen nog altijd de normen van kwaliteit, en niet de subjectieve ervaringen van 'kwaliteit' die gestoeld zijn op een beperkt vermogen om dit in te schatten.
wat ik je net probeerde uit te leggen is waarom plasma minder verkocht wordt. Het feit dat jij denkt dat ik weinig weet laten we in het midden
pi_124351205
Over smaak valt niet te twisten, maar dat plasma beter beeld geeft dan LED-LCD is gewoon een feit (diepere zwartwaarden/kijkhoek/motion). Het beeld geeft misschien niet zoveel licht als een (LED)-LCD TV, maar het is zeker helder genoeg om mooi helder beeld te geven.
Helaas gaan de meeste consumenten af op het beeld dat ze in de winkel zien (waar plasma er heel donker uit ziet door de overdreven verlichting in winkels) en denken ze dat LED mooier is.

De enige reden waarom iemand die om beeldkwaliteit geeft (en verstand heeft van de tv's) een LED-TV zou kopen ipv een plasma is om burn-in/image retention, wat nog steeds bestaat al is de kans daarop wel vele malen kleiner als vroeger.
pi_124351487
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:13 schreef KingOfMystery het volgende:
Over smaak valt niet te twisten, maar dat plasma beter beeld geeft dan LED-LCD is gewoon een feit (diepere zwartwaarden/kijkhoek/motion). Het beeld geeft misschien niet zoveel licht als een (LED)-LCD TV, maar het is zeker helder genoeg om mooi helder beeld te geven.
Helaas gaan de meeste consumenten af op het beeld dat ze in de winkel zien (waar plasma er heel donker uit ziet door de overdreven verlichting in winkels) en denken ze dat LED mooier is.

De enige reden waarom iemand die om beeldkwaliteit geeft (en verstand heeft van de tv's) een LED-TV zou kopen ipv een plasma is om burn-in/image retention, wat nog steeds bestaat al is de kans daarop wel vele malen kleiner als vroeger.
Naar mijn mening blijft het subjectief.
We kunnen hier oneindig over blijven discussiëren maar eens worden we het niet.
pi_124351537
LED tv's _O_
Philips 42pfl6007k O+
pi_124351591
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:57 schreef lukaon het volgende:

[..]

De wereld is wat mij betreft niet zo zwart en wit. Het is niet voor niets dat EISA ook verschillende categorieën hanteert bij hun prijzen van beste tv's. Verschillende winnaars voor verschillende doelgroepen: http://www.fwdmagazine.be(...)2012%2d2013%2dvideo/

BTW: Dit is een discussie forum met ruimte voor meerdere meningen. Geef een ander ook die ruimte.

Hulde voor deze post :Y
pi_124351804
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:19 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Naar mijn mening blijft het subjectief.
We kunnen hier oneindig over blijven discussiëren maar eens worden we het niet.
Er is niks subjectiefs aan. Plasma geeft beeld weer zoals het hoort te zijn en LED doet dit dus niet. Ik heb veel verschillende TV's gezien (LED en plasma) en dit werd mij al gauw duidelijk toen ik een paar tv's hebt gezien van beide technieken (in woonkamers/slaapkamers ipv winkels).
pi_124351874
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:26 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Er is niks subjectiefs aan. Plasma geeft beeld weer zoals het hoort te zijn en LED doet dit dus niet. Ik heb veel verschillende TV's gezien (LED en plasma) en dit werd mij al gauw duidelijk toen ik een paar tv's hebt gezien van beide technieken (in woonkamers/slaapkamers ipv winkels).
Het werd JOU al snel duidelijk. Ik vind LED mooier en heb 4 LED tv's en mn buren een st30. Ik vind nog steeds mn led mooier. Er is overigens niks mis met mijn ogen voordat je het vraagt.
pi_124352016
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:27 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Het werd JOU al snel duidelijk. Ik vind LED mooier en heb 4 LED tv's en mn buren een st30. Ik vind nog steeds mn led mooier. Er is overigens niks mis met mijn ogen voordat je het vraagt.
En de ST30 is de enige plasma die je hebt gezien? (plasma's in winkels tellen niet mee). De ST30 is verouderd (en zelfs in 2011 was het maar een matige tv) en niet representatief voor andere plasma tv's.
pi_124352092
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:30 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

En de ST30 is de enige plasma die je hebt gezien? (plasma's in winkels tellen niet mee). De ST30 is verouderd (en zelfs in 2011 was het maar een matige tv) en niet representatief voor andere plasma tv's.
Het is leuk dat je me blijft tegenspreken. Tuurlijk is dat niet de enige. Jesus man leg je erbij neer. Je gaat me niet overtuigen dat plasma mooier is ik jou niet dat led mooier is. Het is namelijk subjectief. Klaar einde discussie, lekker slapen :W
PS: Ik ben op alle grote merken hun aankondiging geweest en heb daar zelfs een training van gehad ( niet dat dat heel veel voorsteld maar toch) ik heb genoeg tv's gezien om te bepalen wat ik mooi vind
pi_124352543
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:32 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Het is leuk dat je me blijft tegenspreken. Tuurlijk is dat niet de enige. Jesus man leg je erbij neer. Je gaat me niet overtuigen dat plasma mooier is ik jou niet dat led mooier is. Het is namelijk subjectief. Klaar einde discussie, lekker slapen :W
PS: Ik ben op alle grote merken hun aankondiging geweest en heb daar zelfs een training van gehad ( niet dat dat heel veel voorsteld maar toch) ik heb genoeg tv's gezien om te bepalen wat ik mooi vind

Dan geloof je me maar niet. Veel plezier met je 4 led-tv's
pi_124352585
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:41 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Dan geloof je me maar niet. Veel plezier met je 4 led-tv's
Geloven? Ik zeg dat ik LED mooier vind, jij vindt plasma mooier? Laten we vriendjes blijven en ons erbij neerleggen dat onze smaken verschillen.
  donderdag 21 maart 2013 @ 22:52:39 #124
300718 Kenju
Say It!!??
pi_124356835
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:09 schreef Scaletta het volgende:

[..]

wat ik je net probeerde uit te leggen is waarom plasma minder verkocht wordt. Het feit dat jij denkt dat ik weinig weet laten we in het midden
Niemand ontkent dat plasma beter slechter verkocht wordt en dat dit vaak gebeurt op basis van de misleidend fel schijnende LCD's. Dat wil niet zeggen dat plasma voor veel LCD-kopers eigenlijk de betere keus was.

Wat voor LCD heb je zelf?

Voor alle duidelijkheid, ik zeg niet dat LCD's altijd per definitie slechter zijn. Maar wel dat wanneer je kijkt naar de prijs kwaliteit verhouding, je bij plasma in de regel een betere deal krijgt. Vergeet ook niet dat we het hadden over de prijsklasse van rond die 750 Euro. In die context is het begonnen. Wanneer je kijkt naar de duurdere LCD's zitten daar televisies tussen die zo goed zijn dat ze het wel op de persoonlijke voorkeur kunnen laten aankomen.

Wanneer het echter gaat om toestellen die met de ST50 moeten concurreren, is er niets dat daar tegenop kan in die prijsrange.

[ Bericht 5% gewijzigd door Kenju op 22-03-2013 00:11:56 ]
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
  donderdag 21 maart 2013 @ 23:26:25 #125
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124358972
Plasma is altijd beter led, buck for buck. Is uberhaupt geen discussiepunt
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124359299
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 22:52 schreef Kenju het volgende:

[..]

Niemand ontkent dat plasma beter verkocht wordt en dat dit vaak gebeurt op basis van de misleidend fel schijnende LCD's. Dat wil niet zeggen dat plasma voor veel LCD-kopers eigenlijk de betere keus was.

Wat voor LCD heb je zelf?

Voor alle duidelijkheid, ik zeg niet dat LCD's altijd per definitie slechter zijn. Maar wel dat wanneer je kijkt naar de prijs kwaliteit verhouding, je bij plasma in de regel een betere deal krijgt. Vergeet ook niet dat we het hadden over de prijsklasse van rond die 750 Euro. In die context is het begonnen. Wanneer je kijkt naar de duurdere LCD's zitten daar televisies tussen die zo goed zijn dat ze het wel op de persoonlijke voorkeur kunnen laten aankomen.

Wanneer het echter gaat om toestellen die met de ST50 moeten concurreren, is er niets dat daar tegenop kan in die prijsrange.
Blij dat we t toch nog deels een zijn geworden. Ik heb zelf een LG 42LM760 en een Philips 50PFL7956. Die andere 2 zijn al een paar jaar oud en niet noemenswaardig ;). Kwa prijskwaliteit is die st50 idd erg goed, maar ik doelde niet op p/k verhouding maar op t feit of plasma voor iedereen het mooiste beeld geeft.
  donderdag 21 maart 2013 @ 23:35:34 #127
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124359431
Sja, er zijn ook ongetwijfeld mensen die hun Daewoo nexia lekker vinden rijden, dat maakt t nog geen goede auto.
Lcd is gewoon minder goed. In niets is het beter, buiten het energieverbruik, maar dat stelt ook geen klap voor
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 22 maart 2013 @ 00:04:05 #128
6941 APK
Factual, I think.
pi_124360708
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:02 schreef APK het volgende:

[..]

De grootte van de films maakt niet uit op mijn 42lm670S, het is juist zo dat ik minder last heb van die schokkerigheid als ik een film van 10Gb bekijk.

Met schokkerig beeld bedoel ik dat bij een horizontale pan het beeld niet mooi vloeiend is overigens.
Ik heb er een WDTV live mediaspeler met USB-harddisk aan hangen, dus aan het netwerk ligt het niet.
Hardware versnelling kan ik ook uitsluiten als het om een externe mediaplayer gaat, toch?
Misschien heeft het iets met het aantal Hz te maken? (Hoewel ik volgens mij alle instellingen wel zo'n beetje geprobeerd heb.)
Ook de TV-instellingen heb ik vrijwel allemaal uitgetest, alle zooi uit, elke image mode...

Probleem is dat HD-uitzendigen op tv wel redelijk goed lopen, dus ik denk niet dat LG iets voor mij wil doen.
(Ik heb ook veel instellingen -zowel voor de tv als voor de WDTV- uit de topics op Tweakers geprobeerd....)
Zo, tussen al het geruzie door, volgens mij heb ik het lek bijna boven :+
Op de WDTV live heb ik 'match frame rate to source' oid ingesteld en een 720P (Californication) van ongeveer 1Gb loopt nu een stuk beter op 24Hz, hoewel de mediaspeler nog steeds 1080P kiest omdat 720P en 24Hz geen keuze is.

Het vreemde is dat ik dat al eerder op Tweakers gelezen had maar toen maakte het geen verschil.

Kan iemand mij adviseren wat de beste instelling is om de betreffende aflevering van Californication (Californication.S06E10.720p.HDTV.x264-2HD.mkv) te kijken op mijn hele mooie LG TV met zeer smalle bezel? :+
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_124361155
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 00:04 schreef APK het volgende:

[..]

Zo, tussen al het geruzie door, volgens mij heb ik het lek bijna boven :+
Op de WDTV live heb ik 'match frame rate to source' oid ingesteld en een 720P (Californication) van ongeveer 1Gb loopt nu een stuk beter op 24Hz, hoewel de mediaspeler nog steeds 1080P kiest omdat 720P en 24Hz geen keuze is.

Het vreemde is dat ik dat al eerder op Tweakers gelezen had maar toen maakte het geen verschil.

Kan iemand mij adviseren wat de beste instelling is om de betreffende aflevering van Californication (Californication.S06E10.720p.HDTV.x264-2HD.mkv) te kijken op mijn hele mooie LG TV met zeer smalle bezel? :+
Oh nice, seizoen 6 van Californication is al begonnen?
  vrijdag 22 maart 2013 @ 00:25:30 #130
6941 APK
Factual, I think.
pi_124361493
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 00:17 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Oh nice, seizoen 6 van Californication is al begonnen?
Is goed :Y
Helemaal als het beeld vloeiend loopt :+
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_124362428
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:32 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Het is leuk dat je me blijft tegenspreken. Tuurlijk is dat niet de enige. Jesus man leg je erbij neer. Je gaat me niet overtuigen dat plasma mooier is ik jou niet dat led mooier is. Het is namelijk subjectief. Klaar einde discussie, lekker slapen :W
PS: Ik ben op alle grote merken hun aankondiging geweest en heb daar zelfs een training van gehad ( niet dat dat heel veel voorsteld maar toch) ik heb genoeg tv's gezien om te bepalen wat ik mooi vind

Haha, trainingen ja... :')
Ik heb ze vaak genoeg meegemaakt. De meesten kunnen niet eens een training geven. Ze weten zelf al niets over hun televisies man. :')

De enige waar ik een fatsoenlijke training van heb gehad, was Panasonic. Niet geforceerd, een professional die stond te praten en iemand met verstand van zaken die ook vragen kon beantwoorden.

"Ik heb trainingen gehad en ik werk bij de Media Markt. Ik weet dus wel beter hoe het zit." :')
pi_124362474
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:55 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Ik betrek facebook erbij voor de representativiteit van tweakers.net. Dat zouden 'experts' zijn die de reviews schrijven. Dat kan best maar zij vertegenwoordiging dus niet de 'mainstream mens'. Dus hun opinie over televisie's en kleuren (wat subjectief is) sluiten misschien niet aan op wat de meeste mensen vinden.
Ik heb het hier over de mensen die geen expert zijn. Die dus met de vraag komen wat het beste is, horen dat dit plasma is, eigenlijk met tegenzin er een kopen en vervolgens ongelofelijk blij zijn dat ze zijn tegen gehouden zijn met het kopen van een LCD. Die mensen.
pi_124362483
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:57 schreef lukaon het volgende:

[..]

De wereld is wat mij betreft niet zo zwart en wit. Het is niet voor niets dat EISA ook verschillende categorieën hanteert bij hun prijzen van beste tv's. Verschillende winnaars voor verschillende doelgroepen: http://www.fwdmagazine.be(...)2012%2d2013%2dvideo/

BTW: Dit is een discussie forum met ruimte voor meerdere meningen. Geef een ander ook die ruimte.

Anders zou LCD bijna geen kans krijgen.
pi_124362890
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 00:04 schreef APK het volgende:

[..]

Zo, tussen al het geruzie door, volgens mij heb ik het lek bijna boven :+
Op de WDTV live heb ik 'match frame rate to source' oid ingesteld en een 720P (Californication) van ongeveer 1Gb loopt nu een stuk beter op 24Hz, hoewel de mediaspeler nog steeds 1080P kiest omdat 720P en 24Hz geen keuze is.

Het vreemde is dat ik dat al eerder op Tweakers gelezen had maar toen maakte het geen verschil.

Kan iemand mij adviseren wat de beste instelling is om de betreffende aflevering van Californication (Californication.S06E10.720p.HDTV.x264-2HD.mkv) te kijken op mijn hele mooie LG TV met zeer smalle bezel? :+
Wat deed het eerst dan? Op 50Hz uitsturen of zo?

Dan is het logisch dat je motion judder krijgt. Dan ga je 24 frames afspelen op 50Hz, en hoe ga je dat doen?

Wacht, nu wil ik eigenlijk wel een antwoord van Scaletta. Eens zien of onze "expert" op het gebied van televisies het weet. Dit heb ik namelijk nog niet genoemd in mijn lap met tekst dat hier staat.
  vrijdag 22 maart 2013 @ 07:57:56 #135
6941 APK
Factual, I think.
pi_124363797
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 01:55 schreef Dimens het volgende:

Dan is het logisch dat je motion judder krijgt. Dan ga je 24 frames afspelen op 50Hz, en hoe ga je dat doen?

Wacht, nu wil ik eigenlijk wel een antwoord van Scaletta. Eens zien of onze "expert" op het gebied van televisies het weet. Dit heb ik namelijk nog niet genoemd in mijn lap met tekst dat hier staat.
Laat maar horen, ik wil het graag weten ^O^
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  vrijdag 22 maart 2013 @ 09:22:38 #136
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124364833
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 01:55 schreef Dimens het volgende:

[..]

Wat deed het eerst dan? Op 50Hz uitsturen of zo?

Dan is het logisch dat je motion judder krijgt. Dan ga je 24 frames afspelen op 50Hz, en hoe ga je dat doen?

Wacht, nu wil ik eigenlijk wel een antwoord van Scaletta. Eens zien of onze "expert" op het gebied van televisies het weet. Dit heb ik namelijk nog niet genoemd in mijn lap met tekst dat hier staat.
dat is niet eerlijk; de mediaplayer training is pas volgende week...
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124366174
Ik heb niet eens gezegd dat ik een expert was. De woorden worden me in de mond gelegd. Het enige wat ik heb gezegd is dat je niks van mijn niveau af weet. Al die kinderachtige posts daarna met zoveel mogelijk clown gezichtjes over mijn niveau, tja erg triest allemaal. Bij een van de laatste posts zei ik dat ik de discussie graag af wil sluiten.
Tuurlijk maken jullie de training maar belachelijk, prima. Jullie vragen niet eens waar of door wie die training wordt gegeven, maar gaan er blindelings vanuit dat het een of andere tokkie is die fulltime bij de mediamarkt werkt.
Allemaal leuk en aardig maar als jullie op zo'n trieste denigrerende manier gaan discussieren, sorry maar daar doe ik niet aan mee.
pi_124367669
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 10:21 schreef Scaletta het volgende:
Ik heb niet eens gezegd dat ik een expert was. De woorden worden me in de mond gelegd. Het enige wat ik heb gezegd is dat je niks van mijn niveau af weet.
Jij beweert wel dat de rest onzin praat terwijl er die mensen wel degelijk meer verstand en meer ervaringen hebben dan jij. Jij laat heel goed jouw niveau in dit topic zien met foute beweringen. Het niveau van een Media Markt verkoper wat er eigenlijk geen kaas van heeft gegeten.
quote:
Al die kinderachtige posts daarna met zoveel mogelijk clown gezichtjes over mijn niveau, tja erg triest allemaal. Bij een van de laatste posts zei ik dat ik de discussie graag af wil sluiten.
Wordt het je allemaal te heet onder de voetjes?
quote:
Tuurlijk maken jullie de training maar belachelijk, prima. Jullie vragen niet eens waar of door wie die training wordt gegeven, maar gaan er blindelings vanuit dat het een of andere tokkie is die fulltime bij de mediamarkt werkt.
Ik weet heel goed wie dat soort trainingen geeft. Opgewaardeerde Media Markt verkopers die voor Hamilton Bright zijn gaan werken en in opdracht van de fabrikant vertegenwoordigen. Die mensen hebben in eerste instantie meestal net zoveel kennis van zaken als jij en krijgen ook eerst een training. Die training geven ze dan vervolgens door aan de Media Markt verkopers, maar dan slechter uitgelegd.

Dit doet Samsung, LG, Philips, Bose en nog veel meer. Sony en Panasonic zijn een van de weinige die een vertegenwoordiger hebben welk niet voor Hamilton Bright werkt. Over Sony gesproken, mooie locatie zo langs de A4 heh? Knappe dames die daar in de horeca werken.
quote:
Allemaal leuk en aardig maar als jullie op zo'n trieste denigrerende manier gaan discussieren, sorry maar daar doe ik niet aan mee.
Dan moet je het jezelf niet zo moeilijk maken, want dat doe je.

Maar als ik het goed begrijp weet je het antwoord dus niet? Aldus jouw kennis van televisies.
pi_124367870
quote:
7s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 11:17 schreef Dimens het volgende:

[..]

Jij beweert wel dat de rest onzin praat terwijl er die mensen wel degelijk meer verstand en meer ervaringen hebben dan jij. Jij laat heel goed jouw niveau in dit topic zien met foute beweringen. Het niveau van een Media Markt verkoper wat er eigenlijk geen kaas van heeft gegeten.

[..]

Wordt het je allemaal te heet onder de voetjes?

[..]

Ik weet heel goed wie dat soort trainingen geeft. Opgewaardeerde Media Markt verkopers die voor Hamilton Bright zijn gaan werken en in opdracht van de fabrikant vertegenwoordigen. Die mensen hebben in eerste instantie meestal net zoveel kennis van zaken als jij en krijgen ook eerst een training. Die training geven ze dan vervolgens door aan de Media Markt verkopers, maar dan slechter uitgelegd.

Dit doet Samsung, LG, Philips, Bose en nog veel meer. Sony en Panasonic zijn een van de weinige die een vertegenwoordiger hebben welk niet voor Hamilton Bright werkt. Over Sony gesproken, mooie locatie zo langs de A4 heh? Knappe dames die daar in de horeca werken.

[..]

Dan moet je het jezelf niet zo moeilijk maken, want dat doe je.

Maar als ik het goed begrijp weet je het antwoord dus niet? Aldus jouw kennis van televisies.
Ik quotte een van jouw posts als onwaar. Niet alles onwaar. Lekker verdraaien. Jij moet nooit meer discussies gaan voeren, echt hoor.

Die trainingen hebben we van de 2013 modellen nu van 3 merken gehad. Niet in de mm door een hamilton bright verkoper, maar bij een conferentie van het merk zelf, waar een vertegenwoordiger van het merk per model de pros en cons heeft uitgelegd.

Ik maak het mezelf helemaal niet moeilijk, ik zeg dat een tv een deels subjectief en deels objectief goed is. Jouw reactie daarop is dat plasma beter is. Dan is de discussie toch klaar? En dat trieste gedoe met die clowngezichten en het henk & ingrid niveau, ja stoer hoor, echt werkelijk stoer, mama & papa zullen trots op je zijn. Uitgaande dat je niks over mij weet en me toch als een debiel behandelt, tja waarom zou ik nog serieus ingaan op de dingen die je hier te zeggen hebt. Om mezelf te bewijzen? Geen behoefte aan. Ben blij dat ik jou niet ken/nooit zal kennen.

Het verdraaien van standpunten is zeker jouw sterkste punt. Je moet denk ik maar niet meer reageren, als jij een opinie hebt is die 100% juist en is er geen ruimte voor andere meningen.

Inderdaad weet ik het antwoord niet. Wil je nou een taart? Ik ga niet meer reageren op dit topic want je probeert me toch met elke post de grond in te boren.

Succes met je stoere internetgedrag. Zorg maar dat iedereen een plasma koopt, das toch veruit het beste.

Ik zou hier eens een kijkje nemen als ik jou was, kan je nog wat leren.

http://www.lokaal.org/projecten/training-discussie-debat
  vrijdag 22 maart 2013 @ 11:27:48 #140
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124367918
:')
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124367936
quote:
11s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 11:27 schreef Catch22- het volgende:
:')
Misschien moeten jullie is gaan daten? Jij en Dimens. Jullie vullen elkaar perfect aan en zouden zeker een leuk stel vormen!
  vrijdag 22 maart 2013 @ 11:31:12 #142
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124367994
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 11:28 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Misschien moeten jullie is gaan daten? Jij en Dimens. Jullie vullen elkaar perfect aan en zouden zeker een leuk stel vormen!
Ja lijkt me wel gezellig. Keertje een bakkie doen Dimens? :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124368338
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 11:26 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Ik quotte een van jouw posts als onwaar. Niet alles onwaar. Lekker verdraaien. Jij moet nooit meer discussies gaan voeren, echt hoor.
JIJ bent hier degene die moet stoppen met het voeren van een discussie. Je komt met foutieve informatie en beweringen dat andere het fout hebben. Vervolgens is het enige wat je nu nog kunt het versterken van je posts met dure woorden, maar het is allang duidelijk dat je er gewoon geen verstand van hebt. Ik had nog een beetje medelijden met je nadat Xaobotnik mij gewezen had op mijn elitaire gedrag, maar dat is ook geheel verdwenen.
quote:
Die trainingen hebben we van de 2013 modellen nu van 3 merken gehad. Niet in de mm door een hamilton bright verkoper, maar bij een conferentie van het merk zelf, waar een vertegenwoordiger van het merk per model de pros en cons heeft uitgelegd.
Dat maakt jou nog niet dat je er direct veel verstand van hebt. Maar daar waren we ook al achter.
quote:
Ik maak het mezelf helemaal niet moeilijk, ik zeg dat een tv een deels subjectief en deels objectief goed is. Jouw reactie daarop is dat plasma beter is. Dan is de discussie toch klaar?
Dit ging verder dan alleen dat, want ook je beweringen over beeldkwaliteit (wit) e.d. ben je onjuist over. Dat mensen felle kleuren mooi vinden en het niet lokken is. Je weet niets van Hz en beweert dat ik het fout heb.
quote:
En dat trieste gedoe met die clowngezichten en het henk & ingrid niveau, ja stoer hoor, echt werkelijk stoer, mama & papa zullen trots op je zijn. Uitgaande dat je niks over mij weet en me toch als een debiel behandelt, tja waarom zou ik nog serieus ingaan op de dingen die je hier te zeggen hebt. Om mezelf te bewijzen? Geen behoefte aan. Ben blij dat ik jou niet ken/nooit zal kennen.
Ik dacht dat jij je niet zou verlagen tot mijn niveau. Je hebt je toch niet kunnen inhouden?
quote:
Inderdaad weet ik het antwoord niet. Wil je nou een taart? Ik ga niet meer reageren op dit topic want je probeert me toch met elke post de grond in te boren.
Nee. Dit representeert jouw niveau en kennis van televisies. Zoals ik al zei, je weet niets. Enkel wat de vertegenwoordigers slecht uitleggen.
pi_124368373
quote:
7s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 11:46 schreef Dimens het volgende:

[..]

JIJ bent hier degene die moet stoppen met het voeren van een discussie. Je komt met foutieve informatie en beweringen dat andere het fout hebben. Vervolgens is het enige wat je nu nog kunt het versterken van je posts met dure woorden, maar het is allang duidelijk dat je er gewoon geen verstand van hebt. Ik had nog een beetje medelijden met je nadat Xaobotnik mij gewezen had op mijn elitaire gedrag, maar dat is ook geheel verdwenen.

[..]

Dat maakt jou nog niet dat je er direct veel verstand van hebt. Maar daar waren we ook al achter.

[..]

Dit ging verder dan alleen dat, want ook je beweringen over beeldkwaliteit (wit) e.d. ben je onjuist over. Dat mensen felle kleuren mooi vinden en het niet lokken is. Je weet niets van Hz en beweert dat ik het fout heb.

[..]

Ik dacht dat jij je niet zou verlagen tot mijn niveau. Je hebt je toch niet kunnen inhouden?

[..]

Nee. Dit representeert jouw niveau en kennis van televisies. Zoals ik al zei, je weet niets. Enkel wat de vertegenwoordigers slecht uitleggen.
Tis vrijdagavond, wat te doen? Kunnen jullie vanavond op de eerste date!
pi_124368389
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 11:28 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Misschien moeten jullie is gaan daten? Jij en Dimens. Jullie vullen elkaar perfect aan en zouden zeker een leuk stel vormen!
De mensen met een beetje verstand van televisies lachen jou nu uit.
pi_124368426
quote:
11s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 11:31 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ja lijkt me wel gezellig. Keertje een bakkie doen Dimens? :)
Prima. Hoef ik tenminste niet naar een LCD televisie te kijken maar staat er tenminste een mooie ST30.
pi_124369827
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 07:57 schreef APK het volgende:

[..]

Laat maar horen, ik wil het graag weten ^O^
Omdat onze "expert" het niet weet, wil ik het dan wel uitleggen.

Er zijn verschillende manieren om 24p over 50Hz af te spelen. De meest gebruikte manier, welke veelal ook door providers wordt gebruikt, is het sneller afspelen van de film. Door de film met 4% te versnellen, pak je bij elke seconde ook de frame van de volgende seconde mee en wordt het content dus eigenlijk 25 Frames per seconde. Vervolgens wordt er (bij kabeltelevisie) interlacing toegepast wat inhoudt dat bij elke frame de even horizontale beeldlijnen in een frame worden gestopt en de oneven horizontale beeldlijnen in een andere frame. Daarmee krijg je dus 50 frames wat exact uitkomt op de 50Hz die wij hier in Nederland ontvangen.
Maar je zou ook geen interlacing kunnen toepassen en die 25 frames gewoon tweemaal kunnen tonen. Dan haal je ook die 50Hz.

Voor televisie is dit niet erg en zelfs een voordeel aangezien de film daarmee ingekort wordt en deze sneller klaar is. Maar bij mediaspelers wordt dit doorgaans niet gedaan.

Jouw mediaspeler heeft waarschijnlijk een frame tweemaal laten zien. Dat betekent dus dat hij frame 24 nog een keer laat zien en dat zorgt voor motion judder.

Wat dus zo moet zijn (24p);



Wordt dan dit (25p);



En die 25 frames worden dan tweemaal gespeeld wat weer uitkomt op de mooie 50Hz. Maar met motion judder.

Een goede televisie welk in staat is om 24p correct te weergeven, die speelt ook helemaal niet af op 50Hz maar eigenlijk gewoon op 24Hz, 48Hz of 96Hz waarbij ook weer allerlei verschillende toepassingen worden gedaan en waarbij de technieken tussen LCD en plasma ook weer verschillend zijn. Plasma zal nooit op 24Hz afspelen omdat de trillingen dan te goed waarneembaar zijn en speelt doorgaans af op 48Hz (24p frames dubbel laten zien) of op 96Hz (frames 4 keer laten zien).

Dit kan ook gepaard gaan met beeldinterpolatie waarbij bij 24p er tussenbeelden worden gecreëerd en je content dus 48p wordt met "nieuwe" beelden en niet de content tweemaal de frames laat zien. 24p is namelijk van zichzelf al een beetje judderig en dat haal je daarmee er ook uit. Tevens heeft het voor LCD het voordeel dat je daardoor minder motion blur hebt. Maar dit doet jouw televisie trouwens niet. 50Hz LCD televisies beschikken namelijk niet over beeldinterpolatie. Daarvoor heb je een 100Hz LCD televisie (speelt 24p materiaal op 48Hz) of een 200Hz LCD televisie (speelt 24p op 96Hz) voor nodig. En dan niet het geadverteerde aantal Hz, maar het aantal Hz van het paneel.
  vrijdag 22 maart 2013 @ 18:18:35 #148
92128 Xaobotnik
KABLAAHHHH!!
pi_124381546
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 17:46 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Gedomineerd?

Laat maar, als we zo gaan discussiëren en zo kinderachtig met elkaar om gaan hoeft het van mij niet meer. Of een tv mooi beeld heeft is deels subjectief en deels objectief, maar voor het grootste deel subjectief... Mensen hier willen dat niet begrijpen
Tsja, ik ben het nu eenmaal eens met Dimens in deze, en zijn uitleg/correctie klopt ook. Verder moet je je bedenken dat het gaat om het advies aan iemand die een televisie wil kopen van een huismerk die niet beter presteert dan een generale televisie terwijl hij hiervoor 50 Euro meer betaalt dan een toestel dat door toonaangevende sites als HDTVtest.co.uk en FlatpanelsHD als zeer goed is beoordeeld. Jij gaat dan doodleuk plasma en LCD tegen elkaar lopen zetten, terwijl de ST50 gewoon een veel betere televisie is dan alles wat eromheen zit kwa prijs, dus ook alle LCD-televisies (of ze nu wel of geen LED-backlight hebben maakt niets uit, tenzij je het feller schijnen onder de noemer van 'mooie kleuren' schaart).

Nu ben ik sowieso meer plasma-minded. Maar objectief bekeken is het ook gewoon de beste televisie wanneer je in die prijsrange een televisie koopt.

LCD's worden pas interessant wanneer je rond de 1500 euro gaat kijken. Daar kun je televisies vinden die van een niveau zijn dat je het kunt laten aankomen op een persoonlijke voorkeur tussen LCD en plasma.

Dat zoveel mensen het felle schijnen zo mooi vinden is leuk, maar die snappen gewoon niet wat goede kleuren zijn. Het is een beetje vergelijkbaar met bijv. een BMW tov een Opel. In eerste instantie merk je het verschil niet zo wanneer je van een Opel naar een BMW overstapt. Maar ga je terug, dan merk je het wel. Het is een kwaliteitsding. Vaak zijn mensen niet bewust van een upgrade. Gaan ze echter terug, dan snappen ze het wel. Dit is voor alle duidelijkheid geen plasma vs LCD-vergelijking, maar vergelijking tussen een goede TV en een minder goede TV.

Jij raad onder meer de ES6000-serie aan van Samsung. Dit is een serie die matig tot redelijk wordt beoordeeld door de toonaangevende sites. Dus tov de ST50-serie die als zeer goed wordt beoordeeld, gewoon een slecht advies. Een ander model die je aanraadt is de 47LM660. Geen verkeerde televisie, een heel goede zelfs, maar ook niet een toestel dat de norm erg ontstijgt, zeker niet wanneer de ST50 in de buurt zit kwa prijs.

Dat het een mooi design heeft, ben ik met je eens. En dat telt op zich ook wel, echter niet te veel. Maar wat mensen ook moeten begrijpen is dat in een omgeving, een televisie op zich neerzetten niet meteen een elegante uitstraling geeft. Daarvoor moet je de omgeving ook inrichten. Wanneer je dat op een goede manier doet, maakt in de meeste gevallen het design minder uit. Neemt niet weg dat een goed design een extra reden is, maar je bent dom als je dat van doorslaggevende waarde laat zijn. Ik weet nog dat die Infinia-modellen uitkwamen van LG. Zagen in de advertenties en op de professionele stands er enorm mooi uit. Maar opzichzelf herkende je het niet eens en zag het eruit als ieder ander simpel model.

Hetzelfde geldt voor de media-speler-aspecten. Als je dat belangrijk vind, moet je gewoon voor een losse mediaspeler gaan. Het is natuurlijk leuk meegenomen en een vermeldenswaardig voordeel, maar de kwaliteit van het paneel is waar het om moet gaan.

Terug naar jouw ideeën :). Jouw idee over de kleur wit is het enige waarover je kan discussiëren, omdat je niet eenduidig kan stellen wat een natuurgetrouwe kleur wit is....voorzover wit überhaupt een kleur is (en de reden is dat er een legitieme discussie mogelijk is over de norm eromheen). Het is feitelijk het verschil tussen de 9300k-kleurtemperatuur die we in de meeste monitoren terugvinden wat ervoor gezorgd heeft dat we geconditioneerd zijn om te denken dat dit felle koele wit het wit is dat de norm moet zijn. De D65-norm is echter de norm die door de filmproducenten en uitzendmaatschappijen wordt aangehouden en dus aangeeft hoe de content kwa kleur bedoeld is kwa weergave door de makers.

Feitelijk gaat hier hetzelfde op als bij dat BMW-Opel-verhaal. Stel die D65-kleuren in, en kijk er even naar; 3 dagen tot een week. Als je teruggaat, zul je zien hoe lelijk je het vind.

De LG 47LM660 hebben ze feitelijk alles goed bij gedaan binnen de beperkingen die ze hebben. Maar het beperkte contrast van de IPS-panelen is gewoon een gegeven net als de mindere zwart-waardes en inkijkhoeken, zeker vergelijken met plasma's. Dus tenzij je een gebruik hebt die niet geschikt is voor plasma's (denk aan gebruik als computermonitor) is de ST50 gewoon het veel betere advies. Ik weet niet of de reflectie van de glasplaat op gaat als argument, aangezien de LG die ook heeft (hoewel dit niet echt van glas is en reflectie-tegengaande maatregelen makkelijker te nemen zijn).
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 00:48 schreef Dimens het volgende:

Maar dan nu de hamvraag, zou jij dat ook doen?
:Y (Mits je de beperkingen kwa aansluitingen kan accepteren en echt niet het extra budget hebt om een modelletje hoger te kijken). Als budgetoplossing blijft de ET50 gewoon een prima toestel.
  vrijdag 22 maart 2013 @ 18:28:10 #149
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124381796
Nou jongens, scaletta voelt zich heel wat met zijn parttime baantje en wo opleiding en jullie brengen hem nu nog aan t huilen
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124381895
Aanvulling aan Xaobotnik over het design.

Een goed design kan mooi zijn, maar het moet niet de belangrijke functies in de weg zitten. Een auto dat er goed uit ziet maar niet sneller dan 50km/H gaat, is geen goede auto.

Hetzelfde voor het design van televisies. Televisies met een dunne bezel hebben doorgaans meer last van backlight bleeding en backlight clouding dan televisies met een dikkere bezel. De bezel wordt zo dun gemaakt, dat de beeldkwaliteit achteruit gaat.
pi_124381929
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 18:28 schreef Catch22- het volgende:
Nou jongens, scaletta voelt zich heel wat met zijn parttime baantje en wo opleiding en jullie brengen hem nu nog aan t huilen
Ik denk niet dat we die nog ooit in dit topic gaan zien. Of überhaupt in een topic over televisies in DIG. Dat is ook maar beter ook.
pi_124382710
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 18:18 schreef Xaobotnik het volgende:

[..]

Tsja, ik ben het nu eenmaal eens met Dimens in deze, en zijn uitleg/correctie klopt ook. Verder moet je je bedenken dat het gaat om het advies aan iemand die een televisie wil kopen van een huismerk die niet beter presteert dan een generale televisie terwijl hij hiervoor 50 Euro meer betaalt dan een toestel dat door toonaangevende sites als HDTVtest.co.uk en FlatpanelsHD als zeer goed is beoordeeld. Jij gaat dan doodleuk plasma en LCD tegen elkaar lopen zetten, terwijl de ST50 gewoon een veel betere televisie is dan alles wat eromheen zit kwa prijs, dus ook alle LCD-televisies (of ze nu wel of geen LED-backlight hebben maakt niets uit, tenzij je het feller schijnen onder de noemer van 'mooie kleuren' schaart).

Nu ben ik sowieso meer plasma-minded. Maar objectief bekeken is het ook gewoon de beste televisie wanneer je in die prijsrange een televisie koopt.

LCD's worden pas interessant wanneer je rond de 1500 euro gaat kijken. Daar kun je televisies vinden die van een niveau zijn dat je het kunt laten aankomen op een persoonlijke voorkeur tussen LCD en plasma.

Dat zoveel mensen het felle schijnen zo mooi vinden is leuk, maar die snappen gewoon niet wat goede kleuren zijn. Het is een beetje vergelijkbaar met bijv. een BMW tov een Opel. In eerste instantie merk je het verschil niet zo wanneer je van een Opel naar een BMW overstapt. Maar ga je terug, dan merk je het wel. Het is een kwaliteitsding. Vaak zijn mensen niet bewust van een upgrade. Gaan ze echter terug, dan snappen ze het wel. Dit is voor alle duidelijkheid geen plasma vs LCD-vergelijking, maar vergelijking tussen een goede TV en een minder goede TV.

Jij raad onder meer de ES6000-serie aan van Samsung. Dit is een serie die matig tot redelijk wordt beoordeeld door de toonaangevende sites. Dus tov de ST50-serie die als zeer goed wordt beoordeeld, gewoon een slecht advies. Een ander model die je aanraadt is de 47LM660. Geen verkeerde televisie, een heel goede zelfs, maar ook niet een toestel dat de norm erg ontstijgt, zeker niet wanneer de ST50 in de buurt zit kwa prijs.

Dat het een mooi design heeft, ben ik met je eens. En dat telt op zich ook wel, echter niet te veel. Maar wat mensen ook moeten begrijpen is dat in een omgeving, een televisie op zich neerzetten niet meteen een elegante uitstraling geeft. Daarvoor moet je de omgeving ook inrichten. Wanneer je dat op een goede manier doet, maakt in de meeste gevallen het design minder uit. Neemt niet weg dat een goed design een extra reden is, maar je bent dom als je dat van doorslaggevende waarde laat zijn. Ik weet nog dat die Infinia-modellen uitkwamen van LG. Zagen in de advertenties en op de professionele stands er enorm mooi uit. Maar opzichzelf herkende je het niet eens en zag het eruit als ieder ander simpel model.

Hetzelfde geldt voor de media-speler-aspecten. Als je dat belangrijk vind, moet je gewoon voor een losse mediaspeler gaan. Het is natuurlijk leuk meegenomen en een vermeldenswaardig voordeel, maar de kwaliteit van het paneel is waar het om moet gaan.

Terug naar jouw ideeën :). Jouw idee over de kleur wit is het enige waarover je kan discussiëren, omdat je niet eenduidig kan stellen wat een natuurgetrouwe kleur wit is....voorzover wit überhaupt een kleur is (en de reden is dat er een legitieme discussie mogelijk is over de norm eromheen). Het is feitelijk het verschil tussen de 9300k-kleurtemperatuur die we in de meeste monitoren terugvinden wat ervoor gezorgd heeft dat we geconditioneerd zijn om te denken dat dit felle koele wit het wit is dat de norm moet zijn. De D65-norm is echter de norm die door de filmproducenten en uitzendmaatschappijen wordt aangehouden en dus aangeeft hoe de content kwa kleur bedoeld is kwa weergave door de makers.

Feitelijk gaat hier hetzelfde op als bij dat BMW-Opel-verhaal. Stel die D65-kleuren in, en kijk er even naar; 3 dagen tot een week. Als je teruggaat, zul je zien hoe lelijk je het vind.

De LG 47LM660 hebben ze feitelijk alles goed bij gedaan binnen de beperkingen die ze hebben. Maar het beperkte contrast van de IPS-panelen is gewoon een gegeven net als de mindere zwart-waardes en inkijkhoeken, zeker vergelijken met plasma's. Dus tenzij je een gebruik hebt die niet geschikt is voor plasma's (denk aan gebruik als computermonitor) is de ST50 gewoon het veel betere advies. Ik weet niet of de reflectie van de glasplaat op gaat als argument, aangezien de LG die ook heeft (hoewel dit niet echt van glas is en reflectie-tegengaande maatregelen makkelijker te nemen zijn).

[..]

:Y (Mits je de beperkingen kwa aansluitingen kan accepteren en echt niet het extra budget hebt om een modelletje hoger te kijken). Als budgetoplossing blijft de ET50 gewoon een prima toestel.
Mooi betoog, goed onderbouwt, ben onder de indruk dat het dus toch kan!
Sluit me ook aan bij het feit dat de st50 wat beeld betreft een zeer goede tv is. Waar ik het nog steeds over oneens blijf is het plasma vs LED verhaal. Daar worden we het toch niet over eens dus het heeft geen zin daarop terug te komen.
Ik blijf erbij dat degene die een tv wil kopen met eigen ogen moet gaan kijken. Er zijn genoeg winkels waar ze ook tv's in donkere ruimtes hebben staan (waar je dus geen last hebt van TL buizen belichting) en je echt goed kan vergelijken wat jij het mooist vindt.
pi_124382758
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 18:32 schreef Dimens het volgende:

[..]

Ik denk niet dat we die nog ooit in dit topic gaan zien. Of überhaupt in een topic over televisies in DIG. Dat is ook maar beter ook.
Ik denk het ook niet. Ik zou als ik jou was geen advies over televisies meer geven, eenzijdiger wordt het niet. Een eenzijdig advies is nog slechter dan geen advies.
pi_124382876
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 18:28 schreef Catch22- het volgende:
Nou jongens, scaletta voelt zich heel wat met zijn parttime baantje en wo opleiding en jullie brengen hem nu nog aan t huilen
ja, word helemaal depressief van dit topic :')
pi_124384593
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 18:59 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Ik denk het ook niet. Ik zou als ik jou was geen advies over televisies meer geven, eenzijdiger wordt het niet. Een eenzijdig advies is nog slechter dan geen advies.
Zie je het al voor je?

"Ik zoek een televisie, welke televisie geeft een goede beeldkwaliteit?"
- "Allemaal. Want het is persoonlijk wat jij goed vindt."
[Topic op slot]

Of

"Ik zoek een televisie, welke televisie geeft een goede beeldkwaliteit?"
- "Ik raad je een [willekeurige plasma] of een [willekeurige LCD] aan. Maar die LCD is wel flink slechter wat betreft beeldkwaliteit."

Er zijn ook enkelen hier op FOK! die mij een persoonlijk bericht sturen met daarin vragen over televisies. Dit omdat ze toch wel weten dat ze eigenlijk blind op mijn advies kunnen afgaan en uiteindelijk een ontzettend goede keuze maken. Dat zijn ook de mensen die uiteindelijk zeggen dat ze de LCD van de buren een ontzettend slechte beeldkwaliteit vinden leveren. En dan hebben ze nog niet eens een kalibratie uitgevoerd.

Mijn advies is gewoon een goed onderbouwd advies met waarheid en zonder verkooppraat. En als iemand niet hetgeen wil wat ik adviseer, dan zoek ik een andere oplossing. APK is daar een heel goed voorbeeld van. Wilde een televisie, ik wees hem op plasma, hij wilde geen plasma en ik heb hem een LCD televisie van LG geadviseerd. Hoezo is mijn advies dan eenzijdig?

Natuurlijk geef ik advies het beste te kopen en al helemaal als je daar ook nog eens minder voor hoeft te betalen. Dat is advies geven. Niet de specificaties van een televisie opnoemen en interessant doen met cijfers. Dat is verkopen en dat is niet waar men hier op FOK! naar op zoek is. Althans, dat is een aannamen aangezien iemand net zo goed naar een winkel toe kan gaan voor verkooppraatjes. Hier wil men echt advies.
pi_124384966
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 18:58 schreef Scaletta het volgende:
Waar ik het nog steeds over oneens blijf is het plasma vs LED verhaal. Daar worden we het toch niet over eens dus het heeft geen zin daarop terug te komen.
Jij neemt gewoon niet aan wat eigenlijk gewoon een feit is. Dat is iets anders dan het hebben van een mening.

Wat heeft plasma eigenlijk voor kleuren volgens jou als het geen felle kleuren heeft? Ik vraag mij af of jij kleur überhaupt wel begrijpt.
pi_124389594
Dubbel
pi_124389747
Waar gaat dit over? Oh ja, een discussie over een nieuwe tv kopen.
Dit artikel geeft een handige samenvatting, Plasma, vs. LED vs. LCD:

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2387377,00.asp

Het is inmiddels bekend dat Plasma nu ook niet meer de dominantie heeft in beste beeldkwaliteit. In zwartwaarde wordt Plasma verslagen door een LED tv, zoals de Sharp Elite Pro-60X5FD met 0.01 cd/m2 zwartwaarde en 382.62 cd/m2 white level geeft het een contrastwaarde van 38,262:1.

Quote: The Sharp Elite Pro-60X5FD completely (and literaly) outshines the Panasonic TC-P55ST50 plasma which puts out only 85.45 cd/m2 peak white while offering a 0.03 cd/m2 black level for a comparatively low 2,848:1 contrast ratio. Plasma screens were once the kings of contrast and color, but the Sharp Elite series has successfully taken the crown from the Pioneer Elite Kuro plasma series of years ago.

Conclusie voor de echte kenners is dat LED tv nu Plasma op alle fronten heeft verslagen. Eerst in duurzaamheid, energie zuinigheid en nu ook in beeldkwaliteit. Niet meer dan logisch dus als Panasonic binnenkort ook definitief stopt met Plasma en zich gaat richten op nieuwere en betere technieken als OLED en 4K. Daar zullen vast wel kinderziektes bij opduiken, maar zonder vernieuwing zaten we nog steeds met een beeldbuis /CRT. Ook al zijn er nog verstokte lieden die zweren bij een CRT, dat soort mensen hou je altijd.
pi_124389968
gast, je vergelijkt een tv van 6000 dollar met eentje van 1400. Dat is hetzelfde als zeggen dat een Ferrari beter is dan een Polo van 20 jaar oud.

Een vergelijking met de VT50 levert al een veel betere vergelijking op.
http://reviews.cnet.com/f(...)82_7-35118305-2.html

trouwens over die Sharp:
quote:
The bad: Even with its superb performance, it's impossible to call the gratuitously expensive Elite a good value. Blue/green areas are less accurate than we expect from a TV of this caliber, uniformity and off-angle aren't quite as good as plasma, and its screen creates relatively bright reflections.
Beeldkwaliteit is niet alleen zwartwaarde. Verre van zelfs.
pi_124392872
quote:
7s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 19:57 schreef Dimens het volgende:

[..]

Jij neemt gewoon niet aan wat eigenlijk gewoon een feit is. Dat is iets anders dan het hebben van een mening.

Wat heeft plasma eigenlijk voor kleuren volgens jou als het geen felle kleuren heeft? Ik vraag mij af of jij kleur überhaupt wel begrijpt.
Ik ben denk ik kleurenblind. LED tv is mooier vind ik, wel raar dat het een feit is dat plasma mooier is.
pi_124393116
Met een calibratie die altijd is aan te bevelen krijg je de kleurweergave natuurlijk wel goed.
Die Sharp is een voorbeeld, kern is dat Plasma inmiddels geen voordelen meer biedt boven LED, behalve als goedkope tv. Maar de hoge energiekosten zijn een verborgen kostenpost.

http://www.3dtvmagazine.n(...)este-beeldkwaliteit/

Quote: De overduidelijke winnaar was de Sharp ELITE PRO60X5FD LCD TV met LED achtergrondverlichting. Dit model bevat de beste displaytechnieken van Sharp waar ook Pioneer’s vroegere modellen van voorzien werden. De Panasonic TX-P65VT30 zien we terug op de tweede plaats en de Samsung D8000 plasma TV vinden we terug op plek drie.

Wel erg mooi, tot 70" : http://elitelcdtv.com/
pi_124393566
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 21:38 schreef lukaon het volgende:
Waar gaat dit over? Oh ja, een discussie over een nieuwe tv kopen.
Dit artikel geeft een handige samenvatting, Plasma, vs. LED vs. LCD:

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2387377,00.asp
Ik heb PC Mag al eens eerder helemaal afgekraakt omdat die website voor geen meter klopt. Daar was je toen ook stil van.
quote:
Het is inmiddels bekend dat Plasma nu ook niet meer de dominantie heeft in beste beeldkwaliteit. In zwartwaarde wordt Plasma verslagen door een LED tv, zoals de Sharp Elite Pro-60X5FD met 0.01 cd/m2 zwartwaarde en 382.62 cd/m2 white level geeft het een contrastwaarde van 38,262:1.

Quote: The Sharp Elite Pro-60X5FD completely (and literaly) outshines the Panasonic TC-P55ST50 plasma which puts out only 85.45 cd/m2 peak white while offering a 0.03 cd/m2 black level for a comparatively low 2,848:1 contrast ratio. Plasma screens were once the kings of contrast and color,
Hier wordt een televisie, welk overigens niet eens in Nederland te koop is, van duizenden dollars vergeleken met een middelklasse televisie. Nou wow, een $5999,- televisie dat een middelklasse televisie kan verslaan. Dat is een prestatie zeg?

Dit is exact wat er bedoeld wordt met "Plasma geeft voor de prijs die je betaalt de beste beeldkwaliteit."
quote:
but the Sharp Elite series has successfully taken the crown from the Pioneer Elite Kuro plasma series of years ago.
Nooit dat ze Kuro hebben verslagen.
quote:
Conclusie voor de echte kenners is dat LED tv nu Plasma op alle fronten heeft verslagen.
Echte kenners? PC Mag bestaat uit een stelletje debielen waar ze in de ene review een andere televisie, welke duurder is, adviseren om vervolgens bij de geadviseerde televisie ook weer weer een ander te adviseren welke ook duurder is. En dat gaat continue door met als enige reden om de andere televisie te nemen, omdat deze minder Watt gebruikt. Kom je uiteindelijk op een dure televisie uit, met een matige beeldkwaliteit maar met een laag energieverbruik. Nou nou, wat een kenners.
quote:
Eerst in duurzaamheid, energie zuinigheid en nu ook in beeldkwaliteit. Niet meer dan logisch dus als Panasonic binnenkort ook definitief stopt met Plasma
Dit is nog steeds niet bevestigd door Panasonic dus ook nog niet waar te noemen.
quote:
en zich gaat richten op nieuwere en betere technieken als OLED en 4K. Daar zullen vast wel kinderziektes bij opduiken, maar zonder vernieuwing zaten we nog steeds met een beeldbuis /CRT. Ook al zijn er nog verstokte lieden die zweren bij een CRT, dat soort mensen hou je altijd.
4K is niet per definitie een betere techniek. Voor het merendeel van de mensen heeft het niet eens een toegevoegde waarde en er is nog niet eens actief content voor beschikbaar. Het zijn enkel de specificatiefreaks die zitten te wachten op dit soort technieken maar vergeten wat nou echt belangrijk is. Jammer genoeg dat de fabrikanten naar de klant zonder verstand luistert, en liever 4K invoert dan 10-bit kleurdiepte, HFR, HEVC codec en ingebouwde IPTV tuner.

OLED is leuk, maar staat nog in de kinderschoenen. Duurt wel even voordat OLED zich kan vergelijken met LCD en al helemaal met plasma.
  vrijdag 22 maart 2013 @ 23:03:08 #163
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124393805
4k wordt pas nuttig vanaf 55k. En bij normaal gebruik (3-4 uur per dag) verbruikt een plasma ongeveer drie tientjes per jaar extra stroom, dus dat is verwaarloosbaar :s)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124395447
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 23:03 schreef Catch22- het volgende:
4k wordt pas nuttig vanaf 55k. En bij normaal gebruik (3-4 uur per dag) verbruikt een plasma ongeveer drie tientjes per jaar extra stroom, dus dat is verwaarloosbaar :s)
3 tientjes per jaar, het is crisis hè!
pi_124395585
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 23:43 schreef Scaletta het volgende:

[..]

3 tientjes per jaar, het is crisis hè!
Scheelt je in de winter minder stoken. En in de zomer wordt er minder televisie gekeken.
pi_124395669
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 23:46 schreef Dimens het volgende:

[..]

Scheelt je in de winter minder stoken. En in de zomer wordt er minder televisie gekeken.
haphaphaphap heb je honger of niet?
pi_124395870
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 23:48 schreef Scaletta het volgende:

[..]

haphaphaphap heb je honger of niet?
Met een grapje hap ik?
pi_124396492
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 23:03 schreef Catch22- het volgende:
4k wordt pas nuttig vanaf 55k.
Dit slaat nergens op. Je bedoelt kennelijk een beeldschermdiagonaal van 55 inch, maar ook dat is discutabel. Ga eerst maar eens wat berekeningen maken en post die hier, dan kunnen we zien wat voor al dan niet onjuiste aannames je allemaal doet.

Overigens kun je uitzendingen in een betere standaard dan 1080i voorlopig ook wel op je buik schrijven. Het was de bedoeling van de EBU om omstreeks 2015 een begin te maken met de overgang naar 1080p uitzendingen, maar dat zit er door de crisis echt niet meer in, laat staan dat we binnen afzienbare tijd 4k uitzendingen tegemoet zouden kunnen zien.
  zaterdag 23 maart 2013 @ 01:30:07 #169
6941 APK
Factual, I think.
pi_124398559
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 12:34 schreef Dimens het volgende:

[..]

Omdat onze "expert" het niet weet, wil ik het dan wel uitleggen.

Er zijn verschillende manieren om 24p over 50Hz af te spelen. De meest gebruikte manier, welke veelal ook door providers wordt gebruikt, is het sneller afspelen van de film. Door de film met 4% te versnellen, pak je bij elke seconde ook de frame van de volgende seconde mee en wordt het content dus eigenlijk 25 Frames per seconde. Vervolgens wordt er (bij kabeltelevisie) interlacing toegepast wat inhoudt dat bij elke frame de even horizontale beeldlijnen in een frame worden gestopt en de oneven horizontale beeldlijnen in een andere frame. Daarmee krijg je dus 50 frames wat exact uitkomt op de 50Hz die wij hier in Nederland ontvangen.
Maar je zou ook geen interlacing kunnen toepassen en die 25 frames gewoon tweemaal kunnen tonen. Dan haal je ook die 50Hz.

Voor televisie is dit niet erg en zelfs een voordeel aangezien de film daarmee ingekort wordt en deze sneller klaar is. Maar bij mediaspelers wordt dit doorgaans niet gedaan.

Jouw mediaspeler heeft waarschijnlijk een frame tweemaal laten zien. Dat betekent dus dat hij frame 24 nog een keer laat zien en dat zorgt voor motion judder.

Wat dus zo moet zijn (24p);

[ afbeelding ]

Wordt dan dit (25p);

[ afbeelding ]

En die 25 frames worden dan tweemaal gespeeld wat weer uitkomt op de mooie 50Hz. Maar met motion judder.

Een goede televisie welk in staat is om 24p correct te weergeven, die speelt ook helemaal niet af op 50Hz maar eigenlijk gewoon op 24Hz, 48Hz of 96Hz waarbij ook weer allerlei verschillende toepassingen worden gedaan en waarbij de technieken tussen LCD en plasma ook weer verschillend zijn. Plasma zal nooit op 24Hz afspelen omdat de trillingen dan te goed waarneembaar zijn en speelt doorgaans af op 48Hz (24p frames dubbel laten zien) of op 96Hz (frames 4 keer laten zien).

Dit kan ook gepaard gaan met beeldinterpolatie waarbij bij 24p er tussenbeelden worden gecreëerd en je content dus 48p wordt met "nieuwe" beelden en niet de content tweemaal de frames laat zien. 24p is namelijk van zichzelf al een beetje judderig en dat haal je daarmee er ook uit. Tevens heeft het voor LCD het voordeel dat je daardoor minder motion blur hebt. Maar dit doet jouw televisie trouwens niet. 50Hz LCD televisies beschikken namelijk niet over beeldinterpolatie. Daarvoor heb je een 100Hz LCD televisie (speelt 24p materiaal op 48Hz) of een 200Hz LCD televisie (speelt 24p op 96Hz) voor nodig. En dan niet het geadverteerde aantal Hz, maar het aantal Hz van het paneel.
Dank voor de zeer uitgebreide uitleg ^O^
Maar welke instelling raad jij nou aan bij de eerder genoemde 720P torrent van Califonication?
Jezus man, zeg nou eens gewoon welke instelling de gemiddelde digi-mongool moet gebruiken :(

Echt, het moet toch gewoon simpel zijn? :(
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  zaterdag 23 maart 2013 @ 01:35:21 #170
6941 APK
Factual, I think.
pi_124398642
Nogmaals.
Snelle computer, leuke mediaspeler.
Geen pissing contest.

Insteling voor fucking alles dat ik binnenhaal?
(Low quality -ong 300Mb tot redelijke quality 1Gb)
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_124399172
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 01:30 schreef APK het volgende:

[..]

Dank voor de zeer uitgebreide uitleg ^O^
Maar welke instelling raad jij nou aan bij de eerder genoemde 720P torrent van Califonication?
Jezus man, zeg nou eens gewoon welke instelling de gemiddelde digi-mongool moet gebruiken :(

Echt, het moet toch gewoon simpel zijn? :(
Ik weet vrij weinig van mediaspeler af dus welke instellingen je moet gebruiken weet ik niet. Maar ik hoor sowieso niet zulke goede verhalen van die Western Digital, dus ik had hem sowieso niet gekocht. Iets met een trage chip.

Ik zou zeggen zorg dat dat die mediaspeler op 24p zijn content uitzendt en dit ook op de resolutie van het content. Niet upscalen via de Western Digital, gezien jouw televisie dat waarschijnlijk beter kan.
Maar voor alsnog, ik weet weinig van mediaspelers. Niet mijn gebied.
  zaterdag 23 maart 2013 @ 02:34:16 #172
6941 APK
Factual, I think.
pi_124399336
Kom op zeg, eerst zeg je dat de ingebouwde mediaspelers van tv's sowieso kut zijn, koop ik zo'n ding en dan dit....
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  zaterdag 23 maart 2013 @ 02:36:28 #173
6941 APK
Factual, I think.
pi_124399349
:D
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_124399754
Gebruik gewoon de ingebouwde mediaspeler of sluit je computer aan via HDMI.
pi_124401373
quote:
15s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 02:34 schreef APK het volgende:
Kom op zeg, eerst zeg je dat de ingebouwde mediaspelers van tv's sowieso kut zijn, koop ik zo'n ding en dan dit....
Daarom zei ik erbij; "Koop een goede mediaspeler."
Je moest alleen uitzoeken wat een goede was.
pi_124406189
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 10:08 schreef Dimens het volgende:

[..]

Daarom zei ik erbij; "Koop een goede mediaspeler."
Je moest alleen uitzoeken wat een goede was.
Goedkope vervanging misschien?
http://tweakers.net/price(...)00x2s/specificaties/

Eerst even wachten tot de expert hem beoordeeld heeft.
pi_124406935
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 13:31 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Goedkope vervanging misschien?
http://tweakers.net/price(...)00x2s/specificaties/

Eerst even wachten tot de expert hem beoordeeld heeft.
Wie is de mediaspelerexpert in dit topic?
pi_124410087
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 22:57 schreef Dimens het volgende:

[..]

Ik heb PC Mag al eens eerder helemaal afgekraakt omdat die website voor geen meter klopt. Daar was je toen ook stil van.

[..]

Nou Dimens, je laat je nu wel heel erg kennen. Als je niet welgevallige meningen steeds afkraakt en af doet als onzinnig, mensen neerzet als debielen, afblaft en specs negeert maak je het je wel erg gemakkelijk af en klink je als een typische fanboy zonder veel eigen kennis en ervaring.

Let's face it. Ontwikkelingen op tv gebied gaan hard. Plasma is inmiddels een uitstervende techniek en wordt massaal gedumpt voor lage prijzen, is een volledige niche markt geworden, LED heeft nu alle troeven in handen in een betere beeldkwaliteit en OLED en 4K staan op de vooravond om hun entree te maken. Dat zijn feiten.

Hoelang Panasonic nog doorgaat met plasma is hoogst onzeker. Dus geen idee hoe de support zal zijn over een paar jaar als je buiten de garantie bent. Een Plasma nu nog kopen heeft zeker risico's over hoe lang de support nog doorgaat na garantie. Panasonic ontslaat inmiddels bijna 50.000 man en denken er hard aan om de handdoek in de ring te gooien en de hele Plasma divisie op te doeken. Misschien neemt Samsung het wel over, dat is de enige fabrikant die nu nog erg goed draait en ook wat in plasma doet.

Al zet ik mijn geld liever in op OLED. Zoals deze 55" LG OLED die binnenkort gaat uitkomen in Nederland. Met maar 4 mm dik een plaatje om te zien. Contrastwaarde is ruim 100.000:1 met vier kleuren pixels technologie. Het belooft alleen maar interessanter te worden in tv land en die prijzen gaan vanzelf wel zakken.



En als geld geen rol speelt, deze giga OLED:

pi_124410366
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 16:05 schreef lukaon het volgende:

[..]

Nou Dimens, je laat je nu wel heel erg kennen. Als je niet welgevallige meningen steeds afkraakt en af doet als onzinnig, mensen neerzet als debielen, afblaft en specs negeert maak je het je wel erg gemakkelijk af en klink je als een typische fanboy zonder veel eigen kennis en ervaring.

Let's face it. Ontwikkelingen op tv gebied gaan hard. Plasma is inmiddels een uitstervende techniek en wordt massaal gedumpt voor lage prijzen, is een volledige niche markt geworden, LED heeft nu alle troeven in handen in een betere beeldkwaliteit en OLED en 4K staan op de vooravond om hun entree te maken. Dat zijn feiten.

Hoelang Panasonic nog doorgaat met plasma is hoogst onzeker. Dus geen idee hoe de support zal zijn over een paar jaar als je buiten de garantie bent. Een Plasma nu nog kopen heeft zeker risico's over hoe lang de support nog doorgaat na garantie. Panasonic ontslaat inmiddels bijna 50.000 man en denken er hard aan om de handdoek in de ring te gooien en de hele Plasma divisie op te doeken. Misschien neemt Samsung het wel over, dat is de enige fabrikant die nu nog erg goed draait en ook wat in plasma doet.

Al zet ik mijn geld liever in op OLED. Zoals deze 55" LG OLED die binnenkort gaat uitkomen in Nederland. Met maar 4 mm dik een plaatje om te zien. Contrastwaarde is ruim 100.000:1 met vier kleuren pixels technologie. Het belooft alleen maar interessanter te worden in tv land en die prijzen gaan vanzelf wel zakken.

[ afbeelding ]

En als geld geen rol speelt, deze giga OLED:

Nou, in 1 ding heb je wel gelijk. OLED wordt beter dan plasma en LED. Maar tot OLED betaalbaar wordt blijf ik bij plasma.
Zoals al vaker is gezegd in dit topic, verkoopt plasma alleen slechter omdat ze er in winkels donker uitzien en omdat veel mensen bang zijn voor inbranding. Ik hoop ook dat Panasonic met plasma blijft doorgaan tot OLED betaalbaar is.
pi_124411419
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 16:12 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Nou, in 1 ding heb je wel gelijk. OLED wordt beter dan plasma en LED. Maar tot OLED betaalbaar wordt blijf ik bij plasma.
Zoals al vaker is gezegd in dit topic, verkoopt plasma alleen slechter omdat ze er in winkels donker uitzien en omdat veel mensen bang zijn voor inbranding. Ik hoop ook dat Panasonic met plasma blijft doorgaan tot OLED betaalbaar is.
Ook omdat mensen LED/LCD mooier vinden dan plasma.
pi_124411604
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 16:47 schreef Volksrepubliek- het volgende:

[..]

Ook omdat mensen LED/LCD mooier vinden dan plasma.
Die mensen snappen correcte kleurweergave niet.
pi_124411634
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 16:55 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Die mensen snappen correcte kleurweergave niet.
Iets mooi vinden is subjectief, ik zelf vindt wat overdreven kleuren mooier.
pi_124412142
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 16:56 schreef Volksrepubliek- het volgende:

[..]

Iets mooi vinden is subjectief, ik zelf vindt wat overdreven kleuren mooier.
Ik ook. Ik heb mijn plasma ook op Normaal staan ipv Cinema (cinema heeft realistischere kleuren, maar ik prefereer dus de levendige kleuren van de Normaal beeldstand). Overdreven kleuren heb je ook op plasma. Het verschil met LED is alleen dat de kleuren feller schijnen.
pi_124412601
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:17 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Ik ook. Ik heb mijn plasma ook op Normaal staan ipv Cinema (cinema heeft realistischere kleuren, maar ik prefereer dus de levendige kleuren van de Normaal beeldstand). Overdreven kleuren heb je ook op plasma. Het verschil met LED is alleen dat de kleuren feller schijnen.
Ook dat laatste vindt ik mooier.
pi_124413091
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 16:56 schreef Volksrepubliek- het volgende:

[..]

Iets mooi vinden is subjectief, ik zelf vindt wat overdreven kleuren mooier.
STOP! Je wordt zo volledig als debiel behandeld. Echt je ogen zijn niet goed. Het is een feit dat plasma mooier is. Echt hoor, dimens schrijft zo een twee a viertjes lang betoog over hoeveel beter plasma is. Kleuren zijn objectief niet subjectief. Lees het topic eerst goed door voordat je reageert. Alle experts hebben hier al uitgelegd dat wij LED liefhebbers debielen zijn en een verkeerde perceptie hebben van kleur. Ik waarschuw je, geef niet je mening. Plasma > LED is een feit is wel gebleken hier.

Nee maar even serieus, laten we niet weer deze discussie aangaan met dimens en z'n vriend, dat heeft namelijk geen zin. Eens worden we het niet!
pi_124415079
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:34 schreef Volksrepubliek- het volgende:

[..]

Ook dat laatste vindt ik mooier.
vindt ik :')

Jouw mening wordt vast heel serieus genomen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:49 schreef Scaletta het volgende:

[..]

STOP! Je wordt zo volledig als debiel behandeld. Echt je ogen zijn niet goed. Het is een feit dat plasma mooier is. Echt hoor, dimens schrijft zo een twee a viertjes lang betoog over hoeveel beter plasma is. Kleuren zijn objectief niet subjectief. Lees het topic eerst goed door voordat je reageert. Alle experts hebben hier al uitgelegd dat wij LED liefhebbers debielen zijn en een verkeerde perceptie hebben van kleur. Ik waarschuw je, geef niet je mening. Plasma > LED is een feit is wel gebleken hier.

Nee maar even serieus, laten we niet weer deze discussie aangaan met dimens en z'n vriend, dat heeft namelijk geen zin. Eens worden we het niet!
'LED liefhebbers' :') Het is LCD, idioot.
pi_124415821
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 18:51 schreef 16meter het volgende:

[..]

vindt ik :')

Jouw mening wordt vast heel serieus genomen.

[..]

'LED liefhebbers' :') Het is LCD, idioot.

Knul, lees het topic is even door. In de volksmond heet een LCD met backlight een LED televisie. Eerst je eigen kennis is tonen idioot. :r
Feit dat iemand niet kan spellen heeft vast veel met zijn individuele mening te maken. Wat een drogredenering... Al die mensen hier die anderen compleet ridiculiseren na één post, alsjeblieft zeg.

[ Bericht 5% gewijzigd door Scaletta op 23-03-2013 19:48:56 ]
pi_124416246
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:34 schreef Volksrepubliek- het volgende:

[..]

Ook dat laatste vindt ik mooier.
Dat kan natuurlijk. Maar als ik moet kiezen voor een tv met goeie zwartwaarden/kleuren/kijkhoek en minder felle licht (en zoals ik al zei, plasma geeft genoeg licht om voor mooi helder beeld te zorgen) en een tv met heel erg fel licht, maar matige zwartwaarden/kleuren/kijkhoek, dan is mijn keuze snel gemaakt. Voor jou kan dit natuurlijk anders liggen, maar het lijkt me sterk dat als je een goeie plasma en goeie LED-TV (beide met een nieuwprijs onder de 1000 euro) naast elkaar ziet staan in een normale omgeving (dus niet in een winkel oid), dat je de LED-TV dan nog steeds mooier gaat vinden.
  zaterdag 23 maart 2013 @ 20:46:09 #189
300718 Kenju
Say It!!??
pi_124419611
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 19:10 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Knul, lees het topic is even door. In de volksmond heet een LCD met backlight een LED televisie.
Niet-LED-televisies hebben ook gewoon backlight hoor, anders zie je er niets op. Het verschil tussen LED en niet-LED is CCFL (soort TL-buizen) vs. LED's. Bij LED's heb je dan nog het verschil tussen edge-lit en FullLED of dynamische LED-backlight, waarbij het laatste een beeldtruukje is om bijv. explosies nog feller te laten schijnen door lokaal op het beeld op die plek de leds feller te laten schijnen. Trekt het beeld kwa kleur helemaal uit verhouding en levert feitelijk dus nepper beeld op. Dit is ook de reden dat veel fabrikanten het ook in nieuwere toestellen niet meer toepassen.

Feitelijk is het enige voordeel van LED tov CCFL dat televisies dunner kunnen worden en dat het stroomverbruik verminderd is. Kwa kleur kunnen ze inderdaad feller schijnen. Maar mensen die een beetje om normale weergaves geven zullen dat voordeel dus niet merken.

Mensen die hun instellingen zo fel hebben staan krijg ik altijd een beetje jeuk van. Doet me een beetje denken aan mensen die toen breedbeeld televisies in kwamen, 4:3 beeld oprekte naar 16:9 of in ZOOM zette waardoor alles uit verhouding was. Maar ja, dan zul je wel meer mensen hebben die zeggen dat ze dat mooier vinden. Ik ben toch benieuwd naar hoe mensen, zoals Xaobotnik al schreef, naar kleuren zouden kijken wanneer ze eerst correcte kleuren gewend zouden zijn.
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
pi_124420192
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 20:46 schreef Kenju het volgende:

[..]

Niet-LED-televisies hebben ook gewoon backlight hoor, anders zie je er niets op. Het verschil tussen LED en niet-LED is CCFL (soort TL-buizen) vs. LED's. Bij LED's heb je dan nog het verschil tussen edge-lit en FullLED of dynamische LED-backlight, waarbij het laatste een beeldtruukje is om bijv. explosies nog feller te laten schijnen door lokaal op het beeld op die plek de leds feller te laten schijnen. Trekt het beeld kwa kleur helemaal uit verhouding en levert feitelijk dus nepper beeld op. Dit is ook de reden dat veel fabrikanten het ook in nieuwere toestellen niet meer toepassen.

Feitelijk is het enige voordeel van LED tov CCFL dat televisies dunner kunnen worden en dat het stroomverbruik verminderd is. Kwa kleur kunnen ze inderdaad feller schijnen. Maar mensen die een beetje om normale weergaves geven zullen dat voordeel dus niet merken.

Mensen die hun instellingen zo fel hebben staan krijg ik altijd een beetje jeuk van. Doet me een beetje denken aan mensen die toen breedbeeld televisies in kwamen, 4:3 beeld oprekte naar 16:9 of in ZOOM zette waardoor alles uit verhouding was. Maar ja, dan zul je wel meer mensen hebben die zeggen dat ze dat mooier vinden. Ik ben toch benieuwd naar hoe mensen, zoals Xaobotnik al schreef, naar kleuren zouden kijken wanneer ze eerst correcte kleuren gewend zouden zijn.
De meeste 'LED' televisies zijn edge-LED, LED's aan de randjes. Dat heet in de volksmond gewoon LED. Daar ging het om, jouw verhaal is leuk maar niet boeiend.
Laten we dit topic weer even in een goede baan brengen. Welke tv moet de beste jongen kopen?
pi_124420744
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 18:51 schreef 16meter het volgende:

[..]

vindt ik :')

Jouw mening wordt vast heel serieus genomen.

[..]

'LED liefhebbers' :') Het is LCD, idioot.

Ach zeik niet zo. Volgens mij is dit topic een aandeelhouders vergadering van plasma tv's ofzo...
pi_124421658
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 16:05 schreef lukaon het volgende:

[..]

Nou Dimens, je laat je nu wel heel erg kennen. Als je niet welgevallige meningen steeds afkraakt en af doet als onzinnig, mensen neerzet als debielen, afblaft en specs negeert maak je het je wel erg gemakkelijk af en klink je als een typische fanboy zonder veel eigen kennis en ervaring.
Heb je die reviews wel gelezen? Dit heeft niets te maken met een mening, maar met gewoonweg een slechte review. Prima als je in een review naar een andere televisie wijst welke duurder is, maar als je dan in de review van die andere televisie vervolgens weer naar een andere televisie verwijst welke ook weer duurder is, dan ben je gewoon commercieel bezig en niet serieus te nemen. Want dat doen ze daar.

Tevens heb ik vrijwel elk model televisie uitgebreid bekeken en onderzocht dus een persoon zonder persoonlijke ervaring kun je mij niet noemen. En iemand zonder verstand van zaken al helemaal niet, want wie is het ook alweer in dit topic die een ontzettend groot deel duidelijk heeft gemaakt aan andere users?
quote:
Let's face it. Ontwikkelingen op tv gebied gaan hard. Plasma is inmiddels een uitstervende techniek en wordt massaal gedumpt voor lage prijzen, is een volledige niche markt geworden, LED heeft nu alle troeven in handen in een betere beeldkwaliteit en OLED en 4K staan op de vooravond om hun entree te maken. Dat zijn feiten.
Sinds LCD met LED achtergrondverlichting, is er nog maar weinig innovatie geweest op het gebied van televisies. Dat was een innovatie, en nog niet eens een goede. Want een heel groot deel van de mensen klaagt nu over backlight bleeding en backlight clouding wat opntzettend groot is sinds de komst van LCD met LED achtergrondverlichting.
quote:
Hoelang Panasonic nog doorgaat met plasma is hoogst onzeker. Dus geen idee hoe de support zal zijn over een paar jaar als je buiten de garantie bent. Een Plasma nu nog kopen heeft zeker risico's over hoe lang de support nog doorgaat na garantie. Panasonic ontslaat inmiddels bijna 50.000 man en denken er hard aan om de handdoek in de ring te gooien en de hele Plasma divisie op te doeken. Misschien neemt Samsung het wel over, dat is de enige fabrikant die nu nog erg goed draait en ook wat in plasma doet.
Panasonic doet het niet perse slecht door plasma, maar doordat het bedrijf is gevestigd in Japan. Het gaat slecht met de economie in Japan en dat is ook de rede dat Sony last heeft van de crisis. Zuid-Korea doet het op het moment ontzettend goed, dat is ook een van de redenen dat je geen crisis ziet bij LG en Samsung.
quote:
Al zet ik mijn geld liever in op OLED. Zoals deze 55" LG OLED die binnenkort gaat uitkomen in Nederland. Met maar 4 mm dik een plaatje om te zien. Contrastwaarde is ruim 100.000:1 met vier kleuren pixels technologie. Het belooft alleen maar interessanter te worden in tv land en die prijzen gaan vanzelf wel zakken.
Dit is een interessante televisie, maar niet geheel correct met de kleuren omdat het gebruik maakt van witte OLED's met een kleurlaag eroverheen. Samsung heeft het daar in principe beter gedaan door de OLED's zelf te kleuren. Maar dan krijg je het probleem dat de blauwe LED sneller slijt en blauw dus langzaam uit het kleurenpaneel van je televisie verdwijnt. Dat is dus wat ik bedoel met "OLED is mooi, maar er nog niet klaar voor." Ze moeten die kinderziektes eruit werken voordat het echt interessant is. Anders kun je elk jaar een nieuwe televisie kopen omdat de kleuren voor geen meter meer kloppen en dit ook niet te kalibreren is.
quote:
[ afbeelding ]

En als geld geen rol speelt, deze giga OLED:

pi_124421696
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 16:47 schreef Volksrepubliek- het volgende:

[..]

Ook omdat mensen LED/LCD mooier vinden dan plasma.
Komt omdat de meeste mensen niet weten wat een mooi beeld is, aangezien ze het nog nooit gezien hebben.
pi_124422061
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 21:35 schreef Dimens het volgende:

[..]

Komt omdat de meeste mensen niet weten wat een mooi beeld is, aangezien ze het nog nooit gezien hebben.
Ik heb het wel gezien en LED is een stuk mooier dan plasma.
pi_124422347
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:17 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Ik ook. Ik heb mijn plasma ook op Normaal staan ipv Cinema (cinema heeft realistischere kleuren, maar ik prefereer dus de levendige kleuren van de Normaal beeldstand). Overdreven kleuren heb je ook op plasma. Het verschil met LED is alleen dat de kleuren feller schijnen.
Je moet even in de beeldinstellingen de gamma op 2.4 zetten. Dit is een bug in de Panasonic televisies waardoor je dus minder kleur krijgt dan eigenlijk de bedoeling is. sommige zetten hem ook op 2.6 maar dan wordt het te oververzadigd.

Op 2.4 staat hij goed, en dan wordt de stand cinema ook beter. Maar daar zou je ook de kleurtoon op normaal moeten zetten en niet warm.
pi_124422528
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 21:44 schreef Volksrepubliek- het volgende:

[..]

Ik heb het wel gezien en LED is een stuk mooier dan plasma.
Jouw mening zegt nogal weinig. Jij hebt een Philips LCD waar Motion interpolation zelfs negatief werkt en je een enorme wash out krijgt.

Jij zal de McDonalds waarschijnlijk ook beter vinden smaken dan een 4 sterren restaurant.
pi_124423130
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 21:13 schreef Volksrepubliek- het volgende:

[..]

Ach zeik niet zo. Volgens mij is dit topic een aandeelhouders vergadering van plasma tv's ofzo...
_O- _O- _O- _O-
pi_124423918
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 21:59 schreef Dimens het volgende:

[..]

Jouw mening zegt nogal weinig. Jij hebt een Philips LCD waar Motion interpolation zelfs negatief werkt en je een enorme wash out krijgt.

Jij zal de McDonalds waarschijnlijk ook beter vinden smaken dan een 4 sterren restaurant.
Als het aan jou lag waren er geen lcd's meer. Iedereen aan de plasma en iedereen die anders denkt afmaken. Een dictatuur waarin alle mensen met een mening worden afgemaakt. Ein fuhrer ein reich!
  zaterdag 23 maart 2013 @ 23:02:57 #199
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124425129
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 22:35 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Als het aan jou lag waren er geen lcd's meer. Iedereen aan de plasma en iedereen die anders denkt afmaken. Een dictatuur waarin alle mensen met een mening worden afgemaakt. Ein fuhrer ein reich!
het zou de helft schelen als je zijm posts zou lezen
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124425251
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 23:02 schreef Catch22- het volgende:

[..]

het zou de helft schelen als je zijm posts zou lezen
Waarom stichten jullie niet samen een 'Red de plasma' vereniging op. Kunnen jullie geld inzamelen om in panasonic te investeren, misschien dat jullie samen de plasma divisie kunnen redden!

Succes ^O^
pi_124425439
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 22:35 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Als het aan jou lag waren er geen lcd's meer. Iedereen aan de plasma en iedereen die anders denkt afmaken. Een dictatuur waarin alle mensen met een mening worden afgemaakt. Ein fuhrer ein reich!
Ik zou geen plasma monitor willen of plasma in mijn telefoon. Daar is LCD meer geschikt voor dan plasma. LCD is minder geschikt voor bewegende beelden. En plasma minder voor statische beelden.
pi_124425593
Tevens heb ik nooit gezegd dat LCD slecht is. Dat maken jullie ervan.
pi_124429081
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 21:53 schreef Dimens het volgende:

[..]

Je moet even in de beeldinstellingen de gamma op 2.4 zetten. Dit is een bug in de Panasonic televisies waardoor je dus minder kleur krijgt dan eigenlijk de bedoeling is. sommige zetten hem ook op 2.6 maar dan wordt het te oververzadigd.

Op 2.4 staat hij goed, en dan wordt de stand cinema ook beter. Maar daar zou je ook de kleurtoon op normaal moeten zetten en niet warm.
Oh nice, met de gamma op 2.4 in cinema stand zijn de kleuren net zo goed als normaal, alleen heeft cinema stand minder ruis.
  zondag 24 maart 2013 @ 02:57:12 #204
92128 Xaobotnik
KABLAAHHHH!!
pi_124431673
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 18:58 schreef Scaletta het volgende:

Ik blijf erbij dat degene die een tv wil kopen met eigen ogen moet gaan kijken. Er zijn genoeg winkels waar ze ook tv's in donkere ruimtes hebben staan (waar je dus geen last hebt van TL buizen belichting) en je echt goed kan vergelijken wat jij het mooist vindt.
Donkere ruimtes is niet eens het enige. De omstandigheden blijven anders dan in een huis, die feitelijk ook niet altijd donker zijn, licht van één kant hebben, etc. etc. Verder weten mensen vaak niet waar ze op moeten letten. Verder zijn toestellen zelden op een goede manier afgesteld. Zeker LCD's televisies die vaak een concrete winkel-stand hebben waar de helderheid op max staat te schijnen. Verder hebben ze zelden geschikte content aanstaan aan de hand waarvan je het beeld goed kan beoordelen.

Een bezoek aan een winkel om een toestel te bekijken is derhalve alleen aan te raden met het oog op het design ed. Niet het beeld. Tenzij je weet waar je op moet letten en gaat kijken naar beelduniformiteit. inkijkhoek, artifacts, contrastwaarde, zwartwaarde, etc. Maar de mensen die zich laten inpakken door zgn. mooie felle kleuren, zullen daar hoogstwaarschijnlijk ook niet op letten.

quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 20:59 schreef Scaletta het volgende:

[..]

De meeste 'LED' televisies zijn edge-LED, LED's aan de randjes. Dat heet in de volksmond gewoon LED. Daar ging het om, jouw verhaal is leuk maar niet boeiend.
Laten we dit topic weer even in een goede baan brengen. Welke tv moet de beste jongen kopen?
Hij wilde alleen even aangeven dat je fout zit wanneer je zegt "In de volksmond heet een LCD met backlight een LED televisie." Dat klopt immers niet.

[ Bericht 24% gewijzigd door Xaobotnik op 24-03-2013 03:02:51 ]
pi_124432028
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 00:51 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Oh nice, met de gamma op 2.4 in cinema stand zijn de kleuren net zo goed als normaal, alleen heeft cinema stand minder ruis.
En volgens sommigen hier heb ik er geen verstand van en geen ervaringen. :+
pi_124442540
quote:
10s.gif Op zondag 24 maart 2013 04:14 schreef Dimens het volgende:

[..]

En volgens sommigen hier heb ik er geen verstand van en geen ervaringen. :+
Haha, je weet ook echt alles van een tv die je zelf niet eens hebt.
  zondag 24 maart 2013 @ 14:53:59 #207
256666 leeell
I know you're lonely
pi_124442771
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 14:48 schreef KingOfMystery het volgende:

[..]

Haha, je weet ook echt alles van een tv die je zelf niet eens hebt.
ja zoiets heet kennis en research mongool, of weet jij alleen van dingen af die je recht voor je staan?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_124443343
quote:
2s.gif Op zondag 24 maart 2013 14:53 schreef leeell het volgende:

[..]

ja zoiets heet kennis en research mongool, of weet jij alleen van dingen af die je recht voor je staan?
Nou rustig maar :')
Ik bedoelde het niet negatief. Ik weet iig niet zoveel van tv's die ik niet heb.
pi_124445021
Dimens en de Plasma revolutie. :P



Zonder gekheid: voor de gemiddelde consument is de huidige LED tv gewoon perfect, goed beeld en energiezuinig. Met 4K UHD heb je de allerbeste beeldkwaliteit die er te krijgen is en OLED is iets voor later als de prijzen zakken en niet te vergeten de levensduur van de schermen ook beter is geworden.

Plasma vooral goed was door zijn beste zwartweergave en LED/LCD weer voor zijn beste witweergave. Nu oa. die Sharp Elite LED een betere zwartweergave en contrast ratio weten te geven is dat voordeel weg. Ja, die Sharp is duurder maar dat is ook niet het belangrijkste criteria als je de beste beeldweergave zoekt die er is. De Plasma techniek is gewoon aan het einde van zijn levens cyclus.

Ik geef het nog max. een jaar voordat plasma uit de winkels is verdwenen, het wachten is alleen op nog wat lagere prijzen zodat dat voordeel ook weg is gevallen.
  zondag 24 maart 2013 @ 22:40:25 #210
92128 Xaobotnik
KABLAAHHHH!!
pi_124465704
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 15:41 schreef lukaon het volgende:
Dimens en de Plasma revolutie. :P

[ afbeelding ]

Zonder gekheid: voor de gemiddelde consument is de huidige LED tv gewoon perfect, goed beeld en energiezuinig.
Sowieso gaat de 60-serie van de Panasonic plasma's (wat overigens niet de enige goede plasma's zijn; de E8000-serie van Samsung is ook erg goed) een nieuwe stap nemen waarmee ze daadwerkelijk in de richting dan de KURO's schijnen te gaan.
quote:
Met 4K UHD heb je de allerbeste beeldkwaliteit die er te krijgen is
Betere beeldkwaliteit door een hogere resolutie? Waarvan het maar de vraag is in hoeverre het ondersteund wordt? Sowieso is het vooral lastig om content met lagere resolutie goed weer te geven. Feitelijk is het meeste dat uitgezonden wordt sowieso nog SD-kwaliteit. Overigens is de enige UHD die momenteel te koop is, een model van Toshiba waar je 7000 euro voor betaalt.
quote:
OLED is iets voor later als de prijzen zakken en niet te vergeten de levensduur van de schermen ook beter is geworden.
OLED is top inderdaad. Maar dat duurt serieus een paar jaar voordat dat ook maar enigszins betaalbaar wordt. De televisies zijn er feitelijk niet eens. En voor zover aangekondigd, zijn het televisies van 25.000 Euro.

quote:
Plasma vooral goed was door zijn beste zwartweergave en LED/LCD weer voor zijn beste witweergave. Nu oa. die Sharp Elite LED een betere zwartweergave en contrast ratio weten te geven is dat voordeel weg. Ja, die Sharp is duurder maar dat is ook niet het belangrijkste criteria als je de beste beeldweergave zoekt die er is.
Onzin. Ten eerste hebben we het over televisies die 6000-7000 Euro kosten. Niet bepaald een referentiekader voor wat de generale LCD-techniek is. De plasma's die hier besproken worden zijn televisies die gewoon haalbaar zijn voor iedereen.

quote:
Ik geef het nog max. een jaar voordat plasma uit de winkels is verdwenen, het wachten is alleen op nog wat lagere prijzen zodat dat voordeel ook weg is gevallen.
De verhoudingen in termen van prijs-kwaliteit zijn al een paar jaar als dusdanig. In de range zei ik eerder dat het op een persoonlijke voorkeur aan komt. Maar dan nog blijven toestellen als de V-serie van Panasonic of inderdaad die E8000-serie toestellen die zeer hoge scores krijgen in reviews, terwijl dat maar voor een zeer selecte hoeveelheid LCD's weggelegd is.

Als plasma er inderdaad uit gaat, komt dat niet door de kwaliteit. Die is immers in orde. Beter ook dan LCD in dezelfde prijsklasse, getuige de reviews van de toonaangevende sites. Stel dat officieel aangekondigd zou worden dat alle fabrikanten zouden stoppen met plasma, dan zou ik series snel nog even een toestel halen als ik een tv nodig had. Dit zag je ook bij Pioneer toen die toestellen stopte.
pi_124469643
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 21:38 schreef lukaon het volgende:
Quote: The Sharp Elite Pro-60X5FD completely (and literaly) outshines the Panasonic TC-P55ST50 plasma which puts out only 85.45 cd/m2 peak white while offering a 0.03 cd/m2 black level for a comparatively low 2,848:1 contrast ratio. Plasma screens were once the kings of contrast and color, but the Sharp Elite series has successfully taken the crown from the Pioneer Elite Kuro plasma series of years ago.
De ST50 ja. Niet de GT50 of VT50 waar de blacklevels ook lager liggen.

Dat het "een" plasma outperfomed, zegt niet direct dat het heel plasma onderuit haalt. En dan outperformed het maar een middeklasse model. Echt een prestatie hoor.
pi_124477737
Lg en sony hebben al een ultra hd op de markt. Niet liegen dimens
  maandag 25 maart 2013 @ 11:57:01 #213
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124478115
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 11:45 schreef Scaletta het volgende:
Lg en sony hebben al een ultra hd op de markt. Niet liegen dimens
"op de markt" ja
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124480153
quote:
11s.gif Op maandag 25 maart 2013 11:57 schreef Catch22- het volgende:

[..]

"op de markt" ja
Zijn al bestelbaar hoor ;)
  maandag 25 maart 2013 @ 13:00:00 #215
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124480165
quote:
1s.gif Op maandag 25 maart 2013 12:59 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Zijn al bestelbaar hoor ;)
Maar niet voor de prijzen die een normale consument zal betalen (sub 2k euro)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124480669
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 11:45 schreef Scaletta het volgende:
Lg en sony hebben al een ultra hd op de markt. Niet liegen dimens
Een beetje moeilijk liegen als ik het nergens heb gezegd.
pi_124485765
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 22:40 schreef Xaobotnik het volgende:

[..]

Sowieso gaat de 60-serie van de Panasonic plasma's (wat overigens niet de enige goede plasma's zijn; de E8000-serie van Samsung is ook erg goed) een nieuwe stap nemen waarmee ze daadwerkelijk in de richting dan de KURO's schijnen te gaan.

[..]

Betere beeldkwaliteit door een hogere resolutie? Waarvan het maar de vraag is in hoeverre het ondersteund wordt? Sowieso is het vooral lastig om content met lagere resolutie goed weer te geven. Feitelijk is het meeste dat uitgezonden wordt sowieso nog SD-kwaliteit. Overigens is de enige UHD die momenteel te koop is, een model van Toshiba waar je 7000 euro voor betaalt.

[..]

OLED is top inderdaad. Maar dat duurt serieus een paar jaar voordat dat ook maar enigszins betaalbaar wordt. De televisies zijn er feitelijk niet eens. En voor zover aangekondigd, zijn het televisies van 25.000 Euro.

[..]

Onzin. Ten eerste hebben we het over televisies die 6000-7000 Euro kosten. Niet bepaald een referentiekader voor wat de generale LCD-techniek is. De plasma's die hier besproken worden zijn televisies die gewoon haalbaar zijn voor iedereen.

[..]

De verhoudingen in termen van prijs-kwaliteit zijn al een paar jaar als dusdanig. In de range zei ik eerder dat het op een persoonlijke voorkeur aan komt. Maar dan nog blijven toestellen als de V-serie van Panasonic of inderdaad die E8000-serie toestellen die zeer hoge scores krijgen in reviews, terwijl dat maar voor een zeer selecte hoeveelheid LCD's weggelegd is.

Als plasma er inderdaad uit gaat, komt dat niet door de kwaliteit. Die is immers in orde. Beter ook dan LCD in dezelfde prijsklasse, getuige de reviews van de toonaangevende sites. Stel dat officieel aangekondigd zou worden dat alle fabrikanten zouden stoppen met plasma, dan zou ik series snel nog even een toestel halen als ik een tv nodig had. Dit zag je ook bij Pioneer toen die toestellen stopte.
Lees mijn eerdere reacties eens goed. Ik heb het steeds over de Plasma technologie en niet speciaal over model X, Y, of Z. De LED technologie is inmiddels zover ontwikkeld dat dit Plasma ook in beeldkwaliteit in het stof laat bijten. Wil je nu de beste beeldkwaliteit dan ga je nu voor een LED TV zoals de Sharp Elite, en de hele reeks van 4K UHD of OLED die de markt nu gaan overspoelen. En nu 4K UHD (2160p) en straks ook 8K (4320p) met een scherm van 7680 x 4320 (33,2 megapixels). Het verschil gaat ook niet alleen over het aantal pixels maar over een veel betere zwartwaarde, witwaarde en sterk verbeterde contrastwaarde ten opzichte van de huidige Plasma schermen. Hoef je niet de beste beeldkwaliteit dan is Plasma een prima budget oplossing geworden omdat die voor dumpprijzen van de hand worden gedaan, alleen is de verborgen kostenpost nog wel het hoge energieverbruik.

De ontwikkelingen met (O)LED gaan nu hard, heel hard. Die van Plasma staan eigenlijk nagenoeg stil en het hele Plasma gebeuren sterft binnenkort een stille dood. Product technology end of life.

En Dimens, waarom post je hier nu met fake accounts? In een ander topic gaf je ooit toe dat je er op Fok een hele zooi hebt. Nu ook Xaobotnik, naast makkie88, Coban en hoeveel nog meer? Het getuigt niet bepaald van kracht om zo je gelijk proberen te halen en de boel zo te overschreeuwen.

Post onder je eigen naam, of doe dit:



[ Bericht 2% gewijzigd door lukaon op 25-03-2013 15:32:07 ]
  maandag 25 maart 2013 @ 15:36:39 #218
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124486271
LED komt er wel hard aan, maar als je naar sub 1-2k tvs kijkt dan is dat nog niet het geval het komende jaar.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124486382
Al die 'experts' die LCD, LED en OLED door elkaar gebruiken hier. :')
pi_124486386
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 15:23 schreef lukaon het volgende:

[..]

Lees mijn eerdere reacties eens goed. Ik heb het steeds over de Plasma technologie en niet speciaal over model X, Y, of Z. De LED technologie is inmiddels zover ontwikkeld dat dit Plasma ook in beeldkwaliteit in het stof laat bijten. Wil je nu de beste beeldkwaliteit dan ga je nu voor een LED TV zoals de Sharp Elite, en de hele reeks van 4K UHD of OLED die de markt nu gaan overspoelen. En nu 4K UHD (2160p) en straks ook 8K (4320p) met een scherm van 7680 x 4320 (33,2 megapixels). Het verschil gaat ook niet alleen over het aantal pixels maar over een veel betere zwartwaarde, witwaarde en sterk verbeterde contrastwaarde ten opzichte van de huidige Plasma schermen. Hoef je niet de beste beeldkwaliteit dan is Plasma een prima budget oplossing geworden omdat die voor dumpprijzen van de hand worden gedaan, alleen is de verborgen kostenpost nog wel het hoge energieverbruik.

De ontwikkelingen met (O)LED gaan nu hard, heel hard. Die van Plasma staan eigenlijk nagenoeg stil en het hele Plasma gebeuren sterft binnenkort een stille dood. Product technology end of life.

En Dimens, waarom post je hier nu met fake accounts? In een ander topic gaf je ooit toe dat je er op Fok een hele zooi hebt. Nu ook Xaobotnik, naast makkie88, Coban en hoeveel nog meer? Het getuigt niet bepaald van kracht om zo je gelijk proberen te halen en de boel zo te overschreeuwen.

Post onder je eigen naam, of doe dit:

[ afbeelding ]
Of je koop ipv een sharp elite, een plasma en dan kun je van het geld dat je overhoud een tweede huis kopen :')
En 4k heb je ook op plasma (bijv. de Panasonic TH-152UX1W).
pi_124487341
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 15:23 schreef lukaon het volgende:

[..]

Lees mijn eerdere reacties eens goed. Ik heb het steeds over de Plasma technologie en niet speciaal over model X, Y, of Z. De LED technologie is inmiddels zover ontwikkeld dat dit Plasma ook in beeldkwaliteit in het stof laat bijten.
JIJ hebt het hier over model X en model Y, niet wij. Want JIJ hebt het over een Sharp Elite Pro-60X5FD welk de Panasonic TC-P55ST50 verslaat.

Dat doe je tevens HIER

Ja, de Sharp Elite Pro-60X5FD verslaat de Panasonic TC-P55ST50. Maar dat is een plasma en die representeert niet de gehele plasma linie. Want met het verslaan van de Panasonic TC-P55ST50, heeft het nog niet de Panasonic TC-P55GT50 en TC-P55VT50 verslagen. Neem de Panasonic TX-P65VT50 met een gemeten zwartwaarde van 0.005 cd/m2, welk dus lager ligt dan de Sharp Elite Pro-60X5FD. Bij deze dus volgens JOUW conclusie; Elke plasma is beter dan LCD.

Ja, JOUW conclusie. Want volgens JOU is er enkel 1 model nodig wat een andere techniek overschrijdt om de gehele techniek beter te noemen.
quote:
Wil je nu de beste beeldkwaliteit dan ga je nu voor een LED TV te gaan, en binnenkort 4K of OLED. Het verschil gaat ook niet over het aantal pixels maar over een veel betere zwartwaarde, witwaarde en sterk verbeterde contrastwaarde ten opzichte van de huidige Plasma schermen. Hoef je niet de beste beeldkwaliteit dan is Plasma een prima budget oplossing geworden omdat die voor dumpprijzen van de hand worden gedaan, alleen is de verborgen kostenpost nog wel het hoge energieverbruik.
Enkel een televisie, maakt niet de gehele technologie beter. Maar je bent te stompzinnig om dat te begrijpen. Net zoals dat je niet het verschil tussen witwaarde en luminantie begrijpt. Logisch, want je begrijpt er überhaupt al niets van.

Heb je ooit wel eens gedacht aan de slechte scherm uniformiteit welk niet een LCD televisie onder de knie heeft? Niet een. Wat tevens ook onmogelijk is. Dat is een ontzettend grote issue bij LCD, vooral sinds de komst van LCD met LED achtergrond verlichting. Zelfs zo erg, dat mijn ¤400,- LCD-CCFL televisie op de slaapkamer een betere schermuniformiteit heeft dan vrijwel elk willekeurige LCD-LED televisie.

Wacht.. heeft Dimens LCD? Ja, en het is bagger. Puur bagger vergeleken plasma.
quote:
De ontwikkelingen met (O)LED gaan nu hard, heel hard. Die van Plasma staan eigenlijk nagenoeg stil en het hele Plasma gebeuren sterft binnenkort een stille dood. Product technology end of life.
LCD staat alweer ontzettend lang stil. OLED en LCD met LED achtergrond verlichting zijn twee technieken die op niet een vlak op elkaar lijken. Enkel het woord LED erin maakt de technieken niet hetzelfde. Maar dat kon jij ook niet weten, zonder verstand van zaken. Enkel maar roepend wat de "reviews" schrijven en de termen gebruikt die in de markt ook gebruikt worden.
quote:
En Dimens, waarom post je hier nu met fake accounts? In een ander topic gaf je ooit toe dat je een hele zooi hebt. Nu ook Xaobotnik, naast makkie88, Coban en hoeveel nog meer? Het getuigt niet bepaald van kracht om zo je gelijk proberen te halen en de boel zo te overschreeuwen.
Niet een van deze users is een kloon van mij. en zelfs al zou Xaobotnik een kloon van mij zijn, wat tevens niet kan aangezien ik dan een kloon van hem ben, zou ik al hier op FOK! posten nog voordat ik in de puberteit zat.
pi_124488446
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 16:02 schreef Dimens het volgende:

[..]

JIJ hebt het hier over model X en model Y, niet wij. Want JIJ hebt het over een Sharp Elite Pro-60X5FD welk de Panasonic TC-P55ST50 verslaat.

Dat doe je tevens HIER

Ja, de Sharp Elite Pro-60X5FD verslaat de Panasonic TC-P55ST50. Maar dat is een plasma en die representeert niet de gehele plasma linie. Want met het verslaan van de Panasonic TC-P55ST50, heeft het nog niet de Panasonic TC-P55GT50 en TC-P55VT50 verslagen. Neem de Panasonic TX-P65VT50 met een gemeten zwartwaarde van 0.005 cd/m2, welk dus lager ligt dan de Sharp Elite Pro-60X5FD. Bij deze dus volgens JOUW conclusie; Elke plasma is beter dan LCD.

Ja, JOUW conclusie. Want volgens JOU is er enkel 1 model nodig wat een andere techniek overschrijdt om de gehele techniek beter te noemen.

[..]

Enkel een televisie, maakt niet de gehele technologie beter. Maar je bent te stompzinnig om dat te begrijpen. Net zoals dat je niet het verschil tussen witwaarde en luminantie begrijpt. Logisch, want je begrijpt er überhaupt al niets van.

Heb je ooit wel eens gedacht aan de slechte scherm uniformiteit welk niet een LCD televisie onder de knie heeft? Niet een. Wat tevens ook onmogelijk is. Dat is een ontzettend grote issue bij LCD, vooral sinds de komst van LCD met LED achtergrond verlichting. Zelfs zo erg, dat mijn ¤400,- LCD-CCFL televisie op de slaapkamer een betere schermuniformiteit heeft dan vrijwel elk willekeurige LCD-LED televisie.

Wacht.. heeft Dimens LCD? Ja, en het is bagger. Puur bagger vergeleken plasma.

[..]

LCD staat alweer ontzettend lang stil. OLED en LCD met LED achtergrond verlichting zijn twee technieken die op niet een vlak op elkaar lijken. Enkel het woord LED erin maakt de technieken niet hetzelfde. Maar dat kon jij ook niet weten, zonder verstand van zaken. Enkel maar roepend wat de "reviews" schrijven en de termen gebruikt die in de markt ook gebruikt worden.

[..]

Niet een van deze users is een kloon van mij. en zelfs al zou Xaobotnik een kloon van mij zijn, wat tevens niet kan aangezien ik dan een kloon van hem ben, zou ik al hier op FOK! posten nog voordat ik in de puberteit zat.
Stop is met dat zeggen dat mensen debiel, stompzinnig, zwakzinnig of beperkt zijn. Dat mensen niet moe van jou worden zeg, als mensen een andere opinie hebben/oneens zijn duw je jouw mening wel door hun strot!

Je bent duidelijk nog niet naar de discussie/debat cursus geweest die ik je heb aangeraden :')
pi_124488565
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 16:29 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Stop is met dat zeggen dat mensen debiel, stompzinnig, zwakzinnig of beperkt zijn. Dat mensen niet moe van jou worden zeg, als mensen een andere opinie hebben/oneens zijn duw je jouw mening wel door hun strot!

Je bent duidelijk nog niet naar de discussie/debat cursus geweest die ik je heb aangeraden :')
Dan moet je maar geen onzin praten. Dat heeft niets met een mening te maken.
pi_124488587
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 16:29 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Stop is met dat zeggen dat mensen debiel, stompzinnig, zwakzinnig of beperkt zijn. Dat mensen niet moe van jou worden zeg, als mensen een andere opinie hebben/oneens zijn duw je jouw mening wel door hun strot!

Je bent duidelijk nog niet naar de discussie/debat cursus geweest die ik je heb aangeraden :')
Dimens heeft gewoon gelijk, want jij bent verschrikkelijk eigenwijs als ik je reacties zo lees.

Eigenwijs zijn is niet erg, maar dan moet je wel gelijk hebben. En dat heb je niet.
pi_124490930
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 16:02 schreef Dimens het volgende:

[..]

JIJ hebt het hier over model X en model Y, niet wij. Want JIJ hebt het over een Sharp Elite Pro-60X5FD welk de Panasonic TC-P55ST50 verslaat.

Dat doe je tevens HIER

Ja, de Sharp Elite Pro-60X5FD verslaat de Panasonic TC-P55ST50. Maar dat is een plasma en die representeert niet de gehele plasma linie. Want met het verslaan van de Panasonic TC-P55ST50, heeft het nog niet de Panasonic TC-P55GT50 en TC-P55VT50 verslagen. Neem de Panasonic TX-P65VT50 met een gemeten zwartwaarde van 0.005 cd/m2, welk dus lager ligt dan de Sharp Elite Pro-60X5FD. Bij deze dus volgens JOUW conclusie; Elke plasma is beter dan LCD.

Ja, JOUW conclusie. Want volgens JOU is er enkel 1 model nodig wat een andere techniek overschrijdt om de gehele techniek beter te noemen.

[..]

Enkel een televisie, maakt niet de gehele technologie beter. Maar je bent te stompzinnig om dat te begrijpen. Net zoals dat je niet het verschil tussen witwaarde en luminantie begrijpt. Logisch, want je begrijpt er überhaupt al niets van.

Heb je ooit wel eens gedacht aan de slechte scherm uniformiteit welk niet een LCD televisie onder de knie heeft? Niet een. Wat tevens ook onmogelijk is. Dat is een ontzettend grote issue bij LCD, vooral sinds de komst van LCD met LED achtergrond verlichting. Zelfs zo erg, dat mijn ¤400,- LCD-CCFL televisie op de slaapkamer een betere schermuniformiteit heeft dan vrijwel elk willekeurige LCD-LED televisie.

Wacht.. heeft Dimens LCD? Ja, en het is bagger. Puur bagger vergeleken plasma.

[..]

LCD staat alweer ontzettend lang stil. OLED en LCD met LED achtergrond verlichting zijn twee technieken die op niet een vlak op elkaar lijken. Enkel het woord LED erin maakt de technieken niet hetzelfde. Maar dat kon jij ook niet weten, zonder verstand van zaken. Enkel maar roepend wat de "reviews" schrijven en de termen gebruikt die in de markt ook gebruikt worden.

[..]

Niet een van deze users is een kloon van mij. en zelfs al zou Xaobotnik een kloon van mij zijn, wat tevens niet kan aangezien ik dan een kloon van hem ben, zou ik al hier op FOK! posten nog voordat ik in de puberteit zat.
Zo, zo, wat laat jij je weer eens kennen Dimens. Ik citeer:
JIJ, JOUW, JOU. Maar je bent te stompzinnig om dat te begrijpen. Logisch, want je begrijpt er überhaupt al niets van. Maar dat kon jij ook niet weten, zonder verstand van zaken.

Het is een patroon geworden hier op Fok. Wordt Dimens klemgezet door inhoudelijke argumenten dan gaat hij weer mensen afbranden en beledigingen sturen en dingen compleet uit zijn verband trekken.
Ik heb je daar aan het begin van dit topic ook al eens op aangesproken.

Zo jammer dat je de inhoudelijke technische kennis, achtergrond en netiquette niet hebt om een goede discussie op basis van argumenten en het uitwisselen van meningen te voeren. Want een forum is ook om van elkaar te leren, maar dat is blijkbaar niet aan jou besteed.

Lees deze link maar eens goed na, speciaal de tien Geboden:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nettiquette
  maandag 25 maart 2013 @ 17:48:44 #226
92128 Xaobotnik
KABLAAHHHH!!
pi_124490965
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 15:23 schreef lukaon het volgende:
Lees mijn eerdere reacties eens goed. Ik heb het steeds over de Plasma technologie en niet speciaal over model X, Y, of Z.
Dit doe jij, niet ik. Je hebt het over een specifiek en ontzettend prijzig model waar ook nog eens allerlei exclusieve techniek van Sharp in verwerkt is. Dat is geen vergelijking.
Pioneer maakte vroeger ook high-end plasma's die zelfs vandaag de dag beter presteren dan de V-serie van Panasonic (afgezien van de 60-serie wellicht). Het zegt dus niets over de LCD-techniek (je weet immers niet waarmee ze zouden komen wanneer plasma-toestellen voor dat segment gemaakt zouden worden), maar boven alles: dat was de discussie helemaal niet.

Maar als jou zelfs dat uitgelegd moet worden en je ook lijkt te denken dat op korte termijn de markt overspoeld gaat worden met OLED en UHD, heeft een discussie geen zin.
pi_124491284
De 4K UHD TV prijzen zakken nu ook snel. Sony's 55 inch-4k-tv gaat 5000 dollar kosten. En vanaf juni ook verkrijgbaar in Europa. Het gaat nu hard de goede kanten op met de prijzen. Nog heel even en een UHD tv is te koop voor prijzen ook geschikt voor de gemiddelde consument.

Apart design met deze ingebouwde verzonken speakers. Leuk dat Sony zijn best doet voor een bijzonder design!

http://tweakers.net/nieuw(...)0-dollar-kosten.html

pi_124491501
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 17:47 schreef lukaon het volgende:

[..]

Zo, zo, wat laat jij je weer eens kennen Dimens. Ik citeer:
JIJ, JOUW, JOU. Maar je bent te stompzinnig om dat te begrijpen. Logisch, want je begrijpt er überhaupt al niets van. Maar dat kon jij ook niet weten, zonder verstand van zaken.

Het is een patroon geworden hier op Fok. Wordt Dimens klemgezet door inhoudelijke argumenten dan gaat hij weer mensen afbranden en beledigingen sturen en dingen compleet uit zijn verband trekken.
Ik heb je daar aan het begin van dit topic ook al eens op aangesproken.
Inhoudelijke argumenten? Tot nu toe staan jouw teksten vol met onzin, welk tevens herhaald wordt, en daar ga ik op in. En ja, daarbij noem ik je stompzinnig want dat is ook zo.

"betere witwaarde"

Dat hadden we al besproken dat luminantie niet gelijk is aan de witwaarde. En toch benoem je dit weer. Beetje dom, niet? Terecht dat ik je stompzinnig noem, is het niet?

Vervolgens blijf je terugkomen met het verhaal dat, omdat de Sharp Elite Pro-60X5FD een middelklasse plasma onderuit haalt, direct heel LCD beter is dan welke plasma televisie ook. Beetje dom om die conclusie te trekken, toch?
quote:
Zo jammer dat je de inhoudelijke technische kennis, achtergrond en netiquette niet hebt om een goede discussie op basis van argumenten en het uitwisselen van meningen te voeren. Want een forum is ook om van elkaar te leren, maar dat is blijkbaar niet aan jou besteed.
Jammer dat jij en Scaletta verkeerde informatie geven waardoor andere users de verkeerde informatie leren. Tevens zijn voornamelijk jullie het die niet kunnen discussiëren. Je vertikt het om jezelf te verdedigen. En waarom? Omdat je zelf niet eens weet waar je over praat.
quote:
Lees deze link maar eens goed na, speciaal de tien Geboden:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nettiquette
Dat weten, maakt niet dat je beter over televisies kan praten dan iemand met meer kennis over televisies.
pi_124491511
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 17:59 schreef lukaon het volgende:
De 4K UHD TV prijzen zakken nu ook snel. Sony's 55 inch-4k-tv gaat 5000 dollar kosten. En vanaf juni ook verkrijgbaar in Europa. Het gaat nu hard de goede kanten op met de prijzen. Nog heel even en een UHD tv is te koop voor prijzen ook geschikt voor de gemiddelde consument.

Apart design met deze ingebouwde verzonken speakers. Leuk dat Sony zijn best doet voor een bijzonder design!

http://tweakers.net/nieuw(...)0-dollar-kosten.html

[ afbeelding ]
Totaal niet relevant aan het topic.
  maandag 25 maart 2013 @ 18:15:05 #230
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124491783
Het begon met een tv van 600-700 euro en een tv van 47"

uhd is op dat formaat totaal irrelevant
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  VIVA maandag 25 maart 2013 @ 19:35:46 #231
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_124495203
Nu jullie hier toch aan het vechten zijn om welke TV beter is, weet iemand de ideale instellingen voor een Panasonic P50ST50? En dan bedoel ik zoals het zou moeten zijn, ik ben niet iemand die overstuurde kleuren wil zoals de LED/LCD TV discussie hierover gaat met de fantastische feiten dat kwaliteit subjectief is!

Het vreemde is dat wanneer ik zoek op kalibraties van de ST50 het lijkt alsof mijn instelmenu anders is dan op websites wordt getoond, als voorbeeld deze:
http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/panasonic-plasma-tv/panasonic-st50-picturesettings.html

Daar worden waardes genoemd van contrast op 100, terwijl mijn contrast maximaal op 60 gezet kan worden. Ook heeft men het over picture mode "Custom" terwijl ik geen optie picture mode heb, bij mij heet het viewing mode en heb daar de opties Cineme / True cinema / normal / dynamic.

Het lijkt bijna wel dat mijn TV een andere firmware heeft dan in veel reviews wordt aangeduid, kan dat? Kan het land afhankelijk zijn welke menu structuur je hebt op je TV?
What lies behind makes no sense in my mind
pi_124496641
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 16:33 schreef Saekerhett het volgende:

[..]

Dimens heeft gewoon gelijk, want jij bent verschrikkelijk eigenwijs als ik je reacties zo lees.

Eigenwijs zijn is niet erg, maar dan moet je wel gelijk hebben. En dat heb je niet.
Eigenwijs? Ik zeg gewoon wat ik weet/vind. Dat dimens elke post weerlegd is prima maar niet de manier waarop. Bij een discussie maak je mensen niet belachelijk, punt. Wanneer je dat wel doet ben je niet meer serieus te nemen.

OT:

Het feit dat mensen hier denken dat het een feit is dat plasma beter is klopt niet, om de simpele reden dat plasma nog geen 10% marktaandeel heeft. Verkooppraatjes en overbelichting concureren niet een product dat veel beter is uit de markt, dat is een compleet nonargument.
Omdat kleuren er verschillend uitzien kijkend naar led/lcd en plasma kan iets niet feitelijk beter zijn. Het kan feitelijk beter zijn op het gebied van aantal hz, design, paneel, responstijd, etc. Plasma is gewoon niet voor iedereen interessant, waar Dimens vandaan haalt dat veel mensen ontevreden zijn over hun LCD/LED zou ik wel is bronnen van willen zien.
Het is subjectief en dat is een feit.
  maandag 25 maart 2013 @ 20:06:47 #233
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_124497143
Ik stel voor dat een paar mensen dit topic even links laten liggen tot ze weer een beetje op adem zijn gekomen :*.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_124498677
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 19:35 schreef cosmosis het volgende:
Nu jullie hier toch aan het vechten zijn om welke TV beter is, weet iemand de ideale instellingen voor een Panasonic P50ST50? En dan bedoel ik zoals het zou moeten zijn, ik ben niet iemand die overstuurde kleuren wil zoals de LED/LCD TV discussie hierover gaat met de fantastische feiten dat kwaliteit subjectief is!

Het vreemde is dat wanneer ik zoek op kalibraties van de ST50 het lijkt alsof mijn instelmenu anders is dan op websites wordt getoond, als voorbeeld deze:
http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/panasonic-plasma-tv/panasonic-st50-picturesettings.html

Daar worden waardes genoemd van contrast op 100, terwijl mijn contrast maximaal op 60 gezet kan worden. Ook heeft men het over picture mode "Custom" terwijl ik geen optie picture mode heb, bij mij heet het viewing mode en heb daar de opties Cineme / True cinema / normal / dynamic.

Het lijkt bijna wel dat mijn TV een andere firmware heeft dan in veel reviews wordt aangeduid, kan dat? Kan het land afhankelijk zijn welke menu structuur je hebt op je TV?
De settings van iemand anders op dezelfde televisie, hoeven niet altijd de beste instellingen voor jouw televisie te zijn. Sterker nog, ze kunnen het beeld zelfs slechter maken. Elk paneel is namelijk anders en dat is ook de rede dat het vrijwel onmogelijk is om een televisie met de perfecte instellingen zo uit de fabriek te laten komen. Dit is enkel te behalen wanneer elke televisie individueel gekalibreerd wordt.

Het heeft dus geen nut om de instellingen van iemand anders te gebruiken. Als je de beste kwaliteit uit je beeld wil halen, zul je dus een kalibratie moeten laten uitvoeren. Dit kan bij verschillende bedrijven waarvan Spectrumkalibratie is een goede.
  VIVA maandag 25 maart 2013 @ 21:23:12 #235
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_124501870
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2013 20:32 schreef Dimens het volgende:

[..]

De settings van iemand anders op dezelfde televisie, hoeven niet altijd de beste instellingen voor jouw televisie te zijn. Sterker nog, ze kunnen het beeld zelfs slechter maken. Elk paneel is namelijk anders en dat is ook de rede dat het vrijwel onmogelijk is om een televisie met de perfecte instellingen zo uit de fabriek te laten komen. Dit is enkel te behalen wanneer elke televisie individueel gekalibreerd wordt.

Het heeft dus geen nut om de instellingen van iemand anders te gebruiken. Als je de beste kwaliteit uit je beeld wil halen, zul je dus een kalibratie moeten laten uitvoeren. Dit kan bij verschillende bedrijven waarvan Spectrumkalibratie is een goede.
Thanks, ik zal ook zeker niet blind afgaan op instellingen van anderen. Ik ben meer een beetje aan het spelen met wat voor mijn gevoel het beste beeld geeft. Echter het vreemde wat mij opviel is dat de menu's van veel reviewers er anders uitzien met iets andere instellingen dan bij mijn TV, terwijl men het heeft over hetzelfde menu. Kan het zijn dat verschillende lichtingen een iets ander menu kunnen hebben?
En om nu een officiele kalibratie uit te laten voeren vind ik wel een beetje ver gaan :)
What lies behind makes no sense in my mind
pi_124504766
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 19:59 schreef Scaletta het volgende:

[..]

Eigenwijs? Ik zeg gewoon wat ik weet/vind. Dat dimens elke post weerlegd is prima maar niet de manier waarop. Bij een discussie maak je mensen niet belachelijk, punt. Wanneer je dat wel doet ben je niet meer serieus te nemen.
Zo gaat dat hier op FOK!. Als jij onzin praat, dan word je belachelijk gemaakt. Dat ik niet volwassen reageer, maakt mijn posts tevens niet minder waar.
quote:
OT:

Het feit dat mensen hier denken dat het een feit is dat plasma beter is klopt niet, om de simpele reden dat plasma nog geen 10% marktaandeel heeft. Verkooppraatjes en overbelichting concureren niet een product dat veel beter is uit de markt, dat is een compleet nonargument.
Verkoopcijfers zeggen niets over wat beter is en wat niet.
quote:
Omdat kleuren er verschillend uitzien kijkend naar led/lcd en plasma kan iets niet feitelijk beter zijn. Het kan feitelijk beter zijn op het gebied van aantal hz, design, paneel, responstijd, etc. Plasma is gewoon niet voor iedereen interessant, waar Dimens vandaan haalt dat veel mensen ontevreden zijn over hun LCD/LED zou ik wel is bronnen van willen zien.
Het is subjectief en dat is een feit.
Kleur is wel degelijk feitelijk te meten en kan wel degelijk feitelijk beter zijn. En dat is het ook ALS je twee televisies van hetzelfde formaat en in dezelfde prijsklassen met elkaar meet. Dus niet een televisie van ¤6.000,- en een van ¤1.300,- want dat is natuurlijk geen vergelijking.

Je praat weer onzin. Kleur is wel persoonlijk maar design is een feit? Lees je zelf wel wat je zegt? Design is altijd subjectief en nooit objectief.

Over de mensen die ontevreden zijn, jij kijkt ook op Tweakers, niet waar? Dan heb je vast niet de klachten gemist van de velen backlight problemen. Onderanderen in; http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1498219 http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1497241 of de motion interpolation problemen in http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1505426
pi_124505436
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 21:23 schreef cosmosis het volgende:

[..]

Thanks, ik zal ook zeker niet blind afgaan op instellingen van anderen. Ik ben meer een beetje aan het spelen met wat voor mijn gevoel het beste beeld geeft. Echter het vreemde wat mij opviel is dat de menu's van veel reviewers er anders uitzien met iets andere instellingen dan bij mijn TV, terwijl men het heeft over hetzelfde menu. Kan het zijn dat verschillende lichtingen een iets ander menu kunnen hebben?
En om nu een officiele kalibratie uit te laten voeren vind ik wel een beetje ver gaan :)
Het Amerikaanse model is ook niet exact hetzelfde als het Europese model en ook in de Europese modellen zitten verschillen. Dus het klopt dat je niet exact dezelfde mogelijkheden hebt.
  maandag 25 maart 2013 @ 22:29:00 #238
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124505848
Ik heb op de man af gevraagd of de verkoper van de saturn, die plasma fan was, meer provisie kreeg voor de lcds.

Hij gaf geen antwoord, maar zijn blik zei genoeg
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_124507620
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:29 schreef Catch22- het volgende:
Ik heb op de man af gevraagd of de verkoper van de saturn, die plasma fan was, meer provisie kreeg voor de lcds.

Hij gaf geen antwoord, maar zijn blik zei genoeg
Ja, op LCD zit meer provisie. Ik verkocht ook liever LCD televisies dan plasma televisies aangezien mijn maandsalaris daar zeker hoger door was. Tevens is LCD ook een stuk makkelijker te verkopen. Vooral als je het woord LED flink herhaalt en er ook nadruk op legt.

Plasma is ontzettend moeilijk te verkopen. Het is mij enkel gelukt bij mensen welk er al verstand van hadden. Maar iemand die zich niet heeft ingelezen en een televisie komt kopen, die krijg je gewoon ontzettend moeilijk een plasma televisie verkocht. Mensen komen al binnen met het idee een LED televisie te kopen. Dat hebben de buren, dat hebben de collega's en met die flink dunne bezels verkoopt het zichzelf nog sneller.

Daardoor kun je mensen ook niet in een ja-ritme krijgen wanneer je plasma actief aanbiedt. Klant komt binnen en zegt meestal al direct een LED televisie te willen kopen. Je vraagt dus altijd; "Dus u wilt een LED televisie?" waarop vrijwel altijd een "ja" als antwoord geeft. Dan heb je de klant al deels ingepakt tot een koop.

Als de klant binnenkomt en zegt een televisie te willen kopen met, uiteraard, een goede beeldkwaliteit en je vraagt "Dus dan wilt u een plasma televisie?" is er vrijwel geen een klant die ja zal zeggen. En dan zit je als verkoper dus al verkeerd, want je hebt de klant niet in het ja-ritme gekregen. En je kunt geen LCD meer verkopen, aangezien je al hebt gezegd dat plasma de beste beeldkwaliteit geeft.

En dan moet je gaan bewijzen dat plasma beter is. "Maar meneer, dat beeld van die plasma ziet er niet echt levendig uit. Ik vind het maar grauw." of "Maar meneer, er staat dat het 2000Hz is maar ik zie het beeld trillen. Dat wil ik niet hoor. Die 400Hz LED trilt niet, en dat is nog minder dan de helft."
Bewijzen dat plasma beter is, is als verkoper vrijwel onmogelijk. Behalve bij de mensen die al op onderzoek uit zijn gegaan en bijvoorbeeld hier op FOK! een topic hebben geopend en eerlijk advies hebben gekregen. Maar die mensen pik je er snel uit. Maar de mensen die hun huiswerk niet hebben gedaan, die zullen de winkel uitlopen, naar de concurrent toe gaan en hun televisie daar kopen waar ze wel te horen krijgen dat ze LED moeten kopen.

Als je weet waar je de klanten mee moet inpakken, kun je alles verkopen. Zelfs HDMI kabels van ¤199,- die geen steek beter zijn dan de goedkope kabels. Man man, dat mis ik wel. Een zo'n kabel verkopen en je uurloon was verdubbeld. _O_
  dinsdag 26 maart 2013 @ 02:17:45 #240
300718 Kenju
Say It!!??
pi_124512604
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 19:59 schreef Scaletta het volgende:

Het feit dat mensen hier denken dat het een feit is dat plasma beter is klopt niet, om de simpele reden dat plasma nog geen 10% marktaandeel heeft. Verkooppraatjes en overbelichting concureren niet een product dat veel beter is uit de markt, dat is een compleet nonargument.
Wat dacht je van concrete reviews? Hebben die ook geen waarde? En de techindustrie kent talloze voorbeelden van betere apparatuur die het commercieel afgelegd heeft tegen minderwaardige apparatuur. Zou niets nieuws moeten zijn voor iemand die in de materie zit. Over non-argumenten gesproken.

quote:
Omdat kleuren er verschillend uitzien kijkend naar led/lcd en plasma kan iets niet feitelijk beter zijn. Het kan feitelijk beter zijn op het gebied van aantal hz, design, paneel, responstijd, etc.
Responstijd op plasma is natuurlijk altijd beter. Gewoon een technisch ding.
quote:
Plasma is gewoon niet voor iedereen interessant
Het is altijd interessant. Je kan natuurlijk ook de keus maken voor LCD, maar dat wil niet zeggen dat het alternatief niet interessant was. De enige mensen voor wie plasma sowieso niet interessant is, zijn de mensen die bepaalde omstandigheden hebben in hun woonkamer waardoor een plasma gewoon een no-go is.

quote:
waar Dimens vandaan haalt dat veel mensen ontevreden zijn over hun LCD/LED zou ik wel is bronnen van willen zien.
Ik weet niet wat hij precies gezegd heeft. Maar het feit dat plasma's gewoon beter scoren, brengt logischerwijs wel hogere tevredenheidscijfers naar voren. Je zou kunnen zeggen dat alles dat niet aan die norm voldoet, die noemer per definitie niet heeft, en dus als ontevreden weggezet kan worden. Vind ik echter wat te makkelijk. Sowieso is het gros van de mensen niet zo kritisch als het op beeld aankomt. Veel mensen hebben zelfs die rare hoge helderheid nog steeds ingesteld staan.
quote:
Het is subjectief en dat is een feit.
Wanneer bepaalde toestellen in reviews zeer hoog scoren, is dat gewoon objectief natuurlijk. Je kan niet alles wegschrijven als subjectief, puur doordat je andere ideeën hebt.
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
  VIVA dinsdag 26 maart 2013 @ 21:19:16 #241
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_124542623
Het lijkt me dat kleur / zwartwaardes etc. zeker niet subjectief zijn. Het beste beeld is toch het beeld dat het dichtst bij de werkelijkheid komt.
Wat is zwart in de echte wereld? Iets waar geen licht is. Dit is perfect meetbaar, zo ook bij een TV. Het groene van een grasveldje is ook prima om te zetten in een kleurencode, die je dan weer kan controleren met de output van het beeld.
Kortom, dat kwaliteit van een beeld subjectief is en niet voor iedereen hetzelfde geldt, lijkt me dikke onzin.
Wat mensen mooi vinden is inderdaad subjectief, maar heeft niets met kwaliteit te maken. Kwaliteit moet wetenschappelijk aantoonbaar zijn, anders kun je de term kwaliteit niet gebruiken.
What lies behind makes no sense in my mind
pi_124616948
@Dimens: Eens zullen we het niet worden, laten we de strijd maar staken. Jij bent nu eenmaal een grote plasma fanboy en daar is ook niets mis mee.

Als er maar een gelijkwaardige vergelijking wordt gemaakt tussen de verschillende technieken en tv's, en anders corrigeren we elkaar vast wel weer eens. ;)
pi_124678347
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2013 18:58 schreef lukaon het volgende:
@Dimens: Eens zullen we het niet worden, laten we de strijd maar staken. Jij bent nu eenmaal een grote plasma fanboy en daar is ook niets mis mee.

Als er maar een gelijkwaardige vergelijking wordt gemaakt tussen de verschillende technieken en tv's, en anders corrigeren we elkaar vast wel weer eens. ;)
Het met elkaar eens worden? Zolang jij de berichten van anderen niet leest waarin elke keer toch weer duidelijk staat waarom plasma beter is dan LCD en je hierin niet op in gaat, valt er ook niets eens te worden. Je komt enkel met vreemde websites waar voornamelijk onzin wordt geplaatst en welk geschreven is door een stel amateurs, dan dat je zelf met een post komt die iets zegt. Anders dan mijn manier van discussiëren belachelijk te maken.
pi_124684694
quote:
7s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:21 schreef Dimens het volgende:

[..]

Het met elkaar eens worden? Zolang jij de berichten van anderen niet leest waarin elke keer toch weer duidelijk staat waarom plasma beter is dan LCD en je hierin niet op in gaat, valt er ook niets eens te worden. Je komt enkel met vreemde websites waar voornamelijk onzin wordt geplaatst en welk geschreven is door een stel amateurs, dan dat je zelf met een post komt die iets zegt. Anders dan mijn manier van discussiëren belachelijk te maken.
Wat snap je niet? Plasma is in beeldkwaliteit inmiddels ingehaald door LED. Grootste voordeel van plasma was altijd de perfecte zwartweergave, dat voordeel is inmiddels wel verdwenen. Eigenlijk is het enige voordeel nu de goede kijkhoek en lage prijzen voor de grote formaten. Nadelen zijn hoge energieverbruik, nog steeds risico van inbranden. De LED technologie is inmiddels verder met hogere resolutie, hogere contrast ratio wat een veel natuurlijker beeld geeft met meer details en vloeiender graphics. Het is niet voor niets dat plasma nauwelijks meer wordt verkocht, Pioneer er mee is gestopt en wellicht Panasonic ook het bijltje erbij neer gaat gooien. De genoemde Sharp Elite is maar een voorbeeld, ik heb het steeds over de technologie al wil jij het steeds over een specifiek model hebben. De Sharp heeft laten zien dat de LED technologie inmiddels zo volwassen is geworden. Het gaat niet om Panasonic zus of zo, het gaat om een doorbraak in LED technologie. De 4K en OLED gaan hierin nog vele malen verder in veel meer pixels, nog hoger contract. De prijzen van 4K zakken nu ook al snel. Ik heb niets tegen Plasma, maar het wordt steeds meer achterhaald.

Ook hier staat duidelijk het verschil tussen Plasma, LED en LCD nog eens haarfijn uitgelegd:
http://asia.cnet.com/hdtv-buying-guide-update-61985379.htm#page3

Maar waarschijnlijk zul je nu ook weer gaan roepen dat ook deze site onzin uitkraamt om vervolgens weer allerlei beledigingen te gaan roepen. Spaar je de moeite, sta liever open voor mensen met een andere mening en/of meer professionele kennis en ervaringen als jij. Nope, ik weet ook niet alles, maar ben wel in digitale beeldtechniek afgestudeerd en daarin ook professioneel werkzaam. Ik leer elke dag bij en kom op fora om wat op te steken, vooral internationaal. Zou je ook eens meer moeten doen dan die arrogantie de boventoon laten voeren in je berichten en je zelf de attitude van expert te geven wat je zeker nog niet bent. Je berichten hebben nu voor mij vooral een hoog klok en klepel gehalte met selectieve boekjes wijsheid. Succes ermee. :W

[ Bericht 1% gewijzigd door lukaon op 30-03-2013 15:33:22 ]
  zaterdag 30 maart 2013 @ 15:39:49 #245
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_124684952
Komtie weer met een ledtv van 6000e :')
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zaterdag 30 maart 2013 @ 17:18:36 #246
92128 Xaobotnik
KABLAAHHHH!!
pi_124687753
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 15:26 schreef lukaon het volgende:

Wat snap je niet? Plasma is in beeldkwaliteit inmiddels ingehaald door LED. Grootste voordeel van plasma was altijd de perfecte zwartweergave, dat voordeel is inmiddels wel verdwenen.
Noem één toestel dat in dezelfde prijsklasse gelijkwaardig presteert in dit opzicht en ook andere aspecten van het beeld op niveau houdt. Neem de PSxxE8000 serie van Samsung of een van de Panasonic plasma-series. Deze prijs en deze prestaties vind je gewoon niet onder de LCD's.

quote:
Nadelen zijn hoge energieverbruik, nog steeds risico van inbranden.
Heb je je eigen bron nagelezen? Wat zegt die over inbranden? En kwa energieverbruik hebben we het over, uitgaande van een 50", 70-90 Watt voor een LCD vs 180-200 Watt voor een plasma. Uitgaande van 0,25 per kWh, kom je uit om een paar tientjes per jaar. En dan neem ik niet eens mee dat plasma's niet altijd 100% van hun vermogen verbruiken, terwijl LCD's dat wel doen.

quote:
De LED technologie is inmiddels verder met hogere resolutie, hogere contrast ratio wat een veel natuurlijker beeld geeft met meer details en vloeiender graphics.
Onderbouwing voor het contrast?

Wat de hogere resolutie betreft, moet je je afvragen in hoeverre het nuttig is om daar geld in te steken in termen van innovatie. Er is nog geen content, en OLED komt er aan. Hogere resolutie voor LCD is er al jaren, en zie je ondermeer terug in computermonitoren. Het is voor plasma net zo goed mogelijk, maar het diende geen doel. Nu misschien wel, maar het is logisch dat ze daar nog mee wachten, gezien de verkopen en de kosten van ontwikkeling natuurlijk vrij hoog liggen, terwijl ze niet weten in hoeverre het te verkopen valt. Dat plasma minder verkocht wordt zegt niets over de kwaliteit. Zeker in de techindustrie zijn er tal van voorbeelden van goede producten die slecht verkochten (bijv. Sega's Dreamcast, Philips' Video 2000) en slechte producten die goed verkopen (bijv. Opel Vectra, Hewlett Packard laptops).
quote:
De prijzen van 4K zakken nu ook al snel.
Op basis waarvan zeg je dit? Er zijn welgeteld 2 modellen verkjrijgbaar. Inderdaad zakken die in prijs, maar dat heeft meer te maken met de afzetbaarheid dan een generale trend. Van deze twee schermen is er overigens maar één die in een normaal huis terug te vinden zou kunnen zijn. En die zit nog steeds op 5000 Euro. En dan hebben we het nog niet eens over de beschikbaarheid van content. Nòg een reden waarom de plasmafabrikanten niet zouden moeten investeren in de ontwikkeling van 4K plasma-televisies.

En het is zeker niet zo dat binnen de genoemde kaders er niet ingezet wordt op plasma. Immers zijn de huidige kaders nog steeds actueel. 1080p is de norm, en plasma wordt nog steeds verkocht. Wanneer je een groot deel van een kleine markt hebt, is het nog steeds interessant. Denk aan de E90 van Nokia. Niemand wilde hem, afgezien van een klein groepje die juist niets anders wilde. Het gevolg was dat we lange wachtlijsten hadden, tot na de fabricage periode, en het ding niet aan te slepen was.
Dat er nog steeds flink ingezet wordt op plasma geven de nieuwe 60-modellen van Panasonic wel aan die een flinke stap hebben gezet.

Overigens is hetgeen dat ik hierboven uiteen zet niet eens precies hoe ik erin sta. Dat is meer in de lijn van deze post. Maar gezien het simplistische karakter van wat je hier zegt, wilde ik even wat weerwoord bieden.
En zoals ik in die post al aangaf, begon deze discussie bij deze vraag waarop Scaletta vervolgens een post plaatste waar hij het eea niet omschreef had en daarbij de norm voor wat goede kleuren zijn en wat kwaliteit is scheef trok (waarop ik in de eerder genoemde post van mijzelf al reageerde omtrent de punten waarmee ik het oneens ben en aan gaf hoe het volgens mij wèl in elkaar zit (ik zeg 'volgens mij', maar de redenatie duidt op een feitelijk gegeven wat kleuren echtheid en de D65-norm feitelijk zijn)).
Dus feitelijk kunnen we het jou ook vragen, waarom de ST50 voor die vraag niet het beste antwoord zou zijn? Het geboom over de industrie is feitelijk niet zo relevant. Je moet immers gewoon voor de beste verkrijgbare televisie gaan, binnen de normen waar je aan vast zit.
pi_124692217
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 15:26 schreef lukaon het volgende:

[..]

Wat snap je niet? Plasma is in beeldkwaliteit inmiddels ingehaald door LED. Grootste voordeel van plasma was altijd de perfecte zwartweergave, dat voordeel is inmiddels wel verdwenen. Eigenlijk is het enige voordeel nu de goede kijkhoek en lage prijzen voor de grote formaten. Nadelen zijn hoge energieverbruik, nog steeds risico van inbranden. De LED technologie is inmiddels verder met hogere resolutie, hogere contrast ratio wat een veel natuurlijker beeld geeft met meer details en vloeiender graphics. Het is niet voor niets dat plasma nauwelijks meer wordt verkocht, Pioneer er mee is gestopt en wellicht Panasonic ook het bijltje erbij neer gaat gooien. De genoemde Sharp Elite is maar een voorbeeld, ik heb het steeds over de technologie al wil jij het steeds over een specifiek model hebben. De Sharp heeft laten zien dat de LED technologie inmiddels zo volwassen is geworden. Het gaat niet om Panasonic zus of zo, het gaat om een doorbraak in LED technologie. De 4K en OLED gaan hierin nog vele malen verder in veel meer pixels, nog hoger contract. De prijzen van 4K zakken nu ook al snel. Ik heb niets tegen Plasma, maar het wordt steeds meer achterhaald.

Ook hier staat duidelijk het verschil tussen Plasma, LED en LCD nog eens haarfijn uitgelegd:
http://asia.cnet.com/hdtv-buying-guide-update-61985379.htm#page3

Maar waarschijnlijk zul je nu ook weer gaan roepen dat ook deze site onzin uitkraamt om vervolgens weer allerlei beledigingen te gaan roepen. Spaar je de moeite, sta liever open voor mensen met een andere mening en/of meer professionele kennis en ervaringen als jij. Nope, ik weet ook niet alles, maar ben wel in digitale beeldtechniek afgestudeerd en daarin ook professioneel werkzaam. Ik leer elke dag bij en kom op fora om wat op te steken, vooral internationaal. Zou je ook eens meer moeten doen dan die arrogantie de boventoon laten voeren in je berichten en je zelf de attitude van expert te geven wat je zeker nog niet bent. Je berichten hebben nu voor mij vooral een hoog klok en klepel gehalte met selectieve boekjes wijsheid. Succes ermee. :W
Geef het op. Deze discussie kun je niet winnen. Deze discussie wil je niet winnen. Deze mensen kunnen niet op een normale toon discussieren. Deze discussie moet stoppen.
pi_124694464
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 21:19 schreef cosmosis het volgende:
Het lijkt me dat kleur / zwartwaardes etc. zeker niet subjectief zijn. Het beste beeld is toch het beeld dat het dichtst bij de werkelijkheid komt.
Dit is een zinloze uitspraak zolang je niet kunt kwantificeren hoeveel een weergegeven beeld precies afwijkt van de werkelijkheid. En dan kun je niet, omdat er allerlei verschillende aspecten zijn die je in beschouwing moet nemen en waarbij je dus wegingsfactoren zult moeten hanteren. En die wegingsfactoren zijn niet goed te objectiveren.
quote:
Wat is zwart in de echte wereld? Iets waar geen licht is. Dit is perfect meetbaar, zo ook bij een TV.
Ja, blacklevels zijn meetbaar, maar beneden een bepaalde waarde zeggen die niet veel meer. En, perfect zwart in de zin van iets wat geen licht reflecteert komt in de echte wereld eigenlijk niet voor. Als jij een stuk zwart tekenpapier op tafel ziet liggen, dan kun je zien dat dat papier een bepaalde oppervlaktestructuur heeft. Dat kan alleen bij gratie van het feit dat het papier tóch wat licht reflecteert, anders zou je de structuur helemaal niet kunnen zien.
quote:
Het groene van een grasveldje is ook prima om te zetten in een kleurencode, die je dan weer kan controleren met de output van het beeld.
Nee, vergeet het maar. Dat gras heeft namelijk niet één kleur groen, maar allerlei schakeringen. Bovendien is de waargenomen kleur van dat gras afhankelijk van (het spectrum van) de lichtbron(nen) waardoor je het gras überhaupt kunt zien. Bij daglicht ziet het er heel anders uit dan bij kunstlicht, waarbij de kleurindruk ook weer afhangt van de gebruikte kunstlichtbronnen en de plaats daarvan. En zelfs bij daglicht is de kleurindruk niet constant maar afhankelijk van bijvoorbeeld de weersgesteldheid en de stand van de zon.
quote:
Kortom, dat kwaliteit van een beeld subjectief is en niet voor iedereen hetzelfde geldt, lijkt me dikke onzin.
Nee, dat is keiharde realiteit, en dat zal ook altijd zo blijven. Dat komt omdat er talloze parameters een rol spelen, die niet door alle waarnemers op dezelfde manier worden gewogen.
quote:
Wat mensen mooi vinden is inderdaad subjectief, maar heeft niets met kwaliteit te maken. Kwaliteit moet wetenschappelijk aantoonbaar zijn, anders kun je de term kwaliteit niet gebruiken.
Nee, want je kunt het begrip kwaliteit niet vangen in een enkel getalletje, dat is geen ééndimensionale grootheid. Je kunt wel allerlei goedgedefinieerde deelaspecten van de weergave van bijvoorbeeld televisiebeelden kwantificeren, maar omdat er bij verschillende weernemers geen consensus bestaat over het relatieve belang van al die aspecten kun je ook niet tot een eensluidend oordeel komen over wat nu het 'beste' is. Dat is ook de achtergrond van het LED/LCD versus Plasma debat. Elke technologie heeft tekortkomingen, en waarnemers die zich meer storen aan de artefacten van Plasma technologie zullen wellicht een voorkeur hebben voor LCD/LED terwijl omgekeerd waarnemers die zich meer storen aan de artefacten van LCD/LED wellicht een voorkeur zullen hebben voor Plasma.
pi_124700802
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 15:26 schreef lukaon het volgende:

[..]

Wat snap je niet? Plasma is in beeldkwaliteit inmiddels ingehaald door LED. Grootste voordeel van plasma was altijd de perfecte zwartweergave, dat voordeel is inmiddels wel verdwenen. Eigenlijk is het enige voordeel nu de goede kijkhoek en lage prijzen voor de grote formaten. Nadelen zijn hoge energieverbruik, nog steeds risico van inbranden. De LED technologie is inmiddels verder met hogere resolutie, hogere contrast ratio wat een veel natuurlijker beeld geeft met meer details en vloeiender graphics. Het is niet voor niets dat plasma nauwelijks meer wordt verkocht, Pioneer er mee is gestopt en wellicht Panasonic ook het bijltje erbij neer gaat gooien. De genoemde Sharp Elite is maar een voorbeeld, ik heb het steeds over de technologie al wil jij het steeds over een specifiek model hebben. De Sharp heeft laten zien dat de LED technologie inmiddels zo volwassen is geworden. Het gaat niet om Panasonic zus of zo, het gaat om een doorbraak in LED technologie. De 4K en OLED gaan hierin nog vele malen verder in veel meer pixels, nog hoger contract. De prijzen van 4K zakken nu ook al snel. Ik heb niets tegen Plasma, maar het wordt steeds meer achterhaald.

Ook hier staat duidelijk het verschil tussen Plasma, LED en LCD nog eens haarfijn uitgelegd:
http://asia.cnet.com/hdtv-buying-guide-update-61985379.htm#page3

Heb je überhaupt je eigen bron wel gelezen? Gelezen wat er staat? Want er staat exact wat ik dit gehele topic al roep maar dan door hun uitgelegd. Daar staat ook niet; LCD is beter, helemaal nergens. En tevens staat er ook nergens dat plasma slecht is. Dan begin jij over inbrandings gevaar en wat staat er dan in jouw link? Slight potential for burn-in

Je weet wat de Engelse vertaling voor "slight" is?

Dan begin jij weer met die enkele Sharp welk een aantal plasma modellen verslaat op bepaalde gebieden. Maar nogmaals, die Sharp representeert niet elke LCD televisie die er is. Er is een model LCD wat een aantal modellen plasma kan verslaan. Maar dat betekent nog lang niet dat het de gehele techniek plasma verslaat. En het is nog altijd een enkel model die ver boven de rest van de LCD modellen staat. En dat model is niet eens in Europa te koop.
quote:
Maar waarschijnlijk zul je nu ook weer gaan roepen dat ook deze site onzin uitkraamt om vervolgens weer allerlei beledigingen te gaan roepen. Spaar je de moeite, sta liever open voor mensen met een andere mening en/of meer professionele kennis en ervaringen als jij. Nope, ik weet ook niet alles, maar ben wel in digitale beeldtechniek afgestudeerd en daarin ook professioneel werkzaam.
Je kunt zeggen wat je wil, maar ondanks je digitale beeldtechniek studie, ben je absoluut niet professioneel. Ik denk toch wel zeker dat ik meer weet van televisies en beeldtechniek dan dat jij dat weet. En dat blijkt in dit topic en andere topics toch allemaal wel weer naar voren te komen. Echter van je continue weer in de herhaling.
quote:
Ik leer elke dag bij en kom op fora om wat op te steken, vooral internationaal. Zou je ook eens meer moeten doen dan die arrogantie de boventoon laten voeren in je berichten en je zelf de attitude van expert te geven wat je zeker nog niet bent. Je berichten hebben nu voor mij vooral een hoog klok en klepel gehalte met selectieve boekjes wijsheid. Succes ermee. :W
Dat je op die fora komt, betekent niet direct dat je ook meteen meer verstand ervan hebt. en mocht het vermoede dat ik heb kloppen, word je ook op die fora uitgelachen met je nonsens uitspraak en getroll.

De Samsung B6000 heb je, niet waar? Gekocht na negatieve ervaring met Panasonic omdat zij jouw plasma niet konden repareren en deze al buiten de garantietermijn was? Of heb ik nu de verkeerde voor mij?

Waarna je vervolgens de settings van een ander model televisie hebt gebruikt als kalibratie en je dik tevreden was met de kwaliteit? Niet wetende dat elke televisie uniek is en je niet zomaar de instellingen van een ander kan overnemen. Vooral niet wanneer het ook nog een heel ander model is met een heel ander paneel. Maar hey, jij hebt een studie beeldtechniek gedaan dus de beeldkwaliteit zal wel perfect zijn geweest. Wat zullen ze in de professionele beeldtechniekindustrie toch blij met je zijn. Zoveel kennis. *O*
  zaterdag 30 maart 2013 @ 22:26:46 #250
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_124701290
Geweldig topic zo. TS zal blij zijn met deze flamewar.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_124702021
quote:
15s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 22:26 schreef Bart het volgende:
Geweldig topic zo. TS zal blij zijn met deze flamewar.
laatste bezoek: 113 dagen, 2 uur geleden.

Die zal vast wel terugkomen.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 22:36:58 #252
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_124702112
quote:
10s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 22:35 schreef Dimens het volgende:

[..]

laatste bezoek: 113 dagen, 2 uur geleden.

Die zal vast wel terugkomen.
Ik zou ook niet meer terugkomen nee.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_124702325
quote:
15s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 22:36 schreef Bart het volgende:

[..]

Ik zou ook niet meer terugkomen nee.
Dit gaat ook allang niet meer over adviezen eigenlijk.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 22:40:54 #254
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_124702371
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 22:40 schreef Dimens het volgende:

[..]

Dit gaat ook allang niet meer over adviezen eigenlijk.
Dat klopt. Slotje dus.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')