dimmak | donderdag 16 juni 2022 @ 20:56 |
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue. Joene serveerde Shortribs: ![]() Sarabi serveerde biertjes met buikspek: ![]() En Sarabi serveerde biertjes met Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur: ![]() En Sarabi serveerde ook biertjes met pulled pork: ![]() Investeerdertje investeerde in een hele reeks foto's en beschrijvingen in een enorme burger: ![]() En even daarvoor serveerde Sarabi .... biertjes met NY Buffalo Chicken Dip ![]() Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje: ![]() Smoke on! | |
Houniet | zaterdag 18 juni 2022 @ 18:09 |
![]() | |
fietsie | zaterdag 18 juni 2022 @ 20:24 |
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien... Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in. En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..) En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort... De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten: ![]() ![]() De rub erbij, en tomatenconcentraat: ![]() ![]() Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen: ![]() En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen: ![]() En toen de fik erin! ![]() ![]() ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door fietsie op 18-06-2022 20:44:51 ] | |
dimmak | maandag 20 juni 2022 @ 09:30 |
Waar is het eindresultaat. ![]() Op de markt stond een boer met eigen vlees dus kocht ik een staartstuk. Helaas was deze helemaal bijgetrimd en zat er dus geen vet aan. Toch mocht het de pret niet drukken en was het vlees zelf heel goed. Toch nog een succes zonder foto's. ![]() | |
Thaddeus | dinsdag 21 juni 2022 @ 23:00 |
Tof die snake methode | |
Harveo | vrijdag 24 juni 2022 @ 11:04 |
Gisteren 2 kip en 2 beef spiezen en courgette op de bbq gemaakt. Wil dit testen voor zowel indirect als direct op de BBQ, vanmiddag tijdens de lunch probeer ik ze direct te grillen. Eens kijken wat het beste resultaat geeft! [ Bericht 1% gewijzigd door Harveo op 24-06-2022 11:29:33 (Krijg afbeelding niet goed ) ] | |
Fretwork | vrijdag 24 juni 2022 @ 15:33 |
Voor het eerst een halve procureur op mn Kamadootje liggen voor wat pulled pork. Net ingepakt en nu kijken hoe snel hij uit de stall komt. | |
Mubassie | vrijdag 24 juni 2022 @ 18:56 |
Godenvoer ![]() Ik heb net wat gemarineerde varkenshaas in een durum gerold, tezamen met wat crème fraiche, rode ui en cocktailsaus. Uiteraard van de bbq | |
michiel_merk | woensdag 6 juli 2022 @ 14:46 |
Vraagje: Ik ben opzoek naar een briketten starter, stak de bbq normaal oldschool aan, de fik er in ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 6 juli 2022 @ 14:58 |
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen. | |
Houniet | zondag 10 juli 2022 @ 13:41 |
Dit is een uitstekende reactie. | |
Sunshine1982 | zondag 10 juli 2022 @ 18:31 |
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op ![]() Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar. | |
dimmak | maandag 11 juli 2022 @ 08:14 |
Niks mis met even de rook eroverheen. ![]() | |
Sunshine1982 | maandag 11 juli 2022 @ 08:19 |
Een uur is niet even ![]() | |
dimmak | maandag 11 juli 2022 @ 08:20 |
Nee, met 5 minuten krijg je de rooksmaak er ook niet aan. | |
#ANONIEM | maandag 11 juli 2022 @ 10:00 |
Blauwe rook? Dan is er teveel brandstof wat niet goed kan ontbranden door een matige ventilatie. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-07-2022 10:01:47 ] | |
Houniet | maandag 11 juli 2022 @ 10:50 |
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus ![]() | |
#ANONIEM | maandag 11 juli 2022 @ 11:45 |
![]() ![]() | |
Red_85 | maandag 11 juli 2022 @ 16:18 |
![]() Dude. | |
loveli | vrijdag 15 juli 2022 @ 17:12 |
Gasbbq-vraag. Bbq met 3 branders. Kan dat met een 3 kg fles, of moet ik een grote hebben? | |
xminator | vrijdag 15 juli 2022 @ 18:05 |
Waarom zijndie witte aanmaakblokjes niet verboden eigenlijk? | |
fietsie | zaterdag 16 juli 2022 @ 15:48 |
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt? Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres… | |
nelisb | zondag 17 juli 2022 @ 12:06 |
BBQvillage.nl in Emmeloord daar al geweest? Mooie zaak. | |
nelisb | zondag 17 juli 2022 @ 12:06 |
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn. | |
fietsie | zondag 17 juli 2022 @ 12:19 |
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weber | |
nelisb | zondag 17 juli 2022 @ 16:21 |
Hebben ze normaal wel. Maar ik zou BBQvillage proberen. | |
fietsie | zondag 17 juli 2022 @ 16:57 |
Ja ik zal even wachten tot woensdag; Emmeloord is niet zo ingericht op weekend-shoppen | |
Thaddeus | zondag 17 juli 2022 @ 19:05 |
Pizza van de bbq met zelfgemaakte tomaten saus, paprika, snoep tomaten, cervelaat, geraspte kaas, mozzarella en pulled pork. ![]() | |
Thaddeus | zondag 17 juli 2022 @ 19:20 |
Persoonlijk gebruik ik het liefste briketten. Van ecobrasa gaan erg lang mee, wel redelijk aan de prijs: https://www.dewitschijndel.nl/ecobrasa-kokosbriketten-10-kg/ | |
fietsie | maandag 18 juli 2022 @ 20:05 |
Aangezien woensdag nog even te ver weg was en ik vandaag toch nog even goede kolen nodig had: TuinDorado in Drachten. Schitterende BBQ afdeling, veeeeeeel accessoires, en een klein assortiment goede houtskool. | |
fietsie | maandag 18 juli 2022 @ 20:24 |
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt. Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht. Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken. Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen. Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide. Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten. De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden. ![]() Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken. Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer. Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub. ![]() Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd. ![]() Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel. Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber. Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald. Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt. ![]() Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus. Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen. ![]() Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees.. ![]() | |
Houniet | dinsdag 19 juli 2022 @ 08:39 |
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goed ![]() | |
Houniet | dinsdag 19 juli 2022 @ 08:41 |
Lekker man ![]() | |
fietsie | dinsdag 19 juli 2022 @ 15:10 |
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop... En niet besparen op een goed fijn werkend vacuum apparaat... Ik heb erop bespaard, en sta nu met regelmaat mezelf een hoge bloeddruk aan te meten.... - Smeltdraad die zo heet wordt na paar keer achter elkaar gebruiken dat ie het plastic snijdt ipv dichtlast - Afdichtingsrubbers die aan het product plakken en niet vast blijven zitten aan het apparaat - Als er vocht meegezogen wordt met het vacuum wil je niet dat dat meteen de pomp in loopt, maar dat er daarvoor een plek is tussen de afdichting waar het heen kan lopen | |
Mubassie | dinsdag 19 juli 2022 @ 16:17 |
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis? Je stopt een vacuüm verpakt stuk vlees in een pan water, sous vide stick er bij en wachten?? Grill je daarna nog af voor een mooie korst? | |
fietsie | dinsdag 19 juli 2022 @ 16:23 |
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven. Dus zoals in het voorbeeld hierboven +- 15 a 15,5 uur sous vide, gevolgd door 4 uur BBQ en dan nog een rust tijd. Had ik dat met de BBQ moeten doen dan was het wellicht ergens over een week of twee ofzo een keer mogelijk geweest zoveel uren de BBQ brandend en beheerd te houden. Zo heb ik er ook behoorlijk wat rust van als ik met een gezelschap eet en ik kip klaarmaak, om de kip sous vide voor te garen zodat ik zeker weten ook in de gewrichten gaar vlees heb zonder krioelende microben, en dan gebruik ik de BBQ voor het bruine korstje, de grillsmaak en het warm maken op het moment zelf. Soms gooi ik het ook gewoon uit de sous vide in de vriezer, om het dan te ontdooien en op de BBQ te kunnen mikken voor dit doel. Het is combineren van wat kan om mogelijk te maken dingen te doen die ik anders lastig georganiseerd krijg. | |
Mubassie | dinsdag 19 juli 2022 @ 17:06 |
Klinkt idd erg handig, ga me er eens in verdiepen ![]() | |
dimmak | woensdag 20 juli 2022 @ 09:16 |
![]() | |
Thaddeus | vrijdag 22 juli 2022 @ 10:12 |
Ja het was eigenlijk een soort noodoplossing omdat we geen steen hebben. Maar dit werkt prima. Af en toe de pizza even draaien en de bbq goed opstoken. Gebruikte ecobrasa briketten en had 2 kolenmandjes vol. Heb je een foto van een van je pizza creaties? Ben zeer benieuwd. En als je die steen gebruikt wat voor bbq gebruik je? | |
dimmak | maandag 25 juli 2022 @ 09:14 |
![]() Rond 60 graden kwam ik al in de zone, dus dat was onverwacht. Na een uurtje in de zone heb ik het stuk vlees ingesmeerd en vervolgens na 2u ingepakt. Nadat ik hem inpakte ging het rap. In totaal 10u op de kamado gelegen. Natuurlijk was het veel te veel voor 2 personen dus de volgende dag nog quesadillas van gemaakt en de rest ingevroren. | |
Ferdii | maandag 25 juli 2022 @ 09:26 |
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen ![]() | |
Mubassie | maandag 25 juli 2022 @ 09:32 |
Hoppa ![]() We zien graag de foto's! Staat ook nog op mijn verlanglijstje | |
dimmak | maandag 25 juli 2022 @ 09:34 |
Pics ![]() | |
Ferdii | maandag 25 juli 2022 @ 17:20 |
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staat ![]() Morgen staat op de planning deurtjes maken, afzuiging erin en Electra aansluiten, afkitten, en een gat zagen voor de 2de bbq ![]() ![]() | |
Mubassie | maandag 25 juli 2022 @ 18:01 |
Heel vet hoor ![]() Wat heb je als werkblad? | |
Ferdii | maandag 25 juli 2022 @ 18:37 |
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euro ![]() Is idd heerlijk groot formaat, 225x320 ![]() Heb ik eindelijk eens de ruimte voor alle bbq zooi die nu opgestapeld in de schuur liggen ![]() | |
SV-tje | maandag 25 juli 2022 @ 19:31 |
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht? En ik ben heel benieuwd naar de afzuiging. | |
Ferdii | maandag 25 juli 2022 @ 20:29 |
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etc ![]() Het houtskool zit in een plastic ton, dus kan ook mooi buiten blijven. spul als bbq tangen/messen verhuizen gewoon richting najaar naar binnen ![]() afzuiging wordt een 90cm brede afzuigkap met een pijp door het dakje heen, hopelijk zuigt deze voldoende af, anders maak ik er nog een schotje omheen zodat de rook er niet onder vandaag kan ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 juli 2022 @ 20:37 |
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ? | |
Ferdii | maandag 25 juli 2022 @ 20:38 |
werkt perfect, heb zo'n ding die je vaak op boten/kano's ziet, ooit gekocht in een buitensport winkel geloof ik. | |
nelisb | dinsdag 26 juli 2022 @ 07:33 |
Voerton bij oa de welkoop. Werkt perfect. https://www.welkoop.nl/vo(...)el-grijs-60l_1323886 | |
Houniet | donderdag 28 juli 2022 @ 18:46 |
Lekker bezig @Ferdii | |
Yankee | donderdag 28 juli 2022 @ 19:01 |
Helden, ik heb even jullie hulp nodig! Morgen buikspek op de bastard en ik kom meerdere kamado temperaturen tegen: 100 of 150 en dan tot 77 of 80 graden. Waar voor gaan? | |
Ferdii | donderdag 28 juli 2022 @ 19:54 |
Inmiddels op 2 scharnieren na af ![]() ![]() | |
dimmak | vrijdag 29 juli 2022 @ 08:27 |
![]() | |
Ferdii | vrijdag 29 juli 2022 @ 09:37 |
Volgens de beschrijving zou hij tot -10 buiten kunnen blijven, maar denk dat ik het zekere doe en bij vorst ff in de schuur zet ![]() | |
Houniet | vrijdag 29 juli 2022 @ 09:45 |
Ik zou rond de 100 graden inderdaad doen (warmer kan altijd nog) en de kern tussen de 70/75. Is gemiddeld wat ik zo lees. | |
Houniet | vrijdag 29 juli 2022 @ 09:45 |
Mooi man. En de verlichting? | |
Mubassie | vrijdag 29 juli 2022 @ 14:54 |
Heel gaaf, wat ben je nou kwijt voor zoiets? | |
Ferdii | vrijdag 29 juli 2022 @ 15:58 |
In de afzuigkap zit een lampje, de rest moet ik nog een keer gaan aanleggen, eerst maar eens kijken in hoeverre het nodig gaat zijn 's winters. Nu is ie versierd met van die cotton balls ![]() Lastig te zeggen, de overkapping en flonder zat er al, daar stond een lounge bank onder waar ik de planken van heb hergebruikt. Dat zijn de kastjes geworden. voor de rest ongeveer ~700 euro. koelkast 150 afzuigkap 60 euro (marktplaats) scharnieren 60 OSB platen 280 kunstgras ~50 aanrecht bladen 100 + wat losse accecoires bij de Ikea vandaan ![]() | |
Mubassie | vrijdag 29 juli 2022 @ 16:48 |
![]() | |
Yinny | vrijdag 29 juli 2022 @ 18:34 |
Mooi hergebruik! | |
Houniet | zaterdag 30 juli 2022 @ 08:25 |
Cotton balls ![]() | |
f1goldmemberf1 | zaterdag 30 juli 2022 @ 15:16 |
De firebox van mijn Grill Guru large is doormidden gebroken. Opstookprotocol gevolgd maar het heeft helaas niet geholpen. Overigens wel netjes een nieuwe opgestuurd gekregen, dus over de klantenservice van GG niets dan lof. Wel heb ik wat zorgen over de kwaliteit van deze kamado. Die garantie is natuurlijk niet eeuwig. Hoe kan ik dit voorkomen in de toekomst? Of toch maar sparen voor een Kamado Joe of Green Egg? 🤣 | |
Thaddeus | zaterdag 30 juli 2022 @ 15:20 |
Balen dat het is gebeurd en goed opgelost van ze. Tja wat kan ik over dat laatste nou zeggen. Het is wel zo dat die van kamado Joe kwalitatief stukken vooruit loopt. Dus ja ik zou sparen voor een kamado Joe. En neem dan de 3 ivm het stevige onderstel. | |
fietsie | woensdag 3 augustus 2022 @ 00:04 |
Vanmorgen "vond" ik bij de AH in de vriezer twee strengetjes Iberico ribben en bedacht ik me "Ik kan de CUL SC BBQ Meet ribbetjes wel weer eens maken", vind je niet @Lucky_Strike ? Dus mn ribbetjes vandaag ontdooid terwijl ik nuttige dingen aan het doen was en vanavond even wat TLC gegeven.. ![]() ![]() De vettige ribjes schoon en droog gemaakt; vlies er aan de achterkant ook afgetrokken/gepeuterd.. En toen m'n kruidenrub gemaakt, met onder andere venkel en zwarte peper en zout.. ![]() En het vlees hier een weldadige massage mee gegeven; zo is het (ingepakt) de koeling in gegaan. Morgen verder. ![]() | |
fietsie | woensdag 3 augustus 2022 @ 14:28 |
Warming up…![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 3 augustus 2022 @ 14:33 |
Approved ![]() | |
fietsie | woensdag 3 augustus 2022 @ 14:48 |
Ik wil proberen de botjes kant te verhitten en de vlees kant pas op t laatst, noem het een experiment. Dus kwam er een experimentele setup ![]() ![]() | |
fietsie | woensdag 3 augustus 2022 @ 17:15 |
![]() ![]() | |
dimmak | donderdag 4 augustus 2022 @ 10:20 |
En het resultaat van het experiment? Een succes? | |
borrepus | donderdag 4 augustus 2022 @ 17:18 |
Ben vooral benieuwd wat je precies voor ander resultaat verwacht dan gewoon met de botkant naar beneden | |
fietsie | donderdag 4 augustus 2022 @ 22:16 |
Ja op deze manier kreeg ik het vet er goed uit en werden de ribbetjes mooi droog, knapperig. Dit type ribben hebben maar heeeel weinig vlees en zijn dus niet voor de "val van het bot soppig" want dan heb je een hap vol vet steeds. De keren dat ik ze "plat" bereidde wat de bovenkant nog vettig, nu waren ze aan beiden kanten "mooi droog" (Je ziet op de foto het zonlicht ook door het vlees heen schijnen) [ Bericht 2% gewijzigd door fietsie op 04-08-2022 22:23:00 ] | |
Lucky_Strike | donderdag 4 augustus 2022 @ 22:39 |
Hmm. Interessant wel. Deze ribben zijn inderdaad echt erg vet. | |
fietsie | donderdag 4 augustus 2022 @ 22:42 |
Jup, daarom ook de zware kruiding met zwarte peper en venkel | |
Jahr00n | maandag 8 augustus 2022 @ 09:05 |
Waar halen jullie houtskool? Ik heb nu een zak met Weber houtskool maar daar zitten veel kleine stukken in en ben ik niet tevreden over. | |
dimmak | maandag 8 augustus 2022 @ 09:40 |
Vuur en Rook meestal. Altijd White Quebracho. Grote stukken, brandt lang en stinkt niet. | |
Den_Haag | maandag 8 augustus 2022 @ 21:43 |
Wil binnenkort eens mij aan de brisket wagen. Iemand ervaring met een online slager waar ik dat kan bestellen? En mijn kolen en briketten komen ook bij vuur en rook vandaan ![]() | |
Mubassie | maandag 8 augustus 2022 @ 22:00 |
Beetje slager heeft dat wel. Beter lokaal als op internet denk ik altijd. Ik ga me morgen aan een flat iron steak van 1kg wagen. Moet niet moeilijk zijn.. ![]() | |
Red_85 | dinsdag 9 augustus 2022 @ 09:40 |
Kan je vragen. Misschien ligt het er niet en kunnen ze het wel bestellen zodat je het 1-2 dagen later op kan halen. Als je geluk hebt ken je ook iemand in de buurt met een groothandelspas en die hebben ze rond deze periode ook wel liggen. | |
CoolGuy | donderdag 11 augustus 2022 @ 10:51 |
Ik wist niet eens dat deze topicreeks bestond. Ik ben sinds gisteren overgestapt van een Weber naar een Boretti (kolen) maar heb 'm nog niet uitgeprobeerd. Ik heb echter deze maand meer ge'BBQ'd dan in de afgelopen 5 jaar samen denk ik, en ik vond die Weber gewoon niet meer praktisch. Vooral het deksel dat niet vast zit vond ik vervelend. Niet dat ik nou weet wat ik doe als ik BBQ hoor, ding aansteken en vlees er op flikkeren, verder dan dat kom ik niet ![]()
[ Bericht 9% gewijzigd door CoolGuy op 11-08-2022 11:31:38 ] | |
Fretwork | vrijdag 12 augustus 2022 @ 13:19 |
Morgen dikbevleeste spareribs maken ![]() Nu al zin in | |
SiGNe | vrijdag 12 augustus 2022 @ 16:12 |
https://www.jumbo.com/pro(...)isket-1,5kg-492908ZK Hebben ook nog andere grote stukken vlees online, in de winkel zelf hebben ze het niet, online wel. | |
Kidjuh | maandag 15 augustus 2022 @ 13:03 |
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket? | |
Den_Haag | maandag 15 augustus 2022 @ 18:24 |
En zijn er zoveel. How to bbq right is eentje die ik vaak gebruik op youtube | |
#ANONIEM | maandag 15 augustus 2022 @ 18:33 |
Ik kan je wel wat tips geven als je wil | |
#ANONIEM | maandag 15 augustus 2022 @ 18:34 |
Meh, Jumbo springt op de bbq bandwagon maar dit is geen kwaliteit hoor. | |
SiGNe | maandag 15 augustus 2022 @ 19:23 |
Maar is wel online te bestellen en dan is het redelijk snel in huis. | |
#ANONIEM | maandag 15 augustus 2022 @ 19:47 |
Beefensteak Bbquality Walging Beefexclusief Allemaal de dag erna binnen en in mijn opinie een klasse beter dan jumbo levert. | |
SiGNe | maandag 15 augustus 2022 @ 21:27 |
Dat geloof ik meteen zonder op hun websites te kijken ![]() | |
Den_Haag | maandag 15 augustus 2022 @ 23:06 |
Iemand ook ervaring met The Butchery? Misschien dat ik last minute nog iets bij hun ga bestellen Had bij mijn slager een flat van de brisket besteld van iets meer dan 2kg omdat de hele echt te veel is. Mailt ie net dat hij de hele brisket voor mij heeft besteld en klaar heeft liggen. ![]() 6kg brisket voor 6 personen lijkt mij een beetje overdreven | |
SV-tje | maandag 15 augustus 2022 @ 23:18 |
Zelf in 3 stukken snijden en 2 stukken in de diepvries voor een andere keer? | |
Den_Haag | dinsdag 16 augustus 2022 @ 21:37 |
Die zit al te vol ![]() Ga het maar online bestellen. Scheelt gehannes | |
Lucky_Strike | dinsdag 16 augustus 2022 @ 21:58 |
Je bestelt iets bij iemand en koopt het uiteindelijk niet? | |
Den_Haag | woensdag 17 augustus 2022 @ 08:21 |
Ik had alleen een flat van de brisket besteld. Niet een hele brisket. Als jij een biefstuk besteld en iemand komt aan met een hele koe, koop jij het dan? En de slager gaat nu zelf de punt houden en los verkopen. | |
Lucky_Strike | woensdag 17 augustus 2022 @ 08:40 |
Ik zou het stuk afnemen dat ik besteld heb en de ander er niet mee laten zitten. | |
Ferdii | woensdag 17 augustus 2022 @ 12:33 |
De flat dus, mag ie mooi de rest eraf snijden ![]() | |
Red_85 | woensdag 17 augustus 2022 @ 16:40 |
Echt, ik ben zo blij dat mijn meiske een eigen bedrijf heeft. Sligropas en gaan met die banaan. Maargoed... Zoek inderdaad op youtube. bbq pitboys zijn ook wel ok. Beetje door het idiote us niveautje heenkijken. Heb wel ervaring met (middelgrote stukken) shortribs en kan vertellen dat het echt wel proberen, fouten maken en leren is. Maar het belangrijkste: tijd. Heb echt geduld en hou die temperatuur in bedwang. En goed vet vlees. Magere NL koeien geven taaier vlees dan de vette Ierse. Tenminste, dat is mijn constatering na wat rooksessies. | |
SiGNe | woensdag 17 augustus 2022 @ 16:53 |
Pitmaster X (Roel) heeft wel een aantal goede recepten, die staan ook op zn website dus dat is ook handig. https://pitmasterx.com/brisket-recipes/ | |
Mubassie | woensdag 17 augustus 2022 @ 17:04 |
Ander gaaf YouTube kanaal is Sam the cooking guy Heel gevarieerd, maar wel veel vlees en alles van de bbq of grill. En met humor verteld. https://youtube.com/c/samthecookingguy | |
Thaddeus | woensdag 17 augustus 2022 @ 17:18 |
Ja klopt. En wat een mooie buitenkeuken heeft die man zeg! | |
Den_Haag | woensdag 17 augustus 2022 @ 17:54 |
Precies ![]() Morgen alles in huis halen qua vlees en rubs. Vrijdag rubben en dan zaterdagochtend alles op de smoker | |
Kidjuh | donderdag 18 augustus 2022 @ 11:02 |
Thanks! Genoeg te kijken en te leren ![]() | |
Houniet | woensdag 24 augustus 2022 @ 16:59 |
Ik zal eens kijken. | |
dimmak | donderdag 25 augustus 2022 @ 09:41 |
Sam is tof idd ![]() | |
Ferdii | zaterdag 27 augustus 2022 @ 09:44 |
vanmiddag verjaardag incl bbq, met pulled pork, duitse braadworsten en kip spiezen ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 27 augustus 2022 @ 09:45 |
Gisteren mijn burnt ends verkloot, temperatuur te hoog en ik was een uurtje weg ![]() | |
Thaddeus | zaterdag 27 augustus 2022 @ 09:55 |
Gefeliciteerd en eetse ![]() | |
Thaddeus | zaterdag 27 augustus 2022 @ 09:55 |
Ah balen idd. Maar zoals je zelf zegt een goede leer voor de volgende ronde. Ben benieuwd | |
Mubassie | zaterdag 17 september 2022 @ 13:11 |
Vanavond vrienden over de vloer. Deze flat iron steak van 1300gr. gaat eraan geloven.![]() | |
Mubassie | zondag 18 september 2022 @ 01:26 |
Het was weer genieten hoor ![]() ![]() | |
dimmak | zondag 18 september 2022 @ 11:18 |
Ziet er goed uit. ![]() | |
fietsie | zondag 18 september 2022 @ 23:00 |
Hier vandaag een gezellige BBQ gehad op een overdekt terras, was gezellig en goed gelukt. Procureur werd pulled pork, een rijst-en-bonen gerecht op de stoof en tot slot een cake gemaakt in de Dutch oven. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Thaddeus | dinsdag 18 oktober 2022 @ 15:20 |
Baksteen burgers met zelfgemaakte patat:![]() | |
dimmak | woensdag 19 oktober 2022 @ 09:52 |
Burgers altijd top. ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 9 november 2022 @ 13:43 |
Misschien voor jullie hier ook interessant: mijn recensie van een bezoek aan Black Smoke. | |
Mubassie | woensdag 9 november 2022 @ 14:38 |
Ziet er heeuull goed uit. Beetje uit de richting maar die zou ik wel eens willen proberen. Echt goede burnt ends zijn zeldzaam ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 9 november 2022 @ 14:43 |
Er zit er ook een in Antwerpen. | |
dimmak | woensdag 9 november 2022 @ 14:48 |
![]() | |
Thaddeus | zaterdag 12 november 2022 @ 11:28 |
Broodje beenham met zelfgemaakte patat ![]() | |
Mubassie | zondag 13 november 2022 @ 22:40 |
![]() En de enige juiste fles op de achtergrond. Oliehoorn ![]() | |
Mubassie | maandag 19 december 2022 @ 21:49 |
Binnenkort op mannenweekend en meestal speel ik voor kok of sta ik achter de bbq. Nu wil ik voor dit keer eens iets moois op de bbq gaan maken. Andere jaren was het vlug een hamburgertje flippen of wat worsten op de grill. Ik wil nu eens goed uitpakken. Wie heeft er goede ideeën? BBQ is beschikbaar op locatie, maar zal een hele simpele kolen of gas bbq zijn. Attributen zoals een Dutch oven of plancha, etc. kan ik meenemen. Bereiden wordt geen low en slow, duurt echt te lang. Dus waarschijnlijk enkele mooie stukken vlees op de grill. Wie heeft er ideeën om iets makkelijks, mannelijks, vlug, maar toch iets redelijk culinairs klaar te maken. Misschien wel op brood? Ik zeg maar iets. / Even als aanvulling, we zijn allemaal echte vleesliefhebbers. | |
dimmak | dinsdag 20 december 2022 @ 10:20 |
Flinke flank of skirt steak(s) voor de tijd marineren en er taco's van maken. ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 20 december 2022 @ 10:23 |
Met een pan bbq baked beans er naast ![]() | |
Mubassie | dinsdag 20 december 2022 @ 20:14 |
Hó hele goede ![]() Zoiets gaat het worden. Taco's weet ik nog niet, maar flank steak is prima te doen ja. | |
Houniet | zondag 25 december 2022 @ 11:44 |
Koot de buff of cola drumsticks. Of bierworsten. | |
Mubassie | zaterdag 7 januari 2023 @ 16:58 |
Vanavond ga ik testen met deze bavette/flank steak. ![]() ![]() | |
dimmak | maandag 9 januari 2023 @ 17:04 |
Hoe was hij? ![]() | |
Mubassie | maandag 9 januari 2023 @ 17:51 |
Hij was zo verdwenen ![]() Op 51 graden kern eraf gehaald en nog even vlug op het sear station gelegd. Had ik eigenlijk niet moeten doen want hij was net iets te ver. Maar desalniettemin prima hoor ![]() | |
Ferdii | zondag 29 januari 2023 @ 14:28 |
Bavette bl,ijft een favoriet stukjke vlees hier ![]() vooral gevlinderd, gevuld met carpaccio spul en opgerold als rollade is echt aan te bevelen ![]() | |
#ANONIEM | zondag 29 januari 2023 @ 14:30 |
Jep | |
Ferdii | zondag 29 januari 2023 @ 14:53 |
bij beimer zijn de bavette nu trouwens 9,75 per kilo in de aanbieding ![]() | |
Sunshine1982 | dinsdag 14 maart 2023 @ 20:00 |
Mijn buren zijn een kwartier geleden begonnen met bbqen ![]() | |
Bzzzzt | dinsdag 14 maart 2023 @ 20:52 |
Ik ben afgelopen weekend ook weer even los gegaan Pork belly burnt ends Spareribs Sate Brisket. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Rickocum | dinsdag 14 maart 2023 @ 21:47 |
Dit lees ik veel te laat ![]() | |
Molo | woensdag 15 maart 2023 @ 00:14 |
Holy shit zeg, waar kan ik aanschuiven? ![]() ![]() ![]() Fucking fab! Alles, maar speciaal de burnt ends en de brisket, ziet er hemels uit! | |
Houniet | woensdag 15 maart 2023 @ 11:15 |
Technofreakz ![]() | |
Kickinalfa | woensdag 15 maart 2023 @ 11:46 |
Wat voor een bbq heb je? | |
Bzzzzt | woensdag 15 maart 2023 @ 12:11 |
?? | |
Bzzzzt | woensdag 15 maart 2023 @ 12:11 |
Ik heb een pellet smoker, die ik ooit gekocht heb voor ¤250,- nieuw in doos. | |
Mubassie | woensdag 15 maart 2023 @ 14:37 |
Poah! Buurtbbq? ![]() Ziet er lekker uit! | |
Houniet | woensdag 15 maart 2023 @ 14:41 |
Ik zie deze foto's ook bij de buren op de foto. | |
Bzzzzt | woensdag 15 maart 2023 @ 14:53 |
Scherp. Als je goed zoekt kan je ze ook Reddit vinden. | |
Bzzzzt | woensdag 15 maart 2023 @ 14:53 |
Familie ding.. en overcompensatie omdat schoonmoeder vegetarisch is. | |
Mubassie | woensdag 15 maart 2023 @ 17:44 |
![]() | |
loveli | woensdag 15 maart 2023 @ 18:04 |
Website bekeken en gebookmarkt. | |
Kickinalfa | zondag 26 maart 2023 @ 10:20 |
Klinkt als koopje, heb er ook 1 maar tot nu toe maar weinig gebruikt. Gisteren de Weber schoongemaakt voor de lente, maar nu 1 stroom aan regen. | |
Bzzzzt | zondag 26 maart 2023 @ 10:21 |
Waarom gebruik je hem zo weinig? | |
Kickinalfa | zondag 26 maart 2023 @ 15:20 |
De pellet bbq maakt best veel herrie, eigenlijk is het best wat werk mbt buitenzetten, schoonmaken etc. Dus meer een kwestie van lui zijn. De grootste drempel is eigenlijk iedere keer dat ding naar buiten slepen. | |
Bzzzzt | zondag 26 maart 2023 @ 15:24 |
oh zonde zeg! Welke bbq heb jij? Is een hoes geen optie? | |
Kickinalfa | zondag 26 maart 2023 @ 15:33 |
Een Weber smokefire, er zit wel een hoes bij overigens, maar die zit nog in de doos. Maar voor een simpel gerecht is het teveel werk, en wekelijks een low and slow iets is voor mijn omvang niet goed. Misschien moet ik mezelf meer verplichten om het wekelijks te gebruiken. | |
Bzzzzt | zondag 26 maart 2023 @ 23:54 |
Oh ik heb daar de ex6 van gehad en heb nu ook een ex4.. mooie apparaten. Maar je kan er ook vis/groente/toetjes op maken ipv alleen low n slow. | |
Kickinalfa | maandag 27 maart 2023 @ 16:28 |
Had jij hem gewoon buiten staan? Ik ben er nog wel enigzins huiverig voor. | |
Bzzzzt | maandag 27 maart 2023 @ 17:33 |
Gewoon hoes er over… | |
Thaddeus | dinsdag 2 mei 2023 @ 22:26 |
Leven jullie bbq-ers nog? Winterslaap voorbij? Afgelopen weekend even moinkballs gemaakt voor familie. Reacties waren zeer positief: ![]() Heb het volgende recept gevolgd: https://www.bbq-nl.com/moink-balls/ | |
Thaddeus | woensdag 3 mei 2023 @ 00:02 |
En daarnaast een pizza van de bbq ![]() | |
dimmak | woensdag 3 mei 2023 @ 08:41 |
That reminds me, ik moet nog een WGA kopen. ![]() | |
Thaddeus | woensdag 3 mei 2023 @ 08:45 |
Ja kan niet missen. We gingen een weekend weg en dan is het erg handig dat je het zo makkelijk meeneemt. | |
Little_Miss_Naughty | donderdag 4 mei 2023 @ 08:59 |
Een vraag voor de experts hier; we hebben sinds kort een pellet-bbq. Er zijn zo extreem veel verschillende soorten bbq-pellets te koop, met uiteenlopende smaken én prijzen. Zijn er dingen waar we op moeten letter, tips wat betreft goede aanbieders etc? | |
Ferdii | donderdag 4 mei 2023 @ 16:09 |
hier gaat gewoon de mini kamado mee op vakantie ![]() | |
VaderVanJezus | zondag 7 mei 2023 @ 12:08 |
Vandaag burnt ends van buikspek, de blokken spek liggen er al op. Binnenkort wil ik eens lamsschouder proberen, maar weet nog niet zeker wat voor smaakmakers te gebruiken. Iemand nog leuke ideeën? https://www.bbq-nl.com/pulled-lamb-owensboro-stijl/ Dit lijkt mij wel wat. | |
VaderVanJezus | zondag 7 mei 2023 @ 17:50 |
![]() ![]() ![]() | |
Bzzzzt | zondag 7 mei 2023 @ 18:17 |
Die zien er heerlijk uit! | |
VaderVanJezus | zondag 7 mei 2023 @ 18:41 |
Jouw pulled pork uit het andere topic zag er ook goed uit! Mooie korst, niet ingepakt? | |
Ferdii | zondag 7 mei 2023 @ 19:17 |
iemand nog een goed recept voor peking eend van de bbq? ![]() | |
Bzzzzt | zondag 7 mei 2023 @ 19:35 |
Inderdaad niet ingepakt.. en gemaakt op een pellet bbq sessie heeft ongeveer 18 uur geduurd. | |
Lucky_Strike | zondag 7 mei 2023 @ 20:10 |
Wat is je recept voor baked beans? | |
golfer | zaterdag 13 mei 2023 @ 16:49 |
Vanavond voor het eerst dit jaar weer BBQ-en. We hebben Indische biefstukspiezen, zelf gemarineerde kippendijsaté's, gemarineerde runderworsten, gemarineerde lamskoteletten, aubergine, maiskolven en een Italiaanse broodsalade met tomaat en komkommer. ![]() | |
Kickinalfa | zaterdag 13 mei 2023 @ 18:13 |
1,5 kg bavette op de Weber, eindelijk! | |
Houniet | maandag 15 mei 2023 @ 13:12 |
En en.. | |
Rickocum | vrijdag 19 mei 2023 @ 17:20 |
Nu een 1,3kg picanha erop. Vraagje, hoe doen jullie dat als je weer nieuwe briketten moet aanmaken? Heb nu de picanha eraf gehaald om te rusten. Daarna pleur ik hem er weer op voor directe grill, maar de kooltjes zijn nogal afgekoeld. Dus haal ik die picanha eraf en in het alu folie. Starter incluis kolen op de bbq en weer aanzetten. Misschien een tegel regelen waar ik standaard de starter op kan zetten? Wil niet mijn eigen tegels zwart hebben. Misschien hebben jullie nog andere tips? | |
prld | vrijdag 19 mei 2023 @ 19:02 |
Waarom gebruik je geen 1 min starter om ze weer leven in te blazen | |
Rickocum | vrijdag 19 mei 2023 @ 19:46 |
Ohhhh dat ken ik niet. Eens even kijken! Hier nog wat plaatjes (rommelig, we hadden honger) Ik had de picanha op het directe grillen gezet (na een uurtje op indirect), moest effe 2 minuten met mn dochter bezig. Meteen hoge vlammen. Al met al gelukkig niet (al te veel) verkoold. Alleen ingesmeerd met zeezout. Smaakte heerlijk, was lekker zacht en smaakvol. Bbq: grote Weber. ![]() ![]() ![]() | |
Mubassie | vrijdag 19 mei 2023 @ 20:09 |
Mooi kleurtje, ziet er prima uit ![]() Je eet er toch geen mayo bij hè? ![]() | |
Stoorzendert | vrijdag 19 mei 2023 @ 20:36 |
Prima BBQ-weer ![]() Deze keer vis op de BBQ. Voor de vrouw 2 zalmstukken, voor mij een Dorade. Wilde eerst voor een forel gaan, maar de Dorade zag er ook wel erg lekker uit ![]() ![]() ![]() ![]() -Dorade -Zalm -Gepofte aardappelen in aluminiumfolie tussen de kolen. Daarna opgemaakt met zure room, zout/peper en bieslook -2 hele uien in aluminiumfolie tussen de kolen -Chinese paksoy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Stoorzendert | vrijdag 19 mei 2023 @ 20:41 |
Een lege hete starter zet ik tegenwoordig gewoon op de tegels (antraciet 60x60 tegels met toplaag). Zie geen verkleuring of kring. Denk dat de tegel de starter zo hard afkoelt dat het geen kwaad kan. Ik geef geen garantie ![]() | |
Rickocum | zaterdag 20 mei 2023 @ 10:04 |
Dat was voor de zelfgemaakte patat die ik eerder heb opgegeten ![]() | |
dimmak | maandag 22 mei 2023 @ 10:13 |
Ik heb ook de BBQ aan gehad, maar geen foto's helaas. ![]() Afgelopen donderdag had ik een heerlijke entrecote op de BBQ. Helaas wel richting well-done (vrouw is zwanger, dus geen rauw vlees), gelukkig was het dikkere stuk nog een beetje rood. Gister een texmex gemarineerde kipfilet op de BBQ, langzaam en indirect naar 70 graden, stokbrood op de gietijzeren grill. Kipfilet na opstoken/rusten ook nog even op de grill en er een heerlijke broodje er van gemaakt. Sriracha mayo, ijsbergsla, tomaat, kipfilet en bacon. ![]() PS: Bij de Karwei is de Weber Go Anywhere in de aanbieding voor de liefhebber. Dus ik ben deze week ook trotse bezitter van een WGA. ![]() | |
Houniet | maandag 22 mei 2023 @ 10:20 |
Ik dacht hetzelfde ![]() | |
Houniet | maandag 22 mei 2023 @ 10:21 |
Ik heb 2 bakstenen, daar zet ik ze altijd op ![]() | |
VaderVanJezus | zondag 28 mei 2023 @ 18:30 |
2 weken terug lamsschouder 12 uur lang op de bbq.![]() ![]() En vandaag weer eens mijn favoriet: varkenswangetjes. ![]() ![]() ![]() | |
MyTiredFeet | maandag 29 mei 2023 @ 18:15 |
![]() Wie het kleine niet eert....op een Cobb BBQ. | |
Yankee | maandag 29 mei 2023 @ 22:36 |
![]() Je mag die tafel wel eens een keer ontgrijzen en in de beits zetten ![]() | |
dimmak | dinsdag 30 mei 2023 @ 09:55 |
Godver, weer vergeten foto's te maken. Maar heel veel was het dit weekend ook niet. Kipdeij spiesjes satay en Varkenshaas spiesjes char sui. Voor de kip heb ik de Satay Seasoning gebruikt van Lobo, echt mega lekker. Komt met een marinade en saus. Bij de meeste toko's wel te koop. | |
Red_85 | dinsdag 30 mei 2023 @ 17:29 |
Varkenswangen ![]() Nice. Heb je een basic recept? Lijkt me lekker om uit te proberen. | |
VaderVanJezus | dinsdag 30 mei 2023 @ 20:16 |
Eerst de wangetjes ontdoen van het vliesje, echt een pokke werk. Dry rub naar keuze. Uitkijken dat je niet teveel zout gebruikt in de rub, want de wangetjes zijn niet zo groot, dus relatief veel oppervlakte. 2 tot 3 uur roken met fruithout, daarna in een afgedekte schaal 2 tot 3 uur stoven in een laagje vocht(appelsap, bier of wat dan ook) en wat boter. Hierna zouden ze bijna uit elkaar moeten vallen. Daarna lak ik ze met een mengsel van het vocht en barbecue saus en gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de barbecue. Alles op 100-120 Cº Zorg wel dat je koontjes krijgt en niet een hele kinnebak. | |
Red_85 | dinsdag 30 mei 2023 @ 21:15 |
Dat laatste zag ik al ![]() Ben geen onbekende met dit hemelse stuk vlees, maar van de bbq heb ik ze nog niet gehad. Dank!! | |
VaderVanJezus | dinsdag 30 mei 2023 @ 21:38 |
Ik zou max 2 uur roken aanhouden en dan 3 uur inpakken, anders wordt de rooksmaak erg heftig. | |
Watuntrik | woensdag 31 mei 2023 @ 13:51 |
Hier eentje van het spit... 140°C tot kern van 50°C ![]() ![]() ![]() Ook lekker ![]() ![]() | |
Mubassie | woensdag 31 mei 2023 @ 14:36 |
Poah ![]() Kun je de zenen van tevoren niet al wegsnijden? Om vervolgens dun haaks op de draad te snijden? | |
Ferdii | woensdag 31 mei 2023 @ 14:53 |
ziet er top uit! Waar heb je ee n hele lamsschouder gehaald? | |
Watuntrik | woensdag 31 mei 2023 @ 14:54 |
Alles wat oppervlakkig zit wel... Maar zo'n schouder bestaat uit verschillende spieren alles wat daartussen verstop kom je op deze manier niet aan die moet je dan na het bereiden en opdienen eruit of er langs af weten te snijden. Kortom weten hoe de schouder anatomisch is opgebouwd en precies vin buiten naar binnen langs de spiervliezen elk spiertje er uit weten te snijden. Dan heb je super mals rosé vlees. Hier had ik dus vooraf eigenlijk niet over nagedacht en dacht dan gaat zomaar even op de holbewoner modus. En neem je dan zo'n spiervlies of een zeen mee dan wordt het kauwen. Daarna wat beter opgelet en tussen de vliezen in de malse stukjes eruit gehaald. Maar dat is bijna chirurgisch werk lastig als de knook er nog in zit. De volgende keer goed uitbeenmes en dan eerst op de juiste manier van de knook af halen en dan openklappen en goed langs de spiervliezen snijden opdelen. Dat is natuurlijk anders als je het 12 uur laat garen dan smelten die zenen compleet weg en worden zacht. Zo op het spit op kerntemperatuur van 50°C is deze keer maar uurtje of 2/3, zou ook nog langer kunnen. Maar het moet niet van spit afvallen en in de bbq donderen. | |
Watuntrik | woensdag 31 mei 2023 @ 14:55 |
Sligro... ![]() Maar daar kom je zonder pasje helaas niet meer terecht... Of je moet iemand kennen met een pasje en dan scan je die in de Pasjes app op de foon als dat mag van de pasjeshouder. Die accepteren ze ook wel. | |
Dauthi | woensdag 31 mei 2023 @ 15:18 |
Ga naar je lokale islamitische/turkse slager. Die heeft altijd verse Hollandse lamsschouder liggen, en niet het ingevroren lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. | |
Dauthi | woensdag 31 mei 2023 @ 15:31 |
Dan moet je proberen om de rook zo blauw tot doorzichtig mogelijk te houden. Als de rook wit is, is de ontbranding niet goed, en zit er teveel schadelijke en viessmakende stoffen in de rook. | |
Ferdii | woensdag 31 mei 2023 @ 16:31 |
hier is de lokale islamitische slager met de noorderzon vertrokken nadat er een kwekerij boven zijn winkeltje was gevonden ![]() ![]() ik ga eens bij de sligro kijken, heb daar een pasje van liggen ![]() | |
Dauthi | woensdag 31 mei 2023 @ 16:58 |
Het zal me niets verbazen als er nog islamistisch slager dichter in de buurt zit dan de sligro, die moslims wonen tegenwoordig overal in Nederland. Maar ook sligro is een omweg waard voor bbqers. Ze hebben van alles procureurs voor pulled pork, iberico spare ribs en secreto, varkenswangens, runderwangen, amerikaanse briskets, tritip, picanhas en tegenwoordig ook A5 wagyu. De kwaliteit is in ieder geval beter dan de supermarkt. | |
#ANONIEM | woensdag 31 mei 2023 @ 17:20 |
Mijn ribs van afgelopen maandag. | |
Watuntrik | donderdag 1 juni 2023 @ 11:08 |
Voor mij gelukkig geen omweg en zo goed als naast de deur. Maar absoluut goeie slager vergeleken met supermarkt. Maar ook daar moet je niet altijd je neus na lopen want anders zit er ook wel eens een miskoopje tussen. Dus soms is het beter om te vragen, zeggen wat je van plan bent en vraag de slager wat daarvoor te kiezen. Althans de slagers van de Sligro bij mij om de hoek zijn altijd zeer behulpzaam en praten graag over hun vak. Laatst de vraag niet gesteld en wou eens een lekkere Short Rib roken en indirect garen 7 uur lang op 110°C tot een kern van 90°C. Dus de eerst ebeste short rib uit de koeling geplukt schoongemaakt en lekker in de rub gezet. ![]() ![]() En gaan met die banaan, lijkt zo simpel dat je er niets fout aan kunt doen. Ziet er na 7 uur dan ook best lekker uit. ![]() Maar toch was dit niet het juiste stuk rib voor deze bereiding. Was wel lekker maar beetje te droog en te vast... De rib was eigenlijk veel te mager en had nauwelijks vetdooradering. Dus de malsheid en zachtheid liet nogal te wensen over. Dus dit was meer een stuk rib om in een stoofpot (dutch oven) in een saus gaar te laten pruttelen. Aldoende leert men, bij de volgende zou ik het meteen al op de plank kunnen zien hoe de rib aan te pakken en waar het wel of niet geschikt voor is. Maar in de vacuüm verpakking is dat lastig te beoordelen. Eenmaal gekocht is het te laat of van plan veranderen. Ik kan dit dus niet bij de slager ophangen het was mijn eigen onervarenheid en inschatting dat ik daar het verkeerde stuk vlees heb gekocht voor deze manier van bereiden. Dan is vragen aan de slager of hij ergens een goed stuk heeft liggen voor deze bereiding het halve werk. | |
#ANONIEM | donderdag 1 juni 2023 @ 11:27 |
Je hebt dan ook wel heel veel vet weggehaald terwijl je een lange bereiding voor ogen had. | |
Dauthi | donderdag 1 juni 2023 @ 11:38 |
Wanneer ik daar met de lokale bioslager over begin, die in Amerika in Texas heeft gewerkt (een arrogantje), komt de opmerking dat heeft veel skill nodig eruit. Het is voornamelijk kennis en geen skill die je nodig hebt. Voor de minder dooraderde stukken kan je een sousvide filosofie gebruiken, een lagere temperatuur en een langere tijd. 24 tot 48 uur op 74 graden en het is pulled beef, zonder dat het volledig uitdroogt. En dat hoeft dan niet 24+ uur op de bbq, wanneer je vindt dat de bark goed genoeg is, pak je het in, en doe je het in een oven op 74 graden. Je kan het ook konfijten door het in een bak met rundervet te doen in de oven. | |
Watuntrik | donderdag 1 juni 2023 @ 11:38 |
Het vet wat ik eraf gesneden heb zat allemaal op de onderkant op de botten bij dit stuk wat dan allemaal alleen maar de lekbak inloopt. Op het vlees zat enkel een vliesje en dit vliesje gaf dus net geen zicht op het vlees eronder. Pas toen ik het vlies eraf getrokken had zag ik heel mager vlees met 0 dooradering. Waarschijnlijk een Ierse graskoe o.i.d. Ik heb geen foto's van na het snijden, had toen eigenlijk al geen zin meer want het zag er gewoon mislukt uit. Alles behalve sappig. ![]() Dit is een stuk zoals het hoort, je ziet het vet tussen het vlees zitten dat valt ook niet weg te snijden. Bij die van mij zat helemaal niets alleen maar teveel vet op de knoken. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 1 juni 2023 @ 11:43 |
Had je het vlies verwijderd? | |
Watuntrik | donderdag 1 juni 2023 @ 11:49 |
Yup... ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 1 juni 2023 @ 12:01 |
Volgens mij heb je dan gewoon een uiterst ongelukkig stukje te pakken. Ik heb nog nooit zoveel vet bij Shortribs weggehaald en zeker niet onder de botten. Dat laagje beschermd namelijk de bovenkant tegen uitdrogen. | |
Watuntrik | donderdag 1 juni 2023 @ 12:33 |
Nou ja, achteraf gezien uit gebrek aan short rib ervaring en kennis een ongelukkkige keuze van bereiden. Zoals @Dauthi al aangaf. Of er een stoofpot van maken en daar paar uur laten pruttelen kun je er toch een smakelijk gerechje aan overhouden. Op zichzelf was er niet zoveel mis met dat stuk vlees... De post was dan ook meer gericht op ondanks Sligro een goede slager heeft met goed kwaliteit vlees dat je toch de verkeerde keuze kunt maken. De ene short rib is de andere niet en in de verpakking zie je het niet altijd er van af. Dat je daar dus moet vragen wanneer je bijzonder stukje nodig hebt. ![]() Wanneer ik vroeg, dus bij iets wat besteld moet worden zoals een T-Bone van >1 kilo. Die wordt dan voor je neus gepresenteerd op gewenste dikte voor je gesneden. Was uit de kunst, een van de lekkerste stukjes die ik ooit heb gemaakt. | |
dezomervoorbij | donderdag 1 juni 2023 @ 13:00 |
Slecht vlees bestaat niet. Enkel een slechte bereiding ![]() | |
Molo | donderdag 1 juni 2023 @ 13:34 |
Zeker nog nooit vlees bij de AH gekocht ![]() | |
Dauthi | donderdag 1 juni 2023 @ 13:48 |
![]() De belangrijkste meat defects DFD en PSE door stress voor/tijdens de slacht. ![]() | |
Red_85 | vrijdag 2 juni 2023 @ 10:16 |
Stressvlees. Niet best nee. | |
Red_85 | vrijdag 2 juni 2023 @ 10:26 |
M'n vriendin (ja echt, fok!'er met een vriendin...) heeft een eigen zaak, dus we hebben ook het geluk dat we bij de sligro naar binnen kunnen en mijn ervaring is dat die zaak het op orde heeft. Het is het echt waard om een rit te doen als je goed spul wil hebben. Een lokale slager zal er ongetwijfeld ook aan kunnen komen als je er om vraagt, maar bij de Sligro hebben ze standaard goede stukken vlees liggen. Helemaal als je even vraagt om hulp. Mijn gevoel is dat daar geen koekenbakkers werken. Tot zover deze commercial voor de sligro. Shortrib heb ik ook een paar keer gedaan en mijn ervaring is precies dit. De eerste keer had ik een vrij mager stuk vlees van een lokale (verder echt helemaal) prima slager. Toch was dit ondanks af en toe insprayen droog. De smaak was er wel, maar de sappigheid die ik verwachte totaal niet. De keren daarna heb ik altijd een goed stuk doorregen vlees gebruikt en 7-9 uur lang tussen de 90-110 graden gehouden, af en toe insprayen en daargaan tot vlak na 'de rift'. Resultaat is iedere keer sappig as fuck. Naar mijn ervaring is dus echt het vetgehalte doorslaggevend. | |
Red_85 | vrijdag 2 juni 2023 @ 10:50 |
Bistecca Fiorentina.. Helaas lastig Chianina te krijgen hier. Anders is het werkelijk een echte. Goddelijkheid. | |
Watuntrik | vrijdag 2 juni 2023 @ 11:04 |
Zo hey! Even rond geneusd, https://gustor.be/nl/chianina-4 maar dit zit dan ook allemaal +/- ¤ 100 p/kilo Maar ziet er inderdaad uit om van te watertanden... ![]() Deze is wat beter te doen... https://www.salumeriatosc(...)riant=38035028672661 Maar ik heb 0 ervaring met vlees via internet bestellen... Ben altijd bang dat ze het mooier afbeelden en aanprijzen dan werkelijk verkopen. | |
Red_85 | vrijdag 2 juni 2023 @ 11:09 |
Ben daar ook altijd bang voor. Maar kom op, voor een echte bistecca moet je ook gewoon naar Toscane zelf gaan natuurlijk ![]() De ervaring thuis kan je wel zelf benaderen door een goede en grote T-bone te bestellen bij je slager en er een Chianti Classico Riserva of andere Toscaanse Sangiovese naast te zetten. Dat maakt het leven echt niet minder. Al dat andere is gewoon een nog hogere plusfactor ![]() | |
Dauthi | vrijdag 2 juni 2023 @ 11:15 |
Hier zijn wat quotes en een hele korte uitleg van mij uit het Harold Mcgee's boek On Food and Cooking. Het boek is al een kleine 40 jaar de food science bijbel. Aan het einde staat een link naar een pdf waar je het hele boek kan downloaden. Edit: het hoofdstuk vlees is ongeveer 60 pagina's en ik raad iedereen aan om het volledig te lezen. Het is een combinatie van vet, bindweefsel, vocht en gaarheid. Vet begint te smelten rond 54 graden, en doet dat een stuk sneller naarmate de temperatuur stijgt. Boven de 60 graden wordt vocht uit spierweefsel geperst, en droogt het uit. Bij 70 graden wordt colageen, het bindweefsel, gelatine en dus sappig. Bij 80 graden gaat dit proces een stuk sneller maar droogt ook de spiervezel nog sneller uit, en zijn de vezels niet meer in staat om het vocht op te nemen. Wanneer je vlees niet is ingepakt verdampt het vocht en kook je het droog. Pas bij 50 graden neemt het gekookte spierweefsel weer vocht op en wordt het juicier, maar je kan overdone vlees niet zo juicy krijgen als on point vlees dat perfect is bereid.
Harold Mcgee On Food and Cooking. Volledig boek hier als pdf. http://wtf.tw/ref/mcgee.pdf [ Bericht 0% gewijzigd door Dauthi op 02-06-2023 11:26:04 ] | |
Watuntrik | vrijdag 2 juni 2023 @ 11:17 |
Dat is waar, die T bone van de Sligro was geweldig lekker... Was de eerste keer dat ik het 1,5 kilo aan een stuk kocht. Indirect gegaard en daarna af gegrilleerd met een goeie baste. Wat je doorgaans in de restauranst hier krijg is 500 gram, maar met zo'n grote lap is dat gewoon te dun. En zo'n dikke joep geeft toch wel een subliem goed eindresultaat. Maak het voortaan alleen nog maar als kilo of meer. | |
Red_85 | vrijdag 2 juni 2023 @ 11:36 |
Good stuff!!!!! ![]() | |
Red_85 | vrijdag 2 juni 2023 @ 11:41 |
Dat is ook exact de filosofie van de bistecca. Daarbij is het echt werelds als je zo'n ding midden op tafel neerzet met vrienden/geliefden/familie en wat bijgerechtjes er om heen. Wat ze in Toscane doen is insmeren met olijfolie, insnijden langs het bot, dan 4/5 minuten per kant grillen en 10-15 minuten rechtzetten op het bot. Beetje afhankelijk van het formaat. Ze vragen niet eens naar je favo garing, gewoon vreten wat het vlees wil/kok het beste vindt. Vind ik ook wel wat hebben. | |
Watuntrik | vrijdag 2 juni 2023 @ 11:58 |
Dat is dan net als luisteren naar muziek, "Sound Direct" geen poespas en luisteren zoals de muzikant het heeft opgenomen. Ik zou daar ook geen moeite mee hebben, ben niet zo'n kieskeurige eter. Hier toevallig nog wat foto's van de T bone bij de slager van Sligro tijdens de bestelling. (Heb de goede man dan wel even balkje gegeven, zet niemand ongevraagd herkenbaar op internet, zou ik zelf ook niet willen ook al wordt ik gevraagd.) Even het kopje eraf. ![]() Zo dik meneer? ![]() ![]() En dit was 'm dan... ![]() Zover onder de indruk van dat ding tijdens de bereiding helemaal vergeten foto's te maken. We stonden alleen maar vol verwachting met ontzag te watertanden. ![]() BTW bedankt voor de link naar het boek... ![]() | |
Dauthi | vrijdag 2 juni 2023 @ 11:59 |
De filosofie van de Toscaanse fiorentina is minimaal 4 vingers dik zodat het op het bot kan staan, gegaard over een dunne laag gloeiend houtskool, al dan niet door zelf hout te verbranden ![]() Check op Netflix Chef's Table de aflevering van Dario Cecchini, De Slager! (Je kan hem ook VleesGod noemen ![]() | |
Watuntrik | vrijdag 2 juni 2023 @ 12:07 |
Heb geen Netflix, maar staat ook nog op Popcon... ![]() | |
Dauthi | zaterdag 3 juni 2023 @ 11:56 |
Het is BBQ day. Vandaag een procureur van de lokale varkensboer, waar de varkens het grootste deel van het jaar buiten lopen. Aan het begin van de week geslacht, en heeft de tijd gehad om een paar dagen af te hangen en te drogen. Plan, de rub is vrij simpel zout en peper misschien knoflook granulaat paar uur op de weber voor een direct smoke, met marabu houtskool en een paar blokken eikenhout uit eigen tuin. Wanneer de bark staat na ongeveer een uur of 4, gaat de procureur de sousvide in voor 24 uur op 74 graden. Een gedeelte gaat de vriezer in, een gedeelte wordt pulled pork, en van de rest wordt chili con carne gemaakt. Sauzen voor bij de pulled pork simpele south carolina mosterd saus, een ananas carolina reaper saus en een framboos carolina reaper saus. | |
Rickocum | zaterdag 3 juni 2023 @ 13:37 |
Vandaag inderdaad bbq dag. N00b level bbq: Kippendij gemarineerd in honingchili marinade met knoflook etc. (Indirect grillen voor sappig resultaat) spies. Groentespiesjes met aubergine, paprika, ui en champignon (ik ben tomaat vergeten, bedenk ik me) in een knoflookmarinade met italiaanse kruiden. Procureurlapjens. Biefstukspiesje Zalm en pappilot (wijn, kruidenboter, citroen, dille) Sparerib (van lokaal restaurant, André Dokter, wel verpakt) Met nog een makreelsalade erbij voor op een toastje / stokbroodje. [ Bericht 0% gewijzigd door Rickocum op 03-06-2023 13:59:48 ] | |
Rickocum | zaterdag 3 juni 2023 @ 13:39 |
Ik vroeg mij weleens af waarom biefstuk er soms anders gekleurd uit ziet (in de supermarkt, bij de slager valt me dat niet op). | |
Dauthi | zaterdag 3 juni 2023 @ 13:50 |
Verkleuring ligt er heel erg aan, en hoeft absoluut geen defect te zijn. Wanneer vlees vacuum verpakt is, of wanneer een grote hoeveelheid gehakt hebt, dan zie je dat het vlees een andere kleur heeft dan je gewend bent, meer donker rood of bruin. Dat komt door oxidatie van myoglobine. Eerst is het vlees donkerrood, dan wordt het rood onder invloed van zuurstof, duurt ongeveer een half uur, en zonder zuurstof kan het bruin worden. Het heeft verder geen invloed op voedselveiligheid, je kan het dan gewoon eten. Vlees dat niet meer eetbaar is kan je ruiken. En dan bedoel niet dat je je neus er tegen aan moet drukken om het te kunnen, maar dat je het zelfs door een vacuumverpakking heen ruikt wanneer je koelkast dicht is. ![]() https://fyi.extension.wis(...)-is-safe-by-looking/ | |
dimmak | zaterdag 3 juni 2023 @ 17:16 |
Ik dacht een mooi stuk Iberico pork belly te hebben, maar het bleek een dubbelgevouwen lap te zijn van 1cm dik. Tips hoe ik deze het beste kan bereiden? | |
golfer | zaterdag 3 juni 2023 @ 17:22 |
Vetlaag inprikken, kruiden aan de niet vetkant, oprollen en porchetta van maken. | |
Dauthi | zaterdag 3 juni 2023 @ 19:28 |
Porchetta is een goeie. Alhoewel je er het liefste de huid bij wil. Dan kan je zoiets krijgen ![]() Of je doet hem als een speklap, gewoon wat zout er over en grillen over lage kolen. En zou je er ook een bulgogi/koreaanse speklap van kunnen maken, maar is wellicht een beetje zonde van Iberico. | |
dimmak | maandag 5 juni 2023 @ 09:36 |
Ik had hem al in de rub gezet. Dus maar bereid als speklap, in stukjes gehakt en quesadillas van gemaakt. Was prima te doen, maar ben geen fan van de spek op die manier. | |
dimmak | maandag 5 juni 2023 @ 16:21 |
Hoeveel vlees houden jullie eigenlijk aan wanneer jullie bezoek krijgen? Ik krijg een aantal vrienden vrijdag op bezoek 7 stuks. Daarvoor het ik nu het volgende: - 1,2kg Tomahawk - 1kg bavette (voor taco's) - 1kg kipdij (spiesjes) - 1kg rundergehakt (burgers) Je zou toch zeggen dat ik daar genoeg aan heb. | |
Bzzzzt | maandag 5 juni 2023 @ 17:37 |
Hoeveel bier? | |
dimmak | maandag 5 juni 2023 @ 18:56 |
Genoeg. ![]() | |
Rickocum | maandag 5 juni 2023 @ 19:04 |
600 gram vlees de buik, prima toch. En die dan nog honger heeft bakt daarna maar een stokbrood of chips met zelfgemaakte knoflooksaus ofzo. | |
Dauthi | woensdag 14 juni 2023 @ 19:52 |
Met dit weer is het zelfs noodgedwongen bbqen zodat het in huis niet warmer wordt ![]() | |
dimmak | donderdag 15 juni 2023 @ 10:11 |
Het werd voor 9 personen: - 1kg ribeye - 1kg bavette - 1kg kipdij - 1kg drumsticks - 9st agnus burgers Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's. ![]() | |
Houniet | donderdag 15 juni 2023 @ 10:30 |
Of ijs ![]() | |
Rickocum | donderdag 15 juni 2023 @ 11:39 |
Ontzettend geil. | |
Dauthi | donderdag 15 juni 2023 @ 13:20 |
Prima toch ![]() Wij hadden voor de laatste extravagante bbq 700g vlees p.p. Maar dan wel enkel carb-free bijgerechten. Gegrilde aubergines en courgettes. Sla en kimchi voor bij de Koreaanse speklappen. ![]() | |
Ferdii | vrijdag 16 juni 2023 @ 08:12 |
chiu chow van maken ![]() | |
Ferdii | vrijdag 16 juni 2023 @ 08:18 |
Dus eerst ~150-200 gram proteïne naar binnen gooien, maar wel oppassen met wat carbs? ![]() hoeveel bier was er doorheen gegaan? ![]() | |
borrepus | vrijdag 16 juni 2023 @ 08:19 |
een gevlinderde kip ken ik wel (gelijk een goede herinnering om dat weer eens te maken ![]() | |
dimmak | vrijdag 16 juni 2023 @ 08:21 |
1 kant insnijden tot het bot en een beetje plat drukken. Het voordeel is dat het sneller klaar is, maar ook makkelijker eet. | |
Joene | vrijdag 16 juni 2023 @ 08:49 |
Afgelopen woensdag 2.7kg procureur / pulled pork gemaakt op de Q. Eerst 45 minuten gerookt op appel/kers/eiken op 70 graden , daarna doorgezet naar 120 Na 5 uur en paar minuten was de kern 74 graden , toen heb ik hem een glace gegeven met bbqsaus / lepel honing / scheutje appelsap , en wat bruine suiker. Toen nog 2 uur een bark laten vormen , en daarna ingepakt in alufolie en doorgegaard tot een kern van uitiendelijk 92 voor hij klaar was. Kwartiertje laten rusten zonder folie, daarna ingepakt in butcherpaper , uur gewacht en toen pullen. Was goddelijk <3 | |
borrepus | vrijdag 16 juni 2023 @ 08:50 |
thx, maar eens een keertje proberen. Maar eerst eens een hele kip op de bbq slingeren | |
Dauthi | vrijdag 16 juni 2023 @ 09:31 |
Eiwit en vezels ![]() ![]() Wij drinken voornamelijk Dead Pony Club van Brewdog, andere IPA's of Guezes van Cantillion, 3 Fonteinen en Tommie Sjef, dus niet extreem veel qua volume ![]() Plan de campagne voor vanmiddag. Procureur op de offset. 4 tot 5 smoken, dan 24 uur in de oven op 75 misschien 80 graden. Tussendoor wat worsten en ribfingers op de smoker zodat er vandaag wat te eten is. | |
Houniet | maandag 19 juni 2023 @ 09:32 |
![]() | |
Xlarge | maandag 19 juni 2023 @ 10:25 |
Drumsticks vlinderen, ik had er nog nooit van gehoord, ik moest het googelen, maar inderdaad het bestaat ![]() | |
dimmak | maandag 19 juni 2023 @ 10:29 |
Voor het eerst gezien bij ome Sam. | |
Red_85 | maandag 19 juni 2023 @ 16:48 |
Je hebt een grotere bbq nodig zo te zien ![]() Wel leuk om te zien dat als je er een lamskotelet naast legt, je eigenlijk hetzelfde stuk vlees hebt. Alleen dan wel van een ander dier en 20x zo groot. | |
#ANONIEM | maandag 19 juni 2023 @ 21:30 |
![]() Mooi speelgoed. | |
Houniet | dinsdag 20 juni 2023 @ 09:07 |
Hij heeft indirect gegaard op een kamado, die staat er naast. Afgegrild op de kettle. Hadden 2 bbq's aan. | |
Houniet | dinsdag 20 juni 2023 @ 09:08 |
Goud. | |
dimmak | dinsdag 20 juni 2023 @ 11:04 |
Is dat een universeel ding? | |
Rickocum | dinsdag 20 juni 2023 @ 13:05 |
Die steen waar de pizza op ligt? | |
dimmak | dinsdag 20 juni 2023 @ 13:32 |
Nee dat ding tussen de Green Egg | |
Rickocum | dinsdag 20 juni 2023 @ 13:57 |
Die 2 dingen die hem open houden? (Van mij krijg je geen gewenst antwoord, overigens ![]() | |
dimmak | dinsdag 20 juni 2023 @ 14:09 |
Klopt die ja. ![]() | |
michiel_merk | maandag 26 juni 2023 @ 11:58 |
![]() Gister de Weber omgetoverd tot pizza oven, ging best prima voor de eerste keer. | |
Duiveltja | maandag 26 juni 2023 @ 12:02 |
tantoe dikke bodem | |
#ANONIEM | maandag 26 juni 2023 @ 12:14 |
Volgens mij speciaal gemaakt voor de BGE: https://biggreenegg.com/product/pizza-oven-wedges-large-egg/ Komt omdat de BGE’s een iets ander scharnier en hoek hebben achterin. Zal hem eens testen bij een maat van mij die heeft een Auplex. [ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 26-06-2023 12:15:50 ] | |
#ANONIEM | maandag 26 juni 2023 @ 12:16 |
Haha ik snap wat je bedoelt, maar dat is vooral de rand, in het midden was hij wel dun. | |
#ANONIEM | woensdag 2 augustus 2023 @ 16:53 |
Er wordt hier veel te weinig gepost. Nu aan de rotisserie, hele kip. Zo simpel maar o zo lekker. ![]() | |
bloodymary1 | woensdag 2 augustus 2023 @ 17:08 |
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig? | |
#ANONIEM | woensdag 2 augustus 2023 @ 17:10 |
In een ketel doe je vaak briketten. Houtskool doe je vaak in Kamado’s, ook al kan het omgekeerd ook voorkomen. Heb je een specifieke wens? Hoe vaak gebruik je hem ? | |
golfer | woensdag 2 augustus 2023 @ 17:11 |
Er zullen vast wel betere zijn, maar wij gebruiken die van ons na 17 jaar nog steeds tot volle tevredenheid. | |
bloodymary1 | woensdag 2 augustus 2023 @ 17:21 |
Briketten zijn juist prima. Kolen bedoel ik, niet persé houtskool. Ik had wat opgezocht over die Kamado's. Van mij hoeft hij niet dicht te kunnen. En aan die eiermania hoef ik ook niet mee te doen. In de zomer wordt hij wel regelmatig gebruikt, de ene keer voor uitgebreide bbq, de andere keer om een steak of sateetje te grillen. | |
#ANONIEM | woensdag 2 augustus 2023 @ 17:24 |
Dan is zo’n weber ketel uitstekend. | |
bloodymary1 | woensdag 2 augustus 2023 @ 17:27 |
Top. Ik had al zo'n vermoeden na een half uurtje googlen en recensies lezen. Maar ik dacht als je echt op zoek bent naar verstand van zaken moet je natuurlijk toch op Fok! zijn. | |
Duiveltja | woensdag 2 augustus 2023 @ 21:42 |
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado. | |
bloodymary1 | woensdag 2 augustus 2023 @ 22:01 |
Ik ga lekker voor pauper. Misschien gooi ik er wel frikandellen op. | |
Thaddeus | woensdag 2 augustus 2023 @ 22:06 |
Ik raad je deze aan: https://www.google.nl/sea(...)=nl-nl&client=safari Kan je eigenlijk alles op maken. Heb er zelfs een pizza op gemaakt | |
Yankee | woensdag 2 augustus 2023 @ 22:07 |
Euhhh ja ![]() | |
borrepus | zaterdag 5 augustus 2023 @ 15:28 |
Wel belangrijk is om goed na te denken over het formaat en dan is mijn tip beter te groot dan te klein. Echter een 54 heeft geen toegevoegde waarde als je alleen maar voor je zelf paar burgers maakt en niet van plan bent indirect aan de slagte gaan of grotere hoeveelheden te bereiden. | |
Red_85 | maandag 28 augustus 2023 @ 11:46 |
Hou toch op met die overprices zooi. Waarom? Om te laten zien in de buurt hoe breed je het laat hangen? Die weber houtskool bbq's zijn echt helemaal prima en het is meer de kok die de smaak bepaald dan de bbq zelf. Heb zelf een 47cm en het enige wat ik wil is een maatje groter er naast. Afgelopen zaterdag weer een rooksessie gehouden op dat ding. 7 uur nest uit, 8 uur bbq aan en om 830 lagen de stukken shortrib en brisket er op. Roken met half appel half eiken hout. Om 1315 de spareribs er bij. Om 1745 waren de shortribs door 'de zone' en keurig op 95 graden. Eigen stijl texmex rub gebruikt zonder al te veel suiker. Maar wel ieder uur ingespoten met een mengsel cider/IPA. Zo waanzinnig lekker en prima te doen op een paup0r weber. Zeker. Uitermate tevreden met mijn 47cm kettle 1. Wat ik wel zou willen aanbevelen is een thermometer in de deksel. Ik heb hem uit 2015 en merk nu wel dat de bladen onderin beginnen op te krullen en het koolrooster slecht begint te raken. Maar gebruik hem dan ook het hele jaar door. In de zomer wel iets vaker dan in de winter natuurlijk. En wil de eigenlijk meer kunnen roken als ik van dat soort bovenstaande sessies doe. En ook handig: 1 bbq voor het roken en 1 voor het grillen. Lekker decadent ![]() Maargoed, dat ben ik. | |
Red_85 | maandag 28 augustus 2023 @ 11:51 |
Kip pakt ook zo lekker snel die 'vuursmaak' op. Stop er soms van die piepkuikens op. Die 1 persoonskippetjes. Gruwelijk goed. | |
bloodymary1 | maandag 28 augustus 2023 @ 11:54 |
Inmiddels staat de Weber hier al een paar weken te pronken en ik ben er supertevreden over! Heerlijke smaak, makkelijk aan te steken en schoon te maken. Helemaal top. Die gaat nog veel gebruikt worden de komende weken. | |
Red_85 | maandag 28 augustus 2023 @ 14:58 |
Ook dat ja. Die dingen zijn echt supermakkelijk in gebruik. | |
dimmak | vrijdag 29 september 2023 @ 08:43 |
Wat zijn de tips and tricks voor pizza van de kamado? Ik heb een pizzasteen, maar alle pogingen die ik tot nu toe gedaan heb zijn uitgelopen op een fiasco. Toegegeven, dat was wel aan het begin van mijn kamado en dus nog niet veel ervaring, maar daarom daarna ook nooit meer een poging durven doen. | |
Mubassie | vrijdag 29 september 2023 @ 09:40 |
Verbrande bodems? Dikke steen gebruiken en goed heet stoken. Indirect garen. Bij mij gaat het ook niet altijd goed hoor. Maar pizza's van de bbq zijn echt zóveel lekkerder ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 29 september 2023 @ 09:44 |
Steen zo hoog mogelijk krijgen, roteren van de pizza, zorgen dat hij goed van je schep af kan glijden. Had je nog andere problemen ? | |
dimmak | vrijdag 29 september 2023 @ 10:14 |
Hmm. Is het dan slim om onder mijn pizzasteen ook nog een hitteschild te gebruiken? Sowieso is een schep nog wel even handig om te hebben, want daar liep ik ook mee te kloten. Voor de rest vaak verbrand, of juist vastgeplakte bodem. | |
Gripper | vrijdag 29 september 2023 @ 10:36 |
De steen moet sowieso hoger liggen dan de rand van je ketel, anders kan je er nooit goed bij met een schep. Eigenlijk heb je 2 dingen nodig, een houten schietplankje, kan een simpel plaatje triplex zijn, waarop je de pizza belegt en mee op de BBQ legt. En een rvs schep voor het draaien. idd een hitteschild eronder, ook in mijn ervaring wordt de steen waarop de pizza ligt anders te heet. Je hebt dan na 2 minuten al een voldoende krokant gebakken bodem, maar je toppings zijn nog niet gaar. Je kunt als je steen structureel te heet is m ook even tijdelijk afkoelen met een natte theedoek, vlak voor de pizza erop gaat! Om kleven of niet goed loskrijgen van de bodem te voorkomen altijd wat griesmeel (semolina ipv gewone bloem) gebruiken, al direct tijdens het beleggen op de schietplank. Wel na elke bakbeurt van de steen vegen, anders wordt het donkerbruin en bitter. | |
#ANONIEM | vrijdag 29 september 2023 @ 12:19 |
Vastgeplakte bodem kan ook zijn dat je hem te zwaar belegd hebt en je deeg te dun is in het midden. Duurde bij mij ook 6 maanden voordat ik fatsoenlijk pizza’s kon bakken. Ik ben trouwens afgestapt van het bakken van pizza’s in de Kamado - heb een Roccbox gekocht. Dan krijg je de hitte veel meer van boven en daardoor de problemen die jij schetst, niet. | |
Mubassie | vrijdag 29 september 2023 @ 18:33 |
Gaaf ding! Slurpen die veel gas? | |
#ANONIEM | vrijdag 29 september 2023 @ 21:05 |
Valt hartstikke mee, heb nu 4 sessies gedaan van 1 a 1.5 uur per keer, en ben met een 6kg tank nog niet eens op de helft. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-09-2023 21:16:30 ] | |
Mubassie | vrijdag 29 september 2023 @ 21:09 |
1.5 uur per keer? Hoeveel pizza's maak je dan ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 29 september 2023 @ 21:17 |
Half uur opwarmen, dan uur lang bakken. Steen tussendoor weer op laten warmen en de volgende beleggen - dus ik doe er ongeveer 7 a 8 in dat uur. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-09-2023 21:17:55 ] | |
Mubassie | vrijdag 29 september 2023 @ 21:28 |
Dankje, vind het gave dingen maar wel prijzig. Maar wel erg leuk om te doen. | |
#ANONIEM | vrijdag 29 september 2023 @ 21:39 |
Je kan ook voor de OONI 12 gaan, die is iets kleiner maar kost een stuk minder: https://stovrr.nl/product/ooni-koda-12-pizza-package-37mbar [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-09-2023 21:42:25 ] | |
anndb | zaterdag 30 september 2023 @ 12:17 |
Ik heb net weer bij Beef Exclusief besteld. Ik BBQ meer in het najaar merk ik, in de zomer sja... ik weet niet. Toch wat minder. Nou zijn wij ook maar met 2 en staat deze al sowieso te weinig aan, kleine eters en slechts 2 man. Zodra het binnen is maak ik weer de "echte" chili uit het texmex kookboek, blijft een goed recept. Alleen dan nu met varkenswangen. En een hoop chili's. Geen bonen, geen mais, niks. Vlees en veel chili's en bier en bouilion. | |
Mubassie | zaterdag 30 september 2023 @ 14:18 |
Ik ga morgen weer een longhaas bereiden, machtig stukje (onbekend) vlees ![]() | |
dimmak | maandag 2 oktober 2023 @ 09:40 |
Mijn pizza avontuur is weer mislukt. Zaterdag het deeg gemaakt, achteraf nog net te nat en dat is ook waarom het fout is gegaan. Gister vol goede moed de kamado schoongemaakt, en op temperatuur gebracht (deflector dmv mijn divide and conquer systeem en daarnaast ook nog een oude deflector onder de pizzasteen). Toppings gemaakt, eigen pizzasaus, perfect. Toen ik de pizza echter wilde klaarmaken kreeg ik het deeg met geen mogelijkheid in de goede vorm en bleef het overal aan plakken. Extra bloem er doorheen proberen te kneden maar uiteindelijk alles verneukt. Toen maar pita boordjes uit de diepvries gepakt en die belegd met de toppings. Uiteindelijk toch nog lekker gegeten. Volgende keer beter. De pizza blijft mijn nemesis. | |
#ANONIEM | maandag 2 oktober 2023 @ 09:43 |
Je mag echt veel bloem gebruiken bij het maken van je pizza, welk recept voor deeg had je gevolgd ? | |
dimmak | maandag 2 oktober 2023 @ 09:45 |
500gr bloem 00 300ml water 2 eetlepels olijfolie 10gr zout 3gr instant gist Zo uit mijn hoofd. Zaterdag ging het met kneden goed. Het bleef niet aan mijn handen plakken, dus ik dacht dit zit wel goed. Gister was het echter een bende. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 2 oktober 2023 @ 09:53 |
Je weegt het wel goed af? Want dit is een 60% hydratie recept en dat zou niet moeten plakken. Heb je wel bloem gebruikt bij het laten rijzen, en het opbollen? Heb je een schraper? Was je werkblad goed gebloemd? Ik volg over het algemeen deze werkwijze, zie hoeveel bloem hij gebruikt tijdens het voorbereiden: Zijn recept is wat uitgebreider, maar let vooral op de techniek en zijn hulpmiddelen. | |
dimmak | maandag 2 oktober 2023 @ 10:30 |
Ik heb een pak van 500gr gebruikt en dat niet afgewogen. Dus het kan zijn dat de fabrikant heeft zitten sjoemelen. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 2 oktober 2023 @ 10:51 |
Bij pizzadeeg is je gewichten afwegen heel belangrijk, om consistente kwaliteit te krijgen. | |
Rickocum | maandag 2 oktober 2023 @ 13:01 |
Hier krijg ik wel warme gevoelens bij ![]() | |
VaderVanJezus | donderdag 26 oktober 2023 @ 16:13 |
Net een stuk procureur uit de vriezer gehaald, gaat morgenavond op de bbq. Ik ben van plan hem dit keer niet in te pakken, ben benieuwd hoe dit uitpakt en hoelang het gaat duren. | |
Bzzzzt | donderdag 26 oktober 2023 @ 16:55 |
Die krijg je toch nooit op tijd ontdooit? | |
#ANONIEM | donderdag 26 oktober 2023 @ 16:58 |
In lauw water zetten kan hij prima ontdooien. |