abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 5 maart 2022 @ 11:32:53 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203951015
De oorlog in Oekraïne is chefsache en dat is maar goed ook. Met twaalf jaar ervaring in crisissituaties (MH17, corona) is Mark Rutte in eigen land de eerst aangewezene om ons te informeren over de steun aan de zwaar belaagde Oekraïners, de opvang van de vluchtelingen en de sancties tegen Rusland. Dat wil je niet overlaten aan Wopke Hoekstra en Kajsa Ollongren, de eerst aanspreekbaren als ministers van respectievelijk Buitenlandse Zaken en Defensie.

De twee bewindslieden zijn nieuw op hun ministerie. Nog geen twee maanden in functie moeten zij hun weg nog vinden, hun nieuwe adviseurs leren kennen en op juiste waarde inschatten en vertrouwen opbouwen bij hun medewerkers. In tijden van internationale crises komt het aan op nauwe samenwerking tussen Buitenlandse Zaken en Defensie. Vaak een lastige opgave, omdat Buitenlandse Zaken als eerstverantwoordelijke voor het buitenlands beleid altijd leidend is en bij Defensie daar soms anders over wordt gedacht. BZ gaat over vredesmissies, Defensie levert de militairen.

"Het is natuurlijk nooit handig als net benoemde minister om het advies van een commissie zonder opgaaf van redenen terzijde te schuiven."

Als minister moet je volledig kunnen vertrouwen op je ambtenaren, bij uitstek de deskundigen op de onderwerpen waar jij politiek verantwoordelijk voor bent. Dat opbouwen van een vertrouwensband kost tijd.

quote:
Hoekstra begon met een misstap. Hij negeerde het unanieme advies van de sollicitatiecommissie om Brigitta Tazelaar te benoemen tot directeur-generaal Politieke Zaken, een topfunctie op het ministerie. Hoekstra koos voor een man, Marcel de Vink, en haalde daarmee de woede van zijn departement op de hals.
Tazelaar wordt over ruim een jaar ambassadeur in Washington, een goedmakertje voor de pijnlijke afwijzing. Kennelijk is ze daar volgens Hoekstra wel geschikt voor. :')

Het is natuurlijk nooit handig als net benoemde minister om het advies van een commissie zonder opgaaf van redenen terzijde te schuiven. Als vervolgens 600 ambtenaren van de 3000 in opstand komen omdat vrouwen op het ministerie toch al onderbedeeld zijn in de hogere functies, dan heb je een probleem. Het is typisch Hoekstra om niet in te gaan op de verwijten. Hij noemt de petitie van de protesterende ambtenaren 'echt stoer', maar geeft geen antwoord op de vraag waarom hij het advies van de sollicitatiecommissie negeert. Het is lastig om in het openbaar over personen te praten, en wellicht klikte het niet tussen de kandidaat en de minister. Maar met dooddoeners als 'ik ben een feminist' zonder op de inhoud in te gaan geef je er geen blijk van de klachten serieus te nemen.

quote:
"Hoekstra is een meester in het omzeilen van vragen, wat zijn geloofwaardigheid sterk aantast."
Geloofwaardigheid is ongeveer de belangrijkste eigenschap waarover een politicus moet beschikken om überhaupt te kunnen functioneren.

• Sensibiliseren van Pieter Omtzigt? Welnee, dat ging over de informatievoorziening rond de toeslagenaffaire. Schaatsen in Thialf, terwijl binnensporten al twee maanden niet was toegestaan? "Juist in deze tijd is het belangrijk dat we voldoende blijven bewegen."
• Excuses aanbieden aan Omtzigt? "Ik heb buitengewoon veel waardering voor Pieter."
• Hoekstra in Nieuwsuur over het verwijt dat het CDA niet meer voor de boeren opkomt? "Ik denk dat u zich zorgen maakt om het boerenbedrijf en hoe het nu verder moet met stikstof."


Ontwijken, ontwijken, ontwijken. Hoekstra doet niet anders. :r

Hij is inderdaad meer een bestuurder dan een politicus, zoals hij in juni 2020 zei. Maar hij werd toch politicus, lijsttrekker zelfs, al dan niet tegen wil en dank. Een goed politicus is in staat het vertrouwen van zijn collega's en achterban te verwerven. Bij de verkiezingen van een jaar geleden is dat niet gelukt; Hoekstra verloor de verkiezingen glansrijk en belandde op een voor het CDA schamele vijftien zetels. Nu, een jaar later, is de aanhang gehalveerd. Zolang Wopke Hoekstra het CDA leidt, is herstel bij lange na niet in zicht. Vertrouwen ook niet.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)oofwaardig-ontwijken

Ook binnen no time ruzie op zijn eigen departement :') terwijl ze net in Europa waar hij ook met iedereen ruzie heeft gemaakt als min van fin net bekomen zijn dat hij nu op buza zit :') _O-

Ongelofelijk dat er met zo een totaal ongeschikt iemand niet eens voorgoed afgerekend wordt
Bijvoorbeeld met een functie elders buiten de politiek in iets waar hij wel goed in is, wat weet ik alleen niet :7
pi_203951030
Schopje POL bitte, dit is niet echt nieuwswaardig.
pi_203951243
De leuke meningenrubriek is uit

@Zipportal @El-Stinho
  zaterdag 5 maart 2022 @ 12:06:00 #4
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_203951344
Aangezien het een column is wil er ik ook nog wel een mening in gooien. Het CDA mist identiteit.
  zaterdag 5 maart 2022 @ 12:50:23 #5
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_203951812
Ik zie het verschil tussen de VVD en het CDA niet.
pi_203952619
Hoekstra had van de week wel een punt. Het regeerakkoord is achterhaald, er moet weer om de tafel gezeten worden om alles opnieuw te bekijken.

Vervolgens bijt hij echter niet door. Dat zou hij wel moeten doen. Of nu gelijk actie ondernemen als kabinet om de meervoudige crisis snel en krachtig te lijf te gaan of de stekker uit dit kabinet trekken. Daar heeft hij en het CDA helaas de ballen niet voor.

Verder is het als minister handig om de kliek van topambtenaren te laten zien wie de baas is en de kliek niet verder te versterken met ingewijden van hetzelfde clubje vrienden.

[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 05-03-2022 14:02:41 ]
pi_203953115
Topicstarter met het 1294ste topic over Hoekstra :'( :Z
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  zaterdag 5 maart 2022 @ 14:54:32 #8
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203953224
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 14:42 schreef Pedroso het volgende:
Topicstarter met het 1294ste topic over Hoekstra :'( :Z
Klopt en het zijn allemaal succesverhalen :')
pi_203954782
De helft van dit artikel is boos gestamp over dat hij voor een functie een vrouw koos in plaats van een man. Verder noemt het artikel ook geen inhoudelijke argumenten maar enkel omdat het een vrouw is.

Hoekstra heeft zat zaken slecht aangepakt de afgelopen jaren, maar deze aanval is wel heel doorzichtig.
  zondag 6 maart 2022 @ 20:06:25 #10
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_203974203
Ollongren zou sowieso terug moeten treden. Deze crisis gaat over een strijd voor democratie die in Oekraine gevoerd wordt. Daar heeft D66 niks mee.
  zondag 6 maart 2022 @ 20:11:29 #11
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_203974284
Hugo zou een goede vervanger zijn.
pi_203978109
CDA is een nietszeggende partij geworden. Op hoeveel zetels staan ze in de peilingen? Zeteltje of 6. Van wat demente bejaarden die uit gewoonte op het CDA stemmen.

Einde van dit decennium nog een zeteltje of 3-4. :W
  vrijdag 11 maart 2022 @ 13:09:11 #13
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204037128
CDA stevent af op groot verlies in gemeenten :D _O-

Het CDA staat op een zwaar verlies in de laatste opiniepeilingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week. Alles wijst erop dat voor het eerst de VVD de grootste landelijke partij in de gemeenteraden wordt. De lokale partijen staan als blok opnieuw op forse winst.

I&O Research verwacht dat het CDA mogelijk ongeveer de helft van zijn kiezers verliest. *O* *O*
Vier jaar geleden haalde de partij nog bijna 14% van de stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeten in zetels bleven de christendemocraten de VVD in 2018 nog nipt voor. Nu peilt het CDA nog maar 7%. Ook de VVD staat met 11% op verlies, maar wel veel minder groot.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://fd.nl/politiek/14(...)verlies-in-gemeenten

Het Wopke effect nu ook lokaal merkbaar :') _O- _O- _O-
pi_204037184
Op zich te verwachten maar wel heel zuur voor al die prima CDA wethouders en raadsleden die prima gemeentepolitiek hebben bedreven de afgelopen 4 jaar. Ben benieuwd hoe het met de CDA afdeling in mijn gemeente gaat. Maar ben wel blij dat ik daarover geen verantwoordelijkheid meer draag.
  donderdag 17 maart 2022 @ 10:13:30 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204111630
CDA moet opnieuw een teleurstelling verwerken :o _O-

In juni van het vorige jaar, drie dagen nadat Pieter Omtzigt zijn CDA-lidmaatschap had opgezegd, had CDA-leider Wopke Hoekstra in een online bijeenkomst met leden vooruitgekeken naar de gemeenteraadsverkiezingen van deze woensdag. Het CDA was toen intern diep verdeeld en leden hadden hun zorgen uitgesproken over de lokale verkiezingen. „Het zou ons allemaal, mij ook, een lief ding zijn om dan te winnen”, zei Hoekstra toen. „Er helpt niks zo voor eenheid en zelfvertrouwen als winnen.” Toenmalig interim-partijvoorzitter Marnix van Rij – hij is inmiddels staatssecretaris in het kabinet-Rutte IV – had de verkiezingen omschreven als een „testcase” voor de partij.

Woensdagnacht leek die testcase niet goed uit te pakken voor het CDA. De christen-democraten verliezen – in de stad maar ook in de buitengebieden waar de partij altijd op veel plekken de grootste was. Dat is de partij op sommige plekken in de periferie verloren. Meest in het oog springend is de gemeente Tubbergen – waar het CDA al drie gemeenteraadsverkiezingen op rij groeide en de laatste acht jaar de absolute meerderheid in de raad had. De partij is daar sinds woensdag gehalveerd. Bijna alle verloren zetels gingen naar een recent opgerichte, lokale partij.

Terugkerende teleurstelling :D _O-
Verkiezingen verliezen is voor het CDA inmiddels een terugkerende teleurstelling. Vier jaar geleden had de partij na de lokale verkiezingen dan wel de meeste zetels – procentueel had de VVD meer stemmen gekregen. En sindsdien verloren de christen-democraten verkiezing na verkiezing: in 2019 vier zetels in de Eerste Kamer en één in het Europees Parlement. En vorig jaar, bij de Tweede Kamerverkiezingen, raakte het CDA nog eens vier zetels kwijt. De teller staat inmiddels op vijf, omdat Pieter Omtzigt zich vorig jaar afsplitste om als onafhankelijk Kamerlid verder te gaan. Dat vertrek heeft diepe wonden geslagen in de buitengebieden.

Woensdag hing er aanvankelijk nog hoop in de lucht toen CDA-medewerkers op televisieschermen de eerste exitpolls binnen zagen komen. Nog geen week geleden waren ze gepeild op een halvering. En dat leek woensdag niet te gebeuren. Campagneleider en CDA-Kamerlid Derk Boswijkzei na de eerste polls, onder voorbehoud dat er „nog van alles kon gebeuren”, dat hij „opgelucht” was. „Ergens heb ik nog steeds hoop dat dit een consistente lijn bij meer exitpolls gaat zijn.”

Het CDA verloor in de eerste projecties soms een zetel, maar behield op andere plekken het aantal zetels dat het had. De schermen met de polls gingen uit toen een zichtbaar opgeluchte Hoekstra met zijn reactie kwam. „Ik had natuurlijk dolgraag al onze zetels willen behouden. Dat zit er niet in. Tegelijkertijd lijkt de uitslag beter dan verwacht.” Juist op dat moment bleek uit de exitpolls dat de partij zou halveren in de raad van Breda en zou verdwijnen uit die van Amsterdam. In de uitslagen die daarna binnen kwamen verloor het CDA vooral. Wopke Hoekstra had het pand toen al verlaten. :') _O- _O-

https://www.nrc.nl/nieuws(...)g-verwerken-a4102641

Het Wopke effect werkt nog steeds *O* *O*
pi_204111671
Volgens mij is TS geen fan van Wopke.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 17 maart 2022 @ 10:41:55 #17
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204111884
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2022 10:17 schreef superniger het volgende:
Volgens mij is TS geen fan van Wopke.
Kiezers ook niet :6 _O-
pi_204111901
Ah, de ziedende en bespottelijke haatcampagne van TS duurt voort. :')
Het is koud, het is guur....
pi_204112185
Wat heeft Wopke jou ooit misdaan?
pi_204112198
Ik vond de teleurstelling eigenlijk ontzettend meevallen. Het verlies is lang niet zo groot als de landelijke peiling.

Ik denk dat het CDA hiermee een goede basis heeft gelegd voor wat herstel. Alhoewel de grote klap wellicht volgend jaar komt bij de provinciale verkiezingen.
pi_204112327
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:19 schreef DarkwingDuck het volgende:
Ik vond de teleurstelling eigenlijk ontzettend meevallen. Het verlies is lang niet zo groot als de landelijke peiling.

Ik denk dat het CDA hiermee een goede basis heeft gelegd voor wat herstel. Alhoewel de grote klap wellicht volgend jaar komt bij de provinciale verkiezingen.
Ik vind het ook reuze meevallen. Zeker als de VVD straks een keer verder zal moeten zonder Rutte zie ik de partij wel weer opkrabbelen.
pi_204112368
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:19 schreef DarkwingDuck het volgende:
Ik vond de teleurstelling eigenlijk ontzettend meevallen. Het verlies is lang niet zo groot als de landelijke peiling.

Ik denk dat het CDA hiermee een goede basis heeft gelegd voor wat herstel. Alhoewel de grote klap wellicht volgend jaar komt bij de provinciale verkiezingen.
In verschillende plaatsen in voormalig CDA-land leveren ze flink in. En dan deed nu BBB niet mee en ook Omtzigt niet.

Doen die dat in 2023 wel, dan krijgt het CDA flinke klappen bij de Provinciale Staten en dus in de Eerste Kamer.
pi_204112407
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:34 schreef Halcon het volgende:

[..]
In verschillende plaatsen in voormalig CDA-land leveren ze flink in. En dan deed nu BBB niet mee en ook Omtzigt niet.

Doen die dat in 2023 wel, dan krijgt het CDA flinke klappen bij de Provinciale Staten en dus in de Eerste Kamer.
BBB zal wel provinciaal meedoen. Omtzigt verwacht ik niet.
pi_204112517
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:34 schreef Halcon het volgende:

[..]
In verschillende plaatsen in voormalig CDA-land leveren ze flink in. En dan deed nu BBB niet mee en ook Omtzigt niet.

Doen die dat in 2023 wel, dan krijgt het CDA flinke klappen bij de Provinciale Staten en dus in de Eerste Kamer.
Denk niet dat er veel overstappers naar de BBB of Omtzigt nu op het CDA hebben gestemd.
Ze zullen ongetwijfeld bij de PS verkiezingen weer een klap krijgen maar verwacht dat ze daarna niet meer verder zullen zakken. Je ziet nu ook dat er veel meer jongere kandidaten bij het CDA komen, zeker op gemeentelijk niveau (en dat is uiteindelijk ook de basis voor landelijk).
Volgende 2e Kamer verkiezingen zie ik ze wel weer stijgen, zeker als de VVD dan weer inzakt zonder Rutte.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_204112575
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:49 schreef Pedroso het volgende:

[..]
Denk niet dat er veel overstappers naar de BBB of Omtzigt nu op het CDA hebben gestemd.
Ze zullen ongetwijfeld bij de PS verkiezingen weer een klap krijgen maar verwacht dat ze daarna niet meer verder zullen zakken. Je ziet nu ook dat er veel meer jongere kandidaten bij het CDA komen, zeker op gemeentelijk niveau (en dat is uiteindelijk ook de basis voor landelijk).
Volgende 2e Kamer verkiezingen zie ik ze wel weer stijgen, zeker als de VVD dan weer inzakt zonder Rutte.
Deel zal ook wel thuis gebleven zijn. Deel daarvan zal bij de PS misschien wel komen. Ook overlijden de komende tijd meer trouwende CDA-stemmers dan dat er 18 worden.

En overal minder zetels, betekent uiteindelijk ook minder aandacht. Het is afwachten met wie de VVD als opvolger van Rutte gaat komen. Als dat Hermans wordt (dat zal wel niet), dan wordt het prijsschieten. Maar 'n Dijkhoff of zo, kan best een voor de VVD mooi zetelaantal halen.

Wopke Hoekstra is daarnaast ook niet de meest aansprekende figuur. En ook geen gamechanger in de campagne.
  donderdag 17 maart 2022 @ 14:27:18 #26
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204114115
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:54 schreef Halcon het volgende:
.....Wopke Hoekstra is daarnaast ook niet de meest aansprekende figuur. En ook geen gamechanger in de campagne.
'Het had veel erger gekund' is de stemming bij het CDA :') :|W

quote:
Toch is het de tweede verkiezingsnederlaag van het CDA onder Wopke Hoekstra. De trend omlaag is nog niet gebroken. Blijft hij dan wel aan? Ook naast zijn drukke baan als minister van Buitenlandse Zaken? Hoekstra: 'Vanzelfsprekend, ik ben pas veertien maanden geleden begonnen.'
https://fd.nl/politiek/14(...)stemming-bij-het-cda

14 maanden :N Lul je liegt al weer :r :r
pi_204114349
quote:
6s.gif Op donderdag 17 maart 2022 14:27 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
'Het had veel erger gekund' is de stemming bij het CDA :') :|W
[..]
https://fd.nl/politiek/14(...)stemming-bij-het-cda

14 maanden :N Lul je liegt al weer :r :r
Hij is idd pas een maand of 14 geleden begonnen als partijleider. Niets aan gelogen.
En ja, het had veel erger gekund. Het CDA is er gisteren best aardig mee weggekomen. Nog steeds de grootste landelijke partij in de gemeente.
  donderdag 17 maart 2022 @ 14:54:14 #28
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204114424
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 14:48 schreef DarkwingDuck het volgende:
Nog steeds de grootste landelijke partij in de gemeente.
De VVD heeft meer stemmen gekregen anders - 11,5% om 11,2%.
pi_204114640
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 14:54 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
De VVD heeft meer stemmen gekregen anders - 11,5% om 11,2%.
CDA 1105 zetels
VVD 987 zetels
  donderdag 17 maart 2022 @ 15:09:02 #30
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204114650
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 15:08 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
CDA 1105 zetels
VVD 987 zetels
Maar niet elke zetel vertegenwoordigt evenveel stemmen. De VVD heeft van alle landelijke partijen bij deze verkiezing de meeste stemmen gekregen.
pi_204114686
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 15:09 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Maar niet elke zetel vertegenwoordigt evenveel stemmen. De VVD heeft van alle landelijke partijen bij deze verkiezing de meeste stemmen gekregen.
Ja, en dus niet de meeste zetels. En is dus niet de grootste landelijke partij.
  donderdag 17 maart 2022 @ 15:19:48 #32
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204114744
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 15:13 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Ja, en dus niet de meeste zetels. En is dus niet de grootste landelijke partij.
Maar wel de grootste partij in het aantal mensen dat op je stemt, en dat is uiteindelijk toch waar je bij de EK en TK op wordt afgerekend. De CDA-zetels zijn in die zin minder waard omdat ze minder kiezers vertegenwoordigen en dus gemiddeld waarschijnlijk ook in gemeentes worden ingenomen waar minder grote dossiers spelen.
pi_204114900
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 15:19 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Maar wel de grootste partij in het aantal mensen dat op je stemt,
Daar heb je geen zak aan in de gemeenteraden als het niet in zetels omgezet wordt.
  donderdag 17 maart 2022 @ 15:44:09 #34
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204114979
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 15:36 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Daar heb je geen zak aan in de gemeenteraden als het niet in zetels omgezet wordt.
Maar het is wel in zetels omgezet. Zetels in grotere gemeentes dan bij het CDA.
pi_204114997
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 15:44 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Maar het is wel in zetels omgezet. Zetels in grotere gemeentes dan bij het CDA.
Wat jij wil. Het CDA is de grootste landelijke partij gemeentelijk. En al zou het dat niet zijn, het verlies is behoorlijk beperkt.
  donderdag 17 maart 2022 @ 15:54:54 #36
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_204115063
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:54 schreef Halcon het volgende:
Ook overlijden de komende tijd meer trouwende CDA-stemmers dan dat er 18 worden.
Triest zeg, ben je net van plan om te trouwen en dan dit...
pi_204119174
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 15:19 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Maar wel de grootste partij in het aantal mensen dat op je stemt, en dat is uiteindelijk toch waar je bij de EK en TK op wordt afgerekend. De CDA-zetels zijn in die zin minder waard omdat ze minder kiezers vertegenwoordigen en dus gemiddeld waarschijnlijk ook in gemeentes worden ingenomen waar minder grote dossiers spelen.
Ja, CDA zal relatief veel zetels hebben in kleinere gemeenten. Ze hebben geprofiteerd van de lage opkomst. Als er meer mensen op waren komen draven, hadden ze 'n grotere tik gehad.
  donderdag 17 maart 2022 @ 21:24:57 #38
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204119773
Huh, niemand verloren? Zo zetten politici de uitslag naar hun hand

CDA-lijsttrekker Hoekstra reageert op het partijbureau op de uitslagen. Beeld © ANP
Opmerkelijk was het wel gisteravond, bijna elke partijleider was optimistisch over de uitslag. Iedereen leek een winnaar. Maar op basis van de uitslag klopt dat niet. Politiek verslaggever Fons Lambie vergelijkt de reactie van de partijleider met de uitslag.

CDA-leider Wopke Hoekstra: "Ik had dolgraag al onze zetels willen behouden. Dat zit er vermoedelijk niet in. En tegelijkertijd lijkt de uitslag beter dan verwacht", zei Hoekstra.

Fons Lambie: "Hoekstra zegt dit heel vroeg op de avond. Zo claimt hij het frame dat het verlies zou meevallen. Dat klopt deels. In de CDA-top vreesde men voor een nachtmerriescenario, als het dieptepunt in de landelijke peilingen werkelijkheid zou worden.

Zo bezien valt het mee, maar het CDA verliest ruim 230 zetels. Dat doet pijn, voor een partij die zich graag opstelt als de landelijke partij die lokaal zeer actief is. Ze verloren zelfs in CDA-bolwerk Tubbergen, waar de partij jarenlang de absolute meerderheid had en toenmalig CDA-leider Buma een paar jaar geleden nog reclamespotjes opnam." :o _O-

https://www.rtlnieuws.nl/(...)o-framen-partijen-de

Zo worden we dus gemanipuleerd :( om te :r
pi_204122284
quote:
6s.gif Op donderdag 17 maart 2022 21:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
Huh, niemand verloren? Zo zetten politici de uitslag naar hun hand

CDA-lijsttrekker Hoekstra reageert op het partijbureau op de uitslagen. Beeld © ANP
Opmerkelijk was het wel gisteravond, bijna elke partijleider was optimistisch over de uitslag. Iedereen leek een winnaar. Maar op basis van de uitslag klopt dat niet. Politiek verslaggever Fons Lambie vergelijkt de reactie van de partijleider met de uitslag.

CDA-leider Wopke Hoekstra: "Ik had dolgraag al onze zetels willen behouden. Dat zit er vermoedelijk niet in. En tegelijkertijd lijkt de uitslag beter dan verwacht", zei Hoekstra.

Fons Lambie: "Hoekstra zegt dit heel vroeg op de avond. Zo claimt hij het frame dat het verlies zou meevallen. Dat klopt deels. In de CDA-top vreesde men voor een nachtmerriescenario, als het dieptepunt in de landelijke peilingen werkelijkheid zou worden.

Zo bezien valt het mee, maar het CDA verliest ruim 230 zetels. Dat doet pijn, voor een partij die zich graag opstelt als de landelijke partij die lokaal zeer actief is. Ze verloren zelfs in CDA-bolwerk Tubbergen, waar de partij jarenlang de absolute meerderheid had en toenmalig CDA-leider Buma een paar jaar geleden nog reclamespotjes opnam." :o _O-

https://www.rtlnieuws.nl/(...)o-framen-partijen-de

Zo worden we dus gemanipuleerd :( om te :r
Je hetze is nogal sneu aan het worden.
  vrijdag 18 maart 2022 @ 00:18:16 #40
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204122302
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 00:13 schreef NightDancert het volgende:
Je hetze is nogal sneu aan het worden.
Het nieuwe elan en de keuze voor Wopke is een grotere zorg dan mijn verweten hetze ;)
pi_204122800
quote:
6s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 00:18 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Het nieuwe elan en de keuze voor Wopke is een grotere zorg dan mijn verweten hetze ;)
En als er een nieuwe partijleider is en nieuwe elan, dan zal je op CDA stemmen?
pi_204123568
quote:
6s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 00:18 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Het nieuwe elan en de keuze voor Wopke is een grotere zorg dan mijn verweten hetze ;)
Misschien kan je daar een nieuw topic over maken, gebruik wat meer smileys om het wat meer te verduidelijken.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  dinsdag 22 maart 2022 @ 11:49:07 #43
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204178511
CDA dreigt in veel steden buiten de boot te vallen: ‘Geen aansluiting bij nieuwe generatie’

Na het verlies bij de lokale verkiezingen dreigt bestuurspartij CDA voor veel coalities buiten de boot te vallen. Irrelevantie ligt op de loer, ook in de steden. ,,We zijn de partij waar je ouders op stemmen, dodelijk.’’

Nu de stemmen definitief geteld zijn, is het verlies voor het CDA niet meer te missen.
De christendemocraten bezetten samen straks nog iets meer dan 1100 raadszetels, dat waren er 1345 in de vorige periode.
quote:
In maar liefst 80 procent van de gemeenten verloor de partij stemmen.
https://www.ad.nl/politie(...)-generatie~a1f84806/

Wopke effect werkt nog steeds :P
pi_204178544
Misschien kan het CDA een rap maken of een influencer in de arm nemen om een hippe jonge doelgroep aan te spreken, dat werkt altijd perfect.
  dinsdag 22 maart 2022 @ 11:56:49 #45
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204178644
quote:
9s.gif Op dinsdag 22 maart 2022 11:51 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Misschien kan het CDA een rap maken of een influencer in de arm nemen om een hippe jonge doelgroep aan te spreken, dat werkt altijd perfect.
Lil Kleine heeft tijd, hoorde ik :+
Hij is goed met normen en waarden en beschouwt het gezinsleven ook als hoeksteen in de samenleving
_O-
  vrijdag 25 maart 2022 @ 14:11:11 #46
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204215906
CDA-penningmeester de cel in voor giga-drugsproductie in loods :')

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde CDA-penningmeester Wim van der P. vrijdag voor een jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de productie van drugs in een schuur op zijn boerenerf, dat schrijft Omroep Brabant. Het Openbaar Ministerie (OM) ging in hoger beroep om Van der P. langer de cel in te krijgen.

https://www.telegraaf.nl/(...)gsproductie-in-loods

Dit gaat helpen :+ _O-
  vrijdag 25 maart 2022 @ 15:22:54 #47
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_204216439
Meer een partij waar je opa en oma op stemmen
  vrijdag 25 maart 2022 @ 15:23:39 #48
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_204216445
quote:
6s.gif Op dinsdag 22 maart 2022 11:56 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Lil Kleine heeft tijd, hoorde ik :+
Hij is goed met normen en waarden en beschouwt het gezinsleven ook als hoeksteen in de samenleving
_O-
Ali B. schijnt lid te zijn van het CDA
  vrijdag 25 maart 2022 @ 15:28:25 #49
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_204216501
twitter


Ik weet niet of ik erom moet lachen of huilen
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 25 maart 2022 @ 16:12:53 #50
55581 L3viathan
Hollywood Hootsman
pi_204216888
quote:
6s.gif Op vrijdag 25 maart 2022 14:11 schreef ikweethetookniet het volgende:
CDA-penningmeester de cel in voor giga-drugsproductie in loods :')

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde CDA-penningmeester Wim van der P. vrijdag voor een jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de productie van drugs in een schuur op zijn boerenerf, dat schrijft Omroep Brabant. Het Openbaar Ministerie (OM) ging in hoger beroep om Van der P. langer de cel in te krijgen.

https://www.telegraaf.nl/(...)gsproductie-in-loods

Dit gaat helpen :+ _O-
:') echt die hele partij bestaat uit graaiers en/of criminelen
Just a fool will play tricks on Angus McSix
pi_204217054
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2022 16:12 schreef L3viathan het volgende:

[..]
:') echt die hele partij bestaat uit graaiers en/of criminelen
Vele gemeentelijke en provinciale afdelingen draaien prima met goede mensen zonder criminaliteit. Overal, en zeker bij politieke partijen, zitten wel rotte appels.
  donderdag 31 maart 2022 @ 15:30:12 #52
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204284555
Hoekstra krijgt volle laag over geblunder met sancties tegen Rusland: ’Echt gênant’

Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) heeft een fikse tik op de vingers gekregen van de Tweede Kamer. Tijdens een debat na de toespraak van de Oekraïense president Volodimir Zelenski kon Hoekstra niet precies zeggen wat Nederland doet om de sancties tegen Rusland beter uit te voeren. Hoekstra werd de debatzaal uitgestuurd om zijn huiswerk te doen: het debat gaat vanavond verder.

Volgens Hoekstra werken verschillende ministeries ’enorm hard’ om de sancties tegen Rusland beter gestalte te geven. In vergelijking met andere landen slaagt Nederland daar niet goed in: slechts een deel van het geld van Russische oligarchen in Nederland is bevroren. Ook slaagt Nederland er amper in om vastgoed - zoals huizen en luxe jachten – van Russen op de sanctielijst te confisqueren.

Zelenski vraagt Nederland om meer wapens en strengere sancties tegen Rusland
Tot woede van de Tweede Kamer, die vindt dat het kabinet nu te weinig actie onderneemt. Hoekstra kon die woede niet wegnemen: „Het ministerie van Financiën is bezig met de financiële tegoeden, Binnenlandse Zaken is bezig met vastgoed, Justitie en Veiligheid met notarissen en Infrastructuur en Waterstaat met havens en jachten”, zegt Hoekstra. „Soms zijn er dingen die gezwaluwstaart moeten worden tussen departementen.” Het kabinet wilde begin volgende week een brief sturen, maar dat vindt de Kamer rijkelijk laat.

’Voor paal’
quote:
„Onbestaanbaar”, zegt Kamerlid Pieter Omtzigt. „Ik weet niet of de regering beseft hoe ze voor paal staat.” Volgens Omtzigt heeft Nederland de Russische oligarchen al 36 dagen de tijd gegeven om hun vermogen en spullen uit Nederland weg te sluizen. „De vogel is gevlogen”, stelt hij. Volgens PvdA-leider Lilianne Ploumen blijft Nederland ’schaamtevol achter in de uitvoering van de sancties’. „Dit is niet de tijd voor polderen tussen ministeries”, vindt Ploumen. „Zou er niet gewoon iemand de leiding moeten nemen?”
Die oproep wordt ook gedeeld door coalitiepartijen D66 en CDA. „Ik begrijp het ongemak”, zegt CDA’er Agnes Mulder tegen haar partijgenoot Hoekstra. „Ik verwacht wel enige coördinatie”, vindt ook D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. De Kamer wil onder meer weten wat het Kadaster momenteel doet om Russisch vastgoed in kaart te brengen. Ook willen Kamerleden weten of de Belastingdienst nog steeds wordt gehinderd door privacyregels bij het delen van informatie over Russen op de sanctielijst.

Gênant
Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft Hoekstra opgedragen zo snel mogelijk de gevraagde informatie met de Kamer te delen.
quote:
Op verzoek van D66’er Sjoerdsma werd het debat geschorst, zodat Hoekstra de tijd krijgt om zijn huiswerk te doen. „Dit is echt gênant”, vindt GL-leider Jesse Klaver, die het liefst ziet dat alle betrokken ministers vanmiddag nog naar de Kamer komen.
Dat gebeurt niet: het kabinet stuurt rond 20.00 uur vanavond een brief over de sancties. Daarna komt Hoekstra terug naar de Kamer om het debat te vervolgen.

Bergkamp wreef Hoekstra nog eens in dat de beantwoording van vragen over de sancties te lang duurt:Veel collega’s willen antwoord hebben op gestelde vragen.
quote:
In een plenair debat is het belangrijk dat de vragen worden beantwoord.
https://www.telegraaf.nl/(...)-rusland-echt-genant

Wopke is weer goed bezig :') :') _O- _O-
Het is een arrogant stuk onbenul van ongekende grootte })
  donderdag 31 maart 2022 @ 15:33:05 #53
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204284580
Pieter goed bezig met oren wassen van twee stukken stront _O_ _O_



Kamerdebat geschorst omdat minister Hoekstra geen antwoord kan geven op vragen over sanctiebeleid :')

https://www.nrc.nl/nieuws(...)nctiebeleid-a4105919
pi_204284591
Hoekstra is gewoon net zo slecht als de andere ministers. Gewoon geen huiswerk doen en tamelijk onvoorbereid naar de kamer komen.
En zoals we wederom hebben kunnen zien de hand boven het hoofd gehouden door coalitiepartijen. Net zoals die andere flapdrollen.
  donderdag 31 maart 2022 @ 15:42:11 #55
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204284631
quote:
Hoekstra zei dat er een speciale werkgroep in het leven is geroepen, maar dat daarvoor ‘nog mensen moeten worden geworven'. Hij bezwoer dat er ‘echt hard gewerkt wordt’ door het kabinet.
:')

Dat schoot GroenLinkser Klaver in het verkeerde keelgat. ,,Wil het kabinet een sticker? ‘We doen ons best.’ Ik vind dat minister concrete antwoorden moet geven.”

quote:
Volgens Hoekstra zijn er wel stappen gezet. Zo is er inmiddels een ontheffing voor de fiscale geheimhouding en heeft het kabinet advies gevraagd over de privacywetgeving AVG.
:')

,,Beseft de regering wel hoezeer ze voor paal staan?”, hoonde Kamerlid Pieter Omtzigt. ,,Wij verschuilen ons na 36 dagen nog achter de AVG.” Volgens het Kamerlid heeft de Belastingdienst alle benodigde fiscale gegevens, maar worden ze niet ingezet om de sancties na te leven.

quote:
Volgens Hoekstra is zo’n overzicht echter lastig omdat er zoveel ministeries bij zijn betrokken, zo verwees hij meermaals naar de minister van Financiën en de minister van Binnenlandse Zaken, die de Kamer in aparte debatten over hun beleidsterrein zouden informeren.
Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver werd boos dat de minister ‘nu voor de vijftiende keer naar een collega wijst’. ,,Het maakt me niet uit wie er over gaat, als het maar gebeurt.”

https://www.ad.nl/politie(...)-en-genant~aa3d00dc/

Na 36 dagen oorlog heb je advies gevraagd en ben je nog bezig met mensen te werven voor een werkgroep
Nu weet je iig zeker dat Putin buikpijn heeft van het lachen en je geen knip voor de neus waard bent :7
Hoe lang nog dit sujet op deze positie :(
  donderdag 31 maart 2022 @ 21:51:07 #56
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204289323
Zojuist in de verlening in avond debat ……kan hij weer geen cijfers geven
Kamer weer boos :D
Het is een stuk stront })
  vrijdag 1 april 2022 @ 00:33:23 #57
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204290727
twitter
  vrijdag 1 april 2022 @ 00:48:12 #58
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204290780
twitter


Dit kan toch niet :(
Ontsla deze minkukel zsm, een schande voor Nederland
  vrijdag 1 april 2022 @ 00:54:22 #59
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204290803
twitter


Op staande voet eruittrappen :(

Zonder bonus, wachtgeld of wat dan ook, maar MET BEROEPSVERBOD voor het leven })
pi_204290881
Wopke kijk eens dom. Ja ho maar!
pi_204290971
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 maart 2022 15:28 schreef fathank het volgende:
[ twitter

Ik weet niet of ik erom moet lachen of huilen
Sigrid Kaag, Wobke Hoekstra, het is allemaal één pot nat.

Was deze al voorbij gekomen?

twitter


Lekker ook zo de emotie die hij erin weet te leggen _O- Hij zit trouwens ook gewoon dik te liegen want hij heeft wel tijd voor een mooi PR promofilmpje maar ho maar een werkgroep voor Oekraïne is te moeilijk :+ :')
afspraak tandarts verzetten
pi_204291215
Het is niet 100% onkunde maar ook onwil denk ik.. ze willen Putin niet al te boos make
pi_204291232
Langs de zijlijn is het altijd makkelijk schreeuwen. Ze kunnen hem dan toch beter gewoon gaan helpen door zelf onderzoek te doen.

En ik weet dat ‘het zo niet werkt’. Maar laten we elkaar eens wat meer gaan helpen in deze tijd.
pi_204291354
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 06:50 schreef Hermanusvanurbanus het volgende:
Langs de zijlijn is het altijd makkelijk schreeuwen. Ze kunnen hem dan toch beter gewoon gaan helpen door zelf onderzoek te doen.

En ik weet dat ‘het zo niet werkt’. Maar laten we elkaar eens wat meer gaan helpen in deze tijd.
Met zulke prutsers als kabinet is het altijd makkelijk praten. Deze regering is een schandvlek voor het land. Waarom zou men niet elke gelegenheid aangrijpen om dat nog eens duidelijk te maken? Hoe meer mensen het in gaan zien hoe beter.
  vrijdag 1 april 2022 @ 10:36:12 #65
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204292687
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 06:43 schreef Pleun2011 het volgende:
Het is niet 100% onkunde maar ook onwil denk ik.. ze willen Putin niet al te boos make
Gelukkig zijn ze intern wel tevreden :') _O-

CDA-kiezer verliest vertrouwen in Wopke Hoekstra: voor het eerst staat minder dan de helft achter de partijleider

Het vertrouwen van CDA-kiezers in Wopke Hoekstra heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zijn imago staat al lange tijd onder druk, maar voor het eerst staat nog niet de helft van zijn achterban (42 procent) achter hem.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder mensen die bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 op het CDA hebben gestemd. Sinds de interne crisis rond Pieter Omtzigt heeft CDA-leider Hoekstra een moeizame band met zijn achterban. In die periode was slechts de helft te spreken over Hoekstra, maar hij wist zich later in de zomer weer op te richten. Toch is het vertrouwenscijfer het afgelopen half jaar, met een verschil van 20 procent, opnieuw gekelderd.

Geen zelfreflectie
Er heerst chagrijn bij CDA-kiezers over de verloren gemeenteraadsverkiezingen. Niet per se om het resultaat - het CDA verloor ruim 200 raadszetels - maar vooral om de reactie van hun voorman op dat resultaat: "De uitslag was natuurlijk niet goed, maar dat was te verwachten. Ik stoorde me meer aan de typische reactie van Hoekstra. Constant positief blijven zonder enige zelfreflectie. Uiteindelijk blijven de verkeerde mensen op dezelfde plekken zitten."

Niet alleen de meest recente tegenvaller wordt aangehaald door kiezers. Een toenemende groep CDA-kiezers stelt dat Hoekstra het simpelweg niet in zich heeft om de partij te leiden. Het ontbreekt hem volgens teleurgestelde kiezers aan de juiste uitstraling, een echt CDA-verhaal en de wil om te leiden. :')

https://eenvandaag.avrotr(...)ter-de-partijleider/

Oprotten dus zsm :R en :W

[ Bericht 2% gewijzigd door ikweethetookniet op 01-04-2022 13:04:03 ]
pi_204292714
Ik zie niet in waarom jou zou willen dat hij oprot. Hij is toch een ideaal persoon om het CDA verder te decimeren lijkt mij. Of ga jij CDA stemmen zodra er een betere vervanger is?
pi_204292759
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 07:28 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Met zulke prutsers als kabinet is het altijd makkelijk praten. Deze regering is een schandvlek voor het land. Waarom zou men niet elke gelegenheid aangrijpen om dat nog eens duidelijk te maken? Hoe meer mensen het in gaan zien hoe beter.
En dan zijn er hier users die het gek vinden en niet geloven dat men het vertrouwen in de politiek heeft verloren.

En als je er wat van vindt, steevast de opmerking; " ja, maar kan jij het beter?" En; "er zijn geen betere alternatieven"

:')

Nee, als je elke keer dezelfde partijen aan de macht hebt, dan weet je ook niet of het altetnatief beter is..

:')
pi_204292787
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:40 schreef DarkwingDuck het volgende:
Ik zie niet in waarom jou zou willen dat hij oprot. Hij is toch een ideaal persoon om het CDA verder te decimeren lijkt mij. Of ga jij CDA stemmen zodra er een betere vervanger is?
Krijgen we straks zeker die boerentrien in het kabinet? En de politiek is al zo'n clownsshow.
pi_204292904
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:51 schreef thabit het volgende:

[..]
Krijgen we straks zeker die boerentrien in het kabinet? En de politiek is al zo'n clownsshow.
Liever van der Plas dan het volk wat nu in vak K zit. Het kan er eigenlijk enkel beter op worden.
pi_204293702
Hoekstra is echt waardeloos, ook een uitstraling van een zoutzak
pi_204293757
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 12:32 schreef Cupfighter het volgende:
Hoekstra is echt waardeloos, ook een uitstraling van een zoutzak
Welke politicus heeft dat wel tegenwoordig. Allemaal kunnen ze een vraag niet met ja of nee beantwoorden, maar gebruiken ze 30 zinnen om uiteindelijk geen duidelijk en helder antwoord te geven.

Ze moeten allemaal hun stoeltje veiligstellen over x jaar, dus komt er niks concreets uit.
  vrijdag 1 april 2022 @ 13:03:14 #72
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204293930
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:40 schreef DarkwingDuck het volgende:
Ik zie niet in waarom jou zou willen dat hij oprot. Hij is toch een ideaal persoon om het CDA verder te decimeren lijkt mij. Of ga jij CDA stemmen zodra er een betere vervanger is?
CDA stemmen zelfs met een pistool op mijn hoofd gaat dat NIET gebeuren ;)
Een betere vervanger
Je bedoelt een nog grotere kneus die het CDA definitief om zeep helpt
Daar zit ik wel op te wachten ja dan heb ik tenminste weer buikpijn van het _O-
Marnix van Rij vertrouw ik dat wel toe |:)
pi_204293963
quote:
6s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:03 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
CDA stemmen zelfs met een pistool op mijn hoofd gaat dat NIET gebeuren ;)
Een betere vervanger
Je bedoelt een nog grotere kneus die het CDA definitief om zeep helpt
Daar zit ik wel op te wachten ja dan heb ik tenminste weer buikpijn van het _O-
Marnix van Rij vertrouw ik dat wel toe |:)
Marnix van Rij zal een stuk betere partijleider zijn dan Hoekstra. Fijn dat je het beste voor hebt met het CDA. Had ik niet van je verwacht. :)
  vrijdag 1 april 2022 @ 16:22:41 #74
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204295862
Hoekstra geeft toe: uitvoering en toezicht sancties kunnen beter :') :r

De afgelopen tijd “is gebleken dat uitvoering en toezicht op een aantal deelterreinen van het sanctiepakket beter kunnen”, geeft minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken toe in een brief aan de Tweede Kamer. Dit ligt volgens hem aan de snelheid waarmee de sancties tegen Rusland zijn ingevoerd en aan de “ongekende reikwijdte” van het pakket. De Kamer gaf eerder op donderdag aan dat Hoekstra te weinig overzicht had van de handhaving van de sancties.

De minister moest zelfs een debat onderbreken omdat hij niet de informatie had die de Kamer opeiste. ’s Avonds kwam die brief alsnog. De Kamer was blij met het overzicht, maar noemt de inhoud ervan “verontrustend”. Er had meer moeten gebeuren in de tussentijd: de oorlog duurt al meer dan een maand. Vrijdag spreekt de ministerraad pas over “bevoegde autoriteiten op het gebied van onroerend goed, kunst, niet-financiële dienstverlening en bedrijfseigendom” en werkgroepen die toezien op de sancties.

“Ja, er moet nog veel gebeuren, maar er is ook heel veel dat de departementen doen”, zegt Hoekstra daarover. “Echt niemand heeft zitten wachten.” Er zijn al veel zaken in werking gesteld, benadrukt hij. Hij wijst ook op de kleine 516 miljoen euro aan Russisch geld dat is bevroren in Nederland. “Maar je ontdekt steeds nieuwe dingen”, en er komen ook steeds nieuwe sancties bij. Maar partijen bleven met veel vragen zitten.

De antwoorden van Hoekstra stelden de partijen ook niet gerust. Ze vinden dat er sinds de oorlog begon te weinig is gebeurd om de sancties uit te voeren. Oligarchen kunnen nog steeds geld verdienen aan hun gebouwen die ze hier verhuren, aldus Jesse Klaver (GroenLinks). “Beschamend.” Meer partijen maken zich zorgen over vastgoed in Russische handen. De uitvoering gaat te traag en er wordt te weinig gecoördineerd op het hoogste niveau, vindt Lilianne Ploumen (PvdA). “De boten van de oligarchen zijn allang uitgevaren.”

Maar ook regeringspartijen zijn kritisch over het handelen van het kabinet. D66’er Sjoerd Sjoerdsma deelt de zorg van zijn collega’s dat Russen mogelijk aan de sancties weten te ontglippen. “De brief roept aanvullende vragen op”, zei Roelien Kamminga van de VVD. Zij wil weten hoe de uitvoering van de strafmaatregelen versneld kan worden. Don Ceder van de ChristenUnie vindt het “pijnlijk” dat 36 dagen na het begin van de oorlog en de afkondiging van de sancties in Nederland nog gesproken wordt over de uitvoering ervan.

https://nieuws.nl/algemee(...)ncties-kunnen-beter/

Wat een strategie van dit stuk stront weer :r
Alles blijven ontkennen en eroverheen praten en ontwijken
Dan roepen dat je de stukken niet bij de hand hebt
Dan tegen de muur gezet worden door de 2e kamer
Dan deze reactie pas omdat ontkennen niet meer kan
En gelijk zijn falen bagetaliseren

Om te :r :r
  vrijdag 1 april 2022 @ 16:37:14 #75
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_204295988
Trouwens de incompetentie van het kabinet is wel stuitend...

- Een boekhouder op Buitenlandse zaken. (Hi ha Hoekstra)
- Een buitenland kenner op Financiën... (Ki ka Kaag)

Draai dat nou maar weer gauw om! :Y

En nu laat ik mijn haren weer even kammen!

220128_1_gifdump53_49.gif
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:26:28 #76
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296369
NATIONAAL COÖRDINATOR 'MET GEWICHT' MOET SANCTIES RUSLAND AANJAGEN

Een nationale coördinator 'met gewicht' gaat de sancties die er tegen Rusland zijn aanjagen. Die persoon moet de regie pakken bij de uitvoering van de sancties. Dat liet Buitenlandminister Wopke Hoekstra weten na de ministerraad van vrijdag.
quote:
De minister kwam een dag eerder zwaar onder vuur te liggen in de Tweede Kamer over de trage realisering van de sancties.
Maandag hoopt Hoekstra bekend te kunnen maken wie degene moet zijn om de regie te nemen. Volgens Hoekstra moet de coördinator zorgen voor afstemming tussen de departementen. Hij kan ze 'aanspreken en aanjagen'. Bij veel strafmaatregelen zijn meerdere ministeries betrokken.
quote:
Het ongekende sanctiepakket tegen de Russen vanwege de inval in Oekraïne is voor veel ministeries 'onontgonnen terrein', aldus de bewindsman
De naam van de coördinator wordt maandag bekend, Hoekstra heeft wel al iemand in beeld, zegt hij. :')

https://www.bnr.nl/nieuws(...)ies-rusland-aanjagen

Onontgonnen terrein :') en waarom lukt het in het buitenland dan wel :? Om te :r
40 dagen oorlog en Wopke gaat beginnen :|W
Welke russische mongool heeft zijn bezittingen Nederland nu nog niet uit ?
Dan ben je echt te dom om te poepen :7
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:27:49 #77
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296380
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 16:37 schreef Bocaj het volgende:
Trouwens de incompetentie van het kabinet is wel stuitend...
- Een boekhouder op Buitenlandse zaken. (Hi ha Hoekstra)
Die 5.7 MILJARD aan uitgaven niet kan verantwoorden :') toen hij nog min van fin was
Er zijn mensen voor minder grote fraude de gevangenis in gegaan
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:33:59 #78
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296420
Juridisch rammelen de sancties tegen Rusland aan alle kanten: ‘Voor Hoekstra is het pijnlijk om toe te geven’

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over de Linden legt momenteel de laatste hand aan een proefschrift over de sancties die het Westen de laatste jaren aan Russische en Russisch-gezinde Oekraïense prominenten oplegde.
quote:
‘De uitvoering en handhaving hapert aan alle kanten.’
Verbaast het u dat Nederland zo veel moeite heeft om de sancties tegen Rusland in de praktijk te brengen?
Over de Linden: ‘Ja en nee. Ik heb eerder al gemerkt dat Nederland niet bovenop de sancties zat. Nederland handelt eerder reactief dan proactief. De oorlog in Oost-Oekraïne is al sinds 2014 gaande, maar dat werd hier lange tijd weggemoffeld. Dat vind ik een typisch Nederlandse houding. Frankrijk was al vooruit aan het denken over het uitvoeren van de sancties, maar de Nederlandse regering zoekt pas naar een oplossing nu de situatie in Oekraïne is geëscaleerd.’

In 2014 legde de EU Rusland ook al sancties op. Verliep de uitvoering daarvan soepeler?
‘Nee, toen bleek al dat de handhaving totaal niet op orde is :') . Vanuit Brussel kwam er een sanctieverordening, die de douane en banken moesten gaan uitvoeren. De douane moest bijvoorbeeld controleren of exportproducten op de sanctielijst voorkwamen. Het lijkt erop dat dat niet goed is gebeurd: die hele Krimbrug is gebouwd terwijl alle leveranties die te maken hadden met infrastructuur waren gesanctioneerd.

‘Juridisch gezien hebben we nu te maken met dezelfde sanctieverordeningen. Ze zijn alleen gigantisch uitgebreid: alles wat de politiek nu afkondigt, wordt aan die bestaande regelingen gehangen. Maar wat nu gebeurt, kan juridisch eigenlijk niet.’

Waarom niet?
‘Normaliter hebben we allemaal een ongestoord genot van eigendom. Als je een eigen woning hebt, staat die bij het Kadaster ingeschreven op jouw naam. Daar kan niet zomaar beslag op worden gelegd. Ook als een ander zegt dat jij een auto onrechtmatig verkregen hebt, raak je die niet ineens kwijt.

‘Je zou eerst de rechter ervan moeten overtuigen dat een Russische oligarch zijn eigendom onrechtmatig heeft verkregen. Nu hebben politici in Brussel gewoon afgekondigd dat tegoeden en woningen van de Russische oligarchen bevroren worden. Dat zij ‘de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne ondermijnen of bedreigen’ vind ik geen juridisch criterium om iemands bezit te bevriezen. Het is onbepaald, subjectief en gaat uit van veronderstellingen, in plaats van feiten.’

Is dat wat minister Wopke Hoekstra donderdag in de Tweede Kamer ‘juridische belemmeringen’ noemde?
‘Dat denk ik, ja. Ik denk dat minister Hoekstra is vastgelopen. Zonder nadere wet- en regelgeving kan het Kadaster niet zomaar informatie vrijgeven, en huizen en superjachten bevriezen. Het kadaster bibbert al bij het idee, denk ik. Bovendien staat het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar het Kadaster onder valt, niet genoemd als uitvoerder van de Brusselse regeling. Het ministerie van Financiën en de douane wel. Banktegoeden kunnen daarom wel bevroren worden.

‘De Europese Unie heeft wel een confiscatierichtlijn en een bevriezingsrichtlijn, maar die zijn niet gebruikt. Die richtlijnen geven exact aan wat er moet gebeuren: er moet binnen afzienbare tijd een rechter naar kijken. Pas daarna heb je duidelijkheid.

quote:
‘Voor Hoekstra is het pijnlijk om toe te geven dat dit juridisch niet klopt. Wij zijn een land met een opgeheven vingertje naar anderen. Hoekstra kan eigenlijk geen openheid geven, want dan gaat hij nog meer af. Hij zal daarom zwijgen tot hij een eurekamoment heeft, verwacht ik.’
:D :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.volkskrant.nl(...)e-te-geven~b246b91f/

Gelukkig is dit sujet een jurist en is dit zijn vakgebied :') _O- en ook daar blundert hij :r
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:36:23 #79
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296438
De ondraaglijke lichtheid van Wopke Hoekstra.

Zelenski sprak deze week de Kamer toe. In het debat daarna lukte het Wopke Hoekstra niet om uit te leggen waarom het moeilijk is om de Russen aan te pakken. Hoekstra’s nonchalance valt niet te rijmen met de urgentie van de situatie in Oekraïne. Het Nederlandse onvermogen om juist te handelen in een crisis zien we ook in de toeslagenaffaire. De rode draad: een algeheel gebrek aan urgentie. Is dat onmacht of onwil?

Luister naar de afgelopen politieke week

https://www.volkskrant.nl(...)tieke-week~b7736c9d/

Wopke moet zich dood schamen
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:13:21 #80
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204297820
Thomas van Groningen over Nederland die achterloopt met het bevriezen van tegoeden van rijke Russen

Nederland loopt nog steeds achter op onze buurlanden als het gaat om het bevriezen van tegoeden van rijke Russen. Tot ongenoegen van de Tweede Kamer. Politiek verslaggever Thomas van Groningen hoorde vandaag de oplossing:


een nieuwe coördinator :') _O- _O- _O-

https://op1npo.nl/2022/04(...)en-van-rijke-russen/

Die hadden ze nog niet op buza 8)7
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:48:05 #81
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298449
twitter


Wopke :')
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:50:00 #82
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298481
twitter


En afgemaakt live op tv *O* *O*
  vrijdag 1 april 2022 @ 20:00:44 #83
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298665
twitter

Nu ook nog even taalkundig afgemaakt *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door ikweethetookniet op 01-04-2022 20:48:47 ]
  vrijdag 1 april 2022 @ 21:14:12 #84
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  zaterdag 2 april 2022 @ 15:56:50 #85
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204306107
Gepruts bij de overheid: van de toeslagenaffaire tot de mislukte sancties

Of het nu gaat over de toeslagenaffaire of de Russische sancties. De politiek heeft veel wensen, de minister belooft een oplossing, maar het lukt niet. Waarom gaat het elke keer mis bij de overheid? "De regie mist."

In het debat donderdagavond was Wopke Hoekstra zichtbaar nerveus. De Kamer was woedend en had het debat uren geschorst. Waarom komen de sancties tegen Rusland niet goed van de grond? Straks hebben alle rijke Russen hun bezittingen gered.
quote:
Hoekstra stond te worstelen: het beleid was op papier prachtig, maar de uitvoering hapert.
Volgens minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra is het opleggen van sancties complex, omdat er zo veel verschillende ministeries bij betrokken zijn. Zo is het ministerie van Infrastructuur verantwoordelijk voor het aan de ketting leggen van Russische jachten, gaat het kadaster over de beslaglegging op een tweede huis en gaat De Nederlandsche Bank achter de bankrekening van rijke Russen aan.

Het resultaat is dat, hoewel de oorlog al 38 dagen gaande is, er slechts 516 miljoen euro aan Russisch geld is bevroren in Nederland. In België stonden ze halverwege maart al op 10 miljard euro.

Telkens gaat het mis
"In Nederland leunen we de hele tijd op systemen, we geloven daar blind in", zegt oud-Tweede Kamerlid Andre Bosman, die namens de Tweede Kamer voorzitter was van een onderzoekscommissie die uitvoeringsproblemen bij onder meer de Belastingdienst en het UWV onderzocht.

"We moeten niet de hele tijd vertrouwen op de systemen, er moet in dit soort crisissituaties juist snel iets gedaan worden. Er is actie nodig. Maar je ziet dat de regie dan mist. Dat zag je ook in bij de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen en de toeslagenaffaire. Er is een crisismanager nodig, die in tijden van crisis doorzettingsmacht heeft, dus zelfstandig belangrijke besluiten mag nemen."

Ook Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, die de misstanden door de overheid in de toeslagenaffaire aan het licht bracht, vindt dat noodzakelijk. Hij ziet ook overeenkomsten met de aanpak van de coronacrisis. "Daar werd in Nederland ook heel traag op gereageerd. Het duurde meer dan een maand na de uitbraak in China dat hier echt iets werd gedaan door het kabinet."

Geen draaiboek
Omtzigt zag dat daar, en hier opnieuw, niet één iemand verantwoordelijk wordt gemaakt. "Het is duidelijk dat het kabinet geen draaiboek had klaarliggen voor als er sancties worden opgelegd. En op pagina 1 van dat draaiboek had moeten staan wie er verantwoordelijk is. Wie gaat er achter de tweede huizen aan, wie gaat er achter de boten aan? Het is gewoon slecht voorbereid."

Hoekstra coördineerde de sancties binnen het kabinet. Inmiddels heeft hij een externe coördinator voor de sancties aangekondigd. Want volgens de Kamer gebeurde er door Hoekstra niet genoeg. Bosman wijst ook op het belang van een speciale crisismanager. "Misschien moet hij zeggen tegen andere bewindslieden: 'ik wil volgende week van je horen wat je hebt gedaan en hoe je het gaat aanpakken'."

Gegevens Belastingdienst
Omtzigt, die de Belastingdienst goed kent door zijn werk in de toeslagenaffaire, ziet iets opmerkelijks rond het sanctiebeleid. "Er wordt gezegd dat de Belastingdienst geen gegevens mag uitwisselen. Jullie kunnen dat zo goed, maar ze kunnen het nog steeds niet voor de oligarchen. Iemands belastingdossier uitpluizen lijkt me het eerste wat je moet doen. Er zijn bij dit soort vermogende Russen rulings gedaan door de Belastingdienst, dus die informatie is bekend. En er mogen in noodgevallen uitzonderingen worden gemaakt op de belastingwet. Dit lijkt me zo'n geval. "

Privacywet ligt dwars
Bosman wijst ook op de AVG, de privacywetgeving, waardoor het kabinet zegt dat het uitwisselen van gegevens over Russen op de sanctielijsten, niet mag. "Dat is een goed voorbeeld van het systeem dat iets niet toestaat."

Omtzigt is daar ook erg verbaasd over.
quote:
"We mogen bepaalde dingen niet van de AVG, de Europese privacywetgeving, zegt Hoekstra. Maar daar hebben België en Frankrijk ook last van en die hebben miljarden bevroren, dus hoe kan dat?
Het laat maar weer eens zien dat die AVG de Belastingdienst en rijke oligarchen beter beschermd dan de gemiddelde burger. Elke lokale amateurvoetbalclub komt in de problemen vanwege de AVG als ze een foto van een speler op hun website zetten. Maar rijke Russische oligarchen worden er goed door beschermd."

quote:
Op zijn wekelijkse persconferentie werd premier Rutte doorgevraagd op de problemen met de sancties en de toeslagenaffaire. Hij beloofde beterschap op beide dossiers. "Maar of het goed gaat, weet ik niet."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)eenkomsten-tussen-de

Maar of het goed gaat, weet ik niet :')

Tering lul dan stuur je het bij dat het alsnog goed gaat, incompetent stuk vreten dat je er bent o|O
  zaterdag 2 april 2022 @ 16:43:06 #86
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204306421
Probeer hier eens naar te luisteren zonder :r :r neigingen


Mij lukt het niet
pi_204306504
Beste @ikweethetookniet,

Wat Hoekstra of andere machtshebbers in dit land je ook aan mogen hebben gedaan. Je fixatie op hem is ongezond. Ik denk dat je baat hebt bij hulp, dat meen ik serieus. Misschien is dit ook iets waar de moderatoren van dit forum iets mee zouden moeten doen.
pi_204307424
Zonder te kijken wist ik wie deze topic had geopend. >:O
  woensdag 13 april 2022 @ 16:00:34 #89
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204424991

In Den Haag en Hilversum wordt nog een beetje om de hete brei heen gedraaid, maar de feiten zijn onverbiddelijk: CDA-leider Wopke Hoekstra is als politicus een teleurstelling gebleken. Dat zegt SYP WYNIA in zijn videogesprek met PIM VAN GALEN. ‘Hij begon met veel krediet, bij pers en publiek. Maar hij stelt in alles teleur, als CDA-leider, als CDA-lijsttrekker en nu ook als minister van Buitenlandse Zaken.’

CDA: op weg naar het einde?
De teleurstelling over Hoekstra markeert, zegt Syp Wynia, mogelijk de weg naar het einde voor het CDA. Overigens moet ook de VVD zich ook ernstige zorgen maken: na Rutte dreigt voor de VVD de Sahara.

We zijn wakker :7
pi_204425223
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2022 16:51 schreef Raw85 het volgende:
Beste @:ikweethetookniet,

Wat Hoekstra of andere machtshebbers in dit land je ook aan mogen hebben gedaan. Je fixatie op hem is ongezond. Ik denk dat je baat hebt bij hulp, dat meen ik serieus. Misschien is dit ook iets waar de moderatoren van dit forum iets mee zouden moeten doen.
Maakte heel Nederland zich maar zo druk over falende politici als deze user. Dan zou er wellicht nog eens wat veranderen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_204425609
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 16:27 schreef probeer het volgende:

[..]
Maakte heel Nederland zich maar zo druk over falende politici als deze user. Dan zou er wellicht nog eens wat veranderen.
Eens, ben het lang niet altijd eens met Ikweethetook niet maar het staat hem geheel vrij om hier welke politicus dan ook te bespreken, onder de aandacht te brengen of te bekritiseren. Wat meer mensen zouden wat kritischer mogen zijn op politici, helemaal als ze deel uitmaken van het kabinet.
  woensdag 13 april 2022 @ 17:25:51 #92
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204425742
Dank beiden ;) ^O^
pi_204425989
Hoekstra schijnt vanmorgen zijn teen gestoten te hebben. Misschien kan Ikweethetookniet daar een leuk topic over maken. Vergeet vooral de _O- _O- :'( :B niet !
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_204426257
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 17:51 schreef Pedroso het volgende:
Hoekstra schijnt vanmorgen zijn teen gestoten te hebben. Misschien kan Ikweethetookniet daar een leuk topic over maken. Vergeet vooral de _O- _O- :'( :B niet !
Sowieso de schuld van Jort Kelder, Gerrit Zalm en ABN AMRO :R ~O> :G })
  woensdag 13 april 2022 @ 18:20:38 #95
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_204426274
Het is dan ook wel een beetje klaar met die kleurloze dramapartij.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  woensdag 13 april 2022 @ 19:07:43 #96
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204426688
Daarna gaat het over Hoekstra. Kee schetst hoezeer de CDA-leider zelfs in het zeer rechtse kamp, waar hij graag bij wil horen, in ongenade is geraakt. Van Jole vraagt zich af of na het debat van vrijdag waarin hij niets bleek te weten nog wel serieus genomen wordt door zijn EU-collega’s. “Denk dat ze eerder met de minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg bellen.”

https://www.bnnvara.nl/jo(...)-hoekstra-glijdt-uit

:7
  donderdag 9 juni 2022 @ 20:40:38 #97
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205007946
De missie van Wopke Hoekstra

Vijf maanden is CDA-leider Wopke Hoekstra nu minister van Buitenlandse zaken. En dat in tijden van oorlog. Hij is voorstander van het leveren van zware wapens en harde sancties tegen Rusland. Ondertussen wil Oekraïne kandidaat-lid worden van de EU en is Nederland een van de landen die op de rem trappen. Vanavond is Hoekstra te gast voor een uitgebreid gesprek. We spreken hem over de oorlog, over Europa en over de relatie met Rusland.

Nieuwsuur dus, daar gaat hij weer shinen met zijn 5 zetels in de peilingen :') _O- _O-
  woensdag 15 juni 2022 @ 11:24:04 #98
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 29 juni 2022 @ 18:07:38 #99
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205182362
twitter


Lekker bezig :')
  woensdag 29 juni 2022 @ 19:56:15 #100
55581 L3viathan
Hollywood Hootsman
pi_205183468
quote:
6s.gif Op woensdag 29 juni 2022 18:07 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Lekker bezig :')
Heel mooi dit
Just a fool will play tricks on Angus McSix
  woensdag 29 juni 2022 @ 20:15:53 #101
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205183744
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2022 19:56 schreef L3viathan het volgende:
Heel mooi dit
Ondanks
Nieuwe bestuurscultuur van Kaag
Nieuw elan van Rutte
Zwaluwstaarten en fijn slijpen van Wopke

:') _O- _O-
  zaterdag 2 juli 2022 @ 09:28:38 #102
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205207615
’Boerenpartij’ CDA koerst af op afgrond vanwege stikstofdebat. *O* *O*

’Onze achterban is woest’

Godvrezend en met grond onder de nagels vormden boeren en plattelanders ooit de ruggengraat van de christendemocratie, en de landelijke politiek. Nu geeft ditzelfde CDA zijn fiat aan vlijmscherpe Haagse stikstofplannen en laat die vrijwel ongewijzigd de Tweede Kamer passeren. Is dit in de provincie nog wel uit te leggen of spiest het CDA zich in zijn eigen mestvork? „Onze achterban is woest.”

Arjan Tolkamp, boer in de Achterhoek en Statenlid voor het CDA , begrijpt de woede onder zijn collega’s. „Hoe stom kun je zijn om als regering alleen stikstofdoelen te formuleren voor de landbouw, en niet gelijk voor de rest?”

https://www.telegraaf.nl/(...)anwege-stikstofdebat

Op naar de nul zetels _O_ ^O^
  zaterdag 2 juli 2022 @ 12:25:51 #103
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205209437
CDA door het stof tegenover boerenleden in 'waardeloze situatie'

CDA-Kamerlid Derk Boswijk is in een zwaar gesprek met boerenleden en provinciale bestuurders van zijn partij door het stof gegaan. "Het spijt me dat jullie in zo'n waardeloze situatie zitten met zoveel onzekerheid", zei hij tegen CDA-leden op de Dag van de Christendemocratie.
quote:
Partijleider Wopke Hoekstra sloot zich daarbij aan en noemde het "waardeloos ook voor veel van jullie thuis aan de keukentafel".
"Dat hadden wij voor een groot deel kunnen voorkomen. Dat spijt me en dat steekt me ook", zegt Boswijk. Hij zegt zich te hebben verzet tegen de veelbesproken stikstofkaart van Nederland die het kabinet heeft gepresenteerd.

quote:
Hoekstra geeft toe dat er fouten zijn gemaakt "als dit de ontvangst is van iets waar lang op gestudeerd is, lang aan gewerkt is". Het CDA moet ook zijn eigen rol hierin "ruiterlijk erkennen", zegt hij.
:') _O- _O- _O-

Teleurstelling
De voorman van de regeringspartij voegt toe "dat ik ook zou steigeren, dat ik ook razend zou worden op het moment dat je het gevoel hebt: ik wil wel door, maar ik kan niet". Zorgen voor "fatsoenlijke natuur" past ook bij het CDA, maar daarnaast moet het kabinet "zorgen voor een goede boterham voor onze boeren".

Veel leden die tijdens de sessie het woord namen, vaak lokaal politiek actief en betrokken bij de agrarische sector, zijn verbolgen over de positie van het CDA. Ze uitten hun teleurstelling in de partijtop en vooral partijleider Hoekstra. Er is veel kritiek op de stikstofkaart, maar verschillende leden eisen ook dat de stikstofnormen in natuurgebieden (de zogenoemde kritische depositiewaarde) worden losgelaten.

Boos
Jo-Annes de Bat, provinciebestuurder in Zeeland: "Wat er gebeurt is gewoon echt fout. Het móét anders." Hij stelt onder meer voor om zelf met maatregelen te komen om boeren meer perspectief te geven. "Want Staghouwer gaat het niet lukken", zegt hij over landbouwminister Henk Staghouwer.

De Bat heeft weinig goede woorden over voor de houding van het kabinet. "Als je het voor elkaar krijgt als kabinet om werkelijk álle partijen in Zeeland, de boeren, de industrie, de natuur én de politiek, boos te krijgen, dan doe je echt wat fout."

Kloof
Eddy van Hijum, gedeputeerde in Overijssel, zegt dat de kloof tussen zijn provincie en Den Haag als "gigantisch" wordt ervaren. Hij ziet dat boeren soms ziedend zijn op het CDA. "Er zijn echt mensen die zeggen: wat dóé je nog bij die club."

https://www.msn.com/nl-nl(...)4594947048309dbb51f8

Nou Wopke weer lekker bezig :blauwoog: :|W
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:46:25 #104
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212415
Partijleider toont zich niet bereid roer om te gooien

CDA’ers pakken Hoekstra aan om stikstof: ’Dit kan onze partij kapot maken’ *O* *O*

quote:
CDA-leider Wopke Hoekstra heeft tijdens een ledenraadpleging over stikstof in Nijkerk ongenadig ervan langs gekregen. Meerdere CDA-leden verwijten hem onzichtbaarheid en een gebrek aan leiderschap.
_O_ _O_ ^O^

Ze willen dat hij terug gaat naar de tekentafel en het stikstofroer drastisch omgooit. Maar daartoe toont de christendemocraat zich niet bereid.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-partij-kapot-maken



Die kop :D _O- _O- _O-
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:53:16 #105
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212554
quote:
Ook partijleider Wopke Hoekstra erkende dat zijn partij en het kabinet een valse start hebben gemaakt met de stikstofplannen. "Ik ben hier gekomen om goed te luisteren. In dit dossier zijn allerlei dingen niet goed gegaan."
:') :') _O- _O-

"Als je het voor elkaar krijgt als kabinet om werkelijk álle partijen in Zeeland, de boeren, de industrie, de natuur én de politiek, boos te krijgen, dan doe je echt wat fout", zei De Bat bij de bijeenkomst. Zo'n honderd leden zijn afgekomen op de bijeenkomst met partijleider Hoekstra, fractievoorzitter Heerma en Kamerlid Boswijk

"Doe dit onze partij niet aan", zei ze tegen Hoekstra. "Dit voorstel heeft de potentie om onze partij van onderop kapot te maken." Ze kreeg een groot applaus.

https://www.omroepzeeland(...)erde-de-bat-is-woest

Wopke: Hier zijn dingen niet goed gegaan 8)7 Je bedoelt ook hier heb je massief gefaald net als bij de toeslagen affaire :') Hoe lang nog deze idioot aan het roer :?
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:55:10 #106
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212605


Beste boeren, we gaan het wat fijn slijpen en dan zwaluwstaarten en dan komt het allemaal goed :') :r
pi_205212610
Ik kan ontzettend veel dingen/zaken benoemen die Hoekstra verkeerd doet,

maar,

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
pi_205212659
Nou boeren. Veel succes met de BBB. :')
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:58:54 #109
3542 Gia
User under construction
pi_205212683
quote:
6s.gif Op woensdag 29 juni 2022 18:07 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Lekker bezig :')
PvdD - Oudehand? Ze heet toch Ouwehand!
  zaterdag 2 juli 2022 @ 17:00:53 #110
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212716
Israël niet blij met bezoek Wopke Hoekstra aan ’terreurorganisatie’

Wopke Hoekstra heeft tijdens zijn eerste bezoek aan Israël als minister van Buitenlandse Zaken zijn gastheer enigszins geschoffeerd door ook af te spreken met vertegenwoordigers van de Palestijnse ngo Al-Haq, die vorig jaar door Israël officieel tot een terreurorganisatie werd verklaard. :') _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)n-terreurorganisatie

Ook hier gaat alles goed :blauwoog:
pi_205212723
Wopke fantopic _O_
  zaterdag 2 juli 2022 @ 17:02:01 #112
3542 Gia
User under construction
pi_205212740
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 16:55 schreef Raw85 het volgende:
Ik kan ontzettend veel dingen/zaken benoemen die Hoekstra verkeerd doet,

maar,

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
Mwa, ik lees het graag. Vooral doorgaan! ^O^
  zaterdag 2 juli 2022 @ 21:11:23 #113
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205215561
Onbegrip over Hoekstra

Zíjn woorden werden voor een groot deel met begrip ontvangen. Boswijk, die afgelopen dagen niet naar Den Haag wilde omdat zijn gezin thuis bezoek had gekregen van boze boeren, kreeg er ook waardering voor, complimenten. Voor Wopke Hoekstra gold dat niet. De CDA-leider zei dat hij bereid was „ruiterlijk te erkennen wat wij niet goed doen”. Er waren volgens hem „allerlei dingen niet goed gegaan”. Hoekstra: „Als dit de ontvangst is van iets waar lang op gestudeerd en lang aan gewerkt is, dan moeten we constateren, ook ik, dat er kennelijk echt iets van de rails is gegaan.”

Voor de aanwezigen was het niet genoeg. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde in Zeeland: „Na deze mooie woorden is het ook belangrijk om te benoemen wat er niet goed is gegaan. We moeten erkennen dat het ook echt anders moet. Mij interesseren de verkiezingen van volgend jaar helemaal niets. Wat gebeurt is gewoon écht fout.”

De Bat stelde voor deze zomer zélf een perspectief voor boeren te schrijven. „Want Henk Staghouwer [minister van Landbouw, CU] gaat dat niet lukken.”

Eddy van Hijum, gedeputeerde in Overijssel, deed een oproep aan de fractie van de Tweede Kamer én aan Hoekstra. „Zadel provincies niet met een onrealistische boodschap op.” Zonder perspectief aan de boeren, zei hij ook, is de stikstofreductie „een bestuurlijke opdracht die ik niet ga accepteren”. Van Hijum noemde de kloof tussen de provincie en Den Haag „gigantisch”. „Er zijn mensen die tegen me zeggen: wat doe je nog bij die club, gooi alsjeblieft je kont tegen de krib. Ik zie dat Derk de goede dingen doet, maar Derk kan het niet alleen.”

‘Jullie moeten je schamen’
quote:
Wopke Hoekstra, die tussen fractievoorzitter Pieter Heerma en Derk Boswijk in zat, knikte, knikte en knikte mee. Hij hoorde leden zeggen dat de doelen van tafel moesten, dat „de partij van onderop kapot gemaakt wordt” als er niks zou gebeuren, over twijfel van boeren of ze nog op het CDA moesten stemmen. Hij stopte pas met knikken toen een CDA’er zei: „Dat CDA’ers hebben toegestaan dat dit naar buiten kwam op deze manier, dat is jullie diep verwijtbaar, daar moeten jullie je diep voor schamen.”

En hij bleef ook bewegingloos voor zich uit kijken toen hij van Jan Arie Koorevaar, fractievoorzitter van het CDA in het Zuid-Hollandse Molenlanden en melkveehouder, hoorde: „Waar was jij, Wopke? Waar was jij als partijleider?” Van Koorevaar kreeg Hoekstra ook een rode boerenzakdoek – het symbool van demonstrerende boeren. „Voor aan je auto, of aan je vliegtuig, want volgens mij ben je daar vaker mee.” De zakdoek verdween in de broekzak van Hoekstra en kwam daar de rest van de dag niet uit. Waar voor Boswijk steeds applaus had geklonken, bleef dat bij Hoekstra vaak weg
:') _O- _O- .

Al langer twijfels
De kritiek klonk zaterdag voor het eerst hardop, maar al sinds het begin van zijn partijleiderschap klinkt er twijfel over Hoekstra. Meteen na zijn aantreden wilde hij wijzigingen aanbrengen op het verkiezingsprogramma die veel CDA’ers veel meer bij een liberaal vonden passen. De vraag of hij wel écht een christen-democraat is, is sindsdien nooit verdwenen. En ook: wíl hij wel leider van het CDA zijn?

Dezelfde vragen klonken deze zaterdag, in de wandelgangen, opnieuw. Op het hoofdpodium, na de stikstofsessie, las Hoekstra achter een katheder een verhaal op over het CDA als gemeenschapspartij, over het belang van ‘samen’. De Belgische Sammy Mahdi, voorzitter van de Vlaamse equivalent van het CDA, de CD&V, was er ook. Vorige maand stopte hij als staatssecretaris Asiel en Migratie om de Vlaamse christen-democratische partij te leiden. Mahdi stond midden op het podium, vertelde – met humor – uit zijn hoofd en kreeg de zaal zichtbaar beter mee. Hij sprak over het belang van rentmeesterschap, over politiek van idealen. Het contrast had niet groter kunnen zijn.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)as-je-wopke-a4135362

Wopke je bent:
Ongeschikt
Keihard genaaid door de VVD

:R :W
  zaterdag 2 juli 2022 @ 23:21:58 #114
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205217465
twitter


:') _O- _O-
  zondag 3 juli 2022 @ 12:59:53 #115
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205220848
-Michel Mulder- 'Een luisterend briefje aan Wopke Hoekstra'

Samen staan we voor grote uitdagingen in ons land. Juist daarom is het belangrijk met elkaar het gesprek aan te gaan. Naar elkaar te luisteren. Dat is ook wat onze politici en bestuurders iedere dag doen.
— Wopke Hoekstra (@WBHoekstra) June 29, 2022

Uiteraard was jouw oproep dat wij 'samen' voor grote uitdagingen staan een farce, want waar wij werkelijk voor staan zijn grote transities in dit land, gezien het feit dat dit volksvijandige parlement aanstuurt op fundamentele en onomkeerbare wijzigingen in de Nederlandse cultuur, structuur en samenleving zoals wij - de Nederlanders - die in eeuwen hebben opgebouwd.

Waarschijnlijk hebben jullie tijdens jullie overdadige borreluurtjes in de Haagse achterkamertjes iets te vaak naar social media fenomeen Alex Soze geluisterd, want zijn "alles kan kapot," zijn jullie op genadeloze en onmenselijke wijze met een welhaast satanisch genoegen aan het uitvoeren.

Mag ik het van een werkelijk stuitende blinde kortzichtigheid en hypocrisie vinden getuigen dat jij oproept tot de dialoog, en het luisteren naar elkaar, terwijl jullie als Haagse kliek al jarenlang de stem van de kiezer niet alleen verkrachten, maar deze ook nog met een nimmer vertoonde arrogantie de dag na de verkiezingen in de zelfde kliko flikkeren als waar onze nutteloze stemmen bij het kiezen in gedeponeerd zijn.

quote:
Het 'luisteren' begint in het Haagse al tijdens de verkiezingscampagnes, waarin voor die linkse kartelkliek onwelgevallige rechtse partijen al bij voorbaat uitgesloten worden, of ze de verkiezingen nu winnen of niet.
:o

Andere staaltjes van het luistervermogen van de Haagse politiek zijn terug te vinden in o.a. het Oekraïne referendum, de Nee-stem tegen de Europese grondwet in 2005 en het referendum tegen de sleepwet, allen zaken waarin het Nederlandse volk duidelijk een keihard nee liet horen, maar waarin jouw Haagse kliek via inlegvelletjes of iets gewijzigde onderbouwing toch haar zin doordrukt, of nog gaat doordrukken.

Als er in Nederland één groep is die doof en blind is voor de stem der burgerlijke meerderheid dan is het die Haagse roversbende wel - tenzij die stem uiteraard een zelfs linkse minderheid betreft - en een beroep op het luisterend vermogen van de burger, nu het gierwater aan de Haagse lippen staat, is niet alleen een gotspe, maar zelfs een 'realiteitszin' die de normale krankzinnigheid van de Haagse politiek ver te boven gaat.

quote:
Ben je geestesziek als je een oproep doet tot luisteren, als je zelf alle smeekbedes van Groningers en toeslagenouders jaren naast je neergelegd hebt? In mijn bescheiden mening ben je dan niet alleen geestesziek, maar ook tot op het bot verrot.
https://www.dagelijksesta(...)e-aan-wopke-hoekstra

Nou Wopke, kom er maar weer in met een dosis prietpraat :|W :r
  zondag 3 juli 2022 @ 13:27:35 #116
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205221081
Hoe lang blijft Wopke Hoekstra nog CDA-leider?

Het CDA is van oudsher een partij van mensen die aardig doen tegen elkaar.Ze steken elkaar wel messen in de rug, maar nooit zichtbaar. Dat maakt de CDA-bijeenkomst van gisteren in Nijkerk opzienbarend. Gevierd werd 'de dag van de christendemocratie', ingesteld toen die christendemocratie oppermachtig was.

Gisteren werd de bijeenkomst een martelkamer voor partijleider Wopke Hoekstra. Toen hij zichzelf beschikbaar stelde als lijsttrekker voor de verkiezingen van 2021 zal hij gedacht hebben aan een stralende toekomst. Misschien werd hij wel premier.

quote:
Sindsdien verloor hij twee verkiezingen, is zijn partij in alle peilingen weggezakt en gekrompen onder de tien zetels. En steeds openlijker geven CDA-prominenten de schuld aan Wopke. Jan Arie Koorevaar: „Waar was jij, Wopke? Waar was jij als partijleider?” Van Koorevaar kreeg Hoekstra ook een rode boerenzakdoek – het symbool van demonstrerende boeren. „Voor aan je auto, of aan je vliegtuig, want volgens mij ben je daar vaker mee.”
Hij was zeker niet de enige. Er zijn niet veel CDA-ers die veel vertrouwen hebben in de electorale toekomst van hun partij.
quote:
Maar met Wopke aan het roer wordt het zeker niks.
Het vertrouwen van CDA-kiezers in Hoekstra heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zijn imago staat al lange tijd onder druk, maar voor het eerst staat nog niet de helft van zijn achterban (42 procent) achter hem.

https://www.welingelichte(...)-nog-cda-leider.html

42% en gewoon blijven zitten :|W
  maandag 4 juli 2022 @ 12:30:00 #117
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205233828
Nieuwe ellende dreigt voor boer: Brussel kijkt ook naar ons mestbeleid

Midden in de stikstofcrisis dreigt nieuw onheil voor Nederlandse boeren. Volgens Haagse bronnen velt de Europese Commissie mogelijk nog deze week een oordeel over ons mestbeleid. Dat ziet er niet gunstig uit, melden ingewijden.

quote:
Ons land dreigt de zogeheten mestderogatie te verliezen, waardoor er per direct minder mest uitgereden mag worden. Dit leidt tot torenhoge rekeningen voor veehouders die hun mest dan moeten laten afvoeren. Een andere optie is dat ze het mes in hun veestapel zetten. In politiek Den Haag houdt men de adem in voor het Brusselse besluit. De boerenprotesten zijn nu al hevig. Maandag staan nieuwe acties op stapel.
:D :D

Nadat de vlam al in de pan sloeg bij de VVD, waar leden eisten dat de stikstofplannen op de schop gaan, is de boot nu aan bij het CDA. Provinciebestuurders hekelden zaterdag partijleider Wopke Hoekstra voor zijn gebrekkige leiderschap en manen hem eveneens om de stikstofkoers te wijzigen. Johan Remkes is aangesteld als bemiddelaar tussen boeren en het kabinet.

https://www.telegraaf.nl/(...)-naar-ons-mestbeleid

Ook dit heeft Wopke weer prima voor elkaar gekregen in Brussel |:)
Nu stront aan de knikker, weer eens wat anders dan stikstof :blauwoog: _O-
  maandag 4 juli 2022 @ 13:20:16 #118
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_205234344
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 12:50 schreef BasEnAad het volgende:
Ik zie het verschil tussen de VVD en het CDA niet.
Ik wel, zetels.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  donderdag 7 juli 2022 @ 20:32:44 #119
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205270691
CDA’ers vinden dat hún leider, minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra, zichzelf weleens meer mag laten zien als partijman

. Ze denken dat hij geniet van zijn rol in het kabinet, maar hoeveel hart heeft hij voor het CDA? Leden klagen dat ze hem sinds hij partijleider is nooit een inspirerend christen-democratisch verhaal hoorden vertellen.

quote:
In de partijtop is nu afgesproken dat fractievoorzitter Pieter Heerma maar wat meer het gezicht van het CDA moet worden. Het is nu zíjn opdracht om kiezers te laten zien dat het CDA ook standpunten durft in te nemen die tegen de coalitieafspraken in gaan.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)de-zomer-in-a4135842

:') :') _O- Pieter komt Wopke ff redden van de ondergang _O-
  vrijdag 8 juli 2022 @ 16:29:22 #120
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205277802
quote:
Welk punt denkt Von Meijeren hier te maken?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205278141
Zolang het christendom aanhang blijft verliezen, zal het CDA aanhang blijven verliezen.
pi_205278758
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 16:55 schreef Raw85 het volgende:

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
Dit. Dat elke reactie volstaat met smileys spreekt ook wel boekdelen.
  zondag 7 augustus 2022 @ 18:01:02 #124
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205574775
twitter


Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
pi_205574825
quote:
6s.gif Op zondag 7 augustus 2022 18:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
Ik heb Omtzigt gestemd maar ik zie hem niet als een partijleider, daar is hij te autistisch voor. Mocht hij zich aansluiten bij BBB dan zie ik ze wel in een klap de grootste partij worden.
  zondag 7 augustus 2022 @ 18:58:16 #126
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_205575171
quote:
6s.gif Op zondag 7 augustus 2022 18:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
Politieke strategie op het hoogste niveau van 🚜 @fuckroeper
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 16:49:39 #127
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205655655
Jaar na val Kabul :o

Minister Hoekstra: 'Zo snel mogelijk overige 500 Afghanen evacueren' :') _O- _O- _O-

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken zegt nog altijd zijn best te doen om de honderden Afghanen die op evacuatie wachten zo snel mogelijk over te brengen naar Nederland. "We proberen dat op de kortst mogelijke termijn", vertelt hij aan RTL Nieuws. Hij spreekt de suggestie tegen dat de evacuatiepogingen stilletjes zouden worden afgebouwd.

quote:
Zondagavond kwam het nieuws naar buiten dat er nog altijd 496 mensen wachten om geëvacueerd te worden naar Nederland.
:') :') Het gaat om mensen die in Afghanistan voor de Nederlandse overheid hebben gewerkt, bijvoorbeeld als tolk of als beveiliger.

Oud-voorzitter Anne-Marie Snels van defensievakbond AMFP vertelde toen tegen RTL Nieuws dat ze sterk het gevoel heeft dat de inspanningen om de Afghanen te evacueren stilletjes worden afgebouwd door Nederland. "Mensen wachten vaak maanden op antwoord of horen gewoon niks meer", reageerde ze.

Juist veel vaart
quote:
Maar volgens de minister is daar absoluut geen sprake van en is er juist de afgelopen weken veel vaart gebracht in het overbrengen van mensen. "Daar moeten we gewoon mee doorgaan, want dat is de afspraak die we gemaakt hebben en de plicht die we voelen", zegt hij.
:|W :') _O- _O- _O-

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ndse-zaken-evacuatie

Wopke die niets doet en mensen in de steek laat ......
Wopke die voor de camera het tegenovergestelde beweert met droge oogjes ..

Je verwacht het niet _O- _O-
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 16:56:18 #128
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205655690
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 16:49 schreef ikweethetookniet het volgende:
Jaar na val Kabul :o

Minister Hoekstra: 'Zo snel mogelijk overige 500 Afghanen evacueren' :') _O- _O- _O-

Om je te bescheuren ja, mensen die wellicht hun leven niet zeker zijn en geëvacueerd moeten worden. Ik snap die smileys wel!
pi_205655734
"Mensen wachten vaak maanden op antwoord of horen gewoon niks meer", reageerde ze.

Ja, het is zomerreces kut. Natuurlijk doet sommige politiek dan niets.
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 17:12:43 #130
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205655788
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 16:56 schreef EinarBoe het volgende:
Om je te bescheuren ja, mensen die wellicht hun leven niet zeker zijn en geëvacueerd moeten worden. Ik snap die smileys wel!
Als je een jaar na dato nog gaat roepen dat er nog wat moet gebeuren dan is het inderdaad om te janken ;)
Dat verantwoordelijken daarvoor bestraft moeten worden mag ik hier niet posten
Dus dan maar veer in hun reet persen
pi_205655944
Laat Hoekstra maar lekker zitten, het CDA zakt steeds verder weg in de peilingen
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 09:42:32 #132
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205683299
Frits Wester over stikstofuitspraken Hoekstra: 'Coalitiegenoot D66 niet blij'

"Dat CDA-partijleider zich een keer zou gaan mengen in de stikstofdiscussie begon wel tijd te worden." Dat zegt Frits Wester over het standpunt dat Hoekstra nu inneemt in het stikstofdebat: "In zijn eigen achterban rommelt het al een tijdje rond deze discussie. Dat Hoekstra de deadline voor het halen van de nieuwe stikstofnorm nu denkt bij te kunnen stellen, zal bij coalitiegenoot D66 slecht vallen."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)litiegenoot-d66-niet

Frits: zelf binnen CDA Wopke moet een schop onder zijn hol hebben :D _O-
pi_205683471
Mona Keizer kon terecht haar spullen pakken nadat zij zoiets flikte
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:18:26 #134
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_205683594
Er zijn onderhand zoveel crisissen dat ze amper nog weten welke het beste als eerste opgelost kan worden. Vaak zijn ze ook nog met elkaar verweven, en beïnvloeden ze elkaar.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:27:35 #135
408813 crew  trein2000
pi_205683663
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:05 schreef Raw85 het volgende:
Mona Keizer kon terecht haar spullen pakken nadat zij zoiets flikte
Rutte bazelt nu iets over “partijleider”, maar ik zie het fundamentele verschil ook niet. Hoogstens kun je stellen dat dit net wat minder heftig is (helemaal niet of wat later zit nog wel verschil tussen) maar ik vind het ook opvallend.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:34:53 #136
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_205683718
Ik denk dat, als Mona Keijzer dit gezegd had, ze inderdaad weer haar biezen had kunnen pakken. Quod licet Iovi, non licet bovi, zeg maar.

Terzijde: als ik Remkes was zou ik mijn opdracht nu ook teruggeven. Wat heeft het nog voor zin voor andere partijen dan de boeren om daar aan tafel te gaan zitten als het politieke spel over de stikstofdoelen nu openlijk op de wagen is? Andy Palmen (Greenpeace) gaf maandag al zijn cynische analyse van het proces ("wij zijn alleen maar uitgenodigd om het speelveld te verbreden en de aandacht af te leiden van het kabinet") en dat zag hij niet verkeerd.
Never explain, never apologize.
pi_205683727
quote:
In een interview met het AD zei Hoekstra dat het doel uit het coalitieakkoord om de stikstofuitstoot in 2030 te hebben gehalveerd, „niet heilig” is. Rutte vindt dat er „staatsrechtelijk vraagtekens” bij te plaatsen zijn als een lid van het kabinet dat zegt. Maar hij wijst erop dat Hoekstra als CDA-leider wat meer bewegingsvrijheid geniet. „Het kan denk ik net.”
Het kan denk ik net....
Tering zeg. Wat is dit voor politiek?
:')
pi_205683734
Ik gok dat Rutte Hoekstra achter de schermen helemaal verrot heeft gescholden
pi_205683762
Je zou toch denken dat CDA'ers inmiddels oppassen bij interviews aan het AD. :D
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:41:03 #140
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_205683777
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:39 schreef Bananenpap het volgende:
Je zou toch denken dat CDA'ers inmiddels oppassen bij interviews aan het AD. :D
Als ze het interview aan Volkskrant of Trouw zouden geven, komt het uiteindelijk toch bij dezelfde organisatie terecht.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:41:16 #141
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_205683779
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:27 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Rutte bazelt nu iets over “partijleider”, maar ik zie het fundamentele verschil ook niet. Hoogstens kun je stellen dat dit net wat minder heftig is (helemaal niet of wat later zit nog wel verschil tussen) maar ik vind het ook opvallend.
Als Rutte Hoekstra eruit gooit dan valt het kabinet en komen er nieuwe verkiezingen. Dat ziet Rutte dus niet zitten.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:51:04 #142
408813 crew  trein2000
pi_205683855
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:36 schreef Raw85 het volgende:
Ik gok dat Rutte Hoekstra achter de schermen helemaal verrot heeft gescholden
Zou je denken :D
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205683878
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:36 schreef Raw85 het volgende:
Ik gok dat Rutte Hoekstra achter de schermen helemaal verrot heeft gescholden
Ha! Potverdorie man, wat krijgen we nou zeg! Haha. Doe even normaal man. Flapdrol! Haha!
You need to be cold to be queen.
pi_205683941
Ah een kabinetscrisis, kan er ook nog wel bij
pi_205683943
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:52 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Ha! Potverdorie man, wat krijgen we nou zeg! Haha. Doe even normaal man. Flapdrol! Haha!
Het is een publiek geheim dat Rutte nogal tekeer kan gaan tegen mensen om hem heen
pi_205683971
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:59 schreef Raw85 het volgende:

[..]
Het is een publiek geheim dat Rutte nogal tekeer kan gaan tegen mensen om hem heen
Dat zal ongetwijfeld zo zijn maar ik kan me er helemaal niks bij voorstellen.
You need to be cold to be queen.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 11:03:04 #147
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205683981
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 11:01 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Dat zal ongetwijfeld zo zijn maar ik kan me er helemaal niks bij voorstellen.
Die vent is echt niet zo'n doetje als-ie voor de media speelt, hoor.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 11:03:31 #148
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_205683984
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 11:01 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Dat zal ongetwijfeld zo zijn maar ik kan me er helemaal niks bij voorstellen.
Misschien gooit 'ie achter de schermen wel vaasjes tegen de muur.

T'is voor het volk een briljant acteur, maar ondertussen.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 11:08:21 #149
408813 crew  trein2000
pi_205684025
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:59 schreef BeriBeri het volgende:
Ah een kabinetscrisis, kan er ook nog wel bij
Zo ver zijn we nog niet hoor. Maar dit dossier heeft vanaf het begin wel die potentie gehad. (Asiel ook overigens)
En vergeet de PS niet…
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205684856
Wopke heeft nu een baard. @ikweethetookniet
pi_205684947
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 11:03 schreef Tijn het volgende:

[..]
Die vent is echt niet zo'n doetje als-ie voor de media speelt, hoor.
Appeltje eten op de fiets. Vervolgens slaande deuren in het Catshuis.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 12:54:03 #152
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205685058
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 12:45 schreef Dutchguy het volgende:

[..]
Appeltje eten op de fiets. Vervolgens slaande deuren in het Catshuis.
Stukje schizofrenie.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:04:07 #153
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685196
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 12:37 schreef Zipportal het volgende:
Wopke heeft nu een baard. @:ikweethetookniet
Net als Hugo :')
Ook dat is weer gejat en kansloos om dat blote billen gezicht wat serieuzer over te laten komen :')
Alles maar dan ook alles proberen ze om overeind te blijven, behalve vakkennis en de dialoog
Het zijn mongolen })
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:11:59 #154
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685268
CDA-bom onder stikstofdeal: Kamer terug van reces voor spoeddebat na uitspraken Hoekstra *O* *O*

De CDA-breuk met een cruciaal deel van de coalitiedeal over stikstof leidt tot spanning binnen de regering. Na ‘uitvoerig’ overleg vanochtend is premier Mark Rutte kritisch over CDA-leider Wopke Hoekstra: ,,Dit moet een uitzondering blijven.” De Kamer komt terug van reces voor een spoeddebat.

Rutte hield zich in voor de camera's, vanochtend voor de eerste ministerraad na de zomerstop. Maar de premier oogde duidelijk ontstemd over de breuk met het coalitieakkoord die Wopke Hoekstra vandaag voorstelt in gesprek met deze site.

Het CDA wil de stikstofdeadline oprekken naar 2035. Daarmee breekt Hoekstra met de coalitieafspraak om al in 2030 overal de stikstofuitstoot genoeg omlaag te brengen. In het Catshuis-overleg zou Hoekstra gisteravond wel verteld hebben over dit plan, maar coalitiegenoten reageren vandaag gepikeerd.

,,We hebben elkaar uitvoerig gebeld vanochtend", zei Rutte bij de ingang van zijn ministerie. ,,Dat interview in het AD deed de wenkbrauwen fronsen. Staatsrechtelijk is de vraag: kan je dit doen als lid van het kabinet? Ik denk dat je als partijchef, dat is Hoekstra, wat meer ruimte hebt om je partijpolitiek te uiten. Daar is wel enige ruimte, dit kan net, zeg ik, maar het moet een uitzondering blijven.” Staatsrechtelijk is het op het randje, stelt de premier streng.

quote:
Hoekstra: ' We zitten nu in een impasse'
:') :')

Eenheid kabinet
De eenheid van kabinetsbeleid is heilig in de politiek. Toen Mona Keijzer zich vorig jaar als staatssecretaris openlijk tegen de coronapas keerde, werd ze direct ontslagen uit het kabinet. Bij dit thema ligt het overigens anders: binnen de coalitie gaan meer stemmen op om aan de deadline te morrelen, zo bleek eerder.

De Tweede Kamer keert waarschijnlijk volgende week terug van het zomerreces voor een spoeddebat over de kwestie. Oppositie-Kamerlid Geert Wilders (PVV) heeft een meerderheid achter zijn verzoek gekregen: ,,En dat wordt tijd. Dit is een coalitie in ontbinding. De mensen thuis, boeren, gezinnen met geldproblemen: die moeten toch weten of het kabinet met één mond spreekt? Zijn ze nu wel of niet voor die stikstofdeadline van 2030? Van mij mag ‘ie overboord, maar de mensen moeten weten hoe het kabinet daarover denkt.”

Rutte
Inhoudelijk wilde premier Rutte zelf niet op de CDA-bom ingaan: ,,Er loopt een proces met Remkes, dat moeten we de ruimte geven. Dus hier gaan we inhoudelijk niet op reageren.” Of Hoekstra nu een bom onder het coalitieakkoord legt, wil de premier niet zeggen. ,,Het is goed dat we ons niet beraden over de inhoud van het interview.” Ook de ChristenUnie zwijgt over de inhoud van Hoekstra's woorden.

D66 houdt het CDA ondertussen wel aan de coalitieafspraak, liet partijleider Sigrid Kaag weten. ,,Ik heb geen verzoek gehoord tot het openbreken van een coalitieafspraak. Ik vond het uiterst opmerkelijk. Als je tekent voor een afspraak, dan staan we aan de lat voor de uitvoering.”

Minister-president Mark Rutte noemt de uitspraken van Hoekstra in het AD-interview staatsrechtelijk op het randje. ,,Dit moet een uitzondering blijven.”

Stikstof
De Haagse reuring volgde na uitspraken vanochtend van Hoekstra. In een interview met deze site trekt de CDA-leider vandaag een pijler weg onder het stikstofplan van de coalitie. Hoekstra’s partij vindt - anders dan het formele kabinetsstandpunt tot dusver - dat de stikstofdeadline best uitgesteld kan worden naar 2035. Dit terwijl de coalitie afgesproken heeft om versneld, in 2030, de reductiedoelen te halen. Vooral D66 hecht daar zwaar aan, en stikstofminister Van der Wal en premier Rutte benadrukten recent nogmaals dat er niet aan getornd wordt.

Maar Hoekstra vindt ‘een herstart nodig’ om uit de stikstofimpasse te komen: ,,En daarbij zijn er geen dogma’s, 2030 is voor ons niet heilig. Natuurherstel moet. Daar is 50 procent reductie voor nodig. Natuurlijk kun je op veel plekken vóór 2030 de stikstofdoelen al halen, maar als het elders langer duurt, moeten we die tijd nemen.”

Boeren blij, deskundigen en oppositie kritisch
GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee verwijt het CDA ‘verantwoordelijkheidsvakantie’: ,,Zo kennen we ‘t CDA weer. Destijds met Bleker alle sluizen open voor intensieve landbouw en natuurafbraak, nu loopt Hoekstra als eerste coalitiepartij weg van door hem zelf gemaakte afspraken. Dat is heel slecht voor boeren en natuur.”

quote:
De zetels zijn belangrij­ker dan het land fatsoen­lijk besturen
Andy Palmen, directeur Greenpeace Nederland

Natuurorganisatie Greenpeace reageert eveneens fel op Hoekstra's koerswijziging: ,,Dit is cynische politiek. In Den Haag weet men dondersgoed dat de rechter gehakt maakt van elke vertraging om de natuur te redden, maar de zetels zijn belangrijker dan het land fatsoenlijk besturen”, zegt Andy Palmen, directeur Greenpeace Nederland.

Politiek lijkt er wel ruimte om de deadline weer op te rekken naar 2035, de datum van 2030 is door de coalitie gekozen en niet opgelegd door een wet of rechter. Maar experts waarschuwen wel: het is onverstandig voor de natuur. Ook dreigen procedures, stelde jurist Ralph Frins eerder: ,,Als Nederland weer wacht, wordt de kans groter dat de Europese Commissie besluit om in te grijpen. Gezien ons enorme stikstofprobleem kan het voor Brussel logisch zijn om Nederland als eerste lidstaat op de korrel te nemen.” Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft al laten weten mogelijk een klacht in te dienen bij de Europese Commissie als de deadline voor de vermindering van de stikstofuitstoot verschoven wordt. Voorzitter Johan Vollenbroek voorspelt een ‘juridisch drama’ als het aanpakken van de stikstofuitstoot nog verder wordt uitgesteld.

Boerenbelangenorganisaties Agractie en LTO zijn wel te spreken over Hoekstra's stikstofdraai: ze reppen van ‘een goede eerste stap’. LTO vindt het ‘mooi’ dat CDA-leider Hoekstra natuurherstel centraal stelt ‘in plaats van kdw', de zogeheten kritische depositiewaarde. ,,Dit is geen uitspraak van het kabinet. We gaan pas de volgende stap zetten bij een handreiking van het kabinet. Tot die tijd wachten we af”, zegt de woordvoerder.

https://www.ad.nl/politie(...)n-hoekstra~a52cac7c/

Champagne staat koud *O* *O*
Bom gaat af in 3,2,1, *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
pi_205685285
De oppositie wilde al snel een debat maar het kabinet hield steeds af. Als het de bedoeling is om toch sneller een debat voor elkaar te krijgen lijkt dat gelukt. Misschien was dat het bommetje dat Hoekstra legde.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:14:24 #156
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_205685295
quote:
Daar is wel enige ruimte, dit kan net, zeg ik, maar het moet een uitzondering blijven.” Staatsrechtelijk is het op het randje, stelt de premier streng.
Als randjes-expert kan hij het weten. :')
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:15:21 #157
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205685306
Enorme afname van de koopkracht? Niks aan de hand. Hoekstra zegt wat raars? TERUG VAN RECES!

Bijzonder weer :+
pi_205685307
Laat maar klappen dit grafkabinet.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:15:29 #159
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685309
Ondermijning van kabinetsbeleid: 'Premier zet Hoekstra in de hoek' *O* *O*

quote:
"CDA-leider Wopke Hoekstra, tevens vicepremier, heeft een behoorlijke politieke draai om de oren gekregen van premier Mark Rutte", zegt politiek commentator Frits Wester. "Ik ben benieuwd of de man die zich zo graag met zijn bokshandschoenen laat fotograferen dit zomaar over zijn kant laat gaan. Want de premier heeft hem volledig in de hoek gezet met de opmerking dat dit staatsrechtelijk op het randje is."
_O- _O- _O-

"Met zijn uitspraken in het AD neemt Hoekstra afstand van het kabinetsbeleid. Volgens de regels moet je dat eerst intern doen. Als dat niet gebeurt wordt dat gezien als ondermijning van het kabinetsbeleid."

Toenmalig staatssecretaris Mona Keijzer werd ontslagen na harde kritiek op het coronatoegangsbewijs in de krant. De kanttekening van Rutte bij de opmerkingen van Hoekstra is dat hij behalve minister en vicepremier ook partijleider van het CDA is. In die rol zou hij zich iets meer vrijheid kunnen permitteren.

https://www.msn.com/nl-nl(...)4e96d70372a7928db73c

Dat wordt gezellig daar :+
pi_205685323
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Tijn het volgende:
Enorme afname van de koopkracht? Niks aan de hand. Hoekstra zegt wat raars? TERUG VAN RECES!

Bijzonder weer :+
Is volgens de cbs berekeningen maar 6,8%. Dus niks aan de hand, theoretisch.. is wel op te vangen.
Dat het in de praktijk 26,8% is en iedereen de tering naar de nering aan het zetten is, boeit ze niet. Zitten achter hun theoretische bureautjes...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:22:48 #161
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685371


op naar de nul zetels *O* *O*
pi_205685391
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ afbeelding ]

En Wopke niet vergeten door te pakken, op naar de nul zetels *O* *O*
Betrouwbare overheid, nou dat lukt lekker zo ja _O-

Al jaren pingpong tussen wel/niet, denk je dat ze er uit zijn (tot woede van boeren), draaien ze weer :')
pi_205685405
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Red_85 het volgende:
Laat maar klappen dit grafkabinet.
Demissionair de winter in, genieten geblazen.
pi_205685462
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Red_85 het volgende:
Laat maar klappen dit grafkabinet.
Krijg je er VVD + BBB + FvD + ??? voor terug, veel beter :D :')
pi_205685565
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Tijn het volgende:
Enorme afname van de koopkracht? Niks aan de hand. Hoekstra zegt wat raars? TERUG VAN RECES!

Bijzonder weer :+
Hoeveel meer bewijs wil je hebben dat Nederland laatst beleid gemeengoed is?
De boven ons gestelden bij de overheid hebben een schurfthekel aan ons en het enige waar we goed voor zijn is hun positie tijdens de verkiezingen te legitimeren.
Ze zitten daar vooral om carrière te maken over de rug van miljoenen Nederlanders. Alles voor een schouderklopje van de bazen in de EU en hun kameraden bij het WEF.
pi_205685583
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:36 schreef Piles het volgende:

[..]
Krijg je er VVD + BBB + FvD + ??? voor terug, veel beter :D :')
BBB-JA21-BVNL-PVV-SGP?
FVD moet je niet willen nu, laat die maar gewoon in de oppositie blijven en herrie maken wanneer nodig.
pi_205685592
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:27 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Demissionair de winter in, genieten geblazen.
Vooral ook niet gaan klagen over de gasprijs dan.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205685607
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:50 schreef Chivaz het volgende:

[..]
Hoeveel meer bewijs wil je hebben dat Nederland laatst beleid gemeengoed is?
De boven ons gestelden bij de overheid hebben een schurfthekel aan ons en het enige waar we goed voor zijn is hun positie tijdens de verkiezingen te legitimeren.
Ze zitten daar vooral om carrière te maken over de rug van miljoenen Nederlanders. Alles voor een schouderklopje van de bazen in de EU en hun kameraden bij het WEF.
Staat de BNW-poort weer open?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205685654
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:55 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Staat de BNW-poort weer open?
Openheid van zaken zou heel wat gespeculeer wegnemen. Vind jij niet dat er wat het WEF betreft wel wat meer openheid van zaken moet zijn? Of vind je het prima dat daar mogelijk zaken besproken worden die invloed hebben op het beleid hier en waar we dan niet van op de hoogte worden gesteld?
pi_205685665
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:53 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Vooral ook niet gaan klagen over de gasprijs dan.
Waarom niet? Het laatste demissionaire kabinet ging gewoon vrolijk door met hun plannen. Rutte schepte er nog flink over op. Mocht het kabinet zich dan ineens aan de regels houden dan is mijn stelling dat Nederland laatst beleid gemeengoed is geworden weer eens relevant.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:04:14 #171
408813 crew  trein2000
pi_205685668
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:01 schreef Chivaz het volgende:

[..]
Openheid van zaken zou heel wat gespeculeer wegnemen. Vind jij niet dat er wat het WEF betreft wel wat meer openheid van zaken moet zijn? Of vind je het prima dat daar mogelijk zaken besproken worden die invloed hebben op het beleid hier en waar we dan niet van op de hoogte worden gesteld?
Een informeel overlegje, nou nou wat spannend. Bij ministers aan de keukentafel wordt ook vast wel eens wat besproken:')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:05:15 #172
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205685679
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:01 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Openheid van zaken zou heel wat gespeculeer wegnemen. Vind jij niet dat er wat het WEF betreft wel wat meer openheid van zaken moet zijn? Of vind je het prima dat daar mogelijk zaken besproken worden die invloed hebben op het beleid hier en waar we dan niet van op de hoogte worden gesteld?
Dat gedweep met het WEF gaat echt nergens over.
pi_205685693
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:04 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Een informeel overlegje, nou nou wat spannend. Bij ministers aan de keukentafel wordt ook vast wel eens wat besproken:')
Weet je ook wat er besproken word en hoe dat invloed heeft op het beleid in Nederland? Want wat ik zie is dat wanneer het WEF besproken word in parlementen in het westen dat de WEF adepten het krampachtig verdedigen. In Canada werd zelfs het woord ontnomen bij iemand die er over begon.
Erg apart allemaal als het zo onschuldig is als jij mij wilt laten geloven.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:13:24 #174
408813 crew  trein2000
pi_205685737
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:07 schreef Chivaz het volgende:

[..]
Weet je ook wat er besproken word en hoe dat invloed heeft op het beleid in Nederland? Want wat ik zie is dat wanneer het WEF besproken word in parlementen in het westen dat de WEF adepten het krampachtig verdedigen. In Canada werd zelfs het woord ontnomen bij iemand die er over begon.
Erg apart allemaal als het zo onschuldig is als jij mij wilt laten geloven.
Oh nu wil ik jou dingen doen geloven :') Stevig staaltje projectie wel.

Kom eens met bewijzen, wat is er bij het WEF afgetikt en er vervolgens ondemocratisch doorheen gedrukt. Namen en rugnummers graag.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205685762
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Oh nu wil ik jou dingen doen geloven :') Stevig staaltje projectie wel.

Kom eens met bewijzen, wat is er bij het WEF afgetikt en er vervolgens ondemocratisch doorheen gedrukt. Namen en rugnummers graag.
Chivez zegt niet dat het ondemocratisch wordt doorgedrukt, maar dat WEF invloed heeft op ons beleid.

Net als elke ordinaire lobbyclub zeg maar :D Waar minister en Kamerleden de deur platlopen...
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:16:37 #176
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205685777
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Oh nu wil ik jou dingen doen geloven :') Stevig staaltje projectie wel.

Kom eens met bewijzen, wat is er bij het WEF afgetikt en er vervolgens ondemocratisch doorheen gedrukt. Namen en rugnummers graag.
Als je niet gelijk meegaat in de rare verhalen die op Facebook worden gedeeld, ben je plotsklaps een WEF-adept die het krampachtig verdedigt.

Lekker normaal weer.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:20:14 #177
408813 crew  trein2000
pi_205685808
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:15 schreef Piles het volgende:

[..]
Chivez zegt niet dat het ondemocratisch wordt doorgedrukt, maar dat WEF invloed heeft op ons beleid.

Net als elke ordinaire lobbyclub zeg maar :D Waar minister en Kamerleden de deur platlopen...
We zullen het zo wel van hem zelf horen, want hij insinueert een hoop maar zegt heel weinig.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205685867
quote:
De Kamer komt terug van reces voor een debat over de uitspraken van Wopke Hoekstra, CDA-partijleider en minister van Buitenlandse Zaken. Het verzoek van PVV-fractievoorzitter Geert Wilders wordt door een ruime Kamermeerderheid gesteund, ook door coalitiepartijen.
RTL Nieuws
_O-
pi_205685956
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:20 schreef trein2000 het volgende:

[..]
We zullen het zo wel van hem zelf horen, want hij insinueert een hoop maar zegt heel weinig.
Wedden van niet?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205685997
Wat een enorme malloot die Hoekstra en dat terwijl zijn boerenpartij voor een zeer groot gedeelte politiek verantwoordelijk is voor de huidige ellende. Weer geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen rampzalige beleid, maar zelfs domweg proberen tegen beter weten in de oplossing voor zich uit te schuiven. Nare plucheplakkers.
pi_205686022
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:26 schreef Piles het volgende:

[..]
_O-
Die gaat natuurlijk weer op de knieën. CDA heeft niks aan een verkiezingen. De boeren hebben ze al verlaten en die komen niet meer terug. Pure wanhoop dit.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:49:45 #182
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686036
Wopke speelt hoog spel omdat hij en zijn partij op sterven na dood is
Dus sprong naar voren :')
Kabinet opblazen nieuwe verkiezingen en VVD en BBB proberen klein te krijgen en Wopke voor president :') _O- _O-
Nu vooralsnog Rutte woest en gordijnen van de muur getrokken
CDA verbaast van zoveel daadkracht opeens van Wopke _O-
D666 verbijsterd omdat ze weer genaaid zijn terwijl ze zelf alleen anderen willen naaien
Wilders 2-0 voor ^O^ _O-
pi_205686041
Laatste stuiptrekkingen van een stervende partij :W
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:51:52 #184
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686051
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:46 schreef Confetti het volgende:
Die gaat natuurlijk weer op de knieën. CDA heeft niks aan een verkiezingen. De boeren hebben ze al verlaten en die komen niet meer terug. Pure wanhoop dit.
Genieten hier van zoveel onkunde en paniek _O_ _O_
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:52:23 #185
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686053
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:50 schreef Fleischmeister het volgende:
Laatste stuiptrekkingen van een stervende partij :W
Champagne staat al koud *O* *O*
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:53:32 #186
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686059
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:50 schreef Fleischmeister het volgende:
Laatste stuiptrekkingen van een stervende partij :W
En dat alles onder leiding van grootste talent binnen het CDA
Wopke :P _O- _O- _O-
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:54:29 #187
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686064
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:50 schreef Fleischmeister het volgende:
Laatste stuiptrekkingen van een stervende partij :W
En nu doorpakken en opheffen :7
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:33:11 #188
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686250
Stikstofuitspraak Hoekstra gevolg van paniek binnen CDA _O- _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)an-paniek-binnen-cda

Ze zijn erachter dat ze op sterven na dood zijn *O*
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:36:00 #189
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686262


Hij is boos en doorgesnoven oogjes :o net als Hugo
pi_205686281
Einde tijdperk Hoekstra. Kom maar op met die nieuwe verkiezingen.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:43:16 #191
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686308
twitter


Mona Keijzer mocht het niet, maar hij wel :') _O- _O- _O-
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:47:43 #192
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686336
twitter


Medisch wonder dus die Wopke :D wel kunnen lopen geen ruggengraat _O- _O-
pi_205686341
Eerste stap naar versoepeling van de stikstofplannen is gezet, eerst even een bommetje gooien zodat er ophef ontstaat en uiteindelijk gaat de discussie los komen. VVD en CDA zullen voor versoepeling zijn en D'66 tegen.
Er gaat dus versoepeld worden.
Prima van Wopke om het debat open te gooien ^O^
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:51:12 #194
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205686361
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:48 schreef Pedroso het volgende:
Eerste stap naar versoepeling van de stikstofplannen is gezet, eerst even een bommetje gooien zodat er ophef ontstaat en uiteindelijk gaat de discussie los komen. VVD en CDA zullen voor versoepeling zijn en D'66 tegen.
Er gaat dus versoepeld worden.
Prima van Wopke om het debat open te gooien ^O^
Ik denk niet dat D66 ermee akkoord gaat, hoor. Die stappen dan gewoon uit de coalitie.
pi_205686376
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:48 schreef Pedroso het volgende:
Eerste stap naar versoepeling van de stikstofplannen is gezet, eerst even een bommetje gooien zodat er ophef ontstaat en uiteindelijk gaat de discussie los komen. VVD en CDA zullen voor versoepeling zijn en D'66 tegen.
Er gaat dus versoepeld worden.
Prima van Wopke om het debat open te gooien ^O^
Ja, en Rutte moet zich wat meer inbinden hierover. In de EU voeren lidstaatjes met een bevolkingsgrootte kleiner dan een provincie als Gelderland, zoals Letland de boventoon, zonder dat Rutte daar iets tegenin brengt.
En in Nederland wil hij bijna iedereen de mond snoeren, terwijl de problemen zich hier opstapelen.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:53:47 #196
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205686378
Voorlopig zegt het kabinet in elk geval dat Hoekstra de boom in kan.

quote:
Van der Wal: coalitieakkoord staat, gewoon verder met stikstofdoelen

Minister van der Wal (VVD) voor Natuur en Stikstof zegt dat de coalitieafspraak om in 2030 de helft minder stikstof uit te stoten nog steeds overeind staat. De ministerraad had volgens haar vandaag een "indringend" gesprek over de stikstofdoelen. Dat gebeurde nadat CDA-vicepremier Hoekstra vanmorgen in het AD had gezegd dat het behalen van de doelen in 2030 voor het CDA "niet heilig" meer is.

Volgens Van der Wal, die "niet haar leukste ochtend had toen ze de ochtendkrant opensloeg" is na het gesprek in de ministerraad duidelijk geworden dat de coalitiedoelen voor stikstof ongewijzigd zijn. Dat betekent 50 procent reductie in 2030. Daar heeft iedereen zijn handtekening onder gezet, benadrukte ze. Op de vraag of de woorden van Hoekstra dan "holle woorden" waren zei Van der Wal dat die vraag aan Hoekstra gesteld moet worden.
https://nos.nl/artikel/24(...)r-met-stikstofdoelen
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:58:14 #197
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686406
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:53 schreef Tijn het volgende:
Voorlopig zegt het kabinet in elk geval dat Hoekstra de boom in kan.
https://nos.nl/artikel/24(...)r-met-stikstofdoelen
Goed plan die boom, alleen mist er nog iets, maar dat mag ik niet posten anders een ban
Wopke bel 113 als je het niet meer ziet zitten ;)
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:58:29 #198
408813 crew  trein2000
pi_205686408
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:53 schreef Tijn het volgende:
Voorlopig zegt het kabinet in elk geval dat Hoekstra de boom in kan.
[..]
https://nos.nl/artikel/24(...)r-met-stikstofdoelen
Nee, van der wal zegt dat. De eenheid van kabinetsbeleid is vanochtend in het AD doorbroken. Niet onbelangrijk, die kan slecht wat anders zeggen.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:58:49 #199
408813 crew  trein2000
pi_205686411
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:51 schreef Tijn het volgende:

[..]
Ik denk niet dat D66 ermee akkoord gaat, hoor. Die stappen dan gewoon uit de coalitie.
En dan? Verkiezingen? Zo riant staat d66 er anders ook niet voor.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205686412
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Oh nu wil ik jou dingen doen geloven :') Stevig staaltje projectie wel.

Kom eens met bewijzen, wat is er bij het WEF afgetikt en er vervolgens ondemocratisch doorheen gedrukt. Namen en rugnummers graag.
Daarom is openheid van zaken ook zo noodzakelijk als het gaat om het WEF. Zoals ik al eerder zei het is speculatie van mijn kant. Maar doen alsof er niets aan de hand is vind ik veel te makkelijk en behoorlijk naïef.
pi_205686413
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:53 schreef Tijn het volgende:
Voorlopig zegt het kabinet in elk geval dat Hoekstra de boom in kan.
[..]
https://nos.nl/artikel/24(...)r-met-stikstofdoelen
Zo werkt dat, eerst ontstaat er veel ophef en dan wordt er langzaam gedraaid en naar een compromis toegewerkt.
Welkom in de politiek !
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_205686425
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:53 schreef Tijn het volgende:
Voorlopig zegt het kabinet in elk geval dat Hoekstra de boom in kan.
[..]
https://nos.nl/artikel/24(...)r-met-stikstofdoelen
Dan rest Hoekstra geen andere keuze dan eruit te stappen. Je keutel nu weer intrekken zal niet echt lekker vallen bij de kiezers.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 16:01:59 #203
408813 crew  trein2000
pi_205686434
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:59 schreef Chivaz het volgende:

[..]
Daarom is openheid van zaken ook zo noodzakelijk als het gaat om het WEF. Zoals ik al eerder zei het is speculatie van mijn kant. Maar doen alsof er niets aan de hand is vind ik veel te makkelijk en behoorlijk naïef.
Ah. Je hebt niets dus. Helder.

Ik denk dat er in jouw woonkamer stiekem Aliens wonen! Graag even een webcam, 24/7 live… Nee, natuurlijk niet maar dat is net zo stupide.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 16:03:21 #204
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205686446
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:58 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Nee, van der wal zegt dat. De eenheid van kabinetsbeleid is vanochtend in het AD doorbroken. Niet onbelangrijk, die kan slecht wat anders zeggen.
Nou, het gaat wel iets verder. Van der Wal zegt dat het binnen de ministerraad is besproken en dat iedereen op een lijn zit.
pi_205686579
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 16:01 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Ah. Je hebt niets dus. Helder.

Ik denk dat er in jouw woonkamer stiekem Aliens wonen! Graag even een webcam, 24/7 live… Nee, natuurlijk niet maar dat is net zo stupide.
Jij hebt ook niets vrolijke vriend, slechts het geen wat je is voorgekauwd meer niet.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 16:24:50 #206
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686588
'Hoekstra als olifant door porseleinkast: toekomst partij op het spel :o _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)t-partij-op-het-spel

Doodsbang voor de Statenverkiezingen _O- _O- _O- _O-
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 16:44:00 #207
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205686707
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:58 schreef trein2000 het volgende:

[..]

En dan? Verkiezingen? Zo riant staat d66 er anders ook niet voor.
Rianter dan het CDA in elk geval _O-
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 16:46:20 #208
408813 crew  trein2000
pi_205686729
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 16:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Hoekstra als olifant door porseleinkast: toekomst partij op het spel :o _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)t-partij-op-het-spel

Doodsbang voor de Statenverkiezingen _O- _O- _O- _O-
Ik zie hier toch de contouren van een kabinetscrisis opdoemen. Maar dat is heel onlogisch, werp een blik op de peilingen…
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 16:46:43 #209
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205686734
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 16:22 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Jij hebt ook niets vrolijke vriend, slechts het geen wat je is voorgekauwd meer niet.
Je kunt niet zomaar een willekeurig persoon of instantie aanwijzen en roepen "daar zal wel iets schimmigs gebeuren, bewijs maar dat het niet zo is". Je snapt zelf toch ook wel dat niemand daar iets mee kan?
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 16:49:47 #210
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205686769
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 16:44 schreef Tijn het volgende:

[..]
Rianter dan het CDA in elk geval _O-
Dat is het punt een beetje op dit moment, voor D66-stemmers zijn er nu niet veel alternatieven, voor de overgebleven achterban van het CDA echter, is de partij opgestaan die juist in hun straatje politiek bedrijft, dat dat niet-religieus is maakt op dit moment niet meer uit.

Zelfs de die-hard CDA-achterban, de boeren, raken ze nu kwijt, is het niet aan Caroline dan is het wel aan Omtzigt.

CDA is klaar.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 16:56:16 #211
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686832
twitter
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 16:49 schreef Leandra het volgende:
Zelfs de die-hard CDA-achterban, de boeren, raken ze nu kwijt, is het niet aan Caroline dan is het wel aan Omtzigt.
CDA is klaar.
Alleen kunnen ze het zelf nog niet geloven ;)
4 zetels
Ikke, mezelf,Wopke en ego |:)
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 16:57:49 #212
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205686844
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 16:56 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]
[..]
Alleen kunnen ze het zelf nog niet geloven ;)
Jawel hoor, daarom staat Hoekstra vandaag 2 pagina's groot in het AD.
Ze weten het dondersgoed.

Dit is puur paniekvoetbal.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_205686921
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 16:03 schreef Tijn het volgende:

[..]
Nou, het gaat wel iets verder. Van der Wal zegt dat het binnen de ministerraad is besproken en dat iedereen op een lijn zit.
Nee ze wil dat iedereen op 1 lijn zit en accepteert niks anders
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 17:08:10 #214
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205686925
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 16:57 schreef Leandra het volgende:

[..]

Jawel hoor, daarom staat Hoekstra vandaag 2 pagina's groot in het AD.
Ze weten het dondersgoed.

Dit is puur paniekvoetbal.
Wat dacht het CDA nou toen ze dit coalitieakkoord tekenden dan? Dat de boeren het niet erg zouden vinden ofzo?
pi_205687032
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 16:46 schreef Tijn het volgende:

[..]
Je kunt niet zomaar een willekeurig persoon of instantie aanwijzen en roepen "daar zal wel iets schimmigs gebeuren, bewijs maar dat het niet zo is". Je snapt zelf toch ook wel dat niemand daar iets mee kan?
Het is dan ook speculatie van mijn kant en de reden dat ik speculeer heb ik al aangegeven. Werkelijk elk parlement waar het ter sprake komt word het gauw afgekapt of word er krampachtig verdedigd dat het allemaal niets voorstelt.
Maar goed beweren dat er niets aan de hand is is weer het andere uiterste. Ik heb geen enkele reden om dat voor waar aan te nemen.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 19:05:48 #216
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205687865
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 17:08 schreef Tijn het volgende:

[..]
Wat dacht het CDA nou toen ze dit coalitieakkoord tekenden dan? Dat de boeren het niet erg zouden vinden ofzo?
Het CDA dacht wat ze altijd denken als ze een coalitieakkoord tekenen: *Weer niet in de oppositie!*
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 19:12:37 #217
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205687941
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 16:57 schreef Leandra het volgende:
Jawel hoor, daarom staat Hoekstra vandaag 2 pagina's groot in het AD.
Ze weten het dondersgoed.
Daarom dus nu …..
Doorpakken |:) _O- _O- _O-

[ Bericht 9% gewijzigd door ikweethetookniet op 19-08-2022 19:29:18 ]
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 19:17:02 #218
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205687987


[ Bericht 74% gewijzigd door ikweethetookniet op 19-08-2022 19:30:25 ]
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 19:47:14 #219
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205688288
En het heeft een succes gehad, jongens _O- _O-

Kaag en Rutte over interview Hoekstra: we blijven bij onze afspraken

De opmerkingen van CDA-leider en minister Wopke Hoekstra over de stikstofdoelen zijn nog geen dag oud, maar worden door het kabinet toch even in de ijskast gezet. "We hebben met elkaar afgesproken die maar even terzijde te leggen", zei premier Mark Rutte in de persconferentie na de ministerraad. Ook wat D66-leider Sigrid Kaag betreft blijven de stikstofdoelen voor 2030 staan.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)2030-persconferentie

Maar de woede en frustratie zijn groot *O* _O-
En hij mag zoiets niet nog een keer doen _O-

Nou Wopke, dit was weer een pareltje van de jou bekende daadkracht |:( _O-
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 21:18:33 #220
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205689846
Marleen de Rooy, Bart Kemp en Attje Kuiken over plotseling draai CDA in stikstofdebat

Grote ruzie vandaag in het kabinet over de stikstofplannen. CDA-leider Wopke Hoekstra kondigt in het AD aan dat zijn partij het stikstofbeleid wil veranderen en het behalen van de stikstofdoelen in 2030 niet meer heilig vindt. Vanavond bij Op1 bespreken politiek verslaggever Marleen de Rooy, PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken en Agractie-voorman Bart Kemp de plotselinge draai van het CDA.

https://op1npo.nl/2022/08(...)da-in-stikstofdebat/

Nou Wopke ga maar vast klaarzitten voor alle lof die je gaat krijgen :') _O- _O- _O-
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 21:24:13 #221
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205689936
Als Wopke Hokstra hiermee het kabinet laat exploderen weten we zeker dat hij niet terugkeert in de politieke arena

Op de valreep, vlak voor het weekend, besloot Wopke Hoekstra, leider van het CDA, een politieke bom te laten barsten op deze site. Wat hem betreft, zijn de rigide deadlines voor de stikstofaanpak niet heilig en moeten we niet te zwaar tillen aan het jaar 2030.

Ik las het interview en vroeg me vooral af wat hij nu precies met deze uitspraak beoogt. Als het gaat om partijpositionering, in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen, getuigen de nieuwe inzichten van Hoekstra vooral van een kinderlijke naïviteit.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ieke-arena~a23bb680/

:D _O- _O-
pi_205692407
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 21:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
Als het gaat om partijpositionering, in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen, getuigen de nieuwe inzichten van Hoekstra vooral van een kinderlijke naïviteit.
Nou Harry denkt dat Wopke een telefoontje heeft gehad vanuit de 'regio'...

pi_205692438
Los zand die partij. Zijn al jaren in paniek en hebben totaal geen indentiteit meer.

Beter houden ze voet hij stuk, geen idee wie ze anders nog vertrouwen gaat geven.
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 11:09:24 #224
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205693459
Harry: CDA is opgeheven na de ps verkiezingen in 2023 _O- _O- _O-
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:27:33 #225
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205695040
Ik zag Wopke Hoekstra op televisie en vond het opvallend dat tijdens het reces in een paar weken tijd stekels rond zijn mond waren geëvolueerd. Toen hij vanachter die vakantiebaard begon te praten vroeg ik me af hoe dat lange lijf rechtop kon blijven staan, zo zonder wervelkolom.

’De reacties op mijn interview maken pijnlijk duidelijk hoe scherp de polarisatie in Nederland inmiddels is,’ zo luidde de reactie van Hoekstra na de ophef die ontstond omdat hij een bom onder het regeerakkoord had gelegd. Hoe doorzichtig: terechte kritiek op zijn gedraai afdoen als polarisatie.
quote:
’De landelijke politiek praat te veel over mensen, in plaats van met mensen,’ reutelde Wopke nog even verder, waarbij hij één ding vergat.
Hij ís de landelijke politiek.
En hoe doorzichtig is zijn plotselinge transformatie. De plattelandsachterban mort, zijn partij wordt weggevreten door roofvis Caroline en de Statenverkiezingen komen eraan. Wopke had slechts een paar weken reces nodig om afscheid te nemen van zijn ruggengraat en als weekdier verder te gaan…

quote:
Nou ja, we moeten maar zo denken: beter ruggengraatloos dan afstammen van een eencellige zak zonder anus.
:o :o
https://www.telegraaf.nl/(...)van-zijn-ruggengraat

:B
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:34:13 #226
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205695104
CDA-leider Hoekstra brengt chaos naar start begrotingsoverleg

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Door het interview was de sfeer in de ministerraad danig verpest op de dag dat het kabinet voor het eerst sinds het zomerreces concreet zou praten over de begroting van volgend jaar. De koopkrachtdaling en wat het kabinet daaraan met Prinsjesdag wil doen, stonden bovenaan de agenda. In plaats daarvan moest VVD-premier Mark Rutte alle neuzen weer dezelfde kant op proberen te krijgen. Stond het CDA nu wel of niet achter de afspraken uit het coalitieakkoord over de stikstofreductie?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://fd.nl/politiek/14(...)rt-begrotingsoverleg

En een mooie recensie van zijn optreden in het FD _O- :')
pi_205695136
twitter
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:43:55 #228
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205695169
Rutte: kabinet schuift uitlatingen Hoekstra even ter zijde _O- _O- _O-

De opmerkingen van CDA-leider en minister Wopke Hoekstra over de stikstofdoelen zijn nog geen dag oud, maar worden door het kabinet even in de ijskast gezet. "We hebben met elkaar afgesproken die maar even terzijde te leggen", zegt premier Mark Rutte na de ministerraad. Hoekstra heeft voor onrust in de coalitie gezorgd door in een interview met het AD te zeggen dat de deadline van 2030 voor halvering van de stikstofuitstoot wat hem betreft niet heilig is.

Het kabinet heeft besloten om "ons op de begroting te richten en er ook voor te zorgen dat de gesprekken die Johan Remkes nu begeleidt zo succesvol mogelijk zijn", aldus Rutte. Remkes praat met het kabinet en een groot aantal partijen over de stikstofcrisis.
quote:
De coalitiegenoten van het CDA zeiden stuk voor stuk te vinden dat het gesprek met Remkes juist rust en ruimte moet krijgen om de stikstofimpasse te doorbreken.
https://www.msn.com/nl-nl(...)40ee85bbb932f5257365

Kaltgestelt door Rutte en geen steun van de rest ;)
Wopke lekker bezig jongen _O- _O-
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:50:00 #229
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205695218
Grote ruzie in kabinet na uitspraken Hoekstra *O* *O*

Coalitie De verhoudingen binnen Rutte IV staan op scherp door uitspraken van CDA-leider en minister Wopke Hoekstra over het stikstofprobleem. De woede bij VVD en D66 is groot.

Te midden van de vele crises waar het kabinet een antwoord op moet zien te vinden – over koopkracht, over asielopvang, over energie, over stikstof – zorgde CDA-leider Wopke Hoekstra voor een nieuwe politieke crisis: over het voortbestaan van het kabinet zelf. Zijn interview vrijdagochtend in het AD, waarin hij een van de pijlers van het moeizame stikstofbeleid overboord gooit, heeft binnen de coalitie grote woede gewekt. Vooral bij D66, die geen millimeter wil schaven aan de in het coalitieakoord vastgelegde afspraken over het doel en de timing van de stikstofaanpak: een halvering van de uitstoot in 2030. En ook bij de VVD, die met Christianne van der Wal de minister heeft die voor het taaie dossier verantwoordelijk is. „Het raakt je, als je je zó inzet voor een dossier en dan zo’n interview leest”, zei ze met zichtbare ingehouden woede na afloop van de ministerraad. „Je hoopt natuurlijk op steun vanuit het team.”

„Dit is niet klein”, vat een betrokkene de spanningen in de coalitie samen. Op verzoek van PVV-leider Geert Wilders komt de Tweede Kamer volgende week terug van reces voor een debat met premier Rutte. Ook de vier coalitiepartijen stemden in met dit verzoek.

Voor de camera’s probeerden de kabinetsgenoten van vicepremier Hoekstra nog luchtig te doen over de uitspraken in het AD. Hoekstra pleitte daarin voor „een herstart” van het stikstofproces, waarbij „ zonder dogma’s” nieuwe afspraken moeten worden gemaakt. De harde maar omstreden deadline van 2030 is daarbij voor de CDA-voorman niet langer „heilig”. Minister Van der Wal probeert juist al weken uit te leggen waarom dat strakke tijdpad noodzakelijk is. „De natuur kan niet wachten.”

Mona Keijzer
Premier Rutte vond Hoekstra’s publieke afwijzing van het coalitieakkoord lastig maar „staatsrechtelijk nét kunnen”. Een bewindspersoon die ook partijleider is, zei Rutte vergoeilijkend, heeft „meer ruimte om zich partijpolitiek te uiten dan collega’s in het kabinet die dat niet zijn”. Een jaar geleden werd CDA-staatssecretaris Mona Keijzer nog door Rutte uit het kabinet gegooid omdat zij zich openlijk tegen het coronabeleid van Rutte III had gekeerd.

„Uiterst opmerkelijk”, noemde D66-leider Sigrid Kaag het interview van haar collega-vicepremier Hoekstra, maar ze had formeel „geen verzoek gelezen voor het openbreken van het coalitieakkoord”. Ze zei het CDA te zullen houden aan de daarin gemaakte afspraken.

Achter de schermen is er grote ruzie in het kabinet uitgebroken over de zorgvuldig voorbereide aanval van de CDA-leider op het coalitieakkoord. Kort na het verschijnen van het AD-interview verspreidde Hoekstra via sociale media een uitgebreide toelichting erop. Donderdag had hij premier Rutte en minister Van der Wal telefonisch al op de hoogte gebracht van zijn uitspraken in het AD. De stikstofminister reageerde daarop woedend, vertelde Rutte later die avond in het Catshuis. Daar was de top van de coalitie bijeen voor overleg over de begroting van volgend jaar. De vier fractieleiders uit de Tweede Kamer waren er en de drie vicepremiers.

Hoekstra lichtte bij deze gelegenheid zijn interview in het AD in kort bestek toe. De D66’ers, Kaag en fractievoorzitter Jan Paternotte, reageerden not amused en zeiden eerst de publicatie af te wachten. Vrijdagochtend, nadat iedereen het interview had kunnen lezen, belegde de top van de coalitie een conference call. Hierbij reageerden de D66’ers opnieuw „zeer stevig”, aldus een van de gespreksgenoten.

Vrijdagmiddag volgde de ministerraad. Zonder in detail te treden lieten veel bewindslieden duidelijk doorschemeren dat het er hard aan toeging in de Trêveszaal. „Een stevig gesprek”, zei Hoekstra er zelf over. „Openhartig”, zei Rutte.

Boerenachterban
Politiek gezien is de actie van Hoekstra niet onbegrijpelijk. In de peilingen verliest het CDA al maanden kiezers, voornamelijk aan de BBB. De boerenachterban, die traditioneel op het CDA stemde, loopt weg juist door het stikstofbeleid van dit kabinet. Met de Provinciale Statenverkiezingen in aantocht, maart volgend jaar, moet Hoekstra proberen de sympathie van het platteland te herwinnen.

Ook intern staat de partijleider onder druk. Lokale CDA-politici vinden hem te onzichtbaar. Hij laat binnen het kabinet te weinig het klassieke CDA-geluid horen. Dat hij heeft gekozen voor de positie van minister van Buitenlandse Zaken en niet in de Tweede Kamer is gaan zitten wordt hem daarbij kwalijk genomen.

De bezweringsformule die het kabinet voor nu heeft gekozen om de gebeurtenissen niet in een echte kabinetscrisis te laten uitmonden, is dat alle vier partijen benadrukken in het stikstofdossier eerst het proces-Remkes af te wachten. Ook Hoekstra zegt zich daaraan te committeren – „Ik heb daar het volste vertrouwen in”, zei hij vrijdagmiddag. VVD-veteraan Johan Remkes leidt op dit moment een serie gesprekken tussen kabinet en bij de stikstofopgave betrokken organisaties. Hij wil eind deze maand met aanbevelingen komen.

Lees ook:Hoe staat de Nederlandse natuur ervoor? Wat je moet weten over het stikstofprobleem
Het is juist de timing van Hoekstra die bij zijn regeringspartners tot grote irritatie heeft geleid. Als de CDA-leider moeite heeft met het door hem zelf ondertekende stikstofbeleid had hij dat intern en al eerder in het kabinet aan de orde moeten stellen. Niet via de media op het moment dat Remkes nog met zijn missie bezig is. Minister Van der Wal wil een dezer dagen het haar door Remkes opgedragen huiswerk inleveren, in een nieuwe poging boze boeren weer aan tafel te krijgen. Eén van de openstaande vragen is juist een betere onderbouwing van de noodzaak om de beoogde stikstofreductie te vervroegen van 2035 naar 2030.

Onder deze spanning moet het kabinet komende week grote besluiten nemen over de begroting van volgend jaar – ook daar deed Hoekstra in het interview al een voorschot voor; hij vindt dat er minimaal 10 miljard euro moet worden uitgetrokken voor koopkrachtreparatie.

Eén ding heeft de CDA-leider de rest van de ministersploeg al door de neus geboord. Het traditionele informele uitstapje aan het einde van het zomerreces – het eerste voor dit kabinet – is afgeblazen. Het was komende dinsdag gepland, maar volgens vicepremier Kaag zal juist die dag het ingelaste Kamerdebat plaatsvinden – over de verwarring die Hoekstra heeft gezaaid.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)en-hoekstra-a4139380

Ook een goede recensie in het NRC, wat wil je nog meer :+ _O-
pi_205695241
quote:
6s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 14:43 schreef ikweethetookniet het volgende:
Rutte: kabinet schuift uitlatingen Hoekstra even ter zijde _O- _O- _O-

De opmerkingen van CDA-leider en minister Wopke Hoekstra over de stikstofdoelen zijn nog geen dag oud, maar worden door het kabinet even in de ijskast gezet. "We hebben met elkaar afgesproken die maar even terzijde te leggen", zegt premier Mark Rutte na de ministerraad. Hoekstra heeft voor onrust in de coalitie gezorgd door in een interview met het AD te zeggen dat de deadline van 2030 voor halvering van de stikstofuitstoot wat hem betreft niet heilig is.

Het kabinet heeft besloten om "ons op de begroting te richten en er ook voor te zorgen dat de gesprekken die Johan Remkes nu begeleidt zo succesvol mogelijk zijn", aldus Rutte. Remkes praat met het kabinet en een groot aantal partijen over de stikstofcrisis.
[..]
https://www.msn.com/nl-nl(...)40ee85bbb932f5257365

Kaltgestelt door Rutte en geen steun van de rest ;)
Wopke lekker bezig jongen _O- _O-
Vraag is natuurlijk hoelang dat goed gaat en hoe lang het CDA zich nog laat koeioneren - haha de woordgrap ;') - door Rutte en co. Feit is wel dat Rutte onderhand het CDA heel veel schade heeft toegebracht: Omtzigt gate, stikstofellende, Keijzer uit vorige kabinet gedonderd, en verder heeft het CDA nauwelijks herkenbare punten binnen weten te slepen (ik ken ze niet) voor het publiek.

Dit gaat sowieso niet lang goed meer.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  zondag 21 augustus 2022 @ 12:47:18 #231
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205702900
twitter


Niet eens zelf verzonnen dus deze act :') :|W
  zondag 21 augustus 2022 @ 12:48:09 #232
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205702906
twitter
  zondag 21 augustus 2022 @ 15:52:57 #233
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_205704372
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 14:52 schreef phpmystyle het volgende:

Dit gaat sowieso niet lang goed meer.
Op naar Rutte 5!
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 21 augustus 2022 @ 23:26:11 #234
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709021
twitter
  zondag 21 augustus 2022 @ 23:27:03 #235
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709032
twitter
  zondag 21 augustus 2022 @ 23:33:07 #236
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709089
twitter


_O- _O-
  zondag 21 augustus 2022 @ 23:34:43 #237
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709098
twitter
  zondag 21 augustus 2022 @ 23:35:59 #238
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709107
twitter


En toch meer tijd nodig :') :')
pi_205709243
twitter
  maandag 22 augustus 2022 @ 00:10:57 #240
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709259
:D ^O^ _O- _O-
pi_205709309
Hoekstra heeft zich aardig ingegraven met zijn uitlatingen. Het zal ook niet geheel toevallig zijn dat die kwamen nadat Remkes zei dat de nadruk te eenzijdig op boeren lag.
  maandag 22 augustus 2022 @ 03:16:36 #242
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_205709538
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:49 schreef ikweethetookniet het volgende:
Wopke speelt hoog spel omdat hij en zijn partij op sterven na dood is
Dus sprong naar voren :')
Kabinet opblazen nieuwe verkiezingen en VVD en BBB proberen klein te krijgen en Wopke voor president :') _O- _O-
Nu vooralsnog Rutte woest en gordijnen van de muur getrokken
CDA verbaast van zoveel daadkracht opeens van Wopke _O-
D666 verbijsterd omdat ze weer genaaid zijn terwijl ze zelf alleen anderen willen naaien
Wilders 2-0 voor ^O^ _O-
Wilders kan heel veel voor staan, maar gedenk 1 Koritiers 10 vers 12: 12 Zo dan, die meent te staan, zie toe, dat hij niet valle.
Non possumus non loqui
pi_205709642
Dit kabinet gaat de eindstreep toch niet halen zou je denken.
pi_205710057
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2022 00:04 schreef Gehrman het volgende:
[ twitter ]
_O-
pi_205710083
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2022 00:04 schreef Gehrman het volgende:
[ twitter ]
Met Lucille loopt het natuurlijk minder gemakkelijk
  maandag 22 augustus 2022 @ 09:55:01 #246
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205710248
Sigrid Kaag tegen Wopke Hoekstra: ‘Het vertrouwen is weg’ _O- *O*

Het onderlinge vertrouwen in het kabinet-Rutte IV is een zware klap toegebracht door de
quote:
‘onbesuisde actie’ van CDA-leider Wopke Hoekstra
om de stikstofdoelen ‘niet heilig’ te verklaren. Een reconstructie van de eerste echte kabinetsruzie.

https://www.ad.nl/politie(...)wen-is-weg~ab3ba8a2/

Mooie review weer van Wopke :') die kan hij weer bijschrijven op zijn cv voor baantje bestuursdienst straks :|W _O-
pi_205710284
quote:
6s.gif Op maandag 22 augustus 2022 09:55 schreef ikweethetookniet het volgende:
Sigrid Kaag tegen Wopke Hoekstra: ‘Het vertrouwen is weg’ _O- *O*

Het onderlinge vertrouwen in het kabinet-Rutte IV is een zware klap toegebracht door de
[..]
om de stikstofdoelen ‘niet heilig’ te verklaren. Een reconstructie van de eerste echte kabinetsruzie.

https://www.ad.nl/politie(...)wen-is-weg~ab3ba8a2/

Mooie review weer van Wopke :') die kan hij weer bijschrijven op zijn cv voor baantje bestuursdienst straks :|W _O-
Scheiden de wegen van Kaag en Hoekstra hier zich? :')

Nieuwe verkiezingen, wanneer? *O*
  maandag 22 augustus 2022 @ 12:55:03 #248
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205711674
Zojuist ff ad gelezen:

Grafstemming in de Treveszaal na de uitlatingen Wopke :D

Neemt het woord en begint over stikstof, dan Daar heb ik een interview overgegeven aan het AD, en dat is goed voor jullie om te weten :')

Tumult het gevolg :P

Wopke wat heb je dan gezegd ?
Wopke deelt de text niet, irritatie stijgt _O-

Van der Wal krijgt de toezegging dat Wopke het akkoord niet wil openbreken :')

Dan komt de krant uit
Van der Wal: Dit is een mes in mijn rug :( _O-

Verbijstering en groot ongemak de volgende dag
Iedereen was boos

Rutte schuift de hete brij weer door voor als Remkes klaar is :')

Ruzie wordt een bevroren conflict
Wat moeten we nog verwachten van elkaar ?

w/ Wopke w/ Goed bezig :blauwoog: :blauwoog:
pi_205711734
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2022 10:01 schreef Aurelius het volgende:

[..]
Scheiden de wegen van Kaag en Hoekstra hier zich? :')

Nieuwe verkiezingen, wanneer? *O*
twitter
pi_205711769
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2022 13:01 schreef Gehrman het volgende:

[..]
[ twitter ]
WiegelGOD gaat het land en de VVD redden. _O_
pi_205711932
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2022 13:05 schreef Aurelius het volgende:

[..]
WiegelGOD gaat het land en de VVD redden. _O_
Soort Hiddink van de politiek.
  maandag 22 augustus 2022 @ 15:08:03 #252
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205712921
1 juli jl dwz 8 weken geleden nog..................................

CDA-leider Wopke Hoekstra wil niet naar Brussel om opnieuw te onderhandelen over de stikstofplannen.

quote:
''Ik denk dat dat niet de meest effectieve route is.''

Nee Wopke dit is inderdaad veel effectiever :') _O- _O-
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:38:26 #253
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205719938
Kamer in debat over stikstofbom CDA en koopkrachtpijn: ‘Wopke moet ook B zeggen’

De Tweede Kamer komt terug van reces voor een spoeddebat over de CDA-draai rond de stikstofdeadline. CDA-leider Wopke Hoekstra wil liever langer de tijd nemen om de doelen te halen, met ruzie in de coalitie als gevolg. Oppositiepartijen en leden willen dat Hoekstra kleur bekent. Het debat is vanaf 11.00 uur live te volgen op deze site.

Met een interview in het AD legde Hoekstra een bom onder een cruciaal deel van het coalitieakkoord. Hoewel de coalitie uitstraalt dat een politieke crisis afgewend is, sluimert er diepe interne onvrede en kan de bom zomaar weer barsten als Johan Remkes straks met een aanbeveling komt.

De oppositie beseft dat en zal in het spoeddebat vandaag precies daar drukken waar het pijn doet bij de CDA-leider en coalitiegenoten. Wil het CDA werkelijk de stikstofdeadline van 2030 oprekken? Moties daarover zullen Hoekstra dwingen kleur te bekennen. De boerengezinde fracties - PVV, JA21, BBB, Forum voor Democratie - zullen plannen indienen die de deadline van 2030 inderdaad loslaten, links-progressieve partijen zullen met moties komen die juist vasthouden aan 2030, zoals de coalitie eerder ook afgesproken heeft.

Dan moet het CDA kiezen. Vooralsnog houdt de partij formeel vast aan het regeerakkoord - inclusief dus de deadline van 2030. Maar als dat vandaag zo blijft, zullen oppositiepartijen roepen: het interview was maar voor de bühne.

quote:
Ook CDA’ers in het land verwachten meer, blijkt: ,,Wie A zegt moet ook B zeggen”, klinkt het bij de afdeling Limburg bijvoorbeeld. En rond natuurgebied De Peel benadrukken CDA-afdelingen dat de ‘eerste stap’ van Hoekstra alleen waarde heeft ‘als daadwerkelijk continu gedaan wordt wat er is gezegd, en als de partij blijft zeggen wat ze doet’.
Dat vergroot de druk op Hoekstra en dus de complete coalitie. De vier partijen kunnen nog wat tijd kopen en ondertussen verwijzen naar de ‘vredesmissie’ van Johan Remkes. Pas als Remkes zijn gesprekken met boerenbelangenorganisaties en natuurclubs heeft afgerond, begin september, móéten partijen de balans opmaken rond hoe nu verder.

https://www.ad.nl/politie(...)-b-zeggen~ab9f6fe2a/

Dit gaat lekker *O* *O*
Ik pak de popcorn

11.00 begint het debat *O*
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:40:51 #254
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205719963
Frits Wester over stikstofdebat: 'Dit is een bom onder de coalitie'

Frits Wester vertelt over het stikstofdebat dat vandaag plaatsvindt in de Tweede Kamer, naar aanleiding van de uitspraken door CDA-leider Wopke Hoekstra. Hij zei vorige week dat de gestelde stikstofdoelen van het kabinet 'niet heilig' zijn. Deze uitspraken vallen goed bij de CDA-achterban, maar gaan in tegen de afspraken die het kabinet heeft gemaakt. Zijn uitspraken leggen volgens Wester 'een bom onder de coalitie'.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)itstoot-coalitie-vvd

Laat maar ploffen die bom *O* *O*
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:43:34 #255
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720014
Kaag haakt ziek af bij stikstofdebat Tweede Kamer :D _O- _O-

Het debat komt er op verzoek van oppositieleider Geert Wilders (PVV),

quote:
die vooraf al laat weten een motie van wantrouwen in te dienen tegen een kabinet dat volgens hem elkaar niet eens meer vertrouwt
https://www.telegraaf.nl/(...)ofdebat-tweede-kamer

Nu al buikpijn van het lachen _O- _O- _O-
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:45:21 #256
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720034
KIJK LIVE: Spoeddebat na stikstofuitspraken Hoekstra vanaf 11.00 uur

https://www.telegraaf.nl/(...)fuitspraken-hoekstra
pi_205720041
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:43 schreef ikweethetookniet het volgende:
Kaag haakt ziek af bij stikstofdebat Tweede Kamer :D _O- _O-

Het debat komt er op verzoek van oppositieleider Geert Wilders (PVV),
[..]
https://www.telegraaf.nl/(...)ofdebat-tweede-kamer

Nu al buikpijn van het lachen _O- _O- _O-
Ik zou die popcorn laten staan _O-

* Het_Bokje alvast intuned

Apenpokken oplopen op vakantie :') Vuige slet Promiscueuze dame :P
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_205720058
Nou, hoe lang zal het duren voordat Geertje weer gaat strooien met moties van wantrouwen? :')
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:49:02 #259
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720080
twitter


Wilders wil het uitstellen _O_ _O- _O-
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:50:43 #260
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720103
twitter


Gaat gewoon door om 11.00 uur _O- _O-
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:51:42 #261
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_205720112
Wat een poppenkast :')

Ik ga wel ff kijken hier op zolder
Ik ben inmiddels overleden
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:51:53 #262
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720117
twitter


En Rutte heeft vanmiddag geen tijd, hij moet ff bellen met iemand :') _O- _O- _O-
pi_205720129
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:49 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Wilders wil het uitstellen _O_ _O- _O-
Misschien kan hij mevrouw Kaag ook beterschap wensen? Zijn toch collega's. :)
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:53:52 #264
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205720137
Kaag 'ziek'?
pi_205720164
D66'ers zijn wel vaker ziek als ze zich moeten verantwoorden.
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:57:56 #266
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720177
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:53 schreef WheeledWarrior het volgende:
Kaag 'ziek'?
In haar kop ja, maar dat heeft ze al jaren last van ;)
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:59:33 #267
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_205720195
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:51 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

En Rutte heeft vanmiddag geen tijd, hij moet ff bellen met iemand :') _O- _O- _O-
Dit kan echt niet , een deel van het volk kan de rekeningen niet meer betalen , maar Markie vindt bellen met Zelensky belangrijker
Ik ben inmiddels overleden
pi_205720213
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:51 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

En Rutte heeft vanmiddag geen tijd, hij moet ff bellen met iemand :') _O- _O- _O-
Aldus Fes Breda :z
pi_205720216
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:59 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Dit kan echt niet , een deel van het volk kan de rekeningen niet meer betalen , maar Markie vindt bellen met Zelensky belangrijker
Misschien kan Zelensky gewoon een tikkie sturen.
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 11:02:44 #270
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720222
Wopke laat iedereen weer wachten :r
pi_205720233
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:59 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Dit kan echt niet , een deel van het volk kan de rekeningen niet meer betalen , maar Markie vindt bellen met Zelensky belangrijker
Maar een deel van die oorzaak ligt in de achtertuin van Zelensky, dus een belletje die richting op is toch wel gerechtvaardigd? Zelensky heeft zelf ook nog wel wat te doen vandaag waarschijnlijk. :D

Draai het eens om: Zelensy moet een spoeddebat thuis cancellen omdat hij met Rutte moet FaceTimen :') :')

HALLO! 11:04! GO!!! Iedereen z'n natje en droogje? Ja? Plaatjes geschoten? Aaaaaand goooo!

...
<CRICKETS>
-O-
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 11:05:47 #272
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720260
Er is blinde paniek achter de schermen *O* *O* *O*
pi_205720273
TADAAA!

Wopke heeft al een extra aambeienkussentje nodig :D
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 11:10:05 #274
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720300
Azarkan gelijk met gestrekt been erin _O_

Wopke gelijk als minister van buza benoemd dus prietpraat van cda leider kan niet _O_
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 11:10:50 #275
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720307
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 11:06 schreef Het_Bokje het volgende:
TADAAA!

Wopke heeft al een extra aambeienkussentje nodig :D
Die is keihard anaal vernederd door Rutte ;)
pi_205720324
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 11:10 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Die is keihard anaal vernederd door Rutte ;)
Beetje de blows cushionen die hij gaat krijgen.

Wilders is lekker bezig :D
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 11:12:54 #277
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720331
Wopke nog even Guernsey pensioen aanwrijven _O_ _O_ *O*
pi_205720340
Wordt alleen de uitstoot van het CDA verminderd. :D :D :D
pi_205720359
Wilders heeft wel een punt over die miljarden voor bedrijven.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_205720361
Oh jeej... Klaver :')
Die hadden we ook nog... _O-
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 11:16:53 #281
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205720377
Spookrijder Wopke :D _O- _O-
  Moderator dinsdag 23 augustus 2022 @ 11:19:11 #282
8781 crew  Frutsel
pi_205720393
Mooie zet Wopke... laat maar vallen die hap
pi_205720521
BBB met het crisis lijstje :lijstje:
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 12:04:12 #284
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_205720875
Die dikke van het CDA die nu aan het woord is , denkt volgens mij nu ook zo van waar ben ik aan begonnen.
Ik ben inmiddels overleden
pi_205720986
Hef de CDA maar op
pi_205721061
Dit is gespeeld. Stop maar met dit kutkabinet.
  Moderator dinsdag 23 augustus 2022 @ 12:23:05 #287
8781 crew  Frutsel
pi_205721126
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 12:14 schreef Cupfighter het volgende:
Hef de CDA maar op
de CDA nog wel...

hef jezelf op joh ;)

Terug naar de Christelijke waarden iedereen :( Zit vast wat klotezooi tussen maar het wordt er niet slechter op :)
pi_205721252
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 12:23 schreef Frutsel het volgende:

[..]
de CDA nog wel...

hef jezelf op joh ;)

Terug naar de Christelijke waarden iedereen :( Zit vast wat klotezooi tussen maar het wordt er niet slechter op :)
Als het kabinet gaat vallen gaat deze partij nog amper zetels krijgen dat bedoel ik
  Moderator dinsdag 23 augustus 2022 @ 12:44:18 #289
8781 crew  Frutsel
pi_205721363
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 12:34 schreef Cupfighter het volgende:

[..]
Als het kabinet gaat vallen gaat deze partij nog amper zetels krijgen dat bedoel ik
Ja dat zou heel jammer zijn.
pi_205721718
Het zou wel heel dom zijn om dit kabinet te laten vallen, alleen maar om te laten zien dat het CDA in een spagaat zit. Dat is natuurlijk niet zo raar als je decennia lang een midden-partij geweest bent (met toevallig ook een groot deel agro-minded, maar lang niet iedereen uiteraard), in een samenleving die dreigt te polariseren.

Gewoon superdom geweest van Wopke om dit te zeggen (duh). Dit geeft de oppositie om alles aan te kaarten wat er nu mis gaat. :D
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_205722069
CDA zet zichzelf voor schut.
Sowieso als lid van kabinet en sws als mietjes die zich laten beinvloeden door terroristen ipv te kijken naar feiten.
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 14:02:00 #292
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205722174
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 13:19 schreef Het_Bokje het volgende:>..
Gewoon superdom geweest van Wopke om dit te zeggen (duh)
En dat sujet is binnengehaald als grootste talent binnen het CDA :') _O-

Wopke:

Heeft in zijn hele politieke loopbaan nog nooit iets verstandig gezegd
Ook niets verstandig gedaan voor de camera, schaatsen in Thialf :')
Heeft dossiers niet op orde, Had ik mij meer in moeten verdiepen :') pensioen of shore
Heeft als partijleider het hele CDA naar diepte punt gebracht _O- 4 zetels
Kan alleen goed messen in de rug steken, zelfs bij collega’s :r Omtzigt

Het is een stuk stront wat zijn weerga niet kent })
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 14:09:44 #293
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205722255
twitter


^O^ _O-
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 14:15:23 #294
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205722315


Rutte tijdens debat :o _O- _O- _O-
pi_205722324
quote:
Wat is dit voor sneu kleutergedoe dan
You need to be cold to be queen.
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 14:24:57 #296
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205722405
twitter


*O* *O* *O*
pi_205722427
Ik ken ook veel mensen, dit komt wel heel dichtbij.
You need to be cold to be queen.
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 15:15:33 #298
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 16:03:42 #299
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205723396
Wopke’s baard straalt precies het tegen­overgestelde uit van wat ik van een bestuurder verwacht

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een vriend stuurde de foto van Hoekstra door. ‘Je mag niet als je altijd een glad gezicht hebt gehad, nu nog een baard nemen’, schreef hij erbij, ‘te laat gewoon.’ Hoewel ik zijn volstrekt irrationele argumentatie deel wat betreft Hoekstra’s timing, is er nog iets anders dat me tegenstaat aan de baarden van Wopke Hoekstra, Hugo de Jonge eigenlijk ook wel koning Willem-Alexander. Er is te veel over nagedacht. Het zijn cosmetische ingrepen die overduidelijk bedoeld zijn hun imago op te vijzelen. Met die baarden willen ze zeggen: ‘Hee, ik ben ook gewoon maar een relaxte gast. Kijk eens naar deze haartjes. Ik hou ook van kamperen of sleutelen aan mijn motor. En als ik straks thuiskom trek ik dit pak uit, drink ik een sixpack leeg en daarna schijt ik die hele wc-pot aan stukken.’

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Begrijp me niet verkeerd: ik heb niets tegen baarden (zie foto), het gaat me specifiek om dit soort baarden bij dit soort mannen. Als Nederlandse politici dan toch iets moeten laten groeien laat het dan een sik zijn, of een goeie, machtige snor.

Of nee, wacht. Een geweten. Doe toch maar een geweten.

https://www.volkskrant.nl(...)r-verwacht~bf219662/

Na al die verstandige dingen en de opmars van Hugo :') _O- sinds hij een baard heeft dacht Wopke: Laat ik het ook eens proberen :')
En verdomd er komt nog meer onzin uit en zinkt nog verder _O- _O-
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 16:04:44 #300
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205723416
twitter


_O- _O- _O- _O- _O- _O-
  dinsdag 23 augustus 2022 @ 16:05:50 #301
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205723435
twitter


:o _O-
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')