abonnement Unibet Coolblue
pi_204217054
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2022 16:12 schreef L3viathan het volgende:

[..]
:') echt die hele partij bestaat uit graaiers en/of criminelen
Vele gemeentelijke en provinciale afdelingen draaien prima met goede mensen zonder criminaliteit. Overal, en zeker bij politieke partijen, zitten wel rotte appels.
  donderdag 31 maart 2022 @ 15:30:12 #52
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204284555
Hoekstra krijgt volle laag over geblunder met sancties tegen Rusland: ’Echt gŕnant’

Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) heeft een fikse tik op de vingers gekregen van de Tweede Kamer. Tijdens een debat na de toespraak van de Oekra´ense president Volodimir Zelenski kon Hoekstra niet precies zeggen wat Nederland doet om de sancties tegen Rusland beter uit te voeren. Hoekstra werd de debatzaal uitgestuurd om zijn huiswerk te doen: het debat gaat vanavond verder.

Volgens Hoekstra werken verschillende ministeries ’enorm hard’ om de sancties tegen Rusland beter gestalte te geven. In vergelijking met andere landen slaagt Nederland daar niet goed in: slechts een deel van het geld van Russische oligarchen in Nederland is bevroren. Ook slaagt Nederland er amper in om vastgoed - zoals huizen en luxe jachten – van Russen op de sanctielijst te confisqueren.

Zelenski vraagt Nederland om meer wapens en strengere sancties tegen Rusland
Tot woede van de Tweede Kamer, die vindt dat het kabinet nu te weinig actie onderneemt. Hoekstra kon die woede niet wegnemen: „Het ministerie van FinanciŰn is bezig met de financiŰle tegoeden, Binnenlandse Zaken is bezig met vastgoed, Justitie en Veiligheid met notarissen en Infrastructuur en Waterstaat met havens en jachten”, zegt Hoekstra. „Soms zijn er dingen die gezwaluwstaart moeten worden tussen departementen.” Het kabinet wilde begin volgende week een brief sturen, maar dat vindt de Kamer rijkelijk laat.

’Voor paal’
quote:
„Onbestaanbaar”, zegt Kamerlid Pieter Omtzigt. „Ik weet niet of de regering beseft hoe ze voor paal staat.” Volgens Omtzigt heeft Nederland de Russische oligarchen al 36 dagen de tijd gegeven om hun vermogen en spullen uit Nederland weg te sluizen. „De vogel is gevlogen”, stelt hij. Volgens PvdA-leider Lilianne Ploumen blijft Nederland ’schaamtevol achter in de uitvoering van de sancties’. „Dit is niet de tijd voor polderen tussen ministeries”, vindt Ploumen. „Zou er niet gewoon iemand de leiding moeten nemen?”
Die oproep wordt ook gedeeld door coalitiepartijen D66 en CDA. „Ik begrijp het ongemak”, zegt CDA’er Agnes Mulder tegen haar partijgenoot Hoekstra. „Ik verwacht wel enige co÷rdinatie”, vindt ook D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. De Kamer wil onder meer weten wat het Kadaster momenteel doet om Russisch vastgoed in kaart te brengen. Ook willen Kamerleden weten of de Belastingdienst nog steeds wordt gehinderd door privacyregels bij het delen van informatie over Russen op de sanctielijst.

Gŕnant
Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft Hoekstra opgedragen zo snel mogelijk de gevraagde informatie met de Kamer te delen.
quote:
Op verzoek van D66’er Sjoerdsma werd het debat geschorst, zodat Hoekstra de tijd krijgt om zijn huiswerk te doen. „Dit is echt gŕnant”, vindt GL-leider Jesse Klaver, die het liefst ziet dat alle betrokken ministers vanmiddag nog naar de Kamer komen.
Dat gebeurt niet: het kabinet stuurt rond 20.00 uur vanavond een brief over de sancties. Daarna komt Hoekstra terug naar de Kamer om het debat te vervolgen.

Bergkamp wreef Hoekstra nog eens in dat de beantwoording van vragen over de sancties te lang duurt:Veel collega’s willen antwoord hebben op gestelde vragen.
quote:
In een plenair debat is het belangrijk dat de vragen worden beantwoord.
https://www.telegraaf.nl/(...)-rusland-echt-genant

Wopke is weer goed bezig :') :') _O- _O-
Het is een arrogant stuk onbenul van ongekende grootte })
  donderdag 31 maart 2022 @ 15:33:05 #53
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204284580
Pieter goed bezig met oren wassen van twee stukken stront _O_ _O_Kamerdebat geschorst omdat minister Hoekstra geen antwoord kan geven op vragen over sanctiebeleid :')

https://www.nrc.nl/nieuws(...)nctiebeleid-a4105919
pi_204284591
Hoekstra is gewoon net zo slecht als de andere ministers. Gewoon geen huiswerk doen en tamelijk onvoorbereid naar de kamer komen.
En zoals we wederom hebben kunnen zien de hand boven het hoofd gehouden door coalitiepartijen. Net zoals die andere flapdrollen.
  donderdag 31 maart 2022 @ 15:42:11 #55
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204284631
quote:
Hoekstra zei dat er een speciale werkgroep in het leven is geroepen, maar dat daarvoor ‘nog mensen moeten worden geworven'. Hij bezwoer dat er ‘echt hard gewerkt wordt’ door het kabinet.
:')

Dat schoot GroenLinkser Klaver in het verkeerde keelgat. ,,Wil het kabinet een sticker? ‘We doen ons best.’ Ik vind dat minister concrete antwoorden moet geven.”

quote:
Volgens Hoekstra zijn er wel stappen gezet. Zo is er inmiddels een ontheffing voor de fiscale geheimhouding en heeft het kabinet advies gevraagd over de privacywetgeving AVG.
:')

,,Beseft de regering wel hoezeer ze voor paal staan?”, hoonde Kamerlid Pieter Omtzigt. ,,Wij verschuilen ons na 36 dagen nog achter de AVG.” Volgens het Kamerlid heeft de Belastingdienst alle benodigde fiscale gegevens, maar worden ze niet ingezet om de sancties na te leven.

quote:
Volgens Hoekstra is zo’n overzicht echter lastig omdat er zoveel ministeries bij zijn betrokken, zo verwees hij meermaals naar de minister van FinanciŰn en de minister van Binnenlandse Zaken, die de Kamer in aparte debatten over hun beleidsterrein zouden informeren.
Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver werd boos dat de minister ‘nu voor de vijftiende keer naar een collega wijst’. ,,Het maakt me niet uit wie er over gaat, als het maar gebeurt.”

https://www.ad.nl/politie(...)-en-genant~aa3d00dc/

Na 36 dagen oorlog heb je advies gevraagd en ben je nog bezig met mensen te werven voor een werkgroep
Nu weet je iig zeker dat Putin buikpijn heeft van het lachen en je geen knip voor de neus waard bent :7
Hoe lang nog dit sujet op deze positie :(
  donderdag 31 maart 2022 @ 21:51:07 #56
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204289323
Zojuist in de verlening in avond debat ……kan hij weer geen cijfers geven
Kamer weer boos :D
Het is een stuk stront })
  vrijdag 1 april 2022 @ 00:33:23 #57
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204290727
twitter
  vrijdag 1 april 2022 @ 00:48:12 #58
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204290780
twitter


Dit kan toch niet :(
Ontsla deze minkukel zsm, een schande voor Nederland
  vrijdag 1 april 2022 @ 00:54:22 #59
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204290803
twitter


Op staande voet eruittrappen :(

Zonder bonus, wachtgeld of wat dan ook, maar MET BEROEPSVERBOD voor het leven })
pi_204290881
Wopke kijk eens dom. Ja ho maar!
pi_204290971
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 maart 2022 15:28 schreef fathank het volgende:
[ twitter

Ik weet niet of ik erom moet lachen of huilen
Sigrid Kaag, Wobke Hoekstra, het is allemaal ÚÚn pot nat.

Was deze al voorbij gekomen?

twitter


Lekker ook zo de emotie die hij erin weet te leggen _O- Hij zit trouwens ook gewoon dik te liegen want hij heeft wel tijd voor een mooi PR promofilmpje maar ho maar een werkgroep voor Oekra´ne is te moeilijk :+ :')
afspraak tandarts verzetten
pi_204291215
Het is niet 100% onkunde maar ook onwil denk ik.. ze willen Putin niet al te boos make
pi_204291232
Langs de zijlijn is het altijd makkelijk schreeuwen. Ze kunnen hem dan toch beter gewoon gaan helpen door zelf onderzoek te doen.

En ik weet dat ‘het zo niet werkt’. Maar laten we elkaar eens wat meer gaan helpen in deze tijd.
pi_204291354
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 06:50 schreef Hermanusvanurbanus het volgende:
Langs de zijlijn is het altijd makkelijk schreeuwen. Ze kunnen hem dan toch beter gewoon gaan helpen door zelf onderzoek te doen.

En ik weet dat ‘het zo niet werkt’. Maar laten we elkaar eens wat meer gaan helpen in deze tijd.
Met zulke prutsers als kabinet is het altijd makkelijk praten. Deze regering is een schandvlek voor het land. Waarom zou men niet elke gelegenheid aangrijpen om dat nog eens duidelijk te maken? Hoe meer mensen het in gaan zien hoe beter.
  vrijdag 1 april 2022 @ 10:36:12 #65
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204292687
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 06:43 schreef Pleun2011 het volgende:
Het is niet 100% onkunde maar ook onwil denk ik.. ze willen Putin niet al te boos make
Gelukkig zijn ze intern wel tevreden :') _O-

CDA-kiezer verliest vertrouwen in Wopke Hoekstra: voor het eerst staat minder dan de helft achter de partijleider

Het vertrouwen van CDA-kiezers in Wopke Hoekstra heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zijn imago staat al lange tijd onder druk, maar voor het eerst staat nog niet de helft van zijn achterban (42 procent) achter hem.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder mensen die bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 op het CDA hebben gestemd. Sinds de interne crisis rond Pieter Omtzigt heeft CDA-leider Hoekstra een moeizame band met zijn achterban. In die periode was slechts de helft te spreken over Hoekstra, maar hij wist zich later in de zomer weer op te richten. Toch is het vertrouwenscijfer het afgelopen half jaar, met een verschil van 20 procent, opnieuw gekelderd.

Geen zelfreflectie
Er heerst chagrijn bij CDA-kiezers over de verloren gemeenteraadsverkiezingen. Niet per se om het resultaat - het CDA verloor ruim 200 raadszetels - maar vooral om de reactie van hun voorman op dat resultaat: "De uitslag was natuurlijk niet goed, maar dat was te verwachten. Ik stoorde me meer aan de typische reactie van Hoekstra. Constant positief blijven zonder enige zelfreflectie. Uiteindelijk blijven de verkeerde mensen op dezelfde plekken zitten."

Niet alleen de meest recente tegenvaller wordt aangehaald door kiezers. Een toenemende groep CDA-kiezers stelt dat Hoekstra het simpelweg niet in zich heeft om de partij te leiden. Het ontbreekt hem volgens teleurgestelde kiezers aan de juiste uitstraling, een echt CDA-verhaal en de wil om te leiden. :')

https://eenvandaag.avrotr(...)ter-de-partijleider/

Oprotten dus zsm :R en :W

[ Bericht 2% gewijzigd door ikweethetookniet op 01-04-2022 13:04:03 ]
pi_204292714
Ik zie niet in waarom jou zou willen dat hij oprot. Hij is toch een ideaal persoon om het CDA verder te decimeren lijkt mij. Of ga jij CDA stemmen zodra er een betere vervanger is?
pi_204292759
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 07:28 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Met zulke prutsers als kabinet is het altijd makkelijk praten. Deze regering is een schandvlek voor het land. Waarom zou men niet elke gelegenheid aangrijpen om dat nog eens duidelijk te maken? Hoe meer mensen het in gaan zien hoe beter.
En dan zijn er hier users die het gek vinden en niet geloven dat men het vertrouwen in de politiek heeft verloren.

En als je er wat van vindt, steevast de opmerking; " ja, maar kan jij het beter?" En; "er zijn geen betere alternatieven"

:')

Nee, als je elke keer dezelfde partijen aan de macht hebt, dan weet je ook niet of het altetnatief beter is..

:')
pi_204292787
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:40 schreef DarkwingDuck het volgende:
Ik zie niet in waarom jou zou willen dat hij oprot. Hij is toch een ideaal persoon om het CDA verder te decimeren lijkt mij. Of ga jij CDA stemmen zodra er een betere vervanger is?
Krijgen we straks zeker die boerentrien in het kabinet? En de politiek is al zo'n clownsshow.
pi_204292904
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:51 schreef thabit het volgende:

[..]
Krijgen we straks zeker die boerentrien in het kabinet? En de politiek is al zo'n clownsshow.
Liever van der Plas dan het volk wat nu in vak K zit. Het kan er eigenlijk enkel beter op worden.
pi_204293702
Hoekstra is echt waardeloos, ook een uitstraling van een zoutzak
pi_204293757
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 12:32 schreef Cupfighter het volgende:
Hoekstra is echt waardeloos, ook een uitstraling van een zoutzak
Welke politicus heeft dat wel tegenwoordig. Allemaal kunnen ze een vraag niet met ja of nee beantwoorden, maar gebruiken ze 30 zinnen om uiteindelijk geen duidelijk en helder antwoord te geven.

Ze moeten allemaal hun stoeltje veiligstellen over x jaar, dus komt er niks concreets uit.
  vrijdag 1 april 2022 @ 13:03:14 #72
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204293930
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:40 schreef DarkwingDuck het volgende:
Ik zie niet in waarom jou zou willen dat hij oprot. Hij is toch een ideaal persoon om het CDA verder te decimeren lijkt mij. Of ga jij CDA stemmen zodra er een betere vervanger is?
CDA stemmen zelfs met een pistool op mijn hoofd gaat dat NIET gebeuren ;)
Een betere vervanger
Je bedoelt een nog grotere kneus die het CDA definitief om zeep helpt
Daar zit ik wel op te wachten ja dan heb ik tenminste weer buikpijn van het _O-
Marnix van Rij vertrouw ik dat wel toe |:)
pi_204293963
quote:
6s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:03 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
CDA stemmen zelfs met een pistool op mijn hoofd gaat dat NIET gebeuren ;)
Een betere vervanger
Je bedoelt een nog grotere kneus die het CDA definitief om zeep helpt
Daar zit ik wel op te wachten ja dan heb ik tenminste weer buikpijn van het _O-
Marnix van Rij vertrouw ik dat wel toe |:)
Marnix van Rij zal een stuk betere partijleider zijn dan Hoekstra. Fijn dat je het beste voor hebt met het CDA. Had ik niet van je verwacht. :)
  vrijdag 1 april 2022 @ 16:22:41 #74
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204295862
Hoekstra geeft toe: uitvoering en toezicht sancties kunnen beter :') :r

De afgelopen tijd “is gebleken dat uitvoering en toezicht op een aantal deelterreinen van het sanctiepakket beter kunnen”, geeft minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken toe in een brief aan de Tweede Kamer. Dit ligt volgens hem aan de snelheid waarmee de sancties tegen Rusland zijn ingevoerd en aan de “ongekende reikwijdte” van het pakket. De Kamer gaf eerder op donderdag aan dat Hoekstra te weinig overzicht had van de handhaving van de sancties.

De minister moest zelfs een debat onderbreken omdat hij niet de informatie had die de Kamer opeiste. ’s Avonds kwam die brief alsnog. De Kamer was blij met het overzicht, maar noemt de inhoud ervan “verontrustend”. Er had meer moeten gebeuren in de tussentijd: de oorlog duurt al meer dan een maand. Vrijdag spreekt de ministerraad pas over “bevoegde autoriteiten op het gebied van onroerend goed, kunst, niet-financiŰle dienstverlening en bedrijfseigendom” en werkgroepen die toezien op de sancties.

“Ja, er moet nog veel gebeuren, maar er is ook heel veel dat de departementen doen”, zegt Hoekstra daarover. “Echt niemand heeft zitten wachten.” Er zijn al veel zaken in werking gesteld, benadrukt hij. Hij wijst ook op de kleine 516 miljoen euro aan Russisch geld dat is bevroren in Nederland. “Maar je ontdekt steeds nieuwe dingen”, en er komen ook steeds nieuwe sancties bij. Maar partijen bleven met veel vragen zitten.

De antwoorden van Hoekstra stelden de partijen ook niet gerust. Ze vinden dat er sinds de oorlog begon te weinig is gebeurd om de sancties uit te voeren. Oligarchen kunnen nog steeds geld verdienen aan hun gebouwen die ze hier verhuren, aldus Jesse Klaver (GroenLinks). “Beschamend.” Meer partijen maken zich zorgen over vastgoed in Russische handen. De uitvoering gaat te traag en er wordt te weinig geco÷rdineerd op het hoogste niveau, vindt Lilianne Ploumen (PvdA). “De boten van de oligarchen zijn allang uitgevaren.”

Maar ook regeringspartijen zijn kritisch over het handelen van het kabinet. D66’er Sjoerd Sjoerdsma deelt de zorg van zijn collega’s dat Russen mogelijk aan de sancties weten te ontglippen. “De brief roept aanvullende vragen op”, zei Roelien Kamminga van de VVD. Zij wil weten hoe de uitvoering van de strafmaatregelen versneld kan worden. Don Ceder van de ChristenUnie vindt het “pijnlijk” dat 36 dagen na het begin van de oorlog en de afkondiging van de sancties in Nederland nog gesproken wordt over de uitvoering ervan.

https://nieuws.nl/algemee(...)ncties-kunnen-beter/

Wat een strategie van dit stuk stront weer :r
Alles blijven ontkennen en eroverheen praten en ontwijken
Dan roepen dat je de stukken niet bij de hand hebt
Dan tegen de muur gezet worden door de 2e kamer
Dan deze reactie pas omdat ontkennen niet meer kan
En gelijk zijn falen bagetaliseren

Om te :r :r
  vrijdag 1 april 2022 @ 16:37:14 #75
65846 Bocaj
Un-Break My Heart
pi_204295988
Trouwens de incompetentie van het kabinet is wel stuitend...

- Een boekhouder op Buitenlandse zaken. (Hi ha Hoekstra)
- Een buitenland kenner op FinanciŰn... (Ki ka Kaag)

Draai dat nou maar weer gauw om! :Y

En nu laat ik mijn haren weer even kammen!

220128_1_gifdump53_49.gif
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:26:28 #76
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296369
NATIONAAL COÍRDINATOR 'MET GEWICHT' MOET SANCTIES RUSLAND AANJAGEN

Een nationale co÷rdinator 'met gewicht' gaat de sancties die er tegen Rusland zijn aanjagen. Die persoon moet de regie pakken bij de uitvoering van de sancties. Dat liet Buitenlandminister Wopke Hoekstra weten na de ministerraad van vrijdag.
quote:
De minister kwam een dag eerder zwaar onder vuur te liggen in de Tweede Kamer over de trage realisering van de sancties.
Maandag hoopt Hoekstra bekend te kunnen maken wie degene moet zijn om de regie te nemen. Volgens Hoekstra moet de co÷rdinator zorgen voor afstemming tussen de departementen. Hij kan ze 'aanspreken en aanjagen'. Bij veel strafmaatregelen zijn meerdere ministeries betrokken.
quote:
Het ongekende sanctiepakket tegen de Russen vanwege de inval in Oekra´ne is voor veel ministeries 'onontgonnen terrein', aldus de bewindsman
De naam van de co÷rdinator wordt maandag bekend, Hoekstra heeft wel al iemand in beeld, zegt hij. :')

https://www.bnr.nl/nieuws(...)ies-rusland-aanjagen

Onontgonnen terrein :') en waarom lukt het in het buitenland dan wel :? Om te :r
40 dagen oorlog en Wopke gaat beginnen :|W
Welke russische mongool heeft zijn bezittingen Nederland nu nog niet uit ?
Dan ben je echt te dom om te poepen :7
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:27:49 #77
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296380
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 16:37 schreef Bocaj het volgende:
Trouwens de incompetentie van het kabinet is wel stuitend...
- Een boekhouder op Buitenlandse zaken. (Hi ha Hoekstra)
Die 5.7 MILJARD aan uitgaven niet kan verantwoorden :') toen hij nog min van fin was
Er zijn mensen voor minder grote fraude de gevangenis in gegaan
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:33:59 #78
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296420
Juridisch rammelen de sancties tegen Rusland aan alle kanten: ‘Voor Hoekstra is het pijnlijk om toe te geven’

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over de Linden legt momenteel de laatste hand aan een proefschrift over de sancties die het Westen de laatste jaren aan Russische en Russisch-gezinde Oekra´ense prominenten oplegde.
quote:
‘De uitvoering en handhaving hapert aan alle kanten.’
Verbaast het u dat Nederland zo veel moeite heeft om de sancties tegen Rusland in de praktijk te brengen?
Over de Linden: ‘Ja en nee. Ik heb eerder al gemerkt dat Nederland niet bovenop de sancties zat. Nederland handelt eerder reactief dan proactief. De oorlog in Oost-Oekra´ne is al sinds 2014 gaande, maar dat werd hier lange tijd weggemoffeld. Dat vind ik een typisch Nederlandse houding. Frankrijk was al vooruit aan het denken over het uitvoeren van de sancties, maar de Nederlandse regering zoekt pas naar een oplossing nu de situatie in Oekra´ne is geŰscaleerd.’

In 2014 legde de EU Rusland ook al sancties op. Verliep de uitvoering daarvan soepeler?
‘Nee, toen bleek al dat de handhaving totaal niet op orde is :') . Vanuit Brussel kwam er een sanctieverordening, die de douane en banken moesten gaan uitvoeren. De douane moest bijvoorbeeld controleren of exportproducten op de sanctielijst voorkwamen. Het lijkt erop dat dat niet goed is gebeurd: die hele Krimbrug is gebouwd terwijl alle leveranties die te maken hadden met infrastructuur waren gesanctioneerd.

‘Juridisch gezien hebben we nu te maken met dezelfde sanctieverordeningen. Ze zijn alleen gigantisch uitgebreid: alles wat de politiek nu afkondigt, wordt aan die bestaande regelingen gehangen. Maar wat nu gebeurt, kan juridisch eigenlijk niet.’

Waarom niet?
‘Normaliter hebben we allemaal een ongestoord genot van eigendom. Als je een eigen woning hebt, staat die bij het Kadaster ingeschreven op jouw naam. Daar kan niet zomaar beslag op worden gelegd. Ook als een ander zegt dat jij een auto onrechtmatig verkregen hebt, raak je die niet ineens kwijt.

‘Je zou eerst de rechter ervan moeten overtuigen dat een Russische oligarch zijn eigendom onrechtmatig heeft verkregen. Nu hebben politici in Brussel gewoon afgekondigd dat tegoeden en woningen van de Russische oligarchen bevroren worden. Dat zij ‘de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekra´ne ondermijnen of bedreigen’ vind ik geen juridisch criterium om iemands bezit te bevriezen. Het is onbepaald, subjectief en gaat uit van veronderstellingen, in plaats van feiten.’

Is dat wat minister Wopke Hoekstra donderdag in de Tweede Kamer ‘juridische belemmeringen’ noemde?
‘Dat denk ik, ja. Ik denk dat minister Hoekstra is vastgelopen. Zonder nadere wet- en regelgeving kan het Kadaster niet zomaar informatie vrijgeven, en huizen en superjachten bevriezen. Het kadaster bibbert al bij het idee, denk ik. Bovendien staat het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar het Kadaster onder valt, niet genoemd als uitvoerder van de Brusselse regeling. Het ministerie van FinanciŰn en de douane wel. Banktegoeden kunnen daarom wel bevroren worden.

‘De Europese Unie heeft wel een confiscatierichtlijn en een bevriezingsrichtlijn, maar die zijn niet gebruikt. Die richtlijnen geven exact aan wat er moet gebeuren: er moet binnen afzienbare tijd een rechter naar kijken. Pas daarna heb je duidelijkheid.

quote:
‘Voor Hoekstra is het pijnlijk om toe te geven dat dit juridisch niet klopt. Wij zijn een land met een opgeheven vingertje naar anderen. Hoekstra kan eigenlijk geen openheid geven, want dan gaat hij nog meer af. Hij zal daarom zwijgen tot hij een eurekamoment heeft, verwacht ik.’
:D :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.volkskrant.nl(...)e-te-geven~b246b91f/

Gelukkig is dit sujet een jurist en is dit zijn vakgebied :') _O- en ook daar blundert hij :r
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:36:23 #79
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296438
De ondraaglijke lichtheid van Wopke Hoekstra.

Zelenski sprak deze week de Kamer toe. In het debat daarna lukte het Wopke Hoekstra niet om uit te leggen waarom het moeilijk is om de Russen aan te pakken. Hoekstra’s nonchalance valt niet te rijmen met de urgentie van de situatie in Oekra´ne. Het Nederlandse onvermogen om juist te handelen in een crisis zien we ook in de toeslagenaffaire. De rode draad: een algeheel gebrek aan urgentie. Is dat onmacht of onwil?

Luister naar de afgelopen politieke week

https://www.volkskrant.nl(...)tieke-week~b7736c9d/

Wopke moet zich dood schamen
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:13:21 #80
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204297820
Thomas van Groningen over Nederland die achterloopt met het bevriezen van tegoeden van rijke Russen

Nederland loopt nog steeds achter op onze buurlanden als het gaat om het bevriezen van tegoeden van rijke Russen. Tot ongenoegen van de Tweede Kamer. Politiek verslaggever Thomas van Groningen hoorde vandaag de oplossing:


een nieuwe co÷rdinator :') _O- _O- _O-

https://op1npo.nl/2022/04(...)en-van-rijke-russen/

Die hadden ze nog niet op buza 8)7
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:48:05 #81
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298449
twitter


Wopke :')
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:50:00 #82
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298481
twitter


En afgemaakt live op tv *O* *O*
  vrijdag 1 april 2022 @ 20:00:44 #83
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298665
twitter

Nu ook nog even taalkundig afgemaakt *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door ikweethetookniet op 01-04-2022 20:48:47 ]
  vrijdag 1 april 2022 @ 21:14:12 #84
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  zaterdag 2 april 2022 @ 15:56:50 #85
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204306107
Gepruts bij de overheid: van de toeslagenaffaire tot de mislukte sancties

Of het nu gaat over de toeslagenaffaire of de Russische sancties. De politiek heeft veel wensen, de minister belooft een oplossing, maar het lukt niet. Waarom gaat het elke keer mis bij de overheid? "De regie mist."

In het debat donderdagavond was Wopke Hoekstra zichtbaar nerveus. De Kamer was woedend en had het debat uren geschorst. Waarom komen de sancties tegen Rusland niet goed van de grond? Straks hebben alle rijke Russen hun bezittingen gered.
quote:
Hoekstra stond te worstelen: het beleid was op papier prachtig, maar de uitvoering hapert.
Volgens minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra is het opleggen van sancties complex, omdat er zo veel verschillende ministeries bij betrokken zijn. Zo is het ministerie van Infrastructuur verantwoordelijk voor het aan de ketting leggen van Russische jachten, gaat het kadaster over de beslaglegging op een tweede huis en gaat De Nederlandsche Bank achter de bankrekening van rijke Russen aan.

Het resultaat is dat, hoewel de oorlog al 38 dagen gaande is, er slechts 516 miljoen euro aan Russisch geld is bevroren in Nederland. In BelgiŰ stonden ze halverwege maart al op 10 miljard euro.

Telkens gaat het mis
"In Nederland leunen we de hele tijd op systemen, we geloven daar blind in", zegt oud-Tweede Kamerlid Andre Bosman, die namens de Tweede Kamer voorzitter was van een onderzoekscommissie die uitvoeringsproblemen bij onder meer de Belastingdienst en het UWV onderzocht.

"We moeten niet de hele tijd vertrouwen op de systemen, er moet in dit soort crisissituaties juist snel iets gedaan worden. Er is actie nodig. Maar je ziet dat de regie dan mist. Dat zag je ook in bij de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen en de toeslagenaffaire. Er is een crisismanager nodig, die in tijden van crisis doorzettingsmacht heeft, dus zelfstandig belangrijke besluiten mag nemen."

Ook Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, die de misstanden door de overheid in de toeslagenaffaire aan het licht bracht, vindt dat noodzakelijk. Hij ziet ook overeenkomsten met de aanpak van de coronacrisis. "Daar werd in Nederland ook heel traag op gereageerd. Het duurde meer dan een maand na de uitbraak in China dat hier echt iets werd gedaan door het kabinet."

Geen draaiboek
Omtzigt zag dat daar, en hier opnieuw, niet ÚÚn iemand verantwoordelijk wordt gemaakt. "Het is duidelijk dat het kabinet geen draaiboek had klaarliggen voor als er sancties worden opgelegd. En op pagina 1 van dat draaiboek had moeten staan wie er verantwoordelijk is. Wie gaat er achter de tweede huizen aan, wie gaat er achter de boten aan? Het is gewoon slecht voorbereid."

Hoekstra co÷rdineerde de sancties binnen het kabinet. Inmiddels heeft hij een externe co÷rdinator voor de sancties aangekondigd. Want volgens de Kamer gebeurde er door Hoekstra niet genoeg. Bosman wijst ook op het belang van een speciale crisismanager. "Misschien moet hij zeggen tegen andere bewindslieden: 'ik wil volgende week van je horen wat je hebt gedaan en hoe je het gaat aanpakken'."

Gegevens Belastingdienst
Omtzigt, die de Belastingdienst goed kent door zijn werk in de toeslagenaffaire, ziet iets opmerkelijks rond het sanctiebeleid. "Er wordt gezegd dat de Belastingdienst geen gegevens mag uitwisselen. Jullie kunnen dat zo goed, maar ze kunnen het nog steeds niet voor de oligarchen. Iemands belastingdossier uitpluizen lijkt me het eerste wat je moet doen. Er zijn bij dit soort vermogende Russen rulings gedaan door de Belastingdienst, dus die informatie is bekend. En er mogen in noodgevallen uitzonderingen worden gemaakt op de belastingwet. Dit lijkt me zo'n geval. "

Privacywet ligt dwars
Bosman wijst ook op de AVG, de privacywetgeving, waardoor het kabinet zegt dat het uitwisselen van gegevens over Russen op de sanctielijsten, niet mag. "Dat is een goed voorbeeld van het systeem dat iets niet toestaat."

Omtzigt is daar ook erg verbaasd over.
quote:
"We mogen bepaalde dingen niet van de AVG, de Europese privacywetgeving, zegt Hoekstra. Maar daar hebben BelgiŰ en Frankrijk ook last van en die hebben miljarden bevroren, dus hoe kan dat?
Het laat maar weer eens zien dat die AVG de Belastingdienst en rijke oligarchen beter beschermd dan de gemiddelde burger. Elke lokale amateurvoetbalclub komt in de problemen vanwege de AVG als ze een foto van een speler op hun website zetten. Maar rijke Russische oligarchen worden er goed door beschermd."

quote:
Op zijn wekelijkse persconferentie werd premier Rutte doorgevraagd op de problemen met de sancties en de toeslagenaffaire. Hij beloofde beterschap op beide dossiers. "Maar of het goed gaat, weet ik niet."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)eenkomsten-tussen-de

Maar of het goed gaat, weet ik niet :')

Tering lul dan stuur je het bij dat het alsnog goed gaat, incompetent stuk vreten dat je er bent o|O
  zaterdag 2 april 2022 @ 16:43:06 #86
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204306421
Probeer hier eens naar te luisteren zonder :r :r neigingen


Mij lukt het niet
pi_204306504
Beste @ikweethetookniet,

Wat Hoekstra of andere machtshebbers in dit land je ook aan mogen hebben gedaan. Je fixatie op hem is ongezond. Ik denk dat je baat hebt bij hulp, dat meen ik serieus. Misschien is dit ook iets waar de moderatoren van dit forum iets mee zouden moeten doen.
pi_204307424
Zonder te kijken wist ik wie deze topic had geopend. >:O
  woensdag 13 april 2022 @ 16:00:34 #89
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204424991

In Den Haag en Hilversum wordt nog een beetje om de hete brei heen gedraaid, maar de feiten zijn onverbiddelijk: CDA-leider Wopke Hoekstra is als politicus een teleurstelling gebleken. Dat zegt SYP WYNIA in zijn videogesprek met PIM VAN GALEN. ‘Hij begon met veel krediet, bij pers en publiek. Maar hij stelt in alles teleur, als CDA-leider, als CDA-lijsttrekker en nu ook als minister van Buitenlandse Zaken.’

CDA: op weg naar het einde?
De teleurstelling over Hoekstra markeert, zegt Syp Wynia, mogelijk de weg naar het einde voor het CDA. Overigens moet ook de VVD zich ook ernstige zorgen maken: na Rutte dreigt voor de VVD de Sahara.

We zijn wakker :7
pi_204425223
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2022 16:51 schreef Raw85 het volgende:
Beste @:ikweethetookniet,

Wat Hoekstra of andere machtshebbers in dit land je ook aan mogen hebben gedaan. Je fixatie op hem is ongezond. Ik denk dat je baat hebt bij hulp, dat meen ik serieus. Misschien is dit ook iets waar de moderatoren van dit forum iets mee zouden moeten doen.
Maakte heel Nederland zich maar zo druk over falende politici als deze user. Dan zou er wellicht nog eens wat veranderen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_204425609
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 16:27 schreef probeer het volgende:

[..]
Maakte heel Nederland zich maar zo druk over falende politici als deze user. Dan zou er wellicht nog eens wat veranderen.
Eens, ben het lang niet altijd eens met Ikweethetook niet maar het staat hem geheel vrij om hier welke politicus dan ook te bespreken, onder de aandacht te brengen of te bekritiseren. Wat meer mensen zouden wat kritischer mogen zijn op politici, helemaal als ze deel uitmaken van het kabinet.
  woensdag 13 april 2022 @ 17:25:51 #92
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204425742
Dank beiden ;) ^O^
pi_204425989
Hoekstra schijnt vanmorgen zijn teen gestoten te hebben. Misschien kan Ikweethetookniet daar een leuk topic over maken. Vergeet vooral de _O- _O- :'( :B niet !
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_204426257
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 17:51 schreef Pedroso het volgende:
Hoekstra schijnt vanmorgen zijn teen gestoten te hebben. Misschien kan Ikweethetookniet daar een leuk topic over maken. Vergeet vooral de _O- _O- :'( :B niet !
Sowieso de schuld van Jort Kelder, Gerrit Zalm en ABN AMRO :R ~O> :G })
  woensdag 13 april 2022 @ 18:20:38 #95
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_204426274
Het is dan ook wel een beetje klaar met die kleurloze dramapartij.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  woensdag 13 april 2022 @ 19:07:43 #96
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204426688
Daarna gaat het over Hoekstra. Kee schetst hoezeer de CDA-leider zelfs in het zeer rechtse kamp, waar hij graag bij wil horen, in ongenade is geraakt. Van Jole vraagt zich af of na het debat van vrijdag waarin hij niets bleek te weten nog wel serieus genomen wordt door zijn EU-collega’s. “Denk dat ze eerder met de minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg bellen.”

https://www.bnnvara.nl/jo(...)-hoekstra-glijdt-uit

:7
  donderdag 9 juni 2022 @ 20:40:38 #97
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205007946
De missie van Wopke Hoekstra

Vijf maanden is CDA-leider Wopke Hoekstra nu minister van Buitenlandse zaken. En dat in tijden van oorlog. Hij is voorstander van het leveren van zware wapens en harde sancties tegen Rusland. Ondertussen wil Oekra´ne kandidaat-lid worden van de EU en is Nederland een van de landen die op de rem trappen. Vanavond is Hoekstra te gast voor een uitgebreid gesprek. We spreken hem over de oorlog, over Europa en over de relatie met Rusland.

Nieuwsuur dus, daar gaat hij weer shinen met zijn 5 zetels in de peilingen :') _O- _O-
  woensdag 15 juni 2022 @ 11:24:04 #98
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 29 juni 2022 @ 18:07:38 #99
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205182362
twitter


Lekker bezig :')
  woensdag 29 juni 2022 @ 19:56:15 #100
55581 L3viathan
Hollywood Hootsman
pi_205183468
quote:
6s.gif Op woensdag 29 juni 2022 18:07 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Lekker bezig :')
Heel mooi dit
Just a fool will play tricks on Angus McSix
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')