abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:26:28 #76
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296369
NATIONAAL COÍRDINATOR 'MET GEWICHT' MOET SANCTIES RUSLAND AANJAGEN

Een nationale co÷rdinator 'met gewicht' gaat de sancties die er tegen Rusland zijn aanjagen. Die persoon moet de regie pakken bij de uitvoering van de sancties. Dat liet Buitenlandminister Wopke Hoekstra weten na de ministerraad van vrijdag.
quote:
De minister kwam een dag eerder zwaar onder vuur te liggen in de Tweede Kamer over de trage realisering van de sancties.
Maandag hoopt Hoekstra bekend te kunnen maken wie degene moet zijn om de regie te nemen. Volgens Hoekstra moet de co÷rdinator zorgen voor afstemming tussen de departementen. Hij kan ze 'aanspreken en aanjagen'. Bij veel strafmaatregelen zijn meerdere ministeries betrokken.
quote:
Het ongekende sanctiepakket tegen de Russen vanwege de inval in Oekra´ne is voor veel ministeries 'onontgonnen terrein', aldus de bewindsman
De naam van de co÷rdinator wordt maandag bekend, Hoekstra heeft wel al iemand in beeld, zegt hij. :')

https://www.bnr.nl/nieuws(...)ies-rusland-aanjagen

Onontgonnen terrein :') en waarom lukt het in het buitenland dan wel :? Om te :r
40 dagen oorlog en Wopke gaat beginnen :|W
Welke russische mongool heeft zijn bezittingen Nederland nu nog niet uit ?
Dan ben je echt te dom om te poepen :7
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:27:49 #77
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296380
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 16:37 schreef Bocaj het volgende:
Trouwens de incompetentie van het kabinet is wel stuitend...
- Een boekhouder op Buitenlandse zaken. (Hi ha Hoekstra)
Die 5.7 MILJARD aan uitgaven niet kan verantwoorden :') toen hij nog min van fin was
Er zijn mensen voor minder grote fraude de gevangenis in gegaan
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:33:59 #78
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296420
Juridisch rammelen de sancties tegen Rusland aan alle kanten: ‘Voor Hoekstra is het pijnlijk om toe te geven’

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over de Linden legt momenteel de laatste hand aan een proefschrift over de sancties die het Westen de laatste jaren aan Russische en Russisch-gezinde Oekra´ense prominenten oplegde.
quote:
‘De uitvoering en handhaving hapert aan alle kanten.’
Verbaast het u dat Nederland zo veel moeite heeft om de sancties tegen Rusland in de praktijk te brengen?
Over de Linden: ‘Ja en nee. Ik heb eerder al gemerkt dat Nederland niet bovenop de sancties zat. Nederland handelt eerder reactief dan proactief. De oorlog in Oost-Oekra´ne is al sinds 2014 gaande, maar dat werd hier lange tijd weggemoffeld. Dat vind ik een typisch Nederlandse houding. Frankrijk was al vooruit aan het denken over het uitvoeren van de sancties, maar de Nederlandse regering zoekt pas naar een oplossing nu de situatie in Oekra´ne is geŰscaleerd.’

In 2014 legde de EU Rusland ook al sancties op. Verliep de uitvoering daarvan soepeler?
‘Nee, toen bleek al dat de handhaving totaal niet op orde is :') . Vanuit Brussel kwam er een sanctieverordening, die de douane en banken moesten gaan uitvoeren. De douane moest bijvoorbeeld controleren of exportproducten op de sanctielijst voorkwamen. Het lijkt erop dat dat niet goed is gebeurd: die hele Krimbrug is gebouwd terwijl alle leveranties die te maken hadden met infrastructuur waren gesanctioneerd.

‘Juridisch gezien hebben we nu te maken met dezelfde sanctieverordeningen. Ze zijn alleen gigantisch uitgebreid: alles wat de politiek nu afkondigt, wordt aan die bestaande regelingen gehangen. Maar wat nu gebeurt, kan juridisch eigenlijk niet.’

Waarom niet?
‘Normaliter hebben we allemaal een ongestoord genot van eigendom. Als je een eigen woning hebt, staat die bij het Kadaster ingeschreven op jouw naam. Daar kan niet zomaar beslag op worden gelegd. Ook als een ander zegt dat jij een auto onrechtmatig verkregen hebt, raak je die niet ineens kwijt.

‘Je zou eerst de rechter ervan moeten overtuigen dat een Russische oligarch zijn eigendom onrechtmatig heeft verkregen. Nu hebben politici in Brussel gewoon afgekondigd dat tegoeden en woningen van de Russische oligarchen bevroren worden. Dat zij ‘de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekra´ne ondermijnen of bedreigen’ vind ik geen juridisch criterium om iemands bezit te bevriezen. Het is onbepaald, subjectief en gaat uit van veronderstellingen, in plaats van feiten.’

Is dat wat minister Wopke Hoekstra donderdag in de Tweede Kamer ‘juridische belemmeringen’ noemde?
‘Dat denk ik, ja. Ik denk dat minister Hoekstra is vastgelopen. Zonder nadere wet- en regelgeving kan het Kadaster niet zomaar informatie vrijgeven, en huizen en superjachten bevriezen. Het kadaster bibbert al bij het idee, denk ik. Bovendien staat het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar het Kadaster onder valt, niet genoemd als uitvoerder van de Brusselse regeling. Het ministerie van FinanciŰn en de douane wel. Banktegoeden kunnen daarom wel bevroren worden.

‘De Europese Unie heeft wel een confiscatierichtlijn en een bevriezingsrichtlijn, maar die zijn niet gebruikt. Die richtlijnen geven exact aan wat er moet gebeuren: er moet binnen afzienbare tijd een rechter naar kijken. Pas daarna heb je duidelijkheid.

quote:
‘Voor Hoekstra is het pijnlijk om toe te geven dat dit juridisch niet klopt. Wij zijn een land met een opgeheven vingertje naar anderen. Hoekstra kan eigenlijk geen openheid geven, want dan gaat hij nog meer af. Hij zal daarom zwijgen tot hij een eurekamoment heeft, verwacht ik.’
:D :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.volkskrant.nl(...)e-te-geven~b246b91f/

Gelukkig is dit sujet een jurist en is dit zijn vakgebied :') _O- en ook daar blundert hij :r
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:36:23 #79
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296438
De ondraaglijke lichtheid van Wopke Hoekstra.

Zelenski sprak deze week de Kamer toe. In het debat daarna lukte het Wopke Hoekstra niet om uit te leggen waarom het moeilijk is om de Russen aan te pakken. Hoekstra’s nonchalance valt niet te rijmen met de urgentie van de situatie in Oekra´ne. Het Nederlandse onvermogen om juist te handelen in een crisis zien we ook in de toeslagenaffaire. De rode draad: een algeheel gebrek aan urgentie. Is dat onmacht of onwil?

Luister naar de afgelopen politieke week

https://www.volkskrant.nl(...)tieke-week~b7736c9d/

Wopke moet zich dood schamen
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:13:21 #80
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204297820
Thomas van Groningen over Nederland die achterloopt met het bevriezen van tegoeden van rijke Russen

Nederland loopt nog steeds achter op onze buurlanden als het gaat om het bevriezen van tegoeden van rijke Russen. Tot ongenoegen van de Tweede Kamer. Politiek verslaggever Thomas van Groningen hoorde vandaag de oplossing:


een nieuwe co÷rdinator :') _O- _O- _O-

https://op1npo.nl/2022/04(...)en-van-rijke-russen/

Die hadden ze nog niet op buza 8)7
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:48:05 #81
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298449
twitter


Wopke :')
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:50:00 #82
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298481
twitter


En afgemaakt live op tv *O* *O*
  vrijdag 1 april 2022 @ 20:00:44 #83
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298665
twitter

Nu ook nog even taalkundig afgemaakt *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door ikweethetookniet op 01-04-2022 20:48:47 ]
  vrijdag 1 april 2022 @ 21:14:12 #84
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  zaterdag 2 april 2022 @ 15:56:50 #85
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204306107
Gepruts bij de overheid: van de toeslagenaffaire tot de mislukte sancties

Of het nu gaat over de toeslagenaffaire of de Russische sancties. De politiek heeft veel wensen, de minister belooft een oplossing, maar het lukt niet. Waarom gaat het elke keer mis bij de overheid? "De regie mist."

In het debat donderdagavond was Wopke Hoekstra zichtbaar nerveus. De Kamer was woedend en had het debat uren geschorst. Waarom komen de sancties tegen Rusland niet goed van de grond? Straks hebben alle rijke Russen hun bezittingen gered.
quote:
Hoekstra stond te worstelen: het beleid was op papier prachtig, maar de uitvoering hapert.
Volgens minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra is het opleggen van sancties complex, omdat er zo veel verschillende ministeries bij betrokken zijn. Zo is het ministerie van Infrastructuur verantwoordelijk voor het aan de ketting leggen van Russische jachten, gaat het kadaster over de beslaglegging op een tweede huis en gaat De Nederlandsche Bank achter de bankrekening van rijke Russen aan.

Het resultaat is dat, hoewel de oorlog al 38 dagen gaande is, er slechts 516 miljoen euro aan Russisch geld is bevroren in Nederland. In BelgiŰ stonden ze halverwege maart al op 10 miljard euro.

Telkens gaat het mis
"In Nederland leunen we de hele tijd op systemen, we geloven daar blind in", zegt oud-Tweede Kamerlid Andre Bosman, die namens de Tweede Kamer voorzitter was van een onderzoekscommissie die uitvoeringsproblemen bij onder meer de Belastingdienst en het UWV onderzocht.

"We moeten niet de hele tijd vertrouwen op de systemen, er moet in dit soort crisissituaties juist snel iets gedaan worden. Er is actie nodig. Maar je ziet dat de regie dan mist. Dat zag je ook in bij de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen en de toeslagenaffaire. Er is een crisismanager nodig, die in tijden van crisis doorzettingsmacht heeft, dus zelfstandig belangrijke besluiten mag nemen."

Ook Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, die de misstanden door de overheid in de toeslagenaffaire aan het licht bracht, vindt dat noodzakelijk. Hij ziet ook overeenkomsten met de aanpak van de coronacrisis. "Daar werd in Nederland ook heel traag op gereageerd. Het duurde meer dan een maand na de uitbraak in China dat hier echt iets werd gedaan door het kabinet."

Geen draaiboek
Omtzigt zag dat daar, en hier opnieuw, niet ÚÚn iemand verantwoordelijk wordt gemaakt. "Het is duidelijk dat het kabinet geen draaiboek had klaarliggen voor als er sancties worden opgelegd. En op pagina 1 van dat draaiboek had moeten staan wie er verantwoordelijk is. Wie gaat er achter de tweede huizen aan, wie gaat er achter de boten aan? Het is gewoon slecht voorbereid."

Hoekstra co÷rdineerde de sancties binnen het kabinet. Inmiddels heeft hij een externe co÷rdinator voor de sancties aangekondigd. Want volgens de Kamer gebeurde er door Hoekstra niet genoeg. Bosman wijst ook op het belang van een speciale crisismanager. "Misschien moet hij zeggen tegen andere bewindslieden: 'ik wil volgende week van je horen wat je hebt gedaan en hoe je het gaat aanpakken'."

Gegevens Belastingdienst
Omtzigt, die de Belastingdienst goed kent door zijn werk in de toeslagenaffaire, ziet iets opmerkelijks rond het sanctiebeleid. "Er wordt gezegd dat de Belastingdienst geen gegevens mag uitwisselen. Jullie kunnen dat zo goed, maar ze kunnen het nog steeds niet voor de oligarchen. Iemands belastingdossier uitpluizen lijkt me het eerste wat je moet doen. Er zijn bij dit soort vermogende Russen rulings gedaan door de Belastingdienst, dus die informatie is bekend. En er mogen in noodgevallen uitzonderingen worden gemaakt op de belastingwet. Dit lijkt me zo'n geval. "

Privacywet ligt dwars
Bosman wijst ook op de AVG, de privacywetgeving, waardoor het kabinet zegt dat het uitwisselen van gegevens over Russen op de sanctielijsten, niet mag. "Dat is een goed voorbeeld van het systeem dat iets niet toestaat."

Omtzigt is daar ook erg verbaasd over.
quote:
"We mogen bepaalde dingen niet van de AVG, de Europese privacywetgeving, zegt Hoekstra. Maar daar hebben BelgiŰ en Frankrijk ook last van en die hebben miljarden bevroren, dus hoe kan dat?
Het laat maar weer eens zien dat die AVG de Belastingdienst en rijke oligarchen beter beschermd dan de gemiddelde burger. Elke lokale amateurvoetbalclub komt in de problemen vanwege de AVG als ze een foto van een speler op hun website zetten. Maar rijke Russische oligarchen worden er goed door beschermd."

quote:
Op zijn wekelijkse persconferentie werd premier Rutte doorgevraagd op de problemen met de sancties en de toeslagenaffaire. Hij beloofde beterschap op beide dossiers. "Maar of het goed gaat, weet ik niet."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)eenkomsten-tussen-de

Maar of het goed gaat, weet ik niet :')

Tering lul dan stuur je het bij dat het alsnog goed gaat, incompetent stuk vreten dat je er bent o|O
  zaterdag 2 april 2022 @ 16:43:06 #86
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204306421
Probeer hier eens naar te luisteren zonder :r :r neigingen


Mij lukt het niet
pi_204306504
Beste @ikweethetookniet,

Wat Hoekstra of andere machtshebbers in dit land je ook aan mogen hebben gedaan. Je fixatie op hem is ongezond. Ik denk dat je baat hebt bij hulp, dat meen ik serieus. Misschien is dit ook iets waar de moderatoren van dit forum iets mee zouden moeten doen.
pi_204307424
Zonder te kijken wist ik wie deze topic had geopend. >:O
  woensdag 13 april 2022 @ 16:00:34 #89
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204424991

In Den Haag en Hilversum wordt nog een beetje om de hete brei heen gedraaid, maar de feiten zijn onverbiddelijk: CDA-leider Wopke Hoekstra is als politicus een teleurstelling gebleken. Dat zegt SYP WYNIA in zijn videogesprek met PIM VAN GALEN. ‘Hij begon met veel krediet, bij pers en publiek. Maar hij stelt in alles teleur, als CDA-leider, als CDA-lijsttrekker en nu ook als minister van Buitenlandse Zaken.’

CDA: op weg naar het einde?
De teleurstelling over Hoekstra markeert, zegt Syp Wynia, mogelijk de weg naar het einde voor het CDA. Overigens moet ook de VVD zich ook ernstige zorgen maken: na Rutte dreigt voor de VVD de Sahara.

We zijn wakker :7
pi_204425223
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2022 16:51 schreef Raw85 het volgende:
Beste @:ikweethetookniet,

Wat Hoekstra of andere machtshebbers in dit land je ook aan mogen hebben gedaan. Je fixatie op hem is ongezond. Ik denk dat je baat hebt bij hulp, dat meen ik serieus. Misschien is dit ook iets waar de moderatoren van dit forum iets mee zouden moeten doen.
Maakte heel Nederland zich maar zo druk over falende politici als deze user. Dan zou er wellicht nog eens wat veranderen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_204425609
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 16:27 schreef probeer het volgende:

[..]
Maakte heel Nederland zich maar zo druk over falende politici als deze user. Dan zou er wellicht nog eens wat veranderen.
Eens, ben het lang niet altijd eens met Ikweethetook niet maar het staat hem geheel vrij om hier welke politicus dan ook te bespreken, onder de aandacht te brengen of te bekritiseren. Wat meer mensen zouden wat kritischer mogen zijn op politici, helemaal als ze deel uitmaken van het kabinet.
  woensdag 13 april 2022 @ 17:25:51 #92
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204425742
Dank beiden ;) ^O^
pi_204425989
Hoekstra schijnt vanmorgen zijn teen gestoten te hebben. Misschien kan Ikweethetookniet daar een leuk topic over maken. Vergeet vooral de _O- _O- :'( :B niet !
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_204426257
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 17:51 schreef Pedroso het volgende:
Hoekstra schijnt vanmorgen zijn teen gestoten te hebben. Misschien kan Ikweethetookniet daar een leuk topic over maken. Vergeet vooral de _O- _O- :'( :B niet !
Sowieso de schuld van Jort Kelder, Gerrit Zalm en ABN AMRO :R ~O> :G })
  woensdag 13 april 2022 @ 18:20:38 #95
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_204426274
Het is dan ook wel een beetje klaar met die kleurloze dramapartij.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  woensdag 13 april 2022 @ 19:07:43 #96
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204426688
Daarna gaat het over Hoekstra. Kee schetst hoezeer de CDA-leider zelfs in het zeer rechtse kamp, waar hij graag bij wil horen, in ongenade is geraakt. Van Jole vraagt zich af of na het debat van vrijdag waarin hij niets bleek te weten nog wel serieus genomen wordt door zijn EU-collega’s. “Denk dat ze eerder met de minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg bellen.”

https://www.bnnvara.nl/jo(...)-hoekstra-glijdt-uit

:7
  donderdag 9 juni 2022 @ 20:40:38 #97
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205007946
De missie van Wopke Hoekstra

Vijf maanden is CDA-leider Wopke Hoekstra nu minister van Buitenlandse zaken. En dat in tijden van oorlog. Hij is voorstander van het leveren van zware wapens en harde sancties tegen Rusland. Ondertussen wil Oekra´ne kandidaat-lid worden van de EU en is Nederland een van de landen die op de rem trappen. Vanavond is Hoekstra te gast voor een uitgebreid gesprek. We spreken hem over de oorlog, over Europa en over de relatie met Rusland.

Nieuwsuur dus, daar gaat hij weer shinen met zijn 5 zetels in de peilingen :') _O- _O-
  woensdag 15 juni 2022 @ 11:24:04 #98
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 29 juni 2022 @ 18:07:38 #99
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205182362
twitter


Lekker bezig :')
  woensdag 29 juni 2022 @ 19:56:15 #100
55581 L3viathan
Hollywood Hootsman
pi_205183468
quote:
6s.gif Op woensdag 29 juni 2022 18:07 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Lekker bezig :')
Heel mooi dit
Just a fool will play tricks on Angus McSix
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')