abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 5 maart 2022 @ 11:32:53 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203951015
De oorlog in Oekraïne is chefsache en dat is maar goed ook. Met twaalf jaar ervaring in crisissituaties (MH17, corona) is Mark Rutte in eigen land de eerst aangewezene om ons te informeren over de steun aan de zwaar belaagde Oekraïners, de opvang van de vluchtelingen en de sancties tegen Rusland. Dat wil je niet overlaten aan Wopke Hoekstra en Kajsa Ollongren, de eerst aanspreekbaren als ministers van respectievelijk Buitenlandse Zaken en Defensie.

De twee bewindslieden zijn nieuw op hun ministerie. Nog geen twee maanden in functie moeten zij hun weg nog vinden, hun nieuwe adviseurs leren kennen en op juiste waarde inschatten en vertrouwen opbouwen bij hun medewerkers. In tijden van internationale crises komt het aan op nauwe samenwerking tussen Buitenlandse Zaken en Defensie. Vaak een lastige opgave, omdat Buitenlandse Zaken als eerstverantwoordelijke voor het buitenlands beleid altijd leidend is en bij Defensie daar soms anders over wordt gedacht. BZ gaat over vredesmissies, Defensie levert de militairen.

"Het is natuurlijk nooit handig als net benoemde minister om het advies van een commissie zonder opgaaf van redenen terzijde te schuiven."

Als minister moet je volledig kunnen vertrouwen op je ambtenaren, bij uitstek de deskundigen op de onderwerpen waar jij politiek verantwoordelijk voor bent. Dat opbouwen van een vertrouwensband kost tijd.

quote:
Hoekstra begon met een misstap. Hij negeerde het unanieme advies van de sollicitatiecommissie om Brigitta Tazelaar te benoemen tot directeur-generaal Politieke Zaken, een topfunctie op het ministerie. Hoekstra koos voor een man, Marcel de Vink, en haalde daarmee de woede van zijn departement op de hals.
Tazelaar wordt over ruim een jaar ambassadeur in Washington, een goedmakertje voor de pijnlijke afwijzing. Kennelijk is ze daar volgens Hoekstra wel geschikt voor. :')

Het is natuurlijk nooit handig als net benoemde minister om het advies van een commissie zonder opgaaf van redenen terzijde te schuiven. Als vervolgens 600 ambtenaren van de 3000 in opstand komen omdat vrouwen op het ministerie toch al onderbedeeld zijn in de hogere functies, dan heb je een probleem. Het is typisch Hoekstra om niet in te gaan op de verwijten. Hij noemt de petitie van de protesterende ambtenaren 'echt stoer', maar geeft geen antwoord op de vraag waarom hij het advies van de sollicitatiecommissie negeert. Het is lastig om in het openbaar over personen te praten, en wellicht klikte het niet tussen de kandidaat en de minister. Maar met dooddoeners als 'ik ben een feminist' zonder op de inhoud in te gaan geef je er geen blijk van de klachten serieus te nemen.

quote:
"Hoekstra is een meester in het omzeilen van vragen, wat zijn geloofwaardigheid sterk aantast."
Geloofwaardigheid is ongeveer de belangrijkste eigenschap waarover een politicus moet beschikken om überhaupt te kunnen functioneren.

• Sensibiliseren van Pieter Omtzigt? Welnee, dat ging over de informatievoorziening rond de toeslagenaffaire. Schaatsen in Thialf, terwijl binnensporten al twee maanden niet was toegestaan? "Juist in deze tijd is het belangrijk dat we voldoende blijven bewegen."
• Excuses aanbieden aan Omtzigt? "Ik heb buitengewoon veel waardering voor Pieter."
• Hoekstra in Nieuwsuur over het verwijt dat het CDA niet meer voor de boeren opkomt? "Ik denk dat u zich zorgen maakt om het boerenbedrijf en hoe het nu verder moet met stikstof."


Ontwijken, ontwijken, ontwijken. Hoekstra doet niet anders. :r

Hij is inderdaad meer een bestuurder dan een politicus, zoals hij in juni 2020 zei. Maar hij werd toch politicus, lijsttrekker zelfs, al dan niet tegen wil en dank. Een goed politicus is in staat het vertrouwen van zijn collega's en achterban te verwerven. Bij de verkiezingen van een jaar geleden is dat niet gelukt; Hoekstra verloor de verkiezingen glansrijk en belandde op een voor het CDA schamele vijftien zetels. Nu, een jaar later, is de aanhang gehalveerd. Zolang Wopke Hoekstra het CDA leidt, is herstel bij lange na niet in zicht. Vertrouwen ook niet.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)oofwaardig-ontwijken

Ook binnen no time ruzie op zijn eigen departement :') terwijl ze net in Europa waar hij ook met iedereen ruzie heeft gemaakt als min van fin net bekomen zijn dat hij nu op buza zit :') _O-

Ongelofelijk dat er met zo een totaal ongeschikt iemand niet eens voorgoed afgerekend wordt
Bijvoorbeeld met een functie elders buiten de politiek in iets waar hij wel goed in is, wat weet ik alleen niet :7
pi_203951030
Schopje POL bitte, dit is niet echt nieuwswaardig.
pi_203951243
De leuke meningenrubriek is uit

@Zipportal @El-Stinho
  zaterdag 5 maart 2022 @ 12:06:00 #4
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_203951344
Aangezien het een column is wil er ik ook nog wel een mening in gooien. Het CDA mist identiteit.
  zaterdag 5 maart 2022 @ 12:50:23 #5
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_203951812
Ik zie het verschil tussen de VVD en het CDA niet.
pi_203952619
Hoekstra had van de week wel een punt. Het regeerakkoord is achterhaald, er moet weer om de tafel gezeten worden om alles opnieuw te bekijken.

Vervolgens bijt hij echter niet door. Dat zou hij wel moeten doen. Of nu gelijk actie ondernemen als kabinet om de meervoudige crisis snel en krachtig te lijf te gaan of de stekker uit dit kabinet trekken. Daar heeft hij en het CDA helaas de ballen niet voor.

Verder is het als minister handig om de kliek van topambtenaren te laten zien wie de baas is en de kliek niet verder te versterken met ingewijden van hetzelfde clubje vrienden.

[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 05-03-2022 14:02:41 ]
pi_203953115
Topicstarter met het 1294ste topic over Hoekstra :'( :Z
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  zaterdag 5 maart 2022 @ 14:54:32 #8
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203953224
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 14:42 schreef Pedroso het volgende:
Topicstarter met het 1294ste topic over Hoekstra :'( :Z
Klopt en het zijn allemaal succesverhalen :')
pi_203954782
De helft van dit artikel is boos gestamp over dat hij voor een functie een vrouw koos in plaats van een man. Verder noemt het artikel ook geen inhoudelijke argumenten maar enkel omdat het een vrouw is.

Hoekstra heeft zat zaken slecht aangepakt de afgelopen jaren, maar deze aanval is wel heel doorzichtig.
  zondag 6 maart 2022 @ 20:06:25 #10
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_203974203
Ollongren zou sowieso terug moeten treden. Deze crisis gaat over een strijd voor democratie die in Oekraine gevoerd wordt. Daar heeft D66 niks mee.
  zondag 6 maart 2022 @ 20:11:29 #11
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_203974284
Hugo zou een goede vervanger zijn.
pi_203978109
CDA is een nietszeggende partij geworden. Op hoeveel zetels staan ze in de peilingen? Zeteltje of 6. Van wat demente bejaarden die uit gewoonte op het CDA stemmen.

Einde van dit decennium nog een zeteltje of 3-4. :W
  vrijdag 11 maart 2022 @ 13:09:11 #13
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204037128
CDA stevent af op groot verlies in gemeenten :D _O-

Het CDA staat op een zwaar verlies in de laatste opiniepeilingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week. Alles wijst erop dat voor het eerst de VVD de grootste landelijke partij in de gemeenteraden wordt. De lokale partijen staan als blok opnieuw op forse winst.

I&O Research verwacht dat het CDA mogelijk ongeveer de helft van zijn kiezers verliest. *O* *O*
Vier jaar geleden haalde de partij nog bijna 14% van de stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeten in zetels bleven de christendemocraten de VVD in 2018 nog nipt voor. Nu peilt het CDA nog maar 7%. Ook de VVD staat met 11% op verlies, maar wel veel minder groot.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://fd.nl/politiek/14(...)verlies-in-gemeenten

Het Wopke effect nu ook lokaal merkbaar :') _O- _O- _O-
pi_204037184
Op zich te verwachten maar wel heel zuur voor al die prima CDA wethouders en raadsleden die prima gemeentepolitiek hebben bedreven de afgelopen 4 jaar. Ben benieuwd hoe het met de CDA afdeling in mijn gemeente gaat. Maar ben wel blij dat ik daarover geen verantwoordelijkheid meer draag.
  donderdag 17 maart 2022 @ 10:13:30 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204111630
CDA moet opnieuw een teleurstelling verwerken :o _O-

In juni van het vorige jaar, drie dagen nadat Pieter Omtzigt zijn CDA-lidmaatschap had opgezegd, had CDA-leider Wopke Hoekstra in een online bijeenkomst met leden vooruitgekeken naar de gemeenteraadsverkiezingen van deze woensdag. Het CDA was toen intern diep verdeeld en leden hadden hun zorgen uitgesproken over de lokale verkiezingen. „Het zou ons allemaal, mij ook, een lief ding zijn om dan te winnen”, zei Hoekstra toen. „Er helpt niks zo voor eenheid en zelfvertrouwen als winnen.” Toenmalig interim-partijvoorzitter Marnix van Rij – hij is inmiddels staatssecretaris in het kabinet-Rutte IV – had de verkiezingen omschreven als een „testcase” voor de partij.

Woensdagnacht leek die testcase niet goed uit te pakken voor het CDA. De christen-democraten verliezen – in de stad maar ook in de buitengebieden waar de partij altijd op veel plekken de grootste was. Dat is de partij op sommige plekken in de periferie verloren. Meest in het oog springend is de gemeente Tubbergen – waar het CDA al drie gemeenteraadsverkiezingen op rij groeide en de laatste acht jaar de absolute meerderheid in de raad had. De partij is daar sinds woensdag gehalveerd. Bijna alle verloren zetels gingen naar een recent opgerichte, lokale partij.

Terugkerende teleurstelling :D _O-
Verkiezingen verliezen is voor het CDA inmiddels een terugkerende teleurstelling. Vier jaar geleden had de partij na de lokale verkiezingen dan wel de meeste zetels – procentueel had de VVD meer stemmen gekregen. En sindsdien verloren de christen-democraten verkiezing na verkiezing: in 2019 vier zetels in de Eerste Kamer en één in het Europees Parlement. En vorig jaar, bij de Tweede Kamerverkiezingen, raakte het CDA nog eens vier zetels kwijt. De teller staat inmiddels op vijf, omdat Pieter Omtzigt zich vorig jaar afsplitste om als onafhankelijk Kamerlid verder te gaan. Dat vertrek heeft diepe wonden geslagen in de buitengebieden.

Woensdag hing er aanvankelijk nog hoop in de lucht toen CDA-medewerkers op televisieschermen de eerste exitpolls binnen zagen komen. Nog geen week geleden waren ze gepeild op een halvering. En dat leek woensdag niet te gebeuren. Campagneleider en CDA-Kamerlid Derk Boswijkzei na de eerste polls, onder voorbehoud dat er „nog van alles kon gebeuren”, dat hij „opgelucht” was. „Ergens heb ik nog steeds hoop dat dit een consistente lijn bij meer exitpolls gaat zijn.”

Het CDA verloor in de eerste projecties soms een zetel, maar behield op andere plekken het aantal zetels dat het had. De schermen met de polls gingen uit toen een zichtbaar opgeluchte Hoekstra met zijn reactie kwam. „Ik had natuurlijk dolgraag al onze zetels willen behouden. Dat zit er niet in. Tegelijkertijd lijkt de uitslag beter dan verwacht.” Juist op dat moment bleek uit de exitpolls dat de partij zou halveren in de raad van Breda en zou verdwijnen uit die van Amsterdam. In de uitslagen die daarna binnen kwamen verloor het CDA vooral. Wopke Hoekstra had het pand toen al verlaten. :') _O- _O-

https://www.nrc.nl/nieuws(...)g-verwerken-a4102641

Het Wopke effect werkt nog steeds *O* *O*
pi_204111671
Volgens mij is TS geen fan van Wopke.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 17 maart 2022 @ 10:41:55 #17
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204111884
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2022 10:17 schreef superniger het volgende:
Volgens mij is TS geen fan van Wopke.
Kiezers ook niet :6 _O-
pi_204111901
Ah, de ziedende en bespottelijke haatcampagne van TS duurt voort. :')
Het is koud, het is guur....
pi_204112185
Wat heeft Wopke jou ooit misdaan?
pi_204112198
Ik vond de teleurstelling eigenlijk ontzettend meevallen. Het verlies is lang niet zo groot als de landelijke peiling.

Ik denk dat het CDA hiermee een goede basis heeft gelegd voor wat herstel. Alhoewel de grote klap wellicht volgend jaar komt bij de provinciale verkiezingen.
pi_204112327
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:19 schreef DarkwingDuck het volgende:
Ik vond de teleurstelling eigenlijk ontzettend meevallen. Het verlies is lang niet zo groot als de landelijke peiling.

Ik denk dat het CDA hiermee een goede basis heeft gelegd voor wat herstel. Alhoewel de grote klap wellicht volgend jaar komt bij de provinciale verkiezingen.
Ik vind het ook reuze meevallen. Zeker als de VVD straks een keer verder zal moeten zonder Rutte zie ik de partij wel weer opkrabbelen.
pi_204112368
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:19 schreef DarkwingDuck het volgende:
Ik vond de teleurstelling eigenlijk ontzettend meevallen. Het verlies is lang niet zo groot als de landelijke peiling.

Ik denk dat het CDA hiermee een goede basis heeft gelegd voor wat herstel. Alhoewel de grote klap wellicht volgend jaar komt bij de provinciale verkiezingen.
In verschillende plaatsen in voormalig CDA-land leveren ze flink in. En dan deed nu BBB niet mee en ook Omtzigt niet.

Doen die dat in 2023 wel, dan krijgt het CDA flinke klappen bij de Provinciale Staten en dus in de Eerste Kamer.
pi_204112407
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:34 schreef Halcon het volgende:

[..]
In verschillende plaatsen in voormalig CDA-land leveren ze flink in. En dan deed nu BBB niet mee en ook Omtzigt niet.

Doen die dat in 2023 wel, dan krijgt het CDA flinke klappen bij de Provinciale Staten en dus in de Eerste Kamer.
BBB zal wel provinciaal meedoen. Omtzigt verwacht ik niet.
pi_204112517
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:34 schreef Halcon het volgende:

[..]
In verschillende plaatsen in voormalig CDA-land leveren ze flink in. En dan deed nu BBB niet mee en ook Omtzigt niet.

Doen die dat in 2023 wel, dan krijgt het CDA flinke klappen bij de Provinciale Staten en dus in de Eerste Kamer.
Denk niet dat er veel overstappers naar de BBB of Omtzigt nu op het CDA hebben gestemd.
Ze zullen ongetwijfeld bij de PS verkiezingen weer een klap krijgen maar verwacht dat ze daarna niet meer verder zullen zakken. Je ziet nu ook dat er veel meer jongere kandidaten bij het CDA komen, zeker op gemeentelijk niveau (en dat is uiteindelijk ook de basis voor landelijk).
Volgende 2e Kamer verkiezingen zie ik ze wel weer stijgen, zeker als de VVD dan weer inzakt zonder Rutte.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_204112575
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2022 11:49 schreef Pedroso het volgende:

[..]
Denk niet dat er veel overstappers naar de BBB of Omtzigt nu op het CDA hebben gestemd.
Ze zullen ongetwijfeld bij de PS verkiezingen weer een klap krijgen maar verwacht dat ze daarna niet meer verder zullen zakken. Je ziet nu ook dat er veel meer jongere kandidaten bij het CDA komen, zeker op gemeentelijk niveau (en dat is uiteindelijk ook de basis voor landelijk).
Volgende 2e Kamer verkiezingen zie ik ze wel weer stijgen, zeker als de VVD dan weer inzakt zonder Rutte.
Deel zal ook wel thuis gebleven zijn. Deel daarvan zal bij de PS misschien wel komen. Ook overlijden de komende tijd meer trouwende CDA-stemmers dan dat er 18 worden.

En overal minder zetels, betekent uiteindelijk ook minder aandacht. Het is afwachten met wie de VVD als opvolger van Rutte gaat komen. Als dat Hermans wordt (dat zal wel niet), dan wordt het prijsschieten. Maar 'n Dijkhoff of zo, kan best een voor de VVD mooi zetelaantal halen.

Wopke Hoekstra is daarnaast ook niet de meest aansprekende figuur. En ook geen gamechanger in de campagne.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')