abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:26:28 #76
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296369
NATIONAAL COÍRDINATOR 'MET GEWICHT' MOET SANCTIES RUSLAND AANJAGEN

Een nationale co÷rdinator 'met gewicht' gaat de sancties die er tegen Rusland zijn aanjagen. Die persoon moet de regie pakken bij de uitvoering van de sancties. Dat liet Buitenlandminister Wopke Hoekstra weten na de ministerraad van vrijdag.
quote:
De minister kwam een dag eerder zwaar onder vuur te liggen in de Tweede Kamer over de trage realisering van de sancties.
Maandag hoopt Hoekstra bekend te kunnen maken wie degene moet zijn om de regie te nemen. Volgens Hoekstra moet de co÷rdinator zorgen voor afstemming tussen de departementen. Hij kan ze 'aanspreken en aanjagen'. Bij veel strafmaatregelen zijn meerdere ministeries betrokken.
quote:
Het ongekende sanctiepakket tegen de Russen vanwege de inval in Oekra´ne is voor veel ministeries 'onontgonnen terrein', aldus de bewindsman
De naam van de co÷rdinator wordt maandag bekend, Hoekstra heeft wel al iemand in beeld, zegt hij. :')

https://www.bnr.nl/nieuws(...)ies-rusland-aanjagen

Onontgonnen terrein :') en waarom lukt het in het buitenland dan wel :? Om te :r
40 dagen oorlog en Wopke gaat beginnen :|W
Welke russische mongool heeft zijn bezittingen Nederland nu nog niet uit ?
Dan ben je echt te dom om te poepen :7
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:27:49 #77
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296380
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 16:37 schreef Bocaj het volgende:
Trouwens de incompetentie van het kabinet is wel stuitend...
- Een boekhouder op Buitenlandse zaken. (Hi ha Hoekstra)
Die 5.7 MILJARD aan uitgaven niet kan verantwoorden :') toen hij nog min van fin was
Er zijn mensen voor minder grote fraude de gevangenis in gegaan
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:33:59 #78
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296420
Juridisch rammelen de sancties tegen Rusland aan alle kanten: ‘Voor Hoekstra is het pijnlijk om toe te geven’

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over de Linden legt momenteel de laatste hand aan een proefschrift over de sancties die het Westen de laatste jaren aan Russische en Russisch-gezinde Oekra´ense prominenten oplegde.
quote:
‘De uitvoering en handhaving hapert aan alle kanten.’
Verbaast het u dat Nederland zo veel moeite heeft om de sancties tegen Rusland in de praktijk te brengen?
Over de Linden: ‘Ja en nee. Ik heb eerder al gemerkt dat Nederland niet bovenop de sancties zat. Nederland handelt eerder reactief dan proactief. De oorlog in Oost-Oekra´ne is al sinds 2014 gaande, maar dat werd hier lange tijd weggemoffeld. Dat vind ik een typisch Nederlandse houding. Frankrijk was al vooruit aan het denken over het uitvoeren van de sancties, maar de Nederlandse regering zoekt pas naar een oplossing nu de situatie in Oekra´ne is geŰscaleerd.’

In 2014 legde de EU Rusland ook al sancties op. Verliep de uitvoering daarvan soepeler?
‘Nee, toen bleek al dat de handhaving totaal niet op orde is :') . Vanuit Brussel kwam er een sanctieverordening, die de douane en banken moesten gaan uitvoeren. De douane moest bijvoorbeeld controleren of exportproducten op de sanctielijst voorkwamen. Het lijkt erop dat dat niet goed is gebeurd: die hele Krimbrug is gebouwd terwijl alle leveranties die te maken hadden met infrastructuur waren gesanctioneerd.

‘Juridisch gezien hebben we nu te maken met dezelfde sanctieverordeningen. Ze zijn alleen gigantisch uitgebreid: alles wat de politiek nu afkondigt, wordt aan die bestaande regelingen gehangen. Maar wat nu gebeurt, kan juridisch eigenlijk niet.’

Waarom niet?
‘Normaliter hebben we allemaal een ongestoord genot van eigendom. Als je een eigen woning hebt, staat die bij het Kadaster ingeschreven op jouw naam. Daar kan niet zomaar beslag op worden gelegd. Ook als een ander zegt dat jij een auto onrechtmatig verkregen hebt, raak je die niet ineens kwijt.

‘Je zou eerst de rechter ervan moeten overtuigen dat een Russische oligarch zijn eigendom onrechtmatig heeft verkregen. Nu hebben politici in Brussel gewoon afgekondigd dat tegoeden en woningen van de Russische oligarchen bevroren worden. Dat zij ‘de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekra´ne ondermijnen of bedreigen’ vind ik geen juridisch criterium om iemands bezit te bevriezen. Het is onbepaald, subjectief en gaat uit van veronderstellingen, in plaats van feiten.’

Is dat wat minister Wopke Hoekstra donderdag in de Tweede Kamer ‘juridische belemmeringen’ noemde?
‘Dat denk ik, ja. Ik denk dat minister Hoekstra is vastgelopen. Zonder nadere wet- en regelgeving kan het Kadaster niet zomaar informatie vrijgeven, en huizen en superjachten bevriezen. Het kadaster bibbert al bij het idee, denk ik. Bovendien staat het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar het Kadaster onder valt, niet genoemd als uitvoerder van de Brusselse regeling. Het ministerie van FinanciŰn en de douane wel. Banktegoeden kunnen daarom wel bevroren worden.

‘De Europese Unie heeft wel een confiscatierichtlijn en een bevriezingsrichtlijn, maar die zijn niet gebruikt. Die richtlijnen geven exact aan wat er moet gebeuren: er moet binnen afzienbare tijd een rechter naar kijken. Pas daarna heb je duidelijkheid.

quote:
‘Voor Hoekstra is het pijnlijk om toe te geven dat dit juridisch niet klopt. Wij zijn een land met een opgeheven vingertje naar anderen. Hoekstra kan eigenlijk geen openheid geven, want dan gaat hij nog meer af. Hij zal daarom zwijgen tot hij een eurekamoment heeft, verwacht ik.’
:D :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.volkskrant.nl(...)e-te-geven~b246b91f/

Gelukkig is dit sujet een jurist en is dit zijn vakgebied :') _O- en ook daar blundert hij :r
  vrijdag 1 april 2022 @ 17:36:23 #79
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204296438
De ondraaglijke lichtheid van Wopke Hoekstra.

Zelenski sprak deze week de Kamer toe. In het debat daarna lukte het Wopke Hoekstra niet om uit te leggen waarom het moeilijk is om de Russen aan te pakken. Hoekstra’s nonchalance valt niet te rijmen met de urgentie van de situatie in Oekra´ne. Het Nederlandse onvermogen om juist te handelen in een crisis zien we ook in de toeslagenaffaire. De rode draad: een algeheel gebrek aan urgentie. Is dat onmacht of onwil?

Luister naar de afgelopen politieke week

https://www.volkskrant.nl(...)tieke-week~b7736c9d/

Wopke moet zich dood schamen
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:13:21 #80
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204297820
Thomas van Groningen over Nederland die achterloopt met het bevriezen van tegoeden van rijke Russen

Nederland loopt nog steeds achter op onze buurlanden als het gaat om het bevriezen van tegoeden van rijke Russen. Tot ongenoegen van de Tweede Kamer. Politiek verslaggever Thomas van Groningen hoorde vandaag de oplossing:


een nieuwe co÷rdinator :') _O- _O- _O-

https://op1npo.nl/2022/04(...)en-van-rijke-russen/

Die hadden ze nog niet op buza 8)7
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:48:05 #81
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298449
twitter


Wopke :')
  vrijdag 1 april 2022 @ 19:50:00 #82
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298481
twitter


En afgemaakt live op tv *O* *O*
  vrijdag 1 april 2022 @ 20:00:44 #83
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204298665
twitter

Nu ook nog even taalkundig afgemaakt *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door ikweethetookniet op 01-04-2022 20:48:47 ]
  vrijdag 1 april 2022 @ 21:14:12 #84
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  zaterdag 2 april 2022 @ 15:56:50 #85
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204306107
Gepruts bij de overheid: van de toeslagenaffaire tot de mislukte sancties

Of het nu gaat over de toeslagenaffaire of de Russische sancties. De politiek heeft veel wensen, de minister belooft een oplossing, maar het lukt niet. Waarom gaat het elke keer mis bij de overheid? "De regie mist."

In het debat donderdagavond was Wopke Hoekstra zichtbaar nerveus. De Kamer was woedend en had het debat uren geschorst. Waarom komen de sancties tegen Rusland niet goed van de grond? Straks hebben alle rijke Russen hun bezittingen gered.
quote:
Hoekstra stond te worstelen: het beleid was op papier prachtig, maar de uitvoering hapert.
Volgens minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra is het opleggen van sancties complex, omdat er zo veel verschillende ministeries bij betrokken zijn. Zo is het ministerie van Infrastructuur verantwoordelijk voor het aan de ketting leggen van Russische jachten, gaat het kadaster over de beslaglegging op een tweede huis en gaat De Nederlandsche Bank achter de bankrekening van rijke Russen aan.

Het resultaat is dat, hoewel de oorlog al 38 dagen gaande is, er slechts 516 miljoen euro aan Russisch geld is bevroren in Nederland. In BelgiŰ stonden ze halverwege maart al op 10 miljard euro.

Telkens gaat het mis
"In Nederland leunen we de hele tijd op systemen, we geloven daar blind in", zegt oud-Tweede Kamerlid Andre Bosman, die namens de Tweede Kamer voorzitter was van een onderzoekscommissie die uitvoeringsproblemen bij onder meer de Belastingdienst en het UWV onderzocht.

"We moeten niet de hele tijd vertrouwen op de systemen, er moet in dit soort crisissituaties juist snel iets gedaan worden. Er is actie nodig. Maar je ziet dat de regie dan mist. Dat zag je ook in bij de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen en de toeslagenaffaire. Er is een crisismanager nodig, die in tijden van crisis doorzettingsmacht heeft, dus zelfstandig belangrijke besluiten mag nemen."

Ook Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, die de misstanden door de overheid in de toeslagenaffaire aan het licht bracht, vindt dat noodzakelijk. Hij ziet ook overeenkomsten met de aanpak van de coronacrisis. "Daar werd in Nederland ook heel traag op gereageerd. Het duurde meer dan een maand na de uitbraak in China dat hier echt iets werd gedaan door het kabinet."

Geen draaiboek
Omtzigt zag dat daar, en hier opnieuw, niet ÚÚn iemand verantwoordelijk wordt gemaakt. "Het is duidelijk dat het kabinet geen draaiboek had klaarliggen voor als er sancties worden opgelegd. En op pagina 1 van dat draaiboek had moeten staan wie er verantwoordelijk is. Wie gaat er achter de tweede huizen aan, wie gaat er achter de boten aan? Het is gewoon slecht voorbereid."

Hoekstra co÷rdineerde de sancties binnen het kabinet. Inmiddels heeft hij een externe co÷rdinator voor de sancties aangekondigd. Want volgens de Kamer gebeurde er door Hoekstra niet genoeg. Bosman wijst ook op het belang van een speciale crisismanager. "Misschien moet hij zeggen tegen andere bewindslieden: 'ik wil volgende week van je horen wat je hebt gedaan en hoe je het gaat aanpakken'."

Gegevens Belastingdienst
Omtzigt, die de Belastingdienst goed kent door zijn werk in de toeslagenaffaire, ziet iets opmerkelijks rond het sanctiebeleid. "Er wordt gezegd dat de Belastingdienst geen gegevens mag uitwisselen. Jullie kunnen dat zo goed, maar ze kunnen het nog steeds niet voor de oligarchen. Iemands belastingdossier uitpluizen lijkt me het eerste wat je moet doen. Er zijn bij dit soort vermogende Russen rulings gedaan door de Belastingdienst, dus die informatie is bekend. En er mogen in noodgevallen uitzonderingen worden gemaakt op de belastingwet. Dit lijkt me zo'n geval. "

Privacywet ligt dwars
Bosman wijst ook op de AVG, de privacywetgeving, waardoor het kabinet zegt dat het uitwisselen van gegevens over Russen op de sanctielijsten, niet mag. "Dat is een goed voorbeeld van het systeem dat iets niet toestaat."

Omtzigt is daar ook erg verbaasd over.
quote:
"We mogen bepaalde dingen niet van de AVG, de Europese privacywetgeving, zegt Hoekstra. Maar daar hebben BelgiŰ en Frankrijk ook last van en die hebben miljarden bevroren, dus hoe kan dat?
Het laat maar weer eens zien dat die AVG de Belastingdienst en rijke oligarchen beter beschermd dan de gemiddelde burger. Elke lokale amateurvoetbalclub komt in de problemen vanwege de AVG als ze een foto van een speler op hun website zetten. Maar rijke Russische oligarchen worden er goed door beschermd."

quote:
Op zijn wekelijkse persconferentie werd premier Rutte doorgevraagd op de problemen met de sancties en de toeslagenaffaire. Hij beloofde beterschap op beide dossiers. "Maar of het goed gaat, weet ik niet."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)eenkomsten-tussen-de

Maar of het goed gaat, weet ik niet :')

Tering lul dan stuur je het bij dat het alsnog goed gaat, incompetent stuk vreten dat je er bent o|O
  zaterdag 2 april 2022 @ 16:43:06 #86
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204306421
Probeer hier eens naar te luisteren zonder :r :r neigingen


Mij lukt het niet
pi_204306504
Beste @ikweethetookniet,

Wat Hoekstra of andere machtshebbers in dit land je ook aan mogen hebben gedaan. Je fixatie op hem is ongezond. Ik denk dat je baat hebt bij hulp, dat meen ik serieus. Misschien is dit ook iets waar de moderatoren van dit forum iets mee zouden moeten doen.
pi_204307424
Zonder te kijken wist ik wie deze topic had geopend. >:O
  woensdag 13 april 2022 @ 16:00:34 #89
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204424991

In Den Haag en Hilversum wordt nog een beetje om de hete brei heen gedraaid, maar de feiten zijn onverbiddelijk: CDA-leider Wopke Hoekstra is als politicus een teleurstelling gebleken. Dat zegt SYP WYNIA in zijn videogesprek met PIM VAN GALEN. ‘Hij begon met veel krediet, bij pers en publiek. Maar hij stelt in alles teleur, als CDA-leider, als CDA-lijsttrekker en nu ook als minister van Buitenlandse Zaken.’

CDA: op weg naar het einde?
De teleurstelling over Hoekstra markeert, zegt Syp Wynia, mogelijk de weg naar het einde voor het CDA. Overigens moet ook de VVD zich ook ernstige zorgen maken: na Rutte dreigt voor de VVD de Sahara.

We zijn wakker :7
pi_204425223
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2022 16:51 schreef Raw85 het volgende:
Beste @:ikweethetookniet,

Wat Hoekstra of andere machtshebbers in dit land je ook aan mogen hebben gedaan. Je fixatie op hem is ongezond. Ik denk dat je baat hebt bij hulp, dat meen ik serieus. Misschien is dit ook iets waar de moderatoren van dit forum iets mee zouden moeten doen.
Maakte heel Nederland zich maar zo druk over falende politici als deze user. Dan zou er wellicht nog eens wat veranderen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_204425609
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 16:27 schreef probeer het volgende:

[..]
Maakte heel Nederland zich maar zo druk over falende politici als deze user. Dan zou er wellicht nog eens wat veranderen.
Eens, ben het lang niet altijd eens met Ikweethetook niet maar het staat hem geheel vrij om hier welke politicus dan ook te bespreken, onder de aandacht te brengen of te bekritiseren. Wat meer mensen zouden wat kritischer mogen zijn op politici, helemaal als ze deel uitmaken van het kabinet.
  woensdag 13 april 2022 @ 17:25:51 #92
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204425742
Dank beiden ;) ^O^
pi_204425989
Hoekstra schijnt vanmorgen zijn teen gestoten te hebben. Misschien kan Ikweethetookniet daar een leuk topic over maken. Vergeet vooral de _O- _O- :'( :B niet !
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_204426257
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 17:51 schreef Pedroso het volgende:
Hoekstra schijnt vanmorgen zijn teen gestoten te hebben. Misschien kan Ikweethetookniet daar een leuk topic over maken. Vergeet vooral de _O- _O- :'( :B niet !
Sowieso de schuld van Jort Kelder, Gerrit Zalm en ABN AMRO :R ~O> :G })
  woensdag 13 april 2022 @ 18:20:38 #95
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_204426274
Het is dan ook wel een beetje klaar met die kleurloze dramapartij.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  woensdag 13 april 2022 @ 19:07:43 #96
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204426688
Daarna gaat het over Hoekstra. Kee schetst hoezeer de CDA-leider zelfs in het zeer rechtse kamp, waar hij graag bij wil horen, in ongenade is geraakt. Van Jole vraagt zich af of na het debat van vrijdag waarin hij niets bleek te weten nog wel serieus genomen wordt door zijn EU-collega’s. “Denk dat ze eerder met de minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg bellen.”

https://www.bnnvara.nl/jo(...)-hoekstra-glijdt-uit

:7
  donderdag 9 juni 2022 @ 20:40:38 #97
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205007946
De missie van Wopke Hoekstra

Vijf maanden is CDA-leider Wopke Hoekstra nu minister van Buitenlandse zaken. En dat in tijden van oorlog. Hij is voorstander van het leveren van zware wapens en harde sancties tegen Rusland. Ondertussen wil Oekra´ne kandidaat-lid worden van de EU en is Nederland een van de landen die op de rem trappen. Vanavond is Hoekstra te gast voor een uitgebreid gesprek. We spreken hem over de oorlog, over Europa en over de relatie met Rusland.

Nieuwsuur dus, daar gaat hij weer shinen met zijn 5 zetels in de peilingen :') _O- _O-
  woensdag 15 juni 2022 @ 11:24:04 #98
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 29 juni 2022 @ 18:07:38 #99
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205182362
twitter


Lekker bezig :')
  woensdag 29 juni 2022 @ 19:56:15 #100
55581 L3viathan
Hollywood Hootsman
pi_205183468
quote:
6s.gif Op woensdag 29 juni 2022 18:07 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Lekker bezig :')
Heel mooi dit
Just a fool will play tricks on Angus McSix
  woensdag 29 juni 2022 @ 20:15:53 #101
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205183744
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2022 19:56 schreef L3viathan het volgende:
Heel mooi dit
Ondanks
Nieuwe bestuurscultuur van Kaag
Nieuw elan van Rutte
Zwaluwstaarten en fijn slijpen van Wopke

:') _O- _O-
  zaterdag 2 juli 2022 @ 09:28:38 #102
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205207615
’Boerenpartij’ CDA koerst af op afgrond vanwege stikstofdebat. *O* *O*

’Onze achterban is woest’

Godvrezend en met grond onder de nagels vormden boeren en plattelanders ooit de ruggengraat van de christendemocratie, en de landelijke politiek. Nu geeft ditzelfde CDA zijn fiat aan vlijmscherpe Haagse stikstofplannen en laat die vrijwel ongewijzigd de Tweede Kamer passeren. Is dit in de provincie nog wel uit te leggen of spiest het CDA zich in zijn eigen mestvork? „Onze achterban is woest.”

Arjan Tolkamp, boer in de Achterhoek en Statenlid voor het CDA , begrijpt de woede onder zijn collega’s. „Hoe stom kun je zijn om als regering alleen stikstofdoelen te formuleren voor de landbouw, en niet gelijk voor de rest?”

https://www.telegraaf.nl/(...)anwege-stikstofdebat

Op naar de nul zetels _O_ ^O^
  zaterdag 2 juli 2022 @ 12:25:51 #103
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205209437
CDA door het stof tegenover boerenleden in 'waardeloze situatie'

CDA-Kamerlid Derk Boswijk is in een zwaar gesprek met boerenleden en provinciale bestuurders van zijn partij door het stof gegaan. "Het spijt me dat jullie in zo'n waardeloze situatie zitten met zoveel onzekerheid", zei hij tegen CDA-leden op de Dag van de Christendemocratie.
quote:
Partijleider Wopke Hoekstra sloot zich daarbij aan en noemde het "waardeloos ook voor veel van jullie thuis aan de keukentafel".
"Dat hadden wij voor een groot deel kunnen voorkomen. Dat spijt me en dat steekt me ook", zegt Boswijk. Hij zegt zich te hebben verzet tegen de veelbesproken stikstofkaart van Nederland die het kabinet heeft gepresenteerd.

quote:
Hoekstra geeft toe dat er fouten zijn gemaakt "als dit de ontvangst is van iets waar lang op gestudeerd is, lang aan gewerkt is". Het CDA moet ook zijn eigen rol hierin "ruiterlijk erkennen", zegt hij.
:') _O- _O- _O-

Teleurstelling
De voorman van de regeringspartij voegt toe "dat ik ook zou steigeren, dat ik ook razend zou worden op het moment dat je het gevoel hebt: ik wil wel door, maar ik kan niet". Zorgen voor "fatsoenlijke natuur" past ook bij het CDA, maar daarnaast moet het kabinet "zorgen voor een goede boterham voor onze boeren".

Veel leden die tijdens de sessie het woord namen, vaak lokaal politiek actief en betrokken bij de agrarische sector, zijn verbolgen over de positie van het CDA. Ze uitten hun teleurstelling in de partijtop en vooral partijleider Hoekstra. Er is veel kritiek op de stikstofkaart, maar verschillende leden eisen ook dat de stikstofnormen in natuurgebieden (de zogenoemde kritische depositiewaarde) worden losgelaten.

Boos
Jo-Annes de Bat, provinciebestuurder in Zeeland: "Wat er gebeurt is gewoon echt fout. Het mˇÚt anders." Hij stelt onder meer voor om zelf met maatregelen te komen om boeren meer perspectief te geven. "Want Staghouwer gaat het niet lukken", zegt hij over landbouwminister Henk Staghouwer.

De Bat heeft weinig goede woorden over voor de houding van het kabinet. "Als je het voor elkaar krijgt als kabinet om werkelijk ßlle partijen in Zeeland, de boeren, de industrie, de natuur Ún de politiek, boos te krijgen, dan doe je echt wat fout."

Kloof
Eddy van Hijum, gedeputeerde in Overijssel, zegt dat de kloof tussen zijn provincie en Den Haag als "gigantisch" wordt ervaren. Hij ziet dat boeren soms ziedend zijn op het CDA. "Er zijn echt mensen die zeggen: wat dˇÚ je nog bij die club."

https://www.msn.com/nl-nl(...)4594947048309dbb51f8

Nou Wopke weer lekker bezig :blauwoog: :|W
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:46:25 #104
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212415
Partijleider toont zich niet bereid roer om te gooien

CDA’ers pakken Hoekstra aan om stikstof: ’Dit kan onze partij kapot maken’ *O* *O*

quote:
CDA-leider Wopke Hoekstra heeft tijdens een ledenraadpleging over stikstof in Nijkerk ongenadig ervan langs gekregen. Meerdere CDA-leden verwijten hem onzichtbaarheid en een gebrek aan leiderschap.
_O_ _O_ ^O^

Ze willen dat hij terug gaat naar de tekentafel en het stikstofroer drastisch omgooit. Maar daartoe toont de christendemocraat zich niet bereid.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-partij-kapot-makenDie kop :D _O- _O- _O-
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:53:16 #105
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212554
quote:
Ook partijleider Wopke Hoekstra erkende dat zijn partij en het kabinet een valse start hebben gemaakt met de stikstofplannen. "Ik ben hier gekomen om goed te luisteren. In dit dossier zijn allerlei dingen niet goed gegaan."
:') :') _O- _O-

"Als je het voor elkaar krijgt als kabinet om werkelijk ßlle partijen in Zeeland, de boeren, de industrie, de natuur Ún de politiek, boos te krijgen, dan doe je echt wat fout", zei De Bat bij de bijeenkomst. Zo'n honderd leden zijn afgekomen op de bijeenkomst met partijleider Hoekstra, fractievoorzitter Heerma en Kamerlid Boswijk

"Doe dit onze partij niet aan", zei ze tegen Hoekstra. "Dit voorstel heeft de potentie om onze partij van onderop kapot te maken." Ze kreeg een groot applaus.

https://www.omroepzeeland(...)erde-de-bat-is-woest

Wopke: Hier zijn dingen niet goed gegaan 8)7 Je bedoelt ook hier heb je massief gefaald net als bij de toeslagen affaire :') Hoe lang nog deze idioot aan het roer :?
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:55:10 #106
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212605


Beste boeren, we gaan het wat fijn slijpen en dan zwaluwstaarten en dan komt het allemaal goed :') :r
pi_205212610
Ik kan ontzettend veel dingen/zaken benoemen die Hoekstra verkeerd doet,

maar,

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
pi_205212659
Nou boeren. Veel succes met de BBB. :')
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:58:54 #109
3542 Gia
User under construction
pi_205212683
quote:
6s.gif Op woensdag 29 juni 2022 18:07 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Lekker bezig :')
PvdD - Oudehand? Ze heet toch Ouwehand!
  zaterdag 2 juli 2022 @ 17:00:53 #110
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212716
IsraŰl niet blij met bezoek Wopke Hoekstra aan ’terreurorganisatie’

Wopke Hoekstra heeft tijdens zijn eerste bezoek aan IsraŰl als minister van Buitenlandse Zaken zijn gastheer enigszins geschoffeerd door ook af te spreken met vertegenwoordigers van de Palestijnse ngo Al-Haq, die vorig jaar door IsraŰl officieel tot een terreurorganisatie werd verklaard. :') _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)n-terreurorganisatie

Ook hier gaat alles goed :blauwoog:
pi_205212723
Wopke fantopic _O_
  zaterdag 2 juli 2022 @ 17:02:01 #112
3542 Gia
User under construction
pi_205212740
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 16:55 schreef Raw85 het volgende:
Ik kan ontzettend veel dingen/zaken benoemen die Hoekstra verkeerd doet,

maar,

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
Mwa, ik lees het graag. Vooral doorgaan! ^O^
  zaterdag 2 juli 2022 @ 21:11:23 #113
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205215561
Onbegrip over Hoekstra

ZÝjn woorden werden voor een groot deel met begrip ontvangen. Boswijk, die afgelopen dagen niet naar Den Haag wilde omdat zijn gezin thuis bezoek had gekregen van boze boeren, kreeg er ook waardering voor, complimenten. Voor Wopke Hoekstra gold dat niet. De CDA-leider zei dat hij bereid was „ruiterlijk te erkennen wat wij niet goed doen”. Er waren volgens hem „allerlei dingen niet goed gegaan”. Hoekstra: „Als dit de ontvangst is van iets waar lang op gestudeerd en lang aan gewerkt is, dan moeten we constateren, ook ik, dat er kennelijk echt iets van de rails is gegaan.”

Voor de aanwezigen was het niet genoeg. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde in Zeeland: „Na deze mooie woorden is het ook belangrijk om te benoemen wat er niet goed is gegaan. We moeten erkennen dat het ook echt anders moet. Mij interesseren de verkiezingen van volgend jaar helemaal niets. Wat gebeurt is gewoon Úcht fout.”

De Bat stelde voor deze zomer zÚlf een perspectief voor boeren te schrijven. „Want Henk Staghouwer [minister van Landbouw, CU] gaat dat niet lukken.”

Eddy van Hijum, gedeputeerde in Overijssel, deed een oproep aan de fractie van de Tweede Kamer Ún aan Hoekstra. „Zadel provincies niet met een onrealistische boodschap op.” Zonder perspectief aan de boeren, zei hij ook, is de stikstofreductie „een bestuurlijke opdracht die ik niet ga accepteren”. Van Hijum noemde de kloof tussen de provincie en Den Haag „gigantisch”. „Er zijn mensen die tegen me zeggen: wat doe je nog bij die club, gooi alsjeblieft je kont tegen de krib. Ik zie dat Derk de goede dingen doet, maar Derk kan het niet alleen.”

‘Jullie moeten je schamen’
quote:
Wopke Hoekstra, die tussen fractievoorzitter Pieter Heerma en Derk Boswijk in zat, knikte, knikte en knikte mee. Hij hoorde leden zeggen dat de doelen van tafel moesten, dat „de partij van onderop kapot gemaakt wordt” als er niks zou gebeuren, over twijfel van boeren of ze nog op het CDA moesten stemmen. Hij stopte pas met knikken toen een CDA’er zei: „Dat CDA’ers hebben toegestaan dat dit naar buiten kwam op deze manier, dat is jullie diep verwijtbaar, daar moeten jullie je diep voor schamen.”

En hij bleef ook bewegingloos voor zich uit kijken toen hij van Jan Arie Koorevaar, fractievoorzitter van het CDA in het Zuid-Hollandse Molenlanden en melkveehouder, hoorde: „Waar was jij, Wopke? Waar was jij als partijleider?” Van Koorevaar kreeg Hoekstra ook een rode boerenzakdoek – het symbool van demonstrerende boeren. „Voor aan je auto, of aan je vliegtuig, want volgens mij ben je daar vaker mee.” De zakdoek verdween in de broekzak van Hoekstra en kwam daar de rest van de dag niet uit. Waar voor Boswijk steeds applaus had geklonken, bleef dat bij Hoekstra vaak weg
:') _O- _O- .

Al langer twijfels
De kritiek klonk zaterdag voor het eerst hardop, maar al sinds het begin van zijn partijleiderschap klinkt er twijfel over Hoekstra. Meteen na zijn aantreden wilde hij wijzigingen aanbrengen op het verkiezingsprogramma die veel CDA’ers veel meer bij een liberaal vonden passen. De vraag of hij wel Úcht een christen-democraat is, is sindsdien nooit verdwenen. En ook: wÝl hij wel leider van het CDA zijn?

Dezelfde vragen klonken deze zaterdag, in de wandelgangen, opnieuw. Op het hoofdpodium, na de stikstofsessie, las Hoekstra achter een katheder een verhaal op over het CDA als gemeenschapspartij, over het belang van ‘samen’. De Belgische Sammy Mahdi, voorzitter van de Vlaamse equivalent van het CDA, de CD&V, was er ook. Vorige maand stopte hij als staatssecretaris Asiel en Migratie om de Vlaamse christen-democratische partij te leiden. Mahdi stond midden op het podium, vertelde – met humor – uit zijn hoofd en kreeg de zaal zichtbaar beter mee. Hij sprak over het belang van rentmeesterschap, over politiek van idealen. Het contrast had niet groter kunnen zijn.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)as-je-wopke-a4135362

Wopke je bent:
Ongeschikt
Keihard genaaid door de VVD

:R :W
  zaterdag 2 juli 2022 @ 23:21:58 #114
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205217465
twitter


:') _O- _O-
  zondag 3 juli 2022 @ 12:59:53 #115
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205220848
-Michel Mulder- 'Een luisterend briefje aan Wopke Hoekstra'

Samen staan we voor grote uitdagingen in ons land. Juist daarom is het belangrijk met elkaar het gesprek aan te gaan. Naar elkaar te luisteren. Dat is ook wat onze politici en bestuurders iedere dag doen.
— Wopke Hoekstra (@WBHoekstra) June 29, 2022

Uiteraard was jouw oproep dat wij 'samen' voor grote uitdagingen staan een farce, want waar wij werkelijk voor staan zijn grote transities in dit land, gezien het feit dat dit volksvijandige parlement aanstuurt op fundamentele en onomkeerbare wijzigingen in de Nederlandse cultuur, structuur en samenleving zoals wij - de Nederlanders - die in eeuwen hebben opgebouwd.

Waarschijnlijk hebben jullie tijdens jullie overdadige borreluurtjes in de Haagse achterkamertjes iets te vaak naar social media fenomeen Alex Soze geluisterd, want zijn "alles kan kapot," zijn jullie op genadeloze en onmenselijke wijze met een welhaast satanisch genoegen aan het uitvoeren.

Mag ik het van een werkelijk stuitende blinde kortzichtigheid en hypocrisie vinden getuigen dat jij oproept tot de dialoog, en het luisteren naar elkaar, terwijl jullie als Haagse kliek al jarenlang de stem van de kiezer niet alleen verkrachten, maar deze ook nog met een nimmer vertoonde arrogantie de dag na de verkiezingen in de zelfde kliko flikkeren als waar onze nutteloze stemmen bij het kiezen in gedeponeerd zijn.

quote:
Het 'luisteren' begint in het Haagse al tijdens de verkiezingscampagnes, waarin voor die linkse kartelkliek onwelgevallige rechtse partijen al bij voorbaat uitgesloten worden, of ze de verkiezingen nu winnen of niet.
:o

Andere staaltjes van het luistervermogen van de Haagse politiek zijn terug te vinden in o.a. het Oekra´ne referendum, de Nee-stem tegen de Europese grondwet in 2005 en het referendum tegen de sleepwet, allen zaken waarin het Nederlandse volk duidelijk een keihard nee liet horen, maar waarin jouw Haagse kliek via inlegvelletjes of iets gewijzigde onderbouwing toch haar zin doordrukt, of nog gaat doordrukken.

Als er in Nederland ÚÚn groep is die doof en blind is voor de stem der burgerlijke meerderheid dan is het die Haagse roversbende wel - tenzij die stem uiteraard een zelfs linkse minderheid betreft - en een beroep op het luisterend vermogen van de burger, nu het gierwater aan de Haagse lippen staat, is niet alleen een gotspe, maar zelfs een 'realiteitszin' die de normale krankzinnigheid van de Haagse politiek ver te boven gaat.

quote:
Ben je geestesziek als je een oproep doet tot luisteren, als je zelf alle smeekbedes van Groningers en toeslagenouders jaren naast je neergelegd hebt? In mijn bescheiden mening ben je dan niet alleen geestesziek, maar ook tot op het bot verrot.
https://www.dagelijksesta(...)e-aan-wopke-hoekstra

Nou Wopke, kom er maar weer in met een dosis prietpraat :|W :r
  zondag 3 juli 2022 @ 13:27:35 #116
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205221081
Hoe lang blijft Wopke Hoekstra nog CDA-leider?

Het CDA is van oudsher een partij van mensen die aardig doen tegen elkaar.Ze steken elkaar wel messen in de rug, maar nooit zichtbaar. Dat maakt de CDA-bijeenkomst van gisteren in Nijkerk opzienbarend. Gevierd werd 'de dag van de christendemocratie', ingesteld toen die christendemocratie oppermachtig was.

Gisteren werd de bijeenkomst een martelkamer voor partijleider Wopke Hoekstra. Toen hij zichzelf beschikbaar stelde als lijsttrekker voor de verkiezingen van 2021 zal hij gedacht hebben aan een stralende toekomst. Misschien werd hij wel premier.

quote:
Sindsdien verloor hij twee verkiezingen, is zijn partij in alle peilingen weggezakt en gekrompen onder de tien zetels. En steeds openlijker geven CDA-prominenten de schuld aan Wopke. Jan Arie Koorevaar: „Waar was jij, Wopke? Waar was jij als partijleider?” Van Koorevaar kreeg Hoekstra ook een rode boerenzakdoek – het symbool van demonstrerende boeren. „Voor aan je auto, of aan je vliegtuig, want volgens mij ben je daar vaker mee.”
Hij was zeker niet de enige. Er zijn niet veel CDA-ers die veel vertrouwen hebben in de electorale toekomst van hun partij.
quote:
Maar met Wopke aan het roer wordt het zeker niks.
Het vertrouwen van CDA-kiezers in Hoekstra heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zijn imago staat al lange tijd onder druk, maar voor het eerst staat nog niet de helft van zijn achterban (42 procent) achter hem.

https://www.welingelichte(...)-nog-cda-leider.html

42% en gewoon blijven zitten :|W
  maandag 4 juli 2022 @ 12:30:00 #117
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205233828
Nieuwe ellende dreigt voor boer: Brussel kijkt ook naar ons mestbeleid

Midden in de stikstofcrisis dreigt nieuw onheil voor Nederlandse boeren. Volgens Haagse bronnen velt de Europese Commissie mogelijk nog deze week een oordeel over ons mestbeleid. Dat ziet er niet gunstig uit, melden ingewijden.

quote:
Ons land dreigt de zogeheten mestderogatie te verliezen, waardoor er per direct minder mest uitgereden mag worden. Dit leidt tot torenhoge rekeningen voor veehouders die hun mest dan moeten laten afvoeren. Een andere optie is dat ze het mes in hun veestapel zetten. In politiek Den Haag houdt men de adem in voor het Brusselse besluit. De boerenprotesten zijn nu al hevig. Maandag staan nieuwe acties op stapel.
:D :D

Nadat de vlam al in de pan sloeg bij de VVD, waar leden eisten dat de stikstofplannen op de schop gaan, is de boot nu aan bij het CDA. Provinciebestuurders hekelden zaterdag partijleider Wopke Hoekstra voor zijn gebrekkige leiderschap en manen hem eveneens om de stikstofkoers te wijzigen. Johan Remkes is aangesteld als bemiddelaar tussen boeren en het kabinet.

https://www.telegraaf.nl/(...)-naar-ons-mestbeleid

Ook dit heeft Wopke weer prima voor elkaar gekregen in Brussel |:)
Nu stront aan de knikker, weer eens wat anders dan stikstof :blauwoog: _O-
  maandag 4 juli 2022 @ 13:20:16 #118
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_205234344
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 12:50 schreef BasEnAad het volgende:
Ik zie het verschil tussen de VVD en het CDA niet.
Ik wel, zetels.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  donderdag 7 juli 2022 @ 20:32:44 #119
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205270691
CDA’ers vinden dat h˙n leider, minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra, zichzelf weleens meer mag laten zien als partijman

. Ze denken dat hij geniet van zijn rol in het kabinet, maar hoeveel hart heeft hij voor het CDA? Leden klagen dat ze hem sinds hij partijleider is nooit een inspirerend christen-democratisch verhaal hoorden vertellen.

quote:
In de partijtop is nu afgesproken dat fractievoorzitter Pieter Heerma maar wat meer het gezicht van het CDA moet worden. Het is nu zÝjn opdracht om kiezers te laten zien dat het CDA ook standpunten durft in te nemen die tegen de coalitieafspraken in gaan.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)de-zomer-in-a4135842

:') :') _O- Pieter komt Wopke ff redden van de ondergang _O-
  vrijdag 8 juli 2022 @ 16:29:22 #120
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205277802
quote:
Welk punt denkt Von Meijeren hier te maken?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205278141
Zolang het christendom aanhang blijft verliezen, zal het CDA aanhang blijven verliezen.
pi_205278758
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 16:55 schreef Raw85 het volgende:

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
Dit. Dat elke reactie volstaat met smileys spreekt ook wel boekdelen.
  zondag 7 augustus 2022 @ 18:01:02 #124
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205574775
twitter


Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
pi_205574825
quote:
6s.gif Op zondag 7 augustus 2022 18:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
Ik heb Omtzigt gestemd maar ik zie hem niet als een partijleider, daar is hij te autistisch voor. Mocht hij zich aansluiten bij BBB dan zie ik ze wel in een klap de grootste partij worden.
  zondag 7 augustus 2022 @ 18:58:16 #126
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_205575171
quote:
6s.gif Op zondag 7 augustus 2022 18:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
Politieke strategie op het hoogste niveau van 🚜 @fuckroeper
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 16:49:39 #127
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205655655
Jaar na val Kabul :o

Minister Hoekstra: 'Zo snel mogelijk overige 500 Afghanen evacueren' :') _O- _O- _O-

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken zegt nog altijd zijn best te doen om de honderden Afghanen die op evacuatie wachten zo snel mogelijk over te brengen naar Nederland. "We proberen dat op de kortst mogelijke termijn", vertelt hij aan RTL Nieuws. Hij spreekt de suggestie tegen dat de evacuatiepogingen stilletjes zouden worden afgebouwd.

quote:
Zondagavond kwam het nieuws naar buiten dat er nog altijd 496 mensen wachten om geŰvacueerd te worden naar Nederland.
:') :') Het gaat om mensen die in Afghanistan voor de Nederlandse overheid hebben gewerkt, bijvoorbeeld als tolk of als beveiliger.

Oud-voorzitter Anne-Marie Snels van defensievakbond AMFP vertelde toen tegen RTL Nieuws dat ze sterk het gevoel heeft dat de inspanningen om de Afghanen te evacueren stilletjes worden afgebouwd door Nederland. "Mensen wachten vaak maanden op antwoord of horen gewoon niks meer", reageerde ze.

Juist veel vaart
quote:
Maar volgens de minister is daar absoluut geen sprake van en is er juist de afgelopen weken veel vaart gebracht in het overbrengen van mensen. "Daar moeten we gewoon mee doorgaan, want dat is de afspraak die we gemaakt hebben en de plicht die we voelen", zegt hij.
:|W :') _O- _O- _O-

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ndse-zaken-evacuatie

Wopke die niets doet en mensen in de steek laat ......
Wopke die voor de camera het tegenovergestelde beweert met droge oogjes ..

Je verwacht het niet _O- _O-
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 16:56:18 #128
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205655690
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 16:49 schreef ikweethetookniet het volgende:
Jaar na val Kabul :o

Minister Hoekstra: 'Zo snel mogelijk overige 500 Afghanen evacueren' :') _O- _O- _O-

Om je te bescheuren ja, mensen die wellicht hun leven niet zeker zijn en geŰvacueerd moeten worden. Ik snap die smileys wel!
pi_205655734
"Mensen wachten vaak maanden op antwoord of horen gewoon niks meer", reageerde ze.

Ja, het is zomerreces kut. Natuurlijk doet sommige politiek dan niets.
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 17:12:43 #130
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205655788
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 16:56 schreef EinarBoe het volgende:
Om je te bescheuren ja, mensen die wellicht hun leven niet zeker zijn en geŰvacueerd moeten worden. Ik snap die smileys wel!
Als je een jaar na dato nog gaat roepen dat er nog wat moet gebeuren dan is het inderdaad om te janken ;)
Dat verantwoordelijken daarvoor bestraft moeten worden mag ik hier niet posten
Dus dan maar veer in hun reet persen
pi_205655944
Laat Hoekstra maar lekker zitten, het CDA zakt steeds verder weg in de peilingen
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 09:42:32 #132
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205683299
Frits Wester over stikstofuitspraken Hoekstra: 'Coalitiegenoot D66 niet blij'

"Dat CDA-partijleider zich een keer zou gaan mengen in de stikstofdiscussie begon wel tijd te worden." Dat zegt Frits Wester over het standpunt dat Hoekstra nu inneemt in het stikstofdebat: "In zijn eigen achterban rommelt het al een tijdje rond deze discussie. Dat Hoekstra de deadline voor het halen van de nieuwe stikstofnorm nu denkt bij te kunnen stellen, zal bij coalitiegenoot D66 slecht vallen."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)litiegenoot-d66-niet

Frits: zelf binnen CDA Wopke moet een schop onder zijn hol hebben :D _O-
pi_205683471
Mona Keizer kon terecht haar spullen pakken nadat zij zoiets flikte
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:18:26 #134
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_205683594
Er zijn onderhand zoveel crisissen dat ze amper nog weten welke het beste als eerste opgelost kan worden. Vaak zijn ze ook nog met elkaar verweven, en be´nvloeden ze elkaar.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:27:35 #135
408813 crew  trein2000
pi_205683663
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:05 schreef Raw85 het volgende:
Mona Keizer kon terecht haar spullen pakken nadat zij zoiets flikte
Rutte bazelt nu iets over “partijleider”, maar ik zie het fundamentele verschil ook niet. Hoogstens kun je stellen dat dit net wat minder heftig is (helemaal niet of wat later zit nog wel verschil tussen) maar ik vind het ook opvallend.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:34:53 #136
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_205683718
Ik denk dat, als Mona Keijzer dit gezegd had, ze inderdaad weer haar biezen had kunnen pakken. Quod licet Iovi, non licet bovi, zeg maar.

Terzijde: als ik Remkes was zou ik mijn opdracht nu ook teruggeven. Wat heeft het nog voor zin voor andere partijen dan de boeren om daar aan tafel te gaan zitten als het politieke spel over de stikstofdoelen nu openlijk op de wagen is? Andy Palmen (Greenpeace) gaf maandag al zijn cynische analyse van het proces ("wij zijn alleen maar uitgenodigd om het speelveld te verbreden en de aandacht af te leiden van het kabinet") en dat zag hij niet verkeerd.
Never explain, never apologize.
pi_205683727
quote:
In een interview met het AD zei Hoekstra dat het doel uit het coalitieakkoord om de stikstofuitstoot in 2030 te hebben gehalveerd, „niet heilig” is. Rutte vindt dat er „staatsrechtelijk vraagtekens” bij te plaatsen zijn als een lid van het kabinet dat zegt. Maar hij wijst erop dat Hoekstra als CDA-leider wat meer bewegingsvrijheid geniet. „Het kan denk ik net.”
Het kan denk ik net....
Tering zeg. Wat is dit voor politiek?
:')
pi_205683734
Ik gok dat Rutte Hoekstra achter de schermen helemaal verrot heeft gescholden
pi_205683762
Je zou toch denken dat CDA'ers inmiddels oppassen bij interviews aan het AD. :D
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:41:03 #140
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_205683777
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:39 schreef Bananenpap het volgende:
Je zou toch denken dat CDA'ers inmiddels oppassen bij interviews aan het AD. :D
Als ze het interview aan Volkskrant of Trouw zouden geven, komt het uiteindelijk toch bij dezelfde organisatie terecht.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:41:16 #141
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_205683779
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:27 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Rutte bazelt nu iets over “partijleider”, maar ik zie het fundamentele verschil ook niet. Hoogstens kun je stellen dat dit net wat minder heftig is (helemaal niet of wat later zit nog wel verschil tussen) maar ik vind het ook opvallend.
Als Rutte Hoekstra eruit gooit dan valt het kabinet en komen er nieuwe verkiezingen. Dat ziet Rutte dus niet zitten.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:51:04 #142
408813 crew  trein2000
pi_205683855
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:36 schreef Raw85 het volgende:
Ik gok dat Rutte Hoekstra achter de schermen helemaal verrot heeft gescholden
Zou je denken :D
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205683878
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:36 schreef Raw85 het volgende:
Ik gok dat Rutte Hoekstra achter de schermen helemaal verrot heeft gescholden
Ha! Potverdorie man, wat krijgen we nou zeg! Haha. Doe even normaal man. Flapdrol! Haha!
You need to be cold to be queen.
pi_205683941
Ah een kabinetscrisis, kan er ook nog wel bij
pi_205683943
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:52 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Ha! Potverdorie man, wat krijgen we nou zeg! Haha. Doe even normaal man. Flapdrol! Haha!
Het is een publiek geheim dat Rutte nogal tekeer kan gaan tegen mensen om hem heen
pi_205683971
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:59 schreef Raw85 het volgende:

[..]
Het is een publiek geheim dat Rutte nogal tekeer kan gaan tegen mensen om hem heen
Dat zal ongetwijfeld zo zijn maar ik kan me er helemaal niks bij voorstellen.
You need to be cold to be queen.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 11:03:04 #147
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205683981
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 11:01 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Dat zal ongetwijfeld zo zijn maar ik kan me er helemaal niks bij voorstellen.
Die vent is echt niet zo'n doetje als-ie voor de media speelt, hoor.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 11:03:31 #148
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_205683984
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 11:01 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Dat zal ongetwijfeld zo zijn maar ik kan me er helemaal niks bij voorstellen.
Misschien gooit 'ie achter de schermen wel vaasjes tegen de muur.

T'is voor het volk een briljant acteur, maar ondertussen.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 11:08:21 #149
408813 crew  trein2000
pi_205684025
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:59 schreef BeriBeri het volgende:
Ah een kabinetscrisis, kan er ook nog wel bij
Zo ver zijn we nog niet hoor. Maar dit dossier heeft vanaf het begin wel die potentie gehad. (Asiel ook overigens)
En vergeet de PS niet…
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205684856
Wopke heeft nu een baard. @ikweethetookniet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')