abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 29 juni 2022 @ 20:15:53 #101
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205183744
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2022 19:56 schreef L3viathan het volgende:
Heel mooi dit
Ondanks
Nieuwe bestuurscultuur van Kaag
Nieuw elan van Rutte
Zwaluwstaarten en fijn slijpen van Wopke

:') _O- _O-
  zaterdag 2 juli 2022 @ 09:28:38 #102
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205207615
’Boerenpartij’ CDA koerst af op afgrond vanwege stikstofdebat. *O* *O*

’Onze achterban is woest’

Godvrezend en met grond onder de nagels vormden boeren en plattelanders ooit de ruggengraat van de christendemocratie, en de landelijke politiek. Nu geeft ditzelfde CDA zijn fiat aan vlijmscherpe Haagse stikstofplannen en laat die vrijwel ongewijzigd de Tweede Kamer passeren. Is dit in de provincie nog wel uit te leggen of spiest het CDA zich in zijn eigen mestvork? „Onze achterban is woest.”

Arjan Tolkamp, boer in de Achterhoek en Statenlid voor het CDA , begrijpt de woede onder zijn collega’s. „Hoe stom kun je zijn om als regering alleen stikstofdoelen te formuleren voor de landbouw, en niet gelijk voor de rest?”

https://www.telegraaf.nl/(...)anwege-stikstofdebat

Op naar de nul zetels _O_ ^O^
  zaterdag 2 juli 2022 @ 12:25:51 #103
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205209437
CDA door het stof tegenover boerenleden in 'waardeloze situatie'

CDA-Kamerlid Derk Boswijk is in een zwaar gesprek met boerenleden en provinciale bestuurders van zijn partij door het stof gegaan. "Het spijt me dat jullie in zo'n waardeloze situatie zitten met zoveel onzekerheid", zei hij tegen CDA-leden op de Dag van de Christendemocratie.
quote:
Partijleider Wopke Hoekstra sloot zich daarbij aan en noemde het "waardeloos ook voor veel van jullie thuis aan de keukentafel".
"Dat hadden wij voor een groot deel kunnen voorkomen. Dat spijt me en dat steekt me ook", zegt Boswijk. Hij zegt zich te hebben verzet tegen de veelbesproken stikstofkaart van Nederland die het kabinet heeft gepresenteerd.

quote:
Hoekstra geeft toe dat er fouten zijn gemaakt "als dit de ontvangst is van iets waar lang op gestudeerd is, lang aan gewerkt is". Het CDA moet ook zijn eigen rol hierin "ruiterlijk erkennen", zegt hij.
:') _O- _O- _O-

Teleurstelling
De voorman van de regeringspartij voegt toe "dat ik ook zou steigeren, dat ik ook razend zou worden op het moment dat je het gevoel hebt: ik wil wel door, maar ik kan niet". Zorgen voor "fatsoenlijke natuur" past ook bij het CDA, maar daarnaast moet het kabinet "zorgen voor een goede boterham voor onze boeren".

Veel leden die tijdens de sessie het woord namen, vaak lokaal politiek actief en betrokken bij de agrarische sector, zijn verbolgen over de positie van het CDA. Ze uitten hun teleurstelling in de partijtop en vooral partijleider Hoekstra. Er is veel kritiek op de stikstofkaart, maar verschillende leden eisen ook dat de stikstofnormen in natuurgebieden (de zogenoemde kritische depositiewaarde) worden losgelaten.

Boos
Jo-Annes de Bat, provinciebestuurder in Zeeland: "Wat er gebeurt is gewoon echt fout. Het mt anders." Hij stelt onder meer voor om zelf met maatregelen te komen om boeren meer perspectief te geven. "Want Staghouwer gaat het niet lukken", zegt hij over landbouwminister Henk Staghouwer.

De Bat heeft weinig goede woorden over voor de houding van het kabinet. "Als je het voor elkaar krijgt als kabinet om werkelijk lle partijen in Zeeland, de boeren, de industrie, de natuur n de politiek, boos te krijgen, dan doe je echt wat fout."

Kloof
Eddy van Hijum, gedeputeerde in Overijssel, zegt dat de kloof tussen zijn provincie en Den Haag als "gigantisch" wordt ervaren. Hij ziet dat boeren soms ziedend zijn op het CDA. "Er zijn echt mensen die zeggen: wat d je nog bij die club."

https://www.msn.com/nl-nl(...)4594947048309dbb51f8

Nou Wopke weer lekker bezig :blauwoog: :|W
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:46:25 #104
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212415
Partijleider toont zich niet bereid roer om te gooien

CDA’ers pakken Hoekstra aan om stikstof: ’Dit kan onze partij kapot maken’ *O* *O*

quote:
CDA-leider Wopke Hoekstra heeft tijdens een ledenraadpleging over stikstof in Nijkerk ongenadig ervan langs gekregen. Meerdere CDA-leden verwijten hem onzichtbaarheid en een gebrek aan leiderschap.
_O_ _O_ ^O^

Ze willen dat hij terug gaat naar de tekentafel en het stikstofroer drastisch omgooit. Maar daartoe toont de christendemocraat zich niet bereid.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-partij-kapot-makenDie kop :D _O- _O- _O-
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:53:16 #105
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212554
quote:
Ook partijleider Wopke Hoekstra erkende dat zijn partij en het kabinet een valse start hebben gemaakt met de stikstofplannen. "Ik ben hier gekomen om goed te luisteren. In dit dossier zijn allerlei dingen niet goed gegaan."
:') :') _O- _O-

"Als je het voor elkaar krijgt als kabinet om werkelijk lle partijen in Zeeland, de boeren, de industrie, de natuur n de politiek, boos te krijgen, dan doe je echt wat fout", zei De Bat bij de bijeenkomst. Zo'n honderd leden zijn afgekomen op de bijeenkomst met partijleider Hoekstra, fractievoorzitter Heerma en Kamerlid Boswijk

"Doe dit onze partij niet aan", zei ze tegen Hoekstra. "Dit voorstel heeft de potentie om onze partij van onderop kapot te maken." Ze kreeg een groot applaus.

https://www.omroepzeeland(...)erde-de-bat-is-woest

Wopke: Hier zijn dingen niet goed gegaan 8)7 Je bedoelt ook hier heb je massief gefaald net als bij de toeslagen affaire :') Hoe lang nog deze idioot aan het roer :?
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:55:10 #106
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212605


Beste boeren, we gaan het wat fijn slijpen en dan zwaluwstaarten en dan komt het allemaal goed :') :r
pi_205212610
Ik kan ontzettend veel dingen/zaken benoemen die Hoekstra verkeerd doet,

maar,

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
pi_205212659
Nou boeren. Veel succes met de BBB. :')
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:58:54 #109
3542 Gia
User under construction
pi_205212683
quote:
6s.gif Op woensdag 29 juni 2022 18:07 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Lekker bezig :')
PvdD - Oudehand? Ze heet toch Ouwehand!
  zaterdag 2 juli 2022 @ 17:00:53 #110
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212716
Isral niet blij met bezoek Wopke Hoekstra aan ’terreurorganisatie’

Wopke Hoekstra heeft tijdens zijn eerste bezoek aan Isral als minister van Buitenlandse Zaken zijn gastheer enigszins geschoffeerd door ook af te spreken met vertegenwoordigers van de Palestijnse ngo Al-Haq, die vorig jaar door Isral officieel tot een terreurorganisatie werd verklaard. :') _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)n-terreurorganisatie

Ook hier gaat alles goed :blauwoog:
pi_205212723
Wopke fantopic _O_
  zaterdag 2 juli 2022 @ 17:02:01 #112
3542 Gia
User under construction
pi_205212740
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 16:55 schreef Raw85 het volgende:
Ik kan ontzettend veel dingen/zaken benoemen die Hoekstra verkeerd doet,

maar,

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
Mwa, ik lees het graag. Vooral doorgaan! ^O^
  zaterdag 2 juli 2022 @ 21:11:23 #113
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205215561
Onbegrip over Hoekstra

Zjn woorden werden voor een groot deel met begrip ontvangen. Boswijk, die afgelopen dagen niet naar Den Haag wilde omdat zijn gezin thuis bezoek had gekregen van boze boeren, kreeg er ook waardering voor, complimenten. Voor Wopke Hoekstra gold dat niet. De CDA-leider zei dat hij bereid was „ruiterlijk te erkennen wat wij niet goed doen”. Er waren volgens hem „allerlei dingen niet goed gegaan”. Hoekstra: „Als dit de ontvangst is van iets waar lang op gestudeerd en lang aan gewerkt is, dan moeten we constateren, ook ik, dat er kennelijk echt iets van de rails is gegaan.”

Voor de aanwezigen was het niet genoeg. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde in Zeeland: „Na deze mooie woorden is het ook belangrijk om te benoemen wat er niet goed is gegaan. We moeten erkennen dat het ook echt anders moet. Mij interesseren de verkiezingen van volgend jaar helemaal niets. Wat gebeurt is gewoon cht fout.”

De Bat stelde voor deze zomer zlf een perspectief voor boeren te schrijven. „Want Henk Staghouwer [minister van Landbouw, CU] gaat dat niet lukken.”

Eddy van Hijum, gedeputeerde in Overijssel, deed een oproep aan de fractie van de Tweede Kamer n aan Hoekstra. „Zadel provincies niet met een onrealistische boodschap op.” Zonder perspectief aan de boeren, zei hij ook, is de stikstofreductie „een bestuurlijke opdracht die ik niet ga accepteren”. Van Hijum noemde de kloof tussen de provincie en Den Haag „gigantisch”. „Er zijn mensen die tegen me zeggen: wat doe je nog bij die club, gooi alsjeblieft je kont tegen de krib. Ik zie dat Derk de goede dingen doet, maar Derk kan het niet alleen.”

‘Jullie moeten je schamen’
quote:
Wopke Hoekstra, die tussen fractievoorzitter Pieter Heerma en Derk Boswijk in zat, knikte, knikte en knikte mee. Hij hoorde leden zeggen dat de doelen van tafel moesten, dat „de partij van onderop kapot gemaakt wordt” als er niks zou gebeuren, over twijfel van boeren of ze nog op het CDA moesten stemmen. Hij stopte pas met knikken toen een CDA’er zei: „Dat CDA’ers hebben toegestaan dat dit naar buiten kwam op deze manier, dat is jullie diep verwijtbaar, daar moeten jullie je diep voor schamen.”

En hij bleef ook bewegingloos voor zich uit kijken toen hij van Jan Arie Koorevaar, fractievoorzitter van het CDA in het Zuid-Hollandse Molenlanden en melkveehouder, hoorde: „Waar was jij, Wopke? Waar was jij als partijleider?” Van Koorevaar kreeg Hoekstra ook een rode boerenzakdoek – het symbool van demonstrerende boeren. „Voor aan je auto, of aan je vliegtuig, want volgens mij ben je daar vaker mee.” De zakdoek verdween in de broekzak van Hoekstra en kwam daar de rest van de dag niet uit. Waar voor Boswijk steeds applaus had geklonken, bleef dat bij Hoekstra vaak weg
:') _O- _O- .

Al langer twijfels
De kritiek klonk zaterdag voor het eerst hardop, maar al sinds het begin van zijn partijleiderschap klinkt er twijfel over Hoekstra. Meteen na zijn aantreden wilde hij wijzigingen aanbrengen op het verkiezingsprogramma die veel CDA’ers veel meer bij een liberaal vonden passen. De vraag of hij wel cht een christen-democraat is, is sindsdien nooit verdwenen. En ook: wl hij wel leider van het CDA zijn?

Dezelfde vragen klonken deze zaterdag, in de wandelgangen, opnieuw. Op het hoofdpodium, na de stikstofsessie, las Hoekstra achter een katheder een verhaal op over het CDA als gemeenschapspartij, over het belang van ‘samen’. De Belgische Sammy Mahdi, voorzitter van de Vlaamse equivalent van het CDA, de CD&V, was er ook. Vorige maand stopte hij als staatssecretaris Asiel en Migratie om de Vlaamse christen-democratische partij te leiden. Mahdi stond midden op het podium, vertelde – met humor – uit zijn hoofd en kreeg de zaal zichtbaar beter mee. Hij sprak over het belang van rentmeesterschap, over politiek van idealen. Het contrast had niet groter kunnen zijn.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)as-je-wopke-a4135362

Wopke je bent:
Ongeschikt
Keihard genaaid door de VVD

:R :W
  zaterdag 2 juli 2022 @ 23:21:58 #114
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205217465
twitter


:') _O- _O-
  zondag 3 juli 2022 @ 12:59:53 #115
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205220848
-Michel Mulder- 'Een luisterend briefje aan Wopke Hoekstra'

Samen staan we voor grote uitdagingen in ons land. Juist daarom is het belangrijk met elkaar het gesprek aan te gaan. Naar elkaar te luisteren. Dat is ook wat onze politici en bestuurders iedere dag doen.
— Wopke Hoekstra (@WBHoekstra) June 29, 2022

Uiteraard was jouw oproep dat wij 'samen' voor grote uitdagingen staan een farce, want waar wij werkelijk voor staan zijn grote transities in dit land, gezien het feit dat dit volksvijandige parlement aanstuurt op fundamentele en onomkeerbare wijzigingen in de Nederlandse cultuur, structuur en samenleving zoals wij - de Nederlanders - die in eeuwen hebben opgebouwd.

Waarschijnlijk hebben jullie tijdens jullie overdadige borreluurtjes in de Haagse achterkamertjes iets te vaak naar social media fenomeen Alex Soze geluisterd, want zijn "alles kan kapot," zijn jullie op genadeloze en onmenselijke wijze met een welhaast satanisch genoegen aan het uitvoeren.

Mag ik het van een werkelijk stuitende blinde kortzichtigheid en hypocrisie vinden getuigen dat jij oproept tot de dialoog, en het luisteren naar elkaar, terwijl jullie als Haagse kliek al jarenlang de stem van de kiezer niet alleen verkrachten, maar deze ook nog met een nimmer vertoonde arrogantie de dag na de verkiezingen in de zelfde kliko flikkeren als waar onze nutteloze stemmen bij het kiezen in gedeponeerd zijn.

quote:
Het 'luisteren' begint in het Haagse al tijdens de verkiezingscampagnes, waarin voor die linkse kartelkliek onwelgevallige rechtse partijen al bij voorbaat uitgesloten worden, of ze de verkiezingen nu winnen of niet.
:o

Andere staaltjes van het luistervermogen van de Haagse politiek zijn terug te vinden in o.a. het Oekrane referendum, de Nee-stem tegen de Europese grondwet in 2005 en het referendum tegen de sleepwet, allen zaken waarin het Nederlandse volk duidelijk een keihard nee liet horen, maar waarin jouw Haagse kliek via inlegvelletjes of iets gewijzigde onderbouwing toch haar zin doordrukt, of nog gaat doordrukken.

Als er in Nederland n groep is die doof en blind is voor de stem der burgerlijke meerderheid dan is het die Haagse roversbende wel - tenzij die stem uiteraard een zelfs linkse minderheid betreft - en een beroep op het luisterend vermogen van de burger, nu het gierwater aan de Haagse lippen staat, is niet alleen een gotspe, maar zelfs een 'realiteitszin' die de normale krankzinnigheid van de Haagse politiek ver te boven gaat.

quote:
Ben je geestesziek als je een oproep doet tot luisteren, als je zelf alle smeekbedes van Groningers en toeslagenouders jaren naast je neergelegd hebt? In mijn bescheiden mening ben je dan niet alleen geestesziek, maar ook tot op het bot verrot.
https://www.dagelijksesta(...)e-aan-wopke-hoekstra

Nou Wopke, kom er maar weer in met een dosis prietpraat :|W :r
  zondag 3 juli 2022 @ 13:27:35 #116
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205221081
Hoe lang blijft Wopke Hoekstra nog CDA-leider?

Het CDA is van oudsher een partij van mensen die aardig doen tegen elkaar.Ze steken elkaar wel messen in de rug, maar nooit zichtbaar. Dat maakt de CDA-bijeenkomst van gisteren in Nijkerk opzienbarend. Gevierd werd 'de dag van de christendemocratie', ingesteld toen die christendemocratie oppermachtig was.

Gisteren werd de bijeenkomst een martelkamer voor partijleider Wopke Hoekstra. Toen hij zichzelf beschikbaar stelde als lijsttrekker voor de verkiezingen van 2021 zal hij gedacht hebben aan een stralende toekomst. Misschien werd hij wel premier.

quote:
Sindsdien verloor hij twee verkiezingen, is zijn partij in alle peilingen weggezakt en gekrompen onder de tien zetels. En steeds openlijker geven CDA-prominenten de schuld aan Wopke. Jan Arie Koorevaar: „Waar was jij, Wopke? Waar was jij als partijleider?” Van Koorevaar kreeg Hoekstra ook een rode boerenzakdoek – het symbool van demonstrerende boeren. „Voor aan je auto, of aan je vliegtuig, want volgens mij ben je daar vaker mee.”
Hij was zeker niet de enige. Er zijn niet veel CDA-ers die veel vertrouwen hebben in de electorale toekomst van hun partij.
quote:
Maar met Wopke aan het roer wordt het zeker niks.
Het vertrouwen van CDA-kiezers in Hoekstra heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zijn imago staat al lange tijd onder druk, maar voor het eerst staat nog niet de helft van zijn achterban (42 procent) achter hem.

https://www.welingelichte(...)-nog-cda-leider.html

42% en gewoon blijven zitten :|W
  maandag 4 juli 2022 @ 12:30:00 #117
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205233828
Nieuwe ellende dreigt voor boer: Brussel kijkt ook naar ons mestbeleid

Midden in de stikstofcrisis dreigt nieuw onheil voor Nederlandse boeren. Volgens Haagse bronnen velt de Europese Commissie mogelijk nog deze week een oordeel over ons mestbeleid. Dat ziet er niet gunstig uit, melden ingewijden.

quote:
Ons land dreigt de zogeheten mestderogatie te verliezen, waardoor er per direct minder mest uitgereden mag worden. Dit leidt tot torenhoge rekeningen voor veehouders die hun mest dan moeten laten afvoeren. Een andere optie is dat ze het mes in hun veestapel zetten. In politiek Den Haag houdt men de adem in voor het Brusselse besluit. De boerenprotesten zijn nu al hevig. Maandag staan nieuwe acties op stapel.
:D :D

Nadat de vlam al in de pan sloeg bij de VVD, waar leden eisten dat de stikstofplannen op de schop gaan, is de boot nu aan bij het CDA. Provinciebestuurders hekelden zaterdag partijleider Wopke Hoekstra voor zijn gebrekkige leiderschap en manen hem eveneens om de stikstofkoers te wijzigen. Johan Remkes is aangesteld als bemiddelaar tussen boeren en het kabinet.

https://www.telegraaf.nl/(...)-naar-ons-mestbeleid

Ook dit heeft Wopke weer prima voor elkaar gekregen in Brussel |:)
Nu stront aan de knikker, weer eens wat anders dan stikstof :blauwoog: _O-
  maandag 4 juli 2022 @ 13:20:16 #118
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_205234344
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 12:50 schreef BasEnAad het volgende:
Ik zie het verschil tussen de VVD en het CDA niet.
Ik wel, zetels.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  donderdag 7 juli 2022 @ 20:32:44 #119
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205270691
CDA’ers vinden dat hn leider, minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra, zichzelf weleens meer mag laten zien als partijman

. Ze denken dat hij geniet van zijn rol in het kabinet, maar hoeveel hart heeft hij voor het CDA? Leden klagen dat ze hem sinds hij partijleider is nooit een inspirerend christen-democratisch verhaal hoorden vertellen.

quote:
In de partijtop is nu afgesproken dat fractievoorzitter Pieter Heerma maar wat meer het gezicht van het CDA moet worden. Het is nu zjn opdracht om kiezers te laten zien dat het CDA ook standpunten durft in te nemen die tegen de coalitieafspraken in gaan.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)de-zomer-in-a4135842

:') :') _O- Pieter komt Wopke ff redden van de ondergang _O-
  vrijdag 8 juli 2022 @ 16:29:22 #120
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205277802
quote:
Welk punt denkt Von Meijeren hier te maken?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205278141
Zolang het christendom aanhang blijft verliezen, zal het CDA aanhang blijven verliezen.
pi_205278758
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 16:55 schreef Raw85 het volgende:

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
Dit. Dat elke reactie volstaat met smileys spreekt ook wel boekdelen.
  zondag 7 augustus 2022 @ 18:01:02 #124
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205574775
twitter


Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
pi_205574825
quote:
6s.gif Op zondag 7 augustus 2022 18:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
Ik heb Omtzigt gestemd maar ik zie hem niet als een partijleider, daar is hij te autistisch voor. Mocht hij zich aansluiten bij BBB dan zie ik ze wel in een klap de grootste partij worden.
  zondag 7 augustus 2022 @ 18:58:16 #126
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_205575171
quote:
6s.gif Op zondag 7 augustus 2022 18:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
Politieke strategie op het hoogste niveau van 🚜 @fuckroeper
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 16:49:39 #127
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205655655
Jaar na val Kabul :o

Minister Hoekstra: 'Zo snel mogelijk overige 500 Afghanen evacueren' :') _O- _O- _O-

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken zegt nog altijd zijn best te doen om de honderden Afghanen die op evacuatie wachten zo snel mogelijk over te brengen naar Nederland. "We proberen dat op de kortst mogelijke termijn", vertelt hij aan RTL Nieuws. Hij spreekt de suggestie tegen dat de evacuatiepogingen stilletjes zouden worden afgebouwd.

quote:
Zondagavond kwam het nieuws naar buiten dat er nog altijd 496 mensen wachten om gevacueerd te worden naar Nederland.
:') :') Het gaat om mensen die in Afghanistan voor de Nederlandse overheid hebben gewerkt, bijvoorbeeld als tolk of als beveiliger.

Oud-voorzitter Anne-Marie Snels van defensievakbond AMFP vertelde toen tegen RTL Nieuws dat ze sterk het gevoel heeft dat de inspanningen om de Afghanen te evacueren stilletjes worden afgebouwd door Nederland. "Mensen wachten vaak maanden op antwoord of horen gewoon niks meer", reageerde ze.

Juist veel vaart
quote:
Maar volgens de minister is daar absoluut geen sprake van en is er juist de afgelopen weken veel vaart gebracht in het overbrengen van mensen. "Daar moeten we gewoon mee doorgaan, want dat is de afspraak die we gemaakt hebben en de plicht die we voelen", zegt hij.
:|W :') _O- _O- _O-

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ndse-zaken-evacuatie

Wopke die niets doet en mensen in de steek laat ......
Wopke die voor de camera het tegenovergestelde beweert met droge oogjes ..

Je verwacht het niet _O- _O-
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 16:56:18 #128
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205655690
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 16:49 schreef ikweethetookniet het volgende:
Jaar na val Kabul :o

Minister Hoekstra: 'Zo snel mogelijk overige 500 Afghanen evacueren' :') _O- _O- _O-

Om je te bescheuren ja, mensen die wellicht hun leven niet zeker zijn en gevacueerd moeten worden. Ik snap die smileys wel!
pi_205655734
"Mensen wachten vaak maanden op antwoord of horen gewoon niks meer", reageerde ze.

Ja, het is zomerreces kut. Natuurlijk doet sommige politiek dan niets.
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 17:12:43 #130
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205655788
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 16:56 schreef EinarBoe het volgende:
Om je te bescheuren ja, mensen die wellicht hun leven niet zeker zijn en gevacueerd moeten worden. Ik snap die smileys wel!
Als je een jaar na dato nog gaat roepen dat er nog wat moet gebeuren dan is het inderdaad om te janken ;)
Dat verantwoordelijken daarvoor bestraft moeten worden mag ik hier niet posten
Dus dan maar veer in hun reet persen
pi_205655944
Laat Hoekstra maar lekker zitten, het CDA zakt steeds verder weg in de peilingen
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 09:42:32 #132
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205683299
Frits Wester over stikstofuitspraken Hoekstra: 'Coalitiegenoot D66 niet blij'

"Dat CDA-partijleider zich een keer zou gaan mengen in de stikstofdiscussie begon wel tijd te worden." Dat zegt Frits Wester over het standpunt dat Hoekstra nu inneemt in het stikstofdebat: "In zijn eigen achterban rommelt het al een tijdje rond deze discussie. Dat Hoekstra de deadline voor het halen van de nieuwe stikstofnorm nu denkt bij te kunnen stellen, zal bij coalitiegenoot D66 slecht vallen."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)litiegenoot-d66-niet

Frits: zelf binnen CDA Wopke moet een schop onder zijn hol hebben :D _O-
pi_205683471
Mona Keizer kon terecht haar spullen pakken nadat zij zoiets flikte
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:18:26 #134
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_205683594
Er zijn onderhand zoveel crisissen dat ze amper nog weten welke het beste als eerste opgelost kan worden. Vaak zijn ze ook nog met elkaar verweven, en benvloeden ze elkaar.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:27:35 #135
408813 crew  trein2000
pi_205683663
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:05 schreef Raw85 het volgende:
Mona Keizer kon terecht haar spullen pakken nadat zij zoiets flikte
Rutte bazelt nu iets over “partijleider”, maar ik zie het fundamentele verschil ook niet. Hoogstens kun je stellen dat dit net wat minder heftig is (helemaal niet of wat later zit nog wel verschil tussen) maar ik vind het ook opvallend.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:34:53 #136
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_205683718
Ik denk dat, als Mona Keijzer dit gezegd had, ze inderdaad weer haar biezen had kunnen pakken. Quod licet Iovi, non licet bovi, zeg maar.

Terzijde: als ik Remkes was zou ik mijn opdracht nu ook teruggeven. Wat heeft het nog voor zin voor andere partijen dan de boeren om daar aan tafel te gaan zitten als het politieke spel over de stikstofdoelen nu openlijk op de wagen is? Andy Palmen (Greenpeace) gaf maandag al zijn cynische analyse van het proces ("wij zijn alleen maar uitgenodigd om het speelveld te verbreden en de aandacht af te leiden van het kabinet") en dat zag hij niet verkeerd.
Never explain, never apologize.
pi_205683727
quote:
In een interview met het AD zei Hoekstra dat het doel uit het coalitieakkoord om de stikstofuitstoot in 2030 te hebben gehalveerd, „niet heilig” is. Rutte vindt dat er „staatsrechtelijk vraagtekens” bij te plaatsen zijn als een lid van het kabinet dat zegt. Maar hij wijst erop dat Hoekstra als CDA-leider wat meer bewegingsvrijheid geniet. „Het kan denk ik net.”
Het kan denk ik net....
Tering zeg. Wat is dit voor politiek?
:')
pi_205683734
Ik gok dat Rutte Hoekstra achter de schermen helemaal verrot heeft gescholden
pi_205683762
Je zou toch denken dat CDA'ers inmiddels oppassen bij interviews aan het AD. :D
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:41:03 #140
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_205683777
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:39 schreef Bananenpap het volgende:
Je zou toch denken dat CDA'ers inmiddels oppassen bij interviews aan het AD. :D
Als ze het interview aan Volkskrant of Trouw zouden geven, komt het uiteindelijk toch bij dezelfde organisatie terecht.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:41:16 #141
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_205683779
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:27 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Rutte bazelt nu iets over “partijleider”, maar ik zie het fundamentele verschil ook niet. Hoogstens kun je stellen dat dit net wat minder heftig is (helemaal niet of wat later zit nog wel verschil tussen) maar ik vind het ook opvallend.
Als Rutte Hoekstra eruit gooit dan valt het kabinet en komen er nieuwe verkiezingen. Dat ziet Rutte dus niet zitten.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 10:51:04 #142
408813 crew  trein2000
pi_205683855
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:36 schreef Raw85 het volgende:
Ik gok dat Rutte Hoekstra achter de schermen helemaal verrot heeft gescholden
Zou je denken :D
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205683878
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:36 schreef Raw85 het volgende:
Ik gok dat Rutte Hoekstra achter de schermen helemaal verrot heeft gescholden
Ha! Potverdorie man, wat krijgen we nou zeg! Haha. Doe even normaal man. Flapdrol! Haha!
You need to be cold to be queen.
pi_205683941
Ah een kabinetscrisis, kan er ook nog wel bij
pi_205683943
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:52 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Ha! Potverdorie man, wat krijgen we nou zeg! Haha. Doe even normaal man. Flapdrol! Haha!
Het is een publiek geheim dat Rutte nogal tekeer kan gaan tegen mensen om hem heen
pi_205683971
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:59 schreef Raw85 het volgende:

[..]
Het is een publiek geheim dat Rutte nogal tekeer kan gaan tegen mensen om hem heen
Dat zal ongetwijfeld zo zijn maar ik kan me er helemaal niks bij voorstellen.
You need to be cold to be queen.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 11:03:04 #147
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205683981
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 11:01 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Dat zal ongetwijfeld zo zijn maar ik kan me er helemaal niks bij voorstellen.
Die vent is echt niet zo'n doetje als-ie voor de media speelt, hoor.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 11:03:31 #148
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_205683984
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 11:01 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Dat zal ongetwijfeld zo zijn maar ik kan me er helemaal niks bij voorstellen.
Misschien gooit 'ie achter de schermen wel vaasjes tegen de muur.

T'is voor het volk een briljant acteur, maar ondertussen.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 11:08:21 #149
408813 crew  trein2000
pi_205684025
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 10:59 schreef BeriBeri het volgende:
Ah een kabinetscrisis, kan er ook nog wel bij
Zo ver zijn we nog niet hoor. Maar dit dossier heeft vanaf het begin wel die potentie gehad. (Asiel ook overigens)
En vergeet de PS niet…
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205684856
Wopke heeft nu een baard. @ikweethetookniet
pi_205684947
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 11:03 schreef Tijn het volgende:

[..]
Die vent is echt niet zo'n doetje als-ie voor de media speelt, hoor.
Appeltje eten op de fiets. Vervolgens slaande deuren in het Catshuis.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 12:54:03 #152
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205685058
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 12:45 schreef Dutchguy het volgende:

[..]
Appeltje eten op de fiets. Vervolgens slaande deuren in het Catshuis.
Stukje schizofrenie.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:04:07 #153
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685196
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 12:37 schreef Zipportal het volgende:
Wopke heeft nu een baard. @:ikweethetookniet
Net als Hugo :')
Ook dat is weer gejat en kansloos om dat blote billen gezicht wat serieuzer over te laten komen :')
Alles maar dan ook alles proberen ze om overeind te blijven, behalve vakkennis en de dialoog
Het zijn mongolen })
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:11:59 #154
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685268
CDA-bom onder stikstofdeal: Kamer terug van reces voor spoeddebat na uitspraken Hoekstra *O* *O*

De CDA-breuk met een cruciaal deel van de coalitiedeal over stikstof leidt tot spanning binnen de regering. Na ‘uitvoerig’ overleg vanochtend is premier Mark Rutte kritisch over CDA-leider Wopke Hoekstra: ,,Dit moet een uitzondering blijven.” De Kamer komt terug van reces voor een spoeddebat.

Rutte hield zich in voor de camera's, vanochtend voor de eerste ministerraad na de zomerstop. Maar de premier oogde duidelijk ontstemd over de breuk met het coalitieakkoord die Wopke Hoekstra vandaag voorstelt in gesprek met deze site.

Het CDA wil de stikstofdeadline oprekken naar 2035. Daarmee breekt Hoekstra met de coalitieafspraak om al in 2030 overal de stikstofuitstoot genoeg omlaag te brengen. In het Catshuis-overleg zou Hoekstra gisteravond wel verteld hebben over dit plan, maar coalitiegenoten reageren vandaag gepikeerd.

,,We hebben elkaar uitvoerig gebeld vanochtend", zei Rutte bij de ingang van zijn ministerie. ,,Dat interview in het AD deed de wenkbrauwen fronsen. Staatsrechtelijk is de vraag: kan je dit doen als lid van het kabinet? Ik denk dat je als partijchef, dat is Hoekstra, wat meer ruimte hebt om je partijpolitiek te uiten. Daar is wel enige ruimte, dit kan net, zeg ik, maar het moet een uitzondering blijven.” Staatsrechtelijk is het op het randje, stelt de premier streng.

quote:
Hoekstra: ' We zitten nu in een impasse'
:') :')

Eenheid kabinet
De eenheid van kabinetsbeleid is heilig in de politiek. Toen Mona Keijzer zich vorig jaar als staatssecretaris openlijk tegen de coronapas keerde, werd ze direct ontslagen uit het kabinet. Bij dit thema ligt het overigens anders: binnen de coalitie gaan meer stemmen op om aan de deadline te morrelen, zo bleek eerder.

De Tweede Kamer keert waarschijnlijk volgende week terug van het zomerreces voor een spoeddebat over de kwestie. Oppositie-Kamerlid Geert Wilders (PVV) heeft een meerderheid achter zijn verzoek gekregen: ,,En dat wordt tijd. Dit is een coalitie in ontbinding. De mensen thuis, boeren, gezinnen met geldproblemen: die moeten toch weten of het kabinet met n mond spreekt? Zijn ze nu wel of niet voor die stikstofdeadline van 2030? Van mij mag ‘ie overboord, maar de mensen moeten weten hoe het kabinet daarover denkt.”

Rutte
Inhoudelijk wilde premier Rutte zelf niet op de CDA-bom ingaan: ,,Er loopt een proces met Remkes, dat moeten we de ruimte geven. Dus hier gaan we inhoudelijk niet op reageren.” Of Hoekstra nu een bom onder het coalitieakkoord legt, wil de premier niet zeggen. ,,Het is goed dat we ons niet beraden over de inhoud van het interview.” Ook de ChristenUnie zwijgt over de inhoud van Hoekstra's woorden.

D66 houdt het CDA ondertussen wel aan de coalitieafspraak, liet partijleider Sigrid Kaag weten. ,,Ik heb geen verzoek gehoord tot het openbreken van een coalitieafspraak. Ik vond het uiterst opmerkelijk. Als je tekent voor een afspraak, dan staan we aan de lat voor de uitvoering.”

Minister-president Mark Rutte noemt de uitspraken van Hoekstra in het AD-interview staatsrechtelijk op het randje. ,,Dit moet een uitzondering blijven.”

Stikstof
De Haagse reuring volgde na uitspraken vanochtend van Hoekstra. In een interview met deze site trekt de CDA-leider vandaag een pijler weg onder het stikstofplan van de coalitie. Hoekstra’s partij vindt - anders dan het formele kabinetsstandpunt tot dusver - dat de stikstofdeadline best uitgesteld kan worden naar 2035. Dit terwijl de coalitie afgesproken heeft om versneld, in 2030, de reductiedoelen te halen. Vooral D66 hecht daar zwaar aan, en stikstofminister Van der Wal en premier Rutte benadrukten recent nogmaals dat er niet aan getornd wordt.

Maar Hoekstra vindt ‘een herstart nodig’ om uit de stikstofimpasse te komen: ,,En daarbij zijn er geen dogma’s, 2030 is voor ons niet heilig. Natuurherstel moet. Daar is 50 procent reductie voor nodig. Natuurlijk kun je op veel plekken vr 2030 de stikstofdoelen al halen, maar als het elders langer duurt, moeten we die tijd nemen.”

Boeren blij, deskundigen en oppositie kritisch
GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee verwijt het CDA ‘verantwoordelijkheidsvakantie’: ,,Zo kennen we ‘t CDA weer. Destijds met Bleker alle sluizen open voor intensieve landbouw en natuurafbraak, nu loopt Hoekstra als eerste coalitiepartij weg van door hem zelf gemaakte afspraken. Dat is heel slecht voor boeren en natuur.”

quote:
De zetels zijn belangrijker dan het land fatsoenlijk besturen
Andy Palmen, directeur Greenpeace Nederland

Natuurorganisatie Greenpeace reageert eveneens fel op Hoekstra's koerswijziging: ,,Dit is cynische politiek. In Den Haag weet men dondersgoed dat de rechter gehakt maakt van elke vertraging om de natuur te redden, maar de zetels zijn belangrijker dan het land fatsoenlijk besturen”, zegt Andy Palmen, directeur Greenpeace Nederland.

Politiek lijkt er wel ruimte om de deadline weer op te rekken naar 2035, de datum van 2030 is door de coalitie gekozen en niet opgelegd door een wet of rechter. Maar experts waarschuwen wel: het is onverstandig voor de natuur. Ook dreigen procedures, stelde jurist Ralph Frins eerder: ,,Als Nederland weer wacht, wordt de kans groter dat de Europese Commissie besluit om in te grijpen. Gezien ons enorme stikstofprobleem kan het voor Brussel logisch zijn om Nederland als eerste lidstaat op de korrel te nemen.” Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft al laten weten mogelijk een klacht in te dienen bij de Europese Commissie als de deadline voor de vermindering van de stikstofuitstoot verschoven wordt. Voorzitter Johan Vollenbroek voorspelt een ‘juridisch drama’ als het aanpakken van de stikstofuitstoot nog verder wordt uitgesteld.

Boerenbelangenorganisaties Agractie en LTO zijn wel te spreken over Hoekstra's stikstofdraai: ze reppen van ‘een goede eerste stap’. LTO vindt het ‘mooi’ dat CDA-leider Hoekstra natuurherstel centraal stelt ‘in plaats van kdw', de zogeheten kritische depositiewaarde. ,,Dit is geen uitspraak van het kabinet. We gaan pas de volgende stap zetten bij een handreiking van het kabinet. Tot die tijd wachten we af”, zegt de woordvoerder.

https://www.ad.nl/politie(...)n-hoekstra~a52cac7c/

Champagne staat koud *O* *O*
Bom gaat af in 3,2,1, *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
pi_205685285
De oppositie wilde al snel een debat maar het kabinet hield steeds af. Als het de bedoeling is om toch sneller een debat voor elkaar te krijgen lijkt dat gelukt. Misschien was dat het bommetje dat Hoekstra legde.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:14:24 #156
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_205685295
quote:
Daar is wel enige ruimte, dit kan net, zeg ik, maar het moet een uitzondering blijven.” Staatsrechtelijk is het op het randje, stelt de premier streng.
Als randjes-expert kan hij het weten. :')
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:15:21 #157
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205685306
Enorme afname van de koopkracht? Niks aan de hand. Hoekstra zegt wat raars? TERUG VAN RECES!

Bijzonder weer :+
pi_205685307
Laat maar klappen dit grafkabinet.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:15:29 #159
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685309
Ondermijning van kabinetsbeleid: 'Premier zet Hoekstra in de hoek' *O* *O*

quote:
"CDA-leider Wopke Hoekstra, tevens vicepremier, heeft een behoorlijke politieke draai om de oren gekregen van premier Mark Rutte", zegt politiek commentator Frits Wester. "Ik ben benieuwd of de man die zich zo graag met zijn bokshandschoenen laat fotograferen dit zomaar over zijn kant laat gaan. Want de premier heeft hem volledig in de hoek gezet met de opmerking dat dit staatsrechtelijk op het randje is."
_O- _O- _O-

"Met zijn uitspraken in het AD neemt Hoekstra afstand van het kabinetsbeleid. Volgens de regels moet je dat eerst intern doen. Als dat niet gebeurt wordt dat gezien als ondermijning van het kabinetsbeleid."

Toenmalig staatssecretaris Mona Keijzer werd ontslagen na harde kritiek op het coronatoegangsbewijs in de krant. De kanttekening van Rutte bij de opmerkingen van Hoekstra is dat hij behalve minister en vicepremier ook partijleider van het CDA is. In die rol zou hij zich iets meer vrijheid kunnen permitteren.

https://www.msn.com/nl-nl(...)4e96d70372a7928db73c

Dat wordt gezellig daar :+
pi_205685323
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Tijn het volgende:
Enorme afname van de koopkracht? Niks aan de hand. Hoekstra zegt wat raars? TERUG VAN RECES!

Bijzonder weer :+
Is volgens de cbs berekeningen maar 6,8%. Dus niks aan de hand, theoretisch.. is wel op te vangen.
Dat het in de praktijk 26,8% is en iedereen de tering naar de nering aan het zetten is, boeit ze niet. Zitten achter hun theoretische bureautjes...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:22:48 #161
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685371


op naar de nul zetels *O* *O*
pi_205685391
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ afbeelding ]

En Wopke niet vergeten door te pakken, op naar de nul zetels *O* *O*
Betrouwbare overheid, nou dat lukt lekker zo ja _O-

Al jaren pingpong tussen wel/niet, denk je dat ze er uit zijn (tot woede van boeren), draaien ze weer :')
pi_205685405
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Red_85 het volgende:
Laat maar klappen dit grafkabinet.
Demissionair de winter in, genieten geblazen.
pi_205685462
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Red_85 het volgende:
Laat maar klappen dit grafkabinet.
Krijg je er VVD + BBB + FvD + ??? voor terug, veel beter :D :')
pi_205685565
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Tijn het volgende:
Enorme afname van de koopkracht? Niks aan de hand. Hoekstra zegt wat raars? TERUG VAN RECES!

Bijzonder weer :+
Hoeveel meer bewijs wil je hebben dat Nederland laatst beleid gemeengoed is?
De boven ons gestelden bij de overheid hebben een schurfthekel aan ons en het enige waar we goed voor zijn is hun positie tijdens de verkiezingen te legitimeren.
Ze zitten daar vooral om carrire te maken over de rug van miljoenen Nederlanders. Alles voor een schouderklopje van de bazen in de EU en hun kameraden bij het WEF.
pi_205685583
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:36 schreef Piles het volgende:

[..]
Krijg je er VVD + BBB + FvD + ??? voor terug, veel beter :D :')
BBB-JA21-BVNL-PVV-SGP?
FVD moet je niet willen nu, laat die maar gewoon in de oppositie blijven en herrie maken wanneer nodig.
pi_205685592
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:27 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Demissionair de winter in, genieten geblazen.
Vooral ook niet gaan klagen over de gasprijs dan.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205685607
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:50 schreef Chivaz het volgende:

[..]
Hoeveel meer bewijs wil je hebben dat Nederland laatst beleid gemeengoed is?
De boven ons gestelden bij de overheid hebben een schurfthekel aan ons en het enige waar we goed voor zijn is hun positie tijdens de verkiezingen te legitimeren.
Ze zitten daar vooral om carrire te maken over de rug van miljoenen Nederlanders. Alles voor een schouderklopje van de bazen in de EU en hun kameraden bij het WEF.
Staat de BNW-poort weer open?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205685654
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:55 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Staat de BNW-poort weer open?
Openheid van zaken zou heel wat gespeculeer wegnemen. Vind jij niet dat er wat het WEF betreft wel wat meer openheid van zaken moet zijn? Of vind je het prima dat daar mogelijk zaken besproken worden die invloed hebben op het beleid hier en waar we dan niet van op de hoogte worden gesteld?
pi_205685665
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:53 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Vooral ook niet gaan klagen over de gasprijs dan.
Waarom niet? Het laatste demissionaire kabinet ging gewoon vrolijk door met hun plannen. Rutte schepte er nog flink over op. Mocht het kabinet zich dan ineens aan de regels houden dan is mijn stelling dat Nederland laatst beleid gemeengoed is geworden weer eens relevant.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:04:14 #171
408813 crew  trein2000
pi_205685668
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:01 schreef Chivaz het volgende:

[..]
Openheid van zaken zou heel wat gespeculeer wegnemen. Vind jij niet dat er wat het WEF betreft wel wat meer openheid van zaken moet zijn? Of vind je het prima dat daar mogelijk zaken besproken worden die invloed hebben op het beleid hier en waar we dan niet van op de hoogte worden gesteld?
Een informeel overlegje, nou nou wat spannend. Bij ministers aan de keukentafel wordt ook vast wel eens wat besproken:')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:05:15 #172
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205685679
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:01 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Openheid van zaken zou heel wat gespeculeer wegnemen. Vind jij niet dat er wat het WEF betreft wel wat meer openheid van zaken moet zijn? Of vind je het prima dat daar mogelijk zaken besproken worden die invloed hebben op het beleid hier en waar we dan niet van op de hoogte worden gesteld?
Dat gedweep met het WEF gaat echt nergens over.
pi_205685693
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:04 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Een informeel overlegje, nou nou wat spannend. Bij ministers aan de keukentafel wordt ook vast wel eens wat besproken:')
Weet je ook wat er besproken word en hoe dat invloed heeft op het beleid in Nederland? Want wat ik zie is dat wanneer het WEF besproken word in parlementen in het westen dat de WEF adepten het krampachtig verdedigen. In Canada werd zelfs het woord ontnomen bij iemand die er over begon.
Erg apart allemaal als het zo onschuldig is als jij mij wilt laten geloven.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:13:24 #174
408813 crew  trein2000
pi_205685737
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:07 schreef Chivaz het volgende:

[..]
Weet je ook wat er besproken word en hoe dat invloed heeft op het beleid in Nederland? Want wat ik zie is dat wanneer het WEF besproken word in parlementen in het westen dat de WEF adepten het krampachtig verdedigen. In Canada werd zelfs het woord ontnomen bij iemand die er over begon.
Erg apart allemaal als het zo onschuldig is als jij mij wilt laten geloven.
Oh nu wil ik jou dingen doen geloven :') Stevig staaltje projectie wel.

Kom eens met bewijzen, wat is er bij het WEF afgetikt en er vervolgens ondemocratisch doorheen gedrukt. Namen en rugnummers graag.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205685762
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Oh nu wil ik jou dingen doen geloven :') Stevig staaltje projectie wel.

Kom eens met bewijzen, wat is er bij het WEF afgetikt en er vervolgens ondemocratisch doorheen gedrukt. Namen en rugnummers graag.
Chivez zegt niet dat het ondemocratisch wordt doorgedrukt, maar dat WEF invloed heeft op ons beleid.

Net als elke ordinaire lobbyclub zeg maar :D Waar minister en Kamerleden de deur platlopen...
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:16:37 #176
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205685777
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Oh nu wil ik jou dingen doen geloven :') Stevig staaltje projectie wel.

Kom eens met bewijzen, wat is er bij het WEF afgetikt en er vervolgens ondemocratisch doorheen gedrukt. Namen en rugnummers graag.
Als je niet gelijk meegaat in de rare verhalen die op Facebook worden gedeeld, ben je plotsklaps een WEF-adept die het krampachtig verdedigt.

Lekker normaal weer.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:20:14 #177
408813 crew  trein2000
pi_205685808
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:15 schreef Piles het volgende:

[..]
Chivez zegt niet dat het ondemocratisch wordt doorgedrukt, maar dat WEF invloed heeft op ons beleid.

Net als elke ordinaire lobbyclub zeg maar :D Waar minister en Kamerleden de deur platlopen...
We zullen het zo wel van hem zelf horen, want hij insinueert een hoop maar zegt heel weinig.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205685867
quote:
De Kamer komt terug van reces voor een debat over de uitspraken van Wopke Hoekstra, CDA-partijleider en minister van Buitenlandse Zaken. Het verzoek van PVV-fractievoorzitter Geert Wilders wordt door een ruime Kamermeerderheid gesteund, ook door coalitiepartijen.
RTL Nieuws
_O-
pi_205685956
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:20 schreef trein2000 het volgende:

[..]
We zullen het zo wel van hem zelf horen, want hij insinueert een hoop maar zegt heel weinig.
Wedden van niet?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205685997
Wat een enorme malloot die Hoekstra en dat terwijl zijn boerenpartij voor een zeer groot gedeelte politiek verantwoordelijk is voor de huidige ellende. Weer geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen rampzalige beleid, maar zelfs domweg proberen tegen beter weten in de oplossing voor zich uit te schuiven. Nare plucheplakkers.
pi_205686022
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:26 schreef Piles het volgende:

[..]
_O-
Die gaat natuurlijk weer op de knien. CDA heeft niks aan een verkiezingen. De boeren hebben ze al verlaten en die komen niet meer terug. Pure wanhoop dit.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:49:45 #182
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686036
Wopke speelt hoog spel omdat hij en zijn partij op sterven na dood is
Dus sprong naar voren :')
Kabinet opblazen nieuwe verkiezingen en VVD en BBB proberen klein te krijgen en Wopke voor president :') _O- _O-
Nu vooralsnog Rutte woest en gordijnen van de muur getrokken
CDA verbaast van zoveel daadkracht opeens van Wopke _O-
D666 verbijsterd omdat ze weer genaaid zijn terwijl ze zelf alleen anderen willen naaien
Wilders 2-0 voor ^O^ _O-
pi_205686041
Laatste stuiptrekkingen van een stervende partij :W
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:51:52 #184
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686051
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:46 schreef Confetti het volgende:
Die gaat natuurlijk weer op de knien. CDA heeft niks aan een verkiezingen. De boeren hebben ze al verlaten en die komen niet meer terug. Pure wanhoop dit.
Genieten hier van zoveel onkunde en paniek _O_ _O_
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:52:23 #185
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686053
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:50 schreef Fleischmeister het volgende:
Laatste stuiptrekkingen van een stervende partij :W
Champagne staat al koud *O* *O*
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:53:32 #186
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686059
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:50 schreef Fleischmeister het volgende:
Laatste stuiptrekkingen van een stervende partij :W
En dat alles onder leiding van grootste talent binnen het CDA
Wopke :P _O- _O- _O-
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:54:29 #187
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686064
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:50 schreef Fleischmeister het volgende:
Laatste stuiptrekkingen van een stervende partij :W
En nu doorpakken en opheffen :7
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:33:11 #188
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686250
Stikstofuitspraak Hoekstra gevolg van paniek binnen CDA _O- _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)an-paniek-binnen-cda

Ze zijn erachter dat ze op sterven na dood zijn *O*
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:36:00 #189
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686262


Hij is boos en doorgesnoven oogjes :o net als Hugo
pi_205686281
Einde tijdperk Hoekstra. Kom maar op met die nieuwe verkiezingen.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:43:16 #191
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686308
twitter


Mona Keijzer mocht het niet, maar hij wel :') _O- _O- _O-
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:47:43 #192
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686336
twitter


Medisch wonder dus die Wopke :D wel kunnen lopen geen ruggengraat _O- _O-
pi_205686341
Eerste stap naar versoepeling van de stikstofplannen is gezet, eerst even een bommetje gooien zodat er ophef ontstaat en uiteindelijk gaat de discussie los komen. VVD en CDA zullen voor versoepeling zijn en D'66 tegen.
Er gaat dus versoepeld worden.
Prima van Wopke om het debat open te gooien ^O^
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:51:12 #194
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205686361
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:48 schreef Pedroso het volgende:
Eerste stap naar versoepeling van de stikstofplannen is gezet, eerst even een bommetje gooien zodat er ophef ontstaat en uiteindelijk gaat de discussie los komen. VVD en CDA zullen voor versoepeling zijn en D'66 tegen.
Er gaat dus versoepeld worden.
Prima van Wopke om het debat open te gooien ^O^
Ik denk niet dat D66 ermee akkoord gaat, hoor. Die stappen dan gewoon uit de coalitie.
pi_205686376
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:48 schreef Pedroso het volgende:
Eerste stap naar versoepeling van de stikstofplannen is gezet, eerst even een bommetje gooien zodat er ophef ontstaat en uiteindelijk gaat de discussie los komen. VVD en CDA zullen voor versoepeling zijn en D'66 tegen.
Er gaat dus versoepeld worden.
Prima van Wopke om het debat open te gooien ^O^
Ja, en Rutte moet zich wat meer inbinden hierover. In de EU voeren lidstaatjes met een bevolkingsgrootte kleiner dan een provincie als Gelderland, zoals Letland de boventoon, zonder dat Rutte daar iets tegenin brengt.
En in Nederland wil hij bijna iedereen de mond snoeren, terwijl de problemen zich hier opstapelen.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:53:47 #196
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205686378
Voorlopig zegt het kabinet in elk geval dat Hoekstra de boom in kan.

quote:
Van der Wal: coalitieakkoord staat, gewoon verder met stikstofdoelen

Minister van der Wal (VVD) voor Natuur en Stikstof zegt dat de coalitieafspraak om in 2030 de helft minder stikstof uit te stoten nog steeds overeind staat. De ministerraad had volgens haar vandaag een "indringend" gesprek over de stikstofdoelen. Dat gebeurde nadat CDA-vicepremier Hoekstra vanmorgen in het AD had gezegd dat het behalen van de doelen in 2030 voor het CDA "niet heilig" meer is.

Volgens Van der Wal, die "niet haar leukste ochtend had toen ze de ochtendkrant opensloeg" is na het gesprek in de ministerraad duidelijk geworden dat de coalitiedoelen voor stikstof ongewijzigd zijn. Dat betekent 50 procent reductie in 2030. Daar heeft iedereen zijn handtekening onder gezet, benadrukte ze. Op de vraag of de woorden van Hoekstra dan "holle woorden" waren zei Van der Wal dat die vraag aan Hoekstra gesteld moet worden.
https://nos.nl/artikel/24(...)r-met-stikstofdoelen
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:58:14 #197
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205686406
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:53 schreef Tijn het volgende:
Voorlopig zegt het kabinet in elk geval dat Hoekstra de boom in kan.
https://nos.nl/artikel/24(...)r-met-stikstofdoelen
Goed plan die boom, alleen mist er nog iets, maar dat mag ik niet posten anders een ban
Wopke bel 113 als je het niet meer ziet zitten ;)
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:58:29 #198
408813 crew  trein2000
pi_205686408
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:53 schreef Tijn het volgende:
Voorlopig zegt het kabinet in elk geval dat Hoekstra de boom in kan.
[..]
https://nos.nl/artikel/24(...)r-met-stikstofdoelen
Nee, van der wal zegt dat. De eenheid van kabinetsbeleid is vanochtend in het AD doorbroken. Niet onbelangrijk, die kan slecht wat anders zeggen.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 15:58:49 #199
408813 crew  trein2000
pi_205686411
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 15:51 schreef Tijn het volgende:

[..]
Ik denk niet dat D66 ermee akkoord gaat, hoor. Die stappen dan gewoon uit de coalitie.
En dan? Verkiezingen? Zo riant staat d66 er anders ook niet voor.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205686412
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Oh nu wil ik jou dingen doen geloven :') Stevig staaltje projectie wel.

Kom eens met bewijzen, wat is er bij het WEF afgetikt en er vervolgens ondemocratisch doorheen gedrukt. Namen en rugnummers graag.
Daarom is openheid van zaken ook zo noodzakelijk als het gaat om het WEF. Zoals ik al eerder zei het is speculatie van mijn kant. Maar doen alsof er niets aan de hand is vind ik veel te makkelijk en behoorlijk naef.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')