abonnement Unibet Coolblue
pi_205684947
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 11:03 schreef Tijn het volgende:

[..]
Die vent is echt niet zo'n doetje als-ie voor de media speelt, hoor.
Appeltje eten op de fiets. Vervolgens slaande deuren in het Catshuis.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 12:54:03 #152
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205685058
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 12:45 schreef Dutchguy het volgende:

[..]
Appeltje eten op de fiets. Vervolgens slaande deuren in het Catshuis.
Stukje schizofrenie.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:04:07 #153
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685196
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 12:37 schreef Zipportal het volgende:
Wopke heeft nu een baard. @:ikweethetookniet
Net als Hugo :')
Ook dat is weer gejat en kansloos om dat blote billen gezicht wat serieuzer over te laten komen :')
Alles maar dan ook alles proberen ze om overeind te blijven, behalve vakkennis en de dialoog
Het zijn mongolen })
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:11:59 #154
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685268
CDA-bom onder stikstofdeal: Kamer terug van reces voor spoeddebat na uitspraken Hoekstra *O* *O*

De CDA-breuk met een cruciaal deel van de coalitiedeal over stikstof leidt tot spanning binnen de regering. Na ‘uitvoerig’ overleg vanochtend is premier Mark Rutte kritisch over CDA-leider Wopke Hoekstra: ,,Dit moet een uitzondering blijven.” De Kamer komt terug van reces voor een spoeddebat.

Rutte hield zich in voor de camera's, vanochtend voor de eerste ministerraad na de zomerstop. Maar de premier oogde duidelijk ontstemd over de breuk met het coalitieakkoord die Wopke Hoekstra vandaag voorstelt in gesprek met deze site.

Het CDA wil de stikstofdeadline oprekken naar 2035. Daarmee breekt Hoekstra met de coalitieafspraak om al in 2030 overal de stikstofuitstoot genoeg omlaag te brengen. In het Catshuis-overleg zou Hoekstra gisteravond wel verteld hebben over dit plan, maar coalitiegenoten reageren vandaag gepikeerd.

,,We hebben elkaar uitvoerig gebeld vanochtend", zei Rutte bij de ingang van zijn ministerie. ,,Dat interview in het AD deed de wenkbrauwen fronsen. Staatsrechtelijk is de vraag: kan je dit doen als lid van het kabinet? Ik denk dat je als partijchef, dat is Hoekstra, wat meer ruimte hebt om je partijpolitiek te uiten. Daar is wel enige ruimte, dit kan net, zeg ik, maar het moet een uitzondering blijven.” Staatsrechtelijk is het op het randje, stelt de premier streng.

quote:
Hoekstra: ' We zitten nu in een impasse'
:') :')

Eenheid kabinet
De eenheid van kabinetsbeleid is heilig in de politiek. Toen Mona Keijzer zich vorig jaar als staatssecretaris openlijk tegen de coronapas keerde, werd ze direct ontslagen uit het kabinet. Bij dit thema ligt het overigens anders: binnen de coalitie gaan meer stemmen op om aan de deadline te morrelen, zo bleek eerder.

De Tweede Kamer keert waarschijnlijk volgende week terug van het zomerreces voor een spoeddebat over de kwestie. Oppositie-Kamerlid Geert Wilders (PVV) heeft een meerderheid achter zijn verzoek gekregen: ,,En dat wordt tijd. Dit is een coalitie in ontbinding. De mensen thuis, boeren, gezinnen met geldproblemen: die moeten toch weten of het kabinet met één mond spreekt? Zijn ze nu wel of niet voor die stikstofdeadline van 2030? Van mij mag ‘ie overboord, maar de mensen moeten weten hoe het kabinet daarover denkt.”

Rutte
Inhoudelijk wilde premier Rutte zelf niet op de CDA-bom ingaan: ,,Er loopt een proces met Remkes, dat moeten we de ruimte geven. Dus hier gaan we inhoudelijk niet op reageren.” Of Hoekstra nu een bom onder het coalitieakkoord legt, wil de premier niet zeggen. ,,Het is goed dat we ons niet beraden over de inhoud van het interview.” Ook de ChristenUnie zwijgt over de inhoud van Hoekstra's woorden.

D66 houdt het CDA ondertussen wel aan de coalitieafspraak, liet partijleider Sigrid Kaag weten. ,,Ik heb geen verzoek gehoord tot het openbreken van een coalitieafspraak. Ik vond het uiterst opmerkelijk. Als je tekent voor een afspraak, dan staan we aan de lat voor de uitvoering.”

Minister-president Mark Rutte noemt de uitspraken van Hoekstra in het AD-interview staatsrechtelijk op het randje. ,,Dit moet een uitzondering blijven.”

Stikstof
De Haagse reuring volgde na uitspraken vanochtend van Hoekstra. In een interview met deze site trekt de CDA-leider vandaag een pijler weg onder het stikstofplan van de coalitie. Hoekstra’s partij vindt - anders dan het formele kabinetsstandpunt tot dusver - dat de stikstofdeadline best uitgesteld kan worden naar 2035. Dit terwijl de coalitie afgesproken heeft om versneld, in 2030, de reductiedoelen te halen. Vooral D66 hecht daar zwaar aan, en stikstofminister Van der Wal en premier Rutte benadrukten recent nogmaals dat er niet aan getornd wordt.

Maar Hoekstra vindt ‘een herstart nodig’ om uit de stikstofimpasse te komen: ,,En daarbij zijn er geen dogma’s, 2030 is voor ons niet heilig. Natuurherstel moet. Daar is 50 procent reductie voor nodig. Natuurlijk kun je op veel plekken vóór 2030 de stikstofdoelen al halen, maar als het elders langer duurt, moeten we die tijd nemen.”

Boeren blij, deskundigen en oppositie kritisch
GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee verwijt het CDA ‘verantwoordelijkheidsvakantie’: ,,Zo kennen we ‘t CDA weer. Destijds met Bleker alle sluizen open voor intensieve landbouw en natuurafbraak, nu loopt Hoekstra als eerste coalitiepartij weg van door hem zelf gemaakte afspraken. Dat is heel slecht voor boeren en natuur.”

quote:
De zetels zijn belangrij­ker dan het land fatsoen­lijk besturen
Andy Palmen, directeur Greenpeace Nederland

Natuurorganisatie Greenpeace reageert eveneens fel op Hoekstra's koerswijziging: ,,Dit is cynische politiek. In Den Haag weet men dondersgoed dat de rechter gehakt maakt van elke vertraging om de natuur te redden, maar de zetels zijn belangrijker dan het land fatsoenlijk besturen”, zegt Andy Palmen, directeur Greenpeace Nederland.

Politiek lijkt er wel ruimte om de deadline weer op te rekken naar 2035, de datum van 2030 is door de coalitie gekozen en niet opgelegd door een wet of rechter. Maar experts waarschuwen wel: het is onverstandig voor de natuur. Ook dreigen procedures, stelde jurist Ralph Frins eerder: ,,Als Nederland weer wacht, wordt de kans groter dat de Europese Commissie besluit om in te grijpen. Gezien ons enorme stikstofprobleem kan het voor Brussel logisch zijn om Nederland als eerste lidstaat op de korrel te nemen.” Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft al laten weten mogelijk een klacht in te dienen bij de Europese Commissie als de deadline voor de vermindering van de stikstofuitstoot verschoven wordt. Voorzitter Johan Vollenbroek voorspelt een ‘juridisch drama’ als het aanpakken van de stikstofuitstoot nog verder wordt uitgesteld.

Boerenbelangenorganisaties Agractie en LTO zijn wel te spreken over Hoekstra's stikstofdraai: ze reppen van ‘een goede eerste stap’. LTO vindt het ‘mooi’ dat CDA-leider Hoekstra natuurherstel centraal stelt ‘in plaats van kdw', de zogeheten kritische depositiewaarde. ,,Dit is geen uitspraak van het kabinet. We gaan pas de volgende stap zetten bij een handreiking van het kabinet. Tot die tijd wachten we af”, zegt de woordvoerder.

https://www.ad.nl/politie(...)n-hoekstra~a52cac7c/

Champagne staat koud *O* *O*
Bom gaat af in 3,2,1, *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
pi_205685285
De oppositie wilde al snel een debat maar het kabinet hield steeds af. Als het de bedoeling is om toch sneller een debat voor elkaar te krijgen lijkt dat gelukt. Misschien was dat het bommetje dat Hoekstra legde.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:14:24 #156
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_205685295
quote:
Daar is wel enige ruimte, dit kan net, zeg ik, maar het moet een uitzondering blijven.” Staatsrechtelijk is het op het randje, stelt de premier streng.
Als randjes-expert kan hij het weten. :')
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:15:21 #157
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205685306
Enorme afname van de koopkracht? Niks aan de hand. Hoekstra zegt wat raars? TERUG VAN RECES!

Bijzonder weer :+
pi_205685307
Laat maar klappen dit grafkabinet.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:15:29 #159
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685309
Ondermijning van kabinetsbeleid: 'Premier zet Hoekstra in de hoek' *O* *O*

quote:
"CDA-leider Wopke Hoekstra, tevens vicepremier, heeft een behoorlijke politieke draai om de oren gekregen van premier Mark Rutte", zegt politiek commentator Frits Wester. "Ik ben benieuwd of de man die zich zo graag met zijn bokshandschoenen laat fotograferen dit zomaar over zijn kant laat gaan. Want de premier heeft hem volledig in de hoek gezet met de opmerking dat dit staatsrechtelijk op het randje is."
_O- _O- _O-

"Met zijn uitspraken in het AD neemt Hoekstra afstand van het kabinetsbeleid. Volgens de regels moet je dat eerst intern doen. Als dat niet gebeurt wordt dat gezien als ondermijning van het kabinetsbeleid."

Toenmalig staatssecretaris Mona Keijzer werd ontslagen na harde kritiek op het coronatoegangsbewijs in de krant. De kanttekening van Rutte bij de opmerkingen van Hoekstra is dat hij behalve minister en vicepremier ook partijleider van het CDA is. In die rol zou hij zich iets meer vrijheid kunnen permitteren.

https://www.msn.com/nl-nl(...)4e96d70372a7928db73c

Dat wordt gezellig daar :+
pi_205685323
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Tijn het volgende:
Enorme afname van de koopkracht? Niks aan de hand. Hoekstra zegt wat raars? TERUG VAN RECES!

Bijzonder weer :+
Is volgens de cbs berekeningen maar 6,8%. Dus niks aan de hand, theoretisch.. is wel op te vangen.
Dat het in de praktijk 26,8% is en iedereen de tering naar de nering aan het zetten is, boeit ze niet. Zitten achter hun theoretische bureautjes...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 13:22:48 #161
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205685371


op naar de nul zetels *O* *O*
pi_205685391
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ afbeelding ]

En Wopke niet vergeten door te pakken, op naar de nul zetels *O* *O*
Betrouwbare overheid, nou dat lukt lekker zo ja _O-

Al jaren pingpong tussen wel/niet, denk je dat ze er uit zijn (tot woede van boeren), draaien ze weer :')
pi_205685405
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Red_85 het volgende:
Laat maar klappen dit grafkabinet.
Demissionair de winter in, genieten geblazen.
pi_205685462
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Red_85 het volgende:
Laat maar klappen dit grafkabinet.
Krijg je er VVD + BBB + FvD + ??? voor terug, veel beter :D :')
pi_205685565
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:15 schreef Tijn het volgende:
Enorme afname van de koopkracht? Niks aan de hand. Hoekstra zegt wat raars? TERUG VAN RECES!

Bijzonder weer :+
Hoeveel meer bewijs wil je hebben dat Nederland laatst beleid gemeengoed is?
De boven ons gestelden bij de overheid hebben een schurfthekel aan ons en het enige waar we goed voor zijn is hun positie tijdens de verkiezingen te legitimeren.
Ze zitten daar vooral om carrière te maken over de rug van miljoenen Nederlanders. Alles voor een schouderklopje van de bazen in de EU en hun kameraden bij het WEF.
pi_205685583
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:36 schreef Piles het volgende:

[..]
Krijg je er VVD + BBB + FvD + ??? voor terug, veel beter :D :')
BBB-JA21-BVNL-PVV-SGP?
FVD moet je niet willen nu, laat die maar gewoon in de oppositie blijven en herrie maken wanneer nodig.
pi_205685592
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:27 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Demissionair de winter in, genieten geblazen.
Vooral ook niet gaan klagen over de gasprijs dan.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205685607
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:50 schreef Chivaz het volgende:

[..]
Hoeveel meer bewijs wil je hebben dat Nederland laatst beleid gemeengoed is?
De boven ons gestelden bij de overheid hebben een schurfthekel aan ons en het enige waar we goed voor zijn is hun positie tijdens de verkiezingen te legitimeren.
Ze zitten daar vooral om carrière te maken over de rug van miljoenen Nederlanders. Alles voor een schouderklopje van de bazen in de EU en hun kameraden bij het WEF.
Staat de BNW-poort weer open?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205685654
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:55 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Staat de BNW-poort weer open?
Openheid van zaken zou heel wat gespeculeer wegnemen. Vind jij niet dat er wat het WEF betreft wel wat meer openheid van zaken moet zijn? Of vind je het prima dat daar mogelijk zaken besproken worden die invloed hebben op het beleid hier en waar we dan niet van op de hoogte worden gesteld?
pi_205685665
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:53 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Vooral ook niet gaan klagen over de gasprijs dan.
Waarom niet? Het laatste demissionaire kabinet ging gewoon vrolijk door met hun plannen. Rutte schepte er nog flink over op. Mocht het kabinet zich dan ineens aan de regels houden dan is mijn stelling dat Nederland laatst beleid gemeengoed is geworden weer eens relevant.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:04:14 #171
408813 crew  trein2000
pi_205685668
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:01 schreef Chivaz het volgende:

[..]
Openheid van zaken zou heel wat gespeculeer wegnemen. Vind jij niet dat er wat het WEF betreft wel wat meer openheid van zaken moet zijn? Of vind je het prima dat daar mogelijk zaken besproken worden die invloed hebben op het beleid hier en waar we dan niet van op de hoogte worden gesteld?
Een informeel overlegje, nou nou wat spannend. Bij ministers aan de keukentafel wordt ook vast wel eens wat besproken:')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:05:15 #172
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205685679
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:01 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Openheid van zaken zou heel wat gespeculeer wegnemen. Vind jij niet dat er wat het WEF betreft wel wat meer openheid van zaken moet zijn? Of vind je het prima dat daar mogelijk zaken besproken worden die invloed hebben op het beleid hier en waar we dan niet van op de hoogte worden gesteld?
Dat gedweep met het WEF gaat echt nergens over.
pi_205685693
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:04 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Een informeel overlegje, nou nou wat spannend. Bij ministers aan de keukentafel wordt ook vast wel eens wat besproken:')
Weet je ook wat er besproken word en hoe dat invloed heeft op het beleid in Nederland? Want wat ik zie is dat wanneer het WEF besproken word in parlementen in het westen dat de WEF adepten het krampachtig verdedigen. In Canada werd zelfs het woord ontnomen bij iemand die er over begon.
Erg apart allemaal als het zo onschuldig is als jij mij wilt laten geloven.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 augustus 2022 @ 14:13:24 #174
408813 crew  trein2000
pi_205685737
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:07 schreef Chivaz het volgende:

[..]
Weet je ook wat er besproken word en hoe dat invloed heeft op het beleid in Nederland? Want wat ik zie is dat wanneer het WEF besproken word in parlementen in het westen dat de WEF adepten het krampachtig verdedigen. In Canada werd zelfs het woord ontnomen bij iemand die er over begon.
Erg apart allemaal als het zo onschuldig is als jij mij wilt laten geloven.
Oh nu wil ik jou dingen doen geloven :') Stevig staaltje projectie wel.

Kom eens met bewijzen, wat is er bij het WEF afgetikt en er vervolgens ondemocratisch doorheen gedrukt. Namen en rugnummers graag.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205685762
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Oh nu wil ik jou dingen doen geloven :') Stevig staaltje projectie wel.

Kom eens met bewijzen, wat is er bij het WEF afgetikt en er vervolgens ondemocratisch doorheen gedrukt. Namen en rugnummers graag.
Chivez zegt niet dat het ondemocratisch wordt doorgedrukt, maar dat WEF invloed heeft op ons beleid.

Net als elke ordinaire lobbyclub zeg maar :D Waar minister en Kamerleden de deur platlopen...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')