abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:34:13 #226
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205695104
CDA-leider Hoekstra brengt chaos naar start begrotingsoverleg

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Door het interview was de sfeer in de ministerraad danig verpest op de dag dat het kabinet voor het eerst sinds het zomerreces concreet zou praten over de begroting van volgend jaar. De koopkrachtdaling en wat het kabinet daaraan met Prinsjesdag wil doen, stonden bovenaan de agenda. In plaats daarvan moest VVD-premier Mark Rutte alle neuzen weer dezelfde kant op proberen te krijgen. Stond het CDA nu wel of niet achter de afspraken uit het coalitieakkoord over de stikstofreductie?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://fd.nl/politiek/14(...)rt-begrotingsoverleg

En een mooie recensie van zijn optreden in het FD _O- :')
pi_205695136
twitter
Op vrijdag 2 december 2022 18:43 schreef ChevyCaprice het volgende: Is goed. Mail maar een end weg. Daag.
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:43:55 #228
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205695169
Rutte: kabinet schuift uitlatingen Hoekstra even ter zijde _O- _O- _O-

De opmerkingen van CDA-leider en minister Wopke Hoekstra over de stikstofdoelen zijn nog geen dag oud, maar worden door het kabinet even in de ijskast gezet. "We hebben met elkaar afgesproken die maar even terzijde te leggen", zegt premier Mark Rutte na de ministerraad. Hoekstra heeft voor onrust in de coalitie gezorgd door in een interview met het AD te zeggen dat de deadline van 2030 voor halvering van de stikstofuitstoot wat hem betreft niet heilig is.

Het kabinet heeft besloten om "ons op de begroting te richten en er ook voor te zorgen dat de gesprekken die Johan Remkes nu begeleidt zo succesvol mogelijk zijn", aldus Rutte. Remkes praat met het kabinet en een groot aantal partijen over de stikstofcrisis.
quote:
De coalitiegenoten van het CDA zeiden stuk voor stuk te vinden dat het gesprek met Remkes juist rust en ruimte moet krijgen om de stikstofimpasse te doorbreken.
https://www.msn.com/nl-nl(...)40ee85bbb932f5257365

Kaltgestelt door Rutte en geen steun van de rest ;)
Wopke lekker bezig jongen _O- _O-
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:50:00 #229
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205695218
Grote ruzie in kabinet na uitspraken Hoekstra *O* *O*

Coalitie De verhoudingen binnen Rutte IV staan op scherp door uitspraken van CDA-leider en minister Wopke Hoekstra over het stikstofprobleem. De woede bij VVD en D66 is groot.

Te midden van de vele crises waar het kabinet een antwoord op moet zien te vinden – over koopkracht, over asielopvang, over energie, over stikstof – zorgde CDA-leider Wopke Hoekstra voor een nieuwe politieke crisis: over het voortbestaan van het kabinet zelf. Zijn interview vrijdagochtend in het AD, waarin hij een van de pijlers van het moeizame stikstofbeleid overboord gooit, heeft binnen de coalitie grote woede gewekt. Vooral bij D66, die geen millimeter wil schaven aan de in het coalitieakoord vastgelegde afspraken over het doel en de timing van de stikstofaanpak: een halvering van de uitstoot in 2030. En ook bij de VVD, die met Christianne van der Wal de minister heeft die voor het taaie dossier verantwoordelijk is. „Het raakt je, als je je z inzet voor een dossier en dan zo’n interview leest”, zei ze met zichtbare ingehouden woede na afloop van de ministerraad. „Je hoopt natuurlijk op steun vanuit het team.”

„Dit is niet klein”, vat een betrokkene de spanningen in de coalitie samen. Op verzoek van PVV-leider Geert Wilders komt de Tweede Kamer volgende week terug van reces voor een debat met premier Rutte. Ook de vier coalitiepartijen stemden in met dit verzoek.

Voor de camera’s probeerden de kabinetsgenoten van vicepremier Hoekstra nog luchtig te doen over de uitspraken in het AD. Hoekstra pleitte daarin voor „een herstart” van het stikstofproces, waarbij „ zonder dogma’s” nieuwe afspraken moeten worden gemaakt. De harde maar omstreden deadline van 2030 is daarbij voor de CDA-voorman niet langer „heilig”. Minister Van der Wal probeert juist al weken uit te leggen waarom dat strakke tijdpad noodzakelijk is. „De natuur kan niet wachten.”

Mona Keijzer
Premier Rutte vond Hoekstra’s publieke afwijzing van het coalitieakkoord lastig maar „staatsrechtelijk nt kunnen”. Een bewindspersoon die ook partijleider is, zei Rutte vergoeilijkend, heeft „meer ruimte om zich partijpolitiek te uiten dan collega’s in het kabinet die dat niet zijn”. Een jaar geleden werd CDA-staatssecretaris Mona Keijzer nog door Rutte uit het kabinet gegooid omdat zij zich openlijk tegen het coronabeleid van Rutte III had gekeerd.

„Uiterst opmerkelijk”, noemde D66-leider Sigrid Kaag het interview van haar collega-vicepremier Hoekstra, maar ze had formeel „geen verzoek gelezen voor het openbreken van het coalitieakkoord”. Ze zei het CDA te zullen houden aan de daarin gemaakte afspraken.

Achter de schermen is er grote ruzie in het kabinet uitgebroken over de zorgvuldig voorbereide aanval van de CDA-leider op het coalitieakkoord. Kort na het verschijnen van het AD-interview verspreidde Hoekstra via sociale media een uitgebreide toelichting erop. Donderdag had hij premier Rutte en minister Van der Wal telefonisch al op de hoogte gebracht van zijn uitspraken in het AD. De stikstofminister reageerde daarop woedend, vertelde Rutte later die avond in het Catshuis. Daar was de top van de coalitie bijeen voor overleg over de begroting van volgend jaar. De vier fractieleiders uit de Tweede Kamer waren er en de drie vicepremiers.

Hoekstra lichtte bij deze gelegenheid zijn interview in het AD in kort bestek toe. De D66’ers, Kaag en fractievoorzitter Jan Paternotte, reageerden not amused en zeiden eerst de publicatie af te wachten. Vrijdagochtend, nadat iedereen het interview had kunnen lezen, belegde de top van de coalitie een conference call. Hierbij reageerden de D66’ers opnieuw „zeer stevig”, aldus een van de gespreksgenoten.

Vrijdagmiddag volgde de ministerraad. Zonder in detail te treden lieten veel bewindslieden duidelijk doorschemeren dat het er hard aan toeging in de Trveszaal. „Een stevig gesprek”, zei Hoekstra er zelf over. „Openhartig”, zei Rutte.

Boerenachterban
Politiek gezien is de actie van Hoekstra niet onbegrijpelijk. In de peilingen verliest het CDA al maanden kiezers, voornamelijk aan de BBB. De boerenachterban, die traditioneel op het CDA stemde, loopt weg juist door het stikstofbeleid van dit kabinet. Met de Provinciale Statenverkiezingen in aantocht, maart volgend jaar, moet Hoekstra proberen de sympathie van het platteland te herwinnen.

Ook intern staat de partijleider onder druk. Lokale CDA-politici vinden hem te onzichtbaar. Hij laat binnen het kabinet te weinig het klassieke CDA-geluid horen. Dat hij heeft gekozen voor de positie van minister van Buitenlandse Zaken en niet in de Tweede Kamer is gaan zitten wordt hem daarbij kwalijk genomen.

De bezweringsformule die het kabinet voor nu heeft gekozen om de gebeurtenissen niet in een echte kabinetscrisis te laten uitmonden, is dat alle vier partijen benadrukken in het stikstofdossier eerst het proces-Remkes af te wachten. Ook Hoekstra zegt zich daaraan te committeren – „Ik heb daar het volste vertrouwen in”, zei hij vrijdagmiddag. VVD-veteraan Johan Remkes leidt op dit moment een serie gesprekken tussen kabinet en bij de stikstofopgave betrokken organisaties. Hij wil eind deze maand met aanbevelingen komen.

Lees ook:Hoe staat de Nederlandse natuur ervoor? Wat je moet weten over het stikstofprobleem
Het is juist de timing van Hoekstra die bij zijn regeringspartners tot grote irritatie heeft geleid. Als de CDA-leider moeite heeft met het door hem zelf ondertekende stikstofbeleid had hij dat intern en al eerder in het kabinet aan de orde moeten stellen. Niet via de media op het moment dat Remkes nog met zijn missie bezig is. Minister Van der Wal wil een dezer dagen het haar door Remkes opgedragen huiswerk inleveren, in een nieuwe poging boze boeren weer aan tafel te krijgen. En van de openstaande vragen is juist een betere onderbouwing van de noodzaak om de beoogde stikstofreductie te vervroegen van 2035 naar 2030.

Onder deze spanning moet het kabinet komende week grote besluiten nemen over de begroting van volgend jaar – ook daar deed Hoekstra in het interview al een voorschot voor; hij vindt dat er minimaal 10 miljard euro moet worden uitgetrokken voor koopkrachtreparatie.

En ding heeft de CDA-leider de rest van de ministersploeg al door de neus geboord. Het traditionele informele uitstapje aan het einde van het zomerreces – het eerste voor dit kabinet – is afgeblazen. Het was komende dinsdag gepland, maar volgens vicepremier Kaag zal juist die dag het ingelaste Kamerdebat plaatsvinden – over de verwarring die Hoekstra heeft gezaaid.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)en-hoekstra-a4139380

Ook een goede recensie in het NRC, wat wil je nog meer :+ _O-
pi_205695241
quote:
6s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 14:43 schreef ikweethetookniet het volgende:
Rutte: kabinet schuift uitlatingen Hoekstra even ter zijde _O- _O- _O-

De opmerkingen van CDA-leider en minister Wopke Hoekstra over de stikstofdoelen zijn nog geen dag oud, maar worden door het kabinet even in de ijskast gezet. "We hebben met elkaar afgesproken die maar even terzijde te leggen", zegt premier Mark Rutte na de ministerraad. Hoekstra heeft voor onrust in de coalitie gezorgd door in een interview met het AD te zeggen dat de deadline van 2030 voor halvering van de stikstofuitstoot wat hem betreft niet heilig is.

Het kabinet heeft besloten om "ons op de begroting te richten en er ook voor te zorgen dat de gesprekken die Johan Remkes nu begeleidt zo succesvol mogelijk zijn", aldus Rutte. Remkes praat met het kabinet en een groot aantal partijen over de stikstofcrisis.
[..]
https://www.msn.com/nl-nl(...)40ee85bbb932f5257365

Kaltgestelt door Rutte en geen steun van de rest ;)
Wopke lekker bezig jongen _O- _O-
Vraag is natuurlijk hoelang dat goed gaat en hoe lang het CDA zich nog laat koeioneren - haha de woordgrap ;') - door Rutte en co. Feit is wel dat Rutte onderhand het CDA heel veel schade heeft toegebracht: Omtzigt gate, stikstofellende, Keijzer uit vorige kabinet gedonderd, en verder heeft het CDA nauwelijks herkenbare punten binnen weten te slepen (ik ken ze niet) voor het publiek.

Dit gaat sowieso niet lang goed meer.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  zondag 21 augustus 2022 @ 12:47:18 #231
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205702900
twitter


Niet eens zelf verzonnen dus deze act :') :|W
  zondag 21 augustus 2022 @ 12:48:09 #232
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205702906
twitter
  zondag 21 augustus 2022 @ 15:52:57 #233
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_205704372
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 14:52 schreef phpmystyle het volgende:

Dit gaat sowieso niet lang goed meer.
Op naar Rutte 5!
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 21 augustus 2022 @ 23:26:11 #234
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709021
twitter
  zondag 21 augustus 2022 @ 23:27:03 #235
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709032
twitter
  zondag 21 augustus 2022 @ 23:33:07 #236
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709089
twitter


_O- _O-
  zondag 21 augustus 2022 @ 23:34:43 #237
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709098
twitter
  zondag 21 augustus 2022 @ 23:35:59 #238
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709107
twitter


En toch meer tijd nodig :') :')
pi_205709243
twitter
  maandag 22 augustus 2022 @ 00:10:57 #240
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205709259
:D ^O^ _O- _O-
pi_205709309
Hoekstra heeft zich aardig ingegraven met zijn uitlatingen. Het zal ook niet geheel toevallig zijn dat die kwamen nadat Remkes zei dat de nadruk te eenzijdig op boeren lag.
  maandag 22 augustus 2022 @ 03:16:36 #242
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_205709538
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 14:49 schreef ikweethetookniet het volgende:
Wopke speelt hoog spel omdat hij en zijn partij op sterven na dood is
Dus sprong naar voren :')
Kabinet opblazen nieuwe verkiezingen en VVD en BBB proberen klein te krijgen en Wopke voor president :') _O- _O-
Nu vooralsnog Rutte woest en gordijnen van de muur getrokken
CDA verbaast van zoveel daadkracht opeens van Wopke _O-
D666 verbijsterd omdat ze weer genaaid zijn terwijl ze zelf alleen anderen willen naaien
Wilders 2-0 voor ^O^ _O-
Wilders kan heel veel voor staan, maar gedenk 1 Koritiers 10 vers 12: 12 Zo dan, die meent te staan, zie toe, dat hij niet valle.
Non possumus non loqui
pi_205709642
Dit kabinet gaat de eindstreep toch niet halen zou je denken.
pi_205710057
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2022 00:04 schreef Gehrman het volgende:
[ twitter ]
_O-
pi_205710083
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2022 00:04 schreef Gehrman het volgende:
[ twitter ]
Met Lucille loopt het natuurlijk minder gemakkelijk
  maandag 22 augustus 2022 @ 09:55:01 #246
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205710248
Sigrid Kaag tegen Wopke Hoekstra: ‘Het vertrouwen is weg’ _O- *O*

Het onderlinge vertrouwen in het kabinet-Rutte IV is een zware klap toegebracht door de
quote:
‘onbesuisde actie’ van CDA-leider Wopke Hoekstra
om de stikstofdoelen ‘niet heilig’ te verklaren. Een reconstructie van de eerste echte kabinetsruzie.

https://www.ad.nl/politie(...)wen-is-weg~ab3ba8a2/

Mooie review weer van Wopke :') die kan hij weer bijschrijven op zijn cv voor baantje bestuursdienst straks :|W _O-
pi_205710284
quote:
6s.gif Op maandag 22 augustus 2022 09:55 schreef ikweethetookniet het volgende:
Sigrid Kaag tegen Wopke Hoekstra: ‘Het vertrouwen is weg’ _O- *O*

Het onderlinge vertrouwen in het kabinet-Rutte IV is een zware klap toegebracht door de
[..]
om de stikstofdoelen ‘niet heilig’ te verklaren. Een reconstructie van de eerste echte kabinetsruzie.

https://www.ad.nl/politie(...)wen-is-weg~ab3ba8a2/

Mooie review weer van Wopke :') die kan hij weer bijschrijven op zijn cv voor baantje bestuursdienst straks :|W _O-
Scheiden de wegen van Kaag en Hoekstra hier zich? :')

Nieuwe verkiezingen, wanneer? *O*
  maandag 22 augustus 2022 @ 12:55:03 #248
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205711674
Zojuist ff ad gelezen:

Grafstemming in de Treveszaal na de uitlatingen Wopke :D

Neemt het woord en begint over stikstof, dan Daar heb ik een interview overgegeven aan het AD, en dat is goed voor jullie om te weten :')

Tumult het gevolg :P

Wopke wat heb je dan gezegd ?
Wopke deelt de text niet, irritatie stijgt _O-

Van der Wal krijgt de toezegging dat Wopke het akkoord niet wil openbreken :')

Dan komt de krant uit
Van der Wal: Dit is een mes in mijn rug :( _O-

Verbijstering en groot ongemak de volgende dag
Iedereen was boos

Rutte schuift de hete brij weer door voor als Remkes klaar is :')

Ruzie wordt een bevroren conflict
Wat moeten we nog verwachten van elkaar ?

w/ Wopke w/ Goed bezig :blauwoog: :blauwoog:
pi_205711734
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2022 10:01 schreef Aurelius het volgende:

[..]
Scheiden de wegen van Kaag en Hoekstra hier zich? :')

Nieuwe verkiezingen, wanneer? *O*
twitter
pi_205711769
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2022 13:01 schreef Gehrman het volgende:

[..]
[ twitter ]
WiegelGOD gaat het land en de VVD redden. _O_
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')