Lucky_Strike | zondag 19 december 2021 @ 19:44 |
Welkom in het grote FOK! slowcooker topic Websites voor aanschaf slowcooker: www.fonq.nl www.amazon.de www.amazon.co.uk Recepten: Algemene sites: https://twitter.com/fitslowcooker (EN) https://twitter.com/SlowcookCentral (EN) https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url] slowcooker society (EN) http://www.slowkoken.nl/ (NL) http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN) http://www.slowcookerclub.com/ (EN) http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN) http://www.slowcookersociety.com/ (EN) http://fitslowcookerqueen.com/(EN) Recepten index De Slowcookers Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/ Gepost in deze reeks: Pulled Pork (blog Nombelina) Roti kip (blog Nombelina) Stoofpeertjes van RobinOok (EN) Chili con carne (allrecipes) Vegetarische curry (slowkoken) Erwtensoep (Marks&Marks blogspot) Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken) Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes) Texas-style pulled pork (blijzondersuiker) Oma`s Hachee (smulweb) Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok) Stoofvlees a la Bart2002 Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound) Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb) Slow cooker butter chicken (allrecipes) Marokkaanse kip (allrecipes) Kip met satesaus a la Sorella Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck) 3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety) Mashed Potatoes(slowcookersociety) Indo pulled pork (eetinspiratie) Kip Dhansak a la Sorella Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen) Kip Marrakesh uit de slowcooker Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus Heerlijke pittige kippensoep (smulweb) Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk) Slow Cooker Lasagna a la Sorella Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman) cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious) Mostersoep met spekjes Kippensoepje a la PdeHoog Vietnamees stoofvlees Daging setan (Duivels rundvlees) Thai chicken soup Spicy chicken curry En weer verder pruttelen met die langzame potten | |
Elan | zondag 19 december 2021 @ 19:52 |
Denk dat met de ontwikkelingen van de gasprijs ook maar eens zo'n ding moet gaan afschaffen. | |
B.ertha | zondag 19 december 2021 @ 20:14 |
Ik maak voor de kerst het voorafje: Franse uiensoep. En omdat ik pas twee uur voordat de gasten komen zelf thuiskom, maak ik die vooraf en gooi ik hem in de vriezer. Dan kan ik hem op de dag zelf ook mooi weer ontdooien in de slowcooker en is de magnetron/oven vrij voor het hoofdgerecht en heb ik er geen omkijken naar | |
Kaatje1 | zondag 19 december 2021 @ 20:37 |
Ik zou even opzoeken hoe het zit met ontdooien in de slowcooker. Lees regelmatig dat dat geen goed idee is, maar geen flauw idee meer waarom. | |
Lienekien | zondag 19 december 2021 @ 20:41 |
Omdat het langzaam gaat, met temperaturen waarbij bacteriën te goed gedijen. Daarom is het devies bij afkoelen: snel doen, bijv. door je pan in een bak koud water (met ijs) te zetten. En bij ontdooien/opwarmen: (langzaam) ontdooien in de koelkast (temperatuur is te laag voor snelle bacteriegroei) en daarna vlot opwarmen op het vuur. | |
Kaatje1 | zondag 19 december 2021 @ 20:47 |
Dank! Het snel afkoelen wist ik en ook waarom (en zure erwtensoep is niet lekker) maar het werkt dus ook de andere kant op om dezelfde redenen dus. | |
B.ertha | zondag 19 december 2021 @ 21:47 |
Ik zou het idd ontdooien in de koelkast en dan alleen opwarmen op high Maar mag dat dan ook niet? | |
Kaatje1 | zondag 19 december 2021 @ 22:09 |
High is niet dat de temperatuur hoger is, maar sneller warm. Dus dan krijg je ook het bacterie probleem lijkt me. | |
Lucky_Strike | maandag 20 december 2021 @ 09:07 |
Als het al ontdooit is, is het toch in dezelfde staat als alles dat je in de slowcooker doet? | |
Kaatje1 | maandag 20 december 2021 @ 09:21 |
Het gaat volgens mij om het te langzaam opwarmen | |
Lucky_Strike | maandag 20 december 2021 @ 09:24 |
Dan zou je toch niets in de slowcooker kunnen doen | |
Kaatje1 | maandag 20 december 2021 @ 09:32 |
Jawel want dan gaar je. Ik weet het ook niet precies, maar in de diverse SC kookboeken staat dat het ding niet geschikt is om afgekoeld voedsel op te warmen. | |
Lucky_Strike | maandag 20 december 2021 @ 09:35 |
Ik vind het maar een raar verhaal eigenlijk Maar ik zou sowieso die soep gewoon opwarmen in een pan, veel sneller. De magnetron kan ook natuurlijk. | |
Lienekien | maandag 20 december 2021 @ 12:53 |
Ik zou zelf de slowcooker zeker niet gebruiken om te ontdooien. Voor weer opwarmen en doorgaren na ontdooien misschien wel. | |
junkiesietze | dinsdag 28 december 2021 @ 09:26 |
Mijn moeder en een vriendin een slowcooker cadeau gedaan met kerst | |
junkiesietze | maandag 3 januari 2022 @ 14:18 |
Zaterdag weer lekker Vadouvan gemaakt Zo simpel! als je maar een hoop kip gebruikt! | |
manny | maandag 3 januari 2022 @ 20:43 |
Wat ook blijft werken is een paar karbonades in redelijke grote stukken erin. Wat zout, peper, bbq saus en Chili / hotsauce, ui snipperen en klaar. ‘S ochtends erin, low en gaan. Lekker, simpel en kan niet fout gaan vlees op tafel. | |
PdeHoog | dinsdag 4 januari 2022 @ 09:10 |
Gisteravond een boeuf bourguignon voorbereid en in de slowcooker gedaan. Vannacht 10 uur laten pruttelen. Vanmorgen echt supermals vlees Dat wordt lekker vanavond | |
soapie | dinsdag 4 januari 2022 @ 11:41 |
Welk recept gebruik je? | |
christmastsunami | dinsdag 4 januari 2022 @ 11:47 |
Ik had laatst Zuurvleish weer in de slowcooker gemaakt. https://www.culy.nl/recepten/limburgs-zuurvlees-zoervleisj/ Ik deed 12 uur op 80 graden. 80 graden is tricky hoor, dat is echt heeeeelll slow cooken. Volgende keer wordt het 85 graden, 12 uur is wel heel erg lang, maar het (niet zo heel goede kwaliteit riblap )vlees had het nodig. En bewaren in bakjes voor in de vriezer
| |
junkiesietze | dinsdag 4 januari 2022 @ 12:12 |
https://ashleywillems.nl/kip-vadouvan-slowcooker/ | |
junkiesietze | dinsdag 4 januari 2022 @ 12:14 |
Wat een vreemde ingredienten, waar smaakt dit naar? kan me er niks bij voorstellen. | |
christmastsunami | dinsdag 4 januari 2022 @ 12:17 |
Het smaakt naar limburgs stoofvleesl. Zoet draadjes vlees. Wat ze daar met patat-frites eten. | |
soapie | dinsdag 4 januari 2022 @ 13:32 |
Klinkt goed, gaat op het lijstje om eens te proberen! Thnx! | |
junkiesietze | woensdag 5 januari 2022 @ 13:01 |
wat doe je er dan 's ochtends mee? zo de koelkast in en 's avonds weer opwarmen? | |
PdeHoog | woensdag 5 januari 2022 @ 15:27 |
In dit geval: afkoelen en 's avonds weer een uurtje laten pruttelen maar dan op het vuur met aardappelen erbij Was een perfect eenpansgerecht | |
Kickinalfa | zaterdag 8 januari 2022 @ 13:52 |
Staat te pruttelen De recepten van Ashley zijn trouwens allemaal wel te pruimen. | |
Dotteke | zaterdag 8 januari 2022 @ 13:58 |
IK heb een multicooker maar ik krijg het eten er niet lekker in Maak ik hachee of een stoofpotje, zoals ik hem altijd maakte, dan zit er nu totaal geen smaak aan. Iemand een idee hoe dat komt? | |
christmastsunami | zaterdag 8 januari 2022 @ 14:06 |
Zout vergeten? Nee ff serieus, het zou juist beter moeten smaken. Hoe lang?,Bij welke Temperatuur? Is de klep dicht?, zelfde ingredienten? Beste Dotteke, zo weten niks. | |
christmastsunami | zaterdag 8 januari 2022 @ 14:16 |
Ik ben lekker bezig! Dit is geen slowcook recept, maar ik ga het toch doen. Na het marineren van de kip, ga ik niet ui en knoflook eerst aanbakken en dan de kip erbij en licht bruinbakken. Want dat werkt volgens mij niet, door de ui bakt de kip niet bruin aan en verbrand de knoflook. De gemarineerde kip bak ik zonder ui en knof aan, dan doe ik de ui en knof met wat boter in de multicooker en zet ik die op bakken, dan pas de aangebraadde kip erbij. Dan de rest van de ingredienten, behalve de boontjes en koriander. Ik ga dan dit op 85 graden 3 a 4 uur slowcooken en op het laatst doe ik de al gekookte boontjes erbij, zodat ze mooi groen blijven. En ik ga de roomboter en yoghurt iets afwijken. Meer roomboter en minder yoghurt. https://eatertainment.nl/recept/heerlijke-indian-butter-chicken/
Zo gaat het dus op het plaatje mis, de boontjes zijn te gaar! | |
Dotteke | zaterdag 8 januari 2022 @ 14:19 |
Nee geen zout vergeten, niets vergeten Heb het op verschillende manier geprobeerd Gebruik zelf bij hachee zo zakje kruiden en extra laurier Bij stoofpotje Runderbouillon Uien Flesje trippelbier Laurierblaadjes Kruidnagels Peper Zout Heb hem op slowcooken en op stoven en op sudderen gehad op drie manier en allemaal smaakloos | |
christmastsunami | zaterdag 8 januari 2022 @ 14:25 |
Ik denk dat je nu teveel water gebruikt, je hebt bijna niets aan water nodig voor het bereiden onder de 100graden. Dat gaat vaak fout met het slowcooken, de gewone recepten zijn zo dat er veel water gaat verdampen. Met zo'n cooker apparaat heb je veel minder water nodig dan bij een pan op vuur. | |
Dotteke | zaterdag 8 januari 2022 @ 14:27 |
Vlees gekruid toen aangebakken in roomboter Groenten er bij en bier Geen druppel water er bij gedaan | |
christmastsunami | zaterdag 8 januari 2022 @ 14:38 |
Maar wel bier, en bier bestaat grotendeels uit water, wat voorheen meer verdampte. Minder bier gebruiken dus. Veel minder, als je gaat slowcooken, gebruik je zo weinig mogelijk vocht, veel minder dan in een pan. Het vlees in een slowcook moet wat minder 'onder' staan, door de dampen en de gesloten cooker, wordt het vlees dan nog steeds gaar. In een pan moet het vlees onderstaan. Bij het slowcooken zo min mogelijk extra vocht toevoegen. | |
Dotteke | zaterdag 8 januari 2022 @ 14:41 |
Ik zal het eens proberen. Het is zo jammer heb steeds alles weggekukkeld. Thnx voor je tip | |
minthy | zondag 9 januari 2022 @ 18:28 |
Vanavond weer eens de multicooker erbij gepakt, stamppot boerenkool met spekjes en rookworst op hoge druk. Binnenkort maar weer eens iets laten pruttelen | |
Tengano | zondag 9 januari 2022 @ 18:53 |
Ik moet binnenkort weer tomatensoep gaan maken want die is helaas helemaal op nu. Ik maak dat altijd in grote hoeveelheden, 12 tot 15 liter bijvoorbeeld en vries het dan in. Ben dan toch nog een behoorlijke tijd bezig en zou dat slowcookprincipe wel eens willen proberen, dat scheelt me toch wel tijd vermoed ik. Ik denk alleen niet dat zulke hoeveelheden in zo'n slowcooker passen. Maar ik heb even opgezocht wat dat slowcooken nou eigenlijk inhoudt qua temperatuur, want meer is het niet. En dan blijkt dus dat je 'kookt' op 80 of op 90 graden. Dus ik kan net zo goed een hele grote pan in een soort hooikist zetten met een electrisch plaatje er onder en de temperatuur regelen met een thermostaatje. Zijn er mensen die met zoiets al ervaring hebben? Bovendien is koken in een hooikist een stuk efficienter qua energieverbruik dan stoken op een gasfornuis. | |
christmastsunami | zondag 9 januari 2022 @ 19:09 |
Een van de redenen dat ik zo'n apparaat fijn vind, is door de veiligheid. Natuurlijk kan het 8 uur op een klein vuurtje of oven. Maar dat het constant dan 8 uur op 80 graden op iets van of met vuur staat, electrische oven die op 80 graden kan daargelaten, vind ik altijd een heel klein beetje spannend en moet ik af en toe kijken of alles nog goed gaat. Met zo'n apparaat kan je onbezorgd iets anders gaan doen. De grootste die ik heb gezien was echter niet zoveel liter als jij wilt, de grootste is 8 liter ofzo. | |
Tengano | zondag 9 januari 2022 @ 19:26 |
Tja het punt is ook wel een beetje dat ik al zoveel (grote) pannen heb naast allerlei andere keukenonbenodigdheden En zo'n pan op een electrisch plaatje is voor mijn gevoel redelijk veilig. Ik kan hem dan bij wijze van spreken ook in de douche zetten zodat er niks fout kan gaan. 8 uur op een gasvlammetje of wat voor vlammetje dan ook is ook niks voor mij. Maar het voordeel van dat electrische plaatje is dat ik die pan daarna helemaal kan inpakken zodat hij qua warmte volledig geisoleerd is. En ik kan dan iedere pan kiezen die ik wil. Als ik het even snel begrepen heb is dat ook het slowcook principe; alle ingredienten in 1 pan en vervolgens 8 uur garen op 80 of 90 graden. | |
christmastsunami | zondag 9 januari 2022 @ 19:35 |
De bedoeling is 8 uur op 80 graden, of 4 uur op 90 graden. Maar dan kan je als hobbykok, gaan expirimenteren, ik vind 8 uur op 80 graden soms nog wat te kort voor runderriblappen, vooral door de kwaliteit uit de supermarkt. maar met kipdij is 4 uur op 90 graden al weer iets te lang Maar de eerste oude modellen, hadden maar 2 standen, 4 uur op 90 graden, of 8 uur op 80 graden, de laatste jaren zijn er modelletjes bijgekomen, die nog veel meer kunnen zoals frituren bijvoorbeeld. En meestal verkopen ze die onder de term 'multicooker'. | |
Tengano | zondag 9 januari 2022 @ 20:02 |
Tja met die kooktijden voor slowcooking heb ik dus 0,0 ervaring, maar ik kan natuurlijk na 4 of 5 uur ook even proeven wat ik normaal gesproken ook doe. Maar als ik zoveel soep op gas kook, ben ik ook uren bezig, en dan nog alles opruimen, afwassen en in heel veel bakjes doen met labeltjes Anyway het enige wat ik dan gebruik is een electrisch kookplaatje, een DS18B20 die ik al heb, een arduino, een ralaistje en eventueel een tijdschakelaar, maar die laatste hoeft niet eens. En dan kan ik iedere grote pan gebruiken die ik wil. Dit is zo'n temperatuur sensor (DS18B20) die daarvoor geschikt is en die op 0,3 graden celcius nauwkeurig is. Zijn iets van 1,50 bij Aliexpress. Een ander groot voordeel vind ik dat ik meer smaak in de pan en in de soep houdt en ik niet zoveel vocht genereer met koken, zodat ik ook minder hoef te ventileren. Dus dan zou het een kwestie zijn van een temperatuur kiezen, bij voorkeur 90 graden en dan maar afwachten. Ik zie zelf geen voordeel om lager dan die 90 graden te gaan namelijk [ Bericht 2% gewijzigd door Tengano op 09-01-2022 20:12:02 ] | |
christmastsunami | zondag 9 januari 2022 @ 20:12 |
Je doet dat slowcooken eigenlijk vooral met vlees, wat lekker is om langzaam garen, in zijn eigen vocht te laten garen, dat is het idee erachter. Oma's draadjesvlees bijvoorbeeld, of pulled pork, of indische rendang etc etc, Ossehaas zou wat zonde van het geld zijn, maar is wat overdreven en is beter om snel te bakken. Die tech oplossing van je met die Arduino, is wel cool gek. | |
Elleska | zondag 9 januari 2022 @ 20:12 |
Wat je kan doen is een geconcentreerdere versie maken door minder vocht toe te voegen en dan na het slowcooken verdunnen tot de gewenste dikte. | |
Tengano | zondag 9 januari 2022 @ 20:18 |
Ok, that makes sense inderdaad. Dat soort dingen doe ik meestal in een gietijzeren pan op een klein electrisch plaatje (800 Watt van een oud fonduestel van de kringloop ) zodat ik het goed kan temperen op een klein prutteltje Heb hier even een plaatje van dat ding. De pan ervan heb ik weggegooid. Zit een keurig thermostaatje op en is perfect voor een stoofschoteltje. Lekker retro en voorzien van een gezellig rood lampje
Zo tech is dat niet hoor. Sensor uitlezen en aan de hand van de temperatuur het relais aan of uit zetten. Maar ik ben op die manier wel flexibel qua de grootte van de pan die ik dan wil gebruiken en dat is eigenlijk wat ik zoek. Plus dat ik er niet aan moet denken om nog een kookapparaat ergens op te moeten slaan wat ik maar af en toe gebruik Ik weet nu al niet waar ik mijn spullen moet laten [ Bericht 5% gewijzigd door Tengano op 09-01-2022 20:39:34 ] | |
Tengano | zondag 9 januari 2022 @ 20:23 |
Maar dan wordt het heel lastig om de smaak goed te controleren onderweg tijdens het kookproces. Het eindproduct moet namelijk op 100% zeker goed zijn anders zit ik met 15 liter soep die niet te vreten is en dan lach je niet meer. Heb ik gelukkig maar 1 x meegemaakt, maar die les is bij mij wel aangekomen. Dus vandaar dat ik gedurende het proces altijd proef en ik maak zo'n soep altijd gewoon van wat ik heb of goedkoop heb ingekocht. Ik heb nooit precies hetzelfde recept op wat basisdingen na dan. Maar misschien kan ik het hier beter bij laten anders verpest ik jullie recepten topic misschien. Dit is toch wel even een zijweggetje immers. En in ieder geval bedankt voor de tips qua temperatuur en hoeveelheid kookvocht. Die laatste is pas duidelijk als je het type kookproces begrijpt dat er met slowcooken dus geen kookvocht verdampt zoals met normaal koken. Dus dat is wel een goeie inderdaad. [ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 09-01-2022 21:07:32 ] | |
Elleska | zondag 9 januari 2022 @ 21:02 |
Als het geconcentreerd niet goed smaakt dan smaakt het verdund ook niet goed. | |
Tengano | zondag 9 januari 2022 @ 21:39 |
Tuurlijk is dat zo. Maar als ik een pan soep maak van zo'n 15 liter vind ik het zelf best heavy om op het smaakbeeld te komen wat ik in mijn hoofd heb. En Ik vind het zelf al moeilijker om grote hoeveelheden goed op smaak te krijgen ipv een normaal pannetje zeg maar. En zeker omdat ik nooit een recept gebruik. Als ik dan dat smaakbeeld moet vertalen wat het dan zou moeten zijn op een kwart van de hoeveelheid of een derde in de geconcentreerde versie, dan zou ik echt niet weten waar ik dan qua smaak op uit moet komen en of ik de gewenste smaakbalans dan nog wel kan vaststellen en tweaken. Stel je maar eens voor dat jij een babipangangsaus wilt maken, maar je wilt hem zo bereiden dat je uiteidelijk maar een kwart van het volume wilt hebben maar de smaak na aanlenging precies spot on moet zijn. Mij persoonlijk lijkt me dat erg lastig en ik denk dat dat buiten mijn zone van vermogendheden en comfort zit. | |
Elleska | zondag 9 januari 2022 @ 21:45 |
Dat hoef ik mij niet voor te stellen want ik maak bij dingen die ik invries wel vaker een geconcentreerde versie. Dat scheelt een hoop ruimte. Na het opwarmen nog even proeven, hele enkele keer wat bijsturen maar meestal is het eindresultaat prima. Het is sowieso nooit oneetbaar geweest. | |
Tengano | zondag 9 januari 2022 @ 21:50 |
Alle respect voor jou want ik vind dat heel knap van je, maar ik zie mezelf dat niet doen. Daarnaast heb ik ook zat vriesruimte dus is het ook niet zo noodzakelijk in mijn geval. Ik heb expres een grote vriezer gekocht om af en toe grote hoeveelheden te koken en in te vriezen en dan af en toe lekker simpel even iets op te warmen. Bij voorkeur dus smaakvolle maaltijdsoepen zodat ik van alles binnen krijg inclusief mijn vegies. ------------------- ...heb me intussen ietsje verder verdiept en er nog eens over nagedacht en zie ook dat deze 'cook' methode toch wel erg efficient lijkt. Nog een extra argument om dit toch maar eens uit te proberen. En op marktplaats scoor je zo'n cookertje al voor iets van 12,50. Toch de moeite waard om eens te kijken of dit toch iets voor mij is. Wat me ook wel bevalt is dat je wss veel minder kookvocht en kookgeuren in je huis zult krijgen. Ook wel een pluspunt vind ik. En wat ik ook wel lekker vind en graag invries is zuurkoolschotel met ananas en rookworst of gehakt. Lijkt me heerlijk (praktisch!) om gewoon ongekookte aardappelen met zuurkool bij elkaar te mikken en aan het eind van de dag een volledig gegaarde zuurkoolschotel klaar te hebben Het enige wat wss niet zal lukken is het fruiten van uien en knoflook die ik vaak in mijn gerechten en soepen gebruik, maar die kan ik ook later, of beter nog halverwege, apart toevoegen. En een kennisje van mij heeft een hele dure stomer, paar duizend euro of zoiets, maar dit komt volgens mij bijna op hetzelfde neer. [ Bericht 6% gewijzigd door Tengano op 10-01-2022 07:13:50 ] | |
junkiesietze | maandag 10 januari 2022 @ 12:35 |
Was het lekker? | |
Kickinalfa | maandag 10 januari 2022 @ 12:45 |
Bij soep vond ik de toegevoegde waarde van slow cooken echt minimaal. | |
Kickinalfa | maandag 10 januari 2022 @ 12:46 |
Ja het smaakte echt top. Enige was dat de yoghurt+kokosmelk een beetje gaat schiften en dus "korrelig" wordt. | |
junkiesietze | maandag 10 januari 2022 @ 13:03 |
wel echte griekse yoghurt genomen? heb ik geen last van gehad.. | |
Kickinalfa | maandag 10 januari 2022 @ 13:06 |
Ik koop nooit griekse yoghurt eigenlijk dus dit was een XXL pak van de lidl. Geen garantie over de kwaliteit dus | |
markmarkmark | maandag 10 januari 2022 @ 14:37 |
Ik heb vandaag voor het eerst een slowcooker gekregen. Ik heb nog een kipfilet liggen en wil het graag uit proberen. Moet ik de kip eerst aanbakken in een pan en dan erin doen? en moet het onder het vocht staan in de cooker? | |
B.ertha | maandag 10 januari 2022 @ 17:59 |
Ik heb dat ook weleens gehad, je moet wel echt de volvette hebben (10%) en niet de magere (1,5%) | |
christmastsunami | maandag 10 januari 2022 @ 18:02 |
Ja vanwege de bacterien en omdat je het zo wat dicht schroeit, dan blijven de vlees sappen in het vlees. En dan als je het langzaam laat garen in de slowcooker, zal je zien dat die kipfilet sappig en niet droog wordt en dat de struktuur van het vlees wat mooier is gebleven. En je moet zo min mogelijk vocht gebruiken, de bedoeling is dat de eventuele kruiden of olie of iets, gaat verdampen en doordat de klep dicht is stoof je zo met zo min mogelijk vocht het sappig in zijn eigen vocht. Een rollade bijvoorbeeld, braad je normaal gesproken wat aan, en dan in de oven, braad ie die verder in een laag marinade. In een slowcooker gebruik je minder van die marinade, bijna niets verdampt op onder de 100%, dus die rollade kan er eigenlijk zonder iets extra's in, hij is al gekruid en als ie dan heel langzaam gaart in zijn eigen vocht en vet, komt dat helemaal goed. duurt een uurtje of 8 maar dan heb je ook wat. Maar toch ook eerst ff wat bruin aanbraden voor de bacterien. [ Bericht 9% gewijzigd door christmastsunami op 10-01-2022 18:11:55 ] | |
Lucky_Strike | maandag 10 januari 2022 @ 18:59 |
Nee hoor, dat hoef je niet eerst aan te braden. Sommige mensen doen dat wel omdat een knapperig korstje voor extra smaak zorgt. Het hangt een beetje van je maaltijd af. Meestal proef je na een paar uur slowcooken dat korstje niet echt meer. Dingen hoeven zeker niet onder het vocht te staan. 1/3 van de hoogte van je maaltijd is ruim voldoende. | |
Elleska | maandag 10 januari 2022 @ 20:12 |
Het XXL emmertje van de lidl is 10% dus daar ligt het niet aan. | |
Kickinalfa | vrijdag 14 januari 2022 @ 11:30 |
Iemand tips voor een keer erwtensoep, of iets met alleen groenten? | |
Kaatje1 | vrijdag 14 januari 2022 @ 12:11 |
Hier staat de erwtensoep in de slowcooker. Om 20 uur vanavond zou die klaar moeten zijn Ik heb 500 gr. spliterwten, 300 gr. soepvlees (rund omdat er nog wel eens mensen meeeten die geen varkensvlees eten) een zakje erwtensoepgroenten, laurierblad en bouillonblokje | |
Kickinalfa | vrijdag 14 januari 2022 @ 12:46 |
Heb je een recept linkje of iets? | |
Kaatje1 | vrijdag 14 januari 2022 @ 12:49 |
Ik heb deze gebruikt https://www.eetspiratie.nl/erwtensoep-uit-de-slowcooker/ Maar eigenlijk alleen voor tijden en hoeveelheid water (waar ik me ook niet aan heb gehouden, heb iets meer gedaan) en ipv zout, bouillonblokje. Omdat ik geen kracht kan zetten om al die groenten te snijden koop ik altijd een zakje voorgesneden erwtensoep groenten, da's 500 gr. | |
Kaatje1 | zaterdag 15 januari 2022 @ 18:36 |
Nou, dat ging niet lekker met de soep. Na 9 uur kon je de erwten nog steeds gebruiken als kogels. Af laten koelen (buiten op het balkon) en vandaag even in een normale pan gekookt (met iets meer water erbij) en toen is het helemaal goed gekomen. Lekkere soep geworden. | |
Kickinalfa | zaterdag 22 januari 2022 @ 11:50 |
Hier staat het nu op. Idee is om het maar op temperatuur te laten komen en vannacht af te koelen ja. Dan morgenavond proberen | |
Kaatje1 | zaterdag 22 januari 2022 @ 12:09 |
Succes en eet smakelijk morgen | |
Kickinalfa | zondag 23 januari 2022 @ 17:50 |
Tegenvaller eerlijk gezegd. De soep was meer een dikke korrelige havermout. | |
Kaatje1 | zondag 23 januari 2022 @ 18:16 |
Dat had ik dus ook. Heb het overgedaan in een normale pan, extra water erbij en een uurtje zachtjes gekookt. Toen prima erwtensoep | |
B.ertha | zondag 23 januari 2022 @ 19:20 |
Wat gek! De mijne lukt steeds prima. Doen jullie er wel genoeg water in? | |
Kickinalfa | zondag 23 januari 2022 @ 19:33 |
Misschien gebruik jij een ander recept? | |
B.ertha | zondag 23 januari 2022 @ 19:58 |
Gewoon een verspakket van de AH voor in de pan, zonder aanpassingen.. | |
junkiesietze | woensdag 26 januari 2022 @ 15:13 |
https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/ Deze is zo lekker en zo makkelijk | |
christmastsunami | donderdag 27 januari 2022 @ 09:06 |
Dank u, die gaat in de bookmarks Door jou herrinner ik me iets es ff kijken waar en hoeveel, die kalfsschenkels ergens te koop zijn, ossobuco, in de slowcooker, moet ik ook eens gaan proberen | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 27 januari 2022 @ 19:14 |
Deze https://www.ah.nl/allerha(...)ese-met-rundersukade De risotto heb ik buiten de slowcooker gemaakt en ipv sukade gebruik ik gewoon runderlappen Maar ik vind dit zo lekker | |
junkiesietze | maandag 7 maart 2022 @ 09:39 |
https://sites.google.com/(...)/honing-knoflook-kip Deze zaterdag gemaakt, boontjes had ik half voor voordat we wilden eten erbij gegooit, maar moest toen toch nog een extra uur cooken om gaar te worden, waardoor de kip er weer telang inzat en superdroog werd | |
Cyntiaa | maandag 14 maart 2022 @ 10:58 |
Ik heb gister dit heerlijke gerecht gemaakt, op een zacht wit bolletje https://www.themagicalslo(...)r95emTXNrSPJ06vxx4X8 | |
Mubassie | maandag 14 maart 2022 @ 12:53 |
Lekker hè!? | |
AgnesGru | maandag 14 maart 2022 @ 13:05 |
Ziet er goed uit, wat dressing heb je gebruikt? | |
Cyntiaa | maandag 14 maart 2022 @ 13:33 |
Remia Salata italian dressing. Het was precies pittig en BBQ genoeg. | |
Cyntiaa | maandag 14 maart 2022 @ 13:34 |
Heerlijk! Eerst een klein recept gemaakt maar de volgende keer kan het prima meer zijn. | |
Isabeau | dinsdag 15 maart 2022 @ 12:30 |
Ik dacht dat ik hier een recept voor chicken masala vandaan had voor de slowcooker. Was super lekker en ik wilde het weer maken. Iemand enig idee of een ander succesrecept? | |
Kickinalfa | donderdag 17 maart 2022 @ 20:33 |
Wij pakten meestal https://brendakookt.nl/20(...)a-uit-de-slowcooker/ | |
manny | vrijdag 1 april 2022 @ 06:40 |
Andere kipvariant gisteren gemaakt. Ging goed, erg lekker. Met dit recept met 4 van gegeten en nog over voor een lekkere opwarmer later. De basis: 400 gr gewone aardappels 400 gr zoete aardappel 800 gr kip tomaat, ui, gember 180 gr pindakaas hele rits kruiden. De details: https://simoneskitchen.nl(...)l-en-pinda-stoofpot/ | |
Dotteke | zaterdag 16 april 2022 @ 08:42 |
Ik wil het binnenkort weer eens gaan proberen. Mijn multicooker staat maar te staan. Dat komt omdat ik nu drie keer een recept gemaakt had en er totaal geen smaak aan het vlees zat. | |
Kaatje1 | zaterdag 16 april 2022 @ 10:37 |
Deze heb ik laatst weer in de slowcooker gemaakt, maar ik wil m binnenkort eens in de instant pot maken http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/ | |
Kickinalfa | zaterdag 16 april 2022 @ 11:27 |
Dat kipsate gerecht van hierboven had ik laatst gemaakt en was echt heerlijk. Maar slowcookeren is altijd meer iets voor een grijze dag | |
Kreator | zondag 17 april 2022 @ 09:18 |
Gisteren een mooie slowcooker gekregen. Dit topic maar eens doorbladeren voor wat leuke gerechten. | |
junkiesietze | maandag 2 mei 2022 @ 08:30 |
Had sparerribs gemaakt, ingesmeerd met mosterd, en daar dikke laag sparerib kruidenrub overheen gestrooit. 6uur op low. Ik vond het wel lekker maar vriend van me vond het smeuige van de mosterd erg smerig en heeft het niet opgegeten. Volgende keer weer marineren in bbqsaus met ketjap en suiker en knoflook. | |
THEFXR | maandag 2 mei 2022 @ 14:07 |
ik zou gewoon een mespunt mosterd in de marinade doen, of wat sambal | |
junkiesietze | maandag 2 mei 2022 @ 14:11 |
Nouja, het was eigenlijk meer zodat de rub iets had om aan te plakken. Als je er niks op smeert vallen de kruiden er zo af. Of had ik hiervoor iets anders moeten gebruiken? | |
THEFXR | maandag 2 mei 2022 @ 14:17 |
ik geloof dat je er een vel moet vanaf halen? | |
junkiesietze | maandag 2 mei 2022 @ 14:29 |
Ah noskos, daar heb ik ook de spareribs kruiden van. Dat vlies is me bekend, maar das niet echt het probleem, en heb je ook geen last van als het in de slowcooker is bereid. | |
Kickinalfa | maandag 16 mei 2022 @ 20:19 |
Iemand tips voor iets luchtigs/zomers? | |
Dotteke | zondag 22 mei 2022 @ 07:13 |
IK heb gisteren weer een gerecht geprobeerd in de multicooker Ik krijg nog steeds niet een lekkere smaak aan het vlees. De uien en champignons zitten smaak aan het vlees blijft zo goed als smaakloo. Heb al veel recepten geprobeerd. word er een beetje moedeloos van | |
Vanyel | zondag 22 mei 2022 @ 09:03 |
Wat voor dingen probeer je dan? | |
junkiesietze | dinsdag 14 juni 2022 @ 11:14 |
https://ashleywillems.nl/kip-tandoori-uit-de-slowcooker/ Hier was echt niks aan, droge zooi. | |
4EverBlackEyed | donderdag 7 juli 2022 @ 09:35 |
Ik heb een slowcooker met als extra optie sous vide gekocht van mijn tegoedbonnen. Ben erg benieuwd en lees hier graag mee | |
Golf8 | vrijdag 26 augustus 2022 @ 12:28 |
Kick | |
junkiesietze | vrijdag 26 augustus 2022 @ 12:29 |
Aangezien de temperatuur aan het droppen is, morgen weer https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/ maken | |
junkiesietze | vrijdag 26 augustus 2022 @ 12:36 |
Btw, makkelijkste marinade voor ongemarineerde spareribs: Sweet baby ray BBQ saus Bruine basterd suiker Beetje ketjap Verse knoflook (fijn gesneden) pittige paprika kruiden (hoeveelheden op gevoel, maar meerendeel BBQsaus) avondje van te voren ribben insmeren en nachtje laten marineren. (eerst wat peper en zout op de ribben) 6uur op LOW in de slowcooker. Als ze klaar zijn ribben eruit halen en beetje maizena in de slowcooker zodat de saus een beetje kan indikken. dan die saus weer lekker dik over de ribben heen smeren. Je hebt zojuist je eigen sparerib express sweet ribben gemaakt | |
AgnesGru | vrijdag 26 augustus 2022 @ 12:37 |
Klinkt goed Grill ze niet af in de oven? | |
junkiesietze | vrijdag 26 augustus 2022 @ 12:37 |
Kan, maar haalt weinig uit, ze zijn dan al zo mals | |
junkiesietze | vrijdag 26 augustus 2022 @ 16:19 |
30euro aan ingredienten 😭 Boodschappen doen is echt niet leuk meer | |
Kickinalfa | maandag 3 oktober 2022 @ 15:08 |
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/ Goden gerecht. | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 oktober 2022 @ 10:36 |
Hier staat de slowcooker aan met enchilada quinoa Ik ga proberen om vaker de slowcooker aan te zetten omdat mijn ritme momenteel wat onregelmatiger is. Ik ben nog steeds op zoek naar vega(n) recepten. | |
Sorella | dinsdag 18 oktober 2022 @ 11:21 |
Maak je een stoofpot in de slowcooker, dan verdampt alcohol minder goed dan in een gewone stoofpan op het vuur. Als je het echt goed wil laten verdampen, dan kun je het beste eerst even alles goed laten inkoken op een fornuis. Dat inkoken is dat voordat het de slowcooker in gaat of als het klaar is ? (omdat er staat 'eerst even' twijfel ik) | |
AgnesGru | dinsdag 18 oktober 2022 @ 11:35 |
Klinkt als goed recept | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 oktober 2022 @ 11:45 |
Dat is het ook echt. Hij komt hier al jaren regelmatig terug. Ik heb deze ook nog, is ook lekker: http://www.chelseasmessyapron.com/slow-cooker-mexican-quinoa/ | |
AgnesGru | dinsdag 18 oktober 2022 @ 12:06 |
Thanks! Een van die twee maar opnemen in het weekmenu voor volgende week | |
B.ertha | dinsdag 18 oktober 2022 @ 12:54 |
Hier nog tips voor de ultieme Chili sin carne? | |
B.ertha | dinsdag 18 oktober 2022 @ 13:44 |
Klinkt heerlijk! Welke saus gebruik jij voor de red enchilada sauce? | |
4EverBlackEyed | dinsdag 18 oktober 2022 @ 14:14 |
Dit ziet er goed uit | |
manny | woensdag 19 oktober 2022 @ 10:03 |
sin ? | |
manny | woensdag 19 oktober 2022 @ 10:09 |
Dit is wat mij betreft waarvoor je een slowcooker hebt als het gaat om Hollandse pot. En met min of meer die ingrediënten als basis kun je flink variëren (pittiger, ander vlees, andere groente, etc). | |
Lienekien | woensdag 19 oktober 2022 @ 10:10 |
Zonder. | |
manny | woensdag 19 oktober 2022 @ 10:19 |
Ah. Er is blijkbaar een culinaire trend aan mij voorbij gegaan. Maar dit klinkt als vragen om een recept voor patatje stoofvlees zonder stoofvlees of Tomatensoep zonder tomaten. Maar goed. ik google nu even en er gaat een chili sin carne wereld voor me open. | |
Lienekien | woensdag 19 oktober 2022 @ 10:24 |
Zonder vlees is toch niet echt nieuw. | |
AgnesGru | woensdag 19 oktober 2022 @ 10:30 |
Deze, maar nog nooit in een SC gemaakt: https://chickslovefood.com/recept/chili-sin-carne/ | |
Lucky_Strike | woensdag 19 oktober 2022 @ 10:34 |
Ik maak de enchiladasaus zelf, met dit recept als basis. Ik laat de bouillon weg, dat heeft voor mij geen meerwaarde. Ik gebruik dit recept al jaren en ineens stond de bouillon tussen de ingrediënten, dat zullen ze herzien hebben. Ik maak de saus in grote hoeveelheden met tomaten uit de tuin. Vroeger vroor ik het in, tegenwoordig weck ik het. Ik heb op dit moment nog 14 potten staan voor komend jaar. Mijn slowcooker enchilada was niet heel briljant trouwens. Ik had het te lang op laten staan (foutje in mijn planning) en er geen jalapenos door gedaan. Ik had me er echt op verheugd dus ik maak hem snel nog eens. | |
manny | woensdag 19 oktober 2022 @ 10:40 |
Snap ik. En blijkbaar is het bij chili zo onlosmakelijk aan elkaar verboden dat je het erbij moet aangeven als je zonder vlees wil. | |
Lucky_Strike | woensdag 19 oktober 2022 @ 10:48 |
Wat denk je dat de 'con' in chili con carne betekent? | |
manny | woensdag 19 oktober 2022 @ 13:05 |
ik snap het en hou er over op | |
Lucky_Strike | woensdag 19 oktober 2022 @ 13:08 |
| |
Elan | woensdag 19 oktober 2022 @ 13:09 |
Welke cooker raden jullie aan? Of maakt het geen moer uit? Ik ga sowieso niet langdurig de deur uit terwijl dat ding aan staat. Dus hele ingewikkelde programmeerfuncties met timers zijn overbodig. | |
Kickinalfa | woensdag 19 oktober 2022 @ 13:17 |
Wij hebben er zo 1: https://www.amazon.nl/Rus(...)a-297563920480&psc=1 Prima apparaat, simpele timer, 2 standen en gaat automatisch naar een warmhoudt stand als de timer gereed is. Wat ik vooral een voordeel aan het apparaat vindt is dat de pan in de vaatwasser kan en ook dat je de pan ook op het vuur kan gebruiken. Legio recepten hebben eerst een stap die in een pan moet (vlees licht aanbranden, uien/knoflook licht sudderen, kruidenmix bakken etc) en het is echt een verademing dat je dat allemaal in 1 pan kan doen. Verder is de omvang van belang, met 2 personen zou je in principe kleiner kunnen. | |
B.ertha | woensdag 19 oktober 2022 @ 13:39 |
Ik ga er naar kijken | |
christmastsunami | woensdag 19 oktober 2022 @ 14:22 |
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet. En alleen hele kleine beetjes lukt goed om mee te bakken en te frituren. 150-160 graden. Maar m'n multicooker, kan wel warmer dan een gewone slowcooker, dus een eitje erin koken of gewoon groenten koken op 100 graden kan wel en is ook best goed te doen. Vaak stel ik zelf de temperatuur in en de tijd en gebruik ik al die voorgeprogrammeerde functies niet eens. Die zijn dan toch weer iets te kort of te lang. Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik toch weer zo'n multicooker kopen, dat frituren werkt eigenlijk echt niet, maar soms iets kleins aanbakken, zoals kruiden, is wel handig, dus dan moet ie instelbaar zijn zo tussen de 80 en 160 graden. Ik heb deze https://www.bosch-home.nl(...)ulticooker2/MUC11W12 Ik gebruik hem nog het meest om gewoon rijst in te koken, zoals een rijstkoker kan. Zo verbrand je rijst niet en hoef je zo min mogelijk water te gebruiken en smaakt de rijst ook nog naar rijst. En nog een tip, alle recepten houden geen rekening met dat je precies op temperatuur gaat koken. Alle recepten gaan ervan uit, dat water vedampt. En dat klopt, alleen onder de 100 graden verdampt er bijna niks, dus vaak kunnen dingen wat waterig smaken, omdat het recept ervan uit gaat dat je op hoge temperatuur kookt, maar met slowcooken, moet je wat minder vocht gebruiken dan in een recept staat. [ Bericht 11% gewijzigd door christmastsunami op 19-10-2022 14:32:31 ] | |
junkiesietze | maandag 24 oktober 2022 @ 15:15 |
Frituren in je multicooker wat een verspilling van olie, en waar laat je het na gebruik? | |
junkiesietze | zaterdag 29 oktober 2022 @ 10:46 |
Zit nu in de slowcooker | |
mschol | zaterdag 29 oktober 2022 @ 10:52 |
dit topic moet ik eens door gaan nemen, heb al tijden een slowcooker staan en heb er niks mee gedaan | |
4EverBlackEyed | zaterdag 29 oktober 2022 @ 13:07 |
Vond het een lekker recept | |
winterstorm666 | zondag 30 oktober 2022 @ 00:41 |
Dit zit nu in de Crockpot Serveren met sajoer boontjes en rijst Rendang recept 2 1 blik en 1 pak cocosmelk 1500 gram magere runderlappen 600 a 700 gram hutspotgroenten Drie verpakkingen rendang boemboe 2 soorten sambal zoet Peper en zout inwrijven in het vlees | |
LastRequest | zondag 30 oktober 2022 @ 11:15 |
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout. | |
Kaatje1 | zondag 30 oktober 2022 @ 11:36 |
Dat is goed om te weten. Volgens mij heb ik nog ergens zoutloze sojasaus en bouillonblokjes, misschien dat dat ook werkt | |
junkiesietze | maandag 31 oktober 2022 @ 08:38 |
Precies wat ik wilde zeggen! Veel te nat idd, en best zout. Wel deze keer zonder het vlees aan te bakken gewoon alles in de slowcooker gegooit, en het vlees leek malser als wanneer ik het wel aanbak. | |
tralalala | vrijdag 4 november 2022 @ 18:16 |
Oh, die wou ik ook maken. Minder sojasaus en bouillon dus, misschien 50/50 sojasaus/ketjap? | |
Lucky_Strike | vrijdag 4 november 2022 @ 18:19 |
Ik heb vandaag deze simpele vegetarische curry gemaakt. Ik heb gele currypasta gebruikt en een blikkikkererwten toegevoegd. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. | |
Kickinalfa | woensdag 9 november 2022 @ 21:42 |
Van de week gemaakt, prima te eten. Klein beetje droog dus wat meer vocht mag wel. | |
Morgane89 | donderdag 10 november 2022 @ 08:05 |
Dat ziet er heerlijk uit, maar hoe kom ik aan enchiladasaus? Ik kan alleen kruidenmix vinden bij AH en Jumbo. Hebben jullie deze zelf gemaakt of een alternatief gebruikt? | |
Kickinalfa | donderdag 10 november 2022 @ 08:08 |
Ik heb een beetje gesteggeld met fajita saus :| | |
B.ertha | donderdag 10 november 2022 @ 09:33 |
Ik ook en uiteindelijk ook één extra blik tomatenblokjes want ik vond het wat droog. Ik vond het echt heel lekker en zelfs mijn peuter smult ervan (en die lust haast niks) dus alle restjes zitten voor hem in de diepvries Hier had ik twee potjes van: | |
soapie | donderdag 10 november 2022 @ 09:53 |
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo... | |
christmastsunami | donderdag 10 november 2022 @ 09:56 |
Zilvervliesrijst vinden de meeste mensen droog, maar je kan er een heel klein beetje, echt een eetlepel ofzo. Witte rijst die plakt , er doorheen doen. (goedkope gebrokenrijst of ketan of risottorijst). Dan lijkt het meer op gewone rijst. | |
soapie | donderdag 10 november 2022 @ 10:15 |
Zoiets zal het wel worden inderdaad! | |
THEFXR | donderdag 10 november 2022 @ 13:25 |
ik zou persoonlijk, ene nemen die onder hoge druk kan werken. | |
B.ertha | donderdag 10 november 2022 @ 14:01 |
Eerlijk gezegd proef je die niet eens. Maar het biedt wel goede voedingswaarde | |
LastRequest | donderdag 10 november 2022 @ 20:50 |
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen. ▢1 15-ounce can diced fire roasted tomatoes and green chiles --> blik met tomatenblokjes en dan apart iets i.p.v. de chilipepers? Of die weggelaten ofzo? ▢4 ounces cream cheese --> Roomkaas? Of wat hebben jullie gebruikt? ▢1 cup shredded Mexican style cheese --> Cheddar? | |
Lucky_Strike | donderdag 10 november 2022 @ 21:15 |
- Een blik tomaatblokjes (in mijn geval geweckte tomaatblokjes van de bbq) met een paar fijngesneden jalapenos uit een potje. - Roomkaas - Cheddar Voor de saus zou ik inderdaad zo'n potje salsa nemen. Ik maak zelf dus wel enchiladasaus en weck dat maar zo'n potje voldoet prima als je geen voedselintoleranties hebt. | |
Lucky_Strike | donderdag 10 november 2022 @ 21:16 |
Bulgur, rijst, gierst kan vast allemaal ook. | |
Kickinalfa | donderdag 10 november 2022 @ 22:00 |
Tomaten blokjes met jalapeno s erbij. Die laatste apart los erbij want vrouw/kinderen houden niet van pittig. Voor de cream cheese gewoon roomkaas/van die Philadelphia variant De shredded cheese heb ik achterwege gelaten. | |
junkiesietze | vrijdag 11 november 2022 @ 12:51 |
Zin in iets makkelijks dit weekend, morgen deze maken denk ik: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-cooker-pulled-chicken Maar mijn ervaring met kip in de slowcooker is dat het er echt geen 6 a 7 uur in moet, eerder maar een uur of 3... | |
junkiesietze | maandag 14 november 2022 @ 09:04 |
Had veel te veel ui gebruikt met maar 2 kipfiletjes, en was de passata vergeten toe te voegen (al had het daar naar mijn idee nog natter geweest) Op een italiaanse bol was het opzich wel lekker | |
tralalala | maandag 14 november 2022 @ 16:14 |
Miljuschka's recept met 50% van de bouillon en ipv alleen sojasaus, sojasaus 1/3 en ketjap (A) 2/3 was top. Die komt vaker op tafel | |
Coolfool | dinsdag 15 november 2022 @ 12:22 |
Wij hadden onlangs dit recept via Instagram. Super makkelijk en erg lekker. In plaats van parmezaan kruimelde ik er wat feta overheen. Dat geeft net een beetje frisheid aan het gerecht. @boredoflunch Slowcooker Beef Stifado & Orzo This rich beef dish is such a perfect dinner now the colder weather is here. Not the traditional way at all but here is my way. The pasta cooks in the sauce so no need to boil anything. I use orzo but you can use penne or tagliatelle if you like. This reminds me of a spiced beef risotto of sorts, so flavoursome. Ingredients: - 400g beef 🥩 - 2 tbsp tomato purée 🍅 - 1 x onion 🧅 - 1 beef stock pot / 300ml water - 1 can chopped tomatoes 🥫 - 3 carrots 🥕 - 100ml red wine - 1 tsp mixed spice 🥄 - 1/2 tsp cinnamon 🥄 - 3 x bay leaves 🍃 - 1 tsp oregano 🌿 - 1 tsp basil 🌿 /+ fresh basil - 1 tsp parsley 🌿 - 4 garlic cloves 🧄 - Salt and pepper 🧂 - 330g of dry orzo or penne +700ml beef stock - (Optional) Parmesan or another cheese to top Method: 1. Add everything to the slowcooker with the exception of the orzo and additional stock - cook on high for 3 hours or low all day 2. Add the orzo and additional stock and cook on high for 45/50 mins until the pasta has cooked and absorbed the additional stock. Different shapes of pasta may require more stock but you can add more if required This recipe makes 4 large portions | |
junkiesietze | dinsdag 15 november 2022 @ 14:39 |
Ik haat engelse recepten, er zijn altijd dingen onduidelijk. Wat voor wortels? (winterpeen? is dan 3 niet wat veel?) mixed spice? welke kruidens zijn er dan gemixt? | |
Coolfool | woensdag 23 november 2022 @ 16:28 |
In het geval van de wortels kijk ik altijd even naar de verhoudingen in het recept. Als je denkt, dat is wat veel, dan neem je wat minder, maar dat zal het recept niet wezenlijk veranderen. Ik heb er uiteindelijk 2 flinke winterpenen in gedaan. Mixed spices is een Britse kruidenmix van piment, kaneel, nootmuskaat, foelie,gemalen kruidnagel, gember en koriander. Had ik zelf niet in huis, dus gewoon een beetje van alles er in gedaan. Was blij dat ik het wel had gemaakt want het is écht erg lekker | |
soapie | zaterdag 26 november 2022 @ 11:26 |
Als ik zo'n hele waslijst aan kruiden zie dan haak ik al af.... | |
LastRequest | zondag 27 november 2022 @ 20:36 |
Leuk, dank voor het delen! Heb je de orzo er inderdaad volgens recept op dat moment in gedaan? | |
AgnesGru | zondag 27 november 2022 @ 20:52 |
Heb liever aantallen bij groenten dan cups, dat vind ik zo waardeloos. | |
Kickinalfa | zondag 27 november 2022 @ 21:35 |
Klinkt niet super enthousiast? Hier meer eens een soep op deze herfstdag https://eenbeetjebeter.be(...)soep-uit-slowcooker/ | |
Sorella | maandag 28 november 2022 @ 08:16 |
Lijkt me een lekkere soep mare die zachte uien zijn dat de witte uien hier in nederland ? | |
junkiesietze | maandag 28 november 2022 @ 10:13 |
Ik vind pulled chicken beetje te simpel, lekker op een broodje maar daar houd het ook wel mee op. | |
junkiesietze | maandag 28 november 2022 @ 10:15 |
en wat zijn ajuinen? | |
Lienekien | maandag 28 november 2022 @ 10:19 |
Uien. | |
Coolfool | maandag 28 november 2022 @ 10:57 |
Ja, wel even goed in de gaten gehouden of het niet te gaar werd, maar het prima! | |
Kickinalfa | maandag 28 november 2022 @ 16:40 |
Ik gebruik gewoon witte uien ja. | |
junkiesietze | vrijdag 9 december 2022 @ 14:42 |
https://www.ah.nl/allerha(...)ee-uit-de-slowcooker morgen deze maken | |
junkiesietze | vrijdag 9 december 2022 @ 17:13 |
Runderlappen overal uitverkocht :/ Wtf is this shit | |
Kaatje1 | vrijdag 9 december 2022 @ 17:17 |
Bij een turkse winkel proberen? | |
winterstorm666 | dinsdag 20 december 2022 @ 21:32 |
een eenvoudige maar super lekkere pulled chicken. 150 mililiter kippenbouillon 8 lepels bbq saus 4 eetlepels ketjap 4 tenen knoflook uitgeperst 2 kleine uien versnippert. 800 gram kipfilet. 4 uur op low 30 min op high | |
Kickinalfa | zaterdag 14 januari 2023 @ 09:47 |
Iemand toevallig een keer een brisket gemaakt? Stond eigenlijk gepland voor de bbq, maar het regent al weken. | |
4EverBlackEyed | zaterdag 14 januari 2023 @ 11:42 |
Ik ga vandaag kippensoep met de slowcooker maken. Ben erg benieuwd | |
Mubassie | zaterdag 14 januari 2023 @ 16:38 |
Ik heb dat ooit gedaan in de slowcooker. Voordeel van de bbq is dat je er een kernthermometer in kan steken, wat bij een slowcooker al veel lastiger is. Bij mij ging dat niet, of je moet zo'n bluetooth ding hebben. Als je de keus hebt, dan altijd bbq | |
Sjeen | zaterdag 14 januari 2023 @ 17:09 |
Ik morgen | |
AgnesGru | zaterdag 14 januari 2023 @ 17:10 |
Ik ga morgen erwtensoep maken in de slowcooker | |
Kickinalfa | zaterdag 14 januari 2023 @ 21:42 |
Dit kan alle kanten op gaan | |
AgnesGru | zaterdag 14 januari 2023 @ 22:46 |
Heb het wel vaker in de sc gemaakt, altijd goed gegaan. | |
Kaatje1 | zaterdag 14 januari 2023 @ 22:48 |
Dat doe ik ook nooit meer | |
Kickinalfa | zondag 15 januari 2023 @ 19:45 |
Brisket gemaakt, opzich prima te eten. Niet echt super bijzonder alleen, maar dat is meer omdat het gewoon langzaam garen is en dat is het. Soms weleens benieuwd of een snelkookpan of een Dutch oven beter resultaat geeft. | |
Sorella | zondag 15 januari 2023 @ 20:14 |
Weer eens spareribs met behulp van de slowcooker gemaakt, was lekker | |
4EverBlackEyed | maandag 16 januari 2023 @ 17:45 |
Doe je ze dan daarna nog onder de grill of gewoon zo uit de slowcooker? | |
Sorella | maandag 16 januari 2023 @ 18:15 |
Ik heb ze deze keer onder de gril gedaan maar zo uit de slowcooker is ook lekker. | |
junkiesietze | maandag 23 januari 2023 @ 09:38 |
https://gezinoverdekook.n(...)te-slowcooker-fudge/ deze gemaakt, gewoon chewy chocolade geworden, wel lekker en goed gelukt, maar 400gr chocolade was best veel, heb nu fucking veel fudge. volgende keer wil ik deze maken: https://bakken.nl/recept/pindakaas-chocolade-fudge-met-zeezout Ben gek op reeses, dus dat moet een goeie zijn | |
junkiesietze | dinsdag 24 januari 2023 @ 11:24 |
Als ik dus https://bakken.nl/recept/pindakaas-chocolade-fudge-met-zeezout ga maken, en de spritsen vervang voor bastogne koek, das toch een top idee? en iemand tips hoe ik pindakaas en poedersuiker meng? pindakaas beetje opwarmen? ik heb geen kitchenaid machine ofzo | |
Jan_Onderwater | dinsdag 7 februari 2023 @ 10:31 |
Dat zal vast lekker zijn, maar met fudge heeft het weinig te maken. | |
Morgane89 | vrijdag 17 februari 2023 @ 12:21 |
Weet iemand of alcohol volledig verdampt in een slowcooker? Ik lees online erg tegenstrijdige berichten en ben benieuwd hoe dit zit omdat mijn zoontje steeds vaker met de pot mee-eet. | |
Kaatje1 | vrijdag 17 februari 2023 @ 12:51 |
Ik gebruik voor de zekerheid dan geen alcohol. Wat wil je maken? | |
Morgane89 | vrijdag 17 februari 2023 @ 13:39 |
Niks specifieks, meestal maak ik stoofvlees of een groentestoof in de slowcooker. | |
Kaatje1 | vrijdag 17 februari 2023 @ 13:41 |
Ik gebruik dan meestal extra bouillon, soms (voor het zuur) balsamico azijn (weinig) en bij stoofpeertjes ipv port zwarte bessen sap | |
Morgane89 | vrijdag 17 februari 2023 @ 16:23 |
Dank je, dat klinkt als een goed alternatief | |
Glider76 | dinsdag 21 februari 2023 @ 13:25 |
laatste dagen mij eens in gaan lezen in deze slowcooker hype. Voornamelijk omdat afgelopen week een belgisch stoofpotje een beetje verknalt is door achteraf goed te voorkomen fouten. Vlees aanbraden en daarna koud bier erover heen, en teveel laten koken, denkende dat het dan juist malser wordt. Ik werk met een gietijzeren braadpan op inductie dus op zich best goed te regelen. Maar zo'n slowcooker is eigenlijk nog nauwkeuriger in het vasthouden van een consante temperatuur. Dus meer succes met stoofpotjes en geen omkijken naar. Maar dan gan je eens op coolbue kijken en natuurlijk zijn er dan tientallen slowcookers te koop, en allemaal hebben ze best wel goede reviews. Ik kook voor 1 a 2 personen, maar maak graag grotere porties om in te vriezen. 4.7 liter zou een mooie maat zijn maar die lijken allemaal uitverkocht te zijn. Kan ik dan beter een kleinere of een grotere nemen? en keramische binnenpan of metalen pan? Vaatwasser bestending hoeft niet perse, even met de hand afwassen is net zo makkelijk. Iemand nog een paar tips? En was je zelf eerst ook sceptisch maar blijkt het nu juist fantastich te zijn? | |
junkiesietze | dinsdag 21 februari 2023 @ 13:36 |
https://www.bol.com/nl/nl(...)00000086578977/?s2a= Ik heb zelf deze, met stenen binnenpan, mn moeder heeft er een van hetzelfde merk maar dan met een metalen pan. Smaak verschil is er niet, ik vind mijne alleen fijner want het voelt wat degelijker. beide even makkelijk schoon te maken. Ik ben groot fan van vaatwassers maar dit is het enige wat ik daar express niet in doe. Was eerst ook sceptisch, maar je gerecht mislukt eigenlijk nooit, en het smaakt alsof het door oma gemaakt is. Vind het nu juist leuk om nieuwe dingen te proberen, en voordeel van de slowcooker is dat je alleen maar de ingredienten in de pan hoeft te gooien en je kan een paar uur wat voor jezelf doen | |
bloodymary1 | woensdag 22 februari 2023 @ 16:18 |
Ik heb er ook een! Een Crock Pot. Even goed in verdiepen en dan allemaal lekkere dingen maken. En eten. | |
winterstorm666 | vrijdag 3 maart 2023 @ 23:58 |
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/ Deze gisteren gemaakt! heerlijk! En ik had nog stoofvlees over. Die heb ik met tomaat, tomatenblokjes, rode wijn. Laurier, runderbouillon, spekjes en uitjes, Italiaanse kruiden en Cajunkruiden Worchestershire en Rozemarijn opgezet. Ook niet slecht. | |
junkiesietze | zaterdag 4 maart 2023 @ 13:35 |
Was die niet veel te nat? Bij mij staat deze nu weer te pruttelen: https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/ | |
winterstorm666 | zaterdag 4 maart 2023 @ 21:40 |
beetje inkoken kan. of met aardappels of rijst mengen in ieder geval lekker! | |
Notorious_Roy | vrijdag 17 maart 2023 @ 10:40 |
Hallo Kan ik kipsate maken in de slowcooker? Gewoon kippendijen in een laag satesaus erin mieteren? | |
Lucky_Strike | vrijdag 17 maart 2023 @ 11:20 |
Je kunt vast wel kip in pindasaus maken in de slowcooker. Saté wordt het als je het grilt. | |
Notorious_Roy | vrijdag 17 maart 2023 @ 13:59 |
Ja okay. Maar je snapt wat ik bedoel hoop ik? | |
LastRequest | vrijdag 17 maart 2023 @ 14:22 |
https://ashleywillems.nl/pindakip-uit-de-slowcooker-super-lekker/ dit lijkt er misschien wel op, vond dit wel lekker. Maar blijven geen grote brokken kip, zeg maar, op deze manier. |