Had veel te veel ui gebruikt met maar 2 kipfiletjes, en was de passata vergeten toe te voegenquote:Op vrijdag 11 november 2022 12:51 schreef junkiesietze het volgende:
Zin in iets makkelijks dit weekend, morgen deze maken denk ik:
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-cooker-pulled-chicken
Maar mijn ervaring met kip in de slowcooker is dat het er echt geen 6 a 7 uur in moet, eerder maar een uur of 3...
Ik haat engelse recepten, er zijn altijd dingen onduidelijk.quote:Op dinsdag 15 november 2022 12:22 schreef Coolfool het volgende:
Wij hadden onlangs dit recept via Instagram. Super makkelijk en erg lekker. In plaats van parmezaan kruimelde ik er wat feta overheen. Dat geeft net een beetje frisheid aan het gerecht.
@:boredoflunch
Slowcooker Beef Stifado & Orzo
This rich beef dish is such a perfect dinner now the colder weather is here. Not the traditional way at all but here is my way. The pasta cooks in the sauce so no need to boil anything. I use orzo but you can use penne or tagliatelle if you like. This reminds me of a spiced beef risotto of sorts, so flavoursome.
Ingredients:
- 400g beef 🥩
- 2 tbsp tomato purée 🍅
- 1 x onion 🧅
- 1 beef stock pot / 300ml water
- 1 can chopped tomatoes 🥫
- 3 carrots 🥕
- 100ml red wine
- 1 tsp mixed spice 🥄
- 1/2 tsp cinnamon 🥄
- 3 x bay leaves 🍃
- 1 tsp oregano 🌿
- 1 tsp basil 🌿 /+ fresh basil
- 1 tsp parsley 🌿
- 4 garlic cloves 🧄
- Salt and pepper 🧂
- 330g of dry orzo or penne +700ml beef stock
- (Optional) Parmesan or another cheese to top
Method:
1. Add everything to the slowcooker with the exception of the orzo and additional stock - cook on high for 3 hours or low all day
2. Add the orzo and additional stock and cook on high for 45/50 mins until the pasta has cooked and absorbed the additional stock. Different shapes of pasta may require more stock but you can add more if required
This recipe makes 4 large portions
In het geval van de wortels kijk ik altijd even naar de verhoudingen in het recept. Als je denkt, dat is wat veel, dan neem je wat minder, maar dat zal het recept niet wezenlijk veranderen. Ik heb er uiteindelijk 2 flinke winterpenen in gedaan.quote:Op dinsdag 15 november 2022 14:39 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Ik haat engelse recepten, er zijn altijd dingen onduidelijk.
Wat voor wortels? (winterpeen? is dan 3 niet wat veel?)
mixed spice? welke kruidens zijn er dan gemixt?
Leuk, dank voor het delen! Heb je de orzo er inderdaad volgens recept op dat moment in gedaan?quote:Op woensdag 23 november 2022 16:28 schreef Coolfool het volgende:
[..]
In het geval van de wortels kijk ik altijd even naar de verhoudingen in het recept. Als je denkt, dat is wat veel, dan neem je wat minder, maar dat zal het recept niet wezenlijk veranderen. Ik heb er uiteindelijk 2 flinke winterpenen in gedaan.
Mixed spices is een Britse kruidenmix van piment, kaneel, nootmuskaat, foelie,gemalen kruidnagel, gember en koriander. Had ik zelf niet in huis, dus gewoon een beetje van alles er in gedaan.
Was blij dat ik het wel had gemaakt want het is écht erg lekker
Heb liever aantallen bij groenten dan cups, dat vind ik zo waardeloos.quote:Op dinsdag 15 november 2022 14:39 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Ik haat engelse recepten, er zijn altijd dingen onduidelijk.
Wat voor wortels? (winterpeen? is dan 3 niet wat veel?)
mixed spice? welke kruidens zijn er dan gemixt?
Klinkt niet super enthousiast?quote:Op maandag 14 november 2022 09:04 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Had veel te veel ui gebruikt met maar 2 kipfiletjes, en was de passata vergeten toe te voegen(al had het daar naar mijn idee nog natter geweest)
Op een italiaanse bol was het opzich wel lekker
Ik vind pulled chicken beetje te simpel, lekker op een broodje maar daar houd het ook wel mee op.quote:Op zondag 27 november 2022 21:35 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Klinkt niet super enthousiast?
Hier meer eens een soep op deze herfstdag
https://eenbeetjebeter.be(...)soep-uit-slowcooker/
en wat zijn ajuinen?quote:Op maandag 28 november 2022 08:16 schreef Sorella het volgende:
Lijkt me een lekkere soep mare die zachte uien zijn dat de witte uien hier in nederland ?
Ja, wel even goed in de gaten gehouden of het niet te gaar werd, maar het prima!quote:Op zondag 27 november 2022 20:36 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Leuk, dank voor het delen! Heb je de orzo er inderdaad volgens recept op dat moment in gedaan?
Ik gebruik gewoon witte uien ja.quote:Op maandag 28 november 2022 08:16 schreef Sorella het volgende:
Lijkt me een lekkere soep mare die zachte uien zijn dat de witte uien hier in nederland ?
Runderlappen overal uitverkocht :/quote:Op vrijdag 9 december 2022 14:42 schreef junkiesietze het volgende:
https://www.ah.nl/allerha(...)ee-uit-de-slowcooker
morgen deze maken
Bij een turkse winkel proberen?quote:Op vrijdag 9 december 2022 17:13 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Runderlappen overal uitverkocht :/
Wtf is this shit
Ik heb dat ooit gedaan in de slowcooker. Voordeel van de bbq is dat je er een kernthermometer in kan steken, wat bij een slowcooker al veel lastiger is. Bij mij ging dat niet, of je moet zo'n bluetooth ding hebben.quote:Op zaterdag 14 januari 2023 09:47 schreef Kickinalfa het volgende:
Iemand toevallig een keer een brisket gemaakt?
Stond eigenlijk gepland voor de bbq, maar het regent al weken.
Ik morgenquote:Op zaterdag 14 januari 2023 11:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik ga vandaag kippensoep met de slowcooker maken.
Ben erg benieuwd
Dit kan alle kanten op gaanquote:Op zaterdag 14 januari 2023 17:10 schreef AgnesGru het volgende:
Ik ga morgen erwtensoep maken in de slowcooker
Heb het wel vaker in de sc gemaakt, altijd goed gegaan.quote:
Doe je ze dan daarna nog onder de grill of gewoon zo uit de slowcooker?quote:Op zondag 15 januari 2023 20:14 schreef Sorella het volgende:
Weer eens spareribs met behulp van de slowcooker gemaakt, was lekker
Ik heb ze deze keer onder de gril gedaan maar zo uit de slowcooker is ook lekker.quote:Op maandag 16 januari 2023 17:45 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Doe je ze dan daarna nog onder de grill of gewoon zo uit de slowcooker?
Dat zal vast lekker zijn, maar met fudge heeft het weinig te maken.quote:Op dinsdag 24 januari 2023 11:24 schreef junkiesietze het volgende:
Als ik dus https://bakken.nl/recept/pindakaas-chocolade-fudge-met-zeezout ga maken, en de spritsen vervang voor bastogne koek, das toch een top idee?
en iemand tips hoe ik pindakaas en poedersuiker meng? pindakaas beetje opwarmen? ik heb geen kitchenaid machine ofzo
Ik gebruik voor de zekerheid dan geen alcohol. Wat wil je maken?quote:Op vrijdag 17 februari 2023 12:21 schreef Morgane89 het volgende:
Weet iemand of alcohol volledig verdampt in een slowcooker? Ik lees online erg tegenstrijdige berichten en ben benieuwd hoe dit zit omdat mijn zoontje steeds vaker met de pot mee-eet.
Niks specifieks, meestal maak ik stoofvlees of een groentestoof in de slowcooker.quote:Op vrijdag 17 februari 2023 12:51 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik gebruik voor de zekerheid dan geen alcohol. Wat wil je maken?
Ik gebruik dan meestal extra bouillon, soms (voor het zuur) balsamico azijn (weinig) en bij stoofpeertjes ipv port zwarte bessen sapquote:Op vrijdag 17 februari 2023 13:39 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
Niks specifieks, meestal maak ik stoofvlees of een groentestoof in de slowcooker.
Dank je, dat klinkt als een goed alternatiefquote:Op vrijdag 17 februari 2023 13:41 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik gebruik dan meestal extra bouillon, soms (voor het zuur) balsamico azijn (weinig) en bij stoofpeertjes ipv port zwarte bessen sap
https://www.bol.com/nl/nl(...)00000086578977/?s2a=quote:Op dinsdag 21 februari 2023 13:25 schreef Glider76 het volgende:
laatste dagen mij eens in gaan lezen in deze slowcooker hype. Voornamelijk omdat afgelopen week een belgisch stoofpotje een beetje verknalt is door achteraf goed te voorkomen fouten. Vlees aanbraden en daarna koud bier erover heen, en teveel laten koken, denkende dat het dan juist malser wordt.
Ik werk met een gietijzeren braadpan op inductie dus op zich best goed te regelen.
Maar zo'n slowcooker is eigenlijk nog nauwkeuriger in het vasthouden van een consante temperatuur. Dus meer succes met stoofpotjes en geen omkijken naar.
Maar dan gan je eens op coolbue kijken en natuurlijk zijn er dan tientallen slowcookers te koop, en allemaal hebben ze best wel goede reviews.
Ik kook voor 1 a 2 personen, maar maak graag grotere porties om in te vriezen.
4.7 liter zou een mooie maat zijn maar die lijken allemaal uitverkocht te zijn. Kan ik dan beter een kleinere of een grotere nemen?
en keramische binnenpan of metalen pan? Vaatwasser bestending hoeft niet perse, even met de hand afwassen is net zo makkelijk.
Iemand nog een paar tips? En was je zelf eerst ook sceptisch maar blijkt het nu juist fantastich te zijn?
Was die niet veel te nat?quote:Op vrijdag 3 maart 2023 23:58 schreef winterstorm666 het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Deze gisteren gemaakt! heerlijk!
En ik had nog stoofvlees over.
Die heb ik met tomaat, tomatenblokjes, rode wijn. Laurier, runderbouillon, spekjes en uitjes, Italiaanse kruiden en Cajunkruiden Worchestershire en Rozemarijn opgezet. Ook niet slecht.
beetje inkoken kan. of met aardappels of rijst mengenquote:Op zaterdag 4 maart 2023 13:35 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Was die niet veel te nat?
Bij mij staat deze nu weer te pruttelen: https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/
Je kunt vast wel kip in pindasaus maken in de slowcooker. Saté wordt het als je het grilt.quote:Op vrijdag 17 maart 2023 10:40 schreef Notorious_Roy het volgende:
Hallo
Kan ik kipsate maken in de slowcooker? Gewoon kippendijen in een laag satesaus erin mieteren?
Ja okay. Maar je snapt wat ik bedoel hoop ik?quote:Op vrijdag 17 maart 2023 11:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je kunt vast wel kip in pindasaus maken in de slowcooker. Saté wordt het als je het grilt.
https://ashleywillems.nl/pindakip-uit-de-slowcooker-super-lekker/ dit lijkt er misschien wel op, vond dit wel lekker. Maar blijven geen grote brokken kip, zeg maar, op deze manier.quote:Op vrijdag 17 maart 2023 10:40 schreef Notorious_Roy het volgende:
Hallo
Kan ik kipsate maken in de slowcooker? Gewoon kippendijen in een laag satesaus erin mieteren?
Dit recept heeft chatgpt voorgesteld om te maken, steekwoorden: soul food kippedijen niet pittig.quote:Hier is een heerlijk recept voor soul food met kippedijen voor in de slowcooker. Dit gerecht is niet pittig, maar wel vol smaak!
Soul Food Kippedijen in de Slowcooker
Ingrediënten:
6 kippedijen (zonder bot, zonder vel)
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 kop kippenbouillon
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel mosterd (bij voorkeur Dijon)
2 eetlepels appelciderazijn
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
Zout en peper naar smaak
4 grote aardappelen, in blokjes gesneden
2 wortels, in schijfjes gesneden
1 kopje maïskorrels (optioneel, voor extra smaak)
Bereiding:
Bereid de slowcooker voor: Vet de binnenkant van de slowcooker in met wat olie of gebruik een slowcooker-liner.
Maak de saus: Meng in een kom de kippenbouillon, bruine suiker, mosterd, appelciderazijn, gedroogde tijm en rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper.
Bereid de groenten: Leg de gesneden aardappelen, wortels en (optionele) maïskorrels op de bodem van de slowcooker.
Kip toevoegen: Leg de kippedijen bovenop de groenten in de slowcooker.
Voeg de saus toe: Giet het sausmengsel over de kip en groenten. Bestrooi de ui en geperste knoflook eroverheen.
Koken: Zet de slowcooker op laag en laat het 6-7 uur koken, of tot de kip heerlijk gaar en mals is. Je kunt ook op de hoge stand koken voor 3-4 uur, maar voor het beste resultaat is de lage stand ideaal.
Serveren: Haal de kippedijen uit de slowcooker en serveer ze samen met de groenten en het jus dat zich heeft gevormd.
Slowcooker invettenquote:Op donderdag 23 januari 2025 08:34 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Dit recept heeft chatgpt voorgesteld om te maken, steekwoorden: soul food kippedijen niet pittig.
Gaat dit lekker worden? ik vraag me vooral af of die bruine suiker er wel in hoort/kan?
Deze gebruik ik ook als basis. Gisteravond nog gemaakt, maar dan met sukade lappen(was in de aanbieding). Wortel heb ik weggelaten, in plaats van daarvan heb ik paprika, Champions en een schep sambal toegevoegd. En ik gebruik minder soja saus en vervang dat door ketjap, anders kan hij best wel zout worden (50ml soja/50ml ketjap) Vanavond proberen maar rook iig erg lekker!quote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
Wij hadden laatst ook een slowcookgerecht gemaakt met sukadelappen en hoewel de smaak goed was, vond ik het niet supermals.quote:Op donderdag 23 januari 2025 14:58 schreef __Fokker__ het volgende:
[..]
Deze gebruik ik ook als basis. Gisteravond nog gemaakt, maar dan met sukade lappen(was in de aanbieding). Wortel heb ik weggelaten, in plaats van daarvan heb ik paprika, Champions en een schep sambal toegevoegd. En ik gebruik minder soja saus en vervang dat door ketjap, anders kan hij best wel zout worden (50ml soja/50ml ketjap) Vanavond proberen maar rook iig erg lekker!
Ik bak van te voren wel alles aan, vind ik een stuk lekkerder.
Peper, zout, aanbakken. Dit is voor de eerste keer met sukadelappen(normaal riplappen) dus ik moet nog kijken of hij echt mals is. Wel superlang laten stoven (12u) want ik had begrepen dat bij sukadelappen hoe langer hoe zachter geld, we gaan het zienquote:Op donderdag 23 januari 2025 15:19 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Wij hadden laatst ook een slowcookgerecht gemaakt met sukadelappen en hoewel de smaak goed was, vond ik het niet supermals.
Doe jij nog wat met het vlees voordat het de slowcooker in gaat
Laat maar weten of ze een beetje lukken. Wij hebben ze er denk ik een uur of 6 in laten zitten. Langer zou dus al kunnen helpen. Thnx.quote:Op donderdag 23 januari 2025 15:41 schreef __Fokker__ het volgende:
[..]
Peper, zout, aanbakken. Dit is voor de eerste keer met sukadelappen(normaal riplappen) dus ik moet nog kijken of hij echt mals is. Wel superlang laten stoven (12u) want ik had begrepen dat bij sukadelappen hoe langer hoe zachter geld, we gaan het zien
6 uur is inderdaad niet lang genoeg tenzij het hele dunne lapjes zijn. Ik begin bij ca 8 uurquote:Op donderdag 23 januari 2025 16:20 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Laat maar weten of ze een beetje lukken. Wij hebben ze er denk ik een uur of 6 in laten zitten. Langer zou dus al kunnen helpen. Thnx.
Is helemaal goed gelukt. Het heeft alleen wel een hele andere struktuur als riblappen, je krijgt het welbekende draadjesvlees. Het aangepaste recept is erg lekker en ook voldoende voor 2-3 dagen etenquote:Op donderdag 23 januari 2025 16:20 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Laat maar weten of ze een beetje lukken. Wij hebben ze er denk ik een uur of 6 in laten zitten. Langer zou dus al kunnen helpen. Thnx.
Had het 6uur op LOW gedaan, kip was prima mals, maar de smaak overall, mwah, ik denk niet dat ik het nog een keer ga maken, volgende keer gewoon weer runderstoof maken, 100x lekkerder.quote:Op donderdag 23 januari 2025 14:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Geen soulfood zonder suiker, dat hoort er zeker in. Dit lijkt me wel een op Amerikaanse kippen gebaseerd recept. Als je Nederlandse kip 7 uur in de slowcooker doet, wordt het gortdroog.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |