Ik zou even opzoeken hoe het zit met ontdooien in de slowcooker. Lees regelmatig dat dat geen goed idee is, maar geen flauw idee meer waarom.quote:Op zondag 19 december 2021 20:14 schreef B.ertha het volgende:
Ik maak voor de kerst het voorafje: Franse uiensoep. En omdat ik pas twee uur voordat de gasten komen zelf thuiskom, maak ik die vooraf en gooi ik hem in de vriezer. Dan kan ik hem op de dag zelf ook mooi weer ontdooien in de slowcooker en is de magnetron/oven vrij voor het hoofdgerecht en heb ik er geen omkijken naar
Omdat het langzaam gaat, met temperaturen waarbij bacteriën te goed gedijen.quote:Op zondag 19 december 2021 20:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zou even opzoeken hoe het zit met ontdooien in de slowcooker. Lees regelmatig dat dat geen goed idee is, maar geen flauw idee meer waarom.
Dank! Het snel afkoelen wist ik en ook waarom (en zure erwtensoep is niet lekker) maar het werkt dus ook de andere kant op om dezelfde redenen dus.quote:Op zondag 19 december 2021 20:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Omdat het langzaam gaat, met temperaturen waarbij bacteriën te goed gedijen.
Daarom is het devies bij afkoelen: snel doen, bijv. door je pan in een bak koud water (met ijs) te zetten. En bij ontdooien/opwarmen: (langzaam) ontdooien in de koelkast (temperatuur is te laag voor snelle bacteriegroei) en daarna vlot opwarmen op het vuur.
High is niet dat de temperatuur hoger is, maar sneller warm. Dus dan krijg je ook het bacterie probleem lijkt me.quote:Op zondag 19 december 2021 21:47 schreef B.ertha het volgende:
Ik zou het idd ontdooien in de koelkast en dan alleen opwarmen op high
Maar mag dat dan ook niet?
Als het al ontdooit is, is het toch in dezelfde staat als alles dat je in de slowcooker doet?quote:Op zondag 19 december 2021 22:09 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
High is niet dat de temperatuur hoger is, maar sneller warm. Dus dan krijg je ook het bacterie probleem lijkt me.
Het gaat volgens mij om het te langzaam opwarmenquote:Op maandag 20 december 2021 09:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als het al ontdooit is, is het toch in dezelfde staat als alles dat je in de slowcooker doet?
Dan zou je toch niets in de slowcooker kunnen doenquote:Op maandag 20 december 2021 09:21 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Het gaat volgens mij om het te langzaam opwarmen
Jawel want dan gaar je. Ik weet het ook niet precies, maar in de diverse SC kookboeken staat dat het ding niet geschikt is om afgekoeld voedsel op te warmen.quote:Op maandag 20 december 2021 09:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dan zou je toch niets in de slowcooker kunnen doen
Welk recept gebruik je?quote:Op maandag 3 januari 2022 14:18 schreef junkiesietze het volgende:
Zaterdag weer lekker Vadouvan gemaakt
Zo simpel! als je maar een hoop kip gebruikt!
quote:Voor 4 tot 6 personen:
1 ruime kilo rundersukade of ribrunderlappen
400 ml water (ongeveer)
400 ml (gele) natuurazijn (ongeveer)
10 laurierblaadjes
10 jeneverbessen
10 kruidnagels
3 uien, in halve ringen
3 flinke eetlepels appel/perenstroop
3 flinke eetlepels bruine basterdsuiker + eventueel extra
1 kleine eetlepel speculaaskruiden (of koekkruiden)
5 plakken ontbijtkoek, verkruimeld + eventueel extra
Wat een vreemde ingredienten, waar smaakt dit naar? kan me er niks bij voorstellen.quote:Op dinsdag 4 januari 2022 11:47 schreef christmastsunami het volgende:
Ik had laatst Zuurvleish weer in de slowcooker gemaakt.
https://www.culy.nl/recepten/limburgs-zuurvlees-zoervleisj/
Ik deed 12 uur op 80 graden. 80 graden is tricky hoor, dat is echt heeeeelll slow cooken. Volgende keer wordt het 85 graden, 12 uur is wel heel erg lang, maar het (niet zo heel goede kwaliteit riblap )vlees had het nodig.
En bewaren in bakjes voor in de vriezer
[..]
Het smaakt naar limburgs stoofvleesl. Zoet draadjes vlees. Wat ze daar met patat-frites eten.quote:Op dinsdag 4 januari 2022 12:14 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Wat een vreemde ingredienten, waar smaakt dit naar? kan me er niks bij voorstellen.
Klinkt goed, gaat op het lijstje om eens te proberen! Thnx!quote:Op dinsdag 4 januari 2022 12:12 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
https://ashleywillems.nl/kip-vadouvan-slowcooker/
wat doe je er dan 's ochtends mee? zo de koelkast in en 's avonds weer opwarmen?quote:Op dinsdag 4 januari 2022 09:10 schreef PdeHoog het volgende:
Gisteravond een boeuf bourguignon voorbereid en in de slowcooker gedaan. Vannacht 10 uur laten pruttelen. Vanmorgen echt supermals vlees Dat wordt lekker vanavond
In dit geval: afkoelen en 's avonds weer een uurtje laten pruttelen maar dan op het vuur met aardappelen erbij Was een perfect eenpansgerechtquote:Op woensdag 5 januari 2022 13:01 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
wat doe je er dan 's ochtends mee? zo de koelkast in en 's avonds weer opwarmen?
Staat te pruttelenquote:Op dinsdag 4 januari 2022 12:12 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
https://ashleywillems.nl/kip-vadouvan-slowcooker/
Zout vergeten?quote:Op zaterdag 8 januari 2022 13:58 schreef Dotteke het volgende:
IK heb een multicooker maar ik krijg het eten er niet lekker in
Maak ik hachee of een stoofpotje, zoals ik hem altijd maakte, dan zit er nu totaal geen smaak aan.
Iemand een idee hoe dat komt?
quote:Meng 1/5 yoghurt met het citroensap, de helft van de garam masala en het zout voor de marinade. Laat de kip hierin 1 uur marineren in de koelkast.
2
Verhit in een koekenpan olijfolie en fruit hierin de ui kort aan. Voeg knoflook, kaneel, paprikapoeder en de rest van de garam masala toe en bak even mee. Doe nu de kip met de marinade bij de uien en bak 3 minuten mee.
3
Zodra de kip aangebakken is, kunnen de boontjes en de blokjes tomaat in de pan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen. Roer er op het laatst de rest van de yoghurt en de boter doorheen en warm ze kort mee.
4
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Serveer de Indian butter chicken met rijst en garneer met koriander en cashewnoten.
Zo gaat het dus op het plaatje mis, de boontjes zijn te gaar!quote:250 gr Griekse Yoghurt
½ citroen (sap)
2 el garam masala
½ tl zout
400 gr kippendijfilets (in reepjes)
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
¼ tl kaneel
1 tl paprikapoeder
500 gr sperziebonen, in stukjes
800 gr tomatenblokjes uit blik
50 gr roomboter
10 gr koriander
300 gr basmatirijst
60 gr cashewnoten
Nee geen zout vergeten, niets vergetenquote:Op zaterdag 8 januari 2022 14:06 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Zout vergeten?
Nee ff serieus, het zou juist beter moeten smaken. Hoe lang?,Bij welke Temperatuur? Is de klep dicht?, zelfde ingredienten?
Beste Dotteke, zo weten niks.
Ik denk dat je nu teveel water gebruikt, je hebt bijna niets aan water nodig voor het bereiden onder de 100graden.quote:Op zaterdag 8 januari 2022 14:19 schreef Dotteke het volgende:
[..]
Nee geen zout vergeten, niets vergeten
Heb het op verschillende manier geprobeerd
Gebruik zelf bij hachee zo zakje kruiden en extra laurier
Bij stoofpotje
Runderbouillon
Uien
Flesje trippelbier
Laurierblaadjes
Kruidnagels
Peper
Zout
Heb hem op slowcooken en op stoven en op sudderen gehad op drie manier en allemaal smaakloos
Vlees gekruid toen aangebakken in roomboterquote:Op zaterdag 8 januari 2022 14:25 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik denk dat je nu teveel water gebruikt, je hebt bijna niets aan water nodig voor het bereiden onder de 100graden.
Dat gaat vaak fout met het slowcooken, de gewone recepten zijn zo dat er veel water gaat verdampen. Met zo'n cooker apparaat heb je veel minder water nodig dan bij een pan op vuur.
Maar wel bier, en bier bestaat grotendeels uit water, wat voorheen meer verdampte. Minder bier gebruiken dus.quote:Op zaterdag 8 januari 2022 14:27 schreef Dotteke het volgende:
[..]
Vlees gekruid toen aangebakken in roomboter
Groenten er bij en bier
Geen druppel water er bij gedaan
Ik zal het eens proberen. Het is zo jammer heb steeds alles weggekukkeld.quote:Op zaterdag 8 januari 2022 14:38 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Maar wel bier, en bier bestaat grotendeels uit water, wat voorheen meer verdampte. Minder bier gebruiken dus.
Veel minder, als je gaat slowcooken, gebruik je zo weinig mogelijk vocht, veel minder dan in een pan. Het vlees in een slowcook moet wat minder 'onder' staan, door de dampen en de gesloten cooker, wordt het vlees dan nog steeds gaar. In een pan moet het vlees onderstaan. Bij het slowcooken zo min mogelijk extra vocht toevoegen.
Een van de redenen dat ik zo'n apparaat fijn vind, is door de veiligheid. Natuurlijk kan het 8 uur op een klein vuurtje of oven. Maar dat het constant dan 8 uur op 80 graden op iets van of met vuur staat, electrische oven die op 80 graden kan daargelaten, vind ik altijd een heel klein beetje spannend en moet ik af en toe kijken of alles nog goed gaat.quote:Op zondag 9 januari 2022 18:53 schreef Tengano het volgende:
Ik moet binnenkort weer tomatensoep gaan maken want die is helaas helemaal op nu. Ik maak dat altijd in grote hoeveelheden, 12 tot 15 liter bijvoorbeeld en vries het dan in. Ben dan toch nog een behoorlijke tijd bezig en zou dat slowcookprincipe wel eens willen proberen, dat scheelt me toch wel tijd vermoed ik. Ik denk alleen niet dat zulke hoeveelheden in zo'n slowcooker passen.
Maar ik heb even opgezocht wat dat slowcooken nou eigenlijk inhoudt qua temperatuur, want meer is het niet. En dan blijkt dus dat je 'kookt' op 80 of op 90 graden. Dus ik kan net zo goed een hele grote pan in een soort hooikist zetten met een electrisch plaatje er onder en de temperatuur regelen met een thermostaatje. Zijn er mensen die met zoiets al ervaring hebben?
Bovendien is koken in een hooikist een stuk efficienter qua energieverbruik dan stoken op een gasfornuis.
Tja het punt is ook wel een beetje dat ik al zoveel (grote) pannen heb naast allerlei andere keukenonbenodigdhedenquote:Op zondag 9 januari 2022 19:09 schreef christmastsunami het volgende:
Een van de redenen dat ik zo'n apparaat fijn vind, is door de veiligheid. Natuurlijk kan het 8 uur op een klein vuurtje of oven. Maar dat het constant dan 8 uur op 80 graden op iets van of met vuur staat, electrische oven die op 80 graden kan daargelaten, vind ik altijd een heel klein beetje spannend en moet ik af en toe kijken of alles nog goed gaat.
Met zo'n apparaat kan je onbezorgd iets anders gaan doen.
De grootste die ik heb gezien was echter niet zoveel liter als jij wilt, de grootste is 8 liter ofzo.
De bedoeling is 8 uur op 80 graden, of 4 uur op 90 graden.quote:Op zondag 9 januari 2022 19:26 schreef Tengano het volgende:
[..]
Tja het punt is ook wel een beetje dat ik al zoveel (grote) pannen heb naast allerlei andere keukenonbenodigdheden
En zo'n pan op een electrisch plaatje is voor mijn gevoel redelijk veilig. Ik kan hem dan bij wijze van spreken ook in de douche zetten zodat er niks fout kan gaan. 8 uur op een gasvlammetje of wat voor vlammetje dan ook is ook niks voor mij.
Maar het voordeel van dat electrische plaatje is dat ik die pan daarna helemaal kan inpakken zodat hij qua warmte volledig geisoleerd is. En ik kan dan iedere pan kiezen die ik wil. Als ik het even snel begrepen heb is dat ook het slowcook principe; alle ingredienten in 1 pan en vervolgens 8 uur garen op 80 of 90 graden.
Tja met die kooktijden voor slowcooking heb ik dus 0,0 ervaring, maar ik kan natuurlijk na 4 of 5 uur ook even proeven wat ik normaal gesproken ook doe. Maar als ik zoveel soep op gas kook, ben ik ook uren bezig, en dan nog alles opruimen, afwassen en in heel veel bakjes doen met labeltjesquote:Op zondag 9 januari 2022 19:35 schreef christmastsunami het volgende:
De bedoeling is 8 uur op 80 graden, of 4 uur op 90 graden.
Maar dan kan je als hobbykok, gaan expirimenteren, ik vind 8 uur op 80 graden soms nog wat te kort voor runderriblappen, vooral door de kwaliteit uit de supermarkt.
maar met kipdij is 4 uur op 90 graden al weer iets te lang
Maar de eerste oude modellen, hadden maar 2 standen, 4 uur op 90 graden, of 8 uur op 80 graden, de laatste jaren zijn er modelletjes bijgekomen, die nog veel meer kunnen zoals frituren bijvoorbeeld. En meestal verkopen ze die onder de term 'multicooker'.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Een ander groot voordeel vind ik dat ik meer smaak in de pan en in de soep houdt en ik niet zoveel vocht genereer met koken, zodat ik ook minder hoef te ventileren.
Dus dan zou het een kwestie zijn van een temperatuur kiezen, bij voorkeur 90 graden en dan maar afwachten. Ik zie zelf geen voordeel om lager dan die 90 graden te gaan namelijk
[ Bericht 2% gewijzigd door Tengano op 09-01-2022 20:12:02 ]
quote:Op zondag 9 januari 2022 20:02 schreef Tengano het volgende:
[..]
Tja met die kooktijden voor slowcooking heb ik dus 0,0 ervaring, maar ik kan natuurlijk na 4 of 5 uur ook even proeven wat ik normaal gesproken ook doe. Maar als ik zoveel soep op gas kook, ben ik ook uren bezig.
Anyway het enige wat ik dan gebruik is een electrisch kookplaatje, een DS18020 die ik al heb, een arduino en eventueel een tijdschakelaar, maar die laatste hoeft niet eens. En dan kan ik iedere grote pan gebruiken die ik wil. Dit is zo'n temperatuur sensor die daarvoor geschikt is en die op 0,3 graden celcius nauwkeurig is. Zijn iets van 1,50 bij Aliexpress.
Een ander groot voordeel vind ik dat ik meer smaak in de pan en in de soep houdt en ik niet zoveel vocht genereer met koken, zodat ik ook minder hoef te ventileren.
Dus dan zou het een kwestie zijn van een temperatuur kiezen, bij voorkeur 90 graden en dan maar afwachten. Ik zie zelf geen voordeel om lager dan die 90 graden te gaan namelijkJe doet dat slowcooken eigenlijk vooral met vlees, wat lekker is om langzaam garen, in zijn eigen vocht te laten garen, dat is het idee erachter.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oma's draadjesvlees bijvoorbeeld, of pulled pork, of indische rendang etc etc, Ossehaas zou wat zonde van het geld zijn, maar is wat overdreven en is beter om snel te bakken.
Die tech oplossing van je met die Arduino, is wel cool gek.
Wat je kan doen is een geconcentreerdere versie maken door minder vocht toe te voegen en dan na het slowcooken verdunnen tot de gewenste dikte.quote:Op zondag 9 januari 2022 18:53 schreef Tengano het volgende:
Ik denk alleen niet dat zulke hoeveelheden in zo'n slowcooker passen.
Ok, that makes sense inderdaad. Dat soort dingen doe ik meestal in een gietijzeren pan op een klein electrisch plaatje (800 Watt van een oud fonduestel van de kringloop ) zodat ik het goed kan temperen op een klein prutteltje Heb hier even een plaatje van dat ding. De pan ervan heb ik weggegooid. Zit een keurig thermostaatje op en is perfect voor een stoofschoteltje. Lekker retro en voorzien van een gezellig rood lampjequote:Op zondag 9 januari 2022 20:12 schreef christmastsunami het volgende:
Je doet dat slowcooken eigenlijk vooral met vlees, wat lekker is om langzaam garen, in zijn eigen vocht te laten garen, dat is het idee erachter.
Oma's draadjesvlees bijvoorbeeld, of pulled pork, of indische rendang etc etc, Ossehaas zou wat zonde van het geld zijn, maar is wat overdreven en is beter om snel te bakken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Zo tech is dat niet hoor. Sensor uitlezen en aan de hand van de temperatuur het relais aan of uit zetten. Maar ik ben op die manier wel flexibel qua de grootte van de pan die ik dan wil gebruiken en dat is eigenlijk wat ik zoek. Plus dat ik er niet aan moet denken om nog een kookapparaat ergens op te moeten slaan wat ik maar af en toe gebruik Ik weet nu al niet waar ik mijn spullen moet latenquote:Die tech oplossing van je met die Arduino, is wel cool gek.
[ Bericht 5% gewijzigd door Tengano op 09-01-2022 20:39:34 ]
Maar dan wordt het heel lastig om de smaak goed te controleren onderweg tijdens het kookproces. Het eindproduct moet namelijk op 100% zeker goed zijn anders zit ik met 15 liter soep die niet te vreten is en dan lach je niet meer. Heb ik gelukkig maar 1 x meegemaakt, maar die les is bij mij wel aangekomen. Dus vandaar dat ik gedurende het proces altijd proef en ik maak zo'n soep altijd gewoon van wat ik heb of goedkoop heb ingekocht. Ik heb nooit precies hetzelfde recept op wat basisdingen na dan.quote:Op zondag 9 januari 2022 20:12 schreef Elleska het volgende:
Wat je kan doen is een geconcentreerdere versie maken door minder vocht toe te voegen en dan na het slowcooken verdunnen tot de gewenste dikte.
Tuurlijk is dat zo.quote:Op zondag 9 januari 2022 21:02 schreef Elleska het volgende:
Als het geconcentreerd niet goed smaakt dan smaakt het verdund ook niet goed.
Alle respect voor jou want ik vind dat heel knap van je, maar ik zie mezelf dat niet doen. Daarnaast heb ik ook zat vriesruimte dus is het ook niet zo noodzakelijk in mijn geval. Ik heb expres een grote vriezer gekocht om af en toe grote hoeveelheden te koken en in te vriezen en dan af en toe lekker simpel even iets op te warmen. Bij voorkeur dus smaakvolle maaltijdsoepen zodat ik van alles binnen krijg inclusief mijn vegies.quote:Op zondag 9 januari 2022 21:45 schreef Elleska het volgende:
Dat hoef ik mij niet voor te stellen want ik maak bij dingen die ik invries wel vaker een geconcentreerde versie. Dat scheelt een hoop ruimte.
Na het opwarmen nog even proeven, hele enkele keer wat bijsturen maar meestal is het eindresultaat prima. Het is sowieso nooit oneetbaar geweest.
Was het lekker?quote:Op zaterdag 8 januari 2022 13:52 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Staat te pruttelen
De recepten van Ashley zijn trouwens allemaal wel te pruimen.
Bij soep vond ik de toegevoegde waarde van slow cooken echt minimaal.quote:Op zondag 9 januari 2022 19:26 schreef Tengano het volgende:
'n pan op een electrisch plaatje is voor mijn gevoel redelijk veilig. Ik kan hem dan bij wijze van spreken ook in de douche zetten
Ja het smaakte echt top.quote:
wel echte griekse yoghurt genomen? heb ik geen last van gehad..quote:Op maandag 10 januari 2022 12:46 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja het smaakte echt top.
Enige was dat de yoghurt+kokosmelk een beetje gaat schiften en dus "korrelig" wordt.
Ik koop nooit griekse yoghurt eigenlijk dus dit was een XXL pak van de lidl.quote:Op maandag 10 januari 2022 13:03 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
wel echte griekse yoghurt genomen? heb ik geen last van gehad..
Ik heb dat ook weleens gehad, je moet wel echt de volvette hebben (10%) en niet de magere (1,5%)quote:Op maandag 10 januari 2022 13:06 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ik koop nooit griekse yoghurt eigenlijk dus dit was een XXL pak van de lidl.
Geen garantie over de kwaliteit dus
Ja vanwege de bacterien en omdat je het zo wat dicht schroeit, dan blijven de vlees sappen in het vlees. En dan als je het langzaam laat garen in de slowcooker, zal je zien dat die kipfilet sappig en niet droog wordt en dat de struktuur van het vlees wat mooier is gebleven.quote:Op maandag 10 januari 2022 14:37 schreef markmarkmark het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een slowcooker gekregen. Ik heb nog een kipfilet liggen en wil het graag uit proberen. Moet ik de kip eerst aanbakken in een pan en dan erin doen? en moet het onder het vocht staan in de cooker?
Nee hoor, dat hoef je niet eerst aan te braden. Sommige mensen doen dat wel omdat een knapperig korstje voor extra smaak zorgt.quote:Op maandag 10 januari 2022 14:37 schreef markmarkmark het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een slowcooker gekregen. Ik heb nog een kipfilet liggen en wil het graag uit proberen. Moet ik de kip eerst aanbakken in een pan en dan erin doen? en moet het onder het vocht staan in de cooker?
Het XXL emmertje van de lidl is 10% dus daar ligt het niet aan.quote:Op maandag 10 januari 2022 17:59 schreef B.ertha het volgende:
[..]
Ik heb dat ook weleens gehad, je moet wel echt de volvette hebben (10%) en niet de magere (1,5%)
Hier staat de erwtensoep in de slowcooker. Om 20 uur vanavond zou die klaar moeten zijnquote:Op vrijdag 14 januari 2022 11:30 schreef Kickinalfa het volgende:
Iemand tips voor een keer erwtensoep, of iets met alleen groenten?
Heb je een recept linkje of iets?quote:Op vrijdag 14 januari 2022 12:11 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Hier staat de erwtensoep in de slowcooker. Om 20 uur vanavond zou die klaar moeten zijn
Ik heb 500 gr. spliterwten, 300 gr. soepvlees (rund omdat er nog wel eens mensen meeeten die geen varkensvlees eten) een zakje erwtensoepgroenten, laurierblad en bouillonblokje
Ik heb deze gebruikt https://www.eetspiratie.nl/erwtensoep-uit-de-slowcooker/quote:Op vrijdag 14 januari 2022 12:46 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Heb je een recept linkje of iets?
Hier staat het nu op.quote:Op zaterdag 15 januari 2022 18:36 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou, dat ging niet lekker met de soep. Na 9 uur kon je de erwten nog steeds gebruiken als kogels. Af laten koelen (buiten op het balkon) en vandaag even in een normale pan gekookt (met iets meer water erbij) en toen is het helemaal goed gekomen. Lekkere soep geworden.
Succes en eet smakelijk morgenquote:Op zaterdag 22 januari 2022 11:50 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Hier staat het nu op.
Idee is om het maar op temperatuur te laten komen en vannacht af te koelen ja.
Dan morgenavond proberen
Dat had ik dus ook. Heb het overgedaan in een normale pan, extra water erbij en een uurtje zachtjes gekookt. Toen prima erwtensoepquote:Op zondag 23 januari 2022 17:50 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Tegenvaller eerlijk gezegd.
De soep was meer een dikke korrelige havermout.
Misschien gebruik jij een ander recept?quote:Op zondag 23 januari 2022 19:20 schreef B.ertha het volgende:
Wat gek! De mijne lukt steeds prima. Doen jullie er wel genoeg water in?
Gewoon een verspakket van de AH voor in de pan, zonder aanpassingen..quote:Op zondag 23 januari 2022 19:33 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Misschien gebruik jij een ander recept?
Dank u, die gaat in de bookmarksquote:Op woensdag 26 januari 2022 15:13 schreef junkiesietze het volgende:
[ link | afbeelding ]
https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/
Deze is zo lekker en zo makkelijk
Lekker hè!?quote:Op maandag 14 maart 2022 10:58 schreef Cyntiaa het volgende:
Ik heb gister dit heerlijke gerecht gemaakt, op een zacht wit bolletje
https://www.themagicalslo(...)r95emTXNrSPJ06vxx4X8
Ziet er goed uit, wat dressing heb je gebruikt?quote:Op maandag 14 maart 2022 10:58 schreef Cyntiaa het volgende:
Ik heb gister dit heerlijke gerecht gemaakt, op een zacht wit bolletje
https://www.themagicalslo(...)r95emTXNrSPJ06vxx4X8
Remia Salata italian dressing.quote:Op maandag 14 maart 2022 13:05 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, wat dressing heb je gebruikt?
Heerlijk! Eerst een klein recept gemaakt maar de volgende keer kan het prima meer zijn.quote:
Deze heb ik laatst weer in de slowcooker gemaakt, maar ik wil m binnenkort eens in de instant pot maken http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/quote:Op zaterdag 16 april 2022 08:42 schreef Dotteke het volgende:
Ik wil het binnenkort weer eens gaan proberen. Mijn multicooker staat maar te staan. Dat komt omdat ik nu drie keer een recept gemaakt had en er totaal geen smaak aan het vlees zat.
ik zou gewoon een mespunt mosterd in de marinade doen, of wat sambalquote:Op maandag 2 mei 2022 08:30 schreef junkiesietze het volgende:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Had sparerribs gemaakt, ingesmeerd met mosterd, en daar dikke laag sparerib kruidenrub overheen gestrooit. 6uur op low.
Ik vond het wel lekker maar vriend van me vond het smeuige van de mosterd erg smerig en heeft het niet opgegeten.
Volgende keer weer marineren in bbqsaus met ketjap en suiker en knoflook.
Nouja, het was eigenlijk meer zodat de rub iets had om aan te plakken. Als je er niks op smeert vallen de kruiden er zo af.quote:Op maandag 2 mei 2022 14:07 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik zou gewoon een mespunt mosterd in de marinade doen, of wat sambal
ik geloof dat je er een vel moet vanaf halen?quote:Op maandag 2 mei 2022 14:11 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Nouja, het was eigenlijk meer zodat de rub iets had om aan te plakken. Als je er niks op smeert vallen de kruiden er zo af.
Of had ik hiervoor iets anders moeten gebruiken?
Ah noskos, daar heb ik ook de spareribs kruiden van.quote:Op maandag 2 mei 2022 14:17 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik geloof dat je er een vel moet vanaf halen?
IK heb gisteren weer een gerecht geprobeerd in de multicookerquote:Op zaterdag 16 april 2022 10:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Deze heb ik laatst weer in de slowcooker gemaakt, maar ik wil m binnenkort eens in de instant pot maken http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/
Klinkt goedquote:Op vrijdag 26 augustus 2022 12:36 schreef junkiesietze het volgende:
Btw, makkelijkste marinade voor ongemarineerde spareribs:
Sweet baby ray BBQ saus
Bruine basterd suiker
Beetje ketjap
Verse knoflook (fijn gesneden)
pittige paprika kruiden
(hoeveelheden op gevoel, maar meerendeel BBQsaus)
avondje van te voren ribben insmeren en nachtje laten marineren. (eerst wat peper en zout op de ribben)
6uur op LOW in de slowcooker.
Als ze klaar zijn ribben eruit halen en beetje maizena in de slowcooker zodat de saus een beetje kan indikken.
dan die saus weer lekker dik over de ribben heen smeren.
Je hebt zojuist je eigen sparerib express sweet ribben gemaakt
Kan, maar haalt weinig uit, ze zijn dan al zo malsquote:Op vrijdag 26 augustus 2022 12:37 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Klinkt goed
Grill ze niet af in de oven?
30euro aan ingredienten 😭quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 12:29 schreef junkiesietze het volgende:
Aangezien de temperatuur aan het droppen is, morgen weer https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/ maken
Klinkt als goed receptquote:Op dinsdag 18 oktober 2022 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier staat de slowcooker aan met enchilada quinoa Ik ga proberen om vaker de slowcooker aan te zetten omdat mijn ritme momenteel wat onregelmatiger is. Ik ben nog steeds op zoek naar vega(n) recepten.
Dat is het ook echt. Hij komt hier al jaren regelmatig terug.quote:
Thanks! Een van die twee maar opnemen in het weekmenu voor volgende weekquote:Op dinsdag 18 oktober 2022 11:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is het ook echt. Hij komt hier al jaren regelmatig terug.
Ik heb deze ook nog, is ook lekker:
http://www.chelseasmessyapron.com/slow-cooker-mexican-quinoa/
Klinkt heerlijk! Welke saus gebruik jij voor de red enchilada sauce?quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier staat de slowcooker aan met enchilada quinoa Ik ga proberen om vaker de slowcooker aan te zetten omdat mijn ritme momenteel wat onregelmatiger is. Ik ben nog steeds op zoek naar vega(n) recepten.
Dit ziet er goed uitquote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
sin ?quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 12:54 schreef B.ertha het volgende:
Hier nog tips voor de ultieme Chili sin carne?
Dit is wat mij betreft waarvoor je een slowcooker hebt als het gaat om Hollandse pot. En met min of meer die ingrediënten als basis kun je flink variëren (pittiger, ander vlees, andere groente, etc).quote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
Zonder.quote:
Ah. Er is blijkbaar een culinaire trend aan mij voorbij gegaan. Maar dit klinkt als vragen om een recept voor patatje stoofvlees zonder stoofvlees of Tomatensoep zonder tomaten.quote:
Zonder vlees is toch niet echt nieuw.quote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:19 schreef manny het volgende:
[..]
Ah. Er is blijkbaar een culinaire trend aan mij voorbij gegaan. Maar dit klinkt als vragen om een recept voor patatje stoofvlees zonder stoofvlees of Tomatensoep zonder tomaten.
Maar goed. ik google nu even en er gaat een chili sin carne wereld voor me open.
Deze, maar nog nooit in een SC gemaakt:quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 12:54 schreef B.ertha het volgende:
Hier nog tips voor de ultieme Chili sin carne?
Ik maak de enchiladasaus zelf, met dit recept als basis. Ik laat de bouillon weg, dat heeft voor mij geen meerwaarde. Ik gebruik dit recept al jaren en ineens stond de bouillon tussen de ingrediënten, dat zullen ze herzien hebben.quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 13:44 schreef B.ertha het volgende:
[..]
Klinkt heerlijk! Welke saus gebruik jij voor de red enchilada sauce?
Snap ik. En blijkbaar is het bij chili zo onlosmakelijk aan elkaar verboden dat je het erbij moet aangeven als je zonder vlees wil.quote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zonder vlees is toch niet echt nieuw.
Wat denk je dat de 'con' in chili con carne betekent?quote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:40 schreef manny het volgende:
[..]
Snap ik. En blijkbaar is het bij chili zo onlosmakelijk aan elkaar verboden dat je het erbij moet aangeven als je zonder vlees wil.
ik snap het en hou er over opquote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat denk je dat de 'con' in chili con carne betekent?
Wij hebben er zo 1:quote:Op woensdag 19 oktober 2022 13:09 schreef Elan het volgende:
Welke cooker raden jullie aan? Of maakt het geen moer uit? Ik ga sowieso niet langdurig de deur uit terwijl dat ding aan staat. Dus hele ingewikkelde programmeerfuncties met timers zijn overbodig.
quote:
Ik ga er naar kijkenquote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:30 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Deze, maar nog nooit in een SC gemaakt:
https://chickslovefood.com/recept/chili-sin-carne/
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.quote:Op woensdag 19 oktober 2022 13:09 schreef Elan het volgende:
Welke cooker raden jullie aan? Of maakt het geen moer uit? Ik ga sowieso niet langdurig de deur uit terwijl dat ding aan staat. Dus hele ingewikkelde programmeerfuncties met timers zijn overbodig.
Frituren in je multicookerquote:Op woensdag 19 oktober 2022 14:22 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.
En alleen hele kleine beetjes lukt goed om mee te bakken en te frituren. 150-160 graden.
Maar m'n multicooker, kan wel warmer dan een gewone slowcooker, dus een eitje erin koken of gewoon groenten koken op 100 graden kan wel en is ook best goed te doen.
Vaak stel ik zelf de temperatuur in en de tijd en gebruik ik al die voorgeprogrammeerde functies niet eens.
Die zijn dan toch weer iets te kort of te lang.
Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik toch weer zo'n multicooker kopen, dat frituren werkt eigenlijk echt niet, maar soms iets kleins aanbakken, zoals kruiden, is wel handig, dus dan moet ie instelbaar zijn zo tussen de 80 en 160 graden.
Ik heb deze https://www.bosch-home.nl(...)ulticooker2/MUC11W12
Ik gebruik hem nog het meest om gewoon rijst in te koken, zoals een rijstkoker kan. Zo verbrand je rijst niet en hoef je zo min mogelijk water te gebruiken en smaakt de rijst ook nog naar rijst.
En nog een tip, alle recepten houden geen rekening met dat je precies op temperatuur gaat koken. Alle recepten gaan ervan uit, dat water vedampt. En dat klopt, alleen onder de 100 graden verdampt er bijna niks, dus vaak kunnen dingen wat waterig smaken, omdat het recept ervan uit gaat dat je op hoge temperatuur kookt, maar met slowcooken, moet je wat minder vocht gebruiken dan in een recept staat.
Zit nu in de slowcookerquote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
Vond het een lekker receptquote:
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.quote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
Dat is goed om te weten. Volgens mij heb ik nog ergens zoutloze sojasaus en bouillonblokjes, misschien dat dat ook werktquote:Op zondag 30 oktober 2022 11:15 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.
Precies wat ik wilde zeggen!quote:Op zondag 30 oktober 2022 11:15 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.
Van de week gemaakt, prima te eten.quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier staat de slowcooker aan met enchilada quinoa Ik ga proberen om vaker de slowcooker aan te zetten omdat mijn ritme momenteel wat onregelmatiger is. Ik ben nog steeds op zoek naar vega(n) recepten.
Dat ziet er heerlijk uit, maar hoe kom ik aan enchiladasaus? Ik kan alleen kruidenmix vinden bij AH en Jumbo.quote:Op woensdag 9 november 2022 21:42 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Van de week gemaakt, prima te eten.
Klein beetje droog dus wat meer vocht mag wel.
Ik heb een beetje gesteggeld met fajita saus :|quote:Op donderdag 10 november 2022 08:05 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit, maar hoe kom ik aan enchiladasaus? Ik kan alleen kruidenmix vinden bij AH en Jumbo.
Hebben jullie deze zelf gemaakt of een alternatief gebruikt?
Zilvervliesrijst vinden de meeste mensen droog, maar je kan er een heel klein beetje, echt een eetlepel ofzo. Witte rijst die plakt , er doorheen doen. (goedkope gebrokenrijst of ketan of risottorijst). Dan lijkt het meer op gewone rijst.quote:Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Zoiets zal het wel worden inderdaad!quote:Op donderdag 10 november 2022 09:56 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Zilvervliesrijst vinden de meeste mensen droog, maar je kan er een heel klein beetje, echt een eetlepel ofzo. Witte rijst die plakt , er doorheen doen. (goedkope gebrokenrijst of ketan of risottorijst). Dan lijkt het meer op gewone rijst.
ik zou persoonlijk, ene nemen die onder hoge druk kan werken.quote:Op woensdag 19 oktober 2022 14:22 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.
En alleen hele kleine beetjes lukt goed om mee te bakken en te frituren. 150-160 graden.
Maar m'n multicooker, kan wel warmer dan een gewone slowcooker, dus een eitje erin koken of gewoon groenten koken op 100 graden kan wel en is ook best goed te doen.
Vaak stel ik zelf de temperatuur in en de tijd en gebruik ik al die voorgeprogrammeerde functies niet eens.
Die zijn dan toch weer iets te kort of te lang.
Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik toch weer zo'n multicooker kopen, dat frituren werkt eigenlijk echt niet, maar soms iets kleins aanbakken, zoals kruiden, is wel handig, dus dan moet ie instelbaar zijn zo tussen de 80 en 160 graden.
Ik heb deze https://www.bosch-home.nl(...)ulticooker2/MUC11W12
Ik gebruik hem nog het meest om gewoon rijst in te koken, zoals een rijstkoker kan. Zo verbrand je rijst niet en hoef je zo min mogelijk water te gebruiken en smaakt de rijst ook nog naar rijst.
En nog een tip, alle recepten houden geen rekening met dat je precies op temperatuur gaat koken. Alle recepten gaan ervan uit, dat water vedampt. En dat klopt, alleen onder de 100 graden verdampt er bijna niks, dus vaak kunnen dingen wat waterig smaken, omdat het recept ervan uit gaat dat je op hoge temperatuur kookt, maar met slowcooken, moet je wat minder vocht gebruiken dan in een recept staat.
Eerlijk gezegd proef je die niet eens. Maar het biedt wel goede voedingswaardequote:Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.quote:Op woensdag 9 november 2022 21:42 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Van de week gemaakt, prima te eten.
Klein beetje droog dus wat meer vocht mag wel.
- Een blik tomaatblokjes (in mijn geval geweckte tomaatblokjes van de bbq) met een paar fijngesneden jalapenos uit een potje.quote:Op donderdag 10 november 2022 20:50 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.
▢1 15-ounce can diced fire roasted tomatoes and green chiles --> blik met tomatenblokjes en dan apart iets i.p.v. de chilipepers? Of die weggelaten ofzo?
▢4 ounces cream cheese --> Roomkaas? Of wat hebben jullie gebruikt?
▢1 cup shredded Mexican style cheese --> Cheddar?
Bulgur, rijst, gierst kan vast allemaal ook.quote:Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Tomaten blokjes met jalapeno s erbij.quote:Op donderdag 10 november 2022 20:50 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.
▢1 15-ounce can diced fire roasted tomatoes and green chiles --> blik met tomatenblokjes en dan apart iets i.p.v. de chilipepers? Of die weggelaten ofzo?
▢4 ounces cream cheese --> Roomkaas? Of wat hebben jullie gebruikt?
▢1 cup shredded Mexican style cheese --> Cheddar?
Had veel te veel ui gebruikt met maar 2 kipfiletjes, en was de passata vergeten toe te voegen (al had het daar naar mijn idee nog natter geweest)quote:Op vrijdag 11 november 2022 12:51 schreef junkiesietze het volgende:
Zin in iets makkelijks dit weekend, morgen deze maken denk ik:
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-cooker-pulled-chicken
Maar mijn ervaring met kip in de slowcooker is dat het er echt geen 6 a 7 uur in moet, eerder maar een uur of 3...
Ik haat engelse recepten, er zijn altijd dingen onduidelijk.quote:Op dinsdag 15 november 2022 12:22 schreef Coolfool het volgende:
Wij hadden onlangs dit recept via Instagram. Super makkelijk en erg lekker. In plaats van parmezaan kruimelde ik er wat feta overheen. Dat geeft net een beetje frisheid aan het gerecht.
@:boredoflunch
Slowcooker Beef Stifado & Orzo
This rich beef dish is such a perfect dinner now the colder weather is here. Not the traditional way at all but here is my way. The pasta cooks in the sauce so no need to boil anything. I use orzo but you can use penne or tagliatelle if you like. This reminds me of a spiced beef risotto of sorts, so flavoursome.
Ingredients:
- 400g beef 🥩
- 2 tbsp tomato purée 🍅
- 1 x onion 🧅
- 1 beef stock pot / 300ml water
- 1 can chopped tomatoes 🥫
- 3 carrots 🥕
- 100ml red wine
- 1 tsp mixed spice 🥄
- 1/2 tsp cinnamon 🥄
- 3 x bay leaves 🍃
- 1 tsp oregano 🌿
- 1 tsp basil 🌿 /+ fresh basil
- 1 tsp parsley 🌿
- 4 garlic cloves 🧄
- Salt and pepper 🧂
- 330g of dry orzo or penne +700ml beef stock
- (Optional) Parmesan or another cheese to top
Method:
1. Add everything to the slowcooker with the exception of the orzo and additional stock - cook on high for 3 hours or low all day
2. Add the orzo and additional stock and cook on high for 45/50 mins until the pasta has cooked and absorbed the additional stock. Different shapes of pasta may require more stock but you can add more if required
This recipe makes 4 large portions
In het geval van de wortels kijk ik altijd even naar de verhoudingen in het recept. Als je denkt, dat is wat veel, dan neem je wat minder, maar dat zal het recept niet wezenlijk veranderen. Ik heb er uiteindelijk 2 flinke winterpenen in gedaan.quote:Op dinsdag 15 november 2022 14:39 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Ik haat engelse recepten, er zijn altijd dingen onduidelijk.
Wat voor wortels? (winterpeen? is dan 3 niet wat veel?)
mixed spice? welke kruidens zijn er dan gemixt?
Leuk, dank voor het delen! Heb je de orzo er inderdaad volgens recept op dat moment in gedaan?quote:Op woensdag 23 november 2022 16:28 schreef Coolfool het volgende:
[..]
In het geval van de wortels kijk ik altijd even naar de verhoudingen in het recept. Als je denkt, dat is wat veel, dan neem je wat minder, maar dat zal het recept niet wezenlijk veranderen. Ik heb er uiteindelijk 2 flinke winterpenen in gedaan.
Mixed spices is een Britse kruidenmix van piment, kaneel, nootmuskaat, foelie,gemalen kruidnagel, gember en koriander. Had ik zelf niet in huis, dus gewoon een beetje van alles er in gedaan.
Was blij dat ik het wel had gemaakt want het is écht erg lekker
Heb liever aantallen bij groenten dan cups, dat vind ik zo waardeloos.quote:Op dinsdag 15 november 2022 14:39 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Ik haat engelse recepten, er zijn altijd dingen onduidelijk.
Wat voor wortels? (winterpeen? is dan 3 niet wat veel?)
mixed spice? welke kruidens zijn er dan gemixt?
Klinkt niet super enthousiast?quote:Op maandag 14 november 2022 09:04 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Had veel te veel ui gebruikt met maar 2 kipfiletjes, en was de passata vergeten toe te voegen (al had het daar naar mijn idee nog natter geweest)
Op een italiaanse bol was het opzich wel lekker
Ik vind pulled chicken beetje te simpel, lekker op een broodje maar daar houd het ook wel mee op.quote:Op zondag 27 november 2022 21:35 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Klinkt niet super enthousiast?
Hier meer eens een soep op deze herfstdag
https://eenbeetjebeter.be(...)soep-uit-slowcooker/
en wat zijn ajuinen?quote:Op maandag 28 november 2022 08:16 schreef Sorella het volgende:
Lijkt me een lekkere soep mare die zachte uien zijn dat de witte uien hier in nederland ?
Uien.quote:
Ja, wel even goed in de gaten gehouden of het niet te gaar werd, maar het prima!quote:Op zondag 27 november 2022 20:36 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Leuk, dank voor het delen! Heb je de orzo er inderdaad volgens recept op dat moment in gedaan?
Ik gebruik gewoon witte uien ja.quote:Op maandag 28 november 2022 08:16 schreef Sorella het volgende:
Lijkt me een lekkere soep mare die zachte uien zijn dat de witte uien hier in nederland ?
Runderlappen overal uitverkocht :/quote:Op vrijdag 9 december 2022 14:42 schreef junkiesietze het volgende:
https://www.ah.nl/allerha(...)ee-uit-de-slowcooker
morgen deze maken
Bij een turkse winkel proberen?quote:Op vrijdag 9 december 2022 17:13 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Runderlappen overal uitverkocht :/
Wtf is this shit
Ik heb dat ooit gedaan in de slowcooker. Voordeel van de bbq is dat je er een kernthermometer in kan steken, wat bij een slowcooker al veel lastiger is. Bij mij ging dat niet, of je moet zo'n bluetooth ding hebben.quote:Op zaterdag 14 januari 2023 09:47 schreef Kickinalfa het volgende:
Iemand toevallig een keer een brisket gemaakt?
Stond eigenlijk gepland voor de bbq, maar het regent al weken.
Ik morgenquote:Op zaterdag 14 januari 2023 11:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik ga vandaag kippensoep met de slowcooker maken.
Ben erg benieuwd
Dit kan alle kanten op gaanquote:Op zaterdag 14 januari 2023 17:10 schreef AgnesGru het volgende:
Ik ga morgen erwtensoep maken in de slowcooker
Heb het wel vaker in de sc gemaakt, altijd goed gegaan.quote:
Dat doe ik ook nooit meerquote:
Doe je ze dan daarna nog onder de grill of gewoon zo uit de slowcooker?quote:Op zondag 15 januari 2023 20:14 schreef Sorella het volgende:
Weer eens spareribs met behulp van de slowcooker gemaakt, was lekker
Ik heb ze deze keer onder de gril gedaan maar zo uit de slowcooker is ook lekker.quote:Op maandag 16 januari 2023 17:45 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Doe je ze dan daarna nog onder de grill of gewoon zo uit de slowcooker?
Dat zal vast lekker zijn, maar met fudge heeft het weinig te maken.quote:Op dinsdag 24 januari 2023 11:24 schreef junkiesietze het volgende:
Als ik dus https://bakken.nl/recept/pindakaas-chocolade-fudge-met-zeezout ga maken, en de spritsen vervang voor bastogne koek, das toch een top idee?
en iemand tips hoe ik pindakaas en poedersuiker meng? pindakaas beetje opwarmen? ik heb geen kitchenaid machine ofzo
Ik gebruik voor de zekerheid dan geen alcohol. Wat wil je maken?quote:Op vrijdag 17 februari 2023 12:21 schreef Morgane89 het volgende:
Weet iemand of alcohol volledig verdampt in een slowcooker? Ik lees online erg tegenstrijdige berichten en ben benieuwd hoe dit zit omdat mijn zoontje steeds vaker met de pot mee-eet.
Niks specifieks, meestal maak ik stoofvlees of een groentestoof in de slowcooker.quote:Op vrijdag 17 februari 2023 12:51 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik gebruik voor de zekerheid dan geen alcohol. Wat wil je maken?
Ik gebruik dan meestal extra bouillon, soms (voor het zuur) balsamico azijn (weinig) en bij stoofpeertjes ipv port zwarte bessen sapquote:Op vrijdag 17 februari 2023 13:39 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
Niks specifieks, meestal maak ik stoofvlees of een groentestoof in de slowcooker.
Dank je, dat klinkt als een goed alternatiefquote:Op vrijdag 17 februari 2023 13:41 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik gebruik dan meestal extra bouillon, soms (voor het zuur) balsamico azijn (weinig) en bij stoofpeertjes ipv port zwarte bessen sap
https://www.bol.com/nl/nl(...)00000086578977/?s2a=quote:Op dinsdag 21 februari 2023 13:25 schreef Glider76 het volgende:
laatste dagen mij eens in gaan lezen in deze slowcooker hype. Voornamelijk omdat afgelopen week een belgisch stoofpotje een beetje verknalt is door achteraf goed te voorkomen fouten. Vlees aanbraden en daarna koud bier erover heen, en teveel laten koken, denkende dat het dan juist malser wordt.
Ik werk met een gietijzeren braadpan op inductie dus op zich best goed te regelen.
Maar zo'n slowcooker is eigenlijk nog nauwkeuriger in het vasthouden van een consante temperatuur. Dus meer succes met stoofpotjes en geen omkijken naar.
Maar dan gan je eens op coolbue kijken en natuurlijk zijn er dan tientallen slowcookers te koop, en allemaal hebben ze best wel goede reviews.
Ik kook voor 1 a 2 personen, maar maak graag grotere porties om in te vriezen.
4.7 liter zou een mooie maat zijn maar die lijken allemaal uitverkocht te zijn. Kan ik dan beter een kleinere of een grotere nemen?
en keramische binnenpan of metalen pan? Vaatwasser bestending hoeft niet perse, even met de hand afwassen is net zo makkelijk.
Iemand nog een paar tips? En was je zelf eerst ook sceptisch maar blijkt het nu juist fantastich te zijn?
Was die niet veel te nat?quote:Op vrijdag 3 maart 2023 23:58 schreef winterstorm666 het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Deze gisteren gemaakt! heerlijk!
En ik had nog stoofvlees over.
Die heb ik met tomaat, tomatenblokjes, rode wijn. Laurier, runderbouillon, spekjes en uitjes, Italiaanse kruiden en Cajunkruiden Worchestershire en Rozemarijn opgezet. Ook niet slecht.
beetje inkoken kan. of met aardappels of rijst mengenquote:Op zaterdag 4 maart 2023 13:35 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Was die niet veel te nat?
Bij mij staat deze nu weer te pruttelen: https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/
Je kunt vast wel kip in pindasaus maken in de slowcooker. Saté wordt het als je het grilt.quote:Op vrijdag 17 maart 2023 10:40 schreef Notorious_Roy het volgende:
Hallo
Kan ik kipsate maken in de slowcooker? Gewoon kippendijen in een laag satesaus erin mieteren?
Ja okay. Maar je snapt wat ik bedoel hoop ik?quote:Op vrijdag 17 maart 2023 11:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je kunt vast wel kip in pindasaus maken in de slowcooker. Saté wordt het als je het grilt.
https://ashleywillems.nl/pindakip-uit-de-slowcooker-super-lekker/ dit lijkt er misschien wel op, vond dit wel lekker. Maar blijven geen grote brokken kip, zeg maar, op deze manier.quote:Op vrijdag 17 maart 2023 10:40 schreef Notorious_Roy het volgende:
Hallo
Kan ik kipsate maken in de slowcooker? Gewoon kippendijen in een laag satesaus erin mieteren?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |