Bij soep vond ik de toegevoegde waarde van slow cooken echt minimaal.quote:Op zondag 9 januari 2022 19:26 schreef Tengano het volgende:
'n pan op een electrisch plaatje is voor mijn gevoel redelijk veilig. Ik kan hem dan bij wijze van spreken ook in de douche zetten
Ja het smaakte echt top.quote:
wel echte griekse yoghurt genomen? heb ik geen last van gehad..quote:Op maandag 10 januari 2022 12:46 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja het smaakte echt top.
Enige was dat de yoghurt+kokosmelk een beetje gaat schiften en dus "korrelig" wordt.
Ik koop nooit griekse yoghurt eigenlijk dus dit was een XXL pak van de lidl.quote:Op maandag 10 januari 2022 13:03 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
wel echte griekse yoghurt genomen? heb ik geen last van gehad..
Ik heb dat ook weleens gehad, je moet wel echt de volvette hebben (10%) en niet de magere (1,5%)quote:Op maandag 10 januari 2022 13:06 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ik koop nooit griekse yoghurt eigenlijk dus dit was een XXL pak van de lidl.
Geen garantie over de kwaliteit dus
Ja vanwege de bacterien en omdat je het zo wat dicht schroeit, dan blijven de vlees sappen in het vlees. En dan als je het langzaam laat garen in de slowcooker, zal je zien dat die kipfilet sappig en niet droog wordt en dat de struktuur van het vlees wat mooier is gebleven.quote:Op maandag 10 januari 2022 14:37 schreef markmarkmark het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een slowcooker gekregen. Ik heb nog een kipfilet liggen en wil het graag uit proberen. Moet ik de kip eerst aanbakken in een pan en dan erin doen? en moet het onder het vocht staan in de cooker?
Nee hoor, dat hoef je niet eerst aan te braden. Sommige mensen doen dat wel omdat een knapperig korstje voor extra smaak zorgt.quote:Op maandag 10 januari 2022 14:37 schreef markmarkmark het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een slowcooker gekregen. Ik heb nog een kipfilet liggen en wil het graag uit proberen. Moet ik de kip eerst aanbakken in een pan en dan erin doen? en moet het onder het vocht staan in de cooker?
Het XXL emmertje van de lidl is 10% dus daar ligt het niet aan.quote:Op maandag 10 januari 2022 17:59 schreef B.ertha het volgende:
[..]
Ik heb dat ook weleens gehad, je moet wel echt de volvette hebben (10%) en niet de magere (1,5%)
Hier staat de erwtensoep in de slowcooker. Om 20 uur vanavond zou die klaar moeten zijnquote:Op vrijdag 14 januari 2022 11:30 schreef Kickinalfa het volgende:
Iemand tips voor een keer erwtensoep, of iets met alleen groenten?
Heb je een recept linkje of iets?quote:Op vrijdag 14 januari 2022 12:11 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Hier staat de erwtensoep in de slowcooker. Om 20 uur vanavond zou die klaar moeten zijn
Ik heb 500 gr. spliterwten, 300 gr. soepvlees (rund omdat er nog wel eens mensen meeeten die geen varkensvlees eten) een zakje erwtensoepgroenten, laurierblad en bouillonblokje
Ik heb deze gebruikt https://www.eetspiratie.nl/erwtensoep-uit-de-slowcooker/quote:Op vrijdag 14 januari 2022 12:46 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Heb je een recept linkje of iets?
Hier staat het nu op.quote:Op zaterdag 15 januari 2022 18:36 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou, dat ging niet lekker met de soep. Na 9 uur kon je de erwten nog steeds gebruiken als kogels. Af laten koelen (buiten op het balkon) en vandaag even in een normale pan gekookt (met iets meer water erbij) en toen is het helemaal goed gekomen. Lekkere soep geworden.
Succes en eet smakelijk morgenquote:Op zaterdag 22 januari 2022 11:50 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Hier staat het nu op.
Idee is om het maar op temperatuur te laten komen en vannacht af te koelen ja.
Dan morgenavond proberen
Dat had ik dus ook. Heb het overgedaan in een normale pan, extra water erbij en een uurtje zachtjes gekookt. Toen prima erwtensoepquote:Op zondag 23 januari 2022 17:50 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Tegenvaller eerlijk gezegd.
De soep was meer een dikke korrelige havermout.
Misschien gebruik jij een ander recept?quote:Op zondag 23 januari 2022 19:20 schreef B.ertha het volgende:
Wat gek! De mijne lukt steeds prima. Doen jullie er wel genoeg water in?
Gewoon een verspakket van de AH voor in de pan, zonder aanpassingen..quote:Op zondag 23 januari 2022 19:33 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Misschien gebruik jij een ander recept?
Dank u, die gaat in de bookmarksquote:Op woensdag 26 januari 2022 15:13 schreef junkiesietze het volgende:
[ link | afbeelding ]
https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/
Deze is zo lekker en zo makkelijk
Lekker hè!?quote:Op maandag 14 maart 2022 10:58 schreef Cyntiaa het volgende:
Ik heb gister dit heerlijke gerecht gemaakt, op een zacht wit bolletje
https://www.themagicalslo(...)r95emTXNrSPJ06vxx4X8
Ziet er goed uit, wat dressing heb je gebruikt?quote:Op maandag 14 maart 2022 10:58 schreef Cyntiaa het volgende:
Ik heb gister dit heerlijke gerecht gemaakt, op een zacht wit bolletje
https://www.themagicalslo(...)r95emTXNrSPJ06vxx4X8
Remia Salata italian dressing.quote:Op maandag 14 maart 2022 13:05 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, wat dressing heb je gebruikt?
Heerlijk! Eerst een klein recept gemaakt maar de volgende keer kan het prima meer zijn.quote:
Deze heb ik laatst weer in de slowcooker gemaakt, maar ik wil m binnenkort eens in de instant pot maken http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/quote:Op zaterdag 16 april 2022 08:42 schreef Dotteke het volgende:
Ik wil het binnenkort weer eens gaan proberen. Mijn multicooker staat maar te staan. Dat komt omdat ik nu drie keer een recept gemaakt had en er totaal geen smaak aan het vlees zat.
ik zou gewoon een mespunt mosterd in de marinade doen, of wat sambalquote:Op maandag 2 mei 2022 08:30 schreef junkiesietze het volgende:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Had sparerribs gemaakt, ingesmeerd met mosterd, en daar dikke laag sparerib kruidenrub overheen gestrooit. 6uur op low.
Ik vond het wel lekker maar vriend van me vond het smeuige van de mosterd erg smerig en heeft het niet opgegeten.
Volgende keer weer marineren in bbqsaus met ketjap en suiker en knoflook.
Nouja, het was eigenlijk meer zodat de rub iets had om aan te plakken. Als je er niks op smeert vallen de kruiden er zo af.quote:Op maandag 2 mei 2022 14:07 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik zou gewoon een mespunt mosterd in de marinade doen, of wat sambal
ik geloof dat je er een vel moet vanaf halen?quote:Op maandag 2 mei 2022 14:11 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Nouja, het was eigenlijk meer zodat de rub iets had om aan te plakken. Als je er niks op smeert vallen de kruiden er zo af.
Of had ik hiervoor iets anders moeten gebruiken?
Ah noskos, daar heb ik ook de spareribs kruiden van.quote:Op maandag 2 mei 2022 14:17 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik geloof dat je er een vel moet vanaf halen?
IK heb gisteren weer een gerecht geprobeerd in de multicookerquote:Op zaterdag 16 april 2022 10:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Deze heb ik laatst weer in de slowcooker gemaakt, maar ik wil m binnenkort eens in de instant pot maken http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |