quote:
Ik ga er naar kijkenquote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:30 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Deze, maar nog nooit in een SC gemaakt:
https://chickslovefood.com/recept/chili-sin-carne/
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.quote:Op woensdag 19 oktober 2022 13:09 schreef Elan het volgende:
Welke cooker raden jullie aan? Of maakt het geen moer uit? Ik ga sowieso niet langdurig de deur uit terwijl dat ding aan staat. Dus hele ingewikkelde programmeerfuncties met timers zijn overbodig.
Frituren in je multicookerquote:Op woensdag 19 oktober 2022 14:22 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.
En alleen hele kleine beetjes lukt goed om mee te bakken en te frituren. 150-160 graden.
Maar m'n multicooker, kan wel warmer dan een gewone slowcooker, dus een eitje erin koken of gewoon groenten koken op 100 graden kan wel en is ook best goed te doen.
Vaak stel ik zelf de temperatuur in en de tijd en gebruik ik al die voorgeprogrammeerde functies niet eens.
Die zijn dan toch weer iets te kort of te lang.
Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik toch weer zo'n multicooker kopen, dat frituren werkt eigenlijk echt niet, maar soms iets kleins aanbakken, zoals kruiden, is wel handig, dus dan moet ie instelbaar zijn zo tussen de 80 en 160 graden.
Ik heb deze https://www.bosch-home.nl(...)ulticooker2/MUC11W12
Ik gebruik hem nog het meest om gewoon rijst in te koken, zoals een rijstkoker kan. Zo verbrand je rijst niet en hoef je zo min mogelijk water te gebruiken en smaakt de rijst ook nog naar rijst.
En nog een tip, alle recepten houden geen rekening met dat je precies op temperatuur gaat koken. Alle recepten gaan ervan uit, dat water vedampt. En dat klopt, alleen onder de 100 graden verdampt er bijna niks, dus vaak kunnen dingen wat waterig smaken, omdat het recept ervan uit gaat dat je op hoge temperatuur kookt, maar met slowcooken, moet je wat minder vocht gebruiken dan in een recept staat.
Zit nu in de slowcookerquote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
Vond het een lekker receptquote:
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.quote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
Dat is goed om te weten. Volgens mij heb ik nog ergens zoutloze sojasaus en bouillonblokjes, misschien dat dat ook werktquote:Op zondag 30 oktober 2022 11:15 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.
Precies wat ik wilde zeggen!quote:Op zondag 30 oktober 2022 11:15 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.
Van de week gemaakt, prima te eten.quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier staat de slowcooker aan met enchilada quinoaIk ga proberen om vaker de slowcooker aan te zetten omdat mijn ritme momenteel wat onregelmatiger is. Ik ben nog steeds op zoek naar vega(n) recepten.
Dat ziet er heerlijk uit, maar hoe kom ik aan enchiladasaus? Ik kan alleen kruidenmix vinden bij AH en Jumbo.quote:Op woensdag 9 november 2022 21:42 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Van de week gemaakt, prima te eten.
Klein beetje droog dus wat meer vocht mag wel.
Ik heb een beetje gesteggeld met fajita saus :|quote:Op donderdag 10 november 2022 08:05 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit, maar hoe kom ik aan enchiladasaus? Ik kan alleen kruidenmix vinden bij AH en Jumbo.
Hebben jullie deze zelf gemaakt of een alternatief gebruikt?
Zilvervliesrijst vinden de meeste mensen droog, maar je kan er een heel klein beetje, echt een eetlepel ofzo. Witte rijst die plakt , er doorheen doen. (goedkope gebrokenrijst of ketan of risottorijst). Dan lijkt het meer op gewone rijst.quote:Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Zoiets zal het wel worden inderdaad!quote:Op donderdag 10 november 2022 09:56 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Zilvervliesrijst vinden de meeste mensen droog, maar je kan er een heel klein beetje, echt een eetlepel ofzo. Witte rijst die plakt , er doorheen doen. (goedkope gebrokenrijst of ketan of risottorijst). Dan lijkt het meer op gewone rijst.
ik zou persoonlijk, ene nemen die onder hoge druk kan werken.quote:Op woensdag 19 oktober 2022 14:22 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.
En alleen hele kleine beetjes lukt goed om mee te bakken en te frituren. 150-160 graden.
Maar m'n multicooker, kan wel warmer dan een gewone slowcooker, dus een eitje erin koken of gewoon groenten koken op 100 graden kan wel en is ook best goed te doen.
Vaak stel ik zelf de temperatuur in en de tijd en gebruik ik al die voorgeprogrammeerde functies niet eens.
Die zijn dan toch weer iets te kort of te lang.
Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik toch weer zo'n multicooker kopen, dat frituren werkt eigenlijk echt niet, maar soms iets kleins aanbakken, zoals kruiden, is wel handig, dus dan moet ie instelbaar zijn zo tussen de 80 en 160 graden.
Ik heb deze https://www.bosch-home.nl(...)ulticooker2/MUC11W12
Ik gebruik hem nog het meest om gewoon rijst in te koken, zoals een rijstkoker kan. Zo verbrand je rijst niet en hoef je zo min mogelijk water te gebruiken en smaakt de rijst ook nog naar rijst.
En nog een tip, alle recepten houden geen rekening met dat je precies op temperatuur gaat koken. Alle recepten gaan ervan uit, dat water vedampt. En dat klopt, alleen onder de 100 graden verdampt er bijna niks, dus vaak kunnen dingen wat waterig smaken, omdat het recept ervan uit gaat dat je op hoge temperatuur kookt, maar met slowcooken, moet je wat minder vocht gebruiken dan in een recept staat.
Eerlijk gezegd proef je die niet eens. Maar het biedt wel goede voedingswaardequote:Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.quote:Op woensdag 9 november 2022 21:42 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Van de week gemaakt, prima te eten.
Klein beetje droog dus wat meer vocht mag wel.
- Een blik tomaatblokjes (in mijn geval geweckte tomaatblokjes van de bbq) met een paar fijngesneden jalapenos uit een potje.quote:Op donderdag 10 november 2022 20:50 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.
▢1 15-ounce can diced fire roasted tomatoes and green chiles --> blik met tomatenblokjes en dan apart iets i.p.v. de chilipepers? Of die weggelaten ofzo?
▢4 ounces cream cheese --> Roomkaas? Of wat hebben jullie gebruikt?
▢1 cup shredded Mexican style cheese --> Cheddar?
Bulgur, rijst, gierst kan vast allemaal ook.quote:Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Tomaten blokjes met jalapeno s erbij.quote:Op donderdag 10 november 2022 20:50 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.
▢1 15-ounce can diced fire roasted tomatoes and green chiles --> blik met tomatenblokjes en dan apart iets i.p.v. de chilipepers? Of die weggelaten ofzo?
▢4 ounces cream cheese --> Roomkaas? Of wat hebben jullie gebruikt?
▢1 cup shredded Mexican style cheese --> Cheddar?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |