abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_206374579
quote:
19s.gif Op woensdag 19 oktober 2022 13:05 schreef manny het volgende:

[..]
ik snap het en hou er over op ;)
:D
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2022 10:30 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Deze, maar nog nooit in een SC gemaakt:

https://chickslovefood.com/recept/chili-sin-carne/
Ik ga er naar kijken ^O^
pi_206375054
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2022 13:09 schreef Elan het volgende:
Welke cooker raden jullie aan? Of maakt het geen moer uit? Ik ga sowieso niet langdurig de deur uit terwijl dat ding aan staat. Dus hele ingewikkelde programmeerfuncties met timers zijn overbodig.
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.
En alleen hele kleine beetjes lukt goed om mee te bakken en te frituren. 150-160 graden.
Maar m'n multicooker, kan wel warmer dan een gewone slowcooker, dus een eitje erin koken of gewoon groenten koken op 100 graden kan wel en is ook best goed te doen.

Vaak stel ik zelf de temperatuur in en de tijd en gebruik ik al die voorgeprogrammeerde functies niet eens.
Die zijn dan toch weer iets te kort of te lang.

Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik toch weer zo'n multicooker kopen, dat frituren werkt eigenlijk echt niet, maar soms iets kleins aanbakken, zoals kruiden, is wel handig, dus dan moet ie instelbaar zijn zo tussen de 80 en 160 graden.

Ik heb deze https://www.bosch-home.nl(...)ulticooker2/MUC11W12

Ik gebruik hem nog het meest om gewoon rijst in te koken, zoals een rijstkoker kan. Zo verbrand je rijst niet en hoef je zo min mogelijk water te gebruiken en smaakt de rijst ook nog naar rijst.


En nog een tip, alle recepten houden geen rekening met dat je precies op temperatuur gaat koken. Alle recepten gaan ervan uit, dat water vedampt. En dat klopt, alleen onder de 100 graden verdampt er bijna niks, dus vaak kunnen dingen wat waterig smaken, omdat het recept ervan uit gaat dat je op hoge temperatuur kookt, maar met slowcooken, moet je wat minder vocht gebruiken dan in een recept staat.

[ Bericht 11% gewijzigd door christmastsunami op 19-10-2022 14:32:31 ]
  maandag 24 oktober 2022 @ 15:15:07 #128
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_206433718
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2022 14:22 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.
En alleen hele kleine beetjes lukt goed om mee te bakken en te frituren. 150-160 graden.
Maar m'n multicooker, kan wel warmer dan een gewone slowcooker, dus een eitje erin koken of gewoon groenten koken op 100 graden kan wel en is ook best goed te doen.

Vaak stel ik zelf de temperatuur in en de tijd en gebruik ik al die voorgeprogrammeerde functies niet eens.
Die zijn dan toch weer iets te kort of te lang.

Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik toch weer zo'n multicooker kopen, dat frituren werkt eigenlijk echt niet, maar soms iets kleins aanbakken, zoals kruiden, is wel handig, dus dan moet ie instelbaar zijn zo tussen de 80 en 160 graden.

Ik heb deze https://www.bosch-home.nl(...)ulticooker2/MUC11W12

Ik gebruik hem nog het meest om gewoon rijst in te koken, zoals een rijstkoker kan. Zo verbrand je rijst niet en hoef je zo min mogelijk water te gebruiken en smaakt de rijst ook nog naar rijst.

En nog een tip, alle recepten houden geen rekening met dat je precies op temperatuur gaat koken. Alle recepten gaan ervan uit, dat water vedampt. En dat klopt, alleen onder de 100 graden verdampt er bijna niks, dus vaak kunnen dingen wat waterig smaken, omdat het recept ervan uit gaat dat je op hoge temperatuur kookt, maar met slowcooken, moet je wat minder vocht gebruiken dan in een recept staat.

Frituren in je multicooker :?
wat een verspilling van olie, en waar laat je het na gebruik?
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  zaterdag 29 oktober 2022 @ 10:46:32 #129
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_206486347
quote:
Zit nu in de slowcooker ^O^
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_206486395
dit topic moet ik eens door gaan nemen, heb al tijden een slowcooker staan en heb er niks mee gedaan :o
pi_206487324
quote:
15s.gif Op zaterdag 29 oktober 2022 10:46 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Zit nu in de slowcooker ^O^
Vond het een lekker recept :9~
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_206494614
Dit zit nu in de Crockpot

Serveren met sajoer boontjes en rijst

Rendang recept 2
1 blik en 1 pak cocosmelk
1500 gram magere runderlappen
600 a 700 gram hutspotgroenten
Drie verpakkingen rendang boemboe
2 soorten sambal zoet
Peper en zout inwrijven in het vlees
home is where doghair sticks to anything but the dog!
pi_206496666
quote:
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_206496870
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2022 11:15 schreef LastRequest het volgende:

[..]
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.
Dat is goed om te weten. Volgens mij heb ik nog ergens zoutloze sojasaus en bouillonblokjes, misschien dat dat ook werkt
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 31 oktober 2022 @ 08:38:18 #135
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_206506713
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2022 11:15 schreef LastRequest het volgende:

[..]
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.
Precies wat ik wilde zeggen!
Veel te nat idd, en best zout.
Wel deze keer zonder het vlees aan te bakken gewoon alles in de slowcooker gegooit, en het vlees leek malser als wanneer ik het wel aanbak.
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_206557868
Oh, die wou ik ook maken. :')
Minder sojasaus en bouillon dus, misschien 50/50 sojasaus/ketjap?
pi_206557891
Ik heb vandaag deze simpele vegetarische curry gemaakt. Ik heb gele currypasta gebruikt en een blikkikkererwten toegevoegd. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Spoilers!
pi_206618817
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2022 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier staat de slowcooker aan met enchilada quinoa :9~ Ik ga proberen om vaker de slowcooker aan te zetten omdat mijn ritme momenteel wat onregelmatiger is. Ik ben nog steeds op zoek naar vega(n) recepten.
Van de week gemaakt, prima te eten.
Klein beetje droog dus wat meer vocht mag wel.
  donderdag 10 november 2022 @ 08:05:36 #139
500473 Morgane89
Omnomnomnivoor
pi_206621254
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 21:42 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Van de week gemaakt, prima te eten.
Klein beetje droog dus wat meer vocht mag wel.
Dat ziet er heerlijk uit, maar hoe kom ik aan enchiladasaus? Ik kan alleen kruidenmix vinden bij AH en Jumbo.
Hebben jullie deze zelf gemaakt of een alternatief gebruikt?
pi_206621265
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 08:05 schreef Morgane89 het volgende:

[..]
Dat ziet er heerlijk uit, maar hoe kom ik aan enchiladasaus? Ik kan alleen kruidenmix vinden bij AH en Jumbo.
Hebben jullie deze zelf gemaakt of een alternatief gebruikt?
Ik heb een beetje gesteggeld met fajita saus :|
pi_206621800
Ik ook en uiteindelijk ook één extra blik tomatenblokjes want ik vond het wat droog.
Ik vond het echt heel lekker en zelfs mijn peuter smult ervan (en die lust haast niks) dus alle restjes zitten voor hem in de diepvries ^O^

Hier had ik twee potjes van:
pi_206621944
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
pi_206621966
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Zilvervliesrijst vinden de meeste mensen droog, maar je kan er een heel klein beetje, echt een eetlepel ofzo. Witte rijst die plakt , er doorheen doen. (goedkope gebrokenrijst of ketan of risottorijst). Dan lijkt het meer op gewone rijst.
pi_206622155
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 09:56 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Zilvervliesrijst vinden de meeste mensen droog, maar je kan er een heel klein beetje, echt een eetlepel ofzo. Witte rijst die plakt , er doorheen doen. (goedkope gebrokenrijst of ketan of risottorijst). Dan lijkt het meer op gewone rijst.
Zoiets zal het wel worden inderdaad!
pi_206624234
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2022 14:22 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.
En alleen hele kleine beetjes lukt goed om mee te bakken en te frituren. 150-160 graden.
Maar m'n multicooker, kan wel warmer dan een gewone slowcooker, dus een eitje erin koken of gewoon groenten koken op 100 graden kan wel en is ook best goed te doen.

Vaak stel ik zelf de temperatuur in en de tijd en gebruik ik al die voorgeprogrammeerde functies niet eens.
Die zijn dan toch weer iets te kort of te lang.

Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik toch weer zo'n multicooker kopen, dat frituren werkt eigenlijk echt niet, maar soms iets kleins aanbakken, zoals kruiden, is wel handig, dus dan moet ie instelbaar zijn zo tussen de 80 en 160 graden.

Ik heb deze https://www.bosch-home.nl(...)ulticooker2/MUC11W12

Ik gebruik hem nog het meest om gewoon rijst in te koken, zoals een rijstkoker kan. Zo verbrand je rijst niet en hoef je zo min mogelijk water te gebruiken en smaakt de rijst ook nog naar rijst.

En nog een tip, alle recepten houden geen rekening met dat je precies op temperatuur gaat koken. Alle recepten gaan ervan uit, dat water vedampt. En dat klopt, alleen onder de 100 graden verdampt er bijna niks, dus vaak kunnen dingen wat waterig smaken, omdat het recept ervan uit gaat dat je op hoge temperatuur kookt, maar met slowcooken, moet je wat minder vocht gebruiken dan in een recept staat.

ik zou persoonlijk, ene nemen die onder hoge druk kan werken.
pi_206624601
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Eerlijk gezegd proef je die niet eens. Maar het biedt wel goede voedingswaarde
pi_206629722
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 21:42 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Van de week gemaakt, prima te eten.
Klein beetje droog dus wat meer vocht mag wel.
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.

▢1 15-ounce can diced fire roasted tomatoes and green chiles --> blik met tomatenblokjes en dan apart iets i.p.v. de chilipepers? Of die weggelaten ofzo?
▢4 ounces cream cheese --> Roomkaas? Of wat hebben jullie gebruikt?
▢1 cup shredded Mexican style cheese --> Cheddar?
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_206630197
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 20:50 schreef LastRequest het volgende:

[..]
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.

▢1 15-ounce can diced fire roasted tomatoes and green chiles --> blik met tomatenblokjes en dan apart iets i.p.v. de chilipepers? Of die weggelaten ofzo?
▢4 ounces cream cheese --> Roomkaas? Of wat hebben jullie gebruikt?
▢1 cup shredded Mexican style cheese --> Cheddar?
- Een blik tomaatblokjes (in mijn geval geweckte tomaatblokjes van de bbq) met een paar fijngesneden jalapenos uit een potje.

- Roomkaas

- Cheddar

Voor de saus zou ik inderdaad zo'n potje salsa nemen. Ik maak zelf dus wel enchiladasaus en weck dat maar zo'n potje voldoet prima als je geen voedselintoleranties hebt.
Spoilers!
pi_206630215
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Bulgur, rijst, gierst kan vast allemaal ook.
Spoilers!
pi_206630932
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2022 20:50 schreef LastRequest het volgende:

[..]
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.

▢1 15-ounce can diced fire roasted tomatoes and green chiles --> blik met tomatenblokjes en dan apart iets i.p.v. de chilipepers? Of die weggelaten ofzo?
▢4 ounces cream cheese --> Roomkaas? Of wat hebben jullie gebruikt?
▢1 cup shredded Mexican style cheese --> Cheddar?
Tomaten blokjes met jalapeno s erbij.
Die laatste apart los erbij want vrouw/kinderen houden niet van pittig.

Voor de cream cheese gewoon roomkaas/van die Philadelphia variant

De shredded cheese heb ik achterwege gelaten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')