Klinkt goedquote:Op vrijdag 26 augustus 2022 12:36 schreef junkiesietze het volgende:
Btw, makkelijkste marinade voor ongemarineerde spareribs:
Sweet baby ray BBQ saus
Bruine basterd suiker
Beetje ketjap
Verse knoflook (fijn gesneden)
pittige paprika kruiden
(hoeveelheden op gevoel, maar meerendeel BBQsaus)
avondje van te voren ribben insmeren en nachtje laten marineren. (eerst wat peper en zout op de ribben)
6uur op LOW in de slowcooker.
Als ze klaar zijn ribben eruit halen en beetje maizena in de slowcooker zodat de saus een beetje kan indikken.
dan die saus weer lekker dik over de ribben heen smeren.
Je hebt zojuist je eigen sparerib express sweet ribben gemaakt
Kan, maar haalt weinig uit, ze zijn dan al zo malsquote:Op vrijdag 26 augustus 2022 12:37 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Klinkt goed
Grill ze niet af in de oven?
30euro aan ingredienten 😭quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 12:29 schreef junkiesietze het volgende:
Aangezien de temperatuur aan het droppen is, morgen weer https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/ maken
Klinkt als goed receptquote:Op dinsdag 18 oktober 2022 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier staat de slowcooker aan met enchilada quinoa Ik ga proberen om vaker de slowcooker aan te zetten omdat mijn ritme momenteel wat onregelmatiger is. Ik ben nog steeds op zoek naar vega(n) recepten.
Dat is het ook echt. Hij komt hier al jaren regelmatig terug.quote:
Thanks! Een van die twee maar opnemen in het weekmenu voor volgende weekquote:Op dinsdag 18 oktober 2022 11:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is het ook echt. Hij komt hier al jaren regelmatig terug.
Ik heb deze ook nog, is ook lekker:
http://www.chelseasmessyapron.com/slow-cooker-mexican-quinoa/
Klinkt heerlijk! Welke saus gebruik jij voor de red enchilada sauce?quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier staat de slowcooker aan met enchilada quinoa Ik ga proberen om vaker de slowcooker aan te zetten omdat mijn ritme momenteel wat onregelmatiger is. Ik ben nog steeds op zoek naar vega(n) recepten.
Dit ziet er goed uitquote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
sin ?quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 12:54 schreef B.ertha het volgende:
Hier nog tips voor de ultieme Chili sin carne?
Dit is wat mij betreft waarvoor je een slowcooker hebt als het gaat om Hollandse pot. En met min of meer die ingrediënten als basis kun je flink variëren (pittiger, ander vlees, andere groente, etc).quote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
Zonder.quote:
Ah. Er is blijkbaar een culinaire trend aan mij voorbij gegaan. Maar dit klinkt als vragen om een recept voor patatje stoofvlees zonder stoofvlees of Tomatensoep zonder tomaten.quote:
Zonder vlees is toch niet echt nieuw.quote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:19 schreef manny het volgende:
[..]
Ah. Er is blijkbaar een culinaire trend aan mij voorbij gegaan. Maar dit klinkt als vragen om een recept voor patatje stoofvlees zonder stoofvlees of Tomatensoep zonder tomaten.
Maar goed. ik google nu even en er gaat een chili sin carne wereld voor me open.
Deze, maar nog nooit in een SC gemaakt:quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 12:54 schreef B.ertha het volgende:
Hier nog tips voor de ultieme Chili sin carne?
Ik maak de enchiladasaus zelf, met dit recept als basis. Ik laat de bouillon weg, dat heeft voor mij geen meerwaarde. Ik gebruik dit recept al jaren en ineens stond de bouillon tussen de ingrediënten, dat zullen ze herzien hebben.quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 13:44 schreef B.ertha het volgende:
[..]
Klinkt heerlijk! Welke saus gebruik jij voor de red enchilada sauce?
Snap ik. En blijkbaar is het bij chili zo onlosmakelijk aan elkaar verboden dat je het erbij moet aangeven als je zonder vlees wil.quote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zonder vlees is toch niet echt nieuw.
Wat denk je dat de 'con' in chili con carne betekent?quote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:40 schreef manny het volgende:
[..]
Snap ik. En blijkbaar is het bij chili zo onlosmakelijk aan elkaar verboden dat je het erbij moet aangeven als je zonder vlees wil.
ik snap het en hou er over opquote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat denk je dat de 'con' in chili con carne betekent?
Wij hebben er zo 1:quote:Op woensdag 19 oktober 2022 13:09 schreef Elan het volgende:
Welke cooker raden jullie aan? Of maakt het geen moer uit? Ik ga sowieso niet langdurig de deur uit terwijl dat ding aan staat. Dus hele ingewikkelde programmeerfuncties met timers zijn overbodig.
quote:
Ik ga er naar kijkenquote:Op woensdag 19 oktober 2022 10:30 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Deze, maar nog nooit in een SC gemaakt:
https://chickslovefood.com/recept/chili-sin-carne/
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.quote:Op woensdag 19 oktober 2022 13:09 schreef Elan het volgende:
Welke cooker raden jullie aan? Of maakt het geen moer uit? Ik ga sowieso niet langdurig de deur uit terwijl dat ding aan staat. Dus hele ingewikkelde programmeerfuncties met timers zijn overbodig.
Frituren in je multicookerquote:Op woensdag 19 oktober 2022 14:22 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.
En alleen hele kleine beetjes lukt goed om mee te bakken en te frituren. 150-160 graden.
Maar m'n multicooker, kan wel warmer dan een gewone slowcooker, dus een eitje erin koken of gewoon groenten koken op 100 graden kan wel en is ook best goed te doen.
Vaak stel ik zelf de temperatuur in en de tijd en gebruik ik al die voorgeprogrammeerde functies niet eens.
Die zijn dan toch weer iets te kort of te lang.
Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik toch weer zo'n multicooker kopen, dat frituren werkt eigenlijk echt niet, maar soms iets kleins aanbakken, zoals kruiden, is wel handig, dus dan moet ie instelbaar zijn zo tussen de 80 en 160 graden.
Ik heb deze https://www.bosch-home.nl(...)ulticooker2/MUC11W12
Ik gebruik hem nog het meest om gewoon rijst in te koken, zoals een rijstkoker kan. Zo verbrand je rijst niet en hoef je zo min mogelijk water te gebruiken en smaakt de rijst ook nog naar rijst.
En nog een tip, alle recepten houden geen rekening met dat je precies op temperatuur gaat koken. Alle recepten gaan ervan uit, dat water vedampt. En dat klopt, alleen onder de 100 graden verdampt er bijna niks, dus vaak kunnen dingen wat waterig smaken, omdat het recept ervan uit gaat dat je op hoge temperatuur kookt, maar met slowcooken, moet je wat minder vocht gebruiken dan in een recept staat.
Zit nu in de slowcookerquote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
Vond het een lekker receptquote:
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.quote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
Dat is goed om te weten. Volgens mij heb ik nog ergens zoutloze sojasaus en bouillonblokjes, misschien dat dat ook werktquote:Op zondag 30 oktober 2022 11:15 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.
Precies wat ik wilde zeggen!quote:Op zondag 30 oktober 2022 11:15 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Deze toevallig vorige week gemaakt. Vond het erg lekker maar veel te veel vloeistof, en veel te zout. En wij zijn echt zoute eters. Een volgende keer doe ik dus maximaal de helft van de sojasaus en de bouillon, misschien nog wel minder. Na inkoken met wat bloem alsnog prima te eten alleen dan nog iets te zout.
Van de week gemaakt, prima te eten.quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 10:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier staat de slowcooker aan met enchilada quinoa Ik ga proberen om vaker de slowcooker aan te zetten omdat mijn ritme momenteel wat onregelmatiger is. Ik ben nog steeds op zoek naar vega(n) recepten.
Dat ziet er heerlijk uit, maar hoe kom ik aan enchiladasaus? Ik kan alleen kruidenmix vinden bij AH en Jumbo.quote:Op woensdag 9 november 2022 21:42 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Van de week gemaakt, prima te eten.
Klein beetje droog dus wat meer vocht mag wel.
Ik heb een beetje gesteggeld met fajita saus :|quote:Op donderdag 10 november 2022 08:05 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit, maar hoe kom ik aan enchiladasaus? Ik kan alleen kruidenmix vinden bij AH en Jumbo.
Hebben jullie deze zelf gemaakt of een alternatief gebruikt?
Zilvervliesrijst vinden de meeste mensen droog, maar je kan er een heel klein beetje, echt een eetlepel ofzo. Witte rijst die plakt , er doorheen doen. (goedkope gebrokenrijst of ketan of risottorijst). Dan lijkt het meer op gewone rijst.quote:Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Zoiets zal het wel worden inderdaad!quote:Op donderdag 10 november 2022 09:56 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Zilvervliesrijst vinden de meeste mensen droog, maar je kan er een heel klein beetje, echt een eetlepel ofzo. Witte rijst die plakt , er doorheen doen. (goedkope gebrokenrijst of ketan of risottorijst). Dan lijkt het meer op gewone rijst.
ik zou persoonlijk, ene nemen die onder hoge druk kan werken.quote:Op woensdag 19 oktober 2022 14:22 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik heb een multicooker, die kan naast slowcooken ook bakken en frituren. Alleen dat werkt dan weer heel irritant, want je kan er niet 'goed' in bakken, of 'goed' in frituren. Het vet koelt dan heel snel af en is het weer net niet.
En alleen hele kleine beetjes lukt goed om mee te bakken en te frituren. 150-160 graden.
Maar m'n multicooker, kan wel warmer dan een gewone slowcooker, dus een eitje erin koken of gewoon groenten koken op 100 graden kan wel en is ook best goed te doen.
Vaak stel ik zelf de temperatuur in en de tijd en gebruik ik al die voorgeprogrammeerde functies niet eens.
Die zijn dan toch weer iets te kort of te lang.
Als ik een nieuwe zou kopen, zou ik toch weer zo'n multicooker kopen, dat frituren werkt eigenlijk echt niet, maar soms iets kleins aanbakken, zoals kruiden, is wel handig, dus dan moet ie instelbaar zijn zo tussen de 80 en 160 graden.
Ik heb deze https://www.bosch-home.nl(...)ulticooker2/MUC11W12
Ik gebruik hem nog het meest om gewoon rijst in te koken, zoals een rijstkoker kan. Zo verbrand je rijst niet en hoef je zo min mogelijk water te gebruiken en smaakt de rijst ook nog naar rijst.
En nog een tip, alle recepten houden geen rekening met dat je precies op temperatuur gaat koken. Alle recepten gaan ervan uit, dat water vedampt. En dat klopt, alleen onder de 100 graden verdampt er bijna niks, dus vaak kunnen dingen wat waterig smaken, omdat het recept ervan uit gaat dat je op hoge temperatuur kookt, maar met slowcooken, moet je wat minder vocht gebruiken dan in een recept staat.
Eerlijk gezegd proef je die niet eens. Maar het biedt wel goede voedingswaardequote:Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.quote:Op woensdag 9 november 2022 21:42 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Van de week gemaakt, prima te eten.
Klein beetje droog dus wat meer vocht mag wel.
- Een blik tomaatblokjes (in mijn geval geweckte tomaatblokjes van de bbq) met een paar fijngesneden jalapenos uit een potje.quote:Op donderdag 10 november 2022 20:50 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.
▢1 15-ounce can diced fire roasted tomatoes and green chiles --> blik met tomatenblokjes en dan apart iets i.p.v. de chilipepers? Of die weggelaten ofzo?
▢4 ounces cream cheese --> Roomkaas? Of wat hebben jullie gebruikt?
▢1 cup shredded Mexican style cheese --> Cheddar?
Bulgur, rijst, gierst kan vast allemaal ook.quote:Op donderdag 10 november 2022 09:53 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit! Vind alleen quinoa helemaal niks, dus misschien eens met rijst maken ofzo...
Tomaten blokjes met jalapeno s erbij.quote:Op donderdag 10 november 2022 20:50 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Die ziet er inderdaad lekker uit maar ik vraag me van sommige dingen nog wel af waar jullie ze voor vervangen.
▢1 15-ounce can diced fire roasted tomatoes and green chiles --> blik met tomatenblokjes en dan apart iets i.p.v. de chilipepers? Of die weggelaten ofzo?
▢4 ounces cream cheese --> Roomkaas? Of wat hebben jullie gebruikt?
▢1 cup shredded Mexican style cheese --> Cheddar?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |