abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_202707804
*O* Welkom in het grote FOK! slowcooker topic *O*

Websites voor aanschaf slowcooker:
www.fonq.nl
www.amazon.de
www.amazon.co.uk

Recepten:
Algemene sites:
https://twitter.com/fitslowcooker (EN)
https://twitter.com/SlowcookCentral (EN)
https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url]
slowcooker society (EN)
http://www.slowkoken.nl/ (NL)
http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN)
http://www.slowcookerclub.com/ (EN)
http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN)
http://www.slowcookersociety.com/ (EN)
http://fitslowcookerqueen.com/(EN)
Recepten index De Slowcookers
Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/

Gepost in deze reeks:
Pulled Pork (blog Nombelina)
Roti kip (blog Nombelina)
Stoofpeertjes van RobinOok (EN)
Chili con carne (allrecipes)
Vegetarische curry (slowkoken)
Erwtensoep (Marks&Marks blogspot)
Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken)
Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes)
Texas-style pulled pork (blijzondersuiker)
Oma`s Hachee (smulweb)
Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok)
Stoofvlees a la Bart2002
Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound)
Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb)
Slow cooker butter chicken (allrecipes)
Marokkaanse kip (allrecipes)
Kip met satesaus a la Sorella
Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck)
3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety)
Mashed Potatoes(slowcookersociety)
Indo pulled pork (eetinspiratie)
Kip Dhansak a la Sorella
Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen)
Kip Marrakesh uit de slowcooker
Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus
Heerlijke pittige kippensoep (smulweb)
Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk)
Slow Cooker Lasagna a la Sorella
Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman)
cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious)
Mostersoep met spekjes
Kippensoepje a la PdeHoog
Vietnamees stoofvlees
Daging setan (Duivels rundvlees)
Thai chicken soup
Spicy chicken curry



En weer verder pruttelen met die langzame potten :s) :Y) :s)
Spoilers!
pi_202707931
Denk dat met de ontwikkelingen van de gasprijs ook maar eens zo'n ding moet gaan afschaffen.
blablablabla
pi_202708489
Ik maak voor de kerst het voorafje: Franse uiensoep. En omdat ik pas twee uur voordat de gasten komen zelf thuiskom, maak ik die vooraf en gooi ik hem in de vriezer. Dan kan ik hem op de dag zelf ook mooi weer ontdooien in de slowcooker en is de magnetron/oven vrij voor het hoofdgerecht en heb ik er geen omkijken naar ^O^
pi_202709117
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 20:14 schreef B.ertha het volgende:
Ik maak voor de kerst het voorafje: Franse uiensoep. En omdat ik pas twee uur voordat de gasten komen zelf thuiskom, maak ik die vooraf en gooi ik hem in de vriezer. Dan kan ik hem op de dag zelf ook mooi weer ontdooien in de slowcooker en is de magnetron/oven vrij voor het hoofdgerecht en heb ik er geen omkijken naar ^O^
Ik zou even opzoeken hoe het zit met ontdooien in de slowcooker. Lees regelmatig dat dat geen goed idee is, maar geen flauw idee meer waarom.
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 19 december 2021 @ 20:41:37 #5
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_202709194
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 20:37 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Ik zou even opzoeken hoe het zit met ontdooien in de slowcooker. Lees regelmatig dat dat geen goed idee is, maar geen flauw idee meer waarom.
Omdat het langzaam gaat, met temperaturen waarbij bacteriën te goed gedijen.

Daarom is het devies bij afkoelen: snel doen, bijv. door je pan in een bak koud water (met ijs) te zetten. En bij ontdooien/opwarmen: (langzaam) ontdooien in de koelkast (temperatuur is te laag voor snelle bacteriegroei) en daarna vlot opwarmen op het vuur.
The love you take is equal to the love you make.
pi_202709311
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2021 20:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Omdat het langzaam gaat, met temperaturen waarbij bacteriën te goed gedijen.

Daarom is het devies bij afkoelen: snel doen, bijv. door je pan in een bak koud water (met ijs) te zetten. En bij ontdooien/opwarmen: (langzaam) ontdooien in de koelkast (temperatuur is te laag voor snelle bacteriegroei) en daarna vlot opwarmen op het vuur.
Dank! Het snel afkoelen wist ik en ook waarom (en zure erwtensoep is niet lekker) maar het werkt dus ook de andere kant op om dezelfde redenen dus.
We have far more in common than that which devides us..
pi_202710668
Ik zou het idd ontdooien in de koelkast en dan alleen opwarmen op high :Y
Maar mag dat dan ook niet?
pi_202711197
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 21:47 schreef B.ertha het volgende:
Ik zou het idd ontdooien in de koelkast en dan alleen opwarmen op high :Y
Maar mag dat dan ook niet?
High is niet dat de temperatuur hoger is, maar sneller warm. Dus dan krijg je ook het bacterie probleem lijkt me.
We have far more in common than that which devides us..
pi_202715094
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 22:09 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
High is niet dat de temperatuur hoger is, maar sneller warm. Dus dan krijg je ook het bacterie probleem lijkt me.
Als het al ontdooit is, is het toch in dezelfde staat als alles dat je in de slowcooker doet?
Spoilers!
pi_202715290
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 09:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Als het al ontdooit is, is het toch in dezelfde staat als alles dat je in de slowcooker doet?
Het gaat volgens mij om het te langzaam opwarmen
We have far more in common than that which devides us..
pi_202715317
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 09:21 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Het gaat volgens mij om het te langzaam opwarmen
Dan zou je toch niets in de slowcooker kunnen doen :?
Spoilers!
pi_202715401
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 09:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dan zou je toch niets in de slowcooker kunnen doen :?
Jawel want dan gaar je. Ik weet het ook niet precies, maar in de diverse SC kookboeken staat dat het ding niet geschikt is om afgekoeld voedsel op te warmen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_202715450
Ik vind het maar een raar verhaal eigenlijk :D Maar ik zou sowieso die soep gewoon opwarmen in een pan, veel sneller. De magnetron kan ook natuurlijk.
Spoilers!
  maandag 20 december 2021 @ 12:53:20 #14
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_202718044
Ik zou zelf de slowcooker zeker niet gebruiken om te ontdooien. Voor weer opwarmen en doorgaren na ontdooien misschien wel.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 28 december 2021 @ 09:26:57 #15
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_202858692
Mijn moeder en een vriendin een slowcooker cadeau gedaan met kerst :)
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  maandag 3 januari 2022 @ 14:18:34 #16
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203009048
Zaterdag weer lekker Vadouvan gemaakt :9
Zo simpel! als je maar een hoop kip gebruikt!
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  maandag 3 januari 2022 @ 20:43:11 #17
80382 manny
30 is best veel
pi_203014848
Wat ook blijft werken is een paar karbonades in redelijke grote stukken erin. Wat zout, peper, bbq saus en Chili / hotsauce, ui snipperen en klaar. ‘S ochtends erin, low en gaan.

Lekker, simpel en kan niet fout gaan vlees op tafel.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_203023512
Gisteravond een boeuf bourguignon voorbereid en in de slowcooker gedaan. Vannacht 10 uur laten pruttelen. Vanmorgen echt supermals vlees O+ Dat wordt lekker vanavond :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_203026175
quote:
15s.gif Op maandag 3 januari 2022 14:18 schreef junkiesietze het volgende:
Zaterdag weer lekker Vadouvan gemaakt :9
Zo simpel! als je maar een hoop kip gebruikt!
Welk recept gebruik je?
pi_203026277
Ik had laatst Zuurvleish weer in de slowcooker gemaakt.

https://www.culy.nl/recepten/limburgs-zuurvlees-zoervleisj/

Ik deed 12 uur op 80 graden. 80 graden is tricky hoor, dat is echt heeeeelll slow cooken. Volgende keer wordt het 85 graden, 12 uur is wel heel erg lang, maar het (niet zo heel goede kwaliteit riblap )vlees had het nodig.

En bewaren in bakjes voor in de vriezer

quote:
Voor 4 tot 6 personen:

1 ruime kilo rundersukade of ribrunderlappen
400 ml water (ongeveer)
400 ml (gele) natuurazijn (ongeveer)
10 laurierblaadjes
10 jeneverbessen
10 kruidnagels
3 uien, in halve ringen
3 flinke eetlepels appel/perenstroop
3 flinke eetlepels bruine basterdsuiker + eventueel extra
1 kleine eetlepel speculaaskruiden (of koekkruiden)
5 plakken ontbijtkoek, verkruimeld + eventueel extra
  dinsdag 4 januari 2022 @ 12:12:49 #21
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203026810
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 januari 2022 11:41 schreef soapie het volgende:

[..]
Welk recept gebruik je?
https://ashleywillems.nl/kip-vadouvan-slowcooker/
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  dinsdag 4 januari 2022 @ 12:14:47 #22
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203026838
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 januari 2022 11:47 schreef christmastsunami het volgende:
Ik had laatst Zuurvleish weer in de slowcooker gemaakt.

https://www.culy.nl/recepten/limburgs-zuurvlees-zoervleisj/

Ik deed 12 uur op 80 graden. 80 graden is tricky hoor, dat is echt heeeeelll slow cooken. Volgende keer wordt het 85 graden, 12 uur is wel heel erg lang, maar het (niet zo heel goede kwaliteit riblap )vlees had het nodig.

En bewaren in bakjes voor in de vriezer
[..]

Wat een vreemde ingredienten, waar smaakt dit naar? kan me er niks bij voorstellen.
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_203026885
quote:
15s.gif Op dinsdag 4 januari 2022 12:14 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Wat een vreemde ingredienten, waar smaakt dit naar? kan me er niks bij voorstellen.
Het smaakt naar limburgs stoofvleesl. Zoet draadjes vlees. Wat ze daar met patat-frites eten.
pi_203028340
quote:
Klinkt goed, gaat op het lijstje om eens te proberen! Thnx!
  woensdag 5 januari 2022 @ 13:01:34 #25
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203045191
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 januari 2022 09:10 schreef PdeHoog het volgende:
Gisteravond een boeuf bourguignon voorbereid en in de slowcooker gedaan. Vannacht 10 uur laten pruttelen. Vanmorgen echt supermals vlees O+ Dat wordt lekker vanavond :9
wat doe je er dan 's ochtends mee? zo de koelkast in en 's avonds weer opwarmen?
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_203047782
quote:
15s.gif Op woensdag 5 januari 2022 13:01 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
wat doe je er dan 's ochtends mee? zo de koelkast in en 's avonds weer opwarmen?
In dit geval: afkoelen en 's avonds weer een uurtje laten pruttelen maar dan op het vuur met aardappelen erbij :9 Was een perfect eenpansgerecht :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_203093249
quote:
Staat te pruttelen

De recepten van Ashley zijn trouwens allemaal wel te pruimen.
  Moderator zaterdag 8 januari 2022 @ 13:58:37 #28
388664 crew  Dotteke
pi_203093297
IK heb een multicooker maar ik krijg het eten er niet lekker in
Maak ik hachee of een stoofpotje, zoals ik hem altijd maakte, dan zit er nu totaal geen smaak aan.
Iemand een idee hoe dat komt?
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
Opzaterdag 15 februari 2025 08:01 schreef JustinK het volgende:[/b]
Dot houdt van lekker vlot :P
pi_203093397
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 13:58 schreef Dotteke het volgende:
IK heb een multicooker maar ik krijg het eten er niet lekker in
Maak ik hachee of een stoofpotje, zoals ik hem altijd maakte, dan zit er nu totaal geen smaak aan.
Iemand een idee hoe dat komt?
Zout vergeten?

Nee ff serieus, het zou juist beter moeten smaken. Hoe lang?,Bij welke Temperatuur? Is de klep dicht?, zelfde ingredienten?
Beste Dotteke, zo weten niks.
pi_203093524
Ik ben lekker bezig!

Dit is geen slowcook recept, maar ik ga het toch doen. Na het marineren van de kip, ga ik niet ui en knoflook eerst aanbakken en dan de kip erbij en licht bruinbakken. Want dat werkt volgens mij niet, door de ui bakt de kip niet bruin aan en verbrand de knoflook.
De gemarineerde kip bak ik zonder ui en knof aan, dan doe ik de ui en knof met wat boter in de multicooker en zet ik die op bakken, dan pas de aangebraadde kip erbij. Dan de rest van de ingredienten, behalve de boontjes en koriander.
Ik ga dan dit op 85 graden 3 a 4 uur slowcooken en op het laatst doe ik de al gekookte boontjes erbij, zodat ze mooi groen blijven.
En ik ga de roomboter en yoghurt iets afwijken. Meer roomboter en minder yoghurt.
https://eatertainment.nl/recept/heerlijke-indian-butter-chicken/

quote:
Meng 1/5 yoghurt met het citroensap, de helft van de garam masala en het zout voor de marinade. Laat de kip hierin 1 uur marineren in de koelkast.
2
Verhit in een koekenpan olijfolie en fruit hierin de ui kort aan. Voeg knoflook, kaneel, paprikapoeder en de rest van de garam masala toe en bak even mee. Doe nu de kip met de marinade bij de uien en bak 3 minuten mee.
3
Zodra de kip aangebakken is, kunnen de boontjes en de blokjes tomaat in de pan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen. Roer er op het laatst de rest van de yoghurt en de boter doorheen en warm ze kort mee.
4
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Serveer de Indian butter chicken met rijst en garneer met koriander en cashewnoten.
quote:
250 gr Griekse Yoghurt
½ citroen (sap)
2 el garam masala
½ tl zout
400 gr kippendijfilets (in reepjes)
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
¼ tl kaneel
1 tl paprikapoeder
500 gr sperziebonen, in stukjes
800 gr tomatenblokjes uit blik
50 gr roomboter
10 gr koriander
300 gr basmatirijst
60 gr cashewnoten
Zo gaat het dus op het plaatje mis, de boontjes zijn te gaar!
  Moderator zaterdag 8 januari 2022 @ 14:19:39 #31
388664 crew  Dotteke
pi_203093570
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 14:06 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Zout vergeten?

Nee ff serieus, het zou juist beter moeten smaken. Hoe lang?,Bij welke Temperatuur? Is de klep dicht?, zelfde ingredienten?
Beste Dotteke, zo weten niks.
Nee geen zout vergeten, niets vergeten
Heb het op verschillende manier geprobeerd
Gebruik zelf bij hachee zo zakje kruiden en extra laurier
Bij stoofpotje

Runderbouillon
Uien
Flesje trippelbier
Laurierblaadjes
Kruidnagels
Peper
Zout
Heb hem op slowcooken en op stoven en op sudderen gehad op drie manier en allemaal smaakloos
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
Opzaterdag 15 februari 2025 08:01 schreef JustinK het volgende:[/b]
Dot houdt van lekker vlot :P
pi_203093667
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 14:19 schreef Dotteke het volgende:

[..]
Nee geen zout vergeten, niets vergeten
Heb het op verschillende manier geprobeerd
Gebruik zelf bij hachee zo zakje kruiden en extra laurier
Bij stoofpotje

Runderbouillon
Uien
Flesje trippelbier
Laurierblaadjes
Kruidnagels
Peper
Zout
Heb hem op slowcooken en op stoven en op sudderen gehad op drie manier en allemaal smaakloos
Ik denk dat je nu teveel water gebruikt, je hebt bijna niets aan water nodig voor het bereiden onder de 100graden.
Dat gaat vaak fout met het slowcooken, de gewone recepten zijn zo dat er veel water gaat verdampen. Met zo'n cooker apparaat heb je veel minder water nodig dan bij een pan op vuur.
  Moderator zaterdag 8 januari 2022 @ 14:27:51 #33
388664 crew  Dotteke
pi_203093704
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 14:25 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Ik denk dat je nu teveel water gebruikt, je hebt bijna niets aan water nodig voor het bereiden onder de 100graden.
Dat gaat vaak fout met het slowcooken, de gewone recepten zijn zo dat er veel water gaat verdampen. Met zo'n cooker apparaat heb je veel minder water nodig dan bij een pan op vuur.
Vlees gekruid toen aangebakken in roomboter
Groenten er bij en bier
Geen druppel water er bij gedaan
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
Opzaterdag 15 februari 2025 08:01 schreef JustinK het volgende:[/b]
Dot houdt van lekker vlot :P
pi_203093871
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 14:27 schreef Dotteke het volgende:

[..]
Vlees gekruid toen aangebakken in roomboter
Groenten er bij en bier
Geen druppel water er bij gedaan
Maar wel bier, en bier bestaat grotendeels uit water, wat voorheen meer verdampte. Minder bier gebruiken dus.
Veel minder, als je gaat slowcooken, gebruik je zo weinig mogelijk vocht, veel minder dan in een pan. Het vlees in een slowcook moet wat minder 'onder' staan, door de dampen en de gesloten cooker, wordt het vlees dan nog steeds gaar. In een pan moet het vlees onderstaan. Bij het slowcooken zo min mogelijk extra vocht toevoegen.
  Moderator zaterdag 8 januari 2022 @ 14:41:39 #35
388664 crew  Dotteke
pi_203093931
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 14:38 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Maar wel bier, en bier bestaat grotendeels uit water, wat voorheen meer verdampte. Minder bier gebruiken dus.
Veel minder, als je gaat slowcooken, gebruik je zo weinig mogelijk vocht, veel minder dan in een pan. Het vlees in een slowcook moet wat minder 'onder' staan, door de dampen en de gesloten cooker, wordt het vlees dan nog steeds gaar. In een pan moet het vlees onderstaan. Bij het slowcooken zo min mogelijk extra vocht toevoegen.
Ik zal het eens proberen. Het is zo jammer heb steeds alles weggekukkeld.
Thnx voor je tip :*
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
Opzaterdag 15 februari 2025 08:01 schreef JustinK het volgende:[/b]
Dot houdt van lekker vlot :P
pi_203113517
Vanavond weer eens de multicooker erbij gepakt, stamppot boerenkool met spekjes en rookworst op hoge druk. Binnenkort maar weer eens iets laten pruttelen :9
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
  zondag 9 januari 2022 @ 18:53:25 #37
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203113886
Ik moet binnenkort weer tomatensoep gaan maken want die is helaas helemaal op nu. Ik maak dat altijd in grote hoeveelheden, 12 tot 15 liter bijvoorbeeld en vries het dan in. Ben dan toch nog een behoorlijke tijd bezig en zou dat slowcookprincipe wel eens willen proberen, dat scheelt me toch wel tijd vermoed ik. Ik denk alleen niet dat zulke hoeveelheden in zo'n slowcooker passen.

Maar ik heb even opgezocht wat dat slowcooken nou eigenlijk inhoudt qua temperatuur, want meer is het niet. En dan blijkt dus dat je 'kookt' op 80 of op 90 graden. Dus ik kan net zo goed een hele grote pan in een soort hooikist zetten met een electrisch plaatje er onder en de temperatuur regelen met een thermostaatje. Zijn er mensen die met zoiets al ervaring hebben?

Bovendien is koken in een hooikist een stuk efficienter qua energieverbruik dan stoken op een gasfornuis.
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
pi_203114072
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 18:53 schreef Tengano het volgende:
Ik moet binnenkort weer tomatensoep gaan maken want die is helaas helemaal op nu. Ik maak dat altijd in grote hoeveelheden, 12 tot 15 liter bijvoorbeeld en vries het dan in. Ben dan toch nog een behoorlijke tijd bezig en zou dat slowcookprincipe wel eens willen proberen, dat scheelt me toch wel tijd vermoed ik. Ik denk alleen niet dat zulke hoeveelheden in zo'n slowcooker passen.

Maar ik heb even opgezocht wat dat slowcooken nou eigenlijk inhoudt qua temperatuur, want meer is het niet. En dan blijkt dus dat je 'kookt' op 80 of op 90 graden. Dus ik kan net zo goed een hele grote pan in een soort hooikist zetten met een electrisch plaatje er onder en de temperatuur regelen met een thermostaatje. Zijn er mensen die met zoiets al ervaring hebben?

Bovendien is koken in een hooikist een stuk efficienter qua energieverbruik dan stoken op een gasfornuis.
Een van de redenen dat ik zo'n apparaat fijn vind, is door de veiligheid. Natuurlijk kan het 8 uur op een klein vuurtje of oven. Maar dat het constant dan 8 uur op 80 graden op iets van of met vuur staat, electrische oven die op 80 graden kan daargelaten, vind ik altijd een heel klein beetje spannend en moet ik af en toe kijken of alles nog goed gaat.
Met zo'n apparaat kan je onbezorgd iets anders gaan doen.
De grootste die ik heb gezien was echter niet zoveel liter als jij wilt, de grootste is 8 liter ofzo.
  zondag 9 januari 2022 @ 19:26:42 #39
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203114332
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 19:09 schreef christmastsunami het volgende:
Een van de redenen dat ik zo'n apparaat fijn vind, is door de veiligheid. Natuurlijk kan het 8 uur op een klein vuurtje of oven. Maar dat het constant dan 8 uur op 80 graden op iets van of met vuur staat, electrische oven die op 80 graden kan daargelaten, vind ik altijd een heel klein beetje spannend en moet ik af en toe kijken of alles nog goed gaat.
Met zo'n apparaat kan je onbezorgd iets anders gaan doen.
De grootste die ik heb gezien was echter niet zoveel liter als jij wilt, de grootste is 8 liter ofzo.
Tja het punt is ook wel een beetje dat ik al zoveel (grote) pannen heb naast allerlei andere keukenonbenodigdheden :X

En zo'n pan op een electrisch plaatje is voor mijn gevoel redelijk veilig. Ik kan hem dan bij wijze van spreken ook in de douche zetten zodat er niks fout kan gaan. 8 uur op een gasvlammetje of wat voor vlammetje dan ook is ook niks voor mij.

Maar het voordeel van dat electrische plaatje is dat ik die pan daarna helemaal kan inpakken zodat hij qua warmte volledig geisoleerd is. En ik kan dan iedere pan kiezen die ik wil. Als ik het even snel begrepen heb is dat ook het slowcook principe; alle ingredienten in 1 pan en vervolgens 8 uur garen op 80 of 90 graden.
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
pi_203114444
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 19:26 schreef Tengano het volgende:

[..]
Tja het punt is ook wel een beetje dat ik al zoveel (grote) pannen heb naast allerlei andere keukenonbenodigdheden :X

En zo'n pan op een electrisch plaatje is voor mijn gevoel redelijk veilig. Ik kan hem dan bij wijze van spreken ook in de douche zetten zodat er niks fout kan gaan. 8 uur op een gasvlammetje of wat voor vlammetje dan ook is ook niks voor mij.

Maar het voordeel van dat electrische plaatje is dat ik die pan daarna helemaal kan inpakken zodat hij qua warmte volledig geisoleerd is. En ik kan dan iedere pan kiezen die ik wil. Als ik het even snel begrepen heb is dat ook het slowcook principe; alle ingredienten in 1 pan en vervolgens 8 uur garen op 80 of 90 graden.
De bedoeling is 8 uur op 80 graden, of 4 uur op 90 graden.

Maar dan kan je als hobbykok, gaan expirimenteren, ik vind 8 uur op 80 graden soms nog wat te kort voor runderriblappen, vooral door de kwaliteit uit de supermarkt.

maar met kipdij is 4 uur op 90 graden al weer iets te lang

Maar de eerste oude modellen, hadden maar 2 standen, 4 uur op 90 graden, of 8 uur op 80 graden, de laatste jaren zijn er modelletjes bijgekomen, die nog veel meer kunnen zoals frituren bijvoorbeeld. En meestal verkopen ze die onder de term 'multicooker'.
  zondag 9 januari 2022 @ 20:02:45 #41
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203114848
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 19:35 schreef christmastsunami het volgende:
De bedoeling is 8 uur op 80 graden, of 4 uur op 90 graden.

Maar dan kan je als hobbykok, gaan expirimenteren, ik vind 8 uur op 80 graden soms nog wat te kort voor runderriblappen, vooral door de kwaliteit uit de supermarkt.

maar met kipdij is 4 uur op 90 graden al weer iets te lang

Maar de eerste oude modellen, hadden maar 2 standen, 4 uur op 90 graden, of 8 uur op 80 graden, de laatste jaren zijn er modelletjes bijgekomen, die nog veel meer kunnen zoals frituren bijvoorbeeld. En meestal verkopen ze die onder de term 'multicooker'.
Tja met die kooktijden voor slowcooking heb ik dus 0,0 ervaring, maar ik kan natuurlijk na 4 of 5 uur ook even proeven wat ik normaal gesproken ook doe. Maar als ik zoveel soep op gas kook, ben ik ook uren bezig, en dan nog alles opruimen, afwassen en in heel veel bakjes doen met labeltjes -O-

Anyway het enige wat ik dan gebruik is een electrisch kookplaatje, een DS18B20 die ik al heb, een arduino, een ralaistje en eventueel een tijdschakelaar, maar die laatste hoeft niet eens. En dan kan ik iedere grote pan gebruiken die ik wil. Dit is zo'n temperatuur sensor (DS18B20) die daarvoor geschikt is en die op 0,3 graden celcius nauwkeurig is. Zijn iets van 1,50 bij Aliexpress.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een ander groot voordeel vind ik dat ik meer smaak in de pan en in de soep houdt en ik niet zoveel vocht genereer met koken, zodat ik ook minder hoef te ventileren.

Dus dan zou het een kwestie zijn van een temperatuur kiezen, bij voorkeur 90 graden en dan maar afwachten. Ik zie zelf geen voordeel om lager dan die 90 graden te gaan namelijk :?

[ Bericht 2% gewijzigd door Tengano op 09-01-2022 20:12:02 ]
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
pi_203115004
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 20:02 schreef Tengano het volgende:

[..]
Tja met die kooktijden voor slowcooking heb ik dus 0,0 ervaring, maar ik kan natuurlijk na 4 of 5 uur ook even proeven wat ik normaal gesproken ook doe. Maar als ik zoveel soep op gas kook, ben ik ook uren bezig.

Anyway het enige wat ik dan gebruik is een electrisch kookplaatje, een DS18020 die ik al heb, een arduino en eventueel een tijdschakelaar, maar die laatste hoeft niet eens. En dan kan ik iedere grote pan gebruiken die ik wil. Dit is zo'n temperatuur sensor die daarvoor geschikt is en die op 0,3 graden celcius nauwkeurig is. Zijn iets van 1,50 bij Aliexpress.

Een ander groot voordeel vind ik dat ik meer smaak in de pan en in de soep houdt en ik niet zoveel vocht genereer met koken, zodat ik ook minder hoef te ventileren.

Dus dan zou het een kwestie zijn van een temperatuur kiezen, bij voorkeur 90 graden en dan maar afwachten. Ik zie zelf geen voordeel om lager dan die 90 graden te gaan namelijk :?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je doet dat slowcooken eigenlijk vooral met vlees, wat lekker is om langzaam garen, in zijn eigen vocht te laten garen, dat is het idee erachter.

Oma's draadjesvlees bijvoorbeeld, of pulled pork, of indische rendang etc etc, Ossehaas zou wat zonde van het geld zijn, maar is wat overdreven en is beter om snel te bakken.

Die tech oplossing van je met die Arduino, is wel cool gek. *O*
pi_203115007
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 18:53 schreef Tengano het volgende:
Ik denk alleen niet dat zulke hoeveelheden in zo'n slowcooker passen.
Wat je kan doen is een geconcentreerdere versie maken door minder vocht toe te voegen en dan na het slowcooken verdunnen tot de gewenste dikte.
  zondag 9 januari 2022 @ 20:18:49 #44
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203115099
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 20:12 schreef christmastsunami het volgende:
Je doet dat slowcooken eigenlijk vooral met vlees, wat lekker is om langzaam garen, in zijn eigen vocht te laten garen, dat is het idee erachter.

Oma's draadjesvlees bijvoorbeeld, of pulled pork, of indische rendang etc etc, Ossehaas zou wat zonde van het geld zijn, maar is wat overdreven en is beter om snel te bakken.

Ok, that makes sense inderdaad. Dat soort dingen doe ik meestal in een gietijzeren pan op een klein electrisch plaatje (800 Watt van een oud fonduestel van de kringloop |:) ) zodat ik het goed kan temperen op een klein prutteltje :9 Heb hier even een plaatje van dat ding. De pan ervan heb ik weggegooid. Zit een keurig thermostaatje op en is perfect voor een stoofschoteltje. Lekker retro en voorzien van een gezellig rood lampje :s)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Die tech oplossing van je met die Arduino, is wel cool gek. *O*
Zo tech is dat niet hoor. Sensor uitlezen en aan de hand van de temperatuur het relais aan of uit zetten. Maar ik ben op die manier wel flexibel qua de grootte van de pan die ik dan wil gebruiken en dat is eigenlijk wat ik zoek. Plus dat ik er niet aan moet denken om nog een kookapparaat ;( ergens op te moeten slaan wat ik maar af en toe gebruik ;( Ik weet nu al niet waar ik mijn spullen moet laten :{

[ Bericht 5% gewijzigd door Tengano op 09-01-2022 20:39:34 ]
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
  zondag 9 januari 2022 @ 20:23:47 #45
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203115178
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 20:12 schreef Elleska het volgende:
Wat je kan doen is een geconcentreerdere versie maken door minder vocht toe te voegen en dan na het slowcooken verdunnen tot de gewenste dikte.
Maar dan wordt het heel lastig om de smaak goed te controleren onderweg tijdens het kookproces. Het eindproduct moet namelijk op 100% zeker goed zijn anders zit ik met 15 liter soep die niet te vreten is en dan lach je niet meer. Heb ik gelukkig maar 1 x meegemaakt, maar die les is bij mij wel aangekomen. Dus vandaar dat ik gedurende het proces altijd proef en ik maak zo'n soep altijd gewoon van wat ik heb of goedkoop heb ingekocht. Ik heb nooit precies hetzelfde recept op wat basisdingen na dan.

Maar misschien kan ik het hier beter bij laten anders verpest ik jullie recepten topic misschien. Dit is toch wel even een zijweggetje immers.

En in ieder geval bedankt voor de tips qua temperatuur en hoeveelheid kookvocht. Die laatste is pas duidelijk als je het type kookproces begrijpt dat er met slowcooken dus geen kookvocht verdampt zoals met normaal koken. Dus dat is wel een goeie inderdaad.

[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 09-01-2022 21:07:32 ]
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
pi_203115854
Als het geconcentreerd niet goed smaakt dan smaakt het verdund ook niet goed.
  zondag 9 januari 2022 @ 21:39:54 #47
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203116412
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 21:02 schreef Elleska het volgende:
Als het geconcentreerd niet goed smaakt dan smaakt het verdund ook niet goed.
Tuurlijk is dat zo.

Maar als ik een pan soep maak van zo'n 15 liter vind ik het zelf best heavy om op het smaakbeeld te komen wat ik in mijn hoofd heb. En Ik vind het zelf al moeilijker om grote hoeveelheden goed op smaak te krijgen ipv een normaal pannetje zeg maar. En zeker omdat ik nooit een recept gebruik.

Als ik dan dat smaakbeeld moet vertalen wat het dan zou moeten zijn op een kwart van de hoeveelheid of een derde in de geconcentreerde versie, dan zou ik echt niet weten waar ik dan qua smaak op uit moet komen en of ik de gewenste smaakbalans dan nog wel kan vaststellen en tweaken.

Stel je maar eens voor dat jij een babipangangsaus wilt maken, maar je wilt hem zo bereiden dat je uiteidelijk maar een kwart van het volume wilt hebben maar de smaak na aanlenging precies spot on moet zijn. Mij persoonlijk lijkt me dat erg lastig en ik denk dat dat buiten mijn zone van vermogendheden en comfort zit.
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
pi_203116502
Dat hoef ik mij niet voor te stellen want ik maak bij dingen die ik invries wel vaker een geconcentreerde versie. Dat scheelt een hoop ruimte.
Na het opwarmen nog even proeven, hele enkele keer wat bijsturen maar meestal is het eindresultaat prima. Het is sowieso nooit oneetbaar geweest.
  zondag 9 januari 2022 @ 21:50:13 #49
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203116563
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 21:45 schreef Elleska het volgende:
Dat hoef ik mij niet voor te stellen want ik maak bij dingen die ik invries wel vaker een geconcentreerde versie. Dat scheelt een hoop ruimte.
Na het opwarmen nog even proeven, hele enkele keer wat bijsturen maar meestal is het eindresultaat prima. Het is sowieso nooit oneetbaar geweest.
Alle respect voor jou want ik vind dat heel knap van je, maar ik zie mezelf dat niet doen. Daarnaast heb ik ook zat vriesruimte dus is het ook niet zo noodzakelijk in mijn geval. Ik heb expres een grote vriezer gekocht om af en toe grote hoeveelheden te koken en in te vriezen en dan af en toe lekker simpel even iets op te warmen. Bij voorkeur dus smaakvolle maaltijdsoepen zodat ik van alles binnen krijg inclusief mijn vegies.

-------------------

...heb me intussen ietsje verder verdiept en er nog eens over nagedacht en zie ook dat deze 'cook' methode toch wel erg efficient lijkt. Nog een extra argument om dit toch maar eens uit te proberen. En op marktplaats scoor je zo'n cookertje al voor iets van 12,50. Toch de moeite waard om eens te kijken of dit toch iets voor mij is.

Wat me ook wel bevalt is dat je wss veel minder kookvocht en kookgeuren in je huis zult krijgen. Ook wel een pluspunt vind ik.

En wat ik ook wel lekker vind en graag invries is zuurkoolschotel met ananas en rookworst of gehakt. Lijkt me heerlijk (praktisch!) om gewoon ongekookte aardappelen met zuurkool bij elkaar te mikken en aan het eind van de dag een volledig gegaarde zuurkoolschotel klaar te hebben :)

Het enige wat wss niet zal lukken is het fruiten van uien en knoflook die ik vaak in mijn gerechten en soepen gebruik, maar die kan ik ook later, of beter nog halverwege, apart toevoegen.

En een kennisje van mij heeft een hele dure stomer, paar duizend euro of zoiets, maar dit komt volgens mij bijna op hetzelfde neer.

[ Bericht 6% gewijzigd door Tengano op 10-01-2022 07:13:50 ]
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
  maandag 10 januari 2022 @ 12:35:29 #50
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203123152
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 13:52 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Staat te pruttelen

De recepten van Ashley zijn trouwens allemaal wel te pruimen.
Was het lekker?
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_203123315
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 19:26 schreef Tengano het volgende:
'n pan op een electrisch plaatje is voor mijn gevoel redelijk veilig. Ik kan hem dan bij wijze van spreken ook in de douche zetten
Bij soep vond ik de toegevoegde waarde van slow cooken echt minimaal.
pi_203123325
quote:
15s.gif Op maandag 10 januari 2022 12:35 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Was het lekker?
Ja het smaakte echt top.
Enige was dat de yoghurt+kokosmelk een beetje gaat schiften en dus "korrelig" wordt.
  maandag 10 januari 2022 @ 13:03:45 #53
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203123612
quote:
0s.gif Op maandag 10 januari 2022 12:46 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Ja het smaakte echt top.
Enige was dat de yoghurt+kokosmelk een beetje gaat schiften en dus "korrelig" wordt.
wel echte griekse yoghurt genomen? heb ik geen last van gehad..
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_203123652
quote:
15s.gif Op maandag 10 januari 2022 13:03 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
wel echte griekse yoghurt genomen? heb ik geen last van gehad..
Ik koop nooit griekse yoghurt eigenlijk dus dit was een XXL pak van de lidl.
Geen garantie over de kwaliteit dus :P
pi_203125046
Ik heb vandaag voor het eerst een slowcooker gekregen. Ik heb nog een kipfilet liggen en wil het graag uit proberen. Moet ik de kip eerst aanbakken in een pan en dan erin doen? en moet het onder het vocht staan in de cooker?
pi_203127739
quote:
0s.gif Op maandag 10 januari 2022 13:06 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Ik koop nooit griekse yoghurt eigenlijk dus dit was een XXL pak van de lidl.
Geen garantie over de kwaliteit dus :P
Ik heb dat ook weleens gehad, je moet wel echt de volvette hebben (10%) en niet de magere (1,5%)
pi_203127794
quote:
0s.gif Op maandag 10 januari 2022 14:37 schreef markmarkmark het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een slowcooker gekregen. Ik heb nog een kipfilet liggen en wil het graag uit proberen. Moet ik de kip eerst aanbakken in een pan en dan erin doen? en moet het onder het vocht staan in de cooker?
Ja vanwege de bacterien en omdat je het zo wat dicht schroeit, dan blijven de vlees sappen in het vlees. En dan als je het langzaam laat garen in de slowcooker, zal je zien dat die kipfilet sappig en niet droog wordt en dat de struktuur van het vlees wat mooier is gebleven.

En je moet zo min mogelijk vocht gebruiken, de bedoeling is dat de eventuele kruiden of olie of iets, gaat verdampen en doordat de klep dicht is stoof je zo met zo min mogelijk vocht het sappig in zijn eigen vocht.

Een rollade bijvoorbeeld, braad je normaal gesproken wat aan, en dan in de oven, braad ie die verder in een laag marinade.
In een slowcooker gebruik je minder van die marinade, bijna niets verdampt op onder de 100%, dus die rollade kan er eigenlijk zonder iets extra's in, hij is al gekruid en als ie dan heel langzaam gaart in zijn eigen vocht en vet, komt dat helemaal goed. duurt een uurtje of 8 maar dan heb je ook wat.
Maar toch ook eerst ff wat bruin aanbraden voor de bacterien.

[ Bericht 9% gewijzigd door christmastsunami op 10-01-2022 18:11:55 ]
pi_203128555
quote:
0s.gif Op maandag 10 januari 2022 14:37 schreef markmarkmark het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een slowcooker gekregen. Ik heb nog een kipfilet liggen en wil het graag uit proberen. Moet ik de kip eerst aanbakken in een pan en dan erin doen? en moet het onder het vocht staan in de cooker?
Nee hoor, dat hoef je niet eerst aan te braden. Sommige mensen doen dat wel omdat een knapperig korstje voor extra smaak zorgt.
Het hangt een beetje van je maaltijd af. Meestal proef je na een paar uur slowcooken dat korstje niet echt meer.

Dingen hoeven zeker niet onder het vocht te staan. 1/3 van de hoogte van je maaltijd is ruim voldoende.
Spoilers!
pi_203129970
quote:
0s.gif Op maandag 10 januari 2022 17:59 schreef B.ertha het volgende:

[..]
Ik heb dat ook weleens gehad, je moet wel echt de volvette hebben (10%) en niet de magere (1,5%)
Het XXL emmertje van de lidl is 10% dus daar ligt het niet aan.
pi_203182912
Iemand tips voor een keer erwtensoep, of iets met alleen groenten?
pi_203183526
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 januari 2022 11:30 schreef Kickinalfa het volgende:
Iemand tips voor een keer erwtensoep, of iets met alleen groenten?

Hier staat de erwtensoep in de slowcooker. Om 20 uur vanavond zou die klaar moeten zijn
Ik heb 500 gr. spliterwten, 300 gr. soepvlees (rund omdat er nog wel eens mensen meeeten die geen varkensvlees eten) een zakje erwtensoepgroenten, laurierblad en bouillonblokje
We have far more in common than that which devides us..
pi_203184098
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 januari 2022 12:11 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Hier staat de erwtensoep in de slowcooker. Om 20 uur vanavond zou die klaar moeten zijn
Ik heb 500 gr. spliterwten, 300 gr. soepvlees (rund omdat er nog wel eens mensen meeeten die geen varkensvlees eten) een zakje erwtensoepgroenten, laurierblad en bouillonblokje
Heb je een recept linkje of iets?
pi_203184156
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 januari 2022 12:46 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Heb je een recept linkje of iets?
Ik heb deze gebruikt https://www.eetspiratie.nl/erwtensoep-uit-de-slowcooker/
Maar eigenlijk alleen voor tijden en hoeveelheid water (waar ik me ook niet aan heb gehouden, heb iets meer gedaan) en ipv zout, bouillonblokje.
Omdat ik geen kracht kan zetten om al die groenten te snijden koop ik altijd een zakje voorgesneden erwtensoep groenten, da's 500 gr.
We have far more in common than that which devides us..
pi_203206453
Nou, dat ging niet lekker met de soep. Na 9 uur kon je de erwten nog steeds gebruiken als kogels. Af laten koelen (buiten op het balkon) en vandaag even in een normale pan gekookt (met iets meer water erbij) en toen is het helemaal goed gekomen. Lekkere soep geworden.
We have far more in common than that which devides us..
pi_203313331
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 18:36 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou, dat ging niet lekker met de soep. Na 9 uur kon je de erwten nog steeds gebruiken als kogels. Af laten koelen (buiten op het balkon) en vandaag even in een normale pan gekookt (met iets meer water erbij) en toen is het helemaal goed gekomen. Lekkere soep geworden.
Hier staat het nu op.
Idee is om het maar op temperatuur te laten komen en vannacht af te koelen ja.
Dan morgenavond proberen
pi_203313548
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 januari 2022 11:50 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Hier staat het nu op.
Idee is om het maar op temperatuur te laten komen en vannacht af te koelen ja.
Dan morgenavond proberen
Succes en eet smakelijk morgen
We have far more in common than that which devides us..
pi_203335301
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 januari 2022 12:09 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Succes en eet smakelijk morgen
Tegenvaller eerlijk gezegd.
De soep was meer een dikke korrelige havermout.
pi_203335681
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 17:50 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Tegenvaller eerlijk gezegd.
De soep was meer een dikke korrelige havermout.
Dat had ik dus ook. Heb het overgedaan in een normale pan, extra water erbij en een uurtje zachtjes gekookt. Toen prima erwtensoep
We have far more in common than that which devides us..
pi_203336664
Wat gek! De mijne lukt steeds prima. Doen jullie er wel genoeg water in?
pi_203336814
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 19:20 schreef B.ertha het volgende:
Wat gek! De mijne lukt steeds prima. Doen jullie er wel genoeg water in?
Misschien gebruik jij een ander recept?
pi_203337163
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 19:33 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Misschien gebruik jij een ander recept?
Gewoon een verspakket van de AH voor in de pan, zonder aanpassingen..
  woensdag 26 januari 2022 @ 15:13:00 #72
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203374260


https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/

Deze is zo lekker :9~ :9~ en zo makkelijk
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_203384201
quote:
Dank u, die gaat in de bookmarks ^O^

Door jou herrinner ik me iets
es ff kijken waar en hoeveel, die kalfsschenkels ergens te koop zijn, ossobuco, in de slowcooker, moet ik ook eens gaan proberen
pi_203392042
Deze https://www.ah.nl/allerha(...)ese-met-rundersukade

De risotto heb ik buiten de slowcooker gemaakt en ipv sukade gebruik ik gewoon runderlappen

Maar ik vind dit zo lekker O+

I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 7 maart 2022 @ 09:39:59 #75
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203979749
https://sites.google.com/(...)/honing-knoflook-kip

Deze zaterdag gemaakt, boontjes had ik half voor voordat we wilden eten erbij gegooit, maar moest toen toch nog een extra uur cooken om gaar te worden, waardoor de kip er weer telang inzat en superdroog werd :(
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_204073753
Ik heb gister dit heerlijke gerecht gemaakt, op een zacht wit bolletje :9

https://www.themagicalslo(...)r95emTXNrSPJ06vxx4X8
  maandag 14 maart 2022 @ 12:53:03 #77
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_204075173
quote:
0s.gif Op maandag 14 maart 2022 10:58 schreef Cyntiaa het volgende:
Ik heb gister dit heerlijke gerecht gemaakt, op een zacht wit bolletje :9

https://www.themagicalslo(...)r95emTXNrSPJ06vxx4X8
Lekker hè!?
  maandag 14 maart 2022 @ 13:05:28 #78
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_204075324
quote:
0s.gif Op maandag 14 maart 2022 10:58 schreef Cyntiaa het volgende:
Ik heb gister dit heerlijke gerecht gemaakt, op een zacht wit bolletje :9

https://www.themagicalslo(...)r95emTXNrSPJ06vxx4X8
Ziet er goed uit, wat dressing heb je gebruikt?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_204075602
quote:
0s.gif Op maandag 14 maart 2022 13:05 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Ziet er goed uit, wat dressing heb je gebruikt?
Remia Salata italian dressing.

Het was precies pittig en BBQ genoeg.
pi_204075609
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2022 12:53 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Lekker hè!?
Heerlijk! Eerst een klein recept gemaakt maar de volgende keer kan het prima meer zijn. :9
pi_204086866
Ik dacht dat ik hier een recept voor chicken masala vandaan had voor de slowcooker. Was super lekker en ik wilde het weer maken. Iemand enig idee of een ander succesrecept?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 1 april 2022 @ 06:40:56 #83
80382 manny
30 is best veel
pi_204291209
Andere kipvariant gisteren gemaakt. Ging goed, erg lekker. Met dit recept met 4 van gegeten en nog over voor een lekkere opwarmer later.

De basis:

400 gr gewone aardappels
400 gr zoete aardappel
800 gr kip
tomaat, ui, gember
180 gr pindakaas
hele rits kruiden.

De details:

https://simoneskitchen.nl(...)l-en-pinda-stoofpot/
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator zaterdag 16 april 2022 @ 08:42:43 #84
388664 crew  Dotteke
pi_204451261
Ik wil het binnenkort weer eens gaan proberen. Mijn multicooker staat maar te staan. Dat komt omdat ik nu drie keer een recept gemaakt had en er totaal geen smaak aan het vlees zat.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
Opzaterdag 15 februari 2025 08:01 schreef JustinK het volgende:[/b]
Dot houdt van lekker vlot :P
pi_204452078
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2022 08:42 schreef Dotteke het volgende:
Ik wil het binnenkort weer eens gaan proberen. Mijn multicooker staat maar te staan. Dat komt omdat ik nu drie keer een recept gemaakt had en er totaal geen smaak aan het vlees zat.
Deze heb ik laatst weer in de slowcooker gemaakt, maar ik wil m binnenkort eens in de instant pot maken http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/
We have far more in common than that which devides us..
pi_204452390
Dat kipsate gerecht van hierboven had ik laatst gemaakt en was echt heerlijk.

Maar slowcookeren is altijd meer iets voor een grijze dag
  Official ESF Kreviewer zondag 17 april 2022 @ 09:18:50 #87
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_204461201
Gisteren een mooie slowcooker gekregen. Dit topic maar eens doorbladeren voor wat leuke gerechten.
  maandag 2 mei 2022 @ 08:30:16 #88
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_204604892



Had sparerribs gemaakt, ingesmeerd met mosterd, en daar dikke laag sparerib kruidenrub overheen gestrooit. 6uur op low.

Ik vond het wel lekker maar vriend van me vond het smeuige van de mosterd erg smerig en heeft het niet opgegeten. ;(

Volgende keer weer marineren in bbqsaus met ketjap en suiker en knoflook.
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  maandag 2 mei 2022 @ 14:07:33 #89
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_204607437
quote:
15s.gif Op maandag 2 mei 2022 08:30 schreef junkiesietze het volgende:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Had sparerribs gemaakt, ingesmeerd met mosterd, en daar dikke laag sparerib kruidenrub overheen gestrooit. 6uur op low.

Ik vond het wel lekker maar vriend van me vond het smeuige van de mosterd erg smerig en heeft het niet opgegeten. ;(

Volgende keer weer marineren in bbqsaus met ketjap en suiker en knoflook.
ik zou gewoon een mespunt mosterd in de marinade doen, of wat sambal
  maandag 2 mei 2022 @ 14:11:53 #90
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_204607461
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2022 14:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]
ik zou gewoon een mespunt mosterd in de marinade doen, of wat sambal
Nouja, het was eigenlijk meer zodat de rub iets had om aan te plakken. Als je er niks op smeert vallen de kruiden er zo af.
Of had ik hiervoor iets anders moeten gebruiken?
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  maandag 2 mei 2022 @ 14:17:38 #91
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_204607509
quote:
15s.gif Op maandag 2 mei 2022 14:11 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Nouja, het was eigenlijk meer zodat de rub iets had om aan te plakken. Als je er niks op smeert vallen de kruiden er zo af.
Of had ik hiervoor iets anders moeten gebruiken?
ik geloof dat je er een vel moet vanaf halen?
  maandag 2 mei 2022 @ 14:29:12 #92
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_204607589
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2022 14:17 schreef THEFXR het volgende:

[..]
ik geloof dat je er een vel moet vanaf halen?
Ah noskos, daar heb ik ook de spareribs kruiden van.
Dat vlies is me bekend, maar das niet echt het probleem, en heb je ook geen last van als het in de slowcooker is bereid.
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_204772582
Iemand tips voor iets luchtigs/zomers?
  Moderator zondag 22 mei 2022 @ 07:13:10 #94
388664 crew  Dotteke
pi_204826695
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2022 10:37 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Deze heb ik laatst weer in de slowcooker gemaakt, maar ik wil m binnenkort eens in de instant pot maken http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/
IK heb gisteren weer een gerecht geprobeerd in de multicooker
Ik krijg nog steeds niet een lekkere smaak aan het vlees.
De uien en champignons zitten smaak aan het vlees blijft zo goed als smaakloo.
Heb al veel recepten geprobeerd. word er een beetje moedeloos van :'(
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
Opzaterdag 15 februari 2025 08:01 schreef JustinK het volgende:[/b]
Dot houdt van lekker vlot :P
pi_204826960
Wat voor dingen probeer je dan?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  dinsdag 14 juni 2022 @ 11:14:28 #96
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_205046972
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_205263759
Ik heb een slowcooker met als extra optie sous vide gekocht van mijn tegoedbonnen.
Ben erg benieuwd en lees hier graag mee :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_205751572
Kick
  vrijdag 26 augustus 2022 @ 12:29:39 #99
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_205751588
Aangezien de temperatuur aan het droppen is, morgen weer https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/ maken :9~
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  vrijdag 26 augustus 2022 @ 12:36:11 #100
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_205751692
Btw, makkelijkste marinade voor ongemarineerde spareribs:

Sweet baby ray BBQ saus
Bruine basterd suiker
Beetje ketjap
Verse knoflook (fijn gesneden)
pittige paprika kruiden
(hoeveelheden op gevoel, maar meerendeel BBQsaus)

avondje van te voren ribben insmeren en nachtje laten marineren. (eerst wat peper en zout op de ribben)
6uur op LOW in de slowcooker.

Als ze klaar zijn ribben eruit halen en beetje maizena in de slowcooker zodat de saus een beetje kan indikken.
dan die saus weer lekker dik over de ribben heen smeren.
Je hebt zojuist je eigen sparerib express sweet ribben gemaakt ^O^
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')