abonnement Unibet Coolblue
pi_202707804
*O* Welkom in het grote FOK! slowcooker topic *O*

Websites voor aanschaf slowcooker:
www.fonq.nl
www.amazon.de
www.amazon.co.uk

Recepten:
Algemene sites:
https://twitter.com/fitslowcooker (EN)
https://twitter.com/SlowcookCentral (EN)
https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url]
slowcooker society (EN)
http://www.slowkoken.nl/ (NL)
http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN)
http://www.slowcookerclub.com/ (EN)
http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN)
http://www.slowcookersociety.com/ (EN)
http://fitslowcookerqueen.com/(EN)
Recepten index De Slowcookers
Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/

Gepost in deze reeks:
Pulled Pork (blog Nombelina)
Roti kip (blog Nombelina)
Stoofpeertjes van RobinOok (EN)
Chili con carne (allrecipes)
Vegetarische curry (slowkoken)
Erwtensoep (Marks&Marks blogspot)
Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken)
Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes)
Texas-style pulled pork (blijzondersuiker)
Oma`s Hachee (smulweb)
Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok)
Stoofvlees a la Bart2002
Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound)
Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb)
Slow cooker butter chicken (allrecipes)
Marokkaanse kip (allrecipes)
Kip met satesaus a la Sorella
Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck)
3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety)
Mashed Potatoes(slowcookersociety)
Indo pulled pork (eetinspiratie)
Kip Dhansak a la Sorella
Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen)
Kip Marrakesh uit de slowcooker
Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus
Heerlijke pittige kippensoep (smulweb)
Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk)
Slow Cooker Lasagna a la Sorella
Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman)
cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious)
Mostersoep met spekjes
Kippensoepje a la PdeHoog
Vietnamees stoofvlees
Daging setan (Duivels rundvlees)
Thai chicken soup
Spicy chicken curry



En weer verder pruttelen met die langzame potten :s) :Y) :s)
Spoilers!
pi_202707931
Denk dat met de ontwikkelingen van de gasprijs ook maar eens zo'n ding moet gaan afschaffen.
blablablabla
pi_202708489
Ik maak voor de kerst het voorafje: Franse uiensoep. En omdat ik pas twee uur voordat de gasten komen zelf thuiskom, maak ik die vooraf en gooi ik hem in de vriezer. Dan kan ik hem op de dag zelf ook mooi weer ontdooien in de slowcooker en is de magnetron/oven vrij voor het hoofdgerecht en heb ik er geen omkijken naar ^O^
pi_202709117
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 20:14 schreef B.ertha het volgende:
Ik maak voor de kerst het voorafje: Franse uiensoep. En omdat ik pas twee uur voordat de gasten komen zelf thuiskom, maak ik die vooraf en gooi ik hem in de vriezer. Dan kan ik hem op de dag zelf ook mooi weer ontdooien in de slowcooker en is de magnetron/oven vrij voor het hoofdgerecht en heb ik er geen omkijken naar ^O^
Ik zou even opzoeken hoe het zit met ontdooien in de slowcooker. Lees regelmatig dat dat geen goed idee is, maar geen flauw idee meer waarom.
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 19 december 2021 @ 20:41:37 #5
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_202709194
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 20:37 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Ik zou even opzoeken hoe het zit met ontdooien in de slowcooker. Lees regelmatig dat dat geen goed idee is, maar geen flauw idee meer waarom.
Omdat het langzaam gaat, met temperaturen waarbij bacteriën te goed gedijen.

Daarom is het devies bij afkoelen: snel doen, bijv. door je pan in een bak koud water (met ijs) te zetten. En bij ontdooien/opwarmen: (langzaam) ontdooien in de koelkast (temperatuur is te laag voor snelle bacteriegroei) en daarna vlot opwarmen op het vuur.
The love you take is equal to the love you make.
pi_202709311
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2021 20:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Omdat het langzaam gaat, met temperaturen waarbij bacteriën te goed gedijen.

Daarom is het devies bij afkoelen: snel doen, bijv. door je pan in een bak koud water (met ijs) te zetten. En bij ontdooien/opwarmen: (langzaam) ontdooien in de koelkast (temperatuur is te laag voor snelle bacteriegroei) en daarna vlot opwarmen op het vuur.
Dank! Het snel afkoelen wist ik en ook waarom (en zure erwtensoep is niet lekker) maar het werkt dus ook de andere kant op om dezelfde redenen dus.
We have far more in common than that which devides us..
pi_202710668
Ik zou het idd ontdooien in de koelkast en dan alleen opwarmen op high :Y
Maar mag dat dan ook niet?
pi_202711197
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 21:47 schreef B.ertha het volgende:
Ik zou het idd ontdooien in de koelkast en dan alleen opwarmen op high :Y
Maar mag dat dan ook niet?
High is niet dat de temperatuur hoger is, maar sneller warm. Dus dan krijg je ook het bacterie probleem lijkt me.
We have far more in common than that which devides us..
pi_202715094
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 22:09 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
High is niet dat de temperatuur hoger is, maar sneller warm. Dus dan krijg je ook het bacterie probleem lijkt me.
Als het al ontdooit is, is het toch in dezelfde staat als alles dat je in de slowcooker doet?
Spoilers!
pi_202715290
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 09:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Als het al ontdooit is, is het toch in dezelfde staat als alles dat je in de slowcooker doet?
Het gaat volgens mij om het te langzaam opwarmen
We have far more in common than that which devides us..
pi_202715317
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 09:21 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Het gaat volgens mij om het te langzaam opwarmen
Dan zou je toch niets in de slowcooker kunnen doen :?
Spoilers!
pi_202715401
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 09:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dan zou je toch niets in de slowcooker kunnen doen :?
Jawel want dan gaar je. Ik weet het ook niet precies, maar in de diverse SC kookboeken staat dat het ding niet geschikt is om afgekoeld voedsel op te warmen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_202715450
Ik vind het maar een raar verhaal eigenlijk :D Maar ik zou sowieso die soep gewoon opwarmen in een pan, veel sneller. De magnetron kan ook natuurlijk.
Spoilers!
  maandag 20 december 2021 @ 12:53:20 #14
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_202718044
Ik zou zelf de slowcooker zeker niet gebruiken om te ontdooien. Voor weer opwarmen en doorgaren na ontdooien misschien wel.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 28 december 2021 @ 09:26:57 #15
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_202858692
Mijn moeder en een vriendin een slowcooker cadeau gedaan met kerst :)
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  maandag 3 januari 2022 @ 14:18:34 #16
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203009048
Zaterdag weer lekker Vadouvan gemaakt :9
Zo simpel! als je maar een hoop kip gebruikt!
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  maandag 3 januari 2022 @ 20:43:11 #17
80382 manny
30 is best veel
pi_203014848
Wat ook blijft werken is een paar karbonades in redelijke grote stukken erin. Wat zout, peper, bbq saus en Chili / hotsauce, ui snipperen en klaar. ‘S ochtends erin, low en gaan.

Lekker, simpel en kan niet fout gaan vlees op tafel.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_203023512
Gisteravond een boeuf bourguignon voorbereid en in de slowcooker gedaan. Vannacht 10 uur laten pruttelen. Vanmorgen echt supermals vlees O+ Dat wordt lekker vanavond :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_203026175
quote:
15s.gif Op maandag 3 januari 2022 14:18 schreef junkiesietze het volgende:
Zaterdag weer lekker Vadouvan gemaakt :9
Zo simpel! als je maar een hoop kip gebruikt!
Welk recept gebruik je?
pi_203026277
Ik had laatst Zuurvleish weer in de slowcooker gemaakt.

https://www.culy.nl/recepten/limburgs-zuurvlees-zoervleisj/

Ik deed 12 uur op 80 graden. 80 graden is tricky hoor, dat is echt heeeeelll slow cooken. Volgende keer wordt het 85 graden, 12 uur is wel heel erg lang, maar het (niet zo heel goede kwaliteit riblap )vlees had het nodig.

En bewaren in bakjes voor in de vriezer

quote:
Voor 4 tot 6 personen:

1 ruime kilo rundersukade of ribrunderlappen
400 ml water (ongeveer)
400 ml (gele) natuurazijn (ongeveer)
10 laurierblaadjes
10 jeneverbessen
10 kruidnagels
3 uien, in halve ringen
3 flinke eetlepels appel/perenstroop
3 flinke eetlepels bruine basterdsuiker + eventueel extra
1 kleine eetlepel speculaaskruiden (of koekkruiden)
5 plakken ontbijtkoek, verkruimeld + eventueel extra
  dinsdag 4 januari 2022 @ 12:12:49 #21
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203026810
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 januari 2022 11:41 schreef soapie het volgende:

[..]
Welk recept gebruik je?
https://ashleywillems.nl/kip-vadouvan-slowcooker/
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  dinsdag 4 januari 2022 @ 12:14:47 #22
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203026838
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 januari 2022 11:47 schreef christmastsunami het volgende:
Ik had laatst Zuurvleish weer in de slowcooker gemaakt.

https://www.culy.nl/recepten/limburgs-zuurvlees-zoervleisj/

Ik deed 12 uur op 80 graden. 80 graden is tricky hoor, dat is echt heeeeelll slow cooken. Volgende keer wordt het 85 graden, 12 uur is wel heel erg lang, maar het (niet zo heel goede kwaliteit riblap )vlees had het nodig.

En bewaren in bakjes voor in de vriezer
[..]

Wat een vreemde ingredienten, waar smaakt dit naar? kan me er niks bij voorstellen.
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_203026885
quote:
15s.gif Op dinsdag 4 januari 2022 12:14 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Wat een vreemde ingredienten, waar smaakt dit naar? kan me er niks bij voorstellen.
Het smaakt naar limburgs stoofvleesl. Zoet draadjes vlees. Wat ze daar met patat-frites eten.
pi_203028340
quote:
Klinkt goed, gaat op het lijstje om eens te proberen! Thnx!
  woensdag 5 januari 2022 @ 13:01:34 #25
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_203045191
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 januari 2022 09:10 schreef PdeHoog het volgende:
Gisteravond een boeuf bourguignon voorbereid en in de slowcooker gedaan. Vannacht 10 uur laten pruttelen. Vanmorgen echt supermals vlees O+ Dat wordt lekker vanavond :9
wat doe je er dan 's ochtends mee? zo de koelkast in en 's avonds weer opwarmen?
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')