Ik zou even opzoeken hoe het zit met ontdooien in de slowcooker. Lees regelmatig dat dat geen goed idee is, maar geen flauw idee meer waarom.quote:Op zondag 19 december 2021 20:14 schreef B.ertha het volgende:
Ik maak voor de kerst het voorafje: Franse uiensoep. En omdat ik pas twee uur voordat de gasten komen zelf thuiskom, maak ik die vooraf en gooi ik hem in de vriezer. Dan kan ik hem op de dag zelf ook mooi weer ontdooien in de slowcooker en is de magnetron/oven vrij voor het hoofdgerecht en heb ik er geen omkijken naar
Omdat het langzaam gaat, met temperaturen waarbij bacteriën te goed gedijen.quote:Op zondag 19 december 2021 20:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zou even opzoeken hoe het zit met ontdooien in de slowcooker. Lees regelmatig dat dat geen goed idee is, maar geen flauw idee meer waarom.
Dank! Het snel afkoelen wist ik en ook waarom (en zure erwtensoep is niet lekker) maar het werkt dus ook de andere kant op om dezelfde redenen dus.quote:Op zondag 19 december 2021 20:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Omdat het langzaam gaat, met temperaturen waarbij bacteriën te goed gedijen.
Daarom is het devies bij afkoelen: snel doen, bijv. door je pan in een bak koud water (met ijs) te zetten. En bij ontdooien/opwarmen: (langzaam) ontdooien in de koelkast (temperatuur is te laag voor snelle bacteriegroei) en daarna vlot opwarmen op het vuur.
High is niet dat de temperatuur hoger is, maar sneller warm. Dus dan krijg je ook het bacterie probleem lijkt me.quote:Op zondag 19 december 2021 21:47 schreef B.ertha het volgende:
Ik zou het idd ontdooien in de koelkast en dan alleen opwarmen op high
Maar mag dat dan ook niet?
Als het al ontdooit is, is het toch in dezelfde staat als alles dat je in de slowcooker doet?quote:Op zondag 19 december 2021 22:09 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
High is niet dat de temperatuur hoger is, maar sneller warm. Dus dan krijg je ook het bacterie probleem lijkt me.
Het gaat volgens mij om het te langzaam opwarmenquote:Op maandag 20 december 2021 09:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als het al ontdooit is, is het toch in dezelfde staat als alles dat je in de slowcooker doet?
Dan zou je toch niets in de slowcooker kunnen doenquote:Op maandag 20 december 2021 09:21 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Het gaat volgens mij om het te langzaam opwarmen
Jawel want dan gaar je. Ik weet het ook niet precies, maar in de diverse SC kookboeken staat dat het ding niet geschikt is om afgekoeld voedsel op te warmen.quote:Op maandag 20 december 2021 09:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dan zou je toch niets in de slowcooker kunnen doen
Welk recept gebruik je?quote:Op maandag 3 januari 2022 14:18 schreef junkiesietze het volgende:
Zaterdag weer lekker Vadouvan gemaakt
Zo simpel! als je maar een hoop kip gebruikt!
quote:Voor 4 tot 6 personen:
1 ruime kilo rundersukade of ribrunderlappen
400 ml water (ongeveer)
400 ml (gele) natuurazijn (ongeveer)
10 laurierblaadjes
10 jeneverbessen
10 kruidnagels
3 uien, in halve ringen
3 flinke eetlepels appel/perenstroop
3 flinke eetlepels bruine basterdsuiker + eventueel extra
1 kleine eetlepel speculaaskruiden (of koekkruiden)
5 plakken ontbijtkoek, verkruimeld + eventueel extra
Wat een vreemde ingredienten, waar smaakt dit naar? kan me er niks bij voorstellen.quote:Op dinsdag 4 januari 2022 11:47 schreef christmastsunami het volgende:
Ik had laatst Zuurvleish weer in de slowcooker gemaakt.
https://www.culy.nl/recepten/limburgs-zuurvlees-zoervleisj/
Ik deed 12 uur op 80 graden. 80 graden is tricky hoor, dat is echt heeeeelll slow cooken. Volgende keer wordt het 85 graden, 12 uur is wel heel erg lang, maar het (niet zo heel goede kwaliteit riblap )vlees had het nodig.
En bewaren in bakjes voor in de vriezer
[..]
Het smaakt naar limburgs stoofvleesl. Zoet draadjes vlees. Wat ze daar met patat-frites eten.quote:Op dinsdag 4 januari 2022 12:14 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Wat een vreemde ingredienten, waar smaakt dit naar? kan me er niks bij voorstellen.
Klinkt goed, gaat op het lijstje om eens te proberen! Thnx!quote:Op dinsdag 4 januari 2022 12:12 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
https://ashleywillems.nl/kip-vadouvan-slowcooker/
wat doe je er dan 's ochtends mee? zo de koelkast in en 's avonds weer opwarmen?quote:Op dinsdag 4 januari 2022 09:10 schreef PdeHoog het volgende:
Gisteravond een boeuf bourguignon voorbereid en in de slowcooker gedaan. Vannacht 10 uur laten pruttelen. Vanmorgen echt supermals vlees Dat wordt lekker vanavond
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |