Dat zal vast lekker zijn, maar met fudge heeft het weinig te maken.quote:Op dinsdag 24 januari 2023 11:24 schreef junkiesietze het volgende:
Als ik dus https://bakken.nl/recept/pindakaas-chocolade-fudge-met-zeezout ga maken, en de spritsen vervang voor bastogne koek, das toch een top idee?
en iemand tips hoe ik pindakaas en poedersuiker meng? pindakaas beetje opwarmen? ik heb geen kitchenaid machine ofzo
Ik gebruik voor de zekerheid dan geen alcohol. Wat wil je maken?quote:Op vrijdag 17 februari 2023 12:21 schreef Morgane89 het volgende:
Weet iemand of alcohol volledig verdampt in een slowcooker? Ik lees online erg tegenstrijdige berichten en ben benieuwd hoe dit zit omdat mijn zoontje steeds vaker met de pot mee-eet.
Niks specifieks, meestal maak ik stoofvlees of een groentestoof in de slowcooker.quote:Op vrijdag 17 februari 2023 12:51 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik gebruik voor de zekerheid dan geen alcohol. Wat wil je maken?
Ik gebruik dan meestal extra bouillon, soms (voor het zuur) balsamico azijn (weinig) en bij stoofpeertjes ipv port zwarte bessen sapquote:Op vrijdag 17 februari 2023 13:39 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
Niks specifieks, meestal maak ik stoofvlees of een groentestoof in de slowcooker.
Dank je, dat klinkt als een goed alternatiefquote:Op vrijdag 17 februari 2023 13:41 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik gebruik dan meestal extra bouillon, soms (voor het zuur) balsamico azijn (weinig) en bij stoofpeertjes ipv port zwarte bessen sap
https://www.bol.com/nl/nl(...)00000086578977/?s2a=quote:Op dinsdag 21 februari 2023 13:25 schreef Glider76 het volgende:
laatste dagen mij eens in gaan lezen in deze slowcooker hype. Voornamelijk omdat afgelopen week een belgisch stoofpotje een beetje verknalt is door achteraf goed te voorkomen fouten. Vlees aanbraden en daarna koud bier erover heen, en teveel laten koken, denkende dat het dan juist malser wordt.
Ik werk met een gietijzeren braadpan op inductie dus op zich best goed te regelen.
Maar zo'n slowcooker is eigenlijk nog nauwkeuriger in het vasthouden van een consante temperatuur. Dus meer succes met stoofpotjes en geen omkijken naar.
Maar dan gan je eens op coolbue kijken en natuurlijk zijn er dan tientallen slowcookers te koop, en allemaal hebben ze best wel goede reviews.
Ik kook voor 1 a 2 personen, maar maak graag grotere porties om in te vriezen.
4.7 liter zou een mooie maat zijn maar die lijken allemaal uitverkocht te zijn. Kan ik dan beter een kleinere of een grotere nemen?
en keramische binnenpan of metalen pan? Vaatwasser bestending hoeft niet perse, even met de hand afwassen is net zo makkelijk.
Iemand nog een paar tips? En was je zelf eerst ook sceptisch maar blijkt het nu juist fantastich te zijn?
Was die niet veel te nat?quote:Op vrijdag 3 maart 2023 23:58 schreef winterstorm666 het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Deze gisteren gemaakt! heerlijk!
En ik had nog stoofvlees over.
Die heb ik met tomaat, tomatenblokjes, rode wijn. Laurier, runderbouillon, spekjes en uitjes, Italiaanse kruiden en Cajunkruiden Worchestershire en Rozemarijn opgezet. Ook niet slecht.
beetje inkoken kan. of met aardappels of rijst mengenquote:Op zaterdag 4 maart 2023 13:35 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Was die niet veel te nat?
Bij mij staat deze nu weer te pruttelen: https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/
Je kunt vast wel kip in pindasaus maken in de slowcooker. Saté wordt het als je het grilt.quote:Op vrijdag 17 maart 2023 10:40 schreef Notorious_Roy het volgende:
Hallo
Kan ik kipsate maken in de slowcooker? Gewoon kippendijen in een laag satesaus erin mieteren?
Ja okay. Maar je snapt wat ik bedoel hoop ik?quote:Op vrijdag 17 maart 2023 11:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je kunt vast wel kip in pindasaus maken in de slowcooker. Saté wordt het als je het grilt.
https://ashleywillems.nl/pindakip-uit-de-slowcooker-super-lekker/ dit lijkt er misschien wel op, vond dit wel lekker. Maar blijven geen grote brokken kip, zeg maar, op deze manier.quote:Op vrijdag 17 maart 2023 10:40 schreef Notorious_Roy het volgende:
Hallo
Kan ik kipsate maken in de slowcooker? Gewoon kippendijen in een laag satesaus erin mieteren?
Dit recept heeft chatgpt voorgesteld om te maken, steekwoorden: soul food kippedijen niet pittig.quote:Hier is een heerlijk recept voor soul food met kippedijen voor in de slowcooker. Dit gerecht is niet pittig, maar wel vol smaak!
Soul Food Kippedijen in de Slowcooker
Ingrediënten:
6 kippedijen (zonder bot, zonder vel)
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 kop kippenbouillon
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel mosterd (bij voorkeur Dijon)
2 eetlepels appelciderazijn
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
Zout en peper naar smaak
4 grote aardappelen, in blokjes gesneden
2 wortels, in schijfjes gesneden
1 kopje maïskorrels (optioneel, voor extra smaak)
Bereiding:
Bereid de slowcooker voor: Vet de binnenkant van de slowcooker in met wat olie of gebruik een slowcooker-liner.
Maak de saus: Meng in een kom de kippenbouillon, bruine suiker, mosterd, appelciderazijn, gedroogde tijm en rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper.
Bereid de groenten: Leg de gesneden aardappelen, wortels en (optionele) maïskorrels op de bodem van de slowcooker.
Kip toevoegen: Leg de kippedijen bovenop de groenten in de slowcooker.
Voeg de saus toe: Giet het sausmengsel over de kip en groenten. Bestrooi de ui en geperste knoflook eroverheen.
Koken: Zet de slowcooker op laag en laat het 6-7 uur koken, of tot de kip heerlijk gaar en mals is. Je kunt ook op de hoge stand koken voor 3-4 uur, maar voor het beste resultaat is de lage stand ideaal.
Serveren: Haal de kippedijen uit de slowcooker en serveer ze samen met de groenten en het jus dat zich heeft gevormd.
Slowcooker invettenquote:Op donderdag 23 januari 2025 08:34 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Dit recept heeft chatgpt voorgesteld om te maken, steekwoorden: soul food kippedijen niet pittig.
Gaat dit lekker worden? ik vraag me vooral af of die bruine suiker er wel in hoort/kan?
Deze gebruik ik ook als basis. Gisteravond nog gemaakt, maar dan met sukade lappen(was in de aanbieding). Wortel heb ik weggelaten, in plaats van daarvan heb ik paprika, Champions en een schep sambal toegevoegd. En ik gebruik minder soja saus en vervang dat door ketjap, anders kan hij best wel zout worden (50ml soja/50ml ketjap) Vanavond proberen maar rook iig erg lekker!quote:Op maandag 3 oktober 2022 15:08 schreef Kickinalfa het volgende:
https://miljuschka.nl/slowcooker-runderstoof/
Goden gerecht.
Wij hadden laatst ook een slowcookgerecht gemaakt met sukadelappen en hoewel de smaak goed was, vond ik het niet supermals.quote:Op donderdag 23 januari 2025 14:58 schreef __Fokker__ het volgende:
[..]
Deze gebruik ik ook als basis. Gisteravond nog gemaakt, maar dan met sukade lappen(was in de aanbieding). Wortel heb ik weggelaten, in plaats van daarvan heb ik paprika, Champions en een schep sambal toegevoegd. En ik gebruik minder soja saus en vervang dat door ketjap, anders kan hij best wel zout worden (50ml soja/50ml ketjap) Vanavond proberen maar rook iig erg lekker!
Ik bak van te voren wel alles aan, vind ik een stuk lekkerder.
Peper, zout, aanbakken. Dit is voor de eerste keer met sukadelappen(normaal riplappen) dus ik moet nog kijken of hij echt mals is. Wel superlang laten stoven (12u) want ik had begrepen dat bij sukadelappen hoe langer hoe zachter geld, we gaan het zienquote:Op donderdag 23 januari 2025 15:19 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Wij hadden laatst ook een slowcookgerecht gemaakt met sukadelappen en hoewel de smaak goed was, vond ik het niet supermals.
Doe jij nog wat met het vlees voordat het de slowcooker in gaat
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |