abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 3 januari 2021 @ 13:10:45 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197187724
Volgens mij is er nog geen draadje over de affaire met de Belastingdienst Toeslagen die ten onrechte ouders heeft weggezet als fraudeurs m.b.t. kinderopvangtoeslag. Ik hoop dat het politieke gevolgen gaat krijgen, want ik vind het ergerniswekkend en treurig dat echte fraudeurs vaak ongemoeid worden gelaten (zoals Polen met WW-uitkeringen) terwijl normale fatsoenlijke burgers in het ravijn worden geduwd. Stelletje mongolen bij de Belastingdienst

quote:
Emoties lopen hoog op bij debat toeslagen
Door PARLEMENTAIRE REDACTIE

DEN HAAG - Bij het debat over de onterecht stopgezette kinderopvangtoeslag zijn de emoties op de publieke tribune hoog opgelopen. Er werd geklapt, geschreeuwd en gehuild door ouders die door de Belastingdienst in financiële nachtmerrie werden gestort.
.
Als SP-Kamerlid Renske Leijten staatssecretaris Snel (Financiën) de vraag stelt of hij zich voor alle ellende die ouders is aangedaan politiek verantwoordelijk voelt, gebeurt er iets. Vanaf de publieke tribune zwelt applaus aan. Kamervoorzitter Khadija Arib grijpt in, zegt de emoties te begrijpen, maar roept de toeschouwers tot de orde: het uiten van afkeuring of instemming is immers verboden.

„Maar het gaat wel om ons”, buldert een man vanaf de tribune. „Mijn leven is naar de klote. Als ik niks mag zeggen, waarom ben ik hier dan?” De man krijgt het te kwaad, wrijft in z’n ogen en wordt de zaal uit geleid, schreeuwend: „Ik word gewoon afgevoerd hier!”

Alles komt weer boven, legt hij later uit als Kamerleden Michiel van Nispen (SP) en Pieter Omtzigt hem proberen te kalmeren. Het begon bij hem al in 2005, toen de Belastingdienst vroeg om een jaaropgaaf van het aantal uren opvang dat ze afnamen. Hoewel ze die keurig instuurden, kwam het een jaar later het bericht dat ze de verlangde gegevens niet hadden ingestuurd. Er ontstond een jarenlang welles-nietes tegen een bijna onzichtbare bureaucratische vijand. „Was ik op weg naar mijn werk, werd ik van de weg gehaald en mijn auto in beslag genomen”, vertelt de man, die Roger Derksen blijkt te heten. Behalve kinderopvangtoeslag werd ook de huurtoeslag en het kindgebonden budget stopgezet en moesten ze het zogenaamd te veel ontvangen geld terugbetalen.

’Wat deden we verkeerd?’
„Steeds moest ik aantonen dat het niet aan ons lag. Steeds raakten zij brieven kwijt.” Roger moest zijn baan opzeggen om voor zijn zoons te kunnen zorgen - de kinderopvang konden ze immers niet meer betalen. Hij en zijn ex-vrouw hebben inmiddels al 75.000 euro terugbetaald en zijn bijna uit de schuldsanering. Ze zijn inmiddels gescheiden. „Want al die toestanden maakten ons argwanend naar elkaar”, zegt Rogers ex Saskia. „We gingen elkaar de schuld geven. Steeds vroegen we ons af: wat doen we verkeerd?” Na al die jaren weten ze dat nog steeds niet.

Kleine fout, grote gevolgen
Hun zaak is exemplarisch voor de onnodig harde aanpak van de Belastingdienst, die honderden ouders onterecht als fraudeurs bestempelde. Wie kleine foutjes maakte, werd meteen veroordeeld tot het terugbetalen van de toeslag voor een heel jaar. Onregelmatigheden werden meteen tot fraude bestempeld. Voor sommige gedupeerden liep de schade tot in de tienduizenden euro’s. Op loon werd beslag gelegd, auto’s werden ingevorderd en gezinnen werden uit hun huis gezet. Stukken werden achtergehouden bij rechtszaken, en hoewel bij de fiscus duidelijk was dat ze fraude niet kon bewijzen, werd de invordering van schulden alsnog doorgezet.

De afgelopen anderhalf jaar kwam de omvang van dit dossier geleidelijk naar buiten, maar pas na veelvuldige Kamervragen en herhaalde publicaties van RTL en Trouw. Mogelijk duizenden ouders zijn getroffen. De fouten bij de dienst werden vooral gemaakt onder Snels voorgangers, maar de staatssecretaris is er politiek wel verantwoordelijk voor. Bovendien zijn er vraagtekens bij de aanpak van Snel zelf: heeft hij de Kamer wel alle informatie gegeven die hij kon geven? Heeft hij wel meteen ingegrepen toen hij zag hoe groot de omvang van het dossier werd?

Schoon schip
SP-Kamerlid Leijten eist dat de bewindsman toezegt dat alle ouders die onterecht als fraudeurs zijn weggezet hun geld terugkrijgen. „De staatssecretaris kan het niet goedmaken, maar hij kan wel schoon schip maken.” Doet hij dat niet, dan 'hebben we een groot probleem’, zo waarschuwde zij.

Voor CDA-Kamerlid Omtzigt, met Leijten een van de aanjagers van de ophef over de toeslagaffaire, gaat het niet om de positie van Snel, maar om compensatie voor de ouders. Hij reageert geïrriteerd op vragen van de PVV waarom hij de staatssecretaris niet naar huis stuurt. Honderden Kamervragen heeft hij gesteld, nachten doorgewerkt, terwijl de PVV het liet afweten. „Collega’s die nul vragen hebben gesteld in dit dossier, willen nu snel een motie van wantrouwen indienen. Het gaat eerst om compensatie voor ouders, niet om de vraag 'wie wist wat wanneer.”

Mishandeling
Ook de rest van de coalitie lijkt niet van zins de staatssecretaris te offeren, al is VVD-Kamerlid Lodders wel hard in haar oordeel. Ze vindt ’mishandeling’ een terechte beschrijving voor wat ouders is aangedaan.

Even later treft ’toeslagvader’ Roger buiten de zaal de staatssecretaris. Die ’gaat z’n best doen’ om te zorgen voor een ruime compensatie. In de Kamer herhaalt Snel wat hij eerder zei: „De mensen hadden geen schijn van kans toen zij als fraudeur werden bestempeld. De menselijke maat ontbrak. Er was geen VAR.” Snel zegt te snappen dat excuses en erkenning niet genoeg is, en dat er behalve compensatie ook iets aan de uitvoering van de toeslagen moet gebeuren.
  zondag 3 januari 2021 @ 13:13:07 #2
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197187776
Kabinet weer bijeen op Catshuis om toeslagenaffaire

Een groot deel van het kabinet komt vandaag voor de tweede keer bijeen om te praten over de affaire rondom de kinderopvangtoeslag.

Premier Mark Rutte en minister Eric Wiebes (Economische Zaken) zijn in ieder geval aanwezig, net als staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen). Waarschijnlijk wonen vicepremiers Kajsa Ollongren (D66) en Carola Schouten (ChristenUnie) de sessie op het Catshuis, de officiële ambtswoning van de premier, ook bij.

Het kabinet zal ‘dieper ingaan’, :') aldus ingewijden, op het vernietigende rapport dat een ondervragingscommissie van de Tweede Kamer na verschillende verhoren met ambtenaren en bewindspersonen heeft opgesteld. Daarin werd geconcludeerd dat de grondbeginselen van de rechtstaat zijn geschonden tijdens de te fanatieke jacht door de Belastingdienst op mogelijke fraudeurs met de kinderopvangtoeslag.

https://www.ad.nl/politie(...)genaffaire~a09cb853/

Glas plas was :') :r
  zondag 3 januari 2021 @ 13:16:12 #3
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197187822
Gaan er nu dan toch koppen rollen? ‘Kabinet opnieuw bijeen in Catshuis om hun faalbeleid inzake toeslagendrama te bespreken’

Opnieuw spreekt het kabinet Rutte III morgen in het Catshuis over hun faalbeleid rondom het toeslagendrama. Nu alle gedupeerde ouders een compensatie van 30.000 euro krijgen is het nu eindelijk tijd om de consequenties voor het kabinet te bespreken.
quote:
Want laten we eerlijk zijn: Het is eigenlijk te bizar van worden dat nog steeds niemand zijn verantwoordelijkheid heeft durven nemen door op te stappen.
Het kabinet en de betrokken bewindspersonen, waaronder Lodewijk Asscher (PvdA) en Erik Wiebes (VVD), praten zondag verder over het vernietigende rapport dat de parlementaire onderzoekscommissie over hun beleid schreef. In het snoeiharde rapport krijgen niet alleen de betrokken bewindspersonen er flink van langs, maar ook het kabinet Rutte III krijgt harde verwijten naar zich toe geslingerd, omdat ze bijvoorbeeld cruciale informatie hebben achtergehouden en dat is een kwalijke zaak in een openbare en democratische samenleving.

Rutte zal dan ook nog vele vragen moeten beantwoorden, maar de grootste vraag is toch wel of hij en zijn kabinet hun verantwoordelijkheid zullen nemen en zullen aftaaien. Het ligt echter niet direct voor de hand, omdat we Rutte kennen als een premier die zich graag overal onderuit praat.

Er liggen dan ook, volgens politiek ingewijden, drie scenario’s op tafel: De eerste is eigenlijk niets doen. Dat wil zeggen: Het kabinet gaat vandaag nog eens met elkaar om de tafel zitten en besluit aan het einde van de dag om de hele zaak af te ronden en verder te laten rusten. Het tweede scenario is dat er toch een kop gaat rollen en dat er tenminste één bewindspersoon zal aftreden. Het derde scenario is dat het volledige kabinet Rutte III klapt.

Het eerste scenario lijkt mij ondenkbaar, omdat de hele zaak zo groot is, dat het gewoonweg bijna niet anders kan dan dat er consequenties aan verbonden zijn. Met nog een paar maanden voor de verkiezingen zie ik ook het kabinet Rutte III vooralsnog niet in zijn geheel aftreden. Ik denk dan ook dat optie twee het meest voor de hand zal liggen en dat er een bewindspersoon zal aftreden. De vraag is dan alleen: Is dat Asscher, Wiebes of stappen ze gezamenlijk van het politieke toneel?

https://www.dagelijksesta(...)ndrama-te-bespreken/

Verantwoordelijk laten ze nou net dat woord niet kennen daar :r
  zondag 3 januari 2021 @ 13:16:30 #4
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197187829
quote:
6s.gif Op zondag 3 januari 2021 13:13 schreef ikweethetookniet het volgende:
Kabinet weer bijeen op Catshuis om toeslagenaffaire

Een groot deel van het kabinet komt vandaag voor de tweede keer bijeen om te praten over de affaire rondom de kinderopvangtoeslag.

Premier Mark Rutte en minister Eric Wiebes (Economische Zaken) zijn in ieder geval aanwezig, net als staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen). Waarschijnlijk wonen vicepremiers Kajsa Ollongren (D66) en Carola Schouten (ChristenUnie) de sessie op het Catshuis, de officiële ambtswoning van de premier, ook bij.

Het kabinet zal ‘dieper ingaan’, :') aldus ingewijden, op het vernietigende rapport dat een ondervragingscommissie van de Tweede Kamer na verschillende verhoren met ambtenaren en bewindspersonen heeft opgesteld. Daarin werd geconcludeerd dat de grondbeginselen van de rechtstaat zijn geschonden tijdens de te fanatieke jacht door de Belastingdienst op mogelijke fraudeurs met de kinderopvangtoeslag.

https://www.ad.nl/politie(...)genaffaire~a09cb853/

Glas plas was :') :r
Ja zeg wat een gedoe de Secretaris Generaal en de Departement Generaal van sociale zaken en financiele zaken die zijn het ook zat he

Ja het kabinet weet niet wat ze er mee aan moet, het monddood maken van Omtzigt is niet gelukt ,

Nu geeft men iedere idioot die ook slechts 500 euro te vorderen had gewoon 30.000 euro om er vanaf te zijn en ze het zelf ook niet meer weten, toch blijft men maar zeuren
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 januari 2021 @ 13:18:21 #5
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197187857
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 13:16 schreef michaelmoore het volgende:
...Ja het kabinet weet niet wat ze er mee aan moet, het monddood maken van Omtzigt is niet gelukt ,
Je kan natuurlijk een referendum uitschrijven

Oh wacht we hebben Ollengren die heeft dat net afgeschaft, veel doelmatiger :r
  zondag 3 januari 2021 @ 13:22:12 #6
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_197187901
Hoe laat horen wij de afwikkelingen?
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  zondag 3 januari 2021 @ 13:24:01 #7
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197187933
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 13:16 schreef michaelmoore het volgende:
....het monddood maken van Omtzigt is niet gelukt ,
Twee keer eerder wel helaas ........

Kwalijke rol van Rutte inzake Demmink en MH 17

Voormalig CDA-lijsttrekker Sybrand Buma heeft Kamerlid Pieter Omtzigt het zwijgen opgelegd over de van pedofiele praktijken beschuldigde topambtenaar Joris Demmink. Buma zou dit gedaan hebben op aandringen van premier Mark Rutte. Volgens ingewijden ging Omtzigt daarna nog even stiekem door. “Toen hij Buma zag aankomen dook hij weg achter een pilaar.”

In Nederland sleept al jarenlang de kwestie Demmink. Tegen de gepensioneerde topambtenaar van het ministerie van Justitie zijn voor en na zijn pensionering in 2012 diverse aangiften gedaan van misbruik van minderjarigen en belastende verklaringen afgelegd onder ede. In de jaren negentig, toen hij nog niet benoemd was tot hoogste ambtenaar op het ministerie, liep er een politieonderzoek naar hem, alsook naar drie hoofdofficieren van justitie en een hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam die jongensbordelen zouden hebben bezocht en aan seksfeesten met minderjarige jongens hebben deelgenomen. Volgens een voormalige rechercheur van de criminele inlichtingendienst, Leendert de Koter, die destijds betrokken was bij het zogeheten Rolodex-onderzoek, is het van hogerhand gefrustreerd. Zo werd een aanvraag bij de toenmalige landelijke recherche-informatiedienst voor de inzet van observatieteams op Demmink en de officieren afgewezen door het hoofd van de dienst.

Het Openbaar Ministerie heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat er geen bewijzen waren tegen Demmink. Toenmalig minister Ivo Opstelten van Justitie heeft hetzelfde gedaan, en Demmink zelf heeft altijd ontkend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan alles waarvan hij is beschuldigd.

Woeste Buma
In oktober van dit jaar maakte vastgoedondernemer en voormalig radiopresentator Erik de Vlieger bekend dat kamerlid Pieter Omtzigt van de christen-democratische partij CDA hem zeven jaar geleden off the record had verteld dat hem het zwijgen was opgelegd over de zaak Demmink door toenmalig CDA-partijleider Sybrand Buma. Hij zou gezegd hebben: “Ik ben gestopt toen Sybrand Buma bij mij woest in de werkkamer kwam, want hij had van Rutte de opdracht gekregen dat ik moest stoppen met Kamervragen over Demmink.”

De Vliegers toenmalige co-presentator Sven Hazelhekke, die De Vlieger vergezelde tijdens diens ontmoeting met Omtzigt, bevestigt desgevraagd dat de CDA-politicus deze woorden heeft gesproken.

Ruim vier jaar geleden al wist mediapersoonlijkheid Jan Roos te melden dat Omtzigt de wacht was aangezegd. “Premier Rutte heeft aan meneer Buma, de baas van het CDA, gevraagd of hij Pieter Omtzigt wilde vertellen eens op te houden met de Demmink-zaak,” meldde Roos in een interview met advocate Adèle van der Plas. “Want anders zou het niet goed aflopen met de samenwerking tussen het CDA en de VVD [van premier Rutte].”

Omtzigt heeft zich nooit in het openbaar uitgelaten over het aan hem opgelegde spreekverbod. Hij wil ook niet ingaan op vragen hierover. Ook de andere twee betrokkenen, Rutte en Buma, willen geen commentaar leveren. Toen Rutte op straat door een journalist werd aangesproken over de kwestie wekte hij de indruk niet te weten waar deze het over had.

Met stoel en al achter pilaar
Omtzigt stelde in november 2012 Kamervragen aan de toenmalige minister van Justitie Ivo Opstelten en toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans over beschuldigingen van twee minderjarige jongens over misbruik van Demmink in Turkije. Dat was de eerste en meteen laatste keer dat hij vragen stelde over Demmink.

Niettemin trad Omtzigt in 2014 in gesprek met oud-justitie-directeuren die zijn aandacht hadden gevraagd voor de kwestie. Zij hadden aangifte gedaan tegen Opstelten. Volgens hen had de minister zich schuldig gemaakt aan het “vertragen in plaats van voortvarend afhandelen” van aangiften tegen Demmink. De oud-justitiemedewerkers traden in contact met Kamerleden, onder meer in de hoop dat zij de procureur-generaal van de Hoge Raad zouden vragen om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen tegen Opstelten.

De oud-justitiedirecteuren spraken twee keer met Omtzigt. “Bij ons laatste bezoek in één van de spreekkamers van het gebouw van de Tweede Kamer, dook hij, tijdens ons gesprek, plotseling met stoel en al weg achter een pilaar in die kamer, weg uit het zicht van de gang. Daar liep Buma,” vertelt oud-gevangenisdirecteur en secretaris van de Stichting Restore Justice Jos Poelmann. “Omtzigt legde uit dat hij niet meer met ons gezien wilde worden omdat hij dan “enorm gesodemieter” – zijn woorden – zou krijgen met Buma, die niet wilde dat hij zich met de zaak Demmink zou inlaten. Volgens Omtzigt kwam deze ‘missive van boven’. Wij waren hier vanzelfsprekend verbaasd over en vroegen even door. Het werd ons duidelijk dat Omtzigt werd gedwongen deze hele zaak te laten rusten. De hele justitie-portefeuille ging naar CDA-fractiegenoot Madeleine van Toorenburg. Die vindt alles onzin en wil niets meer van ons horen. Toen wij twee jaar geleden Kamerleden een petitie aanboden stond ze er een beetje lacherig en spottend bij.”

Poelmann wijst er op dat Omtzigt weliswaar zelf geen Kamervragen meer heeft gesteld over de zaak Demmink, maar dat hij wel Kamervragen heeft gesteund van Kamerlid Michiel van Nispen van de Socialistische Partij (SP). Die zegt desgevraagd niet te weten waarom Omtzigt zelf geen vragen meer stelde na 2012. “Mijn partij heeft mij altijd geheel vrij gelaten.”

De SP was destijds en is nu nog steeds een oppositiepartij. De partij van Omtzigt zat en zit nog steeds met de partij van premier Rutte in het kabinet. Dit kan verklaren waarom premier Rutte geen druk heeft uitgeoefend op de SP en dit wel gedaan heeft op coalitiegenoot CDA.

Deksel van de beerput
Volgens radiopresentator De Vlieger zou Omtzigt ‘het dossier’ hebben overgedragen aan toenmalig Kamerlid Louis Bontes van Groep Bontes/Van Klaveren. Deze heeft tussen 2014 en 2016 tientallen Kamervragen gesteld over zaak Demmink. De voormalige politicus lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Het lukte de auteur van dit artikel niet hem te bereiken.

“Uit onze gesprekken met Omtzigt bleek dat hij oprecht bezorgd was over deze vormen van corruptie in de top,” zegt Poelmann. “Hij wilde de deksel van de beerput. Dat was uiterst bedreigend voor het hoogste echelon. Als pensionado’s liepen wij geen risico meer. We konden zeggen wat we wilden, zonder consequenties.”

“Het dossier Demmink moest in de doofpot,” volgens Poelmann. “Omdat de politieke en ambtelijke elite geen zin had in gedonder. Demmink genoot veel bescherming. Enerzijds omdat hij voor zijn ministers vaak de kooltjes uit het vuur haalde en nare karweitjes moest opknappen. Hij wist veel over zijn bazen en kon uit de school kon klappen als hij werd aangevallen op zijn kwetsbaarheden. Demmink was chantabel, maar kon zelf ook chanteren. Zo hield men elkaar gevangen.”

Zwijgen opgelegd over MH17
De zaak Demmink is niet het enige dossier waarover Omtzigt geen vragen meer mag stellen. In 2017 moest hij onder druk van Buma zijn woordvoerderschap opgeven over de nasleep van de ramp met vlucht MH17, het Maleisische verkeersvliegtuig dat boven het oosten van Oekraïne werd neergehaald, en waarbij alle 298 inzittenden omkwamen. Omtzigt wekte meer dan eens irritatie bij premier Rutte met de vragen die hij stelde over de afhandeling van de vliegramp. De positie van Omtzigt als MH17-woordvoerder werd aan het wankelen gebracht door een artikel van Wilmer Heck en Andreas Kouwenhoven in dagblad NRC. Zij schreven dat Omtzigt een MH17-nepgetuige aan het woord had gelaten. Dit bericht bleek later nergens op gebaseerd, maar toen was Omtzigt zijn woordvoerderschap al kwijt. Volgens een goed ingevoerde bron die anoniem wil blijven heeft één van beide NRC-journalisten die het artikel schreef een nevenfunctie bij een inlichtingendienst.

Premier Rutte lijkt er een handje van te hebben gevoelige dossiers in de doofpot te stoppen. Afgelopen maand bleek nog dat hij druk had uitgeoefend op het CDA en andere partijen om ze af te brengen van hun voornemen een extern, onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de steun die het Nederlandse kabinet heeft gegeven aan gewapende groepen in Syrië, waaronder tenminste één groep die door het Openbaar Ministerie beschouwd wordt als ‘terroristisch’. In 2018 diende Omtzigt een motie in waarin hij een dergelijk onderzoek bepleitte. Dit onderzoek is er nog steeds niet gekomen. Het CDA en de ChristenUnie hebben daarom opnieuw een motie ingediend waarin om een onderzoek wordt gevraagd. De druk van Rutte op fracties om de motie niet te steunen lijkt echter succes te hebben gehad. Een aantal partijen is er door aan het twijfelen gebracht, tweette CDA-Kamerlid Martijn van Helvert. De motie moet nog in stemming worden gebracht.

In augustus van dit jaar verloor Omtzigt nipt de CDA-lijsttrekkersverkiezingen van Hugo de Jonge. Dit gebeurde niet zonder slag of stoot. Tenminste zes CDA-leden, onder wie de echtgenote van Omtzigt, hebben gemeld dat zij na het uitbrengen van hun digitale stem op Omtzigt een automatisch bericht ontvingen met de boodschap: “Dank voor uw stem op Hugo de Jonge”. Het partijbestuur liet daarop een onderzoek uitvoeren door een ICT-bureau, dat binnen een dag concludeerde dat De Jonge de terechte winnaar was. Dit onderzoek schoot echter ernstig tekort, hebben twee registeraccountants geschreven in een brief aan het bestuur. Zij stellen dat niet te achterhalen is wie de winnaar was van de lijsttrekkersverkiezing.

Afgelopen week werd bekend dat De Jonge zich terugtrekt als lijsttrekker. Het partijbestuur heeft niet Omtzigt, maar een andere CDA-prominent, minister Wopke Hoekstra, naar voren geschoven voor het lijsttrekkerschap.

https://opinie-over.nl/20(...)ink-affaire-en-mh17/

Na twee keer vond Omtzigt het wel genoeg en bijt nu door ^O^ _O_ _O_
En Rutte is te vies om beet te pakken en hoort in het gevang :(
  zondag 3 januari 2021 @ 13:24:40 #8
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197187944
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 13:22 schreef Grishenko_ het volgende:
Hoe laat horen wij de afwikkelingen?
Niet want we hebben de Rutte doctrine ;)
  zondag 3 januari 2021 @ 13:25:40 #9
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197187964
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 13:22 schreef Grishenko_ het volgende:
Hoe laat horen wij de afwikkelingen?
Ik vermoed dat men de gevallen die boven de 30.000 eiro zitten , want dat zijn er ook heel veel nog een keer gaat afkopen met een bedrag tot 50.000 euro

Het kabinet en zeker Hugo is er zo gruwelijk ziek van, en RUIM VOOR de verkiezingen moet er stilte komen in de media over dit onderwerp


Hugo gaat in een hoekje zitten vloeken
quote:
Afgelopen week werd bekend dat De Jonge zich terugtrekt als lijsttrekker. Het partijbestuur heeft niet Omtzigt, maar een andere CDA-prominent, minister Wopke Hoekstra, naar voren geschoven voor het lijsttrekkerschap.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 januari 2021 @ 13:29:13 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197188011


Rutte bij aankomst Catshuis vanmorgen

Het lijkt wel is een crimineel zoals hij er uit ziet en compleet radeloos
  zondag 3 januari 2021 @ 13:31:49 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197188049
quote:
Het partijbestuur heeft niet Omtzigt, maar een andere CDA-prominent, minister Wopke Hoekstra, naar voren geschoven voor het lijsttrekkerschap.
En daar is hij een partij blij mee, KLM dossier heeft hij ook al zo goed aangepakt :')
Zo een lichtgewicht op zo een grote beerputdeksel :') _O- _O-

Dat gaat helemaal fout en dan zit iedereen onder de stront en dat is ^O^ *O* *O*
pi_197188053
hij kan wel aftreden maar dan is hij toch ook niet geloofwaardig als hij straks weer met Rutte4 komt aantreden. Het zou meer geloofwaardig wezen als ze ook alle 3 afzien van hun lijsttrekkersschap Rutte Hoekstra en Asscher
  zondag 3 januari 2021 @ 13:34:10 #13
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197188087
quote:
2s.gif Op zondag 3 januari 2021 13:32 schreef Evertjan het volgende:
hij kan wel aftreden maar dan is hij toch ook niet geloofwaardig als hij straks weer met Rutte4 komt aantreden. Het zou meer geloofwaardig wezen als ze ook alle 3 afzien van hun lijsttrekkersschap Rutte Hoekstra en Asscher
ja maar dan zijn ze vogelvrij voor politieke afstraffing en strafvervolging en dat willen ze koste wat kost voorkomen

Dit is echt schorum en die moet je niet met fluwelenhandschoenen aanpakken :7
  zondag 3 januari 2021 @ 13:37:33 #14
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_197188131
Rutte kennende zal er helemaal niets gebeuren.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  zondag 3 januari 2021 @ 13:38:10 #15
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197188141
quote:
2s.gif Op zondag 3 januari 2021 13:32 schreef Evertjan het volgende:
hij kan wel aftreden maar dan is hij toch ook niet geloofwaardig als hij straks weer met Rutte4 komt aantreden. Het zou meer geloofwaardig wezen als ze ook alle 3 afzien van hun lijsttrekkersschap Rutte Hoekstra en Asscher
Ik ben blij dat er eindelijk iets te kiezen valt
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 januari 2021 @ 13:40:00 #16
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197188160
Ze zijn er nog. Ze zijn politiek, moreel en feitelijk verantwoordelijk voor Ongekend Onrecht, maar ze zijn er nog.

Ze hebben al een hele sessie in het Catshuis erop zitten over Ongekend Onrecht, maar ze zijn er nog. Ze hebben duizenden ouders afgekocht met een aflaat van andermans geld voor Ongekend Onrecht, maar ze zijn er nog. Wij snappen echt niet wat voor bestuurlijke zijstappen nog het kabinet aan het maken is op de hoofdroute die maar één eindbestemming kan hebben: aftreden, met de staart tussen de benen en de broek op de enkels. En zelfs nu twitteren voorlichters met een microfoon in hun hand dat er vandaag 'geen uitkomsten' worden verwacht. Welnu. We wachten af.

https://www.geenstijl.nl/(...)ijd-niet-afgetreden/

Zondag is er opnieuw Catshuis-overleg over de kinderopvangtoeslagaffaire. Vooralsnog geen uitkomsten verwacht. #kinderopvangtoeslag #consequenties

https://twitter.com/marloesl/status/1345092063763816452

Goed bezig daar :') :r
  zondag 3 januari 2021 @ 13:41:11 #17
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_197188183
quote:
6s.gif Op zondag 3 januari 2021 13:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ze zijn er nog. Ze zijn politiek, moreel en feitelijk verantwoordelijk voor Ongekend Onrecht, maar ze zijn er nog.

Ze hebben al een hele sessie in het Catshuis erop zitten over Ongekend Onrecht, maar ze zijn er nog. Ze hebben duizenden ouders afgekocht met een aflaat van andermans geld voor Ongekend Onrecht, maar ze zijn er nog. Wij snappen echt niet wat voor bestuurlijke zijstappen nog het kabinet aan het maken is op de hoofdroute die maar één eindbestemming kan hebben: aftreden, met de staart tussen de benen en de broek op de enkels. En zelfs nu twitteren voorlichters met een microfoon in hun hand dat er vandaag 'geen uitkomsten' worden verwacht. Welnu. We wachten af.

https://www.geenstijl.nl/(...)ijd-niet-afgetreden/

Zondag is er opnieuw Catshuis-overleg over de kinderopvangtoeslagaffaire. Vooralsnog geen uitkomsten verwacht. #kinderopvangtoeslag #consequenties

https://twitter.com/marloesl/status/1345092063763816452

Goed bezig daar :') :r
Gadverdamme, plucheplakkers :r
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  zondag 3 januari 2021 @ 13:43:14 #18
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197188204
Mark Rutte blundert in steun van wanbestuurders


Alleen wie steunt hem nu :') _O- _O-
pi_197192262
Dit hele kabinet is één groot slangennest. Een groep mensen heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan het systematisch plegen van strafbare feiten. En hoe noemen we zo'n club normaal gesproken? Juist, een criminele organisatie. Dat het hier om politici en ambtenaren gaat verandert daar niets een. En wie was de leider van deze criminele organisatie? Rutte. Die vieze verraderlijke slang met z'n neppe glimlach is een ordinaire crimineel.
  zondag 3 januari 2021 @ 22:17:03 #20
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197198663
Kabinet praat vrijdag verder over vernietigend toeslagenrapport

Het kabinet beraadt zich vrijdag in de ministerraad verder op een reactie op het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire dat een speciale Kamercommissie vorige maand uitbracht. Dat laat een woordvoerder weten na afloop van urenlang overleg over de kwestie in het Catshuis.

De commissie oordeelde hard over de manier waarop duizenden ouders zijn behandeld die ten onrechte beschuldigd werden van fraude met de kinderopvangtoeslag. De Kamerleden concludeerden dat hun 'groot onrecht' is aangedaan en dat de grondbeginselen van de rechtsstaat zijn geschonden.

Eind december kwamen de meest betrokken bewindslieden ook al bijeen in het Catshuis. Toen ging het vooral over de vraag hoe recht kon worden gedaan aan de gedupeerden. Besloten werd dat zij allemaal zo snel mogelijk een schadevergoeding van 30.000 euro krijgen.

Politieke consequenties
Ditmaal stond de inhoud van het rapport centraal. Een belangrijke opdracht die de commissie het kabinet heeft meegegeven, is zorgen dat het in de toekomst niet weer kan gebeuren dat burgers op deze manier behandeld worden door de overheid.

Over de mogelijke politieke consequenties van het schandaal ging het gesprek ook ditmaal nog niet. Het kabinet komt later deze maand eerst met een reactie op het toeslagenrapport. Daarna volgt een debat met de Tweede Kamer.

Fons Lambie: 'Scenario's voor politiek aftreden doen de ronde'
quote:
Er zijn vandaag geen conclusies getrokken zegt politiek verslaggever Fons Lambie. "Dit overleg, deze sessie, ging over de inhoud van het rapport, over fouten in het systeem, hoe kan dit in toekomst worden voorkomen? Het ging vandaag niet over de vraag over politieke verantwoordelijkheid, of iemand opstapt."
:')

Over de politieke verantwoordelijkheid doen in Den Haag wel een paar mogelijke scenario's de ronde, zegt Lambie. "Een of meer bewindslieden stappen op. Een naam die daarbij vaak valt is die van Eric Wiebes, nu minister van Economische Zaken, destijds staatssecretaris van Financiën. Maar uit het onderzoek blijkt dat de problemen veel breder zijn dan één bewindspersoon."

Dan is er een ander scenario mogelijk. "Dan kom je dus op het scenario dat het hele kabinet het ontslag aanbiedt. Een paar maanden voor de verkiezingen in maart is nogal een symbolische stap. Maar dan laten ze wel zien, richting de slachtoffers en de rest van Nederland: wij zijn met z'n allen verantwoordelijk en nemen die verantwoordelijkheid ook", aldus Lambie.

Maar of het kabinet uiteindelijk vertrekt, hangt af van wie je 't vraagt, zegt Lambie. "Er zijn betrokkenen in de coalitie die dat echt uitsluiten: dat gaat niet gebeuren. Nog geen van de vier coalitiepartijen dat op tafel heeft gelegd, ook niet vandaag. Er zijn anderen die de optie openhouden, maar dan later deze maand, als de volledige ministerraad bij elkaar is geweest, de officiële kabinetsreactie komt en ook het debat in de Kamer gaat plaatsvinden."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)end-toeslagenrapport

Hele dag vergaderen en Lessen getrokken voor de toekomst :')

Hoe kunnen we blijven zitten en na de verkiezingen door met dit wanbeleid

Dat was de vraag die op tafel lag en zelfs dat weten ze niet, eerst dinsdag de bliksemafleider Hugo onder de bus gooien = aandacht afleiden en CDA beschadigen

Om te :r
  zondag 3 januari 2021 @ 22:19:28 #21
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197198721
Vanmorgen


Vanavond


Geen mondkapje meer nodig want het is donker :') :|W
  zondag 3 januari 2021 @ 22:24:30 #22
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197198874
quote:
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is het kabinet al te hulp gekomen. De VVD-fractie koerst op het aanblijven van het kabinet, bleek uit zijn woorden op Radio 1. Dijkhoff noemde daar een “aftreden, vlak voor de verkiezingen, een gebaar van hoog symbolische waarde”.
https://www.trouw.nl/poli(...)genaffaire~b29b13fa/

Klaas :') :r
  zondag 3 januari 2021 @ 22:43:44 #23
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197199517
quote:
Asscher mag van mij als eerste aftreden
zeer zwak nietszeggend figuur, hij hoort meer thuis bij D66

https://www.trouw.nl/poli(...)genaffaire~b29b13fa/
quote:
De druk loopt ook op omdat het scenario mogelijk is dat PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher zich beraadt op zijn positie, na het toeslagenrapport.
Asscher was minister van sociale zaken in het tweede kabinet-Rutte toen de fraudejacht op ouders van start ging.

Binnen de PvdA zijn discussies gaande of kan aanblijven als lijsttrekker.
Áls Asscher aftreedt, zet dat de schijnwerpers nog sterker op premier Rutte.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 5 januari 2021 @ 14:04:03 #24
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197224672
Ik heb er geen actieve herinnering aan
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 5 januari 2021 @ 14:31:06 #25
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197225253
Makkelijk antwoord op te geven

Hij wist alles van begin af aan

Hij ontkent alles wat niet bewezen kan worden

Als dan toch alles bewezen wordt is het aan de kiezer :r

Hoort minimaal 6 jaar in het gevang wegens knevelarij de lul
  dinsdag 5 januari 2021 @ 15:29:34 #26
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197226476
quote:
6s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 14:31 schreef ikweethetookniet het volgende:
Makkelijk antwoord op te geven

Hij wist alles van begin af aan

Hij ontkent alles wat niet bewezen kan worden

Als dan toch alles bewezen wordt is het aan de kiezer :r

Hoort minimaal 6 jaar in het gevang wegens knevelarij de lul
nee allen die obersturmbannführer Herr Blankenstijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 6 januari 2021 @ 01:02:28 #27
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197237941
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 22:43 schreef michaelmoore het volgende:
Asscher mag van mij als eerste aftreden ....
Goed nieuws, hij wil niet aftreden maar intern willen ze hem ook niet meer :') _O-

Dus pakken ze nu de zaag _O_ _O-

PvdA-leden zagen verder aan stoelpoten lijsttrekker Asscher *O*

De discussie in de PvdA over de positie van lijsttrekker Lodewijk Asscher woekert voort. Een motie waarin het vertrouwen in Asscher wordt opgezegd vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire heeft al tientallen steunbetuigingen gekregen. "Als hij niet uit zichzelf opstapt, heeft hij een zetje nodig", zegt de initiatiefneemster.

Aan het eind van de middag waren al ruim veertig steunbetuigingen binnen voor de motie van wantrouwen. Er zijn honderd steunbetuigingen nodig om de motie in stemming te brengen op het partijcongres van de PvdA, dat volgende week plaatsvindt.

De indienster, PvdA-lid Francisca Drijver, windt er geen doekjes om. Zij vindt dat Asscher niet geloofwaardig verder kan als lijsttrekker van de PvdA. "Hij heeft de beginselen van de rechtstaat en de sociaaldemocratie geschonden. Dit zal aan hem blijven kleven." De schade is volgens haar onherstelbaar.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ffaire-partijcongres

Ik pak de popcorn :Y)
pi_197239105
quote:
6s.gif Op woensdag 6 januari 2021 01:02 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Goed nieuws, hij wil niet aftreden maar intern willen ze hem ook niet meer :') _O-

Dus pakken ze nu de zaag _O_ _O-

PvdA-leden zagen verder aan stoelpoten lijsttrekker Asscher *O*

De discussie in de PvdA over de positie van lijsttrekker Lodewijk Asscher woekert voort. Een motie waarin het vertrouwen in Asscher wordt opgezegd vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire heeft al tientallen steunbetuigingen gekregen. "Als hij niet uit zichzelf opstapt, heeft hij een zetje nodig", zegt de initiatiefneemster.

Aan het eind van de middag waren al ruim veertig steunbetuigingen binnen voor de motie van wantrouwen. Er zijn honderd steunbetuigingen nodig om de motie in stemming te brengen op het partijcongres van de PvdA, dat volgende week plaatsvindt.

De indienster, PvdA-lid Francisca Drijver, windt er geen doekjes om. Zij vindt dat Asscher niet geloofwaardig verder kan als lijsttrekker van de PvdA. "Hij heeft de beginselen van de rechtstaat en de sociaaldemocratie geschonden. Dit zal aan hem blijven kleven." De schade is volgens haar onherstelbaar.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ffaire-partijcongres

Ik pak de popcorn :Y)
Als Asscher opstapt als lijsttrekker, dan gaat Rutte zich ook wel terugtrekken als lijsttrekker. Het zou raar zijn als Asscher stopt als lijsttrekker van de PVDA, maar Rutte blijft als lijsttrekker van de VVD.
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  woensdag 6 januari 2021 @ 08:01:44 #29
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197239142
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2021 07:56 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]

Als Asscher opstapt als lijsttrekker, dan gaat Rutte zich ook wel terugtrekken als lijsttrekker. Het zou raar zijn als Asscher stopt als lijsttrekker van de PVDA, maar Rutte blijft als lijsttrekker van de VVD.
J men blijft elkaar pushen om te blijven zitten
iedereen snel 30.000 euro en nou stil zijn, totale media stilte van de NPO


Maar de kiezer die slaapt niet
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 6 januari 2021 @ 08:05:39 #30
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_197239174
Je op klopt niet TS. Het is juist dankzij de NPO/NOS en Nieuwsuur dat de toeslagenaffaire naar boven is gekomen.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_197241692
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2021 07:56 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]

Als Asscher opstapt als lijsttrekker, dan gaat Rutte zich ook wel terugtrekken als lijsttrekker. Het zou raar zijn als Asscher stopt als lijsttrekker van de PVDA, maar Rutte blijft als lijsttrekker van de VVD.
Neuh, ook al is de rol van Rutte veel groter en kwalijker, voor een sociaal democraat is het ernstiger dan voor een gouverneur-generaal van het wingewest Nederland. Bovendien vormen de NPO, het Mediahuis en de Persgroep een teflonlaag rondom Rutte.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_197266201
twitter

Goh.
pi_197266289
Geen strafrechtelijk onderzoek naar Belastingdienst
Nieuwsbericht | 07-01-2021 | 13:10

Het Openbaar Ministerie stelt geen strafrechtelijk onderzoek in naar de Belastingdienst en zijn ambtenaren in het kader van de zogeheten kinderopvangtoeslagaffaire. Na een zorgvuldige beoordeling van de feiten en omstandigheden komt het OM niet tot een strafrechtelijke verdenking.

De kinderopvangtoeslagaffaire veroorzaakt veel maatschappelijke beroering. Tal van ouders hebben ernstige financiële en sociale gevolgen ervaren van de fraudeaanpak van de Belastingdienst bij de uitvoering van de kinderopvangtoeslag. Een parlementaire ondervragingscommissie heeft zich gebogen over de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. In haar rapport stelt deze commissie dat de getroffen ouders ongekend onrecht is aangedaan.

Aangifte en oriënterend feitenonderzoek
De staatssecretarissen van Financiën hebben op 19 mei 2020 bij het OM aangifte gedaan tegen de Belastingdienst wegens een vermoeden van zogeheten knevelarij en beroepsmatige discriminatie.

Naar aanleiding daarvan heeft de Rijksrecherche onder het gezag van het OM een uitgebreid oriënterend feitenonderzoek uitgevoerd. Het OM concludeert na zorgvuldige beoordeling van de feiten en omstandigheden dat er geen sprake is van een strafrechtelijke verdenking van knevelarij of beroepsmatige discriminatie.

De staatssecretarissen van Financiën zijn over deze beslissing geïnformeerd.

Geen knevelarij
Van knevelarij is sprake als een ambtenaar in strijd met de regels geld vordert, ontvangt of niet uitbetaalt omdat dat verschuldigd zou zijn ‘aan enige openbare kas’. Hier was het geld (de kinderopvangtoeslag) niet verschuldigd aan ‘enige openbare kas’, maar aan de ouders. De uitbetaling aan hen werd stopgezet omdat er volgens de Belastingdienst misbruik of fraude speelde. Dat is juridisch gezien geen knevelarij.

Ook bij het terugvorderen van eerder uitgekeerde kinderopvangtoeslagen is geen sprake geweest van knevelarij. De Belastingdienst en zijn medewerkers mochten ervan uitgaan dat de terugvorderingen binnen de regels pasten. De hoogste rechter in dit soort zaken (de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State) heeft de beslissingen van de Belastingdienst hierover jarenlang in stand gelaten.

Geen beroepsmatige discriminatie
Het OM heeft geconstateerd dat de Belastingdienst in het kader van de bestrijding van misbruik en fraude zoekslagen heeft gemaakt op basis van nationaliteit. Na zo’n eerste zoekslag volgde een individuele beoordeling om vast te stellen of iemand wel of geen recht had op kinderopvangtoeslag. Bij die beoordeling speelde nationaliteit geen rol meer. De beoordeling was voor iedereen gelijk en conform de toen geldende regels en daarom is er geen sprake van strafbare beroepsmatige discriminatie.

Strafrechtelijke immuniteit
Daarnaast is de Belastingdienst, als onderdeel van de Staat, immuun voor strafrechtelijke vervolging. Datzelfde geldt voor ambtenaren voor zover die uitvoering geven aan beleid. Uit onderzoek van het OM blijkt niet dat medewerkers van de Belastingdienst uit eigen gewin of belang hebben gehandeld.

Over verwijtbare handelingen die de Staat zijn toe te rekenen, moet verantwoording worden afgelegd in het politieke domein en niet in het strafrecht.

Politieke en bestuurlijke keuzes
Dat de bestrijding van misbruik en fraude door de Belastingdienst in veel gevallen zeer onrechtvaardig heeft uitgepakt, is duidelijk. Aan deze aanpak lagen politieke en bestuurlijke keuzes ten grondslag. De Belastingdienst en zijn medewerkers meenden bij de uitvoering van het beleid te handelen binnen het kader van die keuzes. Het correctiemechanisme voor beleid dat achteraf als ‘verkeerd’ wordt beoordeeld, ligt in deze zaak niet in het strafrecht.

Het OM realiseert zich dat deze uitkomst voor de getroffen ouders een teleurstelling kan zijn. Ouders die zelf aangifte hebben gedaan bij het OM, zouden via een zogeheten ‘artikel 12 Wetboek van Strafvordering-procedure’ de rechter kunnen vragen om alsnog tot vervolging over te gaan.

Bron
https://www.om.nl/actueel(...)naar-belastingdienst
pi_197266300
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:09 schreef Scrummie het volgende:
[ twitter ]
Goh.
Wilders vervolgen om het stellen van een vraag en dit ongemoeid laten. :')
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_197266314
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:14 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Wilders vervolgen om het stellen van een vraag en dit ongemoeid laten. :')
En dan afsluiten met 'ja maar ouders kunnen een artikel 12 procedure starten!!!!!' :D.
pi_197266364
Geen strafrechtelijke vervolging... Criminelen in dienst van de overheid komen dus weg met crimineel gedrag :r
  donderdag 7 januari 2021 @ 14:22:39 #37
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_197266467
Hoe ondermijn je het vertrouwen in de regering en de rechtsstaat.. :(
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  donderdag 7 januari 2021 @ 14:24:23 #38
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_197266503
Ik heb er geen verstand van hoe dit juridisch zit, maar als zo'n grof schandaal geen gevolgen heeft voor niemand behalve de slachtoffers, dan is er iets goed mis.
  donderdag 7 januari 2021 @ 14:24:26 #39
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197266505
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:14 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Wilders vervolgen om het stellen van een vraag en dit ongemoeid laten. :')
Ja jezelf opsluiten dat doet niemand he
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_197266748
Toch eigenlijk ongelooflijk, zo'n misstanden met veel en grote slachtoffers. Diepgaand onderzoek en procedures. En uiteindelijk komen alle bedenkers, uitvoerders nalatigen etc. er zonder ook maar 1 centje pijn vanaf. Hoe dan?
  donderdag 7 januari 2021 @ 14:39:19 #41
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_197266821
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:36 schreef bloodymary1 het volgende:
Toch eigenlijk ongelooflijk, zo'n misstanden met veel en grote slachtoffers. Diepgaand onderzoek en procedures. En uiteindelijk komen alle bedenkers, uitvoerders nalatigen etc. er zonder ook maar 1 centje pijn vanaf. Hoe dan?
Corruptie? :{
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  User die overal opduikt 2022 donderdag 7 januari 2021 @ 14:41:06 #42
186611 Haags
pi_197266861
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:09 schreef Scrummie het volgende:
[ twitter ]
Goh.
En zo blijft deze criminele organisatie lekker in stand. :)

Wie had dit nou verwacht !!!!!
Zonder wrijving geen glans
pi_197267086
Duidelijke onderbouwing van het OM.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  donderdag 7 januari 2021 @ 15:01:26 #44
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_197267285
Had iemand echt verwacht dat degene die hier verantwoordelijk is die verantwoordelijkheid ook echt zou nemen?

Nederland is gewoon een land van huichelaars en wegkijkers.
pi_197267289
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:51 schreef Nielsch het volgende:
Duidelijke onderbouwing van het OM.
Ja vind ik ook.
pi_197267366
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:51 schreef Nielsch het volgende:
Duidelijke onderbouwing van het OM.
twitter


Vind je?
pi_197267416
Wie nog geloofde dat het OM geen onder Staatstoezicht opererende semi-criminele organisatie is dat totaal niet geïnteresseerd is om misdrijven van de Staat, haar organen en vertegenwoordigers aan te pakken moet onder een steen hebben geleefd.

Of het nou gaat om pedofielen, oorlogsmisdadigers, landverraders. Het maakt niet uit. Onder de dekmantel van de Staat kun je doen en laten wat je wilt.

Het OM moet net zo onafhankelijk worden als de rechterlijke macht en dat kan niet zonder grootschalige interne zuiveringen.

Wat een schande.
  donderdag 7 januari 2021 @ 15:11:08 #48
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_197267480
12.000 resultaten op de zoekterm NPO en Toeslagenaffaire op video's bij google. Op de NPO Plus app; legio afleveringen Nieuwsuur, PowNews, EenVandaag, Zembla ...

TS en een aantal mensen in dit topic: De NPO zwijgt toeslagaffaire dood ...

:') Nemen jullie jezelf serieus?
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  donderdag 7 januari 2021 @ 15:15:28 #49
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197267579
Ongekend onrecht en niemand in het gevang :r

Asscher wil door en Rutte ook

Dit is ongekend onrecht 2.0

:( :( :( :( :( :( :( :(
  donderdag 7 januari 2021 @ 15:23:55 #50
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197267817
Kamer wil meer weten over rol 'Rutte-doctrine' in toeslagenaffaire

De Tweede Kamer wil meer duidelijkheid over de rol van premier Mark Rutte in de kinderopvangtoeslagaffaire. Welke gevolgen heeft bijvoorbeeld de zogenoemde 'Rutte-doctrine' gehad en wat was het uiteindelijke effect van de fraudebestrijding onder leiding van de premier?

quote:
Dat blijkt uit de maar liefst 433 vragen van de Tweede Kamer aan het kabinet over het rapport Ongekend onrecht van de commissie-Van Dam die onderzoek deed naar de toeslagenaffaire en daarvoor onder meer (oud-)bewindspersonen onder ede verhoorde.
:D _O_ _O_ _O_ _O_ _O_

De term 'Rutte-doctrine' dook op in het sms-verkeer tussen ambtenaren, bleek uit het verhoor van Rutte. De premier vindt dat ambtenaren onderling en ambtenaren met bewindspersonen stukken vrij moeten kunnen verspreiden, "zonder dat er angst is dat die stukken allemaal naar buiten gaan".

De Kamer wil nu weten of de 'Rutte-doctrine' een belemmering was voor de voortgang van de compensatie voor gedupeerde ouders, de controlerende taak van de Tweede Kamer, het werk van de commissie-Van Dam en voor het werk van de media.

Slechte informatievoorziening blijft een probleem
Het dossier van de toeslagenaffaire wordt gekenmerkt door een slechte informatievoorziening vanuit de Belastingdienst. Gedupeerde ouders, Tweede Kamerleden en de media worden hier regelmatig mee geconfronteerd.

Ook de commissie kwam ermee in aanraking. Documenten werden te laat ingeleverd of waren incompleet. Er was, zo formuleert de commissie het beleefd, "geen sprake van een ruimhartige verstrekking van informatie".

Er wordt zelfs getwijfeld of de reconstructie in het rapport volledig is omdat de commissie er "gezien de vele tekortkomingen" niet op kan vertrouwen dat alle gevraagde informatie ook is verstrekt door het ministerie van Financiën.

'Is de Rutte-doctrine staand beleid?'
Een terugkerend voorbeeld is een in 2017 opgestelde memo van een jurist binnen de Belastingdienst. Daarin stond dat de fiscus "laakbaar" had gehandeld in de toeslagenaffaire en dat ouders gecompenseerd moesten worden. Pas eind 2019 wordt er begonnen met de eerste vergoedingen.

Die memo verdween op cruciale momenten, zodat er nooit iets met het advies gedaan werd.

De Kamer, schrijft de commissie in haar eindrapport, stuitte regelmatig op weigering van het kabinet om informatie te geven. "Bijvoorbeeld onder het mom van persoonlijke beleidsopvattingen, in overeenstemming met de zogenoemde Rutte-doctrine."

De Kamer wil nu van het kabinet weten: "Is of was de Rutte-doctrine, al dan niet formeel vastgelegd, staand beleid?"

Rutte over rapport toeslagenaffaire: 'Kunnen ons er alleen voor schamen'Rutte over rapport toeslagenaffaire: 'Kunnen ons er alleen voor schamen'
Liever een boete dan tijdig een Wob-verzoek afhandelen

Rutte bemoeit zich op een gegeven moment ook persoonlijk met het verstrekken van informatie aan RTL Nieuws en Trouw, die al lang over de toeslagenaffaire schrijven en regelmatig met explosief nieuws uit dit dossier komen.

In juli 2019 hebben deze media een Wob-verzoek ingediend bij het ministerie van Financiën. Menno Snel, de toenmalig staatssecretaris van Financiën, wilde wachten met het verstrekken van de stukken op het moment dat de kabinetsreactie op de commissie-Donner, die onderzoek deed naar de toeslagenaffaire, gepubliceerd zou worden.

Dat had als gevolg dat het Wob-verzoek niet op tijd zou worden afgehandeld met mogelijk een boete tot gevolg. Toch besluit Financiën te wachten en de boete op de koop toe te nemen. Rutte stemt daarmee in.

"Dat leidde tot een beperkte vertraging, maar dan heb je in één keer het hele Wob-verzoek, het hele Wob-dossier met Donner en de reactie op Donner", aldus de premier tijdens zijn verhoor.

Kabinetsreactie mogelijk volgende week vrijdag
Vrijdag spreekt het kabinet in de ministerraad over de gevolgen van het rapport Ongekend onrecht, nadat er in het kerstreces al twee keer met de meest betrokken bewindspersonen is overlegd over de consequenties.

Er werd toen besloten de gedupeerde ouders een compensatie van 30.000 euro te geven. De trage terugbetalingen van de Belastingdienst tot dusver zorgde voor enorm veel frustratie bij de ouders en de Tweede Kamer.

De vraag of het kabinet of verantwoordelijke kabinetsleden moeten aftreden, hangt ook nog steeds boven de markt, maar daar wordt naar verwachting vrijdag geen knoop over doorgehakt. Een kabinetsreactie op het rapport komt waarschijnlijk volgende week vrijdag.

https://www.nu.nl/politie(...)oeslagenaffaire.html

Morgen weer catshuis overleg of ze moeten opstappen week later de antwoorden dan zitten de emoties niet meer zo hoog :r

Als je als gedupeerde ouder nog een zetje nodig hebt om een eind aan je leven te maken dan is vrijdag de 15e de dag, dan krijg je een nekschot vanuit den haag, want ze blijven allemaal lekker zitten :r

Het is om gek van te worden }) }) }) })
pi_197268147
quote:
6s.gif Op donderdag 7 januari 2021 15:01 schreef S95Sedan het volgende:
Had iemand echt verwacht dat degene die hier verantwoordelijk is die verantwoordelijkheid ook echt zou nemen?

Nederland is gewoon een land van huichelaars en wegkijkers.
Ik had het in dit geval echt gedacht ja. Gezien de ophef die er over gemaakt is en de procedures die er opgestart zijn. Niet dat ze de verantwoordelijkheid zelf zouden nemen, maar wel dat er consequenties zouden zijn zoals gedwongen aftreden (Wiebes) of ontslag of vervolging, zoals die ene dikke kerel in zijn grijze pak waar ik de naam niet meer van weet.
Maar niks van dat dus.
  donderdag 7 januari 2021 @ 16:09:26 #52
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_197268896
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 15:39 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ik had het in dit geval echt gedacht ja. Gezien de ophef die er over gemaakt is en de procedures die er opgestart zijn. Niet dat ze de verantwoordelijkheid zelf zouden nemen, maar wel dat er consequenties zouden zijn zoals gedwongen aftreden (Wiebes) of ontslag of vervolging, zoals die ene dikke kerel in zijn grijze pak waar ik de naam niet meer van weet.
Maar niks van dat dus.
Heb zelf ook een 'aardige' ervaring met de belastingdienst gehad dus ik kijk er niet vanop, of met overheid in het algemeen.

Meestal is helaas het gevolg dat ze aftreden, een flinke bak geld meekrijgen en vervolgens nog een leuke baan ergens anders krijgen ook. Als je zoiets bij elk ander bedrijf zou proberen dan zou dat ech niet toegelaten worden.
  donderdag 7 januari 2021 @ 17:26:27 #53
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197270427
Kritische PvdA-leden eisen aftreden Lodewijk Asscher *O* *O* *O*

Kritische PvdA-leden willen dat partijleider Lodewijk Asscher zijn biezen pakt vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire. Een motie waarin het vertrouwen in Asscher wordt opgezegd heeft honderd steunbetuigingen gekregen. ^O^

Door die honderd steunverklaringen wordt de motie volgende week in stemming gebracht bij het digitale stemlokaal van de PvdA, in aanloop naar het verkiezingscongres. Alle PvdA-leden kunnen zich dan uitspreken over het lot van Asscher. Het partijbestuur bepaalt vervolgens wat er met de motie gebeurt.

Rumoer binnen PvdA over positie Asscher: ‘Lodewijk beslist het zelf’
PvdA-leider Asscher liet maandag weten dat hij door wil als lijsttrekker, ondanks zijn rol in de toeslagenaffaire. Als minister van Sociale Zaken in het vorige kabinet was hij daarbij betrokken. Asscher liet aan de PvdA-leden weten dat het oordeel van de commissie die de affaire onderzocht ‘nog stevig nadreunde’. Toch wil hij doorgaan ‘in de strijd voor een nieuwe verzorgingsstaat’.

quote:
Achtervolgen
Dit gaat Lodewijk en de PvdA hoe dan ook achtervol­gen in de campagne
PvdA-lid Marijke Beintema
Maar partijlid Francisca Drijver uit Krimpen aan den IJssel vindt dat de schade ‘die door Asscher is aangebracht onherstelbaar is’. Op het interne berichtenbord van de PvdA krijgt ze bijval. ‘Dit gaat Lodewijk en de PvdA hoe dan ook achtervolgen in de campagne’, zegt een lid. Anderen vinden de motie juist ‘walgelijk’ en ‘prematuur’.

Ook PvdA-lid Sander Terphuis heeft een motie ingediend waarin de rol van Asscher wordt bekritiseerd. Zijn ‘motie van afkeuring’ lijkt echter niet bedoeld om de partijleider weg te sturen. Wel zegt hij dat ‘de (hoofd-)rol die Asscher in dit geheel heeft gespeeld onmogelijk buiten beschouwing kan blijven’.

Schoonvegen
Ondertussen laat afdelingsvoorzitter Nick Bolte van PvdA Amsterdam Zuidoost weten dat Asscher moet vertrekken. In een ingezonden brief schrijft hij dat Asscher door terug te treden ‘de weg vrijmaakt’ om een andere koers in te slaan. ,,De top van de lijst is er klaar voor’’, vindt Bolte. ,,En dan geeft de PvdA de boodschap af: schoonvegen van de trap dient bovenaan te beginnen.’’

Asscher bood eind december zijn excuses aan voor de fouten die hij als minister had gemaakt in de toeslagenaffaire. Zo vond hij dat hij onvoldoende achter signalen was aangegaan die erop wezen dat onschuldigen werden getroffen door de Belastingdienst.

https://www.ad.nl/politie(...)jk-asscher~aaba6b72/

Ik pak de popcorn de shit hits the fan nu :B _O_
  donderdag 7 januari 2021 @ 18:07:34 #54
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197271234
https://www.telegraaf.nl/(...)n-leden-aan-de-broek

quote:
Asscher krijgt motie van afkeuring van eigen leden aan de broek
Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

Updated 6 min geleden
DEN HAAG - De kritiek op Lodewijk Asscher vanuit zijn eigen PvdA wil maar niet luwen. Een motie van afkeuring tegen de lijsttrekker heeft inmiddels genoeg steunbetuigingen van partijleden om bij het PvdA-congres volgende week aan bod te komen.

PvdA-lid Francisca Drijver heeft de motie ingediend vanwege de rol van Asscher, minister van Sociale Zaken in het vorige kabinet, in de toeslagenaffaire.
Asscher bood er in zijn ondervraging door de Tweede Kamer en later in een verklaring op Facebook zijn excuses voor aan, maar wil ondanks kritiek uit eigen gelederen wel lijsttrekker blijven. Asscher wil zelfs 'vooropgaan in de strijd voor een nieuwe verzorgingsstaat', zo schrijft hij deze week in zijn nieuwjaarsboodschap aan leden.


BEKIJK OOK:

Asscher wil door ondanks kritiek op rol in toeslagenaffaire
Maar in de partij blijft het onrustig. RTL Nieuws berichtte onlangs dat onder de Tweede Kamer-kandidaten van de PvdA ook vraagtekens zijn gezet bij het aanblijven van Asscher.
Door de motie van Drijver zullen de PvdA-leden zich nu ook moeten uitspreken over zijn positie als lijsttrekker.

Drijver heeft de motie ingediend omdat ze het excuus van Asscher niet voldoende vindt.
Het doet volgens haar geen recht aan het leed dat de duizenden ouders in de toeslagenaffaire is aangedaan en dat zijn rol in de affaire ook de PvdA 'onherstelbare schade' aandoet.

Het PvdA-lid heeft daarom voor het congres dat de PvdA volgende week organiseert een motie ingediend die het vertrouwen in Asscher opzegt.
De motie heeft inmiddels de benodigde honderd steunbetuigingen binnen, waardoor de PvdA-leden tijdens het congres mogen stemmen over de vraag of de lijsttrekker nog te handhaven is
.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 7 januari 2021 @ 18:11:02 #55
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197271300
Door de motie van Drijver zullen de PvdA-leden zich nu ook moeten uitspreken over zijn positie als lijsttrekker.

Drijver heeft de motie ingediend omdat ze het excuus van Asscher niet voldoende vindt. Het doet volgens haar geen recht aan het leed dat de duizenden ouders in de toeslagenaffaire is aangedaan en dat zijn rol in de affaire ook de PvdA ’onherstelbare schade’ aandoet.

Het PvdA-lid heeft daarom voor het congres dat de PvdA volgende week organiseert een motie ingediend die het vertrouwen in Asscher opzegt. De motie heeft inmiddels de benodigde honderd steunbetuigingen binnen, waardoor de PvdA-leden tijdens het congres mogen stemmen over de vraag of de lijsttrekker nog te handhaven is.


*O* *O* *O*

Ik zeg afbranden tot zijn enkels en roepend om zijn moeder jankend naar huis sturen die lul })
  donderdag 7 januari 2021 @ 18:36:25 #56
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_197271709
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:17 schreef tuinkabouter5000 het volgende:
Geen strafrechtelijke vervolging... Criminelen in dienst van de overheid komen dus weg met crimineel gedrag :r
Ik denk dat ze het aan de bestuursrechtelijke kant hadden moeten zoeken...
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  donderdag 7 januari 2021 @ 18:37:24 #57
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_197271724
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik heb er geen verstand van hoe dit juridisch zit, maar als zo'n grof schandaal geen gevolgen heeft voor niemand behalve de slachtoffers, dan is er iets goed mis.
Dit is inderdaad bizar.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  donderdag 7 januari 2021 @ 18:48:30 #58
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197271905
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:36 schreef Samzz het volgende:
Ik denk dat ze het aan de bestuursrechtelijke kant hadden moeten zoeken...
:')
Ze willen het de bestuursrechtelijke kant op hebben en dat doen ze door de strafrechterlijke kant te blokkeren
Dat is om te :r
Bestuursrechtelijk afhandelen is thuiswedstrijd en dus geen gevolgen want ons dekt ons
Zelf reinigend vermogen 0,0
Ouders weer keihard in hun gezicht geslagen :(
  donderdag 7 januari 2021 @ 18:52:56 #59
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_197271962
quote:
6s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:48 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:')
Ze willen het de bestuursrechtelijke kant op hebben en dat doen ze door de strafrechterlijke kant te blokkeren
Dat is om te :r
Bestuursrechtelijk afhandelen is thuiswedstrijd en dus geen gevolgen want ons dekt ons
Zelf reinigend vermogen 0,0
Ouders weer keihard in hun gezicht geslagen :(
Ja, het is sowieso vechten tegen de bierkaai, bestuursrechtelijk of strafrechtelijk. Zou niet moeten zijn en volgens mij kan een goede advocaat nog wel wat betekenen. Heb je wel een lange adem nodig, helaas :{.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  donderdag 7 januari 2021 @ 18:56:54 #60
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197272020
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:52 schreef Samzz het volgende:
.volgens mij kan een goede advocaat nog wel wat betekenen.
:N Die wordt door de Rutte doctrine gewoon onthouden van alle belastende stukken
Dat is ook om te :r
  donderdag 7 januari 2021 @ 20:09:02 #61
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197273535
Van welke gemeente zal Asscher nu burgemeester gaan worden ??//
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 7 januari 2021 @ 20:57:21 #62
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_197274700
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:52 schreef Samzz het volgende:

[..]

Ja, het is sowieso vechten tegen de bierkaai, bestuursrechtelijk of strafrechtelijk. Zou niet moeten zijn en volgens mij kan een goede advocaat nog wel wat betekenen. Heb je wel een lange adem nodig, helaas :{.
Maar dat was toch al met de stukken die grotendeels blanco waren en waar ze niks mee konden. Zulk soort zaken laten echt goed het falen van het systeem zien.

Dat van die lange adem is zeker ook waar en vaak de reden dat men het maar voor gezien houdt.

Hoewel ik dit tegen Asscher een beetje 'gemaakt' vind. Lijkt mij vooral voor de buhne, want ik dacht dat die het ook overgenomen heeft van Wiebes? Of ergens middenin mee begonnen.
pi_197283867
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 15:07 schreef Confetti het volgende:
Wie nog geloofde dat het OM geen onder Staatstoezicht opererende semi-criminele organisatie is dat totaal niet geïnteresseerd is om misdrijven van de Staat, haar organen en vertegenwoordigers aan te pakken moet onder een steen hebben geleefd.

Of het nou gaat om pedofielen, oorlogsmisdadigers, landverraders. Het maakt niet uit. Onder de dekmantel van de Staat kun je doen en laten wat je wilt.

Het OM moet net zo onafhankelijk worden als de rechterlijke macht en dat kan niet zonder grootschalige interne zuiveringen.

Wat een schande.
Het idee dat liberale democratieën geen tirannieke trekjes kunnen hebben is tamelijk komisch. La Terreur wijst wel anders uit. Tegenwoordig zien we ook grootschalige censuur en vervolging van andersdenkenden.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  vrijdag 8 januari 2021 @ 14:27:29 #64
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197285295
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 15:07 schreef Confetti het volgende:
Wie nog geloofde dat het OM geen onder Staatstoezicht opererende semi-criminele organisatie is dat totaal niet geïnteresseerd is om misdrijven van de Staat, haar organen en vertegenwoordigers aan te pakken moet onder een steen hebben geleefd.

Of het nou gaat om pedofielen, oorlogsmisdadigers, landverraders. Het maakt niet uit. Onder de dekmantel van de Staat kun je doen en laten wat je wilt.

Het OM moet net zo onafhankelijk worden als de rechterlijke macht en dat kan niet zonder grootschalige interne zuiveringen.

Wat een schande.
Is het weer een staaltje van de rutte doctrine?

Met dit soort berichten vind ik het ook niet zo raar dat de maatschappij het vertrouwen in de rechtstaat aan het verliezen is.

quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:24 schreef BasEnAad het volgende:
Ik heb er geen verstand van hoe dit juridisch zit, maar als zo'n grof schandaal geen gevolgen heeft voor niemand behalve de slachtoffers, dan is er iets goed mis.
Die blankesteijn is zo schuldig als maar kan. Hij heeft procedures zo laten schrijven en goedgekeurd dat duizenden mensen werden aangewezen als fraudeur en nog een rechtsgang liet belemmeren ook. Puur voor hun eigen snelheid voor het binnenhalen van zo veel mogelijk geld. Met al deze gevolgen.

Als het dus aan de overheid ligt, gaat die kerel dus vrij uit.

quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 14:36 schreef bloodymary1 het volgende:
Toch eigenlijk ongelooflijk, zo'n misstanden met veel en grote slachtoffers. Diepgaand onderzoek en procedures. En uiteindelijk komen alle bedenkers, uitvoerders nalatigen etc. er zonder ook maar 1 centje pijn vanaf. Hoe dan?
Dit. -O-
Onbegrijpelijk.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 8 januari 2021 @ 14:48:04 #65
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_197285702
quote:
6s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:11 schreef ikweethetookniet het volgende:
Het PvdA-lid heeft daarom voor het congres dat de PvdA volgende week organiseert een motie ingediend die het vertrouwen in Asscher opzegt. De motie heeft inmiddels de benodigde honderd steunbetuigingen binnen, waardoor de PvdA-leden tijdens het congres mogen stemmen over de vraag of de lijsttrekker nog te handhaven is.
Als ze hem wel handhaven, tekenen ze hun eigen doodvonnis. Dan wordt het echt maar 2 of 3 zetels in maart en dat hebben ze volledig aan zichzelf te danken.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 8 januari 2021 @ 19:29:04 #66
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  vrijdag 8 januari 2021 @ 19:44:14 #67
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197292432
quote:
2s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 14:48 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Als ze hem wel handhaven, tekenen ze hun eigen doodvonnis. Dan wordt het echt maar 2 of 3 zetels in maart en dat hebben ze volledig aan zichzelf te danken.
Ligt eraan hoe erg de media het uit gaat smeren. Denk dat het het gros van de stemmers niet echt beïnvloedt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Drekkoning op 09-01-2021 14:01:29 ]
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197305423
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 19:44 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Ligt eraan hoe erg de media het uit gaat smeren. Denk dat het het gros van de stemmers niet echt beïnvloed.
Klopt. Ik heb het helemaal gevolgd ook om interesse vanuit mijn vak (belastingadviseur). Maar als ik in mijn omgeving tegen mensen mijn gal spui hebben ze eigenlijk geen idee waar ik het over heb. Ze hebben er niet echt iets van gevolgd.
  zaterdag 9 januari 2021 @ 15:07:41 #69
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197306905
Partijprominenten steunen lijsttrekkerschap Asscher :') _O-

Een groep leden van de PvdA komt in actie om partijleider Asscher te steunen. Ook veel partijprominenten doen daaraan mee. Asscher ligt bij een deel van de partij onder vuur vanwege zijn rol in de affaire met de kinderopvangtoeslagen. Een ander deel van de partij, onder leiding van Pieter Paul Slikker (fractievoorzitter in de gemeenteraad van den Bosch) vindt dat niet terecht. Slikker heeft daarom een motie voorbereid voor het partijcongres van volgende week. Om in stemming te worden gebracht, moet de motie door minimaal honderd leden worden ondertekend. Dat lijkt een formaliteit, gezien het grote aantal steunbetuigingen dat Slikker nu al heeft.

Eerder diende Francisca Drijver uit Krimpen aan de IJssel een motie in tegen Asscher. Zij vindt dat hij geen lijsttrekker kan zijn, omdat hij zijn politieke geloofwaardigheid heeft verloren. Volgens Drijver staat wat er in de toeslagenaffaire is gebeurd haaks op de principes van de sociaaldemocratie en is Asscher daar als voormalig vicepremier en minister medeverantwoordelijk voor.

Asscher verdient waardering :') _O-
Ook Slikker en zijn medestanders reageren "met afschuw" op de toeslagenaffaire. Maar ze vinden ook dat Asscher waardering verdient voor de "manier waarop hij omgaat met zijn rol als voormalig bestuurder in het aangedane onrecht". Volgens de toelichting bij de motie heeft Asscher als een van de weinige betrokkenen de uitkomsten van het parlementair onderzoek helemaal omarmd. 8)7

quote:
De sympathisanten van de motie benadrukken dat hij er verantwoording voor heeft afgelegd en zijn excuses heeft aangeboden. Ze vinden dat hij daarmee een goed voorbeeld geeft van "lerend leiderschap" en juist steun verdient.
:|W :r

Fractie en oud-ministers
Alle fractiegenoten van Asscher in de Tweede Kamer staan achter de steunbetuiging, net als partijprominenten als de oud-ministers Dijsselbloem en Bussemaker, de oud-fractievoorzitters Meijer en Hamer, de burgemeesters Aboutaleb, Marcouch en Broertjes, en FNV-voorzitter Busker.

De algemene verwachting is dat een meerderheid van de PvdA-leden zich achter Asscher zal scharen en dat hij volgende week officieel tot lijsttrekker wordt uitgeroepen.

https://nos.nl/artikel/23(...)erschap-asscher.html

Ze ruiken de verkiezingswinst al |:) _O- _O- _O-
pi_197308071
Hoe triest. Ach, hij heeft er ook vast heel veel verdriet en buikpijn van gehad. En zijn excuses aangeboden, wat wil je nog meer? :r
  zondag 10 januari 2021 @ 15:35:16 #71
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197325647
Raad van State onderzoekt eigen uitspraken na toeslagenaffaire: ‘Het had anders gekund :') :|W

De Raad van State gaat onderzoek doen naar zijn eigen uitspraken van de afgelopen jaren, om te zien of er naast de toeslagenaffaire mogelijk meer terreinen zijn waar de burger disproportioneel last heeft gehad van strenge wetgeving.



Bart Jan van Ettekoven: ‘Voor de ouders die de dupe zijn ­geworden is het ongelooflijk spijtig’. ©Werry Crone
De voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Bart Jan van Ettekoven, vindt dat nodig na de harde kritiek die zijn instelling kreeg van de parlementaire ondervragingscommissie in het onderzoek naar de toeslagenaffaire.

quote:
De hoogste bestuursrechter van het land reageert nooit publiekelijk op kritiek. Maar in de toeslagenaffaire vindt Van Ettekoven de verwijten aan zijn afdeling ‘van zo’n zwaarte en ernst, dat het passend is om te reageren’.
:') :r

“De bestuursrechtspraak heeft zijn belangrijke functie van (rechts)bescherming van individuele burgers veronachtzaamd.” Van dit keiharde oordeel van de commissie kinderopvangtoeslagen heeft Bart Jan van Ettekoven wakker gelegen, zegt hij. Op de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waar hij voorzitter van is, hadden ze deze harde conclusies niet aan zien komen. “En ook niet verwacht, eerlijk gezegd”, aldus Van Ettekoven. De afdeling bestuursrechtspraak was volgens de commissie een van de instanties die een aandeel heeft gehad in het ‘systeemfalen’, waardoor burgers jarenlang in de kou stonden.

In een reeks van zaken bevestigde de hoogste bestuursrechter sinds 2008 keer op keer de harde alles-of-niets-benadering van de Belastingdienst, over het terugvorderen van de gehele toeslag in geval van fouten, fraude of onregelmatigheden. De wetgeving (de wetten Wko en Awir) kent geen ‘drukventielen’ en is dwingend recht.

Van Ettekoven: “Rechters bedenken wetten en de uitvoering van wetten niet zelf. De wetgever heeft het destijds zo gewild, er heerste een politiek klimaat waarin fraudebestrijding prioriteit had. De Belastingdienst vroeg ons vervolgens: klopt het zo? En wij zeiden: ja.” Volgens hem was er in al die jaren daarvoor vanuit de rechtswetenschap niet of nauwelijks commentaar geweest op deze uitspraken.

Toch maakte de hoogste bestuursrechter een omslag. In oktober 2019 verliet de afdeling bestuursrechtspraak de spijkerharde alles-of-niets-uitleg van de wetgeving, die had geleid tot zo veel onevenredig groot leed bij ouders. In deze uitspraak wijzen de rechters op de ‘ernst en omvang van de financiële gevolgen van de jurisprudentie’ tot dan toe, en stellen onder meer dat vanaf nu de Belastingdienst/Toeslagen meer mogelijkheden heeft om in individuele gevallen maatwerk te leveren, bijvoorbeeld door niet het gehele recht op de toeslag in te trekken als er fouten zijn geconstateerd. Van Ettekoven noemt het nog steeds een ‘rechterlijk paardenmiddel’, omdat zo’n hardheidsclausule in de wetgeving zelf ontbrak.

De landsadvocaat wees er al in 2009 op dat er een minder harde uitleg van de wetgeving mogelijk was. De hamvraag is: waarom is dat niet eerder ingezien?

“Wij zagen in die eerste periode, van 2008 tot ongeveer 2014, geen zaken van ouders die helemaal niets verkeerd hadden gedaan. Er was altijd wel iets aan de hand in die rechtszaken. Wij zien hier in de rechtszaal bovendien het topje van de ijsberg van al die miljoenen beschikkingen van de Belastingdienst/Toeslagen, zo’n honderd zaken per jaar.”

Toch trok u uit dat topje conclusies die gevolgen hadden voor duizenden ouders...

“Ik heb gezocht naar verklaringen waarom we jarenlang die keuze maakten. In die tijd maakten meer ouders gebruik van malafide bureaus. Er is wel geprobeerd fraude te verhalen op die malafide ondernemers, maar wettelijk gezien waren ook de ouders die met hen in zee gingen verantwoordelijk. De toeslag betrof een voorschot, het recht erop werd pas later vastgesteld. Bij het niet en onvolledig naleven van de wet, werd het gehele voorschot herzien en op nul gesteld, waardoor alles moest worden terugbetaald.”

Had dat anders gekund?
“Ja, terugkijkend noem ik dat een ongelukkige beslissing. Ik vind het spijtig dat het wettelijk systeem zo is uitgelegd dat alle ouders over dezelfde digitale, alles-of-niets-kam werden geschoren. Terwijl, als je er goed doorheen keek, er wel grote verschillen waren tussen de zaken van de ene en de andere ouder. Maar bij ons heerste er in 2008 niet het beeld dat alle ouders gedupeerd werden door de Belastingdienst.”

Welk beeld had u dan?

“Dat wettelijke spelregels door ouders niet werden nageleefd.”

Bedoelt u dat er 200 euro eigen bijdrage niet was betaald en daarom 15.000 euro aan voorschot moest worden terugbetaald?

“Ik zal u een tegenvraag stellen: wat als er geen gastouderovereenkomst is terwijl opa en oma met een toeslag voor de kinderen zorgen? De wet schrijft zo’n contract voor. Had je dat niet, dan verviel het recht op toeslag en ik vind dat in zo’n geval nog steeds een passende reactie, eigenlijk. Toegegeven, door die digitale uitleg raakten we het zicht kwijt op de nuances, bijvoorbeeld als er wel een overeenkomst was, maar zonder handtekening eronder.”

Voor de ouders pakten de uitspraken vaak verwoestend uit. Daar wees ook de Nationale Ombudsman in 2017 op. Is ‘ongelukkige beslissing’ dan niet een te mild woord voor de vele ouders die hun werk verloren of hun huis vanwege de schulden?

“Dat ben ik met u eens, dat zijn heel grote gevolgen.”

Is ongelukkig dan het goede woord?

“Ja, dat vind ik wel. Achteraf had er wel meer onderscheid gemaakt moeten worden bij de terugvordering. Daar hebben we van geleerd. Stel je voor dat het anders was gelopen en de Belastingdienst had van begin af aan een andere benadering gekozen, met meer onderscheid en meer proportie in het terugvorderen van kinderopvangtoeslagen. Wat hadden wij dan gedaan? Ik vermoed dat we in die uitleg mee waren gegaan.”

Dat snappen we niet: als de Belastingdienst dat had kunnen doen, op basis van formele wetten die volgens u dwingend recht vormden, dan had de rechter toch ook eerder dan in 2019 een andere interpretatie aan de wet kunnen geven?

“Maar zo is het alleen niet gegaan. Wij moesten een oordeel vellen over de rechtmatigheid van het handelen van de Belastingdienst/Toeslagen. Kijk, dat is een ongelooflijk harde les uit deze hele affaire. Het ging bij de toeslagen aan de voorkant om honderdduizenden beschikkingen per jaar, een enorme toeslagenfabriek. Aan de achterkant kwamen mensen in de knel, tussen de raderen van de overheid. Dat is voor een heel groot deel te wijten aan de hardheid van de wetgeving, het bikkelharde optreden van de Belastingdienst en beslissingen van rechters waarvan we achteraf moeten zeggen dat die zeer beroerd hebben uitgepakt.

“Uiteindelijk was het veel beter geweest als de wetgever meer ruimte had ingebouwd, een hardheidsclausule voor mensen die klem kwamen te zitten. Als rechters vonden we het in oktober 2019 niet eenvoudig om de formele wet met een beroep op de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en het beginsel van evenredigheid aan de kant te zetten. Dat is een rechterlijk paardenmiddel geweest, niet voor herhaling vatbaar. Juridisch schuurt het. Achteraf is het zuur: de afdeling advisering van de Raad van State heeft destijds tot tweemaal toe gewaarschuwd dat er een hardheidsclausule in de wet moest staan. Dat is niet gebeurd. De minister wilde er niet aan. En het parlement ook niet.”

Laten we het nog even hebben over de Belastingdienst, die u hier vaak in de rechtszalen trof. Uit de verhoren voor de commissie, en ook eerder, bleek dat de Belastingdienst zelf niet altijd de wet en de wettelijke termijnen volgde. De dienst hield stukken achter in de dossiers, vertelde ouders niet dat ze onderdeel waren van een fraudeonderzoek, maakte zelfs opgestuurde formulieren zoek. Dat is meer dan eens aangevoerd door advocaten. Had u daar niet eerder argwaan over moeten krijgen?

“Van de dossiers die wij in zaken hier voorgelegd kregen, kan ik me niet herinneren dat ze incompleet waren. Wij hadden voldoende feitelijke informatie om te kunnen oordelen in de individuele rechtszaken.”

Toch was een zaak van een ouder met een incompleet dossier aanleiding voor Trouw om in 2018 in de affaire te duiken. Ouders kregen meer dan eens ter zitting verwijten van de Belastingdienst dat ze papieren niet hadden verstrekt, terwijl ze dat uit alle macht wel hadden geprobeerd.

“Het is goed dat jullie dit aankaarten. Het zet me aan het denken: welke informatie hebben wij nodig om ons werk goed te doen? Bij mijn weten hebben we altijd aan ouders gevraagd om ontbrekende stukken alsnog te verschaffen als dat voor de behandeling van de rechtszaak nodig was.

“Ik denk nu ook aan de Ombudsman, die heeft gezegd dat informatieverstrekking aan de ouders onvoldoende was, over de risico’s als ze niet precies genoeg waren met hun formulieren. Wij hadden ook niet altijd zicht op de gevolgen. In sommige dossiers is misschien onvoldoende gehamerd op de onderzoeksplicht van de Belastingdienst en op de vraag of de Belastingdienst ouders voldoende heeft voorgelicht over hun verplichtingen en de grote gevolgen als ze zich daaraan niet hielden.”

Dat klinkt wat voorzichtig. We proberen het nog een keer. Er is net een werkinstructie van de Belastingdienst opgedoken, waarin stond welke stukken in het dossier mochten, welke niet. Een instructie die duidelijk tegen de wet indruist.

“Ik weet daar onvoldoende van. Het past mij daarom niet daar een oordeel over te geven. Bij alle bestuursorganen liggen werkinstructies, ook over hoe te handelen bij procedures voor de rechter. Het is duidelijk dat ze zich daarin aan de wet moeten houden. Als dat niet gebeurt, is dat slecht. Hadden wij meer door moeten vragen? Je weet niet wat er in het vooronder zit, waar je geen zicht op hebt. Vanuit mijn rechtsstatelijk DNA word ik diep treurig als ik het verslag van de parlementaire commissie lees. Vooringenomenheid, vormen van discriminatie, dat is buitengewoon ernstig. Maar nogmaals, daar hadden we in individuele rechtszaken geen zicht op.”

De Belastingdienst kreeg wellicht te vaak het voordeel van de twijfel?

“Zo werkt het bestuursrecht in algemene zin. Dat gaat ervan uit dat overheidsinstanties rechtmatig te werk gaan en de wet uitvoeren. De rechter gaat niet uit van het falen van het hele systeem.”

In die zin waren de vele schikkingen in toeslagenzaken tussen ouders en de Belastingdienst een signaal dat er misschien meer achter stak. Dat de Belastingdienst wilde schikken als die voelde dat hij niet kon winnen.

“Die schikkingen waren een oplossing voor ouders in individuele zaken. Achteraf kunnen we ons verwijten dat we niet hebben gekeken naar het achterliggende probleem. Daarmee bedoel ik dat de uitvoering en de rechtspraak in meer gevallen onevenredig uitwerkt. Als we dat eerder tot de bodem hadden uitgezocht en vertaald in onze uitspraken, dan had dat effect gehad voor veel meer ouders. Het is wrang om te constateren, maar misschien heeft de praktijk waarin veel geschikt werd, de uiteindelijke omslag in de jurisprudentie juist vertraagd.

“Toch heeft vanaf 2015 de afdeling bestuursrechtspraak ook in een aantal uitspraken de scherpe kanten van de terugvorderingspraktijk gehaald. Die uitspraken waren de voorbode van de koerswijziging. Maar het had eerder gekund.”

Is dat een spijtbetuiging of een feitelijke vaststelling?

“Voor de ouders die er de dupe van zijn geworden is het ongelooflijk spijtig.”

Dat snappen we. Maar u bent de hoogste rechter waartoe een burger zich kan wenden.

“We zijn niet te beroerd om in de spiegel te kijken en te vragen: hadden we de Belastingdienst niet eerder moeten dwingen hier een eind aan te maken.”

En wat ziet u dan in de spiegel?

“Dat het spijtig is dat het tot 2019 heeft geduurd. Dat vind ik echt.”

Kunnen we het zo samenvatten: het had anders gekund, het had eerder gekund, maar het had volgens de wet in uw woorden niet anders gemoeten?

“Ik denk dat u dat goed zegt.”

Dat is best een wrange conclusie. En een harde voor uzelf, dat u als hoogste rechter onvoldoende zicht heeft gehad op het geheel van gevolgen voor duizenden mensen.

“Dat is een van de lessen voor de toekomst. Wij gaan onze kast met zaken en uitspraken doorlichten, van omgevingsrecht tot vreemdelingenrecht en algemeen bestuursrecht. Zijn er andere categorieën zaken waarin we kunnen vaststellen: dit is wel heel streng en strak vormgegeven. Zitten er wel de juiste drukventielen in, komen mensen onevenredig klem te zitten, dat soort vragen.”

Welke uitspraken of zaken bedoelt u dan?

“Het is riskant om daar zonder nader onderzoek nu dieper op in te gaan. Maar u kunt denken aan de Verklaringen Omtrent het Gedrag. Die regelgeving en vooral de wijze waarop die wordt uitgevoerd, blokkeert voor burgers soms een weg terug naar werk in loondienst. De gevolgen voor burgers die zo’n verklaring niet of nooit meer krijgen, kunnen ongelooflijk groot zijn.

“Verder hebben we intern gereflecteerd op de vraag waarom het zo is gelopen en hoe het beter kan. We willen in gesprek met de rechtbanken, met de Belastingdienst, met de andere spelers in de rechtsstaat. We moeten hiervan leren. Maar allereerst, als de ouders dat op prijs stellen, willen we hen graag ontmoeten samen met hun advocaten en naar hen luisteren. Gewoon op onze handen zitten en luisteren. Dat is essentieel.”

https://www.topics.nl/raa(...)D&utm_content=topics

Het had anders gekund :') Joh je meent het :|W
Nu nog even een wc eend onderzoek van wc eend en alles is weer rustig :r
  maandag 11 januari 2021 @ 16:23:03 #72
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197345333
Extra ministerraad over toeslagenaffaire

Het kabinet komt dinsdagavond bijeen voor een extra ministerraad. Premier Mark Rutte wil alle ministers op zijn departement hebben om te praten over een officiële reactie op het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire.

Premier Mark Rutte wil alle ministers op zijn departement hebben.
De extra ministerraad begint naar verwachting rond half negen. Eerder op de avond, om 19.00 uur, spreekt Rutte het land toe in een persconferentie over de coronacrisis.

Afgelopen vrijdag heeft premier Rutte de mogelijkheid van een extra ministerraad al aangekondigd. Die is volgens hem nodig om een goede discussie te hebben over de inhoud van het rapport van de commissie-Van Dam.

Komende vrijdag buigt het kabinet zich nog een laatste keer over een officieel antwoord op de pijnlijke conclusies over het handelen van de overheid in de affaire. Tot nu toe is het nog niet over de ’politieke vraag’ gegaan. Eerder sprak de top van het kabinet met betrokken bewindslieden tot twee keer toe over het dossier op het Catshuis.

https://www.telegraaf.nl/(...)ver-toeslagenaffaire

Nou ik voel een nederig excuus en aftreden aankomen :') _O- _O-
  maandag 11 januari 2021 @ 21:24:12 #73
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197351988
Rutte vindt dat kabinet kan aanblijven :') :|W

Premier Mark Rutte vindt niet dat zijn kabinet moet aftreden vanwege de toeslagenaffaire. Opstappen is voor Rutte geen logische optie, dan had het kabinet dat eerder moeten doen, zeggen bronnen rond de VVD. Rutte sluit zich met zijn standpunt aan bij de woorden van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Die vindt aftreden, zo vlak voor de verkiezingen, van een "hoog symbolische waarde". We spreken politiek-verslaggever Nynke de Zoeten.

https://nos.nl/nieuwsuur/(...)-van-11-januari.html


Dat had niemand zien aankomen :')
Om te :r
pi_197352130
quote:
6s.gif Op maandag 11 januari 2021 21:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
Rutte vindt dat kabinet kan aanblijven :') :|W

Premier Mark Rutte vindt niet dat zijn kabinet moet aftreden vanwege de toeslagenaffaire. Opstappen is voor Rutte geen logische optie, dan had het kabinet dat eerder moeten doen, zeggen bronnen rond de VVD. Rutte sluit zich met zijn standpunt aan bij de woorden van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Die vindt aftreden, zo vlak voor de verkiezingen, van een "hoog symbolische waarde". We spreken politiek-verslaggever Nynke de Zoeten.

https://nos.nl/nieuwsuur/(...)-van-11-januari.html


Dat had niemand zien aankomen :')
Om te :r
Voor Mark: je kunt je ook niet herkiesbaar stellen.
  maandag 11 januari 2021 @ 22:02:09 #75
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197352877
quote:
6s.gif Op maandag 11 januari 2021 21:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
Rutte vindt dat kabinet kan aanblijven :') :|W

Premier Mark Rutte vindt niet dat zijn kabinet moet aftreden vanwege de toeslagenaffaire. Opstappen is voor Rutte geen logische optie, dan had het kabinet dat eerder moeten doen, zeggen bronnen rond de VVD. Rutte sluit zich met zijn standpunt aan bij de woorden van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Die vindt aftreden, zo vlak voor de verkiezingen, van een "hoog symbolische waarde". We spreken politiek-verslaggever Nynke de Zoeten.

https://nos.nl/nieuwsuur/(...)-van-11-januari.html


Dat had niemand zien aankomen :')
Om te :r
Groot gelijk. Heeft geen nut.

Laat de kiezer maar spreken in maart.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  maandag 11 januari 2021 @ 22:15:31 #76
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_197353155
quote:
6s.gif Op maandag 11 januari 2021 21:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
Opstappen is voor Rutte geen logische optie, dan had het kabinet dat eerder moeten doen,
Dit is weer zo'n typische Rutte-streek. Treuzelen en treuzelen tot het een beetje overwaait en het niet zo relevant meer is.
  maandag 11 januari 2021 @ 22:26:01 #77
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197353349
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:15 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Dit is weer zo'n typische Rutte-streek. Treuzelen en treuzelen tot het een beetje overwaait en het niet zo relevant meer is.
Ja, tijdens een pandemie demissionair gaan terwijl er over twee maanden verkiezingen zijn is echt een super goed idee _O-

Helemaal niet symbolisch ook.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  maandag 11 januari 2021 @ 22:27:01 #78
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197353364
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 21:29 schreef Dutchguy het volgende:

[..]

Voor Mark: je kunt je ook niet herkiesbaar stellen.
Kan. Of je stelt je wel verkiesbaar en dan mag het volk spreken.
Zal wel een enorm verlies voor de VVD gaan worden dan toch?
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197353408
Waar is de officiële conclusie van het rapport te lezen?
Vakman pur sang
  maandag 11 januari 2021 @ 22:31:21 #80
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197353441
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:29 schreef Lospedrosa het volgende:
Waar is de officiële conclusie van het rapport te lezen?
https://www.tweedekamer.n(...)deropvangtoeslag.pdf
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  maandag 11 januari 2021 @ 22:32:27 #81
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_197353457
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:26 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Ja, tijdens een pandemie demissionair gaan terwijl er over twee maanden verkiezingen zijn is echt een super goed idee _O-

Helemaal niet symbolisch ook.
Aanblijven geeft een verkeerd signaal naar de toekomst. Het signaal dat je als politicus er een enorme teringzooi van kunt maken zonder dat het gevolgen heeft. We moeten dit niet normaal gaan vinden.
  maandag 11 januari 2021 @ 22:35:22 #82
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197353509
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:32 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Aanblijven geeft een verkeerd signaal naar de toekomst. Het signaal dat je als politicus er een enorme teringzooi van kunt maken zonder dat het gevolgen heeft. We moeten dit niet normaal gaan vinden.
Puur symbolisch dus. We hebben het over twee maanden tot de verkiezingen. Die gaan namelijk echt niet vervroegd worden.

Als er nou nog een jaar te gaan was had je een punt. Dan zou aftreden realistischer zijn en dan nieuwe verkiezingen.

We leven in een democratie. Die mag in maart gaan laten horen hoe erg ze deze bewindslieden en hun partijen de toeslagenaffaire aanrekenen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197353612
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:35 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Puur symbolisch dus. We hebben het over twee maanden tot de verkiezingen. Die gaan namelijk echt niet vervroegd worden.

Als er nou nog een jaar te gaan was had je een punt. Dan zou aftreden realistischer zijn en dan nieuwe verkiezingen.

We leven in een democratie. Die mag in maart gaan laten horen hoe erg ze deze bewindslieden en hun partijen de toeslagenaffaire aanrekenen.
Zullen ze de verkiezingen door laten gaan? De laffaards staan er nu niet goed op.
Vakman pur sang
  maandag 11 januari 2021 @ 22:45:12 #84
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197353675
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:41 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Zullen ze de verkiezingen door laten gaan? De laffaards staan er nu niet goed op.
Ja, die gaan gewoon door hoor :)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197353676
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:41 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Zullen ze de verkiezingen door laten gaan? De laffaards staan er nu niet goed op.
Alsof een kabinet daar eventjes toe kan beslissen...
Over lafaards gesproken: wie heeft de kabinetten-Rutte in het zadel geholpen?
pi_197353763
Ja
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:45 schreef Magister_Artium het volgende:

[..]

Alsof een kabinet daar eventjes toe kan beslissen...
Over lafaards gesproken: wie heeft de kabinetten-Rutte in het zadel geholpen?
Ja laten we het daar eens over hebben }:|
Vakman pur sang
  maandag 11 januari 2021 @ 22:51:54 #87
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197353790
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:45 schreef Magister_Artium het volgende:

[..]

Alsof een kabinet daar eventjes toe kan beslissen...
Over lafaards gesproken: wie heeft de kabinetten-Rutte in het zadel geholpen?
Onder andere ik.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197354004
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:45 schreef Magister_Artium het volgende:

[..]

Alsof een kabinet daar eventjes toe kan beslissen...
Over lafaards gesproken: wie heeft de kabinetten-Rutte in het zadel geholpen?
Corona, niet veilig, blablabla.

Rutte is door de jaren overal mee weggekomen en daardoor heeft hij nu zo'n plaat voor zijn hoofd dat hij denkt dat ook te kunnen met de toeslagenaffaire.

Maar wat hij hoort te doen is het ontslag in te dienen en zich van de kieslijst te halen. Politiek is hij verantwoordelijk, want het de omgeving waarin het heeft kunnen gebeuren heeft hij gecreëert. Daarbij is er zelfs nu een soort politieke sfeer van geheimhouding die zelfs vernoemd is naar hem.

Blijven kan gewoon niet. Echt niet.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_197354301
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 22:45 schreef Magister_Artium het volgende:

[..]

Alsof een kabinet daar eventjes toe kan beslissen...
Over lafaards gesproken: wie heeft de kabinetten-Rutte in het zadel geholpen?
Die beslissen ook tegen de grondwet in voor verplichte mondbedekking.
Voorwaarde is een medische noodzaak. Waar is de peer-reviewed bewijs van deze medische noodzaak?
Vakman pur sang
pi_197355905
Ik zie dit kabinet helaas niet opstappen. De enige voor wie de toeslagenaffaire dus consequenties heeft gehad zijn de slachtoffers. De Nederlandse overheid staat er weer goed op. Gelukkig stemt de meerderheid van de Nederlanders in maart weer op Rutte en de VVD. Over afstraffing gesproken.... :r :r :r
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  dinsdag 12 januari 2021 @ 08:20:18 #91
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197356182
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 07:47 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Gelukkig stemt de meerderheid van de Nederlanders in maart weer op Rutte en de VVD.
Wat heeft opstappen dan voor nut?
Het is echt puur symbolisch en dat is prima, maar niet midden in een pandemie.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197356231
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 08:20 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Wat heeft opstappen dan voor nut?
Het is echt puur symbolisch en dat is prima, maar niet midden in een pandemie.
Wat voor extra mandaat heeft het kabinet nodig voor de komende maanden dat niet kan als ze demissionair zijn?
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  dinsdag 12 januari 2021 @ 08:28:14 #93
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197356266
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 08:24 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Wat voor extra mandaat heeft het kabinet nodig voor de komende maanden dat niet kan als ze demissionair zijn?
Het is niet de bedoeling dat een demissionair kabinet grote keuzes gaat maken over zaken als lockdowns, entingen, hoogte van steun ten koste van de staatskas, etc.

Er komen geen eerdere verkiezingen. Het is puur symboliek. Je koopt er niks voor.

Nog twee maanden, gewoon aanblijven en het volk laten spreken. Dat is niet anders dan bij aftreden.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197356344
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 08:28 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Het is niet de bedoeling dat een demissionair kabinet grote keuzes gaat maken over zaken als lockdowns, entingen, hoogte van steun ten koste van de staatskas, etc.

Er komen geen eerdere verkiezingen. Het is puur symboliek. Je koopt er niks voor.

Nog twee maanden, gewoon aanblijven en het volk laten spreken. Dat is niet anders dan bij aftreden.
Dus wat jou betreft kunnen we ministeriële verantwoordelijkheid afschaffen. Kabinetten kunnen niet meer vallen wat ze ook doen. Bij alle toekomstige misstanden en vernietigende onderzoeken over het handelen van een kabinet gewoon wachten tot de volgende verkiezingen.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  dinsdag 12 januari 2021 @ 08:37:40 #95
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197356363
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 08:36 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Dus wat jou betreft kunnen we ministeriële verantwoordelijkheid afschaffen. Kabinetten kunnen niet meer vallen wat ze ook doen. Bij alle toekomstige misstanden en vernietigende onderzoeken over het handelen van een kabinet gewoon wachten tot de volgende verkiezingen.
Nee
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:25:08 #96
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197359951
Aangifte tegen vijf (oud-)bewindslieden in toeslagenaffaire *O* *O*

Twintig gedupeerden in de kindertoeslagaffaire hebben aangifte gedaan tegen vijf (oud-)bewindslieden, onder wie de ministers Tamara van Ark (Medische Zorg), Wopke Hoekstra (Financiën) en Eric Wiebes (Economische Zaken). Volgens de advocaat van de gedupeerden hebben zij zich schuldig gemaakt aan een ambtsmisdrijf.


Eric Wiebes (Economische Zaken)

Naast de drie ministers heeft de raadsman Menno Snel, voormalig staatssecretaris van Financiën, en Lodewijk Asscher (voorheen minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in de aangifte betrokken. De aangifte is gedaan bij de procureur-generaal van de Hoge Raad, omdat het om (oud-)bewindslieden gaat.

De advocaat stelt dat de (oud-)bewindslieden strafrechtelijk verwijtbaar hebben gehandeld, door na te laten wettelijke bepalingen uit te voeren, terwijl dat tot hun taak behoorde. Het gaat daarbij om een aantal beginselen van „behoorlijk bestuur”, waaronder het fair play-beginsel en het zorgvuldigheidsbeginsel.

https://www.telegraaf.nl/(...)-in-toeslagenaffaire

_O_ _O_ _O_ _O_
Kaalplukken en in het gevang gooien :7
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:27:43 #97
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197359993
Ineens is Rutte voor transparantie :') :r

Het gebeurde een paar keer de afgelopen weken dat bewindspersonen even in hun arm moesten knijpen toen ze met premier Mark Rutte in conclaaf waren over een passende reactie op het Kamerrapport over de toeslagaffaire.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-voor-transparantie

Om te :r
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:31:06 #98
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197360039
Stelling: Kabinet moet weg om toeslagenaffaire

Het kabinet komt dinsdagavond bijeen om te praten over een officiële reactie op het vernietigende rapport Ongekend Onrecht over de toeslagenaffaire. De druk op het kabinet groeit om af te treden vanwege deze kwestie waarbij talloze ouders ten onrechte door de Belastingdienst werden aangemerkt als fraudeurs. Bent u het hier mee eens of niet?

https://www.telegraaf.nl/(...)-om-toeslagenaffaire

Wegwezen en nooit meer terug komen })
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:34:57 #99
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197360102
Vorige week maakte het Openbaar Ministerie bekend dat het de Belastingdienst niet strafrechtelijk zal vervolgen vanwege de affaire.

Meerdere ouders spanden daarop procedures aan om die vervolging alsnog gedaan te krijgen. ^O^ _O_ _O_

https://www.rtlnieuws.nl/(...)sscher-ambtsmisdrijf

Hopelijk ook de art 12 procedure

Tuig hoort in de gevangenis kaalgeplukt en al :(
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:36:09 #100
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197360115
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 08:20 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Wat heeft opstappen dan voor nut?
Het is echt puur symbolisch en dat is prima, maar niet midden in een pandemie.
Juist nu.

Je hebt een leiderschap nodig als land waarover geen twijfel is en wat het beste met de bewoners voor heeft. Na alle fouten die het kabinet tijdens de pandemie al heeft gemaakt, zaagt dit verder aan de legitimiteit.

We hebben nu een kabinet wat de grondbeginselen van de rechtstaat heeft geschonden, wat grondrechten aan de laars lapt, tegen de grondwet in gaat, openheid van zaken verzwijgt en waarbij er twijfel is over de besluitvorming.

Na Ongekend Onrecht zit onze landsaansturing vol criminelen welke niet meer te vertrouwen zijn.

Ik vertrouw ze voor geen meter of ze de beste besluiten voor het volk nemen nu. Mijn vertrouwen hebben ze totaal niet meer.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:37:16 #101
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197360130
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:31 schreef ikweethetookniet het volgende:
Stelling: Kabinet moet weg om toeslagenaffaire

Het kabinet komt dinsdagavond bijeen om te praten over een officiële reactie op het vernietigende rapport Ongekend Onrecht over de toeslagenaffaire. De druk op het kabinet groeit om af te treden vanwege deze kwestie waarbij talloze ouders ten onrechte door de Belastingdienst werden aangemerkt als fraudeurs. Bent u het hier mee eens of niet?

https://www.telegraaf.nl/(...)-om-toeslagenaffaire

Wegwezen en nooit meer terug komen })
Opstappen en ook van de kieslijsten af.

Dat is de enige echte oplossing.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:37:24 #102
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_197360133
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:25 schreef ikweethetookniet het volgende:
Aangifte tegen vijf (oud-)bewindslieden in toeslagenaffaire
Waar is Rutte eigenlijk in dat lijstje. Hij is uiteindelijk toch verantwoordelijk hiervoor?
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:37:52 #103
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197360141
Gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagenaffaire stappen naar de rechter, nu het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek naar de Belastingdienst in te stellen.

Door middel van een artikel 12-procedure willen ze dat het OM alsnog overgaat tot vervolging.

https://www.volkskrant.nl(...)nderopvang~be36b221/

Meer dan 600 :D _O_ _O_ ouders starten art12 procedure en dat is ^O^ _O_
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:39:53 #104
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197360182
quote:
19s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:37 schreef Gunner het volgende:
Waar is Rutte eigenlijk in dat lijstje. Hij is uiteindelijk toch verantwoordelijk hiervoor?
To big to fail ;)
Ja om te :r
Dus eerst zooitje tuig om hem heen afbreken, hopen dat ze gaan zingen en wijzen naar Rutte ^O^
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:40:25 #105
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197360193
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:27 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ineens is Rutte voor transparantie :') :r

Het gebeurde een paar keer de afgelopen weken dat bewindspersonen even in hun arm moesten knijpen toen ze met premier Mark Rutte in conclaaf waren over een passende reactie op het Kamerrapport over de toeslagaffaire.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-voor-transparantie

Om te :r
blankesteijn hoort te zitten met wat hij moedwillig die mensen heeft aangedaan. Ongeacht dat de politiek de omgeving heeft gecreëerd waarin hij heeft kunnen opereren, hij heeft de processen goedgekeurd, hij is de uitvoerder, de geselaar en de beul. Hoofdelijk aansprakelijk is hij.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:42:55 #106
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197360231
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:36 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Juist nu.

Je hebt een leiderschap nodig als land waarover geen twijfel is en wat het beste met de bewoners voor heeft. Na alle fouten die het kabinet tijdens de pandemie al heeft gemaakt, zaagt dit verder aan de legitimiteit.

We hebben nu een kabinet wat de grondbeginselen van de rechtstaat heeft geschonden, wat grondrechten aan de laars lapt, tegen de grondwet in gaat, openheid van zaken verzwijgt en waarbij er twijfel is over de besluitvorming.

Na Ongekend Onrecht zit onze landsaansturing vol criminelen welke niet meer te vertrouwen zijn.

Ik vertrouw ze voor geen meter of ze de beste besluiten voor het volk nemen nu. Mijn vertrouwen hebben ze totaal niet meer.
Dat kan, en dat mag je in maart laten horen.

Ik heb zelf geen enkele reden om aan te nemen dat een demissionair kabinet de komende maanden een beter idee is dan het huidige kabinet laten zitten.
Alsof de toeslagenaffaire verband houdt met de coronacrisis.

Vooralsnog is er niemand ergens voor veroordeeld en nogmaals, eventuele politieke consequenties zullen we als democratie beslissen over twee maanden.

Even op de handjes zitten nu.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197360255
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:37 schreef ikweethetookniet het volgende:
Gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagenaffaire stappen naar de rechter, nu het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek naar de Belastingdienst in te stellen.

Door middel van een artikel 12-procedure willen ze dat het OM alsnog overgaat tot vervolging.

https://www.volkskrant.nl(...)nderopvang~be36b221/

Meer dan 600 :D _O_ _O_ ouders starten art12 procedure en dat is ^O^ _O_
Ben benieuwd naar de afloop.
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:45:19 #108
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197360282
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:42 schreef Drekkoning het volgende:
Alsof de toeslagenaffaire verband houdt met de coronacrisis.

Ja zeker, bewezen onbetrouwbaarheid.
Juist nu heb je een betrouwbare sterke legitieme overheid nodig. Na dit alles is daar niets meer van over. Dat weten wij, de oppositie alleen door alles waar teflon rutte al mee is weggekomen de afgelopen 10 jaar heeft hij nu een plaat voor zijn hoofd en ziet hij het zelf niet.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:47:17 #109
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197360326
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:45 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ja zeker, bewezen onbetrouwbaarheid.
Juist nu heb je een betrouwbare sterke legitieme overheid nodig. Na dit alles is daar niets meer van over. Dat weten wij, de oppositie alleen door alles waar teflon rutte al mee is weggekomen de afgelopen 10 jaar heeft hij nu een plaat voor zijn hoofd en ziet hij het zelf niet.
Demissionair is alles behalve sterk.

Het is puur symbolisch als je nu opstapt. In maart zijn er weer verkiezingen en dan zitten ze zeer waarschijnlijk gewoon weer in het pluche.

Heb je enkel een paar maanden aan minder slagkracht gerealiseerd.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197360349
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:42 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Dat kan, en dat mag je in maart laten horen.

Ik heb zelf geen enkele reden om aan te nemen dat een demissionair kabinet de komende maanden een beter idee is dan het huidige kabinet laten zitten.
Alsof de toeslagenaffaire verband houdt met de coronacrisis.

Vooralsnog is er niemand ergens voor veroordeeld en nogmaals, eventuele politieke consequenties zullen we als democratie beslissen over twee maanden.

Even op de handjes zitten nu.
Er is toch ook geen enkele reden om aan te nemen dat een demissionair kabinet van invloed is op het corona beleid?

Ik weet ook niet of aftreden het beste is overigens, echt geen flauw idee in deze situatie. Ik weet alleen wel dat het echt heel erg slecht voelt dat er momenteel burgers zijn die slachtoffer zijn geworden van aantoonbaar gebrekkig/walgelijk overheidsbeleid, en om die getroffen burgers (veel te laat) te helpen krijgen ze geld.. wat uiteindelijk weg komt bij burgers die hier ook niets mee te maken hebben.

Dan kan je zeggen; je kan je stem laten horen tijdens de verkiezingen, maar dat vind ik echt veel te weinig voor deze zaak met zo'n grote impact. Nog los van dat ik denk dat na de verkiezingen exact dezelfde poppetjes er wéér voor 4 jaar zitten.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 12-01-2021 12:50:00 ]
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:49:32 #111
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197360366
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:47 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Demissionair is alles behalve sterk.

Het is puur symbolisch als je nu opstapt. In maart zijn er weer verkiezingen en dan zitten ze zeer waarschijnlijk gewoon weer in het pluche.

Heb je enkel een paar maanden aan minder slagkracht gerealiseerd.
Klopt. En daarom zeg ik ook dat ze van de lijsten af moeten. Net zoals er nu een stroming is binnen de pvda die asscher weg wil. Die realiseren het zich wel. Verzaakt in de belangrijkste taak, legitimiteit verloren, bewezen onbetrouwbaar en ongeschikt.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:49:32 #112
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197360367
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:44 schreef Dimachaerus het volgende:
Ben benieuwd naar de afloop.
Er is goede hoop ^O^

Oud-ING-topman Ralph Hamers wacht strafrechtelijke vervolging vanwege zijn rol bij de witwasaffaire bij de bank. ING kreeg daar eerder een recordboete van 775 miljoen euro voor opgelegd. Tot nu toe bleef Hamers buiten schot. Waarom komt vervolging nu wél ter sprake? En wat betekent dat voor vergelijkbare zaken?

Het gerechtshof in Den Haag kwam tot de strafrechtelijke vervolging na een zogeheten artikel 12-procedure, aangespannen door financieel activist Pieter Lakeman. Hamers zou persoonlijk op de hoogte moeten zijn van de witwaspraktijken bij ING. Eerder is er met hem persoonlijk geen schikking getroffen, en hij heeft persoonlijk geen verantwoording af moeten leggen.

https://nos.nl/artikel/23(...)hter-moet-komen.html

Rechters beslissen dan over vervolging en niet het corrupte OM onder leiding van Grapperhaus ;)
Dus eindelijk geen politiek oordeel maar een feitelijk oordeel
Dat is ^O^ _O_
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:54:18 #113
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197360443
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:48 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Er is toch ook geen enkele reden om aan te nemen dat een demissionair kabinet van invloed is op het corona beleid?

Ik weet ook niet of aftreden het beste is overigens, echt geen flauw idee in deze situatie. Ik weet alleen wel dat het echt heel erg slecht voelt dat er momenteel burgers zijn die slachtoffer zijn geworden van aantoonbaar gebrekkig/walgelijk overheidsbeleid, en om die getroffen burgers (veel te laat) te helpen krijgen ze geld.. wat uiteindelijk weg komt bij burgers die hier ook niets mee te maken hebben.

Dan kan je zeggen; je kan je stem laten horen tijdens de verkiezingen, maar dat vind ik echt veel te weinig voor deze zaak met zo'n grote impact.
Demissionair kabinet hoort geen grote beslissingen te maken tot er een nieuw kabinet aantreedt. Denk dan aan lockdownmaatregelen, maar ook financiële steunregelingen, etc. Het kan wel, maar het is niet de meest stabiele keuze.

Nu zit er een kabinet dat volledig ingelezen is, volledig in de huidige processen zit, etc. Dat opofferen voor een symbolisch aftreden, twee maanden voor de verkiezingen, zou ik oprecht onverstandig vinden. Een veel te emotionele keuze.

Impact zal overigens moeten komen uit strafrechtelijke vervolging. Ik verwacht niet dat er veel aan de voorspelde enorme verkiezingsoverwinning van de VVD gaat veranderen, of je nou aftreed of niet, en ik verwacht ook niet dat bijvoorbeeld Rutte zich niet meer verkiesbaar stelt.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:55:15 #114
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197360462
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:49 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Klopt. En daarom zeg ik ook dat ze van de lijsten af moeten. Net zoals er nu een stroming is binnen de pvda die asscher weg wil. Die realiseren het zich wel. Verzaakt in de belangrijkste taak, legitimiteit verloren, bewezen onbetrouwbaar en ongeschikt.
Van de lijsten af? Ja, als ze veroordeeld worden. Anders hebben we gewoon een democratie die mag beslissen toch?
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  dinsdag 12 januari 2021 @ 12:59:09 #115
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197360518
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:55 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Van de lijsten af? Ja, als ze veroordeeld worden. Anders hebben we gewoon een democratie die mag beslissen toch?
Voor mij persoonlijk is Ongekend Onrecht voldoende. Eigenlijk alles al waar rutte+netwerk de afgelopen 10 jaar mee weg heeft kunnen komen. De zweem van die zware onbetrouwbaarheid heeft zelfs voor gezorgd voor een naam. De rutte doctrine.

Met zoveel rook hoef ik geen vuur meer te zien om de brandweer te gaan bellen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 januari 2021 @ 13:00:55 #116
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197360540
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:54 schreef Drekkoning het volgende:
ik verwacht ook niet dat bijvoorbeeld Rutte zich niet meer verkiesbaar stelt.
Hij zal dan ook gedwongen moeten worden op een of andere manier. Maar door zijn doctrine komt hij er iedere keer mee weg.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 januari 2021 @ 13:02:29 #117
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197360552
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:59 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Voor mij persoonlijk is Ongekend Onrecht voldoende. Eigenlijk alles al waar rutte+netwerk de afgelopen 10 jaar mee weg heeft kunnen komen. De zweem van die zware onbetrouwbaarheid heeft zelfs voor gezorgd voor een naam. De rutte doctrine.

Met zoveel rook hoef ik geen vuur meer te zien om de brandweer te gaan bellen.
Snap ik, en dat mag je terug laten komen in je stem toch?

Maar om eisen dat mensen van kieslijsten af moeten vanwege jouw persoonlijke overtuiging is nogal ondemocratisch.

Misschien leggen andere mensen andere prioriteiten met hun stem. Dat is dan hun goed recht.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  dinsdag 12 januari 2021 @ 13:03:08 #118
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197360559
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 13:00 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Hij zal dan ook gedwongen moeten worden op een of andere manier. Maar door zijn doctrine komt hij er iedere keer mee weg.
Een strafrechtelijke veroordeling is zo een manier. Anders heeft het volk gewoon het volste recht hem te verkiezen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  dinsdag 12 januari 2021 @ 13:10:32 #119
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197360637
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 13:02 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Snap ik, en dat mag je terug laten komen in je stem toch?

Maar om eisen dat mensen van kieslijsten af moeten vanwege jouw persoonlijke overtuiging is nogal ondemocratisch.
Mijn overtuiging is dat rutte + aanhang al lang had moeten opstappen met zo'n rapport. En ik vind persoonlijk dat dit ook geen persoonlijke mening meer is. Met dit in je rugzak val je toch als premier niet meer serieus te nemen? Totaal gefaald in het beschermen van het volk en rechtstaat.
quote:
Misschien leggen andere mensen andere prioriteiten met hun stem. Dat is dan hun goed recht.
Ik denk dat die mensen zich niet realiseren wat voor een frauduleuze, criminele, grondrecht schendende en rechtstaat afbrekende vent is waar ze dan op stemmen.

Dit gaat verder dan een persoonlijke mening. De onderzoekscommissie heeft gesproken en eigenlijk zouden de rechters zich alleen nog moeten uitspreken over de straffen als het voor het gerecht komt.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 januari 2021 @ 13:16:38 #120
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197360716
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 13:10 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Mijn overtuiging is dat rutte + aanhang al lang had moeten opstappen met zo'n rapport. En ik vind persoonlijk dat dit ook geen persoonlijke mening meer is. Met dit in je rugzak val je toch als premier niet meer serieus te nemen? Totaal gefaald in het beschermen van het volk en rechtstaat.
[..]

Ik denk dat die mensen zich niet realiseren wat voor een frauduleuze, criminele, grondrecht schendende en rechtstaat afbrekende vent is waar ze dan op stemmen.

Dit gaat verder dan een persoonlijke mening. De onderzoekscommissie heeft gesproken eigenlijk zouden de rechters zich alleen nog moeten uitspreken over de straffen als het voor het gerecht komt.
Tja, ik heb ook bij bepaalde partijen dat ik niet het idee heb dat het electoraat zich realiseert waar ze in hemelsnaam op stemmen.
Maar het blijft hun goed recht. Ook al vind ik het compleet debiele en potentieel gevaarlijke partijen of politici.

Zowel ik, jij als de rest hebben niet het monopolie op “de waarheid”. Dan zou een stembusgang namelijk niet nodig zijn ;).
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  dinsdag 12 januari 2021 @ 13:29:09 #121
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197360898
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 13:16 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Tja, ik heb ook bij bepaalde partijen dat ik niet het idee heb dat het electoraat zich realiseert waar ze in hemelsnaam op stemmen.
Maar het blijft hun goed recht. Ook al vind ik het compleet debiele en potentieel gevaarlijke partijen of politici.

Zowel ik, jij als de rest hebben niet het monopolie op “de waarheid”. Dan zou een stembusgang namelijk niet nodig zijn ;).
Maar hoe kijk jij er dan naar als er zo'n rapport ligt met conclusies zoals in Ongekend Onrecht?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 januari 2021 @ 13:36:10 #122
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197361014
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 13:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Maar hoe kijk jij er dan naar als er zo'n rapport ligt met conclusies zoals in Ongekend Onrecht?
Wat daar is gebeurd is natuurlijk schandalig.
Ik neem dat mee in mijn overwegingen in maart.

Maar ik vind niet dat omdat ík dat rapport schandalig vind dat daarom mensen van de kieslijst af moeten. Hoe zie je dat voor je? Dat kan je toch niet realiseren in een democratie? Dan zou er een commissie moeten komen die op basis van bepaalde criteria mensen het kiesrecht kan ontzeggen ofzo.

Mensen hebben in een democratie het recht om op personen te stemmen, ook als die personen er een zooitje van maken. Als het electoraat zich daar blijkbaar fijn bij voelt, dan is dat zo.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197361173
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:40 schreef Red_85 het volgende:

[..]

blankesteijn hoort te zitten met wat hij moedwillig die mensen heeft aangedaan. Ongeacht dat de politiek de omgeving heeft gecreëerd waarin hij heeft kunnen opereren, hij heeft de processen goedgekeurd, hij is de uitvoerder, de geselaar en de beul. Hoofdelijk aansprakelijk is hij.
Iemand bij SZW (Asscher zegt dat hij het niet was, maar wie dan wel?) heeft de processen goedgekeurd. Een memo van de Belastingdienst, voorzien van commentaar van staatssecretaris Weekers, met daarin een voorstel om ouders alleen de eigen bijdrage terug te laten betalen werd door SZW keihard afgewezen.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 12 januari 2021 @ 16:20:11 #124
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197364224
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 13:42 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Iemand bij SZW (Asscher zegt dat hij het niet was, maar wie dan wel?) heeft de processen goedgekeurd. Een memo van de Belastingdienst, voorzien van commentaar van staatssecretaris Weekers, met daarin een voorstel om ouders alleen de eigen bijdrage terug te laten betalen werd door SZW keihard afgewezen.
Omdat er geen hardheidsclausule meer in de wet staat. Die is er door de VVD doelbewust uit gesloopt...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 12 januari 2021 @ 16:27:24 #125
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197364349
Gedupeerde ouders toeslagenaffaire: kabinet moet aftreden ^O^

De gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire hebben er geen vertrouwen in dat het huidige kabinet de problemen bij de Belastingdienst gaat oplossen. Daarom moet het kabinet opstappen. "Wij zeggen het vertrouwen in deze regering op en vragen de heren en dames naar huis te gaan en niet meer terug te komen", schrijven de ouders in een open brief aan het kabinet.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)abinet-moet-aftreden

Oprotten en nooit meer terugkomen dus ^O^ _O_
pi_197364548
Waar is de tijd gebleven dat bewindslieden verantwoordelijkheid namen en opstapten?

Sorry zeggen is in deze echt een walgelijk understatement.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  dinsdag 12 januari 2021 @ 16:39:40 #127
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197364573
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 16:20 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Omdat er geen hardheidsclausule meer in de wet staat. Die is er door de VVD doelbewust uit gesloopt...
Hier de bron:
https://decorrespondent.n(...)39394285772-bed98f31

Lees ook de conclusie van Ongekend Onrecht nog maar even terug... Die leggen meer fouten neer bij Weekers.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197365103
Arme Wiebes. Hij zal nu vast wel weer buikpijn hebben en verdrietig zijn...
  dinsdag 12 januari 2021 @ 17:15:58 #129
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197365202
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 16:38 schreef Montagui het volgende:
Waar is de tijd gebleven dat bewindslieden verantwoordelijkheid namen en opstapten?
Zodra je de baan accepteert krijg je de verantwoordelijkheid erbij of je wilt of niet
Er valt helemaal niks te nemen :r
Dat is politiek gelul van de bovenste plank om te :r

Zo iets van ik heb bij een vriendin een kind verwerkt en ik heb erover nagedacht en ga mijn verantwoordelijkheid nemen 8)7
Nee dat ben je al en dat blijf je er valtniks te nemen die moet je gewoon dragen :7
  dinsdag 12 januari 2021 @ 17:17:16 #130
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197365223
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 17:10 schreef bloodymary1 het volgende:
Arme Wiebes. Hij zal nu vast wel weer buikpijn hebben en verdrietig zijn...
Gelukkig heeft hij mij niet in persoon ontmoet want dan had hij veel meer gezondheidsklachten })
  dinsdag 12 januari 2021 @ 17:32:53 #131
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197365495
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 17:10 schreef bloodymary1 het volgende:
Arme Wiebes. Hij zal nu vast wel weer buikpijn hebben en verdrietig zijn...
Nee dus :') hij werkt aan een nieuw toeslagensysteem :|W :|W

Wiebes: ’Nu beginnen aan nieuw toeslagensysteem’

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) vindt dat het kabinet nu al stappen moet ondernemen richting een ander toeslagensysteem. „Tussen 2005 en 2020 hebben we niet gezien wat er gebeurde en dat is de Nederlandse samenleving onwaardig.”

Er wordt druk gespeculeerd over een eventuele val van het kabinet, maar daar wil de minister niks over zeggen. „Vrijdag komen we met meer informatie.”

Wel vindt de VVD-bewindsman dat er nu al stappen moeten worden ondernomen om tot een nieuw systeem te komen voor de toeslagen. De slachtoffers moeten volgens hem bovendien zo snel mogelijk worden gecompenseerd. „We moeten allereerst iets voor die mensen doen en zorgen dat het niet nog een keer gebeurt.” Ook vindt de bewindsman dat de informatiepositie van de Kamer en van de burger beter moet. „Dat zoiets jarenlang heeft kunnen doorwoekeren in zulke diensten, is vreselijk.”

https://www.telegraaf.nl/(...)euw-toeslagensysteem

Oude wijn in nieuwe zakken dus :r
Lul je moet helemaal af van dat toeslagensysteem :( dat werkt gewoon niet
Daarom moet Wiebes dus in het gevang want hij leert niets van zijn fouten, kaalgeplukt om ouders te compenseren
En beroepsverbod omdat hij bewezen heeft het niet te kunnen en niets leert van zijn fouten

Tsjonge je zou die man toch eens wat willen aandoen })
pi_197365682
Voor vele miljoenen mensen per jaar werkt het toeslagensysteem natuurlijk prima. Ik heb al 10 jaar nergens last van. Okee ik moest een keer in bezwaar omdat ik zelf iets was vergeten toe te sturen, maar dat was mijn eigen fout. Zelfs toen het vanuit de kinderopvanginstelling een keer heel erg mis was gegaan hebben ze dat keurig opgelost.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 12 januari 2021 @ 18:02:11 #133
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197365986
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 17:43 schreef Nielsch het volgende:
Voor vele miljoenen mensen per jaar werkt het toeslagensysteem natuurlijk prima. Ik heb al 10 jaar nergens last van. Okee ik moest een keer in bezwaar omdat ik zelf iets was vergeten toe te sturen, maar dat was mijn eigen fout. Zelfs toen het vanuit de kinderopvanginstelling een keer heel erg mis was gegaan hebben ze dat keurig opgelost.
Maar jij hebt dan ook geen kleurtje en 'rare' naam waarschijnlijk... Misplaatste PI trouwens.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Moderator dinsdag 12 januari 2021 @ 18:52:24 #134
446930 crew  ESF1Gamer
pi_197366956
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 12:37 schreef ikweethetookniet het volgende:
Gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagenaffaire stappen naar de rechter, nu het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek naar de Belastingdienst in te stellen.

Door middel van een artikel 12-procedure willen ze dat het OM alsnog overgaat tot vervolging.

https://www.volkskrant.nl(...)nderopvang~be36b221/

Meer dan 600 :D _O_ _O_ ouders starten art12 procedure en dat is ^O^ _O_
Ik zag bij een ander nieuwssite een aantal namen van bewindspersonen voorbij komen. Wat me opviel is dat Rutte er niet bij staat. Die is toch wel eindverantwoordelijke voor falen van dit beleid over de toeslagaffaire.
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  dinsdag 12 januari 2021 @ 19:38:08 #135
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197368661
Xander van der Wulp, Tom-Jan Meeus en Janet Ramesar over de toeslagenaffaire

De ministerraad komt vanavond bijeen om te praten over de toeslagenaffaire. Gedupeerde Janet Ramesar deed vandaag in de krant een oproep voor het kabinet: ‘’Vertrek en kom nooit meer terug.’’ _O_ _O_

Vanavond bij Op1 vertelt Janet Ramesar over haar oproep en bespreken we met politiek journalist van de NOS Xander van der Wulp en NRC-columnist Tom-Jan Meeus de laatste ontwikkelingen.

https://op1npo.nl/2021/01(...)de-toeslagenaffaire/
  dinsdag 12 januari 2021 @ 22:15:55 #136
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197373713
Sfeer in coalitie snel omgeslagen :')

Kans op breuk door toeslagenaffaire steeds groter

De kans dat het complete kabinet opstapt vanwege de toeslagenaffaire groeit. Bewindspersonen laten inmiddels al publiekelijk weten dat er gesproken moet worden over het nemen van verantwoordelijkheid. Ingewijden sluiten zelfs niet meer uit dat het kabinet nog deze week zijn conclusies trekt.

https://www.telegraaf.nl/(...)ffaire-steeds-groter

Gisteren kon iedereen blijven zitten nu opeens niet meer :') :|W
  dinsdag 12 januari 2021 @ 22:20:00 #137
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_197373843
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 22:15 schreef ikweethetookniet het volgende:
Sfeer in coalitie snel omgeslagen :')

Kans op breuk door toeslagenaffaire steeds groter

De kans dat het complete kabinet opstapt vanwege de toeslagenaffaire groeit. Bewindspersonen laten inmiddels al publiekelijk weten dat er gesproken moet worden over het nemen van verantwoordelijkheid. Ingewijden sluiten zelfs niet meer uit dat het kabinet nog deze week zijn conclusies trekt.

https://www.telegraaf.nl/(...)ffaire-steeds-groter

Gisteren kon iedereen blijven zitten nu opeens niet meer :') :|W
Rutte krijgt blijkbaar niet iedereen mee in zijn opzetje. Mooi.
  dinsdag 12 januari 2021 @ 22:27:10 #138
3542 Gia
User under construction
pi_197374053
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 22:15 schreef ikweethetookniet het volgende:
Sfeer in coalitie snel omgeslagen :')

Kans op breuk door toeslagenaffaire steeds groter

De kans dat het complete kabinet opstapt vanwege de toeslagenaffaire groeit. Bewindspersonen laten inmiddels al publiekelijk weten dat er gesproken moet worden over het nemen van verantwoordelijkheid. Ingewijden sluiten zelfs niet meer uit dat het kabinet nog deze week zijn conclusies trekt.

https://www.telegraaf.nl/(...)ffaire-steeds-groter

Gisteren kon iedereen blijven zitten nu opeens niet meer :') :|W
Wat mij betreft blijven ze nu nog zitten, tot na de verkiezingen en stappen ze dan op.

Wat is het nut als ze nu opstappen, demissionair aanblijven en gewoon herkozen worden?
  dinsdag 12 januari 2021 @ 22:30:35 #139
476022 PzKpfw
Ongestoord Zeiken
pi_197374155
Als de overheid het ooit nog waagt om een ander asociaal te noemen dan moeten ze zich de ogen uit de kop schamen.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  dinsdag 12 januari 2021 @ 22:37:07 #140
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197374345
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 22:30 schreef PzKpfw het volgende:
Als de overheid het ooit nog waagt om een ander asociaal te noemen dan moeten ze zich de ogen uit de kop schamen.
Gelukkig hebben we de beelden nog :7
  dinsdag 12 januari 2021 @ 22:40:23 #141
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197374458
Toeslagenaffaire leidt tot hoogspanning in coalitie, extra kabinetsberaad aan de gang *O* *O* *O*

https://nos.nl/artikel/23(...)aad-aan-de-gang.html

Ik pak de popcorn 🍿
  woensdag 13 januari 2021 @ 07:22:26 #142
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197378270
Ondertussen begrijp ik dat bij aftreden het kabinet zelf demissionair aanblijft tot de verkiezingen.

Dan vind ik het al een stuk minder schadelijk, zeker als voor die tijd nog wat belangrijke keuzes worden gemaakt over de steun, avondklok, etc.

Nog steeds niet slim, maar minder schadelijk dan ik dacht :)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197378370
quote:
2s.gif Op zondag 3 januari 2021 13:32 schreef Evertjan het volgende:
hij kan wel aftreden maar dan is hij toch ook niet geloofwaardig als hij straks weer met Rutte4 komt aantreden. Het zou meer geloofwaardig wezen als ze ook alle 3 afzien van hun lijsttrekkersschap Rutte Hoekstra en Asscher
Eens maar alle 3 hebben een groot ego dus ik zie het niet gebeuren. Toch is het schandalig dat er nog steeds geen stelling is genomen. Als of het al niet erg genoeg is voor al de gedupeerde ouders.
"mooie mensen" zijn zeldzaam. Je herkent ze niet aan het uiterlijk,maar aan de ziel.
pi_197378386
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 22:37 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Gelukkig hebben we de beelden nog :7
Grapperhaus is niet meer geloofwaardig.
"mooie mensen" zijn zeldzaam. Je herkent ze niet aan het uiterlijk,maar aan de ziel.
pi_197378396
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 22:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Toeslagenaffaire leidt tot hoogspanning in coalitie, extra kabinetsberaad aan de gang *O* *O* *O*

https://nos.nl/artikel/23(...)aad-aan-de-gang.html

Ik pak de popcorn 🍿
Voltallige kabinet aftreden. Niets aanblijven onder het mom juist in deze tijd is dit nodig. Schandalig dat ze de corona aanpakken om hun fouten te verbloemen 🤮🤮🤮
"mooie mensen" zijn zeldzaam. Je herkent ze niet aan het uiterlijk,maar aan de ziel.
pi_197378404
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 17:32 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Nee dus :') hij werkt aan een nieuw toeslagensysteem :|W :|W

Wiebes: ’Nu beginnen aan nieuw toeslagensysteem’

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) vindt dat het kabinet nu al stappen moet ondernemen richting een ander toeslagensysteem. „Tussen 2005 en 2020 hebben we niet gezien wat er gebeurde en dat is de Nederlandse samenleving onwaardig.”

Er wordt druk gespeculeerd over een eventuele val van het kabinet, maar daar wil de minister niks over zeggen. „Vrijdag komen we met meer informatie.”

Wel vindt de VVD-bewindsman dat er nu al stappen moeten worden ondernomen om tot een nieuw systeem te komen voor de toeslagen. De slachtoffers moeten volgens hem bovendien zo snel mogelijk worden gecompenseerd. „We moeten allereerst iets voor die mensen doen en zorgen dat het niet nog een keer gebeurt.” Ook vindt de bewindsman dat de informatiepositie van de Kamer en van de burger beter moet. „Dat zoiets jarenlang heeft kunnen doorwoekeren in zulke diensten, is vreselijk.”

https://www.telegraaf.nl/(...)euw-toeslagensysteem

Oude wijn in nieuwe zakken dus :r
Lul je moet helemaal af van dat toeslagensysteem :( dat werkt gewoon niet
Daarom moet Wiebes dus in het gevang want hij leert niets van zijn fouten, kaalgeplukt om ouders te compenseren
En beroepsverbod omdat hij bewezen heeft het niet te kunnen en niets leert van zijn fouten

Tsjonge je zou die man toch eens wat willen aandoen })
Hij moet opstappen net als de rest.
"mooie mensen" zijn zeldzaam. Je herkent ze niet aan het uiterlijk,maar aan de ziel.
pi_197378684
Ik hoor op het radio nieuws dat Rutte & VVD vooral voor het aanblijven van het kabinet. Jeetjemina, je hebt zoveel fout gedaan in deze zaak en dan nog een bord voor de kop hebben.
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_197378694
Die gaan niet opstappen... Rubbere Rutte is daar te eager voor. Enige kans is dat de motie van Klaver die dan gaat volgen genoeg steun krijgt. En dat ligt complex want wat doet PvdA? Die moeten dan eigenlijk ook meteen van Asscher af als ze de motie Klaver steunen of tegenstemmen. Wat doet bijv Omtzigt? Durft ie tegen zijn eigen partij in te gaan? Die is natuurlijk al vaker kaltgestellt indirect door Rutte (MH17, Demmink) en recent door de eigen partijtop door hem tot 2x toe niet naar voren te schuiven als lijsttrekker. En dan hebben we nog de SGP die altijd wel te porren valt voor kabinetssteun in ruil voor ook maar iets van invloed. Zowel D66 als CU is ook een twijfelgeval al krijg ik wel de indruk dat die de ernst er van inzien en die zullen ook meer te winnen hebben dan te verliezen door er de stekker uit te trekken. De rest zal vermoedelijk sowieso die motie wel steunen.

[ Bericht 3% gewijzigd door alpeko op 13-01-2021 08:19:25 ]
  woensdag 13 januari 2021 @ 09:24:16 #149
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197379417
Nog even nadenken :')

Kabinet valt (nog) niet: vrijdag meer over politieke gevolgen toeslagenaffaire

De extra ministerraad over de toeslagenaffaire is afgerond. Premier Mark Rutte spreekt van 'een goede vergadering' en zegt dat het kabinet het vergaand eens is. Zoals verwacht volgt vrijdag pas het antwoord op de vraag over politieke consequenties.

Het kabinet kwam gisteravond bijeen om te praten over het snoeiharde rapport over het beleid van de afgelopen kabinetten in de toeslagenaffaire. Volgens Rutte is gesproken over de kabinetsreactie op het 'zeer ernstige rapport van de parlementaire onderzoekscommissie'.

Daarbij kwam een aantal onderwerpen aan bod. "Hoe voorkom je dit soort verschrikkelijke zaken? Hoe zorg je dat informatie naar journalisten en de Kamer gaat, dat er geen twijfel is dat dat zo ruimhartig mogelijk gebeurt".

Aftreden? Nog niet ter sprake :')

Rutte verwacht 'gezien de discussie vanavond, dat we er vrijdag uitkomen. We zijn het vergaand eens'. Over de politieke gevolgen, met als ultieme consequentie het aftreden van het kabinet, ging het volgens de premier niet. "Dat zal vrijdag ook spelen, daar kan ik u pas over berichten als we die discussie hebben gehad."

Gisteren riepen die gedupeerde ouders het kabinet op om af te treden, zoals te zien is in deze video:

Een grote groep gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire heeft dit filmpje online gezet. Ze roepen het kabinet Rutte op te vertrekken. Ze hebben er geen enkel vertrouwen in dat deze regeringsploeg er nog in zal slagen al het leed te herstellen.
Wat de uitkomst van het overleg over de politieke gevolgen ook zal zijn, Rutte denkt dat het geen gevolgen zal hebben voor de aanpak van de coronacrisis.

Tijdens de persconferentie, eerder op de avond, zei Rutte ook al dat het kabinet, zelfs als het zou moeten aftreden, op volle kracht besluiten blijft nemen. Volgens Rutte heeft het land dat ook nodig.

Zware coronabesluiten

Hij zegt dat het belangrijk is dat het kabinet bevoegd blijft om zware coronabesluiten te nemen. "Als het niet formeel is, dan tenminste mentaal. Op corona ben je altijd missionair. Dat is staatsrechtelijk misschien een formaliteit."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)net-toeslagenaffaire

Om te :r
  woensdag 13 januari 2021 @ 09:31:56 #150
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197379528
quote:
6s.gif Op woensdag 13 januari 2021 09:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
Nog even nadenken :')

Kabinet valt (nog) niet: vrijdag meer over politieke gevolgen toeslagenaffaire

De extra ministerraad over de toeslagenaffaire is afgerond. Premier Mark Rutte spreekt van 'een goede vergadering' en zegt dat het kabinet het vergaand eens is. Zoals verwacht volgt vrijdag pas het antwoord op de vraag over politieke consequenties.

Het kabinet kwam gisteravond bijeen om te praten over het snoeiharde rapport over het beleid van de afgelopen kabinetten in de toeslagenaffaire. Volgens Rutte is gesproken over de kabinetsreactie op het 'zeer ernstige rapport van de parlementaire onderzoekscommissie'.

Daarbij kwam een aantal onderwerpen aan bod. "Hoe voorkom je dit soort verschrikkelijke zaken? Hoe zorg je dat informatie naar journalisten en de Kamer gaat, dat er geen twijfel is dat dat zo ruimhartig mogelijk gebeurt".

Aftreden? Nog niet ter sprake :')

Rutte verwacht 'gezien de discussie vanavond, dat we er vrijdag uitkomen. We zijn het vergaand eens'. Over de politieke gevolgen, met als ultieme consequentie het aftreden van het kabinet, ging het volgens de premier niet. "Dat zal vrijdag ook spelen, daar kan ik u pas over berichten als we die discussie hebben gehad."

Gisteren riepen die gedupeerde ouders het kabinet op om af te treden, zoals te zien is in deze video:

Een grote groep gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire heeft dit filmpje online gezet. Ze roepen het kabinet Rutte op te vertrekken. Ze hebben er geen enkel vertrouwen in dat deze regeringsploeg er nog in zal slagen al het leed te herstellen.
Wat de uitkomst van het overleg over de politieke gevolgen ook zal zijn, Rutte denkt dat het geen gevolgen zal hebben voor de aanpak van de coronacrisis.

Tijdens de persconferentie, eerder op de avond, zei Rutte ook al dat het kabinet, zelfs als het zou moeten aftreden, op volle kracht besluiten blijft nemen. Volgens Rutte heeft het land dat ook nodig.

Zware coronabesluiten

Hij zegt dat het belangrijk is dat het kabinet bevoegd blijft om zware coronabesluiten te nemen. "Als het niet formeel is, dan tenminste mentaal. Op corona ben je altijd missionair. Dat is staatsrechtelijk misschien een formaliteit."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)net-toeslagenaffaire

Om te :r
Hij heeft gewoon gelijk.
Hoe diep emotioneel de haat bij jou ook zit, er spelen op dit moment te belangrijke zaken.

Sowieso blijven Rutte en co gewoon demissionair aan tot de verkiezingen, ook al valt het kabinet. Ze hebben alleen minder slagkracht mbt pandemie tot de herverkiezingen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 13 januari 2021 @ 09:48:04 #151
3542 Gia
User under construction
pi_197379792
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 09:31 schreef Drekkoning het volgende:

Hij heeft gewoon gelijk.
Hoe diep emotioneel de haat bij jou ook zit, er spelen op dit moment te belangrijke zaken.

Sowieso blijven Rutte en co gewoon demissionair aan tot de verkiezingen, ook al valt het kabinet. Ze hebben alleen minder slagkracht mbt pandemie tot de herverkiezingen.
En dan worden ze gewoon herkozen, omdat de meerderheid van het volk dat wil. Zeker als tegen die tijd Corona behoorlijk aan 't verdwijnen is en de mensen 'dankbaar' zijn voor de harde strijd die gestreden is. En weer een kabinet Rutte.

En dan kun je niet meer opnieuw beginnen over weer aftreden vanwege de toeslagenaffaire. Dat hadden ze al gedaan. 2x straffen kan niet.
  woensdag 13 januari 2021 @ 09:54:25 #152
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197379902
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 09:48 schreef Gia het volgende:

[..]

En dan worden ze gewoon herkozen, omdat de meerderheid van het volk dat wil. Zeker als tegen die tijd Corona behoorlijk aan 't verdwijnen is en de mensen 'dankbaar' zijn voor de harde strijd die gestreden is. En weer een kabinet Rutte.

En dan kun je niet meer opnieuw beginnen over weer aftreden vanwege de toeslagenaffaire. Dat hadden ze al gedaan. 2x straffen kan niet.
De enige manier om dat te voorkomen is een veroordeling. Ik verwacht inderdaad niet dat het electoraat hier heel zwaar aan tilt.

Wellicht minder voorkeursstemmen op Rutte. Ik speel ook met dat idee.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197380246
Wat vindt de bevolking ervan? We leven toch in een democratie? Moet het kabinet aftreden van de bevolking? Ik denk het niet. Alleen de media wil het.
  woensdag 13 januari 2021 @ 10:24:57 #154
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_197380312
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 10:20 schreef Mondkapje het volgende:
Moet het kabinet aftreden van de bevolking? Ik denk het niet. Alleen de media wil het.
Nee hoor. DIe ouders uit deze affaire hebben dat toch ook kenbaar gemaakt? In een open brief in wat kranten gister.
pi_197380515
quote:
19s.gif Op woensdag 13 januari 2021 10:24 schreef Gunner het volgende:

[..]

Nee hoor. DIe ouders uit deze affaire hebben dat toch ook kenbaar gemaakt? In een open brief in wat kranten gister.
De bevolking wil helemaal niet dat het kabinet aftreedt. In wat voor apenland leven we dan?
  woensdag 13 januari 2021 @ 10:38:54 #156
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_197380525
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 10:38 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

De bevolking wil helemaal niet dat het kabinet aftreedt. In wat voor apenland leven we dan?
Jij zegt dat 'alleen de media het wil'. Ik zeg dat de gedupeerde toeslagenouders het ook willen? :?
Daarmee probeer ik je stelling te ontkrachten, dat begrijp je neem ik aan?
  woensdag 13 januari 2021 @ 10:45:59 #157
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197380625
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 09:54 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

De enige manier om dat te voorkomen is een veroordeling. Ik verwacht inderdaad niet dat het electoraat hier heel zwaar aan tilt.

Wellicht minder voorkeursstemmen op Rutte. Ik speel ook met dat idee.
Het electoraat bestaat voor een deel uit racisten die dit wel mooi vinden, stiekem, en ondertussen als DGA even hun BV leeg trekken.

De controle en rechtsbescherming is compleet uit de klauwen gelopen (terwijl anderen vrijuit gaan)

https://www.volkskrant.nl(...)lidariteit~b366bd0f/

https://www.parool.nl/nie(...)less-crime~b692ea45/

Vvders zijn zelf de grootste fraudeurs en beschdigers van andermans belangen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 13 januari 2021 @ 10:49:26 #158
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197380671
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 10:45 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het electoraat bestaat voor een deel uit racisten die dit wel mooi vinden, stiekem, en ondertussen als DGA even hun BV leeg trekken.

De controle en rechtsbescherming is compleet uit de klauwen gelopen (terwijl anderen vrijuit gaan)

https://www.volkskrant.nl(...)lidariteit~b366bd0f/

https://www.parool.nl/nie(...)less-crime~b692ea45/

Vvders zijn zelf de grootste fraudeurs en beschdigers van andermans belangen.
Dat mag je vinden. Anderen mogen er anders over denken. Daar is de stembus voor :)/
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 13 januari 2021 @ 10:59:06 #159
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197380851
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 10:49 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Dat mag je vinden. Anderen mogen er anders over denken. Daar is de stembus voor :)/
Makkelijke cop-out dit;

Jij vindt het inzetten van privédetectives, huiszoekingen, de rechter er tussenuit halen en het koppelen van bestanden (wat expres *niet* voor frauderende leaserijders gebeurt) allemaal normaal? Rechten op advocaten zijn er amper meer.

Ondertussen hebben vvders continu de meeste veroordelingen aan hun broek. Ondanks dat ze dat ministerie en wetgeving al tijdenlang beheersen.

Dit land wordt steeds guurder, hatelijker, afgunstiger en rechtser. Bestuurd door gewetenloze oorlogshitsers (even graaien!), die dat dan vervolgens verzwijgen. Gewetenloos.

En anderen zijn rechteloos.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197380945
Ik raad het kabinet aan gewoon te blijven zitten want dit zijn manipulatieve spelletjes, als je daarin meegaat heeft dat gevolgen voor je persoon, je wordt instabieler en dat is precies wat de tegenstander wil. Je kan zeggen: dat is politiek, dat gaat om spelletjes, maar dit zijn heel smerige spelletjes waar je nooit in mee moet gaan. Een paar weken voor de verkiezingen je laten pootjehaken, heel onverstandig.
Ik vond Rutte gisteren al wat onzekerder overkomen en zo zie je dat het al gevolgen heeft.
  woensdag 13 januari 2021 @ 11:08:46 #161
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197381015
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2021 10:59 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Makkelijke cop-out dit;

Jij vindt het inzetten van privédetectives, huiszoekingen, de rechter er tussenuit halen en het koppelen van bestanden (wat expres *niet* voor frauderende leaserijders gebeurt) allemaal normaal? Rechten op advocaten zijn er amper meer.

Ondertussen hebben vvders continu de meeste veroordelingen aan hun broek. Ondanks dat ze dat ministerie en wetgeving al tijdenlang beheersen.

Dit land wordt steeds guurder, hatelijker, afgunstiger en rechtser. Bestuurd door gewetenloze oorlogshitsers (even graaien!), die dat dan vervolgens verzwijgen. Gewetenloos.

En anderen zijn rechteloos.
Dat is geen cop-out. Dat is hoe een democratie werkt.

Als een groot deel van de bevolking daar geen moeite mee heeft en het dus niet terug laat komen in hun stem dan is dat het beleid dat gevoerd wordt. En dan zijn dat de mensen op het pluche.

Hoe stel jij voor dat we ons democratische systeem in gaan richten? Wie bepaalt welk beleid wel of niet gevoerd mag worden? Welke moraal gehanteerd wordt? Welke richting we als land op willen?

Nu is dat het electoraat. Wie wordt dat in de door jou gewenste situatie?
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 13 januari 2021 @ 11:34:38 #162
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197381471
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 11:04 schreef Mondkapje het volgende:
Ik raad het kabinet aan gewoon te blijven zitten want dit zijn manipulatieve spelletjes, als je daarin meegaat heeft dat gevolgen voor je persoon, je wordt instabieler en dat is precies wat de tegenstander wil. Je kan zeggen: dat is politiek, dat gaat om spelletjes, maar dit zijn heel smerige spelletjes waar je nooit in mee moet gaan. Een paar weken voor de verkiezingen je laten pootjehaken, heel onverstandig.
Ik vond Rutte gisteren al wat onzekerder overkomen en zo zie je dat het al gevolgen heeft.
Doelbewust de rechtsstaat slopen is niet niks.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 13 januari 2021 @ 11:42:18 #163
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197381604
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 11:08 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Dat is geen cop-out. Dat is hoe een democratie werkt.

Als een groot deel van de bevolking daar geen moeite mee heeft en het dus niet terug laat komen in hun stem dan is dat het beleid dat gevoerd wordt. En dan zijn dat de mensen op het pluche.

Hoe stel jij voor dat we ons democratische systeem in gaan richten? Wie bepaalt welk beleid wel of niet gevoerd mag worden? Welke moraal gehanteerd wordt? Welke richting we als land op willen?

Nu is dat het electoraat. Wie wordt dat in de door jou gewenste situatie?
Er is juist een zeer zwakke binding tussen het electoraat en de gekozene. Vrijwel geen enkel ambt wordt door de kiezers gekozen. Grote beleidsveranderingen duiken zomaar op, zonder dat het in de programma's staat.

Daaruit vloeit ook een soort onverschilligheid voort. Het systeem is zo gemaakt dat steeds dezelfden terugkeren. Itt Denemarken is het hier altijd een conservatief kabinet, met weinig wisseling van de wacht.

Ik zie wat in de analyse en voorstellen zoals Van Mierlo dat ooit heeft gedaan. Blader zijn boek eens door, zou ik zeggen. Nog steeds relevant.

Hier vanuit mijn telefoon kan ik zo niet even een heel betoog houden.

Wel is duidelijk dat Nederland aanzienlijk is gezakt in de democratie scores:
https://www.in.gr/wp-cont(...)cracy-Index-2019.pdf

En de rechtstaat:
https://www.sgi-network.org/2020/Netherlands
https://www.sgi-network.o(...)2018_Netherlands.pdf

Dat zou te denken moeten geven en verzwakt de democratie (waar nu net de PVV en VVD precies op uit zijn). Het is geen toeval dat de CHES expert survey de VVD als uiterst rechts neer zet. Niveau Orban, zeg maar.
https://twitter.com/hamidsarve/status/1277744413582729216?s=20
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 13 januari 2021 @ 11:48:54 #164
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197381713
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 11:42 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Er is juist een zeer zwakke binding tussen het electoraat en de gekozene. Vrijwel geen enkel ambt wordt door de kiezers gekozen.

Daaruit vloeit ook een soort onverschilligheid voort. Het systeem is zo gemaakt dat steeds dezelfden terugkeren. Itt Denemarken is het hier altijd een conservatief kabinet, met weinig wisseling van de wacht.

Ik zie wat in de analyse en voorstellen zoals Van Mierlo dat ooit heeft gedaan. Blader zijn boek eens door, zou ik zeggen. Nog steeds relevant.

Hier vanuit mijn telefoon kan ik zo niet even een heel betoog houden.

Wel is duidelijk dat Nederland aanzienlijk is gezakt in de democratie scores:
https://www.in.gr/wp-cont(...)cracy-Index-2019.pdf

En de rechtstaat:
https://www.sgi-network.org/2020/Netherlands
https://www.sgi-network.o(...)2018_Netherlands.pdf

Dat zou te denken moeten geven en verzwakt de democratie (waar nu net de PVV en VVD precies op uit zijn).
En toch staat de VVD fier bovenaan in de peilingen. Ook hier geldt: Blijkbaar vindt het electoraat de koers van de VVD prima.

Als een meerderheid van de mensen het niet met het systeem eens zijn, zijn er alternatieve partijen die bijvoorbeeld een meer directe democratie bieden. Er zijn ook genoeg mensen die dat helemaal niet willen (waaronder ik overigens).

Hetzelfde geldt voor de toeslagenaffaire. Als het electoraat daar dermate zwaar aan tilt dan zien we dat in maart. Zo werkt het systeem, al zul je soms uitslagen hebben die niet stroken met je eigen morele overtuigingen. Dat is inherent aan een democratie.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 13 januari 2021 @ 12:05:22 #165
3542 Gia
User under construction
pi_197382025
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 11:08 schreef Drekkoning het volgende:

Nu is dat het electoraat. Wie wordt dat in de door jou gewenste situatie?
Links en minderheden, gok ik.

Mijn stem gaat sws naar PVV.
pi_197382096
Het enige wat ik passend zou vinden is nu de rit uitzitten en dat de betrokkenen zich niet opnieuw herkiesbaar zouden stellen. Dat is het enige dat recht doet aan wat er aangericht is bij slachtoffers en het diep beschadigde vertrouwen in de politiek. Daarna een politieke enquete.
pi_197382109
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 11:48 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

En toch staat de VVD fier bovenaan in de peilingen. Ook hier geldt: Blijkbaar vindt het electoraat de koers van de VVD prima.

Als een meerderheid van de mensen het niet met het systeem eens zijn, zijn er alternatieve partijen die bijvoorbeeld een meer directe democratie bieden. Er zijn ook genoeg mensen die dat helemaal niet willen (waaronder ik overigens).

Hetzelfde geldt voor de toeslagenaffaire. Als het electoraat daar dermate zwaar aan tilt dan zien we dat in maart. Zo werkt het systeem, al zul je soms uitslagen hebben die niet stroken met je eigen morele overtuigingen. Dat is inherent aan een democratie.
De sfeer is nu dat er wordt gevraagd om de hoofden van Rutte, Wopke en Wiebes.

Toch vind ik de toeslagenaffaire een ingewikkelde kwestie, die aardig anders in elkaar zit dan het beeld dat de media ons geven.

Ja, er zijn mensen die onterecht hard genaaid zijn. En de belastingdienst heeft ook fouten gemaakt door hele bedragen terug te vorderen terwijl het slechts om gedeeltelijke bedragen ging. De belastingdienst, en de rechter, zijn in gevallen bewezen te hard geweest.

Maar er is ook een heleboel misgegaan bij de ouders. In Nederland ben je zelf verantwoordelijk voor je belastingaangifte. En als je als ouder tienduizenden euro's krijgt waar nauwelijks opvang tegenover staat, moet je inzien dat het niet klopt. Je kan als ouder wel een fout gemaakt hebben, maar het is dan wel heel toevallig een fout die in je voordeel werkt. En dan heb ik het nog niet over malafide opvangbureautjes die goed geld uitkeerden en het advies gaven om je kinderen bij opa en oma onder te brengen.

Goed, het lijkt me het beste om te stoppen met het hele toeslagensysteem. Waarbij je het geld vooraf krijgt en fraude achteraf boven water moet komen. Het is beter als het bedrag direct verrekend wordt in de dienst (bijvoorbeeld kinderopvang) die je afneemt.
  woensdag 13 januari 2021 @ 12:14:44 #168
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197382167
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 11:48 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

En toch staat de VVD fier bovenaan in de peilingen. Ook hier geldt: Blijkbaar vindt het electoraat de koers van de VVD prima.

Als een meerderheid van de mensen het niet met het systeem eens zijn, zijn er alternatieve partijen die bijvoorbeeld een meer directe democratie bieden. Er zijn ook genoeg mensen die dat helemaal niet willen (waaronder ik overigens).

Hetzelfde geldt voor de toeslagenaffaire. Als het electoraat daar dermate zwaar aan tilt dan zien we dat in maart. Zo werkt het systeem, al zul je soms uitslagen hebben die niet stroken met je eigen morele overtuigingen. Dat is inherent aan een democratie.
Je gaat helemaal niet in op de punten die ik aan draag.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 13 januari 2021 @ 12:16:09 #169
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197382190
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 12:10 schreef luxerobots het volgende:

[..]

De sfeer is nu dat er wordt gevraagd om de hoofden van Rutte, Wopke en Wiebes.

Toch vind ik de toeslagenaffaire een ingewikkelde kwestie, die aardig anders in elkaar zit dan het beeld dat de media ons geven.

Ja, er zijn mensen die onterecht hard genaaid zijn. En de belastingdienst heeft ook fouten gemaakt door hele bedragen terug te vorderen terwijl het slechts om gedeeltelijke bedragen ging. De belastingdienst, en de rechter, zijn in gevallen bewezen te hard geweest.

Maar er is ook een heleboel misgegaan bij de ouders. In Nederland ben je zelf verantwoordelijk voor je belastingaangifte. En als je als ouder tienduizenden euro's krijgt waar nauwelijks opvang tegenover staat, moet je inzien dat het niet klopt. Je kan als ouder wel een fout gemaakt hebben, maar het is dan wel heel toevallig een fout die in je voordeel werkt. En dan heb ik het nog niet over malafide opvangbureautjes die goed geld uitkeerden en het advies gaven om je kinderen bij opa en oma onder te brengen.

Goed, het lijkt me het beste om te stoppen met het hele toeslagensysteem. Waarbij je het geld vooraf krijgt en fraude achteraf boven water moet komen. Het is beter als het bedrag direct verrekend wordt in de dienst (bijvoorbeeld kinderopvang) die je afneemt.
Al die zorgcowboys en bureautjes komen er vaak goed vanaf. Maarja, dat is dan ook VVD volk. Dat zijn de donateurs van je partij.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 13 januari 2021 @ 12:17:01 #170
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197382204
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 12:05 schreef Gia het volgende:

[..]

Links en minderheden, gok ik.

Mijn stem gaat sws naar PVV.
En wat gaat de PVV dan allemaal anders doen?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 13 januari 2021 @ 12:19:12 #171
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197382235
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 12:10 schreef luxerobots het volgende:

[..]

De sfeer is nu dat er wordt gevraagd om de hoofden van Rutte, Wopke en Wiebes.

Nou, dan wordt dat toch keihard duidelijk als ze zich weer verkiesbaar stellen in maart? Ongeacht of ze de komende twee maanden missionair of demissionair afmaken?

Verder eens met je verhaal over de toeslagenaffaire. Dat is echt een schandalig dossier.

Het enige wat ik zeg is dat wij het systeem hanteren dat het electoraat afrekent met slecht beleid. Als straks uit peilingen blijkt dat iedereen het Wopke zwaar aanrekent en niet op CDA stemt met hem als lijsttrekker dan verdwijnt hij vanzelf van het toneel.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197382385
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 12:16 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Al die zorgcowboys en bureautjes komen er vaak goed vanaf. Maarja, dat is dan ook VVD volk. Dat zijn de donateurs van je partij.
Dat is juist vaak volk met eenzelfde achtergrond als de "slachtoffers"..
  woensdag 13 januari 2021 @ 12:40:36 #173
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197382641
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 12:27 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Dat is juist vaak volk met eenzelfde achtergrond als de "slachtoffers"..
Hoezo "slachtoffers" met aanhalingstekens?

Er zaten velen tussen die letterlijk niets fout hebben gedaan. Nog geen vinkje verkeerd. Maar wel kapot gemaakt. Die tienduizenden euros zijn de boetes hè? Niet perse het bedrag dat ze gekregen hebben.

Dit land is ziek. Voert een fascistoide strafstaat tegen de eigen bevolking terwijl frauderende Linschoten met alle egards wordt ontvangen, en geen boete van 75% tegemoet kan zien.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 13 januari 2021 @ 12:42:57 #174
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_197382686
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 12:40 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hoezo "slachtoffers" met aanhalingstekens?

Er zaten velen tussen die letterlijk niets fout hebben gedaan. Nog geen vinkje verkeerd. Maar wel kapot gemaakt. Die tienduizenden euros zijn de boetes hè? Niet perse het bedrag dat ze gekregen hebben.

Dit land is ziek. Voert een fascistoide strafstaat tegen de eigen bevolking terwijl frauderende Linschoten met alle egards wordt ontvangen, en geen boete van 75% tegemoet kan zien.
Als je wilt zien hoe een fascistoide strafstaat er echt uitziet moet je het PVV programma lezen, waarin mensen wel erger behandeld worden dan met een boete, puur omdat ze een in de ogen van de staat 'verkeerd' geloof aanhangen.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  woensdag 13 januari 2021 @ 12:48:43 #175
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197382796
quote:
8s.gif Op woensdag 13 januari 2021 12:42 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Als je wilt zien hoe een fascistoide strafstaat er echt uitziet moet je het PVV programma lezen, waarin mensen wel erger behandeld worden dan met een boete, puur omdat ze een in de ogen van de staat 'verkeerd' geloof aanhangen.
De PVV is nog erger, zeker, maar een boete is nogal een eufemisme gezien de rechteloze gevolgen daarvan en dat o.a. deze gebrandmerkte mensen niet meer in aanmerking komen voor de schuldsanering.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 13 januari 2021 @ 12:52:08 #176
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197382871
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 11:48 schreef Drekkoning het volgende:
Er zijn ook genoeg mensen die dat helemaal niet willen (waaronder ik overigens).
Hoe heb jij precies voor Hugo de Jonge gekozen? Stond niet eens op de CDA lijst in 2017 en hoppa, zit opeens daar in een cruciale positie. Met veel politieke macht. Veel meer dan de kamerleden.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 13 januari 2021 @ 12:58:29 #177
3542 Gia
User under construction
pi_197383008
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 12:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

En wat gaat de PVV dan allemaal anders doen?
https://www.briefjevanjan.nl/aan-geert-wilders-7/
  woensdag 13 januari 2021 @ 13:01:04 #178
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197383067
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 12:52 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hoe heb jij precies voor Hugo de Jonge gekozen? Stond niet eens op de CDA lijst in 2017 en hoppa, zit opeens daar in een cruciale positie. Met veel politieke macht. Veel meer dan de kamerleden.
Volgens mij verwar je nu het kabinet met het parlement.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 13 januari 2021 @ 13:29:12 #179
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197383543
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 13:01 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Volgens mij verwar je nu het kabinet met het parlement.
Nee hoor.

Maar itt een Rutte, waarvan je dus op de hoogte bent als je voor de partij stemt, gold dat niet voor De Jonge. Die op een heel machtige positie terecht komt.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 13 januari 2021 @ 13:32:31 #180
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197383619
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 13:29 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Nee hoor.

Maar itt een Rutte, waarvan je dus op de hoogte bent als je voor de partij stemt, gold dat niet voor De Jonge. Die op een heel machtige positie terecht komt.
Je stemt dan ook niet op het kabinet, maar op het parlement, dat vervolgens een kabinet samenstelt. Het kabinet voert vervolgens namens de coalitie het regeerakkoord uit.

Ministers mogen bijvoorbeeld niet eens plaats hebben in het parlement.

Dus dat moet je echt los zien van elkaar.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 13 januari 2021 @ 13:54:27 #181
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197383999
twitter


Gemanipuleerde beeldvorming, dankzij een recordaantal communicatieadviseurs. #kleineoverheid

https://www.rtlnieuws.nl/(...)oeid-onder-rutte-iii

Manufactured consent. (En haat naar bevolkingsgroepen)
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197384747
quote:
Ik las het net op nos. Beide refereren naar I&O Research.

Hoe dan? Hoe?
Is de doorsnee NL'er echt zo enorm dom of zit I&O te trollen?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_197384778
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:32 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ik las het net op nos. Beide refereren naar I&O Research.

Hoe dan? Hoe?
Is de doorsnee NL'er echt zo enorm dom of zit I&O te trollen?
Als dus iemand niet dezelfde menings heeft als jou, dan is iedereen maar dom?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-01-2021 14:34:24 ]
pi_197384795
Op dit moment zonder kabinet gaan zitten is wel het domste wat je kan doen.
pi_197384825
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:32 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ik las het net op nos. Beide refereren naar I&O Research.

Hoe dan? Hoe?
Is de doorsnee NL'er echt zo enorm dom of zit I&O te trollen?
Ik vertrouw geen enkele peiling meer (tenzij ze in mijn voordeel spreken natuurlijk, zo hypocriet ben ik wel denk ik).
pi_197384828
quote:
4s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:34 schreef Leonos het volgende:

[..]

Als dus iemand niet dezelfde menings heeft als jou, dan is iedereen maar dom?
Dit soort teksten :')
Dus als *invulling*
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 13 januari 2021 @ 14:37:08 #188
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_197384837
quote:
4s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:34 schreef Leonos het volgende:

[..]

Als dus iemand niet dezelfde menings heeft als jou, dan is iedereen maar dom?
'als jij', niet 'als jou'.... :N
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_197384838
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:36 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dit soort teksten :')
Dus als *invulling*
ok
pi_197384847
Ik denk vooral dat de meeste mensen het niet gevolgd hebben en geen idee hebben waar het precies over gaat. Ik merk dat in mijn omgeving ook, van hoog- tot laagopgeleiden. Als ik dan mijn gal spuw over de toeslagenaffaire zeggen ze, oh ja wel iets van gehoord, maar geen idee wat er precies speelt. Het interesseert de meeste mensen geen zak, ook degenen die toeslagen krijgen niet. Tot ze zelf in zoiets betrokken worden.
  woensdag 13 januari 2021 @ 14:38:44 #191
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197384865
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:32 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ik las het net op nos. Beide refereren naar I&O Research.

Hoe dan? Hoe?
Is de doorsnee NL'er echt zo enorm dom of zit I&O te trollen?
Ik gaf dit eerder al aan.

Het leeft gewoon echt niet onder het electoraat.

Waar we op Fok vrij diep op de materie in gaan door elkaar kritische vragen te stellen wat je dwingt zaken op te zoeken en te volgen etc, is dit voor het grootste deel van Nederland geen gespreksonderwerp.

Die hebben echt niet de verhoren op de achtergrond aanstaan tijdens het thuiswerken bijvoorbeeld ;)

En dan nog is het de vraag hoe zwaar mensen die wel op de hoogte zijn het het kabinet of de partijen in kwestie aanrekenen. Ik denk dat we weinig effect gaan zien in maart tov de peilingen voorgaande maanden.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197384882
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:37 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik denk vooral dat de meeste mensen het niet gevolgd hebben en geen idee hebben waar het precies over gaat. Ik merk dat in mijn omgeving ook, van hoog- tot laagopgeleiden. Als ik dan mijn gal spuw over de toeslagenaffaire zeggen ze, oh ja wel iets van gehoord, maar geen idee wat er precies speelt. Het interesseert de meeste mensen geen zak, ook degenen die toeslagen krijgen niet. Tot ze zelf in zoiets betrokken worden.
Ik heb me er in verdiept en ik vind dat het kabinet door moet gaan.
pi_197384904
quote:
4s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:35 schreef Leonos het volgende:
Op dit moment zonder kabinet gaan zitten is wel het domste wat je kan doen.
Dat is wat vaker gezegd wordt ja. Maar na ongekend onrecht heeft dit kabinet al zijn legitimiteit verloren. Ze zijn immers niet meer te vertrouwen dat ze het beste met het volk voor hebben. Want de conclusie is dat grondrechten zijn geschonden, de rechtsstaat met voeten is getreden en ze niet in staat waren het volk te beschermen.

Je kan dus nu twijfelen of het kabinet in de corona aanpak (want daar doel je ongetwijfeld op) wel het beste doet voor de bevolking en het wetboek + grondwet respecteert.

Je kan zeggen dat ze hun legitimiteit verloren hebben en met alle verregaande maatregelen misschien wel een illegale bezettingsmacht zijn.

Die zweem van onbetrouwbaarheid wil je juist NIET hebben nu. Je hebt een kabinet nodig waar de bevolking van op aan kan.
Door deze affaire is dat bewezen niet zo.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_197384921
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:39 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Ik heb me er in verdiept en ik vind dat het kabinet door moet gaan.
Van mij hoeft ook het hele kabinet niet af te treden hoor. Maar ik zou wel heel graag gevolgen willen zien voor mensen als Wiebes, Blankesteijn etc. Vooral die eigenlijk.
  woensdag 13 januari 2021 @ 14:41:57 #195
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_197384922
quote:
4s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:35 schreef Leonos het volgende:
Op dit moment zonder kabinet gaan zitten is wel het domste wat je kan doen.
Waarom?
Put these foolish ambitions to rest.
pi_197384931
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:37 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik denk vooral dat de meeste mensen het niet gevolgd hebben en geen idee hebben waar het precies over gaat. Ik merk dat in mijn omgeving ook, van hoog- tot laagopgeleiden. Als ik dan mijn gal spuw over de toeslagenaffaire zeggen ze, oh ja wel iets van gehoord, maar geen idee wat er precies speelt. Het interesseert de meeste mensen geen zak, ook degenen die toeslagen krijgen niet. Tot ze zelf in zoiets betrokken worden.
Dit.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_197384968
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:38 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Ik gaf dit eerder al aan.
Was idd een goede discussie gisteren.
quote:
Het leeft gewoon echt niet onder het electoraat.
Dat blijkt Drek.
quote:
Waar we op Fok vrij diep op de materie in gaan door elkaar kritische vragen te stellen wat je dwingt zaken op te zoeken en te volgen etc, is dit voor het grootste deel van Nederland geen gespreksonderwerp.

Die hebben echt niet de verhoren op de achtergrond aanstaan tijdens het thuiswerken bijvoorbeeld ;)
Ik bij welgeteld 3 en zat met mijn oren te klapperen bij blankesteijn... Rest heb ik doorgelezen.
quote:
En dan nog is het de vraag hoe zwaar mensen die wel op de hoogte zijn het het kabinet of de partijen in kwestie aanrekenen. Ik denk dat we weinig effect gaan zien in maart tov de peilingen voorgaande maanden.
Zoals een ervaren politiek journalist gisteren zij bij Jinek: 'Als het kabinet om deze schokkende affaire niet valt, om wat voor reden dan wel?'. Doelend op dat dit echt zoveel stappen te ver is om simpel 'sorry' te zeggen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 13 januari 2021 @ 14:46:29 #198
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197384987
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:41 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat is wat vaker gezegd wordt ja. Maar na ongekend onrecht heeft dit kabinet al zijn legitimiteit verloren. Ze zijn immers niet meer te vertrouwen dat ze het beste met het volk voor hebben. Want de conclusie is dat grondrechten zijn geschonden, de rechtsstaat met voeten is getreden en ze niet in staat waren het volk te beschermen.

Je kan dus nu twijfelen of het kabinet in de corona aanpak (want daar doel je ongetwijfeld op) wel het beste doet voor de bevolking en het wetboek + grondwet respecteert.

Je kan zeggen dat ze hun legitimiteit verloren hebben en met alle verregaande maatregelen misschien wel een illegale bezettingsmacht zijn.

Die zweem van onbetrouwbaarheid wil je juist NIET hebben nu. Je hebt een kabinet nodig waar de bevolking van op aan kan.
Door deze affaire is dat bewezen niet zo.
Okee, ten eerste is dat jouw mening naar aanleiding van het rapport. Bij het gros leeft dat onbetrouwbaarheidsgevoel niet.

Maar zelfs al zou dat zo zijn, wat brengt jou het aftreden dan? Dit -in jouw ogen onbetrouwbare- kabinet gaat dan gewoon demissionair door tot de verkiezingen. Ze hebben dan wel minder slagkracht op het gebied van besluitvorming rond de pandemie.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197385070
quote:
4s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:37 schreef Leonos het volgende:

[..]

ok
Waarom ook zo?
Ik zie het vaker hier. Het is alleen maar om een ander in een hoek te drukken en een nare reactie uit te lokken. Ik vind dit zo jammer altijd en ga me niet meer laten uitlokken om daar nog eens met 2 benen naar voren op te gaan reageren na m'n ban van vorige week.

-O-
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_197385095
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:50 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Waarom ook zo?
Ik zie het vaker hier. Het is alleen maar om een ander in een hoek te drukken en een nare reactie uit te lokken. Ik vind dit zo jammer altijd en ga me niet meer laten uitlokken om daar nog eens met 2 benen naar voren op te gaan reageren na m'n ban van vorige week.

-O-
Gewoon negeren. Heeft geen zin.
pi_197385236
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:46 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Okee, ten eerste is dat jouw mening naar aanleiding van het rapport. Bij het gros leeft dat onbetrouwbaarheidsgevoel niet.
Dat is simpelweg omdat ze dus blijkbaar niet de aandacht er op hadden. Of iemand anders die simpel een andere mening heeft.

De slachtoffers wel en dat vind ik een belangrijke graadmeter. Die kwamen gisteren met een open brief dat ze moeten opstappen en niet meer moeten terug komen.
Zie ook waarom het strafrecht er is en waarom rechters straffen uitspreken. Een belangrijk deel is daarin dat het een soort vergelding geeft aan de slachtoffers.

Ook als je seculier kijkt naar wat een overheid zou moeten doen voor het volk. Betrouwbaar leiding geven aan een land en zeker niet een omgeving creëren waar de zwakke nog een keer extra in de bagger worden geschopt.

Zeker nu moet je geen twijfel hebben over een regering.

quote:
Maar zelfs al zou dat zo zijn, wat brengt jou het aftreden dan? Dit -in jouw ogen onbetrouwbare- kabinet gaat dan gewoon demissionair door tot de verkiezingen. Ze hebben dan wel minder slagkracht op het gebied van besluitvorming rond de pandemie.
Dat zou prima zijn. Want ook in de pandemie aanpak laten ze iedere keer weer blijken DE onbetrouwbare factor te zijn voor de maatschappij. Eerder met medische hulpmiddelen, de symbolische maskerplicht, het in opslag laten van de vaccins en nu ook weer met de stress creëren rond de sperrtijd die wederom vooral als symbool moet dienen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 13 januari 2021 @ 15:00:59 #202
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197385250
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 15:00 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat is simpelweg omdat ze dus blijkbaar niet de aandacht er op hadden. Of iemand anders die simpel een andere mening heeft.

De slachtoffers wel en dat vind ik een belangrijke graadmeter. Die kwamen gisteren met een open brief dat ze moeten opstappen en niet meer moeten terug komen.
Zie ook waarom het strafrecht er is en waarom rechters straffen uitspreken. Een belangrijk deel is daarin dat het een soort vergelding geeft aan de slachtoffers.

Ook als je seculier kijkt naar wat een overheid zou moeten doen voor het volk. Betrouwbaar leiding geven aan een land en zeker niet een omgeving creëren waar de zwakke nog een keer extra in de bagger worden geschopt.

Zeker nu moet je geen twijfel hebben over een regering.
[..]

Dat zou prima zijn. Want ook in de pandemie aanpak laten ze iedere keer weer blijken DE onbetrouwbare factor te zijn voor de maatschappij. Eerder met medische hulpmiddelen, de symbolische maskerplicht, het in opslag laten van de vaccins en nu ook weer met de stress creëren rond de sperrtijd die wederom vooral als symbool moet dienen.
Dus dan heb je liever helemaal geen belangrijke beslissingen de komende maanden?

Ik voel dat echt heel anders iig :)

Goed dat je het strafrecht noemt. Dat is de manier waarop je bestuurders aan moet pakken als ze strafbaar handelen.

Als ze niet strafbaar zijn dan is het aan het volk. Dat is iig hoe ik erin zit.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197385405
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2021 15:00 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Dus dan heb je liever helemaal geen belangrijke beslissingen de komende maanden?
Als ze aftreden is het trouwens demissionair op alles behalve op het pandemiedossier. Daar blijven ze missionair op.
quote:
Ik voel dat echt heel anders iig :)
Ieder z'n mening natuurlijk Drek :)
Ik vind rutte + netwerk met alles wat er is gebeurd met ministers die af moesten treden, affaires, rare voorstellen (dingen zoals rond de dividentbelasting), ongekend onrecht en de fouten in de pandemiecrisis.
Ik vertrouw helemaal niets meer van hem.
quote:
Goed dat je het strafrecht noemt. Dat is de manier waarop je bestuurders aan moet pakken als ze strafbaar handelen.
Gelukkig dat ze een artikel 12 procedure gestart hebben, want wederom een OM heeft het geweigerd. Ook zoiets.
quote:
Als ze niet strafbaar zijn dan is het aan het volk. Dat is iig hoe ik erin zit.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 13 januari 2021 @ 15:12:11 #204
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197385452
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 15:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Als ze aftreden is het trouwens demissionair op alles behalve op het pandemiedossier. Daar blijven ze missionair op.
[..]

Ieder z'n mening natuurlijk Drek :)
Ik vind rutte + netwerk met alles wat er is gebeurd met ministers die af moesten treden, affaires, rare voorstellen (dingen zoals rond de dividentbelasting), ongekend onrecht en de fouten in de pandemiecrisis.
Ik vertrouw helemaal niets meer van hem.
[..]

Gelukkig dat ze een artikel 12 procedure gestart hebben, want wederom een OM heeft het geweigerd. Ook zoiets.
[..]

Ah, dat wist ik niet. Daar zou ik prima vrede mee hebben :)

Zou me niet verbazen als dat de uitkomst gaat zijn de komende week.

Denk overigens dat vervolging de enige manier is om nog 4 jaar Rutte te voorkomen eigenlijk. Ben benieuwd :)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197385511
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 15:12 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Ah, dat wist ik niet. Daar zou ik prima vrede mee hebben :)

Zou me niet verbazen als dat de uitkomst gaat zijn de komende week.

Denk overigens dat vervolging de enige manier is om nog 4 jaar Rutte te voorkomen eigenlijk. Ben benieuwd :)
Denk het ook als ik dit zo zie ontvouwen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_197387579
quote:
4s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:35 schreef Leonos het volgende:
Op dit moment zonder kabinet gaan zitten is wel het domste wat je kan doen.
We zitten helemaal niet zonder kabinet, het is alleen demissionair. In de praktijk zou het allemaal niet zoveel uitmaken, maar aftreden is wel een signaal: dat de democratische rechtsstaat in Nederland ertoe doet en wordt erkend dat de 'boven ons gestelden' er een puinzooi van hebben gemaakt.
pi_197387586
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 17:02 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

We zitten helemaal niet zonder kabinet, het is alleen demissionair. In de praktijk zou het allemaal niet zoveel uitmaken, maar aftreden is wel een signaal: dat de democratische rechtsstaat in Nederland ertoe doet en wordt erkend dat de 'boven ons gestelden' er een puinzooi van hebben gemaakt.
Ja, dat volg ik allemaal niet he :P
pi_197388595
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 12:40 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hoezo "slachtoffers" met aanhalingstekens?

Er zaten velen tussen die letterlijk niets fout hebben gedaan. Nog geen vinkje verkeerd. Maar wel kapot gemaakt. Die tienduizenden euros zijn de boetes hè? Niet perse het bedrag dat ze gekregen hebben.

Dit land is ziek. Voert een fascistoide strafstaat tegen de eigen bevolking terwijl frauderende Linschoten met alle egards wordt ontvangen, en geen boete van 75% tegemoet kan zien.
Boetes? Volgens mij is er alleen bij hoge uitzondering een boete opgelegd en gaat het meestal toch echt alleen om terugvordering.

De aanhalingstekens zijn omdat er ook mensen bijzitten die wel bewust gefraudeerd hebben. Bij de rest zijn ook onvolkomenheden geconstateerd en onder de wetgeving en jurisprudentie op dat moment was terugvordering dan terecht. Dat we dat nu achteraf te hardvochtig maken neemt niet weg dat ze zich toen (bewust of onbewust) niet aan de regels hebben gehouden. Het is echt maar een klein percentage waarbij alles 100% in orde was.
Dat er teruggevorderd is vind ik helemaal geen kwalijke zaak. De manier waarop dat gedaan werd wel.
Dat we nu vinden dat de wetgeving van toen te hardvochtig was maakt mensen niet meteen slachtoffer.

Ik vind het te belachelijk voor woorden dat nu zonder inhoudelijk te kijken naar wie echt slachtoffer is en wie niet, iedereen maar gewoon een flinke vergoeding krijgt. Dus ook de fraudeurs en mensen die het geld inden en vooral geen vragen stelden.
  woensdag 13 januari 2021 @ 18:16:18 #209
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197389103
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 15:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Als ze aftreden is het trouwens demissionair op alles behalve op het pandemiedossier. Daar blijven ze missionair op.
[..]

Ieder z'n mening natuurlijk Drek :)
Ik vind rutte + netwerk met alles wat er is gebeurd met ministers die af moesten treden, affaires, rare voorstellen (dingen zoals rond de dividentbelasting), ongekend onrecht en de fouten in de pandemiecrisis.
Ik vertrouw helemaal niets meer van hem.
[..]

Gelukkig dat ze een artikel 12 procedure gestart hebben, want wederom een OM heeft het geweigerd. Ook zoiets.
[..]

Probleem is dat dus de op alle niveaus aangetaste rechtstaat moet gaan oordelen over deze personen. Waarover het OM al heeft gezegd: het is aan de politiek.

Dat is ook in lijn met de wens dat de rechter geen politicus gaat spelen (zie Urgenda) en de conservatieve gedachtegang dat de premier/president altijd rechtmatig handelt, niet vervolgd kan worden om wat hij doet.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197390819
Uit de enquete, waaruit blijkt dat ruim 90% van de bevolking niet wil dat het kabinet valt om deze kwestie, wil men dat bepaalde bewindspersonen wel aftreden, met name Wiebes.
  woensdag 13 januari 2021 @ 20:06:24 #211
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197391704
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 19:32 schreef Mondkapje het volgende:
Uit de enquete, waaruit blijkt dat ruim 90% van de bevolking niet wil dat het kabinet valt om deze kwestie, wil men dat bepaalde bewindspersonen wel aftreden, met name Wiebes.
Maar dat is ook een minderheid (33%) :

https://www.ioresearch.nl(...)-mag-blijven-zitten/
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 13 januari 2021 @ 20:16:55 #212
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197391977
Overigens is een meerderheid van de Telegraafpoll wel voor een aftreden van het gehele kabinet:

https://www.telegraaf.nl/(...)iii-is-aansprakelijk
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197392236
Die Telegraaf-poll is net zoiets als de Standpunt.nl poll, totaal niet representatief voor het Nederlandse volk.
pi_197392312
Een demissionair kabinet willen tijdens de corona crisis. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 13 januari 2021 @ 20:29:20 #215
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197392342
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 20:25 schreef Mondkapje het volgende:
Die Telegraaf-poll is net zoiets als de Standpunt.nl poll, totaal niet representatief voor het Nederlandse volk.
Vaak zie je inderdaad dat daar de “negatieve uitslag” wint, omdat tegenstanders de link rond gaan sturen.
Mensen die de toeslagenaffaire niet zo boeit vullen het niet in, en bij bedrijven als I&O die met vaste panels werken wel.

Mgoed. Ben benieuwd, komende week en in maart.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 13 januari 2021 @ 20:30:39 #216
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197392370
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2021 20:28 schreef superniger het volgende:
Een demissionair kabinet willen tijdens de corona crisis. :')
Ik begreep dat ze op het coronadossier wel missionair zouden blijven bij aftreden. Dus dan heb je nog wel het symbolische aspect van aftreden, maar niet zo erg de schadelijke nadelen van demissionair zijn in deze tijd.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 13 januari 2021 @ 20:42:11 #217
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197392669
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2021 20:28 schreef superniger het volgende:
Een demissionair kabinet willen tijdens de corona crisis. :')
Incompetent blijft incompetent
Corrupt blijft corrupt
  woensdag 13 januari 2021 @ 20:51:18 #218
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197392905
quote:
6s.gif Op woensdag 13 januari 2021 20:42 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Incompetent blijft incompetent
Corrupt blijft corrupt
Ook als ze demissionair zijn dan toch?
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 13 januari 2021 @ 20:52:57 #219
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197392949
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 20:51 schreef Drekkoning het volgende:
Ook als ze demissionair zijn dan toch?
Idd
Maakt dus geen reet uit of ze een missie hebben of niet
Hebben ze toch schijt aan :7

Daarom gewoon oprotten en naar het gevang :(
pi_197396915
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 17:51 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Boetes? Volgens mij is er alleen bij hoge uitzondering een boete opgelegd en gaat het meestal toch echt alleen om terugvordering.

De aanhalingstekens zijn omdat er ook mensen bijzitten die wel bewust gefraudeerd hebben. Bij de rest zijn ook onvolkomenheden geconstateerd en onder de wetgeving en jurisprudentie op dat moment was terugvordering dan terecht. Dat we dat nu achteraf te hardvochtig maken neemt niet weg dat ze zich toen (bewust of onbewust) niet aan de regels hebben gehouden. Het is echt maar een klein percentage waarbij alles 100% in orde was.
Dat er teruggevorderd is vind ik helemaal geen kwalijke zaak. De manier waarop dat gedaan werd wel.
Dat we nu vinden dat de wetgeving van toen te hardvochtig was maakt mensen niet meteen slachtoffer.

Ik vind het te belachelijk voor woorden dat nu zonder inhoudelijk te kijken naar wie echt slachtoffer is en wie niet, iedereen maar gewoon een flinke vergoeding krijgt. Dus ook de fraudeurs en mensen die het geld inden en vooral geen vragen stelden.
Blijkbaar heb je niets gevolgd van de affaire. Niets.

Oa werden mensen bij vootbaat aan extra aandacht onderhevig omdat ze een profieltje hadden in de ogen van een ambtenaar of een terugvordering van 3.000 euro en/of hoger. Die mensen, zonder bewijs of wat dan ook, werden automatisch aangemerkt als fraudeur om zo snel mogelijk de zaak af te handelen.
Wilden ze naar de rechter? Jammer joh, die weg werd afgesneden door de bd.

Niet gevolgd of gelezen, wel een mening. Zo krijg je dus dat op de belangrijkste affaire sinds lang, het kabinet mag blijven zitten volgens een poll.

Ik weet echt niet wat ik lees.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_197396925
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 20:25 schreef Mondkapje het volgende:
Die Telegraaf-poll is net zoiets als de Standpunt.nl poll, totaal niet representatief voor het Nederlandse volk.
Is die steekproef van i o zo representatief dan?
Vind 2500 op 17mln echt wel een gat.

Noem me gek maar die staats adviserende polls vind ik de laatste tijd steeds vaker ook rare dingen roepen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 14 januari 2021 @ 05:37:07 #222
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197397565
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2021 01:07 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Is die steekproef van i o zo representatief dan?
Vind 2500 op 17mln echt wel een gat.

Noem me gek maar die staats adviserende polls vind ik de laatste tijd steeds vaker ook rare dingen roepen.
Prima, als ze gezorgd hebben voor een representatief panel. En vast nog wat haken en ogen :P

https://nl.surveymonkey.com/mp/sample-size-calculator/
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197398208
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 01:04 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Blijkbaar heb je niets gevolgd van de affaire. Niets.

Oa werden mensen bij vootbaat aan extra aandacht onderhevig omdat ze een profieltje hadden in de ogen van een ambtenaar of een terugvordering van 3.000 euro en/of hoger. Die mensen, zonder bewijs of wat dan ook, werden automatisch aangemerkt als fraudeur om zo snel mogelijk de zaak af te handelen.
Wilden ze naar de rechter? Jammer joh, die weg werd afgesneden door de bd.

Niet gevolgd of gelezen, wel een mening. Zo krijg je dus dat op de belangrijkste affaire sinds lang, het kabinet mag blijven zitten volgens een poll.

Ik weet echt niet wat ik lees.
Volgens mij snap jij niet hoe het precies gegaan is, het grootste deel van wat je zegt daar ben ik het gewoon mee eens. De verwijtbaarheid bij de BD zit vooral in het stempeltje opzet/grove schuld opleggen terwijl daar lang niet altijd sprake van was.

Ik geef alleen aan dat dat nog niet wil zeggen dat de ouders geen fouten (bewust of onbewust) hebben gemaakt waardoor terugvordering an sich op dat moment terecht was.

Net als de meeste anderen leid je ook aan door de media veroorzaakte tunnelvisie waardoor de ouders niets valt te verwijten en de belastingdienst alles fout heeft gedaan. Dat is veel te kort door de bocht en doet geen enkel recht aan de uitkomst van de parlementaire onderzoekscommissie.
Maar als je het makkelijker vindt om vooral verontwaardigd te zijn en tekeer te gaan tegen de belastingdienst moet je dat vooral blijven doen. Is een stuk makkelijker dan proberen te begrijpen wat er echt gebeurd is.
pi_197398241
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2021 01:07 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Is die steekproef van i o zo representatief dan?
Vind 2500 op 17mln echt wel een gat.

Noem me gek maar die staats adviserende polls vind ik de laatste tijd steeds vaker ook rare dingen roepen.
I&O komt vaker in het nieuws met afwijkende resultaten (zie bv Zwarte Piet).

Het lage percentage van 8% dat de conclusies wil verbinden aan de val van het volledige kabinet lijkt ook best laag. Maar dat zal door Corona komen. Zonder Corona zou dat percentage best wel eens een stuk hoger kunnen liggen.

Ik vind het eigenlijk opmerkelijker dat maar 72% vindt dat deze affaire consequenties moeten krijgen. Dat het consquenties moet hebben lijkt mij namelijk een no-brainer.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  donderdag 14 januari 2021 @ 08:15:17 #225
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197398260
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 01:04 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Blijkbaar heb je niets gevolgd van de affaire. Niets.

Oa werden mensen bij vootbaat aan extra aandacht onderhevig omdat ze een profieltje hadden in de ogen van een ambtenaar of een terugvordering van 3.000 euro en/of hoger. Die mensen, zonder bewijs of wat dan ook, werden automatisch aangemerkt als fraudeur om zo snel mogelijk de zaak af te handelen.
Wilden ze naar de rechter? Jammer joh, die weg werd afgesneden door de bd.

Niet gevolgd of gelezen, wel een mening. Zo krijg je dus dat op de belangrijkste affaire sinds lang, het kabinet mag blijven zitten volgens een poll.

Ik weet echt niet wat ik lees.
Men moet dat hele geld rondpomp circus afschaffen asap

gewoon ene belastingkorting , heeft dat een teruggaaf tot gevolg prima , maar hou het binnen het belastingregime , dan heb je ook geen last van Bulgaren zonder BSN nummer
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_197398304
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 08:15 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Men moet dat hele geld rondpomp circus afschaffen asap

gewoon ene belastingkorting , heeft dat een teruggaaf tot gevolg prima , maar hou het binnen het belastingregime , dan heb je ook geen last van Bulgaren zonder BSN nummer
Die Bulgaren hebben voor toeslagen net zo goed een BSN nodig. Wat denk je precies te bereiken door toeslagen een uitbetaalbare belastingkorting te maken? Dan krijg je precies dezelfde ellende als nu..
  donderdag 14 januari 2021 @ 08:27:49 #227
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197398374
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 08:19 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Die Bulgaren hebben voor toeslagen net zo goed een BSN nodig. Wat denk je precies te bereiken door toeslagen een uitbetaalbare belastingkorting te maken? Dan krijg je precies dezelfde ellende als nu..
Dat scheelt een heel toelagen systeem en een corrupte domme toeslagen directeur

gewoon binnen het belastingsysteem houden , en hogere kinderbijslag en kinderkorting en mensen zelf de kinderopvang laten kiezen en betalen

De overheid moet zich niet met alles en alles bemoeien
Deze controle staat moet STOPPEN

wil je de ouders helpen ergens mee geef hen dan een belastingkorting op de afdracht en stop nu met hypotheek rente subsidie en andere ongewenste subsidies

Gebruik dat geld om een belasting kortring te geven op de kinderen en hogere kinderbijslag per kind, laat de ouders zelf hun kinderen verzorgen

[ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 14-01-2021 08:46:08 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_197398505
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 08:09 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Volgens mij snap jij niet hoe het precies gegaan is, het grootste deel van wat je zegt daar ben ik het gewoon mee eens. De verwijtbaarheid bij de BD zit vooral in het stempeltje opzet/grove schuld opleggen terwijl daar lang niet altijd sprake van was.

Ik geef alleen aan dat dat nog niet wil zeggen dat de ouders geen fouten (bewust of onbewust) hebben gemaakt waardoor terugvordering an sich op dat moment terecht was.

Net als de meeste anderen leid je ook aan door de media veroorzaakte tunnelvisie waardoor de ouders niets valt te verwijten en de belastingdienst alles fout heeft gedaan. Dat is veel te kort door de bocht en doet geen enkel recht aan de uitkomst van de parlementaire onderzoekscommissie.
Maar als je het makkelijker vindt om vooral verontwaardigd te zijn en tekeer te gaan tegen de belastingdienst moet je dat vooral blijven doen. Is een stuk makkelijker dan proberen te begrijpen wat er echt gebeurd is.
Volledig oneens met je laatste alinea. Lees je beter in.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_197399110
Asscher trekt zich terug als lijsttrekker. Dat maakt het positie van het kabinet er niet beter op.

Bron: https://nos.nl/artikel/23(...)jsttrekker-pvda.html
  donderdag 14 januari 2021 @ 09:25:33 #230
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197399146
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:23 schreef alpeko het volgende:
Asscher trekt zich terug als lijsttrekker. Dat maakt het positie van het kabinet er niet beter op.
Kabinet zal vrijdag wel opstappen en missionair blijven op het coronadossier idd.

Alles wijst erop.

Asscher stelt zich ook niet verkiesbaar in maart. Vraag is nu of meerdere politici dat voorbeeld volgen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197399171
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:25 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Kabinet zal vrijdag wel opstappen en missionair blijven op het coronadossier idd.

Alles wijst erop.

Asscher stelt zich ook niet verkiesbaar in maart. Vraag is nu of meerdere politici dat voorbeeld volgen.
Zouden bijzondere verkiezingen worden dan. Ik zou ook niet weten wie de kar nu moet trekken bij PvdA. Kan alleen Ploumen bedenken. Bij VVD zouden ze ook een uitdaging hebben als Rutte zich terugtrekt... áls want uit eigen beweging gaat hij dat nooit doen natuurlijk. Daarvoor is het bord voor z'n kop veel te groot. Die heeft echt 0 zelfreflectie.
  donderdag 14 januari 2021 @ 09:27:58 #232
395076 Tlaloc
Tlamacazqui
pi_197399185
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:23 schreef alpeko het volgende:
Asscher trekt zich terug als lijsttrekker. Dat maakt het positie van het kabinet er niet beter op.

Bron: https://nos.nl/artikel/23(...)jsttrekker-pvda.html
Kabinet zal nu wel vallen. PvdA kan nu ook meestemmen met de motie van wantrouwen van GL.
pi_197399195
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:27 schreef Tlaloc het volgende:

[..]

Kabinet zal nu wel vallen. PvdA kan nu ook meestemmen met de motie van wantrouwen van GL.
Voor een meerderheid voor die motie hebben ze toch ook nog het CDA of D66 nodig.
  donderdag 14 januari 2021 @ 09:29:00 #234
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197399199
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:27 schreef alpeko het volgende:

[..]

Zouden bijzondere verkiezingen worden dan. Ik zou ook niet weten wie de kar nu moet trekken bij PvdA. Kan alleen Ploumen bedenken. Bij VVD zouden ze ook een uitdaging hebben als Rutte zich terugtrekt... áls want uit eigen beweging gaat hij dat nooit doen natuurlijk. Daarvoor is het bord voor z'n kop veel te groot. Die heeft echt 0 zelfreflectie.
Ik verwacht dat opstappen van Rutte ze meer stemmen kost dan aanblijven. Wat dat betreft is het beter om aan te blijven ;)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197399222
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:29 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Ik verwacht dat opstappen van Rutte ze meer stemmen kost dan aanblijven. Wat dat betreft is het beter om aan te blijven ;)
Ik ook hoor. Of dat dan weer in landsbelang is, is een tweede. Rutte is nota bene de spil in deze hele affaire.
  donderdag 14 januari 2021 @ 09:31:10 #236
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197399232
Asscher is weg als lijstrekker PVDA per NU

https://www.ad.nl/politie(...)ekker-pvda~af33d8e7/
quote:
Asscher stopt als lijsttrekker PvdA
Lodewijk Asscher stopt als lijsttrekker van de PvdA, maakt hij zojuist op Facebook bekend.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_197399251
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:28 schreef alpeko het volgende:

[..]

Voor een meerderheid voor die motie hebben ze toch ook nog het CDA of D66 nodig.
Nouja, het kabinet heeft 75 zetels, dus als Omtzigt (of wie dan ook) de motie steunt dan ben je al klaar.
  donderdag 14 januari 2021 @ 09:34:04 #238
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197399284
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:30 schreef alpeko het volgende:

[..]

Ik ook hoor. Of dat dan weer in landsbelang is, is een tweede. Rutte is nota bene de spil in deze hele affaire.
Eindverantwoordelijk als minister, maar zou hem niet de spil willen noemen.

En tja, wat in het landsbelang is is uiteindelijk aan het electoraat ;).

Bedoel, ik vind FVD ook niet in het landsbelang.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197399292
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:29 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Ik verwacht dat opstappen van Rutte ze meer stemmen kost dan aanblijven. Wat dat betreft is het beter om aan te blijven ;)
Opstappen zal hem eerder zetels opleveren. Dan kan hij zeggen dat hij zijn verantwoordelijkheid heeft genomen door af te treden. Rutte is niet aangeklaagd he? In Maart is meneer weer van de partij en de PR machine van Rutte draait het allemaal wel in zijn voordeel. +5 zetels voor de VVD. |:(
“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
  donderdag 14 januari 2021 @ 09:36:00 #240
395076 Tlaloc
Tlamacazqui
pi_197399323
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:28 schreef alpeko het volgende:

[..]

Voor een meerderheid voor die motie hebben ze toch ook nog het CDA of D66 nodig.
Volgens mij stemt voltallige oppositie nu mee? Coalitie is 75 zetels na overstap van Haga naar FvD.
  donderdag 14 januari 2021 @ 09:37:28 #241
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197399341
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:34 schreef Stoorzendert het volgende:

[..]

Opstappen zal hem eerder zetels opleveren. Dan kan hij zeggen dat hij zijn verantwoordelijkheid heeft genomen door af te treden. Rutte is niet aangeklaagd he? In Maart is meneer weer van de partij en de PR machine van Rutte draait het allemaal wel in zijn voordeel. +5 zetels voor de VVD. |:(
Ah ja, ik bedoelde als hij zich ook niet meer verkiesbaar stelt zoals Asscher. Dat zou de VVD stemmen kosten. En gaat ook niet gebeuren uiteraard :)

Kabinet gaat vrijdag wel opstappen denk ik.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  donderdag 14 januari 2021 @ 09:37:39 #242
395076 Tlaloc
Tlamacazqui
pi_197399347
quote:
2s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:32 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Nouja, het kabinet heeft 75 zetels, dus als Omtzigt (of wie dan ook) de motie steunt dan ben je al klaar.
Van CU zijn er ook een paar die na de verkiezingen stoppen in de politiek en een mooi afscheidscadeau willen geven. Terecht, want wat er gebeurt is is moreel verwerpelijk.
pi_197399351
En dat is 1.

Morgen bijltjesdag.
pi_197399377
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:34 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Eindverantwoordelijk als minister, maar zou hem niet de spil willen noemen.
Rutte-doctrine waardoor bewust is geprobeerd om het uit het zicht van de kamer te houden. Uitholling parlementaire democratie. Zou ik niet niks durven noemen.

Nee FVD is zeker niet beter. Dat is het probleem idd. Er is geen alternatief en dat weet Rutte heel goed. We zijn veroordeeld tot Rutte of iemand die nog minder met democratie heeft. Vrees een beetje Belgische toestanden zo. Alleen VVD en CDA (op Omtzigt na) zullen door willen op deze manier.
pi_197399385
Hopelijk volgt Rutte Asscher voorbeeld
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  donderdag 14 januari 2021 @ 09:45:15 #246
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197399497
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:39 schreef ESF1Gamer het volgende:
Hopelijk volgt Rutte Asscher voorbeeld
Kan me niet voorstellen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  donderdag 14 januari 2021 @ 09:47:59 #247
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197399537
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:39 schreef alpeko het volgende:

[..]

Rutte-doctrine waardoor bewust is geprobeerd om het uit het zicht van de kamer te houden. Uitholling parlementaire democratie. Zou ik niet niks durven noemen.

Nee FVD is zeker niet beter. Dat is het probleem idd. Er is geen alternatief en dat weet Rutte heel goed. We zijn veroordeeld tot Rutte of iemand die nog minder met democratie heeft. Vrees een beetje Belgische toestanden zo. Alleen VVD en CDA (op Omtzigt na) zullen door willen op deze manier.
Sowieso verwacht ik een formatie drama in maart, nog even los van deze affaire. Nogmaals R3 komt zetels tekort verwacht ik.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197399599
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:47 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Sowieso verwacht ik een formatie drama in maart, nog even los van deze affaire. Nogmaals R3 komt zetels tekort verwacht ik.
Verwacht ik ook. Over rechts heb je dan al een PVV nodig. Centrumrechts zit je met allemaal versplinterde partijen waarbij de urgentie ontbreekt om mee te regeren in de slangenkuil die het dan wordt. Links is veel te klein.
pi_197400153
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 08:09 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Volgens mij snap jij niet hoe het precies gegaan is, het grootste deel van wat je zegt daar ben ik het gewoon mee eens. De verwijtbaarheid bij de BD zit vooral in het stempeltje opzet/grove schuld opleggen terwijl daar lang niet altijd sprake van was.

Ik geef alleen aan dat dat nog niet wil zeggen dat de ouders geen fouten (bewust of onbewust) hebben gemaakt waardoor terugvordering an sich op dat moment terecht was.

Net als de meeste anderen leid je ook aan door de media veroorzaakte tunnelvisie waardoor de ouders niets valt te verwijten en de belastingdienst alles fout heeft gedaan. Dat is veel te kort door de bocht en doet geen enkel recht aan de uitkomst van de parlementaire onderzoekscommissie.
Maar als je het makkelijker vindt om vooral verontwaardigd te zijn en tekeer te gaan tegen de belastingdienst moet je dat vooral blijven doen. Is een stuk makkelijker dan proberen te begrijpen wat er echt gebeurd is.
De mogelijke fouten die individuele ouders hebben gemaakt (let op, mogelijke fouten) vallen echt volledig maar dan ook volledig in het niet bij de grove fouten en misdaden die de belastingdienst vervolgens pleegde.

Belastingdienst heeft jaren de tijd gehad deze fouten te herstellen. Hebben ze niet gedaan. Integendeel, ze hebben volhard in hun aanpak en zijn nog steeds bezig met liegen, bedriegen, stukken wegmoffelen, traineren etc.

Dus dat er nu mensen tussen zitten die mogelijk wel gefraudeerd hebben, of die teveel hebben teruggekregen, so be it. Hadden ze er maar niet zo'n puinzooi van moeten maken daar.

Criminele roversbende is het, ze zouden de gevangenis in moeten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  donderdag 14 januari 2021 @ 10:29:27 #250
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197400302
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 10:22 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Criminele roversbende is het, ze zouden de gevangenis in moeten.
Dat ben ik met je eens , vooral die Herr Blankestijn
smerige Nazi is dat
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_197400551
Als Rutte niet gaat aftreden dan moeten we ons als land diep schamen en nooit meer over bananenrepublieken praten man man man


House of cards is hier niks bij.
  donderdag 14 januari 2021 @ 10:42:38 #252
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197400558
Wat een lulverhaal om te :r

Die lul hoort kaalgeplukt in het gevang

https://www.telegraaf.nl/(...)cussie-over-mijn-rol
pi_197400597
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 09:45 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Kan me niet voorstellen.
Grootste blunder in de hele Nederlandse politieke geschiedenis

Ga dat maar eens uitleggen. Ook corona blijft voor altijd geen excuus
pi_197400630
quote:
6s.gif Op donderdag 14 januari 2021 10:42 schreef ikweethetookniet het volgende:
Wat een lulverhaal om te :r

Die lul hoort kaalgeplukt in het gevang

https://www.telegraaf.nl/(...)cussie-over-mijn-rol
Wiebes, Rutte, Asscher en Hoekstra in volgorde van verantwoordelijkheden. Dan is dit niks
  donderdag 14 januari 2021 @ 10:56:00 #255
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197400802
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 10:44 schreef KingRoland het volgende:

[..]

Grootste blunder in de hele Nederlandse politieke geschiedenis

Ga dat maar eens uitleggen. Ook corona blijft voor altijd geen excuus
Zal vast met een mooi verhaaltje komen. En kabinet zal aftreden.

Maar hij is gewoon weer verkiesbaar in maart, want ik denk dat dat is wat de kiezer wil.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197402959
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 10:22 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

De mogelijke fouten die individuele ouders hebben gemaakt (let op, mogelijke fouten) vallen echt volledig maar dan ook volledig in het niet bij de grove fouten en misdaden die de belastingdienst vervolgens pleegde.

Belastingdienst heeft jaren de tijd gehad deze fouten te herstellen. Hebben ze niet gedaan. Integendeel, ze hebben volhard in hun aanpak en zijn nog steeds bezig met liegen, bedriegen, stukken wegmoffelen, traineren etc.

Dus dat er nu mensen tussen zitten die mogelijk wel gefraudeerd hebben, of die teveel hebben teruggekregen, so be it. Hadden ze er maar niet zo'n puinzooi van moeten maken daar.

Criminele roversbende is het, ze zouden de gevangenis in moeten.
Dat vinden we nu als we er op terugkijken en ik ben het er ook mee eens, toen vonden zelfs de tweede kamer en rechterlijke macht het terecht. Ik mis gewoon nuancering bij iedereen.. dat we er nu iets anders van denken betekent niet dat mensen bij de belastingdienst die altijd naar eer en geweten hebben gehandeld voor van alles en nog wat uitgemaakt moeten worden. De fouten werden door de ambtelijke top en wetgevende macht gemaakt.

Stevens heeft in WFR nog een mooi stuk daarover geschreven, zeker het lezen waard voor wat onafhankelijk perspectief.
  donderdag 14 januari 2021 @ 13:54:09 #257
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197404114
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 12:52 schreef robbietobbie het volgende:
Stevens heeft in WFR nog een mooi stuk daarover geschreven, zeker het lezen waard voor wat onafhankelijk perspectief.
Hoogleraren in de fiscaliteit hebben inderdaad een zeer onafhankelijke reputatie.. maar niet heus. Een ons kent ons machtsondersteunend wereldje met vele dubbele petten.

Als iedereen verantwoordelijk is dan is niemand verantwoordelijk. Zo werkt een landsbestuur niet.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 14 januari 2021 @ 14:20:46 #258
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197404609
twitter


Regenten steunen de regenten.

Het gewoonterecht van de politieke verantwoordelijkheid staat op de helling.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197405267
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 12:52 schreef robbietobbie het volgende:

[..]

Dat vinden we nu als we er op terugkijken en ik ben het er ook mee eens, toen vonden zelfs de tweede kamer en rechterlijke macht het terecht. Ik mis gewoon nuancering bij iedereen.. dat we er nu iets anders van denken betekent niet dat mensen bij de belastingdienst die altijd naar eer en geweten hebben gehandeld voor van alles en nog wat uitgemaakt moeten worden. De fouten werden door de ambtelijke top en wetgevende macht gemaakt.

Stevens heeft in WFR nog een mooi stuk daarover geschreven, zeker het lezen waard voor wat onafhankelijk perspectief.
Nou, stukken achterhouden, ethisch profileren of doelbewuste misleiding hebben we altijd al verachtelijk gevonden, het komt alleen nu pas uit. Het is dus zeker niet zo dat er bij de belastingdienst alleen maar integere mensen werken.

Integere mensen grappen in interne stukken niet over "afpakjesdag" en hebben het in interne stukken niet over "een nest Antillianen". Mensen die aan de bel trekken worden eruit gebonjourd, en het memo Palmen onder het tapijt geschoffeld en achtergehouden voor de kamer.

Er zullen ook integere mensen werken maar op basis van het gebeurde kunnen we wel concluderen dat de organisatie en cultuur totaal verrot is.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_197405372
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 10:46 schreef KingRoland het volgende:

[..]

Wiebes, Rutte, Asscher en Hoekstra in volgorde van verantwoordelijkheden. Dan is dit niks
Wiebes en vergeet Blankensteijn niet.
  donderdag 14 januari 2021 @ 15:26:00 #261
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197405859
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 14:56 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Nou, stukken achterhouden, ethisch profileren of doelbewuste misleiding hebben we altijd al verachtelijk gevonden, het komt alleen nu pas uit. Het is dus zeker niet zo dat er bij de belastingdienst alleen maar integere mensen werken.

Integere mensen grappen in interne stukken niet over "afpakjesdag" en hebben het in interne stukken niet over "een nest Antillianen". Mensen die aan de bel trekken worden eruit gebonjourd, en het memo Palmen onder het tapijt geschoffeld en achtergehouden voor de kamer.

Er zullen ook integere mensen werken maar op basis van het gebeurde kunnen we wel concluderen dat de organisatie en cultuur totaal verrot is.
Iets over een banaan, een trap en apen die worden natgespoten. Als parabel voor hoe cultuur aan de top naar beneden doorwerkt.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 14 januari 2021 @ 23:10:00 #262
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197417100
Coalitiepartijen zwijgzaam na overleg, maar alles wijst op aftreden Rutte III

https://nos.nl/collectie/(...)p-aftreden-rutte-iii

*O* *O*
Morgen dus
  donderdag 14 januari 2021 @ 23:15:07 #263
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197417206
quote:
6s.gif Op donderdag 14 januari 2021 23:10 schreef ikweethetookniet het volgende:
Coalitiepartijen zwijgzaam na overleg, maar alles wijst op aftreden Rutte III

https://nos.nl/collectie/(...)p-aftreden-rutte-iii

*O* *O*
Morgen dus
Kan bijna niet anders idd :)

En beter de eer aan je zelf houden, want anders komt de motie van wantrouwen toch wel.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  donderdag 14 januari 2021 @ 23:20:40 #264
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197417314
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 23:15 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Kan bijna niet anders idd :)

En beter de eer aan je zelf houden, want anders komt de motie van wantrouwen toch wel.
Gaat het debat nog wel gevoerd worden of hebben Teeven en Opstelten een novum gecreëerd door vóór aflegging van verantwoording aan de kamer al af te treden?

Zou niet sjiek zijn.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 14 januari 2021 @ 23:22:59 #265
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197417348
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 23:15 schreef Drekkoning het volgende:
Kan bijna niet anders idd :)
En beter de eer aan je zelf houden, want anders komt de motie van wantrouwen toch wel.
Drie dagen geleden nog :')

Rutte vindt dat kabinet, ondanks toeslagenaffaire, kan aanblijven

Premier Mark Rutte vindt niet dat zijn kabinet moet aftreden vanwege de toeslagenaffaire. Dat zeggen bronnen rond de VVD tegen Nieuwsuur.

Opstappen zou voor Rutte geen logische optie zijn: dan had het kabinet dat volgens de premier eerder moeten doen, meldt Nieuwsuur.

Rutte sluit zich met zijn standpunt aan bij de woorden van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Die vindt aftreden, zo vlak voor de verkiezingen, van een “hoog symbolische waarde”. Ook het aftreden van minister Eric Wiebes, destijds staatssecretaris van Financiën, vindt men bij de VVD veel te zwaar. Zeker niet nu Nederland in een forse crisis zit.

https://www.trouw.nl/poli(...)aanblijven~b564a9cb/

Klaas :') x miljoen
  donderdag 14 januari 2021 @ 23:27:53 #266
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197417429
quote:
6s.gif Op donderdag 14 januari 2021 23:22 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Drie dagen geleden nog :')

Rutte vindt dat kabinet, ondanks toeslagenaffaire, kan aanblijven

Premier Mark Rutte vindt niet dat zijn kabinet moet aftreden vanwege de toeslagenaffaire. Dat zeggen bronnen rond de VVD tegen Nieuwsuur.

Opstappen zou voor Rutte geen logische optie zijn: dan had het kabinet dat volgens de premier eerder moeten doen, meldt Nieuwsuur.

Rutte sluit zich met zijn standpunt aan bij de woorden van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Die vindt aftreden, zo vlak voor de verkiezingen, van een “hoog symbolische waarde”. Ook het aftreden van minister Eric Wiebes, destijds staatssecretaris van Financiën, vindt men bij de VVD veel te zwaar. Zeker niet nu Nederland in een forse crisis zit.

https://www.trouw.nl/poli(...)aanblijven~b564a9cb/

Klaas :') x miljoen
Mwah, ben het er wel mee eens dat een kabinet zo kort voor verkiezingen laten aftreden in de praktijk gewoon puur symbolisch is. Maar dat hoeft niet per se verkeerd te zijn, zeker niet als ze missionair blijven op de pandemie :)

Maar Rutte is niet de enige die erover gaat en Klaas al helemaal niet. Denk sowieso dat D66 de stekker er wel uittrekt. En nu ook Asscher is opgestapt weet je ook wel dat er sowieso 75 stemmen voor een motie van wantrouwen zijn.

Die stappen gewoon op. Is het niet morgen, dan is het komende week.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  donderdag 14 januari 2021 @ 23:28:44 #267
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197417444
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 23:20 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Gaat het debat nog wel gevoerd worden of hebben Teeven en Opstelten een novum gecreëerd door vóór aflegging van verantwoording aan de kamer al af te treden?

Zou niet sjiek zijn.
Goed punt, wellicht wachten ze daar op. Maar ze gaan niet de motie van wantrouwen afwachten. Ze halen hoe dan ook de verkiezingen niet missionair de k ik.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197419453
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 23:27 schreef Drekkoning het volgende:

Maar Rutte is niet de enige die erover gaat en Klaas al helemaal niet. Denk sowieso dat D66 de stekker er wel uittrekt. En nu ook Asscher is opgestapt weet je ook wel dat er sowieso 75 stemmen voor een motie van wantrouwen zijn.

74, de zetel van Hiddema is niet opgevuld.
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 07:35:26 #269
446930 crew  ESF1Gamer
pi_197419497
Vandaag bijltjesdag
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  vrijdag 15 januari 2021 @ 08:59:59 #270
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  vrijdag 15 januari 2021 @ 09:36:58 #271
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197420508
twitter
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_197420526
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 07:35 schreef ESF1Gamer het volgende:
Vandaag bijltjesdag
Dat was gister al :7

https://www.bd.nl/goirle/(...)-in-goirle~a0ea05d3/
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 09:54:14 #273
446930 crew  ESF1Gamer
pi_197420741
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 09:36 schreef Klopkoek het volgende:
[ twitter ]
Dat kan ik me ook herinneren. Dan waren we ieder geval van de zorgtoeslag af, maar ja VVD wil blijkbaar geld blijven rondpompen.
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  vrijdag 15 januari 2021 @ 09:57:38 #274
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_197420773
mensen mensen... hoe erg ik ook ben voor verantwoordelijkheid nemen... zolang rutte in maart nog op dat stembiljet staat (en dat gaat gewoon door dat weet je)... wat heeft het dan voor zin
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 10:00:17 #275
446930 crew  ESF1Gamer
pi_197420802
quote:
19s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 09:57 schreef Gunner het volgende:
mensen mensen... hoe erg ik ook ben voor verantwoordelijkheid nemen... zolang rutte in maart nog op dat stembiljet staat (en dat gaat gewoon door dat weet je)... wat heeft het dan voor zin
Druk bij de VVD leden opvoeren. Het heeft bij de PvdA gewerkt
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  vrijdag 15 januari 2021 @ 10:00:54 #276
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_197420811
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 10:00 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]

Druk bij de VVD leden opvoeren. Het heeft bij de PvdA gewerkt
Nee sorry dat zie ik echt niet gebeuren. Ze dragen die man daar op handen.
pi_197420818

Renske Leijten zat gister bij Chips. Nootjes. Bier. van GeenStijl. Ik gok dat de toeslagenaffaire wel voorbij zal komen, dus relevant voor hier.
pi_197421707
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 10:02 schreef Scrummie het volgende:

Renske Leijten zat gister bij Chips. Nootjes. Bier. van GeenStijl. Ik gok dat de toeslagenaffaire wel voorbij zal komen, dus relevant voor hier.
Ging alleen maar over de toeslagenaffaire. Sterk optreden van Leijten.
pi_197421960
quote:
19s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 09:57 schreef Gunner het volgende:
mensen mensen... hoe erg ik ook ben voor verantwoordelijkheid nemen... zolang rutte in maart nog op dat stembiljet staat (en dat gaat gewoon door dat weet je)... wat heeft het dan voor zin
Voor de slachtoffers van deze kwestie heeft het idd nul zin. Puur symbolisch aangezien er geen consequenties aan verbonden zitten. Asscher is eigenlijk de enige die er consequenties aan heeft verbonden. Nu is dat ook wat makkelijker als je toch al weet dat de kans klein dat de PvdA mee gaat regeren. Maar de overige verantwoordelijken kunnen zomaar op dezelfde plek zitten. Zeker Rutte. En dan verandert er helemaal niks. Ik hoop alleen dat de kiezer ook Rutte eindelijk eens afrekent op zijn ongure praktijken. Waarbij ik dan niet iemand kan noemen die de rol van minister-president beter op zich zou kunnen nemen :'(
pi_197422532
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 11:23 schreef alpeko het volgende:

[..]

Voor de slachtoffers van deze kwestie heeft het idd nul zin. Puur symbolisch aangezien er geen consequenties aan verbonden zitten. Asscher is eigenlijk de enige die er consequenties aan heeft verbonden. Nu is dat ook wat makkelijker als je toch al weet dat de kans klein dat de PvdA mee gaat regeren. Maar de overige verantwoordelijken kunnen zomaar op dezelfde plek zitten. Zeker Rutte. En dan verandert er helemaal niks. Ik hoop alleen dat de kiezer ook Rutte eindelijk eens afrekent op zijn ongure praktijken. Waarbij ik dan niet iemand kan noemen die de rol van minister-president beter op zich zou kunnen nemen :'(
Mensen zouden eens naar de feiten moeten kijken zowel eerdere onderzoeken als rechters hebben bepaald dat deze mensen gefraudeerd hebben.

De media probeert dat te framen als zielige mensen die onschuldig zijn.
speak only if it improves the silence.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 12:01:17 #281
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197422577
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 11:23 schreef alpeko het volgende:

[..]

Voor de slachtoffers van deze kwestie heeft het idd nul zin. Puur symbolisch aangezien er geen consequenties aan verbonden zitten. Asscher is eigenlijk de enige die er consequenties aan heeft verbonden. Nu is dat ook wat makkelijker als je toch al weet dat de kans klein dat de PvdA mee gaat regeren. Maar de overige verantwoordelijken kunnen zomaar op dezelfde plek zitten. Zeker Rutte. En dan verandert er helemaal niks. Ik hoop alleen dat de kiezer ook Rutte eindelijk eens afrekent op zijn ongure praktijken. Waarbij ik dan niet iemand kan noemen die de rol van minister-president beter op zich zou kunnen nemen :'(
Ik zie Rutte ook niet opstappen als lijsttrekker. Dat zou de VVD meer zetels kosten dan aanblijven.

Weet nog niet wat ik ga doen in maart. Denk gewoon VVD stemmen. Misschien voorkeursstem op een ander partijlid.

Eerst maar even afwachten wat er vandaag en komende week gaat gebeuren :)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  vrijdag 15 januari 2021 @ 12:34:13 #282
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197423163
twitter

https://www.google.com/am(...)oeslagenaffaire.html

Typisch VVD. Miljoenen toestoppen aan de consultants.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  vrijdag 15 januari 2021 @ 12:53:37 #283
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197423540
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 12:34 schreef Klopkoek het volgende:
[ twitter ]
https://www.google.com/am(...)oeslagenaffaire.html
Typisch VVD. Miljoenen toestoppen aan de consultants.
:Y en de slachtoffers ondertussen ..........

Jurist toeslagenaffaire: ‘Nog geen enkele cliënt heeft 30.000 euro compensatie ontvangen’

Volgens jurist Orlando Kadir, die bijna zeshonderd slachtoffers van de toeslagenaffaire bijstaat, heeft nog geen van zijn cliënten de beloofde 30.000 euro compensatie ontvangen. Voor de kerst beloofde staatssecretaris Van Huffelen 30.000 euro aan alle gedupeerden. De eerste uitbetalingen zouden zo snel mogelijk plaatsvinden.

,,Nog geen één van mijn cliënten heeft de compensatie ontvangen, ook geen voorschot”, zegt de letselschadejurist, die zich al negen jaar over het dossier van de toeslagenaffaire buigt, tegen deze site. Ook Renske Leijten, Kamerlid van de SP, kent nog geen ouders die het geld al bijgeschreven hebben kregen op hun rekening.

quote:
Kadir heeft cliënten bij wie de enveloppen van de Belastingdienst alweer in de bus vallen waarin staat dat bekeken wordt of de 30.000 euro überhaupt kan worden uitgekeerd.
:')

,,Er wordt beterschap beloofd, maar dat is niet het geval .” Daarbij is volgens hem het bedrag van 30.000 euro voor velen niet genoeg na jaren van schulden. ,,Mensen hebben tien jaar lang in de schulden gezeten die oplopen van 130.000 tot 180.000 euro. En voor hen is de ellende nog steeds niet over. Het is een grote puinhoop.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)-ontvangen~aa75d7d5/

  vrijdag 15 januari 2021 @ 14:12:43 #284
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197425074
https://www.telegraaf.nl/(...)den-ouders-ruineerde

quote:
Hoe een nietsontziende fraudejacht tienduizenden ouders ruïneerde
Door LEON BRANDSEMA

6 min geleden in BINNENLAND
DEN HAAG - Een nietsontziende fraudejacht, gecombineerd met genadeloze terugvordering waarbij tienduizenden ouders in de schulden raakten en de dupe werden van hun eigen overheid.
De keiharde conclusies van de Kamer over dat wat de toeslagenaffaire is gaan heten, zorgen ervoor dat het kabinet-Rutte III in het zicht van de haven strandt.
Het is de politieke climax van een proces jarenlang voor gigantisch leed heeft gezorgd.
quote:
Ouders uit huis gezet
Zo wordt vooraf al ingecalculeerd dat twintig procent van de aanpak mensen zal raken die helemaal niks misdaan hebben.
Ambtenaren hanteren het motto 'bij twijfel altijd afwijzen', en spreken schertsend van 'afpakjesdag'.

Het zwaarste middel dat ze hebben is om mensen van 'opzet/grove schuld' te beschuldigen.

Wie dat stempel krijgt, staat meteen als fraudeur in de boeken en heeft geen recht meer op een betalingsregeling bij het terugbetalen van de bakken geld.

Het leidt bijvoorbeeld tot het invorderen van auto's en het uit huis zetten van deze groep gedupeerde ouders.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 15 januari 2021 @ 14:18:05 #285
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_197425205
Nou het kabinet is gevallen, alle toeslagen-affaire-volgers moeten nu wel in extase zijn lijkt mij.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 14:22:20 #286
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197425287
VVD-minister Eric Wiebes vertrekt per direct uit kabinet *O* *O* *O* *O*

VVD-minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) vertrekt per direct uit het kabinet. Hij gaat niet demissionair door, zoals de rest van de ministersploeg. Wiebes was in het vorige kabinet als staatssecretaris van Financiën verantwoordelijk voor de Belastingdienst, die zwaar de fout in ging met de toeslagenaffaire.

Wiebes geeft vanmiddag een toelichting op zijn besluit

https://www.ad.nl/politie(...)t-kabinet~a1c531b88/

Nou rechtstreeks door naar de gevangenis en kaalplukken met die lul :7
pi_197426555
twitter
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
  vrijdag 15 januari 2021 @ 15:46:04 #288
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197427192
Rutte: Ik vind dat ik door kan gaan als lijsttrekker :')

Premier Rutte vindt het opstappen van het gehele kabinet een passende stap als reactie op de toeslagenaffaire en het snoeiharde rapport over de kwestie. Hij vindt ook dat hij zelf door kan gaan als lijsttrekker van de VVD. "Ik heb zelf geen directe betrokkenheid. :')

Ik ben eindverantwoordelijk voor alles wat wel goed en niet goed gaat Al voel ik mij er wel zeer bij betrokken en zit ik vol schaamte wat er fout is gegaan. Maar ik vind dat ik door kan gaan als lijsttrekker." :')

https://www.rtlnieuws.nl/(...)tie-over-val-kabinet

Geen betrokkenheid, maar wel een Rutte doctrine 8)7
Lul je hebt er nog niets van begrepen je hoort kaalgeplukt in de gevangenis als eindverantwoordelijke })
  vrijdag 15 januari 2021 @ 15:58:55 #289
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197427475

:')
Hier hebbend recht op :')
Nee lul ze hebben veel meer rechten dan deze schijnvertoning
Strafrechtelijke genoegdoening door schuldigen in de gevangenis te gooien en kaal te plukken
En ruimhartige compensatie
Maar niets van dit alles tot op heden geregeld
Om te :r
  vrijdag 15 januari 2021 @ 16:15:42 #290
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197427801
Nog zo een joker die zichzelf niet schuldig vindt :r

Wiebes: 'Niet schuldig, wel zwaar medeverantwoordelijk' :')

Eric Wiebes stapt per direct op als minister van Economische Zaken en Klimaat. Het kabinet is afgetreden om de toeslagenaffaire en gaat demissionair door, maar Wiebes legt al zijn taken nu neer.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)medeverantwoordelijk

Wat een klapjosti is dit zeg :(
  vrijdag 15 januari 2021 @ 16:19:30 #291
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197427864
Overleg over schulden door toeslagenaffaire klapt: 'Desastreuze plannen' :D
Ouders niet uit de problemen :')

Het overleg tussen de overheid en belanghebbende partijen om samen tot een oplossing te komen zodat slachtoffers van de toeslagenaffaire schuldenvrij verder kunnen met hun leven is geklapt. De beroepsvereniging van bewindvoerders stapt uit het overleg, volgens de vereniging helpen voorstellen van de fiscus ouders niet uit de problemen.

Dat schrijft de Beroepsvereniging Bewindvoerders Wsnp (BBW) vandaag in een brief aan de Belastingdienst.

De overleggroep, officieel de Werkgroep Herstel en Schulden, heeft als doel om de financiële problemen van slachtoffers van de toeslagenaffaire in zijn geheel op te lossen. Maar wat de bewindvoerders betreft, is dat mislukt. De oplossing die nu wordt aangedragen pakt volgens BBW 'desastreus' uit voor ouders.

Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de opstelling van de Belastingdienst, schrijft BBW. Die staat namelijk vooraan bij het innen van schulden. De vrees is dat een groot deel van de 30.000 euro compensatie die ouders krijgen van de Belastingdienst, direct weer naar diezelfde Belastingdienst terugvloeit.

Het blootleggen van de misstanden bij de Belastingdienst in de Toeslagenaffaire, is terug te lezen in de artikelen en video's die RTL Nieuws hierover heeft gepubliceerd. Bekijk het hele dossier.

Bijna 14.000 euro naar de fiscus

Het uitgangspunt is dat schuldeisers van de 30.000 euro schadevergoeding maximaal 20.000 euro kunnen claimen, zodat ouders die in de schulden zitten nog wat overhouden. Hoeveel daarvan naar de Belastingdienst gaat is afhankelijk van het inkomen van de gedupeerde gezinnen, maar BBW verwacht dat in een doorsnee situatie 13.715 euro daarvan alweer in de schatkist belandt.

Dat betekent dat er voor andere schuldeisers en voor gezinnen weinig overblijft.

'Krankzinnig'

SP-Kamerlid en een van de aanjagers van de toeslagenaffaire Renske Leijten reageert verbijsterd. "Dit is echt krankzinnig", zegt ze. "Aan de ene kant erkent de Belastingdienst een grote fout te hebben gemaakt en geven ze toe ouders te moeten compenseren, de andere kant zegt 'we hebben nog geld tegoed dat willen we incasseren'."

"Die 30.000 euro is bedoeld zodat mensen iets kunnen doen voor de toekomst van hun leven. Dat is niet voor de Belastingdienst."
"Bizar dat de minister-president het ontslag van het kabinet staat aan te kondigen hierover en tegelijkertijd de Belastingdienst niet wil bewegen op schulden", briest Leijten terwijl premier Rutte de pers te woord staat.

"Die 30.000 euro is bedoeld zodat mensen iets kunnen doen voor de toekomst van hun leven. Om de studie van hun kinderen te betalen, onderhoud aan het huis te doen of tóch een keer op vakantie te kunnen. Dat is niet voor de Belastingdienst", zegt Leijten.

Niet houdbaar

Dat de fiscus een deel van de compensatie direct weer opeist, is niet het enige probleem. Volgens de bewindvoerders is het uitgangspunt van de regeling – dat 10.000 euro niet bij schuldeisers terecht mag komen – weliswaar sympathiek, maar juridisch niet houdbaar. "Met als gevolg dat het voor de ouders gereserveerde deel alsnog door schuldeisers kan en zal worden opgeëist."

Daarmee blijven ouders het risico lopen dat ze vroeg of laat toch nog schuldeisers aan de deur krijgen. De Belastingdienst wil met een aantal grote schuldeisers convenanten sluiten om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, maar kleinere schuldeisers zijn daaraan niet gebonden. Bovendien denkt BBW dat zelfs de afspraken met de grote schuldeisers juridisch niet houdbaar zijn.

'Geen gehoor'

"Als schuldeisers gaan procederen over de gesloten convenanten (bijvoorbeeld op grond van dwaling) en door de rechter in het gelijk worden gesteld - wij achten dat zeker niet ondenkbaar - heeft dat tot gevolg dat de schuldenproblematiek van gedupeerde ouders in het geheel niet wordt opgelost, maar zij opnieuw met oude schulden worden geconfronteerd", schrijft BBW.

De belangenvereniging zegt meermaals haar bezwaren kenbaar te hebben gemaakt aan de fiscus, 'maar krijgt geen enkel gehoor'. Wat Leijten betreft kan de enige uitkomst zijn dat de 30.000 euro volledig buiten het bereik van schuldeisers blijft, en zéker buiten het bereik van de Belastingdienst.

Leed herstellen

Een woordvoerder van de Belastingdienst laat weten dat gewerkt wordt aan 'soepele regelingen voor mensen met schulden'. "Daarnaast zijn we voor de gedupeerde ouders al bezig om ook naar hun schulden te kijken waarbij we het grootste deel kwijt willen schelden, ook voor belastingen, zodat mensen goed een nieuwe start kunnen maken. We waren in goed overleg met de bewindvoerders hierover."

De fiscus zegt verder de brief van de bewindvoerders nog te bestuderen en dat herstel van het leed dat ouders is aangedaan nu het belangrijkst is en blijft.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)compensatie-regeling

Van Huffelen is weer goed bezig :|W
pi_197428091
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 14:22 schreef ikweethetookniet het volgende:

(...)

Wiebes geeft vanmiddag een toelichting op zijn besluit

https://www.ad.nl/politie(...)t-kabinet~a1c531b88/

Nou rechtstreeks door naar de gevangenis en kaalplukken met die lul :7
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 15:46 schreef ikweethetookniet het volgende:

(...)

Geen betrokkenheid, maar wel een Rutte doctrine 8)7
Lul je hebt er nog niets van begrepen je hoort kaalgeplukt in de gevangenis als eindverantwoordelijke })
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:15 schreef ikweethetookniet het volgende:

(...)

Eric Wiebes stapt per direct op als minister van Economische Zaken en Klimaat. Het kabinet is afgetreden om de toeslagenaffaire en gaat demissionair door, maar Wiebes legt al zijn taken nu neer.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)medeverantwoordelijk

Wat een klapjosti is dit zeg :(
Doe 's rustig joh.
pi_197428181
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 14:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
VVD-minister Eric Wiebes vertrekt per direct uit kabinet *O* *O* *O* *O*

VVD-minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) vertrekt per direct uit het kabinet. Hij gaat niet demissionair door, zoals de rest van de ministersploeg. Wiebes was in het vorige kabinet als staatssecretaris van Financiën verantwoordelijk voor de Belastingdienst, die zwaar de fout in ging met de toeslagenaffaire.

Wiebes geeft vanmiddag een toelichting op zijn besluit

https://www.ad.nl/politie(...)t-kabinet~a1c531b88/

Nou rechtstreeks door naar de gevangenis en kaalplukken met die lul :7
Nu de anderen nog *O*
"mooie mensen" zijn zeldzaam. Je herkent ze niet aan het uiterlijk,maar aan de ziel.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 16:44:53 #294
139324 Plots
Luctor et Emergo
pi_197428288
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 14:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
VVD-minister Eric Wiebes vertrekt per direct uit kabinet *O* *O* *O* *O*

VVD-minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) vertrekt per direct uit het kabinet. Hij gaat niet demissionair door, zoals de rest van de ministersploeg. Wiebes was in het vorige kabinet als staatssecretaris van Financiën verantwoordelijk voor de Belastingdienst, die zwaar de fout in ging met de toeslagenaffaire.

Wiebes geeft vanmiddag een toelichting op zijn besluit

https://www.ad.nl/politie(...)t-kabinet~a1c531b88/

Nou rechtstreeks door naar de gevangenis en kaalplukken met die lul :7
En wat gebeurt er met Hoekstra?
  vrijdag 15 januari 2021 @ 17:02:19 #295
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197428613
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:44 schreef Plots het volgende:

[..]

En wat gebeurt er met Hoekstra?
Die is nu demissionair minister
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_197429155
Wat ik niet helemaal duidelijk heb. Hebben die lui nu fraude gepleegd of niet? Of wordt dat onder de mat geschoven?
Als je toch zoveel toeslagen krijgt dat het in je levensonderhoud voorziet en je er failliet aan gaat als je het moet terug geven dan lijkt het wel een inkomen ipv toeslag.
En kinderen nemen als je zelf de roei niet kan ophouden en leven van toeslagen. Hoe fout zijn die lui nu zelf?
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_197429237
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:15 schreef ikweethetookniet het volgende:
Nog zo een joker die zichzelf niet schuldig vindt :r

Wiebes: 'Niet schuldig, wel zwaar medeverantwoordelijk' :')

Eric Wiebes stapt per direct op als minister van Economische Zaken en Klimaat. Het kabinet is afgetreden om de toeslagenaffaire en gaat demissionair door, maar Wiebes legt al zijn taken nu neer.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)medeverantwoordelijk

Wat een klapjosti is dit zeg :(
Ik wilde het net posten. Niet schuldig. Wat een lul is het ook.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 17:46:02 #298
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_197429245
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 17:40 schreef Bloemkool het volgende:
Wat ik niet helemaal duidelijk heb. Hebben die lui nu fraude gepleegd of niet? Of wordt dat onder de mat geschoven?
Als je toch zoveel toeslagen krijgt dat het in je levensonderhoud voorziet en je er failliet aan gaat als je het moet terug geven dan lijkt het wel een inkomen ipv toeslag.
En kinderen nemen als je zelf de roei niet kan ophouden en leven van toeslagen. Hoe fout zijn die lui nu zelf?
Er hebben wat gastouderbureaus fraude gepleegd, maar dat zijn dan ook niet de slachtoffers in deze zaak. De meeste gedupeerde ouders hebben, door uiteenlopende oorzaken, een paarhonderd euro te veel ontvangen waarna ze vele duizenden euro's moesten terugbetalen door een zeer rigide houding van alle betrokken overheidspartijen.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  vrijdag 15 januari 2021 @ 17:48:24 #299
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197429282
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 17:40 schreef Bloemkool het volgende:
Wat ik niet helemaal duidelijk heb. Hebben die lui nu fraude gepleegd of niet? Of wordt dat onder de mat geschoven?
Als je toch zoveel toeslagen krijgt dat het in je levensonderhoud voorziet en je er failliet aan gaat als je het moet terug geven dan lijkt het wel een inkomen ipv toeslag.
En kinderen nemen als je zelf de roei niet kan ophouden en leven van toeslagen. Hoe fout zijn die lui nu zelf?
Ze hebben zich inderdaad niet aan de regels gehouden alleen die waren niet altijd even duidelijk en de consequenties waren buiten alle proporties. Er was bij een groot deel in ieder geval geen opzet om te frauderen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  vrijdag 15 januari 2021 @ 17:48:56 #300
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197429289
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:44 schreef Plots het volgende:
En wat gebeurt er met Hoekstra?
Die is nog aan het nadenken of er toch niet strafbare feiten zijn gepleegd bij de belastingdienst terwijl hij eerder verklaarde dat het beslist niet zo was :')
En daarnaast is hij druk met nog meer geld verkwanselen op een ander dossier :')
NWS / KLM bodemloze put waar Hoekstra geld blijft pompen
Over dat wanbeleid gaat de komende parlementaire enquête :7
Maar nu nog eerst even geld pompen en Jort :') zijn daden op tv laten goedpraten
En even bellen met Ploum de partij voorzitter van het CDA hoe hij nu met een andere truc dus fraude alsnog partijleider kan worden ondanks dat de leden hem niet willen :')
pi_197429320
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 17:40 schreef Bloemkool het volgende:
Wat ik niet helemaal duidelijk heb. Hebben die lui nu fraude gepleegd of niet? Of wordt dat onder de mat geschoven?
Als je toch zoveel toeslagen krijgt dat het in je levensonderhoud voorziet en je er failliet aan gaat als je het moet terug geven dan lijkt het wel een inkomen ipv toeslag.
En kinderen nemen als je zelf de roei niet kan ophouden en leven van toeslagen. Hoe fout zijn die lui nu zelf?
Ze kregen kinderopvangtoeslag waar ze gewoon recht op hadden en die in overeenkomst was met hun inkomen. Door het Bulgarengedoe werd er extra op toeslagen werd gelet door de belastingdienst en ook doordat het toeslagengedoe uit de hand liep door dit ook aan gastouders toe te kennen. Door de toen ingevoerde fraude wet moesten mensen als er ook maar iets niet klopte direct alle verkregen toeslagen terugbetalen met een boete. Er was een regel dat er een eigen bijdrage betaald moest worden om voor toeslagen in aanmerking te komen. Een regel die niemand kent. Veel mensen lieten hun toeslagen regelen door bureau's en dachten dat het daar in goede handen was. Er werd dan bijvoorbeeld niet aan die eigenbijdrage regel voldaan waardoor mensen alles terug moesten betalen. Er is diverse malen vanuit de belastingdienst geopperd om dan alleen de eigen bijdrage terug te laten betalen, maar bij het Ministerie hoorde niemand wat en werd het steeds onder aan de stapel gelegd.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')