FOK!forum / Lifestyle / [Hardlopen] #1234 - Nog 5000 meter te gaan!
Guppywoensdag 17 juni 2020 @ 10:29
Welkom bij Het Hardlooptopic! Dit topic is voor alle hardlopers, van hardlopende beginners tot helden van de RoPaRun. Het maakt niet uit of je nou met Evy loopt, je eigen schema volgt of bij een vereniging loopt: Iedereen is hier welkom! Je kan in dit topic praten over hoe het gaat, welke kleding je wil dragen, hoe zwaar/makkelijk het allemaal gaat. Je kan het zo gek niet verzinnen. Stel ook gerust vragen, we zijn hier om elkaar te helpen!

>> Ben je fervent Strava gebruiker? Join de Fok! Hardlopers club

SPOILER: Wie loopt er waar en wanneer? :)
Wil je toegevoegd worden en staat je evenement er niet bij? Zorg dan dat je alle informatie aanlevert die nodig is om je toe te voegen in het juiste formaat tussen code-tags! Dus: datum, url, naam van het evenement, plaats en natuurlijk welke afstand je gaat lopen.
Staat het evenement er wel bij, maar jij nog niet? Zet dan de gevraagde informatie dik gedrukt in je bericht :) Alvast bedankt!

Dus:
(haal de spatie na "/code" weg)
[ code] Datum - [url=webadres van het evenement]Naam van het evenement (plaats)[/url]• Naam - Afstand[/ code]

AFGELAST 23 mei 2020 - Halve van Hoogvliet (Hoogvliet)
• Runneradd - HM

AFGELAST 30 mei - 1 juni Roparun (Parijs naar Rotterdam)
• wyccie - veel kleine stukjes

AFGELAST 14-06-2020 - Halve marathon van Amersfoort (Amersfoort)
• heywoodu - Halve marathon
• Starflyer - 5KM

19 juli - Donegal Wild Atlantic Marathon (Killybegs)
• wyccie - marathon

AFGELAST 27 september- Berlijn Marathon (Berlijn )
• wyccie - marathon

4 oktober 2020 26-04-2020 - Londen marathon
• wyccie

11 oktober - Chicago Marathon (Chicago)
• wyccie- marathon

SPOILER: Schema's
SPOILER: 2020 Challenge
B-) Challenges 2020:

Omdat mensen zichzelf willen motiveren en om een leuke stok achter de deur te hebben stellen mensen zich een doel, een challenge. Hoeveel km ze willen lopen in een jaar.
Elke week kunnen mensen doorgeven hoeveel ze gelopen hebben, waardoor er weer wat op de teller in de OP bijkomt. Wil je jouw persoonlijke challenge ook in de lijst hebben? Dat kán met dank aan Swetsenegger!

http://www.123swets.com/FOK/schema2020.php?naam=<hier je username>

Je moet eenmalig je challenge invullen en eventueel je TOTALE voortgang tot dan toe (zelfde als voorgaande jaren)
Vanaf dan heb je een ander scherm dan je gewend was. Je ziet wat je tot nu toe gelopen hebt en hebt een vakje om je kilometers van vandaag in te vullen. Het script telt die kilometers automatisch bij je totaal op.
Je hebt een checkbox 'ik wil mijn challenge aanpassen' waarmee iedereen eenmalig zelf zijn challenge kan aanpassen.

schema2020.php

Verlopen challenges
Challenge 2019
Challenge 2018
Challenge 2017
Challenge 2016
Challenge 2015
Challenge 2014
SPOILER: PRs bijhouden
Hier kan je je PR's bijhouden. Je moet inloggen met je gebruikersnaam en een wachtwoord dat je zelf mag verzinnen. Nadat je bent aangemeld/ingelogged kan je je PR's invullen/bijwerken.

[ afbeelding ]
SPOILER: Divers
De Legendarische Loopagenda van Piet van der Nat
-------------
De Oatmeal heeft een leuke comic
-------------
Formule voor het berekenen van je maximale hartslag:
211- ( 0.64 x leeftijd ) ( met een foutmarge van 11 slagen/min)
-------------
Wil je weten welke trainingssnelheden passen bij jouw prestatie:
http://www.mcmillanrunning.com/index.php/calcUsage/calculate
-------------
Wedstrijdtijden voorspellen:
http://www.corniel.nl/runs
-------------
SPOILER: Blogs van enkele vaste posters
Natuurlijk trailen (jero_nimo)
Allergenen en Hardlopen (MaleDuck)
Rennen (mosselmossel)
Mariska loopt harder (SEMTEX)
Nieuw deel, nieuwe kansen!
Shaar12woensdag 17 juni 2020 @ 10:31
Dankjewel Guppy, voor het openen van een nieuw deel.

quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 10:27 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Je bent echt net begonnen?? Lijkt me dat je daarvoor al flink getraind hebt met deze tijden.
Ja, ik trainde eigenlijk alleen in de sportschool en dat was alleen maar krachttraining. Ik fiets wel elke dag 10km heen en 10km terug naar het werk, misschien dat het daar ook mede door komt.
Black-Holewoensdag 17 juni 2020 @ 10:37
Ik vind het ook retesnel hoor voor iemand die net begonnen is en dan al de 10km onder de 50 minuten loopt.

Ben al blij dat ik zelf mijn tempo nu mooi rond de 5 minuten de kilometer heb en me dus ook kan gaan richten op een tijd onder de 50 minuten. Maar ik loop echt al jaren hard, wel zonder echt gericht te trainen. Daar ben ik een paar weken geleden pas mee begonnen.
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 10:45
Bericht aan een zometeen lichtelijk teleurgestelde mij: meer zat er écht niet in en één (kleine!) teleurstelling in vijf totaal verschillende recente afstanden (inclusief de 10km tijdens de ekiden) is een topresultaat.

Oh, en honden :(
Spanky78woensdag 17 juni 2020 @ 10:47
Ok,

De 5k. Ik wist dat het pijn zou gaan doen. En ik had bedacht dat ik hem vrijdag zou gaan lopen. Maar vanochtend veranderde het plan. Het idee was om te gaan lopen en snel weg te gaan en dan te zien of en hoe ik het volhield. Ging het goed, had ik het maar vast gehad. Krijg ik last van mijn knie of hield ik het niet vol, dan vrijdag een herkansing.

Daarnaast wilde ik de route even bekijken, had een ander startpunt bedacht zodat ik precies mooi de 5 kon lopen zonder te veel stoepjes op en af te moeten.

Dus om tien over zeven schoenen aan en een paar honder meter rustig inlopen naar de start. Het idee was om tussen de 4:30 en liever nog, richting de 4:20 per km te lopen. Maar ik voelde wel - het was wat benauwd en best al wat warm. Dat zou niet gaan meevallen.

Ik ga weg met een lekker tempo en zie dat ik 4:18 loop. Maar dat is pas na een paar honderd meter. Voel ook dat dit net te snel is, mijn hartslag loopt te snel op. En de bochtjes voelen niet zo lekker. Ietsje gas terug naar 4:30 en dat dan zo lang mogelijk aanhouden! Pfffff. Pas 2 km. Dit is niet leuk. Ik geef gas na de bochtjes maar voel ook dat dat me niet echt helpt. Keerpunt.

Ik ben halverwege. Het wordt nog spannend om dit nog 2,5km vol te houden. Ik bedenk me dat je op de 5 km veel meer tijd hebt om negatieve gedachten te hebben over je prestatie als je een wedstrijdje zoals dit loopt. Eigenlijk niet mijn ding. Ik besluit voor mezelf te lopen en te proberen mijn pr te verbeteren. Als dat met deze benauwdheid lukt ben ik tevreden.

3,5km en dan komen er weer een paar bochten. Irritant. En zwaar... mijn hartslag zit te hoog, op 170. En ik moet eigenlijk op 160 zitten anders stort ik zo in. Maar de tijd lijkt nog ok.... Ik ga door. En op 4,2 km ga ik net over mijn eigen grens en moet ik een paar passen wandelen om naar lucht te happen. Ik verman mezelf en loop op karakter de laatste kilometer. Die gek genoeg sneller is dan km 4.... Als ik de knop indruk zie ik 22:38 staan. Boven mijn richttijd, ik wilde onder de 22;30 blijven, maar dat was vandaag niet realistisch. Ik wandel een stukje en dan sjok ik nog een paar minuten uit richting huis. Een koude douche en goed ontbijt. Ik zweet nog een goed uur na van de inspanning. Mijn best heb ik gedaan. Nu weer even een tijdje wat rustiger lopen. Pffffffff.

Bewijs:
SPOILER
VkRN5zI.jpg
P.S. Op de een of andere manier wil strava niet het juiste plaatje erbij zetten. De oplettende kijker zal zien dat dit mijn route van 3km is. Ik hoop dat jullie me geloven als ik zeg dat de rest van de data in het plaatje wel correct is.
McTwentewoensdag 17 juni 2020 @ 10:50
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 10:31 schreef Shaar12 het volgende:
Dankjewel Guppy, voor het openen van een nieuw deel.
[..]

Ja, ik trainde eigenlijk alleen in de sportschool en dat was alleen maar krachttraining. Ik fiets wel elke dag 10km heen en 10km terug naar het werk, misschien dat het daar ook mede door komt.
De tijd is inderdaad (voor velen) behoorlijk snel. Maar het zegt niets, zolang je niet weet wat je potentieel kunt lopen. Sommigen komen met alle training nooit onder het uur, anderen lopen "fluitend" onder de 40 minuten.

Wel vraag ik me af hoe verantwoord er is opgebouwd naar de 10 km. Nog maar net lopen en dan zulke afstanden, je kunt je afvragen of dit verstandig is voor botten, pezen en spieren. De belasting tijdens het lopen is namelijk totaal anders dan bij fietsen of in de sportschool.
Shaar12woensdag 17 juni 2020 @ 10:52
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 10:50 schreef McTwente het volgende:

[..]

De tijd is inderdaad (voor velen) behoorlijk snel. Maar het zegt niets, zolang je niet weet wat je potentieel kunt lopen. Sommigen komen met alle training nooit onder het uur, anderen lopen "fluitend" onder de 40 minuten.

Wel vraag ik me af hoe verantwoord er is opgebouwd naar de 10 km. Nog maar net lopen en dan zulke afstanden, je kunt je afvragen of dit verstandig is voor botten, pezen en spieren. De belasting tijdens het lopen is namelijk totaal anders dan bij fietsen of in de sportschool.
Daar zou je wel gelijk in kunnen hebben ja. Iemand een idee hoe je zoiets het beste kunt opbouwen of staat er ergens een schemaatje online?
McTwentewoensdag 17 juni 2020 @ 10:55
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 10:52 schreef Shaar12 het volgende:

[..]

Daar zou je wel gelijk in kunnen hebben ja. Iemand een idee hoe je zoiets het beste kunt opbouwen of staat er ergens een schemaatje online?
Ja hoor, schema's genoeg. Als je googlet op "hardloopschema 10 km" (als dit je doel is) vind je genoeg schema's. Dan is het alleen nog even kijken welke je het meest aanspreekt, maar als je die van Runnersworld of zo pakt is het een verantwoord schema.
Cynicwoensdag 17 juni 2020 @ 10:56
Heb even teruggezocht en mijn eerste 10km was in 2013, die liep ik ook in 47 minuten (zonder horloge, en ik herinner me dat het niet bepaald een vlak tempo was).
Daarvoor had ik eigenlijk ook alleen maar dagelijks gefietst, eerst van en naar school en daarna naar het werk.
Het is niet te vergelijken met lopen, maar ik heb wel het idee dat het toch een redelijke basis is, in ieder geval is het goed voor de conditie. En verder moet je een beetje geluk hebben ook dat je spieren en pezen kennelijk sterk genoeg zijn. Het helpt wel om een beetje een plan te hebben voor het vervolg zodat je niet alsnog geblesseerd raakt. :)
Shaar12woensdag 17 juni 2020 @ 10:57
Bedankt mannen, ik ga eens googlen, zou inderdaad zonde zijn als ik doordat ik te veel hooi op mijn vork neem, geblesseerd zou raken.
Black-Holewoensdag 17 juni 2020 @ 11:03
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 10:52 schreef Shaar12 het volgende:

[..]

Daar zou je wel gelijk in kunnen hebben ja. Iemand een idee hoe je zoiets het beste kunt opbouwen of staat er ergens een schemaatje online?
Qua afstand is de 'regel' volgens mij dat de volgende loop qua lengte niet meer dan 10% langer mag zijn ten opzichte van de vorige als je aan het trainen bent voor een specifieke afstand.

Kleine stapjes dus en niet direct je afstand verdubbelen om blessures te voorkomen.
Cynicwoensdag 17 juni 2020 @ 11:10
Qua blessures is het bij hardlopen sowieso wel lastig, en je moet ook gewoon een beetje geluk hebben.
Er zijn hier mensen die super serieus met lopen bezig zijn en die toch niet kunnen voorkomen dat ze geblesseerd raken. En er zijn ook mensen die maar wat lijken te doen en eigenlijk nooit ergens last van hebben. :)
Bomenverzamelingwoensdag 17 juni 2020 @ 11:19
Zo de 5K zit er op. Niet ontevreden met mijn eindtijd. Veel meer zat er gewoon niet in.

Omdat ik geen zin had om repeterende rondjes te lopen wilde ik een keer ergens anders lopen. Aantal jaar geleden dat ik daar gelopen had, dus ik wist wel hoe de route er uit zag. Ook nog een deel van het parcours van de Eindhoven Marathon (waar ik de HM en 10k heb gelopen), dus wel vertrouwd.

Dus ik zette mijn fiets vlak bij het eindpunt en ging warmlopen richting mijn startpunt, nog even de spiertjes wat losgooien en gaan met die banaan.

De eerste km ging verrassend lekker en veel sneller dan de 6 minuten die ik voor ogen had, Ondanks ik mijn veter even moest strikken :@ :') de tweede km ging ook prima nog steeds ruim sneller dan 6 minuten, toch had ik zoiets van ben ik niet te snel gegaan?,hou ik dit nog 3km vol? dus toch wat gas teruggenomen en dat bleek geen verkeerde beslissing want ik merkte wel dat ik al vermoeid begon te raken, dus maar op karakter verder gelopen.

OCoh16K.jpg

8Vv00NR.jpg

Eindtijd 30:28

Succes voor degene die nog gaan. Ik vond deze 4-kamp erg leuk om te doen ^O^ ^O^ ^O^
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 11:23
Om het misschien wat makkelijker te maken de stand terug te zoeken, hier nog even de stand na drie volledige afstanden:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Fok! 4us-Kamp       | punten |   diff.  |    500 m   |     3000 m  |    1500 m  | 5000
====================o========o==========o============o=============o============o=====
01. Jero_nimo       | 270,83 |          | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 |    
14. Cynic           | 295,00 | +04:01,7 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 |    
15. Corniel         | 306,47 | +05:56,3 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 |    
16. Voccar          | 323,68 | +08:48,5 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 |    
02. RunnerAdd       | 331,33 | +10:05,0 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 |    
03. Sdivad          | 332,33 | +10:15,0 | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 |
04. heywoodu        | 338,08 | +11:12,5 | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 |    
05. Spanky78        | 346,33 | +12:35,0 | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 |    
06. Frozen-Assassin | 352,33 | +13:35,0 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 |    
07. Daywalk3r       | 356,27 | +14:14,3 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 |    
08. ser             | 365,30 | +15:44,7 | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 |    
09. ijs_beer        | 366,00 | +15:51,7 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 |    
10. wyccie          | 378,50 | +17:56,7 | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 |    
11. DeLuna          | 403,18 | +22:03,5 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 |    
12. Bos81           | 478,17 | +34:33,3 | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 |    
13. Starflyer       | 483,83 | +35:30,0 | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 |    
--------------------+--------+----------+------------+-------------+------------+----
17. Zwabberhark     | 241,97 |       NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF | DNS
18. Vork            | 100,40 |       NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS | DNS 
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 11:23
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:19 schreef Bos81 het volgende:
Zo de 5K zit er op. Niet ontevreden met mijn eindtijd. Veel meer zat er gewoon niet in.

Omdat ik geen zin had om repeterende rondjes te lopen wilde ik een keer ergens anders lopen. Aantal jaar geleden dat ik daar gelopen had, dus ik wist wel hoe de route er uit zag. Ook nog een deel van het parcours van de Eindhoven Marathon (waar ik de HM en 10k heb gelopen), dus wel vertrouwd.

Dus ik zette mijn fiets vlak bij het eindpunt en ging warmlopen richting mijn startpunt, nog even de spiertjes wat losgooien en gaan met die banaan.

De eerste km ging verrassend lekker en veel sneller dan de 6 minuten die ik voor ogen had, Ondanks ik mijn veter even moest strikken :@ :') de tweede km ging ook prima nog steeds ruim sneller dan 6 minuten, toch had ik zoiets van ben ik niet te snel gegaan?,hou ik dit nog 3km vol? dus toch wat gas teruggenomen en dat bleek geen verkeerde beslissing want ik merkte wel dat ik al vermoeid begon te raken, dus maar op karakter verder gelopen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Eindtijd 30:28

Succes voor degene die nog gaan. Ik vond deze 4-kamp erg leuk om te doen ^O^ ^O^ ^O^
Nauwelijks langzamer qua tempo dan je 3km, dat is echt heel netjes! _O_
Starflyerwoensdag 17 juni 2020 @ 11:25
@Bos81 ^O^

Sneller dan mijn PR!

Dus nu heb ik een richttijd om op weg te gaan morgen, wil ik je voorbij in het klassement. Laag in de 29 minuten -O-

Ik ga wel weg op 30 minuten en hoop dat ik nog wat over heb op het eind.
Bomenverzamelingwoensdag 17 juni 2020 @ 11:28
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:25 schreef Starflyer het volgende:
@:Bos81 ^O^

Sneller dan mijn PR!

Dus nu heb ik een richttijd om op weg te gaan morgen, wil ik je voorbij in het klassement. Laag in de 29 minuten -O-

Ik ga wel weg op 30 minuten en hoop dat ik nog wat over heb op het eind.
Succes alvast. Mijn PR zit volgens mij ergens rond de 28 minuten. Maar dat is al van langer (+/- 5 jaar) geleden, daar kan ik nu alleen van dromen


EDIT PR is 27:07 (van April 2015)
McTwentewoensdag 17 juni 2020 @ 11:30
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:10 schreef Cynic het volgende:
Qua blessures is het bij hardlopen sowieso wel lastig, en je moet ook gewoon een beetje geluk hebben.
Er zijn hier mensen die super serieus met lopen bezig zijn en die toch niet kunnen voorkomen dat ze geblesseerd raken. En er zijn ook mensen die maar wat lijken te doen en eigenlijk nooit ergens last van hebben. :)
Tja, er is natuurlijk geen enkele garantie dat je nooit geblesseerd raakt als je toch verstandig opbouwt. En inderdaad, iemand als LT die zeer serieus met het lopen bezig is heeft ook wel eens een blessure.
Maar ik denk dat de kans dat je een blessure oploopt wel veel kleiner wordt als je een beetje de algemeen geaccepteerde opbouw volgt.

Ik maak maar even de vergelijking met roken: er zijn gerust mensen die veel roken en toch 100 jaar worden, de kans op aandoeningen door het roken is echter wel aanwezig. Dus waarom onnodige risico's nemen?
Cynicwoensdag 17 juni 2020 @ 11:36
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:30 schreef McTwente het volgende:

[..]

Tja, er is natuurlijk geen enkele garantie dat je nooit geblesseerd raakt als je toch verstandig opbouwt. En inderdaad, iemand als LT die zeer serieus met het lopen bezig is heeft ook wel eens een blessure.
Maar ik denk dat de kans dat je een blessure oploopt wel veel kleiner wordt als je een beetje de algemeen geaccepteerde opbouw volgt.

Ik maak maar even de vergelijking met roken: er zijn gerust mensen die veel roken en toch 100 jaar worden, de kans op aandoeningen door het roken is echter wel aanwezig. Dus waarom onnodige risico's nemen?
Klopt, ik denk dat hardlopen best een blessuregevoelige sport is. Moet je eigenlijk sowieso niet aan beginnen! :D
TheWhiteCowboywoensdag 17 juni 2020 @ 11:36
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:30 schreef McTwente het volgende:

[..]

Tja, er is natuurlijk geen enkele garantie dat je nooit geblesseerd raakt als je toch verstandig opbouwt. En inderdaad, iemand als LT die zeer serieus met het lopen bezig is heeft ook wel eens een blessure.
Maar ik denk dat de kans dat je een blessure oploopt wel veel kleiner wordt als je een beetje de algemeen geaccepteerde opbouw volgt.

Ik maak maar even de vergelijking met roken: er zijn gerust mensen die veel roken en toch 100 jaar worden, de kans op aandoeningen door het roken is echter wel aanwezig. Dus waarom onnodige risico's nemen?
Omdat het lekker is?
La_Tramposawoensdag 17 juni 2020 @ 11:42
Knappe tijden weer gelopen! Was inderdaad zeer benauwd gisteren, merkte ik ook bij mijn baantraining!
Cynicwoensdag 17 juni 2020 @ 11:42
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:36 schreef TheWhiteCowboy het volgende:

[..]

Omdat het lekker is?
Roken of hardlopen?
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 11:45
Nou, hier zit deze ellende er dus ook op. De komende tijd weer lekker ontspannen lopen, misschien wat intervaldingen tussendoor, maar wat betreft tot het gaatje gaan is het voorlopig wel even klaar - dat mag ook, dat moet je natuurlijk niet overdreven vaak doen, het moet wel leuk blijven.

Eerst nog 5km lopen vandaag, daar zag ik wel gigantisch tegenop en ik zat al sinds zondag de uren naar het middaguur vandaag af te tellen, dan zou ik wel klaar zijn. Ik wist hoe enorm pijnlijk de andere afstanden waren, en hoewel het tempo hier iets lager zou liggen ging ik mijzelf niet voor de gek houden door te zeggen dat het wel mee zou vallen. Mijn PR stond op 24:17 van een ruim jaar geleden, hoewel ik daarna ook niet vaak een 5km echt puur op tijd gelopen heb - misschien zelfs helemaal niet. Dat moest er wel aan, ik wilde hoe dan ook onder de 24 minuten lopen, wat ik als zeer realistisch zag, en misschien kijken of onder de 23 mogelijk was. Een kleine tien minuten op de hometrainer als warmup, daarna naar het begin van de straat joggen, beetje wachten, etc. Gaan met die hap.

Zoals aangekondigd vertrok ik op een tempo in de bovenste helft van de 22 minuten, hoewel dat na een paar honderd meter nog onder de 22 minuten lag, dat was iets te gortig. Voor mijn gevoel kwam ik er wel redelijk lekker in toen het tempo iets onder de 23 minuten lag, niet veel later schoot het naar boven de 26 minuten, maar dat komt door de voor GPS-problemen zorgende bomen op een bepaald stuk, volgens mij corrigeert Polar dat daarna wel weer door het tempo iets omhoog te gooien.

Enfin, zo ging het door, de halve kilometers tikten weg rond de 2:20, plus/minus een paar seconden. Halverwege lag ik nog altijd op koers voor een tijd onder de 23, maar het begon wel érg zwaar te worden. Niet ver voor mij liep iemand met een grote Duitse herder, die liep los. Nou weet ik dat ik overkom als een klein kind, ik kan er niks aan doen, maar ik ben net zover dat ik er nét langs durf als zo'n beest aan de lijn loopt, maar los? Dat ging me wat te ver, ik voelde mijn hartslag tien slagen omhoog gaan. In plaats van mijn route af blijven lopen heb ik daar een 180-graden draai gemaakt, dat kostte natuurlijk wat snelheid, hoewel die twee tellen mijn benen wel weer even de kracht leken te geven om daarna wat aan te zetten.

Meer gedoe met de bomen en dus GPS, waardoor het allemaal wat heen en weer schommelde. Ik besloot dat ik het tempo voor onder de 23 minuten simpelweg niet vast kon houden, dus begon iets in te houden en had als volgende doel om minstens een minuut van mijn PR af te halen. Geschatte eindtijd steeg naar iets boven 23:30, dus toch weer een beetje aan moeten zetten. Met minder dan een kilometer te gaan stak ik ergens over, geen idee eigenlijk waarom, en daar moest ik héél even inhouden voor een auto - ik denk dat ik van 13 km/h naar 10.5 km/h ging, een paar meter. Jammer, maar ook hier gold dat mijn benen er dankbaar voor waren en ik daarna voor mijn gevoel toch weer even extra aan kon zetten.

Ik betrad de parkeerplaatst voor het lokale bejaardentehuis met ruim 300 meter te gaan, de weg zag er wat druk uit met fietsers en wandelaars, dus liep ik nog maar een rondje over de parkeerplaats. Geschatte eindtijd: 23:1x. Nog ruim 100m te gaan, ineens schoot "pain is temporary, pride/glory/whatever is forever" in mijn hoofd ( :') ), waardoor ik álles er nog eens uit perste voor een sprint. De 1 in de geschatte eindtijd veranderde in een 0, maar het dook niet onder de 23 minuten. Ik denk dat ik wel drie keer gesprint heb in die laatste 100 meter, eerder de sprint aan gaan had geen verschil gemaakt, want ik kón gewoon echt niet meer.

Laatste biepje, iets boven de 23 minuten. Meer dan een minuut van mijn PR, dus daar moet ik gewoon heel tevreden mee zijn en dat ben ik ook, ondanks het net niet halen van de 23-minutengrens. Screenshot geeft 23:03 aan, geen idee waarom, uit het CSV-bestand haal ik dat ik toen nog vijf meter moest. Met een beetje rekenwerk - op 23:04 zat ik op 4999.7 meter, ik liep ruim vier meter per seconde - kom ik tot een iets andere eindtijd.

Ik noteer een 23:04.3 minuten en sluit mijn vierkamp daarmee af met een totaaltijd die ruim vijf minuten sneller is dan ik voor dit alles begon had ingeschat.

Mijn geschatte totaaltijd: 48:40 minuten.
Mijn daadwerkelijke totaaltijd: 43:28.8 minuten.

Grote dank aan @Zwabberhark voor dit ellendige, doch toffe idee, en aan een ieder hier voor de motivatie (ook door het gewoon meeposten). Achteraf kijken naar de tijden die ik gelopen heb is de pijn waard geweest, ik had echt niet gedacht dat ik dit kon.

SPOILER
cWYFKK4.png
Spanky78woensdag 17 juni 2020 @ 11:51
Goed werk, 3 km in het rood lopen.... flinke prestatie. En volgens mij heb je op alle afstanden beter gelopen dan gedacht, knap!
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 11:55
Het verbaast me vooral enorm hoe vlak de kilometertijden schijnbaar zijn: 4.37, .37, .39, .39, .32, terwijl ik het gevoel had - met name in de tweede helft - dat ik echt enorm op en neer ging :o
McTwentewoensdag 17 juni 2020 @ 11:56
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:36 schreef Cynic het volgende:

[..]

Klopt, ik denk dat hardlopen best een blessuregevoelige sport is. Moet je eigenlijk sowieso niet aan beginnen! :D
Groot gelijk! En dan heb je ook nog van die mafkezen die onderweg over allerlei hindernissen klimmen. :P
Bomenverzamelingwoensdag 17 juni 2020 @ 11:57
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:23 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nauwelijks langzamer qua tempo dan je 3km, dat is echt heel netjes! _O_
Dank u en ik heb niet het gevoel dat ik het op die afstanden heb laten afweten. de 500m had denk ik wel sneller gekund, maar soit, ik ben gewoon tevreden met de 4 tijden..

quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:45 schreef heywoodu het volgende:
Nou, hier zit deze ellende er dus ook op. De komende tijd weer lekker ontspannen lopen, misschien wat intervaldingen tussendoor, maar wat betreft tot het gaatje gaan is het voorlopig wel even klaar - dat mag ook, dat moet je natuurlijk niet overdreven vaak doen, het moet wel leuk blijven.

Eerst nog 5km lopen vandaag, daar zag ik wel gigantisch tegenop en ik zat al sinds zondag de uren naar het middaguur vandaag af te tellen, dan zou ik wel klaar zijn. Ik wist hoe enorm pijnlijk de andere afstanden waren, en hoewel het tempo hier iets lager zou liggen ging ik mijzelf niet voor de gek houden door te zeggen dat het wel mee zou vallen. Mijn PR stond op 24:17 van een ruim jaar geleden, hoewel ik daarna ook niet vaak een 5km echt puur op tijd gelopen heb - misschien zelfs helemaal niet. Dat moest er wel aan, ik wilde hoe dan ook onder de 24 minuten lopen, wat ik als zeer realistisch zag, en misschien kijken of onder de 23 mogelijk was. Een kleine tien minuten op de hometrainer als warmup, daarna naar het begin van de straat joggen, beetje wachten, etc. Gaan met die hap.

Zoals aangekondigd vertrok ik op een tempo in de bovenste helft van de 22 minuten, hoewel dat na een paar honderd meter nog onder de 22 minuten lag, dat was iets te gortig. Voor mijn gevoel kwam ik er wel redelijk lekker in toen het tempo iets onder de 23 minuten lag, niet veel later schoot het naar boven de 26 minuten, maar dat komt door de voor GPS-problemen zorgende bomen op een bepaald stuk, volgens mij corrigeert Polar dat daarna wel weer door het tempo iets omhoog te gooien.

Enfin, zo ging het door, de halve kilometers tikten weg rond de 2:20, plus/minus een paar seconden. Halverwege lag ik nog altijd op koers voor een tijd onder de 23, maar het begon wel érg zwaar te worden. Niet ver voor mij liep iemand met een grote Duitse herder, die liep los. Nou weet ik dat ik overkom als een klein kind, ik kan er niks aan doen, maar ik ben net zover dat ik er nét langs durf als zo'n beest aan de lijn loopt, maar los? Dat ging me wat te ver, ik voelde mijn hartslag tien slagen omhoog gaan. In plaats van mijn route af blijven lopen heb ik daar een 180-graden draai gemaakt, dat kostte natuurlijk wat snelheid, hoewel die twee tellen mijn benen wel weer even de kracht leken te geven om daarna wat aan te zetten.

Meer gedoe met de bomen en dus GPS, waardoor het allemaal wat heen en weer schommelde. Ik besloot dat ik het tempo voor onder de 23 minuten simpelweg niet vast kon houden, dus begon iets in te houden en had als volgende doel om minstens een minuut van mijn PR af te halen. Geschatte eindtijd steeg naar iets boven 23:30, dus toch weer een beetje aan moeten zetten. Met minder dan een kilometer te gaan stak ik ergens over, geen idee eigenlijk waarom, en daar moest ik héél even inhouden voor een auto - ik denk dat ik van 13 km/h naar 10.5 km/h ging, een paar meter. Jammer, maar ook hier gold dat mijn benen er dankbaar voor waren en ik daarna voor mijn gevoel toch weer even extra aan kon zetten.

Ik betrad de parkeerplaatst voor het lokale bejaardentehuis met ruim 300 meter te gaan, de weg zag er wat druk uit met fietsers en wandelaars, dus liep ik nog maar een rondje over de parkeerplaats. Geschatte eindtijd: 23:1x. Nog ruim 100m te gaan, ineens schoot "pain is temporary, pride/glory/whatever is forever" in mijn hoofd ( :') ), waardoor ik álles er nog eens uit perste voor een sprint. De 1 in de geschatte eindtijd veranderde in een 0, maar het dook niet onder de 23 minuten. Ik denk dat ik wel drie keer gesprint heb in die laatste 100 meter, eerder de sprint aan gaan had geen verschil gemaakt, want ik kón gewoon echt niet meer.

Laatste biepje, iets boven de 23 minuten. Meer dan een minuut van mijn PR, dus daar moet ik gewoon heel tevreden mee zijn en dat ben ik ook, ondanks het net niet halen van de 23-minutengrens. Screenshot geeft 23:03 aan, geen idee waarom, uit het CSV-bestand haal ik dat ik toen nog vijf meter moest. Met een beetje rekenwerk - op 23:04 zat ik op 4999.7 meter, ik liep ruim vier meter per seconde - kom ik tot een iets andere eindtijd.

Ik noteer een 23:04.3 minuten en sluit mijn vierkamp daarmee af met een totaaltijd die ruim vijf minuten sneller is dan ik voor dit alles begon had ingeschat.

Mijn geschatte totaaltijd: 48:40 minuten.
Mijn daadwerkelijke totaaltijd: 43:28.8 minuten.

Grote dank aan @:Zwabberhark voor dit ellendige, doch toffe idee, en aan een ieder hier voor de motivatie (ook door het gewoon meeposten). Achteraf kijken naar de tijden die ik gelopen heb is de pijn waard geweest, ik had echt niet gedacht dat ik dit kon.

SPOILER
Netjes hoor ^O^
Cynicwoensdag 17 juni 2020 @ 11:58
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:56 schreef McTwente het volgende:

[..]

Groot gelijk! En dan heb je ook nog van die mafkezen die onderweg over allerlei hindernissen klimmen. :P
Ja, bij ons gaat het inderdaad wel een beetje dubbelop qua blessures. Heb je geen last van het loopapparaat, dan wel van de schouders (komt veel voor)
Frozen-assassinwoensdag 17 juni 2020 @ 12:00
Lekker heywoowelt! Honden zijn best kut ja als ze los lopen. Ik merk dat ik soms dan ook inhou omdat ik niet goed kan inschatten wat dat beest gaat doen.
Cynicwoensdag 17 juni 2020 @ 12:03
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:55 schreef heywoodu het volgende:
Het verbaast me vooral enorm hoe vlak de kilometertijden schijnbaar zijn: 4.37, .37, .39, .39, .32, terwijl ik het gevoel had - met name in de tweede helft - dat ik echt enorm op en neer ging :o
Lekker vlak inderdaad!
Lijkt me vooral een fijn idee dat het eerst weer afgelopen is met die flauwekul. :D
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 12:04
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 12:00 schreef Frozen-assassin het volgende:
Lekker heywoowelt! Honden zijn best kut ja als ze los lopen. Ik merk dat ik soms dan ook inhou omdat ik niet goed kan inschatten wat dat beest gaat doen.
Precies. Er is er tegenwoordig één die ik regelmatig tegenkom waar ik zonder problemen langs loop: een wat oudere man die dan lekker rustig aan het joggen is met een volgens mij vrij oude Duitse herder die er 100m achteraan hobbelt met de tong uit de bek, die kijkt niet op of om, dus dat durf ik nu wel :D
Starflyerwoensdag 17 juni 2020 @ 12:19
Strak gelopen @heywoodu ^O^
Geerdwoensdag 17 juni 2020 @ 12:36
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 10:57 schreef Shaar12 het volgende:
Bedankt mannen, ik ga eens googlen, zou inderdaad zonde zijn als ik doordat ik te veel hooi op mijn vork neem, geblesseerd zou raken.
Uhmzz ik ben gewoon begonnen met 5km, ik vond dat wel een afstand die elk gezond mens wel kan lopen ff 30min joggen kan iedereen wel toch...

Daarna elke keer met 500 meter opgebouwd ..zat ik met 10 loopjes op de 10km...misschien wel te snel...maar geen blessures gehad
pijllwoensdag 17 juni 2020 @ 12:45
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 12:36 schreef Geerd het volgende:

[..]

Uhmzz ik ben gewoon begonnen met 5km, ik vond dat wel een afstand die elk gezond mens wel kan lopen ff 30min joggen kan iedereen wel toch...
Nee. Ik denk dat minder dan de helft van de gezonde mensen zomaar 30 minuten zou kunnen lopen. Maar ik heb daar geen bewijs voor.

Maar ik weet zeker dat jouw uitspraak dat ieder gezond mens dat kan, niet waar is; ik kon het bijvoorbeeld niet.

quote:
Daarna elke keer met 500 meter opgebouwd ..zat ik met 10 loopjes op de 10km...misschien wel te snel...maar geen blessures gehad
Dan heb je geluk gehad. Niemand zegt dat je van snel opbouwen gegarandeerd blessures krijgt, maar de kans wordt wel flink groter.
Geerdwoensdag 17 juni 2020 @ 12:47
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 12:45 schreef pijll het volgende:

[..]

Nee. Ik denk dat minder dan de helft van de gezonde mensen zomaar 30 minuten zou kunnen lopen. Maar ik heb daar geen bewijs voor.

Maar ik weet zeker dat jouw uitspraak dat ieder gezond mens dat kan, niet waar is; ik kon het bijvoorbeeld niet.
[..]

Dan heb je geluk gehad. Niemand zegt dat je van snel opbouwen gegarandeerd blessures krijgt, maar de kans wordt wel flink groter.
Uiteraard heb ik daar geen bewijs van ..maar dat zag ik zo...mooie afstand voor de basis..
Starflyerwoensdag 17 juni 2020 @ 12:51
Ik ben voor de zoveelste keer begonnen met start2run. De eerste keer alweer 10 jaar geleden of zo. Maar steeds verslofte het in de winter, want ik ben een mooi weer loper.

Vier jaar geleden bij een atletiekvereniging gegaan om het serieus op te pakken en een paar 5km wedstrijden gelopen.
Echter bij een (deels onverharde) trainingsloop iets te fanatiek geweest waardoor ik geblesseerd raakte (shin splints) en twee jaar niet gelopen heb. Vorig jaar weer opgepakt (wederom met start2run) en weer een 5km (Run4Kika) gelopen, waarna ik het weer liet versloffen, doordat ik merkte dat ik nog steeds last kreeg van mijn schenen als ik te lang doorliep.

Nu in de Coronatijd opnieuw opgepakt en ben bijna aan het eind van de 0-5 km. Ik merk, dat als ik niet te snel loop, ik niet zoveel last meer heb van mijn schenen. Als ik deze start2run afgerond heb wil ik me weer aansluiten bij mijn loopgroep en proberen het nu vol te houden (en iets minder fanatiek te zijn :))
Vorkwoensdag 17 juni 2020 @ 12:51
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 10:57 schreef Shaar12 het volgende:
...te veel hooi op mijn vork neem...
Niet aan beginnen :Y)
Zwabberharkwoensdag 17 juni 2020 @ 12:52
Iedereen die gisteren of vandaag de 5 gelopen heeft: ^O^ en gefeliciteerd met het voltooien van de 4uskamp! Vandaag liggen de dauwpunten rond 15°C, dus extra respect is wel op z'n plaats. Sommigen vinden dat lekker, maar ik hoor tot het andere team.

Alhoewel ik zelf helaas moest afhaken vond ik het wel echt leuk om wat kortere afstanden te lopen voor "het eggie".
Spanky78woensdag 17 juni 2020 @ 13:12
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 12:52 schreef Zwabberhark het volgende:
Iedereen die gisteren of vandaag de 5 gelopen heeft: ^O^ en gefeliciteerd met het voltooien van de 4uskamp! Vandaag liggen de dauwpunten rond 15°C, dus extra respect is wel op z'n plaats. Sommigen vinden dat lekker, maar ik hoor tot het andere team.

Alhoewel ik zelf helaas moest afhaken vond ik het wel echt leuk om wat kortere afstanden te lopen voor "het eggie".
Ik vond het enorm zwaar en tegenvallen als ik eerlijk ben. Vorige keer was het veel droger en koeler. Dat ging echt een heel stuk makkelijker (ok, ik ben nu wel ietsje sneller)
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 13:12
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 12:52 schreef Zwabberhark het volgende:
Iedereen die gisteren of vandaag de 5 gelopen heeft: ^O^ en gefeliciteerd met het voltooien van de 4uskamp! Vandaag liggen de dauwpunten rond 15°C, dus extra respect is wel op z'n plaats. Sommigen vinden dat lekker, maar ik hoor tot het andere team.

Alhoewel ik zelf helaas moest afhaken vond ik het wel echt leuk om wat kortere afstanden te lopen voor "het eggie".
Ik snap het hele dauwpuntgebeuren nooit zo goed, maar het voelde in elk geval niet echt lekker aan buiten :D
hatsaflatswoensdag 17 juni 2020 @ 13:20
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 12:47 schreef Geerd het volgende:

[..]

Uiteraard heb ik daar geen bewijs van ..maar dat zag ik zo...mooie afstand voor de basis..
Ik had de eerste keer dat ik ging hardlopen echt de allergrootste moeite met 3 minuten aan 1 stuk lopen. 5km liep ik pas na een week of 8.
IJsdraakjewoensdag 17 juni 2020 @ 13:21
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 12:52 schreef Zwabberhark het volgende:
Iedereen die gisteren of vandaag de 5 gelopen heeft: ^O^ en gefeliciteerd met het voltooien van de 4uskamp! Vandaag liggen de dauwpunten rond 15°C, dus extra respect is wel op z'n plaats. Sommigen vinden dat lekker, maar ik hoor tot het andere team.

Alhoewel ik zelf helaas moest afhaken vond ik het wel echt leuk om wat kortere afstanden te lopen voor "het eggie".
Ah, dat verklaart het een en ander wel. :')

quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 13:12 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik snap het hele dauwpuntgebeuren nooit zo goed, maar het voelde in elk geval niet echt lekker aan buiten :D
Heel kort door de bocht: hoe dichter het dauwpunt bij de omgevingstemperatuur ligt, hoe meer vocht in de lucht. En dan koel je dus niet meer af en wordt ademen zwaarder.
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 13:24
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 13:21 schreef IJsdraakje het volgende:

[..]

Ah, dat verklaart het een en ander wel. :')
[..]

Heel kort door de bocht: hoe dichter het dauwpunt bij de omgevingstemperatuur ligt, hoe meer vocht in de lucht. En dan koel je dus niet meer af en wordt ademen zwaarder.
Dus als het 20 graden is, is een dauwpunt van 15 graden niet lekker, maar als het 30 graden is maakte dat niet zoveel uit? En als het 5 graden is, is een dauwpunt van 2 graden al niet lekker? :P
IJsdraakjewoensdag 17 juni 2020 @ 13:30
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 13:24 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dus als het 20 graden is, is een dauwpunt van 15 graden niet lekker, maar als het 30 graden is maakte dat niet zoveel uit? En als het 5 graden is, is een dauwpunt van 2 graden al niet lekker? :P
Ik gebruik ze zelf in een iets andere toepassing dan het weer, dus gevoelsmatig weet ik niet uit m'n hoofd hoe het voelt, maar volgens mij is de kans op mist wel aanwezig in je laatste voorbeeld. :D Dauwpunt van 15 bij omgeving van 30 graden is volgens mij best lekker. :P
Cornielwoensdag 17 juni 2020 @ 13:35
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 10:15 schreef Shaar12 het volgende:
https://imgur.com/a/8n07wCl

Gisteren ook maar eens mijn tijd opgenomen om te kijken hoe lang ik nou over zo'n 10km doe. Ik loop nu sinds een week of vier / vijf hard, dus ben er eigenlijk wel erg trots op.
Anderen hebben er ook al flink wat wijze dingen overvgezegd, maar ik wil je graag iets meegeven vanuit mijn eigen ervaring. Ik ben (nu 8 jaar geleden) begonnen met hardlopen. Ik was op dat moment een redelijk actief wielrenner/tijdrijder. Ik kon vrij snel zonder problemen 5 a 6 km achter elkaar lopen. Aangemoedigd door @Zwabberhark heb ik vrij snel mijn eerste 5km wedstrijdjes gelopen, en die gingen best aardig.

Bij het uitbouwen naar langere afstanden (op dat moment tot ca 12 km) merkte ik toch nog heel lang dat ik pijntjes kreeg, als het te lang duurde. Die negeerde ik een beetje en toen ik na een halfjaar (van mei naar oud-en-nieuw) meedeed aan een 10km wedstrijd ging het echt mis. Ik wilde een mooi debuut maken op die afstand in wedstrijd-verband, en ging weg op een ambitieuze (maar niet onrealistische) tijd. Na ca. 6 km begon het pijn te doen. Bij een training was ik vast langzamer aan gaan doen, wellicht gaan wandelen en had ik geprobeerd de route in te korten. Maar het was een wedstrijd, en het ging al minder hard dan ik wilde.

Ik had een teleurstellende tijd, en pijnlijke knie die mijn 5 maanden lang min of meer aan de kant hield. Moraal van het verhaal: ook als het snel goed gaat, en je een mooi tempo kan lopen, is het risico op vervelende en hardnekkige blessures groot. En mijn verhaal is in zichzelf wellicht slechts anekdotisch bewijs, maar velen zijn met mij in de zelfde val getrapt.

Tip, ook als je het denkt aan te kunnen, bouw langzaam uit, en waag je voorlopig niet aan iets wat richting 'wedstrijd' riekt, dat meer dan 5 km is.
Geerdwoensdag 17 juni 2020 @ 13:42
https://imgur.com/a/8n07wCl

Gisteren ook maar eens mijn tijd opgenomen om te kijken hoe lang ik nou over zo'n 10km doe. Ik loop nu sinds een week of vier / vijf hard, dus ben er eigenlijk wel erg trots op.

Pooh dat is wel snel gek
Cornielwoensdag 17 juni 2020 @ 13:52
Vier mensen zijn gefinisht. Voor hen heb ik in de diff. kolom nu de (gewogen) gemiddelde km-tijd gezet. Zijn toch lekker rappe waarden tot zover. :)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Fok! 4us-Kamp       | punten |  diff.  |     500 m  |     3000 m  |    1500 m  | 5000 m
====================o========o=========o============o=============o============o========
01. heywoodu        | 476,51 | 3:58/km | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 | 23:04,3
02. Spanky78        | 482,13 | 4:01/km | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 | 22:38,0
03. wyccie          | 522,30 | 4:21/km | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 | 23:58,0
04. Bos81           | 660,97 | 5:30/km | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 | 30:28,0
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
05. Jero_nimo       | 270,83 | 41:54,7 | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 |    
06. Cynic           | 295,00 | 37:53,0 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 |    
07. Corniel         | 306,47 | 35:58,3 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 |    
08. Voccar          | 323,68 | 33:06,2 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 |    
09. RunnerAdd       | 331,33 | 31:49,7 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 |    
10. Sdivad          | 332,33 | 31:39,7 | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 |
11. Frozen-Assassin | 352,33 | 28:19,7 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 |    
12. Daywalk3r       | 356,27 | 27:40,3 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 |    
13. ser             | 365,30 | 26:10,0 | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 |    
14. ijs_beer        | 366,00 | 26:03,0 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 |    
15. DeLuna          | 403,18 | 19:51,2 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 |    
16. Starflyer       | 483,83 | 06:24,7 | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 |    
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
17. Zwabberhark     | 241,97 |      NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF |     DNS
18. Vork            | 100,40 |      NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS |     DNS 
Sdivadwoensdag 17 juni 2020 @ 14:52
Morgenvroeg ga ik voor mijn 5 km... nog aan het dubben over de tactiek om de kans op 10 seconden goedmaken op @RunnerAdd zo groot mogelijk te maken. Als hij nou even vertelt wat voor tijd 'ie gaat lopen... :D

PR is 22:51, maar die liep ik als tweede helft van mijn PR op de 10 km. En gezien mijn tijden tot nu toe hier moet het ook wel wat sneller kunnen. Vertrekken op 4:15 per kilometer vind ik een optie, maar dat zit ook wel heel dicht op m'n gemiddelde van de 3000... lastig hoor, deze challenge.
Frozen-assassinwoensdag 17 juni 2020 @ 14:57
Waar staat de tijd in diff voor? 28 minuten moet ik lopen om?
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 14:59
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 14:57 schreef Frozen-assassin het volgende:
Waar staat de tijd in diff voor? 28 minuten moet ik lopen om?
Dat zat ik me precies nu af te vragen. Niet de tijd om de leiding te pakken, want jij moet juist ruim twee minuten sneller dan mij lopen om nu naar plek één te gaan, niet vijf minuten langzamer :P
hatsaflatswoensdag 17 juni 2020 @ 15:05
Volgens mij de tijd die ze over de 5km moeten doen om 1e te worden.
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 15:07
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 15:05 schreef hatsaflats het volgende:
Volgens mij de tijd die ze over de 5km moeten doen om 1e te worden.
Maar dat klopt dan toch niet? Ik sta nu 1e, dus iedereen die na drie afstanden achter mij stond moet sowieso harder dan 23:04 om die plek over te nemen, toch staat er bij de meesten een langzamere tijd dan dat.
Spanky78woensdag 17 juni 2020 @ 15:38
Een 8e plek zal het voor mij worden. Jammer, ik had @heywoodu wel willen inhalen... niet gelukt omdat hij de 5k te hard heeft gelopen ;) . Ik had ook niet veel beter gekund, dus een terechte 7e plek voor hem.

Achteraf gezien was de 500m de enige waar ik echt nog wel ruimte zie om sneller te lopen, had dat nog nooit gedaan en geen idee hoe je dat aan moet pakken. De 3km ging erg goed. De 1500 viel me tegen, maar harder kon ik echt niet. De 5km vandaag was ook echt maximaal.

Leuk om gedaan te hebben en goed om te zien waar je na 10 weken trainen kunt uitkomen. Ben er best tevreden mee. Nu ga ik me richten op mijn volgende doel - 15 km in een net tempo rennen naar het strand. De afstand haal ik wel denk ik. Maar het idee is om dat dan ook straks met een tempo van 5:30 te kunnen doen.

Eerst maar eens een weekje herstellen, wat rustiger aan wat meer afstand maken. En wat meer fietsen voor de aerobe basis. Pluspunt; geen last gehad van de runnersknee. Dat ga ik volhouden!
Spanky78woensdag 17 juni 2020 @ 15:40
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 14:52 schreef Sdivad het volgende:
Morgenvroeg ga ik voor mijn 5 km... nog aan het dubben over de tactiek om de kans op 10 seconden goedmaken op @:RunnerAdd zo groot mogelijk te maken. Als hij nou even vertelt wat voor tijd 'ie gaat lopen... :D

PR is 22:51, maar die liep ik als tweede helft van mijn PR op de 10 km. En gezien mijn tijden tot nu toe hier moet het ook wel wat sneller kunnen. Vertrekken op 4:15 per kilometer vind ik een optie, maar dat zit ook wel heel dicht op m'n gemiddelde van de 3000... lastig hoor, deze challenge.
Gezien zijn 3km zul je jouw PR aardig moeten aanscherpen. Maar volgens mij zat er in jouw 3km ook nog wel wat ruimte herinner ik me.
pijllwoensdag 17 juni 2020 @ 15:55
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 15:05 schreef hatsaflats het volgende:
Volgens mij de tijd die ze over de 5km moeten doen om 1e te worden.
De diffs zijn zo te zien niet meer herberekend na de 5km van wyccie. Tenminste, als bijvoorbeeld Starflyer 6:24,7 doet over de 5 (succes ermee!), dan wordt diens totaal precies 522,30; het eindtotaal van wyccie.
Cornielwoensdag 17 juni 2020 @ 16:05
Wat @pijll zegt. Vergeten.
Starflyerwoensdag 17 juni 2020 @ 16:19
Ik zag al dat ik een negatieve tijd moet lopen om heywoodu te verslaan, dus dat zit er niet in :)
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 16:24
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2020 16:19 schreef Starflyer het volgende:
Ik zag al dat ik een negatieve tijd moet lopen om heywoodu te verslaan, dus dat zit er niet in :)
Niet zo negatief he, je weet maar nooit.
Sdivadwoensdag 17 juni 2020 @ 17:40
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 15:40 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Gezien zijn 3km zul je jouw PR aardig moeten aanscherpen. Maar volgens mij zat er in jouw 3km ook nog wel wat ruimte herinner ik me.
Klopt, wordt heel lastig, maar naast een PR lopen de enige uitdaging die me nog rest denk ik. De dood of de gladiolen dan maar!
Weltenwoensdag 17 juni 2020 @ 17:44
Wat ik in het vorige topic al schreef is dat ik veel wandel, aan krachttraining doe en (normaliter) voetbal. Over een week of 5 loop ik de Trail des Fantomes voor 20 kilometer.

Ik ben toevallig vanmorgen ook voor de 5 kilometer gegaan, dat kwam in mijn planning zo uit. Dat staat verder helemaal los van deze wedstrijd. Ik liep er 21:40 over. En dat terwijl ik nooit hardloop. Vorige week woensdag de eerste keer langer dan 5 kilometer sinds jaaaaaren weer eens gelopen, geloof ik. Afgelopen zondag liep ik er 12 in 1 uur 12, toen heb ik wel bewust wat langzamer gelopen.
Weltenwoensdag 17 juni 2020 @ 17:48
Het enige waar ik overigens last van heb is een blaar, bij de bal van m'n voet. Verder heb ik gedurende de dag en de dag erop wel wat last van zware benen maar pijntjes heb ik (gelukkig) niet. Ik ben voorlopig in ieder geval van plan 1 loop van zo'n 5 kilometer op tempo te doen en 1 loop van zo'n 12 kilometer op een rustiger tempo als voorbereiding op de trail. Het liefst pak ik hier en daar nog hoogtemeters mee.
Spanky78woensdag 17 juni 2020 @ 18:14
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 17:44 schreef Welten het volgende:
Wat ik in het vorige topic al schreef is dat ik veel wandel, aan krachttraining doe en (normaliter) voetbal. Over een week of 5 loop ik de Trail des Fantomes voor 20 kilometer.

Ik ben toevallig vanmorgen ook voor de 5 kilometer gegaan, dat kwam in mijn planning zo uit. Dat staat verder helemaal los van deze wedstrijd. Ik liep er 21:40 over. En dat terwijl ik nooit hardloop. Vorige week woensdag de eerste keer langer dan 5 kilometer sinds jaaaaaren weer eens gelopen, geloof ik. Afgelopen zondag liep ik er 12 in 1 uur 12, toen heb ik wel bewust wat langzamer gelopen.
Snel hoor. Maar als je jong bent en sportief, kun je vrij snel eea oppikken, zeker als je voetbalt.

En tsja, met wat talent kun je ver komen.
Spanky78woensdag 17 juni 2020 @ 18:15
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 17:40 schreef Sdivad het volgende:

[..]

Klopt, wordt heel lastig, maar naast een PR lopen de enige uitdaging die me nog rest denk ik. De dood of de gladiolen dan maar!
Dat is de instelling:)
Jero_nimowoensdag 17 juni 2020 @ 19:30
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 17:48 schreef Welten het volgende:
Het enige waar ik overigens last van heb is een blaar, bij de bal van m'n voet. Verder heb ik gedurende de dag en de dag erop wel wat last van zware benen maar pijntjes heb ik (gelukkig) niet. Ik ben voorlopig in ieder geval van plan 1 loop van zo'n 5 kilometer op tempo te doen en 1 loop van zo'n 12 kilometer op een rustiger tempo als voorbereiding op de trail. Het liefst pak ik hier en daar nog hoogtemeters mee.
Ik zou ook wat hoogtemeters meepakken, er zijn er daar genoeg ;).
Maak er in ieder geval een supermooie dag van, het is echt een ontzettend mooi gebied en een erg toffe loop! Langs de Ourthe heb je heerlijke singletracks met veel rotsen en wortels die het lekker klimmen en klauteren maken.
Ik hoop dat je ook nog langs de supersteile afdaling komt en de klim met de ketting, maar ik weet niet zeker of die bij de 20km erin zitten, bij de 25km 7 jaar geleden al wel. In de laatste paar km krijg je nog de 'muur van Maboge' waarschijnlijk, een leuke klim met meer dan 200 hoogtemeters in 1 km als ik het goed heb. :)

Ik heb hier nog een verslagje van de 50km staan als je het leuk vind om te lezen:
Blogje 50km TdF

2016, augustus staat nog de 65km. 2017 ook augustus de 100km. Ja, zo'n mooie trail is het ;).
Cornielwoensdag 17 juni 2020 @ 20:07
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 17:44 schreef Welten het volgende:
Wat ik in het vorige topic al schreef is dat ik veel wandel, aan krachttraining doe en (normaliter) voetbal. Over een week of 5 loop ik de Trail des Fantomes voor 20 kilometer.

Ik ben toevallig vanmorgen ook voor de 5 kilometer gegaan, dat kwam in mijn planning zo uit. Dat staat verder helemaal los van deze wedstrijd. Ik liep er 21:40 over. En dat terwijl ik nooit hardloop (..)
Tenzij je doelman bent, is dat natuurlijk niet waar. Hoewel er qua belasting wel duidelijk verschil is tussen het spelen van een voetbalwedstrijd en 'zuiver' hardlopen, is er ook erg veel overlap.

Een beetje amateurvoetballer legt toch per wedstrijd tussen de 8 en 10 km af (snelle profs komen veel hoger uit). Dat zijn natuurlijk veel korte sprintjes, ipv constant tempo, maar de pezen en gewrichten zijn al heel erg gewend aan het opvangen van de impact die bij hardlopen hoort.

Dat neemt niet weg dat 21:40 een nette tijd is. :)
Cornielwoensdag 17 juni 2020 @ 20:26
En nu met de nieuwe waarden in de diff. kolom. Ik heb een excel waar alles uitkomt, maar er zo'n fixed space tabel van te maken, is handwerk. Dus soms vergeet ik een veldje te kopiëren. ;)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Fok! 4us-Kamp       | punten |  diff.  |     500 m  |     3000 m  |    1500 m  | 5000 m
====================o========o=========o============o=============o============o========
01. heywoodu        | 476,51 | 3:58/km | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 | 23:04,3
02. Spanky78        | 482,13 | 4:01/km | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 | 22:38,0
03. wyccie          | 522,30 | 4:21/km | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 | 23:58,0
04. Bos81           | 660,97 | 5:30/km | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 | 30:28,0
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
05. Jero_nimo       | 270,83 | 34:16,8 | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 |    
06. Cynic           | 295,00 | 30:15,1 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 |    
07. Corniel         | 306,47 | 28:20,5 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 |    
08. Voccar          | 323,68 | 25:28,3 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 |    
09. RunnerAdd       | 331,33 | 24:11,8 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 |    
10. Sdivad          | 332,33 | 24:01,8 | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 |
11. Frozen-Assassin | 352,33 | 20:41,8 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 |    
12. Daywalk3r       | 356,27 | 20:02,5 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 |    
13. ser             | 365,30 | 18:32,1 | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 |    
14. ijs_beer        | 366,00 | 18:25,1 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 |    
15. DeLuna          | 403,18 | 12:13,3 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 |    
16. Starflyer       | 483,83 | -1:13,2 | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 |    
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
17. Zwabberhark     | 241,97 |      NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF |     DNS
18. Vork            | 100,40 |      NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS |     DNS 
Cynicwoensdag 17 juni 2020 @ 20:28
Ik heb tot mijn 15e gevoetbald. Maar ik was wel keeper. Ben vervolgens na mijn 30e gaan lopen. Vind het ook wel jammer dat ik daar niet eerder iets mee heb gedaan, want ik ik vind hardlopen veel leuker.
DeLunawoensdag 17 juni 2020 @ 20:45
12:13, okeeeeee. Niet dat het voor mij ook maar ooit ergens spannend om geweest is. _O-
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 20:55
quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2020 20:45 schreef DeLuna het volgende:
12:13, okeeeeee. Niet dat het voor mij ook maar ooit ergens spannend om geweest is. _O-
Kenenisa DeLuna klinkt wel prima, proberen dus! Ben je eerder klaar :)
pijllwoensdag 17 juni 2020 @ 20:56
quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2020 20:45 schreef DeLuna het volgende:
12:13, okeeeeee. Niet dat het voor mij ook maar ooit ergens spannend om geweest is. _O-
Dat is helemaal niet zo veel sneller dan het wereldrecord van Bekele (op de baan).

Jammer dat je de echte snellies zoals Jero met die tijd nog voor moet laten gaan.
wycciewoensdag 17 juni 2020 @ 20:57
Wat en mooie verhalen weer. Ik ben blij dat het er voor mij opzit en nu kan genieten van jullie verslagen.
Ik vind het zo grappig dat jullie keerpunten, stukken over parkeerplaatsen, oversteekplaatsen etc. in je parcours opnemen.
Die twee bochten en het ieniemienie heuveltje dat ik op mijn parcours had zorgde al voor een flinke tempoverlaging. Ik baalde zelfs van een beetje wind schuin tegen terwijl het maar windkracht 1 of 2 was. :D

Jullie hebben jezelf allemaal goed uitgedaagd en verbaasd. ^O^

Ondanks dat ik dus een duurloper ben en dit echt afschuwelijk doodgaan vind, heb ik er toch ook wel van genoten. En gezien mijn mindere kilometertotalen vanwege motivatiegebrek en coronakilo's door alle afgelaste loopjes, vind ik dat ik het naar omstandigheden niet slecht heb gedaan. Toch ook wel best blij met mijn tijd op de 5000, die mijn tweede tijd ooit is.
Ik denk alleen dat ik de 500 een keer over moet doen, daar ben ik gewoon echt te snel vertrokken.

quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2020 20:45 schreef DeLuna het volgende:
12:13, okeeeeee. Niet dat het voor mij ook maar ooit ergens spannend om geweest is. _O-
Je ultieme kans om een WR (vrouw) te lopen, sla je slag!
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 20:59
Ik had geen keerpunten in mijn route opgenomen, maar ja, dat ontstond door omstandigheden :P

En de parkeerplaats was groot genoeg om er geen scherpe bocht te hoeven draaien en nog zo hard mogelijk te sprinten :+
wycciewoensdag 17 juni 2020 @ 21:03
Ik ben niet competitief, maar ik wilde wel echt een goede tijd lopen. Dus niet gestopt of omgekeerd voor paarden, honden, auto's, wandelaars of fietsers. :D
Cornielwoensdag 17 juni 2020 @ 21:06
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 20:57 schreef wyccie het volgende:

En gezien mijn mindere kilometertotalen vanwege motivatiegebrek en coronakilo's (..)
Corona-kilo's? Jij? Ik ga me nog bijna dik voelen...
Cynicwoensdag 17 juni 2020 @ 21:14
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 20:57 schreef wyccie het volgende:
Wat en mooie verhalen weer. Ik ben blij dat het er voor mij opzit en nu kan genieten van jullie verslagen.
Ik vind het zo grappig dat jullie keerpunten, stukken over parkeerplaatsen, oversteekplaatsen etc. in je parcours opnemen.
Die twee bochten en het ieniemienie heuveltje dat ik op mijn parcours had zorgde al voor een flinke tempoverlaging. Ik baalde zelfs van een beetje wind schuin tegen terwijl het maar windkracht 1 of 2 was. :D

Jullie hebben jezelf allemaal goed uitgedaagd en verbaasd. ^O^

Ondanks dat ik dus een duurloper ben en dit echt afschuwelijk doodgaan vind, heb ik er toch ook wel van genoten. En gezien mijn mindere kilometertotalen vanwege motivatiegebrek en coronakilo's door alle afgelaste loopjes, vind ik dat ik het naar omstandigheden niet slecht heb gedaan. Toch ook wel best blij met mijn tijd op de 5000, die mijn tweede tijd ooit is.
Ik denk alleen dat ik de 500 een keer over moet doen, daar ben ik gewoon echt te snel vertrokken.
[..]

23:58 op de 5 is ook een hartstikke prima tijd volgens mij.
Voor mijn rondjes probeer ik inderdaad ook zo min mogelijk obstakels tegen te komen, maar misschien is dat hier bij mij in de buurt wat makkelijker dan in de stad. :)
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 21:17
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 21:03 schreef wyccie het volgende:
Ik ben niet competitief, maar ik wilde wel echt een goede tijd lopen. Dus niet gestopt of omgekeerd voor paarden, honden, auto's, wandelaars of fietsers. :D
Helaas was ik nog niet zó ver heen na twee kilometer dat ik me daar overheen kon zetten _O-

Op de oorspronkelijke route zou ik een vrij ruime rotonde als scherpste punt hebben.
Jero_nimowoensdag 17 juni 2020 @ 21:18
Ik moet in de herkansing :+

Vanavond lekker gaan lopen, even buienradar in de gaten gehouden en het onweer zou rond half 10 overtrekken. Dus om half 9 omgekleed en klein stukje warmgelopen. Na wat rekken meteen op pad gegaan en een iets rustiger tempo als de 3k proberen op te pakken. 1e km ging in 3'44 ofzo, voelde goed, dus kon wel iets versnellen. 2e km in 3'32, gaat lekker! Toen begon het te regenen, lekker verkoelend O+ . Toen begon het te hozen, in 2 minuten kleddernat, hmm, die kleren worden nu toch wel zwaar. Rondje al iets aangepast om eerder thuis te kunnen zijn na het lopen en na het horen van wat onweer, toch nog een iets kleiner rondje pakken. 3e km in 3'38. Steeds wat meer onweer, rondje om mijn huis maar pakken +-600m, die maar 3 keer lopen.

FLITS, BOEM! op een 400m afstand... :o

DJTeT10XoAEX3Nf?format=jpg&name=900x900

Dus snelste weg naar huis. Morgen weer een dag _O- .
heywooduwoensdag 17 juni 2020 @ 21:20
Jammer, maar groot gelijk :D
La_Tramposawoensdag 17 juni 2020 @ 21:23
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 20:07 schreef Corniel het volgende:

[..]

Tenzij je doelman bent, is dat natuurlijk niet waar. Hoewel er qua belasting wel duidelijk verschil is tussen het spelen van een voetbalwedstrijd en 'zuiver' hardlopen, is er ook erg veel overlap.

Een beetje amateurvoetballer legt toch per wedstrijd tussen de 8 en 10 km af (snelle profs komen veel hoger uit). Dat zijn natuurlijk veel korte sprintjes, ipv constant tempo, maar de pezen en gewrichten zijn al heel erg gewend aan het opvangen van de impact die bij hardlopen hoort.

Dat neemt niet weg dat 21:40 een nette tijd is. :)
De meeste voetballers kunnen wel redelijk lopen ja, alleen totaal niet pacen :P Meestal halen ze me in het begin van de race in en raap ik ze in de tweede helft weer op..
Cornielwoensdag 17 juni 2020 @ 21:34
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 21:23 schreef La_Tramposa het volgende:

De meeste voetballers kunnen wel redelijk lopen ja, alleen totaal niet pacen :P Meestal halen ze me in het begin van de race in en raap ik ze in de tweede helft weer op.
Ja, als je weer zo'n jongen vooraan de start van een loopje ziet staan, met a-typische kleding, en ze er als een speer van door ziet gaan, dan weet je eigenlijk altijd wel dat je ze ergens wel op zal rapen.

Maar het ging me er vooral om dat roepen: "Terwijl ik nooit loop", gewoon niet waar is. ;)
Weltenwoensdag 17 juni 2020 @ 21:37
Ach, de voetbal ligt sinds begin maart al stil geloof ik dus het is sowieso al even geleden ;) . Daarnaast speel ik in het zevende elftal en spelen we in de 5e klasse biercompetitie dus zo'n topniveau zal het niet zijn.
Ik vond het gewoon vrij knap (en hard!) van mezelf dat ik, in mijn ogen, zonder hardlooptraining o.i.d. die tijden loop.
wycciewoensdag 17 juni 2020 @ 21:38
Haha, die mannen hier die bang zijn voor honden en onweer. :D

Grapje, ik ben zelf ook nog een beetje bang voor honden en met onweer moet je niet sollen.

quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 21:06 schreef Corniel het volgende:
Corona-kilo's? Jij? Ik ga me nog bijna dik voelen...
Ja, echt waar. Het is niet veel, maar op mijn lengte en gewicht natuurlijk wel relatief veel.
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 21:14 schreef Cynic het volgende:
Voor mijn rondjes probeer ik inderdaad ook zo min mogelijk obstakels tegen te komen
Hier moest ik wel om lachen. Voor iemand die survivalruns loopt. :D
wycciewoensdag 17 juni 2020 @ 21:39
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 21:37 schreef Welten het volgende:
Ach, de voetbal ligt sinds begin maart al stil geloof ik dus het is sowieso al even geleden ;) . Daarnaast speel ik in het zevende elftal en spelen we in de 5e klasse biercompetitie dus zo'n topniveau zal het niet zijn.
Ik vond het gewoon vrij knap (en hard!) van mezelf dat ik, in mijn ogen, zonder hardlooptraining o.i.d. die tijden loop.
Zeker knap! De meesten, waaronder ik, zullen dat niveau nooit halen. Dus geniet van je talent, maar wees er zuinig op.
Frozen-assassinwoensdag 17 juni 2020 @ 21:53
Grappig om te lezen hoe iedereen begonnen is. Dit hele avontuur afgelopen weken heeft me wel extra getriggerd om straks weer te proberen voetballen op veld. Dan heb ik gelijk 2 trainingen extra ipv 1x per week zaalvoetbal dat ik deed.

Door de kilometers van afgelopen weken merk ik dat mn benen het goed houden maar dat mn conditie totale nul is bijna. Hoge hartslag vaak, denk dat ik hele tijd in rode zone zou zitten. Heb paar jaar op behoorlijk niveau gespeeld maar na blessures ver teruggeworpen en beetje genoeg genomen met dat. Nu is het wel tijd om weer een poging te wagen en kijken waar het schip strandt.
Spanky78woensdag 17 juni 2020 @ 22:05
Leuk ook om te zien hier in dit topic hoe iedereen het beleeft. Ook al is het voor de lol en iedereen op zijn eigen niveau, allemaal erg fanatiek. En iedereen heeft zichzelf overtroffen. Dat is uiteindelijk wel wat sport voor mij is - jezelf verbeteren en ruggengraat kweken.

En wat betreft bochten etc. het gaat mij uiteindelijk toch ook om de deur uitlopen en rennen. Een perfect parcours opzoeken kan op zich wel, maar perse leuk is dat niet wat mij betreft.

Binnenkort weer krachttraining erbij....
Voccarwoensdag 17 juni 2020 @ 23:05
Voor mij helpt dit topic, en dan nu de 4uskamp met name, om harder te lopen dan dat ik anders zou doen.

Al haal ik (achteraf) veel voldoening uit de kortere afstanden, kan toch meer genieten van de langere afstanden op lager tempo. En hardlopen doen we uiteindelijk voor ons plezier, toch?
Daywalk3rwoensdag 17 juni 2020 @ 23:27
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 22:05 schreef Spanky78 het volgende:
Leuk ook om te zien hier in dit topic hoe iedereen het beleeft. Ook al is het voor de lol en iedereen op zijn eigen niveau, allemaal erg fanatiek. En iedereen heeft zichzelf overtroffen. Dat is uiteindelijk wel wat sport voor mij is - jezelf verbeteren en ruggengraat kweken.

En wat betreft bochten etc. het gaat mij uiteindelijk toch ook om de deur uitlopen en rennen. Een perfect parcours opzoeken kan op zich wel, maar perse leuk is dat niet wat mij betreft.

Binnenkort weer krachttraining erbij....
Boh krachttrainen, ik heb het idee dat ik nog vrij lang wel wat spiermassa had, maar dat sinds een week of 2 alles weg is.

Straks weer lekker beginnen met phul schema. Ik moest vlak voor de corona deloaden, of wat anders doen qua schema. Nu begin ik gewoon weer bij m'n eerste weken phul, en dan hopelijk spiergeheugen en weer sterk worden.
Spanky78woensdag 17 juni 2020 @ 23:40
quote:
99s.gif Op woensdag 17 juni 2020 23:27 schreef Daywalk3r het volgende:

[..]

Boh krachttrainen, ik heb het idee dat ik nog vrij lang wel wat spiermassa had, maar dat sinds een week of 2 alles weg is.

Straks weer lekker beginnen met phul schema. Ik moest vlak voor de corona deloaden, of wat anders doen qua schema. Nu begin ik gewoon weer bij m'n eerste weken phul, en dan hopelijk spiergeheugen en weer sterk worden.
Ik zat midden in een cyclus. Ging best lekker. Ben nog steeds bijna 100 kilo trouwens.

Ga zelf starten met sl5x5. 100kilo kan ik vast niet meer benchen, was daar na een blessure weer naartoe aan het werken. Zat op 90 voor reps. Ga nu maar eens beginnen met 40 |:(

Plan is 2x fullbody, 2xfietsen, 2x hardlopen, 1 rustdag.
Shaar12donderdag 18 juni 2020 @ 08:04
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 13:35 schreef Corniel het volgende:

[..]

Anderen hebben er ook al flink wat wijze dingen overvgezegd, maar ik wil je graag iets meegeven vanuit mijn eigen ervaring. Ik ben (nu 8 jaar geleden) begonnen met hardlopen. Ik was op dat moment een redelijk actief wielrenner/tijdrijder. Ik kon vrij snel zonder problemen 5 a 6 km achter elkaar lopen. Aangemoedigd door @:Zwabberhark heb ik vrij snel mijn eerste 5km wedstrijdjes gelopen, en die gingen best aardig.

Bij het uitbouwen naar langere afstanden (op dat moment tot ca 12 km) merkte ik toch nog heel lang dat ik pijntjes kreeg, als het te lang duurde. Die negeerde ik een beetje en toen ik na een halfjaar (van mei naar oud-en-nieuw) meedeed aan een 10km wedstrijd ging het echt mis. Ik wilde een mooi debuut maken op die afstand in wedstrijd-verband, en ging weg op een ambitieuze (maar niet onrealistische) tijd. Na ca. 6 km begon het pijn te doen. Bij een training was ik vast langzamer aan gaan doen, wellicht gaan wandelen en had ik geprobeerd de route in te korten. Maar het was een wedstrijd, en het ging al minder hard dan ik wilde.

Ik had een teleurstellende tijd, en pijnlijke knie die mijn 5 maanden lang min of meer aan de kant hield. Moraal van het verhaal: ook als het snel goed gaat, en je een mooi tempo kan lopen, is het risico op vervelende en hardnekkige blessures groot. En mijn verhaal is in zichzelf wellicht slechts anekdotisch bewijs, maar velen zijn met mij in de zelfde val getrapt.

Tip, ook als je het denkt aan te kunnen, bouw langzaam uit, en waag je voorlopig niet aan iets wat richting 'wedstrijd' riekt, dat meer dan 5 km is.
Bedankt, ik ga zeker wat met al jullie tips doen. Enige waar ik af en toe last van heb, zijn blaren.

Verder, hoe vaak per week lopen jullie hard? Ik houd twee dagen rust tussen mijn runs. Is dat goed te doen of zou ik misschien een dagje langer rust moeten nemen? Qua gevoel gaat het wel lekker en heb ik geen pijntjes van mijn vorige run.
hatsaflatsdonderdag 18 juni 2020 @ 08:38
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 21:34 schreef Corniel het volgende:

[..]

Ja, als je weer zo'n jongen vooraan de start van een loopje ziet staan, met a-typische kleding, en ze er als een speer van door ziet gaan, dan weet je eigenlijk altijd wel dat je ze ergens wel op zal rapen.
Hier in de regio is een loopje waar altijd minstens 2 jeugdelftallen meedoen. Die gaan er als een idioot vandoor en dan vaak plotseling achteromkijken en stilstaan om op een vriendje te wachten. Echt hard starten om ze voor te zijn zit er voor mij helaas ook niet in. Zodra er wat ruimte op het parcours komt is dat op een weiland met gras tot halverwege je schenen, gevolgd door een onverharde dijk.

Eenmaal bij de finish word je beloond met een spitskool.
Sdivaddonderdag 18 juni 2020 @ 08:58
Zo, het zit erop!

Vanochtend toen ik wakker werd direct Buienradar even gecheckt om te zien hoe laat ik moest lopen om droog te blijven. Uitkomst: direct. Vooruit dan maar, een ander moment om te lopen zou ik vandaag en morgen niet meer hebben.

Startpunt dicht bij huis bedacht, ook vanwege het weer, maar bij opwarmen bedacht ik me ineens dat ik wel een spoorwegovergang zou hebben in m'n route. Dat bleken er later zelfs twee te zijn. Gelukkig geen last van gehad.

Vertrokken op het gemiddelde tempo van mijn 3 km, omdat ik het idee had dat ik op die afstand wel wat heb laten liggen. Dat ging in eerste instantie prima, maar was toch lastiger vast te houden dan gehoopt. Kilometer 2 en 3 gingen wel aardig, 4 viel me qua tijd tegen omdat ik niet het gevoel had dat m'n tempo inzakte. De laatste kilometer leek wel een eeuwigheid te duren, maar het idee dat het daarna klaar zou zijn zorgde toch nog wel voor een mooie kilometertijd.

Al met al noteer ik een 21:33, blijk ik sneller te kunnen lopen dan ik dacht, en was het leuk om eens wat andere afstanden te lopen met andere doelen dan normaal gesproken :)

SPOILER
2rfPFvP.jpg

wCeBWfE.jpg
Cornieldonderdag 18 juni 2020 @ 09:05
@Sdivad Dat is een hele nette tijd, en relatief je beste afstand @Voccar en @RunnerAdd zullen nu flink aan de bak moeten om je voor te blijven. :)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Fok! 4us-Kamp       | punten |  diff.  |     500 m  |     3000 m  |    1500 m  | 5000 m
====================o========o=========o============o=============o============o========
01. Sdivad          | 461,63 | 3:50/km | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 | 21:33,0
02. heywoodu        | 476,51 | 3:58/km | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 | 23:04,3
03. Spanky78        | 482,13 | 4:01/km | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 | 22:38,0
04. wyccie          | 522,30 | 4:21/km | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 | 23:58,0
05. Bos81           | 660,97 | 5:30/km | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 | 30:28,0
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
06. Jero_nimo       | 270,83 | 31:48,0 | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 |    
07. Cynic           | 295,00 | 27:46,3 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 |    
08. Corniel         | 306,47 | 25:51,7 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 |    
09. Voccar          | 323,68 | 22:59,5 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 |    
10. RunnerAdd       | 331,33 | 21:43,0 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 |    
11. Frozen-Assassin | 352,33 | 18:13,0 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 |    
12. Daywalk3r       | 356,27 | 17:33,7 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 |    
13. ser             | 365,30 | 16:03,3 | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 |    
14. ijs_beer        | 366,00 | 15:56,3 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 |    
15. DeLuna          | 403,18 | 09:44,5 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 |    
16. Starflyer       | 483,83 | -3:42,0 | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 |    
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
17. Zwabberhark     | 241,97 |      NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF |     DNS
18. Vork            | 100,40 |      NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS |     DNS 
Geerddonderdag 18 juni 2020 @ 11:15
Heuj nieuw pr op de 10km 55.19 :P
Zwabberharkdonderdag 18 juni 2020 @ 11:19
Het is lastig om nog op iedereen te reageren, want door het coronavirus wordt dit topic al maandenlang overspoeld met nieuwe en oude bekenden. Erg leuk :)

Ik ben benieuwd naar de tijd van Jero op de 5. Een 17'er lijkt er wel in te zitten. Wat liep je ook al weer in 2014? Net onder de 17, toch? Op five fingers als ik het me goed herinner?

@Geerd: ^O^ Naais!
Frozen-assassindonderdag 18 juni 2020 @ 11:23
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 11:15 schreef Geerd het volgende:
Heuj nieuw pr op de 10km 55.19 :P
Lekker *O*
Jero_nimodonderdag 18 juni 2020 @ 12:07
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 11:19 schreef Zwabberhark het volgende:
Het is lastig om nog op iedereen te reageren, want door het coronavirus wordt dit topic al maandenlang overspoeld met nieuwe en oude bekenden. Erg leuk :)

Ik ben benieuwd naar de tijd van Jero op de 5. Een 17'er lijkt er wel in te zitten. Wat liep je ook al weer in 2014? Net onder de 17, toch? Op five fingers als ik het me goed herinner?

@:Geerd: ^O^ Naais!
PR staat op 16'40, dit was tijdens een 5k in Ermelo. Tijdens de Ekiden heb ik 16'58 gelopen geloof ik. :)
In de 17 ga ik denk ik niet redden, al liepen gister km 2 en 3 wel lekker, maar daarna werd het toch wel zwaar, weet niet of dat door het doorweekte pak kwam of gewoon te hard gelopen die 2 kilometers. We zullen het wel zien, ga mijn best doen in ieder geval.

@Geerd, gefeliciteerd met je nieuwe PR! Nette tijd! ^O^
Geerddonderdag 18 juni 2020 @ 12:08
Dank u mannen...
Spanky78donderdag 18 juni 2020 @ 12:37
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 11:15 schreef Geerd het volgende:
Heuj nieuw pr op de 10km 55.19 :P
Lekker :)
Geerddonderdag 18 juni 2020 @ 13:03
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 12:37 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Lekker :)
was wel grappig 1e km 6.11 ik dacht och dit wordt weer een bagger ronde..2ekm 5.22 oke oke ff rustig an..5.34//5.38 toen dacht ik nou kan nog wel eens een leuke tijd worden..(voor mij doen dan meestal op de 5.45/5.50)
heywoodudonderdag 18 juni 2020 @ 13:11
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 12:07 schreef Jero_nimo het volgende:

[..]

PR staat op 16'40, dit was tijdens een 5k in Ermelo. Tijdens de Ekiden heb ik 16'58 gelopen geloof ik. :)
In de 17 ga ik denk ik niet redden, al liepen gister km 2 en 3 wel lekker, maar daarna werd het toch wel zwaar, weet niet of dat door het doorweekte pak kwam of gewoon te hard gelopen die 2 kilometers. We zullen het wel zien, ga mijn best doen in ieder geval.

@:Geerd, gefeliciteerd met je nieuwe PR! Nette tijd! ^O^
Daarmee zou je vorig jaar toch niet als laatste zijn gefinisht op het WK :7
Geerddonderdag 18 juni 2020 @ 15:22
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 13:11 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Daarmee zou je vorig jaar toch niet als laatste zijn gefinisht op het WK :7

:D :D :D :D :D _O_ _O_
serdonderdag 18 juni 2020 @ 16:40
Wilde eigenlijk gisteravond een LDL doen en morgen dan de 5KM maar door het onweer hier gisteren niet gelopen en het schema maar omgegooid en vanochtend gelopen. Het was nog steeds benauwd vond ik, amar temperaturr was wel ok dus gewoon gaan dan kan ik morgen bloedgeven en rustig aandoen :P
2KM inlopen naar het startpunt van de route voor de oplettende lezer hetzelfde punt waar @Bos81 gestart is, en een stuk van de ekiden en 3km route voor mij.
z0snkmutq.jpg
Idee was om op 4.25 weg te gaan zodat ik rond de 22:00 zou uitkomen wat een PR zou beteken die staat op 22:26.

1e km 4.32 ok vanuit staande start niet slecht. Tempo voelde goed wel al hoge avgHR met 173 en HRMax 184 maar mijn HRMax is 195 dus even aanhouden zo. 2e km in 4.33 hmm tandje erbij moet lukken. 3e km in 4.30 poe de 3000 vorige week voelde beter qua HR en temperatuur die benwuadheid is niet fijn dacht ik nog..... HR zat al tegen de 190 aan.....4KM ging wat minder moest echt naar adem happen als een vis op het droge, dus even concentreren op de ademhaling en door je bent er nu 'bijna' laatste KM toch nog wat kunnen versnellen en de MaxHR aangetikt gok ik 194 lap time 4.22.
Strava zegt 2e tijd op de 5KM in 22:28
87v7evib.jpg
dus helaas geen PR denk dat als het wat koeler is de 22 laag wel te halen is.
xluku3n9awr0.jpg
Garmin maakt er 22:32 van geen idee wie er gelijk heeft en waarom strava iets afrondt ik heb geen moment ingehouden en redelijk strak gelopen.
dxnton.jpg
Even uithijgen wat drinken en heel rustig terug naar huis om te werken.

TLDR:
Kapot stuk gegaan waarom deed ik dit ook weer 8)7
de 1500 meter was zwaar de 3000 ook maar de 5 was echt killing mede door het benauwde weer denk ik. Wel redelijk strak gelopen en een versnelling eruit kunne persen 4.32-4.33-4.30-4.34-4.22
Net geen PR tijd is 22:28 (Strava) of 22:32 (Garmin). Ben er klaar mee dank voor de verslagen en tot laters!

[ Bericht 7% gewijzigd door ser op 18-06-2020 16:43:37 (nog steeds moe plaatjes vergeten) ]
Cornieldonderdag 18 juni 2020 @ 17:14
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Fok! 4us-Kamp       | punten |  diff.  |     500 m  |     3000 m  |    1500 m  | 5000 m
====================o========o=========o============o=============o============o========
01. Sdivad          | 461,63 | 3:50/km | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 | 21:33,0
02. heywoodu        | 476,51 | 3:58/km | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 | 23:04,3
03. Spanky78        | 482,13 | 4:01/km | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 | 22:38,0
04. ser             | 500,50 | 4:10/km | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 | 22:32,0
05. wyccie          | 522,30 | 4:21/km | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 | 23:58,0
06. Bos81           | 660,97 | 5:30/km | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 | 30:28,0
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
07. Jero_nimo       | 270,83 | 31:48,0 | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 |    
08. Cynic           | 295,00 | 27:46,3 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 |    
09. Corniel         | 306,47 | 25:51,7 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 |    
10. Voccar          | 323,68 | 22:59,5 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 |    
11. RunnerAdd       | 331,33 | 21:43,0 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 |    
12. Frozen-Assassin | 352,33 | 18:13,0 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 |    
13. Daywalk3r       | 356,27 | 17:33,7 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 |    
14. ijs_beer        | 366,00 | 15:56,3 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 |    
15. DeLuna          | 403,18 | 09:44,5 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 |    
16. Starflyer       | 483,83 | -3:42,0 | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 |    
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
17. Zwabberhark     | 241,97 |      NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF |     DNS
18. Vork            | 100,40 |      NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS |     DNS 
Frozen-assassindonderdag 18 juni 2020 @ 17:27
SPOILER
tX5Gkmh.jpg
Ik wilde graag onder 25 lopen. Betekende dat ik 22 seconden sneller moest. Klonk te doen. Wilde niet te hard van start gaan, maar loop ook op gevoel dus of het hard was wist ik niet.

En resultaat haha. Wat meer eronder was leuk geweest maar lange afstanden lopen is merkbaar moeilijker voor mij dan korte inspanningen. Na 500 had ik uur later nog keer 500 kunnen lopen. Nu moet ik er niet aan denken. Hitte was redelijk te doen.
Jero_nimodonderdag 18 juni 2020 @ 17:34
Lekker bezig iedereen! *O*

Ik ging vanmiddag ook in de herkansing. Helaas stukje warmer dan gisteren, maar alsnog wel tevreden met mijn tijd.
Inderdaad niet in de 17 minuten zoals ik al dacht, ben uitgekomen op 18'19.
OishlYx.png

Ging bij deze 5000m ook wel helemaal kapot, laatste km was echt ontzettend hard bikkelen en pijnlijden >:) . Maar dan weet je ook weer waar je het voor doet, voldoening is dan extra groot ;).
Komende paar loopjes maar weer lekker rustig aan :).
Bomenverzamelingdonderdag 18 juni 2020 @ 17:36
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 16:40 schreef ser het volgende:
voor de oplettende lezer hetzelfde punt waar @:Bos81 gestart is,
Netjes gelopen ^O^

Maar:

Nee hoor, ik ben ergens anders gestart. Jij startte zo te zien op de Achtseweg, ik startte op de Elburglaan. thv het urban sportpark. Ons eindpunt lijkt wel hetzelfde te zijn..
Bomenverzamelingdonderdag 18 juni 2020 @ 17:49
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 17:34 schreef Jero_nimo het volgende:
Lekker bezig iedereen! *O*

Ik ging vanmiddag ook in de herkansing. Helaas stukje warmer dan gisteren, maar alsnog wel tevreden met mijn tijd.
Inderdaad niet in de 17 minuten zoals ik al dacht, ben uitgekomen op 18'19.
[ afbeelding ]

Ging bij deze 5000m ook wel helemaal kapot, laatste km was echt ontzettend hard bikkelen en pijnlijden >:) . Maar dan weet je ook weer waar je het voor doet, voldoening is dan extra groot ;).
Komende paar loopjes maar weer lekker rustig aan :).
Gefeliciteerd met de eindoverwinning ^O^ ^O^ (tenminste dat lijkt me )
Starflyerdonderdag 18 juni 2020 @ 18:15
Ik ben ook kapot! -O-
Wie zei dat het leuk was om hier aan mee te doen? o|O

Voorlopig even niet meer zo hard, denk ik.

Maar al mijn doelstellingen voor vandaag gehaald *O*

Straks wel even de juiste tijd uitrekenen en verhaaltje plus screenshots plaatsen, maar nu eerst even uitrusten en douchen.
DeLunadonderdag 18 juni 2020 @ 19:09
Gaan we dan. Laatste keer.

Met de Ekiden liep ik 29:00, dus ik ben benieuwd waar ik sta, 6 weken later.
RunnerAdddonderdag 18 juni 2020 @ 19:13
Regen en onweer hier, misschien wordt het pas morgen lopen.
serdonderdag 18 juni 2020 @ 19:54
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 17:36 schreef Bos81 het volgende:

[..]

Netjes gelopen ^O^

Maar:

Nee hoor, ik ben ergens anders gestart. Jij startte zo te zien op de Achtseweg, ik startte op de Elburglaan. thv het urban sportpark. Ons eindpunt lijkt wel hetzelfde te zijn..
Owh jij hebt de N2 gelopen. Kan ook maar was te ver voor mij om warm te lopen 😋
Verder knappe tijden hier hoor 💪

[ Bericht 2% gewijzigd door ser op 18-06-2020 20:00:01 ]
DeLunadonderdag 18 juni 2020 @ 20:00
Oké, laat maar, te dicht op het eten :{
Spanky78donderdag 18 juni 2020 @ 20:06
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 17:34 schreef Jero_nimo het volgende:
Lekker bezig iedereen! *O*

Ik ging vanmiddag ook in de herkansing. Helaas stukje warmer dan gisteren, maar alsnog wel tevreden met mijn tijd.
Inderdaad niet in de 17 minuten zoals ik al dacht, ben uitgekomen op 18'19.
[ afbeelding ]

Ging bij deze 5000m ook wel helemaal kapot, laatste km was echt ontzettend hard bikkelen en pijnlijden >:) . Maar dan weet je ook weer waar je het voor doet, voldoening is dan extra groot ;).
Komende paar loopjes maar weer lekker rustig aan :).
Goeiedag wat een snelheid.
heywoodudonderdag 18 juni 2020 @ 20:38
quote:
9s.gif Op donderdag 18 juni 2020 20:00 schreef DeLuna het volgende:
Oké, laat maar, te dicht op het eten :{
Gefeliciteerd, je mag morgen nog een keer!
heywoodudonderdag 18 juni 2020 @ 20:39
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 17:27 schreef Frozen-assassin het volgende:
SPOILER
Ik wilde graag onder 25 lopen. Betekende dat ik 22 seconden sneller moest. Klonk te doen. Wilde niet te hard van start gaan, maar loop ook op gevoel dus of het hard was wist ik niet.

En resultaat haha. Wat meer eronder was leuk geweest maar lange afstanden lopen is merkbaar moeilijker voor mij dan korte inspanningen. Na 500 had ik uur later nog keer 500 kunnen lopen. Nu moet ik er niet aan denken. Hitte was redelijk te doen.
Een doel hebben en die precies tot op de seconde lopen, dat is een prestatie op zich :D
tompsv18donderdag 18 juni 2020 @ 20:52
Heerlijk topic om te lezen dit! Ben deze week ook begonnen met hardlopen, nooit echt eerder gedaan. 2 dagen 3 km gelopen deze week, merk wel dat ik dat op dit moment een fijne afstand vind. Over tijden ga ik het voorlopig maar niet hebben :P eerst beetje opbouwen.
Starflyerdonderdag 18 juni 2020 @ 21:09
Goed, mijn verslag, terwijl ik nog steeds nahijg van de inspanning.

Ik was van plan om redelijk rustig te lopen en niet teveel van mezelf te vergen en dan aan het eind, als ik nog wat over had, wat te versnellen. En dan wel zien waar ik op uit kom.

Ik heb niet gekeken naar het ideale parcours of zo maar gewoon gekozen voor hetzelfde rondje als dat ik voor de Corona Ekiden liep. Toen had ik twee looppauzes in mijn 5k en kwam ik uit op 31:53. Nu was het hoofddoel vooral om de 5km aan één stuk uit te lopen, zonder al te veel last te krijgen van mijn schenen. De laatste keer dat dat me gelukt was, was ruim 3 jaar geleden tijdens de Florijn Winterloop.

Dus was ik van plan om rond de 6 m/km te lopen en maar zien hoe lang ik dat vol kon houden. Hopelijk de volledige afstand en dan rond de 30 minuten uitkomen.

Alleen liep het iets anders. Al na 500m sloeg de schrik mij om het hart. Volgens mijn horloge liep ik keurig op schema met 5:55 m/kn, maar Runkeeper dacht daar duidelijk anders over. Na 500m hoorde ik dat ik iets boven de 5:30 m/km liep. Wat nu? Zo doorlopen of inhouden? De vorige keer kreeg ik bij deze snelheid al na 5 minuten last van mijn schenen.

Ach, we zien wel. De dood of de gladiolen dan maar. Het ging op dat moment ook lekker. Dus bleef ik op hetzelfde tempo doorlopen. Gelukkig viel het met mijn schenen wel mee. Ik voelde ze wel wat, maar het was niet hinderlijk. Veel minder dan de vorige keer in ieder geval. 500m later was mijn doorkomst 5:39 voor de eerste kilometer. Een kilometer later hoorde ik 11:20. Na ruim een rondje gelopen te hebben merkte ik dat mijn rechterschoenveter los was. Doorlopen? Of stoppen en vast maken?

Doorlopen dan maar. We zien wel hoe lang het goed gaat. Bijna 3 km gelopen. Ruim sneller dan vorige week. En een stuk makkelijker met een betere voorbereiding. En daar hoorde ik 17:15 voor de 3 km. Ruim 2 minuten sneller. Dus een tijd onder de 17 minuten had tot de mogelijkheden behoord. Zonde dat ik dat toen niet liep. Die tijd kan vast niet aangepast worden, zeker?

Oké, niet teveel aan denken maar doorlopen. Ik merk dat het wel wat moeilijker gaat. Ik begin steeds meer te hijgen. Maar nog even doorbijten, we zijn op de helft van het tweede rondje. Nog maar een half rondje, dat moet kunnen.

Ook de 4 km nog steeds onder de 5:50 m/km. En mijn horloge blijft maar 5:52 aangeven. Net zoals bij de 1500 afgelopen maandag toen ik onder de 5 m/km liep. Zou het door de bomen komen, dat die hier niet zo nauwkeurig is? Wel oppassen hier, deze bomen zijn gemerkt. Blijkbaar is de eikenprocessierups er ook weer. -O-

Nog maar 500m. Ik loop op mijn tandvlees, een versnelling zit er niet meer in maar een PR nog wel. Misschien zelfs onder de 30 minuten?

Het begint nu wel pijn te doen. Maar we zijn er bijna. En ja, daar is de melding dat ik de 5km erop heb zitten. Doelstelling 1 is gehaald. De 5km aan een stuk uitgelopen. En doelstelling 2 en 3 ook, een nieuw PR en onder de 30 minuten. *O*

Maar is het snel genoeg om de laatste doelstelling te halen en Bos81 te verslaan? Dan moest ik onder de 29:30 lopen.

Snel Runkeeper stoppen. Helaas zie ik niets door de zon. Dan maar iets (bijna 100m) doorlopen tot er wat schaduw is.

Ja, nu zie ik weer wat en kan ik mijn telefoon ontgrendelen en de stop knop indrukken.

Eindtijd voor 5110m was 30:04 zie ik. Straks maar even kijken wat de splittijden zijn, zodat ik de eindtijd na 5000m kan berekenen.

Oké, even rustig uitlopen naar huis en dan wat rekken en douchen.

Na het douchen eerst nog wat gegeten en nu dit verhaaltje schrijven en de screenshots maken.

Mijn 5000m tijd is 29:03 m.

Bijna 3 minuten onder mijn PR. Ruim genoeg om Bos81 voorbij te gaan in het klassement. *O*

Al mijn doelstellingen gehaald, dankzij jullie. Dank jullie wel. Zonder jullie aanmoedigingen en inspiratie had ik dit niet gekund. ^O^

Maar even niet meer. Alles doet pijn. Volgende week loop ik wel weer een rustige interval training. Ik wil wel mijn traing afronden voordat ik me weer aansluit bij mijn oude loopgroepje.

CBWUYPA.jpg

GzDJ5K5.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Starflyer op 18-06-2020 21:19:18 ]
heywoodudonderdag 18 juni 2020 @ 21:12
Gelijk ook bijna een minuut binnen een half uur, lekker man! :D
Pino112donderdag 18 juni 2020 @ 21:18
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 20:38 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Gefeliciteerd, je mag morgen nog een keer!
Dat zei ik ook al ja _O-
Starflyerdonderdag 18 juni 2020 @ 21:20
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 21:12 schreef heywoodu het volgende:
Gelijk ook bijna een minuut binnen een half uur, lekker man! :D
Dank je. Dat verbaasde me zelf ook.
DeLunadonderdag 18 juni 2020 @ 21:41
quote:
14s.gif Op donderdag 18 juni 2020 21:18 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Dat zei ik ook al ja _O-
Ksssst.
Cynicdonderdag 18 juni 2020 @ 21:43
Prachtige prestaties allemaal! En het is inderdaad wel duidelijk wie het snelste is, maar daar hadden er ook niet voor hoeven te starten :)

Ik ga morgenvroeg. Ik twijfel nog een beetje tussen een laf gemakkelijk tempo of een nieuw PR proberen. Bij de Ekiden verbaasde ik mezelf door mijn snelste 5km te lopen, terwijl ik nauwelijks snelheidsverschil had getraind en de laatste wedstrijd ook al 2 jaar geleden was. Ben daarna wel flink met intervallen aan de slag gegaan, dus eigenlijk moet ik er wel voor gaan...

Maar wel met behoorlijke tegenzin.
Voccardonderdag 18 juni 2020 @ 22:05
Prachtige tijden gelopen allemaal! Zit te twijfelen om morgenochtend in plaats van morgenavond te lopen. Zal toch wel aan de bak moeten om m'n plaats te behouden, doel is om pr (<21.36) te lopen.
Cornieldonderdag 18 juni 2020 @ 22:54
@Jero_nimo heeft de winst, die al niet echt meer in gevaar kwam veilig gesteld. Veel mooier is het dat @Starflyer met zijn mooie 29er nipt @Bos81 heeft verslagen. Effectief met 1 seconde per kilometer gedurende de competitie.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Fok! 4us-Kamp       | punten |  diff.  |     500 m  |     3000 m  |    1500 m  | 5000 m
====================o========o=========o============o=============o============o========
01. Jero_nimo       | 380,73 | 3:10/km | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 | 18:19,0
02. Sdivad          | 461,63 | 3:50/km | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 | 21:33,0
03. heywoodu        | 476,51 | 3:58/km | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 | 23:04,3
04. Spanky78        | 482,13 | 4:01/km | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 | 22:38,0
05. ser             | 500,50 | 4:10/km | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 | 22:32,0
06. wyccie          | 522,30 | 4:21/km | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 | 23:58,0
07. Starflyer       | 658,13 | 5:29/km | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 | 29:03,0
08. Bos81           | 660,97 | 5:30/km | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 | 30:28,0
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
09. Cynic           | 295,00 | 14:17,3 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 |    
10. Corniel         | 306,47 | 12:22,7 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 |    
11. Voccar          | 323,68 | 09:30,5 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 |    
12. RunnerAdd       | 331,33 | 08:14,0 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 |    
13. Frozen-Assassin | 352,33 | 04:44,0 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 |    
14. Daywalk3r       | 356,27 | 04:04,7 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 |    
15. ijs_beer        | 366,00 | 02:27,3 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 |    
16. DeLuna          | 403,18 |-03:44,5 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 |    
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
17. Zwabberhark     | 241,97 |      NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF |     DNS
18. Vork            | 100,40 |      NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS |     DNS 
Jero_nimodonderdag 18 juni 2020 @ 23:46
Starflyer supergoed gedaan! *O* Mooie run zo met een dik PR en de 30 minuten doorbroken, dat zijn mooie mijlpalen! ^O^

Corniel en Zwabber weer ontzettend bedankt voor dit mooie evenement! _O_ *O* Maakt het lopen echt weer een heel stuk leuker, dan alleen maar een beetje trainen de hele tijd. Al kan ik me ook nog wel vermaken met segmentjes opzoeken in de buurt ;).

Ben benieuwd wat het volgende Corona-evenement wordt, als er nog 1 komt.
Misschien een keer iets voor de langlopers erbij? :P
Frozen-assassinvrijdag 19 juni 2020 @ 01:07
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 22:54 schreef Corniel het volgende:
@:Jero_nimo heeft de winst, die al niet echt meer in gevaar kwam veilig gesteld. Veel mooier is het dat @:Starflyer met zijn mooie 29er nipt @:Bos81 heeft verslagen. Effectief met 1 seconde per kilometer gedurende de competitie.
[ code verwijderd ]

quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 17:27 schreef Frozen-assassin het volgende:
SPOILER
Ik wilde graag onder 25 lopen. Betekende dat ik 22 seconden sneller moest. Klonk te doen. Wilde niet te hard van start gaan, maar loop ook op gevoel dus of het hard was wist ik niet.

En resultaat haha. Wat meer eronder was leuk geweest maar lange afstanden lopen is merkbaar moeilijker voor mij dan korte inspanningen. Na 500 had ik uur later nog keer 500 kunnen lopen. Nu moet ik er niet aan denken. Hitte was redelijk te doen.
Kan nog erbij :@
Whiskers2009vrijdag 19 juni 2020 @ 01:49
JOhnie is ftee
Whiskers2009vrijdag 19 juni 2020 @ 01:52
Free
Neo-Mullenvrijdag 19 juni 2020 @ 08:11
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 23:46 schreef Jero_nimo het volgende:
Starflyer supergoed gedaan! *O* Mooie run zo met een dik PR en de 30 minuten doorbroken, dat zijn mooie mijlpalen! ^O^

Corniel en Zwabber weer ontzettend bedankt voor dit mooie evenement! _O_ *O* Maakt het lopen echt weer een heel stuk leuker, dan alleen maar een beetje trainen de hele tijd. Al kan ik me ook nog wel vermaken met segmentjes opzoeken in de buurt ;).

Ben benieuwd wat het volgende Corona-evenement wordt, als er nog 1 komt.
Misschien een keer iets voor de langlopers erbij? :P
Een marathon in je eentje lopen :'(
Bomenverzamelingvrijdag 19 juni 2020 @ 08:20
Gefeliciteerd @Starflyer, knap gedaan hoor
Voccarvrijdag 19 juni 2020 @ 08:42
Zo, blij dat het er nu voor mij ook opzit. (Mentaal) denk ik wel zwaarste van de 4 afstanden.

1e km was nog even inkomen, daarna ging het lekker qua tempo. Met 21:02,4 meer dan 30 seconden van m'n pr af :)

SPOILER
cfeJbQB.jpg
Spanky78vrijdag 19 juni 2020 @ 08:48
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 23:46 schreef Jero_nimo het volgende:
Starflyer supergoed gedaan! *O* Mooie run zo met een dik PR en de 30 minuten doorbroken, dat zijn mooie mijlpalen! ^O^

Corniel en Zwabber weer ontzettend bedankt voor dit mooie evenement! _O_ *O* Maakt het lopen echt weer een heel stuk leuker, dan alleen maar een beetje trainen de hele tijd. Al kan ik me ook nog wel vermaken met segmentjes opzoeken in de buurt ;).

Ben benieuwd wat het volgende Corona-evenement wordt, als er nog 1 komt.
Misschien een keer iets voor de langlopers erbij? :P
Je zou zo’n grote afstand in stukjes kunnen lopen. En dan de beste lopers in minder etappes. Dus waar jij dan in 1x 50 km moet lopen doe ik dat in 7 (week) en op basis van de gelopen tijden in de 4kamp bijvoorbeeld kan je iedereen een ‘handicap’ toebedelen’.

Het heeft een naam. Robeston ofzo.
wyccievrijdag 19 juni 2020 @ 08:56
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 08:11 schreef Neo-Mullen het volgende:
Een marathon in je eentje lopen :'(
*O*
Pharkusvrijdag 19 juni 2020 @ 08:59
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 08:11 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Een marathon in je eentje lopen :'(
Mocht ik net zo getraind zijn in het najaar als ik was in het voorjaar en een georganiseerde marathon gaat weer niet door dan ga ik hier in mijn uppie wel de afstand doen. Heb het rondje al meerdere keren uitgetekend.
Neo-Mullenvrijdag 19 juni 2020 @ 09:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 08:56 schreef wyccie het volgende:

[..]

*O*
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 08:59 schreef Pharkus het volgende:

[..]

Mocht ik net zo getraind zijn in het najaar als ik was in het voorjaar en een georganiseerde marathon gaat weer niet door dan ga ik hier in mijn uppie wel de afstand doen. Heb het rondje al meerdere keren uitgetekend.
Dat ga ik nooit redden. Ik vond het trainen voor m'n eerste vorig jaar al zo zwaar. En toen was m'n max 32km :') de energie en boost en afleiding die je in echt wedstrijdverband hebt, die loodst me er doorheen. In m'n eentje zou me dit echt nooit lukken.
Veel respect als je het wel kan. Zeker met deze temperaturen.
Zwabberharkvrijdag 19 juni 2020 @ 10:08
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 23:46 schreef Jero_nimo het volgende:
Ben benieuwd wat het volgende Corona-evenement wordt, als er nog 1 komt.
Misschien een keer iets voor de langlopers erbij? :P
We kunnen allemaal een stukje van 1 km lopen of zo en dat @pijll daar dan een overzichtskaart van maakt m.b.v. de gpx-logjes.
Pharkusvrijdag 19 juni 2020 @ 10:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 10:08 schreef Zwabberhark het volgende:

[..]

We kunnen allemaal een stukje van 1 km lopen of zo en dat @:pijll daar dan een overzichtskaart van maakt m.b.v. de gpx-logjes.
Je zou ook kunnen doen wie het creatiefst een gpx tekening maakt.

Zoals https://nos.nl/l/2337371
Daywalk3rvrijdag 19 juni 2020 @ 10:26
Vanmorgen gelopen maar ik kreeg m nog niet geupload. Nu richting walibi, dus ik zal vanavond even kijken.

Mn PR is 23.47. Ik ging op 24 rond weg met het idee om steeds iets voor schema te lopen en te versnellen, dat ging goed tot 4km en toen kreeg ik het idee dat m'n longen gingen imploderen dus heb ik een paar x moeten wandelen, dus uitgekomen boven de 24 helaas.

Sochtensvroeg lopen na best wat biertjes is toch wel lastig.
Starflyervrijdag 19 juni 2020 @ 10:38
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 23:46 schreef Jero_nimo het volgende:
Starflyer supergoed gedaan! *O* Mooie run zo met een dik PR en de 30 minuten doorbroken, dat zijn mooie mijlpalen! ^O^

Corniel en Zwabber weer ontzettend bedankt voor dit mooie evenement! _O_ *O* Maakt het lopen echt weer een heel stuk leuker, dan alleen maar een beetje trainen de hele tijd. Al kan ik me ook nog wel vermaken met segmentjes opzoeken in de buurt ;).

Ben benieuwd wat het volgende Corona-evenement wordt, als er nog 1 komt.
Misschien een keer iets voor de langlopers erbij? :P
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 08:20 schreef Bos81 het volgende:
Gefeliciteerd @:StarFlyer, knap gedaan hoor
Thanks!
Spanky78vrijdag 19 juni 2020 @ 11:24
Vanochtend op het gemakje 7 kilometer gelopen voor het ontbijt. Lekker rustig voor de verandering! Wat is het heerlijk om gewoon 5:45 te lopen en daarbij rustig na te kunnen denken over allerlei zaken. Voor ik het wist was het rondje gedaan.

Overigens heel wat minder benauwd en warm dan woensdag - achteraf had ik misschien wel een plaatsje kunnen winnen als ik nu gegaan was. Maar aan de andere kant blij dit ik even niet meer hoefde....

P.S. Een afstand in etappes lopen - een Ross Barkley 5k (een voetballer die de 5k in 16:40 liep, maar dus wel in stukjes met rust er tussen). Als je iedereen op basis van niveau een voordeel geeft, kunnen mindere lopers alsnog in de buurt komen van jeronimo. Voor mijzelf geldt bijv: 3,3x de 1500m tijd geeft een 5k onder de 20 minuten. Significant sneller dan mijn 5k aan één stuk.
heywooduvrijdag 19 juni 2020 @ 11:24
Nog twee topics vol en dan hebben we er al meer dan heel vorig jaar, bedenk ik me nu. Net zoals ik me net bedacht dat ik deze week de grens van 600km over ben gegaan voor 2020, het aantal dat ik vorig jaar pas eind december haalde bij mijn allerlaatste loop van het jaar, en we zijn nu nog niet eens halverwege :D
heywooduvrijdag 19 juni 2020 @ 11:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 11:24 schreef Spanky78 het volgende:
Vanochtend op het gemakje 7 kilometer gelopen voor het ontbijt. Lekker rustig voor de verandering! Wat is het heerlijk om gewoon 5:45 te lopen en daarbij rustig na te kunnen denken over allerlei zaken. Voor ik het wist was het rondje gedaan.

Overigens heel wat minder benauwd en warm dan woensdag - achteraf had ik misschien wel een plaatsje kunnen winnen als ik nu gegaan was. Maar aan de andere kant blij dit ik even niet meer hoefde....

P.S. Een afstand in etappes lopen - een Ross Barkley 5k (een voetballer die de 5k in 16:40 liep, maar dus wel in stukjes met rust er tussen). Als je iedereen op basis van niveau een voordeel geeft, kunnen mindere lopers alsnog in de buurt komen van jeronimo. Voor mijzelf geldt bijv: 3,3x de 1500m tijd geeft een 5k onder de 20 minuten. Significant sneller dan mijn 5k aan één stuk.
Zo kan ik ook wel 500m's gaan lopen en eindigen met een marathon in 2:15 :7
Spanky78vrijdag 19 juni 2020 @ 11:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 11:25 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Zo kan ik ook wel 500m's gaan lopen en eindigen met een marathon in 2:15 :7
Yip. Zal je nog niet meevallen, bijna 85 500's. Een flinke inspanning.

Je kan er nog regels aan verbinden als: pauzeren mag, maar je moet het wel in 1 sessie doen bijvoorbeeld. Of de regels dus strikter maken voor de snellere lopers.
Cynicvrijdag 19 juni 2020 @ 11:56
Vandaag de afsluitende 5km. Ik heb vandaag mijn vrije dag dus dat leek me wel een goed moment.
Het plan was om vroeg te gaan, maar ons dochtertje had daar vannacht andere ideeën over. Eerst maar even rustig aan doen dus, het was ook nog mistig buiten. Toen ik me een beetje wakker voelde en met mijn hardloopschoenen naar buiten liep scheen de zon inmiddels flink. Hm, misschien toch wat te lang gewacht. Nouja, het was in ieder geval niet zo benauwd.

Qua tijd maakte het niet zoveel uit wat ik zou doen, Jero is totaal onbereikbaar en om tweede te blijven staan had ik aan 20 minuten denk ik ook wel genoeg. Maar 5km lang op 4:00 min/km lopen vind ik ook niet lekker, dus dan maar zo hard mogelijk proberen te gaan.

In de eerste paar honderd meter even zoeken naar het tempo, zat al vrij snel in op een steady pace van 3:45. Daar bleef mijn horloge vervolgens ook de hele tijd op staan, waardoor ik twijfelde of-ie misschien vastgelopen was. Maar aan de kilometersplits zie ik dat het vrij vlak ging. :)
Eindsprintje zat er ook niet meer in, maar door het iets hogere tempo toch net weer wat sneller dan tijdens de Eikiden.

Echt leuk om te doen, en ook knap hoe iedereen zich telkens weer binnenstebuiten heeft gekeerd terwijl er geen publiek en tegenstanders waren.

5k.jpg

splits.jpg
Voccarvrijdag 19 juni 2020 @ 12:02
Heel mooie tijd Cynic en wat constante kilometertijden zeg!
GwaiLowvrijdag 19 juni 2020 @ 12:11
Goed gedaan allemaal!

Volgend evenement denk ik weer van de partij te zijn!
Cynicvrijdag 19 juni 2020 @ 12:16
Ik snap trouwens niet helemaal wat Strava met die tijden doet.
Horloge had ik ingesteld op 5km, en daar heb ik 18:43 over gedaan volgens mijn Garmin. Op Strava staat voor de activiteit een verstreken tijd van 18:45, terwijl die wel die 18:43 als snelste 5km aangeeft. Waar komen die 2 extra seconden dan vandaan?

https://www.strava.com/activities/3637444421
Frozen-assassinvrijdag 19 juni 2020 @ 12:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 11:56 schreef Cynic het volgende:
Verhaal

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Lekker constant!

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 12:16 schreef Cynic het volgende:
Ik snap trouwens niet helemaal wat Strava met die tijden doet.
Horloge had ik ingesteld op 5km, en daar heb ik 18:43 over gedaan volgens mijn Garmin. Op Strava staat voor de activiteit een verstreken tijd van 18:45, terwijl die wel die 18:43 als snelste 5km aangeeft. Waar komen die 2 extra seconden dan vandaan?

https://www.strava.com/activities/3637444421
Dat heb ik ook met Endomondo. Daar geeft hij bovenin nieuw PR aan 24.56 maar in log zie ik 24.59 staan. Waar komt dat vandaan :?
Zwabberharkvrijdag 19 juni 2020 @ 12:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 11:56 schreef Cynic het volgende:
Maar 5km lang op 4:00 min/km lopen vind ik ook niet lekker, dus dan maar zo hard mogelijk proberen te gaan.
Is inderdaad niet lekker nee, dus begrijpelijk 8)7
La_Tramposavrijdag 19 juni 2020 @ 13:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 11:56 schreef Cynic het volgende:
Vandaag de afsluitende 5km. Ik heb vandaag mijn vrije dag dus dat leek me wel een goed moment.
Het plan was om vroeg te gaan, maar ons dochtertje had daar vannacht andere ideeën over. Eerst maar even rustig aan doen dus, het was ook nog mistig buiten. Toen ik me een beetje wakker voelde en met mijn hardloopschoenen naar buiten liep scheen de zon inmiddels flink. Hm, misschien toch wat te lang gewacht. Nouja, het was in ieder geval niet zo benauwd.

Qua tijd maakte het niet zoveel uit wat ik zou doen, Jero is totaal onbereikbaar en om tweede te blijven staan had ik aan 20 minuten denk ik ook wel genoeg. Maar 5km lang op 4:00 min/km lopen vind ik ook niet lekker, dus dan maar zo hard mogelijk proberen te gaan.

In de eerste paar honderd meter even zoeken naar het tempo, zat al vrij snel in op een steady pace van 3:45. Daar bleef mijn horloge vervolgens ook de hele tijd op staan, waardoor ik twijfelde of-ie misschien vastgelopen was. Maar aan de kilometersplits zie ik dat het vrij vlak ging. :)
Eindsprintje zat er ook niet meer in, maar door het iets hogere tempo toch net weer wat sneller dan tijdens de Eikiden.

Echt leuk om te doen, en ook knap hoe iedereen zich telkens weer binnenstebuiten heeft gekeerd terwijl er geen publiek en tegenstanders waren.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Gelijk ook de andere challenge (zo vlak mogelijk lopen) gedaan!
Cynicvrijdag 19 juni 2020 @ 13:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 13:07 schreef La_Tramposa het volgende:

[..]

Gelijk ook de andere challenge (zo vlak mogelijk lopen) gedaan!
Heb wel vrij regelmatig op mijn horloge gekeken, dus ik vrees dat deze niet telt. :P
Op gevoel vlak lopen is denk ik ook niet iets waar ik goed in ben. Had nu halverwege ook echt het gevoel dat het tempo aan het instorten was dus het viel me alleszins mee dat dit niet klopte.
Spanky78vrijdag 19 juni 2020 @ 15:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 12:29 schreef Zwabberhark het volgende:

[..]

Is inderdaad niet lekker nee, dus begrijpelijk 8)7
_O-

Ik vond 1500m op snelheid echt al ruim voldoende O~) Laat staan 3;45 over 5...
heywooduvrijdag 19 juni 2020 @ 15:40
Ik heb mijn doelen alvast bepaald voor de volgende keer dat we (of ik) deze ongein weer gaan doen :+

1:29.9
12:29.9
5:29.9
22:29.9

Maar voorlopig niet :D
Spanky78vrijdag 19 juni 2020 @ 18:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 15:40 schreef heywoodu het volgende:
Ik heb mijn doelen alvast bepaald voor de volgende keer dat we (of ik) deze ongein weer gaan doen :+

1:29.9
12:29.9
5:29.9
22:29.9

Maar voorlopig niet :D
:o
DeLunavrijdag 19 juni 2020 @ 18:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 15:40 schreef heywoodu het volgende:
Ik heb mijn doelen alvast bepaald voor de volgende keer dat we (of ik) deze ongein weer gaan doen :+

1:29.9
12:29.9
5:29.9
22:29.9

Maar voorlopig niet :D
Ik herken een patroon
heywooduvrijdag 19 juni 2020 @ 18:21
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 18:14 schreef DeLuna het volgende:

[..]

Ik herken een patroon
Ja, als je onder xx.xx minuten wilt lopen is precies xx.xx natuurlijk niet je doel :7
Spanky78vrijdag 19 juni 2020 @ 18:36
Heb je in ieder geval iets om naartoe te trainen.

Voor mij is het volgende doel een fatsoenlijk 15 kilometer. Cq 10 mijl of ongeveer die afstand
RunnerAddvrijdag 19 juni 2020 @ 19:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 08:42 schreef Voccar het volgende:
Zo, blij dat het er nu voor mij ook opzit. (Mentaal) denk ik wel zwaarste van de 4 afstanden.

1e km was nog even inkomen, daarna ging het lekker qua tempo. Met 21:02,4 meer dan 30 seconden van m'n pr af :)

SPOILER
Nice, daar ga ik niet genoeg onder kunnen komen, als ik er überhaupt al onder kom.
Dat wordt lopen voor behoud van mijn plekje dus.
ijs_beervrijdag 19 juni 2020 @ 19:48
Vandaag gaat 'm niet meer worden voor me. Hopelijk van het weekend. -O-
DeLunavrijdag 19 juni 2020 @ 20:02
Zo. Nu lukte het wel. En ik ben weer vakkundig gestorven. _O-

Ik zag er enorm tegenop na de FOK! Ekiden (29:00) en gisteren (gestopt na 3km vanwege buikpijn, te dicht op avondeten gok ik).
De eerste 2km zijn altijd nog wel leuk, die waren dan ook bijna hetzelfde. In de derde km kreeg ik het al zwaar maar viel mij de pace nog mee. Die vierde km zag ik hem al oplopen naar 5:20 en uiteindelijk 5:25. Die laatste km liep ik constant 5:30 en moest ik op mijn tanden bijten om die nog naar beneden te krijgen. Wat uiteindelijk nog lukte met 5:27.

il7fnHt.jpg

Eindtijd: 26:33.9 Tevreden mee, 6 weken terug liep ik dus nog 29:00. :)

Ik vond het een erg leuke challenge, ik hoop stiekem dat dit niet de laatste was :P
Cornielvrijdag 19 juni 2020 @ 20:10
Goed gedaan @DeLuna!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Fok! 4us-Kamp       | punten | pace/dif|     500 m  |     3000 m  |    1500 m  | 5000 m
====================o========o=========o============o=============o============o========
01. Jero_nimo       | 380,73 |  3:10,4 | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 | 18:19,0
02. Cynic           | 407,30 |  3:23,7 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 | 18:43,0
03. Sdivad          | 461,63 |  3:50,8 | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 | 21:33,0
04. heywoodu        | 476,51 |  3:58,3 | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 | 23:04,3
05. Spanky78        | 482,13 |  4:01,1 | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 | 22:38,0
06. ser             | 500,50 |  4:10,2 | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 | 22:32,0
07. wyccie          | 522,30 |  4:21,1 | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 | 23:58,0
08. DeLuna          | 562,57 |  4:41,3 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 | 26:33,9
09. Starflyer       | 658,13 |  5:29,1 | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 | 29:03,0
10. Bos81           | 660,97 |  5:30,5 | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 | 30:28,0
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
11. Corniel         | 306,47 | 12:22,7 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 |    
12. Voccar          | 323,68 | 09:30,5 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 |    
13. RunnerAdd       | 331,33 | 08:14,0 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 |    
14. Frozen-Assassin | 352,33 | 04:44,0 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 |    
15. Daywalk3r       | 356,27 | 04:04,7 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 |    
16. ijs_beer        | 366,00 | 02:27,3 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 |    
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
17. Zwabberhark     | 241,97 |      NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF |     DNS
18. Vork            | 100,40 |      NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS |     DNS 
heywooduvrijdag 19 juni 2020 @ 20:24
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 20:02 schreef DeLuna het volgende:
Zo. Nu lukte het wel. En ik ben weer vakkundig gestorven. _O-

Ik zag er enorm tegenop na de FOK! Ekiden (29:00) en gisteren (gestopt na 3km vanwege buikpijn, te dicht op avondeten gok ik).
De eerste 2km zijn altijd nog wel leuk, die waren dan ook bijna hetzelfde. In de derde km kreeg ik het al zwaar maar viel mij de pace nog mee. Die vierde km zag ik hem al oplopen naar 5:20 en uiteindelijk 5:25. Die laatste km liep ik constant 5:30 en moest ik op mijn tanden bijten om die nog naar beneden te krijgen. Wat uiteindelijk nog lukte met 5:27.

[ afbeelding ]

Eindtijd: 26:33.9 Tevreden mee, 6 weken terug liep ik dus nog 29:00. :)

Ik vond het een erg leuke challenge, ik hoop stiekem dat dit niet de laatste was :P
Mooi gedaan *O*

"De eerste 2km zijn altijd nog wel leuk"

giphy.gif
DeLunavrijdag 19 juni 2020 @ 20:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 20:24 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Mooi gedaan *O*

"De eerste 2km zijn altijd nog wel leuk"

[ afbeelding ]
Ik loop voor de lol hè, dan heb je dat wel eens.
Cynicvrijdag 19 juni 2020 @ 20:31
Ik had op de één of andere manier in mijn hoofd dat vandaag de laatste dag was, maar dat klopt kennelijk weer eens niet...
Jero_nimovrijdag 19 juni 2020 @ 20:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 20:31 schreef Cynic het volgende:
Ik had op de één of andere manier in mijn hoofd dat vandaag de laatste dag was, maar dat klopt kennelijk weer eens niet...
Dacht ik ook, dinsdag tot vrijdag? Of zit ik ook verkeerd?

Had voor jou al gereageerd op FB, maar erg sterke run en inderdaad supervlak gelopen! _O_

Daywalk3r, schiet eens op met dat uploaden.. had je maar niet zo moeten zuipen :P . Walibi goed idee trouwens, ik ga maandag *O*, nu hopen dat jij niet alles ondergekotst hebt met je kater.. :6 .
DeLuna en Voccar ook super gelopen! *O*
De rest die niet persé voor de challenge liep natuurlijk ook :+
Spanky78vrijdag 19 juni 2020 @ 21:32
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 20:02 schreef DeLuna het volgende:
Zo. Nu lukte het wel. En ik ben weer vakkundig gestorven. _O-

Ik zag er enorm tegenop na de FOK! Ekiden (29:00) en gisteren (gestopt na 3km vanwege buikpijn, te dicht op avondeten gok ik).
De eerste 2km zijn altijd nog wel leuk, die waren dan ook bijna hetzelfde. In de derde km kreeg ik het al zwaar maar viel mij de pace nog mee. Die vierde km zag ik hem al oplopen naar 5:20 en uiteindelijk 5:25. Die laatste km liep ik constant 5:30 en moest ik op mijn tanden bijten om die nog naar beneden te krijgen. Wat uiteindelijk nog lukte met 5:27.

[ afbeelding ]

Eindtijd: 26:33.9 Tevreden mee, 6 weken terug liep ik dus nog 29:00. :)

Ik vond het een erg leuke challenge, ik hoop stiekem dat dit niet de laatste was :P
Goed gedaan ! Flinke prestatie om zo veel van je pr af te halen!
DeLunavrijdag 19 juni 2020 @ 21:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 21:32 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Goed gedaan ! Flinke prestatie om zo veel van je pr af te halen!
Mijn PR is 25:36 ;)
Spanky78vrijdag 19 juni 2020 @ 21:41
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 21:36 schreef DeLuna het volgende:

[..]

Mijn PR is 25:36 ;)
Oh, ik dacht 29:00 ;(
RunnerAddvrijdag 19 juni 2020 @ 21:53
Ah ik dacht ook dat vandaag de laatste dag was.

Anyways ik kon morgen toch niet. Na mijn 3000m had ik goede hoop op een PR op de 5000m, maar voel me de laatste dagen niet heel fit.

Mezelf toch maar naar buiten geschopt net, de eerste kilometers gingen nog wel, maar vanaf de helft was het niet leuk meer. De laatste 2 km was het uitlopen omdat stoppen nu eenmaal geen optie is. Dan mis ik toch echt wel andere lopers om me heen.

Uiteindelijk 21:17 gelopen. Niet eens zo heel slecht, 11s boven mijn PR. Maar met de benen van een week terug denk ik dat ik wel sub21 had kunnen lopen.

Nu even wat daagjes rust. Vond het een top event, met voor mij de 1500 en 3000m als hoogtepunten.

SPOILER
heywooduvrijdag 19 juni 2020 @ 21:55
Wat een strakke tijden weer allemaal _O_
Daywalk3rvrijdag 19 juni 2020 @ 22:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 20:47 schreef Jero_nimo het volgende:

[..]

Dacht ik ook, dinsdag tot vrijdag? Of zit ik ook verkeerd?

Had voor jou al gereageerd op FB, maar erg sterke run en inderdaad supervlak gelopen! _O_

Daywalk3r, schiet eens op met dat uploaden.. had je maar niet zo moeten zuipen :P . Walibi goed idee trouwens, ik ga maandag *O*, nu hopen dat jij niet alles ondergekotst hebt met je kater.. :6 .
DeLuna en Voccar ook super gelopen! *O*
De rest die niet persé voor de challenge liep natuurlijk ook :+
Ik probeer morgen nog eens :) niks onder gekotst, overal makkelijk in kunnen stappen. Ideaal systeem ^O^
Daywalk3rvrijdag 19 juni 2020 @ 22:20
En ja, vandaag laatste dag dacht ik ook. Daarom vanmorgen gegaan.
Cornielvrijdag 19 juni 2020 @ 22:36
Goed gelopen allen. Mijn tijd was op hangen en worgen onder de 20 minuten.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Fok! 4us-Kamp       | punten | pace/dif|     500 m  |     3000 m  |    1500 m  | 5000 m
====================o========o=========o============o=============o============o========
01. Jero_nimo       | 380,73 |  3:10,4 | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 | 18:19,0
02. Cynic           | 407,30 |  3:23,7 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 | 18:43,0
03. Corniel         | 426,09 |  3:33,0 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 | 19:56,2
04. RunnerAdd       | 459,03 |  3:49,5 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 | 21:17,0
05. Sdivad          | 461,63 |  3:50,8 | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 | 21:33,0
06. heywoodu        | 476,51 |  3:58,3 | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 | 23:04,3
07. Spanky78        | 482,13 |  4:01,1 | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 | 22:38,0
08. ser             | 500,50 |  4:10,2 | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 | 22:32,0
09. wyccie          | 522,30 |  4:21,1 | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 | 23:58,0
10. DeLuna          | 562,57 |  4:41,3 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 | 26:33,9
11. Starflyer       | 658,13 |  5:29,1 | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 | 29:03,0
12. Bos81           | 660,97 |  5:30,5 | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 | 30:28,0
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
13. Voccar          | 323,68 | 09:30,5 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 |    
14. Frozen-Assassin | 352,33 | 04:44,0 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 |    
15. Daywalk3r       | 356,27 | 04:04,7 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 |    
16. ijs_beer        | 366,00 | 02:27,3 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 |    
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
17. Zwabberhark     | 241,97 |      NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF |     DNS
18. Vork            | 100,40 |      NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS |     DNS 
RunnerAddvrijdag 19 juni 2020 @ 22:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 22:36 schreef Corniel het volgende:
Goed gelopen allen. Mijn tijd was op hangen en worgen onder de 20 minuten.
[ code verwijderd ]

Lekker hoor!

Voccar heeft ook gelopen (post 131).
Jero_nimovrijdag 19 juni 2020 @ 23:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 22:36 schreef Corniel het volgende:
Goed gelopen allen. Mijn tijd was op hangen en worgen onder de 20 minuten.
[ code verwijderd ]

Wat Ad hierboven zegt, Voccar heeft gelopen.
Daarnaast Frozen-assassin ook al ;)
LIF / [Hardlopen] #1234 - Nog 5000 meter te gaan!

Ben je zelf tevreden met je eigen tijd op dit moment, ook weggegaan voor een sub20? Wel behoorlijk vlak gelopen nog, met wat verval in de 4e km. De sub20 is in ieder geval altijd een leuk streven! ^O^
Jero_nimovrijdag 19 juni 2020 @ 23:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 21:53 schreef RunnerAdd het volgende:
Ah ik dacht ook dat vandaag de laatste dag was.

Anyways ik kon morgen toch niet. Na mijn 3000m had ik goede hoop op een PR op de 5000m, maar voel me de laatste dagen niet heel fit.

Mezelf toch maar naar buiten geschopt net, de eerste kilometers gingen nog wel, maar vanaf de helft was het niet leuk meer. De laatste 2 km was het uitlopen omdat stoppen nu eenmaal geen optie is. Dan mis ik toch echt wel andere lopers om me heen.

Uiteindelijk 21:17 gelopen. Niet eens zo heel slecht, 11s boven mijn PR. Maar met de benen van een week terug denk ik dat ik wel sub21 had kunnen lopen.

Nu even wat daagjes rust. Vond het een top event, met voor mij de 1500 en 3000m als hoogtepunten.

SPOILER
Ook een hele mooie tijd! ^O^
Avg heartrate en cadence precies gelijk, grappig! :)
RunnerAddvrijdag 19 juni 2020 @ 23:38
Dankje!
Ja grappig inderdaad. Verloop is wel even wat anders ;)

https://imgshare.io/image/N5bDCx
Cornielzaterdag 20 juni 2020 @ 08:54
@ijs_beer en @Daywalk3r moeten hun logje nog inleveren, verder zijn we klaar. Merk opdat ik denk dat @Frozen-assassin in de laatste km van zijn vijf laten zien dat ie op langere afstanden ook harder kan. Dat had een plekje kunnen schelen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Fok! 4us-Kamp       | punten | pace/dif|     500 m  |     3000 m  |    1500 m  | 5000 m
====================o========o=========o============o=============o============o========
01. Jero_nimo       | 380,73 |  3:10,4 | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 | 18:19,0
02. Cynic           | 407,30 |  3:23,7 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 | 18:43,0
03. Corniel         | 426,09 |  3:33,0 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 | 19:56,2
04. Voccar          | 449,92 |  3:45,0 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 | 21:02,4
05. RunnerAdd       | 459,03 |  3:49,5 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 | 21:17,0
06. Sdivad          | 461,63 |  3:50,8 | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 | 21:33,0
07. heywoodu        | 476,51 |  3:58,3 | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 | 23:04,3
08. Spanky78        | 482,13 |  4:01,1 | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 | 22:38,0
09. ser             | 500,50 |  4:10,2 | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 | 22:32,0
10. Frozen-Assassin | 502,23 |  4:11,1 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 | 24:59,0
11. wyccie          | 522,30 |  4:21,1 | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 | 23:58,0
12. DeLuna          | 562,57 |  4:41,3 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 | 26:33,9
13. Starflyer       | 658,13 |  5:29,1 | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 | 29:03,0
14. Bos81           | 660,97 |  5:30,5 | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 | 30:28,0
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
15. Daywalk3r       | 356,27 | 04:04,7 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 |    
16. ijs_beer        | 366,00 | 02:27,3 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 |    
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
17. Zwabberhark     | 241,97 |      NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF |     DNS
18. Vork            | 100,40 |      NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS |     DNS 
Cornielzaterdag 20 juni 2020 @ 10:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 23:03 schreef Jero_nimo het volgende:

Ben je zelf tevreden met je eigen tijd op dit moment, ook weggegaan voor een sub20? Wel behoorlijk vlak gelopen nog, met wat verval in de 4e km. De sub20 is in ieder geval altijd een leuk streven! ^O^
Ik vind dat ik te veel verval had. Daarnaast zou ik op basis van die 3km ca 19:20 kunnen, maar de eerste km merkte ik al dat dat er niet inzat. En sub20 is toch wel een minimum voor mij persoonlijk. Ik heb nog nooit een 5km (op asfalt) een 20er geklokt, en ik hoop dat nog een aantal jaren vol te houden.
Cyniczaterdag 20 juni 2020 @ 10:17
Die 20 is altijd wel lekker ja, maar ben er ook wel eens overheen gegaan wanneer de vorm wat minder is. Zelfde met de 10 in 40 minuten. Moet er op het moment niet aan denken dat te moeten lopen...
Jero_nimozaterdag 20 juni 2020 @ 11:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2020 10:17 schreef Cynic het volgende:
Die 20 is altijd wel lekker ja, maar ben er ook wel eens overheen gegaan wanneer de vorm wat minder is. Zelfde met de 10 in 40 minuten. Moet er op het moment niet aan denken dat te moeten lopen...
Met die 18'43 op de 5km moet je toch redelijk relaxed de 10 onder de 40 kunnen lopen.
Cyniczaterdag 20 juni 2020 @ 11:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2020 11:52 schreef Jero_nimo het volgende:

[..]

Met die 18'43 op de 5km moet je toch redelijk relaxed de 10 onder de 40 kunnen lopen.
In theorie wel ja, maar ik heb in 2016 voor het laatst een 10km wedstrijd gelopen.
heywooduzaterdag 20 juni 2020 @ 14:14
Zo, voor het eerst in bijna drie weken (toen ik 22km liep) weer eens vrij rustig de dubbele cijfers gehaald, daar kwam ik de afgelopen weken niet aan toe :P

Na ruim twee kilometer schoot het borstbandje van mijn Camelbak aan één kant ineens los, ik moet nog even kijken of die is afgebroken of gewoon los is gegaan. Ik ben wel blij dat ik mijzelf over de irritatie van het op-en-neer gaan van de Camelbak heen kon zetten en uiteindelijk door ben gegaan tot 11km, zonder dat mijn hartslag significant omhoog ging wegens de irritatie :+
heywooduzaterdag 20 juni 2020 @ 14:29
Volgende week wordt goed warm zie ik, richting en over de 30 graden. Goed moment om lopen in de warmte nog eens beter te trainen (daarbij denkende aan het meenemen van genoeg water, rustig lopen, niet te ver van huis gaan en stoppen zodra het niet lekker meer voelt, uiteraard) :P
Daywalk3rzaterdag 20 juni 2020 @ 15:29
24.20 trouwens (helaas). Horloge upload m niet maar heb evt foto.
Guardzaterdag 20 juni 2020 @ 17:03
Benieuwd wat de volgende challenge gaat worden :P
Cornielzaterdag 20 juni 2020 @ 17:10
Wow, @Daywalk3r, je komt echt net een halve seconde te kort op om @Frozen-assassin te verslaan!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Fok! 4us-Kamp       | punten | pace/dif|     500 m  |     3000 m  |    1500 m  | 5000 m
====================o========o=========o============o=============o============o========
01. Jero_nimo       | 380,73 |  3:10,4 | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 | 18:19,0
02. Cynic           | 407,30 |  3:23,7 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 | 18:43,0
03. Corniel         | 426,09 |  3:33,0 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 | 19:56,2
04. Voccar          | 449,92 |  3:45,0 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 | 21:02,4
05. RunnerAdd       | 459,03 |  3:49,5 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 | 21:17,0
06. Sdivad          | 461,63 |  3:50,8 | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 | 21:33,0
07. heywoodu        | 476,51 |  3:58,3 | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 | 23:04,3
08. Spanky78        | 482,13 |  4:01,1 | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 | 22:38,0
09. ser             | 500,50 |  4:10,2 | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 | 22:32,0
10. Frozen-Assassin | 502,23 |  4:11,1 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 | 24:59,0
11. Daywalk3r       | 502,27 |  4:11,1 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 | 24:20,0
12. wyccie          | 522,30 |  4:21,1 | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 | 23:58,0
13. DeLuna          | 562,57 |  4:41,3 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 | 26:33,9
14. Starflyer       | 658,13 |  5:29,1 | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 | 29:03,0
15. Bos81           | 660,97 |  5:30,5 | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 | 30:28,0
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
16. ijs_beer        | 366,00 | 02:27,3 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 |    
--------------------+--------+---------+------------+-------------+------------+--------
17. Zwabberhark     | 241,97 |      NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF |     DNS
18. Vork            | 100,40 |      NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS |     DNS 
heywooduzaterdag 20 juni 2020 @ 17:13
Nu ben ik wel benieuwd: was @Daywalk3r's drie kilometer vergeleken met zijn andere afstanden zo goed, of was mijn drie kilometer vergeleken met mijn andere afstanden zo matig? :P

Ruim tien seconden sneller op de 500m, twintig seconden op de 1500m en ruim 1:15 op de vijf kilometer, maar slechts een paar seconden op de drie. Ik denk zelf dat er op mijn drie nog wel wat te winnen viel met een betere indeling, in tegenstelling tot de andere afstanden.
Cornielzaterdag 20 juni 2020 @ 17:34
@heywoodu, u vraagt, wij draaien. Merk opdat de lopers die niet alle vier de afstanden hebben voltooid, niet in deze data zitten.

Wat je her ziet zijn nde relatieve resultaten. Ik heb per afstand de gemiddelde tijd, en de standaard deviatie bepaald, en per resultaat de z-score. In de eerste kolom zie je de overal Z-score staan, per afstand zie je van iedere renner de z-score op die afstand, gecorrigeerd voor de gemiddelde z-score.

Nemen we mijzelf als voorbeeld, dan kwam ik gemiddeld dus op +0,9 de standaard deviatie. Mijn 500 meter was mijn relatief zwakste afstand, en mijn 3000 meter, mijn beste. En je kan ook zien dat @Jero_nimo een bizar goede 500 m liep, en relatief zwakke 3000m.

O ja, omdat ik denk dat het trends inzichtelijke maakt heb ik de 1500m hier voor de 3000m gezet.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
                | Z_scr |  500m | 1500m | 3000m | 5000m
================o=======o=======o=======o=======o======
Jero_nimo       | +1,51 |  0,30 | +0,06 | -0,26 | -0,10
Cynic           | +1,13 | -0,13 | -0,07 | +0,05 | +0,16
Corniel         | +0,90 | -0,14 | -0,03 | +0,12 | +0,05
Voccar          | +0,60 | -0,09 | +0,02 | +0,04 | +0,03
RunnerAdd       | +0,47 | -0,27 | -0,04 | +0,22 | +0,09
Sdivad          | +0,46 | -0,09 | +0,14 | -0,07 | +0,02
heywoodu        | +0,29 | +0,28 | +0,11 | -0,15 | -0,24
Spanky78        | +0,18 | -0,05 | -0,08 | +0,14 | -0,01
ser             | -0,07 | -0,88 | +0,29 | +0,32 | +0,27
Frozen-Assassin | -0,02 | +0,90 | -0,12 | -0,30 | -0,49
Daywalk3r       | -0,06 | +0,02 | +0,08 | +0,15 | -0,26
wyccie          | -0,34 | -0,09 | -0,28 | +0,25 | +0,13
DeLuna          | -0,83 | +0,17 | -0,21 | +0,16 | -0,12
Starflyer       | -2,01 | =0,00 | +0,18 | -0,52 | +0,34
Bos81           | -2,09 | -0,13 | -0,06 | +0,18 | +0,01
heywooduzaterdag 20 juni 2020 @ 17:39
Wel leuk om te zien dat mijn afstanden ook daadwerkelijk relatief zwakker werden met de lengte :D
Cornielzaterdag 20 juni 2020 @ 17:44
En bij @Daywalk3r zie je dat alcohol geen goede invloed had op zijn 5km. :D
Spanky78zaterdag 20 juni 2020 @ 20:56
Ik heb het met name op de 500 laten liggen maar mijn 3000 was relatief goed.

Je ziet ook duidelijk een paar die het juist op korte afstand het erg goed dorn
Frozen-assassinzaterdag 20 juni 2020 @ 22:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2020 17:34 schreef Corniel het volgende:
@:heywoodu, u vraagt, wij draaien. Merk opdat de lopers die niet alle vier de afstanden hebben voltooid, niet in deze data zitten.

Wat je her ziet zijn nde relatieve resultaten. Ik heb per afstand de gemiddelde tijd, en de standaard deviatie bepaald, en per resultaat de z-score. In de eerste kolom zie je de overal Z-score staan, per afstand zie je van iedere renner de z-score op die afstand, gecorrigeerd voor de gemiddelde z-score.

Nemen we mijzelf als voorbeeld, dan kwam ik gemiddeld dus op +0,9 de standaard deviatie. Mijn 500 meter was mijn relatief zwakste afstand, en mijn 3000 meter, mijn beste. En je kan ook zien dat @:Jero_nimo een bizar goede 500 m liep, en relatief zwakke 3000m.

O ja, omdat ik denk dat het trends inzichtelijke maakt heb ik de 1500m hier voor de 3000m gezet.
[ code verwijderd ]

Mn snelle 500 heeft heel wat compensatie opgeleverd :D en hoe langer hoe slechter het wordt. Klopt wel met mn eigen beeld.

Ik stel voor dat we een sprintvierkamp gaan houden :P
Jero_nimozaterdag 20 juni 2020 @ 22:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juni 2020 22:33 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Mn snelle 500 heeft heel wat compensatie opgeleverd :D en hoe langer hoe slechter het wordt. Klopt wel met mn eigen beeld.

Ik stel voor dat we een sprintvierkamp gaan houden :P
Daar kan ik ook mee leven :D
Cyniczondag 21 juni 2020 @ 08:30
Als ik het zo bekijk dan moest ik dat maar niet gaan doen. :)
Wel leuk om op die manier met data bezig te zijn.
DeLunazondag 21 juni 2020 @ 09:27
Mijn 500 en mijn 3000 zijn het best? Welke logica zit daar achter? _O-
ijs_beerzondag 21 juni 2020 @ 11:04
25:41. Meh.

En m'n rechterknie speelde weer eens op. -O-

https://www.strava.com/activities/3647209259
Cornielzondag 21 juni 2020 @ 11:46
@ijs_beer dat is jammer. Waar wel fijn dat je gefinisht bent!!!

En de eindstand!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Fok! 4us-Kamp       | punten |  pace  |     500 m  |     3000 m  |    1500 m  |     5000 m
====================o========o========o============o=============o============o============
01. Jero_nimo       | 380,73 | 3:10,4 | 01. 1:11,0 | 01. 10:37,0 | 01. 4:41,0 | 01. 18:19,0
02. Cynic           | 407,30 | 3:23,7 | 02. 1:25,0 | 02. 10:46,0 | 02. 5:07,0 | 02. 18:43,0
03. Corniel         | 426,09 | 3:33,0 | 04. 1:29,3 | 03. 11:09,4 | 03. 5:16,8 | 03. 19:56,2
04. Voccar          | 449,92 | 3:45,0 | 06. 1:33,6 | 05. 12:01,5 | 04. 5:29,5 | 04. 21:02,4
05. RunnerAdd       | 459,03 | 3:49,5 | 08. 1:39,0 | 04. 11:56,0 | 06. 5:39,0 | 05. 21:17,0
06. Sdivad          | 461,63 | 3:50,8 | 07. 1:36,0 | 06. 12:37,0 | 05. 5:30,5 | 06. 21:33,0
07. heywoodu        | 476,51 | 3:58,3 | 05. 1:32,5 | 09. 13:12,5 | 07. 5:40,5 | 09. 23:04,3
08. Spanky78        | 482,13 | 4:01,1 | 10. 1:40,0 | 07. 12:46,0 | 09. 5:56,0 | 08. 22:38,0
09. ser             | 500,50 | 4:10,2 | 16. 1:59,0 | 08. 12:58,0 | 08. 5:49,9 | 07. 22:32,0
10. Frozen-Assassin | 502,23 | 4:11,1 | 03. 1:27,0 | 13. 14:16,0 | 12. 6:08,0 | 12. 24:59,0
11. Daywalk3r       | 502,27 | 4:11,1 | 12. 1:43,1 | 10. 13:19,0 | 10. 6:00,0 | 11. 24:20,0
12. ijs_beer        | 520,10 | 4:20,0 | 09. 1:39,0 | 14. 14:30,0 | 11. 6:06,0 | 13. 25:41,0
13. wyccie          | 522,30 | 4:21,1 | 14. 1:50,0 | 12. 13:45,0 | 13. 6:33,0 | 10. 23:58,0
14. DeLuna          | 562,57 | 4:41,3 | 15. 1:54,0 | 15. 15:06,5 | 14. 6:54,3 | 14. 26:33,9
15. Starflyer       | 658,13 | 5:29,1 | 17. 2:17,5 | 17. 19:28,0 | 15. 7:35,0 | 15. 29:03,0
16. Bos81           | 660,97 | 5:30,5 | 18. 2:21,0 | 16. 18:01,0 | 16. 7:51,0 | 16. 30:28,0
--------------------+--------+--------+------------+-------------+------------+------------
17. Zwabberhark     | 241,97 |     NA | 13. 1:46,0 | 11. 13:35,8 |        DNF |         DNS
18. Vork            | 100,40 |     NA | 11. 1:40,4 |         DNF |        DNS |         DNS

Ik heb nog wat zitten schuiven met de relatieve prestaties. De Z-score is nu over het totaal aantal punten, en is niet langer het gemiddelde van de z-scores per afstand. dat geeft kleine afwijkingen t.o.v. eerder gepubliceerde data, maar echt ik denk dat het beter is om die aan te houden. Verder zijn de resultaten van de renners die niet gefinisht zijn helemaal uit de data gehaald, omdat ze voor ruis (minimaal, maar toch) zorgden.

Tot slot heb ik misschien wel de leukste info toegevoegd: wie liep het meest constant, en is dus de ultieme allrounder? @Voccar heeft de eer met score van maar 0,091, op de voet gevolgd door @Spanky78 met 0,098. @Sdivad maakt het podium vol met 0,124.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
                | Z_scr |  500m | 1500m | 3000m | 5000m | Const
================o=======o=======o=======o=======o=======o======
Jero_nimo       | +1,51 | +0,18 | +0,06 | -0,31 | -0,03 | 0,207
Cynic           | +1,17 | -0,24 | -0,11 | -0,03 | +0,19 | 0,180
Corniel         | +0,93 | -0,23 | -0,06 | +0,05 | +0,08 | 0,138
Voccar          | +0,62 | -0,15 | -0,00 | -0,00 | +0,06 | 0,091
RunnerAdd       | +0,51 | -0,33 | -0,07 | +0,15 | +0,11 | 0,218
Sdivad          | +0,47 | -0,13 | +0,13 | -0,09 | +0,06 | 0,124
heywoodu        | +0,28 | +0,25 | +0,12 | -0,15 | -0,19 | 0,212
Spanky78        | +0,21 | -0,08 | -0,11 | +0,11 | +0,01 | 0,098
ser             | -0,03 | -0,87 | +0,25 | +0,26 | +0,28 | 0,568
Frozen-Assassin | -0,05 | +0,88 | -0,08 | -0,25 | -0,42 | 0,581
Daywalk3r       | -0,05 | +0,01 | +0,07 | +0,14 | -0,23 | 0,159
ijs_beer        | -0,28 | +0,46 | +0,18 | -0,12 | -0,39 | 0,369
wyccie          | -0,31 | -0,11 | -0,32 | +0,22 | +0,14 | 0,243
DeLuna          | -0,83 | +0,20 | -0,21 | +0,18 | -0,10 | 0,204
Starflyer       | -2,06 | +0,16 | +0,22 | -0,40 | +0,40 | 0,343
Bos81           | -2,09 | +0,00 | -0,06 | +0,24 | +0,02 | 0,130


[ Bericht 1% gewijzigd door Corniel op 21-06-2020 11:56:53 (posities 5000m toegevoegd.) ]
heywooduzondag 21 juni 2020 @ 11:48
@ser en @Frozen-assassin dus degenen met veruit de minst constante prestaties (en dus de duidelijkste specialismes), maar wel precies tegenovergesteld van elkaar, geinig om te zien :D
Cornielzondag 21 juni 2020 @ 11:54
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 11:48 schreef heywoodu het volgende:
@:ser en @:Frozen-Assassin dus degenen met veruit de minst constante prestaties (en dus de duidelijkste specialismes), maar wel precies tegenovergesteld van elkaar, geinig om te zien :D
Als ik de reeks (en het verslag) van @ser zie, denk ik dat hij vooral zijn 500m verknald heeft. Zijn 1500m, 3000m, en 5000m liggen echt heel dicht bij elkaar.

@Frozen-assassin is een ander verhaal. Die vind alles dan 1500m volgens mij zonde van zijn tijd. ;)

Bij nader inzien bleek trouwens dat @Jero_nimo zijn 500 m helemaal niet zo extreem goed was (voor hem dan), maar voora zijn 3000m slecht. ;)
Spanky78zondag 21 juni 2020 @ 13:54
Leuke statistieken. En bedankt voor het bijhouden van alle data + ‘organisatie’. Erg leuk.

Vandaag weer lekker rustig 12km gelopen. Heerlijk. Ik had voor Vaderdag een Flipbelt gekregen, die moest uitgetest. Nu in ik mijn telefoon en dus ook muziek meenemen ^O^
Voccarzondag 21 juni 2020 @ 15:49
Inderdaad erg leuke statistieken en bedankt voor de eervolle vermelding!

Jero_nimo gefeliciteerd met de overwinning en organisatie bedankt voor deze 4uskamp. Was fijn om weer een concreet doel te hebben bij het hardlopen.
Daywalk3rzondag 21 juni 2020 @ 23:28
En wat nu..? :D
DeLunamaandag 22 juni 2020 @ 07:16
quote:
99s.gif Op zondag 21 juni 2020 23:28 schreef Daywalk3r het volgende:
En wat nu..? :D
Maar echt hè. Zwart gat dit. _O-
heywoodumaandag 22 juni 2020 @ 07:18
Toewerken naar 6x6.5km op één dag :9
Sdivadmaandag 22 juni 2020 @ 10:50
quote:
99s.gif Op zondag 21 juni 2020 23:28 schreef Daywalk3r het volgende:
En wat nu..? :D
Voor mezelf in ieder geval nu de opbouw richting het in gewenst tempo kunnen lopen van een halve marathon. Gaat met name neerkomen op trouw kilometers maken, en uitvinden wat qua voeding voor me werkt tijdens het lopen. Vanochtend 14 kilometer gedaan in 1:18:14, dus redelijke marge op een halve marathon binnen 2 uur. Nu een kwestie van uitbreiden.

Maar nog weer eens een dergelijke challenge tussendoor kan ook, was veel te leuk om er 's op een andere manier mee bezig te zijn :)
Cynicmaandag 22 juni 2020 @ 12:35
Tja, ik moet ook nog een keer van mezelf een halve marathon lopen in een bepaalde tijd, maar om dat nou in m'n eentje te gaan doen...
En dan moet ik ook weer heel anders gaan trainen.
Frozen-assassinmaandag 22 juni 2020 @ 13:08
Goed moment om wat nieuwe routes te zoeken :P
Cornielmaandag 22 juni 2020 @ 13:25
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 10:50 schreef Sdivad het volgende:

Voor mezelf in ieder geval nu de opbouw richting het in gewenst tempo kunnen lopen van een halve marathon. Gaat met name neerkomen op trouw kilometers maken, en uitvinden wat qua voeding voor me werkt tijdens het lopen. Vanochtend 14 kilometer gedaan in 1:18:14, dus redelijke marge op een halve marathon binnen 2 uur. Nu een kwestie van uitbreiden.
Je hebt 21:33 gelopen op de 5km! Dan zit een sub 1:45 er zonder problemen in (zelfs sub 1:40 volgens corniel.nl/runs). Ik durf de stelling aan dat als je dit weekend een sub 2:00 kan lopen, als je op een zeg 1:58 schema weggaat (en niet midden op de dag, in de brandende zon).

Verder zou ik het afraden om je beoogde HM-tempo in trainingen van 14 km te lopen. Er zijn genoeg adviezen te vinden online wat je wel zou moeten/kunnen doen, maar een vorm die ik zelf richting HM-wedstrijden vaak koos is trainingen van ca 15 km, met 6 maal 1km blokken HM-tempo (meestal zelfs net iets harder dan dat) met daartussen een km rustiger aan.

Concreet:
2 km inlopen
1 km à 4:40
1 km rustiger (5:20-6:00, kijken wat je nodig hebt om te herstellen)
(5x herhalen)
uitlopen.

Ben benieuwd hoe je zo'n training verteert. :)
sermaandag 22 juni 2020 @ 14:15
@Corniel en @heywoodu ik heb de 500 idd verprutst. Was tijdens een rustig rondje met de hond even in het park versnellen maar had beter aan het einde van die run een poging moeten wagen. Denk dat een 1.50/1.45 ofzo wel mogelijk zou zijn.....
Ben normaal meer van het motto als ik langer onderweg ben dan dat ik sport dan ga ik niet. Dus een 500 meter is de moeite niet om om te kleden ;)
En de 3 en 5 waren 'leuk' om te doen omdat met in en uit lopen ik nog wel ff bezig was. Was ook een goede prikkel om weer eens een keer tempo's te lopen.
Gelukkig kon ik de avond na de 1500 meter nog wat hoogtemeters maken op de Gulberg die wel zwaarder aanvoelden dan normaal.....
Net ook nog even wat hoogtemeters gemaakt wat valkjes en konijnen gespot toch weer wat anders dan vlak lopen.
Dit weekend is daar een Everest challenge. Ja dat is idd zoveel hoogtemeters als de Everest maken in 1 tocht voor daar is dat 200+ keer op en neer op het steile stuk.....
8ca2jz.jpg
Er is al een mountainbiker geweest daar die dat gedaan heeft, en een mede forumlid die tot de helft kwam ofzo 8)7
La_Tramposamaandag 22 juni 2020 @ 14:26
Wij hebben donderdag een 3000m testwedstrijdje met mijn trainingsgroep, kan ik toch nog een beetje meevoelen met de vieruskampers ;)
pijllmaandag 22 juni 2020 @ 16:03
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 14:15 schreef ser het volgende:
Er is al een mountainbiker geweest daar die dat gedaan heeft, en een mede forumlid die tot de helft kwam ofzo 8)7
Ja, teleurstellend, dat.
hatsaflatsmaandag 22 juni 2020 @ 17:44
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 13:25 schreef Corniel het volgende:

[..]

Je hebt 21:33 gelopen op de 5km! Dan zit een sub 1:45 er zonder problemen in (zelfs sub 1:40 volgens corniel.nl/runs). Ik durf de stelling aan dat als je dit weekend een sub 2:00 kan lopen, als je op een zeg 1:58 schema weggaat (en niet midden op de dag, in de brandende zon).

Verder zou ik het afraden om je beoogde HM-tempo in trainingen van 14 km te lopen. Er zijn genoeg adviezen te vinden online wat je wel zou moeten/kunnen doen, maar een vorm die ik zelf richting HM-wedstrijden vaak koos is trainingen van ca 15 km, met 6 maal 1km blokken HM-tempo (meestal zelfs net iets harder dan dat) met daartussen een km rustiger aan.

Concreet:
2 km inlopen
1 km à 4:40
1 km rustiger (5:20-6:00, kijken wat je nodig hebt om te herstellen)
(5x herhalen)
uitlopen.

Ben benieuwd hoe je zo'n training verteert. :)
Haha, ik kan echt niet sub 1:40 op de HM lopen hoor.
Cornielmaandag 22 juni 2020 @ 22:42
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 17:44 schreef hatsaflats het volgende:

Haha, ik kan echt niet sub 1:40 op de HM lopen hoor.
Jij bent relatief sneller op de kortere afstanden, dus wellicht is het lastig, maar wanneer heb je je volledig op een ambitieuze tijd op de HM toegelegd? Ik zie alleen maar baan-trainingen en trainingen tot 12 km max?! Dus wellicht dat jij dit ook gewoon kan!
Cynicdinsdag 23 juni 2020 @ 09:25
Die voorspellingen lijken me inderdaad wel gebaseerd op de voor die afstand benodigde training.
Mijn Garmin voorspelt voor mij ook (halve) marathontijden waar ik denk ik toch wel een half jaar tot een jaar specifiek voor moet gaan trainen.
Guarddinsdag 23 juni 2020 @ 10:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 09:25 schreef Cynic het volgende:
Die voorspellingen lijken me inderdaad wel gebaseerd op de voor die afstand benodigde training.
Mijn Garmin voorspelt voor mij ook (halve) marathontijden waar ik denk ik toch wel een half jaar tot een jaar specifiek voor moet gaan trainen.
Garmin denkt dat ik een marathon kan lopen in 2:49 8)7
Zwabberharkdinsdag 23 juni 2020 @ 10:12
Hats kan zeker onder de 1:40.
heywoodudinsdag 23 juni 2020 @ 10:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 10:05 schreef Guard het volgende:

[..]

Garmin denkt dat ik een marathon kan lopen in 2:49 8)7
Hoe snel kun je het in elk geval wel? :P
Cynicdinsdag 23 juni 2020 @ 11:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 10:05 schreef Guard het volgende:

[..]

Garmin denkt dat ik een marathon kan lopen in 2:49 8)7
Nou, ga eens een beetje wat afstanden trainen dan! :P
Cornieldinsdag 23 juni 2020 @ 12:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 10:05 schreef Guard het volgende:

Garmin denkt dat ik een marathon kan lopen in 2:49
Op basis waarvan, weet je dat ook?
Guarddinsdag 23 juni 2020 @ 12:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 10:19 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hoe snel kun je het in elk geval wel? :P
Ooit 3:19 gelopen
Guarddinsdag 23 juni 2020 @ 12:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 12:03 schreef Corniel het volgende:

[..]

Op basis waarvan, weet je dat ook?
https://support.garmin.com/en-IN/?faq=HUB4yrzJkg1BbgmozWkBm7
Guarddinsdag 23 juni 2020 @ 12:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 11:22 schreef Cynic het volgende:

[..]

Nou, ga eens een beetje wat afstanden trainen dan! :P
:D De afstand is het probleem niet, het tempo daarentegen...
MeisPluisdinsdag 23 juni 2020 @ 12:26
Ik kom me hier ook maar eens melden!

Begin dit jaar heb ik me opgegeven voor 1/8 triathlon (Die jammer genoeg afgezegd is, was afgelopen weekend eigenlijk ... Volgend jaar nog een poging) en daarom moest ik wel beginnen.
Sinds het begin van Corona crisis in maart en het vele thuiswerken ben ik fanatieker gaan trainen met hardlopen en inmiddels loop ik redelijk makkelijk 5 km. Voor mij zal de maximale afstand tussen de 5km en 10 km blijven, verder vind ik te ver, ook qua tijd dat ik van huis bent vind ik dit mooie afstanden (ik heb ooit een halve marathon gelopen, maar dat was eenmalig heb ik gemerkt).

Mijn eerste doel was überhaupt 5km kunnen hardlopen (na behalen heb ik nu een korte hardloopbroek gekocht dus geen reden meer om in de zomer niet te lopen), mijn volgende doel is 5k onder de 30 minuten kunnen lopen - mijn PR is 31:30 ongeveer van een paar jaar geleden maar met neit al te veel trainen en in een wedstrijdje (dan koop ik een nieuwe pet) - doel daarna nog te bepalen (dan mag ik nieuwe hardloopschoenen kopen). Momenteel loop ik ergens tussen de 6:30 en 7:30 per km - afhankelijk van het weer en moment van de dag en zin enz enz ;) Ik loop met Runkeeper en Zombies, run! (laatste is leuk maar niet echt een programma dus heb Runkeeper ernaast zodat die kan vertellen wat ik moet doen)

Dus ben begonnen met interval training. Ik las hier al een tijdje mee ook voor de leuke challenges die iedereen loopt, maar besloot me nu toch maar eens te melden!
heywoodudinsdag 23 juni 2020 @ 12:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 12:11 schreef Guard het volgende:

[..]

Ooit 3:19 gelopen
Niks mis mee _O_
heywoodudinsdag 23 juni 2020 @ 12:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 12:26 schreef MeisPluis het volgende:
Ik kom me hier ook maar eens melden!

Begin dit jaar heb ik me opgegeven voor 1/8 triathlon (Die jammer genoeg afgezegd is, was afgelopen weekend eigenlijk ... Volgend jaar nog een poging) en daarom moest ik wel beginnen.
Sinds het begin van Corona crisis in maart en het vele thuiswerken ben ik fanatieker gaan trainen met hardlopen en inmiddels loop ik redelijk makkelijk 5 km. Voor mij zal de maximale afstand tussen de 5km en 10 km blijven, verder vind ik te ver, ook qua tijd dat ik van huis bent vind ik dit mooie afstanden (ik heb ooit een halve marathon gelopen, maar dat was eenmalig heb ik gemerkt).

Mijn eerste doel was überhaupt 5km kunnen hardlopen (na behalen heb ik nu een korte hardloopbroek gekocht dus geen reden meer om in de zomer niet te lopen), mijn volgende doel is 5k onder de 30 minuten kunnen lopen - mijn PR is 31:30 ongeveer van een paar jaar geleden maar met neit al te veel trainen en in een wedstrijdje (dan koop ik een nieuwe pet) - doel daarna nog te bepalen (dan mag ik nieuwe hardloopschoenen kopen). Momenteel loop ik ergens tussen de 6:30 en 7:30 per km - afhankelijk van het weer en moment van de dag en zin enz enz ;) Ik loop met Runkeeper en Zombies, run! (laatste is leuk maar niet echt een programma dus heb Runkeeper ernaast zodat die kan vertellen wat ik moet doen)

Dus ben begonnen met interval training. Ik las hier al een tijdje mee ook voor de leuke challenges die iedereen loopt, maar besloot me nu toch maar eens te melden!
Welkom *O*

Voor dat zombiesding moet je je telefoon meenemen, neem ik aan? :P
MeisPluisdinsdag 23 juni 2020 @ 12:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 12:32 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Welkom *O*

Voor dat zombiesding moet je je telefoon meenemen, neem ik aan? :P
Klopt! En dan vertelt dat appje onderweg een verhaaltje. Je bent "Runner 5" die op allerlei missies moet :D Onderweg pik je dan dingen op waarmee je de stad dan weer kunt opbouwen waar je woont. Beetje SimCity meets World of Warcraft in de zeer versimpelde versie.

Ik had en heb mijn telefoon altijd bij, voor Spotify en Runkeeper. (en ik ren alleen, dus dan is het sowieso wel handig. De kinderen heb ik nog niet zover dat ze mee willen ... De reden "ik heb de app nog niet gedownload!" :') )
Cornieldinsdag 23 juni 2020 @ 13:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 12:11 schreef Guard het volgende:

Ooit 3:19 gelopen
Dan zit Garmin fout. :P Sowieso is een losse kilometertijd nauwelijks door te trekken naar een M, omdat er totaal verschillende energiesystemen (en fysieke beperkingen) een rol spelen.
Cynicdinsdag 23 juni 2020 @ 13:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 13:20 schreef Corniel het volgende:

[..]

Dan zit Garmin fout. :P Sowieso is een losse kilometertijd nauwelijks door te trekken naar een M, omdat er totaal verschillende energiesystemen (en fysieke beperkingen) een rol spelen.
Dat was zijn marathontijd volgens mij, niet zijn kilometertijd :)
La_Tramposadinsdag 23 juni 2020 @ 14:08
Mijn Garmin Race predictor zegt ook 2.46 op de marathon, ook niet realistisch nu :P
Maar bij deze horloges gaat je vo2 max en je race predictor op alle afstanden gelijk op, ik begrijp dat bij de nieuwere horloges hij ook wel meeneemt of je relatief meer op de korte of de lange afstanden traint of op basis van hoe erg je inzakt in tempo.
heywoodudinsdag 23 juni 2020 @ 17:18
Wat een lekker weer om zo nog even een rondje te lopen. Is het al winter?
Neo-Mullendinsdag 23 juni 2020 @ 17:32
Zometeen nog maar een duurloopje eruit persen en dan de rest van de week uitzitten.
Hitte en hardlopen is blegh
Guarddinsdag 23 juni 2020 @ 17:43
Vanochtend om half zes was het heerlijk lopen O+
wycciedinsdag 23 juni 2020 @ 20:09
Was een mooie challenge, die 4uskamp. Blij dat ik niet meer zo hard hoef.
Die statistiekjes zijn erg leuk om te zien. Ik ben wel duidelijk van de langere afstanden, maar ik zou nooit hebben kunnen bedenken dat het in dit geval de 3000 en 5000 zou zijn. :D

Momenteel doe ik weer wat Conqueror challenges, voor wat bling aan de muur.
Hadrian's wall zit er al 3 weken op. Nu ben ik het Kanaal aan het oversteken en loop ik de Inca trail. Beide erg kort, 21 en 26 mijl.

Het gave is dat ze nu virtuele ansichtkaarten hebben toegevoegd aan enkele challenges. O+
TheWhiteCowboydinsdag 23 juni 2020 @ 20:10
Was om 8:00 ook nog prima te doen.
MorganLeFaydinsdag 23 juni 2020 @ 20:43
Het is gek hoe je hardloopdoelen in een ommezwaai kunnen veranderen...

Liep ik eind april nog een PR op de 5km voor de Corona-Ekiden voor groep 2 *O* , zat ik een maand later in het ziekenhuis met een 'plotselinge' knobbel in mijn borst die vervolgens helemaal fout bleek te zijn. Nu weer een klein maandje later heb ik de eerste chemo achter de rug en is gebleken dat mijn hardloopervaring wel enigszins positief is. 4 dagen erna een kleine 4km gesnelwandeld met 2 sprintjes van 500m. En wat was ik daar blij mee... plan om de 5km in 25min te lopen gaat maar even in de ijskast :{

Daarom post ik nu weer even wat minder mee...maar blijf jullie en de uitdagingen volgen ^O^
La_Tramposadinsdag 23 juni 2020 @ 21:07
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:43 schreef MorganLeFay het volgende:
Het is gek hoe je hardloopdoelen in een ommezwaai kunnen veranderen...

Liep ik eind april nog een PR op de 5km voor de Corona-Ekiden voor groep 2 *O* , zat ik een maand later in het ziekenhuis met een 'plotselinge' knobbel in mijn borst die vervolgens helemaal fout bleek te zijn. Nu weer een klein maandje later heb ik de eerste chemo achter de rug en is gebleken dat mijn hardloopervaring wel enigszins positief is. 4 dagen erna een kleine 4km gesnelwandeld met 2 sprintjes van 500m. En wat was ik daar blij mee... plan om de 5km in 25min te lopen gaat maar even in de ijskast :{

Daarom post ik nu weer even wat minder mee...maar blijf jullie en de uitdagingen volgen ^O^
Wow wat een verhaal.. fijn dat je de chemo redelijk goed verteerd hebt en alweer kunt bewegen! Dat is een grotere overwinning dan snelle prs. Sterkte bij de rest vh traject, ik zou het wel mooi vinden als je ons nog verder op de hoogte houdt!
Neo-Mullendinsdag 23 juni 2020 @ 21:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:43 schreef MorganLeFay het volgende:
Het is gek hoe je hardloopdoelen in een ommezwaai kunnen veranderen...

Liep ik eind april nog een PR op de 5km voor de Corona-Ekiden voor groep 2 *O* , zat ik een maand later in het ziekenhuis met een 'plotselinge' knobbel in mijn borst die vervolgens helemaal fout bleek te zijn. Nu weer een klein maandje later heb ik de eerste chemo achter de rug en is gebleken dat mijn hardloopervaring wel enigszins positief is. 4 dagen erna een kleine 4km gesnelwandeld met 2 sprintjes van 500m. En wat was ik daar blij mee... plan om de 5km in 25min te lopen gaat maar even in de ijskast :{

Daarom post ik nu weer even wat minder mee...maar blijf jullie en de uitdagingen volgen ^O^
Wat een heftig verhaal! Goed herstel toegewenst en blijf sterk, ook mentaal.
MorganLeFaydinsdag 23 juni 2020 @ 21:18
Thanks! Komt goed! Mijn artsen zijn ook optimistisch, want het is goed te behandelen. Het is fysiek wel heel zwaar.

Dus jullie zullen voorlopig op Strava geen spannende, snelle, renrondjes van me zien verschijnen ;)
Spanky78dinsdag 23 juni 2020 @ 21:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 21:18 schreef MorganLeFay het volgende:
Thanks! Komt goed! Mijn artsen zijn ook optimistisch, want het is goed te behandelen. Het is fysiek wel heel zwaar.

Dus jullie zullen voorlopig op Strava geen spannende, snelle, renrondjes van me zien verschijnen ;)
Succes met de behandeling
Guarddinsdag 23 juni 2020 @ 21:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 21:18 schreef MorganLeFay het volgende:
Thanks! Komt goed! Mijn artsen zijn ook optimistisch, want het is goed te behandelen. Het is fysiek wel heel zwaar.

Dus jullie zullen voorlopig op Strava geen spannende, snelle, renrondjes van me zien verschijnen ;)
Oh bah.
Succes met de behandeling. Gelukkig sta je er positief in ^O^
heywoodudinsdag 23 juni 2020 @ 21:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 21:18 schreef MorganLeFay het volgende:
Thanks! Komt goed! Mijn artsen zijn ook optimistisch, want het is goed te behandelen. Het is fysiek wel heel zwaar.

Dus jullie zullen voorlopig op Strava geen spannende, snelle, renrondjes van me zien verschijnen ;)
Deze spirit _O_

Succes!
heywoodudinsdag 23 juni 2020 @ 22:05
Zeldzaam lekker gelopen trouwens, had ik niet verwacht met dit weer. Ook gelijk drie kilometer langer dan gepland, want het ging gewoon lekker. Twee keer op mijn horloge gekeken: na een paar meter om even te controleren dat 'ie het deed (zoals altijd) en daarna kort voor het einde om te weten of ik nog één bochtje extra moest maken of niet. Ook zeldzaam stabiel gelopen, gewoon lekker ontspannen :o

6.41
6.43
6.47
6.51
6.43
6.44
6.41
6.45
Zwabberharkdinsdag 23 juni 2020 @ 22:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:43 schreef MorganLeFay het volgende:
Het is gek hoe je hardloopdoelen in een ommezwaai kunnen veranderen...

Liep ik eind april nog een PR op de 5km voor de Corona-Ekiden voor groep 2 *O* , zat ik een maand later in het ziekenhuis met een 'plotselinge' knobbel in mijn borst die vervolgens helemaal fout bleek te zijn. Nu weer een klein maandje later heb ik de eerste chemo achter de rug en is gebleken dat mijn hardloopervaring wel enigszins positief is. 4 dagen erna een kleine 4km gesnelwandeld met 2 sprintjes van 500m. En wat was ik daar blij mee... plan om de 5km in 25min te lopen gaat maar even in de ijskast :{

Daarom post ik nu weer even wat minder mee...maar blijf jullie en de uitdagingen volgen ^O^
Ik kan niks anders zeggen dan dat ik hoop dat je het traject goed doorstaat met als beloning dat je weer beter bent. Beterschap MorganLeFay :*
Zwabberharkdinsdag 23 juni 2020 @ 22:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 22:05 schreef heywoodu het volgende:
Zeldzaam lekker gelopen trouwens, had ik niet verwacht met dit weer. Ook gelijk drie kilometer langer dan gepland, want het ging gewoon lekker. Twee keer op mijn horloge gekeken: na een paar meter om even te controleren dat 'ie het deed (zoals altijd) en daarna kort voor het einde om te weten of ik nog één bochtje extra moest maken of niet. Ook zeldzaam stabiel gelopen, gewoon lekker ontspannen :o

6.41
6.43
6.47
6.51
6.43
6.44
6.41
6.45
Same here. Het was zo'n lekker zwoel zomeravondloopje. Ik had eigenlijk totaal geen zin om te gaan en had eerder vandaag nog last van escalerende YURkak, maar het ging boven alle verwachtingen.
wycciedinsdag 23 juni 2020 @ 23:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:43 schreef MorganLeFay het volgende:
Het is gek hoe je hardloopdoelen in een ommezwaai kunnen veranderen...

Liep ik eind april nog een PR op de 5km voor de Corona-Ekiden voor groep 2 *O* , zat ik een maand later in het ziekenhuis met een 'plotselinge' knobbel in mijn borst die vervolgens helemaal fout bleek te zijn. Nu weer een klein maandje later heb ik de eerste chemo achter de rug en is gebleken dat mijn hardloopervaring wel enigszins positief is. 4 dagen erna een kleine 4km gesnelwandeld met 2 sprintjes van 500m. En wat was ik daar blij mee... plan om de 5km in 25min te lopen gaat maar even in de ijskast :{

Daarom post ik nu weer even wat minder mee...maar blijf jullie en de uitdagingen volgen ^O^
Jemig, wat kan het leven toch onvoorspelbaar zijn! Heel veel succes met je behandeling en ik hoop dat je je goed blijft voelen!
Guppywoensdag 24 juni 2020 @ 08:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:43 schreef MorganLeFay het volgende:
Het is gek hoe je hardloopdoelen in een ommezwaai kunnen veranderen...

Liep ik eind april nog een PR op de 5km voor de Corona-Ekiden voor groep 2 *O* , zat ik een maand later in het ziekenhuis met een 'plotselinge' knobbel in mijn borst die vervolgens helemaal fout bleek te zijn. Nu weer een klein maandje later heb ik de eerste chemo achter de rug en is gebleken dat mijn hardloopervaring wel enigszins positief is. 4 dagen erna een kleine 4km gesnelwandeld met 2 sprintjes van 500m. En wat was ik daar blij mee... plan om de 5km in 25min te lopen gaat maar even in de ijskast :{

Daarom post ik nu weer even wat minder mee...maar blijf jullie en de uitdagingen volgen ^O^
Jeetje... heel veel sterkte met de behandelingen! :*
DeLunawoensdag 24 juni 2020 @ 08:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:43 schreef MorganLeFay het volgende:
Het is gek hoe je hardloopdoelen in een ommezwaai kunnen veranderen...

Liep ik eind april nog een PR op de 5km voor de Corona-Ekiden voor groep 2 *O* , zat ik een maand later in het ziekenhuis met een 'plotselinge' knobbel in mijn borst die vervolgens helemaal fout bleek te zijn. Nu weer een klein maandje later heb ik de eerste chemo achter de rug en is gebleken dat mijn hardloopervaring wel enigszins positief is. 4 dagen erna een kleine 4km gesnelwandeld met 2 sprintjes van 500m. En wat was ik daar blij mee... plan om de 5km in 25min te lopen gaat maar even in de ijskast :{

Daarom post ik nu weer even wat minder mee...maar blijf jullie en de uitdagingen volgen ^O^
Heel veel sterkte gewenst!
Frozen-assassinwoensdag 24 juni 2020 @ 08:14
Heel veel sterkte! Fijn dat je toch weer een loopje hebt kunnen doen
Cornielwoensdag 24 juni 2020 @ 08:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:43 schreef MorganLeFay het volgende:
Het is gek hoe je hardloopdoelen in een ommezwaai kunnen veranderen (..)
Heel, heel veel sterkte, met de dingen die (nog) gaan komen. *;
ijs_beerwoensdag 24 juni 2020 @ 08:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:43 schreef MorganLeFay het volgende:
Het is gek hoe je hardloopdoelen in een ommezwaai kunnen veranderen...

Liep ik eind april nog een PR op de 5km voor de Corona-Ekiden voor groep 2 *O* , zat ik een maand later in het ziekenhuis met een 'plotselinge' knobbel in mijn borst die vervolgens helemaal fout bleek te zijn. Nu weer een klein maandje later heb ik de eerste chemo achter de rug en is gebleken dat mijn hardloopervaring wel enigszins positief is. 4 dagen erna een kleine 4km gesnelwandeld met 2 sprintjes van 500m. En wat was ik daar blij mee... plan om de 5km in 25min te lopen gaat maar even in de ijskast :{

Daarom post ik nu weer even wat minder mee...maar blijf jullie en de uitdagingen volgen ^O^
Heel veel sterkte en succes met de rest van de behandeling!
Cynicwoensdag 24 juni 2020 @ 09:04
Ik sluit me aan bij de rest, kop d'r voor!
YURwoensdag 24 juni 2020 @ 09:06
Heel veel sterkte @MorganLeFay!
MorganLeFaywoensdag 24 juni 2020 @ 10:05
O+

Jullie zijn lief!

Ik dacht alleen: meld het maar even voor mijn Strava volgers van hier gaan denken: "jeumig die MorganLeFay loopt heden ten dage wel erg langzaam...zou ze de boel bedonderd hebben tijdens de Ekiden?!" :P
Weltenwoensdag 24 juni 2020 @ 10:11
Gisteren bij Intersport een loopfilmpje en analyse laten maken en direct nieuwe schoenen aangeschaft. Deze schoenen waren 98% match o.b.v. mijn profiel én nog in de aanbieding ook 8-) . Vanmorgen direct maar even een klein rondje van 6 kilometer gedaan en dat ging perfect!
Cornielwoensdag 24 juni 2020 @ 10:12
@Welten: je schoenen zijn afgekeurd. Ze zijn niet lellek genoeg...
ijs_beerwoensdag 24 juni 2020 @ 10:18
Wat is dat toch met de hardloopschoenen van tegenwoordig dat ze er niet meer foeilelijk uitzien. Nostalgie. ;(
Voccarwoensdag 24 juni 2020 @ 10:52
Heel veel sterkte MorganLeFay!
YURwoensdag 24 juni 2020 @ 10:58
quote:
10s.gif Op woensdag 24 juni 2020 10:18 schreef ijs_beer het volgende:
Wat is dat toch met de hardloopschoenen van tegenwoordig dat ze er niet meer foeilelijk uitzien. Nostalgie. ;(
En de oldskool lelijke hardloopschoenen zijn ineens hippe sneakers
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 11:18
Toen ik vertrok was het 22 graden ipv de 26 van gisteravond, maar het voelde wel echt véél warmer dan gisteren. Vrij pittig, maar gewoon rustig doorgelopen en elke kilometer wat gedronken en zo ging het wel. Nog even @Neo-Mullen bedanken voor de motivatie om na 10km nog een halve kilometer extra door te lopen ~O>

SPOILER
Ja, uiteraard weet ik dat het geen wedstrijd is, maar dat maakt niet uit :+
Het ging ook wel iets sneller dan gisteren zie ik, totaal niet op gelet weer, dat loopt toch best lekker :D

6.43
.30
.41
.35
.30
.37
.38
.36
.31
.20
Daywalk3rwoensdag 24 juni 2020 @ 14:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:43 schreef MorganLeFay het volgende:
Het is gek hoe je hardloopdoelen in een ommezwaai kunnen veranderen...

Liep ik eind april nog een PR op de 5km voor de Corona-Ekiden voor groep 2 *O* , zat ik een maand later in het ziekenhuis met een 'plotselinge' knobbel in mijn borst die vervolgens helemaal fout bleek te zijn. Nu weer een klein maandje later heb ik de eerste chemo achter de rug en is gebleken dat mijn hardloopervaring wel enigszins positief is. 4 dagen erna een kleine 4km gesnelwandeld met 2 sprintjes van 500m. En wat was ik daar blij mee... plan om de 5km in 25min te lopen gaat maar even in de ijskast :{

Daarom post ik nu weer even wat minder mee...maar blijf jullie en de uitdagingen volgen ^O^
Oef, das ff wat anders dan al het gejubel hier. Fijn dat je al weer in de benen bent. Sterkte met het herstel!
Daywalk3rwoensdag 24 juni 2020 @ 14:15
Ik ben vanmorgen geweest toen het alweer 23 graden was, na een heul gezellige bbq gisteren. Eerst met een vriendin en maatje mee zo'n evy achtig lesje, en toen wou ik zelf 10, maar het is een soort evy achtige 8km geworden. Kon er niet inkomen..
Neo-Mullenwoensdag 24 juni 2020 @ 14:48
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 11:18 schreef heywoodu het volgende:
Toen ik vertrok was het 22 graden ipv de 26 van gisteravond, maar het voelde wel echt véél warmer dan gisteren. Vrij pittig, maar gewoon rustig doorgelopen en elke kilometer wat gedronken en zo ging het wel. Nog even @:Neo-Mullen bedanken voor de motivatie om na 10km nog een halve kilometer extra door te lopen ~O>

SPOILER
Ja, uiteraard weet ik dat het geen wedstrijd is, maar dat maakt niet uit :+
Het ging ook wel iets sneller dan gisteren zie ik, totaal niet op gelet weer, dat loopt toch best lekker :D

6.43
.30
.41
.35
.30
.37
.38
.36
.31
.20
Jij bent een nare man.

Challenge accepted :D tvp voor 31 december
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 14:49
quote:
8s.gif Op woensdag 24 juni 2020 14:48 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Jij bent een nare man.

Challenge accepted :D tvp voor 31 december
_O-

Ik heb het idee dat ik vaker loop, terwijl jij langer loopt, zou dat kunnen? Zeker de afgelopen tijd ben ik nauwelijks (ruim) boven de 10 uitgekomen.
Neo-Mullenwoensdag 24 juni 2020 @ 15:07
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 14:49 schreef heywoodu het volgende:

[..]

_O-

Ik heb het idee dat ik vaker loop, terwijl jij langer loopt, zou dat kunnen? Zeker de afgelopen tijd ben ik nauwelijks (ruim) boven de 10 uitgekomen.
Vooral de afgelopen 2 maanden klopt dat wel ja. Maar daar gaan we maar eens verandering in brengen.

P.s. Ik ben 1x 10km vergeten op te nemen in de challenge. Dus ik sta weer 10km voor :D
Geen idee of je me op strava volgt, maar daar staat het bewijs :@
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 15:16
quote:
7s.gif Op woensdag 24 juni 2020 15:07 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Vooral de afgelopen 2 maanden klopt dat wel ja. Maar daar gaan we maar eens verandering in brengen.

P.s. Ik ben 1x 10km vergeten op te nemen in de challenge. Dus ik sta weer 10km voor :D
Geen idee of je me op strava volgt, maar daar staat het bewijs :@
Ik gebruik Strava niet, maar geloof je wel hoor :D

Slecht nieuws wel, ai.
Zwabberharkwoensdag 24 juni 2020 @ 15:54
Strava zou echt wat voor jou zijn.
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 15:58
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 15:54 schreef Zwabberhark het volgende:
Strava zou echt wat voor jou zijn.
Ik ken het en gebruikte het ooit ook wel, vorig jaar nog een paar trainingen op de helse muur in Brazilië er naartoe gezet zodat ik naar de segmenten daar kon kijken :+

Verder vind ik het wel prima zonder dat allemaal, Polar is genoeg voor mij, zeker nu nog meer dingen bij Strava betaald moeten worden.
Zwabberharkwoensdag 24 juni 2020 @ 16:01
Ja, maar op Strava zitten veel mensen die je kunt volgen (en proberen te verslaan op allerlei vlakken, en daar hou jij van).
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 16:02
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 16:01 schreef Zwabberhark het volgende:
Ja, maar op Strava zitten veel mensen die je kunt volgen (en proberen te verslaan op allerlei vlakken, en daar hou jij van).
Misschien stof ik mijn account weer eens af dan. Enig idee of je al je Polarmeuk er in één keer kunt importeren?
DeLunawoensdag 24 juni 2020 @ 17:07
Gaan we dan eindelijk heywoodu op Strava zien? *O*
pijllwoensdag 24 juni 2020 @ 17:20
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2020 16:02 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Misschien stof ik mijn account weer eens af dan. Enig idee of je al je Polarmeuk er in één keer kunt importeren?
De Strava-support pagina (https://support.strava.co(...)127-Polar-and-Strava) suggereert dat je Polar Flow en Strava kan koppelen, zodat je je nieuwe logjes meteen op Strava ziet, en dat je oude trainings logs via de "Polar Flow export functie" kan overzetten. Disclaimer: ik heb 0,0 verstand van Polar, ik heb het ook maar van Google.
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 17:29
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 17:20 schreef pijll het volgende:

[..]

De Strava-support pagina (https://support.strava.co(...)127-Polar-and-Strava) suggereert dat je Polar Flow en Strava kan koppelen, zodat je je nieuwe logjes meteen op Strava ziet, en dat je oude trainings logs via de "Polar Flow export functie" kan overzetten. Disclaimer: ik heb 0,0 verstand van Polar, ik heb het ook maar van Google.
Dat zag ik net ook ja (maar dan op de Polar-site).
https://support.polar.com(...)=63838&category=faqs

Het kan schijnbaar alleen één voor één, dat is nog wel een werkje dan _O-

Hometrainertrainingen kan ik overslaan, dat lijkt me niks voor Strava, maar de hardloopdingen ga ik er maar eens op zetten dan. Er staan er wel een paar, maar niet veel.
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 17:30
quote:
10s.gif Op woensdag 24 juni 2020 17:07 schreef DeLuna het volgende:
Gaan we dan eindelijk heywoodu op Strava zien? *O*
Dat kon je al. Sterker nog, als ik in mijn mail zoek op Strava, zie ik allerlei mailtjes met 'Do you know .....' en daar sta jij ook tussen. Ik gok dat dat via Facebook gebeurt.
DeLunawoensdag 24 juni 2020 @ 17:34
quote:
10s.gif Op woensdag 24 juni 2020 17:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat kon je al. Sterker nog, als ik in mijn mail zoek op Strava, zie ik allerlei mailtjes met 'Do you know .....' en daar sta jij ook tussen. Ik gok dat dat via Facebook gebeurt.
Ik had je allang gevonden maar een inactief persoon volgen doe ik over het algemeen niet :P
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 17:36
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2020 17:34 schreef DeLuna het volgende:

[..]

Ik had je allang gevonden maar een inactief persoon volgen doe ik over het algemeen niet :P
Accounts zijn inmiddels gekoppeld, dus inactief ben ik op Strava niet meer :7
pijllwoensdag 24 juni 2020 @ 17:36
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 17:29 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat zag ik net ook ja (maar dan op de Polar-site).
https://support.polar.com(...)=63838&category=faqs

Het kan schijnbaar alleen één voor één, dat is nog wel een werkje dan _O-
Brrrr. Misschien is er ergens op internet een tool om het te automatiseren?

Je kan in ieder geval wel alle gpx-en in 1 keer downloaden vanaf Polar Flow. Dan hoef je alleen nog een site te zoeken waar je het bulk kan uploaden, en dan synchroniseren met Strava (bijvoorbeeld met Tapiriik).
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 17:42
Dat ik dit ooit heb gedaan, en met zo'n hoge hartslag ook :D

Z1bZFue.png

En 28 augustus 2018 was schijnbaar mijn eerste 5km ooit, ik weet nog wel dat ik positief verrast was over de tijd O+

KK3czpg.png

De week erna 6km, daarna een paar keer 5 en 6 en dan op 3 oktober mijn eerste 10km (56:48), een week later gevolgd door 12.5km (1:12). De tijd vliegt.

[ Bericht 21% gewijzigd door heywoodu op 24-06-2020 17:54:09 ]
Zwabberharkwoensdag 24 juni 2020 @ 18:04
Ik heb geen idee wie heywoodu is op strava :'(
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 18:12
Mijn progressie valt me eigenlijk wel een beetje tegen. Begin oktober 2018 dus voor het eerst in mijn leven 10km gelopen (wat ook voor het eerst langer dan 6km was), twee weken later al 53:15 gelopen...en dat was tot aan de ekiden vorige maand vrij ruim mijn PR :@

Net zoals ik in die herfst al onder de 24:30 liep op 5km, waar ik vorige week pas écht heel dik onder ben gegaan.
La_Tramposawoensdag 24 juni 2020 @ 18:22
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 18:12 schreef heywoodu het volgende:
Mijn progressie valt me eigenlijk wel een beetje tegen. Begin oktober 2018 dus voor het eerst in mijn leven 10km gelopen (wat ook voor het eerst langer dan 6km was), twee weken later al 53:15 gelopen...en dat was tot aan de ekiden vorige maand vrij ruim mijn PR :@

Net zoals ik in die herfst al onder de 24:30 liep op 5km, waar ik vorige week pas écht heel dik onder ben gegaan.
Ja ehm, als je 1 wedstrijd per jaar loopt 😉
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 18:32
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 18:22 schreef La_Tramposa het volgende:

[..]

Ja ehm, als je 1 wedstrijd per jaar loopt 😉
Ja is ook wel zo, ik ga sindsdien maar uiterst zelden voor een snelle tijd, maar toch :P

Dit jaar onder de 50 :{w
Neo-Mullenwoensdag 24 juni 2020 @ 18:45
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2020 18:32 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ja is ook wel zo, ik ga sindsdien maar uiterst zelden voor een snelle tijd, maar toch :P

Dit jaar onder de 50 :{w
Je bent gewoon een slome :P

Tip: gooi er wat vaker tempoloopjes en intervallen doorheen. Je zult zien dat je reguliere tempo steeds hoger ligt. En daarmee wordt je piek ook hoger.
Pino112woensdag 24 juni 2020 @ 18:46
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 17:36 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Accounts zijn inmiddels gekoppeld, dus inactief ben ik op Strava niet meer :7
Door het overzetten van je activiteiten ligt Strava er nu uit.
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 18:51
quote:
7s.gif Op woensdag 24 juni 2020 18:45 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Je bent gewoon een slome :P

Tip: gooi er wat vaker tempoloopjes en intervallen doorheen. Je zult zien dat je reguliere tempo steeds hoger ligt. En daarmee wordt je piek ook hoger.
Dat is inderdaad de bedoeling (als het niet achterlijk warm is) :Y
Pharkuswoensdag 24 juni 2020 @ 19:46
Berlijn en nyc gaan niet door :'(
heywooduwoensdag 24 juni 2020 @ 19:57
Je kunt in Strava toch oa zien wat je snelste xx kilometer ooit is enzo? Dat is neem ik aan toch niet óók al betaald? Ik zie het niet :(

Edit: naar je profielpagina gaan schijnbaar :)

[ Bericht 25% gewijzigd door heywoodu op 24-06-2020 20:09:25 ]
RunnerAddwoensdag 24 juni 2020 @ 21:59
Zouden we nu binnenkort weer wedstrijdjes kunnen lopen?? Ben benieuwd!
wycciewoensdag 24 juni 2020 @ 22:06
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2020 19:46 schreef Pharkus het volgende:
Berlijn en nyc gaan niet door :'(
Ik wacht nog op de officiële afgelastingen van Londen, Chicago en Rotterdam.
Dan heb ik dit jaar 1 onofficiële echte marathon gelopen; de Two Rivers marathon, die was afgelast door Ciara, heb ik 3 weken later met een grote groep alsnog gelopen, met steun van de organisatie.
Zwabberharkwoensdag 24 juni 2020 @ 23:14
Ik heb vanavond met de club gelopen terwijl het 29°C was. Kortom, ik mag klagen over de warmte *G* *G* *G* *G*

Het was warm!!!
Jero_nimowoensdag 24 juni 2020 @ 23:55
Ik heb lekker pas om 10 uur gelopen, toen was het nog een graad of 23/24. Maar dat vind ik heel best om te lopen :).

quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:43 schreef MorganLeFay het volgende:
Daarom post ik nu weer even wat minder mee...maar blijf jullie en de uitdagingen volgen ^O^
Heftig, hoop dat je er snel weer blijvend vanaf bent. Het is gelukkig vaak wel goed te behandelen inderdaad. Heel veel sterkte!
Pharkusdonderdag 25 juni 2020 @ 06:18
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 22:06 schreef wyccie het volgende:

[..]

Ik wacht nog op de officiële afgelastingen van Londen, Chicago en Rotterdam.
Dan heb ik dit jaar 1 onofficiële echte marathon gelopen; de Two Rivers marathon, die was afgelast door Ciara, heb ik 3 weken later met een grote groep alsnog gelopen, met steun van de organisatie.
Da's niks voor jou, zo weinig marathons per jaar. Rotterdam heb ik ook mijn twijfels over, wilde wel zo'n beetje gaan beginnen met weer uitbouwen van de loopafstand.
alpekodonderdag 25 juni 2020 @ 09:23
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 21:59 schreef RunnerAdd het volgende:
Zouden we nu binnenkort weer wedstrijdjes kunnen lopen?? Ben benieuwd!
Vroeg ik me ook af. 1,5 m geldt niet meer voor sporters. Maar omvat dat ook recreanten? Desnoods haal ik dan wel een licentie op. En wordt het startvak ook al als sporten gezien? Ik heb genoeg wedstrijden gelopen waarin vrijwel de hele tijd alleen liep (ja heel zielig :'( ). Op de start en het startvak na.

Ik loop het hele jaar al PR's in trainingen op de lange afstanden maar daar heb je weinig aan als het niet officieel is. Tijd voor een wedstrijdje :)
#ANONIEMdonderdag 25 juni 2020 @ 09:26
Net sinds lange tijd wezen hardlopen, wou eigenlijk 5/7 KM.
Waren er maar 2.5 :') Verkeerde route genomen.
alpekodonderdag 25 juni 2020 @ 09:27
quote:
4s.gif Op donderdag 25 juni 2020 09:26 schreef Leonos het volgende:
Net sinds lange tijd wezen hardlopen, wou eigenlijk 5/7 KM.
Waren er maar 2.5 :') Verkeerde route genomen.
Nog een rondje dan
#ANONIEMdonderdag 25 juni 2020 @ 09:27
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 09:27 schreef alpeko het volgende:

[..]

Nog een rondje dan
Dat zei dinnetje ook al, maar volgende keer :P
#ANONIEMdonderdag 25 juni 2020 @ 09:28
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 09:23 schreef alpeko het volgende:

[..]

Vroeg ik me ook af. 1,5 m geldt niet meer voor sporters. Maar omvat dat ook recreanten? Desnoods haal ik dan wel een licentie op. En wordt het startvak ook al als sporten gezien? Ik heb genoeg wedstrijden gelopen waarin vrijwel de hele tijd alleen liep (ja heel zielig :'( ). Op de start en het startvak na.

Ik loop het hele jaar al PR's in trainingen op de lange afstanden maar daar heb je weinig aan als het niet officieel is. Tijd voor een wedstrijdje :)
Wielrenners mogen wel weer in groepen knallen, hardlopers dan ook wel toch?
PippenScottiedonderdag 25 juni 2020 @ 09:28
Ik wil ook weer wedstrijdloopjes doen.

Inmiddels moet ik een 5 kunnen lopen in 22.30 en dan doe je al behoorlijk voor in het veld mee bij de recreanten.
Ik mis het wel een beetje, die extra spanning rond een wedstrijdloop.
La_Tramposadonderdag 25 juni 2020 @ 09:41
Ik begreep het ook als dat het weer zou mogen, maar wedstrijden meoten wel een vergunning aanvragen, dus het zal per evenement verschillen of de wedstrijd veilig door kan gaan. Ik kan me voorstellen dat iets als de Dam tot Dam een no-go is omdat ook iedereen in die pendelbussen heen en weer moet.
Zwabberharkdonderdag 25 juni 2020 @ 10:05
Ik merkte gisteravond tijdens de training dat het afstandhouden minder goed ging dan de afgelopen weken. Ongemerkt verslapt het. Is niet goed ;(
La_Tramposadonderdag 25 juni 2020 @ 10:14
Maar het hoeft dus ook niet meer tijdens sporten he.. Dat werd gisteren aangekondigd.