realAIVD | dinsdag 11 december 2018 @ 21:14 |
![]() ![]() Websites voor aanschaf slowcooker: www.fonq.nl www.amazon.de www.amazon.co.uk Recepten: Algemene sites: https://twitter.com/fitslowcooker (EN) https://twitter.com/SlowcookCentral (EN) https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url] slowcooker society (EN) http://www.slowkoken.nl/ (NL) http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN) http://www.slowcookerclub.com/ (EN) http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN) http://www.slowcookersociety.com/ (EN) http://fitslowcookerqueen.com/(EN) Recepten index De Slowcookers Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/ Gepost in deze reeks: Pulled Pork (blog Nombelina) Roti kip (blog Nombelina) Stoofpeertjes van RobinOok (EN) Chili con carne (allrecipes) Vegetarische curry (slowkoken) Erwtensoep (Marks&Marks blogspot) Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken) Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes) Texas-style pulled pork (blijzondersuiker) Oma`s Hachee (smulweb) Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok) Stoofvlees a la Bart2002 Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound) Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb) Slow cooker butter chicken (allrecipes) Marokkaanse kip (allrecipes) Kip met satesaus a la Sorella Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck) 3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety) Mashed Potatoes(slowcookersociety) Indo pulled pork (eetinspiratie) Kip Dhansak a la Sorella Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen) Kip Marrakesh uit de slowcooker Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus Heerlijke pittige kippensoep (smulweb) Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk) Slow Cooker Lasagna a la Sorella Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman) cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious) Mostersoep met spekjes Kippensoepje a la PdeHoog Vietnamees stoofvlees Daging setan (Duivels rundvlees) Thai chicken soup Spicy chicken curry ![]() En weer verder pruttelen met die langzame potten ![]() ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-01-2019 13:47:16 ] | |
Mubassie | dinsdag 18 december 2018 @ 17:07 |
Voor de kerst... Wie heeft een goed recept voor pulled chicken en babi ketjap? Uiteraard uit de slowcooker | |
realAIVD | dinsdag 18 december 2018 @ 17:52 |
Misschien heeft iemand anders hier recepten voor die ze daadwerkelijk hebben getest, ik helaas niet. Maar voor babi ketjap, zou ik hier wel mee uit de voeten kunnen: https://ashleywillems.nl/(...)p-uit-de-slowcooker/ | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 december 2018 @ 18:38 |
Die babi ketjap heb ik getest en is heel prima. | |
realAIVD | dinsdag 18 december 2018 @ 18:43 |
Dat is goed om te weten, ik geloof dat ik 'm voor morgen op de agenda heb gezet ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 18 december 2018 @ 20:17 |
/metoo ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-12-2018 20:18:17 ] | |
Lienekien | dinsdag 18 december 2018 @ 20:24 |
Daging setan gemaakt. Vanavond gegeten met rijst en sperziebonen. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2018 @ 15:32 |
Hadden een heerlijke maaltijd gisteren. Babi ketjap recept was lekker, alleen de bos-ui vervangen door sjalotten ![]() Zeker vhv ![]() Eerst vleesch, knoflook, sjalot en gember snijden: ![]() Daarna dit in wat olie aanbakken: ![]() Alles de Crockpot in met de rest van de ingrediënten: ![]() Terwijl dat staat de pruttelen de lontong en komkommer/rode ui in zoetzuur maken en de sesamzaadjes roosteren: ![]() Na een uur of 4 de babi ketjap inlaten koken op high en toen kon er opgeschept worden ![]() ![]() Heel vaag, de lontong viel uitelkaar, is me nog nooit gebeurd ![]() Smaakte er gelukkig niet minder om ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-12-2018 15:34:56 ] | |
THEFXR | donderdag 20 december 2018 @ 16:44 |
DANM, nu honger ![]() | |
Sunshine1982 | dinsdag 25 december 2018 @ 20:24 |
Ik meld me ook even! Ik wilde al een tijdje een slowcooker en ik heb er eentje vandaag gekregen ![]() ![]() Laten jullie m trouwens snachts ook pruttelen? [ Bericht 12% gewijzigd door Sunshine1982 op 25-12-2018 20:34:57 ] | |
Mubassie | dinsdag 25 december 2018 @ 20:59 |
Ja hoor, hier staat ie snachts ook aan. Heb voor morgenavond ook de babi ketjap gemaakt. En de pulled chicken staat nu op, lekker op een broodje met coleslaw morgenmiddag. Wat een feest recepten ![]() Maar wel lekker | |
Dragonberry | dinsdag 25 december 2018 @ 21:15 |
Bij mij zat er voor kerst hachee met five spice in de slowcooker. 2kg riblappen paste maar net in de crockpot en is helemaal leeg gegaan ![]() | |
Sunshine1982 | donderdag 27 december 2018 @ 18:53 |
Het eerste 'gerecht' zit in de slowcooker, chocoladefudge met karamel ![]() | |
Sunshine1982 | zondag 30 december 2018 @ 12:23 |
Aangezien ik het slowcooken leuk en verslavend vind, hou ik dit topic maar een beetje levend. Fudge is goed gelukt! Erg machtig, maar super lekker ![]() Ik ben nu bezig met het maken van een bottenbouillon. 24 uur op low, vanavond kijken hoe het smaakt. | |
Mubassie | zondag 30 december 2018 @ 13:56 |
Heb je een recept van die fudge?? Klinkt goed | |
Sunshine1982 | zondag 30 december 2018 @ 14:03 |
400 gram chocolade en een blikje gecondenseerde melk. Dat is de basis. Ik heb voor pure chocola gekozen omdat ik bang was dat het met melk of wit te zoet zou worden. Ik vind hem kwa smaak nu heel lekker ![]() | |
Lienekien | zondag 30 december 2018 @ 14:22 |
Dat recept herinner ik me wel van die beruchte slowcookerreceptenfacebookgroep. Nooit begrepen wat daarbij de toegevoegde waarde van de slowcooker is. Lasagne maken in de slowcooker, ook zoiets. ![]() ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Lienekien op 30-12-2018 14:38:25 ] | |
laziness | zondag 30 december 2018 @ 14:35 |
Die fudge maakte ik van de week zonder slowcooker ![]() | |
Sunshine1982 | zondag 30 december 2018 @ 14:52 |
Ik wist niet eens dat je zoiets zelf kon maken totdat ik een recept voor de slowcooker zag staan. Omdat ik sinds een paar dagen er eentje heb, vond ik dat leuk om er in te maken als eerste dingetje. | |
Queenshore | zondag 30 december 2018 @ 14:55 |
Je wist niet dat je lasagne zelf kon maken? | |
PaarsBeestje | zondag 30 december 2018 @ 14:57 |
Ik denk dat dat over het recept van de fudge gaat. En wat een negativiteit. Al kookt iemand een ei in de slowcooker, nou en? | |
Sunshine1982 | zondag 30 december 2018 @ 15:28 |
Ik heb het over fudge. En ik geloof dat dit een slowcookertopic is i.p.v. een zeiktopic. | |
Queenshore | zondag 30 december 2018 @ 19:24 |
Oh dan zit ik verkeerd. | |
Lienekien | zondag 30 december 2018 @ 19:40 |
Ja, dat snap ik! ![]() Heb je het recept ook echt van die facebookgroep? (Je kunt echt beter hier zijn voor goeie recepten, al zeg ik het zelf.) | |
LastRequest | zondag 30 december 2018 @ 23:07 |
Ik heb ook n.a.v. die Facebookgroepen al een paar keer fudge gemaakt. Het is zeker niet sneller dan met een pannetje, maar wel meer foolproof! Je hoeft er niet bij te blijven en het brandt niet aan (tenzij je een uur wegblijft), voor mij een stuk fijner. Was erg lekker iig en een groot succes met de feestdagen. De basis is inderdaad 400 gram chocolade (ik doe telkens half melk en half puur), met een blikje gecondenseerde melk. Een klein beetje poedersuiker erbij maakt dat ie mooier glanst. Na het smelten kun je er van alles door roeren! Van marshmallows tot likeur, noten, koekjes, etc. In het kader van nieuwe recepten vinden, dit zijn de twee die ik het vaakst maak ![]() https://www.foodiecrush.com/slow-cooker-thai-chicken-soup/ https://www.kitchensanctuary.com/slow-cooked-spicy-chicken-curry/ | |
Lienekien | zondag 30 december 2018 @ 23:36 |
Zien er goed uit. Kunnen ook wel in de OP, zou ik zeggen. | |
Lucky_Strike | zondag 30 december 2018 @ 23:40 |
Doe ik morgen ![]() | |
manny | woensdag 2 januari 2019 @ 16:13 |
Er was eens een scharrelvarken. Dagelijks heb ik dat mormel gevoerd. Ineens was hij er niet meer en hing hij zonder ingewanden aan een boom. Twee weken later stond de boer voor mijn deur. Met drie plastic zaken vol dood varken. Omdat we dat beest zo braaf eten kwamen brengen elke dag. De inhoud van 1 van die zakken heeft gisteren 8 uur in mijn Crockpot gelegen in combinatie met wat ui, aardappels, BBQ saus, klein beetje appelsap en wat min of meer random kruiden Dank u varken. Dank u boer. Dank u Crock-Pot. Amen. | |
Lucky_Strike | donderdag 3 januari 2019 @ 13:47 |
![]() Edit: omg, die Amerikanen zijn niet goed snik. De stukjes kipfilet in dat soeprecept moet 4.5 uur op high ![]() [ Bericht 19% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-01-2019 14:20:55 ] | |
maily | donderdag 3 januari 2019 @ 15:09 |
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ...... Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto. Ingrediënten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie. Wie weet op welke stand het het beste gaat? | |
Lucky_Strike | donderdag 3 januari 2019 @ 15:42 |
De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is. | |
Kaatje1 | donderdag 3 januari 2019 @ 15:43 |
Ik heb dat 1x gedaan, waarschijnlijk iets verkeerds gelezen (nog steeds geen idee wat), maar ik moest het er gewoon uitbikken. Dus ik zou in ieder geval voor laag gaan. | |
maily | donderdag 3 januari 2019 @ 16:14 |
Op "high" gezet. Zou om 1900 uur klaar moeten zijn. | |
maily | donderdag 3 januari 2019 @ 16:14 |
Genoeg bouillon? Risottorijst? | |
Kaatje1 | donderdag 3 januari 2019 @ 16:22 |
Ik heb geen idee. Zeker risottorijst, en ook vast genoeg bouillon. Waarschijnlijk een combi van te lang en hoog. Maar het is al een jaar of 6 geleden, nooit meer gedaan (bikken was hard werken, zeker als je erg zin hebt in risotto ![]() | |
maily | donderdag 3 januari 2019 @ 17:10 |
![]() | |
maily | donderdag 3 januari 2019 @ 21:00 |
Na 2 1/2 uur was het bijna klaar: ![]() Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor: ![]() Ga ik zeker nogeens maken ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 3 januari 2019 @ 21:23 |
Je bent bekeerd ![]() | |
maily | donderdag 3 januari 2019 @ 21:28 |
![]() ![]() | |
LastRequest | donderdag 3 januari 2019 @ 22:41 |
Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar ![]() | |
maily | donderdag 3 januari 2019 @ 22:52 |
Morgen ... ![]() | |
maily | vrijdag 4 januari 2019 @ 08:01 |
Plm. 1 liter kippenbouillon van tablet standby. Knoflook en ui fruiten met olijfolie in koekenpan, twee handjes risottorijst erbij, paddenstoelenmix erbij, twee tomaten in stukken, zoveel bouillon erbij als je denkt dat genoeg is (alles moet in ieder geval net onder staan), en dan nog beter te weinig dan te veel; het gerecht gaart onder een deksel en er verdampt dus weinig water, ik had teveel bouillon gebruikt en de rijst was niet zo mooi als bij risotto uit een gewone pan ![]() -edit- Dan alles in de slowcooker doen -/edit, af en toe kijken en eventueel roeren, en de laatste 10 minuten lekker veel spinazie en zalmsnippers mee laten warmen. Succes! [ Bericht 1% gewijzigd door maily op 04-01-2019 08:44:14 ] | |
AgnesGru | zondag 6 januari 2019 @ 18:30 |
Of stamppotten 🙈 | |
Atak | zondag 6 januari 2019 @ 18:30 |
Is slowcooking niet reuze ongezond omdat je alles dood kookt? | |
jajablahblah | maandag 7 januari 2019 @ 08:33 |
Volgens mij kook je het nou net niet. Je gebruikt lagere temperaturen. | |
Sunshine1982 | vrijdag 18 januari 2019 @ 10:21 |
Vanmorgen alle ingrediënten in de SC gedaan voor een erwtensoep. Nu 5 uur op low, daarna het vlees van de krabbetjes halen, rookworst erbij doen. Dan nog eventjes verder in de SC en dan hoop ik een heerlijke snert te hebben ![]() | |
Lucky_Strike | vrijdag 1 februari 2019 @ 12:18 |
Ik heb een stuk varkensschouder of nek ofzo, dat is niet helemaal duidelijk. Ik wil voor het eerst in de slowcooker pulled pork gaan maken, normaal doe ik dat op de barbecue. Er zit een flink stuk bot in het vlees. Dat levert toch geen problemen op? Als iemand nog een briljant recept voor pulled pork heeft, lees ik het graag ![]() | |
AgnesGru | vrijdag 1 februari 2019 @ 12:22 |
https://nombelina.com/en/slow-cooker-pulled-pork/ | |
oh-oh | vrijdag 1 februari 2019 @ 12:44 |
Dat bot valt er vanzelf uit als het lekker mals en gaar is en pak je er zo uit als je gaat pullen! | |
Lucky_Strike | vrijdag 1 februari 2019 @ 12:53 |
Ja, dat komt vast goed. Ik denk dat ik ook een paar uur extra kooktijd aan hou vanwege dat bot. Ik vind dat recept van Nombelina er niet heel geweldig uit zien. Misschien doe ik het wel gewoon op de barbecuemanier met appelsap, worcestersauce, etc. Ik studeer er nog even op. Of misschien is een Aziatische pulled pork ook wel een geinig idee. | |
Lucky_Strike | vrijdag 1 februari 2019 @ 13:05 |
Het wordt deze: https://keviniscooking.com/asian-pulled-pork-slider/ Of deze: https://www.simplyrecipes(...)chinese_pulled_pork/ | |
Vanyel | vrijdag 1 februari 2019 @ 13:06 |
Ik gaar m in zelfgemaakte bbqsaus, volgens mij van bbqhelden. | |
oh-oh | vrijdag 1 februari 2019 @ 13:53 |
Ik vind bba saus echt vies 😂. Maak meestal een variant op Indo pulled pork. | |
Lienekien | vrijdag 1 februari 2019 @ 14:07 |
Die texas style pp uit de OP komt volgens mij van mij. Die was best goed. Deze maak ik ook wel (wel een vervelende layout): https://www.allrecipes.co(...)r-texas-pulled-pork/ Ik gebruik een kant-en-klare bbq-saus met rooksmaak. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:25 |
Die is lekker. Had laatst BBQ-saus van HP gekocht. Ook wel benieuwd naar. | |
#ANONIEM | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:26 |
Hoe was het geworden? | |
laziness | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:30 |
Ja met die saus maak ik het ook ![]() | |
Sunshine1982 | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:37 |
5 uur op low was duidelijk te kort. Ik heb het uiteindelijk 8 uur op los gedaan en hij was lekker! | |
winterstorm666 | donderdag 7 februari 2019 @ 12:46 |
ik heb pas erwtensoep gemaakt in de slowcooker met een erwtensoep pakket. de eerste x was fantastisch lekker. de tweede x kreeg ik de erwten niet gaar. ook niet na twee uur op het gas. heel vreemd. staafmixer hielp ook geen sier. | |
maily | donderdag 7 februari 2019 @ 13:19 |
Ik wil binnenkort deze maken: En dan het vlees eerst in een koekenpan aanbakken, de rest van de tijd in de slowcooker. Wordt vervolgd ... | |
Sorella | donderdag 7 februari 2019 @ 14:20 |
Ik heb 1 keer erwtensoep (snert) in de slowcooker gemaakt en dat was ook meteen de laatste keer. Ook bij mij werden de spliterwten niet gaar, ze zeggen dat de erwten dan te oud zijn ? voor de rest geen idee. | |
Tele6 | donderdag 7 februari 2019 @ 18:57 |
Wat ik tegenwoordig doe om m'n spliterwten goed stukgekookt te krijgen, is ze eerst 24 uur weken in ruim water. Dan zijn ze in 2.5 uur op het gas (dus wat bij een sc high is waarschijnlijk?) heel mooi zacht. ![]() | |
Sorella | donderdag 7 februari 2019 @ 19:10 |
Ik had ze ook voor geweekt dus daar kon het ook niet aan liggen. Ik vond het jammer maar geen tweede poging meer waard en ik hou niet eens van snert. | |
Sorella | zaterdag 9 februari 2019 @ 15:24 |
Mijn moeder wou mijn slowcooker weleens uitproberen, dus uitgelegd hoe dat ding werkt, boekje en kookbijbel erbij gedaan en ze heeft het een paar keer gebruikt. Maar nu ze heeft mijn pan vernaggelt ![]() Het is een andrew james sizzle to simmer 3.5 liter dus de pan kan op het gas, vlees erin om aan te braden en hup de sc in en dan op start drukken en weggaan. Het raar vinden dat de sc niets doet dus weer op het gas en terug in de sc en dat dus een paar keer totdat ze de pan dus maar een paar uur op het gas heeft laten staan (niet ff bellen natuurlijk en ze was vergeten dat ze de handleiding had liggen) met als resultaat dat de bodem is krom getrokken en de pan dus wiebelt ![]() Ik moet dus een nieuwe hebben deze keer zonder sizzle te simmer (mijn gaspit is te groot en inductie werkt niet) Nu dus maar op zoek naar een nieuwe 3,5 liter sc. | |
Sunshine1982 | zondag 17 februari 2019 @ 10:48 |
Waardeloos! Al eentje gevonden? Zag op marktplaats een hoop 3,5 liters ![]() Hier botten bouillon take 3. Vorige twee keren heb ik het geprobeerd met botten van runderen. Geen succes, het meurde verschrikkelijk in huis naar dood iets. Bouillon zelf gelde ook niet, wat wel een must is. Geen goede botten gebruikt misschien. Nu heb ik kippenbotten in de slow cooker zitten. Kipkarkas en kippennekken. Voor het beste resultaat zou je eigenlijk kippenvoetjes moeten toevoegen, maar ik denk dat ik dan lichtelijk over mijn nek ga. Je moet namelijk de voetjes voor gebruik pellen en daarna het gedeelte met de nageltjes eraan af hakken. Waarom wil ik dit maken. Het schijnt super gezond te zijn, vol met goede mineralen, gelatine, collageen etc. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden. Het ruikt iig al veel beter dan de runderbotten. | |
Cat-astrophe | zondag 17 februari 2019 @ 10:50 |
Ik maakte gisteren butter chicken. Heerlijk. ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 17 februari 2019 @ 10:50 |
Moeders ![]() | |
Sorella | zondag 17 februari 2019 @ 11:29 |
Ze krijgt de rekening ![]() Ik heb wel wat gezien maar nog niets besteld. | |
realAIVD | dinsdag 5 maart 2019 @ 08:19 |
Vandaag de slowcooker weer eens van stal gehaald! Op de planning staat een Ethiopische stoofschotel met kip en rode linzen. naar dit recept: http://www.eatingwell.com(...)spiced-chicken-stew/ Al heb ik het recept gehalveerd en ga ik naar verhouding minder kippendij gebuiken Ik heb het berbere mengsel zelfgemaakt, daar heb ik dan weer dit recept voor gebruikt: https://foodwishes.blogsp(...)ice-and-what-to.html (Nou ja, ongeveer dan, her en der wat kleine aanpassingen, geen knoflookpoeder bijvoorbeeld) De grootste klacht bij het recept van de Ethiopische stoofschotel is dat de hoeveelheid berbere het oneetbaar heet maakt. Wat mij betreft een aanbeveling ![]() | |
Sunshine1982 | dinsdag 5 maart 2019 @ 09:12 |
Klinkt lekker! Kip wordt bij mij vaak nogal droog in de sc. Van het weekend weer kip ketjap geprobeerd. Vind vooralsnog kip in de sc geen succes. | |
Sjeen | dinsdag 5 maart 2019 @ 09:16 |
gebruik je kipfilet of kippendijfilet? | |
Sunshine1982 | dinsdag 5 maart 2019 @ 09:17 |
Kipfilet | |
Sjeen | dinsdag 5 maart 2019 @ 09:31 |
Probeer het eens een keer met kippendijfilet, niet in stukken snijden maar gewoon heel er in. Ik heb nog nooit een droog stukje kip gehad ![]() | |
realAIVD | dinsdag 5 maart 2019 @ 13:01 |
Zoals Sjeen al aangaf, je kunt veel beter kippendij gebruiken, dat wordt minder snel droog. Overigens houd ik ook een veel kortere tijd aan als men in het eerder genoemde recept doet, kip heeft gewoon niet zoveel tijd nodig. (in het geval van deze kippendijen ga ik de boel hooguit 5 uur op low zetten) Als je toch graag kipfilet wilt gebruiken, dan liever niet langer dan 4 uur op low | |
AgnesGru | zondag 28 april 2019 @ 19:30 |
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk! Tijdje terug deze gemaakt: https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/ Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crème fraîche. Iemand tips het recept wat te tweaken? | |
wootahH | zondag 28 april 2019 @ 19:41 |
als saus te dun is zeef ik er vaak wat meel door en goed roeren natuurlijk | |
Lucky_Strike | zondag 28 april 2019 @ 20:43 |
Ik zou de creme fraiche en yoghurt gewoon halveren. | |
Lienekien | zondag 28 april 2019 @ 20:46 |
Als je het wil binden: tapiocameel! Ik haal het bij de Aziatische supermarkt. Werkt echt prima, geeft geen smaakje af en opnieuw verwarmen of invriezen is ook geen probleem. | |
Mubassie | zondag 28 april 2019 @ 21:02 |
Gewone bloem voldoet anders prima hoor ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 28 april 2019 @ 21:09 |
Dat geeft altijd zo'n gekke bijsmaak. | |
Lidl | vrijdag 17 mei 2019 @ 21:38 |
Iemand nog een goed recept voor hete kip? Liefst een surinaams/indisch recept wat heet is. En dus niet de nederlandse gekruide hete kip? | |
realAIVD | maandag 20 mei 2019 @ 17:27 |
Ik vind de slowcooker recepten van eetspiratie meestal wel goed, ze heeft 2 recepten die mogelijk iets voor je zijn (heb ze zelf nog niet gemaakt): https://www.eetspiratie.nl/kip-met-sambal-en-tomaat-slowcooker/ https://www.eetspiratie.nl/sambal-kip-ajam-rica/ | |
realAIVD | zondag 14 juli 2019 @ 19:21 |
Leuk recept van familielid gekregen voor de slowcooker. Wel veel vocht, en misschien wat te ruim met het zout, maar heerlijke smaken, dus ik ga het er maar op wagen: 700 gram sukadelappen (in blokken) 8 e.l. ketjap 8 e.l. azijn 8 e.l. ketchup 1 e.l. sambal oelek 1 e.l. sambal badjak 2 uien (gesnipperd) 1 zakje knorr nasi kruiden 12 uur afgedekt in koelkast laten marineren (zie foto). de boel staat nu dus in de marinade, morgenochtend even aanzetten op het vuur en dan mag het 7 tot 8 uur in de slowcooker op low ![]() Als klaar is moet ik het nog binden met 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel chilisaus. Ik ben super benieuwd. | |
Sunshine1982 | zondag 14 juli 2019 @ 20:20 |
Ik weet gewoon zeker dat dit henels gaat zijn. Serveer je er rijst bij dan? Of wat anders? | |
Lienekien | zondag 14 juli 2019 @ 20:25 |
Ik ben ook wel heel benieuwd. Zakje Knorr heb ik een vraagteken bij, maar nooit te vroeg oordelen. Het geheim van de chef?
| |
realAIVD | zondag 14 juli 2019 @ 20:29 |
Daar zou ik nog mee kunnen leven....maar dat zakje Knorr heeft heel veel pijn gedaan. Ik heb op het laatst toch maar besloten het originele recept uit te proberen en dan bij te stellen, haha | |
realAIVD | zondag 14 juli 2019 @ 20:31 |
Ik heb voor morgen krieltjes in de schil en broccoli uit de oven staan, maar ik weet zeker dat ik het ook met rijst en boontjes ga eten ![]() | |
#ANONIEM | zondag 14 juli 2019 @ 21:06 |
Ben benieuwd. Maar idd dat zakje nasikruiden? ![]() | |
realAIVD | maandag 15 juli 2019 @ 18:42 |
De mooie rode bak vlees in de marinade vanochtend uit de koelkast gehaald en in de binnenschaal van de slowcooker gedropt, het zag er totaal anders uit:![]() Vervolgens het geheel op het vuur gezet om het kookproces alvast even een zetje te geven, daarna op low, deksel er op en de deur uit.... Bij thuiskomst rook het hele huis geweldig. Het vlees zelf was redelijk verzopen in het vocht. Ik heb er per instructies een eetlepel pindakaas en een eetlepel chilisaus aan toegevoegd. Vervolgens heb ik de binnen-pan weer op het gasstel gezet en de saus aan de kook gebracht, dat deed het geheel snel binden. ![]() Over de smaak weinig te klagen: flink zout maar niet té...maar wel even wennen aan de rest van de smaak van de nasikruiden, haha. Ben er nog niet over uit of ik het een volgende keer anders zou doen en zo ja, hoe (half zakje, of bouillonblokje ipv het zakje, of gewoon houden zoals het nu is. Ik heb de boel in ieder geval in zessen verdeeld, per keer eet ik in m'n eentje meestal niet zo veel vlees (en dus zal het zoutgehalte me ook niet al te zeer tegenstaan). Na die 6 maaltijden weet ik vast wat ik er volgende keer al dan niet aan ga verbouwen ![]() ![]() Vanavond eet ik een bakje met krieltjes in de schil en rauwe shanghai paksoi met chogochujang (een dipsausje/dressing) [ Bericht 2% gewijzigd door realAIVD op 15-07-2019 20:15:52 ] | |
fietsie | vrijdag 20 september 2019 @ 14:55 |
Ik moet nog een nieuwe slowcooker. De vorige ging in iedere stand tot koken, dus weggegeven. Maar wel zin in prutkokende weinighandelingen prutjes dus wil ik weer zo'n apparaat. Weinig kastruimte maakt dat ik graag apparaten koop die functies combineren. Nu moet ik eigenlijk kiezen: Slow + vanalles van braden tot stomen: https://www.kookwinkel.nl(...)slowcooker-5-6-liter Slow + sous vide (wetende dat er dan ook een vacuumding met zakken moet komen) https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs Wat deden jullie? | |
Lucky_Strike | vrijdag 20 september 2019 @ 15:07 |
Ik zou absoluut de Crockpot kopen. De functies die daar op zitten zou ik veel vaker gebruiken dan sousvide. En jouw omgeving een beetje kennende, zullen ze de textuur van sousvide gegaard vlees niet waarderen ![]() | |
THEFXR | vrijdag 20 september 2019 @ 15:19 |
multicooker met snelkookpan functie | |
devlinmr | zondag 22 september 2019 @ 14:40 |
Kan iemand me uitleggen waarom ik een aparte slow cooker zou moeten aanschaffen? Gietijzeren pan op inductie gaat bij mij ook prima. Of voor pulled pork e.d. de oven | |
SacreCoeur | zondag 22 september 2019 @ 15:48 |
Ik denk dat het vooral handig is als je werkt of gewoon niet thuis bent en wel stoofrecepten en dergelijke wil eten. | |
Lienekien | zondag 22 september 2019 @ 15:52 |
Inductie ken ik niet. Argumenten voor de slowcooker zijn: energiezuinig (even lang in de oven trekt meer stroom), je kunt er bij weggaan (dus ‘s ochtends aanzetten, eind van de middag weer thuiskomen en je gerecht is klaar). Ik zou mijn oven al niet eens in kunnen stellen om uren achtereen aan te blijven. | |
devlinmr | zondag 22 september 2019 @ 17:31 |
inducte icm gietijzeren pan kan heel nauwkeurig ingesteld worden Op lage temperatuur kan mijn oven de hele nacht aanblijven dus daar hoef ik het ook niet voor te doen. Meer electriciteit is minimaal volgens mij tov de aanschaf van een slow cooker. | |
devlinmr | zondag 22 september 2019 @ 17:32 |
Dat kan ik dus prima op inductie en/of in de oven | |
Syrena | zondag 22 september 2019 @ 18:02 |
Dan heb je dus geen slowcooker nodig. | |
LeesFoknl | maandag 6 januari 2020 @ 11:28 |
Hallo, zoals de titel zegt heb ik een slowcooker gekocht, na lang bestuderen van de informatie erover en van de diverse slowcookers die er zo al te koop zijn. Ik heb niet de allergoedkoopste en zeker niet de duurste met snufjes gekocht, een ovale pan, iets meer dan 6 liter, 69 euro. met 2 standen slow en super slow dus. En een glazen deksel, wat wel handig is, als je geen zin hebt in tv of laptop, kun je het gaarproces volgen. Ik ben er blij mee.kan het iedereen aanraden, ook en misschien wel vooral singles of twee persoonshuishoudens. Nadeel, als het al een nadeel is, je moet natuurlijk wel tijd hebben om slow te cooken. Maar veel gerechten kun je aanzetten en dan hebben die in de langzame stand 8-10 uur nodig. Aan het einde springt de slowcooker automatisch op de warmhoudstand. Kom je dan thuis kun je meteen je bordje vol scheppen en beginnen met eten. En natuurlijk invriezen en 's ochtends uit de diepvries en 's avonds hoef je je eten alleen nog te warmen. Dan zijn die 6 ltr ook fijn, kunt wat voorraad kant en klaar eten aanleggen. Ik had bij de leverancier Koud en Blauw een slowcookboekje mee besteld voor 10 euro, moet je niet doen. Bleek een gewoon kookboek te zijn met als extra een omrekentabel. Verneukeratief, want ook niet veel recepten. Vond bij Knolbol een ander met 500 slowcookrecepten ook voor 10 euro dat was veel beter en specifiek geschreven voor slowcooker. Ik ben iemand die altijd gekookt heeft dus eigenlijk heb ik aan die nieuwe cookboekjes weinig gehad. Nu, mijn eerste gerecht, iets wat ik nog nooit gemaakt had, of een keer maar dat das niks geworden. Eend met aardappel en spruitjes, dus gezonde winterse kost. Je koopt een jonge eend, bij een duitstalige supermarkt, ruim 3 kilo voor 6-7 euro. Zakje aardappels kilo en 2 kilo spruitjes. De aardappels laat je door de vrouw of de thuiszorg schillen en in blokjes snijden op formaat gelijk als de spruiten, die je ook door de vrouw/ thuiszorg laat schoon maken (velletje eraf halen, graag met gevoel) Een ui hoort erbui dus 3 grote of 4 kleine uien laten schillen en snijden. Die braad ik dan glazig in olie.De eend braad ik in de binnenpan goed aan op het fornuis. Ja, de binnenpan kun je eruit nemen en als pan op het fornuis gebruiken. Geniaal !! Dus de eend goed aangebraden, terug in het slowcooker ding, aardappelblokjes en spruitjes er gewoon overheen kieperen en de gefruite uitjes erop. Oh ja, die eend moet je natuurlijk kruiden, ik heb het simpel gehouden, ben nogal een eco tyoe qua eten, niet te verfijnd en te ver gezocht. Okay, dus als laatste die uitjes boven op de eend. En dan let op !!! een kopje water erbij, een kopje dat is voldoende! DE slowcooker instellen is super simpel. Daarom heb ik ook een genomen zonder snufjes. Je kiest stand 1 of 2 voor het cooken (langzaam of superlangzaam), en de tijd. ik kies super slow en 10 uren en ... that is it. Resultaat, een heerlijk super malse eend, lekkere en niet kapot gekookte blokjes aardappel en ook perfekt goede en gegaard maar niet kapot gekookte spruitjes. Van de utjes vond je dan niet veel meer terug. ER had zich van het vocht uit de aardappel en de groenten, samen met de uitjes, en samen met vleessap van de eend een kommetje jus gevormd. De smaak is een stuk beter dan na gewoon koken, daar gaat toch meer smaak mee verloren. Dat zou ook zo zijn met de vitamientjes. Er zouden ook meer vitamientjes inzitten, die je normaal met het kookvocht afgiet. Wat heb ik nog meer gemaakt in mijn slowcooker. Erwtensoep, zo lekker, en je proeft de ingredienten, niet zo een smurrie met maar een smaak.Overigens, ook een keer erwtensoep met (veel) kippenvlees gemaakt, is ook lekker en toch gezonder (zegt men). Konijn, natuurlijk op Limburgse wijze. Of mijn wijze. Met stroop, ontbijtkoek, eerst nacht in de marinade met laurierblad kruidnagel, peper zout, uien water en azijn Ik heb het nog eens gemaakt en daar balsamico aan toegevoegd, ook lekker. Gewoon op 8 uurtjes. Alle soepen in de slowcooker zijn lekker. Pasta sauzen ook. Ragout (kip rund) heel lekker. IK ben er blij mee en vind het een goede investering van 69 euro. Voor hobbykok en voor gemakszuchtige koks die toch lekker en naar zeggen gezond willen eten. Het stroomverbruik is heel laag, en per saldo minder dan normaal electrisch koken. Dat in combinatie met de pan van iets meer dan 6 liter dus fijn een voorraadje in de diepvries. Dus mensen, smakelijk eten ![]() ![]() ![]() | |
summer2bird | maandag 6 januari 2020 @ 11:33 |
Een tip: https://www.reddit.com/r/(...)a_stuffed_meatballs/ Het lekkerste recept dat er is voor de slowcooker ![]() | |
summer2bird | maandag 6 januari 2020 @ 11:35 |
Oh en deze https://www.allrecipes.com/recipe/48449/slow-cooker-chili-ii/ Maar dan met een chorizo worst die je een beetje aanbakt en pas op het allerlaatst toevoegt met kooksap. En mais erin extra, paar rooie pepers erbij. | |
Frozen-assassin | maandag 6 januari 2020 @ 11:35 |
Klinkt meer als CUL dan SOP? Je gerechten klinken wel goed! | |
Lienekien | maandag 6 januari 2020 @ 11:48 |
Er loopt een hele reeks in CUL. | |
LeesFoknl | maandag 6 januari 2020 @ 12:15 |
Sorry, ik ken de uitdrukkingen (nog) niet zo. Maar als het elders beter past, dan zet (moderator) het gerust om. Wat is SOP? Soep? | |
LeesFoknl | maandag 6 januari 2020 @ 12:27 |
ER zijn natuurlijk heel veel gerechten. Maar Mais. rode pepers. dat kan niks zijn. Geef mij portie maar aan Fikkie (het arme dier). Overigens, over eten en Fikkies gesproken, nu, zo kort na de kerst, en zo multi culti als ik ben (niet echt dus). In de Filipijnen stoppen ze graag een hond in de kookpot. Je begrijot de walging van westerse mensen zoals ik (Zuid-westen) Maar toen ik mijn recept voor konijn (met kerst traditie hier) vertelde waren zij vol walging. Zij kennen konijnen uitsluitend als troetel en knuffeldier voor de kinderen (van de rijken uiteraard). | |
Soulraven | maandag 6 januari 2020 @ 12:32 |
Sop is dit subforum. Cul is het culinaire subforum. Ik zal hem even die richting op zetten. 😁 | |
LeesFoknl | maandag 6 januari 2020 @ 12:36 |
Maar reageerders hier, hebben jullie een slowcooker? Heeft iemand een recept voor een heerlijke fruit iets. Warm of nog liever koud. Zonder toegevoegde suikers. Een soort door-eet-recept. Dat is dus voor gerechten die zo lekker zijn maar toch ook niet te zwaar op de maag liggen dat je ze de hele dag door kunt blijven eten. Mijn erwtensoep met kip is er ook zo een (mits in de slowcooker). Door het relatief magere kippevlees en omdat het zo lekker is kun je het de hele dag door wel blijven eten. | |
LeesFoknl | maandag 6 januari 2020 @ 12:38 |
Subforum? Maar waar staat sop dan voor? | |
Soulraven | maandag 6 januari 2020 @ 12:44 |
Een subforum is een specifiek gedeelte van het forum voor een bepaald onderwerk. Sop staat voor schoonmaken, opruimen, poetsen. | |
LeesFoknl | maandag 6 januari 2020 @ 12:54 |
ja, dan zit ik verkeerd. Schoonmaken is een fluitje van een cent, in een slowcooker brandt niets aan, gewoon met heet water schoonmaken, heel klein beetje afwasmiddel. Of in de afwasmachine, dat mag ook (de binnenpan, niet het electrisch gedeelte uiteraard). | |
Lienekien | maandag 6 januari 2020 @ 12:55 |
Nu staat je topic in CUL. Dit is de reeks: CUL / Slowcooker recepten deel 6: Waar men geduldig moet zijn.... | |
Nine. | maandag 6 januari 2020 @ 13:21 |
Die balut-eieren van ze vind ik nog een factortje of 10 ranziger. ![]() | |
LeesFoknl | maandag 6 januari 2020 @ 13:29 |
Ja, balut. Is ook testen, of beter pesten, van de Americano (blanke westerling) Neen, daar ben ik nooit aan begonnen. Naast goed voor de potentie (flauwekul dus) zou je er ook goed van kunnen zuipen. Heb vaker leuke meiden even de bar zien uitgaan en dan zag ik ze door het raam aan zo een karretje een ballutje "slurpen". Nou, van die hoef ik dan geen kusje meer ..... ![]() ![]() Wat dan wel weer lekker is, is krokodil. De buik, dat wit vlees dus, smaakt als kip, beter zelfs. Worden er speciaal voor gefokt. Wil ook wel eens een Lapin d'eau in de slowcooker stoppen. Een waterkonijn. Belgisch, het is een waterrat. | |
Lucky_Strike | woensdag 8 januari 2020 @ 10:56 |
Jouw topic over je slowcooker is samengevoegd met het algemene slowcooker-topic. | |
LeesFoknl | donderdag 9 januari 2020 @ 12:54 |
Ah, bedankt. Prima.![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 21 januari 2020 @ 12:15 |
Ik ga er weer voor deze week. Ik heb drie recepten uitgekozen, waaronder twee vegetarische. Hebben jullie nog lekkere vegetarische gerechten? Vandaag maak ik een mix tussen Enchilada Quinoa en Mexican Quinoa. Dus pompoen, zwarte bonen, quinoa, enchiladasaus, jalapenos, ancho chillies, mais en roomkaas. [ Bericht 9% gewijzigd door Lucky_Strike op 21-01-2020 12:23:34 ] | |
#ANONIEM | woensdag 22 januari 2020 @ 00:08 |
Klinkt goed! Die van mij staat alweer te lang gewoon te staan. Misschien morgen kip kerrie massala in de slowcooker ipv de braadpan. | |
Lucky_Strike | donderdag 23 januari 2020 @ 15:50 |
Ik heb vandaag kip met wortel, pastinaak, champignons, aardappel en mosterd in de sc. Ik heb plusminus dit recept gevolgd: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-cooker-chicken-casserole | |
Lienekien | donderdag 23 januari 2020 @ 16:02 |
Vanavond laat je weten of het geslaagd is? | |
Lucky_Strike | donderdag 23 januari 2020 @ 16:05 |
Doe ik. De Mexicaanse van een paar dagen geleden was zeer geslaagd maar ik was al bekend met dat recept. Deze is nieuw. Ik hoop dat het gaar wordt want de slowcooker zit propvol en is te laat aan gegaan. | |
Lucky_Strike | donderdag 23 januari 2020 @ 16:05 |
De wortels en pastinaken komen trouwens uit eigen tuin. Dat blijft toch leuk ![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 23 januari 2020 @ 21:47 |
Net klaar met eten. Het was best ok. Wat dun. Het kon wel een flinke lik mosterd gebruiken. | |
Lienekien | donderdag 23 januari 2020 @ 22:16 |
Dus voor verbetering vatbaar. Dat dunne is wel een slowcookerdingetje Binden kan best makkelijk met tapioca. | |
Lucky_Strike | donderdag 23 januari 2020 @ 22:19 |
Ik laat vaak de deksel een half uurtje half op de pan staan. Ik ben het vandaag helemaal vergeten. En anders binden inderdaad. | |
Lucky_Strike | vrijdag 24 januari 2020 @ 21:09 |
Vandaag rode kool en zoete aardappel met pindasaus: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/sweet-potato-coconut-curry Het recept trok me aan maar ik was ook bang dat het te vreemd zou zijn. Het is dus helemaal niet vreemd maar erg lekker. Ik heb me uiteraard weer niet aan het recept gehouden. Ik heb een saus gemaakt van passata, pindakaas en kokosmelk. Geen paprika, wel kikkererwten. En 2,5 uur op low was lang genoeg. De zoete aardappel was zacht en de rode kool (voorgesneden) was nog iets knapperig. | |
Lucky_Strike | vrijdag 24 januari 2020 @ 21:09 |
@Tele6 zie boven. | |
#ANONIEM | zondag 2 februari 2020 @ 13:00 |
Sinds kort in het bezit van een slowcooker en ben er erg tevreden over. Leuk dat er op Fok! een topic van is. Van alles aan het uitproberen en tot dusver lukt alles prima. Vandaag staat pulled pork op het menu. Uit de vele recepten die er te vinden zijn heb ik geprobeerd daar de juiste middenweg in te vinden. Even afwachten hoe het gaat zijn, het ruikt in ieder geval prima. | |
Lucky_Strike | woensdag 12 februari 2020 @ 10:45 |
En hoe smaakte het? Wij hadden gisteren een matig maal: https://www.lecremedelacr(...)n-herb-chicken-orzo/ Ik vroeg me al af waarom dat nou zo nodig in de slowcooker moest en niet op het fornuis. Uiteraard heb ik veel kortere kooktijden aangehouden, gekke Amerikanen ook altijd met hun overdreven lange kooktijden. Het was alsnog eentonig en de orzo was overgaar. | |
potjecreme | woensdag 12 februari 2020 @ 11:00 |
Had je dezelfde hoeveelheden? | |
Lucky_Strike | woensdag 12 februari 2020 @ 11:05 |
Ja, dat wel. Ik had alleen nog wat pompoenblokjes en extra champignons toegevoegd want ik vond het wel erg weinig groente. De kip en groente hebben 2,5 uur op low gestaan, de orzo is er de laatste 25 minuten bij gedaan. Het was niet vies hoor. Best een leuk experiment ook ![]() | |
broccolitaart | woensdag 12 februari 2020 @ 11:26 |
Ik vroeg me af of je de slow cooker kan vervangen door een braadpan op een inductiefornuis? Zo ja, op welke stand zou de fornuis moeten staan? | |
potjecreme | woensdag 12 februari 2020 @ 12:23 |
Sudder denk ik. | |
#ANONIEM | donderdag 13 februari 2020 @ 09:16 |
Die pulled pork met het recept wat ik had was lekker maar had beter gekund. Volgende keer wat aanpassen. En het wordt inderdaad behoorlijk gaar maar met stoofschotels vind ik het heerlijk. Dit weekend een stoofschotel met vlees gemaakt en die was echt super. Ik had er allerlei groenten bij gedaan, flinke stooflap en 8 uur op low. Zal kijken of het lukt de ingrediënten uit te schrijven. Ook kippenpoten, gekruid met een kruidenmengsel, op een bedje van uit en knoflook gelegd en 6 uur op low. Poten vielen volledig uit elkaar. Qua kruiden, die had ik er opgedaan toen ik ze net in de cooker stopte, ik denk dat het lekkerder is om ze flink te marineren. Het is anders dan op een kookplaat of gasstel. Dat schijnt de verdeling van warmte en temperatuur te zijn. Inmiddels ook een paar groenteschotels en curry's gemaakt, mijn dochter is vegetarisch. Was ook best heel lekker, maar ik vind een vleesgerecht toch lekkerder. Goulash staat een dezer dagen op mijn lijstje en ik wil een of andere soep proberen want dat schijnt ook prima te lukken. Ben dus nog steeds enthousiast! [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-02-2020 09:18:01 ] | |
manny | vrijdag 14 februari 2020 @ 07:23 |
hebben jullie ook dat die “warmhoudstand” waar de crockpot in gaat nadat de kooktijd is afgelopen veel te heet lijkt? heb het idee dat het gewoon doorkookt i.p.v. warm blijft | |
Lienekien | vrijdag 14 februari 2020 @ 08:29 |
Je hebt ook echt een crockpot? Die staan er volgens mij om bekend dat de temperaturen aan de hoge kant zijn. Ik heb een simpele en goedkope, die heeft dat niet. | |
manny | vrijdag 14 februari 2020 @ 08:49 |
yes crockpot. zie online idd meer over hoge temperaturen | |
Lucky_Strike | vrijdag 8 mei 2020 @ 13:43 |
Kick! Ik heb iets lekkers in de slowcooker gemaakt afgelopen woensdag: boerenkoolsoep. Gebaseerd op zuppa Toscane. Ingrediënten voor boerenkoolsoep voor 2-3 personen: 1 ui 1 teen knoflook 1 el tomatenpuree 250g rookworst 50g spekjes 1 el maizena 400g vastkokende aardappels 500ml kippenbouillon 1/2 courgette 200g boerenkool 150ml slagroom Peper naar smaak Chilivlokken naar smaak. Voorbereiden: Schil de aardappelen en snij ze samen met de rookworst, spek, ui en courgette in blokjes. Hak de knoflook fijn. Bereiden slowcooker: Doe de ui, knoflook, worst, aardappel, bouillon en tomatenpuree in de slowcooker en zet op low voor 3,5 uur. Los de bloem of maizena op in de room. De laatste 45 minuten doe je de courgette, boerenkool en de room er bij. [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 08-05-2020 13:48:52 ] | |
Tuindier | vrijdag 8 mei 2020 @ 17:19 |
Ik had een slowcooker, maar die had een ventiel waardoor vocht ontsnapte, en op 'hoog' kon hij ruim boven de 100 graden worden. Niet helemaal het slowcooker idee dus. Hij had ook een binnenpan met anti-aanbakcoating, en vanwege die hoge strand en het verdampen van vocht bakte hij steeds aan. Die binnenpan is dus na een aantal keer gebruiken al behoorlijk beschadigd. Dus nu heb ik een nieuwe! Twee tientjes bij de Lidl! Alleen nu moet ik dus even schakelen naar het echte slowcooken. Heeft iemand wat goede tips qua hoeveelheid vocht gebruiken? Moet mijn eten helemaal onderstaan? En waar moet ik nog meer rekening mee houden? | |
n0a | vrijdag 8 mei 2020 @ 18:05 |
Was dat geen hoge druk pan dan? Een slow cooker heeft geen ventiel. | |
Tuindier | vrijdag 8 mei 2020 @ 18:47 |
Het was een multicooker, verkocht als slowcooker. Maar dat was het dus duidelijk niet. | |
n0a | vrijdag 8 mei 2020 @ 18:57 |
Ik heb een instant pot met slow cooker functie, maar die gebruik ik niet en schijnt er ook minder voor geschikt te zijn. | |
Lienekien | vrijdag 8 mei 2020 @ 19:12 |
Je eten hoeft zeker niet onder te staan. | |
soapie | zaterdag 9 mei 2020 @ 13:14 |
Ik doe er vaak helemaal geen vocht bij, hooguit klontje boteer! | |
Kickinalfa | woensdag 8 juli 2020 @ 10:07 |
Gisteren een apparaat besteld. Nu iets lekker zomers uitzoeken. | |
littledrummergirl | woensdag 25 november 2020 @ 16:07 |
Slowcullers, hoe vaak gebruiken jullie je slowcooker sinds jullie er een hebben gekocht? Meer of minder dan verwacht? Ik wil er een aanschaffen maar ik twijfel of ik hem daadwerkelijk veel zal gebruiken. Ik ben heen diehard stoofpotten maker (vriend is vega), het zou hier vooral voor het "kokenzonderopletten" aspect zijn. | |
Lienekien | woensdag 25 november 2020 @ 16:26 |
Nu veel minder. Omdat we zoveel thuis zijn is in grotere porties koken niet meer zo aan de orde. | |
Elleska | woensdag 25 november 2020 @ 17:10 |
Ik heb een Crock-Pot Express multicooker, die heeft meer opties dan een slowcooker waardoor ik de pan ongeveer wekelijks gebruik. Vandaag nog voor stoofpeertjes. Beste aankoop in jaren, vooral om het "kokenzonderopletten" ![]() | |
Bleie | woensdag 25 november 2020 @ 18:35 |
Ik zag een slowcooker bij de Lidl. Zou dat wat zijn, qua kwaliteit? En heb je als vegetariër veel aan zo’n ding? | |
minthy | woensdag 25 november 2020 @ 18:55 |
Ja hoor, die van de Lidl zijn prima. Ik heb een kleine pot van de Lidl naast m'n Crockpot express multicooker. Het enige waar je op moet letten is dat er 3 standen op zitten waarbij "low" de warmhoudstand is en "medium" is voor slowcooken. En zelf een timer zetten, die is (bij die van mij iig) niet ingebouwd. Qua vegetarische of vegangerechten is er veel te vinden op Pinterest. | |
Bleie | woensdag 25 november 2020 @ 19:12 |
Oeh, dan klinkt het verleidelijk... | |
littledrummergirl | woensdag 25 november 2020 @ 19:31 |
Ik zit naar deze te kijken, heeft iemand deze toevallig? https://www.bol.com/nl/p/(...)0_3.4.ProductPageUrl Ik denk dat zo'n multicooker niet heel veel toevoegd voor ons, voor veel van die functies hebben we al een apparaat/pan ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 25 november 2020 @ 20:20 |
Ik ken m niet en heb er op de fb pagina’s ook nog niet over gelezen. Wel handig is het aanbraden in dezelfde pan. Timer is wel handig maar daarvoor zou je ook een losse kunnen gebruiken. Heb zelf een crockpot (groot waarin je kunt aanbraden) en een oude russel hobs (in de nieuwe versie kan je ook aanbraden) | |
Lienekien | woensdag 25 november 2020 @ 20:41 |
Een ingebouwde timer kan toch inschakelen en automatisch uitschakelen naar de warmhoudstand? Dat lukt niet met een losse timer. En ik heb een déjà vu.
| |
Kaatje1 | woensdag 25 november 2020 @ 21:33 |
![]() | |
AgnesGru | donderdag 26 november 2020 @ 10:33 |
Ik heb vrijwel dezelfde (ander merk erop), maar dan de 3.5 liter versie en daar kan al ontzettend veel in. Ik vind de mogelijkheid om tijd uit de stellen en dat hij automatisch overschakelt naar de warmhoudstand echt pluspunten. De binnenpan op het fornuis heb ik nog nooit gedaan, als ik iets wil aanbakken die ik dat in een koekenpan. | |
Irri-tante | donderdag 26 november 2020 @ 16:54 |
IkGeen ervaring met deze pan, maar ik heb wel een andere slowcooker. Ik heb eerst een slowcooker zonder timer gehad, maar uiteindelijk beentje gekocht met timer die daarna overgaat op warmhoudstand. Ideaal op de dagen dat ik lang van huis ben. Bij Amazon.de daar hebben ze ook regelmatig goede aanbiedingen. | |
Scheepskok | donderdag 15 april 2021 @ 18:14 |
Slowcooker gekocht. | |
Scheepskok | vrijdag 16 april 2021 @ 00:34 |
's Morgens dan ding aanzetten en de hele dag lekker laten pruttelen. Ik hou jullie op de hoogte. | |
junkiesietze | dinsdag 25 mei 2021 @ 12:27 |
Vorige week ook een slowcooker gekocht, maar ik houd jullie in tegenstelling tot @Scheepskok wel op de hoogte ![]() ![]() Het recept. zocht iets makkelijk om de cooker te testen, dit leek me wel geschikt, ik heb ipv poten, kippedijen gebruikt. ![]() alles in de cooker geflikkert. ![]() resultaat, was fucking lekker ![]() ![]() | |
junkiesietze | maandag 31 mei 2021 @ 09:35 |
De tijd was aangebroken voor spareribs! Normaal gesproken bestellen bij de sparerib express voor 25 euro per persoon, deze x zelf proberen te maken Bij de keurslager 2.3 kilo ribs gehaald a 28euro totaal ![]() Recept: https://eenbeetjebeter.be/2019/01/12/ribbekes-uit-slowcooker/ Dit heb ik van voor tot achter gevolgd. ook het inkoken van de saus uit de slowcooker enz, duurde wel even maar het resultaat was geweldig ![]() ![]() Na een nachtje marineren gingen ze de cooker in. ![]() na 2uur in de cooker. ![]() na 8uur slowcooken, en met een eerste laag ingekookte saus erover. ![]() op het bordje ![]() De botjes vielen zo uit de ribben! en het smaakte eigenlijk precies zoals de zoete spareribs van de sparerib express ![]() Ik heb niet zoveel fotos want ik zat helemaal onder de saus tijdens het eten ![]() ![]() ![]() ![]() | |
PdeHoog | maandag 31 mei 2021 @ 11:36 |
![]() ![]() | |
junkiesietze | maandag 31 mei 2021 @ 12:17 |
jep, na het inkoken van de saus nog 20min in de oven gedaan idd, om de 5min insmeren met saus ![]() Kwam erachter dat ik dus geen grilstand op mijn oven heb ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 31 mei 2021 @ 12:28 |
Lekker bezig ![]() | |
manny | maandag 31 mei 2021 @ 14:23 |
Goed bezig met die spareribs. Zelf lasagna gemaakt gisteren in de crockpot. Blijft een beetje balanceren zodat het geen soep wordt (deksel er tijdig af), maar lekker is het zeker. | |
junkiesietze | donderdag 10 juni 2021 @ 12:52 |
https://www.plezierindeke(...)djesvlees-met-video/ Deze ga ik dit weekend maken. Nou heb ik nog nooit rode wijn gebruikt om te koken, welke moet ik hiervoor kopen? | |
Kaatje1 | donderdag 10 juni 2021 @ 14:02 |
Niet te duur! | |
junkiesietze | donderdag 10 juni 2021 @ 14:05 |
Maar een franse? italiaanse? afrikaanse? huismerk? of maakt dat allemaal niet uit? Ik heb geen idee | |
Kaatje1 | donderdag 10 juni 2021 @ 14:08 |
Ik zou huismerk doen en niet een hele lichte | |
junkiesietze | donderdag 10 juni 2021 @ 14:14 |
wat bedoel je met lichte? kwa kleur? of alcoholpercentage? | |
Kaatje1 | donderdag 10 juni 2021 @ 14:15 |
Smaak. Je hebt lichte rode wijnen (slobber) en zware. Bij de supermarkt heet dat vaak "volle" wijn. Maar ik zou er echt niet te veel geld aan uitgeven. | |
junkiesietze | donderdag 10 juni 2021 @ 14:18 |
Aha! https://www.ah.nl/product(...)huiswijn-stevig-rood zoiets ga ik dan halen ![]() | |
Kaatje1 | donderdag 10 juni 2021 @ 14:19 |
Lijkt me een goede keus! | |
Yinny | donderdag 10 juni 2021 @ 21:42 |
Hele kip uit de slowcooker vind ik niks.... Zoiets gedaan: https://focusonfoodies.nl/hele-kip-in-slowcooker/ Maar kip uit de oven is 100x lekkerder! Kip was wel gaar, maar borst toch droog. Nog even onder de gril gezet voor bruin velletje, maar werd taaiig. Jammer, maar er kan weer een recept van mijn lijstje. | |
THEFXR | vrijdag 11 juni 2021 @ 00:36 |
de kip moet eerst 15 min in de oven en dan in de slowcooker. | |
junkiesietze | maandag 14 juni 2021 @ 14:25 |
Draadjesvlees gemaakt dit weekend, lekker in zomer ![]() https://www.plezierindeke(...)djesvlees-met-video/ Dit recept weer van voor tot achter gevolgd. ![]() ![]() ![]() ![]() T was wel lekker, maar het smaakte niet zoals bij mn moeder ![]() | |
mootie | maandag 14 juni 2021 @ 14:50 |
Ik mis kruidnagel. Dat is echt een kenmerkende smaak. | |
junkiesietze | maandag 14 juni 2021 @ 14:52 |
Ja dat zei de vriend die bij me at ook al ![]() stond niet in het recept, dus had het er niet ingedaan | |
Thinkk-Pinkk | maandag 5 juli 2021 @ 09:00 |
Welke heb jij als ik zo brutaal mag zijn? Ik had er een gevonden met die functies maar dat is 6,5 liter en dat is mij eigenlijk te groot. | |
THEFXR | maandag 5 juli 2021 @ 09:50 |
daar kan wel een hele kip in ![]() ![]() | |
AgnesGru | dinsdag 6 juli 2021 @ 14:34 |
Deze: https://www.amazon.co.uk/(...)rature/dp/B016IQRGCE Maar heb hem al een aantal jaar, dus weet niet of hij nog verkrijgbaar is. | |
junkiesietze | dinsdag 6 juli 2021 @ 14:58 |
Goed idee, dat ga ik binnenkort in mn cooker stoppen. | |
junkiesietze | donderdag 8 juli 2021 @ 10:11 |
Dit weekend dus hele kip tijd, wie weet er een goed recept? anders maak ik deze: https://ashleywillems.nl/hele-kip-uit-de-slowcooker/ | |
manny | donderdag 8 juli 2021 @ 10:43 |
Suggesties voor zomerse gerechten uit de slowcooker ? | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 8 juli 2021 @ 10:53 |
Dankjewel, die is idd niet meer te vinden ![]() | |
junkiesietze | maandag 12 juli 2021 @ 09:38 |
![]() ![]() Zaterdag hele kip in de slowcooker gedaan, avond van te voren helemaal ingesmeerd met kruiden, gewoon een potje met spicy kip kruiden ![]() Kip was goed mals, verder was het niet heel bijzonder want het vel was zacht dus niet echt lekker om te eten. Had hem nog even onder de grill moeten leggen eigenlijk. ![]() Gister, chicken mesala gemaakt, was best lekker, beetje pittig. miste alleen weer een bepaalde smaak, weet alleen niet precies wat. https://www.smulweb.nl/re(...)ala-in-de-slowcooker dit recept gebruikt. Ben alleen vergeten een foto te maken van het resultaat. | |
THEFXR | maandag 12 juli 2021 @ 10:15 |
normaal altijd er voren, aanbraden of grillen en dan de slowcooker in, geen zachte vellen meer. | |
junkiesietze | maandag 12 juli 2021 @ 10:26 |
Een hele kip in de pan aanbraden is best wel een gekut, zijn daar trucs voor? | |
THEFXR | maandag 12 juli 2021 @ 10:27 |
braadpan en dan per kant roteren, maar het beste is de oven in. | |
junkiesietze | maandag 12 juli 2021 @ 14:25 |
https://brendakookt.nl/20(...)a-uit-de-slowcooker/ Deze ga ik de volgende keer maken, denk dat ik kokosmelk miste. | |
junkiesietze | maandag 16 augustus 2021 @ 12:32 |
Geen fotos deze keer, maar pulled chicken gemaakt dit weekend. 3 kipfilets, 1 ui in hele fijne ringen gesneden, kipkruiden, BBQ saus, 75ml water met kippenboulionblokje erin. 6uur op low, om de 2uur beetje roeren, na 3/4 uur kan je de kip uit elkaar drukken, lekker doorroeren. beetje extra bbq saus erbij. deksel eraf laten om het een beetje in te dikken. kleine chiabatta broodjes, laagje coleslaw erop, dikke kwak pulled chicken erop, beetje strooikaas om het af te maken hier ga ik volgende keer veeel meer van maken, dit was fucking lekker ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door junkiesietze op 16-08-2021 14:47:33 ] | |
Kaatje1 | maandag 16 augustus 2021 @ 12:46 |
Deze is ook heel erg lekker https://www.cookincanuck.(...)ken-recipe-crockpot/ | |
junkiesietze | maandag 30 augustus 2021 @ 11:47 |
![]() weer spareribs gemaakt (3 ongemarineerde ribben van de beste slager uit zmeer Reas, maar 15euro ![]() Sweet Baby Ray's Honey barbecuesaus als basis gebruikt, + basterdsuiker/knoflook/paprika/cayennepeper/uien-kruiden weer geen foto van het resultaat maar was zo mals dat we het met mes en vork aten want het bot viel er in de pan al bijna uit ![]() | |
junkiesietze | vrijdag 3 september 2021 @ 11:28 |
![]() spareribs voorgemarineerd in de aanbieding bij makro! foto naar vriend gestuurd, volgende dag: ![]() had ie ze gelijk gehaald, dus dit weekend weer spareribs ![]() | |
junkiesietze | maandag 6 september 2021 @ 12:24 |
sticky cola spareribs zijn niet zo lekker ![]() | |
junkiesietze | dinsdag 14 september 2021 @ 08:18 |
Heeft iemand een goed recept voor knoflook spareribs uit de slowcooker? kan alleen maar recepten vinden waar de knoflook een onderdeel is van het recept. | |
THEFXR | dinsdag 14 september 2021 @ 09:55 |
misschien staan er goede op yt | |
potjecreme | dinsdag 14 september 2021 @ 10:03 |
Ik snap hem niet ![]() | |
junkiesietze | dinsdag 14 september 2021 @ 10:19 |
als je googled op knoflook spareribs krijg je vooral BBQ smaak spareribs waar een beetje knoflook in zit. Ik wil overheersende knoflook smaak, zonder bbq saus etc. Nou lijkt me dit best makkelijk, gewoon fucking veel tenen knoflook persen en die uitsmeren over de spareribs. Maar is dat het? moet er niks bij? graag advies. | |
potjecreme | dinsdag 14 september 2021 @ 10:23 |
Oke, thanks. Ik ga even googlen voor je. | |
potjecreme | dinsdag 14 september 2021 @ 10:29 |
Suiker zou je kunnen weglaten. https://thecookiewriter.c(...)adian-chinese-style/ Deze misschien? https://www.thaitable.com/thai/recipe/garlic-pepper-ribs | |
junkiesietze | dinsdag 14 september 2021 @ 10:39 |
lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zitten ![]() Maar ga ze proberen ![]() | |
potjecreme | dinsdag 14 september 2021 @ 10:45 |
Zelf zou ik ze "neutraal" maken in de slow cooker en op het laatste insmeren met de eerste saus. Of onderstaand. Ze eten met een chimmichurri https://beefensteak.nl/re(...)bs-met-chimmichurri/ | |
Friday12 | dinsdag 14 september 2021 @ 13:58 |
gooi je er meer knoflook bij ![]() | |
AgnesGru | dinsdag 14 september 2021 @ 16:59 |
Gisteren deze gemaakt Kip Vadouvan uit de slowcooker. Wel een bekertje minder crème fraîche erin gedaan, en als extra nog wat champignons toegevoegd ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 4 oktober 2021 @ 21:04 |
Ik maakte vandaag deze vegan stoof met aubergine en kikkererwten: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/aubergine-chickpea-stew Morgen een Mexicaanse quinoa met roomkaas en pompoen (mix van dit en dit recept), later deze week venkel en courgette. Andere vegetarische recepten zijn meer dan welkom. | |
Kickinalfa | maandag 4 oktober 2021 @ 21:22 |
Ik had deze op het oog https://marielleindekeuke(...)toofpotje-krieltjes/ https://simoneskitchen.nl(...)ok-in-de-slowcooker/ | |
Lucky_Strike | maandag 4 oktober 2021 @ 21:30 |
Die curry klinkt als iets voor ons ![]() Ik heb deze nog op de shortlist staan: https://www.bbcgoodfood.c(...)oot-lentil-casserole https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-cooker-vegetable-curry https://www.bbcgoodfood.com/recipes/spiced-carrot-lentil-soup https://www.bbcgoodfood.com/recipes/5-day-tagine https://www.bbcgoodfood.c(...)ellow-split-pea-soup | |
r3gi3boy | maandag 11 oktober 2021 @ 20:41 |
Afgelopen week de Rendang uit de OP van RobinOok gemaakt in de slowcooker met de deksel eraf. Eerst een nacht op high, daarna nog 6 uur op low, in totaal 14 uur. De laatste uurtjes zag je het gerecht echt donkerder en donkerder worden tot het bijna 'droog' was. Fantastisch. Paar dingetjes kon ik zo snel niet aan komen, dus ipv trassi heb ik 1 el vissaus gebruikt. ipv limoenblaadjes gebruikte ik de rasp van 1 limoen en laurierblad ipv salaam. De kemirinootjes (die overigens gewoon bij de AH te koop zijn zag ik later) wou ik vervangen door macadamia maar dit was ik vergeten te kopen. Desalniettemin een bevredigend resultaat. Ik zou in de toekomst wel maar 1 ipv 2 citroengras doen en iets minder rasp of liever gewoon echte limoenblaadjes om het iets minder 'fris' te maken. Las in de comments ook ouwe Indo's die kaneelpijp erbij doen, misschien voor die diepere warme, kruidige dimensie. Steranijs blijf ik voortaan ver weg van, had 2 week terug dat Vietnamese stoofpotje-recept geprobeerd maar de steranijs heeft het echt verpest, nare bijsmaak zat er aan. | |
Thinkk-Pinkk | maandag 11 oktober 2021 @ 23:44 |
Trassi verkopen ze hier gewoon bij de AH. Zit in een klein potje. Ik laat het er altijd uit trouwens. Gezien via en schaaldieren mij weleens een allergische reactie willen geven. En vind rendang ook zonder heerlijk. Ik ga woensdag weer maken. Kan niet wachten ![]() Morgen komt mijn slowcooker binnen ![]() | |
Lienekien | maandag 11 oktober 2021 @ 23:47 |
Deksel eraf? Toch niet de hele tijd? ![]() | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 13 oktober 2021 @ 10:42 |
Rendang maken Boemboe maken ![]() Boemboe gemaakt ![]() Vlees ![]() En nu wachten ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 13 oktober 2021 @ 15:20 |
Lekker! | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 13 oktober 2021 @ 15:22 |
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat. | |
Kaatje1 | woensdag 13 oktober 2021 @ 17:12 |
Welke heb je? Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 13 oktober 2021 @ 18:08 |
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImage Maar ik lees dat mensen het een nacht aan laten staan. Dat zou ik zo niet durven hoor. | |
Kaatje1 | woensdag 13 oktober 2021 @ 18:10 |
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken ![]() | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 13 oktober 2021 @ 18:59 |
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat. | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 13 oktober 2021 @ 19:01 |
Bwohh dat was lekker ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 13 oktober 2021 @ 19:11 |
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygiene | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 13 oktober 2021 @ 19:12 |
Ik heb eigenlijk geen idee. Hij had alle opties die ik wilde en de reviews waren goed ![]() | |
-Sigaartje | woensdag 13 oktober 2021 @ 19:15 |
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel. Nu staat de kip in de marinade in de koelkast en die gaat morgen de slowcooker in voor roti’s. Ow zo lekker en ik heb al veel complimenten gehad. | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 13 oktober 2021 @ 19:19 |
Doe je er dan veel vocht bij? | |
-Sigaartje | woensdag 13 oktober 2021 @ 19:20 |
Niets. | |
-Sigaartje | woensdag 13 oktober 2021 @ 19:22 |
Deze week nog stukken riblappen, gekruid en een gesneden madame jeanette er bij gegooid. Je weet niet wat je proeft. Met een aardige hoeveelheid jus. | |
Vanyel | woensdag 13 oktober 2021 @ 19:32 |
Had ik ook. Maar niet met de instant pot ![]() | |
-Sigaartje | woensdag 13 oktober 2021 @ 19:33 |
Ik heb een eenpersoons. Daar kan ruim een pond riblappen in of vijf kippepoten, bijvoorbeeld. Beste aanschaf ooit. Ik doe er alleen nooit aardappels of groente in, worden papperig. Dat kook ik in een pannetje. Ik pleur er van alles in, karbonades, stukken kip, zonder water of boter. Gaat geweldig! | |
Kaatje1 | woensdag 13 oktober 2021 @ 19:34 |
Ik blijf twijfelen. Ik zou dan wel veel weg kunnen doen. 2x slowcooker, kenwood cooker, airfryer. Dub nog even door | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 14 oktober 2021 @ 23:00 |
De procureur ligt te ontdooien. Ik hoop dat hij morgen ochtend ontdooid is ![]() | |
Kaatje1 | donderdag 14 oktober 2021 @ 23:17 |
Daar had ik lang geleden een misrekening mee, dat duurde en duurde (3kg). De stoofpeertjes zijn klaar, morgen het sap indikken | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 14 oktober 2021 @ 23:36 |
Het is een stuk van 1250 gram. Nou ja we gaan het morgen wel zien. | |
Kaatje1 | donderdag 14 oktober 2021 @ 23:44 |
Dat zal best goedgaan | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 14 oktober 2021 @ 23:45 |
Ja ik laat het maar gewoon buiten de koelkast ontdooien ![]() | |
Kaatje1 | donderdag 14 oktober 2021 @ 23:47 |
Dat had ik dus niet gedaan. Maar het was toen ook hoogzomer dus buiten de koelkast durfde ik niet aan. | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 14 oktober 2021 @ 23:55 |
In de koelkast kan het laaaannnggg duren voor het ontdooid is. Stoof peertjes zijn wel heeeel lekker. Oh man ik wil stood peertjes ![]() | |
Thinkk-Pinkk | vrijdag 15 oktober 2021 @ 10:41 |
Zo het was ontdooid hoor ![]() Kruiden er op ![]() Deze ![]() Even aanbraden en dan zo de slowcooker in met de marinade.. Met oa cola ![]() En ui en knoflook . ![]() En dan gaan we weer wachten hè ![]() | |
AgnesGru | vrijdag 15 oktober 2021 @ 12:36 |
Klinkt lekker, cola gaat soms verrassend goed bij bepaalde gerechten. | |
junkiesietze | maandag 18 oktober 2021 @ 13:56 |
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meter | |
Thinkk-Pinkk | maandag 18 oktober 2021 @ 14:15 |
De pulled pork smaakte gelukkig prima ![]() | |
AgnesGru | dinsdag 19 oktober 2021 @ 20:37 |
Zonde ![]() Wel met de echte Coca Cola gemaakt? Weet dat je in ieder geval geen light/zero moet gebruiken. | |
junkiesietze | woensdag 20 oktober 2021 @ 11:00 |
CUL / Slowcooker recepten deel 6: Waar men geduldig moet zijn.... | |
AgnesGru | woensdag 20 oktober 2021 @ 11:53 |
Allemaal de schuld van de Makro dus ![]() Zonde hoor, want normaal zijn cola kip/beenham enz wel lekker. | |
Tally | woensdag 20 oktober 2021 @ 12:21 |
Ik had van de zomer cola kip gemaakt op de BBQ dat was echt heerlijk. ![]() Van de week het zoutvlees die ik heb liggen maar eens gebruiken en in de slowcooker gooien ![]() | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 20 oktober 2021 @ 15:15 |
Ik had vorige week blikje van de ah omdat ze bij de ah alleen nog maar zero en light hadden en dat smaakte ook prima hoor ![]() | |
manny | woensdag 20 oktober 2021 @ 16:46 |
Erwtensoep! Missie geslaagd. En zo veel dat we er nog een keer van kunnen eten | |
Kaatje1 | woensdag 20 oktober 2021 @ 19:01 |
Had je de erwten voorgeweekt? | |
manny | woensdag 20 oktober 2021 @ 20:40 |
Ja, nachtje in een grote pan. | |
Kaatje1 | woensdag 20 oktober 2021 @ 20:43 |
Dank. Jaren geleden werden ze maar niet zacht in de sc dus durfde dat niet aan. Maar ik ga het weer een kans geven | |
manny | woensdag 20 oktober 2021 @ 21:14 |
Leuk. Ik gebruik een simpel recept: - spliterwten, geweekt idd - 2 aardappels in grote stukken - 2 wortels idem - ui idem - boullion, liter ofzo - homp spek - wat karbonade - laurierblaadje of 2 - knolselderij Alles zo de koekert in en gaan! 10-12 uur op laag Zelf vis ik een uurtje voor de eindtijd even de laurierblaadjes eruit en hengel het vlees op een bord. Dan de staafmixer erin om er 1 gladde, dikke, vette soep van te maken (dit doet echt wonderen) en dan kukel ik het vlees er weer in, en natuurlijk en dan de stukken rookworst er ook in | |
Kaatje1 | woensdag 20 oktober 2021 @ 21:28 |
Ik doe het iets anders, gebruik rundvlees want er eten regelmatig moslims mee. En ik gebruik zakken erwtensoep groenten, een deel gaat er later in om nog wat bite te hebben. En wel rookworst natuurlijk | |
manny | donderdag 21 oktober 2021 @ 12:01 |
Slowcook aanval deze week. Pulled Pork vandaag. Het ruikt nu al lekker en we zijn pas 4 uur onderweg... | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 21 oktober 2021 @ 22:05 |
Wij hadden vandaag cashew kip uit de slowcooker. Ben vergeten foto’s te maken want had haast. Maar het was wel lekker. En nog voor 2 keer in de vriezer ![]() | |
tpopml | donderdag 21 oktober 2021 @ 23:53 |
Slowcooker! Ik heb er ooit een op een fancy fair gekocht. Stond voor ¤5 maar mijn tante dingde m af naar ¤2,50 ![]() ![]() Nu is dat ding wel aan vervanging toe! Welke slowcookers hebben jullie en waarom ben je er wel (of minder) blij mee? | |
THEFXR | vrijdag 22 oktober 2021 @ 01:21 |
zelf heb ik een rachel hobbs, dat ding is goed, maar niet groot genoeg voor een hele kip. daar dus spijt van. mocht ik opnieuw beginnen dan zou ik een instant pot kopen, wat een multicooker is met snelkookpan functie, dus onder druk koken en braden,grillen, daarmee kan je ook slow cooken | |
Books1 | vrijdag 22 oktober 2021 @ 08:51 |
Ik heb 1x 3.5 van Russell Hobbs met keramische binnenpan (de eerste oldtimer), 1x 4.5 liter met aluminium binnenpan Crockpot en ik kreeg van mijn zus de multicooker van 4.5 liter van Russell Hobbs omdat ze er niet mee overweg kon. In de 4.5 liter kan een flinke hele kip, hele strengen spareribs enz. In de keramische maak ik de stoofgerechten want het is echt anders dan uit de alu binnenpan en de multicooker gebruik ik bij haast of soepen die normaal lang moeten pruttelen maar die gaan dan eerst onder druk en dan op de pruttelstand. Kortom hier tevreden over het merk Russell Hobbs die overigens niet zo warm wordt als de 4.5 liter Crockpot. De RH's hebben meer tijd nodig en zijn ook beide op slowcookerstand 8-10 graden kouder dan de Crockpot. | |
tpopml | zaterdag 23 oktober 2021 @ 11:22 |
Thanks! Klinkt alsof de Russel Hobbs wat beter past bij wat ik beoog ermee klaar te maken. Blijft die keramische binnenpan een beetje goed? Met het oude beestje morgen in de planning: een romige runderstoof met champignons en ovengroenten erbij! ![]() | |
laziness | zaterdag 23 oktober 2021 @ 14:37 |
Thaise pindakip staat te pruttelen in de crockpot.![]() | |
Vanyel | zaterdag 23 oktober 2021 @ 19:06 |
Ik had een Russel Hobbs (ging kapot) en een crockpot (werd zo heet dat ie vaak aanbrandde aan de randjes) en nu heb ik alleen nog maar een instant pot. Dat is echt mijn lievelings, deze gebruik ik veel meer dan de slowcookers. Al was het alleen al omdat ik sinds de instapot gedroogde peulvruchten gebruik ipv uit blik. Zijn allemaal in max een half uur hogedruk klaar, zonder voorweken ![]() | |
Kaatje1 | zaterdag 23 oktober 2021 @ 19:17 |
Ik zit daar ook naar te kijken. Welke heb jij? Ik zag er een die ook werkt als airfryer, dan kan ik nog meer apparatuur weg doen | |
-Sigaartje | zaterdag 23 oktober 2021 @ 19:21 |
Het schijnt dat een crockpot heter wordt dan een andere slowcooker. Heel jammer. | |
Vanyel | zaterdag 23 oktober 2021 @ 22:16 |
NSTANT POT 6L DUO EVO PLUS MULTICOOKER Die. Ik wil mijn airfryer niet kwijt, dus dit is genoeg voor mij. | |
Books1 | maandag 25 oktober 2021 @ 02:18 |
Ja ik ben nu aan het zesde of zevende jaar bezig. Geen krasje of stukje eruit. Hij kan in de vaatwasser maar dat doe ik niet met de keramische. Wel met alu binnenpannen. Echt wel tevreden over Russell Hobbs. | |
THEFXR | maandag 25 oktober 2021 @ 10:51 |
is uit veiligheid, dat stand 1=90 gr en stand 2=100 gr is | |
laziness | maandag 25 oktober 2021 @ 10:55 |
Ik heb een crockpot met keramische pan. Die ik wel in de vaatwasser doe zo af en toe. | |
LastRequest | maandag 25 oktober 2021 @ 10:57 |
Lekker genoeg om het recept te delen? ![]() | |
Thinkk-Pinkk | maandag 25 oktober 2021 @ 11:07 |
Ik weet niet hoe het zit met recepten uit een boek delen hier. | |
junkiesietze | maandag 25 oktober 2021 @ 11:12 |
foto van maken? | |
Thinkk-Pinkk | maandag 25 oktober 2021 @ 11:21 |
NDat snap ik wel ![]() | |
junkiesietze | maandag 25 oktober 2021 @ 11:23 |
waarom zou dat niet mogen? Sjona Bakker heeft er tonnen aan verdient | |
Thinkk-Pinkk | maandag 25 oktober 2021 @ 11:26 |
Ik zal hem vanavond even delen. | |
Lienekien | maandag 25 oktober 2021 @ 11:28 |
Je zou ook nog kunnen googelen of hetzelfde recept niet ook ergens online staat en dan een linkje posten. Dat voelt misschien beter dan een foto uit een boek neerzetten. | |
-Sigaartje | maandag 25 oktober 2021 @ 11:34 |
De kippenpoten gaan er zo weer in. 6 uur. | |
Kickinalfa | maandag 25 oktober 2021 @ 11:43 |
Een Russel hobbs, werkt prima. Grote voordeel is dat je ook de "pan" eruit kan halen en dus vlees ook op het vuur kan bereiden. Die feature is wel super handig. | |
junkiesietze | maandag 25 oktober 2021 @ 12:11 |
naturel? | |
junkiesietze | maandag 25 oktober 2021 @ 12:13 |
neem er een met timer, ik heb er spijt van dat de mijne dat niet heeft. | |
Kaatje1 | maandag 25 oktober 2021 @ 12:19 |
Voor mijn timerloze cooker heb ik een spotgoedkope tijdschakelaar. Werkt prima | |
-Sigaartje | maandag 25 oktober 2021 @ 12:38 |
Gemarineerd en gesneden Madame Jeanette er doorheen Altijd een succes! | |
junkiesietze | maandag 25 oktober 2021 @ 12:41 |
gesneden kippepoten? waar snij je die dan? | |
-Sigaartje | maandag 25 oktober 2021 @ 12:43 |
Madame Jeanette is een peper. De drumsticks gaan er heel in. | |
Lienekien | maandag 25 oktober 2021 @ 12:43 |
Die schakelt aan en uit. Een ingebouwde timer schakelt ook naar de warmhoudstand. | |
Thinkk-Pinkk | maandag 25 oktober 2021 @ 12:49 |
Ik heb er een van Moa. Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)_9.11.ProductPageUrl Zit een timer en verschillende standen op. En een oververhittingsbeveiliging wat ik zelf ook wel erg prettig vind. | |
-Sigaartje | maandag 25 oktober 2021 @ 14:28 |
Heb een eenpersoons Bartscher. Geen timer. Heb ik niet nodig, ik werk thuis. Perfect ding. Alleen jammer dat ik groente apart moet koken. Groente en aardappels kunnen niet in een slowcooker. Maar ik vind het al heel wat dat ik geen vet/olie hoef te gebruiken of hoef te braden/bakken. Alleen hamburgers, die gaan in de oven. | |
-Sigaartje | maandag 25 oktober 2021 @ 16:18 |
Gaat goed met de kipjes. Over twee uurtjes klaar. Dan aardappelblokjes in de airfryer en spruitjes koken. Heerlijk!![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 oktober 2021 @ 16:49 |
Ik heb zelfs een taart gebakken in de slowcooker. Waarom zou je aardappels en groenten er niet bij kunnen doen? Eventueel later toegevoegd? | |
-Sigaartje | maandag 25 oktober 2021 @ 16:54 |
Ik heb gelezen dat de vitamines uit de groenten verdwijnen in de slowcooker en groenten eet ik ook om de "gezond feeling". Aardappels worden papperig. | |
Lucky_Strike | maandag 25 oktober 2021 @ 16:55 |
Groente en aardappels kan uitstekend in een slowcooker. | |
-Sigaartje | maandag 25 oktober 2021 @ 17:05 |
Maar wat als er gezegd wordt dat vitamines verloren gaan? Dat is mijn grootste punt. | |
Lucky_Strike | maandag 25 oktober 2021 @ 17:08 |
Wie zegt dat? Als dat zo is (als!), neem je stuk paprika bij de lunch. Dan is je probleem opgelost. | |
Lucky_Strike | maandag 25 oktober 2021 @ 17:27 |
Bij elke kookmethode gaan voedingsstoffen verloren. Hoeveel hangt af van de bereidingswijze en van de groente. En uiteraard ook van de nutriënten. Bij de ene methode verlies je een paar procent meer dan bij de andere. De meeste groenten doe het het best als je ze stoomt. Persoonlijk vind ik het te ver gaan om alleen nog maar gestoomde groenten te eten vanwege de voedingsstoffen. Of geen bloemkool maar wel broccoli omdat in die laatste meer voedingsstoffen zitten. Idem voor groene paprika versus rode. Dat is alleen belangrijk als je zo weinig groente eet dat je risico op scheurbuik enzo loopt. Bij een normaal dieet kan je best groente slowcooken, grillen, bakken, koken, rauw eten, etc. | |
-Sigaartje | maandag 25 oktober 2021 @ 17:51 |
Ik ben wel verschrikkelijk blij met het ding. Had ik veel en veel eerder moeten doen. Geen gedoe meer met koekepannen of met hoog electriciteitsgebruik van de oven. De oven is bij mij de grootste energieslurper. Sinds de slowcooker is mijn stroomrekening meer dan de helft gedaald. En 's morgens kruid ik het vlees en gooi het in de slowcooker. Totaal geen omkijken naar. Het schoonmaken stelt niks voor. Stoofvlees lukte bij mij nooit. Maar met de slowcooker: wauw! Zelfs het taaiste vlees. | |
Thinkk-Pinkk | maandag 25 oktober 2021 @ 19:48 |
Cashew chicken Maar echt zoveel cashew noten als in dit recept staan is niet nodig. Ik had 200-250 gram geloof ik. Dat is genoeg. ![]() ![]() | |
junkiesietze | maandag 15 november 2021 @ 14:35 |
https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/ deze gemaakt gister, was superlekker ![]() ![]() | |
quirina | maandag 15 november 2021 @ 17:39 |
De hachee is bijna klaar. | |
Kickinalfa | woensdag 17 november 2021 @ 10:12 |
die ga ik ook eens proberen | |
junkiesietze | vrijdag 19 november 2021 @ 11:13 |
![]() https://www.zaligrecept.nl/recept/goulashsoep-slowcooker-recept/ Deze zit nu in de pan ![]() | |
Kickinalfa | maandag 22 november 2021 @ 18:02 |
Staat nu op tafel, echt heerlijk | |
manny | zondag 5 december 2021 @ 13:26 |
Sneeuw. Koud. Erwtensoep. | |
Kickinalfa | zaterdag 11 december 2021 @ 18:22 |
Iemand nog iets lekkers met riblappen? | |
Lucky_Strike | zaterdag 11 december 2021 @ 18:25 |
Vietnamees stoofvlees ![]() ![]() | |
tpopml | zondag 19 december 2021 @ 12:36 |
Deze staat nu te pruttelen in mijn nieuwe InstantPot ![]() Ik heb m nu eerst 1 uur op high gezet, om t dan in 4,5 uur op low af te maken. Zou dat goed zijn? | |
AgnesGru | zondag 19 december 2021 @ 13:14 |
Zwolsche stoof: https://ashleywillems.nl/frietje-zwolsche-stoof/ | |
tpopml | zondag 19 december 2021 @ 19:27 |
Was zeker goed, het was heerlijk ![]() Zijn er nog slowcookerplannen voor kerst? |