Goitske | vrijdag 23 november 2018 @ 13:17 |
Met uit het vorige deel o.a.: Goitske: Hupje: Bluezz: Bleie: Zo-is-dat: LadyBlack: | |
Goitske | vrijdag 23 november 2018 @ 13:17 |
Ik zal de foto's nog aanpassen doe ik alleen even einde van de middag oké? Dan doe ik ff m'n laptop aan | |
Goitske | vrijdag 23 november 2018 @ 13:20 |
Misschien vind je deze ook nog leuk Ff van m'n Facebook afgeplukt Pepernoten brood met amandelspijs en garneer amandelen. Ik enthousiast aan de gang met een eigen bedenksel zegt een vriendin je weet dat Robert v beckboven ook een heel lekker recept heeft hè? Dus die ook gebakken. Mijn oudste van 6 mocht de proever zijn en hij gaat voor het recept van mij door de amandelspijs 😊 volgende keer misschien een combinatie van beide samen. Dus hierbij mijn eigen pepernotenbrood (2 stuks) Benodigdheden Deeg: 500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem 7 gram droge gist 7 gram zeezout 2 theelepels suiker 250 ml melk 50 gram boter 1 ei 2 eetlepels speculaaskruiden Vulling 150 gram pepernoten en amandelspijs Meng de bloem, gist, zeezout, speculaaskruiden en suiker Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in. Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe Kneed alles tot een goede bal. Laat een uur rijzen. Verdeel in 2 stukken als je 2 broden wil of maak 1 hele grote. Rol uit, verdeel de pepernoten er over heen. Leg een mooie rol amandelspijs op het deeg en rol strak op, ganeer met de amandelen. Sluit de eindjes en laat weer een uur rijzen Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min. | |
Goitske | vrijdag 23 november 2018 @ 13:26 |
Kaneel en rozijn brood Benodigdheden Deeg: 500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem 7 gram droge gist 7 gram zeezout 2 theelepels suiker 250 ml melk 50 gram boter 1 ei 75 gram rozijnen (gewelde) Vulling: 65 gram licht bruine basterd suiker 1 theelepel bloem 1 eetlepel kaneel Melk om het deeg in te smeren verder nodig: bakspray of boter voor invetten bakpapier broodblik 900 grams boter om het brood uiteindelijk in te smeren Plasticfolie of plastic zak Evt kern thermomether (tip die van de ikea is heel fijn) Wel de rozijnen Meng de bloem, gist, zeezout en suiker Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in. Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe Kneed alles met de hand of laagste stand van de keukenmachine (met deeghaak) tot een samenhangend deeg. Als het plakkerig blijft voeg iets bloem toe, blijft het te droog voeg per eetlepel wat melk erbij. Kneed het deeg nu goed door (met de hand 8-10 minuten of 4-5 minuten met de keukenmachine op een midden stand) tot een mooi glad en rekbaar deeg Meng de rozijnen door het deeg en kneed het deeg nog 2 minuten. Doe het deeg in een schone kom, dek de kom af met plastic folie. Laat het rijzen op kamer temperatuur gedurende een uur tot het verdubbeld is in hoeveelheid Maak ondertussen de vulling. Meng in een kom de suiker, bloem en kaneel. zet dit even weg. Vet het bakblik in en bekleed het met bakpapier. Laat evt aan de zijkanten uitsteken dan kun je makkelijker het brood er uit tillen Doe een beetje bloem op het aanrechtblad en lag het deeg er op. Druk het deeg zacht met de hand plat en rol er een vierakante of rechthoekige lap van ongeveer anderhalf tot 2 cm dik. Smeer de deeglap in met een klein beetje melk (makkelijkeste gaat met je handen). Deze laag is om te zorgen dat je vulling blijft plakken. Strooi de vulling er over heen en wrijf het evt een beetje uit. Rol de deeglap op en snij plakken van de rol. Snij daarna de deegrolletjs nogmaals door midden zodat je halve circels hebt. Leg alles in het bakblik, het hoeft niet netjes gewoon er over verdelen het rommelige effect is juist mooi en zorgt voor een verdeling van de vulling door je brood. Dek het bakblik af en laat nogmaal eens uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden celcius Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min. Een brood is gaar bij een kerntemperatuur vanaf 95 graden. Bestrijk na het bakken het brood met wat gesmolten boter voor extra glans Pesto tomaat parmaazaansekaasbrood Benodigdheden Deeg: 500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem 7 gram droge gist 7 gram zeezout 2 theelepels suiker 250 ml melk 50 gram boter 1 ei Vulling: Pesto Geraspte parmazaanse kaas Zongedroogde tomaatjes of cherry tomaatjes zonder de pitjes verder nodig: bakspray of boter voor invetten bakpapier broodblik 900 grams boter om het brood uiteindelijk in te smeren Plasticfolie of plastic zak Evt kern thermomether (tip die van de ikea is heel fijn) Meng de bloem, gist, zeezout en suiker Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in. Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe Kneed alles met de hand of laagste stand van de keukenmachine (met deeghaak) tot een samenhangend deeg. Als het plakkerig blijft voeg iets bloem toe, blijft het te droog voeg per eetlepel wat melk erbij. Kneed het deeg nu goed door (met de hand 10-12 minuten of 5-6 minuten met de keukenmachine op een midden stand) tot een mooi glad en rekbaar deeg Doe het deeg in een schone kom, dek de kom af met plastic folie. Laat het rijzen op kamer temperatuur gedurende een uur tot het verdubbeld is in hoeveelheid Maak ondertussen de vulling. Rasp de parmazaansekaas, zet de pesto op kamer temperatuur en snij de zongedroogde tomaten of halveer de cherry tomaten, haal de pitjes er uit en snij de tomaatjes. Let wel op met cherrytomaatjes heb je meer baktijd nodig Vet het bakblik in en bekleed het met bakpapier. Laat evt aan de zijkanten uitsteken dan kun je makkelijker het brood er uit tillen Doe een beetje bloem op het aanrechtblad en lag het deeg er op. Druk het deeg zacht met de hand plat en rol er een vierakante of rechthoekige lap van ongeveer anderhalf tot 2 cm dik. Smeer een goede laag pesto op het deeg, verdeel de geraspte parmazaanse kaas er over en de (zongedroogde) tomaatjes er over verdelen Rol de deeglap op en snij plakken van de rol. Snij daarna de deegrolletjs nogmaals door midden zodat je halve circels hebt. Leg alles in het bakblik, het hoeft niet netjes gewoon er over verdelen het rommelige effect is juist mooi en zorgt voor een verdeling van de vulling door je brood. Dek het bakblik af en laat nogmaal eens uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden celcius Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min. Een brood is gaar bij een kerntemperatuur vanaf 95 graden. Let op dat de vulling niet meer bubbelt aan de bovenkant van het brood als je zonder thermometer werkt. Bestrijk na het bakken het brood met wat gesmolten boter voor extra glans Niet een super foto maar toch. Links pesto rechts kaneel | |
Tinkerbel_ACC_ | vrijdag 23 november 2018 @ 16:56 |
Ik was ff weg maar al jullie tips gelezen en ga ik proberen! Ik zal idd eens langer kneden (ik vind nu 20 minuten al lang overigens voor mijn arme armen 😉 ) en dat water zal ik eens naar kijken. Ik volg nu het exacte recept dus je zou zeggen dat die goed is qua verhoudingen... En die boeken ga ik reserveren! | |
Lienekien | vrijdag 23 november 2018 @ 17:03 |
ik weet niet of het al gezegd is, maar er loopt ook een reeks over broodbakken. CUL / Brood bakken in de oven #27: Met de lucht van zelfgebakken brood | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 24 november 2018 @ 13:03 |
Dank je, ga daar ook eens kijken! Ik moet zeggen dat ik normaal vooral zoete dingen bak (maar die zijn niet zo mooi als de creaties hier 😉) dus brood is weet een nieuw experiment. Vandaag gemaakt: kruidnoten, wolkentaart (van dr oetker - de basis voor een taart met oreo’s erop) en een dadelwalnotentaart! (En soep, saté en hamburgers 😎 - morgen verjaardag van mijn dochter) | |
Goitske | zondag 25 november 2018 @ 08:01 |
fotoooooos enne de smaak is uiteindelijk het belangrijkste het kan er super mooi uit zien maar niet te eten zijn | |
Goitske | zondag 25 november 2018 @ 08:04 |
Gisteren tulbandjes gemaakt van Sinterklaas restjes (ik koop wel extra pepernoten wacht niet tot 5 december) | |
Tinkerbel_ACC_ | zondag 25 november 2018 @ 15:51 |
Ow zie het nu pas, alles op ... maar volgende week ga ik er weer eentje maken, zal ik een foto maken! | |
TjjWester | dinsdag 27 november 2018 @ 12:30 |
Weet iemand of de makro verse gist verkoopt? | |
Thinkk-Pinkk | dinsdag 27 november 2018 @ 14:11 |
Vandaag worstenbroodjes gemaakt. Dit is het zoveelste recept wat ik probeer maar ze zijn toch nooit zoals bij de bakker. Gisteren kruidnoten gebakken | |
Goitske | dinsdag 27 november 2018 @ 20:00 |
welk recept heb je gebruikt? Die uit de Broodbijbel zijn echt lekker. | |
derLudolf | dinsdag 27 november 2018 @ 20:11 |
Twee ovens is meer beter | |
Thinkk-Pinkk | dinsdag 27 november 2018 @ 20:22 |
Deze https://robertvanbeckhoven.nl/worstenbroodjes/ | |
derLudolf | woensdag 28 november 2018 @ 00:04 |
De Sligro in elk geval. Lijkt me erg sterk als de Makro dat niet heeft. | |
Zo-is-dat | woensdag 28 november 2018 @ 07:19 |
Hoe krijg jij ze zo mooi uit die vormpjes? Het mislukt steeds bij mij | |
Goitske | woensdag 28 november 2018 @ 08:04 |
inprayen met pankospray, evt bij moeilijke vormen iets bebloemen, na het bakken 10-20 laten rusten en daarna omdraaien | |
Zo-is-dat | zondag 2 december 2018 @ 11:24 |
Alleen met de speculaaskruiden van Jonnie | |
HaverMoutKoekje | zondag 2 december 2018 @ 11:32 |
met ceylon kaneel zie ik waar koop je die? | |
Molo | zondag 2 december 2018 @ 11:33 |
AH | |
Hupje | zondag 2 december 2018 @ 11:55 |
Ziet er weer lekker uit! Ik wacht tot de laatste lading chocolade voldoende is afgekoeld om chocoladeletters van te spuiten. De laatste sint presentjes voor dit jaar. Ik vind het erg leuk om te doen en de peuter kan ze dan mooi versieren met Schuddebuikjes en discodip. Volgend jaar een nieuwe uitdaging | |
Pietverdriet | zondag 2 december 2018 @ 14:26 |
Amandel/chocolade taart gebakken 250 gram boter met 250 suiker tot crème geroerd in de kitchenaid 1 voor 1 5 eieren erdoor Vanille erbij Wat zout Rasp van 1 citroen 125 gram amandelmeel en 125 gram bloem gemengd en beetje bij beetje erdoor Wat bakpoeder erbij (bicarbonaat) 125 gram amandelschaafsel geroosterd 100 gram chocolade grof gehakt Beide door het beslag. Springvorm ingevet en gebloemd Beslag daarin en bij 150 graden uurtje gebakken. Af laten koelen Met citroensap en poedersuiker een icing gemaakt en die erover. Goddelijk lekker | |
madeliefff | zondag 2 december 2018 @ 18:17 |
lekker | |
Koningin | woensdag 12 december 2018 @ 15:37 |
Even een andere vraag: hebben jullie allemaal een keukenmachine? Zo ja, welke? Stond weer cupcakes te maken met mijn handmixer, bedacht me dat een keukenmachine toch wel handiger zou zijn, maar ik ben niet zo goed op de hoogte wat nou echt een goede is (buiten de kitchenaid). | |
Lienekien | woensdag 12 december 2018 @ 15:45 |
Ik heb een Kenwood patissier, was eens een mooie aanbieding. Kan je flink wat werk besparen, maar ik bak ook weer niet zo veel dat hij vaak gebruikt wordt of onmisbaar is. | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 12 december 2018 @ 15:51 |
Ik heb sinds kort mijn mooie rode AEG. Ben er echt super blij mee. Maar heb hem vooral voor wat stevigere degen. Anders kon ik het ook wel af met een handmixer. | |
douche-eendje | woensdag 12 december 2018 @ 15:55 |
Team KitchenAid hier, maar dat is ook vanwege brood bakken. Heb dan wel een andere dan de artisan. | |
Goitske | woensdag 12 december 2018 @ 15:58 |
ik heb een Bosch mum ctype nr weet ik even niet zat in de 5 serie. Niet de goedkoopste Bosch mum wel een iets zwaardere en metalen kom | |
Koningin | woensdag 12 december 2018 @ 16:31 |
Jullie hebben dus allemaal een andere.... Meerdere mogelijkheden dus. | |
Lienekien | woensdag 12 december 2018 @ 16:47 |
Qua budget is er wel veel mogelijk, volgens mij. Ik denk dat je m.n. voor brood naar de zwaardere kwaliteit moet kijken. Dan is de aanschaf van een KitchenAid volgens mij wel te verantwoorden. | |
Goitske | woensdag 12 december 2018 @ 17:25 |
ja maar dan moet je eigenlijk al kijken naar bijv een artisan als je veel brood bakt. Met mijn Bosch is broodbakken ook prima te doen maar als ik echt veel brood bak dan slijt hij natuurlijk wel sneller | |
douche-eendje | woensdag 12 december 2018 @ 17:28 |
Met een artisan wil je geen brood maken . De kop is daar te gevoelig voor met het open en dichtklappen. Ik heb zelf een heavy duty, die heeft de 'bowl-lift' en kan daardoor zwaarder materiaal zoals brooddeeg aan. En als je echt heel fanatiek brood bakt kun je nog beter investeren in een spiraalkneder, maar die kosten nog veel meer | |
Lienekien | woensdag 12 december 2018 @ 17:32 |
En nog wel een puntje van aandacht: de inhoud van de kom moet een beetje passen bij wat je zoal van plan bent. Als je kom eigenlijk te groot is voor je beslagje pak je toch weer liever de handmixer. | |
Postbus100 | woensdag 12 december 2018 @ 17:47 |
Je zou even kunnen zoeken op deze site (op google invoeren: 'site:forum.fok.nl brood kneden welke mixer' , oid), want er zijn meerdere topics over vol geschreven. | |
Goitske | woensdag 12 december 2018 @ 18:37 |
vriendin van mij bakt al jaren met een artisan brood meerdere malen per week. De classic kan dat zeker niet aan Spiraal kneders oh help die prijzen zijn niet leuk meer... Ook geen ruimte voor in mijn keuken, ook mijn man kan dat niet aan... Die klaagt al over mijn bakblikken verzameling ik heb maar niet gezegd dat ik er en broodblik bij wil over m'n kook/bakboeken zucht hij heeeel erg diep en vraagt of er nog een verdieping bij gebouwd moet worden | |
derLudolf | woensdag 12 december 2018 @ 18:42 |
De gewone KA kan niet super veel deeg maken in een keer, volgens mij max 500g | |
Koningin | woensdag 12 december 2018 @ 19:48 |
Ik ben een af en toe bakker, cakes, koekjes, cupcakes, appeltaart enzo. Brood bakken heb ik een tijdje geprobeerd, maar was me te lastig met rijzen enzo..... Dus hoef denk ik geen echte zware jongen. | |
douche-eendje | woensdag 12 december 2018 @ 20:06 |
Volgens mij was de bear teddy aan prijs/kwaliteit nog wel ok als instapmodel. Ow dan heb je echt heel veel leuke keuze | |
Postbus100 | woensdag 12 december 2018 @ 20:42 |
Wil je er wel een? Hij neemt veel ruimte in beslag... Wat doet die wat je nu echt niet kan met je gewone mixer? Of wat doe je dusdanig vaak met je gewone mixer waarvan je denkt : gut, sta ik hier weer met dat ding in mijn hand. (want om zo'n ding nou even voor een pakje slagroom uit de kast te halen?...) | |
Goitske | woensdag 12 december 2018 @ 21:11 |
ik had bij de handmixer altijd altijd zoiets jeetje daar sta ik weer 10 minuten voor een botercrème te klooien Ik maak met name ook alleen banket is wel meer geworden sinds ik dat ding heb gewoon het gemak. Hij staat bij mij standaard op het aanrecht. Heb een klein los aanrechtje naast de grote L die ik al heb als aanrecht en daar staat hij op | |
Goitske | woensdag 12 december 2018 @ 21:13 |
je moet ook even op de kom letten dat je geen plastic kom hebt maar glas of RVS (laatste is wel zo veilig bij mij) mocht je eiwit stijf willen kloppen lukt dat sowieso | |
Goitske | woensdag 12 december 2018 @ 21:14 |
Ik vrees dat iemand hier een scheiding gaat aanvragen | |
Postbus100 | woensdag 12 december 2018 @ 21:19 |
Ja jij. Maar jij bakt ook best veel. Voor die één of twee keer in het jaar dat ik een botercreme zou maken, zou ik geen speciale keukenmachine aanschaffen. Pas als je het echt regelmatig doet of als je gerechten hebt waar een handmixer niet meer volstaat (bijvoorbeeld brooddeeg met een hoge vochtigheidsgraad zoals foccacia), is een keukenmachine leuk. Of als je ruimte en/of geld over hebt natuurlijk. | |
douche-eendje | woensdag 12 december 2018 @ 21:20 |
Hahahahaha. Zal ik maar opbiechten dat ik een oven en een combimagnetron heb? | |
Goitske | woensdag 12 december 2018 @ 21:23 |
ik bakte voor de keuken machine echt veel minder hoor. Ik moet zeggen dat het wel mijn manier van bakken ook verandert heeft en dat ik meer ben gaan proberen omdat ik mijn handen meer vrij had. Of dat ik de keukenmachine kon laten draaien en daarnaast dan nog met de handmixer het volgende kon opkloppen. Mijn Handmixer is onderhand 18 jaar dus het oude beestje doet het nog steeds | |
Goitske | woensdag 12 december 2018 @ 21:24 |
oven, gewone magnetron en airfryer Vorige huis combimagnetron en oven | |
derLudolf | woensdag 12 december 2018 @ 21:27 |
Een combimagnetron of een combi-oven? | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 12 december 2018 @ 21:41 |
Mijn nieuwe keuken..die maandag geplaatst gaat worden heeft alleen een combi oven. Zou er wel twee willen maar gezien ik pertinent geen bovenkasten wil moet ik het met 1 doen want voor een wandkast is geen plek [ Bericht 0% gewijzigd door Thinkk-Pinkk op 12-12-2018 22:08:39 ] | |
laziness | woensdag 12 december 2018 @ 21:45 |
Ja dit ja. Mijn stand mixer van Bosch (oud beestje) heeft er voor gezorgd dat ik veel meer ging bakken want veel makkelijker en sneller. En twee ovens hier. Dat is met name met een feestje handig. Verder vreet een oven stroom dus probeer ik er verstandig mee om te gaan. | |
SV-tje | woensdag 12 december 2018 @ 22:08 |
Ik had eerst een kenwood patissier, nu inmiddels een ka artisan maar niet omdat de kenwood slecht was, maar meer omdat ik steeds meer tegelijk wilde. Qua ovens nu een combi oven en oven allebei 45cm hoog en straks in de nieuwe keuken een oven en combi stoomoven allebei 60cm hoog en een losse combi magnetron. | |
madeliefff | donderdag 13 december 2018 @ 00:30 |
nee ik niet, ik heb al genoeg apparaten en met een handmixer gaat het ook prima | |
Koningin | donderdag 13 december 2018 @ 08:44 |
Het gaat me echt om de makkelijkheid van het apparaat en ik denk dat ik erdoor meer ga bakken (vind het zo leuk voor de kids...) Daarbij vliegt hier altijd het deeg door de keuken met de handmixer, veel geknoei enzo. | |
Goitske | donderdag 13 december 2018 @ 20:06 |
met kinderen vind ik dit ook veiliger. Beschermkap er op en dan zitten ze er al niet meer zo snel bij met de handen. De Bosch die ik heb weten ze nu ookal te bedienen. Kinderen zijn 4 en 6 en weten heel goed kap moet er op en hand mag niet in de buurt van het gat komen. | |
Lucky_Strike | donderdag 13 december 2018 @ 21:03 |
Goitske, heb je mijn DM nog gekregen? | |
Goitske | vrijdag 14 december 2018 @ 07:14 |
geantwoord wel gekregen geen melding gehad dat ik eentje had! | |
Goitske | zondag 16 december 2018 @ 13:07 |
Appelbollen opdracht uit het hhb boek 2018 | |
Bleie | zondag 16 december 2018 @ 14:46 |
Mooi! | |
Goitske | woensdag 19 december 2018 @ 15:50 |
Vandaag kleine tulbandjes gemaakt met de Nordic ware quartet De met poedersuiker zijn citroen mascarpone (mix van de bakzolder die is zoooo lekker) En de anderen zijn gingerbread bundts met witte chocolade | |
Muck | maandag 24 december 2018 @ 11:05 |
Kerstkoekjes De volgende keer maak ik ze iets donkerder en voeg ik meer kruiden toe. Nu zijn ze wel lekker, maar vooral zoet. | |
Koningin | maandag 24 december 2018 @ 15:38 |
Thanks voor alle info over de keukenmachines! Ik heb een Bosch uit gekozen. | |
Goitske | maandag 24 december 2018 @ 20:11 |
oooh die zijn leuk | |
Goitske | maandag 24 december 2018 @ 20:14 |
Ik heb gisteren nog even chocolade bark gemaakt Helaas geen goede foto dus je zult het met deze moeten doen Recept Chocolade naar wens (smelt evt je Sint restanten erbij om) Noten/cranberry/krenten/mini marshmallows/strooisel Smelt de chocolade au bain Marie, verdeel het over een bak papier in de gewenste dikte. Strooi je noten/strooisel/cranberries wat je ook wil er over heen Laat stollen en snij in stukken en voila Ook leuk om leuk te verpakken en cadeau te geven | |
laziness | maandag 24 december 2018 @ 20:16 |
Die maakte ik ook Wat heb jij laten smelten voor dit effect? | |
Bleie | maandag 24 december 2018 @ 21:11 |
Ik had gisteren een red velvet gebakken, voor het toetje van vandaag. Ging hem vandaag afmaken met botercreme, stukje van de bovenkant afgehaald om hem mooi recht te krijgen. Hmm, even proeven. Smaskte naar zeep. Zal wel te veel baksoda zijn geweest, maar heb hem dus weg moeten gooien, en manlief onderweg naar huis een bak ijs laten halen. Recept kwam uit kookboek van The hummingbird bakery. Heb ik al vaker uit gebakken, is altijd prima, maar nu dus niet. Heeft iemand misschien een goed recept voor red velvet, want dat is zoooooo lekker. | |
Molo | maandag 24 december 2018 @ 21:14 |
Wat is er precies lekker aan red velvet? Vooral zoet toch? | |
Bleie | dinsdag 25 december 2018 @ 10:32 |
Een goed red velvet is niet te zoet, imo. En een vleugje cacao. Ik vind het heerlijk. Maar zelf bakken is me nog niet gelukt. | |
Goitske | dinsdag 25 december 2018 @ 12:00 |
heb je deze al geprobeerd? https://www.culy.nl/recep(...)o-heel-holland-bakt/ | |
Mazou | dinsdag 25 december 2018 @ 12:06 |
Grappig, die wilde ik net delen. Deze heb ik eens gemaakt en is erg lekker. | |
Goitske | dinsdag 25 december 2018 @ 12:39 |
die recepten van Menno zijn wel goed meestal | |
Lucky_Strike | dinsdag 25 december 2018 @ 16:34 |
Mensen, ik heb ook eindelijk eens wat gebakken Matige foto van wentelteefjes van suikerbrood met cranberrysaus en clotted cream: Mijn eerste appelflappen: Snickers cheesecake Hij is echt verrukkelijk. Met grote dank aan Goitske die me het recept stuurde. | |
FranticDJ | dinsdag 25 december 2018 @ 16:45 |
Ik dacht even dat er een pot Calvé naast stond | |
Goitske | dinsdag 25 december 2018 @ 17:49 |
Jeej hij is goed gelukt. Lekker hè! Ziet er allemaal prachtig uit! | |
Goitske | dinsdag 25 december 2018 @ 17:56 |
Ik heb vandaag een tulband verknald en de buurtsuper heeft geen eieren geleverd dus kan nog weinig kanten op heb een back-up plan bedacht maar word er zo chagrijnig van Hierbij het bewijs.... | |
soapie | dinsdag 25 december 2018 @ 18:20 |
Zonde zeg! | |
Goitske | dinsdag 25 december 2018 @ 19:21 |
het gebeurt mij echt nooit! Nu 2x op 1 dag. Ik stop er mee! | |
madeliefff | dinsdag 25 december 2018 @ 19:44 |
zonde, hij is alleen stuk toch? Dan kun je het misschien ergens in verwerken...kleine stukjes in een glaasje en er iets overheen nog doen? | |
Goitske | dinsdag 25 december 2018 @ 20:03 |
smaak valt ook nog eens tegen hebben hem geproefd baal nu dat ik niet voor een van mijn vaste recepten ben gegaan | |
tombolafan | dinsdag 25 december 2018 @ 20:12 |
Wauw, mag ik dat recept ook? Zonde van je tulbanden | |
Dragonberry | dinsdag 25 december 2018 @ 21:12 |
Ik baal daar ook altijd zo van he.. Ze smaken ook nooit meer helemaal goed als dat gebeurt op de een of andere manier. Mijn tulband vormen worden tegenwoordig extra grondig ingevet om te voorkomen dat ze blijven plakken. Zelfs de zogenaamd anti aanbak, want daar blijft de cake gewoon in vastplakken Mijn red velvet bleef nu helaas toch ook nog een klein beetje plakken, maar met de glazuur en wat poedersuiker viel dat helemaal niet meer op Ik heb ook het recept van Menno gebruikt en hij is door iedereen goedgekeurd. | |
Lucky_Strike | dinsdag 25 december 2018 @ 21:22 |
Hij is echt goddelijk. En helemaal niet zo extreem zoet als ik had gedacht, gewoon precies goed Wat matig dat er juist vandaag iets mislukt bij je | |
Goitske | dinsdag 25 december 2018 @ 22:03 |
moet je even je email adres of 06nr DM of om doen krijg je het morgen | |
Goitske | dinsdag 25 december 2018 @ 22:04 |
zul je altijd zien.... | |
derLudolf | dinsdag 25 december 2018 @ 22:53 |
Uhm, ik heb nog zo'n 30 eieren liggen, kom maar halen. Afgelopen vrijdag 70 gekocht | |
Bleie | woensdag 26 december 2018 @ 08:36 |
Dank, die ga ik proberen! Wat zonde van je tulband! Bij Lucky ziet het er heerlijk uit! | |
Goitske | woensdag 26 december 2018 @ 10:55 |
70 waarom zoveel. Hou je een pavlova buffet ofzo | |
derLudolf | woensdag 26 december 2018 @ 12:02 |
Oh gewoon voorraad voor deze hele periode. Drie of vier keer kniepertjes/rolletjes (4 eieren per batch), aantal taarten (schwarzwalder 7 stuks, botercreme zijn d'r vijf ofzo), spekkedikken, oliebollen, twee keer salade waar eieren op komen als garnering en dan nog af en toe wat eten. Heb ook iets van tweeënhalf kilo boter gekocht | |
derLudolf | woensdag 26 december 2018 @ 12:05 |
Typfoutje trouwens, heb nog 40 | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 26 december 2018 @ 12:06 |
Heeft er iemand een recept voor spek koek? Dat vond ik vroeger zo lekker. | |
Zo-is-dat | woensdag 26 december 2018 @ 20:34 |
Deze kwam er wel goed uit éindelijk! Dik met zachte boter en een kwastje ingevet en bestrooid met paneermeel, zonder een barstje of een scheurtje na 10 minuten afkoelen omgedraaid was met deze vorm nog niet eerder gelukt. Recept van Rutger bakt met in amaretto geweekte tutti frutti en amandelspijs door het beslag | |
HaverMoutKoekje | woensdag 26 december 2018 @ 21:11 |
Klinkt heerlijk, ziet er prachtig uit | |
Hupje | woensdag 26 december 2018 @ 23:07 |
Wat een mooie, leuke en waarschijnlijk lekkere dingen zijn er gebakken! Ik heb tartelettes gemaakt, met karamel, chocolade en hazelnoot bovenop. Mijn eerste keer en ik had twee recepten gecombineerd (en koemelkvrij gemaakt), dus er was wel wat voor verbetering vatbaar, maar ze waren lekker. Ander experimentje waren schuim kerstboompjes. Dst viel nog niet mee, mijn eiwit werd niet gelijkmatig stijf dus zakten er een paar uit bij het spuiten. En kennelijk stond de oven toch net te warm, want ze zijn allemaal opengebarsten. Het idee was leuk... | |
madeliefff | donderdag 27 december 2018 @ 09:40 |
ik maak altijd italiaans kookschuim naar het recept van rutger bakt. Dan word het eiwit heel goed stijf, ik doe er zelfs nog 30 gram minder suiker in. Veel minder durf ik niet te doen aangezien suiker meehelpt in het stijf krijgen vh eiwit. Via andere methodes word t minder snel stijf bij mij | |
Goitske | donderdag 27 december 2018 @ 10:33 |
ik ga straks de buurtsuper plunderen | |
Goitske | donderdag 27 december 2018 @ 10:33 |
heel mooi geworden! Vriendin had hem ook gemaakt was erg lekker zei ze | |
Goitske | donderdag 27 december 2018 @ 10:34 |
leuk geworden! Jammer van je kerstbomen | |
Goitske | donderdag 27 december 2018 @ 10:35 |
dan moet ik even zoeken staat in een van de boeken van hhb | |
derLudolf | donderdag 27 december 2018 @ 10:37 |
Was dat niet die met alle kleurtjes? Had ook al even snel gekeken. | |
Goitske | donderdag 27 december 2018 @ 15:50 |
ja die staat denk ik ook wel in de hhb app Heb nog niet kunnen kijken moest moeder spelen | |
Goitske | donderdag 27 december 2018 @ 15:52 |
https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/zoeken/?q=Spekkoek&search= | |
Ceased2Be | vrijdag 28 december 2018 @ 20:04 |
Hi. Iemand toevallig ervaring met zoiets voor broodbakken? Ik wil er mee aan de slag maar heb überhaupt nog niets specifieks qua bakvorm voor brood Andere tips zijn ook welkom. https://www.vtwonen.nl/sh(...)24-x-15-cm-grand-cru | |
Goitske | vrijdag 28 december 2018 @ 20:18 |
vriendin heeft een römertopf maar ik zie tot nu toe de toegevoegde waarde niet. Ik heb gewoon een normaal blik | |
Goitske | vrijdag 28 december 2018 @ 20:26 |
Vandaag een nieuwjaarsbrood gebakken Benodigdheden Pak oliebollenmixer 330 gram lauw water als het deeg te droog is evt iets meer 1 flinke theelepel boter 1 flinke theelepel kaneel 100 gram rozijnen en cranberries Hand noten bijv walnoten Kneed de mix met het water en de kaneel en boter met de hand/keukenmachine of broodbakmachine (keukenmachine ongeveer 10 minuten broodbakmachine ongeveer 20) Haal het deeg uit de machine en voeg de rozijnen, cranberry's en noten toe en kneed even alles er snel door. Laat het deeg 20 minuten rusten in een ingevette plastic bak met een stukje huishoudfolie Kneed na 20 min nog even snel het deeg door en geef het een 2de rijs van 50 minuten in bijv een ingevet cake blik of een springvorm van ongeveer 24 cm Verwarm de oven voor op 180 graden en bak hem af in 30-35 min. Variatie tips - Bak stukjes appel mee - vervang een deel van het water door een beetje likeur bijv disaronno of Malibu of laat je rozijnen/cranberry's hierin wellen - bak kleineren broodjes in bijvoorbeeld een cupcake vorm Het deeg is eigenlijk te slap om zonder bakblik te bakken Is je deeg heel erg plakkerig en slap voeg wat bloem toe. Is het te droog voeg nog wat water toe tijdens het kneedproces | |
Ceased2Be | zaterdag 29 december 2018 @ 15:27 |
Ok. Vriendin heeft er eentje voor me gekocht als verrassing. Ben benieuwd. | |
Hupje | zondag 30 december 2018 @ 18:13 |
Regenachtige zondag, perfect om iets nieuws te proberen. Mijn eerste keer soesjes. Nu weet ik waar ik een volgende keer op moet letten Gevuld met botercrème toefjes. Slagroom was geen optie en ik had wat geprobeerd met soja room maar dat werd niet stijf. En dit had ik nog in huis. | |
Goitske | maandag 31 december 2018 @ 12:19 |
Zien er top uit voor een eerste keer. Soezen deeg is ook niet het meest makkelijke deeg Misschien heb je hier nog wat aan https://gwennsbakery.nl/soezendeeg/ Trouwens wel grappig Gwenn zit ook op heel Holland bakt verder Facebook-pagina en is bezig met een boek te maken. Van mij had hij HHB mogen winnen ipv Hans. Maar gelukkig maakt hij zelf nog een boek. | |
Muck | woensdag 2 januari 2019 @ 13:21 |
Mijn witte chocolade/frambozen-cheesecake is niet zo mooi geworden als gepland, maar wel érg lekker De brownies (voor de mensen die niet vam cheesecake houden) zijn ook heerlijk | |
Goitske | woensdag 2 januari 2019 @ 18:08 |
niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱 | |
Muck | woensdag 2 januari 2019 @ 18:41 |
Ik vrees het ergste | |
MrsDuck | woensdag 2 januari 2019 @ 18:46 |
Ach... dat zeiden ze hier ook. Maar mijn no-bake cheesecake ging er met kerst goed in. De parfait ook. Was eerst ook maar vreemd tot ze ontdekten dat het een soort ijs is... 🤔 iets met boer en niet vreten. | |
Goitske | woensdag 2 januari 2019 @ 19:33 |
je moet soms gewoon niet vertellen wat het is | |
Muck | woensdag 2 januari 2019 @ 21:31 |
Zorgen om niets: de cheesecake was binnen no time helemaal op. Met de brownies maak ik mijn collega's zeker blij | |
Cathmar | vrijdag 4 januari 2019 @ 23:00 |
Taart bewaren .. als in: je eet m niet in één dag op. Hoe? Een standaard met cover? Een doos/bak? Hoe doen jullie het? Plaatjes/linkjes altijd fijn. | |
kwakz0r | vrijdag 4 januari 2019 @ 23:30 |
Cheesecake Maar ik zou de brownies ook niet eten omdat ze tegen de cheesecake aan liggen (Ik eet geen roomkaas, want kaas/yoghurt/kwark whatever allemaal viessss) | |
Hupje | vrijdag 4 januari 2019 @ 23:44 |
Wat voor taart? Taarten die nog in de springvorm zitten, dek ik af met plastic folie. Gedecoreerde taarten staan bij mij op een plank of bord; ik zoek dan iets wat er overheen past, bijv een kom. Niet heel handig, maar ze gaan meestal toch snel op. | |
madeliefff | zaterdag 5 januari 2019 @ 06:45 |
op een bord/platte schaal in de koelkast met folie en als de bovenkant vd taart Zacht is zoals bij bijv. kookschuim of een vruchtengelei dan een kom op zijn kop eroverheen zodat er niets aan kan plakken. Ivm condens is de koelkast niet altijd aan te raden dus als je een koude schuur hebt is dat een betere plek. | |
Cathmar | zaterdag 5 januari 2019 @ 10:07 |
Meestal cheesecake. De springvorm haal ik er af en de bodem liever ook want wil daar niet op snijden. Koelkast een must want te warm hier. Voor presentatie vind ik zo'n standaard wel mooi maar dat neemt in de koelkast zoveel ruimte in. Ik zal eens een groot plat bord zoeken en dan folie er over in de koelkast. | |
Molo | zaterdag 5 januari 2019 @ 10:24 |
Brownies lijken toch echt totaal niet op cheesecake hoor Cheesecake vind ik geen reet aan, brownies soms. Zou ik ze beide nooit meer mogen eten, ook best. Appeltaart of schwarzwalder kirsch daarentegen | |
Thinkk-Pinkk | zaterdag 5 januari 2019 @ 10:36 |
Ik hou wel van goede brownies. Maar appeltaart met walnoten en hazelnoten (ik lust geen krenten/rozijnen) Maar het allerliefste toch hartig. | |
Koningin | maandag 7 januari 2019 @ 13:03 |
Cheesecake heerlijk!! Alhoewel ik ze zelf nog nooit heb gemaakt.....bedenk ik me nu. Wie heeft er een goed recept voor een basis cheescake? Die eigenlijk niet kan mislukken | |
Cathmar | maandag 7 januari 2019 @ 13:27 |
ik maak altijd de Juniors cheesecake. Maar dan wel met een gewone simpele bodem (koekjes met boter), niet die uit het recept. Als het mij lukt... ben echt geen bak-wonder. Laat me weten als je m maakt. Ben benieuwd. https://www.thespruceeats(...)ecake-recipe-1135432 | |
Koningin | maandag 7 januari 2019 @ 13:31 |
Is die ook in het Nederlands?? | |
Ceased2Be | maandag 7 januari 2019 @ 16:52 |
Nou, heb m'n Emily Henry 'Bread loaf baker' gisteren uitgeprobeerd. Heb niet heel veel brood gebakken tot nog toe dus m'n vergelijkinsmateriaal is er nog niet echt maar heb het idee dat vooral de korst hier wat beter was gelukt dan m'n vorige baksels Iig mocht het resultaat er wezen (al zeg ik het zelf); | |
Hupje | maandag 7 januari 2019 @ 21:48 |
Ik zoek een leuk glutenvrij recept voor een niet te bewerkelijke koek of cake. Ik dacht aan kokosmakronen, zijn er nog andere aanraders? | |
douche-eendje | maandag 7 januari 2019 @ 22:04 |
Psst, we hebben ook een brood reeks. CUL / Brood bakken in de oven #27: Met de lucht van zelfgebakken brood | |
Ceased2Be | dinsdag 8 januari 2019 @ 09:35 |
Oe, helemaal over het hoofd gezien. Dan zal ik het hier alleen over m'n taart/gebak hebben | |
Goitske | woensdag 9 januari 2019 @ 10:43 |
ooh brood plaats ik hier ook wel eens hoor 😁 | |
Goitske | woensdag 9 januari 2019 @ 10:44 |
Laura's bakery heeft eea glutenvrij staan op haar site en beter door eten ook | |
Goitske | woensdag 9 januari 2019 @ 10:47 |
Mijn man gaat vandaag trakteren op het werk of ik het ff kan maken | |
Hupje | woensdag 9 januari 2019 @ 11:21 |
Ik zal eens kijken bij je tips, tnx. Je man kan zich wel vertonen op het werk hoor, met zo'n traktatie! | |
Hupje | zaterdag 12 januari 2019 @ 19:05 |
Ik heb vandaag kaneelbroodjes gemaakt. Ik zou ze de volgende keer kleiner maken, zodat ik ze mooier op kan rollen en ze meer als gebakje gegeten kunnen worden. | |
Bleie | zaterdag 12 januari 2019 @ 22:28 |
Goitske, wat prachtig weer! Hupje ook, wel groot inderdaad. Ik maakte vandaag de red velvet van Rutger. Geen foto, maar heerlijk! Dank voor het recept! Wel een vraag, die ik al eerder wilde stellen. Als ik boter en suiker klop, in mijn stansmixer, plakt het vaak aan de zijkant van de kom, het is dan niet romig te krijgen. Iemand enig idee hoe ik dat kan voorkomen? | |
Goitske | zondag 13 januari 2019 @ 18:51 |
zo nu en dan even met de spatel er door, boter goed op kamertemperatuur helpt ook. Eerst de suiker in de kom dan de boter | |
Goitske | zondag 13 januari 2019 @ 18:53 |
Gisteren hamburgerbroodjes gemaakt | |
Bleie | zondag 13 januari 2019 @ 19:16 |
Dank, dat doe ik, maar helpt niet altijd. | |
coucou | zondag 13 januari 2019 @ 19:49 |
Een paar dagen terug toevallig bij dit topic uitgekomen en vandaag weer wat gebakken: biscuitdeeg met bosbessen jam, mascarponecrème en chocoladeganache. Ik hoop dat de foto zichtbaar is, ben hier niet zo handig in ha ha Edit: foto is dus niet zichtbaar, wat doe ik fout? De link staat netjes tussen [img] en [/img] 🙄 [ Bericht 15% gewijzigd door coucou op 13-01-2019 20:08:11 ] | |
Goitske | zondag 13 januari 2019 @ 21:20 |
evt eerst de boter iets door de suiker drukken | |
Dragonberry | zondag 13 januari 2019 @ 21:33 |
Het is een link | |
Em31 | zondag 13 januari 2019 @ 21:38 |
Zien er super uit wel recept heb je gebruikt? | |
Dragonberry | zondag 13 januari 2019 @ 21:39 |
nee joh, lekker zo groot zien er echt top uit. | |
Goitske | zondag 13 januari 2019 @ 21:45 |
http://www.ramadanrecepten.nl/recept/zachte-hamburgerbroodjes/ | |
Em31 | zondag 13 januari 2019 @ 22:03 |
Thanks | |
coucou | maandag 14 januari 2019 @ 07:25 |
Dank je! | |
madeliefff | woensdag 16 januari 2019 @ 10:53 |
Zoete kwarkbroodjes gemaakt | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 16 januari 2019 @ 12:20 |
Oh lekker. Heb je een recept? Ik ben broodjes aan het bedenken voor straks onderweg naar de wintersport. | |
madeliefff | woensdag 16 januari 2019 @ 12:25 |
Jawel zie link hieronder. Ik heb het iets aangepast. 2tl bakpoeder heb ik gezien als 6 gram bakpoeder , ik heb 50 ml olie ipv 60ml gebruikt en 10 gram suiker toegevoegd ipv 1tl. en wanneer de broodjes klaar zijn de bovenkant in gesmolten boter dopen en daarna in kaneelsuiker. Ik heb ze zonder beleg gegeten omdat ze zo al lekker waren. https://www.laurasbakery.nl/kwarkbroodjes/ | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 16 januari 2019 @ 13:03 |
Dankjewel! | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 17 januari 2019 @ 08:51 |
Ik zal toch blij zijn als ons huis straks af ism ik sta nu in een piepkleine keuken te bakken en ik mis de werkruimte zo! Mijn vorige keuken was al niet heel groot maar wel twee keer zo groot als deze | |
Thinkk-Pinkk | vrijdag 18 januari 2019 @ 12:58 |
Gisteren worstenbroodjes gemaakt Nog een beetje bleekjes maar is niet erg want ze moeten toch nog een keer afgebakken worden. En vandaag kwarkbroodjes. Ze zijn zo heerlijk fluffy heb het recept wat Madelief deelde van Laura's Bakery als basis gebruikt. Maar meer suiker gebruijt en dat 50/50 gewone en vanille suiker gedaan. | |
madeliefff | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:02 |
ziet er beide lekker uit En goed idee van het vanillesuiker. | |
Thinkk-Pinkk | dinsdag 29 januari 2019 @ 21:12 |
Baklava rolletjes. Zo proeven. Ben nog niet helemaal overtuigd van de siroop. | |
madeliefff | dinsdag 29 januari 2019 @ 22:25 |
Via welke site uploaden jullie foto's? Tinypic doet het bij mij niet meer.. | |
madeliefff | dinsdag 29 januari 2019 @ 22:56 |
. [ Bericht 53% gewijzigd door madeliefff op 30-01-2019 07:18:02 ] | |
Thinkk-Pinkk | dinsdag 29 januari 2019 @ 22:58 |
Imgur | |
madeliefff | dinsdag 29 januari 2019 @ 23:11 |
thx | |
madeliefff | dinsdag 29 januari 2019 @ 23:12 |
lekker ..en hoe smaakten ze? | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 31 januari 2019 @ 16:32 |
Prima maar de siroop wordt te dik. Bedenken hoe dat anders kan. Binnenkort spekkoek maken | |
Goitske | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:18 |
Koekjes gebakken met 4 kinderen en een vriendin (leeftijd 2, 4 en 2 van 6 jaar) Deze koekstekertjes zijn door een fok!ker voor mij meegenomen uit zweden zo blij mee En schuimkransjes gemaakt, de bovenste is met chocolade smaak en de onderste vanille [ Bericht 8% gewijzigd door Goitske op 01-02-2019 19:50:12 ] | |
Postbus100 | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:26 |
Wat moeten de rechterfiguurtjes voorstellen? | |
NijntjesUk | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:28 |
Dansende beren? | |
laziness | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:29 |
Moomin uitstekers | |
Goitske | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:29 |
nijlpaard achtig figuurtje wat danst/loopt | |
Goitske | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:30 |
| |
Postbus100 | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:38 |
Ah, oke. Niet typisch Noors dus | |
laziness | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:40 |
Het figuurtje Moomin is bedacht door een Finse. | |
Postbus100 | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:42 |
oh | |
Goitske | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:50 |
Correctie was Zweden vakantie. Dacht opeens dat klopt niet wat ik zeg | |
Goitske | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:51 |
Had ook nog via iemand anders ook nog andere rendier stekers uit Zweden "gekregen" die had ze ook meegenomen voor mij | |
Thinkk-Pinkk | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:56 |
Die rendieren zijn fantastisch | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 6 februari 2019 @ 17:38 |
Ik heb voor het eerst spekkoek gemaakt. Maar ik de j dat hij toch niet helemaal gaar is. Is er nog een manier om hem gaarder te krijgen toch even op hete lucht of? | |
Goitske | woensdag 6 februari 2019 @ 17:53 |
ik zou hem gewoon nog even in de oven laten maar op lagere temperatuur | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 6 februari 2019 @ 17:57 |
Maar nu staat alleen de grill aan. Dan bakt vooral de bovenkant. | |
tombolafan | woensdag 6 februari 2019 @ 18:02 |
lage temperatuur is toch niet perse alleen de grill? | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 6 februari 2019 @ 18:06 |
Nee maar ik wist niet of ik dan die oven zoals in mijn eerste bericht stond op hete lucht moest zetten. Gezien hij dat voor het maken van de spekkoek niet staat. Maar ik zet hem wel op hete lucht 120 graden ofzo. Kijken of het een beetje bij trekt | |
Goitske | woensdag 6 februari 2019 @ 19:19 |
nou grill lijkt mij niet handig Ik werk niet met hete luchtoven | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 6 februari 2019 @ 19:21 |
Ben best blij met mijn eerste poging | |
_Hestia_ | donderdag 7 februari 2019 @ 22:47 |
Ik vind hem netjes hoor Thinkk_Pinkk voor een eerste keer Vandaag voor het eerst sinds jaren weer eens wat gebakken. Een appel-noten plaatcake met abrikozenjam. Bakken duurde wat langer dan in het recept stond aangegeven, maar hij is goed gelukt en smaakt heerlijk | |
Thinkk-Pinkk | vrijdag 8 februari 2019 @ 06:37 |
Ziet er lekker uit! | |
fietsie | donderdag 21 februari 2019 @ 20:53 |
In verband met de verjaardag van dochterlief de jaarlijkse bak-onderneming. Mijn zelfgemaakte cadeau voor haar. Dit jaar geïnspireerd door, met dank aan @minilot de https://icinginsight.com/(...)cal-hocus-pocus-cake Ik maak in dit geval wel gebruik van wat "prefab" materialen zoals sponge-mix omdat ik weinig tijd heb om fuckups te herstellen. Eerst een omrekentabelletje voor mn sponge recept, zodat ik een wat grotere vorm kan gebruiken, via https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/ : Zo al snel de eerste twee bakblikken klaar; nu gedoe met oven (houdt z'n temperatuur niet, en zet af en toe de grill aan om op te warmen....) Deze spons moet: - 10 minuten op 150 - 25 minuten op 170 A. Mijn oven doet 140-170 zwabberzwabber op 160 ingesteld. B. Dito patroon bij 180 ingesteld. C. Om van 150 naar 170 te komen gooit ie de grill vol aan. Creatief met alufolie dus. Ze lijken aardig gelukt, en komen nu 20 uur op een koel plekje te staan: Vervolgens de chocolade lagen: Die vervolgens een half uur op 180ish gebakken Omdat de bodems vrij dun zijn uitgevallen heb ik nog een “reserve” erbij gebakken: De "beschadiging" aan de bovenkant kwam door het alufolie waarmee ik de taart afschermde van het grill element tijdens de tussentijdse opwarming. Snijd ik er morgen toch af. Morgen weer verder. [ Bericht 6% gewijzigd door fietsie op 21-02-2019 23:44:58 ] | |
fietsie | vrijdag 22 februari 2019 @ 19:08 |
Vanavond eerst een lading ristretto's gezet van goede koffiebonen, en deze met bruine suiker erdoor gekookt tot een sterk mokka-extract wat op dit moment staat te koelen. Nu botercrème maken, waar de mokka straks doorheen gaat. De botercrème staat nu wat te koelen; chocoladeroom maken dus! Vervolgens taarten stapelen: [ Bericht 28% gewijzigd door fietsie op 22-02-2019 21:45:22 ] | |
Hupje | vrijdag 22 februari 2019 @ 21:41 |
Wat een project, fietsie! Ik heb voor het eerst spekkoek gemaakt. Ik vond het leuk om te doen, en leerzaam. Zo'n eerste keer gaat het nooit meteen allemaal goed. Maar ach. | |
Lot_1 | vrijdag 22 februari 2019 @ 21:43 |
dapper Hupje! En toffe updates, foetsie. Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat | |
fietsie | vrijdag 22 februari 2019 @ 21:47 |
Mooi, de stapel staat nu even te koelen om de botercreme de kans te geven om stevig te worden. Een mooi moment om even te bedanken voor de aanmoedigingen Nu moet ik een boekvorm gaan snijden; bij het stapelen ben ik een beetje scheef uitgekomen maar ik denk dat dat niet heel erg gaat opvallen straks. Er zit in ieder geval flink wat smaak in het gebak Vervolgens moet de hele taart egaal in de botercreme : En dan de leren kaft om het boek heen: Nu het beslag erop hameren: En afmaken met decoraties... [ Bericht 17% gewijzigd door fietsie op 23-02-2019 00:24:00 ] | |
madeliefff | zaterdag 23 februari 2019 @ 21:11 |
o zoiets is lekker ja! | |
madeliefff | zaterdag 23 februari 2019 @ 21:16 |
wat een hoop werk. T ziet er mooi uit | |
fietsie | zaterdag 23 februari 2019 @ 21:37 |
Thanx De visite vandaag vond het gelukkig ook erg lekker | |
Zo-is-dat | zaterdag 23 februari 2019 @ 22:02 |
Wat een tof project! En klinkt heerlijk | |
fietsie | maandag 25 februari 2019 @ 11:56 |
Thnx; de mokka was iig veel lekkerder dan die kunstmatige van de supermarkt mokkataartjes | |
FranticDJ | maandag 25 februari 2019 @ 11:59 |
Ziet er goed uit fiets! | |
_Hestia_ | maandag 25 februari 2019 @ 12:27 |
Dankjulliewel @Hupje, voor een eerste keer vind ik je spekkoek goed gelukt hoor, mooie lagen Wauw @fietsie, wat een gave baksels zeg, supertof | |
madeliefff | maandag 25 februari 2019 @ 13:20 |
. [ Bericht 98% gewijzigd door madeliefff op 26-02-2019 21:47:40 ] | |
Muck | maandag 25 februari 2019 @ 13:30 |
Omg Je hebt mijn UI gebakken | |
Molo | maandag 25 februari 2019 @ 13:30 |
Oeps verkeerde topic | |
FranticDJ | maandag 25 februari 2019 @ 13:32 |
Zandtaartjes bakken | |
Molo | maandag 25 februari 2019 @ 13:36 |
Is ze wel mee bezig ja | |
summer2bird | dinsdag 12 maart 2019 @ 07:40 |
Iemand hier ervaring met een broodbakmachine? | |
Goitske | dinsdag 12 maart 2019 @ 07:59 |
Nee sorry. Ooit eentje geleend en had ruzie met dat ding. Kneed in de keukenmachine en rijden in de keuken en hop de oven in | |
Goitske | dinsdag 12 maart 2019 @ 08:16 |
Hij is super geworden! | |
Lucky_Strike | dinsdag 12 maart 2019 @ 09:28 |
Goitske, die snickers cheesecake is prima in te vriezen We hebben dat getest met het laatste stukje. Ik had mijn twijfels, vooral over de marshmallowlaag maar de taart was nog goddelijk als altijd. | |
Goitske | dinsdag 12 maart 2019 @ 09:29 |
Oh dat is goed om te weten! Ik zit er evt aan te denken om bijvoorbeeld 2 kleinere te maken van 1 recept dus van die 16/18cm bakblikken | |
Lucky_Strike | dinsdag 12 maart 2019 @ 09:33 |
Ik had er zelf niet zo veel vertrouwen in maar na 6 dagen cheesecake, zag ik het niet meer zitten om nog meer te eten, dat ene stukje konden we wel missen als het zou mislukken in de vriezer | |
Goitske | dinsdag 12 maart 2019 @ 09:40 |
Omg 6 dagen cheesecake Ik wil sowieso weer eens wat uit dat boek maken. Bakken staat even op een laag pitje ben aan het "puinruimen" dus echt alles bij langs in huis. We zijn hier bijna 3 jaar geleden komen wonen en bepaalde dingen zijn mee verhuisd waarvan ik nu denk waarom! Ik zoek nu nog een oplossing voor mijn bakblikken om die goed en overzichtelijk op te bergen... Daarna weer bakken. Eerst even van de griep af komen.... | |
fietsie | dinsdag 12 maart 2019 @ 10:19 |
Ik kreeg al voorzichtig de vraag van uk of er ook andere gelegenheden zijn waar we een taart voor kunnen bakken... | |
Goitske | dinsdag 12 maart 2019 @ 11:10 |
ja hoor Pasen, Pinksteren, omdat het kan, Sinterklaas, kerst, jaarwisseling, bevrijdingsdag, omdat het mooi weer is, rokjesdag etc | |
Goitske | dinsdag 12 maart 2019 @ 11:13 |
https://www.patesserie.co(...)-van-nigella-lawson/ Deze heb ik vorig jaar gemaakt rondom Pasen, wil hem dit jaar weer maken hij is echt zoooo lekker Heb alle spullen al liggen | |
#ANONIEM | dinsdag 12 maart 2019 @ 12:51 |
Ziet er goed uit!! | |
AnneX | dinsdag 12 maart 2019 @ 13:29 |
Ow...ik wou dat ik wist hoe dat te doen https://www.kseniapenkina.com/product/entry-level-class/ @Goitske: ken je haar patisserie? | |
Goitske | dinsdag 12 maart 2019 @ 13:37 |
nee ken het nog niet | |
Muck | zaterdag 16 maart 2019 @ 20:50 |
Het is niet de mooiste taart geworden (de ganache stolde tijdens het gieten) maar hij was wel overheerlijk: Het is chocoladetaart met dulce de leche-vulling en een donkere chocolade ganache | |
#ANONIEM | zaterdag 23 maart 2019 @ 18:28 |
Heeft iemand misschien een gouden tip voor zinkende rozijnen in cake? Ik bak regelmatig 1 of meerdere cakes en wel dan rozijnen een nachtje in rum. Laat ze vervolgens uitlekken en dan dep ik ze droog met keukenpapier. Maar altijd zakken ze naar de bodem het is niet eerlijk. Reeds gedaan: de drooggedepte rozijnen voorzien van een laagje bloem, dit zou moeten helpen -> Ik maak bijv. ook deze wel eens van Rudolph: https://www.24kitchen.nl/recepten/appelrozijnencake en ook bij hem zinken de rozijnen naar de bodem maar hij mikt dan ook het hele bakje met rum nog bij het beslag in. Dat doe ik niet (wat overigens zonde is maar ben dan bang dat de boel gaat schiften) Hoe gaan we dit voorkomen? Ik wil gewoon net zo'n mooie verdeling als (kleffe en chemische) fabriekscakes dat hebben. Enige wat ik kan bedenken is eventueel bakpoeder weglaten en alleen bloem gebruiken, zodat de cake wat minder luchtig wordt. Maar het probleem zit 'm in de zwaarte van de rozijnen vrees ik | |
Goitske | zaterdag 23 maart 2019 @ 18:44 |
Ik zou minder lang weken zodat ze minder zwaar zijn en wel goed bebloemen. Dat is de enige tip die ik weet. Misschien toch wat rum door de natte ingrediënten doen. Geen bakpoeder vind ik geen optie | |
Tegan | zaterdag 23 maart 2019 @ 18:56 |
Misschien kan je ze er bovenop strooien? Zodat ze niet allemaal onderin eindigen? | |
#ANONIEM | zaterdag 23 maart 2019 @ 19:00 |
Bedankt! Hoe lang week jij ze normaal gesproken dan? Rudolph blancheert ze een minuutje, maar ook dan worden ze blijkbaar heel zwaar. Ook dan zakken ze helaas naar de bodem | |
Tegan | zaterdag 23 maart 2019 @ 19:10 |
In kleinere stukjes snijden? | |
Goitske | zaterdag 23 maart 2019 @ 19:15 |
Ik werk sowieso niet met rum, mijn baksels zijn alcoholvrij. Meestal max een minuut nog 10 in water, het gaat er om dat ze het vocht niet uit je baksel onttrekken. Daarom moet je noten en zaden die in brood gaan ook heel even weken | |
#ANONIEM | zaterdag 23 maart 2019 @ 19:32 |
Oh aha Maar als het enige doel van wellen is, dat ze geen vocht aan het baksel onttrekken.. dan zou rum door het beslag doen (extra vocht) dat toch tackelen a.h.w.? Aangezien je dan vocht toevoegt. Dan zouden ze in theorie best wat vocht mogen onttrekken aan het baksel. En zou je ze dus zonder te wellen, door het beslag kunnen doen.. (?) dat ga ik eens testen. Ehhh ja, maar dan moet ik al die rozijnen in stukje snijden of knippen Ben er niet te beroerd voor maar ik doe er aardig veel rozijnen in altijd. | |
Goitske | zaterdag 23 maart 2019 @ 20:40 |
Ik denk dat in stukjes maken ook niet echt werkt dat je kans hebt dat het uit elkaar valt. Het velletje houdt het wel bij elkaar. Je kunt het even wellen in de rum voor de smaak en iets er door heen doen | |
#ANONIEM | zondag 24 maart 2019 @ 10:59 |
Vanmiddag of in elk geval deze week, ga ik de proef op de som nemen Wordt vervolgd... | |
fotostarter | zondag 24 maart 2019 @ 13:28 |
Voor vandaag ook wel weer klaar met bakken. 2 vlechtbroden, 1 met zonnepitten Bagels en een donker abdijbrood | |
Goitske | zondag 24 maart 2019 @ 14:06 |
ooh ziet er heerlijk uit. Bakken staat op mijn planning maar weet niet of dat nog wat gaat worden | |
fotostarter | zondag 24 maart 2019 @ 14:10 |
Gewoon doen Hier was het de bedoeling, om een brood te bakken. Zoonlief had een andere planning. Het kan de vriezer in, dus op komt het wel | |
Goitske | zondag 24 maart 2019 @ 14:14 |
moet straks nog naar zwemles dus dat is een beetje het probleem | |
fotostarter | zondag 24 maart 2019 @ 14:16 |
Deeg van te voren maken Zwemles Brood vormen Bakken Eten / bewaren Moet lukken toch? | |
douche-eendje | zondag 24 maart 2019 @ 17:08 |
Netjes fotostarter! Hier ook weer klaar voor vandaag 2x lichtbruin brood met een 1e poging tot tijgerbrood. Denk dat of het papje niet dik genoeg erop zat, of dat ik het brood niet in had moeten snijden zodat het goed zou scheuren. 12x chocoladebroodjes (links) 12x kaasbroodjes (parmezaanse kaas, oregano en knoflook) | |
fotostarter | zondag 24 maart 2019 @ 19:38 |
Die broden zien er anders toch mooi uit Heb je die gewoon zo gevormd op de plaat? Heb je daar een receptje van ? | |
douche-eendje | maandag 25 maart 2019 @ 10:46 |
Het recept komt uit het 1e boek van Levine van Doorne, ik dm je zo wel even . Ik doe een 1e rijs, dan vormen en 2e rijs onder rijsdoek. Insnijden met een lame (en dan even goed op je snijtechniek letten, daarin merk ik nu ook verschil). Voor het vormen kun je dit doen: | |
Hupje | maandag 25 maart 2019 @ 17:43 |
Ik heb gisteren met een (gekregen) bakmix koekjes met chocolade en marshmallows gebakken. Wat een crime, er vielen amper samenhangende koekjes van te vormen. Gelukkig smaakten ze wel (ik heb er mijn collega's blij mee gemaakt). | |
Goitske | woensdag 27 maart 2019 @ 20:37 |
Ik heb vandaag een paasstaart gemaakt recept van Nigella Lawson Het is een recept voor 1 grote taart maar ik doe het liever dan in 2 kleine bakblikjes want dan zijn het niet van die mega punten | |
Koningin | donderdag 28 maart 2019 @ 10:16 |
Dat ziet er lekker uit!! Ik ben op zoek naar iets eenvoudigs voor de Pasen. We gaan met familie een weekend weg en ik wilde iets lekker voor bij de koffie maken...iemand ideeën? | |
#ANONIEM | vrijdag 29 maart 2019 @ 21:10 |
Brownies Dit recept gebruik ik altijd: https://www.laurasbakery.nl/smeuige-chocolade-brownies/ Kan in het steelpannetje maar ik doe nog altijd au bain-marie. Een aanrader in elk geval | |
Goitske | zondag 31 maart 2019 @ 16:04 |
iets wat goed voor te bereiden is merengue cups met lemoncurd. Beide op de site van Laura's bakery. Gewoon potje met curd mee, ander bakje de merengue bakjes en daar ter plekke vullen | |
#ANONIEM | zondag 31 maart 2019 @ 16:14 |
Oh ja, het moet natuurlijk iets met 'geel' zijn eigenlijk Maak jij de lemoncurd altijd volgens het recept van Laura, @Goitske? Ik gebruik die van Culy altijd, is ook een video van. Dan doe je de roomboter er niet gelijk bij, maar steeds een blokje (koud) zodat de curd niet te snel opwarmt. Die vind ik persoonlijk beter smaken, het perfecte recept eigenlijk. | |
Goitske | zondag 31 maart 2019 @ 17:12 |
Goede vraag weet niet eens meer welke ik vorig jaar gebruikt heb. Laura of rutger Ik wil ze nog wel weer een keer maken dus wie weet. Ik moet alleen wat meer bakinspiratie hebben. Mis dat een beetje de laatste tijd Deze tijd van het jaar is ook lastig veel weekenden zijn al bezet, de tijd die ik thuis ben moet ik wel huishouden dan doen en daarbij is voetbal van de oudste erbij gekomen en zwemlessen van beide... Mijn zin en inspiratie zijn dus zoek | |
#ANONIEM | zondag 31 maart 2019 @ 17:39 |
Aha oké Komt vanzelf wel weer. Maar qua lemoncurd kan ik die van Culy van harte aanbevelen. Ik maak 'm minimaal eens per kwartaal en dan meringues er bij. Het recept luistert ook niet zo nauw, iets zoeter maken is op het eind simpel te doen met wat witte basterdsuiker en / of honing. De honing proef je niet meer terug. Die bakjes zijn wel geinig maar het eet niet echt makkelijk. De lemoncurd op de bodem van een meringue scheppen gaat nog het handigst imo. Ben trouwens de rum-rozijnen proef op de som aan het nemen, er staan 4 cakes in de oven momenteel | |
Goitske | zondag 31 maart 2019 @ 17:51 |
En vandaag wilde ik evt bakken maar kom er niet uit wat. Heb geen zinin appeltaart (heb wel appels in huis) maar verder geen fruit ofzo dus vaak moet ergens citroen door of iets anders wat ik niet in huis heb. Heb boter eieren en diverse soorten meel in huis maar weet het gewoon ff niet. | |
#ANONIEM | zondag 31 maart 2019 @ 17:59 |
Appelcake? Dan heb je in elk geval cakebeslag, nóg lekkerder dan de cake zelf vind ik altijd | |
#ANONIEM | zondag 31 maart 2019 @ 18:32 |
Dit is leuk gedaan zeg | |
Goitske | vrijdag 5 april 2019 @ 21:03 |
Vandaag uit mijn nieuwste aanwinst gebakken Een appelkruimelcake door het beslag zit en gewone bloem maar ook amandelmeel ook door de kruimel zit deels amandelmeel | |
Hupje | vrijdag 5 april 2019 @ 21:37 |
Ziet er weer goed uit, Goitske! Ik ben vandaag ook weer begonnen met bakken, we vieren een verjaardag dit weekend, dus ik ga 3 taarten bakken. Ik ben vandaag begonnen aan een Oreo/chocoladetaart. Morgen afmaken en ook nog een biscuit bakken om te bekleden met fondant, en een appeltaart. | |
Zo-is-dat | vrijdag 5 april 2019 @ 21:38 |
Oehhh hoe is dat boek? Klonk mij ook erg aanlokkelijk in de oren! Deze taarten zien er in ieder geval verrukkelijk uit | |
Goitske | vrijdag 5 april 2019 @ 22:05 |
Ik ben erg enthousiast, als ik het niet vergeet wil ik morgen wel even een foto van de inhoudsopgave maken. Zijn meerdere dat ik denk oooh die wil ik maken en die en die Deze is ook erg lekker zit bloem en amandelmeel in | |
Goitske | vrijdag 5 april 2019 @ 22:05 |
OoohOoooh Foto's maken! | |
coucou | zaterdag 6 april 2019 @ 12:24 |
Vandaag een appel-kruimelvlaai gebakken https://www.instagram.com(...)&igshid=550cr6mjkegk | |
Goitske | zaterdag 6 april 2019 @ 20:01 |
| |
Zo-is-dat | zaterdag 6 april 2019 @ 20:07 |
Ja, dat is duidelijk, die moet ik hebben | |
Goitske | zaterdag 6 april 2019 @ 20:26 |
Haha dat had ik al bij de titel. | |
Molo | zaterdag 6 april 2019 @ 20:29 |
Is dat van die HHB Rutger? Ziet er lekker uit zeg, de titels van de zoetigheden iig | |
Goitske | zaterdag 6 april 2019 @ 21:21 |
ja die Rutger. Dit is zijn nieuwste boek is weer een lijn van Carrera uitgeverij ze hebben nu masterclass cakes, masterclass dips en masterclass groenten erop de BBQ ofzo uitgebracht | |
Molo | zaterdag 6 april 2019 @ 21:22 |
Tof! | |
Hupje | zondag 7 april 2019 @ 20:36 |
De recepten in dat boek klinken goed! Mijn taarten van dit weekend: Brandweertaart met aardbei en karamel, appeltaart en chocolade/oreo taart. De biscuit wilde niet helemaal lukken, dus die werd 1 laag en versimpeld. Maar ach, kind was er blij mee. | |
Goitske | zondag 14 april 2019 @ 18:01 |
De jongste is gisteren 5 geworden. Standaard is een HEMA fototaart maar ook eigen baksels erbij Appelkruimelcake vergeten af te poederen Worstenbroodjes Cupcakes versiering door Teun voor de visite Traktatie voor school mini cupcakes Blije 5 jarige Traktatie voor juffen en meesters mini cupcakes | |
fotostarter | zondag 14 april 2019 @ 19:08 |
Prachtig Gefeliciteerd. | |
Hupje | zondag 14 april 2019 @ 20:27 |
Ziet er weer lekker uit! | |
Goitske | zondag 14 april 2019 @ 21:10 |
Thanks | |
Friday12 | zondag 14 april 2019 @ 21:31 |
Recept voor worstenbroodjes? | |
Goitske | zondag 14 april 2019 @ 22:06 |
Lig net in bed als ik er aan denk post ik hem van de week Edit: hij staat online https://rutgerbakt.nl/bro(...)odjes-bakken-recept/ Tip maak het gehakt eerst. De eerste rijs is 20 min en dat is heel kort om je gehakt te kruiden en de vormen in worstjes dus ik kom zelf in tijd nood dan. Dus ik meng eerst het gehakt. Maak het deeg en dan kom ik meestal op bolletjes van 40 gram uit die je laat rijzen. En dan gehakt 45 gram per broodje. Leg het wel ver genoeg uit elkaar op de plaat | |
Hupje | donderdag 2 mei 2019 @ 19:04 |
Vandaag wilde mijn kleuter een cake bakken. Leuk dat hij steeds meer zelf kan. We hebben een simpele gemarmerde cake gemaakt. Hij was zo trots Mijn laatste baksels: Cadeautje voor Pasen, geïnspireerd op de lemon meringue plaattaart van Laura's Bakery. 'Makkelijke kleine appeltaartjes' (van Rutger) met appel en rabarber. (Ik had geen geschiktere vormpjes) | |
Atak | donderdag 2 mei 2019 @ 19:08 |
Laatst pompoentaart gemaakt. | |
Goitske | donderdag 2 mei 2019 @ 19:18 |
Bananen koekjes (echt niet te vreten) Pecannoten koekjes Beide uit 100 luxe koekjes van eigen deeg Laatst het boek van mijn schoonzusjes gekregen Ohja had voor koningsdag ook nog kokoshoedjes gemaakt [ Bericht 14% gewijzigd door Goitske op 02-05-2019 19:32:31 ] | |
Hupje | donderdag 2 mei 2019 @ 19:22 |
Jammer van die bananenkoekjes, ze zien er wel lekker uit! | |
Goitske | donderdag 2 mei 2019 @ 19:30 |
ja stom hè! Ze ruiken ook goed maar gatver! Dacht zeg niks mijn man neemt een hap en rent naar de prullenbak | |
Goitske | donderdag 2 mei 2019 @ 19:34 |
Zie er lekker uit! Leuk hè dat ze steeds meer kunnen. Nog even en ik word de keuken uitgezet! Ik wacht nu op het boek van Rutger bakt wat nog uit gaat komen met simpele baksels, kunnen mijn kinderen het bijna zelf aangezien de oudste ook zelf kan lezen | |
emmyemmy2 | zaterdag 4 mei 2019 @ 21:51 |
Bananencheesecake met karamel gemaakt | |
Isabeau | zaterdag 4 mei 2019 @ 23:27 |
Oh wow, die ziet er wel echt appetijtelijk uit zeg! | |
Goitske | zondag 5 mei 2019 @ 06:58 |
Oooh die klinkt lekker zeg! | |
Goitske | zondag 5 mei 2019 @ 17:25 |
Gisteren was ik op de markt en normaal ben ik wel voorzichtig met aardbeien/frambozen kopen op de markt vaak is het na 1 dag smurrie... Maar de kraam is aangepast je moet zelf pakken (heel irritant maar je kiest dus zelf) Frambozen 5 bakjes voor 3 euro en de verkoper ik die er eentje gratis bij 6 bakjes 3 euro.. ik dacht kan ze altijd nog invriezen als het beschadigde zijn voor frambozen saus enzo. Dus echt mooie frambozen maja 6 bakjes.. dus ik zoeken kwam ik uit op deze plaatcake met rood fruit het zijn blauwe bessen en frambozen geworden uit masterclass cakes van Rutger | |
Muck | vrijdag 10 mei 2019 @ 11:17 |
Superluchtige citroencake met slagroom ipv boter. Natuurlijk heb ik het idee van Dr Oetkers wolkencake, maar dit is gewoon van bloem en bakpoeder met geraspte citroenschil. Lekker fris en luchtig Misschien maak ik er dit weekend nog wel eentje met een laagje chipolata ertussen | |
Goitske | zaterdag 11 mei 2019 @ 11:03 |
Klinkt heerlijk Is hij netzo als de wolken cake qua smaak en luchtigheid? | |
Muck | zaterdag 11 mei 2019 @ 17:50 |
Dank je! Ja, hij lijkt er heel erg op Nu een 'aangeklede' versie voor moederdag met chipolata vulling en aardbeien (Ik heb later het onderste randje nog wat bijgepoederd ) | |
Goitske | zaterdag 11 mei 2019 @ 18:41 |
Oooh lekker! Ik heb nog niks gemaakt voor moederdag weet ook niet of ik het nog doe ben een beetje moe vandaag | |
Lucky_Strike | zaterdag 11 mei 2019 @ 21:34 |
Oh | |
Thinkk-Pinkk | zaterdag 11 mei 2019 @ 21:56 |
Eerste poging tot Trdelnik maken | |
Myraela | zaterdag 11 mei 2019 @ 21:59 |
Leuk! Hoe heb je dat gedaan? In een barbecue, of in de oven? | |
Thinkk-Pinkk | zaterdag 11 mei 2019 @ 22:08 |
In de oven. Heb een hoog bakblik gebruikt en die als een soort houder gebruikt waar ik ze op gehangen heb. | |
n0ir | donderdag 16 mei 2019 @ 20:19 |
Hoi! Ik ben nieuw met bakken, had sinds de Koopmans pakken uit m'n kindertijd (mischien wel 15 jaar geleden) niets meer gebakken, maar ben de afgelopen weken weer eens begonnen met een paar (vruchten)cakes. Ik had echt nul kennis maar vond het erg leuk omdat ik van elke cake echt een heleboel kon leren. Nu krijg ik zaterdag eters op bezoek en ik vond dat ik voor het dessert wel promotie kon maken naar een taartje. Mijn oog viel op dit recept omdat 'ie met de ricotta past in het Italiaanse thema, de rustieke look (niet zo'n strakke cheesecake met het fruit bovenop) en aarbeien met room en koek is natuurlijk heerlijk en nog redelijk licht-verteerbaar. En hij lijkt me lekker simpel om te maken. Maar ik ben al een keertje eerder verrast door wat echt een shit-recept bleek te zijn, dus hoop ik van jullie hulp gebruik te kunnen maken! Denken jullie dat dit recept een beetje haalbaar en lekker is? Zijn er dingen waar ik in het proces op moet letten? Zouden jullie dingen anders doen dan staat beschreven? Ik zie "een half zakje" bakpoeder staan, zou dat een halve Dr. Oetker van 16gram dus 8 gram zijn? Lijkt me veel voor zo'n kleine bodem, maar wat weet ik nou. Zou die taart een dag te bewaren zijn of moet ik em echt op zaterdag maken? Ik heb eigenlijk maar tijd om 1 taart te bakken en zo'n recept zegt mij niet zo veel, ik hoop dat ik met jullie tips in 1 keer een lekkere taart maak! | |
Goitske | vrijdag 17 mei 2019 @ 09:21 |
Ik heb het recept niet getest, vind het wel vrij veel voor een bodem maar wie weet werkt het wel Wat ik wel weet is dat de recepten van Rutger vd broek altijd wel kloppen en lekker zijn Dus misschien is dit een idee https://www.culy.nl/recep(...)e-met-blauwe-bessen/ Komt uit de bakbijbel, erg leuk boek dus als je overweegt wat aan te schaffen is die wel echt een aanrader want er staat van alles in taarten koekjes etc en uitdagend voor beginnende maar ook ervaren bakkers | |
Hupje | vrijdag 17 mei 2019 @ 11:06 |
Ik maakte deze week een rabarber cake met rabarber uit eigen tuin. Hij wilde niet loskomen uit de vorm, dus hij zag er dramatisch uit Geen foto dus | |
n0ir | zaterdag 18 mei 2019 @ 12:08 |
Dankjewel voor het recept! Deze is wel wat minder een taart en meer een cake, maar in ieder geval wel een stuk meer fool-proof en dat was voor vandaag net even handig. Maak ik die andere wel een ander keertje . Volgens mij is 'ie best aardig gelukt! Ik was alleen weer zo bijdehand om iets meer blauwe bessen toe te voegen dus duurde het iets langer voordat ie gaar was, beetje donker aan de rand maar ik houd wel van een beetje een korstje. Maar volgende keer misschien toch maar niet klooien met GodRutger z'n recept . Vanavond even poedersuiker erover en dan hebben we wat lekkers bij de koffie! En thanks voor de tip van dat boek! [ Bericht 0% gewijzigd door n0ir op 18-05-2019 12:15:45 ] | |
Goitske | zaterdag 18 mei 2019 @ 12:19 |
Oh dat kun je best doen maar voor het garen de oven iets lager zetten en regelmatig prikken dan bakt hij minder hard Ziet er heerlijk uit bolletje ijs ofzo erbij | |
Hupje | donderdag 30 mei 2019 @ 16:06 |
Voor een feest ben ik gevraagd om voor de kinderen een gebakje, cakeje of iets dergelijks te maken. Voor de volwassenen zijn petit fours geregeld. Ik heb de dag ervoor en op de ochtend zelf tijd voor het maken en het moet een half uur mee in de auto. Oja, en het recept moet aan te passen zijn naar koemelkvrij. Wat is leuk, lekker en praktisch om te maken? | |
SV-tje | donderdag 30 mei 2019 @ 16:17 |
Mini cupcakes ook veel koemelkvrije recepten met frisdrank | |
Goitske | donderdag 30 mei 2019 @ 16:47 |
Cupcakes of mini cupcakes met fondant of crème Doen het altijd goed, ik steek vaak een prikkertje er in die leuk is passend bij het moment | |
Goitske | zaterdag 8 juni 2019 @ 11:02 |
Ik heb het HHB kinderbakboek gekregen via de uitgever ivm de Facebook groepen die ik heb. En ik mag een aantal recepten vrij geven in de groepen dus.... Voor de liefhebber ik heb zojuist het eerste recept gepost is niet eentje die kinderen zelf kunnen maken maar wel leuk om voor kinderen te maken! https://www.facebook.com/(...)ink/455029338391600/ | |
DeKleineOnbekende | zaterdag 8 juni 2019 @ 17:32 |
Ik wil morgen een boterkoek bakken, maar op internet lopen de recepten best wel heel erg uiteen.. Hebben jullie misschien een aanrader? | |
Lucky_Strike | zaterdag 8 juni 2019 @ 17:36 |
Volgens mij heeft @Goitske mij vorig jaar eens de boterkoek van Rutger aangeraden en die was echt hemels. | |
Goitske | zaterdag 8 juni 2019 @ 19:43 |
Ja die van Rutger is perfect https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/recept-de-perfecte-boterkoek/ Ik heb het in een boterkoek vorm gedaan past echt net. Na het bakken gelijk de randen naar beneden drukken | |
Goitske | zaterdag 8 juni 2019 @ 19:54 |
Vandaag met de kinderen chocolade taart gebakken. Horen frambozen in maar vind manlief en oudste niet lekker De jongens zijn 6 en 5 en hebben veel zelf gedaan terwijl ik erbij stond en aanwijzingen gaf en aantal dingen moest ik wel doen. Ik heb alleen een 24 cm ipv 20 cm bakvorm gebruikt en mis dus wat hoogte... Verder mocht ik dit recept ook bekend maken van Kosmos uitgevers https://m.facebook.com/gr(...)k&id=455496878344846 Hij komt uit dit boek | |
Isabeau | zaterdag 8 juni 2019 @ 20:36 |
Heeft Rutger Bakt ook een goed recept voor slagroomtaart (met aardbeien)? Ik heb iemand beloofd taart te maken voor zijn verjaardag en hij wil slagroomtaart; ik heb echt nog nooit een slagroomtaart gemaakt | |
Jagärtrut | zaterdag 8 juni 2019 @ 22:06 |
Ik heb deze laatst gemaakt, erg lekker!https://dagelijksekost.ee(...)mtaart-met-aardbeien | |
Isabeau | zaterdag 8 juni 2019 @ 23:25 |
Dat ziet er fantastisch uit Half juli laat ik je weten of het is gelukt | |
AnneX | zondag 9 juni 2019 @ 01:38 |
Er ligt voor morgen een pakje boter buiten de koelkast alvast. Vraagje: 6 uur afkoelen? | |
AnneX | zondag 9 juni 2019 @ 15:40 |
Goed dan. De boterkoek werd het niet. Wél rabarbercrumble, omdat het nog kan en het nog stond in de moestuin van de buurvrouw. Recept https://www.kokenmetkennis.nl/recepten/rabarber-crumble/ heb ik eerder gemaakt. Door de suiker waarin de rabarber marineert, deed ik ook nog 5 kardemonpeulen à la Karin kookt. https://www.kokenmetkarin(...)rumble-met-kardemom/ Laatste x was geslaagd en lepelen wij dat zó weg. | |
DeKleineOnbekende | zondag 9 juni 2019 @ 19:49 |
Hij mag over 5 minuten de oven uit, ik ben benieuwd! | |
Goitske | zondag 9 juni 2019 @ 19:57 |
Oooh spannend! | |
AnneX | zondag 9 juni 2019 @ 21:03 |
Weet jij wrom er ZES uur gewacht moet worden met afkoelen? van de boterkoek volgens Rutger? | |
Lucky_Strike | zondag 9 juni 2019 @ 21:04 |
Omdat de boter van vloeibaar weer naar hard moet gaan. En ik gok dat snel koelen de koek niet lekkerder maakt | |
AnneX | zondag 9 juni 2019 @ 21:27 |
Tuurlijk Suf. Moi. | |
Goitske | zondag 9 juni 2019 @ 21:54 |
Dit dus Ik maak altijd de dag er voor, zet hem snachts weg. Maja altijd... Niet dat ik het zo vaak maak | |
Goitske | vrijdag 14 juni 2019 @ 21:17 |
Vandaag met mijn nichtje milkshake cupcakes gemaakt. Banaan en aardbei. Voor het recept https://www.facebook.com/(...)ink/459035057991028/ Banaan Aardbei | |
Hupje | vrijdag 14 juni 2019 @ 23:09 |
Je hebt zelfs meerdere mede bakkertjes? Leuk! Waren ze lekker of heel, heel zoet? Ik heb vandaag de kleine jamtaartjes van Rutger gemaakt voor het feest, maar krijg m'n foto nog niet geupload. Iets minder jam of een iets hoger deegrandje de volgende keer, dan zien ze er netter uit. Maar ze smaken prima. | |
Goitske | zaterdag 15 juni 2019 @ 08:10 |
Ze zijn lekker wel zoet. Ik denk dat ik zelf de volgende keer een andere botercrème maak. Van deze wil je niet een grote toef er bovenop dus ik zou de k ik 250 gram boter, 60 gram poedersuiker en banketbakkersroom doen en dan langzaam naar smaak nog de milkshake poeder erbij doen. En dan een mooie grote toef er op maken. Mijn nichtje is 18 bijna 19 maar bakte altijd uit pakjes en langzaamaan gaat ze over naar recepten. Ik heb haar ook al alvast masterclass cakes van Rutger voor haar verjaardag gegeven (en een nageldroger voor gellak) |