Ik had er zelf niet zo veel vertrouwen in maar na 6 dagen cheesecake, zag ik het niet meer zitten om nog meer te eten, dat ene stukje konden we wel missen als het zou mislukken in de vriezerquote:Op dinsdag 12 maart 2019 09:29 schreef Goitske het volgende:
[..]
Oh dat is goed om te weten! Ik zit er evt aan te denken om bijvoorbeeld 2 kleinere te maken van 1 recept dus van die 16/18cm bakblikken
Omg 6 dagen cheesecakequote:Op dinsdag 12 maart 2019 09:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik had er zelf niet zo veel vertrouwen in maar na 6 dagen cheesecake, zag ik het niet meer zitten om nog meer te eten, dat ene stukje konden we wel missen als het zou mislukken in de vriezer
Ik kreeg al voorzichtig de vraag van uk of er ook andere gelegenheden zijn waar we een taart voor kunnen bakken...quote:
ja hoor Pasen, Pinksteren, omdat het kan, Sinterklaas, kerst, jaarwisseling, bevrijdingsdag, omdat het mooi weer is, rokjesdag etcquote:Op dinsdag 12 maart 2019 10:19 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik kreeg al voorzichtig de vraag van uk of er ook andere gelegenheden zijn waar we een taart voor kunnen bakken...
Ziet er goed uit!!quote:Op dinsdag 12 maart 2019 11:13 schreef Goitske het volgende:
https://www.patesserie.co(...)-van-nigella-lawson/
Deze heb ik vorig jaar gemaakt rondom Pasen, wil hem dit jaar weer maken hij is echt zoooo lekker
Heb alle spullen al liggen
nee ken het nog nietquote:Op dinsdag 12 maart 2019 13:29 schreef AnneX het volgende:
Ow...ik wou dat ik wist hoe dat te doen
https://www.kseniapenkina.com/product/entry-level-class/
@:Goitske: ken je haar patisserie?
Ik zou minder lang weken zodat ze minder zwaar zijn en wel goed bebloemen. Dat is de enige tip die ik weet.quote:Op zaterdag 23 maart 2019 18:28 schreef Tuned22 het volgende:
Heeft iemand misschien een gouden tip voor zinkende rozijnen in cake? Ik bak regelmatig 1 of meerdere cakes en wel dan rozijnen een nachtje in rum. Laat ze vervolgens uitlekken en dan dep ik ze droog met keukenpapier.
Maar altijd zakken ze naar de bodem het is niet eerlijk.
Reeds gedaan: de drooggedepte rozijnen voorzien van een laagje bloem, dit zou moeten helpen ->
Ik maak bijv. ook deze wel eens van Rudolph: https://www.24kitchen.nl/recepten/appelrozijnencake en ook bij hem zinken de rozijnen naar de bodem maar hij mikt dan ook het hele bakje met rum nog bij het beslag in. Dat doe ik niet (wat overigens zonde is maar ben dan bang dat de boel gaat schiften)
Hoe gaan we dit voorkomen? Ik wil gewoon net zo'n mooie verdeling als (kleffe en chemische) fabriekscakes dat hebben.
Enige wat ik kan bedenken is eventueel bakpoeder weglaten en alleen bloem gebruiken, zodat de cake wat minder luchtig wordt. Maar het probleem zit 'm in de zwaarte van de rozijnen vrees ik
Bedankt!quote:Op zaterdag 23 maart 2019 18:44 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik zou minder lang weken zodat ze minder zwaar zijn en wel goed bebloemen. Dat is de enige tip die ik weet.
Misschien toch wat rum door de natte ingrediënten doen. Geen bakpoeder vind ik geen optie
Ook dan zakken ze helaas naar de bodemquote:Op zaterdag 23 maart 2019 18:56 schreef Tegan het volgende:
Misschien kan je ze er bovenop strooien? Zodat ze niet allemaal onderin eindigen?
Ik werk sowieso niet met rum, mijn baksels zijn alcoholvrij. Meestal max een minuut nog 10 in water, het gaat er om dat ze het vocht niet uit je baksel onttrekken. Daarom moet je noten en zaden die in brood gaan ook heel even wekenquote:Op zaterdag 23 maart 2019 19:00 schreef Tuned22 het volgende:
[..]
Bedankt!
Hoe lang week jij ze normaal gesproken dan?
Rudolph blancheert ze een minuutje, maar ook dan worden ze blijkbaar heel zwaar.
[..]
Ook dan zakken ze helaas naar de bodem
Oh ahaquote:Op zaterdag 23 maart 2019 19:15 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik werk sowieso niet met rum, mijn baksels zijn alcoholvrij. Meestal max een minuut nog 10 in water, het gaat er om dat ze het vocht niet uit je baksel onttrekken. Daarom moet je noten en zaden die in brood gaan ook heel even weken
Ehhh ja, maar dan moet ik al die rozijnen in stukje snijden of knippenquote:
Ik denk dat in stukjes maken ook niet echt werkt dat je kans hebt dat het uit elkaar valt. Het velletje houdt het wel bij elkaar.quote:Op zaterdag 23 maart 2019 19:32 schreef Tuned22 het volgende:
[..]
Oh aha
Maar als het enige doel van wellen is, dat ze geen vocht aan het baksel onttrekken.. dan zou rum door het beslag doen (extra vocht) dat toch tackelen a.h.w.? Aangezien je dan vocht toevoegt. Dan zouden ze in theorie best wat vocht mogen onttrekken aan het baksel. En zou je ze dus zonder te wellen, door het beslag kunnen doen.. (?) dat ga ik eens testen.
[..]
Ehhh ja, maar dan moet ik al die rozijnen in stukje snijden of knippen
Ben er niet te beroerd voor maar ik doe er aardig veel rozijnen in altijd.
ooh ziet er heerlijk uit. Bakken staat op mijn planning maar weet niet of dat nog wat gaat wordenquote:Op zondag 24 maart 2019 13:28 schreef fotostarter het volgende:
Voor vandaag ook wel weer klaar met bakken.
2 vlechtbroden, 1 met zonnepitten
Bagels
en een donker abdijbrood
[ afbeelding ]
Gewoon doenquote:Op zondag 24 maart 2019 14:06 schreef Goitske het volgende:
[..]
ooh ziet er heerlijk uit. Bakken staat op mijn planning maar weet niet of dat nog wat gaat worden
moet straks nog naar zwemles dus dat is een beetje het probleemquote:Op zondag 24 maart 2019 14:10 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Gewoon doen
Hier was het de bedoeling, om een brood te bakken. Zoonlief had een andere planning.
Het kan de vriezer in, dus op komt het wel
Deeg van te voren makenquote:Op zondag 24 maart 2019 14:14 schreef Goitske het volgende:
[..]
moet straks nog naar zwemles dus dat is een beetje het probleem
Netjes fotostarter!quote:Op zondag 24 maart 2019 13:28 schreef fotostarter het volgende:
Voor vandaag ook wel weer klaar met bakken.
2 vlechtbroden, 1 met zonnepitten
Bagels
en een donker abdijbrood
[ afbeelding ]
Die broden zien er anders toch mooi uitquote:Op zondag 24 maart 2019 17:08 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Netjes fotostarter!
Hier ook weer klaar voor vandaag
[ afbeelding ]
2x lichtbruin brood met een 1e poging tot tijgerbrood. Denk dat of het papje niet dik genoeg erop zat, of dat ik het brood niet in had moeten snijden zodat het goed zou scheuren.
12x chocoladebroodjes (links)
12x kaasbroodjes (parmezaanse kaas, oregano en knoflook)
Het recept komt uit het 1e boek van Levine van Doorne, ik dm je zo wel even . Ik doe een 1e rijs, dan vormen en 2e rijs onder rijsdoek. Insnijden met een lame (en dan even goed op je snijtechniek letten, daarin merk ik nu ook verschil).quote:Op zondag 24 maart 2019 19:38 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Die broden zien er anders toch mooi uit
Heb je die gewoon zo gevormd op de plaat?
Heb je daar een receptje van ?
Browniesquote:Op donderdag 28 maart 2019 10:16 schreef Koningin het volgende:
Dat ziet er lekker uit!!
Ik ben op zoek naar iets eenvoudigs voor de Pasen.
We gaan met familie een weekend weg en ik wilde iets lekker voor bij de koffie maken...iemand ideeën?
iets wat goed voor te bereiden is merengue cups met lemoncurd. Beide op de site van Laura's bakery. Gewoon potje met curd mee, ander bakje de merengue bakjes en daar ter plekke vullenquote:Op donderdag 28 maart 2019 10:16 schreef Koningin het volgende:
Dat ziet er lekker uit!!
Ik ben op zoek naar iets eenvoudigs voor de Pasen.
We gaan met familie een weekend weg en ik wilde iets lekker voor bij de koffie maken...iemand ideeën?
Goede vraag weet niet eens meer welke ik vorig jaar gebruikt heb. Laura of rutgerquote:Op zondag 31 maart 2019 16:14 schreef Tuned22 het volgende:
Oh ja, het moet natuurlijk iets met 'geel' zijn eigenlijk
Maak jij de lemoncurd altijd volgens het recept van Laura, @:Goitske? Ik gebruik die van Culy altijd, is ook een video van. Dan doe je de roomboter er niet gelijk bij, maar steeds een blokje (koud) zodat de curd niet te snel opwarmt. Die vind ik persoonlijk beter smaken, het perfecte recept eigenlijk.
Aha okéquote:Op zondag 31 maart 2019 17:12 schreef Goitske het volgende:
[..]
Goede vraag weet niet eens meer welke ik vorig jaar gebruikt heb. Laura of rutger
Ik wil ze nog wel weer een keer maken dus wie weet. Ik moet alleen wat meer bakinspiratie hebben. Mis dat een beetje de laatste tijd
Deze tijd van het jaar is ook lastig veel weekenden zijn al bezet, de tijd die ik thuis ben moet ik wel huishouden dan doen en daarbij is voetbal van de oudste erbij gekomen en zwemlessen van beide... Mijn zin en inspiratie zijn dus zoek
Ik ben erg enthousiast, als ik het niet vergeet wil ik morgen wel even een foto van de inhoudsopgave maken. Zijn meerdere dat ik denk oooh die wil ik maken en die en diequote:Op vrijdag 5 april 2019 21:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oehhh hoe is dat boek? Klonk mij ook erg aanlokkelijk in de oren!
Deze taarten zien er in ieder geval verrukkelijk uit
Ooooh Foto's maken!quote:Op vrijdag 5 april 2019 21:37 schreef Hupje het volgende:
Ziet er weer goed uit, Goitske!
Ik ben vandaag ook weer begonnen met bakken, we vieren een verjaardag dit weekend, dus ik ga 3 taarten bakken. Ik ben vandaag begonnen aan een Oreo/chocoladetaart. Morgen afmaken en ook nog een biscuit bakken om te bekleden met fondant, en een appeltaart.
quote:Op vrijdag 5 april 2019 21:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oehhh hoe is dat boek? Klonk mij ook erg aanlokkelijk in de oren!
Deze taarten zien er in ieder geval verrukkelijk uit
Ja, dat is duidelijk, die moet ik hebbenquote:
Haha dat had ik al bij de titel.quote:Op zaterdag 6 april 2019 20:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja, dat is duidelijk, die moet ik hebben
ja die Rutger. Dit is zijn nieuwste boek is weer een lijn van Carrera uitgeverij ze hebben nu masterclass cakes, masterclass dips en masterclass groenten erop de BBQ ofzo uitgebrachtquote:Op zaterdag 6 april 2019 20:29 schreef Molo het volgende:
Is dat van die HHB Rutger?
Ziet er lekker uit zeg, de titels van de zoetigheden iig
Tof!quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:21 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja die Rutger. Dit is zijn nieuwste boek is weer een lijn van Carrera uitgeverij ze hebben nu masterclass cakes, masterclass dips en masterclass groenten erop de BBQ ofzo uitgebracht
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |