abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 12 maart 2019 @ 09:33:59 #201
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_185557227
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 09:29 schreef Goitske het volgende:
[..]

Oh dat is goed om te weten! Ik zit er evt aan te denken om bijvoorbeeld 2 kleinere te maken van 1 recept dus van die 16/18cm bakblikken
Ik had er zelf niet zo veel vertrouwen in maar na 6 dagen cheesecake, zag ik het niet meer zitten om nog meer te eten, dat ene stukje konden we wel missen als het zou mislukken in de vriezer ;)
Spoilers!
pi_185557330
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 09:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]

Ik had er zelf niet zo veel vertrouwen in maar na 6 dagen cheesecake, zag ik het niet meer zitten om nog meer te eten, dat ene stukje konden we wel missen als het zou mislukken in de vriezer ;)
Omg 6 dagen cheesecake _O-
Ik wil sowieso weer eens wat uit dat boek maken. Bakken staat even op een laag pitje ben aan het "puinruimen" dus echt alles bij langs in huis. We zijn hier bijna 3 jaar geleden komen wonen en bepaalde dingen zijn mee verhuisd waarvan ik nu denk waarom! Ik zoek nu nog een oplossing voor mijn bakblikken om die goed en overzichtelijk op te bergen...

Daarna weer bakken. Eerst even van de griep af komen....
  dinsdag 12 maart 2019 @ 10:19:51 #203
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_185558075
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 08:16 schreef Goitske het volgende:
[..]

Hij is super geworden!
Ik kreeg al voorzichtig de vraag van uk of er ook andere gelegenheden zijn waar we een taart voor kunnen bakken...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_185558968
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 10:19 schreef fietsie het volgende:
[..]

Ik kreeg al voorzichtig de vraag van uk of er ook andere gelegenheden zijn waar we een taart voor kunnen bakken...
ja hoor Pasen, Pinksteren, omdat het kan, Sinterklaas, kerst, jaarwisseling, bevrijdingsdag, omdat het mooi weer is, rokjesdag etc
pi_185559013
https://www.patesserie.co(...)-van-nigella-lawson/

Deze heb ik vorig jaar gemaakt rondom Pasen, wil hem dit jaar weer maken hij is echt zoooo lekker

Heb alle spullen al liggen :@
pi_185560822
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 11:13 schreef Goitske het volgende:
https://www.patesserie.co(...)-van-nigella-lawson/

Deze heb ik vorig jaar gemaakt rondom Pasen, wil hem dit jaar weer maken hij is echt zoooo lekker

Heb alle spullen al liggen :@
Ziet er goed uit!! O+
pi_185561594
Ow...ik wou dat ik wist hoe dat te doen _O_
https://www.kseniapenkina.com/product/entry-level-class/

@Goitske: ken je haar patisserie?
pi_185561750
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 13:29 schreef AnneX het volgende:
Ow...ik wou dat ik wist hoe dat te doen _O_
https://www.kseniapenkina.com/product/entry-level-class/

@:Goitske: ken je haar patisserie?
nee ken het nog niet
  zaterdag 16 maart 2019 @ 20:50:23 #209
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_185656273
Het is niet de mooiste taart geworden (de ganache stolde tijdens het gieten) maar hij was wel overheerlijk:





Het is chocoladetaart met dulce de leche-vulling en een donkere chocolade ganache
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_185807338
Heeft iemand misschien een gouden tip voor zinkende rozijnen in cake? Ik bak regelmatig 1 of meerdere cakes en wel dan rozijnen een nachtje in rum. Laat ze vervolgens uitlekken en dan dep ik ze droog met keukenpapier.
Maar altijd zakken ze naar de bodem ;( het is niet eerlijk.

Reeds gedaan: de drooggedepte rozijnen voorzien van een laagje bloem, dit zou moeten helpen -> :N

Ik maak bijv. ook deze wel eens van Rudolph: https://www.24kitchen.nl/recepten/appelrozijnencake en ook bij hem zinken de rozijnen naar de bodem *O* maar hij mikt dan ook het hele bakje met rum nog bij het beslag in. Dat doe ik niet (wat overigens zonde is maar ben dan bang dat de boel gaat schiften)

Hoe gaan we dit voorkomen? Ik wil gewoon net zo'n mooie verdeling als (kleffe en chemische) fabriekscakes dat hebben.
Enige wat ik kan bedenken is eventueel bakpoeder weglaten en alleen bloem gebruiken, zodat de cake wat minder luchtig wordt. Maar het probleem zit 'm in de zwaarte van de rozijnen vrees ik -O-
pi_185807578
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:28 schreef Tuned22 het volgende:
Heeft iemand misschien een gouden tip voor zinkende rozijnen in cake? Ik bak regelmatig 1 of meerdere cakes en wel dan rozijnen een nachtje in rum. Laat ze vervolgens uitlekken en dan dep ik ze droog met keukenpapier.
Maar altijd zakken ze naar de bodem ;( het is niet eerlijk.

Reeds gedaan: de drooggedepte rozijnen voorzien van een laagje bloem, dit zou moeten helpen -> :N

Ik maak bijv. ook deze wel eens van Rudolph: https://www.24kitchen.nl/recepten/appelrozijnencake en ook bij hem zinken de rozijnen naar de bodem *O* maar hij mikt dan ook het hele bakje met rum nog bij het beslag in. Dat doe ik niet (wat overigens zonde is maar ben dan bang dat de boel gaat schiften)

Hoe gaan we dit voorkomen? Ik wil gewoon net zo'n mooie verdeling als (kleffe en chemische) fabriekscakes dat hebben.
Enige wat ik kan bedenken is eventueel bakpoeder weglaten en alleen bloem gebruiken, zodat de cake wat minder luchtig wordt. Maar het probleem zit 'm in de zwaarte van de rozijnen vrees ik -O-
Ik zou minder lang weken zodat ze minder zwaar zijn en wel goed bebloemen. Dat is de enige tip die ik weet.
Misschien toch wat rum door de natte ingrediënten doen. Geen bakpoeder vind ik geen optie
pi_185807773
Misschien kan je ze er bovenop strooien? Zodat ze niet allemaal onderin eindigen?
pi_185807834
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:44 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik zou minder lang weken zodat ze minder zwaar zijn en wel goed bebloemen. Dat is de enige tip die ik weet.
Misschien toch wat rum door de natte ingrediënten doen. Geen bakpoeder vind ik geen optie
Bedankt! :)
Hoe lang week jij ze normaal gesproken dan?
Rudolph blancheert ze een minuutje, maar ook dan worden ze blijkbaar heel zwaar.

quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:56 schreef Tegan het volgende:
Misschien kan je ze er bovenop strooien? Zodat ze niet allemaal onderin eindigen?
Ook dan zakken ze helaas naar de bodem ;(
pi_185807999
In kleinere stukjes snijden?
pi_185808094
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 19:00 schreef Tuned22 het volgende:

[..]

Bedankt! :)
Hoe lang week jij ze normaal gesproken dan?
Rudolph blancheert ze een minuutje, maar ook dan worden ze blijkbaar heel zwaar.
[..]

Ook dan zakken ze helaas naar de bodem ;(
Ik werk sowieso niet met rum, mijn baksels zijn alcoholvrij. Meestal max een minuut nog 10 in water, het gaat er om dat ze het vocht niet uit je baksel onttrekken. Daarom moet je noten en zaden die in brood gaan ook heel even weken
pi_185808377
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 19:15 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik werk sowieso niet met rum, mijn baksels zijn alcoholvrij. Meestal max een minuut nog 10 in water, het gaat er om dat ze het vocht niet uit je baksel onttrekken. Daarom moet je noten en zaden die in brood gaan ook heel even weken
Oh aha :D
Maar als het enige doel van wellen is, dat ze geen vocht aan het baksel onttrekken.. dan zou rum door het beslag doen (extra vocht) dat toch tackelen a.h.w.? Aangezien je dan vocht toevoegt. Dan zouden ze in theorie best wat vocht mogen onttrekken aan het baksel. En zou je ze dus zonder te wellen, door het beslag kunnen doen.. (?) dat ga ik eens testen.

quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 19:10 schreef Tegan het volgende:
In kleinere stukjes snijden?
Ehhh ja, maar dan moet ik al die rozijnen in stukje snijden of knippen -O-
Ben er niet te beroerd voor maar ik doe er aardig veel rozijnen in altijd.
pi_185809936
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 19:32 schreef Tuned22 het volgende:

[..]

Oh aha :D
Maar als het enige doel van wellen is, dat ze geen vocht aan het baksel onttrekken.. dan zou rum door het beslag doen (extra vocht) dat toch tackelen a.h.w.? Aangezien je dan vocht toevoegt. Dan zouden ze in theorie best wat vocht mogen onttrekken aan het baksel. En zou je ze dus zonder te wellen, door het beslag kunnen doen.. (?) dat ga ik eens testen.
[..]

Ehhh ja, maar dan moet ik al die rozijnen in stukje snijden of knippen -O-
Ben er niet te beroerd voor maar ik doe er aardig veel rozijnen in altijd.
Ik denk dat in stukjes maken ook niet echt werkt dat je kans hebt dat het uit elkaar valt. Het velletje houdt het wel bij elkaar.

Je kunt het even wellen in de rum voor de smaak en iets er door heen doen
pi_185819398
Vanmiddag of in elk geval deze week, ga ik de proef op de som nemen :7

Wordt vervolgd...
pi_185821780
Voor vandaag ook wel weer klaar met bakken.
2 vlechtbroden, 1 met zonnepitten
Bagels
en een donker abdijbrood :)

pi_185822299
quote:
4s.gif Op zondag 24 maart 2019 13:28 schreef fotostarter het volgende:
Voor vandaag ook wel weer klaar met bakken.
2 vlechtbroden, 1 met zonnepitten
Bagels
en een donker abdijbrood :)

[ afbeelding ]
ooh ziet er heerlijk uit. Bakken staat op mijn planning maar weet niet of dat nog wat gaat worden
pi_185822345
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:06 schreef Goitske het volgende:

[..]

ooh ziet er heerlijk uit. Bakken staat op mijn planning maar weet niet of dat nog wat gaat worden
Gewoon doen :)
Hier was het de bedoeling, om een brood te bakken. Zoonlief had een andere planning.

Het kan de vriezer in, dus op komt het wel :)
pi_185822389
quote:
4s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:10 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Gewoon doen :)
Hier was het de bedoeling, om een brood te bakken. Zoonlief had een andere planning.

Het kan de vriezer in, dus op komt het wel :)
moet straks nog naar zwemles dus dat is een beetje het probleem
pi_185822425
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:14 schreef Goitske het volgende:

[..]

moet straks nog naar zwemles dus dat is een beetje het probleem
Deeg van te voren maken
Zwemles
Brood vormen
Bakken
Eten / bewaren

Moet lukken toch? :D
  zondag 24 maart 2019 @ 17:08:03 #224
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_185824856
quote:
4s.gif Op zondag 24 maart 2019 13:28 schreef fotostarter het volgende:
Voor vandaag ook wel weer klaar met bakken.
2 vlechtbroden, 1 met zonnepitten
Bagels
en een donker abdijbrood :)

[ afbeelding ]
Netjes fotostarter!

Hier ook weer klaar voor vandaag :)


2x lichtbruin brood met een 1e poging tot tijgerbrood. Denk dat of het papje niet dik genoeg erop zat, of dat ik het brood niet in had moeten snijden zodat het goed zou scheuren.
12x chocoladebroodjes (links)
12x kaasbroodjes (parmezaanse kaas, oregano en knoflook)
pi_185827719
quote:
17s.gif Op zondag 24 maart 2019 17:08 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Netjes fotostarter!

Hier ook weer klaar voor vandaag :)
[ afbeelding ]

2x lichtbruin brood met een 1e poging tot tijgerbrood. Denk dat of het papje niet dik genoeg erop zat, of dat ik het brood niet in had moeten snijden zodat het goed zou scheuren.
12x chocoladebroodjes (links)
12x kaasbroodjes (parmezaanse kaas, oregano en knoflook)
Die broden zien er anders toch mooi uit :)
Heb je die gewoon zo gevormd op de plaat?

Heb je daar een receptje van :) ?
  maandag 25 maart 2019 @ 10:46:22 #226
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_185838998
quote:
4s.gif Op zondag 24 maart 2019 19:38 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Die broden zien er anders toch mooi uit :)
Heb je die gewoon zo gevormd op de plaat?

Heb je daar een receptje van :) ?
Het recept komt uit het 1e boek van Levine van Doorne, ik dm je zo wel even :). Ik doe een 1e rijs, dan vormen en 2e rijs onder rijsdoek. Insnijden met een lame (en dan even goed op je snijtechniek letten, daarin merk ik nu ook verschil).

Voor het vormen kun je dit doen:
pi_185845446
Ik heb gisteren met een (gekregen) bakmix koekjes met chocolade en marshmallows gebakken. Wat een crime, er vielen amper samenhangende koekjes van te vormen.
Gelukkig smaakten ze wel (ik heb er mijn collega's blij mee gemaakt).
pi_185884464
Ik heb vandaag een paasstaart gemaakt recept van Nigella Lawson
Het is een recept voor 1 grote taart maar ik doe het liever dan in 2 kleine bakblikjes want dan zijn het niet van die mega punten
pi_185893306
Dat ziet er lekker uit!!

Ik ben op zoek naar iets eenvoudigs voor de Pasen.
We gaan met familie een weekend weg en ik wilde iets lekker voor bij de koffie maken...iemand ideeën?
pi_185923442
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 10:16 schreef Koningin het volgende:
Dat ziet er lekker uit!!

Ik ben op zoek naar iets eenvoudigs voor de Pasen.
We gaan met familie een weekend weg en ik wilde iets lekker voor bij de koffie maken...iemand ideeën?
Brownies :9~

Dit recept gebruik ik altijd: https://www.laurasbakery.nl/smeuige-chocolade-brownies/
Kan in het steelpannetje maar ik doe nog altijd au bain-marie.

Een aanrader in elk geval *O*
pi_185950677
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 10:16 schreef Koningin het volgende:
Dat ziet er lekker uit!!

Ik ben op zoek naar iets eenvoudigs voor de Pasen.
We gaan met familie een weekend weg en ik wilde iets lekker voor bij de koffie maken...iemand ideeën?
iets wat goed voor te bereiden is merengue cups met lemoncurd. Beide op de site van Laura's bakery. Gewoon potje met curd mee, ander bakje de merengue bakjes en daar ter plekke vullen
pi_185950812
Oh ja, het moet natuurlijk iets met 'geel' zijn eigenlijk _O-

Maak jij de lemoncurd altijd volgens het recept van Laura, @Goitske? Ik gebruik die van Culy altijd, is ook een video van. Dan doe je de roomboter er niet gelijk bij, maar steeds een blokje (koud) zodat de curd niet te snel opwarmt. Die vind ik persoonlijk beter smaken, het perfecte recept eigenlijk.
pi_185952205
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2019 16:14 schreef Tuned22 het volgende:
Oh ja, het moet natuurlijk iets met 'geel' zijn eigenlijk _O-

Maak jij de lemoncurd altijd volgens het recept van Laura, @:Goitske? Ik gebruik die van Culy altijd, is ook een video van. Dan doe je de roomboter er niet gelijk bij, maar steeds een blokje (koud) zodat de curd niet te snel opwarmt. Die vind ik persoonlijk beter smaken, het perfecte recept eigenlijk.
Goede vraag weet niet eens meer welke ik vorig jaar gebruikt heb. Laura of rutger

Ik wil ze nog wel weer een keer maken dus wie weet. Ik moet alleen wat meer bakinspiratie hebben. Mis dat een beetje de laatste tijd -O-

Deze tijd van het jaar is ook lastig veel weekenden zijn al bezet, de tijd die ik thuis ben moet ik wel huishouden dan doen en daarbij is voetbal van de oudste erbij gekomen en zwemlessen van beide... Mijn zin en inspiratie zijn dus zoek -O-
pi_185952931
quote:
1s.gif Op zondag 31 maart 2019 17:12 schreef Goitske het volgende:

[..]

Goede vraag weet niet eens meer welke ik vorig jaar gebruikt heb. Laura of rutger

Ik wil ze nog wel weer een keer maken dus wie weet. Ik moet alleen wat meer bakinspiratie hebben. Mis dat een beetje de laatste tijd -O-

Deze tijd van het jaar is ook lastig veel weekenden zijn al bezet, de tijd die ik thuis ben moet ik wel huishouden dan doen en daarbij is voetbal van de oudste erbij gekomen en zwemlessen van beide... Mijn zin en inspiratie zijn dus zoek -O-
Aha oké :)

Komt vanzelf wel weer. Maar qua lemoncurd kan ik die van Culy van harte aanbevelen. Ik maak 'm minimaal eens per kwartaal en dan meringues er bij. Het recept luistert ook niet zo nauw, iets zoeter maken is op het eind simpel te doen met wat witte basterdsuiker en / of honing. De honing proef je niet meer terug.

Die bakjes zijn wel geinig maar het eet niet echt makkelijk. De lemoncurd op de bodem van een meringue scheppen gaat nog het handigst imo.

Ben trouwens de rum-rozijnen proef op de som aan het nemen, er staan 4 cakes in de oven momenteel *O*
pi_185953189
En vandaag wilde ik evt bakken maar kom er niet uit wat. Heb geen zinin appeltaart (heb wel appels in huis) maar verder geen fruit ofzo dus vaak moet ergens citroen door of iets anders wat ik niet in huis heb.
Heb boter eieren en diverse soorten meel in huis maar weet het gewoon ff niet. :@
pi_185953393
Appelcake? Dan heb je in elk geval cakebeslag, nķg lekkerder dan de cake zelf vind ik altijd :9~
pi_185954441
Dit is leuk gedaan zeg :D

pi_186055806
Vandaag uit mijn nieuwste aanwinst gebakken

Een appelkruimelcake door het beslag zit en gewone bloem maar ook amandelmeel ook door de kruimel zit deels amandelmeel

pi_186056672
Ziet er weer goed uit, Goitske!

Ik ben vandaag ook weer begonnen met bakken, we vieren een verjaardag dit weekend, dus ik ga 3 taarten bakken. Ik ben vandaag begonnen aan een Oreo/chocoladetaart. Morgen afmaken en ook nog een biscuit bakken om te bekleden met fondant, en een appeltaart.
  vrijdag 5 april 2019 @ 21:38:23 #240
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_186056703
Oehhh hoe is dat boek? Klonk mij ook erg aanlokkelijk in de oren!

Deze taarten zien er in ieder geval verrukkelijk uit :9~
pi_186057441
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 april 2019 21:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oehhh hoe is dat boek? Klonk mij ook erg aanlokkelijk in de oren!

Deze taarten zien er in ieder geval verrukkelijk uit :9~
Ik ben erg enthousiast, als ik het niet vergeet wil ik morgen wel even een foto van de inhoudsopgave maken. Zijn meerdere dat ik denk oooh die wil ik maken en die en die


Deze is ook erg lekker zit bloem en amandelmeel in
pi_186057456
Oooh
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 21:37 schreef Hupje het volgende:
Ziet er weer goed uit, Goitske!

Ik ben vandaag ook weer begonnen met bakken, we vieren een verjaardag dit weekend, dus ik ga 3 taarten bakken. Ik ben vandaag begonnen aan een Oreo/chocoladetaart. Morgen afmaken en ook nog een biscuit bakken om te bekleden met fondant, en een appeltaart.
Ooooh Foto's maken!
pi_186065714
Vandaag een appel-kruimelvlaai gebakken

https://www.instagram.com(...)&igshid=550cr6mjkegk
pi_186071653
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 april 2019 21:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oehhh hoe is dat boek? Klonk mij ook erg aanlokkelijk in de oren!

Deze taarten zien er in ieder geval verrukkelijk uit :9~
  zaterdag 6 april 2019 @ 20:07:41 #245
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_186071763
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 april 2019 20:01 schreef Goitske het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ja, dat is duidelijk, die moet ik hebben 8-)
pi_186072064
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 april 2019 20:07 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja, dat is duidelijk, die moet ik hebben 8-)
Haha dat had ik al bij de titel. O+
  zaterdag 6 april 2019 @ 20:29:12 #247
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_186072125
Is dat van die HHB Rutger?

Ziet er lekker uit zeg, de titels van de zoetigheden iig ^O^ :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_186073170
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 april 2019 20:29 schreef Molo het volgende:
Is dat van die HHB Rutger?

Ziet er lekker uit zeg, de titels van de zoetigheden iig ^O^ :9
ja die Rutger. Dit is zijn nieuwste boek is weer een lijn van Carrera uitgeverij ze hebben nu masterclass cakes, masterclass dips en masterclass groenten erop de BBQ ofzo uitgebracht
  zaterdag 6 april 2019 @ 21:22:21 #249
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_186073180
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 april 2019 21:21 schreef Goitske het volgende:

[..]

ja die Rutger. Dit is zijn nieuwste boek is weer een lijn van Carrera uitgeverij ze hebben nu masterclass cakes, masterclass dips en masterclass groenten erop de BBQ ofzo uitgebracht
Tof!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_186090428
De recepten in dat boek klinken goed!

Mijn taarten van dit weekend:

Brandweertaart met aardbei en karamel, appeltaart en chocolade/oreo taart.
De biscuit wilde niet helemaal lukken, dus die werd 1 laag en versimpeld. Maar ach, kind was er blij mee. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')