abonnement Unibet Coolblue
pi_184039555
Hi. Iemand toevallig ervaring met zoiets voor broodbakken?
Ik wil er mee aan de slag maar heb überhaupt nog niets specifieks qua bakvorm voor brood :)
Andere tips zijn ook welkom.

https://www.vtwonen.nl/sh(...)24-x-15-cm-grand-cru
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_184040057
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 20:04 schreef Ceased2Be het volgende:
Hi. Iemand toevallig ervaring met zoiets voor broodbakken?
Ik wil er mee aan de slag maar heb überhaupt nog niets specifieks qua bakvorm voor brood :)
Andere tips zijn ook welkom.

https://www.vtwonen.nl/sh(...)24-x-15-cm-grand-cru
vriendin heeft een römertopf maar ik zie tot nu toe de toegevoegde waarde niet. Ik heb gewoon een normaal blik
pi_184040347
Vandaag een nieuwjaarsbrood gebakken

Benodigdheden
Pak oliebollenmixer
330 gram lauw water als het deeg te droog is evt iets meer
1 flinke theelepel boter
1 flinke theelepel kaneel
100 gram rozijnen en cranberries
Hand noten bijv walnoten

Kneed de mix met het water en de kaneel en boter met de hand/keukenmachine of broodbakmachine (keukenmachine ongeveer 10 minuten broodbakmachine ongeveer 20)

Haal het deeg uit de machine en voeg de rozijnen, cranberry's en noten toe en kneed even alles er snel door.

Laat het deeg 20 minuten rusten in een ingevette plastic bak met een stukje huishoudfolie

Kneed na 20 min nog even snel het deeg door en geef het een 2de rijs van 50 minuten in bijv een ingevet cake blik of een springvorm van ongeveer 24 cm

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak hem af in 30-35 min.

Variatie tips
- Bak stukjes appel mee
- vervang een deel van het water door een beetje likeur bijv disaronno of Malibu of laat je rozijnen/cranberry's hierin wellen
- bak kleineren broodjes in bijvoorbeeld een cupcake vorm
Het deeg is eigenlijk te slap om zonder bakblik te bakken

Is je deeg heel erg plakkerig en slap voeg wat bloem toe. Is het te droog voeg nog wat water toe tijdens het kneedproces

pi_184061515
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2018 20:18 schreef Goitske het volgende:

[..]

vriendin heeft een römertopf maar ik zie tot nu toe de toegevoegde waarde niet. Ik heb gewoon een normaal blik
Ok. Vriendin heeft er eentje voor me gekocht als verrassing. Ben benieuwd.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_184092694
Regenachtige zondag, perfect om iets nieuws te proberen. Mijn eerste keer soesjes. Nu weet ik waar ik een volgende keer op moet letten :P

Gevuld met botercrème toefjes. Slagroom was geen optie en ik had wat geprobeerd met soja room maar dat werd niet stijf. En dit had ik nog in huis.
pi_184117853
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 18:13 schreef Hupje het volgende:
Regenachtige zondag, perfect om iets nieuws te proberen. Mijn eerste keer soesjes. Nu weet ik waar ik een volgende keer op moet letten :P
[ afbeelding ]
Gevuld met botercrème toefjes. Slagroom was geen optie en ik had wat geprobeerd met soja room maar dat werd niet stijf. En dit had ik nog in huis.
Zien er top uit voor een eerste keer. Soezen deeg is ook niet het meest makkelijke deeg

Misschien heb je hier nog wat aan
https://gwennsbakery.nl/soezendeeg/

Trouwens wel grappig Gwenn zit ook op heel Holland bakt verder Facebook-pagina en is bezig met een boek te maken. Van mij had hij HHB mogen winnen ipv Hans. Maar gelukkig maakt hij zelf nog een boek.
  woensdag 2 januari 2019 @ 13:21:16 #107
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_184159086

Mijn witte chocolade/frambozen-cheesecake is niet zo mooi geworden als gepland, maar wel érg lekker :9
De brownies (voor de mensen die niet vam cheesecake houden) zijn ook heerlijk :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_184164454
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 13:21 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn witte chocolade/frambozen-cheesecake is niet zo mooi geworden als gepland, maar wel érg lekker :9
De brownies (voor de mensen die niet vam cheesecake houden) zijn ook heerlijk :)
niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱
  woensdag 2 januari 2019 @ 18:41:30 #109
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_184164986
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:08 schreef Goitske het volgende:

[..]

niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱
Ik vrees het ergste :'(
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_184165093
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:08 schreef Goitske het volgende:

[..]

niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱
Ach... dat zeiden ze hier ook. Maar mijn no-bake cheesecake ging er met kerst goed in. De parfait ook. Was eerst ook maar vreemd tot ze ontdekten dat het een soort ijs is... 🤔 iets met boer en niet vreten.
pi_184166005
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:46 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Ach... dat zeiden ze hier ook. Maar mijn no-bake cheesecake ging er met kerst goed in. De parfait ook. Was eerst ook maar vreemd tot ze ontdekten dat het een soort ijs is... 🤔 iets met boer en niet vreten.
je moet soms gewoon niet vertellen wat het is :@
  woensdag 2 januari 2019 @ 21:31:33 #112
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_184168661
Zorgen om niets: de cheesecake was binnen no time helemaal op. Met de brownies maak ik mijn collega's zeker blij :P
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_184209700
Taart bewaren .. als in: je eet m niet in één dag op. Hoe? Een standaard met cover? Een doos/bak? Hoe doen jullie het?
Plaatjes/linkjes altijd fijn.
Met een meidenkwartet
  vrijdag 4 januari 2019 @ 23:30:09 #114
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_184210306
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:08 schreef Goitske het volgende:

[..]

niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱
Cheesecake :r

Maar ik zou de brownies ook niet eten omdat ze tegen de cheesecake aan liggen :@

(Ik eet geen roomkaas, want kaas/yoghurt/kwark whatever allemaal viessss)
Kwak
pi_184210603
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 23:00 schreef Cathmar het volgende:
Taart bewaren .. als in: je eet m niet in één dag op. Hoe? Een standaard met cover? Een doos/bak? Hoe doen jullie het?
Plaatjes/linkjes altijd fijn.
Wat voor taart?
Taarten die nog in de springvorm zitten, dek ik af met plastic folie. Gedecoreerde taarten staan bij mij op een plank of bord; ik zoek dan iets wat er overheen past, bijv een kom. Niet heel handig, maar ze gaan meestal toch snel op.
  zaterdag 5 januari 2019 @ 06:45:39 #116
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_184214159
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 23:00 schreef Cathmar het volgende:
Taart bewaren .. als in: je eet m niet in één dag op. Hoe? Een standaard met cover? Een doos/bak? Hoe doen jullie het?
Plaatjes/linkjes altijd fijn.
op een bord/platte schaal in de koelkast met folie en als de bovenkant vd taart
Zacht is zoals bij bijv. kookschuim of een vruchtengelei dan een kom op zijn kop eroverheen zodat er niets aan kan plakken. Ivm condens is de koelkast niet altijd aan te raden dus als je een koude schuur hebt is dat een betere plek.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_184215114
Meestal cheesecake. De springvorm haal ik er af en de bodem liever ook want wil daar niet op snijden. Koelkast een must want te warm hier. Voor presentatie vind ik zo'n standaard wel mooi maar dat neemt in de koelkast zoveel ruimte in. Ik zal eens een groot plat bord zoeken en dan folie er over in de koelkast.
Met een meidenkwartet
  zaterdag 5 januari 2019 @ 10:24:00 #118
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_184215332
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 23:30 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Cheesecake :r

Maar ik zou de brownies ook niet eten omdat ze tegen de cheesecake aan liggen :@

(Ik eet geen roomkaas, want kaas/yoghurt/kwark whatever allemaal viessss)
Brownies lijken toch echt totaal niet op cheesecake hoor :D

Cheesecake vind ik geen reet aan, brownies soms. Zou ik ze beide nooit meer mogen eten, ook best.

Appeltaart of schwarzwalder kirsch daarentegen :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_184215483
Ik hou wel van goede brownies. Maar appeltaart met walnoten en hazelnoten O+ O+ O+ (ik lust geen krenten/rozijnen)

Maar het allerliefste toch hartig.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_184258959
Cheesecake heerlijk!!
Alhoewel ik ze zelf nog nooit heb gemaakt.....bedenk ik me nu.
Wie heeft er een goed recept voor een basis cheescake? Die eigenlijk niet kan mislukken :D
pi_184259405
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 13:03 schreef Koningin het volgende:
Cheesecake heerlijk!!
Alhoewel ik ze zelf nog nooit heb gemaakt.....bedenk ik me nu.
Wie heeft er een goed recept voor een basis cheescake? Die eigenlijk niet kan mislukken :D
ik maak altijd de Juniors cheesecake. Maar dan wel met een gewone simpele bodem (koekjes met boter), niet die uit het recept.

Als het mij lukt... ben echt geen bak-wonder. Laat me weten als je m maakt. Ben benieuwd.

https://www.thespruceeats(...)ecake-recipe-1135432
Met een meidenkwartet
pi_184259488
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 13:27 schreef Cathmar het volgende:

[..]

ik maak altijd de Juniors cheesecake. Maar dan wel met een gewone simpele bodem (koekjes met boter), niet die uit het recept.

Als het mij lukt... ben echt geen bak-wonder. Laat me weten als je m maakt. Ben benieuwd.

https://www.thespruceeats(...)ecake-recipe-1135432
Is die ook in het Nederlands??
pi_184263340
Nou, heb m'n Emily Henry 'Bread loaf baker' gisteren uitgeprobeerd.
Heb niet heel veel brood gebakken tot nog toe dus m'n vergelijkinsmateriaal is er nog niet echt maar heb het idee dat vooral de korst hier wat beter was gelukt dan m'n vorige baksels

Iig mocht het resultaat er wezen (al zeg ik het zelf);



"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_184269473
Ik zoek een leuk glutenvrij recept voor een niet te bewerkelijke koek of cake. Ik dacht aan kokosmakronen, zijn er nog andere aanraders?
pi_184269780
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 16:52 schreef Ceased2Be het volgende:
Nou, heb m'n Emily Henry 'Bread loaf baker' gisteren uitgeprobeerd.
Heb niet heel veel brood gebakken tot nog toe dus m'n vergelijkinsmateriaal is er nog niet echt maar heb het idee dat vooral de korst hier wat beter was gelukt dan m'n vorige baksels

Iig mocht het resultaat er wezen (al zeg ik het zelf);

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Psst, we hebben ook een brood reeks.

CUL / Brood bakken in de oven #27: Met de lucht van zelfgebakken brood
pi_184274820
quote:
Oe, helemaal over het hoofd gezien. Dan zal ik het hier alleen over m'n taart/gebak hebben :P
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_184295997
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 09:35 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Oe, helemaal over het hoofd gezien. Dan zal ik het hier alleen over m'n taart/gebak hebben :P
ooh brood plaats ik hier ook wel eens hoor 😁
pi_184296006
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 21:48 schreef Hupje het volgende:
Ik zoek een leuk glutenvrij recept voor een niet te bewerkelijke koek of cake. Ik dacht aan kokosmakronen, zijn er nog andere aanraders?
Laura's bakery heeft eea glutenvrij staan op haar site en beter door eten ook
pi_184296049
Mijn man gaat vandaag trakteren op het werk of ik het ff kan maken :@



pi_184296605
Ik zal eens kijken bij je tips, tnx.

Je man kan zich wel vertonen op het werk hoor, met zo'n traktatie! :9
pi_184363944
Ik heb vandaag kaneelbroodjes gemaakt. Ik zou ze de volgende keer kleiner maken, zodat ik ze mooier op kan rollen en ze meer als gebakje gegeten kunnen worden.
pi_184367613
Goitske, wat prachtig weer! Hupje ook, wel groot inderdaad.

Ik maakte vandaag de red velvet van Rutger. Geen foto, maar heerlijk! Dank voor het recept!

Wel een vraag, die ik al eerder wilde stellen. Als ik boter en suiker klop, in mijn stansmixer, plakt het vaak aan de zijkant van de kom, het is dan niet romig te krijgen. Iemand enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
pi_184383221
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 22:28 schreef Bleie het volgende:
Goitske, wat prachtig weer! Hupje ook, wel groot inderdaad.

Ik maakte vandaag de red velvet van Rutger. Geen foto, maar heerlijk! Dank voor het recept!

Wel een vraag, die ik al eerder wilde stellen. Als ik boter en suiker klop, in mijn stansmixer, plakt het vaak aan de zijkant van de kom, het is dan niet romig te krijgen. Iemand enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
zo nu en dan even met de spatel er door, boter goed op kamertemperatuur helpt ook. Eerst de suiker in de kom dan de boter
pi_184383267
Gisteren hamburgerbroodjes gemaakt

pi_184383716
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 18:51 schreef Goitske het volgende:

[..]

zo nu en dan even met de spatel er door, boter goed op kamertemperatuur helpt ook. Eerst de suiker in de kom dan de boter
Dank, dat doe ik, maar helpt niet altijd.
pi_184384444


Een paar dagen terug toevallig bij dit topic uitgekomen en vandaag weer wat gebakken: biscuitdeeg met bosbessen jam, mascarponecrème en chocoladeganache.
Ik hoop dat de foto zichtbaar is, ben hier niet zo handig in ha ha

Edit: foto is dus niet zichtbaar, wat doe ik fout? De link staat netjes tussen [img] en [/img] 🙄

[ Bericht 15% gewijzigd door coucou op 13-01-2019 20:08:11 ]
pi_184386587
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 19:16 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dank, dat doe ik, maar helpt niet altijd.
evt eerst de boter iets door de suiker drukken
pi_184386844
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 19:49 schreef coucou het volgende:
[ afbeelding ]

Een paar dagen terug toevallig bij dit topic uitgekomen en vandaag weer wat gebakken: biscuitdeeg met bosbessen jam, mascarponecrème en chocoladeganache.
Ik hoop dat de foto zichtbaar is, ben hier niet zo handig in ha ha

Edit: foto is dus niet zichtbaar, wat doe ik fout? De link staat netjes tussen [ [url= en ]afbeelding[/url] ] 🙄
Het is een link ;)
pi_184386955
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 18:53 schreef Goitske het volgende:
Gisteren hamburgerbroodjes gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zien er super uit :9 wel recept heb je gebruikt?
pi_184386973
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 19:05 schreef Hupje het volgende:
Ik heb vandaag kaneelbroodjes gemaakt. Ik zou ze de volgende keer kleiner maken, zodat ik ze mooier op kan rollen en ze meer als gebakje gegeten kunnen worden.
[ afbeelding ]
nee joh, lekker zo groot :9 zien er echt top uit.
pi_184387093
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 21:38 schreef Em31 het volgende:

[..]

Zien er super uit :9 wel recept heb je gebruikt?
http://www.ramadanrecepten.nl/recept/zachte-hamburgerbroodjes/
pi_184391832
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 21:33 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Het is een link ;)
Dank je!
  woensdag 16 januari 2019 @ 10:53:45 #144
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_184431733


Zoete kwarkbroodjes gemaakt
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_184433445
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 10:53 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]

Zoete kwarkbroodjes gemaakt
Oh lekker. Heb je een recept? Ik ben broodjes aan het bedenken voor straks onderweg naar de wintersport.
I solemnly swear i'm up to no good
  woensdag 16 januari 2019 @ 12:25:58 #146
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_184433547
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 12:20 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Oh lekker. Heb je een recept? Ik ben broodjes aan het bedenken voor straks onderweg naar de wintersport.
Jawel zie link hieronder. Ik heb het iets aangepast. 2tl bakpoeder heb ik gezien als 6 gram bakpoeder , ik heb 50 ml olie ipv 60ml gebruikt en 10 gram suiker toegevoegd ipv 1tl. en wanneer de broodjes klaar zijn de bovenkant in gesmolten boter dopen en daarna in kaneelsuiker.

Ik heb ze zonder beleg gegeten omdat ze zo al lekker waren.

https://www.laurasbakery.nl/kwarkbroodjes/
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_184434226
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 12:25 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Jawel zie link hieronder. Ik heb het iets aangepast. 2tl bakpoeder heb ik gezien als 6 gram bakpoeder , ik heb 50 ml olie ipv 60ml gebruikt en 10 gram suiker toegevoegd ipv 1tl. en wanneer de broodjes klaar zijn de bovenkant in gesmolten boter dopen en daarna in kaneelsuiker.

Ik heb ze zonder beleg gegeten omdat ze zo al lekker waren.

https://www.laurasbakery.nl/kwarkbroodjes/
Dankjewel!
I solemnly swear i'm up to no good
pi_184449703
Ik zal toch blij zijn als ons huis straks af ism ik sta nu in een piepkleine keuken te bakken en ik mis de werkruimte zo! Mijn vorige keuken was al niet heel groot maar wel twee keer zo groot als deze _O-
I solemnly swear i'm up to no good
pi_184472438
Gisteren worstenbroodjes gemaakt


Nog een beetje bleekjes maar is niet erg want ze moeten toch nog een keer afgebakken worden.

En vandaag kwarkbroodjes. Ze zijn zo heerlijk fluffy O+ heb het recept wat Madelief deelde van Laura's Bakery als basis gebruikt. Maar meer suiker gebruijt en dat 50/50 gewone en vanille suiker gedaan.

I solemnly swear i'm up to no good
  vrijdag 18 januari 2019 @ 19:02:02 #150
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_184478295
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 12:58 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Gisteren worstenbroodjes gemaakt

[ afbeelding ]
Nog een beetje bleekjes maar is niet erg want ze moeten toch nog een keer afgebakken worden.

En vandaag kwarkbroodjes. Ze zijn zo heerlijk fluffy O+ heb het recept wat Madelief deelde van Laura's Bakery als basis gebruikt. Maar meer suiker gebruijt en dat 50/50 gewone en vanille suiker gedaan.

[ afbeelding ]
ziet er beide lekker uit ^O^
En goed idee van het vanillesuiker.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')