vriendin heeft een römertopf maar ik zie tot nu toe de toegevoegde waarde niet. Ik heb gewoon een normaal blikquote:Op vrijdag 28 december 2018 20:04 schreef Ceased2Be het volgende:
Hi. Iemand toevallig ervaring met zoiets voor broodbakken?
Ik wil er mee aan de slag maar heb überhaupt nog niets specifieks qua bakvorm voor brood
Andere tips zijn ook welkom.
https://www.vtwonen.nl/sh(...)24-x-15-cm-grand-cru
Ok. Vriendin heeft er eentje voor me gekocht als verrassing. Ben benieuwd.quote:Op vrijdag 28 december 2018 20:18 schreef Goitske het volgende:
[..]
vriendin heeft een römertopf maar ik zie tot nu toe de toegevoegde waarde niet. Ik heb gewoon een normaal blik
Zien er top uit voor een eerste keer. Soezen deeg is ook niet het meest makkelijke deegquote:Op zondag 30 december 2018 18:13 schreef Hupje het volgende:
Regenachtige zondag, perfect om iets nieuws te proberen. Mijn eerste keer soesjes. Nu weet ik waar ik een volgende keer op moet letten
[ afbeelding ]
Gevuld met botercrème toefjes. Slagroom was geen optie en ik had wat geprobeerd met soja room maar dat werd niet stijf. En dit had ik nog in huis.
niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱quote:Op woensdag 2 januari 2019 13:21 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn witte chocolade/frambozen-cheesecake is niet zo mooi geworden als gepland, maar wel érg lekker
De brownies (voor de mensen die niet vam cheesecake houden) zijn ook heerlijk
Ik vrees het ergstequote:Op woensdag 2 januari 2019 18:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱
Ach... dat zeiden ze hier ook. Maar mijn no-bake cheesecake ging er met kerst goed in. De parfait ook. Was eerst ook maar vreemd tot ze ontdekten dat het een soort ijs is... 🤔 iets met boer en niet vreten.quote:Op woensdag 2 januari 2019 18:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱
je moet soms gewoon niet vertellen wat het isquote:Op woensdag 2 januari 2019 18:46 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Ach... dat zeiden ze hier ook. Maar mijn no-bake cheesecake ging er met kerst goed in. De parfait ook. Was eerst ook maar vreemd tot ze ontdekten dat het een soort ijs is... 🤔 iets met boer en niet vreten.
Cheesecakequote:Op woensdag 2 januari 2019 18:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱
Wat voor taart?quote:Op vrijdag 4 januari 2019 23:00 schreef Cathmar het volgende:
Taart bewaren .. als in: je eet m niet in één dag op. Hoe? Een standaard met cover? Een doos/bak? Hoe doen jullie het?
Plaatjes/linkjes altijd fijn.
op een bord/platte schaal in de koelkast met folie en als de bovenkant vd taartquote:Op vrijdag 4 januari 2019 23:00 schreef Cathmar het volgende:
Taart bewaren .. als in: je eet m niet in één dag op. Hoe? Een standaard met cover? Een doos/bak? Hoe doen jullie het?
Plaatjes/linkjes altijd fijn.
Brownies lijken toch echt totaal niet op cheesecake hoorquote:Op vrijdag 4 januari 2019 23:30 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Cheesecake
Maar ik zou de brownies ook niet eten omdat ze tegen de cheesecake aan liggen
(Ik eet geen roomkaas, want kaas/yoghurt/kwark whatever allemaal viessss)
ik maak altijd de Juniors cheesecake. Maar dan wel met een gewone simpele bodem (koekjes met boter), niet die uit het recept.quote:Op maandag 7 januari 2019 13:03 schreef Koningin het volgende:
Cheesecake heerlijk!!
Alhoewel ik ze zelf nog nooit heb gemaakt.....bedenk ik me nu.
Wie heeft er een goed recept voor een basis cheescake? Die eigenlijk niet kan mislukken
Is die ook in het Nederlands??quote:Op maandag 7 januari 2019 13:27 schreef Cathmar het volgende:
[..]
ik maak altijd de Juniors cheesecake. Maar dan wel met een gewone simpele bodem (koekjes met boter), niet die uit het recept.
Als het mij lukt... ben echt geen bak-wonder. Laat me weten als je m maakt. Ben benieuwd.
https://www.thespruceeats(...)ecake-recipe-1135432
Psst, we hebben ook een brood reeks.quote:Op maandag 7 januari 2019 16:52 schreef Ceased2Be het volgende:
Nou, heb m'n Emily Henry 'Bread loaf baker' gisteren uitgeprobeerd.
Heb niet heel veel brood gebakken tot nog toe dus m'n vergelijkinsmateriaal is er nog niet echt maar heb het idee dat vooral de korst hier wat beter was gelukt dan m'n vorige baksels
Iig mocht het resultaat er wezen (al zeg ik het zelf);
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oe, helemaal over het hoofd gezien. Dan zal ik het hier alleen over m'n taart/gebak hebbenquote:Op maandag 7 januari 2019 22:04 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Psst, we hebben ook een brood reeks.
CUL / Brood bakken in de oven #27: Met de lucht van zelfgebakken brood
ooh brood plaats ik hier ook wel eens hoor 😁quote:Op dinsdag 8 januari 2019 09:35 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Oe, helemaal over het hoofd gezien. Dan zal ik het hier alleen over m'n taart/gebak hebben
Laura's bakery heeft eea glutenvrij staan op haar site en beter door eten ookquote:Op maandag 7 januari 2019 21:48 schreef Hupje het volgende:
Ik zoek een leuk glutenvrij recept voor een niet te bewerkelijke koek of cake. Ik dacht aan kokosmakronen, zijn er nog andere aanraders?
zo nu en dan even met de spatel er door, boter goed op kamertemperatuur helpt ook. Eerst de suiker in de kom dan de boterquote:Op zaterdag 12 januari 2019 22:28 schreef Bleie het volgende:
Goitske, wat prachtig weer! Hupje ook, wel groot inderdaad.
Ik maakte vandaag de red velvet van Rutger. Geen foto, maar heerlijk! Dank voor het recept!
Wel een vraag, die ik al eerder wilde stellen. Als ik boter en suiker klop, in mijn stansmixer, plakt het vaak aan de zijkant van de kom, het is dan niet romig te krijgen. Iemand enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
Dank, dat doe ik, maar helpt niet altijd.quote:Op zondag 13 januari 2019 18:51 schreef Goitske het volgende:
[..]
zo nu en dan even met de spatel er door, boter goed op kamertemperatuur helpt ook. Eerst de suiker in de kom dan de boter
evt eerst de boter iets door de suiker drukkenquote:Op zondag 13 januari 2019 19:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dank, dat doe ik, maar helpt niet altijd.
Het is een linkquote:Op zondag 13 januari 2019 19:49 schreef coucou het volgende:
[ afbeelding ]
Een paar dagen terug toevallig bij dit topic uitgekomen en vandaag weer wat gebakken: biscuitdeeg met bosbessen jam, mascarponecrème en chocoladeganache.
Ik hoop dat de foto zichtbaar is, ben hier niet zo handig in ha ha
Edit: foto is dus niet zichtbaar, wat doe ik fout? De link staat netjes tussen [ [url= en ]afbeelding[/url] ] 🙄
Zien er super uit wel recept heb je gebruikt?quote:Op zondag 13 januari 2019 18:53 schreef Goitske het volgende:
Gisteren hamburgerbroodjes gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
nee joh, lekker zo groot zien er echt top uit.quote:Op zaterdag 12 januari 2019 19:05 schreef Hupje het volgende:
Ik heb vandaag kaneelbroodjes gemaakt. Ik zou ze de volgende keer kleiner maken, zodat ik ze mooier op kan rollen en ze meer als gebakje gegeten kunnen worden.
[ afbeelding ]
http://www.ramadanrecepten.nl/recept/zachte-hamburgerbroodjes/quote:Op zondag 13 januari 2019 21:38 schreef Em31 het volgende:
[..]
Zien er super uit wel recept heb je gebruikt?
Thanksquote:Op zondag 13 januari 2019 21:45 schreef Goitske het volgende:
[..]
http://www.ramadanrecepten.nl/recept/zachte-hamburgerbroodjes/
Oh lekker. Heb je een recept? Ik ben broodjes aan het bedenken voor straks onderweg naar de wintersport.quote:Op woensdag 16 januari 2019 10:53 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
Zoete kwarkbroodjes gemaakt
Jawel zie link hieronder. Ik heb het iets aangepast. 2tl bakpoeder heb ik gezien als 6 gram bakpoeder , ik heb 50 ml olie ipv 60ml gebruikt en 10 gram suiker toegevoegd ipv 1tl. en wanneer de broodjes klaar zijn de bovenkant in gesmolten boter dopen en daarna in kaneelsuiker.quote:Op woensdag 16 januari 2019 12:20 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Oh lekker. Heb je een recept? Ik ben broodjes aan het bedenken voor straks onderweg naar de wintersport.
Dankjewel!quote:Op woensdag 16 januari 2019 12:25 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Jawel zie link hieronder. Ik heb het iets aangepast. 2tl bakpoeder heb ik gezien als 6 gram bakpoeder , ik heb 50 ml olie ipv 60ml gebruikt en 10 gram suiker toegevoegd ipv 1tl. en wanneer de broodjes klaar zijn de bovenkant in gesmolten boter dopen en daarna in kaneelsuiker.
Ik heb ze zonder beleg gegeten omdat ze zo al lekker waren.
https://www.laurasbakery.nl/kwarkbroodjes/
ziet er beide lekker uitquote:Op vrijdag 18 januari 2019 12:58 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Gisteren worstenbroodjes gemaakt
[ afbeelding ]
Nog een beetje bleekjes maar is niet erg want ze moeten toch nog een keer afgebakken worden.
En vandaag kwarkbroodjes. Ze zijn zo heerlijk fluffy heb het recept wat Madelief deelde van Laura's Bakery als basis gebruikt. Maar meer suiker gebruijt en dat 50/50 gewone en vanille suiker gedaan.
[ afbeelding ]
Imgurquote:Op dinsdag 29 januari 2019 22:25 schreef madeliefff het volgende:
Via welke site uploaden jullie foto's? Tinypic doet het bij mij niet meer..
thxquote:
lekker ..en hoe smaakten ze?quote:Op dinsdag 29 januari 2019 21:12 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Baklava rolletjes. Zo proeven. Ben nog niet helemaal overtuigd van de siroop.
[ afbeelding ]
Prima maar de siroop wordt te dik. Bedenken hoe dat anders kan. Binnenkort spekkoek makenquote:
nijlpaard achtig figuurtje wat danst/looptquote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:26 schreef Postbus100 het volgende:
Wat moeten de rechterfiguurtjes voorstellen?
Ah, oke. Niet typisch Noors dusquote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:29 schreef Goitske het volgende:
[..]
nijlpaard achtig figuurtje wat danst/loopt
Het figuurtje Moomin is bedacht door een Finse.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:38 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ah, oke. Niet typisch Noors dus
ohquote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:40 schreef laziness het volgende:
[..]
Het figuurtje Moomin is bedacht door een Finse.
ik zou hem gewoon nog even in de oven laten maar op lagere temperatuurquote:Op woensdag 6 februari 2019 17:38 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb voor het eerst spekkoek gemaakt. Maar ik de j dat hij toch niet helemaal gaar is.
Is er nog een manier om hem gaarder te krijgen toch even op hete lucht of?
Maar nu staat alleen de grill aan. Dan bakt vooral de bovenkant.quote:Op woensdag 6 februari 2019 17:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik zou hem gewoon nog even in de oven laten maar op lagere temperatuur
lage temperatuur is toch niet perse alleen de grill?quote:Op woensdag 6 februari 2019 17:57 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Maar nu staat alleen de grill aan. Dan bakt vooral de bovenkant.
Nee maar ik wist niet of ik dan die oven zoals in mijn eerste bericht stond op hete lucht moest zetten. Gezien hij dat voor het maken van de spekkoek niet staat.quote:Op woensdag 6 februari 2019 18:02 schreef tombolafan het volgende:
[..]
lage temperatuur is toch niet perse alleen de grill?
nou grill lijkt mij niet handigquote:Op woensdag 6 februari 2019 17:57 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Maar nu staat alleen de grill aan. Dan bakt vooral de bovenkant.
o zoiets is lekker ja!quote:Op donderdag 7 februari 2019 22:47 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik vind hem netjes hoor Thinkk_Pinkk voor een eerste keer
Vandaag voor het eerst sinds jaren weer eens wat gebakken. Een appel-noten plaatcake met abrikozenjam.
Bakken duurde wat langer dan in het recept stond aangegeven, maar hij is goed gelukt en smaakt heerlijk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat een hoop werk. T ziet er mooi uitquote:Op vrijdag 22 februari 2019 21:47 schreef fietsie het volgende:
Mooi, de stapel staat nu even te koelen om de botercreme de kans te geven om stevig te worden.
Een mooi moment om even te bedanken voor de aanmoedigingen
Nu moet ik een boekvorm gaan snijden; bij het stapelen ben ik een beetje scheef uitgekomen maar ik denk dat dat niet heel erg gaat opvallen straks.
Er zit in ieder geval flink wat smaak in het gebak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vervolgens moet de hele taart egaal in de botercreme :
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dan de leren kaft om het boek heen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nu het beslag erop hameren:
[ afbeelding ]
En afmaken met decoraties...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Thanx De visite vandaag vond het gelukkig ook erg lekkerquote:Op zaterdag 23 februari 2019 21:16 schreef madeliefff het volgende:
[..]
wat een hoop werk. T ziet er mooi uit
Thnx; de mokka was iig veel lekkerder dan die kunstmatige van de supermarkt mokkataartjesquote:Op zaterdag 23 februari 2019 22:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat een tof project!
En klinkt heerlijk
quote:
Dankjulliewelquote:
Omgquote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:18 schreef Goitske het volgende:
Koekjes gebakken met 4 kinderen en een vriendin (leeftijd 2, 4 en 2 van 6 jaar)
[ afbeelding ]
Deze koekstekertjes zijn door een fok!ker voor mij meegenomen uit zweden zo blij mee[ afbeelding ]
En schuimkransjes gemaakt, de bovenste is met chocolade smaak en de onderste vanille
[ afbeelding ]
Is ze wel mee bezig jaquote:
Iemand hier ervaring met een broodbakmachine?quote:Op dinsdag 12 maart 2019 07:26 schreef summer2bird het volgende:
Kick!
Ik heb een broodbakmachine te leen gekregen om te zien of het wat is.
Gisteren een pittenbrood gebakken, alles ging goed.
Ik enthousiast de volgende lading in het blik gedaan voor een zoet honingbrood, de timer aangezet en naar bed gegaan.
Ik word wakker en ik hoor geen machine.
Ik kijk, en alles ligt nog exact zoals gisteren. Hij doet niks.
Hij is wel warm, of dat van gisteren nog is (hij heeft dichtgezeten), van de gist, of dattie zichzelf heeft verwarmd, geen idee.
uit gezet, aangezet en hij doet niks.
Stekker eruit en in, opnieuw programma gedaan en 15 minuten later doettie niks.
Ik hoor niks, de : knippert wel, lampje brand af en toe maar hij kneed niet.
Alles eruit gehaald, boel omgespoeld, deeghaken nog eens goed erin gedaan, bakblik nog eens goed erin gezet, hij doet niks.
Bakblik andersom erin gezet, hij doet niks.
Hij doet ook niks op andere programma's icl het programma kneden.
Help?
Nee sorry. Ooit eentje geleend en had ruzie met dat ding. Kneed in de keukenmachine en rijden in de keuken en hop de oven inquote:Op dinsdag 12 maart 2019 07:40 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Iemand hier ervaring met een broodbakmachine?
Hij is super geworden!quote:Op maandag 25 februari 2019 11:56 schreef fietsie het volgende:
[..]
Thnx; de mokka was iig veel lekkerder dan die kunstmatige van de supermarkt mokkataartjes
Goitske, die snickers cheesecake is prima in te vriezen We hebben dat getest met het laatste stukje. Ik had mijn twijfels, vooral over de marshmallowlaag maar de taart was nog goddelijk als altijd.quote:
Oh dat is goed om te weten! Ik zit er evt aan te denken om bijvoorbeeld 2 kleinere te maken van 1 recept dus van die 16/18cm bakblikkenquote:Op dinsdag 12 maart 2019 09:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Goitske, die snickers cheesecake is prima in te vriezen We hebben dat getest met het laatste stukje. Ik had mijn twijfels, vooral over de marshmallowlaag maar de taart was nog goddelijk als altijd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |