Hoi! Ik ben nieuw met bakken, had sinds de Koopmans pakken uit m'n kindertijd (mischien wel 15 jaar geleden) niets meer gebakken, maar ben de afgelopen weken weer eens begonnen met een paar (vruchten)cakes. Ik had echt nul kennis maar vond het erg leuk omdat ik van elke cake echt een heleboel kon leren.
Nu krijg ik zaterdag eters op bezoek en ik vond dat ik voor het dessert wel promotie kon maken naar een taartje. Mijn oog viel op
dit recept omdat 'ie met de ricotta past in het Italiaanse thema, de rustieke look (niet zo'n strakke cheesecake met het fruit bovenop) en aarbeien met room en koek is natuurlijk heerlijk en nog redelijk licht-verteerbaar. En hij lijkt me lekker simpel om te maken.
Maar ik ben al een keertje eerder verrast door wat echt een shit-recept bleek te zijn, dus hoop ik van jullie hulp gebruik te kunnen maken! Denken jullie dat dit recept een beetje haalbaar en lekker is? Zijn er dingen waar ik in het proces op moet letten? Zouden jullie dingen anders doen dan staat beschreven? Ik zie "een half zakje" bakpoeder staan, zou dat een halve Dr. Oetker van 16gram dus 8 gram zijn? Lijkt me veel voor zo'n kleine bodem, maar wat weet ik nou. Zou die taart een dag te bewaren zijn of moet ik em echt op zaterdag maken?
Ik heb eigenlijk maar tijd om 1 taart te bakken en zo'n recept zegt mij niet zo veel, ik hoop dat ik met jullie tips in 1 keer een lekkere taart maak!