abonnement Unibet Coolblue
pi_183323206
Met uit het vorige deel o.a.:

Goitske:


Hupje:


Bluezz:


Bleie:


Zo-is-dat:


LadyBlack:
pi_183323212
Ik zal de foto's nog aanpassen doe ik alleen even einde van de middag oké? Dan doe ik ff m'n laptop aan
pi_183323265
Misschien vind je deze ook nog leuk
Ff van m'n Facebook afgeplukt

Pepernoten brood met amandelspijs en garneer amandelen.
Ik enthousiast aan de gang met een eigen bedenksel zegt een vriendin je weet dat Robert v beckboven ook een heel lekker recept heeft hè? Dus die ook gebakken. Mijn oudste van 6 mocht de proever zijn en hij gaat voor het recept van mij door de amandelspijs 😊 volgende keer misschien een combinatie van beide samen.
Dus hierbij mijn eigen pepernotenbrood (2 stuks)

Benodigdheden
Deeg:
500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem
7 gram droge gist
7 gram zeezout
2 theelepels suiker
250 ml melk
50 gram boter
1 ei
2 eetlepels speculaaskruiden

Vulling 150 gram pepernoten en amandelspijs

Meng de bloem, gist, zeezout, speculaaskruiden en suiker
Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in.
Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe
Kneed alles tot een goede bal. Laat een uur rijzen. Verdeel in 2 stukken als je 2 broden wil of maak 1 hele grote.
Rol uit, verdeel de pepernoten er over heen. Leg een mooie rol amandelspijs op het deeg en rol strak op, ganeer met de amandelen. Sluit de eindjes en laat weer een uur rijzen

Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min.



pi_183323410
Kaneel en rozijn brood
Benodigdheden
Deeg:
500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem
7 gram droge gist
7 gram zeezout
2 theelepels suiker
250 ml melk
50 gram boter
1 ei
75 gram rozijnen (gewelde)
Vulling:
65 gram licht bruine basterd suiker
1 theelepel bloem
1 eetlepel kaneel
Melk om het deeg in te smeren

verder nodig:
bakspray of boter voor invetten
bakpapier
broodblik 900 grams
boter om het brood uiteindelijk in te smeren
Plasticfolie of plastic zak
Evt kern thermomether (tip die van de ikea is heel fijn)

Wel de rozijnen
Meng de bloem, gist, zeezout en suiker
Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in.
Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe
Kneed alles met de hand of laagste stand van de keukenmachine (met deeghaak) tot een samenhangend deeg. Als het plakkerig blijft voeg iets bloem toe, blijft het te droog voeg per eetlepel wat melk erbij.
Kneed het deeg nu goed door (met de hand 8-10 minuten of 4-5 minuten met de keukenmachine op een midden stand) tot een mooi glad en rekbaar deeg
Meng de rozijnen door het deeg en kneed het deeg nog 2 minuten.
Doe het deeg in een schone kom, dek de kom af met plastic folie. Laat het rijzen op kamer temperatuur gedurende een uur tot het verdubbeld is in hoeveelheid
Maak ondertussen de vulling.
Meng in een kom de suiker, bloem en kaneel. zet dit even weg.

Vet het bakblik in en bekleed het met bakpapier. Laat evt aan de zijkanten uitsteken dan kun je makkelijker het brood er uit tillen

Doe een beetje bloem op het aanrechtblad en lag het deeg er op.
Druk het deeg zacht met de hand plat en rol er een vierakante of rechthoekige lap van ongeveer anderhalf tot 2 cm dik.
Smeer de deeglap in met een klein beetje melk (makkelijkeste gaat met je handen). Deze laag is om te zorgen dat je vulling blijft plakken.
Strooi de vulling er over heen en wrijf het evt een beetje uit.
Rol de deeglap op en snij plakken van de rol. Snij daarna de deegrolletjs nogmaals door midden zodat je halve circels hebt.
Leg alles in het bakblik, het hoeft niet netjes gewoon er over verdelen het rommelige effect is juist mooi en zorgt voor een verdeling van de vulling door je brood.

Dek het bakblik af en laat nogmaal eens uur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden celcius
Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min. Een brood is gaar bij een kerntemperatuur vanaf 95 graden.
Bestrijk na het bakken het brood met wat gesmolten boter voor extra glans


Pesto tomaat parmaazaansekaasbrood
Benodigdheden
Deeg:
500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem
7 gram droge gist
7 gram zeezout
2 theelepels suiker
250 ml melk
50 gram boter
1 ei
Vulling:
Pesto
Geraspte parmazaanse kaas
Zongedroogde tomaatjes of cherry tomaatjes zonder de pitjes

verder nodig:
bakspray of boter voor invetten
bakpapier
broodblik 900 grams
boter om het brood uiteindelijk in te smeren
Plasticfolie of plastic zak
Evt kern thermomether (tip die van de ikea is heel fijn)

Meng de bloem, gist, zeezout en suiker
Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in.
Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe
Kneed alles met de hand of laagste stand van de keukenmachine (met deeghaak) tot een samenhangend deeg. Als het plakkerig blijft voeg iets bloem toe, blijft het te droog voeg per eetlepel wat melk erbij.
Kneed het deeg nu goed door (met de hand 10-12 minuten of 5-6 minuten met de keukenmachine op een midden stand) tot een mooi glad en rekbaar deeg
Doe het deeg in een schone kom, dek de kom af met plastic folie. Laat het rijzen op kamer temperatuur gedurende een uur tot het verdubbeld is in hoeveelheid
Maak ondertussen de vulling.
Rasp de parmazaansekaas, zet de pesto op kamer temperatuur en snij de zongedroogde tomaten of halveer de cherry tomaten, haal de pitjes er uit en snij de tomaatjes. Let wel op met cherrytomaatjes heb je meer baktijd nodig

Vet het bakblik in en bekleed het met bakpapier. Laat evt aan de zijkanten uitsteken dan kun je makkelijker het brood er uit tillen

Doe een beetje bloem op het aanrechtblad en lag het deeg er op.
Druk het deeg zacht met de hand plat en rol er een vierakante of rechthoekige lap van ongeveer anderhalf tot 2 cm dik.
Smeer een goede laag pesto op het deeg, verdeel de geraspte parmazaanse kaas er over en de (zongedroogde) tomaatjes er over verdelen
Rol de deeglap op en snij plakken van de rol. Snij daarna de deegrolletjs nogmaals door midden zodat je halve circels hebt.
Leg alles in het bakblik, het hoeft niet netjes gewoon er over verdelen het rommelige effect is juist mooi en zorgt voor een verdeling van de vulling door je brood.

Dek het bakblik af en laat nogmaal eens uur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden celcius
Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min. Een brood is gaar bij een kerntemperatuur vanaf 95 graden. Let op dat de vulling niet meer bubbelt aan de bovenkant van het brood als je zonder thermometer werkt.
Bestrijk na het bakken het brood met wat gesmolten boter voor extra glans

Niet een super foto maar toch. Links pesto rechts kaneel


pi_183327488
Ik was ff weg maar al jullie tips gelezen en ga ik proberen! Ik zal idd eens langer kneden (ik vind nu 20 minuten al lang overigens voor mijn arme armen 😉 ) en dat water zal ik eens naar kijken. Ik volg nu het exacte recept dus je zou zeggen dat die goed is qua verhoudingen...

En die boeken ga ik reserveren!
  vrijdag 23 november 2018 @ 17:03:00 #6
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_183327620
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 16:56 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik was ff weg maar al jullie tips gelezen en ga ik proberen! Ik zal idd eens langer kneden (ik vind nu 20 minuten al lang overigens voor mijn arme armen 😉 ) en dat water zal ik eens naar kijken. Ik volg nu het exacte recept dus je zou zeggen dat die goed is qua verhoudingen...

En die boeken ga ik reserveren!
ik weet niet of het al gezegd is, maar er loopt ook een reeks over broodbakken.

CUL / Brood bakken in de oven #27: Met de lucht van zelfgebakken brood
The love you take is equal to the love you make.
pi_183340606
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:03 schreef Lienekien het volgende:

[..]

ik weet niet of het al gezegd is, maar er loopt ook een reeks over broodbakken.

CUL / Brood bakken in de oven #27: Met de lucht van zelfgebakken brood
Dank je, ga daar ook eens kijken!

Ik moet zeggen dat ik normaal vooral zoete dingen bak (maar die zijn niet zo mooi als de creaties hier 😉) dus brood is weet een nieuw experiment.

Vandaag gemaakt: kruidnoten, wolkentaart (van dr oetker - de basis voor een taart met oreo’s erop) en een dadelwalnotentaart!

(En soep, saté en hamburgers 😎 - morgen verjaardag van mijn dochter)
pi_183356279
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:03 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Dank je, ga daar ook eens kijken!

Ik moet zeggen dat ik normaal vooral zoete dingen bak (maar die zijn niet zo mooi als de creaties hier 😉) dus brood is weet een nieuw experiment.

Vandaag gemaakt: kruidnoten, wolkentaart (van dr oetker - de basis voor een taart met oreo’s erop) en een dadelwalnotentaart!

(En soep, saté en hamburgers 😎 - morgen verjaardag van mijn dochter)
fotoooooos enne de smaak is uiteindelijk het belangrijkste het kan er super mooi uit zien maar niet te eten zijn
pi_183356285
Gisteren tulbandjes gemaakt van Sinterklaas restjes (ik koop wel extra pepernoten wacht niet tot 5 december)

pi_183362559
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 08:01 schreef Goitske het volgende:

[..]

fotoooooos enne de smaak is uiteindelijk het belangrijkste het kan er super mooi uit zien maar niet te eten zijn
Ow zie het nu pas, alles op ... maar volgende week ga ik er weer eentje maken, zal ik een foto maken!
pi_183398898
Weet iemand of de makro verse gist verkoopt?
speak only if it improves the silence.
pi_183400763
Vandaag worstenbroodjes gemaakt.

Dit is het zoveelste recept wat ik probeer maar ze zijn toch nooit zoals bij de bakker.



Gisteren kruidnoten gebakken


I solemnly swear i'm up to no good
pi_183407513
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2018 14:11 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Vandaag worstenbroodjes gemaakt.

Dit is het zoveelste recept wat ik probeer maar ze zijn toch nooit zoals bij de bakker.

[ afbeelding ]

Gisteren kruidnoten gebakken


[ afbeelding ]
welk recept heb je gebruikt? Die uit de Broodbijbel zijn echt lekker.
  Moderator dinsdag 27 november 2018 @ 20:11:22 #14
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_183407830
Twee ovens is meer beter *)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_183408257
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 november 2018 20:00 schreef Goitske het volgende:

[..]

welk recept heb je gebruikt? Die uit de Broodbijbel zijn echt lekker.
Deze

https://robertvanbeckhoven.nl/worstenbroodjes/
I solemnly swear i'm up to no good
  Moderator woensdag 28 november 2018 @ 00:04:33 #16
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_183412727
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2018 12:30 schreef TjjWester het volgende:
Weet iemand of de makro verse gist verkoopt?
De Sligro in elk geval. Lijkt me erg sterk als de Makro dat niet heeft.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_183414068
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 08:04 schreef Goitske het volgende:
Gisteren tulbandjes gemaakt van Sinterklaas restjes (ik koop wel extra pepernoten wacht niet tot 5 december)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoe krijg jij ze zo mooi uit die vormpjes? Het mislukt steeds bij mij -O-
pi_183414291
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2018 07:19 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Hoe krijg jij ze zo mooi uit die vormpjes? Het mislukt steeds bij mij -O-
inprayen met pankospray, evt bij moeilijke vormen iets bebloemen, na het bakken 10-20 laten rusten en daarna omdraaien
pi_183490443




Alleen met de speculaaskruiden van Jonnie :9 O+
pi_183490616
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 11:24 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]


[ afbeelding ]
Alleen met de speculaaskruiden van Jonnie :9 O+
met ceylon kaneel zie ik _O_ waar koop je die?
  zondag 2 december 2018 @ 11:33:23 #21
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183490627
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 11:32 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

met ceylon kaneel zie ik _O_ waar koop je die?
AH
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183490977
Ziet er weer lekker uit!

Ik wacht tot de laatste lading chocolade voldoende is afgekoeld om chocoladeletters van te spuiten. De laatste sint presentjes voor dit jaar. Ik vind het erg leuk om te doen en de peuter kan ze dan mooi versieren met Schuddebuikjes en discodip. Volgend jaar een nieuwe uitdaging ;)
  zondag 2 december 2018 @ 14:26:47 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183493871
Amandel/chocolade taart gebakken
250 gram boter met
250 suiker tot crème geroerd in de kitchenaid
1 voor 1 5 eieren erdoor
Vanille erbij
Wat zout
Rasp van 1 citroen
125 gram amandelmeel en 125 gram bloem gemengd en beetje bij beetje erdoor
Wat bakpoeder erbij (bicarbonaat)
125 gram amandelschaafsel geroosterd
100 gram chocolade grof gehakt
Beide door het beslag.
Springvorm ingevet en gebloemd
Beslag daarin en bij 150 graden uurtje gebakken. Af laten koelen
Met citroensap en poedersuiker een icing gemaakt en die erover.
Goddelijk lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 december 2018 @ 18:17:13 #24
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_183498972
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 11:24 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]


[ afbeelding ]
Alleen met de speculaaskruiden van Jonnie :9 O+
lekker c_/
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_183682919
Even een andere vraag: hebben jullie allemaal een keukenmachine? Zo ja, welke?
Stond weer cupcakes te maken met mijn handmixer, bedacht me dat een keukenmachine toch wel handiger zou zijn, maar ik ben niet zo goed op de hoogte wat nou echt een goede is (buiten de kitchenaid).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')