abonnement Unibet Coolblue
pi_182813473

Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:

Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.

quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
Het boekje van Schenkman is online in te zien: https://www.slideshare.net/FeenyNL/sint-nikolaas-en-zijn-knecht
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182813656
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 12:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Je beschrijft nu een hype geen traditie. En in beide gevallen betreft het een groepje voorlopers die iets activeren waar de rest van de groep ook behoefte aan heeft. En die volgers willen die verandering ook nogeens uit zichzelf doorvoeren. En tenslotte duurt zo'n fase ook nooit heel lang.

Van al die zaken is hier geen sprake. De kleine groep zijn allerminst voorlopers, maar activisten. Ze spelen niet in op de behoefte van de rest, maar proberen datgene wat zij willen af te dwingen met harde hand. Die behoefte is er niet bij de rest. De 'verandering' duurt al vele tientallen jaren en de rest staat nog net zo tegenover de kleur van zwarte piet als bij het begin van de 'verandering'.
Waar beschrijf ik een hype? Of bedoel je dat de Anti-zwarte pieten beweging een hype is?
Of een kleine groep voorlopers zijn, of enkel activisten, kan pas achteraf bepaald worden, Dat zal de geschiedenis ons leren.

Dat de behoefte er niet bij de rest is, dat klopt. De Anti-zwarte piet demonstranten komen voornamelijk op voor hun eigen behoefte, en voor die van hun gemeenschap.

Die harde hand zie ik niet echt, maar de mate van agressie is natuurlijk subjectief, en wordt in Nederland gelukkig beoordeeld door een rechter. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat jij de mate van demonstreren te agressief vind.

Dat de argumenten van anti zwarte pieters niet Valide zijn is gewoon onzin. De geschiedenis van zwarte piet heeft daar niks mee te maken.
De belangrijkste argumenten zijn namelijk dat zij zich gediscrimineerd voelen, dat er kinderen door gepest/geplaagd worden en dat Zwarte piet een klein effect heeft in het socialisatieproces.

Als je dat niet belangrijk genoeg vindt om er rekening mee te houden, snap ik dat best.
pi_182813812
Je komt niet echt overtuigend over met je voorlopers hypothese, papert.
Jouw voorlopers hebben in tientallen jaren nauwelijks iemand overtuigd. Dat hebben ze het laatste decennium ook nauwelijks meer geprobeerd, hun tactiek is vooral van het afdwingen.

Wat ze wel bereikt hebben is dat de gewone Nederlander het hele gezeik zat is, ze elk begrip voor de felle tegenstanders verloren hebben en dat ze hun hakken in het zand zetten en minder bereid zijn om aanpassingen te accepteren dan voordat de felle tegenstanders er zich mee gingen bemoeien.

Daar hebben we geen toekomst voor nodig, we weten al tientallen jaren dat deze 'voorlopers' de rest niet gaat overtuigen. Jouw voorlopers staan veranderingen meer in de weg dan dat ze ze realiseren.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182814741
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 20:10 schreef AchJa het volgende:
En van Dobben wordt al jarenlang met rust gelaten... -O-

[..]

Alleen al vanwege die spelfouten moet dit afgeschaft worden. :{w

Weinig Nederlands aan deze ballen, die overigens wel heel lekker zijn. :9
1 + 1 = blauw
  maandag 29 oktober 2018 @ 14:39:25 #5
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182815179
Even een haiku om de discussiemessen aan te scherpen:

Hollands bloed,
Wil zwarte piet zoals het moet.
Dikke penis, grote lippen,
Pakjespapier met grote stippen.
Taaitaai, Schuimpjes, Pepernoot,
Iedere stroopwafelpiet verdient een kopstoot. |:(
Iedere zwarte piet is voor ons verbonden met de feestdag zoals carnaval en een prinsje,
Kunnen we niet iedere stroopwafelpiet gaan lynchen?
Ik wil daarom graag voor sinterklaas veel zwarte pieten,
zonder onze nederlandse cultuur in een ander vaatje te gieten.


Nu ben ik helemaal zen! O-)
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_182815246
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:39 schreef govie het volgende:
Even een haiku om de discussiemessen aan te scherpen:

Hollands bloed,
Wil zwarte piet zoals het moet.
Dikke penis, grote lippen,
Pakjespapier met grote stippen.
Taaitaai, Schuimpjes, Pepernoot,
Iedere stroopwafelpiet verdient een kopstoot. |:(
Iedere zwarte piet is voor ons verbonden met de feestdag zoals carnaval en een prinsje,
Kunnen we niet iedere stroopwafelpiet gaan lynchen?
Ik wil daarom graag voor sinterklaas veel zwarte pieten,
zonder onze nederlandse cultuur in een ander vaatje te gieten.

Wanneer gaat dat gedicht in je schoen?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 29 oktober 2018 @ 14:43:18 #7
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182815250
Godverdomme, wat slecht. Van die ProPietenFacebookpagina, zeker?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  maandag 29 oktober 2018 @ 14:43:51 #8
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182815265
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:43 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Wanneer gaat dat gedicht in je schoen?
Wanneer dit topic op slot gaat, want het gaat nergens over of is ieder topic identiek als je ze langsa elkaar legt. >:) Dat ik aanstoot heb van braziliaanse tietjes, heeft nog niet tot gevolg dat ik ga proberen braziliaanse carnaval in rotterdam af te stoppen in 2019. Dat is hun cultuur en ik gun ze dat en veel plezier ook nog eens. maar waarom is er ergens altijd een of andere neger die van de kleur zwart t.a.v. nederlandse cultuur direct die kutkoppeling legt met racisme en slavernij en weet ik wat. Hetzelfde geldt ook voor apen van pegida die staan te protesteren voor een moskee, wat voor een totale randdebiel ben je dan wel niet. En dan nog varkenvlees gaan bakken voor die moskee ook nog, gewoon puur om te irriteren en een gevecht uit te lokken. Dan ben je echt een zielige groep mensen. Gun die mensen gewoon hun feestje in die kutmoskee en maak de kans aannemelijker dat de meeste moslims de antipietenbeweging opeens niet meer steunen. Geven en nemen.

[ Bericht 6% gewijzigd door govie op 29-10-2018 14:56:50 ]
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_182815310
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:43 schreef govie het volgende:

[..]

Wanneer dit topic op slot gaat, want het gaat nergens over. >:)
Meestal is dat ergens in januari waarna het weer open gaat in mei of juni als de eerste rechtszaken van het vorige sinterklaasfeest van start gaat en de eerste steden zich aanmelden voor de nieuwe intocht.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182815314
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:43 schreef govie het volgende:

[..]

Wanneer dit topic op slot gaat, want het gaat nergens over of is ieder topic identiek als je ze langsa elkaar legt. >:) Dat ik aanstoot heb van braziliaanse tietjes, heeft nog niet tot gevolg dat ik ga proberen braziliaanse in rotterdam af te stoppen in 2019.
Waar braziliaanse tetten?
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_182815333
quote:
7s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:46 schreef Serieus_Persoon het volgende:

[..]

Waar braziliaanse tetten?
Ik denk dat hij het zomercarnaval in Rotterdam bedoeld. Daar zijn ieder jaar best goede Braziliaanse tetten te bewonderen _O_
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 29 oktober 2018 @ 14:51:54 #12
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182815398
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:47 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik denk dat hij het zomercarnaval in Rotterdam bedoeld. Daar zijn ieder jaar best goede Braziliaanse tetten te bewonderen _O_
Uhu! :B *O*
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_182815484
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 13:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Je komt niet echt overtuigend over met je voorlopers hypothese, papert.
Jouw voorlopers hebben in tientallen jaren nauwelijks iemand overtuigd. Dat hebben ze het laatste decennium ook nauwelijks meer geprobeerd, hun tactiek is vooral van het afdwingen.

Wat ze wel bereikt hebben is dat de gewone Nederlander het hele gezeik zat is, ze elk begrip voor de felle tegenstanders verloren hebben en dat ze hun hakken in het zand zetten en minder bereid zijn om aanpassingen te accepteren dan voordat de felle tegenstanders er zich mee gingen bemoeien.

Daar hebben we geen toekomst voor nodig, we weten al tientallen jaren dat deze 'voorlopers' de rest niet gaat overtuigen. Jouw voorlopers staan veranderingen meer in de weg dan dat ze ze realiseren.
Geen toekomst voor nodig? De voortekenen zijn dat er wel iets aan het veranderen is. Verschillende commerciële, en gemeenschapsinstanties hebben al ingrijpende veranderingen doorgevoerd.
Nu kan dat natuurlijk allemaal tijdelijk (een hype) zijn. Maar ik zou niet zo stellig durven beweren dat dit ook zo is. Daar sta ik genuanceerder in.
  maandag 29 oktober 2018 @ 15:02:30 #14
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182815574
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:57 schreef papert het volgende:

[..]

Geen toekomst voor nodig? De voortekenen zijn dat er wel iets aan het veranderen is. Verschillende commerciële, en gemeenschapsinstanties hebben al ingrijpende veranderingen doorgevoerd.
Nu kan dat natuurlijk allemaal tijdelijk (een hype) zijn. Maar ik zou niet zo stellig durven beweren dat dit ook zo is. Daar sta ik genuanceerder in.
Het punt is ook dat heel die change niet normaal op gang is gebracht. Als men als winkeliersvereniging en CvBestuur van het dorp had gezegd dat 30% van de mensen in het dorp niet blank zijn maar ook graag sinterklaas willen vieren (=goed voor omzet en banenbehoud). Maar dat er dan ook andere soorten pieten moeten zijn, dan had iedereen daar begrip voor gehad. Maar zoals het nu vanuit de gutmensch-strot in den haag er door heen wordt geduwd is verwerpelijk. Daarnaast plukt het de stempel racist op ieder andere blanke nederlander die houdt van zwarte piet door jeugdsentiment.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_182815579
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:57 schreef papert het volgende:

[..]

Geen toekomst voor nodig? De voortekenen zijn dat er wel iets aan het veranderen is. Verschillende commerciële, en gemeenschapsinstanties hebben al ingrijpende veranderingen doorgevoerd.
Nu kan dat natuurlijk allemaal tijdelijk (een hype) zijn. Maar ik zou niet zo stellig durven beweren dat dit ook zo is. Daar sta ik genuanceerder in.
Uhu, blij dat je het zelf gelooft. De discussie duurt al vele tientallen jaren en uit alle onderzoeken blijkt dat mensen de discussie zat zijn en dat zwarte piet onverminderd populair blijft.

Gemeentes en bepaalde politiek correcte instanties willen soms meewerken aan afschaffing van zp, maar we zien steeds vaker als dat gebeurd dat mensen dan op zoek gaan naar alternatieven of zelf iets met zwarte pieten gaan organiseren.

Ben jij er weer zo een die er van overtuigd is dat zwarte piet over 10 of 20 jaar is verdwenen uit het straatbeeld?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182815607
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:02 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Uhu, blij dat je het zelf gelooft. De discussie duurt al vele tientallen jaren en uit alle onderzoeken blijkt dat mensen de discussie zat zijn en dat zwarte piet onverminderd populair blijft.

Gemeentes en bepaalde politiek correcte instanties willen soms meewerken aan afschaffing van zp, maar we zien steeds vaker als dat gebeurd dat mensen dan op zoek gaan naar alternatieven of zelf iets met zwarte pieten gaan organiseren.

Ben jij er weer zo een die er van overtuigd is dat zwarte piet over 10 of 20 jaar is verdwenen uit het straatbeeld?
Elke bloem begint als zaad (of bol). O~)
1 + 1 = blauw
pi_182815677
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:04 schreef Kamina het volgende:

[..]

Elke bloem begint als zaad (of bol). O~)
KOZP en de Grauwe Eeuw zijn toonbeelden van zaadclubs dus dat kan best kloppen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 29 oktober 2018 @ 15:14:21 #18
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182815798
quote:
9s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:43 schreef Copycat het volgende:
Godverdomme, wat slecht. Van die ProPietenFacebookpagina, zeker?
Ik denk, nee, hoop dat het een persiflage is. :'(
pi_182815834
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:08 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

KOZP en de Grauwe Eeuw zijn toonbeelden van zaadclubs dus dat kan best kloppen.
Neem ze dan niet zo vaak in de mond, tenzij dat je ding is natuurlijk. ;)

Ik ga liever voor kruidnoten. :9
1 + 1 = blauw
pi_182815843
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:04 schreef Kamina het volgende:

[..]

Elke bloem begint als zaad (of bol). O~)
In dit geval is het onkruid
pi_182815867
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:02 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Uhu, blij dat je het zelf gelooft. De discussie duurt al vele tientallen jaren en uit alle onderzoeken blijkt dat mensen de discussie zat zijn en dat zwarte piet onverminderd populair blijft.

Gemeentes en bepaalde politiek correcte instanties willen soms meewerken aan afschaffing van zp, maar we zien steeds vaker als dat gebeurd dat mensen dan op zoek gaan naar alternatieven of zelf iets met zwarte pieten gaan organiseren.

Ben jij er weer zo een die er van overtuigd is dat zwarte piet over 10 of 20 jaar is verdwenen uit het straatbeeld?
"ben jij er weer zo een" Dit vind ik een beetje een gekke uitspraak voor iemand die stelt dat ie genuanceerd in de discussie staat.
Ik weet niet of zwarte Piet over 10 of 20 jaar uit het straatbeeld verdwenen is. Dat kan je ook niet weten. Ik kan enkel de ontwikkelingen duiden die nu gaande zijn.
De onderzoeken waar jij naar wijst, waaruit voorkomt dat een overgrote meerderheid voor Zwarte Piet blijkt te zijn, die ken ik helaas niet. Dat is interessante materie. Is de optie "het maakt me niet uit" bijvoorbeeld ook in de vraagstelling opgenomen?
pi_182816044
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:18 schreef papert het volgende:

[..]

"ben jij er weer zo een" Dit vind ik een beetje een gekke uitspraak voor iemand die stelt dat ie genuanceerd in de discussie staat.
Ik weet niet of zwarte Piet over 10 of 20 jaar uit het straatbeeld verdwenen is. Dat kan je ook niet weten. Ik kan enkel de ontwikkelingen duiden die nu gaande zijn.
De onderzoeken waar jij naar wijst, waaruit voorkomt dat een overgrote meerderheid voor Zwarte Piet blijkt te zijn, die ken ik helaas niet. Dat is interessante materie. Is de optie "het maakt me niet uit" bijvoorbeeld ook in de vraagstelling opgenomen?
Met ben jij er weer zo een' bedoelde ik 1 van de vele naïeve users die al heel wat jaartjes in deze reeks roepen dat zp in 5 of 10 jaar verdwenen zullen zijn.

Er zijn ongelofelijk veel onderzoeken die meestal hier ook voorbij komen, maar daar zal ik je niet mee vermoeien. Wat wel een duidelijke weergave is van de populariteit van zwarte piet: van alle ruim 800 officieele intochten dit jaar zullen er slechts een handvol zijn waar zwarte piet niet de enige piet is of de ruime meerderheid vormt.

En in de paar gevallen waar dat wel het geval is worden alternatieve intochten georganiseerd waar meestal veel animo voor is. Datzelfde geld voor alternatieve sinterklaasjournaals die ook ieder jaar populairder worden.

Van bovenaf kan men in sommige gevallen afdwingen dat zwarte piet verdwijnt, maar vanuit de bevolking zelf leid dat niet tot minder populariteit maar eerder tot meer.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182816161
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:27 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Met ben jij er weer zo een' bedoelde ik 1 van de vele naïeve users die al heel wat jaartjes in deze reeks roepen dat zp in 5 of 10 jaar verdwenen zullen zijn.

Er zijn ongelofelijk veel onderzoeken die meestal hier ook voorbij komen, maar daar zal ik je niet mee vermoeien. Wat wel een duidelijke weergave is van de populariteit van zwarte piet: van alle ruim 800 officieele intochten dit jaar zullen er slechts een handvol zijn waar zwarte piet niet de enige piet is of de ruime meerderheid vormt.

En in de paar gevallen waar dat wel het geval is worden alternatieve intochten georganiseerd waar meestal veel animo voor is. Datzelfde geld voor alternatieve sinterklaasjournaals die ook ieder jaar populairder worden.

Van bovenaf kan men in sommige gevallen afdwingen dat zwarte piet verdwijnt, maar vanuit de bevolking zelf leid dat niet tot minder populariteit maar eerder tot meer.
Dat getal is al meermaals aangehaald zonder bronvermelding, maar in het originele bericht werd ook gesteld door de woordvoerder van die organisatie dat de 'afwijkende' vieringen zich waarschijnlijk niet zouden opgeven voor de betreffende telling.

En nee, ik ga het niet zelf aanbrengen. Wie beweert, bewijst. :s)
1 + 1 = blauw
pi_182816275
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:27 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Met ben jij er weer zo een' bedoelde ik 1 van de vele naïeve users die al heel wat jaartjes in deze reeks roepen dat zp in 5 of 10 jaar verdwenen zullen zijn.

Er zijn ongelofelijk veel onderzoeken die meestal hier ook voorbij komen, maar daar zal ik je niet mee vermoeien. Wat wel een duidelijke weergave is van de populariteit van zwarte piet: van alle ruim 800 officieele intochten dit jaar zullen er slechts een handvol zijn waar zwarte piet niet de enige piet is of de ruime meerderheid vormt.

En in de paar gevallen waar dat wel het geval is worden alternatieve intochten georganiseerd waar meestal veel animo voor is. Datzelfde geld voor alternatieve sinterklaasjournaals die ook ieder jaar populairder worden.

Van bovenaf kan men in sommige gevallen afdwingen dat zwarte piet verdwijnt, maar vanuit de bevolking zelf leid dat niet tot minder populariteit maar eerder tot meer.
Maar het wordt van bovenaf toch helemaal niet afgedwongen? De politiek houdt zich (gelukkig) afzijdig.
Of bedoel je opgelegd door de NTR? In dat geval is daar vanwege hun taak natuurlijk een goede reden voor.
Ik zie dat vooral de grote steden aanpassingen doen, en de kleinere kernen niet. Dit is ook niet zo moeilijk te verklaren.

En ik snap wat je bedoeld met "ook zo een"
Maar het heeft een onnodig waardeoordeel in zich.
pi_182816416
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:40 schreef papert het volgende:

[..]

Maar het wordt van bovenaf toch helemaal niet afgedwongen? De politiek houdt zich (gelukkig) afzijdig.
Of bedoel je opgelegd door de NTR? In dat geval is daar vanwege hun taak natuurlijk een goede reden voor.
Ik zie dat vooral de grote steden aanpassingen doen, en de kleinere kernen niet. Dit is ook niet zo moeilijk te verklaren.

En ik snap wat je bedoeld met "ook zo een"
Maar het heeft een onnodig waardeoordeel in zich.
Burgemeesters en de NTR hebben veel macht als het gaat om het sinterklaasjournaal en officiele intochten in dorpen en steden. Zij kunnen zwarte piet in de ban doen zonder daarvoor naar de kijkers of inwoners te luisteren.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182816457
quote:
12s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:35 schreef Kamina het volgende:

[..]

Dat getal is al meermaals aangehaald zonder bronvermelding, maar in het originele bericht werd ook gesteld door de woordvoerder van die organisatie dat de 'afwijkende' vieringen zich waarschijnlijk niet zouden opgeven voor de betreffende telling.

En nee, ik ga het niet zelf aanbrengen. Wie beweert, bewijst. :s)
Nederland heeft 380 gemeenten. Er zijn sowieso al 800 intochten mét een zwarte (of poepbruine) Zwarte Piet. Do the math.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_182816696
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Burgemeesters en de NTR hebben veel macht als het gaat om het sinterklaasjournaal en officiele intochten in dorpen en steden. Zij kunnen zwarte piet in de ban doen zonder daarvoor naar de kijkers of inwoners te luisteren.
En dan stemmen en kijkers verliezen? Dat lijkt me niet in hun voordeel.
1 + 1 = blauw
pi_182816755
quote:
12s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:00 schreef Kamina het volgende:

[..]

En dan stemmen en kijkers verliezen? Dat lijkt me niet in hun voordeel.
Je onderschat de wens van de NTR om politiek correct te zijn. En nog belangrijker: je onderschat de kracht van woede en ophef op je kijkcijfers. Hoe triest het ook is: ieder jaar kijken er ontzettend veel volwassenen naar het sinterklaasjournaal om te kijken wat voor kleur de pieten hebben. Zowel voor en tegenstanders.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182816817
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:03 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Je onderschat de wens van de NTR om politiek correct te zijn. En nog belangrijker: je onderschat de kracht van woede en ophef op je kijkcijfers. Hoe triest het ook is: ieder jaar kijken er ontzettend veel volwassenen naar het sinterklaasjournaal om te kijken wat voor kleur de pieten hebben. Zowel voor en tegenstanders.
Misschien dat wij een ander beeld hebben van de Nederlandse bevolking, maar ik denk niet dat men graag kijkt naar wat ze kut vinden. Dat is alleen op FOK! :+

Poltieke correctheid is wellicht de langste en meest duurzame route, dat kan natuurlijk ook. Nationale televisie is niet gebaat bij het uiteinedelijke uiteenvallen van een natie.
1 + 1 = blauw
  maandag 29 oktober 2018 @ 16:14:18 #30
8369 speknek
Another day another slay
pi_182816993
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:27 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En in de paar gevallen waar dat wel het geval is worden alternatieve intochten georganiseerd waar meestal veel animo voor is. Datzelfde geld voor alternatieve sinterklaasjournaals die ook ieder jaar populairder worden.


Da's altijd nog het mooiste aan deze reeks. De don quixotes die in weerwil van de verandering vast blijven houden aan imaginaire strohalmen.

Ik zou je graag uitnodigen om een keer in een grote stad naar de intocht te komen kijken en te zien hoe mateloos impopulair de hoofdintocht is. Verder komen mensen ook helemaal niet massaal uit de provincie om zich ook aan de kade te installeren. Nee, steden trekken leeg naar de dorpskernen, waar tenminste nog de echte zwarte piet wordt gevierd, als een roetmop zoals het hoort, en dat ze dan hun kind op de schoot van de plaatselijke pedo kunnen hijsen. Doet het goed op Instagram. Ja dit gaat gebeuren ik zie het zo. Snel mijn droom op FOK posten :7.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_182817684
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Burgemeesters en de NTR hebben veel macht als het gaat om het sinterklaasjournaal en officiele intochten in dorpen en steden. Zij kunnen zwarte piet in de ban doen zonder daarvoor naar de kijkers of inwoners te luisteren.
Dat de NTR televisie maakt waar niemand zich door gekwetst voelt vind ik logisch.
Zijn er al burgemeesters geweest die aan de plaatselijke organisatie hebben opgelegd dat er geen zwarte pieten mochten zijn?
pi_182818230
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:03 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Je onderschat de wens van de NTR om politiek correct te zijn. En nog belangrijker: je onderschat de kracht van woede en ophef op je kijkcijfers. Hoe triest het ook is: ieder jaar kijken er ontzettend veel volwassenen naar het sinterklaasjournaal om te kijken wat voor kleur de pieten hebben. Zowel voor en tegenstanders.
Het probleem met omroepen als de NTR (en eigenlijk de totale media) is dat ze Amsterdamse maatstaven / opvattingen op heel Nederland projecteren. Een programma als DWDD is daar ook een schoolvoorbeeld van. Echter zijn er 16 miljoen Nederlanders die NIET in Amsterdam wonen.

Nog even los van het historische feit dat de herkomst van Zwarte Piet niets heeft te maken met slavernij, racisme of überhaupt het uitbeelden van mensen met een donkere huidskleur, hebben Nederlanders ook massaal een broertje dood aan het slavernij-gejank van mensen anno 2018, omdat hun over-over-overgrootouders tot slaaf zijn gemaakt.

Ironisch genoeg is de slavernij grotendeels vanuit Amsterdam georganiseerd. De rest van Nederland heeft er part noch deel aan. We moeten voortdurend aanhoren dat de voorouders van de huidige beroepsklagers onder erbarmelijke omstandigheden leefden. Dat geloof ik meteen en de slavernij als zodanig was dan ook verwerpelijk. Maar ik wil er graag op wijzen dat het leeuwendeel van Nederland destijds in armoedige, beroerde omstandigheden leefde. Ook mijn voorouders hebben geploeterd voor hun bestaan, al heette dat dan geen slavernij.
  maandag 29 oktober 2018 @ 17:24:46 #33
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182818476
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:14 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Nog even los van het historische feit dat de herkomst van Zwarte Piet niets heeft te maken met slavernij, racisme of überhaupt het uitbeelden van mensen met een donkere huidskleur, hebben Nederlanders ook massaal een broertje dood aan het slavernij-gejank van mensen anno 2018, omdat hun over-over-overgrootouders tot slaaf zijn gemaakt.

Afriyie is toch uit Ghana afkomstig?
pi_182818537
quote:
10s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:21 schreef Elfletterig het volgende:
Posts verdwijnen hier terwijl je ze aan het lezen bent....
Terwijl ik gewoon een post van Karmina quote die wel gewoon al die tijd is blijven staan.
Witman en bleekmensen zijn toch echt haar woorden en niet die van mij:

quote:
12s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:35 schreef Kamina het volgende:
KOZP en Grauwe Eeuw waren mij geheel onbekend totdat de propieters in dit topic hen begonnen te promoten.

Hiervoor ben ik niet dankbaar voor overigens, aangezien deze groeperingen vrij extreme standpunten innemen waar zo goed als niemand zich achter schaart.

Die Spaanse edelpieten zie ik overigens wel zitten. Zo kan ik als witman ook eindelijk Piet spelen zonder dat bleekmensen me raar aankijken. ^O^
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182818684
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:24 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Afriyie is toch uit Ghana afkomstig?
Ja dat klopt
pi_182818793
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Terwijl ik gewoon een post van Karmina quote die wel gewoon al die tijd is blijven staan.
Witman en bleekmensen zijn toch echt haar woorden en niet die van mij:

[..]

Sinds wanneer ben ik een roetveegpietelien?
1 + 1 = blauw
pi_182818820
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:24 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Afriyie is toch uit Ghana afkomstig?
https://www.volkskrant.nl(...)-ervaring-~b58b3ca6/
pi_182818834
quote:
10s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:42 schreef Kamina het volgende:

[..]

Sinds wanneer ben ik een roetveegpietelien?
Zeg jij het maar, ik weet het niet. Maar of je bent niet blank en loopt maar wat met blanken te trollen.
Of je bent wel blank. Ik hoop en gok eigenlijk het eerste, want als je als blanke iedereen met een blanke huidskleur witmannen en bleekmensen noemt, dan is jouw leven zwaar.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182818895
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:45 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Zeg jij het maar, ik weet het niet. Maar of je bent niet blank en loopt maar wat met blanken te trollen.
Of je bent wel blank. Ik hoop en gok eigenlijk het eerste, want als je als blanke iedereen met een blanke huidskleur witmannen en bleekmensen noemt, dan is jouw leven zwaar.
Ik ben net zo roze van binnen als jij en elke andere Piet.
1 + 1 = blauw
pi_182820477
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:01 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Niet mijn woorden. Ik snap überhaupt niks van de obsessie met huidskleur en het slachtoffer- en deuggedrag van bepaalde groepen mensen. Temeer omdat Zwarte Piet niks heeft te maken met het uitbeelden van mensen met een donkere huidskleur.
Behalve dan de donkere huidskleur. 8}
1 + 1 = blauw
pi_182820616
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:01 schreef Elfletterig het volgende:

Temeer omdat Zwarte Piet niks heeft te maken met het uitbeelden van mensen met een donkere huidskleur.
Deze ontkenning doet me denken aan mensen die de opwarming van de planeet niet willen weten.
Ziende blind
  maandag 29 oktober 2018 @ 19:10:20 #42
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182820650
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 13:05 schreef papert het volgende:

[..]

Dat de argumenten van anti zwarte pieters niet Valide zijn is gewoon onzin. De geschiedenis van zwarte piet heeft daar niks mee te maken.
De belangrijkste argumenten zijn namelijk dat zij zich gediscrimineerd voelen, dat er kinderen door gepest/geplaagd worden en dat Zwarte piet een klein effect heeft in het socialisatieproces.

Als je dat niet belangrijk genoeg vindt om er rekening mee te houden, snap ik dat best.
Als we gevoel als maatstaf nemen is het einde zoek. Wat gaan we dan aan al de gevoelens van "xenofoben", "racisten" etc.. doen? Zij de ene gevoelens meer dan de andere?

Wat gepeste kinderen betreft is dit symptoombestrijding. Je gaat racisme hiermee niet oplossen.

Wat je derde punt betreft; geen idee wat je bedoelt.

Veel succes verder.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  maandag 29 oktober 2018 @ 19:30:38 #43
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182821202
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:08 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Deze ontkenning doet me denken aan mensen die de opwarming van de planeet niet willen weten.
Ziende blind
Historisch klopt het natuurlijk niet, maar anderzijds zijn er zat mensen die zich niet als Zwarte Piet schminken om eens lekker "mensen met een donkere huidskleur uit te beelden". Die spelen gewoon het karakter Zwarte Piet.
  maandag 29 oktober 2018 @ 19:32:31 #44
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182821239
quote:
10s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:02 schreef Kamina het volgende:

[..]

Behalve dan de donkere huidskleur. 8}
Dat is geen huidskleur, dat is grime. Masq(uara). Piet kan elke huidskleur hebben al er maar zwart overheen zit.
pi_182821270
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:32 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat is geen huidskleur, dat is grime. Masq(uara). Piet kan elke huidskleur hebben al er maar zwart overheen zit.
Zij ook:


Roetmoppie!
1 + 1 = blauw
pi_182821306
quote:
10s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:02 schreef Kamina het volgende:
Behalve dan de donkere huidskleur. 8}
Het is geen donkere huidskleur die het moet voorstellen.

quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:08 schreef Bluesdude het volgende:
Deze ontkenning doet me denken aan mensen die de opwarming van de planeet niet willen weten.
Ziende blind
Jouw opmerking doet me denken aan mensen die weigeren om zich in de geschiedenis te verdiepen en die klakkeloos conclusies trekken op basis van uiterlijke overeenkomsten.
  maandag 29 oktober 2018 @ 19:37:23 #47
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182821342
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 13:05 schreef papert het volgende:

De belangrijkste argumenten zijn namelijk dat zij zich gediscrimineerd voelen, dat er kinderen door gepest/geplaagd worden en dat Zwarte piet een klein effect heeft in het socialisatieproces.

Als je dat niet belangrijk genoeg vindt om er rekening mee te houden, snap ik dat best.
Het gaat niet om "belangrijk genoeg" maar om "gebakken lucht" (we hebben het niet voor niets over Airfryer). Die beweringen zijn nooit met onderzoek gestaafd, behalve in een onderzoek van de Kinderombudsman dat volkomen onwetenschappelijk was.
  maandag 29 oktober 2018 @ 19:38:04 #48
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182821357
quote:
17s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:33 schreef Kamina het volgende:

[..]

Zij ook:

[ afbeelding ]
Roetmoppie!
Dat is een Laaf zo te zien.
pi_182821490
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:35 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Het is geen donkere huidskleur die het moet voorstellen.

[..]

Jouw opmerking doet me denken aan mensen die weigeren om zich in de geschiedenis te verdiepen en die klakkeloos conclusies trekken op basis van uiterlijke overeenkomsten.
Het is juist andersom; de geschiedenis wordt ondergeschikt gemaakt aan de huidskleur, want
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:38 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat is een Laaf zo te zien.
de huidskleur gaat blijkbaar voor. :o

w/
1 + 1 = blauw
pi_182821667
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:43 schreef Kamina het volgende:

[..]

Het is juist andersom; de geschiedenis wordt ondergeschikt gemaakt aan de huidskleur, want

[..]

de huidskleur gaat blijkbaar voor. :o

w/
De geschiedenis wordt momenteel inderdaad ondergeschikt gemaakt aan de huidskleur, wat nogal vreemd is aangezien Zwarte Piet niet staat voor een huidkleur, noch enige link heeft met racisme, slavernij of het uitbeelden van donkere mensen.

Dat de geschiedenis (cq. de werkelijke herkomst) ondergeschikt is gemaakt aan het bizarre onderwerp huidskleur, is een politieke keuze. De keuze om de oren te laten hangen naar een klein groepje extreem-linkse beroepsklagers, die puur op basis van emotie en niet op basis van feiten bezig zijn.

De zogenaamde "discussie", die in werkelijkheid een zorgvuldig vormgegeven hetze is, met hulp van bepaalde media, draait voortdurend om foutieve associaties en emoties, zoals gekwetst zijn, etc. Feiten zijn en worden nog steeds volledig terzijde geschoven.
  maandag 29 oktober 2018 @ 19:52:10 #51
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182821700
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:43 schreef Kamina het volgende:

de huidskleur gaat blijkbaar voor. :o

w/
Nee, die rare flapmuts en die pasteltinten van het pak, en die domme blik. Net of je in het Lavenland bent.
pi_182821770
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:50 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

De geschiedenis wordt momenteel inderdaad ondergeschikt gemaakt aan de huidskleur, wat nogal vreemd is aangezien Zwarte Piet niet staat voor een huidkleur, noch enige link heeft met racisme, slavernij of het uitbeelden van donkere mensen.

Dat de geschiedenis (cq. de werkelijke herkomst) ondergeschikt is gemaakt aan het bizarre onderwerp huidskleur, is een politieke keuze. De keuze om de oren te laten hangen naar een klein groepje extreem-linkse beroepsklagers, die puur op basis van emotie en niet op basis van feiten bezig zijn.

De zogenaamde "discussie", die in werkelijkheid een zorgvuldig vormgegeven hetze is, met hulp van bepaalde media, draait voortdurend om foutieve associaties en emoties, zoals gekwetst zijn, etc. Feiten zijn en worden nog steeds volledig terzijde geschoven.
Blijkbaar niet, want de huidskleur zou niet bepalend moeten zijn voor de traditie. Zwarte kleding maakt evengoed een Zwarte Piet, dus waarom schminken als iets dat lijkt op een blackface slaaf, terwijl de oorspronkelijke zwarte figuur geen piet maar klaas was? Waarom standvastig blijven om een piet, terwijl de traditie een klaas voorschrijft? Behalve de overduidelijke reden dan. ;)
1 + 1 = blauw
  maandag 29 oktober 2018 @ 19:56:30 #53
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182821797
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:54 schreef Kamina het volgende:

[..]

Blijkbaar niet, want de huidskleur zou niet bepalend moeten zijn voor de traditie. Zwarte kleding maakt evengoed een Zwarte Piet, dus waarom schminken als iets dat lijkt op een blackface slaaf, terwijl de oorspronkelijke zwarte figuur geen piet maar klaas was? Waarom standvastig blijven om een piet, terwijl de traditie een klaas voorschrijft? Behalve de overduidelijke reden dan. ;)
Een *zwarte* klaas.
pi_182821915
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:54 schreef Kamina het volgende:

[..]

Blijkbaar niet, want de huidskleur zou niet bepalend moeten zijn voor de traditie. Zwarte kleding maakt evengoed een Zwarte Piet, dus waarom schminken als iets dat lijkt op een blackface slaaf, terwijl de oorspronkelijke zwarte figuur geen piet maar klaas was? Waarom standvastig blijven om een piet, terwijl de traditie een klaas voorschrijft? Behalve de overduidelijke reden dan. ;)
Overal in Europa lopen Sinterklaas-achtige figuren rond met zwart geschminkte helpers, duivel-achtige figuren die angst moeten aanjagen.

Je "argumentatie" voldoet precies aan wat ik in post #49 tegen Bluesdude zei.
pi_182822021
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:56 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Een *zwarte* klaas.
Ja. Nederlands, spreek je het?
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:01 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Overal in Europa lopen Sinterklaas-achtige figuren rond met zwart geschminkte helpers, duivel-achtige figuren die angst moeten aanjagen.

Je "argumentatie" voldoet precies aan wat ik in post #49 tegen Bluesdude zei.
Alleen is dat niet de traditie waarop je je zo graag op zou beroepen. Helaas voor jou. Maar vrees niet, Lunatiek hierboven beroept zich er non stop op, dus zoek het samen maar uit. :* 8} w/
1 + 1 = blauw
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 20:06:03 #56
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182822049
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:54 schreef Kamina het volgende:

[..]

Blijkbaar niet, want de huidskleur zou niet bepalend moeten zijn voor de traditie. Zwarte kleding maakt evengoed een Zwarte Piet, dus waarom schminken als iets dat lijkt op een blackface slaaf, terwijl de oorspronkelijke zwarte figuur geen piet maar klaas was? Waarom standvastig blijven om een piet, terwijl de traditie een klaas voorschrijft? Behalve de overduidelijke reden dan. ;)
ik ken simpelweg geen zwarte Klaas dus ik zie ook niet echt een reden om daaraan vast te houden

zwarte Piet ken ik wel, dat vond ik vroeger leuk en ik zie er niets kwalijks in, lijkt mij reden genoeg om er niet mee te stoppen tbh
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182822104
quote:
14s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:04 schreef Kamina het volgende:

[..]

Ja. Nederlands, spreek je het?

[..]

Alleen is dat niet de traditie waarop je je zo graag op zou beroepen. Helaas voor jou. Maar vrees niet, Lunatiek hierboven beroept zich er non stop op, dus zoek het samen maar uit. :* 8} w/
Ik zoek niks uit. Het zal mij persoonlijk ook jeuken hoe Zwarte Piet eruit ziet. Ik vind alleen wél iets van het gemak waarmee tradities in Nederland om zeep worden geholpen vanwege het geklaag van tien man en een paardenkop. Daar gaat namelijk een gevaarlijke precedentwerking van uit en het verziekt het klimaat in dit land.

En daar komt dan nog bij dat we wél volop ruimte maken voor allerhande geïmporteerde feesten en tradities, al dan niet religieus van aard. Die combinatie maakt dat we onze eigenheid volledig verliezen. Ik vind dat Nederland moet staan voor de eigen cultuur; niemand is verplicht om intochten bij te wonen. Sterker nog: niemand is verplicht om hier te wonen.
pi_182822121
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:06 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik ken simpelweg geen zwarte Klaas dus ik zie ook niet echt een reden om daaraan vast te houden

zwarte Piet ken ik wel, dat vond ik vroeger leuk en ik zie er niets kwalijks in, lijkt mij reden genoeg om er niet mee te stoppen tbh
Jij niet, maar die pieten hierboven wel.

Ik neem aan dat jij geen donkere huid hebt en nooit onheus bejegend bent rond sinterklaastijd. Niets mis mee, jij kan er ook niets aan doen dat je met een bleke huid geboren bent.

Zo wel, dan zal je het vast niemand kwalijk nemen dat ze je zwarte piet noemen?
1 + 1 = blauw
pi_182822136
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:08 schreef Elfletterig het volgende:
Ik zoek niks uit.
En dat is waar je jezelf diskwalificeert.

In exact 11 letters. Plus wat.
1 + 1 = blauw
pi_182822175
quote:
14s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:09 schreef Kamina het volgende:

[..]

En dat is waar je jezelf diskwalificeert.
Nee hoor, ik heb mijn feiten allang op een rij. En verder ben ik niet in de positie om dingen uit te zoeken of te bewijzen. Laat de extreem-linkse beroepsklagers maar eens met wat anders op de proppen komen dan met "argumenten" die op emotie zijn gebaseerd.

Ik raad je dringend aan om de documentaire Wild Geraas en het aanstaande vervolg daarop te bekijken.
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 20:12:21 #61
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182822190
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:09 schreef Kamina het volgende:

[..]

Jij niet, maar die pieten hierboven wel.

Ik neem aan dat jij geen donkere huid hebt en nooit onheus bejegend bent rond sinterklaastijd. Niets mis mee, jij kan er ook niets aan doen dat je met een bleke huid geboren bent.

Zo wel, dan zal je het vast niemand kwalijk nemen dat ze je zwarte piet noemen?
ik heb wel een donkere huid en als je denkt dat ze je daarmee alleen onheus bejegenen rond sinterklaastijd dan leef je in een droomwereld, is niet erg want jij kan er ook niets aan doen dat je met een bleke huid geboren bent

mensen die mij zwarte piet noemen die noemen mij doorgaans kankerzwarte dus voor mij is (of eigenlijk was want als volwassene kom je het eigenlijk weinig meer tegen in Nederland) het lood om oud ijzer
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182822218
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:12 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik heb wel een donkere huid en als je denkt dat ze je daarmee alleen onheus bejegenen rond sinterklaastijd dan leef je in een droomwereld, is niet erg want jij kan er ook niets aan doen dat je met een bleke huid geboren bent

mensen die mij zwarte piet noemen die noemen mij doorgaans kankerzwarte dus voor mij is (of eigenlijk was want als volwassene kom je het eigenlijk weinig meer tegen in Nederland) het lood om oud ijzer
Dus je snapt het discriminatoire veel beter dan je wil toegeven.;

Nu heb ik extra medelijden met je. ;(
1 + 1 = blauw
pi_182822236
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:35 schreef Elfletterig het volgende:

Jouw opmerking doet me denken aan mensen die weigeren om zich in de geschiedenis te verdiepen en die klakkeloos conclusies trekken op basis van uiterlijke overeenkomsten.
welja..... toen het zp-debat opstartte 5 jaar geleden was ik er al bij en heb ik me verdiept in de sinthistorie Toen was jij nog niet te bekennen in dit soort topics.
Essentieel voor de rol ZP is zijn zwarte huid.
Nu is het erg slap van je dat te ontkennen . Gewoon erkennen en zeggen dat je het nodig vind
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 20:14:59 #64
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182822239
quote:
9s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:13 schreef Kamina het volgende:

[..]

Dus je snapt het discriminatoire veel beter dan je wil toegeven.;

Nu heb ik extra medelijden met je. ;(
ik snap het beter dan jou gok ik ja

waarom je medelijden met mij zou hebben ontgaat me een beetje
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182822309
Inmiddels 1.000 intochten op de kaart, volgens het Sint en Piet gilde: https://www.facebook.com/(...)7063/?type=3&theater

Hier een kaartje om in te zoomen: http://sintenpietengilde.nl/intochten/
I´m back.
pi_182822368
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:14 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

welja..... toen het zp-debat opstartte 5 jaar geleden was ik er al bij en heb ik me verdiept in de sinthistorie Toen was jij nog niet te bekennen in dit soort topics.
Essentieel voor de rol ZP is zijn zwarte huid.
Nu is het erg slap van je dat te ontkennen . Gewoon erkennen en zeggen dat je het nodig vind
Als gebbetje liep de discussie al wat langer op FOK!, volgens mij.
I´m back.
  maandag 29 oktober 2018 @ 20:21:45 #67
8369 speknek
Another day another slay
pi_182822381
quote:



Joey beledigd door de ‘Joey je moeder is een hoer!!1!straat’

Buurtbewoners vinden ophef overdreven

29 januari 2018 door Jop Eikelboom en Peter Buurman

De 24-jarige Joey van As vindt het tijd om de naam van de ‘Joey van As je moeder is een hoer!!1!straat’ te veranderen. In een interview met de Volkskrant zegt hij de naam van de straat beledigend te vinden.

Volgens Joey kost het geen moeite om de straatnaam te veranderen: “Waarom noemen we het niet gewoon de Kerkstraat? Daar zou niemand raar van opkijken. Zo lijkt het net of ze die straat expres zo genoemd hebben om mij te beledigen. Ik voel mij daar niet fijn bij. En er klopt ook helemaal niks van, mijn moeder is accountant.”

Buurtbewoner Daphne Loos (45) is het niet met Joey eens. Zij vindt dat de straatnaam moet blijven: “Ik woon al jaren met veel plezier in de Joey van As je moeder is een hoer!!1!straat, en ik hoor nooit iemand over de naam. Moeten we alles gaan omgooien omdat één iemand er problemen mee heeft? Joey woont hier niet eens.”

De gemeente buigt zich momenteel over de kwestie. Wethouder Marek te Wierik ziet niet veel heil in het initiatief van Joey: “Het gevaar is dat we op een glijdende schaal terechtkomen. Dan kunnen we alle namen wel gaan veranderen omdat een kleine groep dat wil. Moeten we dan ook het Joey van As je stinkt-plein van naam gaan veranderen? En de Tweede Joey krijg de tyfusdwarsstraat? Dat mag dan zeker ook niet meer. Waar eindigt zoiets? Dat is de vraag.”

https://speld.nl/2018/01/(...)der-een-hoer1straat/

[ Bericht 5% gewijzigd door sp3c op 29-10-2018 20:26:27 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_182822405
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:14 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

welja..... toen het zp-debat opstartte 5 jaar geleden was ik er al bij en heb ik me verdiept in de sinthistorie Toen was jij nog niet te bekennen in dit soort topics.
Essentieel voor de rol ZP is zijn zwarte huid.
Nu is het erg slap van je dat te ontkennen . Gewoon erkennen en zeggen dat je het nodig vind
Zwarte Piet heeft de rol van het 'zwart' gekregen in deze traditie. Jij noemt het huid, ik noem het symboliek.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_182822522
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:14 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

welja..... toen het zp-debat opstartte 5 jaar geleden was ik er al bij en heb ik me verdiept in de sinthistorie Toen was jij nog niet te bekennen in dit soort topics.
Essentieel voor de rol ZP is zijn zwarte huid.
Nu is het erg slap van je dat te ontkennen . Gewoon erkennen en zeggen dat je het nodig vind
In het eerste deel van deze topicreeks (augustus 2014) was ik al van de partij. Er is helemaal geen "debat" geweest, trouwens. Hoe kom je erbij? Een klein groepje links-extremisten dringt hun ongeïnformeerde mening op, daarbij gretig geholpen door bepaalde media.

Het zwart schminken van Zwarte Piet staat niet voor het uitbeelden van een zwarte huidskleur en heeft ook niets te maken met slavernij, racisme, etc. Dat Zwarte Piet zwart is, is inderdaad essentieel en tevens inherent aan z'n naam. Het heeft bovendien een belangrijke functie: van oudsher was dat de duivel uitbeelden, angst aanjagen. Tegenwoordig is het meer praktisch: degene die Zwarte Piet speelt, is zo minder makkelijk herkenbaar. Dit is een wezenlijk issue in elk dorp waar een intocht wordt gehouden.
  maandag 29 oktober 2018 @ 20:34:46 #70
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182822689
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:21 schreef speknek het volgende:

[..]

Dat is een aan de persoon gerichte belediging. Mensen spelen Zwarte Piet, een pseudo-historisch karakter in een renaissancekostuum. Niet Quinsy Gario, Jeffrey Afriyie, Sylvana Simons of hun gekleurde buurman.
pi_182822829
quote:
Moeten we nu lachen of is dit voor jou een serieus argument? In dat laatste geval kunnen we trouwens echt lachen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 29 oktober 2018 @ 20:52:57 #72
8369 speknek
Another day another slay
pi_182823113
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:34 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat is een aan de persoon gerichte belediging. Mensen spelen Zwarte Piet, een pseudo-historisch karakter in een renaissancekostuum. Niet Quinsy Gario, Jeffrey Afriyie, Sylvana Simons of hun gekleurde buurman.
Het ging me meer om de bullshit argumenten als maar een paar mensen klagen en dan wordt het een glijdende schaal. Waar eindigt het? Nou, bij het stoppen van de belediging bijvoorbeeld.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 29 oktober 2018 @ 21:12:25 #73
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182823645
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:52 schreef speknek het volgende:

[..]

Het ging me meer om de bullshit argumenten als maar een paar mensen klagen en dan wordt het een glijdende schaal. Waar eindigt het? Nou, bij het stoppen van de belediging bijvoorbeeld.
Die argumenten zijn gebaseerd op de aanname dat het beledigende karakter niet vaststaat. Vandaar de glijdende schaal. Omdat de uiting "X, je moeder is een hoer!" door nagenoeg de hele samenleving als beledigend voor persoon X wordt opgevat, is de analogie zwak.
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 21:13:36 #74
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182823664
het is de speld jongons ... ik vond hem voor de verandering weer eens grappig maar veel dieper moet je er niet in willen duiken hoor :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182823876
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:27 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

In het eerste deel van deze topicreeks (augustus 2014) was ik al van de partij. Er is helemaal geen "debat" geweest, trouwens. Hoe kom je erbij? Een klein groepje links-extremisten dringt hun ongeïnformeerde mening op, daarbij gretig geholpen door bepaalde media.
Linksheid is niet de drijfveer van anti-zp-activisten. Snap je eigenlijk, wat dan wel ?
Dat opdringen is jouw geweeklaag. Je duikt in de slachtofferrol
quote:
Het zwart schminken van Zwarte Piet staat niet voor het uitbeelden van een zwarte huidskleur\
Je lijkt wel zo'n dogmatische gelovige.Glashard de feiten ontkennen.
zoiets van: Nee hoor.. de eifeltoren staat in Londen, altijd zo geweest.

quote:
Het heeft bovendien een belangrijke functie: van oudsher was dat de duivel uitbeelden, angst aanjagen.
Als de zwarte huidskleur van ZP moet uitbeelden hoe slecht en duivels hij is , dan is dat een racistische symboliek. Dan hebben de antipieters idd gelijk dat ZP een racistisch karakter is.
Je hebt natuurlijk niet door dat het een racistische mening is deze symboliek te willen handhaven ?

ps het is ook niet waar dat die duivel als Krampus perse zwart was en moet zijn.
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 21:36:02 #76
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182824166
dat is wel echt heel vergezocht hoor
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 29 oktober 2018 @ 21:48:02 #77
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_182824386
Stel nou dat we een zwarte Piet hebben die geen enkel kenmerk van de huidige zwarte Piet heeft, maar wel een zwartgeschminkte huid. Wat dan?
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 21:49:57 #78
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182824420
dan niks, tegenstanders zijn tegen en voorstanders zijn ook tegen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182825119
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 21:48 schreef Straatcommando. het volgende:
Stel nou dat we een zwarte Piet hebben die geen enkel kenmerk van de huidige zwarte Piet heeft, maar wel een zwartgeschminkte huid. Wat dan?
Ik denk dat je dan om te beginnen een hoop kinderen teleurgesteld maakt
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 22:19:18 #80
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182825184
lijkt me sterk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182825187
En buurman Karel die er zo uitziet als hij er elke dag uitziet, maar dan met een pikzwart geschminkt gezicht....tja dan maak je het wel heel makkelijk om blackface als valide argument te gebruiken.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182825387
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 22:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik denk dat je dan om te beginnen een hoop kinderen teleurgesteld maakt
Vooral volwassenen denk ik. Maar ook daar is het gros voor het behoud van de huidige piet. Daarom is het, wederfuckingom, de beste oplossing om iedereen gewoon het feest te laten vieren zoals zij dat willen.
Conscience do cost.
pi_182827473
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:10 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Als we gevoel als maatstaf nemen is het einde zoek. Wat gaan we dan aan al de gevoelens van "xenofoben", "racisten" etc.. doen? Zij de ene gevoelens meer dan de andere?

Wat je derde punt betreft; geen idee wat je bedoelt.

Veel succes verder.
Lees je is in in algemene sociologie, antropologie en geschiedenis. Gaat er een wereld voor je open. Je kan beginnen .er Harari; sapiens, Kroos; culturele antropologie en een basisboek sociologie.

Je zal dan ook begrijpen waarom je opmerking een beetje misplaatst is. Rekening houden met gevoelens is namelijk iets (het voornaamste) wat ons menselijk maakt.
pi_182827490
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:37 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het gaat niet om "belangrijk genoeg" maar om "gebakken lucht" (we hebben het niet voor niets over Airfryer). Die beweringen zijn nooit met onderzoek gestaafd, behalve in een onderzoek van de Kinderombudsman dat volkomen onwetenschappelijk was.
Waarom denk jij dat er mensen zijn die zich zo druk maken om "gebakken lucht"?
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 05:50:50 #85
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182828553
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 01:18 schreef papert het volgende:

[..]

Waarom denk jij dat er mensen zijn die zich zo druk maken om "gebakken lucht"?
Enerzijds omdat het een instrument is om hun zin te krijgen (herstelbetalingen), anderzijds zijn er de mensen die oprecht verontwaardigd zijn als ze horen dat het gebeurt. Òf het echt voorkomt en zo ja hoe vaak en in hoeverre daarbij racisme een rol speelt en of het inderdaad zo ingrijpend is weten we niet. En als het voorkomt, is niet onderzocht hoe het Sinterklaasfeest met Zwarte Piet daarin een rol speelt (en dus ook niet of het verandert als Piet niet zwart is of helemaal verdwijnt). Dus doe eerst je huiswerk voor je nodeloos dingen gaat aanpassen die niks oplossen.

Mensen die zich drukmaken om gebakken lucht zie je dagelijks massaal op Facebook. Een zielig verhaal over dieren, kinderen of mensen die zichzelf niet kunnen redden en de virtuele hooivorken worden weer geheven tegen de vermeende daders - ook als het nepnieuws is (en dat is het bijna altijd).

Ben er trouwens van overtuigd dat de onevenredig grote aandacht voor "muziek" van zwarten met hun "gangsta" attitude veel schadelijker is voor het beeld van "de zwarte" en de grondslag vormt voor veel "racisme".
pi_182828584
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 05:50 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Enerzijds omdat het een instrument is om hun zin te krijgen (herstelbetalingen), anderzijds zijn er de mensen die oprecht verontwaardigd zijn als ze horen dat het gebeurt. Òf het echt voorkomt en zo ja hoe vaak en in hoeverre daarbij racisme een rol speelt en of het inderdaad zo ingrijpend is weten we niet. En als het voorkomt, is niet onderzocht hoe het Sinterklaasfeest met Zwarte Piet daarin een rol speelt (en dus ook niet of het verandert als Piet niet zwart is of helemaal verdwijnt). Dus doe eerst je huiswerk voor je nodeloos dingen gaat aanpassen die niks oplossen.

Mensen die zich drukmaken om gebakken lucht zie je dagelijks massaal op Facebook. Een zielig verhaal over dieren, kinderen of mensen die zichzelf niet kunnen redden en de virtuele hooivorken worden weer geheven tegen de vermeende daders - ook als het nepnieuws is (en dat is het bijna altijd).

Ben er trouwens van overtuigd dat de onevenredig grote aandacht voor "muziek" van zwarten met hun "gangsta" attitude veel schadelijker is voor het beeld van "de zwarte" en de grondslag vormt voor veel "racisme".
Hoezo nou weer de zwarte 'gangsta' muziek erbij halen? Wat dacht je van Ray Charles? Gloria Gaynor? En hoezo is daar onevenredig veel aandacht voor?
pi_182828596
TheRebelThePoet twitterde op woensdag 24-10-2018 om 16:14:37 Wij hopen met dit filmpje nogmaals duidelijk te maken dat we voor de viering zijn, maar pleiten voor een aanpassing die het feest leuk maakt voor iedereen en niet slechts de meerderheid. #zwartepiethttps://t.co/3wv4k80j0M reageer retweet
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_182828618
quote:
6s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 06:01 schreef Kijkertje het volgende:
TheRebelThePoet twitterde op woensdag 24-10-2018 om 16:14:37 Wij hopen met dit filmpje nogmaals duidelijk te maken dat we voor de viering zijn, maar pleiten voor een aanpassing die het feest leuk maakt voor iedereen en niet slechts de meerderheid. #zwartepiethttps://t.co/3wv4k80j0M reageer retweet
Leuk promo-filmpje, jammer dat ze in de praktijk zich omringen met extremisten die helemaal niet in dialoog willen en die ook nog eens uit zijn op andere zaken dan alleen het sinterklaasfeest.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 06:12:11 #89
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182828623
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 05:58 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Hoezo nou weer de zwarte 'gangsta' muziek erbij halen? Wat dacht je van Ray Charles? Gloria Gaynor? En hoezo is daar onevenredig veel aandacht voor?
Ja, dat is dus het trieste. Op populaire tv-zenders is er veel aandacht voor die gangstamuziek en niet voor Ray Charles etc. Dat eenzijdige negatieve beeld van zwarten heeft meer invloed op racisme dan het Sinterklaasfeest, dus afschaffen maar. De stereotype neger is tegenwoordig een criminele drugsverslaafde rapper
:6
pi_182828636
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 06:12 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ja, dat is dus het trieste. Op populaire tv-zenders is er veel aandacht voor die gangstamuziek en niet voor Ray Charles etc. Dat eenzijdige negatieve beeld van zwarten heeft meer invloed op racisme dan het Sinterklaasfeest, dus afschaffen maar. De stereotype neger is tegenwoordig een criminele drugsverslaafde rapper
:6
Mwoa ik luister zelf ook regelmatig naar de wat oudere 'gangsta rap' van ice cube, dr dre etc... Ik vind het goeie muziek, maar belangrijker nog, ik vind het knap dat ze van niks uit de ghetto toch zo'n vermogen hebben kunnen vergaren met muziek.

Maar goed, als je het hebt over de 'gangsta' rappers van tegenwoordig moet ik je grotendeels gelijk geven, maar ik persoonlijk koppel daar niet per se huidskleur aan vast. Die rappers van tegenwoordig zijn vrijwel allemaal kansloos, of ze nou zwart of blank zijn.

Echter moet ik je wel gelijk geven dat tv en radio te weinig aandacht schenken aan helden als Ray Charles, maar goed, dat heeft gewoon met de doelgroep te maken ben ik bang ;(
pi_182828639
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 01:16 schreef papert het volgende:

[..]

Lees je is in in algemene sociologie, antropologie en geschiedenis. Gaat er een wereld voor je open. Je kan beginnen .er Harari; sapiens, Kroos; culturele antropologie en een basisboek sociologie.

Je zal dan ook begrijpen waarom je opmerking een beetje misplaatst is. Rekening houden met gevoelens is namelijk iets (het voornaamste) wat ons menselijk maakt.
Als je iets de anti-Piet extremisten mag verwijten is het wel het totaal negeren van gevoelens van nagenoeg een complete bevolking.

Sterker nog. Men krenkt moedwillig.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 07:00:55 #92
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182828816
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 01:16 schreef papert het volgende:

[..]

Lees je is in in algemene sociologie, antropologie en geschiedenis. Gaat er een wereld voor je open. Je kan beginnen .er Harari; sapiens, Kroos; culturele antropologie en een basisboek sociologie.

Je zal dan ook begrijpen waarom je opmerking een beetje misplaatst is. Rekening houden met gevoelens is namelijk iets (het voornaamste) wat ons menselijk maakt.
Diepe zucht.

Dit gaat niet om empathie. De zeurpieten kunnen mijn rug op.

En dat hebben ze er zelf naar gemaakt.

Mensen gelijk geven omdat ze (zogenaamd) gekwetst zijn is abjecte onzin. Waar stoppen we dan?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 07:31:51 #93
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182828982
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 01:16 schreef papert het volgende:

[..]

Lees je is in in algemene sociologie, antropologie en geschiedenis. Gaat er een wereld voor je open. Je kan beginnen .er Harari; sapiens, Kroos; culturele antropologie en een basisboek sociologie.
In welk boek staat precies dat de gevoelens van de een meer waard zijn dan de ander?
We zijn dan verder, gezien de voortdurende staat van oorlog van de mensheid waarbij zonder gevoel voor de ander wordt gedood en verkracht (en nog veel meer dat op zijn minst traumatiserend is), weinig menselijk.

Wat je wel ziet, is dat mensen veel meer een band hebben met degenen met wie ze zich kunnen identificeren, die ze als hun gelijke beschouwen. Bij een vijandbeeld is dat veel minder.
Als je dus ziet hoe bepaalde groepen zich moedwillig van een ander distantiëren door een duidelijk wij/zij beeld te scheppen, is dat "rekening houden met" verder weg dan ooit. Daarom werken veranderingen van binnenuit veel beter en geweldlozer dan van "door hullie" opgelegde veranderingen.
Zolang anti-pieters duidelijk dat beeld vasthouden van "jullie blanken, daders" versus "wij zwarten, slachtoffers" gaat dat rekening houden met de gevoelens van... van beide kanten niet gebeuren. Niemand zal ooit rekening houden met de gevoelens van de vijand. "Wil je mijn land, oh neem maar, ik begrijp dat je meer wil."
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 07:33:13 #94
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182828991
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 01:16 schreef papert het volgende:

[..]

Lees je is in in algemene sociologie, antropologie en geschiedenis. Gaat er een wereld voor je open. Je kan beginnen .er Harari; sapiens, Kroos; culturele antropologie en een basisboek sociologie.

Je zal dan ook begrijpen waarom je opmerking een beetje misplaatst is. Rekening houden met gevoelens is namelijk iets (het voornaamste) wat ons menselijk maakt.
Je bedoelt Kloos, neem ik aan?

Ik heb me redelijk ingelezen in die onderwerpen, maar ik kan me niet herinneren ooit te hebben gelezen dat eenzijdige toegeeflijkheid van de meerderheid jegens ontevreden individuen het hoofdkenmerk was van menselijke samenlevingen. Wel wat over het belang van enculturatie en acculturatie. Maar kennelijk is dus de échte mensheid pas tegen het einde van de 20e eeuw in het Westen ontstaan, als het ideaal van "rekening houden" de voornaamste maatstaf is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Iblardi op 30-10-2018 08:02:27 ]
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 08:38:42 #95
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182829653
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:54 schreef Kamina het volgende:

Blijkbaar niet, want de huidskleur zou niet bepalend moeten zijn voor de traditie.
Wat een traditie bepaalt, is aan het volk. En aangezien er geen goede argumenten zijn om de kleur te veranderen....
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 08:46:24 #96
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182829748
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 01:16 schreef papert het volgende:

Rekening houden met gevoelens is namelijk iets (het voornaamste) wat ons menselijk maakt.
Dus als 1 iemand roept, 'ik vind het niet leuk', hoeveel miljoen mensen moeten dan hun gedrag aanpassen?

Wat overigens het voornaamste menselijke aspect is, is dat we kunnen redeneren, niet voelen. Er zijn genoeg andere diersoorten die kunnen voelen, maar geen enkele diersoort kan redeneren.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182831002
quote:
6s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 06:01 schreef Kijkertje het volgende:
TheRebelThePoet twitterde op woensdag 24-10-2018 om 16:14:37 Wij hopen met dit filmpje nogmaals duidelijk te maken dat we voor de viering zijn, maar pleiten voor een aanpassing die het feest leuk maakt voor iedereen en niet slechts de meerderheid. #zwartepiethttps://t.co/3wv4k80j0M reageer retweet
Kom je met dit figuur aan 8)7
pi_182831036
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 01:16 schreef papert het volgende:

[..]

Rekening houden met gevoelens is namelijk iets (het voornaamste) wat ons menselijk maakt.
Dat werkt natuurlijk meerdere kanten op.
Conscience do cost.
pi_182831213
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 10:16 schreef ems. het volgende:

[..]

Dat werkt natuurlijk meerdere kanten op.
Juist, voorlopig is het alleen maar eenrichtingsverkeer tot dat zwarte piet helemaal weg is en dan is het wachten tot het volgende wat moet verdwijnen
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 10:27:23 #100
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182831277
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 10:15 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Kom je met dit figuur aan 8)7
Mooie grijstinten. Nederland Wordt Grauwer.
pi_182831453
quote:
6s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 06:01 schreef Kijkertje het volgende:
TheRebelThePoet twitterde op woensdag 24-10-2018 om 16:14:37 Wij hopen met dit filmpje nogmaals duidelijk te maken dat we voor de viering zijn, maar pleiten voor een aanpassing die het feest leuk maakt voor iedereen en niet slechts de meerderheid. #zwartepiethttps://t.co/3wv4k80j0M reageer retweet
Dat is toch die veroordeelde agentenmepper ?
Die nooit meer als bewaker mag werken ?

[ Bericht 0% gewijzigd door Spectator19 op 30-10-2018 11:02:13 ]
pi_182831834
De reactie die ik typte was op iemand die niet snapte wat ik met "een klein sociologisch effeft" bedoelde. Deze reactie was niet handig, en misschien een beetje arrogant. Ik had beter even uit kunnen leggen wat ik er mee bedoelde.
Even kort als antwoord op de meeste reacties;
Niet het voelen maakt ons menselijk, maar empathie. Rekening kunnen houden met de gevoelens van een ander. Dieren kunnen ook redeneren, maar kunnen dat niet aan een ander dier leren.
Dat mensen dit kunnen uit zich niet logischerwijs in bepaalde normen en waarden.
Lunatiek zegt terecht dat wij/zij gevoelens daarbij heel belangrijk zijn. Mensen voelen zich verwant aan hun eigen gemeenschap, en aan de normen, waarden en gewoontes die daar bij horen.
Het opleggen vanuit een andere gemeenschap werkt dan inderdaad niet, behalve als het wordt opgepikt door enkele uit de eigen gemeenschap, en het inderdaad van binnenuit veranderd. Daarom zie je ook die enorme regionale verschillen, en waar meer donkere mensen wonen, meer roetveegpieten.
Dit botst met een "landelijke" intocht die op televisie wordt uitgezonden.

Daarom mijn opmerking, "die gevoelens zijn er, en het is de vraag hoe belangrijk je die vindt" Als je dus je eigen gevoelens, of die van je gemeenschap belangrijker vindt, is dat je goed recht. Daar heb ik geen enkel waardeoordeel over.

Persoonlijk vind ik het gewoon niet zo erg als zwarte piet, roetveegpiet wordt. Als anderen zwarte piet wel kwetsend vinden, vind ik het niet zo moeilijk mij daar overheen te zetten. Dat heeft ongetwijfeld te maken met dat ik in Amsterdam werk, en dus veel mensen heb gesproken die er last van hadden. En die zijn een stuk minder fel, en redelijker dan de vooroplopende activisten. In het dorp waar ik woon, is de tendens heel anders, en zal zwarte piet voorlopig nog blijven bestaan.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 11:48:22 #103
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182832822
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:09 schreef Kamina het volgende:

Zo wel, dan zal je het vast niemand kwalijk nemen dat ze je zwarte piet noemen?
Alsof een racist gaat veranderen omdat Zwarte Piet niet meer zwart is. :)

Het enige dat deze 'discussie' oplevert, is een toename van de intolerantie in de samenleving en voor de rest helemaal niets.

Overigens heb ik er geen enkel probleem mee als ik voor Sinterklaas wordt uitgemaakt, maar dat zal jij wel niet hetzelfde vinden. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182833846
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 21:23 schreef Bluesdude het volgende:
Linksheid is niet de drijfveer van anti-zp-activisten. Snap je eigenlijk, wat dan wel ?
Dat opdringen is jouw geweeklaag. Je duikt in de slachtofferrol.
Ik heb nergens geschreven dat linksheid een drijfveer is van deze extremisten. Het is een kenmerk van ze. Ze zijn extreem-links. Als zodanig staan ze ook benoemd in het meest recente rapport van de AIVD over terreurdreiging.

Ik dring niks op. Het zijn de extreem-linkse activisten die dat doen. Die willen het Sinterklaasfeest aantasten en veranderingen opdringen. Mijn voorstel is bijzonder simpel en al eeuwen effectief: leven en laten leven. Niemand moet verplicht naar de Sinterklaasintocht kijken, pepernoten eten of meedoen aan het feest.

quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 21:23 schreef Bluesdude het volgende:
Je lijkt wel zo'n dogmatische gelovige.Glashard de feiten ontkennen.
zoiets van: Nee hoor.. de eifeltoren staat in Londen, altijd zo geweest.
Ik heb geen idee of er een eifeltoren bestaat en zo ja, waar die staat. De Eiffeltoren staat in Parijs, net zoals het een feit is dat de herkomst van Zwarte Piet van oudsher heeft te maken met angst aanjagen, cq. de duivel uitbeelden. Gewoon een historisch feit. Ik ontken dus geen feiten, ik benoem ze geduldig. Het zijn juist KOZP en consorten die feiten ontkennen en emoties (cq. onjuiste associaties) tot argument verheffen.

Zijsprong: stel dat het waar was en dat ik een dogmatische gelovige was, dan nog: heb ik met "mijn religie" minder rechten dan christenen en moslims? Die hebben ook van allerlei feestdagen en rituelen die ze ongestoord kunnen uitoefenen.

quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 21:23 schreef Bluesdude het volgende:
Als de zwarte huidskleur van ZP moet uitbeelden hoe slecht en duivels hij is , dan is dat een racistische symboliek. Dan hebben de antipieters idd gelijk dat ZP een racistisch karakter is.
Je hebt natuurlijk niet door dat het een racistische mening is deze symboliek te willen handhaven ?

ps het is ook niet waar dat die duivel als Krampus perse zwart was en moet zijn.
[ afbeelding ]
Deze opmerking is weer een schoolvoorbeeld van discussiëren op basis van emotie. Het lukt je niet om het zwart schminken van een gezicht los te zien van mensen met een donkere huidskleur. Overal in Europa zijn er Sinterklaas-achtige feesten, waarbij de Sint-figuur wordt vergezeld van groepen helpers die angst aanjagen. Die figuren hebben zich in de loop der tijd verschillend ontwikkeld, net als het uiterlijk van de Sint-figuren.

Het zwart schminken van gezichten heeft een duidelijke historische herkomst en dateert van ruim voor de tijd van slavernij, kolonialisme, etc. Er is dus geen enkel verband tussen dat ritueel en het uitbeelden van mensen met een donkere huidskleur, laat staan racisme.



Er zijn wereldwijd talloze feesten, gebruiken, rituelen of gelegenheden waarbij mensen hun gezicht in een bepaalde kleur schminken / verven. Dit zijn eeuwenlange tradities en je moet wel echt compleet van het padje zijn om daar "racisme" in te zien.
pi_182833984
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 22:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En buurman Karel die er zo uitziet als hij er elke dag uitziet, maar dan met een pikzwart geschminkt gezicht....tja dan maak je het wel heel makkelijk om blackface als valide argument te gebruiken.
Blackface is geen valide argument. Blackface is een Amerikaans gebruik, waar je van alles van mag vinden, maar het heeft niets te maken met Zwarte Piet en omgekeerd.

Maar wat je nogal vaak ziet in extreem-linkse kringen, is dat de Amerikaanse situatie één-op-één op Nederland wordt geprojecteerd. In de VS zijn er veel grote problemen rondom discriminatie op basis van huidskleur. Denk onder meer aan het politiegeweld tegen onschuldige mensen met een donkere huidskleur.

Vervolgens wordt gedaan alsof problemen in Nederland van dezelfde orde en grootte zijn, wat totaal absurd is. Sowieso lopen we veel te veel achter de VS aan; in veel opzichten een zorgwekkende trend, gezien het soort samenleving dat ze daar hebben. Ik kwam deze trouwens op Facebook tegen:

pi_182834095
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 10:36 schreef Spectator19 het volgende:

[..]

Dat is toch die veroordeelde agentenmepper ?
Die nooit meer als bewaker mag werken ?
Ik snap überhaupt niet dat er nog naar die man wordt geluisterd, met z'n "Nederland Wordt Beter". Het klimaat in Nederland wordt door de acties van deze extremisten juist verregaand verziekt.

We moeten ook eens af van het idee dat een feest voor 100 procent van de bevolking leuk moet zijn; die score is een illusie. Die haal je niet bij Koningsdag, niet bij Kerst, niet bij Bevrijdingsdag en ook niet bij Sinterklaas.

Bovendien hebben de extremisten onlangs ook weer laten zien dat geen enkele aanpassing van Zwarte Piet voldoende is. Toen de NTR onlangs meldde dat er bij de intocht in Zaandam alleen roetveegpieten rondlopen, waren clubs als de Grauwe Eeuw er als de kippen bij om te roepen dat dat niet genoeg was. Het feest moet en zal kapot.

Types als bovenstaande activist kunnen drie dingen doen:
1) Over de bezwaren heen stappen, eindelijk inzien dat Zwarte Piet niks heeft te maken met blackface, slavernij, racisme of koloniaal verleden en gewoon Sinterklaas meevieren.
2) Het feest links laten liggen, gewoon geen Sinterklaas meevieren, net zoals republikeinen geen Koningsdag vieren en de SGP-afdeling Staphorst niet naar de Gay Pride gaat.
3) De uiterste consequentie trekken: vaststellen dat Nederland een afschuwelijk, racistisch land is om in te wonen, koffers pakken en emigreren.
pi_182834440
seven__ twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 00:55:51 KOZP (Kick Out Zwarte Piet *kuch* https://t.co/d3srSJUvA8 ) is een project van NUC (New Urban Collective). NUC kreeg subsidie voor hun anti-ZP activisme onder de noemer 'beyond blackface' van OSF, een stichting van George Soros. Dit blijkt uit de 'Soros Leaks' documenten. https://t.co/GhELecVv5T reageer retweet


pi_182834707
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 13:17 schreef Spectator19 het volgende:
seven__ twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 00:55:51 KOZP (Kick Out Zwarte Piet *kuch* https://t.co/d3srSJUvA8 ) is een project van NUC (New Urban Collective). NUC kreeg subsidie voor hun anti-ZP activisme onder de noemer 'beyond blackface' van OSF, een stichting van George Soros. Dit blijkt uit de 'Soros Leaks' documenten. https://t.co/GhELecVv5T reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Soros is een weldoener die democratische waarden, rechtsstaat en sociale gelijkwaardigheid wil bevorderen met zijn financiële giften hoooooor.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 13:33:46 #109
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182834812
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 21:23 schreef Bluesdude het volgende:

Als de zwarte huidskleur van ZP moet uitbeelden hoe slecht en duivels hij is , dan is dat een racistische symboliek. Dan hebben de antipieters idd gelijk dat ZP een racistisch karakter is.
Je hebt natuurlijk niet door dat het een racistische mening is deze symboliek te willen handhaven ?
Volgens mij hebben we hier een gevalletje van colour appropriation. :Y

Donkere mensen hebben geen monopolie op de kleur zwart.

Blijf van mijn kleuren af! :(

;)
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_182835326
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 13:28 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Soros is een weldoener die democratische waarden, rechtsstaat en sociale gelijkwaardigheid wil bevorderen met zijn financiële giften hoooooor.
Van mij mag -ie. Dat betekent alleen nog niet dat wij in Nederland onze oren moeten laten hangen naar kleine groepjes activisten zonder inhoudelijke argumenten.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 13:59:59 #111
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_182835455
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 13:55 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Van mij mag -ie. Dat betekent alleen nog niet dat wij in Nederland onze oren moeten laten hangen naar kleine groepjes activisten zonder inhoudelijke argumenten.
Die Soros acteert meer als een dictator dan als een filantroop. Heerlijk voor hem dat Orban hem in Hongarije heeft een koekje van eigen deeg heeft gegeven dmv propaganda
pi_182835627
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 13:59 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Die Soros acteert meer als een dictator dan als een filantroop. Heerlijk voor hem dat Orban hem in Hongarije heeft een koekje van eigen deeg heeft gegeven dmv propaganda
Ik snap die Soros-obsessie niet echt. Zolang transparant is waar de man z'n geld in pompt, kan iedereen zich zelf wel een oordeel vormen. De man schijnt ook de Democraten in de VS te steunen. Maar wees getroost: ook de Republikeinen hebben zulke donoren achter zich, zoals de Koch Brothers.

Uiteindelijk gaat de hetze omtrent Zwarte Piet niet om de subsidies die dubieuze clubjes opstrijken, maar over de ruggengraat die wij als Nederlanders tonen. Gaan we slapjes door de knieën of durven we gewoon te staan voor onze tradities?
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 17:54:43 #113
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182840684
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 13:17 schreef Spectator19 het volgende:
seven__ twitterde op dinsdag 23-01-2018 om 00:55:51 KOZP (Kick Out Zwarte Piet *kuch* https://t.co/d3srSJUvA8 ) is een project van NUC (New Urban Collective). NUC kreeg subsidie voor hun anti-ZP activisme onder de noemer 'beyond blackface' van OSF, een stichting van George Soros. Dit blijkt uit de 'Soros Leaks' documenten. https://t.co/GhELecVv5T reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Niet om het een of ander, maar Montagui en/of Wodanisgroot hadden dat al een paar jaar terug uitgevogeld. En daarover bericht in dit topic.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 18:02:04 #114
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182840843
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 10:57 schreef papert het volgende:
Dat heeft ongetwijfeld te maken met dat ik in Amsterdam werk, en dus veel mensen heb gesproken die er last van hadden.
Opvallend dat juist Amsterdam, heel multicultureel en een hele grote gemeenschap Surinamers (ok, voornamelijk buurgemeente Amsterdam Zuid-Oost, maar toch) daar zo'n last van is. Van discriminatie door vergelijking met Zwarte Piet dus (ga ik vanuit, licht anders toe waar ze last van hebben). Er zijn daar percentueel minder blanken, dus die zouden extra racistisch zijn. Of doen mensen van kleur onderling elkaar ook racistisch bejegenen met Zwarte Piet?
pi_182840963
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 18:02 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Opvallend dat juist Amsterdam, heel multicultureel en een hele grote gemeenschap Surinamers (ok, voornamelijk buurgemeente Amsterdam Zuid-Oost, maar toch) daar zo'n last van is. Van discriminatie door vergelijking met Zwarte Piet dus (ga ik vanuit, licht anders toe waar ze last van hebben). Er zijn daar percentueel minder blanken, dus die zouden extra racistisch zijn. Of doen mensen van kleur onderling elkaar ook racistisch bejegenen met Zwarte Piet?
Ze hebben er geen extra last van, maar een grotere invloed omdat ze percentueel met meer zijn.
Maar blijkbaar heb je de rest niet goed begrepen, of stond het er niet duidelijk genoeg?
pi_182845306
eerste keer in mijn leven dat ik geen sinterklaas vier
ga de commercie niet steunen
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 21:21:30 #117
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182845770
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 18:06 schreef papert het volgende:

[..]

Ze hebben er geen extra last van, maar een grotere invloed omdat ze percentueel met meer zijn.
Maar blijkbaar heb je de rest niet goed begrepen, of stond het er niet duidelijk genoeg?
Punt was meer: de oproep om Zwarte Piet te veranderen komt (schijnbaar?) hoofdzakelijk uit Amsterdam en de berichten over racisme in combinatie met Zwarte Piet ook. Ook wordt beweerd dat Zwarte Piet als neger in Amsterdam werd uitgevonden.
Dat geeft mij als provinciaaltje toch wel te denken...
pi_182847382
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 21:21 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Punt was meer: de oproep om Zwarte Piet te veranderen komt (schijnbaar?) hoofdzakelijk uit Amsterdam en de berichten over racisme in combinatie met Zwarte Piet ook. Ook wordt beweerd dat Zwarte Piet als neger in Amsterdam werd uitgevonden.
Dat geeft mij als provinciaaltje toch wel te denken...
Dat zijn punten die ik niet heb gemaakt, noch onderschrijf.
pi_182847495
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 21:01 schreef -Chakotay- het volgende:
eerste keer in mijn leven dat ik geen sinterklaas vier
ga de commercie niet steunen
Wij vieren het al jaren met kleine cadeautjes en een groot spel. Per persoon ben je dan een Euro of 40 kwijt. Het hoeft niet duur te zijn.

Maar is voor jou de ophef over zwarte piet een reden om het niet meer te vieren?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 23:03:05 #120
168739 Red_85
'echt wel'
pi_182847895
quote:
6s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 06:01 schreef Kijkertje het volgende:
TheRebelThePoet twitterde op woensdag 24-10-2018 om 16:14:37 Wij hopen met dit filmpje nogmaals duidelijk te maken dat we voor de viering zijn, maar pleiten voor een aanpassing die het feest leuk maakt voor iedereen en niet slechts de meerderheid. #zwartepiethttps://t.co/3wv4k80j0M reageer retweet
Waarom moeten wij naar airfryer luisteren als hij niet eens een woord kan verdragen van een blanke? Als hij zo vol zit van haat dat hij verklaart dat bij blanken racisme net zo normaal is als een broodtrommel?
Meneer is een veroordeelde geweldpleger tegen publiek personeel, iets waar grote ophef over is.
Meneer verklaarde vorig jaar doodleuk in een radio interview met bnr dat hij niet wil luisteren naar een blanke die een oplossing wil voorstellen mbt de ZP discussie. Immers is alles wat een blanke voorstelt een privilege en een gift van de blanke van wat de zwarte van de blanke zou mogen krijgen.

Flikker toch op.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_182848107
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 23:03 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Waarom moeten wij naar airfryer luisteren als hij niet eens een woord kan verdragen van een blanke? Als hij zo vol zit van haat dat hij verklaart dat bij blanken racisme net zo normaal is als een broodtrommel?
Meneer is een veroordeelde geweldpleger tegen publiek personeel, iets waar grote ophef over is.
Meneer verklaarde vorig jaar doodleuk in een radio interview met bnr dat hij niet wil luisteren naar een blanke die een oplossing wil voorstellen mbt de ZP discussie. Immers is alles wat een blanke voorstelt een privilege en een gift van de blanke van wat de zwarte van de blanke zou mogen krijgen.

Flikker toch op.
_O_
pi_182848963
De voorman van De Grauwe Eeuw, die vorig jaar veroordeeld is omdat hij opriep om sinterklaas tijdens de intocht door het hoofd te schieten, is weer gezellige foto's aan het verspreiden via social media. Eentje daarvan:

Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182850119
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 23:03 schreef Red_85 het volgende:
Immers is alles wat een blanke voorstelt een privilege en een gift van de blanke van wat de zwarte van de blanke zou mogen krijgen.
Het is wat kort door de bocht, maar an sich heeft hij daar zeker een kern van waarheid te pakken. Een deel van de blanke anti-pieters is overduidelijk anti-piet omdat ze het zo zielig voor de negerkindjes vinden. Die arme zielige negertjes die niet voor zichzelf op kunnen komen en dus maar geholpen moeten worden door lieve blanken.

Dat is behoorlijk racistisch.
pi_182850346
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 00:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De voorman van De Grauwe Eeuw, die vorig jaar veroordeeld is omdat hij opriep om sinterklaas tijdens de intocht door het hoofd te schieten, is weer gezellige foto's aan het verspreiden via social media. Eentje daarvan:

[ afbeelding ]
Gelet op de botsplinter Sinterklaas van vorig jaar is dit ook weer een verkapte doodsbedreiging.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  woensdag 31 oktober 2018 @ 05:59:13 #125
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182850357
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 05:20 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Het is wat kort door de bocht, maar an sich heeft hij daar zeker een kern van waarheid te pakken. Een deel van de blanke anti-pieters is overduidelijk anti-piet omdat ze het zo zielig voor de negerkindjes vinden. Die arme zielige negertjes die niet voor zichzelf op kunnen komen en dus maar geholpen moeten worden door lieve blanken.

Dat is behoorlijk racistisch.
An sich wel, whitey helpers zijn dat. Maar Jerry gebruikt precies dat mechanisme om zijn herstelbetalingen voor elkaar te krijgen. Want als het gaat om betalingen vanuit zijn vaderland Ghana (waar slavernij nog steeds grootschalig is) hoor je hem niet, nog over herstelbetalingen van aan het nageslacht van blanke slaven. Het zijn in zijn optiek ook de superieure blanken die de zielige zwarten moeten helpen.
Het zijn ook die mensen rondom KOZP die van mening zijn dat het niet beoordelen op huidskleur een white privilege is, waarmee ze iets zeggen als "als je met een zwarte praat, moet je rekening houden met zijn huidskleur en wat dat betekent qua verleden en racisme, als je hem als gelijke ziet, negeer je de pijn van zijn zwart-zijn". Stond in een interview met Sunny Bergman, dacht in Volkskrant.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 07:29:10 #126
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182850622
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 05:20 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Het is wat kort door de bocht, maar an sich heeft hij daar zeker een kern van waarheid te pakken. Een deel van de blanke anti-pieters is overduidelijk anti-piet omdat ze het zo zielig voor de negerkindjes vinden. Die arme zielige negertjes die niet voor zichzelf op kunnen komen en dus maar geholpen moeten worden door lieve blanken.

Dat is behoorlijk racistisch.
Corrigeer me als ik ernaast zit, maar als deze stelling door voorstanders wordt geponeerd hoor je nooit een tegenstander zeggen dat er "een kern van waarheid in zit". Als Afriyie het zegt daarentegen... Verdient hij misschien een beetje gelijk omdat hij zielig is? ;)

Ik neem het dan maar eens voor de tegenpartij op: ik ben het weliswaar met ze oneens, maar dat karikaturale beeld van een neo-koloniaal die zwarte kindertjes over de bolletjes aait zie ik bij die mensen helemaal niet terug. Ze doen een oprechte poging zich te verplaatsen in de gevoelens van "slachtoffers" die in hun ogen niet in staat zijn de maatschappij in hun eentje te veranderen en ze willen van hun kant een steentje bijdragen. Dat heet solidariteit, en er is niets racistisch aan. De handicap van die slachtoffers is niet hun huidskleur, maar het feit dat ze (in de ogen van die blanke tegenstanders) om hun huidskleur door de maatschappij gemarginaliseerd worden, zoals ook gehandicapten, homoseksuelen, vrouwen of arbeiders gemarginaliseerd werden.

Ik zie juist dat de klagers vanuit die hoek met een houding van "ik kan jouw pijn nooit voelen maar wat moet het verschrikkelijk zijn" heel erg serieus worden genoemen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Iblardi op 31-10-2018 07:35:24 ]
  woensdag 31 oktober 2018 @ 07:38:52 #127
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182850682
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 00:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De voorman van De Grauwe Eeuw, die vorig jaar veroordeeld is omdat hij opriep om sinterklaas tijdens de intocht door het hoofd te schieten, is weer gezellige foto's aan het verspreiden via social media. Eentje daarvan:

[ afbeelding ]
Die is zo gek als een deur.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 07:39:23 #128
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182850687
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 07:29 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Corrigeer me als ik ernaast zit, maar als deze stelling door voorstanders wordt geponeerd hoor je nooit een tegenstander zeggen dat er "een kern van waarheid in zit". Als Afriyie het zegt daarentegen... Verdient hij misschien een beetje gelijk omdat hij zielig is? ;)
Dat is ook waar en dat is de grootste ramp van dat zwart/wit denken. Er wordt niet meer gekeken naar wat gezegd wordt, maar naar de huidskleur van wie het zegt.
Of het geslacht, zie "mansplaining", maar dat is een andere discussie.

Hoe de anti-pietenorganisaties met sjw's die technieken uit de USA inzet om hier de maatschappij te ontwrichten maakt ze zeer zeker een gevaarlijke brigade.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 07:53:44 #129
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182850795
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 07:39 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Hoe de anti-pietenorganisaties met sjw's die technieken uit de USA inzet om hier de maatschappij te ontwrichten maakt ze zeer zeker een gevaarlijke brigade.
Ja, er zal in die kringen wel een of ander op Amerikaanse leest geschoeid draaiboek circuleren of zo. Richt groepje X voor dit doel op, groepje Y voor dat doel, zet zo hoog mogelijk in, steek luidruchtig van wal en zorg dat je daarna niet meer uit de schijnwerpers raakt, schrijf zoveel mogelijk media aan en begin al vroeg in het jaar campagne te voeren, schrijf boze brieven aan organisaties, start bodemprocedures op, zoek internationale publiciteit om druk uit te oefenen etc.

Bij de pro-pieters valt daarentegen een bedroevend gebrek aan organisatievermogen te constateren.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 08:07:46 #130
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182850901
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 07:53 schreef Iblardi het volgende:

[..]
Bij de pro-pieters valt daarentegen een bedroevend gebrek aan organisatievermogen te constateren.
Die hebben wél wat nuttigers te doen.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 08:12:52 #131
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182850934
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 08:07 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Die hebben wél wat nuttigers te doen.
Dan vinden ze het blijkbaar toch niet zo belangrijk.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 31 oktober 2018 @ 08:13:04 #132
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182850936
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 07:53 schreef Iblardi het volgende:

Bij de pro-pieters valt daarentegen een bedroevend gebrek aan organisatievermogen te constateren.
Actievoeren heeft geen zin als je niks wilt veranderen.

Met die Amerikaanse toestanden doelde ik meer op gesprekstechnieken om linksom of rechtsom een blanke gesprekspartner als racist weg te zetten en zo monddood te maken in het debat. Godwin voor gevorderden.
pi_182850954
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 07:53 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ja, er zal in die kringen wel een of ander op Amerikaanse leest geschoeid draaiboek circuleren of zo. Richt groepje X voor dit doel op, groepje Y voor dat doel, zet zo hoog mogelijk in, steek luidruchtig van wal en zorg dat je daarna niet meer uit de schijnwerpers raakt, schrijf zoveel mogelijk media aan en begin al vroeg in het jaar campagne te voeren, schrijf boze brieven aan organisaties, start bodemprocedures op, zoek internationale publiciteit om druk uit te oefenen etc.
Alsof je Sandew Hira (aanjager achter deze ZP=racisme campagne en dé man van 'decolonizing your mind' en de roep om herstelbetalingen) quote:
quote:
De strategie
1. Heldere analyse: begrijpen waar het om gaat.
2. Formuleer helder doel
3. Organiseer zwarte eenheid in gedachte
4. Organiseer publieke demonstratie
5. Baseer je op geweldloos verzet
6. Maak verbindingen met andere migrantengroepen:
koppel racisme aan islamofobie
7. Zoek verbindingen in de witte gemeenschap
8. Mobiliseer de internationale gemeenschap
9. Organiseer kinderen voor een niet-racistische
kinderfeest
quote:
Bij de pro-pieters valt daarentegen een bedroevend gebrek aan organisatievermogen te constateren.
Is ook nog niet echt nodig. Het Sint en Pietengilde timmert vooralsnog voldoende aan de weg.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  woensdag 31 oktober 2018 @ 08:37:13 #134
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182851066
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 08:12 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Dan vinden ze het blijkbaar toch niet zo belangrijk.
Kwestie van prioriteiten stellen.

Daarnaast is dit protesteren van de prominente zeurpieten een wezenlijk deel van hun identiteit; ze krijgen aandacht, of verdienen er zelfs aan.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 08:43:46 #135
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182851104
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 08:37 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Kwestie van prioriteiten stellen.

Mijn punt exact.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 31 oktober 2018 @ 08:52:47 #136
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182851154
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 08:43 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Mijn punt exact.
Maar moeten we mensen die iets veel meer prioriteit geven, dan maar ook eerder gelijk geven?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 08:55:17 #137
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182851179
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 08:52 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Maar moeten we mensen die iets veel meer prioriteit geven, dan maar ook eerder gelijk geven?
Nee, maar het zegt wel iets over het belang dat een onderwerp heeft bij bevolkingsgroepen.

Als ik het ergens mee oneens ben maar ik vind het mijn tijd niet waard, dan kan het zijn dat ik niet gehoord wordt.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:06:25 #138
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182851293
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 18:06 schreef papert het volgende:

Ze hebben er geen extra last van, maar een grotere invloed omdat ze percentueel met meer zijn.
Leg uit. (het is overigens 'procentueel').

Oh, en je hebt deze vraag misschien even gemist:
quote:
Dus als 1 iemand roept, 'ik vind het niet leuk', hoeveel miljoen mensen moeten dan hun gedrag aanpassen?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:09:49 #139
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182851346
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 07:53 schreef Iblardi het volgende:

Bij de pro-pieters valt daarentegen een bedroevend gebrek aan organisatievermogen te constateren.
Ze hadden toch heel snel een snelweg afgesloten vorig jaar.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:11:25 #140
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182851367
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 08:12 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Dan vinden ze het blijkbaar toch niet zo belangrijk.
Het zal meer ongeloof zijn:
"Hoe is het in godsnaam mogelijk dat 5 zeiksnorren dit voor elkaar krijgen?"
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:20:06 #141
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182851485
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:11 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Het zal meer ongeloof zijn:
"Hoe is het in godsnaam mogelijk dat 5 zeiksnorren dit voor elkaar krijgen?"
Zou kunnen hoor, of ze vinden het gewoon niet zo heel boeiend. Dat zie ik in mijn omgeving ook, eigenlijk niemand kan het interesseren of Zwarte Piet geel, rood, groen, of roetvegen heeft.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:21:18 #142
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182851495
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:20 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Zou kunnen hoor, of ze vinden het gewoon niet zo heel boeiend. Dat zie ik in mijn omgeving ook, eigenlijk niemand kan het interesseren of Zwarte Piet geel, rood, groen, of roetvegen heeft.
Je hebt het iedereen gevraagd? Of neem je het gewoon maar aan omdat niemand er iets over zegt? En waar is 'jouw' omgeving?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:21:22 #143
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182851498
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:11 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

Het zal meer ongeloof zijn:
"Hoe is het in godsnaam mogelijk dat 5 zeiksnorren dit voor elkaar krijgen?"
Verlammend ongeloof?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:22:48 #144
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182851512
quote:
9s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:21 schreef Copycat het volgende:

[..]

Verlammend ongeloof?
Beetje zoals bij het Brexit-referendum. "Neah, het zal toch niet gaan gebeuren?"
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:24:06 #145
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182851527
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:22 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

Beetje zoals bij het Brexit-referendum. "Neah, het zal toch niet gaan gebeuren?"
Nou ja, als je je dan zo gewillig naar die slachtbank van zwarte piet laat leiden, dan moet je ook niet janken als hetgeen waar je doodsbang voor bent werkelijkheid wordt.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:26:24 #146
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182851550
quote:
9s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:24 schreef Copycat het volgende:

Nou ja, als je je dan zo gewillig naar die slachtbank van zwarte piet laat leiden, dan moet je ook niet janken als hetgeen waar je doodsbang voor bent werkelijkheid wordt.
Ach, misschien wel beter dan jezelf wijs maken dat je wordt 'gekwetst' door een fictional character.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:29:39 #147
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182851575
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:21 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Je hebt het iedereen gevraagd? Of neem je het gewoon maar aan omdat niemand er iets over zegt? En waar is 'jouw' omgeving?
Het komt overal wel eens ter sprake op verjaardagen of bij een borrel. En de algehele reactie is door de bank genomen 'het maakt mij echt niet uit'. En ja, dat zijn ook mensen met kinderen.

En nee, dat is geen goede steekproef want dit zijn bijvoorbeeld allemaal mensen met dezelfde achtergrond en opleidingsniveau etc.

Maar het gebrek aan actie of tegendemonstraties vanuit het propietenkamp is wat dat betreft wel tekenend. Als je het echt zo belangrijk vindt dat er een zwart geschminkte man loopt ipv rood, dan zou je toch wat meer verwachten.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:55:54 #148
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182851879
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:29 schreef Drekkoning het volgende:

Het komt overal wel eens ter sprake op verjaardagen of bij een borrel. En de algehele reactie is door de bank genomen 'het maakt mij echt niet uit'. En ja, dat zijn ook mensen met kinderen.
Beetje gebaseerd op los zand, eigenlijk. Ik heb meer de indruk dat veel mensen niet het achterste van hun tong laten zien, omdat ze geen zin hebben in bepaalde reacties.


quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:29 schreef Drekkoning het volgende:

Maar het gebrek aan actie of tegendemonstraties vanuit het propietenkamp is wat dat betreft wel tekenend. Als je het echt zo belangrijk vindt dat er een zwart geschminkte man loopt ipv rood, dan zou je toch wat meer verwachten.
Merkwaardige conclusie. Dus als je geen extremistische trekjes vertoont, vind je iets niet belangrijk?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182852127
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:29 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Het komt overal wel eens ter sprake op verjaardagen of bij een borrel. En de algehele reactie is door de bank genomen 'het maakt mij echt niet uit'. En ja, dat zijn ook mensen met kinderen.

En nee, dat is geen goede steekproef want dit zijn bijvoorbeeld allemaal mensen met dezelfde achtergrond en opleidingsniveau etc.

Maar het gebrek aan actie of tegendemonstraties vanuit het propietenkamp is wat dat betreft wel tekenend. Als je het echt zo belangrijk vindt dat er een zwart geschminkte man loopt ipv rood, dan zou je toch wat meer verwachten.
Hier op verjaardagen is iedereen voor zwarte piet, ze vinden die protesten allemaal onzin, ook daar mensen met kinderen en mensen met een donkere huidskleur.

Het anti kamp is georganiseerd en het hele jaar bezig met het sinterklaas feest , vermoedelijk hebben die mensen geen werk en niks beters te doen.
Het pro kamp is een veel grotere club, om vanuit daar wat te organiseren is lastiger, als ze het doen staat ook gelijk het land op de kop(Dokkum)
pi_182852140
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:29 schreef Drekkoning het volgende:

Maar het gebrek aan actie of tegendemonstraties vanuit het propietenkamp is wat dat betreft wel tekenend. Als je het echt zo belangrijk vindt dat er een zwart geschminkte man loopt ipv rood, dan zou je toch wat meer verwachten.
Ik denk eigenlijk dat de meeste mensen het min of meer naast zich neerleggen omdat ze zich er toch niets van aantrekken en gewoon doorgaan met hun eigen ding. Sinterklaas mét Zwarte Piet. De meer dan 1000 intochten mét een zwarte (of poepbruine :') ) Zwarte Piet spreekt m.i. voor zich.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  woensdag 31 oktober 2018 @ 10:14:40 #151
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182852205
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:09 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Het pro kamp is een veel grotere club, om vanuit daar wat te organiseren is lastiger, als ze het doen staat ook gelijk het land op de kop(Dokkum)
Ja, inderdaad. Hoe meer mankracht, hoe lastiger organiseren.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 10:22:35 #152
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182852305
vond je nu echt dat het land op zijn kop stond toen met dat Dokkum verhaal?

nee toch zeker :') _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182852369
quote:
6s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 06:01 schreef Kijkertje het volgende:
TheRebelThePoet twitterde op woensdag 24-10-2018 om 16:14:37 Wij hopen met dit filmpje nogmaals duidelijk te maken dat we voor de viering zijn, maar pleiten voor een aanpassing die het feest leuk maakt voor iedereen en niet slechts de meerderheid. #zwartepiethttps://t.co/3wv4k80j0M reageer retweet
Ik vind het een heel redelijk verhaal. Zoekt ook duidelijk aansluiting bij de Nederlandse verhoudingen ipv te doen alsof het hier de VS is. De PVV-tokkies hebben ook een rol, maar als dit daadwerkelijk de insteek was geweest was het nooit zo uit de hand gelopen.

Is dit een terugkeer naar een gematigder toon, een handreiking om eruit te komen, of wordt hier een vriendelijk gezicht opgezet voor dezelfde radicale agenda?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_182852703
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:26 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik vind het een heel redelijk verhaal. Zoekt ook duidelijk aansluiting bij de Nederlandse verhoudingen ipv te doen alsof het hier de VS is. De PVV-tokkies hebben ook een rol, maar als dit daadwerkelijk de insteek was geweest was het nooit zo uit de hand gelopen.

Is dit een terugkeer naar een gematigder toon, een handreiking om eruit te komen, of wordt hier een vriendelijk gezicht opgezet voor dezelfde radicale agenda?
Het filmpje is van 2013.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_182853023
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 05:20 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Het is wat kort door de bocht, maar an sich heeft hij daar zeker een kern van waarheid te pakken. Een deel van de blanke anti-pieters is overduidelijk anti-piet omdat ze het zo zielig voor de negerkindjes vinden. Die arme zielige negertjes die niet voor zichzelf op kunnen komen en dus maar geholpen moeten worden door lieve blanken.

Dat is behoorlijk racistisch.
Deze snap ik niet helemaal, sorry.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_182853034
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 00:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De voorman van De Grauwe Eeuw, die vorig jaar veroordeeld is omdat hij opriep om sinterklaas tijdens de intocht door het hoofd te schieten, is weer gezellige foto's aan het verspreiden via social media. Eentje daarvan:

[ afbeelding ]
Je zou er keihard om moeten lachen als het niet zo ziek was.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_182853048
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:26 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik vind het een heel redelijk verhaal. Zoekt ook duidelijk aansluiting bij de Nederlandse verhoudingen ipv te doen alsof het hier de VS is. De PVV-tokkies hebben ook een rol, maar als dit daadwerkelijk de insteek was geweest was het nooit zo uit de hand gelopen.

Is dit een terugkeer naar een gematigder toon, een handreiking om eruit te komen, of wordt hier een vriendelijk gezicht opgezet voor dezelfde radicale agenda?
Het is een filmpje uit 2013..

Oh, is al verteld.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 31-10-2018 11:09:32 ]
  woensdag 31 oktober 2018 @ 11:11:09 #158
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_182853080
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:26 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik vind het een heel redelijk verhaal. Zoekt ook duidelijk aansluiting bij de Nederlandse verhoudingen ipv te doen alsof het hier de VS is. De PVV-tokkies hebben ook een rol, maar als dit daadwerkelijk de insteek was geweest was het nooit zo uit de hand gelopen.

Is dit een terugkeer naar een gematigder toon, een handreiking om eruit te komen, of wordt hier een vriendelijk gezicht opgezet voor dezelfde radicale agenda?
Ze willen er maar op 1 manier uitkomen en dat is dat zwarte Piet niet mee zwart is
Ik ben inmiddels overleden
  woensdag 31 oktober 2018 @ 11:18:44 #159
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182853193
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:22 schreef sp3c het volgende:
vond je nu echt dat het land op zijn kop stond toen met dat Dokkum verhaal?

nee toch zeker :') _O-
Alleen Hilversum en Amsterdam toch?
(en niet zo'n beetje ook)
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 11:37:19 #160
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182853514
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:18 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Alleen Hilversum en Amsterdam toch?
(en niet zo'n beetje ook)
volgens mij gebeurde er geen reet man
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 11:38:33 #161
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182853538
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:18 schreef thedeedster het volgende:

Alleen Hilversum en Amsterdam toch?
(en niet zo'n beetje ook)
Wat gebeurde er dan precies voor drama in die plaatsen?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 31 oktober 2018 @ 13:11:21 #162
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182855180
quote:
11s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:38 schreef Copycat het volgende:

[..]

Wat gebeurde er dan precies voor drama in die plaatsen?
Voor de mensen die het niet begrijpen: daar zitten de media. Diezelfde media die onze marginale zeurpieten iedere keer weer vol in de spotlights plaatsen.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 13:13:35 #163
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182855225
en de media stond op zijn kop wmb Dokkum wil je zeggen?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 13:15:39 #164
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182855266
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:11 schreef thedeedster het volgende:

Voor de mensen die het niet begrijpen: daar zitten de media. Diezelfde media die onze marginale zeurpieten iedere keer weer vol in de spotlights plaatsen.
Ah. Die media waar ik in Hilversum voor werkte toen ik in Amsterdam woonde, bedoel je. En die werden massaal gek, ja?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_182855418
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:15 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ah. Die media waar ik in Hilversum voor werkte toen ik in Amsterdam woonde, bedoel je. En die werden massaal gek, ja?
Gek niet, wel extreem partijdig en eenzijdig. Een klein groepje extreem-linkse beroepsklagers was niet weg te slaan van de talkshowtafel en kreeg onevenredig veel aandacht. Aangevoerd door talkshows als Pauw en DWDD is zo de suggestie gewekt van een brede maatschappelijke discussie, terwijl het in de praktijk vooral een Amsterdams issue is.

Hetzelfde zagen we bijvoorbeeld ook bij de Tweede Kamerverkiezingen en de partij van Sylvana Simons. Ze wist niet eens voldoende steun in alle kieskringen te vergaren, dus ze deed niet eens overal mee. Maar ze kreeg beduidend meer aandacht dan diverse partijen die wél in alle kieskringen meededen.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 13:23:47 #166
8369 speknek
Another day another slay
pi_182855426
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:10 schreef Montagui het volgende:
De meer dan 1000 intochten
Hoeveel? :o.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_182855493
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:11 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Voor de mensen die het niet begrijpen: daar zitten de media. Diezelfde media die onze marginale zeurpieten iedere keer weer vol in de spotlights plaatsen.
Ah, ja, de media hebben het weer gedaan.

Man alleen al in dit topic gebeurt dat continu. Pro-pieten die de zeurpieten aan de lopende band aandacht geven. Media volgen dat. Als niemand er een fuck om geeft krijgt het ook geen aandacht.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 13:26:22 #168
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182855506
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:15 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ah. Die media waar ik in Hilversum voor werkte toen ik in Amsterdam woonde, bedoel je. En die werden massaal gek, ja?
Veel succes verder. :)
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 13:26:32 #169
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182855511
in Amsterdam of andere grotere steden is het uberhaupt geen issue voor mijn gevoel

ja je ziet roetpieten en pannekoekfacepieten maar ook gewoon zwarte pieten en geen hond die er moeilijk over doet ... lijkt me een prima voorbeeld om te volgen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 13:28:01 #170
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182855560
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:25 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ah, ja, de media hebben het weer gedaan.

Man alleen al in dit topic gebeurt dat continu. Pro-pieten die de zeurpieten aan de lopende band aandacht geven. Media volgen dat. Als niemand er een fuck om geeft krijgt het ook geen aandacht.
Begonnen de pro-pieten met aandacht geven, of de media?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 13:31:20 #171
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182855638
als men het niet massaal zou volgen zou het voor de media niet superboeiend zijn om er aandacht aan te besteden
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182855670
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:28 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Begonnen de pro-pieten met aandacht geven, of de media?
Als niemand het boeiend zou vinden zou de media er niks over berichten.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 13:34:14 #173
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182855684
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:23 schreef Elfletterig het volgende:

Gek niet, wel extreem partijdig en eenzijdig. Een klein groepje extreem-linkse beroepsklagers was niet weg te slaan van de talkshowtafel en kreeg onevenredig veel aandacht. Aangevoerd door talkshows als Pauw en DWDD is zo de suggestie gewekt van een brede maatschappelijke discussie, terwijl het in de praktijk vooral een Amsterdams issue is.

Hetzelfde zagen we bijvoorbeeld ook bij de Tweede Kamerverkiezingen en de partij van Sylvana Simons. Ze wist niet eens voldoende steun in alle kieskringen te vergaren, dus ze deed niet eens overal mee. Maar ze kreeg beduidend meer aandacht dan diverse partijen die wél in alle kieskringen meededen.
Hier klinkt vooral veel afgunstige kinnesinne uit.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 31 oktober 2018 @ 13:42:21 #174
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182855806
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Als niemand het boeiend zou vinden zou de media er niks over berichten.
Zo. Dan onderschat jij even een en ander.

De Media maken het nieuws vaak zelf.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 13:42:38 #175
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182855816
die indruk krijg ik niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182855863
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:42 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Zo. Dan onderschat jij even een en ander.

De Media maken het nieuws vaak zelf.
Ja, dat moet je wel beweren om de media de schuld te geven maar zo simplistisch is het allemaal niet.
pi_182855943
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:25 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ah, ja, de media hebben het weer gedaan.

Man alleen al in dit topic gebeurt dat continu. Pro-pieten die de zeurpieten aan de lopende band aandacht geven. Media volgen dat. Als niemand er een fuck om geeft krijgt het ook geen aandacht.
Dit is niet alleen een foute, maar ook een ronduit valse voorstelling van zaken. Media doen aan agenda setting. Dit onderwerp is nadrukkelijk geagendeerd door linkse media; talkshows als DWDD en Pauw voorop.

Vervolgens is het onderwerp tot epische proporties opgeblazen. Omroepen als de NTR en RTL boden de beroepsklagers een luisterend oor, bedrijven vonden "dat ze er iets mee moesten" en kozen voor risico-mijdend gedrag, zoals het verwijderen van Zwarte Piet uit winkels of van productverpakkingen.

Uiteindelijk was er zelfs een gesprek op het ministerie van Sociale Zaken, onder regie van Lodewijk Asscher (opnieuw links) om te komen tot "oplossingen", waarbij uiteraard maar één richting mogelijk was: aanpassen, cq. om zeep helpen van Zwarte Piet.

Verder wordt er de hele tijd gedaan alsof er zoiets als "pro-Pieten" bestaan en alsof er twee kampen zijn. Ook dat past in het frame van een "discussie". In werkelijkheid is er een klein groepje extreem-linkse beroepsklagers (dat geen enkel gehoor zou moeten krijgen) en de rest van Nederland dat Zwarte Piet ongemoeid wenst te laten en de jaarlijkse hetze allang spuugzat is.
pi_182856014
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Als niemand het boeiend zou vinden zou de media er niks over berichten.
Dit is de grootst mogelijke bullshit en je reinste geschiedvervalsing. Dit onderwerp is nadrukkelijk door (linkse) media geagendeerd. Net zoals het ook een doelbewuste keuze is om de huidskleur blank ineens met "wit" aan te duiden.

Om nog maar te zwijgen over dit soort "activistische journalistiek", dat zelfs de opening van het 8 uur-journaal was: NWS / 'Albert Heijn stigmatiseert bij instructie personeel'
pi_182856035
quote:
7s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:34 schreef Copycat het volgende:

[..]

Hier klinkt vooral veel afgunstige kinnesinne uit.
Het zijn gewoon feiten. Media kiezen nadrukkelijk partij en zijn niet neutraal.
pi_182856038
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:49 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Dit is niet alleen een foute, maar ook een ronduit valse voorstelling van zaken. Media doen aan agenda setting. Dit onderwerp is nadrukkelijk geagendeerd door linkse media; talkshows als DWDD en Pauw voorop.
Al voordat het in talkshows onderwerp van gesprek werd was er al veel aandacht voor dit thema. Het is veel te makkelijk om te roepen dat "de slinkse policor-media!!!" dit onderwerp aan de man probeert te brengen en daar nu eindelijk in geslaagd is.

Het is een onderwerp wat veel teweeg brengt en dus ook een onderwerp waar media veel over berichten.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 13:56:48 #181
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182856060
het is ook niet dat de talkshows het nieuws bepalen ofzo, die kiezen gewoon een onderwerp dat kijkers zou moeten trekken en gaan daar dan over babbelen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182856103
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:45 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, dat moet je wel beweren om de media de schuld te geven maar zo simplistisch is het allemaal niet.
De hetze tegen Zwarte Piet is een schoolvoorbeeld van nieuws dat door de media is gemaakt. Er zijn talloze actiegroepjes van tien man en een paardenkop die nul aandacht krijgen, maar uitgerekend de extreem-linkse KOZP-kliek kreeg een riant podium. Dat begon aan de talkshowtafels van DWDD en Pauw; beiden programma's met een uitgesproken linkse signatuur.

De hele hetze, die vervolgens voor discussie moest doorgaan, is uitdrukkelijk door (linkse) media geagendeerd en stap voor stap uitvergroot. Op een bepaald moment werd Zwarte Piet op Teletekst zelfs omschreven als "maatschappelijk omstreden figuur". Zo wordt het steeds ietsje groter gemaakt. Het is ongeveer net zo belachelijk als Willem-Alexander omschrijven als "de maatschappelijk omstreden koning" omdat een klein groepje republikeinen tegen het Koningshuis is.
pi_182856128
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:53 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Dit is de grootst mogelijke bullshit en je reinste geschiedvervalsing. Dit onderwerp is nadrukkelijk door (linkse) media geagendeerd.
Nou nee, het onderwerp leeft al wat langer. Het leeft meer op sinds enkele jaren. Dat is geen vooropgezet doel van 'de linkse media!!!'. Die spelen daar op in.

quote:
Net zoals het ook een doelbewuste keuze is om de huidskleur blank ineens met "wit" aan te duiden.
Tja, daar kun je het natuurlijk mee oneens zijn maar en weer heel negatief zien als onderdeel van een groter complot maar die keuze was verder prima beargumenteerd.

quote:
Om nog maar te zwijgen over dit soort "activistische journalistiek", dat zelfs de opening van het 8 uur-journaal was: NWS / 'Albert Heijn stigmatiseert bij instructie personeel'
Grappig dat je niet ziet dat juist door boze mensen als jij dit meer aandacht trekt. Internet staat er diezelfde avond vol mee, met allerlei boze berichten van boze mensen die dit allemaal heel belachelijk vinden. Je bent onderdeel van het probleem met die houding, maar dat zie je gek genoeg niet.
pi_182856156
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:58 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

De hetze tegen Zwarte Piet is een schoolvoorbeeld van nieuws dat door de media is gemaakt.
Ja, tuurlijk joh. De linkse media werken nauw samen met clubjes als KOZP in een groot complot om de Nederlandse bevolking hier heel kwaad over te maken.

Dus eigenlijk is de woede niet terecht ofzo, wil je zeggen? Of hoe moet ik het zien?
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 14:04:25 #185
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182856176
naja het begon te leven vanaf het moment dat men demonstraties ging houden bij de intocht en de politie die ene dude wat hardhandig/onhandig probeerde te verwijderen

lijkt me vrij vanzelfsprekend dat Pauw en co hem dan uitnodigen voor een gesprekje
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182856200
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:04 schreef sp3c het volgende:
naja het begon te leven vanaf het moment dat men demonstraties ging houden bij de intocht en de politie die ene dude wat hardhandig/onhandig probeerde te verwijderen

lijkt me vrij vanzelfsprekend dat Pauw en co hem dan uitnodigen voor een gesprekje
Die slinkse poco-media hebben Holleerder ook een platform gegeven. Wat zouden ze daar eigenlijk mee willen bereiken? Dat we de onderwereld gaan normaliseren?
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 14:06:22 #187
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182856210
quote:
8s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:05 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Die slinkse poco-media hebben Holleerder ook een platform gegeven. Wat zouden ze daar eigenlijk mee willen bereiken? Dat we de onderwereld gaan normaliseren?
euh ... ?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 14:06:25 #188
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182856213
quote:
7s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:01 schreef Xa1pt het volgende:

Tja, daar kun je het natuurlijk mee oneens zijn maar en weer heel negatief zien als onderdeel van een groter complot maar die keuze was verder prima beargumenteerd.
Door wie?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182856219
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:06 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Door wie?
Door de partij over wie Elf het heeft.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 14:07:13 #190
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182856229
Altijd als ik hier lees over die linksche mediakliek, denk ik even aan die VVDvriend van me, hoog in de boom bij de NPO. Die zou wel balen dat ie deze linksche agenda er steeds weer doorheen moet drukken.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 14:08:09 #191
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182856251
of hij is blij dat niemand hem nog doorheeft, dat kan ook
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182856253
quote:
9s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:07 schreef Copycat het volgende:
Altijd als ik hier lees over die linksche mediakliek, denk ik even aan die VVDvriend van me, hoog in de boom bij de NPO. Die zou wel balen dat ie deze linksche agenda er steeds weer doorheen moet drukken.
Hij krijgt er goed voor betaald waarschijnlijk, dan doen mensen niet zo moeilijk.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 14:09:00 #193
8369 speknek
Another day another slay
pi_182856267
Dit leeft al vijftig jaar, als de media ergens aan schuldig was, dan was het wel een weigering de burger in te lichten en kennis over de beeldvorming bij te brengen.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 14:09:07 #194
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182856269
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:26 schreef sp3c het volgende:
in Amsterdam of andere grotere steden is het uberhaupt geen issue voor mijn gevoel

ja je ziet roetpieten en pannekoekfacepieten maar ook gewoon zwarte pieten en geen hond die er moeilijk over doet ... lijkt me een prima voorbeeld om te volgen
Amsterdam een goed voorbeeld om te volgen. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 31 oktober 2018 @ 14:10:39 #195
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182856302
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:09 schreef speknek het volgende:
Dit leeft al vijftig jaar
Ja, toen woonden alle racisten in Amsterdam en die liepen de hele dag op straat zwarte mensen uit te maken voor zwarte piet.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 14:11:24 #196
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182856321
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:09 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Amsterdam een goed voorbeeld om te volgen. :)
wat dit betreft dan he ;)

het is niet alsof het heel erg leeft in Amsterdam of dat de zwarte zwarte Piet is verdwenen ofzo, iedereen viert gewoon zijn eigen feestje zoals het hoort
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182856496
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:09 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Amsterdam een goed voorbeeld om te volgen. :)
In.. zo'n beetje niets. Amsterdam is een uitstekend voorbeeld voor de rest van Nederland, hoe het niet moet. Alles gaat daar mis, ze kunnen geen bouwproject voltooien zonder er jaren over te steggelen, ze jagen hun eigen inwoners weg om maar zoveel mogelijk buitenlandse hipsters te kunnen huisvesten.

Amsterdam is de grootste kutstad van Nederland.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 14:21:38 #198
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182856503
quote:
9s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:08 schreef Xa1pt het volgende:

Hij krijgt er goed voor betaald waarschijnlijk, dan doen mensen niet zo moeilijk.
Da’s waar. Het blijft natuurlijk een VVD.er. Principeloos. Allemaal. P
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_182856504
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:11 schreef sp3c het volgende:

[..]

wat dit betreft dan he ;)

het is niet alsof het heel erg leeft in Amsterdam of dat de zwarte zwarte Piet is verdwenen ofzo, iedereen viert gewoon zijn eigen feestje zoals het hoort

Laat dat de rest van Nederland dan ook doen.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 14:22:53 #200
8369 speknek
Another day another slay
pi_182856531
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:10 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Ja, toen woonden alle racisten in Amsterdam en die liepen de hele dag op straat zwarte mensen uit te maken voor zwarte piet.
Nou nee, maar de zwarte mensen die de achtergrond van blackface wisten zaten inderdaad wel voornamelijk in Amsterdam.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_182856540
quote:
7s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:55 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Al voordat het in talkshows onderwerp van gesprek werd was er al veel aandacht voor dit thema. Het is veel te makkelijk om te roepen dat "de slinkse policor-media!!!" dit onderwerp aan de man probeert te brengen en daar nu eindelijk in geslaagd is.

Het is een onderwerp wat veel teweeg brengt en dus ook een onderwerp waar media veel over berichten.
Dit is een glasharde leugen. De hetze tegen Zwarte Piet is een schoolvoorbeeld van agenda setting en het begon allemaal met het bieden van een podium aan Quinsy Gario aan de talkshowtafels van de VARA.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 14:23:49 #202
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_182856560
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:54 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Het zijn gewoon feiten. Media kiezen nadrukkelijk partij en zijn niet neutraal.
Soms denk je gewoon dat je beter tegen een betonpaal kunt schoppen, zo hardleers zijn sommigen...
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 14:26:14 #203
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182856600
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:21 schreef Scrummie2.0 het volgende:

[..]

Laat dat de rest van Nederland dan ook doen.
dat moet de rest ook gewoon doen

het is niet alsof Amsterdam zegt 'he boertjes, kappen met die shit', Amsterdam kan uberhaupt helemaal niets buiten Amsterdam :')

die stroman zit er bij een heleboel mensen diep in maar het is niet helemaal waar natuurlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182856643
quote:
7s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:01 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nou nee, het onderwerp leeft al wat langer. Het leeft meer op sinds enkele jaren. Dat is geen vooropgezet doel van 'de linkse media!!!'. Die spelen daar op in.

[..]

Tja, daar kun je het natuurlijk mee oneens zijn maar en weer heel negatief zien als onderdeel van een groter complot maar die keuze was verder prima beargumenteerd.

[..]

Grappig dat je niet ziet dat juist door boze mensen als jij dit meer aandacht trekt. Internet staat er diezelfde avond vol mee, met allerlei boze berichten van boze mensen die dit allemaal heel belachelijk vinden. Je bent onderdeel van het probleem met die houding, maar dat zie je gek genoeg niet.
Het onderwerp leefde niet of nauwelijks, totdat het vuurtje aan de talkshowtafel werd aangewakkerd. Iets anders beweren is je reinste geschiedvervalsing.

De keuze voor "wit" is helemaal niet goed beargumenteerd. Een onnatuurlijk, niet-gebruikt woord wordt in de plaats gezet van het gangbare taalgebruik (blank), puur uit politieke overwegingen. In België is er gehakt van gemaakt: https://www.vrt.be/vrtnws(...)nk--niet-weg-hoeft-/

Je derde opmerking is uit het genre van 99.999; ik prik daar zo doorheen. Feit is dat Zwarte Piet vrijwel overal in het land gewoon aanwezig is bij de intochten, hoe hard media ook hun best doen om Zwarte Piet om zeep te helpen.
pi_182856710
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:23 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Dit is een glasharde leugen. De hetze tegen Zwarte Piet is een schoolvoorbeeld van agenda setting en het begon allemaal met het bieden van een podium aan Quinsy Gario aan de talkshowtafels van de VARA.
Neuh, die discussie was al heel lang gaande. Quinsy Gario nam een prominente rol in t.a.v. die discussie. Dat hij vervolgens wordt uitgenodigd voor een talkshow is dan ook niet heel verbazingwekkend. Media nemen wel vaker de moeite om verschillende perspectieven te belichten.
pi_182856727
quote:
10s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:02 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, tuurlijk joh. De linkse media werken nauw samen met clubjes als KOZP in een groot complot om de Nederlandse bevolking hier heel kwaad over te maken.

Dus eigenlijk is de woede niet terecht ofzo, wil je zeggen? Of hoe moet ik het zien?
De woede van KOZP is voor 99 procent gebaseerd op slachtoffergedrag en emoties, niet op feiten of ratio. We hebben de afgelopen jaren van dichtbij kunnen zien dat met name linkse media heel uitdrukkelijk een podium hebben geboden aan het kleine groepje beroepsklagers. Het tijdschrift Vrij Nederland nam zelfs een extreem partijdig artikel op van een journalist die in de bus zat die in Friesland werd tegengehouden.

We zien linkse media, net als linkse politieke partijen steeds precies dezelfde politiek-correcte draai maken. Eentje waarbij allochtonen altijd slachtoffer zijn en dus ook de extreem-linkse beroepsklagers van KOZP en consorten. Waar nodig wordt nog even een blik "weldenkende" BN'ers opengetrokken om het activisme kracht bij te zetten. Want de mening van BN'ers is immers belangrijker dan die van het gewone volk.
pi_182856730
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:22 schreef sp3c het volgende:
vond je nu echt dat het land op zijn kop stond toen met dat Dokkum verhaal?

nee toch zeker :') _O-
Nee, maar er was wel flink wat aandacht voor
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 14:34:48 #208
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182856733
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:34 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Nee, maar er was wel flink wat aandacht voor
op zich terecht natuurlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182856745
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:29 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Het onderwerp leefde niet of nauwelijks, totdat het vuurtje aan de talkshowtafel werd aangewakkerd. Iets anders beweren is je reinste geschiedvervalsing.
Nope.

https://anderetijden.nl/a(...)-Zwarte-Pieten-debat

Eerste voorbeeld in dat artikel: een rel in 1963. Met je geschiedvervalsing. :D

quote:
De keuze voor "wit" is helemaal niet goed beargumenteerd. Een onnatuurlijk, niet-gebruikt woord wordt in de plaats gezet van het gangbare taalgebruik (blank), puur uit politieke overwegingen. In België is er gehakt van gemaakt: https://www.vrt.be/vrtnws(...)nk--niet-weg-hoeft-/
Tja, je kunt het er mee oneens zijn natuurlijk. Dat mag.

quote:
Je derde opmerking is uit het genre van 99.999; ik prik daar zo doorheen. Feit is dat Zwarte Piet vrijwel overal in het land gewoon aanwezig is bij de intochten, hoe hard media ook hun best doen om Zwarte Piet om zeep te helpen.
Ok man.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 14:36:17 #210
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182856759
laat 99.999 er alstjeblieft buiten man, die kan hier niet eens reageren :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182856842
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:33 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

De woede van KOZP is voor 99 procent gebaseerd op slachtoffergedrag en emoties, niet op feiten of ratio. We hebben de afgelopen jaren van dichtbij kunnen zien dat met name linkse media heel uitdrukkelijk een podium hebben geboden aan het kleine groepje beroepsklagers. Het tijdschrift Vrij Nederland nam zelfs een extreem partijdig artikel op van een journalist die in de bus zat die in Friesland werd tegengehouden.
Iemand interviewen is tegenwoordig al partij kiezen. Veel gekker wordt het niet.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 15:02:28 #212
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182857230
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:35 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nope.

https://anderetijden.nl/a(...)-Zwarte-Pieten-debat

Eerste voorbeeld in dat artikel: een rel in 1963. Met je geschiedvervalsing. :D

Een paar stukjes in kranten naar aanleiding van de mening van één docent op één school in het jaar 1963 weerleggen inderdaad overtuigend de stelling dat het onderwerp nauwelijks leefde.
pi_182857259
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:02 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Een paar stukjes in kranten naar aanleiding van de mening van één docent op één school in het jaar 1963 weerleggen inderdaad overtuigend de stelling dat het onderwerp nauwelijks leefde.
quote:
In 1989 werd het Zwarte pieten-debat voor het eerst uitgebreid op tv behandeld in het VPRO-programma Bij Lobith. In deze talkshow gepresenteerd door Ivette Forster en Guilly Koster "met bijzondere aandacht voor etnische minderheden" taat het boek 'Al is hij zwart als roet!' van Rahina Hassankhan centraal. Voordat het gesprek begint, stormen witte Pieten de studio binnen en zingen een protestlied.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 15:04:31 #214
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182857267
ja maar om nu te stellen dat het leeft dankzij de media is ook weer het andere uiterste

het is gaan leven omdat de activisten zichzelf tijdens de intocht(en) op de voorgrond begonnen te plaatsen, dan kun je als krant/talkshow/weet ik veel doen alsof het niet bestaat maar dat gaat nu met social media overal waar je komt ook niet meer werken
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182857339
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Burgemeesters en de NTR hebben veel macht als het gaat om het sinterklaasjournaal en officiele intochten in dorpen en steden. Zij kunnen zwarte piet in de ban doen zonder daarvoor naar de kijkers of inwoners te luisteren.
:')

ik lees 't, ik lees 't nog eens.. het zal er wel staan.

Je wil anarchie in het format van de NTR?
pi_182857419
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:35 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nope.

https://anderetijden.nl/a(...)-Zwarte-Pieten-debat

Eerste voorbeeld in dat artikel: een rel in 1963. Met je geschiedvervalsing. :D

[..]

Tja, je kunt het er mee oneens zijn natuurlijk. Dat mag.

[..]

Ok man.
Het onderwerp leefde inderdaad niet of nauwelijks; bedankt dat je dat nog een keer met een link bevestigt, met zinnen als "tot enige ophef leidde het niet".
  woensdag 31 oktober 2018 @ 15:16:16 #217
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182857440
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]


[..]

En als je wat dieper graaft op Delpher komen er ook wel meer artikeltjes e.d. naar boven, met name uit de jaren 80. Maar om op basis van zulke incidentele berichten in een massa aan andere informatie nu te zeggen dat het onderwerp echt "leefde"... Het valt moeilijk te kwantificeren, maar mijn indruk is van niet.
pi_182857502
Net zo lang doorzeuren en drammen tot het hele feest verpest is. Door volwassenen |:( .
pi_182857614
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:09 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Amsterdam een goed voorbeeld om te volgen. :)
_O- _O- _O-
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
  woensdag 31 oktober 2018 @ 15:31:07 #220
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182857658
quote:
13s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:20 schreef Lavenderr het volgende:
Net zo lang doorzeuren en drammen tot het hele feest verpest is. Door volwassenen |:( .
Het is wel mooi om te zien hoe volwassen mensen compleet op hol gaan tegen elkaar over de kleur van een personage. Van schreeuwerige demonstraties tot snelwegblokkades aan toe. En van beide kanten is het zo enorm kansloos.

Als 'neutrale kijker' als ik is het wel vermakelijk. :D Leuker dan de vuurwerkdiscussie ook.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_182857713
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:15 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Het onderwerp leefde inderdaad niet of nauwelijks; bedankt dat je dat nog een keer met een link bevestigt, met zinnen als "tot enige ophef leidde het niet".
Voor Quinsy en Jerry kan ik me alleen Gerda herinneren. En dat gaf niet eens echt ophef.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_182857764
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:09 schreef Beathoven het volgende:

[..]

:')

ik lees 't, ik lees 't nog eens.. het zal er wel staan.

Je wil anarchie in het format van de NTR?
Dan zou ik het nog maar een keer lezen want dat staat er niet. Er staat helemaal geen advies bij.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182857812
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:31 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Het is wel mooi om te zien hoe volwassen mensen compleet op hol gaan tegen elkaar over de kleur van een personage. Van schreeuwerige demonstraties tot snelwegblokkades aan toe. En van beide kanten is het zo enorm kansloos.

Als 'neutrale kijker' als ik is het wel vermakelijk. :D Leuker dan de vuurwerkdiscussie ook.
Ik vind het aan weerskanten een sneue vertoning en met name sneu voor de democratie en het onderwijs dat beide groepen de hooivorken in de aanslag hebben en elkaar de haren eruit wil trekken om een personage rond een kinderfeest. Er zijn talloze onderwerpen die veel meer impact op een mensenleven hebben dan een voortschrijdende discussie over een vormpje.

Zo'n pro-piet of anti-piet activist kun je volgens mij financieel gewoon plukken als regering zijnde, zolang ze maar zo'n banaal doel in het leven hebben gevonden waar ze zich in vast kunnen bijten.
pi_182859057
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:26 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik vind het een heel redelijk verhaal. Zoekt ook duidelijk aansluiting bij de Nederlandse verhoudingen ipv te doen alsof het hier de VS is. De PVV-tokkies hebben ook een rol, maar als dit daadwerkelijk de insteek was geweest was het nooit zo uit de hand gelopen.

Is dit een terugkeer naar een gematigder toon, een handreiking om eruit te komen, of wordt hier een vriendelijk gezicht opgezet voor dezelfde radicale agenda?
Persoonlijk denk ik dat het een handreiking is van zijn kant. Een stap de goede kant op richting van wederzijds begrip en oplossing. Als iedereen dat nou eens zou doen...... ;)

Polderen O+
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  woensdag 31 oktober 2018 @ 17:18:42 #225
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182859732
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:11 schreef Enchanter het volgende:

[..]

Ze willen er maar op 1 manier uitkomen en dat is dat zwarte Piet niet mee zwart is
Daarna zullen ze ertoe overgaan het hele feest af te schaffen.
pi_182859761
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:43 schreef Beathoven het volgende:

Ik vind het aan weerskanten een sneue vertoning en met name sneu voor de democratie en het onderwijs dat beide groepen de hooivorken in de aanslag hebben en elkaar de haren eruit wil trekken om een personage rond een kinderfeest. Er zijn talloze onderwerpen die veel meer impact op een mensenleven hebben dan een voortschrijdende discussie over een vormpje.

Zo'n pro-piet of anti-piet activist kun je volgens mij financieel gewoon plukken als regering zijnde, zolang ze maar zo'n banaal doel in het leven hebben gevonden waar ze zich in vast kunnen bijten.
Hear hear!

De volgende onnozele discussie die mensen in 2 groepen gaat opdelen (of 3) staat ook al klaar *O* (zomertijd/wintertijd)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 31 oktober 2018 @ 17:22:32 #227
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182859808
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:49 schreef Elfletterig het volgende:
bedrijven vonden "dat ze er iets mee moesten" en kozen voor risico-mijdend gedrag, zoals het verwijderen van Zwarte Piet uit winkels of van productverpakkingen.
Niet zozeer door "de media" als wel door de brieven die vanuit het anti-kamp naar de internationale hoofdkantoren of financiers zijn gestuurd. Die wisten van niks en hebben alleen de anti-piet kant gehoord. Net als Verena Shepherd.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 17:23:11 #228
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182859820
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:20 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hear hear!

De volgende onnozele discussie die mensen in 2 groepen gaat opdelen (of 3) staat ook al klaar *O* (zomertijd/wintertijd)
Nou, dat is een vraagstuk met eindeloos veel meer impact op onze levens dan de kleur van Zwarte Piet kan ik je zeggen :D
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_182859866
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:23 schreef Drekkoning het volgende:

Nou, dat is een vraagstuk met eindeloos veel meer impact op onze levens dan de kleur van Zwarte Piet kan ik je zeggen :D
ok, dat is waar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_182860207
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:18 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Daarna zullen ze ertoe overgaan het hele feest af te schaffen.
Dat mag van mij dan ook, het feest is dan al zo verpest dat het van mij dan niet meer hoeft
pi_182860215
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:20 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hear hear!

De volgende onnozele discussie die mensen in 2 groepen gaat opdelen (of 3) staat ook al klaar *O* (zomertijd/wintertijd)
Ook dat nog inderdaad.. al vind ik dat nog op een iets hoger niveau liggen omdat het iets van verbinding met diverse onderwerpen heeft.

Maar dit hier in dit topic is de reden dat directe democratie nauwelijks werkt. Men kan zoiets al moeilijk oplossen. Laat staan dat men zich inlaat met ingewikkelder materie en dat doordacht kan bekijken. Verschil in opleiding bepaald uiteindelijk de competentie of gebrek eraan om iets af te wegen en samen een knoop door te hakken. Als je er geen mediator bijzet slaan ze elkaar het hoofd er bij wijze van af. Het volk heeft geen brood en spelen nodig dat van hogeraf als afleiding wordt gegeven, het graaft z'n eigen bal wel op.

Gelukkig is er nu een lichtpuntje maar het is een vrij banale boerendiscussie die imho al veel te lang voortsuddert.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 17:51:28 #232
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182860377
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:29 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Het onderwerp leefde niet of nauwelijks, totdat het vuurtje aan de talkshowtafel werd aangewakkerd. Iets anders beweren is je reinste geschiedvervalsing.

De keuze voor "wit" is helemaal niet goed beargumenteerd. Een onnatuurlijk, niet-gebruikt woord wordt in de plaats gezet van het gangbare taalgebruik (blank), puur uit politieke overwegingen. In België is er gehakt van gemaakt: https://www.vrt.be/vrtnws(...)nk--niet-weg-hoeft-/

Je derde opmerking is uit het genre van 99.999; ik prik daar zo doorheen. Feit is dat Zwarte Piet vrijwel overal in het land gewoon aanwezig is bij de intochten, hoe hard media ook hun best doen om Zwarte Piet om zeep te helpen.
Schitterende quote van die VRT site:
"Daar begint een verdraagzame samenleving ook mee : kunnen aanvaarden dat de ander geen slechte bedoelingen heeft."
_O_
pi_182860404
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:23 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Gek niet, wel extreem partijdig en eenzijdig. Een klein groepje extreem-linkse beroepsklagers was niet weg te slaan van de talkshowtafel en kreeg onevenredig veel aandacht. Aangevoerd door talkshows als Pauw en DWDD is zo de suggestie gewekt van een brede maatschappelijke discussie, terwijl het in de praktijk vooral een Amsterdams issue is.

Hetzelfde zagen we bijvoorbeeld ook bij de Tweede Kamerverkiezingen en de partij van Sylvana Simons. Ze wist niet eens voldoende steun in alle kieskringen te vergaren, dus ze deed niet eens overal mee. Maar ze kreeg beduidend meer aandacht dan diverse partijen die wél in alle kieskringen meededen.
Hetzelfde zagen we eveneens bij FVD die als nieuwkomer vele malen meer zendtijd kreeg dan vergelijkbare partijen door hun polariserende uitspraken. Het heeft niets met partijdigheid en eenzijdigheid te maken, maar alles met spektakel. Nuance zorgt immers niet voor kijkcijfers.
Maar jij kiest blijkbaar liever voor de slachtofferrol...
  woensdag 31 oktober 2018 @ 17:56:20 #234
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182860488
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:16 schreef Iblardi het volgende:

[..]

En als je wat dieper graaft op Delpher komen er ook wel meer artikeltjes e.d. naar boven, met name uit de jaren 80. Maar om op basis van zulke incidentele berichten in een massa aan andere informatie nu te zeggen dat het onderwerp echt "leefde"... Het valt moeilijk te kwantificeren, maar mijn indruk is van niet.
Het leefde in zoverre in de '80s dat het een jaarlijks terugkerend thema was in de satirische strip De Familie Doorzon van Gerrit de Jager (zie OP voor een voorbeeld). Dat hij het belachelijk kon maken en veel mensen erom konden lachen toont aan dat het er toe anders viel dan nu.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 17:58:29 #235
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182860554
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:42 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Dat mag van mij dan ook, het feest is dan al zo verpest dat het van mij dan niet meer hoeft
Dan volgt de eis tot herstelbetalingen.
pi_182860560
De slachtofferrol.. nee die prijs gaat toch overduidelijk naar Jerry A en zijn vriendjes
pi_182860826
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:22 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Niet zozeer door "de media" als wel door de brieven die vanuit het anti-kamp naar de internationale hoofdkantoren of financiers zijn gestuurd. Die wisten van niks en hebben alleen de anti-piet kant gehoord. Net als Verena Shepherd.
De kwestie internationaal maken (terwijl het bij uitstek een binnenlandse aangelegenheid is) is inderdaad één van de tactieken die de links-extremistische actievoerders met succes hebben gebruikt.

Mevrouw Sheperd komt overigens uit/van Jamaica; een land waar jaarlijks tientallen kinderen worden vermoord en waar homo's hun leven niet zeker zijn. Die vluchten juist hier naartoe. Die mevrouw Sheperd kwam ons de les lezen over mensenrechten. Zulke idioten moet je pek en veren terugsturen. Sterker nog: zulke types moet je Nederland niet eens in laten.
pi_182860931
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:53 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Hetzelfde zagen we eveneens bij FVD die als nieuwkomer vele malen meer zendtijd kreeg dan vergelijkbare partijen door hun polariserende uitspraken. Het heeft niets met partijdigheid en eenzijdigheid te maken, maar alles met spektakel. Nuance zorgt immers niet voor kijkcijfers.
Maar jij kiest blijkbaar liever voor de slachtofferrol...
Forum voor Democratie heeft van de nieuwe partijen nog de meeste aandacht gehad. Niet overdreven veel, maar meer dan andere nieuwe partijen.

Ik vind dat media er niet zijn om spektakel op te zoeken en uit te vergroten, maar om objectief verslag te doen. Zeker in verkiezingstijd, wanneer uiteenlopende partijen zich aan het publiek presenteren.
pi_182861538
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:58 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dan volgt de eis tot herstelbetalingen.
Dat is één consequentie, inderdaad. De andere is misschien nog wel gevaarlijker: elk groepje idioten, elke kleine extremistische minderheid kan straks de zaken dicteren. En let op: het werkt altijd in het nadeel van de autochtone bevolking, want als je kritisch bent over feesten en tradities die door migranten zijn geïmporteerd, dan ben je de vuige racist.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 18:42:03 #240
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182861635
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:58 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dan volgt de eis tot herstelbetalingen.
gewoon nee zeggen ... of ja of whatever :D

het een heeft niets met het ander te maken
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 18:46:43 #241
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_182861713
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:18 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Daarna zullen ze ertoe overgaan het hele feest af te schaffen.
Eerst willen ze geld zien vanwege de slavernij.
Want hun over over over over over grootvader heeft zo geleden as slaaf , daar liggen zij nu wakker van
Ik ben inmiddels overleden
pi_182863280
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:06 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Leg uit. (het is overigens 'procentueel').

Oh, en je hebt deze vraag misschien even gemist:

[..]

Taal is niet mijn sterkste punt.
Maar had je vraag wel gezien. Maar het antwoord is niet binair ja of nee. Dit is een stukje van m'n reactie;

Niet het voelen maakt ons menselijk, maar empathie. Rekening kunnen houden met de gevoelens van een ander. Dieren kunnen ook redeneren, maar kunnen dat niet aan een ander dier leren.
Dat mensen dit kunnen uit zich niet logischerwijs in bepaalde normen en waarden.
Lunatiek zegt terecht dat wij/zij gevoelens daarbij heel belangrijk zijn. Mensen voelen zich verwant aan hun eigen gemeenschap, en aan de normen, waarden en gewoontes die daar bij horen.
Het opleggen vanuit een andere gemeenschap werkt dan inderdaad niet, behalve als het wordt opgepikt door enkele uit de eigen gemeenschap, en het inderdaad van binnenuit veranderd. Daarom zie je ook die enorme regionale verschillen, en waar meer donkere mensen wonen, meer roetveegpieten.
Dit botst met een "landelijke" intocht die op televisie wordt uitgezonden.
pi_182865306
Die 'gevoelens van een ander' heb ik ronduit schijt aan.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 1 november 2018 @ 08:56:14 #244
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182870651
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:22 schreef speknek het volgende:

Nou nee, maar de zwarte mensen die de achtergrond van blackface wisten zaten inderdaad wel voornamelijk in Amsterdam.
Leuk voor ze. Jammer dat ze niet intellent genoeg waren om in te zien dat blackface en Zwarte Piet twee totaal verschillende entiteiten zijn.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  donderdag 1 november 2018 @ 09:14:41 #245
8369 speknek
Another day another slay
pi_182870902
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 08:56 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Leuk voor ze. Jammer dat ze niet intellent genoeg waren om in te zien dat blackface en Zwarte Piet twee totaal verschillende entiteiten zijn.
Blackface is geen entiteit. Het is een manier van schminken.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  donderdag 1 november 2018 @ 09:15:12 #246
8369 speknek
Another day another slay
pi_182870913
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:15 schreef BoneThugss het volgende:
Die 'gevoelens van een ander' heb ik ronduit schijt aan.
O GOD MAG IK JE PIJPEN
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  donderdag 1 november 2018 @ 09:19:14 #247
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182870957
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2018 09:14 schreef speknek het volgende:

Blackface is geen entiteit. Het is een manier van schminken.
Zo is het begonnen, maar het is tot een entiteit gegroeid.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182871368
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 08:56 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Leuk voor ze. Jammer dat ze niet intellent genoeg waren om in te zien dat blackface en Zwarte Piet twee totaal verschillende entiteiten zijn.
Het is intelligent 😉
  donderdag 1 november 2018 @ 09:43:59 #249
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182871431
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2018 09:39 schreef papert het volgende:

[..]

Het is intelligent 😉
Vind ik zo'n moeilijk woord. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182892186
Linkdump: :)
https://www.rtlz.nl/opini(...)schiedenis-slavernij
quote:
Sociaal-cultureel erfzonde
De maatschappelijke discussie rondom de afschaffing van (inter)nationale slavernij en handel in tot slaafgemaakten inspireerde velen, waaronder Multatuli die in 1859 met zijn historische boek Max Havelaar kwam. Multatuli was niet de enige.

Ook de onderwijzer, dichter, auteur en humorist Jan Schenkman raakte geïnspireerd. Alleen niet op een positieve manier. Schenkman vertaalde in 1850 de maatschappelijke discussie over slavernij en de handel in tot slaafgemaakten in een prentenboek over 'Sint Nikolaas en zijn knecht'.

In zijn prentenboek verwerkte hij niet alleen de al bestaande elementen als het paard, het rijden over de daken, cadeaus óf de roe via de schoorsteen en Sinterklaas zijn komst uit Spanje.

Ook verwerkte hij nieuwe elementen: de stoomboot (slavenschip) waarmee Sint-Nicolaas in Nederland aankomt en de zwarte pages (zwarte kinderen die tot slaaf waren gemaakt gekleed in kleurrijk klederdracht) als hulpje van Sinterklaas.

Het gevolg van dit prentenboek was dat eind 19e eeuw Zwarte Piet(er) diepgeworteld was in onze traditie, en een onderdeel geworden was van ons historisch en sociaal-cultureel erfgoed, of liever gezegd erfzonde.
Als je Nederlanders gebrek aan historisch besef verwijt, moet je wel zelf je feiten op orde hebben. :')
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_182892435
quote:
18s.gif Op vrijdag 2 november 2018 08:28 schreef Prutzenberg het volgende:
Linkdump: :)
https://www.rtlz.nl/opini(...)schiedenis-slavernij

[..]

Als je Nederlanders gebrek aan historisch besef verwijt, moet je wel zelf je feiten op orde hebben. :')
De schrijvers van het stuk zijn dan ook direct te linken aan KOZP.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_182892493
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 08:53 schreef Montagui het volgende:

[..]

De schrijvers van het stuk zijn dan ook direct te linken aan KOZP.
Zover had ik nog niet eens gekeken. Het verhaal is inderdaad wel een copy/paste van KOZP.
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_182892652
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 november 2018 08:59 schreef Prutzenberg het volgende:

[..]

Zover had ik nog niet eens gekeken. Het verhaal is inderdaad wel een copy/paste van KOZP.
Beide zijn werkzaam bij IZI solutions. (Cemil Yilmaz is daarnaast ook lid van NIDA). IZI solutions levert vaak gastsprekers op bijeenkomsten waar ook Jerry Afriyie gastspreker is. Er zijn links met New Urban Collective (dat groepje dat gefinancieerd wordt door o.a Soros) en IZI solutions werkt ook samen met Sunny Bergman (Wit aan Zet 2017) etc etc.....

Ofwel, 1 pot nat. ;)
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_182892687
Ik vind ‘polderracisme’ eigenlijk wel lief klinken. O~)
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_182898672
Blijft natuurlijk vooral geld verdienen voor de media. Dus die blijven het vuurtje wel stoken.

Ik vind dit gewoon een non-issue want zwarte piet is gewoon zwart en leuk. En mocht ie ooit veranderen dan moet dat niet komen omdat een stel kleinzielige mensen zo schreeuwen.
Zwarte piet is gewoon zwart vanwege hij zwart is, heeft weinig met een schoorsteen te maken. Jammer genoeg mag je tegenwoordig met een roe ook niet meer kinderen bedreigen, maar dat had mij nog wel leuk geleken.
Wat dat betreft is het Sinterklaasfeest sowieso al verstiert, die kinderen moet angst in worden geblazen :D
  vrijdag 2 november 2018 @ 14:56:32 #257
80382 manny
30 is best veel
pi_182899189

Ach. Als je de comments leest. Same story.

En waar kwam ik deze poppetjes tegen. Bij een docu over (extreem rechtse) hooligans in de UK.. allemaal zwaar voorstander uiteraard.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_182901736
Wat een walgelijke lui toch, die roetmoppen. 8} 8} 8} 8}
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
pi_182901797
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 14:56 schreef manny het volgende:

Ach. Als je de comments leest. Same story.

En waar kwam ik deze poppetjes tegen. Bij een docu over (extreem rechtse) hooligans in de UK.. allemaal zwaar voorstander uiteraard.
Hee kijk, een YT-filmpje!
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  vrijdag 2 november 2018 @ 20:30:31 #260
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_182905788
Ik las dat er meer voorstanders dan tegenstanders gingen demonstreren.
Beetje vreemd....

Volgend jaar alleen maar voorstanders die demonstreren....
pi_182906554
De sinterklaasoptocht dit jaar wordt begeleid door 600 agenten, het terrein is alleen bereikbaar via hekjes en er is tassen en jassen controle, glaswerk en drones zijn verboden.

De demonstratie vakken liggen ver uit elkaar, groepen moeten in hun vak blijven en hun gezichten moeten grotendeels zichtbaar blijven, er mogen geen drugs en alcohol gebruikt worden en ze moeten zelf voor een orde dienst zorgen

Bron:hart van Nederland
  vrijdag 2 november 2018 @ 20:57:43 #262
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182906657
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:54 schreef Bottendaal het volgende:
De sinterklaasoptocht dit jaar wordt begeleid door 600 agenten, het terrein is alleen bereikbaar via hekjes en er is tassen en jassen controle, glaswerk en drones zijn verboden.

De demonstratie vakken liggen ver uit elkaar, groepen moeten in hun vak blijven en hun gezichten moeten grotendeels zichtbaar blijven, er mogen geen drugs en alcohol gebruikt worden en ze moeten zelf voor een orde dienst zorgen

Bron:hart van Nederland
Gezellig feestje jongens :D
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  vrijdag 2 november 2018 @ 21:06:10 #263
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182906902
De Grauwe Eeuw-leider reageert: "We gaan de sinterklaasintocht stoppen"

ZAANSTAD - Michael van Zeijl, de extreemlinkse leider van actiegroep De Grauwe Eeuw, heeft gereageerd op de uitspraken van VVD Zaanstad en de Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV). Zij pleitten eerder vandaag voor het 'preventief vastzetten' van Van Zeijl tijdens de sinterklaasintocht in Zaandam. Van Zeijl gaf aan dat hij de intocht gaat 'stoppen'.

Van Zeijl heeft de uitspraken van Harrie van der Laan van de POV en Marianne de Boer van de VVD gelezen en vindt dat hij door de lokale politci als een crimineel weggezet wordt. Ook noemden zij Van Zeijl een 'idioot'.

"Met deze uitspraken laten ze alleen maar zien hoe incompetent ze zijn. Bovendien maken ze zich schuldig aan mensenrechtenschennis als ze mij preventief vast zouden zetten", aldus de actievoerder tegen NH Nieuws.

'Prijs op hoofd van Sinterklaas'
Dat preventief vastzetten gebeurde vorig jaar wel bij de sinterklaasintocht in het Friese Dokkum. Toen besloot het OM de actievoerder op te sluiten nadat hij onder andere had opgeroepen om een prijs op het hoofd van Sinterklaas te zetten. "Dubbele prijs als het tijdens de nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten", zei hij toen op Facebook.

Voor deze uitspraken is De Grauwe Eeuw-voorman onlangs veroordeeld wegens opruiing. Hij kreeg een boete van 300 euro en een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk.

Demonstreren
Deze week gaf burgemeester Jan Hamming aan dat er tijdens de intocht op 17 november gedemonstreerd mag worden. Een noordverordening, zoals de lokale VVD graag had gezien, komt er niet. Toch is Van Zeijl niet van plan om met De Grauwe Eeuw te gaan demonstreren tijdens de intocht. "Waarom zou ik? Als de politie en de burgemeester mijn veiligheid niet kunnen garanderen. Met demonstreren gaat er trouwens ook niks veranderen aan het racistische sinterklaasfeest."

Van Zeijl is daarom van plan om 'ervoor te zorgen dat de intocht niet doorgaat'. Hoe, dat wil hij niet zeggen. "Het moet een verrassing zijn. Als ik het vooraf al vertel, dan ben ik mijn leven niet zeker. Daar wil ik het bij laten."

NH Nieuws
pi_182907072
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:06 schreef AchJa het volgende:
De Grauwe Eeuw-leider reageert: "We gaan de sinterklaasintocht stoppen"

ZAANSTAD - Michael van Zeijl, de extreemlinkse leider van actiegroep De Grauwe Eeuw, heeft gereageerd op de uitspraken van VVD Zaanstad en de Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV). Zij pleitten eerder vandaag voor het 'preventief vastzetten' van Van Zeijl tijdens de sinterklaasintocht in Zaandam. Van Zeijl gaf aan dat hij de intocht gaat 'stoppen'.

Van Zeijl heeft de uitspraken van Harrie van der Laan van de POV en Marianne de Boer van de VVD gelezen en vindt dat hij door de lokale politci als een crimineel weggezet wordt. Ook noemden zij Van Zeijl een 'idioot'.

"Met deze uitspraken laten ze alleen maar zien hoe incompetent ze zijn. Bovendien maken ze zich schuldig aan mensenrechtenschennis als ze mij preventief vast zouden zetten", aldus de actievoerder tegen NH Nieuws.

'Prijs op hoofd van Sinterklaas'
Dat preventief vastzetten gebeurde vorig jaar wel bij de sinterklaasintocht in het Friese Dokkum. Toen besloot het OM de actievoerder op te sluiten nadat hij onder andere had opgeroepen om een prijs op het hoofd van Sinterklaas te zetten. "Dubbele prijs als het tijdens de nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten", zei hij toen op Facebook.

Voor deze uitspraken is De Grauwe Eeuw-voorman onlangs veroordeeld wegens opruiing. Hij kreeg een boete van 300 euro en een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk.

Demonstreren
Deze week gaf burgemeester Jan Hamming aan dat er tijdens de intocht op 17 november gedemonstreerd mag worden. Een noordverordening, zoals de lokale VVD graag had gezien, komt er niet. Toch is Van Zeijl niet van plan om met De Grauwe Eeuw te gaan demonstreren tijdens de intocht. "Waarom zou ik? Als de politie en de burgemeester mijn veiligheid niet kunnen garanderen. Met demonstreren gaat er trouwens ook niks veranderen aan het racistische sinterklaasfeest."

Van Zeijl is daarom van plan om 'ervoor te zorgen dat de intocht niet doorgaat'. Hoe, dat wil hij niet zeggen. "Het moet een verrassing zijn. Als ik het vooraf al vertel, dan ben ik mijn leven niet zeker. Daar wil ik het bij laten."

NH Nieuws
Ik mag toch aannemen dat hij heel goed in de gaten wordt gehouden door de veiligheidsdiensten..
  vrijdag 2 november 2018 @ 21:17:59 #265
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182907266
Is er in Nederland geen wet die organisaties kan verbieden?Die Grauwe Eeuw zijn toch gewoon een stel mafketels en een gevaar
pi_182907303
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:13 schreef madam-april het volgende:
Van Zeijl is daarom van plan om 'ervoor te zorgen dat de intocht niet doorgaat'. Hoe, dat wil hij niet zeggen. "Het moet een verrassing zijn. Als ik het vooraf al vertel, dan ben ik mijn leven niet zeker. Daar wil ik het bij laten."
Hij bluft.... Hij hoopt veel aandacht te krijgen.
pi_182907341
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:21 schreef Bottendaal het volgende:
Is er in Nederland geen wet die organisaties kan verbieden?Die Grauwe Eeuw zijn toch gewoon een stel mafketels en een gevaar
Mafketels wel.
Maar verbieden kan pas als bewezen is dat zijn organisatie crimineel of terroristisch is.
pi_182907386
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:24 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Mafketels wel.
Maar verbieden kan pas als bewezen is dat zijn organisatie crimineel of terroristisch is.
Oké, ik wist niet hoe dat precies zat
pi_182907426
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:22 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Hij bluft.... Hij hoopt veel aandacht te krijgen.
Hoe weet je zo zeker dat hij bluft?
pi_182907443
Vandaag op school bij mij, een vreselijk tering jong , zijn leuke broer opgepakt voor fietsen diefstal. Mamma wil iedereen laten ontslaan die zwarte piet wil spelen op school. En haar zoons zijn engeltjes, in de praktijk zijn het tering ventjes die schijt hebben aan alle regels. Ik zeg laat je oren niet hangen aan dit soort zielige pieten.
pi_182907461
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:27 schreef madam-april het volgende:

[..]

Hoe weet je zo zeker dat hij bluft?
Dat weet ik niet zeker.
Dat deed zijn vriend Meijerink wel met dat 'plan' 4 mei op de Dam te verstoren.
pi_182907612
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:06 schreef AchJa het volgende:
De Grauwe Eeuw-leider reageert: "We gaan de sinterklaasintocht stoppen"

ZAANSTAD - Michael van Zeijl, de extreemlinkse leider van actiegroep De Grauwe Eeuw, heeft gereageerd op de uitspraken van VVD Zaanstad en de Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV). Zij pleitten eerder vandaag voor het 'preventief vastzetten' van Van Zeijl tijdens de sinterklaasintocht in Zaandam. Van Zeijl gaf aan dat hij de intocht gaat 'stoppen'.

Van Zeijl heeft de uitspraken van Harrie van der Laan van de POV en Marianne de Boer van de VVD gelezen en vindt dat hij door de lokale politci als een crimineel weggezet wordt. Ook noemden zij Van Zeijl een 'idioot'.

"Met deze uitspraken laten ze alleen maar zien hoe incompetent ze zijn. Bovendien maken ze zich schuldig aan mensenrechtenschennis als ze mij preventief vast zouden zetten", aldus de actievoerder tegen NH Nieuws.

'Prijs op hoofd van Sinterklaas'
Dat preventief vastzetten gebeurde vorig jaar wel bij de sinterklaasintocht in het Friese Dokkum. Toen besloot het OM de actievoerder op te sluiten nadat hij onder andere had opgeroepen om een prijs op het hoofd van Sinterklaas te zetten. "Dubbele prijs als het tijdens de nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten", zei hij toen op Facebook.

Voor deze uitspraken is De Grauwe Eeuw-voorman onlangs veroordeeld wegens opruiing. Hij kreeg een boete van 300 euro en een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk.

Demonstreren
Deze week gaf burgemeester Jan Hamming aan dat er tijdens de intocht op 17 november gedemonstreerd mag worden. Een noordverordening, zoals de lokale VVD graag had gezien, komt er niet. Toch is Van Zeijl niet van plan om met De Grauwe Eeuw te gaan demonstreren tijdens de intocht. "Waarom zou ik? Als de politie en de burgemeester mijn veiligheid niet kunnen garanderen. Met demonstreren gaat er trouwens ook niks veranderen aan het racistische sinterklaasfeest."

Van Zeijl is daarom van plan om 'ervoor te zorgen dat de intocht niet doorgaat'. Hoe, dat wil hij niet zeggen. "Het moet een verrassing zijn. Als ik het vooraf al vertel, dan ben ik mijn leven niet zeker. Daar wil ik het bij laten."

NH Nieuws
Toch wel bijzonder hoe iemand die stoer doet over andermans hoofd exploderen erg gesteld is op mensenrechten.
pi_182907770
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:28 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dat weet ik niet zeker.
Dat deed zijn vriend Meijerink wel met dat 'plan' 4 mei op de Dam te verstoren.
Waarom zei je dan 'Hij bluft' als je dat helemaal niet weet?
  vrijdag 2 november 2018 @ 21:41:12 #275
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182907776
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:35 schreef Glazenmaker het volgende:

Toch wel bijzonder hoe iemand die stoer doet over andermans hoofd exploderen erg gesteld is op mensenrechten.
Yup, het werkt natuurlijk maar 1 kant op he.

Een aantal regelmatige posters in dit topic zijn dezelfde mening toegedaan...
pi_182907937
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:35 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Toch wel bijzonder hoe iemand die stoer doet over andermans hoofd exploderen erg gesteld is op mensenrechten.
Genoeg mensen, ook hier op dit forum, die zijn kant kiezen. Het barst hier namelijk van de links-extremisten en de naïef-linkse goedpraters.

Deze man dreigt gewoon met terreur. Het lijkt me hoog tijd om deze links-extremist weer een paar weekjes preventief vast te zetten. En zet die voorwaardelijke straf wegens opruiing ook maar vast om in een definitieve, want hij is gewoon weer met dezelfde praktijken bezig.

Misschien gaan mensen ooit nog eens snappen hoe gevaarlijk het is als een enkeling (of een klein groepje mensen) op deze manier een feest/traditie kan verstoren, of zelfs onmogelijk kan maken. Het is dringend tijd dat we voor onze tradities gaan staan. En de politiek kan zich ook niet langer afzijdig houden: politici moeten zorgen voor adequate wet- en regelgeving, zodat mensen ongestoord hun feesten en tradities kunnen vieren.
pi_182907946
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:41 schreef AchJa het volgende:

[..]

Yup, het werkt natuurlijk maar 1 kant op he.

Een aantal regelmatige posters in dit topic zijn dezelfde mening toegedaan...
De logica ook van die vent. Het is mijn recht om te staan en gaan waar ik wil, maar Sinterklaas en zijn zwarte pieten ga ik tegenhouden hoor. Zou zo'n persoon nou vrienden hebben die niet net zo giftig en dom zijn?
  vrijdag 2 november 2018 @ 21:54:13 #278
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_182908062
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:48 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

De logica ook van die vent. Het is mijn recht om te staan en gaan waar ik wil, maar Sinterklaas en zijn zwarte pieten ga ik tegenhouden hoor. Zou zo'n persoon nou vrienden hebben die niet net zo giftig en dom zijn?
Die vent wordt toch gewoon per ongeluk even vastgezet tijdens de intocht?

Daar moet je geen ruimte aan laten, daar maakt hij misbruik van. Geen geouwehoer, gewoon even in de cel en klaar :)
pi_182908125
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:54 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Die vent wordt toch gewoon per ongeluk even vastgezet tijdens de intocht?

Daar moet je geen ruimte aan laten, daar maakt hij misbruik van. Geen geouwehoer, gewoon even in de cel en klaar :)
Tijdens de intocht? Doe maar een paar weken eerder. Hij wil ervoor zorgen dat de intocht helemaal niet kan doorgaan.
pi_182908385
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:54 schreef Bottendaal het volgende:
De sinterklaasoptocht dit jaar wordt begeleid door 600 agenten, het terrein is alleen bereikbaar via hekjes en er is tassen en jassen controle, glaswerk en drones zijn verboden.

De demonstratie vakken liggen ver uit elkaar, groepen moeten in hun vak blijven en hun gezichten moeten grotendeels zichtbaar blijven, er mogen geen drugs en alcohol gebruikt worden en ze moeten zelf voor een orde dienst zorgen

Bron:hart van Nederland
Wut, het word ieder jaar gekker :N
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 2 november 2018 @ 22:07:52 #281
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182908414
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:48 schreef Glazenmaker het volgende:

De logica ook van die vent. Het is mijn recht om te staan en gaan waar ik wil, maar Sinterklaas en zijn zwarte pieten ga ik tegenhouden hoor. Zou zo'n persoon nou vrienden hebben die niet net zo giftig en dom zijn?
Als ze zelf tegen gehouden worden is het huilen en het belemmeren van het recht van demonstratie ed... Maar de rest van alles waar ze het niet mee eens zijn dient met onmiddelijke ingang gestopt te worden...

Heerlijk die dubbele moraal altijd. :')
pi_182908740
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:48 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Genoeg mensen, ook hier op dit forum, die zijn kant kiezen. Het barst hier namelijk van de links-extremisten en de naïef-linkse goedpraters.

Deze man dreigt gewoon met terreur. Het lijkt me hoog tijd om deze links-extremist weer een paar weekjes preventief vast te zetten. En zet die voorwaardelijke straf wegens opruiing ook maar vast om in een definitieve, want hij is gewoon weer met dezelfde praktijken bezig.

Misschien gaan mensen ooit nog eens snappen hoe gevaarlijk het is als een enkeling (of een klein groepje mensen) op deze manier een feest/traditie kan verstoren, of zelfs onmogelijk kan maken. Het is dringend tijd dat we voor onze tradities gaan staan. En de politiek kan zich ook niet langer afzijdig houden: politici moeten zorgen voor adequate wet- en regelgeving, zodat mensen ongestoord hun feesten en tradities kunnen vieren.
Alsjeblieft niet. Genoeg tradities waar ik graag vanaf wil. Het verminken van jonge kinderen door bepaalde religies om maar wat te noemen. Eindelijk vrijheid van religie in dit land. Het probleem is ook niet echt dat iemand wat stoms kan roepen tijdens de optocht of een andere traditie. Laat ze lekker gaan. Het probleem is dat de hardste anti piet roepers zelf extreem intolerant en racistisch zijn en daardoor nogal onhebbelijk zijn. En mensen die dreigen met geweld zoals deze gek zouden niet in de buurt moeten komen van welke viering dan ook.
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:54 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Die vent wordt toch gewoon per ongeluk even vastgezet tijdens de intocht?

Daar moet je geen ruimte aan laten, daar maakt hij misbruik van. Geen geouwehoer, gewoon even in de cel en klaar :)
We hebben in Nederland een veel te tolerante houding ten opzichte van gewelddadige groepen. Als jij de ander met geweld wil tegenhouden zoals de heer van Zeijl doe je gewoon niet meer mee. De politie zou geweld niet meer moeten belonen. Of het nou rellende antifa, moskeejongeren of snelweg blokkeerders is iedere keer bewijzen ze weer dat je met geweld je zin krijgt hier. Fuck dat. Niet degene die ''provoceerde'' is schuldig maar degene die de steen worp. Opsluiten en straffen die lui. In plaats daarvan mag Pegida nergens meer komen en worden de niet radicale delen van de anti pieten beweging zo in de armen van dit soort gekken gedreven.
  Spellchecker vrijdag 2 november 2018 @ 22:31:28 #283
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_182909014
Ondertussen in België

_O- _O-

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt die linkse mama in elkaar?

[ Bericht 12% gewijzigd door maily op 02-11-2018 22:37:01 ]
pi_182909603
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 22:20 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Alsjeblieft niet. Genoeg tradities waar ik graag vanaf wil. Het verminken van jonge kinderen door bepaalde religies om maar wat te noemen. Eindelijk vrijheid van religie in dit land. Het probleem is ook niet echt dat iemand wat stoms kan roepen tijdens de optocht of een andere traditie. Laat ze lekker gaan. Het probleem is dat de hardste anti piet roepers zelf extreem intolerant en racistisch zijn en daardoor nogal onhebbelijk zijn. En mensen die dreigen met geweld zoals deze gek zouden niet in de buurt moeten komen van welke viering dan ook.
Ik had eraan toe moeten voegen dat ik doel op zaken die binnen de grenzen van de wet vallen. Aantasting van de lichamelijke integriteit van weerloze baby's valt daar wat mij betreft niet onder. Voor religie geldt sowieso dat het onder de wet valt en dat het er niet boven staat.

Verder eens met je observatie over die anti-Zwarte-Piet-activisten. Zelden zulke racisten gezien. Compleet geobsedeerd met de eigen en andermans huidskleur.
pi_182910549
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 22:20 schreef Glazenmaker het volgende:
We hebben in Nederland een veel te tolerante houding ten opzichte van gewelddadige groepen. Als jij de ander met geweld wil tegenhouden zoals de heer van Zeijl doe je gewoon niet meer mee. De politie zou geweld niet meer moeten belonen.
Je laat je opfokken door van Zeijl. Hij heeft helemaal niet gezegd dat hij met geweld de sintoptocht gaat tegenhouden.
Maar hij zegt het zodanig dat mensen dénken dat hij een geweldsplan heeft.
Zijn lol is mensen daarmee op stang te jagen.
Zover bekend is, zijn club heeft geen geweldsplannen , laat staan uigevoerd.
Als AIVD en politie dat kunnen bewijzen, dan komt die club voor de rechter.
Er bestaan wetten en een jurisprudentie wanneer mensen op te sluiten... dat heet rechtsstaat.
Vorig jaar werd van Zeijl wél preventief opgeborgen rond 5 december , maar dat mag helemaal niet . Men kon dat doen met een smoesje van 'bedreiging van een sintacteur'
Daar zat men al te morrelen aan de grenzen van de rechtsstaat.
pi_182910846
Daar is wel iets op te verzinnen, zorgen dat hij tijdens de optocht een meldingsplicht heeft op het politiebureau, dat doen ze met hooligans ook tijdens voetbalwedstrijden.
Kom je niet dan mogen ze je oppakken
pi_182912067
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 23:42 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Je laat je opfokken door van Zeijl. Hij heeft helemaal niet gezegd dat hij met geweld de sintoptocht gaat tegenhouden.
Maar hij zegt het zodanig dat mensen dénken dat hij een geweldsplan heeft.
Zijn lol is mensen daarmee op stang te jagen.
Zover bekend is, zijn club heeft geen geweldsplannen , laat staan uigevoerd.
Als AIVD en politie dat kunnen bewijzen, dan komt die club voor de rechter.
Er bestaan wetten en een jurisprudentie wanneer mensen op te sluiten... dat heet rechtsstaat.
Vorig jaar werd van Zeijl wél preventief opgeborgen rond 5 december , maar dat mag helemaal niet . Men kon dat doen met een smoesje van 'bedreiging van een sintacteur'
Daar zat men al te morrelen aan de grenzen van de rechtsstaat.
Deze man preventief opbergen gaat te ver volgens jou?
quote:
'We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten. Maw zonder twijfel morsdood. Zo kan de NPO geen onzinverhaaltje ophangen met een nieuwe Sinterklaas en zijn we voorgoed van dat feest af'
En iemand die dit uit zijn strot krijgt en een jaar later roept dat hij de intocht nu echt gaat tegenhouden is geen gevaar voor zijn omgeving volgens jou?
pi_182913026
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 00:53 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Deze man preventief opbergen gaat te ver volgens jou?

[..]

En iemand die dit uit zijn strot krijgt en een jaar later roept dat hij de intocht nu echt gaat tegenhouden is geen gevaar voor zijn omgeving volgens jou?
Dat is wel ziek inderdaad.
1 + 1 = blauw
  zaterdag 3 november 2018 @ 04:28:38 #289
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182913665
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 22:06 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Wut, het word ieder jaar gekker :N
Wat ik niet begrijp, is dat zo'n burgemeester niet gewoon zegt 'Je mag op 4 en 6 december demonstreren, maar niet op 5 december'. Als burgemeester heeft hij het recht om het tijdstip te bepalen, waarvoor hij vergunning geeft.

Wat ook een bak zou zijn, is als ze de dag van tevoren bekendmaken dat de intocht in Roosendaal is. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zaterdag 3 november 2018 @ 06:29:17 #290
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_182913866
Ik maak me meer zorgen voor de Pro piet demonstranten dan die diegene die tegen de Piet zijn.
pi_182914278
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 06:29 schreef KingRadler het volgende:
Ik maak me meer zorgen voor de Pro piet demonstranten dan die diegene die tegen de Piet zijn.
En terecht, met hun wegblokkades en alles. :{w
1 + 1 = blauw
pi_182914916
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 00:53 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Deze man preventief opbergen gaat te ver volgens jou?
Ja.... en is niet wettelijk.

quote:
En iemand die dit uit zijn strot krijgt en een jaar later roept dat hij de intocht nu echt gaat tegenhouden is geen gevaar voor zijn omgeving volgens jou?
Geen direct gevaar, althans niet te bewijzen. Justitie oordeelt ook zo.
Ik denk wel dat hij vroeg of laat weer de grens van wat wettelijk mag overgaat.
Een sick joke van vorig jaar was al voorbij de grens en hij is daarvoor veroordeeld.
Maar, er was geen concreet plan de Sint te vermoorden. Anders was hij veroordeeld en zit nog in de cel.
Zijn grote bek van : ik ga die intocht tegenhouden is soortgelijk. Wellicht verkneukelt hij zich bij al de ophef . Hij weet ook , als de politie werkelijk denkt dat er een concreet plan is, dan kan er huiszoekingen en arrestaties komen en weer enkele dagen in een cel logeren.

[ Bericht 1% gewijzigd door Bluesdude op 03-11-2018 09:58:25 ]
  zaterdag 3 november 2018 @ 09:24:56 #293
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182915102
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 00:53 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Deze man preventief opbergen gaat te ver volgens jou?

[..]

En iemand die dit uit zijn strot krijgt en een jaar later roept dat hij de intocht nu echt gaat tegenhouden is geen gevaar voor zijn omgeving volgens jou?
Nu deze:



https://twitter.com/MikevanZeijl/status/1056276632950976513?s=19
  zaterdag 3 november 2018 @ 09:27:30 #294
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182915140
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 09:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nu deze:

[ afbeelding ]
Wel creatief.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zaterdag 3 november 2018 @ 09:28:50 #295
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182915427
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:27 schreef madam-april het volgende:

[..]

Hoe weet je zo zeker dat hij bluft?
Mensen die echt wat van plan zijn, doen het gewoon zonder eerst vooraf stoere praatjes op te hangen op internet. Deze rasidioot staat volop in de schijnwerpers en word nauwlettend in de gaten gehouden door de overheid, die kan nog geen scheet laten zonder dat men het registreert, en ik denk dat het hem voornamelijk ook daarom te doen is. Het is gewoon een kk lulletje die kickt op alle aandacht. Neemt niet weg dat ze hem wat mij betreft elk jaar weer preventief mogen vastzetten, het liefst de hele maand november en december zodat ie ook echt helemaal uit beeld is gedurende dat sinterklaasfeest.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_182915481
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:48 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

De logica ook van die vent. Het is mijn recht om te staan en gaan waar ik wil, maar Sinterklaas en zijn zwarte pieten ga ik tegenhouden hoor. Zou zo'n persoon nou vrienden hebben die niet net zo giftig en dom zijn?
Wat denk je zelf? Zodra iemand uit mijn vriendenkring zulk soort wartaal begint uit te slaan en het nog meent ook, dan is het meteen gedaan met de vriendschap.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_182915589
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 09:13 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Ja.... en is niet wettelijk.

[..]

Geen direct gevaar, althans niet te bewijzen. Justitie oordeelt ook zo.
Ik denk wel dat hij vroeg of laat weer de grens van wat wettelijk mag overgaat.
Een sick joke van vorig jaar was al voorbij de grens en hij is daarvoor veroordeeld.
Maar, er was geen concreet plan de Sint te vermoorden. Anders was hij voor dat veroordeeld.
Zijn grote bek van : ik ga die intocht tegenhouden is soortgelijk. Wellicht verkneukelt hij zich bij al de ophef . Hij weet ook , als de politie werkelijk denkt dat er een concreet plan is, dan kan er huiszoekingen en arrestaties komen en weer enkele dagen in een cel logeren.
Mwah, ik zie in deze geestelijk gestoorde toch een groter gevaar dan de waxinelichtgooier of de damschreeuwer.

Gelet op zijn recente 'uitingen' en zijn activistische verleden lijkt het me niet onredelijk om hem een meldplicht te geven voor het moment van de intocht.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_182915612
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:54 schreef Bottendaal het volgende:
De sinterklaasoptocht dit jaar wordt begeleid door 600 agenten, het terrein is alleen bereikbaar via hekjes en er is tassen en jassen controle, glaswerk en drones zijn verboden.

De demonstratie vakken liggen ver uit elkaar, groepen moeten in hun vak blijven en hun gezichten moeten grotendeels zichtbaar blijven, er mogen geen drugs en alcohol gebruikt worden en ze moeten zelf voor een orde dienst zorgen

Bron:hart van Nederland
Bedankt he kozp, ge, alle opgefokte policor, sjw en pc-babytjes van deze wereld.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_182915641
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 09:57 schreef Montagui het volgende:

Gelet op zijn recente 'uitingen' en zijn activistische verleden lijkt het me niet onredelijk om hem een meldplicht te geven voor het moment van de intocht.
Kan dat ? Voetbalhooligans die bewezen lijfelijk gereld hebben voor,na, tijdens een wedstrijd kan zo'n meldplicht opgelegd worden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')