Zo-is-dat | zaterdag 12 maart 2016 @ 15:31 |
Met uit het vorige deel: Trusten ![]() Fietsie ![]() _Liek ![]() Goitske ![]() Keroppi ![]() RobinOok ![]() Op naar veel nieuws! ![]() | |
Zo-is-dat | zaterdag 12 maart 2016 @ 15:33 |
Ik maakte een worteltjestaart, recept van ottolenghi ![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 12 maart 2016 @ 15:35 |
![]() Dat witte is creamcheese? | |
Zo-is-dat | zaterdag 12 maart 2016 @ 15:50 |
Ja! Met honing, opgeklopte roomboter en poedersuiker ![]() | |
Bleie | zondag 13 maart 2016 @ 16:56 |
![]() ![]() Voor de slagroomtaart en de worteltjestaart. Wat is nou echt een goed recept voor slagroomtaart? | |
Trusten | zondag 13 maart 2016 @ 19:29 |
Ik heb dit recept gebruikt voor de biscuit, het Victoria beslag uit dit recept van 24Kitchen en gevuld met frambozenjam en slagroom. Is goed bevallen ![]() | |
Isabeau | zondag 13 maart 2016 @ 19:38 |
Hey, met dat recept heb ik ook een keer een carrotcake gemaakt en die was briljant ![]() Heb er toen alleen een frosting van Nigella over gedaan ![]() | |
Syrena | zondag 13 maart 2016 @ 19:57 |
Vandaag crumble gemaakt. Ik had nog een pak staan. Nooit meer, bah, wat een smakeloze laag kruimels. Als ik het zelf maak zit ik altijd te klooien met de verhoudingen, maar al mijn eigen baksels waren lekkerder ![]() En die worteltaart ![]() ![]() | |
Bleie | zondag 13 maart 2016 @ 20:34 |
Dank je. Ik heb wel ooit die hele taart van 24kitchen gemaakt, maar vond het biscuit (moskovisch gebak) niet heel geweldig. Ik ben die van Laura's bakery opgeslagen, maar eens proberen. | |
Trusten | zondag 13 maart 2016 @ 20:35 |
Dat las ik in de reviews onder het recept, vandaar dat ik een ander recept daarvoor had gezocht ![]() | |
Koningin | dinsdag 15 maart 2016 @ 12:26 |
Ik moet voor de school van mijn kinderen wat gaan bakken, maar ik wil eens wat anders dan cupcakes en een tulband. Iemand ideeën? Niet te ingewikkeld, want dat is niet nodig. | |
Burdie | dinsdag 15 maart 2016 @ 12:32 |
Boterkoek, brownies, appeltaart? Of een zanddeeg bodem, gevuld met banketbakkersroom en vulling naar keuze (vers fruit?) | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 15 maart 2016 @ 12:40 |
Gewoon koekjes? ![]() | |
Dragonberry | dinsdag 15 maart 2016 @ 12:48 |
Millionairs shortbread of chocolate crinckle cookies? | |
Trusten | dinsdag 15 maart 2016 @ 12:51 |
Cakerol? Of uil koekjes ![]() ![]() http://zestysouthindiankitchen.com/2015/10/owl-cookies.html | |
Koningin | dinsdag 15 maart 2016 @ 13:34 |
Danke voor de tips, ga even wat termen googlen..... Leuk die uil koekjes!! | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 18 maart 2016 @ 19:44 |
Aaaarrrrggghhhhhhhhhhh ![]() ![]() ![]() Ik wilde deze broodjes maken: http://uitdekeukenvanarde(...)el-en-amandelen.html Hele keuken een enorme puinzooi van al die bakjes die ik nodig had, deeg uitgerold, sinasappelvulling er op, deeg opgerold , helft van de vulling kwam er ook weer uit want volgens mij te nat....en wat zie ik staan als ik het mes pak om de rol in plakjes te snijden.......... de amandelen die er IN hadden gemoeten En ik had al zo'n slecht humeur ![]() | |
Bleie | vrijdag 18 maart 2016 @ 20:14 |
![]() | |
Joosie200 | vrijdag 18 maart 2016 @ 22:18 |
Omdat Anouk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben niet zo fan van smeuïge cake, heb mijn collagae op werk maar niet verteld dat er een hele pot mayo in zit ![]() ![]() ![]() | |
Burdie | vrijdag 18 maart 2016 @ 22:41 |
Mayo in een cake ![]() | |
Joosie200 | vrijdag 18 maart 2016 @ 22:42 |
Het idee alleen al schreeuwt: vies hé? Maar dat vond ik wel meevallen. Tis mij enkel een te smeuïge cake geworden. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 18 maart 2016 @ 22:43 |
ei&olie, niks vreemds aan eigenlijk | |
Joosie200 | vrijdag 18 maart 2016 @ 22:44 |
Precies, na wat logisch nadenken over de ingrediënten is het precies dat. Dus eitje minder gebruikt en geen boter. Probleem opgelost. ![]() | |
Burdie | vrijdag 18 maart 2016 @ 22:57 |
True, maar toch. Vooral het idee he. Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren. | |
Isabeau | zaterdag 19 maart 2016 @ 07:58 |
Welnee, zo smaakt het ook helemaal niet als je olie in een cake doet. Tenzij je de olie uit je frituurpan gaat scheppen ![]() | |
Goitske | zaterdag 19 maart 2016 @ 08:01 |
Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayo Ik krijg collegas die normaal taart af slaan aan hetceten als ik zeg dat ik een appeltaart heb gebakken | |
Burdie | zaterdag 19 maart 2016 @ 08:02 |
Toch heb in laatst een carrotcake gebakken met zonnebloemolie. Tijdens het bakken deed het me een beetje aan een frituur denken, en tijdens het aansnijden ook. Ook qua structuur van de cake vind ik olie erdoor niet lekker. Dus volgende keer weer gewoon roomboter voor mij ![]() | |
Isabeau | zaterdag 19 maart 2016 @ 08:04 |
Nou geef ik eerlijk gezegd ook de voorkeur aan roomboter, maar misschien gaat de associatie olie =frituur bij mij niet zo op omdat ik dat eigenlijk zelden eet ![]() | |
Goitske | zaterdag 19 maart 2016 @ 08:08 |
![]() appeltaart met speltbloem Iets knapperiger dan gewone appeltaart. Getest door mijn collegas alleen positieve reacties had ze om een eerlijke mening gevraagd omdat het een test was | |
Joosie200 | zaterdag 19 maart 2016 @ 08:25 |
Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola: http://www.carolabaktzoet(...)t-mayonaise-en-html/ Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur mee Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé ![]() Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg. Het zal wel een andere smaak geven ipv gewone bloem. Hetzelfde geldt voor teff en dergelijke. Heb het weleens zelf geprobeerd maar 100% teff pannekoeken die ik ooit maakte waren echt niet te hachelen. Jouw taart ziet er zoals altijd goed uit. ![]() [ Bericht 21% gewijzigd door Joosie200 op 19-03-2016 08:32:07 ] | |
Burdie | zaterdag 19 maart 2016 @ 08:34 |
Mmmmm appeltaart ![]() | |
Goitske | zaterdag 19 maart 2016 @ 08:47 |
De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopen ![]() Ik zal spelt bijv sneller in brood gebruiken vind ik wel lekkerder dan normaal brood, misschien een x koekjes [ Bericht 2% gewijzigd door Goitske op 19-03-2016 09:13:00 ] | |
Joosie200 | zaterdag 19 maart 2016 @ 08:56 |
Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen ![]() ![]() | |
Goitske | zaterdag 19 maart 2016 @ 09:13 |
Huis was binnen 2 dagen verkocht ![]() | |
Goitske | zondag 20 maart 2016 @ 13:08 |
Voor het eerst spritsen gemaakt het spuiten viel me tegen erg hard knijpen ![]() En met een bijna twee jarige bakken is ook een uitdaging maar hij deed het heel goed! Bij zijn broer ben ik ook rond deze leeftijd gestart met helpen en die weet al hoe de keukenmachine werkt ![]() ![]() | |
Donna | zondag 20 maart 2016 @ 13:18 |
Wat lief Goitske! Ze zien er erg lekker uit. | |
Syrena | maandag 21 maart 2016 @ 15:55 |
Spritsen ![]() Ik heb zaterdag de basischocoladecupcakes van Rudolph gebakken. Uit zijn cupcakesboek met handtekening & persoonlijke boodschap ![]() Ik vond ze vies ![]() Ze komen ook helemaal niet goed uit de siliconenvormpjes. Maar misschien zijn die wel aan vervanging toe. Ik ben er echt ![]() Ik zag net wel op mijn werk dat we de bakbijbel van Rutger hebben, dus die ligt nu voor me en gaat mee naar huis ![]() | |
Goitske | maandag 21 maart 2016 @ 18:54 |
Thanks waren ook erg lekker! | |
Goitske | maandag 21 maart 2016 @ 18:55 |
Oh ik heb juist wel goede ervaringen met het cupcake boek. De bakbijbel ![]() ![]() ![]() ![]() Heb er diverse dingen uit gemaakt oa de spritsen [ Bericht 1% gewijzigd door Goitske op 21-03-2016 19:06:52 ] | |
robuust89 | maandag 21 maart 2016 @ 19:10 |
Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je? | |
Goitske | maandag 21 maart 2016 @ 19:20 |
Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpen ![]() | |
HaverMoutKoekje | maandag 21 maart 2016 @ 20:22 |
ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juist ![]() | |
Goitske | maandag 21 maart 2016 @ 20:32 |
Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo. Vandaag mijn collegas maar weer vetgemest ![]() | |
HaverMoutKoekje | maandag 21 maart 2016 @ 20:40 |
ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggen ![]() | |
Goitske | maandag 21 maart 2016 @ 20:46 |
Same here! ![]() | |
Goitske | maandag 21 maart 2016 @ 20:46 |
Ik vind het bakken en delen ook veel leuker dan het zelf opeten... ![]() | |
Woelwater | donderdag 24 maart 2016 @ 23:55 |
Na drie hazelnoot-slagroomtaarten maar weer eens gewoon een appeltaart gebakken ![]() ![]() Dit was trouwens de laatste taart hiervoor, met dunnere laagjes. ![]() [ Bericht 23% gewijzigd door Woelwater op 25-03-2016 00:05:52 ] | |
Isegrim | vrijdag 25 maart 2016 @ 05:50 |
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten. Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe. ![]() | |
Goitske | vrijdag 25 maart 2016 @ 07:00 |
Antiglutenhype ![]() Daarnaast beseffen die mensen sowieso niet dat gluten gewoon goed voor je zijn mits je overgevoeligheid hebt en dat gluten in veel meer dingen zit dan brood en koekjes maar bijv zelfs in sojasaus boulionnetjes etc ![]() | |
Molo | vrijdag 25 maart 2016 @ 07:04 |
Tenzij ipv mits ![]() Ik vind stevig speltbrood van de AH het lekkerste supermarktbrood, maar dat heeft niks met gebruik van specifiek spelt daarvoor te maken, het is voor mij gewoon het lekkerste brood ![]() | |
Molo | vrijdag 25 maart 2016 @ 07:04 |
En die taarten zien er verdomde lekker uit Woelwater! ![]() | |
Goitske | vrijdag 25 maart 2016 @ 07:10 |
Ziet er heerlijk uit ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 25 maart 2016 @ 08:12 |
als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAP ![]() | |
Bleie | vrijdag 25 maart 2016 @ 15:55 |
Ziet er goed uit Woelwater! Ik heb met de kinderen paaskoekjes gebakken. Glazuren kunnen we allemaal nog niet zo goed. ![]() ![]() | |
Donna | vrijdag 25 maart 2016 @ 16:17 |
Leuk hoor! Glazuren hoeft ook niet goed joh, haha! Ik bak heel vaak, maar vergeet altijd de foto's. Zondag ga ik een worteltaart bakken, zal de foto's eens een keer niet vergeten (proberen). | |
Bleie | vrijdag 25 maart 2016 @ 16:22 |
Ik vind het echt een crime, glazuren. En heel lekker vind ik het ook niet, dus geen zin om er tijd in te steken om het te leren. Ach, zoon en dochter vonden het feest. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 25 maart 2016 @ 16:30 |
ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnig ![]() | |
Bleie | vrijdag 25 maart 2016 @ 16:37 |
![]() | |
robuust89 | zaterdag 26 maart 2016 @ 20:13 |
Nou, gewone bloem doet het inderdaad prima hoor! ![]() ![]() ![]() Heb er te snel de poedersuiker overheen gegooid, vandaar dat witte. Ruikt fantastisch! ![]() [ Bericht 20% gewijzigd door robuust89 op 26-03-2016 20:19:38 ] | |
Joosie200 | zaterdag 26 maart 2016 @ 20:36 |
Gewone bloem doet het inderdaad goed. Heb een batch croissantdeeg in de koelkast te rusten. Straks de volgende toer. Maar inmiddels rijst ie zijn plastic omhulsel uit ![]() ![]() | |
robuust89 | zaterdag 26 maart 2016 @ 21:19 |
Oh heerlijk! Ook een keer gedaan, was de halve nacht bezig ![]() | |
Goitske | zaterdag 26 maart 2016 @ 22:05 |
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 26 maart 2016 @ 22:08 |
dFODMAP is eliminatie dieet, niet bedoeld om eeuwig vol te houden. Als de grootste bron gevonden is mag je rustig de rest weer gaan eten als je je daar goed bij voelt | |
Bleie | zondag 27 maart 2016 @ 12:10 |
Ziet er goed uit! Ik ben nog meer aan het bakken geweest voor Pasen. Eerst een gemarmerde cake gebakken met gewone cake en red velvet, en daar met een steker ei-vormpjes uit gehaald: ![]() En daar fondant opgelegd. ![]() Gisteravond al wat van de afsnijsels gesnoept ![]() En ik heb ook broodjes gebakken: ![]() | |
Oceanonix | zondag 27 maart 2016 @ 12:13 |
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.![]() Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. ![]() | |
Bleie | zondag 27 maart 2016 @ 12:22 |
Zo netjes krijg ik het niet hoor! | |
HaverMoutKoekje | zondag 27 maart 2016 @ 12:23 |
erg lentegroen, doe even mijn ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 27 maart 2016 @ 12:25 |
En toch ziet 'ie er super uit. Leuke kleuren! ![]() | |
Oceanonix | zondag 27 maart 2016 @ 12:28 |
Kleurstof wat ik ooit gekocht heb in Duitsland. Het is een groene suiker verpakt per zakje, gebruiksklaar. De andere kleuren waren iets minder fel, dus dacht dat ik het hele zakje nu ook wel kon gebruiken. ![]() | |
Joosie200 | zondag 27 maart 2016 @ 12:29 |
Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk van ![]() | |
Myraela | zondag 27 maart 2016 @ 12:35 |
Bosbessen is meer paars dan blauw. Ik denk ook niet dat je met frambozen een red velvet kleur krijgt, dan kom je nog meer in de buurt met bieten. | |
Goitske | zondag 27 maart 2016 @ 12:36 |
Laatige kleur het wordt met fruit al snel rood | |
Burdie | zondag 27 maart 2016 @ 12:38 |
Ik zou toch kleurstof nemen als je een echt mooie kleur wilt, van Wilton heb je bijvoorbeeld maar een paar druppels nodig. | |
Deepfreeze | zondag 27 maart 2016 @ 12:53 |
Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruikt Fodmap heeft mij goed geholpen. Lactose en fructose bleken onverwacht klachten te geven. maar tarwe eet ik weer gewoon ![]() | |
Goitske | zondag 27 maart 2016 @ 12:55 |
Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komen Waar ik zo van baal dat mensen geen gluten of bepaalde granen omdat het hip is zo worden mensen met echte klachten minder serieus genomen | |
Deepfreeze | zondag 27 maart 2016 @ 13:04 |
Het zorgt wel dat je met fodmap makkelijk aan je speltbrood kunt komen. ![]() Maar snap je punt. Fodmap lijkt ook hip. Terwijl het best even lastig is en wel erg nuttig. Mensen keken ook zo raar toen ik zei dat ik 3 dagen buikpijn heb van een theelepel honing. "Goh, je hebt echt een intolerantie" | |
Joosie200 | zondag 27 maart 2016 @ 13:05 |
Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof. ![]() | |
Donna | zondag 27 maart 2016 @ 13:06 |
Ziet er mooi uit hoor! Ik heb mijn worteltaart zostraks uit de oven gehaald. Mag zometeen ook gaan smeren ![]() | |
Molo | zondag 27 maart 2016 @ 13:07 |
Rode kool een optie voor de blauwe kleur? | |
Donna | zondag 27 maart 2016 @ 16:19 |
![]() Mijn eerste worteltaart en hij is heerlijk! | |
Joosie200 | zondag 27 maart 2016 @ 16:37 |
Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfood ![]() | |
Molo | zondag 27 maart 2016 @ 16:39 |
Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoorden ![]() Spirulina heb je niet veel van nodig trouwens. Ik heb een keer tarwegraspoedwr gebruikt voor groen, maar dat proef je heel erg en is echt niet lekker ![]() Rood kan prima met (ingekookt) bietensap of poeder ![]() | |
Joosie200 | zondag 27 maart 2016 @ 16:47 |
Pak wel bietensap en spirulina en voor het witte wel slagroom/botercremelaag ofzo ![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 27 maart 2016 @ 17:17 |
hebben we een Fok! wortelhype? | |
Joosie200 | zondag 27 maart 2016 @ 17:22 |
Precies mijn gedachte ![]() ![]() | |
Donna | zondag 27 maart 2016 @ 20:33 |
Haha ik denk het. Ik ben op het idee gekomen zonder Fok!. Sorry, geen geheim pact zover ik weet! ![]() | |
Bleie | zaterdag 2 april 2016 @ 16:47 |
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.![]() | |
Skeletor. | zaterdag 2 april 2016 @ 17:14 |
Ook de mijne! | |
Donna | zaterdag 2 april 2016 @ 17:37 |
Ohhh heerlijk, een 'echte' appeltaart. En dan met een dikke klodder zelf geklopte slagroom! | |
FutureFairytale | zaterdag 2 april 2016 @ 17:58 |
Zo heerlijk! Krijg er gelijk trek in! | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 2 april 2016 @ 18:40 |
is er nog stukje over? ![]() | |
Bleie | zaterdag 2 april 2016 @ 20:40 |
Haha, er gaat toch altijd weinig boven appeltaart hè? Er is nog een klein stukje over dat meneer Bleie en ik zo gaan opsmikkelen. ![]() | |
Dragonberry | zaterdag 2 april 2016 @ 20:48 |
Oh lekker hoor! Ik heb ook een echte klassieker gebakken. Vanille tulband, gebakken in mijn oma's oude vorm ![]() ![]() | |
Bleie | zaterdag 2 april 2016 @ 20:54 |
Oeh, dat is ook lekker ja! | |
Woelwater | zaterdag 2 april 2016 @ 21:07 |
Mooie baksels weer hier ![]() Komende dagen walnoot-chocoladecake bij de koffie ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Woelwater op 02-04-2016 21:18:36 ] | |
Goitske | zaterdag 2 april 2016 @ 21:10 |
wauw prachtige vorm | |
bloempje-moi | zondag 3 april 2016 @ 21:05 |
Resultaat van de New York Brunch vandaag: Cinnamon rolls ![]() Bagels ![]() Pancakes ![]() Eggs Benedict ![]() ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door bloempje-moi op 04-04-2016 08:19:08 ] | |
Dragonberry | zondag 3 april 2016 @ 21:24 |
Zo wil ik ook wel brunchen ![]() | |
Bleie | zondag 3 april 2016 @ 22:22 |
Oh, wow, dat ziet er echt heerlijk uit! | |
Isegrim | zondag 3 april 2016 @ 22:25 |
Die onderste is cheesecake? Welk recept? | |
bloempje-moi | maandag 4 april 2016 @ 08:14 |
Ghe ghe, de brunch duurde van 11:00-20:15. ![]() New York Cheesecake uit het boek ![]() Alles komt daar overigens uit. En lekker dat het was! edit: Foto op internet gevonden. Helaas kun je het niet lezen. ![]() Edit #2: Benodigdheden (voor een taart van 28 cm): Voor de bodem: – 350 gram volkorenbiscuitjes – 40 gram poedersuiker – 180 gram gesmolten boter Voor de vulling: – 900 gram Monchou – 260 gram poedersuiker – snufje zout – 70 gram bloem – sap van 1 citroen – 600 ml slagroom – 8 eieren – 1 theelepel vanille-aroma 1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175°C. Vet een springvorm van 28 centimeter in met een beetje boter. Doe de biscuitjes en de poedersuiker samen in een keukenmachine en verkruimel deze. Smelt de boter in de magnetron en doe de gesmolten boter samen met de verkruimelde biscuitjes in een kom. Roer dit mensgel totdat dit goed gemengd is en schep de bodemix in een springvorm. Druk deze goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in het midden van de oven. Bak deze 15 minuten. 2. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C. 3. Meng alle ingrediënten voor de vulling in volgorde zoals ze hierboven staan vermeld. Voeg de ingrediënten een voor een toe. Zorg ervoor dat je na ieder ingrediënt goed klopt, zodat er een homogene massa ontstaat voor je een nieuw ingrediënt toevoegt. 4. Pak de springvorm met de bodem en giet de cheesecake vulling op de bodem. Zet de springvorm voor 10 minuten in het midden van de oven. 5. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 90°C zonder de oven te openen. Laat de cheesecake vervolgens nog 50 minuten bakken in de oven. Draai hierna de oven uit, maar laat de cheesecake 2 uur in de oven rusten, ook zonder de oven te openen. 6. Nadat de cheesecake 2 uur in de oven heeft gestaan om te rusten, haal deze dan uit de oven om af te koelen. Voordat je de cheesecake serveert, laat deze dan nog vier uur in de koelkast staan. Dit recept kost je wat tijd, maar dan heb je uiteindelijk ook een heerlijke New York Cheesecake. Sabine geeft nog als tip dat je een beetje jam op je cheesecake kunt doen als lekkere zoete toevoeging. | |
minilot | maandag 4 april 2016 @ 11:46 |
Bloempje, wat een goeie brunch! ![]() ![]() ![]() | |
minilot | maandag 4 april 2016 @ 11:50 |
Wéér een momofuku-crackpie gemaakt vanmorgen. ![]() ![]() Dit keer voor de collega's van mijn lief, als verjaardagstraktatie. ![]() Mooi zijn ze helemaal niet, maar potdorie wat lekker! | |
Syrena | maandag 4 april 2016 @ 11:59 |
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben ![]() Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt ![]() Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb ![]() | |
minilot | maandag 4 april 2016 @ 12:02 |
Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig? ![]() http://www.amazon.com/Ove(...)Bakery/dp/0373892950 | |
Syrena | maandag 4 april 2016 @ 12:08 |
Nee ![]() Heb 'm wel geprint, kijken of de collega's genegen zijn 'm te bestellen ![]() Qua prijs valt hij echt wel mee ![]() | |
minilot | maandag 4 april 2016 @ 12:10 |
![]() | |
bloempje-moi | maandag 4 april 2016 @ 13:06 |
Het was onderdeel van onze 2016 Cooking Challenge. We hadden overigens ook nog mimosa's. ![]() Iedereen vond het geweldig, maar we hebben ook gedurende dag nog dingen in elkaar gezet. Alleen de cheescake was van tevoren gemaakt; de rest was op de dag zelf. Helaas waren de bagels niet helemaal naar mijn wens, maar zeker nog heerlijk. Ik was denk ik toch het meeste fan van de pancakes. Die had ik al zo lang niet gegeten! Ik heb alles nog in huis, dus ik ben zeer in de verleiding om ze vandaag weer te maken. Maar een dagje gezond is wel zeer noodzakelijk na zo'n brunchdag. ![]() | |
bloempje-moi | maandag 4 april 2016 @ 13:07 |
Het is heel erg vet allemaal, maar ja, New York. Voor een speciaal dagje mag het wel, toch? | |
Goitske | dinsdag 5 april 2016 @ 21:13 |
Appelcake uit kaneel en kardemom ![]() | |
Goitske | dinsdag 5 april 2016 @ 21:13 |
Oooh dit boek wil ik hebben!!! | |
StephanL | donderdag 7 april 2016 @ 21:22 |
Vorige week woensdag mijn eerste baksel gemaakt. Een Rigotta-Chocolade cake van Rudolph's Bakery. Hij smaakte prima moet ik zeggen en was goed gelukt. Wel helaas in mijn vinger gesneden, met een diepe snee tot gevolg.![]() | |
Woelwater | vrijdag 8 april 2016 @ 00:01 |
Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd? Als ik erop Google krijg ik meer dit soort plaatjes: ![]() | |
StephanL | vrijdag 8 april 2016 @ 19:36 |
Jawel, echter niet overal goed genoeg. Voor een eerste baksel vond ik hem goed ![]() | |
wiskundenoob | vrijdag 8 april 2016 @ 22:15 |
Hoi allen, Kan iemand mij vertellen welke meel ik moet kopen in de supermarkt als ik opzoek ben naar all purpose flour, cake flour en bread flour? Zijn dat respectievelijk tarwebloem, cakemeel en meel voor witte brood? Google leert me dat de verschillen vooral zitten in de samenstelling van gluten en eiwitten. | |
Goitske | zaterdag 9 april 2016 @ 06:41 |
Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker. | |
Torstein | zaterdag 9 april 2016 @ 07:35 |
Bier en Tieten! | |
Goitske | zaterdag 9 april 2016 @ 10:41 |
![]() Dit was de binnenkant van de appelcake | |
Molo | zaterdag 9 april 2016 @ 10:44 |
Ok, dáár wil ik dus écht graag het recept van hebben ![]() | |
wiskundenoob | zaterdag 9 april 2016 @ 10:47 |
Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien. | |
Goitske | zaterdag 9 april 2016 @ 10:53 |
Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor brood | |
Goitske | zaterdag 9 april 2016 @ 10:56 |
Typ hem dit weekend wel even | |
Molo | zaterdag 9 april 2016 @ 10:57 |
Dank ![]() Lijkt me perfect uitdeelvoer voor op werk ![]() | |
Goitske | zaterdag 9 april 2016 @ 10:58 |
Hij was zo weg op mijn werk, en je kunt vrij kleine punten snijden want hij is best machtig | |
Zo-is-dat | zaterdag 9 april 2016 @ 10:58 |
De goedkoopste bloem in de supermarkt werkt ook prima ![]() Meel van de molen is nog mooier maar de bloem uit de supermarkt voldoet zeker, je hoeft je er dus niet door tegen te laten houden als je alleen dat hebt | |
Molo | zaterdag 9 april 2016 @ 10:59 |
Veel vreetapen op werk die ik toch nog altijd weer weet te onderschatten in wat ze op kunnen ![]() Dus komt goed! | |
Goitske | zaterdag 9 april 2016 @ 11:03 |
Zeg daarom ook minder geschikt | |
Zo-is-dat | zaterdag 9 april 2016 @ 11:08 |
![]() | |
minilot | zaterdag 9 april 2016 @ 11:45 |
Wow! ![]() Ik ben normaal gesproken niet zo van de cakes, maar dit ziet er echt belachelijk lekker uit! ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 9 april 2016 @ 11:48 |
Welk onmens houdt er nou niet van cake ![]() | |
minilot | zaterdag 9 april 2016 @ 11:51 |
Wel mijn eigen baksels, maar niet mijn eigen foto's (die zijn gemaakt door die awesome lui van het bakkerijtopic in CUL ![]() Simpele parmezaankoekjes met zwarte peper: ![]() Chocoladetaartje met jalapeño en gember: ![]() ![]() (Recept: http://www.seriouseats.co(...)chili-chocolate.html ) | |
Molo | zaterdag 9 april 2016 @ 11:52 |
Lekkerrrrrr ![]() | |
minilot | zaterdag 9 april 2016 @ 11:52 |
Ik vind het ook niet vies! Ik vind het vaak gewoon een beetje meh van structuur. ![]() | |
Goitske | zaterdag 9 april 2016 @ 12:06 |
Heb ik ook hoor! Geen echte cake fan | |
Joosie200 | zaterdag 9 april 2016 @ 12:06 |
Kladdkaka met een twist hmm? ![]() | |
minilot | zaterdag 9 april 2016 @ 12:09 |
Eh, dat heeft er geloof ik niet zoveel mee te maken. Kladdkaka is zonder taartbodem toch? Meer gewoon een soort plakkerige brownie? Ook qua vulling lijkt het er niet echt op: in bovenstaande taart gaat nogal wat melk en room - dat zit volgens mij niet in die Zweedse chocotaart.. | |
Joosie200 | zaterdag 9 april 2016 @ 12:11 |
Vind hem er aardig chewy/gooey/smeuïg uitzien anders. Met dank aan de room ongetwijfeld. Heeft ook de hoogte van een Zweedse kleddercake dus vandaar mijn reactie ![]() | |
minilot | zaterdag 9 april 2016 @ 12:12 |
Maar die appelcake van jou ziet er in elk geval te gek uit! ![]() Ook ik wacht met smart op je uitgetypte recept. ![]() | |
Joosie200 | zaterdag 9 april 2016 @ 12:15 |
Ik vind appelcake er van binnen nooit uitzien maar het smaakt altijd wel ![]() ![]() | |
Woelwater | zaterdag 9 april 2016 @ 20:50 |
Heb hem vandaag ook gemaakt (dank voor het idee) maar denk dat ik weer iets te fanatiek heb zitten mengen ![]() ![]() Al lijkt hij wel erg op degene die op deze site staat. | |
Isegrim | zaterdag 9 april 2016 @ 20:57 |
Zuurdesembrioche-cinnamon rolls:![]() | |
StephanL | zondag 10 april 2016 @ 10:24 |
Ja het moet heel licht, maar weer weer niet te licht blijkbaar. Het is ook een beetje wat je zelf wil. Volgend project worden muffins. Zit minder suiker in dan Cupcakes zag ik, dus die maar proberen de volgende keer. | |
Woelwater | zondag 10 april 2016 @ 10:29 |
Het viel niet mee om dat dunne ricottamengsel door het dikke beslag te roeren zonder hele plassen over te houden. Was het allebei dezelfde dikte geweest dan was het beter te doen geweest. | |
StephanL | zondag 10 april 2016 @ 10:38 |
Ja klopt. Cake beslag is behoorlijk dik, vond ik ook ja en de ricottamengsel weer wat aan de dunne kant. Leek net melk. Was wel leuk om een keer te maken ![]() | |
Goitske | zondag 10 april 2016 @ 20:02 |
Oma's appelcake (uit Kaneel en Kardemom, joodse baktradities van New York tot Tel Aviv) Voor 12 personen Benodigdheden: 5 grote appels 2 el citroensap 3 tl kaneel 450 g fijne kristalsuiker 4 eieren 250 ml zonnebloemolie 60 ml melk 60 ml sinasappelsap (kun je evt 120 van maken en dan de melk laten vervallen) 1 el vanille extract 375 g bloem 1 el bakpoeder 1/2 tl zout boter om in te vetten of olie bij een zuivelvrije cake Verwarm de oven voor tot 170 graden. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in (8 cm hoog) of een cakevorm met losse bodem. Bekleed de bodem met bakpapier. Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor en snijd de appels daarna zonder ze te schillen in dunne plakjes. Doe de plakjes met het citroensap, de kaneel en 5 eetlepels suiker in een kom en schud goed om. Klop de eieren met de rest van de kristalsuiker in een kom en voeg de zonnebloemolie, de melk, het sinaasappelsap en het vanille extract toe. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg de natte ingredienten toe aan de droge ingredienten en roer door tot een vrij dun beslag. Nu kun je de laagjes gaan maken, Schenk een kwart van het beslag in de cakevorm en verdeel er een derde van de appels over. Herhaal met de rest van de appels en het beslag. Schenk over de laatste laag appels de overgebleven "citroensiroop" (is het restje van de citroen kaneel in de bak waar de appels in gezeten hebben) en eindig met een laagje beslag. Bak ongeveer 1 1/2 uur tot de cake terugveert als je er licht op duwt en iets loskomt van de vorm. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en heel er daarna uit. ![]() | |
Molo | zondag 10 april 2016 @ 20:02 |
Thanks!!! ![]() | |
Goitske | zondag 10 april 2016 @ 20:03 |
Zo jij bent snel ![]() Graag gedaan hoor! | |
Molo | zondag 10 april 2016 @ 20:04 |
Hele weekend al aan het F5-en ![]() | |
Goitske | zondag 10 april 2016 @ 20:05 |
Sorry had geen tijd eerder laptop en boek lagen al klaar ![]() Maja kinderen moest ik vandaag sneller bij opa en oma op halen dan gepland en gistermiddag zo moe dat ik in slaap ben gevallen op de bank ![]() | |
Molo | zondag 10 april 2016 @ 20:08 |
Niet Fok vóór alles in je leven plaatsen ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 10 april 2016 @ 20:11 |
250ml zonnebloemolie ![]() ![]() | |
Molo | zondag 10 april 2016 @ 20:12 |
Mik je er 250 gram boter in, kan vast ook | |
Goitske | zondag 10 april 2016 @ 20:13 |
Zeker niet, daar krijg ik de tijd ook niet voor ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 10 april 2016 @ 20:14 |
Werkt prima! Je proeft geen zonnebloem olie ![]() In t wortel taart recept van ottolenghi gaat bijvoorbeeld ook zonnebloemolie als vet. Is een heerlijk taartje! Wees niet bang ![]() | |
Goitske | zondag 10 april 2016 @ 20:14 |
Ik vond het echt prima de zonnebloemolie, je kunt het ook voor boter vervangen lijkt mij. Iedereen die geproefd heeft ik gok op een man of 30 (iedereen sneed braaf kleine puntjes) vond hem heerlijk | |
Molo | zondag 10 april 2016 @ 20:16 |
Olie is prima door baksels. Je moet alleen neutrale gebruiken zoals zonnebloem. Geen knalbittere olijfolie of sesamolie ofzo ![]() | |
Bleie | zondag 10 april 2016 @ 20:39 |
Klinkt echt heerlijk! En ziet er nog lekkerder uit. Ik heb dit weekend een banana bread gebakken, volgens dit recept: http://www.runningwithspo(...)yogurt-banana-bread/. Smaak is heerlijk, maar hij is een stuk kleffer dan op het plaatje (sorry, geen foto). Heeft iemand nog een absolute aanrader voor een banana bread, liefst met niet al te veel suiker? | |
Isegrim | zondag 10 april 2016 @ 20:55 |
Onzin! http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/ ![]() | |
Isegrim | zondag 10 april 2016 @ 20:57 |
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:![]() | |
Molo | zondag 10 april 2016 @ 20:58 |
Ik bedoelde als gewoon alternatief voor boter ![]() Olijfolie cake is heerlijk ja ![]() | |
Burdie | zondag 10 april 2016 @ 21:23 |
Vervangen door boter ![]() ![]() | |
Negentiendertig | zondag 10 april 2016 @ 21:23 |
Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel? ![]() | |
Woelwater | zondag 10 april 2016 @ 21:23 |
Nog een keer gebakken? ![]() En op exact dezelfde tijd gepost ![]() | |
essnhills | zondag 10 april 2016 @ 22:06 |
Ik heb dit weekend een strandtaart gemaakt met m'n nichtje![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erg veel lol gehad met het maken, en ik vind hem persoonlijk zeer geslaagd ![]() En hij was ook erg lekker ![]() | |
empa1010 | zondag 10 april 2016 @ 22:24 |
Wauw ![]() Kun je wat uitleg geven over hoe dit te maken? Supergaaf ![]() | |
empa1010 | zondag 10 april 2016 @ 22:26 |
Edit, Maria biscuitjes ![]() | |
essnhills | zondag 10 april 2016 @ 22:30 |
Sure! De bodem is van gewone cake, maar dan in een taartvorm in plaats van cakevorm ![]() Dan blijft de taart lekker luchtig. Over de 'zandkant' hebben we eerst een dun laagje botercrème gesmeerd (poedersuiker + boter, verhouding 1:1) En dan idd maria biscuitjes. Gewoon een paar koekjes in een plastic zakje, deegroller en stampen maar. ![]() ![]() En voor de zee hebben we botercrème met blauwe kleurstof vermengd, en met een spuitzakje erop gespoten. We hadden nét iets tekort, maar dat was eigenlijk wel leuk. Nu moesten we nog wat bijmaken en deze blauw week natuurlijk net iets af, dus nu zitten er kleurverschillen in de zee ![]() En daarna aan de slag met de marsepein! De handdoeken zijn vrij simpel te maken natuurlijk. En de poppetjes eigenlijk ook wel. Voor de parasols hebben we meerdere laagjes gedaan, meerdere rondjes op elkaar, en erop dan nog driehoekjes uit zo'n rondje. Klein knopje erboven op (ook voor de versteviging), en óók een knopje aan de onderkant. En een satéprikker in marsepein wikkelen, en de parasol erop zetten ![]() ![]() ![]() | |
empa1010 | zondag 10 april 2016 @ 22:48 |
Reuze bedankt voor de uitleg..! Ik ga binnenkort absoluut proberen om 'm ook te maken. Je blijft er naar kijken, zo grappig is ie ![]() Weet je ook welk spuitmondje je gebruikt hebt? Lijkt een doosje van Wilton op de foto te staan, maar is mogelijk van de kleurstof (?) Je hebt geen eetbare lijm gebruikt om de poppetjes te maken? Dat waren m'n vragen nog ![]() | |
essnhills | zondag 10 april 2016 @ 22:50 |
Nee geen idee hoe je zo'n spuitmondje noemt ![]() ![]() En dat doosje is inderdaad van de kleurstofjes ![]() En behalve de satéprikkers in de parasols is alles eetbaar. We hebben ze gewoon aan elkaar gedrukt als het ware, het plakte vanzelf ![]() | |
Mry | maandag 11 april 2016 @ 10:23 |
Ik heb laatst dit recept gemaakt: http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html (Wel zonder pure chocola). Het was erg lekker! | |
Bleie | maandag 11 april 2016 @ 16:11 |
Dank, dat ziet er goed uit! | |
HaverMoutKoekje | maandag 11 april 2016 @ 17:18 |
deze heb ik wel eens gemaakt http://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananabread.html | |
Postbus100 | maandag 11 april 2016 @ 19:34 |
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake? http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185 (vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien). Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone? | |
Joosie200 | maandag 11 april 2016 @ 19:43 |
![]() ![]() ![]() Wat is het toch een gedoe om drie taarten netjes in 1 stuk op het werk te krijgen met de fiets als vervoermiddel. ![]() ![]() ![]() | |
Myraela | maandag 11 april 2016 @ 19:46 |
Ja, weleens gemaakt. Wel okay. Ik vond het vooral grappig om eens te proberen. | |
Burdie | maandag 11 april 2016 @ 20:32 |
Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel ![]() | |
Postbus100 | maandag 11 april 2016 @ 20:42 |
Het lijkt me ook dat je dit niet eet voor de smaak, maar meer om het grappige scheikundige effect. | |
Isegrim | maandag 11 april 2016 @ 23:42 |
Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren. | |
Isegrim | maandag 11 april 2016 @ 23:43 |
![]() Ik had helemaal niet door dat ik die al gepost had. ![]() ![]() ![]() Geen bot, puur toeval en kennelijk een warrig hoofd. ![]() | |
Woelwater | dinsdag 12 april 2016 @ 00:19 |
Maar hij zag er wel heel lekker uit hoor, allebei de keren ![]() | |
Negentiendertig | dinsdag 12 april 2016 @ 14:17 |
Mocht je ze maken: ik wil er graag 4 reserveren voor aanstaande zaterdag ![]() | |
Goitske | woensdag 13 april 2016 @ 17:32 |
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren ![]() ![]() | |
Woelwater | vrijdag 15 april 2016 @ 21:18 |
En weer een choco/walnootcake ![]() (had nog walnoten en chocolade liggen van vorige keer, dus daarom) ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 15 april 2016 @ 22:47 |
ja, gewoon lekkerrrrrrrr | |
#ANONIEM | maandag 18 april 2016 @ 06:52 |
![]() Een iets wat (hele) donkere Red Velvet taart met witte chocolade. Helaas kan ik nog steeds niet mijn baksels netjes afwerken. Ik heb daar echt niet de 'feeling' voor hoor... | |
#ANONIEM | maandag 18 april 2016 @ 06:53 |
Aahw! Echt super schattig en mooi zeg! Puik weer hoor! ![]() | |
Joosie200 | maandag 18 april 2016 @ 08:10 |
Dit is nog strak vergeleken met mijn misbaksel ![]() ![]() | |
LilDutchPrincess | woensdag 20 april 2016 @ 15:33 |
Ik wil graag het volgende recept uitproberen (voor een babyshower diner) http://www.annies-eats.com/2011/02/11/berry-charlottes/ Weet iemand wat er bedoeld wordt met "½ cup strained blackberry puree" En iemand tips voor waar je kookringen (heet dat zo?) kan kopen? We hebben hier geen kookwinkel dichtbij namelijk. | |
Burdie | woensdag 20 april 2016 @ 15:43 |
Strained = geconcentreerd Kookringen, Blokker. Ziet er echt lekker uit ![]() | |
Viv | woensdag 20 april 2016 @ 15:49 |
Volgens mij bedoelen ze hier gezeefd, dus zonder pitjes/velletjes/etc. ![]() | |
LilDutchPrincess | woensdag 20 april 2016 @ 16:02 |
Ohh dat klinkt wel erg logisch! Bedankt beide. Ziet er inderdaad fantastisch uit, ben benieuwd of het lukt. | |
Goitske | zaterdag 30 april 2016 @ 13:05 |
![]() Havermout granberry spelt koekjes | |
HaverMoutKoekje | zondag 1 mei 2016 @ 08:27 |
Geachte bakexperts, vraagje.... Ik moet dinsdag tracteren en wil deze maken: http://uitdekeukenvanarde(...)boerenappelcake.html Kan ik deze vandaag al maken en bewaren tot dinsdag? | |
Lienekien | zondag 1 mei 2016 @ 08:33 |
Zie de laatste reactie onder je recept. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 1 mei 2016 @ 08:41 |
![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 1 mei 2016 @ 18:05 |
cakedeeg uit de kom likken is ![]() | |
Joosie200 | zondag 1 mei 2016 @ 18:07 |
Stiekem is dat het leukste aan bakken ![]() | |
Goitske | zondag 1 mei 2016 @ 18:22 |
enige reden waarom de kinderen acuut aanbieden om te helpen... Ze staan het deeg uit de kom te jatten. Laatste x de cranberries nog voordat ze door het deeg gingen ![]() | |
Woelwater | woensdag 4 mei 2016 @ 01:30 |
Marmercake gebakken ![]() ![]() | |
Bleie | vrijdag 6 mei 2016 @ 10:42 |
Gisteren verlaat verjaarsfeestje voor meneer Bleie. Ik had een high tea gemaakt. Beetje veel foto's sorry! Zoetigheid: Brownies ![]() Bananenbrood ![]() Limoentaart ![]() Scones (uiteraard geserveerd met 'clotted cream' en jam) ![]() Hartig Quiche lorraine ![]() Hartige taartjes met tomaat en olijf ![]() Broodtaart (links met komkommer, makreelmousse en gerookte zalm, rechts met komkommer en eiersalade) ![]() Broodtaart binnenkant (de visvariant) ![]() | |
Njosnavelin | vrijdag 6 mei 2016 @ 10:46 |
Wauw ![]() Hoe lang ben je daar wel niet mee bezig geweest? | |
Njosnavelin | vrijdag 6 mei 2016 @ 10:48 |
Ah wat leuk gedaan ![]() Was vast een succes. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 6 mei 2016 @ 10:48 |
Jeeeeeeetje Bleie! Hoeveel uur heb je wel niet in de keuken gestaan ![]() Ziet er lekker uit allemaal, vooral de bananenbrood (recept?) Ik heb gister zuurdesem brownies gebakken van blog van Levine, uiteraard kwam ik bij vullen van vorm er achter dat de nootjes en chocoladestukjes nog afgewogen op aanrecht stonden ![]() Geen foto, smaak is even wennen. http://uitdekeukenvanarde(...)t-zuurdesem.html?m=1 | |
Bleie | vrijdag 6 mei 2016 @ 10:59 |
Ben wel een paar uur bezig geweest ja. Maar de reacties waren erg positief, en ik vind het super om te doen. Dit bananenbrood is echt een blijvertje trouwens! http://cookieandkate.com/2015/healthy-banana-bread-recipe/ Dit is het recept. Ik had een deel van het meel vervangen door havermout, omdat ik niet meer genoeg volkoren had. En ik had wat meer bananen en wat minder honing. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 6 mei 2016 @ 11:26 |
"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat" Wit volkoren meel... ![]() | |
MutedFaith | vrijdag 6 mei 2016 @ 11:38 |
"Gewoon" whole wheat flour wordt in de VS gemaakt van 'red wheat', een veel gebruikte graansoort in de VS met hoog proteïne gehalte. De 'White whole wheat flour' wordt gemaakt van 'Hard white spring wheat', en heeft hierdoor een witte kleur en een lager proteïne gehalte. Maar verder wordt nog steeds alles van de graan gebruikt, bevat het nog steeds veel vezels en zulks en is het dus nog steeds 'volkoren'. | |
Bleie | vrijdag 6 mei 2016 @ 16:41 |
Ja, geen idee. Maar ik heb in de supermarkt ook weleens wit brood gezien dat volgens de verpakking stiekem volkoren was. Snap ik ook niet. Ik heb in elk geval gewoon volkoren meel gebruikt, en dat pakte dus prima uit. | |
Dragonberry | zondag 8 mei 2016 @ 10:23 |
Ik heb cinnamon rolls gemaakt, recept uit 'bakken met Menno' ![]() ![]() | |
Bleie | zondag 8 mei 2016 @ 10:47 |
![]() ![]() ![]() ![]() Die zien er heerlijk uit! | |
Oceanonix | zondag 8 mei 2016 @ 12:16 |
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen. ![]() ![]() | |
littledrummergirl | zondag 8 mei 2016 @ 12:18 |
pretty ![]() | |
Joosie200 | zondag 8 mei 2016 @ 13:05 |
Ziet strak uit! ![]() Ik ga vanmiddag mijn restant aan blauwe bessen inzetten voor: ![]() Das tenminste het idee. Nu maar zien of het mij lukt het eindresultaat zo netjes te kunnen presenteren ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 8 mei 2016 @ 13:45 |
ziet er zeer zomers uit ![]() | |
Bleie | zondag 8 mei 2016 @ 13:45 |
Ziet er heerlijk uit. Recept? | |
Joosie200 | zondag 8 mei 2016 @ 13:52 |
Dit is een voorbeeld. Wat als inspiratie dient voor mijn baksel die ik vanmiddag nog ga maken. En ik zal ze inderdaad bestuiven met wat bloem want allemaal op de bodem is niet mooi. En met dit weer wel zo passend. Net als Oceanix zomerse traktatie ![]() | |
Oceanonix | zondag 8 mei 2016 @ 15:55 |
het frisser door de rabarber en ik dat lekkerder als alleen maar het zoete van de aardbeien. | |
Oceanonix | zondag 8 mei 2016 @ 15:56 |
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.html | |
FutureFairytale | zondag 8 mei 2016 @ 17:53 |
Ga eens kijken of ik die ook kan maken. Ziet er heel lekker uit ![]() | |
Bleie | zondag 8 mei 2016 @ 18:09 |
Heb hem opgeslagen, lijkt me echt heerlijk! | |
Dragonberry | zondag 8 mei 2016 @ 18:32 |
Rabarber en aardbei zijn erg lekker samen! Echt een aanrader. Netjes gedaan met die strookjes rabarber ![]() | |
#ANONIEM | zondag 8 mei 2016 @ 19:21 |
hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt? | |
Pietverdriet | zondag 8 mei 2016 @ 19:32 |
Rabarber, huiver | |
HaverMoutKoekje | zondag 8 mei 2016 @ 19:40 |
in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezakt | |
Molo | zondag 8 mei 2016 @ 19:41 |
Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekker | |
Oceanonix | zondag 8 mei 2016 @ 22:09 |
Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar. ![]() | |
Molo | zondag 8 mei 2016 @ 22:17 |
Ik heb die cake keer of vier gemaakt en merendeel zit onderin de cake, ik vond het er prima bij passen en lekker. Maar ben wel erg benieuwd naar foto's van Joosie ![]() | |
Woelwater | dinsdag 17 mei 2016 @ 17:53 |
Had al een aantal keer deze taart gemaakt. Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom. Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel ![]() ![]() | |
Isegrim | dinsdag 17 mei 2016 @ 18:48 |
Wat is die mooi! ![]() | |
Molo | dinsdag 17 mei 2016 @ 19:09 |
Heb je nog een stuk over voor mij toevallig? ![]() | |
SnoepTomaatje | dinsdag 17 mei 2016 @ 20:00 |
Bezorg je ook? | |
Syrena | dinsdag 17 mei 2016 @ 20:04 |
Dju woelwater ![]() Minilot, Ovenly is binnen! Ik ben vrijdag weer op m'n werk, wil je een bepaald recept hebben? | |
Woelwater | dinsdag 17 mei 2016 @ 20:13 |
Bedankt voor de complimentjes ![]() ![]() Zie trouwens helemaal geen pizza-topic in CUL, dus dump ik ze maar even hier, het is tenslotte ook bakken ![]() Laatste weken een pizza-verslaving ontwikkeld maar de prijs, hoeveelheid zout en karige beleg begon me een beetje tegen te staan. Zodoende gister begonnen met mijn eigen pizza's maken ![]() ![]() ![]() Zelf het deeg en de saus gemaakt. [ Bericht 26% gewijzigd door Woelwater op 17-05-2016 20:33:56 ] | |
Piger | dinsdag 17 mei 2016 @ 20:35 |
Pizza topic: CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #21 | |
Woelwater | dinsdag 17 mei 2016 @ 20:47 |
Thx, dacht me al te herinneren die ooit gezien te hebben. Maar hier zag ik hem er niet tussen staan en zag ook geen volgende pagina, of ben gewoon een beetje kippig. Culinesse à gogo Pizza's zijn zeker uit de mode ofzo ![]() | |
Viv | dinsdag 17 mei 2016 @ 22:02 |
Gewoon dat topic omhoog schoppen joh, pizza is nooit uit de mode. ![]() | |
het-is-mij | vrijdag 20 mei 2016 @ 15:32 |
Wow ziet er goed uit. Dit weekend maar eens proberen. Heb een vrij kleine oven, dan denk ik t schuim over 2 platen verdelen? | |
Woelwater | vrijdag 20 mei 2016 @ 16:32 |
Dit is op een bakplaat van 30cm x 36cm ![]() ![]() Adviseer wel om de laagjes kruim tussen de slagroom niet te dik te maken, als ze wat dunner zijn wordt het meer één geheel, anders vallen de lagen van elkaar af ![]() Had trouwens maar 280 gram rietsuiker ipv de 300 uit het recept en 75 gram suiker op 1/2 liter slagroom (1 liter in totaal) gebruikt dan wordt hij net wat minder zoet. [ Bericht 8% gewijzigd door Woelwater op 20-05-2016 16:39:50 ] | |
het-is-mij | vrijdag 20 mei 2016 @ 22:56 |
Bedankt voor de tips. Hij staat in de koelkast. Schuim verkruimelen was wel een ding want het was van binnen nog wat plakkerig en mn springvorm was wat laag. Benieuwd hoe het aansnijden morgen gaat. | |
Woelwater | zondag 22 mei 2016 @ 10:31 |
Is het nog wat geworden? | |
Zo-is-dat | zondag 22 mei 2016 @ 10:58 |
Vriendlief heeft een taart gemaakt! ![]() ![]() Een veganistische chocolade noten taartje, heeeel lekker! ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 22 mei 2016 @ 11:08 |
ziet er beter uit dan origineel ![]() ligt stevig op de maag denk ik met al die avocado? | |
minilot | zondag 22 mei 2016 @ 11:09 |
Dat ziet er echt enorm lekker uit! ![]() Lekker juist! ![]() ![]() | |
minilot | zondag 22 mei 2016 @ 11:12 |
Ooo, te gek! Ik zie het een beetje aan de late kant begrijp ik, sorry! Nou, voor de eerstvolgende keer dan.. Ik ben heel gretig, maar: - Cinnamon & Ancho Chile Brownies (pagina 124) - Caramel bacon hot tarts (pagina 113) - Montego Bay Bar (pagina 128) - Stawberry basil loaf (pagina 41) - Bourbon chocolate chip cookies with tarragon (pagina 81) - The Stumptown Shorty (pagina 91) Twee of drie ervan mag ook hoor. ![]() Ik ga de recepten testen en als ze bevallen koop ik het boek. ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 22 mei 2016 @ 11:15 |
Hij is inderdaad best machtig, maar de mousse op zich is heel zacht en luchtig. Klein puntje ![]() ![]() | |
minilot | vrijdag 27 mei 2016 @ 11:07 |
![]() Boterige minikoekjes met Maldon-zout en veel eidooier: ![]() Had vooral nog een beetje deeg over van dit recept: http://www.davidlebovitz.(...)utter-cookie-recipe/ Klein rolletje van restdeeg gemaakt, dit in de vriezer gelegd. Zodra bevroren, plakjes van gesneden en acht minuten afgebakken op 170 graden. [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 27-05-2016 11:19:20 ] | |
Syrena | vrijdag 27 mei 2016 @ 20:33 |
En toen was ik weer druk ![]() | |
minilot | zaterdag 28 mei 2016 @ 16:14 |
Geen haast! Ik vind het allang gaaf dat je 'm besteld hebt. ![]() Ik heb geduld! | |
NijntjesUk | maandag 30 mei 2016 @ 20:05 |
Ik had wat oude appeltjes over, dus heb een appel-havermout-koek gebakken. (Recept van uitpaulineskeuken.nl)![]() | |
HaverMoutKoekje | maandag 30 mei 2016 @ 20:15 |
ik produceer ook wel een een bruine plakkaat ![]() Wel lekker? | |
NijntjesUk | maandag 30 mei 2016 @ 20:29 |
Deze plakkaat is heerlijk. ![]() | |
Syrena | dinsdag 7 juni 2016 @ 20:05 |
Pdfje is klaar ![]() | |
AkTje | vrijdag 10 juni 2016 @ 23:44 |
Als beginner bakker heb ik vanavond mijn derde cheesecake gemaakt, een chocolade cheesecake met gezouten caramel.. heel lekker maar wat ik me afvraag is dat hoe alle cheesecakes zo mooi worden en mijnes uitziet als een amateuristische cheesecake. Voorbeeld Strak en mooi glad ![]() Of snijden hun gewoon een stuk weg ? Ik gebruik trouwens een ijzeren springvorm Mijn creatie Lelijke korst en opgezette rand (is trouwens een voorbeeld van internet maar vergelijkbaar met mijn cheesecake). ![]() | |
Goitske | zaterdag 11 juni 2016 @ 07:02 |
Het kan zijn dat je soms fotos ziet van cheesecakes die je niet hoeft te bakken. Verder bak papiertje rond de rand wil ook wel eens wat helpen | |
Burdie | zaterdag 11 juni 2016 @ 08:09 |
Heb je het recept wat bij dat plaatje hoort gevolgd? Want het staat er namelijk bij (vorm in aluminiumfolie wikkelen, in een met water gevulde schaal bakken, oven op een kier bij het afkoelen etc.) Die van de foto heeft trouwens ook een opgezette rand, maar dat zie je niet door de vulling. http://www.simplyrecipes.com/recipes/perfect_cheesecake/ | |
#ANONIEM | zaterdag 11 juni 2016 @ 10:01 |
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks. | |
AkTje | zaterdag 11 juni 2016 @ 16:54 |
Nice, tenminste niet de enige ![]() | |
Burdie | zaterdag 11 juni 2016 @ 16:59 |
In de instructies zie je idd dat ze bij die taart de zijkanten los snijden ![]() | |
AkTje | vrijdag 17 juni 2016 @ 14:12 |
Beste Unites het is me gelukt, mede dankzij het recept van de perfect cheesecake van hierboven. Al dan niet een beetje aangepast ![]() Recept: • 1 rol degistive koekjes • 60 gram gezouten roomboter • 900 gram roomkaas (ik gebruik Philadelphia) • 270 gram suiker, waarvan 3 zakjes vanillesuiker • 1 tl zout • 3 tl vanille aroma • 4 eieren • 1 pakje vloeibare slagroom (Jumbo huismerk) • 1 tablet witte chocolade (huismerk Jumbo) Belangrijk is dat alles op kamertemperatuur is! Bereidingswijze: Neem een springvorm en vet deze in met bakspray. Bedek je onderkant en zijkanten met bakpapier (voorheen gebruikte ik de bruine maar nu de goedkoopste van de Jumbo, wit bakpapier, is iets steviger). Vervolgens doe je nog een keer een kleine laag aanbrengen met de bakspray. Ondertussen kun je de boter laten smelten en verkruimel je de koekjes in de mixer. Voeg deze samen en bedek de springvorm hiermee, verdeel de koekjes een beetje naar boven zodat je ook aan de zijkant een bodem krijgt. Neem een grote ovenplaat met opstaande rand en bedek deze met aluminiumfolie. Ook dien je de springvorm aan de onderkant en de zijkant te bedekken met aluminiumfolie. Bak vervolgens de bodem ongeveer 7-10 minuten op 180 graden. In de tussentijd klop je 4 minuten de roomkaas los, voeg daarna de suiker toe en laat nog eens 4 minuten roeren. Vervolgens kun je het zout en de vanille aroma toevoegen. Direct erna voeg je elke minuut 1 ei toe. Tot slot voeg je de slagroom toe en laat je alles nog een minuutje kloppen. Het witte chocolate tablet kun je ondertussen langzaam au-bain marie laten smelten. Wanneer deze gesmolten is laat je het even afkoelen en voeg je het toe aan je beslag. Wanneer de 7-10 minuten zijn verstreken haal je de bodem uit de oven en zet je de oven terug op 150 graden. Laat de bodem even hard worden en schenk dan het beslag in de springvorm. Klop een paar keer met de springvorm op het aanrecht om alle bubbels eruit te krijgen. Nu komt het belangrijkste gedeelte, doe de ovenplaat met de springvorm in het midden in de onderste slede van de oven en voeg kokend water tot ongeveer halverwege de springvorm. Bedek de bovenkant van de springvorm met een laagje aluminiumfolie (zodat de bovenkant niet bruin bakt). Tip: omdat de cheesecake een beetje naar boven komt kan het zijn dat die tegen het aluminiumfolie komt aan te zitten, wanneer je deze weg haalt neem je dus een stuk van de bovenkant mee. Gebruik daarom zo een ijzer rekje van de magnetron dat je over de springvorm zet. Laat de oven aan voor 1,5 uur op 150 graden en open in de tussentijd de oven zeker niet. Na 1,5 uur draai je de oven uit en na nog eens 30 minuten zet je de klep van de oven op een kier. Na 2 uur is je cheesecake afgekoeld en moet hij nog minimaal een nacht in de ijskast. Succes! | |
#ANONIEM | vrijdag 17 juni 2016 @ 18:41 |
ligt dat niet gewoon aan je oven? als ik bij mijn ouders bak in hun oven lukt altijd alles perfect .in mijn eigen combi-oven zakken sommige dingen in | |
Rawedni | woensdag 22 juni 2016 @ 11:28 |
edit gevonden! | |
Trusten | donderdag 23 juni 2016 @ 20:46 |
Toevallig enig idee hoeveel ml / gram deze zijn? Zit hier helaas geen Jumbo maar het recept klinkt goed | |
fietsie | vrijdag 24 juni 2016 @ 23:17 |
OK. Wij hebben morgen een "pizza feestje" ter ere van 2 verjaardagen. Dus, gezellig pizzabakken in de steenoven. Maar, er waren wat afzeggers en "ik kan alleen vroeg in de middag" mensen dus we doen ook een bakkie koffie. Maar wat doe je dan -bij- die koffie? Pizzataart!! Eerst wat dingen voorbereiden, zoals botercreme, banketbakkersroom enz. Ja: uit een pakje. Want beperkt tijd en noodzaak tot slagingsgarantie. ![]() ![]() ![]() ![]() En dan bakken; de 1e was niet echt lekker schuimig, dus die opnieuw... ![]() Appie was mijn vriend vandaag, en ik had ook al wat spullen bij de Welkoop weg... ![]() En dan ga je crea-bea bezig ![]() ![]() ![]() ![]() En zo verder tot er een heel setje beleg bijelkaar geknutseld is: ![]() En dan opbouwen... ![]() ![]() ![]() ![]() En natuurlijk lekker riant kaas eroverheen raspen ![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 24 juni 2016 @ 23:21 |
![]() ![]() | |
fietsie | vrijdag 24 juni 2016 @ 23:52 |
de enige foodcoloring die ik in huis heb is te heftig om mee te kwasten ... | |
soapie | zaterdag 25 juni 2016 @ 11:09 |
Ik vind hem erg leuk!! ![]() | |
Lienekien | zaterdag 25 juni 2016 @ 11:17 |
Goed zeg, die pizzataart! | |
Bleie | zaterdag 25 juni 2016 @ 20:34 |
Heel leuk! | |
vinnypassy | zondag 26 juni 2016 @ 21:53 |
Vraagje: vorige week moest ik bij een recept suikersiroop toevoegen aan luchtig geklopt ei. De suikersiroop was opgewarmd tot 121 graden en moest ik daarna toevoegen met de mixer aan in het ei. Dit deed ik heel geleidelijk, maar door het temperatuurverschil werd een deel van de suiker toch hard. Hoort dat, of moet ik dat suikerwater echt goed laten afkoelen? Daarover stond namelijk niets in het recept en ik zag het in een ander recept precies hetzelfde staan. | |
HaverMoutKoekje | zondag 26 juni 2016 @ 22:30 |
werd de suiker hard of had je gebakken ei? ![]() Verder heb ik geen idee ![]() | |
Burdie | zondag 26 juni 2016 @ 23:14 |
Italiaans schuim? Daarbij voeg je de suikersiroop idd warm toe. Je eiwit moet al redelijk goed geklopt zijn en je moet het heeeeel langzaam toevoegen terwijl je blijft kloppen. Het hoort niet hard te worden. | |
vinnypassy | zondag 26 juni 2016 @ 23:21 |
De suiker. ![]() Maar zal het de volgende keer dan proberen door de eieren verder op te kloppen. | |
Myraela | maandag 27 juni 2016 @ 12:34 |
En de mixer ook met de suikerstroop nog lang later draaien. Ik laat hem vaak nog iets van een kwartier aanstaan. | |
Zo-is-dat | maandag 27 juni 2016 @ 13:20 |
Precies wat hoer boven staat, het moet al mooi schuim zijn bij t toevoegen van de hete suikerstroop, daarna laat je de mixer net zo lang draaien tot het schuim (de kom) weer afgekoeld is. Het is dan gegaard ook. | |
Zo-is-dat | zondag 4 september 2016 @ 20:19 |
![]() Taartje voor m'n collega's morgen (jarig ![]() ![]() En ben nu natuurlijk helemaal in de stemming voor heel Holland bakt! ![]() ![]() | |
laziness | maandag 5 september 2016 @ 18:48 |
Ziet er lekker uit ![]() Ik maakte frambozen cheesecake brownie. En bedacht pas op het laatste moment een foto te maken ![]() ![]() | |
SnoepTomaatje | maandag 5 september 2016 @ 18:51 |
Oh my. Welk recept heb je gebruikt, mag ik dat vragen? | |
laziness | maandag 5 september 2016 @ 19:27 |
Natuurlijk. Ik gebruikte deze: http://bakeeatrepeat.ca/raspberry-cheesecake-brownies-recipe/ | |
Goitske | maandag 5 september 2016 @ 20:05 |
Hey deze kon ik laatst niet vinden en opeens weer in mijn AT! Laatst kreeg ik als verassing van een vriendin het nieuwste boek van HHB. Ik heb donderdag daaruit de mergpijpjes gemaakt ![]() En tja als je mergpijpjes hebt gemaakt dan kunnen de bokkenpoten niet uit blijven ![]() ![]() | |
Goitske | maandag 5 september 2016 @ 20:08 |
Heel erg leuk!! | |
Goitske | maandag 5 september 2016 @ 20:11 |
oooh fruittaart hij is prachtig! ![]() ![]() | |
fietsie | maandag 5 september 2016 @ 21:05 |
Thnx | |
HaverMoutKoekje | maandag 5 september 2016 @ 21:09 |
weet jij door het boek dan al alle technische opdrachten voor deze serie? En hoe moeilijk/makkelijk zijn bokkepootjes? | |
Goitske | maandag 5 september 2016 @ 21:14 |
Jep ik weet daardoor wat er komt. Natuurlijk niet wat ze allemaal maken. Bokkenpootjes zijn prima te doen, kwestie van geduld en niet 2 peuters om je heen hebben dat maakt het een extra uitdaging ![]() Heb het recept uit de bakbijbel va n rutger Mergpijpjes vond ik ook reuze mee vallen Beiden trouwens aan mijn collegas aangesmeerd en ze waren erg enthousiast zelfs de collegas die niet zo van bokkenpootjes en mergpijpjes houden waren verkocht | |
Bleie | woensdag 7 september 2016 @ 19:17 |
Wat een heerlijke dingen weer! Ik ben op dieet, dus bak eigenlijk even niet, maar zondag vieren we de verjaardag van mijn dochter, dus dan moet ik wel. ![]() | |
Goitske | zondag 11 september 2016 @ 17:17 |
Vandaag roomhoortjes gemaakt ene is slagroom en ander is mokka ![]() En van de rest van het zelfgemaakte bladerdeeg nog saucijzenbroodjes ![]() | |
Joosie200 | zondag 11 september 2016 @ 17:19 |
Lekker hoor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
soapie | zondag 11 september 2016 @ 17:25 |
Dit!!! x2 | |
Goitske | zondag 11 september 2016 @ 17:26 |
Ja heerlijk he dat knapperige. Mijn kinderen vonden het geweldig! Alleen even voor de snelligheid hoef je het niet te maken of kant en klare bladerdeeg Die saucijzenbroodjes idd een haps met opzet vinden wij fijner eten | |
Zo-is-dat | zondag 11 september 2016 @ 17:42 |
Tof! ![]() | |
Goitske | vrijdag 16 september 2016 @ 14:51 |
Helaas dit weekend geen technische opdracht vier zaterdag mijn verjaardag en maandag traktereb dus aan de bak voor gebak Cheesecake brownies ![]() | |
derLudolf | vrijdag 16 september 2016 @ 15:09 |
Zijn de opdrachten van hhb voor de uitzending al bekend ofzo? | |
Goitske | vrijdag 16 september 2016 @ 15:19 |
ze hebben een boek uitgebracht met de technische opdrachten en anderen die aansluiten bij de uitzending + maken het eea bekend op hun facebook. Komende week is thema brood | |
derLudolf | vrijdag 16 september 2016 @ 15:24 |
Aha. Jou roomhoorns zien er wel wat beter uit ![]() Was jij al bij dat programma op woensdagavond geweest? Welke taart hoorde er bij jou? ![]() | |
Goitske | vrijdag 16 september 2016 @ 15:50 |
nee ga woensdag en ik hoef gelukkig niet te vakken.. Vriendin die mij meesleept bakt een vierdaagse brood mav nijmeegse vierdaagse | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 16 september 2016 @ 16:02 |
Oh wordt op dag zelf opgenomen? | |
Burdie | vrijdag 16 september 2016 @ 16:03 |
Nou Goits, jij kan volgende keer wel meedoen met HHB! Lekkerrrr! Wat ga je bakken voor je verjaardag? | |
Goitske | vrijdag 16 september 2016 @ 16:54 |
ja rond 12 uur | |
Goitske | vrijdag 16 september 2016 @ 16:55 |
nee die camera op je snufferd is nog steeds een reden om het niet te doen | |
Burdie | vrijdag 16 september 2016 @ 17:11 |
Mja, dat zegt mijn beste vriendin ook altijd... erg jammer, want wat zij kan bakken is echt altijd super lekker. en ik vind het niveau aardig tegen vallen, is dat elk jaar zo? Dit jaar is het eerste jaar dat ik het echt volg ipv af en toe per ongeluk een losse aflevering kijk. | |
Goitske | vrijdag 16 september 2016 @ 20:44 |
Die vriendin van mij die wel zich heeft ingeschreven is ook echt goed in bakken, ze is wel meer van smaken dan de looks zeg maar. Ik werk wat netter maar durf misschien wat minder te testen maar wij vullen elkaar goed aan Soms overlegt ze ook eerst met mij van zou dezr smaakcombi werken wat zou jij doen etc | |
Goitske | vrijdag 16 september 2016 @ 21:03 |
De appeltaart heb ik vandaag ook gemaakt, geen hoogstaande creatie maar meestal wel lekker ![]() Planning was nog een sticky toffee cake te maken maar vrees daat het niet meer lukt, alles liep ff anders vanmiddag /vanavond |