abonnement Unibet Coolblue
pi_161334993
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
  zondag 10 april 2016 @ 20:12:13 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161335024
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
Mik je er 250 gram boter in, kan vast ook
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161335068
quote:
10s.gif Op zondag 10 april 2016 20:08 schreef Molo het volgende:

[..]

Niet Fok vķķr alles in je leven plaatsen :{w
Zeker niet, daar krijg ik de tijd ook niet voor _O-
  zondag 10 april 2016 @ 20:14:43 #154
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161335095
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
Werkt prima! Je proeft geen zonnebloem olie :)

In t wortel taart recept van ottolenghi gaat bijvoorbeeld ook zonnebloemolie als vet. Is een heerlijk taartje!

Wees niet bang :D
pi_161335098
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
Ik vond het echt prima de zonnebloemolie, je kunt het ook voor boter vervangen lijkt mij.
Iedereen die geproefd heeft ik gok op een man of 30 (iedereen sneed braaf kleine puntjes) vond hem heerlijk
  zondag 10 april 2016 @ 20:16:12 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161335127
Olie is prima door baksels. Je moet alleen neutrale gebruiken zoals zonnebloem. Geen knalbittere olijfolie of sesamolie ofzo :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161335993
Klinkt echt heerlijk! En ziet er nog lekkerder uit.

Ik heb dit weekend een banana bread gebakken, volgens dit recept: http://www.runningwithspo(...)yogurt-banana-bread/.

Smaak is heerlijk, maar hij is een stuk kleffer dan op het plaatje (sorry, geen foto). Heeft iemand nog een absolute aanrader voor een banana bread, liefst met niet al te veel suiker?
  zondag 10 april 2016 @ 20:55:38 #158
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161336718
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:16 schreef Molo het volgende:
Olie is prima door baksels. Je moet alleen neutrale gebruiken zoals zonnebloem. Geen knalbittere olijfolie of sesamolie ofzo :+
Onzin!

http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/

_O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 10 april 2016 @ 20:57:55 #159
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161336856
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:


Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 10 april 2016 @ 20:58:12 #160
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161336865
quote:
Ik bedoelde als gewoon alternatief voor boter :+

Olijfolie cake is heerlijk ja :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 10 april 2016 @ 21:23:15 #161
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161338016
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
Vervangen door boter :Y. Ik heb 1x met zonnebloemolie gebakken en dat doe ik (voor mezelf) niet nog eens :+.
KuikenGuppy
pi_161338023
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:


[ afbeelding ]
Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel? :9
  zondag 10 april 2016 @ 21:23:35 #163
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161338038
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:


[ afbeelding ]
Nog een keer gebakken? :+

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamon rolls:


[ afbeelding ]
En op exact dezelfde tijd gepost :o Gebruik je een bot?
pi_161340054
Ik heb dit weekend een strandtaart gemaakt met m'n nichtje







Erg veel lol gehad met het maken, en ik vind hem persoonlijk zeer geslaagd :D

En hij was ook erg lekker :P
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_161340679
Wauw :D wat onwijs leuk zeg. Heb je de bodem van Digestive koekjes gemaakt?
Kun je wat uitleg geven over hoe dit te maken? Supergaaf ^O^
pi_161340770
Edit, Maria biscuitjes :P
pi_161340894
quote:
14s.gif Op zondag 10 april 2016 22:24 schreef empa1010 het volgende:
Wauw :D wat onwijs leuk zeg. Heb je de bodem van Digestive koekjes gemaakt?
Kun je wat uitleg geven over hoe dit te maken? Supergaaf ^O^
Sure! De bodem is van gewone cake, maar dan in een taartvorm in plaats van cakevorm :P
Dan blijft de taart lekker luchtig.

Over de 'zandkant' hebben we eerst een dun laagje botercrčme gesmeerd (poedersuiker + boter, verhouding 1:1)

En dan idd maria biscuitjes. Gewoon een paar koekjes in een plastic zakje, deegroller en stampen maar. :P En dat een beetje verdelen over de botercrčme. Geeft een leuk zandeffect :Y

En voor de zee hebben we botercrčme met blauwe kleurstof vermengd, en met een spuitzakje erop gespoten. We hadden nét iets tekort, maar dat was eigenlijk wel leuk. Nu moesten we nog wat bijmaken en deze blauw week natuurlijk net iets af, dus nu zitten er kleurverschillen in de zee :P

En daarna aan de slag met de marsepein!

De handdoeken zijn vrij simpel te maken natuurlijk. En de poppetjes eigenlijk ook wel.

Voor de parasols hebben we meerdere laagjes gedaan, meerdere rondjes op elkaar, en erop dan nog driehoekjes uit zo'n rondje. Klein knopje erboven op (ook voor de versteviging), en ķķk een knopje aan de onderkant. En een satéprikker in marsepein wikkelen, en de parasol erop zetten :P Dat knopje aan de onderkant is zodat het stokje niet door de laagjes heen prikt :P (ervaring :+ )
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_161341322
Reuze bedankt voor de uitleg..! Ik ga binnenkort absoluut proberen om 'm ook te maken.
Je blijft er naar kijken, zo grappig is ie :)
Weet je ook welk spuitmondje je gebruikt hebt? Lijkt een doosje van Wilton op de foto te staan, maar is mogelijk van de kleurstof (?)
Je hebt geen eetbare lijm gebruikt om de poppetjes te maken?
Dat waren m'n vragen nog :@
pi_161341372
Nee geen idee hoe je zo'n spuitmondje noemt :@ Het was gewoon een spuitmondje :+

En dat doosje is inderdaad van de kleurstofjes :P

En behalve de satéprikkers in de parasols is alles eetbaar. We hebben ze gewoon aan elkaar gedrukt als het ware, het plakte vanzelf :P
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_161345585
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:39 schreef Bleie het volgende:
Klinkt echt heerlijk! En ziet er nog lekkerder uit.

Ik heb dit weekend een banana bread gebakken, volgens dit recept: http://www.runningwithspo(...)yogurt-banana-bread/.

Smaak is heerlijk, maar hij is een stuk kleffer dan op het plaatje (sorry, geen foto). Heeft iemand nog een absolute aanrader voor een banana bread, liefst met niet al te veel suiker?
Ik heb laatst dit recept gemaakt:
http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html
(Wel zonder pure chocola). Het was erg lekker!
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_161351769
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 10:23 schreef Mry het volgende:

[..]

Ik heb laatst dit recept gemaakt:
http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html
(Wel zonder pure chocola). Het was erg lekker!
Dank, dat ziet er goed uit!
pi_161352795
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 16:11 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dank, dat ziet er goed uit!
deze heb ik wel eens gemaakt http://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananabread.html
pi_161355488
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?

http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185

(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).

Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Somebody that I used to know
pi_161355782







Wat is het toch een gedoe om drie taarten netjes in 1 stuk op het werk te krijgen met de fiets als vervoermiddel. :') Eerste en enige slachtoffer werd de Franse perentaart. :( Maar de perenfrangipanetaart, Franse appeltaart en maltesers kokoscake hebben gesmaakt. Mission accomplished :)
mag het weten
pi_161355848
quote:
2s.gif Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?

http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185

(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).

Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Ja, weleens gemaakt. Wel okay. Ik vond het vooral grappig om eens te proberen.
  maandag 11 april 2016 @ 20:32:54 #176
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161357533
quote:
2s.gif Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?

http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185

(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).

Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel :+.
KuikenGuppy
pi_161357965
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 20:32 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel :+.
Het lijkt me ook dat je dit niet eet voor de smaak, maar meer om het grappige scheikundige effect.
Somebody that I used to know
  maandag 11 april 2016 @ 23:42:34 #178
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161365528
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel? :9
Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 11 april 2016 @ 23:43:25 #179
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161365556
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nog een keer gebakken? :+

[..]

En op exact dezelfde tijd gepost :o Gebruik je een bot?
:D

Ik had helemaal niet door dat ik die al gepost had. _O- :o :D

Geen bot, puur toeval en kennelijk een warrig hoofd. :X
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 12 april 2016 @ 00:19:10 #180
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161366320
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 23:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

:D

Ik had helemaal niet door dat ik die al gepost had. _O- :o :D

Geen bot, puur toeval en kennelijk een warrig hoofd. :X
Maar hij zag er wel heel lekker uit hoor, allebei de keren ;)
pi_161373951
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 23:42 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.
Mocht je ze maken: ik wil er graag 4 reserveren voor aanstaande zaterdag :P
pi_161403678
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren

  vrijdag 15 april 2016 @ 21:18:05 #183
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161455294
En weer een choco/walnootcake :Y)
(had nog walnoten en chocolade liggen van vorige keer, dus daarom)

pi_161458445
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2016 21:18 schreef Woelwater het volgende:
En weer een choco/walnootcake :Y)
(had nog walnoten en chocolade liggen van vorige keer, dus daarom)

[ afbeelding ]
ja, gewoon lekkerrrrrrrr
pi_161514120


Een iets wat (hele) donkere Red Velvet taart met witte chocolade.

Helaas kan ik nog steeds niet mijn baksels netjes afwerken. Ik heb daar echt niet de 'feeling' voor hoor...
pi_161514125
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aahw! Echt super schattig en mooi zeg! Puik weer hoor! :)
pi_161514377
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2016 06:52 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]

Een iets wat (hele) donkere Red Velvet taart met witte chocolade.

Helaas kan ik nog steeds niet mijn baksels netjes afwerken. Ik heb daar echt niet de 'feeling' voor hoor...
Dit is nog strak vergeleken met mijn misbaksel _O- Maar ik begrijp je gevoel dat je er geen feeling voor hebt heel goed. :Y
mag het weten
pi_161576343
Ik wil graag het volgende recept uitproberen (voor een babyshower diner)

http://www.annies-eats.com/2011/02/11/berry-charlottes/

Weet iemand wat er bedoeld wordt met "½ cup strained blackberry puree"

En iemand tips voor waar je kookringen (heet dat zo?) kan kopen? We hebben hier geen kookwinkel dichtbij namelijk.
  woensdag 20 april 2016 @ 15:43:51 #189
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161576627
Strained = geconcentreerd
Kookringen, Blokker.
Ziet er echt lekker uit :9.
KuikenGuppy
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 20 april 2016 @ 15:49:18 #190
269689 crew  Viv
pi_161576749
quote:
1s.gif Op woensdag 20 april 2016 15:43 schreef Burdie het volgende:
Strained = geconcentreerd
Volgens mij bedoelen ze hier gezeefd, dus zonder pitjes/velletjes/etc. :Y)
pi_161577062
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2016 15:49 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij bedoelen ze hier gezeefd, dus zonder pitjes/velletjes/etc. :Y)
Ohh dat klinkt wel erg logisch!

Bedankt beide. Ziet er inderdaad fantastisch uit, ben benieuwd of het lukt.
pi_161821423


Havermout granberry spelt koekjes
pi_161840692
Geachte bakexperts, vraagje....

Ik moet dinsdag tracteren en wil deze maken: http://uitdekeukenvanarde(...)boerenappelcake.html
Kan ik deze vandaag al maken en bewaren tot dinsdag?
  zondag 1 mei 2016 @ 08:33:13 #194
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161840708
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 08:27 schreef computergirl het volgende:
Geachte bakexperts, vraagje....

Ik moet dinsdag tracteren en wil deze maken: http://uitdekeukenvanarde(...)boerenappelcake.html
Kan ik deze vandaag al maken en bewaren tot dinsdag?
Zie de laatste reactie onder je recept. 8-)
The love you take is equal to the love you make.
pi_161840736
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 08:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zie de laatste reactie onder je recept. 8-)
:@
pi_161851106
cakedeeg uit de kom likken is :9
pi_161851141
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 18:05 schreef computergirl het volgende:
cakedeeg uit de kom likken is :9
Stiekem is dat het leukste aan bakken :@
mag het weten
pi_161851464
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 18:05 schreef computergirl het volgende:
cakedeeg uit de kom likken is :9
enige reden waarom de kinderen acuut aanbieden om te helpen... Ze staan het deeg uit de kom te jatten. Laatste x de cranberries nog voordat ze door het deeg gingen _O-
  woensdag 4 mei 2016 @ 01:30:59 #199
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161914103
Marmercake gebakken :Y)

pi_161958559
Gisteren verlaat verjaarsfeestje voor meneer Bleie. Ik had een high tea gemaakt.

Beetje veel foto's sorry!

Zoetigheid:

Brownies


Bananenbrood


Limoentaart


Scones (uiteraard geserveerd met 'clotted cream' en jam)


Hartig
Quiche lorraine


Hartige taartjes met tomaat en olijf


Broodtaart (links met komkommer, makreelmousse en gerookte zalm, rechts met komkommer en eiersalade)


Broodtaart binnenkant (de visvariant)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')