abonnement Unibet Coolblue
  maandag 4 april 2016 @ 11:46:11 #102
221912 minilot
Nancy boy
pi_161165397
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 08:14 schreef bloempje-moi het volgende:
..
Bloempje, wat een goeie brunch! O+ Lekker consistent van stijl ook - leuk is dat! :) Hoe waren de reacties? En wat vond je zelf het lekkerst? :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 4 april 2016 @ 11:50:47 #103
221912 minilot
Nancy boy
pi_161165483
Wéér een momofuku-crackpie gemaakt vanmorgen. :') De vijfde in een paar weken. Nou ja, taart heet niet voor niks zo natuurlijk.. :+

Dit keer voor de collega's van mijn lief, als verjaardagstraktatie.



Mooi zijn ze helemaal niet, maar potdorie wat lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_161165632
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben :')
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt ^O^

Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb :Y)
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 4 april 2016 @ 12:02:27 #105
221912 minilot
Nancy boy
pi_161165703
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 11:59 schreef Syrena het volgende:
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben :')
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt ^O^

Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb :Y)
Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig? *)
http://www.amazon.com/Ove(...)Bakery/dp/0373892950
Let me see you stripped down to the bone
pi_161165824
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 12:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig? *)
http://www.amazon.com/Ove(...)Bakery/dp/0373892950
Nee -O-
Heb 'm wel geprint, kijken of de collega's genegen zijn 'm te bestellen :7
Qua prijs valt hij echt wel mee :9
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 4 april 2016 @ 12:10:46 #107
221912 minilot
Nancy boy
pi_161165847
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 12:08 schreef Syrena het volgende:

[..]

Nee -O-
Heb 'm wel geprint, kijken of de collega's genegen zijn 'm te bestellen :7
Qua prijs valt hij echt wel mee :9
*O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_161166919
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 11:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Bloempje, wat een goeie brunch! O+ Lekker consistent van stijl ook - leuk is dat! :) Hoe waren de reacties? En wat vond je zelf het lekkerst? :)
Het was onderdeel van onze 2016 Cooking Challenge. We hadden overigens ook nog mimosa's. :)
Iedereen vond het geweldig, maar we hebben ook gedurende dag nog dingen in elkaar gezet. Alleen de cheescake was van tevoren gemaakt; de rest was op de dag zelf. Helaas waren de bagels niet helemaal naar mijn wens, maar zeker nog heerlijk.
Ik was denk ik toch het meeste fan van de pancakes. Die had ik al zo lang niet gegeten! Ik heb alles nog in huis, dus ik ben zeer in de verleiding om ze vandaag weer te maken. Maar een dagje gezond is wel zeer noodzakelijk na zo'n brunchdag. :D
pi_161166938
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 11:59 schreef Syrena het volgende:
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben :')
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt ^O^

Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb :Y)
Het is heel erg vet allemaal, maar ja, New York. Voor een speciaal dagje mag het wel, toch?
pi_161205742
Appelcake uit kaneel en kardemom
pi_161205783
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 08:14 schreef bloempje-moi het volgende:
Ghe ghe, de brunch duurde van 11:00-20:15. :D
New York Cheesecake uit het boek
[ afbeelding ]

Alles komt daar overigens uit. En lekker dat het was!

edit: Foto op internet gevonden. Helaas kun je het niet lezen.
[ afbeelding ]

Edit #2:
Benodigdheden (voor een taart van 28 cm):

Voor de bodem:
– 350 gram volkorenbiscuitjes
– 40 gram poedersuiker
– 180 gram gesmolten boter

Voor de vulling:
– 900 gram Monchou
– 260 gram poedersuiker
– snufje zout
– 70 gram bloem
– sap van 1 citroen
– 600 ml slagroom
– 8 eieren
– 1 theelepel vanille-aroma

1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175°C. Vet een springvorm van 28 centimeter in met een beetje boter. Doe de biscuitjes en de poedersuiker samen in een keukenmachine en verkruimel deze. Smelt de boter in de magnetron en doe de gesmolten boter samen met de verkruimelde biscuitjes in een kom. Roer dit mensgel totdat dit goed gemengd is en schep de bodemix in een springvorm. Druk deze goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in het midden van de oven. Bak deze 15 minuten.

2. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C.

3. Meng alle ingrediënten voor de vulling in volgorde zoals ze hierboven staan vermeld. Voeg de ingrediënten een voor een toe. Zorg ervoor dat je na ieder ingrediënt goed klopt, zodat er een homogene massa ontstaat voor je een nieuw ingrediënt toevoegt.

4. Pak de springvorm met de bodem en giet de cheesecake vulling op de bodem. Zet de springvorm voor 10 minuten in het midden van de oven.

5. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 90°C zonder de oven te openen. Laat de cheesecake vervolgens nog 50 minuten bakken in de oven. Draai hierna de oven uit, maar laat de cheesecake 2 uur in de oven rusten, ook zonder de oven te openen.

6. Nadat de cheesecake 2 uur in de oven heeft gestaan om te rusten, haal deze dan uit de oven om af te koelen. Voordat je de cheesecake serveert, laat deze dan nog vier uur in de koelkast staan.

Dit recept kost je wat tijd, maar dan heb je uiteindelijk ook een heerlijke New York Cheesecake. Sabine geeft nog als tip dat je een beetje jam op je cheesecake kunt doen als lekkere zoete toevoeging.
Oooh dit boek wil ik hebben!!!
pi_161264939
Vorige week woensdag mijn eerste baksel gemaakt. Een Rigotta-Chocolade cake van Rudolph's Bakery. Hij smaakte prima moet ik zeggen en was goed gelukt. Wel helaas in mijn vinger gesneden, met een diepe snee tot gevolg.

  vrijdag 8 april 2016 @ 00:01:43 #113
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161270452
quote:
0s.gif Op donderdag 7 april 2016 21:22 schreef StephanL het volgende:
Vorige week woensdag mijn eerste baksel gemaakt. Een Rigotta-Chocolade cake van Rudolph's Bakery. Hij smaakte prima moet ik zeggen en was goed gelukt. Wel helaas in mijn vinger gesneden, met een diepe snee tot gevolg.

[ afbeelding ]
Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd?

Als ik erop Google krijg ik meer dit soort plaatjes:

pi_161286103
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2016 00:01 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd?

Als ik erop Google krijg ik meer dit soort plaatjes:

[ afbeelding ]
Jawel, echter niet overal goed genoeg. Voor een eerste baksel vond ik hem goed :P
pi_161291421
Hoi allen,

Kan iemand mij vertellen welke meel ik moet kopen in de supermarkt als ik opzoek ben naar all purpose flour, cake flour en bread flour?

Zijn dat respectievelijk tarwebloem, cakemeel en meel voor witte brood?

Google leert me dat de verschillen vooral zitten in de samenstelling van gluten en eiwitten.
pi_161297537
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2016 22:15 schreef wiskundenoob het volgende:
Hoi allen,

Kan iemand mij vertellen welke meel ik moet kopen in de supermarkt als ik opzoek ben naar all purpose flour, cake flour en bread flour?

Zijn dat respectievelijk tarwebloem, cakemeel en meel voor witte brood?

Google leert me dat de verschillen vooral zitten in de samenstelling van gluten en eiwitten.
Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker.
pi_161297670
Bier en Tieten!
pi_161299161


Dit was de binnenkant van de appelcake
  zaterdag 9 april 2016 @ 10:44:01 #119
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161299213
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Dit was de binnenkant van de appelcake
Ok, dáár wil ik dus écht graag het recept van hebben :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161299270
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 06:41 schreef Goitske het volgende:

[..]

Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker.
Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien.
pi_161299368
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:47 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien.
Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor brood
pi_161299404
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:44 schreef Molo het volgende:

[..]

Ok, dáár wil ik dus écht graag het recept van hebben :9~
Typ hem dit weekend wel even
  zaterdag 9 april 2016 @ 10:57:09 #123
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161299411
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:56 schreef Goitske het volgende:

[..]

Typ hem dit weekend wel even
Dank _O_

Lijkt me perfect uitdeelvoer voor op werk O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161299440
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:57 schreef Molo het volgende:

[..]

Dank _O_

Lijkt me perfect uitdeelvoer voor op werk O+
Hij was zo weg op mijn werk, en je kunt vrij kleine punten snijden want hij is best machtig
  zaterdag 9 april 2016 @ 10:58:56 #125
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161299447
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:53 schreef Goitske het volgende:

[..]

Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor brood
De goedkoopste bloem in de supermarkt werkt ook prima :) eventueel kan je de biologische bloem nemen, die heeft sowieso een prima eiwit gehalte om brood te bakken

Meel van de molen is nog mooier maar de bloem uit de supermarkt voldoet zeker, je hoeft je er dus niet door tegen te laten houden als je alleen dat hebt
  zaterdag 9 april 2016 @ 10:59:55 #126
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161299462
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:58 schreef Goitske het volgende:

[..]

Hij was zo weg op mijn werk, en je kunt vrij kleine punten snijden want hij is best machtig
Veel vreetapen op werk die ik toch nog altijd weer weet te onderschatten in wat ze op kunnen _O-
Dus komt goed!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161299519
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:58 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

De goedkoopste bloem in de supermarkt werkt ook prima :) eventueel kan je de biologische bloem nemen, die heeft sowieso een prima eiwit gehalte om brood te bakken

Meel van de molen is nog mooier maar de bloem uit de supermarkt voldoet zeker, je hoeft je er dus niet door tegen te laten houden als je alleen dat hebt
Zeg daarom ook minder geschikt
  zaterdag 9 april 2016 @ 11:08:58 #128
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161299607
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 11:03 schreef Goitske het volgende:

[..]

Zeg daarom ook minder geschikt
^O^
  zaterdag 9 april 2016 @ 11:45:17 #129
221912 minilot
Nancy boy
pi_161300191
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Dit was de binnenkant van de appelcake
Wow! :o
Ik ben normaal gesproken niet zo van de cakes, maar dit ziet er echt belachelijk lekker uit! :D _O_
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 9 april 2016 @ 11:48:41 #130
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161300245
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2016 11:45 schreef minilot het volgende:

[..]

Wow! :o
Ik ben normaal gesproken niet zo van de cakes, maar dit ziet er echt belachelijk lekker uit! :D _O_
Welk onmens houdt er nou niet van cake o|O
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 9 april 2016 @ 11:51:49 #131
221912 minilot
Nancy boy
pi_161300294
Wel mijn eigen baksels, maar niet mijn eigen foto's (die zijn gemaakt door die awesome lui van het bakkerijtopic in CUL O+ ):

Simpele parmezaankoekjes met zwarte peper:


Chocoladetaartje met jalapeño en gember:


(Recept: http://www.seriouseats.co(...)chili-chocolate.html )
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 9 april 2016 @ 11:52:46 #132
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161300304
Lekkerrrrrr :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 9 april 2016 @ 11:52:52 #133
221912 minilot
Nancy boy
pi_161300306
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 11:48 schreef Molo het volgende:

[..]

Welk onmens houdt er nou niet van cake o|O
Ik vind het ook niet vies! Ik vind het vaak gewoon een beetje meh van structuur. :) Saaiïg.
Let me see you stripped down to the bone
pi_161300506
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2016 11:52 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik vind het ook niet vies! Ik vind het vaak gewoon een beetje meh van structuur. :) Saaiïg.
Heb ik ook hoor! Geen echte cake fan
pi_161300507
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2016 11:51 schreef minilot het volgende:

Chocoladetaartje met jalapeño en gember:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Recept: http://www.seriouseats.co(...)chili-chocolate.html )
Kladdkaka met een twist hmm? ^O^
mag het weten
  zaterdag 9 april 2016 @ 12:09:26 #136
221912 minilot
Nancy boy
pi_161300555
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2016 12:06 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Kladdkaka met een twist hmm? ^O^
Eh, dat heeft er geloof ik niet zoveel mee te maken. Kladdkaka is zonder taartbodem toch? Meer gewoon een soort plakkerige brownie?
Ook qua vulling lijkt het er niet echt op: in bovenstaande taart gaat nogal wat melk en room - dat zit volgens mij niet in die Zweedse chocotaart..
Let me see you stripped down to the bone
pi_161300594
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2016 12:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Eh, dat heeft er geloof ik neit zoveel mee te maken. Kladdkaka is zonder taartbodem toch? Meer gewoon een soort plakkerige brownie?
Ook qua vulling lijkt het er niet echt op: in bovenstaande taart gaat nogal wat melk en room - dat zit volgens mij niet in die Zweedse chocotaart..
Vind hem er aardig chewy/gooey/smeuïg uitzien anders. Met dank aan de room ongetwijfeld. Heeft ook de hoogte van een Zweedse kleddercake dus vandaar mijn reactie :)
mag het weten
  zaterdag 9 april 2016 @ 12:12:49 #138
221912 minilot
Nancy boy
pi_161300610
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 12:06 schreef Goitske het volgende:

[..]

Heb ik ook hoor! Geen echte cake fan
Maar die appelcake van jou ziet er in elk geval te gek uit! :Y
Ook ik wacht met smart op je uitgetypte recept. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_161300647
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Dit was de binnenkant van de appelcake
Ik vind appelcake er van binnen nooit uitzien maar het smaakt altijd wel :9~ Smaak > looks heeft mijn voorkeur of nog beter zoals jij en minilot gewoon doen: beide :Y)
mag het weten
  zaterdag 9 april 2016 @ 20:50:43 #140
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161312412
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2016 19:36 schreef StephanL het volgende:

[..]

Jawel, echter niet overal goed genoeg. Voor een eerste baksel vond ik hem goed :P
Heb hem vandaag ook gemaakt (dank voor het idee) maar denk dat ik weer iets te fanatiek heb zitten mengen :)



Al lijkt hij wel erg op degene die op deze site staat.
  zaterdag 9 april 2016 @ 20:57:13 #141
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161312680
Zuurdesembrioche-cinnamon rolls:


Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161323208
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2016 20:50 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Heb hem vandaag ook gemaakt (dank voor het idee) maar denk dat ik weer iets te fanatiek heb zitten mengen :)

[ afbeelding ]

Al lijkt hij wel erg op degene die op deze site staat.
Ja het moet heel licht, maar weer weer niet te licht blijkbaar. Het is ook een beetje wat je zelf wil.

Volgend project worden muffins. Zit minder suiker in dan Cupcakes zag ik, dus die maar proberen de volgende keer.
  zondag 10 april 2016 @ 10:29:45 #143
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161323291
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 10:24 schreef StephanL het volgende:
Ja het moet heel licht, maar weer weer niet te licht blijkbaar. Het is ook een beetje wat je zelf wil.
Het viel niet mee om dat dunne ricottamengsel door het dikke beslag te roeren zonder hele plassen over te houden. Was het allebei dezelfde dikte geweest dan was het beter te doen geweest.
pi_161323447
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 10:29 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Het viel niet mee om dat dunne ricottamengsel door het dikke beslag te roeren zonder hele plassen over te houden. Was het allebei dezelfde dikte geweest dan was het beter te doen geweest.
Ja klopt. Cake beslag is behoorlijk dik, vond ik ook ja en de ricottamengsel weer wat aan de dunne kant. Leek net melk.

Was wel leuk om een keer te maken :Y)
pi_161334710
Oma's appelcake (uit Kaneel en Kardemom, joodse baktradities van New York tot Tel Aviv)

Voor 12 personen
Benodigdheden:
5 grote appels
2 el citroensap
3 tl kaneel
450 g fijne kristalsuiker
4 eieren
250 ml zonnebloemolie
60 ml melk
60 ml sinasappelsap (kun je evt 120 van maken en dan de melk laten vervallen)
1 el vanille extract
375 g bloem
1 el bakpoeder
1/2 tl zout
boter om in te vetten of olie bij een zuivelvrije cake

Verwarm de oven voor tot 170 graden. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in (8 cm hoog) of een cakevorm met losse bodem. Bekleed de bodem met bakpapier.

Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor en snijd de appels daarna zonder ze te schillen in dunne plakjes. Doe de plakjes met het citroensap, de kaneel en 5 eetlepels suiker in een kom en schud goed om.

Klop de eieren met de rest van de kristalsuiker in een kom en voeg de zonnebloemolie, de melk, het sinaasappelsap en het vanille extract toe. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg de natte ingredienten toe aan de droge ingredienten en roer door tot een vrij dun beslag.

Nu kun je de laagjes gaan maken, Schenk een kwart van het beslag in de cakevorm en verdeel er een derde van de appels over. Herhaal met de rest van de appels en het beslag. Schenk over de laatste laag appels de overgebleven "citroensiroop" (is het restje van de citroen kaneel in de bak waar de appels in gezeten hebben) en eindig met een laagje beslag.

Bak ongeveer 1 1/2 uur tot de cake terugveert als je er licht op duwt en iets loskomt van de vorm. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en heel er daarna uit.
  zondag 10 april 2016 @ 20:02:53 #146
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161334742
Thanks!!! _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161334758
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:02 schreef Molo het volgende:
Thanks!!! _O_
Zo jij bent snel _O-

Graag gedaan hoor!
  zondag 10 april 2016 @ 20:04:19 #148
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161334778
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:03 schreef Goitske het volgende:

[..]

Zo jij bent snel _O-

Graag gedaan hoor!
Hele weekend al aan het F5-en :@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161334814
quote:
10s.gif Op zondag 10 april 2016 20:04 schreef Molo het volgende:

[..]

Hele weekend al aan het F5-en :@
Sorry had geen tijd eerder laptop en boek lagen al klaar :(
Maja kinderen moest ik vandaag sneller bij opa en oma op halen dan gepland en gistermiddag zo moe dat ik in slaap ben gevallen op de bank :o
  zondag 10 april 2016 @ 20:08:22 #150
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161334896
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:05 schreef Goitske het volgende:

[..]

Sorry had geen tijd eerder laptop en boek lagen al klaar :(
Maja kinderen moest ik vandaag sneller bij opa en oma op halen dan gepland en gistermiddag zo moe dat ik in slaap ben gevallen op de bank :o
Niet Fok vóór alles in je leven plaatsen :{w
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161334993
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
  zondag 10 april 2016 @ 20:12:13 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161335024
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
Mik je er 250 gram boter in, kan vast ook
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161335068
quote:
10s.gif Op zondag 10 april 2016 20:08 schreef Molo het volgende:

[..]

Niet Fok vóór alles in je leven plaatsen :{w
Zeker niet, daar krijg ik de tijd ook niet voor _O-
  zondag 10 april 2016 @ 20:14:43 #154
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161335095
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
Werkt prima! Je proeft geen zonnebloem olie :)

In t wortel taart recept van ottolenghi gaat bijvoorbeeld ook zonnebloemolie als vet. Is een heerlijk taartje!

Wees niet bang :D
pi_161335098
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
Ik vond het echt prima de zonnebloemolie, je kunt het ook voor boter vervangen lijkt mij.
Iedereen die geproefd heeft ik gok op een man of 30 (iedereen sneed braaf kleine puntjes) vond hem heerlijk
  zondag 10 april 2016 @ 20:16:12 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161335127
Olie is prima door baksels. Je moet alleen neutrale gebruiken zoals zonnebloem. Geen knalbittere olijfolie of sesamolie ofzo :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161335993
Klinkt echt heerlijk! En ziet er nog lekkerder uit.

Ik heb dit weekend een banana bread gebakken, volgens dit recept: http://www.runningwithspo(...)yogurt-banana-bread/.

Smaak is heerlijk, maar hij is een stuk kleffer dan op het plaatje (sorry, geen foto). Heeft iemand nog een absolute aanrader voor een banana bread, liefst met niet al te veel suiker?
  zondag 10 april 2016 @ 20:55:38 #158
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161336718
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:16 schreef Molo het volgende:
Olie is prima door baksels. Je moet alleen neutrale gebruiken zoals zonnebloem. Geen knalbittere olijfolie of sesamolie ofzo :+
Onzin!

http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/

_O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 10 april 2016 @ 20:57:55 #159
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161336856
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:


Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 10 april 2016 @ 20:58:12 #160
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161336865
quote:
Ik bedoelde als gewoon alternatief voor boter :+

Olijfolie cake is heerlijk ja :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 10 april 2016 @ 21:23:15 #161
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161338016
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
Vervangen door boter :Y. Ik heb 1x met zonnebloemolie gebakken en dat doe ik (voor mezelf) niet nog eens :+.
KuikenGuppy
pi_161338023
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:


[ afbeelding ]
Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel? :9
  zondag 10 april 2016 @ 21:23:35 #163
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161338038
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:


[ afbeelding ]
Nog een keer gebakken? :+

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamon rolls:


[ afbeelding ]
En op exact dezelfde tijd gepost :o Gebruik je een bot?
pi_161340054
Ik heb dit weekend een strandtaart gemaakt met m'n nichtje







Erg veel lol gehad met het maken, en ik vind hem persoonlijk zeer geslaagd :D

En hij was ook erg lekker :P
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_161340679
Wauw :D wat onwijs leuk zeg. Heb je de bodem van Digestive koekjes gemaakt?
Kun je wat uitleg geven over hoe dit te maken? Supergaaf ^O^
pi_161340770
Edit, Maria biscuitjes :P
pi_161340894
quote:
14s.gif Op zondag 10 april 2016 22:24 schreef empa1010 het volgende:
Wauw :D wat onwijs leuk zeg. Heb je de bodem van Digestive koekjes gemaakt?
Kun je wat uitleg geven over hoe dit te maken? Supergaaf ^O^
Sure! De bodem is van gewone cake, maar dan in een taartvorm in plaats van cakevorm :P
Dan blijft de taart lekker luchtig.

Over de 'zandkant' hebben we eerst een dun laagje botercrème gesmeerd (poedersuiker + boter, verhouding 1:1)

En dan idd maria biscuitjes. Gewoon een paar koekjes in een plastic zakje, deegroller en stampen maar. :P En dat een beetje verdelen over de botercrème. Geeft een leuk zandeffect :Y

En voor de zee hebben we botercrème met blauwe kleurstof vermengd, en met een spuitzakje erop gespoten. We hadden nét iets tekort, maar dat was eigenlijk wel leuk. Nu moesten we nog wat bijmaken en deze blauw week natuurlijk net iets af, dus nu zitten er kleurverschillen in de zee :P

En daarna aan de slag met de marsepein!

De handdoeken zijn vrij simpel te maken natuurlijk. En de poppetjes eigenlijk ook wel.

Voor de parasols hebben we meerdere laagjes gedaan, meerdere rondjes op elkaar, en erop dan nog driehoekjes uit zo'n rondje. Klein knopje erboven op (ook voor de versteviging), en óók een knopje aan de onderkant. En een satéprikker in marsepein wikkelen, en de parasol erop zetten :P Dat knopje aan de onderkant is zodat het stokje niet door de laagjes heen prikt :P (ervaring :+ )
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_161341322
Reuze bedankt voor de uitleg..! Ik ga binnenkort absoluut proberen om 'm ook te maken.
Je blijft er naar kijken, zo grappig is ie :)
Weet je ook welk spuitmondje je gebruikt hebt? Lijkt een doosje van Wilton op de foto te staan, maar is mogelijk van de kleurstof (?)
Je hebt geen eetbare lijm gebruikt om de poppetjes te maken?
Dat waren m'n vragen nog :@
pi_161341372
Nee geen idee hoe je zo'n spuitmondje noemt :@ Het was gewoon een spuitmondje :+

En dat doosje is inderdaad van de kleurstofjes :P

En behalve de satéprikkers in de parasols is alles eetbaar. We hebben ze gewoon aan elkaar gedrukt als het ware, het plakte vanzelf :P
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_161345585
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:39 schreef Bleie het volgende:
Klinkt echt heerlijk! En ziet er nog lekkerder uit.

Ik heb dit weekend een banana bread gebakken, volgens dit recept: http://www.runningwithspo(...)yogurt-banana-bread/.

Smaak is heerlijk, maar hij is een stuk kleffer dan op het plaatje (sorry, geen foto). Heeft iemand nog een absolute aanrader voor een banana bread, liefst met niet al te veel suiker?
Ik heb laatst dit recept gemaakt:
http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html
(Wel zonder pure chocola). Het was erg lekker!
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_161351769
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 10:23 schreef Mry het volgende:

[..]

Ik heb laatst dit recept gemaakt:
http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html
(Wel zonder pure chocola). Het was erg lekker!
Dank, dat ziet er goed uit!
pi_161352795
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 16:11 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dank, dat ziet er goed uit!
deze heb ik wel eens gemaakt http://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananabread.html
pi_161355488
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?

http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185

(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).

Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Somebody that I used to know
pi_161355782







Wat is het toch een gedoe om drie taarten netjes in 1 stuk op het werk te krijgen met de fiets als vervoermiddel. :') Eerste en enige slachtoffer werd de Franse perentaart. :( Maar de perenfrangipanetaart, Franse appeltaart en maltesers kokoscake hebben gesmaakt. Mission accomplished :)
mag het weten
pi_161355848
quote:
2s.gif Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?

http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185

(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).

Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Ja, weleens gemaakt. Wel okay. Ik vond het vooral grappig om eens te proberen.
  maandag 11 april 2016 @ 20:32:54 #176
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161357533
quote:
2s.gif Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?

http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185

(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).

Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel :+.
KuikenGuppy
pi_161357965
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 20:32 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel :+.
Het lijkt me ook dat je dit niet eet voor de smaak, maar meer om het grappige scheikundige effect.
Somebody that I used to know
  maandag 11 april 2016 @ 23:42:34 #178
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161365528
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel? :9
Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 11 april 2016 @ 23:43:25 #179
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161365556
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nog een keer gebakken? :+

[..]

En op exact dezelfde tijd gepost :o Gebruik je een bot?
:D

Ik had helemaal niet door dat ik die al gepost had. _O- :o :D

Geen bot, puur toeval en kennelijk een warrig hoofd. :X
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 12 april 2016 @ 00:19:10 #180
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161366320
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 23:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

:D

Ik had helemaal niet door dat ik die al gepost had. _O- :o :D

Geen bot, puur toeval en kennelijk een warrig hoofd. :X
Maar hij zag er wel heel lekker uit hoor, allebei de keren ;)
pi_161373951
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 23:42 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.
Mocht je ze maken: ik wil er graag 4 reserveren voor aanstaande zaterdag :P
pi_161403678
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren

  vrijdag 15 april 2016 @ 21:18:05 #183
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161455294
En weer een choco/walnootcake :Y)
(had nog walnoten en chocolade liggen van vorige keer, dus daarom)

pi_161458445
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2016 21:18 schreef Woelwater het volgende:
En weer een choco/walnootcake :Y)
(had nog walnoten en chocolade liggen van vorige keer, dus daarom)

[ afbeelding ]
ja, gewoon lekkerrrrrrrr
pi_161514120


Een iets wat (hele) donkere Red Velvet taart met witte chocolade.

Helaas kan ik nog steeds niet mijn baksels netjes afwerken. Ik heb daar echt niet de 'feeling' voor hoor...
pi_161514125
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aahw! Echt super schattig en mooi zeg! Puik weer hoor! :)
pi_161514377
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2016 06:52 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]

Een iets wat (hele) donkere Red Velvet taart met witte chocolade.

Helaas kan ik nog steeds niet mijn baksels netjes afwerken. Ik heb daar echt niet de 'feeling' voor hoor...
Dit is nog strak vergeleken met mijn misbaksel _O- Maar ik begrijp je gevoel dat je er geen feeling voor hebt heel goed. :Y
mag het weten
pi_161576343
Ik wil graag het volgende recept uitproberen (voor een babyshower diner)

http://www.annies-eats.com/2011/02/11/berry-charlottes/

Weet iemand wat er bedoeld wordt met "½ cup strained blackberry puree"

En iemand tips voor waar je kookringen (heet dat zo?) kan kopen? We hebben hier geen kookwinkel dichtbij namelijk.
  woensdag 20 april 2016 @ 15:43:51 #189
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161576627
Strained = geconcentreerd
Kookringen, Blokker.
Ziet er echt lekker uit :9.
KuikenGuppy
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 20 april 2016 @ 15:49:18 #190
269689 crew  Viv
pi_161576749
quote:
1s.gif Op woensdag 20 april 2016 15:43 schreef Burdie het volgende:
Strained = geconcentreerd
Volgens mij bedoelen ze hier gezeefd, dus zonder pitjes/velletjes/etc. :Y)
pi_161577062
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2016 15:49 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij bedoelen ze hier gezeefd, dus zonder pitjes/velletjes/etc. :Y)
Ohh dat klinkt wel erg logisch!

Bedankt beide. Ziet er inderdaad fantastisch uit, ben benieuwd of het lukt.
pi_161821423


Havermout granberry spelt koekjes
pi_161840692
Geachte bakexperts, vraagje....

Ik moet dinsdag tracteren en wil deze maken: http://uitdekeukenvanarde(...)boerenappelcake.html
Kan ik deze vandaag al maken en bewaren tot dinsdag?
  zondag 1 mei 2016 @ 08:33:13 #194
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161840708
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 08:27 schreef computergirl het volgende:
Geachte bakexperts, vraagje....

Ik moet dinsdag tracteren en wil deze maken: http://uitdekeukenvanarde(...)boerenappelcake.html
Kan ik deze vandaag al maken en bewaren tot dinsdag?
Zie de laatste reactie onder je recept. 8-)
The love you take is equal to the love you make.
pi_161840736
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 08:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zie de laatste reactie onder je recept. 8-)
:@
pi_161851106
cakedeeg uit de kom likken is :9
pi_161851141
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 18:05 schreef computergirl het volgende:
cakedeeg uit de kom likken is :9
Stiekem is dat het leukste aan bakken :@
mag het weten
pi_161851464
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 18:05 schreef computergirl het volgende:
cakedeeg uit de kom likken is :9
enige reden waarom de kinderen acuut aanbieden om te helpen... Ze staan het deeg uit de kom te jatten. Laatste x de cranberries nog voordat ze door het deeg gingen _O-
  woensdag 4 mei 2016 @ 01:30:59 #199
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161914103
Marmercake gebakken :Y)

pi_161958559
Gisteren verlaat verjaarsfeestje voor meneer Bleie. Ik had een high tea gemaakt.

Beetje veel foto's sorry!

Zoetigheid:

Brownies


Bananenbrood


Limoentaart


Scones (uiteraard geserveerd met 'clotted cream' en jam)


Hartig
Quiche lorraine


Hartige taartjes met tomaat en olijf


Broodtaart (links met komkommer, makreelmousse en gerookte zalm, rechts met komkommer en eiersalade)


Broodtaart binnenkant (de visvariant)
  vrijdag 6 mei 2016 @ 10:46:57 #201
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_161958634
Wauw _O_
Hoe lang ben je daar wel niet mee bezig geweest?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  vrijdag 6 mei 2016 @ 10:48:15 #202
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_161958652
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ah wat leuk gedaan :D
Was vast een succes.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')