abonnement Unibet Coolblue
  zondag 10 april 2016 @ 21:23:15 #161
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161338016
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie :{ , dat klinkt toch niet zo lekker :@
Vervangen door boter :Y. Ik heb 1x met zonnebloemolie gebakken en dat doe ik (voor mezelf) niet nog eens :+.
KuikenGuppy
pi_161338023
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:


[ afbeelding ]
Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel? :9
  zondag 10 april 2016 @ 21:23:35 #163
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161338038
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:


[ afbeelding ]
Nog een keer gebakken? :+

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamon rolls:


[ afbeelding ]
En op exact dezelfde tijd gepost :o Gebruik je een bot?
pi_161340054
Ik heb dit weekend een strandtaart gemaakt met m'n nichtje







Erg veel lol gehad met het maken, en ik vind hem persoonlijk zeer geslaagd :D

En hij was ook erg lekker :P
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_161340679
Wauw :D wat onwijs leuk zeg. Heb je de bodem van Digestive koekjes gemaakt?
Kun je wat uitleg geven over hoe dit te maken? Supergaaf ^O^
pi_161340770
Edit, Maria biscuitjes :P
pi_161340894
quote:
14s.gif Op zondag 10 april 2016 22:24 schreef empa1010 het volgende:
Wauw :D wat onwijs leuk zeg. Heb je de bodem van Digestive koekjes gemaakt?
Kun je wat uitleg geven over hoe dit te maken? Supergaaf ^O^
Sure! De bodem is van gewone cake, maar dan in een taartvorm in plaats van cakevorm :P
Dan blijft de taart lekker luchtig.

Over de 'zandkant' hebben we eerst een dun laagje botercrème gesmeerd (poedersuiker + boter, verhouding 1:1)

En dan idd maria biscuitjes. Gewoon een paar koekjes in een plastic zakje, deegroller en stampen maar. :P En dat een beetje verdelen over de botercrème. Geeft een leuk zandeffect :Y

En voor de zee hebben we botercrème met blauwe kleurstof vermengd, en met een spuitzakje erop gespoten. We hadden nét iets tekort, maar dat was eigenlijk wel leuk. Nu moesten we nog wat bijmaken en deze blauw week natuurlijk net iets af, dus nu zitten er kleurverschillen in de zee :P

En daarna aan de slag met de marsepein!

De handdoeken zijn vrij simpel te maken natuurlijk. En de poppetjes eigenlijk ook wel.

Voor de parasols hebben we meerdere laagjes gedaan, meerdere rondjes op elkaar, en erop dan nog driehoekjes uit zo'n rondje. Klein knopje erboven op (ook voor de versteviging), en óók een knopje aan de onderkant. En een satéprikker in marsepein wikkelen, en de parasol erop zetten :P Dat knopje aan de onderkant is zodat het stokje niet door de laagjes heen prikt :P (ervaring :+ )
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_161341322
Reuze bedankt voor de uitleg..! Ik ga binnenkort absoluut proberen om 'm ook te maken.
Je blijft er naar kijken, zo grappig is ie :)
Weet je ook welk spuitmondje je gebruikt hebt? Lijkt een doosje van Wilton op de foto te staan, maar is mogelijk van de kleurstof (?)
Je hebt geen eetbare lijm gebruikt om de poppetjes te maken?
Dat waren m'n vragen nog :@
pi_161341372
Nee geen idee hoe je zo'n spuitmondje noemt :@ Het was gewoon een spuitmondje :+

En dat doosje is inderdaad van de kleurstofjes :P

En behalve de satéprikkers in de parasols is alles eetbaar. We hebben ze gewoon aan elkaar gedrukt als het ware, het plakte vanzelf :P
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_161345585
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:39 schreef Bleie het volgende:
Klinkt echt heerlijk! En ziet er nog lekkerder uit.

Ik heb dit weekend een banana bread gebakken, volgens dit recept: http://www.runningwithspo(...)yogurt-banana-bread/.

Smaak is heerlijk, maar hij is een stuk kleffer dan op het plaatje (sorry, geen foto). Heeft iemand nog een absolute aanrader voor een banana bread, liefst met niet al te veel suiker?
Ik heb laatst dit recept gemaakt:
http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html
(Wel zonder pure chocola). Het was erg lekker!
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_161351769
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 10:23 schreef Mry het volgende:

[..]

Ik heb laatst dit recept gemaakt:
http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html
(Wel zonder pure chocola). Het was erg lekker!
Dank, dat ziet er goed uit!
pi_161352795
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 16:11 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dank, dat ziet er goed uit!
deze heb ik wel eens gemaakt http://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananabread.html
pi_161355488
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?

http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185

(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).

Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Somebody that I used to know
pi_161355782







Wat is het toch een gedoe om drie taarten netjes in 1 stuk op het werk te krijgen met de fiets als vervoermiddel. :') Eerste en enige slachtoffer werd de Franse perentaart. :( Maar de perenfrangipanetaart, Franse appeltaart en maltesers kokoscake hebben gesmaakt. Mission accomplished :)
mag het weten
pi_161355848
quote:
2s.gif Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?

http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185

(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).

Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Ja, weleens gemaakt. Wel okay. Ik vond het vooral grappig om eens te proberen.
  maandag 11 april 2016 @ 20:32:54 #176
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161357533
quote:
2s.gif Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?

http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185

(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).

Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel :+.
KuikenGuppy
pi_161357965
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 20:32 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel :+.
Het lijkt me ook dat je dit niet eet voor de smaak, maar meer om het grappige scheikundige effect.
Somebody that I used to know
  maandag 11 april 2016 @ 23:42:34 #178
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161365528
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel? :9
Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 11 april 2016 @ 23:43:25 #179
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161365556
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nog een keer gebakken? :+

[..]

En op exact dezelfde tijd gepost :o Gebruik je een bot?
:D

Ik had helemaal niet door dat ik die al gepost had. _O- :o :D

Geen bot, puur toeval en kennelijk een warrig hoofd. :X
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 12 april 2016 @ 00:19:10 #180
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161366320
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 23:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

:D

Ik had helemaal niet door dat ik die al gepost had. _O- :o :D

Geen bot, puur toeval en kennelijk een warrig hoofd. :X
Maar hij zag er wel heel lekker uit hoor, allebei de keren ;)
pi_161373951
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 23:42 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.
Mocht je ze maken: ik wil er graag 4 reserveren voor aanstaande zaterdag :P
pi_161403678
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren

  vrijdag 15 april 2016 @ 21:18:05 #183
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161455294
En weer een choco/walnootcake :Y)
(had nog walnoten en chocolade liggen van vorige keer, dus daarom)

pi_161458445
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2016 21:18 schreef Woelwater het volgende:
En weer een choco/walnootcake :Y)
(had nog walnoten en chocolade liggen van vorige keer, dus daarom)

[ afbeelding ]
ja, gewoon lekkerrrrrrrr
pi_161514120


Een iets wat (hele) donkere Red Velvet taart met witte chocolade.

Helaas kan ik nog steeds niet mijn baksels netjes afwerken. Ik heb daar echt niet de 'feeling' voor hoor...
pi_161514125
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aahw! Echt super schattig en mooi zeg! Puik weer hoor! :)
pi_161514377
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2016 06:52 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]

Een iets wat (hele) donkere Red Velvet taart met witte chocolade.

Helaas kan ik nog steeds niet mijn baksels netjes afwerken. Ik heb daar echt niet de 'feeling' voor hoor...
Dit is nog strak vergeleken met mijn misbaksel _O- Maar ik begrijp je gevoel dat je er geen feeling voor hebt heel goed. :Y
mag het weten
pi_161576343
Ik wil graag het volgende recept uitproberen (voor een babyshower diner)

http://www.annies-eats.com/2011/02/11/berry-charlottes/

Weet iemand wat er bedoeld wordt met "½ cup strained blackberry puree"

En iemand tips voor waar je kookringen (heet dat zo?) kan kopen? We hebben hier geen kookwinkel dichtbij namelijk.
  woensdag 20 april 2016 @ 15:43:51 #189
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161576627
Strained = geconcentreerd
Kookringen, Blokker.
Ziet er echt lekker uit :9.
KuikenGuppy
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 20 april 2016 @ 15:49:18 #190
269689 crew  Viv
pi_161576749
quote:
1s.gif Op woensdag 20 april 2016 15:43 schreef Burdie het volgende:
Strained = geconcentreerd
Volgens mij bedoelen ze hier gezeefd, dus zonder pitjes/velletjes/etc. :Y)
pi_161577062
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2016 15:49 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij bedoelen ze hier gezeefd, dus zonder pitjes/velletjes/etc. :Y)
Ohh dat klinkt wel erg logisch!

Bedankt beide. Ziet er inderdaad fantastisch uit, ben benieuwd of het lukt.
pi_161821423


Havermout granberry spelt koekjes
pi_161840692
Geachte bakexperts, vraagje....

Ik moet dinsdag tracteren en wil deze maken: http://uitdekeukenvanarde(...)boerenappelcake.html
Kan ik deze vandaag al maken en bewaren tot dinsdag?
  zondag 1 mei 2016 @ 08:33:13 #194
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161840708
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 08:27 schreef computergirl het volgende:
Geachte bakexperts, vraagje....

Ik moet dinsdag tracteren en wil deze maken: http://uitdekeukenvanarde(...)boerenappelcake.html
Kan ik deze vandaag al maken en bewaren tot dinsdag?
Zie de laatste reactie onder je recept. 8-)
The love you take is equal to the love you make.
pi_161840736
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 08:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zie de laatste reactie onder je recept. 8-)
:@
pi_161851106
cakedeeg uit de kom likken is :9
pi_161851141
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 18:05 schreef computergirl het volgende:
cakedeeg uit de kom likken is :9
Stiekem is dat het leukste aan bakken :@
mag het weten
pi_161851464
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 18:05 schreef computergirl het volgende:
cakedeeg uit de kom likken is :9
enige reden waarom de kinderen acuut aanbieden om te helpen... Ze staan het deeg uit de kom te jatten. Laatste x de cranberries nog voordat ze door het deeg gingen _O-
  woensdag 4 mei 2016 @ 01:30:59 #199
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161914103
Marmercake gebakken :Y)

pi_161958559
Gisteren verlaat verjaarsfeestje voor meneer Bleie. Ik had een high tea gemaakt.

Beetje veel foto's sorry!

Zoetigheid:

Brownies


Bananenbrood


Limoentaart


Scones (uiteraard geserveerd met 'clotted cream' en jam)


Hartig
Quiche lorraine


Hartige taartjes met tomaat en olijf


Broodtaart (links met komkommer, makreelmousse en gerookte zalm, rechts met komkommer en eiersalade)


Broodtaart binnenkant (de visvariant)
  vrijdag 6 mei 2016 @ 10:46:57 #201
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_161958634
Wauw _O_
Hoe lang ben je daar wel niet mee bezig geweest?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  vrijdag 6 mei 2016 @ 10:48:15 #202
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_161958652
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ah wat leuk gedaan :D
Was vast een succes.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_161958656
Jeeeeeeetje Bleie! Hoeveel uur heb je wel niet in de keuken gestaan :o

Ziet er lekker uit allemaal, vooral de bananenbrood (recept?)

Ik heb gister zuurdesem brownies gebakken van blog van Levine, uiteraard kwam ik bij vullen van vorm er achter dat de nootjes en chocoladestukjes nog afgewogen op aanrecht stonden :{w Maar op goed gelukt er doorheen geroerd.
Geen foto, smaak is even wennen.
http://uitdekeukenvanarde(...)t-zuurdesem.html?m=1
pi_161958777
Ben wel een paar uur bezig geweest ja. Maar de reacties waren erg positief, en ik vind het super om te doen.

Dit bananenbrood is echt een blijvertje trouwens! http://cookieandkate.com/2015/healthy-banana-bread-recipe/ Dit is het recept. Ik had een deel van het meel vervangen door havermout, omdat ik niet meer genoeg volkoren had. En ik had wat meer bananen en wat minder honing.
pi_161959229
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 10:59 schreef Bleie het volgende:
Ben wel een paar uur bezig geweest ja. Maar de reacties waren erg positief, en ik vind het super om te doen.

Dit bananenbrood is echt een blijvertje trouwens! http://cookieandkate.com/2015/healthy-banana-bread-recipe/ Dit is het recept. Ik had een deel van het meel vervangen door havermout, omdat ik niet meer genoeg volkoren had. En ik had wat meer bananen en wat minder honing.
"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat"
Wit volkoren meel... :? Lemaire meel misschien, maar dat heeft niet de vezels van volkoren
  vrijdag 6 mei 2016 @ 11:38:01 #206
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_161959372
"Gewoon" whole wheat flour wordt in de VS gemaakt van 'red wheat', een veel gebruikte graansoort in de VS met hoog proteïne gehalte.

De 'White whole wheat flour' wordt gemaakt van 'Hard white spring wheat', en heeft hierdoor een witte kleur en een lager proteïne gehalte. Maar verder wordt nog steeds alles van de graan gebruikt, bevat het nog steeds veel vezels en zulks en is het dus nog steeds 'volkoren'.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_161965672
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 11:26 schreef computergirl het volgende:

[..]

"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat"
Wit volkoren meel... :? Lemaire meel misschien, maar dat heeft niet de vezels van volkoren
Ja, geen idee. Maar ik heb in de supermarkt ook weleens wit brood gezien dat volgens de verpakking stiekem volkoren was. Snap ik ook niet. Ik heb in elk geval gewoon volkoren meel gebruikt, en dat pakte dus prima uit.
pi_162003625
Ik heb cinnamon rolls gemaakt, recept uit 'bakken met Menno' :9
pi_162003941
:9~ :9~ :9~ :9~

Die zien er heerlijk uit!
pi_162005348
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen. :D

  zondag 8 mei 2016 @ 12:18:39 #211
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_162005383
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen. :D

[ afbeelding ]
pretty O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_162006270
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen. :D

[ afbeelding ]
Ziet strak uit! ^O^ Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?

Ik ga vanmiddag mijn restant aan blauwe bessen inzetten voor:


Das tenminste het idee. Nu maar zien of het mij lukt het eindresultaat zo netjes te kunnen presenteren :+
mag het weten
pi_162007123
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ziet strak uit! ^O^ Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?

Ik ga vanmiddag mijn restant aan blauwe bessen inzetten voor:
[ afbeelding ]

Das tenminste het idee. Nu maar zien of het mij lukt het eindresultaat zo netjes te kunnen presenteren :+
ziet er zeer zomers uit :) volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
pi_162007128
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen. :D

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit. Recept?
pi_162007244
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef computergirl het volgende:

[..]

ziet er zeer zomers uit :) volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
Dit is een voorbeeld. Wat als inspiratie dient voor mijn baksel die ik vanmiddag nog ga maken. En ik zal ze inderdaad bestuiven met wat bloem want allemaal op de bodem is niet mooi.

En met dit weer wel zo passend. Net als Oceanix zomerse traktatie :9~
mag het weten
pi_162010554
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ziet strak uit! ^O^ Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?

het frisser door de rabarber en ik dat lekkerder als alleen maar het zoete van de aardbeien.
pi_162010579
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit. Recept?
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.html
pi_162015066
quote:
Ga eens kijken of ik die ook kan maken. Ziet er heel lekker uit :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_162015492
quote:
Heb hem opgeslagen, lijkt me echt heerlijk!
pi_162016077
Rabarber en aardbei zijn erg lekker samen! Echt een aanrader.
Netjes gedaan met die strookjes rabarber :D
  zondag 8 mei 2016 @ 19:21:56 #221
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_162017597
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef computergirl het volgende:

[..]

ziet er zeer zomers uit :) volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 8 mei 2016 @ 19:32:35 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162018011
Rabarber, huiver
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162018282
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 19:21 schreef madeliefff het volgende:

[..]

hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt?
in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezakt
  zondag 8 mei 2016 @ 19:41:25 #224
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162018310
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 19:40 schreef computergirl het volgende:

[..]

in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezakt
Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekker
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_162024166
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 19:41 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekker
Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar. :P
  zondag 8 mei 2016 @ 22:17:27 #226
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162024524
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 22:09 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar. :P
Ik heb die cake keer of vier gemaakt en merendeel zit onderin de cake, ik vond het er prima bij passen en lekker.
Maar ben wel erg benieuwd naar foto's van Joosie :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 17 mei 2016 @ 17:53:04 #227
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_162273709
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

  dinsdag 17 mei 2016 @ 18:48:48 #228
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162275066
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

[ afbeelding ]
Wat is die mooi! O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 17 mei 2016 @ 19:09:49 #229
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162275832
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

[ afbeelding ]
Heb je nog een stuk over voor mij toevallig? O-)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_162277850
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

[ afbeelding ]
Bezorg je ook?
pi_162278039
Dju woelwater :9

Minilot, Ovenly is binnen! Ik ben vrijdag weer op m'n werk, wil je een bepaald recept hebben?
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  dinsdag 17 mei 2016 @ 20:13:34 #232
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_162278374
Bedankt voor de complimentjes :@ Recept staat er gewoon bij en ben er zeker van experts als jullie er zelf ook iets lekkers van weten te maken ;)

Zie trouwens helemaal geen pizza-topic in CUL, dus dump ik ze maar even hier, het is tenslotte ook bakken :P
Laatste weken een pizza-verslaving ontwikkeld maar de prijs, hoeveelheid zout en karige beleg begon me een beetje tegen te staan.
Zodoende gister begonnen met mijn eigen pizza's maken :)





Zelf het deeg en de saus gemaakt.

[ Bericht 26% gewijzigd door Woelwater op 17-05-2016 20:33:56 ]
  dinsdag 17 mei 2016 @ 20:47:54 #234
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_162279585
quote:
Thx, dacht me al te herinneren die ooit gezien te hebben. Maar hier zag ik hem er niet tussen staan en zag ook geen volgende pagina, of ben gewoon een beetje kippig.

Culinesse à gogo

quote:
» Er is al 121 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Pizza's zijn zeker uit de mode ofzo :P
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 17 mei 2016 @ 22:02:35 #235
269689 crew  Viv
pi_162281898
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 20:47 schreef Woelwater het volgende:
Pizza's zijn zeker uit de mode ofzo :P
Gewoon dat topic omhoog schoppen joh, pizza is nooit uit de mode. :Y)
pi_162354882
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

[ afbeelding ]
Wow ziet er goed uit.
Dit weekend maar eens proberen.
Heb een vrij kleine oven, dan denk ik t schuim over 2 platen verdelen?
  vrijdag 20 mei 2016 @ 16:32:30 #237
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_162356317
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 mei 2016 15:32 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Wow ziet er goed uit.
Dit weekend maar eens proberen.
Heb een vrij kleine oven, dan denk ik t schuim over 2 platen verdelen?
Dit is op een bakplaat van 30cm x 36cm :)



Adviseer wel om de laagjes kruim tussen de slagroom niet te dik te maken, als ze wat dunner zijn wordt het meer één geheel, anders vallen de lagen van elkaar af :P

Had trouwens maar 280 gram rietsuiker ipv de 300 uit het recept en 75 gram suiker op 1/2 liter slagroom (1 liter in totaal) gebruikt dan wordt hij net wat minder zoet.

[ Bericht 8% gewijzigd door Woelwater op 20-05-2016 16:39:50 ]
pi_162367716
Bedankt voor de tips.
Hij staat in de koelkast.
Schuim verkruimelen was wel een ding want het was van binnen nog wat plakkerig en mn springvorm was wat laag.
Benieuwd hoe het aansnijden morgen gaat.
  zondag 22 mei 2016 @ 10:31:44 #239
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_162398480
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2016 22:56 schreef het-is-mij het volgende:
Bedankt voor de tips.
Hij staat in de koelkast.
Schuim verkruimelen was wel een ding want het was van binnen nog wat plakkerig en mn springvorm was wat laag.
Benieuwd hoe het aansnijden morgen gaat.
Is het nog wat geworden?
  zondag 22 mei 2016 @ 10:58:47 #240
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_162398962
Vriendlief heeft een taart gemaakt! O+ http://veganmonkey.nl/2016/05/12/raw-chocolade-taartje/




Een veganistische chocolade noten taartje, heeeel lekker! :9
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')