Vervangen door boter . Ik heb 1x met zonnebloemolie gebakken en dat doe ik (voor mezelf) niet nog eens .quote:Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie , dat klinkt toch niet zo lekker
Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel?quote:Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:
[ afbeelding ]
Nog een keer gebakken?quote:Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:
[ afbeelding ]
En op exact dezelfde tijd gepost Gebruik je een bot?quote:Op zaterdag 9 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamon rolls:
[ afbeelding ]
Sure! De bodem is van gewone cake, maar dan in een taartvorm in plaats van cakevormquote:Op zondag 10 april 2016 22:24 schreef empa1010 het volgende:
Wauw wat onwijs leuk zeg. Heb je de bodem van Digestive koekjes gemaakt?
Kun je wat uitleg geven over hoe dit te maken? Supergaaf
Ik heb laatst dit recept gemaakt:quote:Op zondag 10 april 2016 20:39 schreef Bleie het volgende:
Klinkt echt heerlijk! En ziet er nog lekkerder uit.
Ik heb dit weekend een banana bread gebakken, volgens dit recept: http://www.runningwithspo(...)yogurt-banana-bread/.
Smaak is heerlijk, maar hij is een stuk kleffer dan op het plaatje (sorry, geen foto). Heeft iemand nog een absolute aanrader voor een banana bread, liefst met niet al te veel suiker?
Dank, dat ziet er goed uit!quote:Op maandag 11 april 2016 10:23 schreef Mry het volgende:
[..]
Ik heb laatst dit recept gemaakt:
http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html
(Wel zonder pure chocola). Het was erg lekker!
deze heb ik wel eens gemaakt http://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananabread.htmlquote:
Ja, weleens gemaakt. Wel okay. Ik vond het vooral grappig om eens te proberen.quote:Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?
http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185
(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).
Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel .quote:Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?
http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185
(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).
Het gaat erom dat je met één mix van ingrediënten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Het lijkt me ook dat je dit niet eet voor de smaak, maar meer om het grappige scheikundige effect.quote:Op maandag 11 april 2016 20:32 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel .
Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.quote:Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel?
quote:Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nog een keer gebakken?
[..]
En op exact dezelfde tijd gepost Gebruik je een bot?
Maar hij zag er wel heel lekker uit hoor, allebei de kerenquote:Op maandag 11 april 2016 23:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik had helemaal niet door dat ik die al gepost had.
Geen bot, puur toeval en kennelijk een warrig hoofd.
Mocht je ze maken: ik wil er graag 4 reserveren voor aanstaande zaterdagquote:Op maandag 11 april 2016 23:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.
ja, gewoon lekkerrrrrrrrquote:Op vrijdag 15 april 2016 21:18 schreef Woelwater het volgende:
En weer een choco/walnootcake
(had nog walnoten en chocolade liggen van vorige keer, dus daarom)
[ afbeelding ]
Aahw! Echt super schattig en mooi zeg! Puik weer hoor!quote:Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit is nog strak vergeleken met mijn misbaksel Maar ik begrijp je gevoel dat je er geen feeling voor hebt heel goed.quote:Op maandag 18 april 2016 06:52 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]
Een iets wat (hele) donkere Red Velvet taart met witte chocolade.
Helaas kan ik nog steeds niet mijn baksels netjes afwerken. Ik heb daar echt niet de 'feeling' voor hoor...
Ohh dat klinkt wel erg logisch!quote:Op woensdag 20 april 2016 15:49 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Volgens mij bedoelen ze hier gezeefd, dus zonder pitjes/velletjes/etc.
Zie de laatste reactie onder je recept.quote:Op zondag 1 mei 2016 08:27 schreef computergirl het volgende:
Geachte bakexperts, vraagje....
Ik moet dinsdag tracteren en wil deze maken: http://uitdekeukenvanarde(...)boerenappelcake.html
Kan ik deze vandaag al maken en bewaren tot dinsdag?
quote:Op zondag 1 mei 2016 08:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zie de laatste reactie onder je recept.
Stiekem is dat het leukste aan bakkenquote:
enige reden waarom de kinderen acuut aanbieden om te helpen... Ze staan het deeg uit de kom te jatten. Laatste x de cranberries nog voordat ze door het deeg gingenquote:
Ah wat leuk gedaanquote:Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat"quote:Op vrijdag 6 mei 2016 10:59 schreef Bleie het volgende:
Ben wel een paar uur bezig geweest ja. Maar de reacties waren erg positief, en ik vind het super om te doen.
Dit bananenbrood is echt een blijvertje trouwens! http://cookieandkate.com/2015/healthy-banana-bread-recipe/ Dit is het recept. Ik had een deel van het meel vervangen door havermout, omdat ik niet meer genoeg volkoren had. En ik had wat meer bananen en wat minder honing.
Ja, geen idee. Maar ik heb in de supermarkt ook weleens wit brood gezien dat volgens de verpakking stiekem volkoren was. Snap ik ook niet. Ik heb in elk geval gewoon volkoren meel gebruikt, en dat pakte dus prima uit.quote:Op vrijdag 6 mei 2016 11:26 schreef computergirl het volgende:
[..]
"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat"
Wit volkoren meel... Lemaire meel misschien, maar dat heeft niet de vezels van volkoren
prettyquote:Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen.
[ afbeelding ]
Ziet strak uit! Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?quote:Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen.
[ afbeelding ]
ziet er zeer zomers uit volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?quote:Op zondag 8 mei 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ziet strak uit! Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?
Ik ga vanmiddag mijn restant aan blauwe bessen inzetten voor:
[ afbeelding ]
Das tenminste het idee. Nu maar zien of het mij lukt het eindresultaat zo netjes te kunnen presenteren
Ziet er heerlijk uit. Recept?quote:Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen.
[ afbeelding ]
Dit is een voorbeeld. Wat als inspiratie dient voor mijn baksel die ik vanmiddag nog ga maken. En ik zal ze inderdaad bestuiven met wat bloem want allemaal op de bodem is niet mooi.quote:Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er zeer zomers uit volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
het frisser door de rabarber en ik dat lekkerder als alleen maar het zoete van de aardbeien.quote:Op zondag 8 mei 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ziet strak uit! Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.htmlquote:
Ga eens kijken of ik die ook kan maken. Ziet er heel lekker uitquote:Op zondag 8 mei 2016 15:56 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.html
Heb hem opgeslagen, lijkt me echt heerlijk!quote:Op zondag 8 mei 2016 15:56 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.html
hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt?quote:Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er zeer zomers uit volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezaktquote:Op zondag 8 mei 2016 19:21 schreef madeliefff het volgende:
[..]
hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt?
Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekkerquote:Op zondag 8 mei 2016 19:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezakt
Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar.quote:Op zondag 8 mei 2016 19:41 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekker
Ik heb die cake keer of vier gemaakt en merendeel zit onderin de cake, ik vond het er prima bij passen en lekker.quote:Op zondag 8 mei 2016 22:09 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar.
Wat is die mooi!quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel
[ afbeelding ]
Heb je nog een stuk over voor mij toevallig?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel
[ afbeelding ]
Bezorg je ook?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel
[ afbeelding ]
Thx, dacht me al te herinneren die ooit gezien te hebben. Maar hier zag ik hem er niet tussen staan en zag ook geen volgende pagina, of ben gewoon een beetje kippig.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:35 schreef Piger het volgende:
Pizza topic:
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #21
Pizza's zijn zeker uit de mode ofzoquote:» Er is al 121 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Wow ziet er goed uit.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel
[ afbeelding ]
Dit is op een bakplaat van 30cm x 36cmquote:Op vrijdag 20 mei 2016 15:32 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Wow ziet er goed uit.
Dit weekend maar eens proberen.
Heb een vrij kleine oven, dan denk ik t schuim over 2 platen verdelen?
Is het nog wat geworden?quote:Op vrijdag 20 mei 2016 22:56 schreef het-is-mij het volgende:
Bedankt voor de tips.
Hij staat in de koelkast.
Schuim verkruimelen was wel een ding want het was van binnen nog wat plakkerig en mn springvorm was wat laag.
Benieuwd hoe het aansnijden morgen gaat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |