Ah wat leuk gedaanquote:Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat"quote:Op vrijdag 6 mei 2016 10:59 schreef Bleie het volgende:
Ben wel een paar uur bezig geweest ja. Maar de reacties waren erg positief, en ik vind het super om te doen.
Dit bananenbrood is echt een blijvertje trouwens! http://cookieandkate.com/2015/healthy-banana-bread-recipe/ Dit is het recept. Ik had een deel van het meel vervangen door havermout, omdat ik niet meer genoeg volkoren had. En ik had wat meer bananen en wat minder honing.
Ja, geen idee. Maar ik heb in de supermarkt ook weleens wit brood gezien dat volgens de verpakking stiekem volkoren was. Snap ik ook niet. Ik heb in elk geval gewoon volkoren meel gebruikt, en dat pakte dus prima uit.quote:Op vrijdag 6 mei 2016 11:26 schreef computergirl het volgende:
[..]
"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat"
Wit volkoren meel...Lemaire meel misschien, maar dat heeft niet de vezels van volkoren
prettyquote:Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen.![]()
[ afbeelding ]
Ziet strak uit!quote:Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen.![]()
[ afbeelding ]
ziet er zeer zomers uitquote:Op zondag 8 mei 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ziet strak uit!Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?
Ik ga vanmiddag mijn restant aan blauwe bessen inzetten voor:
[ afbeelding ]
Das tenminste het idee. Nu maar zien of het mij lukt het eindresultaat zo netjes te kunnen presenteren
Ziet er heerlijk uit. Recept?quote:Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen.![]()
[ afbeelding ]
Dit is een voorbeeld. Wat als inspiratie dient voor mijn baksel die ik vanmiddag nog ga maken. En ik zal ze inderdaad bestuiven met wat bloem want allemaal op de bodem is niet mooi.quote:Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er zeer zomers uitvolgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
het frisser door de rabarber en ik dat lekkerder als alleen maar het zoete van de aardbeien.quote:Op zondag 8 mei 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ziet strak uit!Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?
Ga eens kijken of ik die ook kan maken. Ziet er heel lekker uitquote:Op zondag 8 mei 2016 15:56 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.html
Heb hem opgeslagen, lijkt me echt heerlijk!quote:Op zondag 8 mei 2016 15:56 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.html
hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt?quote:Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er zeer zomers uitvolgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezaktquote:Op zondag 8 mei 2016 19:21 schreef madeliefff het volgende:
[..]
hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt?
Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekkerquote:Op zondag 8 mei 2016 19:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezakt
Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar.quote:Op zondag 8 mei 2016 19:41 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekker
Ik heb die cake keer of vier gemaakt en merendeel zit onderin de cake, ik vond het er prima bij passen en lekker.quote:Op zondag 8 mei 2016 22:09 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar.
Wat is die mooi!quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel![]()
[ afbeelding ]
Heb je nog een stuk over voor mij toevallig?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel![]()
[ afbeelding ]
Bezorg je ook?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel![]()
[ afbeelding ]
Thx, dacht me al te herinneren die ooit gezien te hebben. Maar hier zag ik hem er niet tussen staan en zag ook geen volgende pagina, of ben gewoon een beetje kippig.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:35 schreef Piger het volgende:
Pizza topic:
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #21
Pizza's zijn zeker uit de mode ofzoquote:» Er is al 121 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Wow ziet er goed uit.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel![]()
[ afbeelding ]
Dit is op een bakplaat van 30cm x 36cmquote:Op vrijdag 20 mei 2016 15:32 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Wow ziet er goed uit.
Dit weekend maar eens proberen.
Heb een vrij kleine oven, dan denk ik t schuim over 2 platen verdelen?
Is het nog wat geworden?quote:Op vrijdag 20 mei 2016 22:56 schreef het-is-mij het volgende:
Bedankt voor de tips.
Hij staat in de koelkast.
Schuim verkruimelen was wel een ding want het was van binnen nog wat plakkerig en mn springvorm was wat laag.
Benieuwd hoe het aansnijden morgen gaat.
ziet er beter uit dan origineelquote:Op zondag 22 mei 2016 10:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vriendlief heeft een taart gemaakt!http://veganmonkey.nl/2016/05/12/raw-chocolade-taartje/
[ afbeelding ]
Een veganistische chocolade noten taartje, heeeel lekker!
Dat ziet er echt enorm lekker uit!quote:Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel![]()
[ afbeelding ]
Lekker juist!quote:Op zondag 22 mei 2016 11:08 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er beter uit dan origineel![]()
ligt stevig op de maag denk ik met al die avocado?
Ooo, te gek! Ik zie het een beetje aan de late kant begrijp ik, sorry! Nou, voor de eerstvolgende keer dan..quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:04 schreef Syrena het volgende:
Minilot, Ovenly is binnen! Ik ben vrijdag weer op m'n werk, wil je een bepaald recept hebben?
Hij is inderdaad best machtig, maar de mousse op zich is heel zacht en luchtig. Klein puntjequote:Op zondag 22 mei 2016 11:08 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er beter uit dan origineel![]()
ligt stevig op de maag denk ik met al die avocado?
En toen was ik weer drukquote:Op zondag 22 mei 2016 11:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Ooo, te gek! Ik zie het een beetje aan de late kant begrijp ik, sorry! Nou, voor de eerstvolgende keer dan..
Ik ben heel gretig, maar:
- Cinnamon & Ancho Chile Brownies (pagina 124)
- Caramel bacon hot tarts (pagina 113)
- Montego Bay Bar (pagina 128)
- Stawberry basil loaf (pagina 41)
- Bourbon chocolate chip cookies with tarragon (pagina 81)
- The Stumptown Shorty (pagina 91)
Twee of drie ervan mag ook hoor.![]()
Ik ga de recepten testen en als ze bevallen koop ik het boek.Wat is je indruk ervan?
Geen haast! Ik vind het allang gaaf dat je 'm besteld hebt.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 20:33 schreef Syrena het volgende:
[..]
En toen was ik weer drukMaandag heb ik avonddienst, zal 'm eens onder de scanner mikken. We hebben een nieuw systeem, dus heb niet de tijd gehad om eens lekker te bladeren.
ik produceer ook wel een een bruine plakkaatquote:Op maandag 30 mei 2016 20:05 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik had wat oude appeltjes over, dus heb een appel-havermout-koek gebakken. (Recept van uitpaulineskeuken.nl)
[ afbeelding ]
Pdfje is klaarquote:Op zaterdag 28 mei 2016 16:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Geen haast! Ik vind het allang gaaf dat je 'm besteld hebt.![]()
Ik heb geduld!
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 23:44 schreef AkTje het volgende:
Als beginner bakker heb ik vanavond mijn derde cheesecake gemaakt, een chocolade cheesecake met gezouten caramel.. heel lekker maar wat ik me afvraag is dat hoe alle cheesecakes zo mooi worden en mijnes uitziet als een amateuristische cheesecake.
Voorbeeld
Strak en mooi glad
[ afbeelding ]
Of snijden hun gewoon een stuk weg ?
Ik gebruik trouwens een ijzeren springvorm
Mijn creatie
Lelijke korst en opgezette rand (is trouwens een voorbeeld van internet maar vergelijkbaar met mijn cheesecake).
[ afbeelding ]
Nice, tenminste niet de enigequote:Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:
[..]
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
In de instructies zie je idd dat ze bij die taart de zijkanten los snijdenquote:Op zaterdag 11 juni 2016 16:54 schreef AkTje het volgende:
[..]
Nice, tenminste niet de enigeIk ga vanavond het recept met het zilverpapier proberen!
Beste Unites het is me gelukt, mede dankzij het recept van de perfect cheesecake van hierboven. Al dan niet een beetje aangepastquote:Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:
[..]
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
ligt dat niet gewoon aan je oven? als ik bij mijn ouders bak in hun oven lukt altijd alles perfect .in mijn eigen combi-oven zakken sommige dingen inquote:Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:
[..]
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
Toevallig enig idee hoeveel ml / gram deze zijn? Zit hier helaas geen Jumbo maar het recept klinkt goedquote:• 1 pakje vloeibare slagroom (Jumbo huismerk)
• 1 tablet witte chocolade (huismerk Jumbo)
de enige foodcoloring die ik in huis heb is te heftig om mee te kwasten ...quote:Op vrijdag 24 juni 2016 23:21 schreef computergirl het volgende:
pizza ziet er wel beetje ongebakken uit
Ik vind hem erg leuk!!quote:Op vrijdag 24 juni 2016 23:52 schreef fietsie het volgende:
[..]
de enige foodcoloring die ik in huis heb is te heftig om mee te kwasten ...
werd de suiker hard of had je gebakken ei?quote:Op zondag 26 juni 2016 21:53 schreef vinnypassy het volgende:
Vraagje: vorige week moest ik bij een recept suikersiroop toevoegen aan luchtig geklopt ei. De suikersiroop was opgewarmd tot 121 graden en moest ik daarna toevoegen met de mixer aan in het ei. Dit deed ik heel geleidelijk, maar door het temperatuurverschil werd een deel van de suiker toch hard. Hoort dat, of moet ik dat suikerwater echt goed laten afkoelen? Daarover stond namelijk niets in het recept en ik zag het in een ander recept precies hetzelfde staan.
De suiker.quote:Op zondag 26 juni 2016 22:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
werd de suiker hard of had je gebakken ei?
![]()
Verder heb ik geen idee
Oh my.quote:Op maandag 5 september 2016 18:48 schreef laziness het volgende:
Ziet er lekker uit![]()
Ik maakte frambozen cheesecake brownie. En bedacht pas op het laatste moment een foto te maken![]()
[ link | afbeelding ]
Natuurlijk. Ik gebruikte deze:quote:Op maandag 5 september 2016 18:51 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Oh my.
Welk recept heb je gebruikt, mag ik dat vragen?
Heel erg leuk!!quote:Op vrijdag 24 juni 2016 23:17 schreef fietsie het volgende:
OK. Wij hebben morgen een "pizza feestje" ter ere van 2 verjaardagen.
Dus, gezellig pizzabakken in de steenoven.
Maar, er waren wat afzeggers en "ik kan alleen vroeg in de middag" mensen dus we doen ook een bakkie koffie. Maar wat doe je dan -bij- die koffie?
Pizzataart!!
Eerst wat dingen voorbereiden, zoals botercreme, banketbakkersroom enz.
Ja: uit een pakje. Want beperkt tijd en noodzaak tot slagingsgarantie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dan bakken; de 1e was niet echt lekker schuimig, dus die opnieuw...
[ afbeelding ]
Appie was mijn vriend vandaag, en ik had ook al wat spullen bij de Welkoop weg...
[ afbeelding ]
En dan ga je crea-bea bezig![]()
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
En zo verder tot er een heel setje beleg bijelkaar geknutseld is:
[ afbeelding ]
En dan opbouwen...
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
En natuurlijk lekker riant kaas eroverheen raspen![]()
[ afbeelding ]
oooh fruittaart hij is prachtig!quote:Op zondag 4 september 2016 20:19 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Taartje voor m'n collega's morgen (jarig) gevuld met aardbeien bavarois
![]()
En ben nu natuurlijk helemaal in de stemming voor heel Holland bakt!![]()
Thnxquote:
weet jij door het boek dan al alle technische opdrachten voor deze serie? En hoe moeilijk/makkelijk zijn bokkepootjes?quote:Op maandag 5 september 2016 20:05 schreef Goitske het volgende:
Hey deze kon ik laatst niet vinden en opeens weer in mijn AT!
Laatst kreeg ik als verassing van een vriendin het nieuwste boek van HHB. Ik heb donderdag daaruit de mergpijpjes gemaakt
[ afbeelding ]
En tja als je mergpijpjes hebt gemaakt dan kunnen de bokkenpoten niet uit blijven![]()
[ afbeelding ]
Jep ik weet daardoor wat er komt. Natuurlijk niet wat ze allemaal maken. Bokkenpootjes zijn prima te doen, kwestie van geduld en niet 2 peuters om je heen hebben dat maakt het een extra uitdagingquote:Op maandag 5 september 2016 21:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
weet jij door het boek dan al alle technische opdrachten voor deze serie? En hoe moeilijk/makkelijk zijn bokkepootjes?
Lekker hoorquote:Op zondag 11 september 2016 17:17 schreef Goitske het volgende:
Vandaag roomhoortjes gemaakt ene is slagroom en ander is mokka
[ afbeelding ]
En van de rest van het zelfgemaakte bladerdeeg nog saucijzenbroodjes
[ afbeelding ]
Dit!!! x2quote:Op zondag 11 september 2016 17:19 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Lekker hoorIk koos als klein kind graag zo'n roomhoorntje uit als er bij een verjaardag assortigebak stond. Dat of een moorkop
Heerlijk knapperig met veul slagroom
Die saucijzenbroodjes zien er meer als vuistsnacks uit
Hap, slik, weg
Ja heerlijk he dat knapperige. Mijn kinderen vonden het geweldig! Alleen even voor de snelligheid hoef je het niet te maken of kant en klare bladerdeegquote:Op zondag 11 september 2016 17:19 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Lekker hoorIk koos als klein kind graag zo'n roomhoorntje uit als er bij een verjaardag assortigebak stond. Dat of een moorkop
Heerlijk knapperig met veul slagroom
Die saucijzenbroodjes zien er meer als vuistsnacks uit
Hap, slik, weg
Zijn de opdrachten van hhb voor de uitzending al bekend ofzo?quote:Op zondag 11 september 2016 17:17 schreef Goitske het volgende:
Vandaag roomhoortjes gemaakt ene is slagroom en ander is mokka
[ afbeelding ]
En van de rest van het zelfgemaakte bladerdeeg nog saucijzenbroodjes
[ afbeelding ]
ze hebben een boek uitgebracht met de technische opdrachten en anderen die aansluiten bij de uitzending + maken het eea bekend op hun facebook. Komende week is thema broodquote:Op vrijdag 16 september 2016 15:09 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zijn de opdrachten van hhb voor de uitzending al bekend ofzo?
Aha. Jou roomhoorns zien er wel wat beter uitquote:Op vrijdag 16 september 2016 15:19 schreef Goitske het volgende:
[..]
ze hebben een boek uitgebracht met de technische opdrachten en anderen die aansluiten bij de uitzending + maken het eea bekend op hun facebook. Komende week is thema brood
nee ga woensdag en ik hoef gelukkig niet te vakken.. Vriendin die mij meesleept bakt een vierdaagse brood mav nijmeegse vierdaagsequote:Op vrijdag 16 september 2016 15:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Aha. Jou roomhoorns zien er wel wat beter uit
Was jij al bij dat programma op woensdagavond geweest? Welke taart hoorde er bij jou?
ja rond 12 uurquote:Op vrijdag 16 september 2016 16:02 schreef computergirl het volgende:
Oh wordt op dag zelf opgenomen?
nee die camera op je snufferd is nog steeds een reden om het niet te doenquote:Op vrijdag 16 september 2016 16:03 schreef Burdie het volgende:
Nou Goits, jij kan volgende keer wel meedoen met HHB! Lekkerrrr!
Wat ga je bakken voor je verjaardag?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |