abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 6 mei 2016 @ 10:46:57 #201
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_161958634
Wauw _O_
Hoe lang ben je daar wel niet mee bezig geweest?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  vrijdag 6 mei 2016 @ 10:48:15 #202
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_161958652
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ah wat leuk gedaan :D
Was vast een succes.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_161958656
Jeeeeeeetje Bleie! Hoeveel uur heb je wel niet in de keuken gestaan :o

Ziet er lekker uit allemaal, vooral de bananenbrood (recept?)

Ik heb gister zuurdesem brownies gebakken van blog van Levine, uiteraard kwam ik bij vullen van vorm er achter dat de nootjes en chocoladestukjes nog afgewogen op aanrecht stonden :{w Maar op goed gelukt er doorheen geroerd.
Geen foto, smaak is even wennen.
http://uitdekeukenvanarde(...)t-zuurdesem.html?m=1
pi_161958777
Ben wel een paar uur bezig geweest ja. Maar de reacties waren erg positief, en ik vind het super om te doen.

Dit bananenbrood is echt een blijvertje trouwens! http://cookieandkate.com/2015/healthy-banana-bread-recipe/ Dit is het recept. Ik had een deel van het meel vervangen door havermout, omdat ik niet meer genoeg volkoren had. En ik had wat meer bananen en wat minder honing.
pi_161959229
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 10:59 schreef Bleie het volgende:
Ben wel een paar uur bezig geweest ja. Maar de reacties waren erg positief, en ik vind het super om te doen.

Dit bananenbrood is echt een blijvertje trouwens! http://cookieandkate.com/2015/healthy-banana-bread-recipe/ Dit is het recept. Ik had een deel van het meel vervangen door havermout, omdat ik niet meer genoeg volkoren had. En ik had wat meer bananen en wat minder honing.
"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat"
Wit volkoren meel... :? Lemaire meel misschien, maar dat heeft niet de vezels van volkoren
  vrijdag 6 mei 2016 @ 11:38:01 #206
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_161959372
"Gewoon" whole wheat flour wordt in de VS gemaakt van 'red wheat', een veel gebruikte graansoort in de VS met hoog proteïne gehalte.

De 'White whole wheat flour' wordt gemaakt van 'Hard white spring wheat', en heeft hierdoor een witte kleur en een lager proteïne gehalte. Maar verder wordt nog steeds alles van de graan gebruikt, bevat het nog steeds veel vezels en zulks en is het dus nog steeds 'volkoren'.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_161965672
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 11:26 schreef computergirl het volgende:

[..]

"White whole wheat flour is great because it has all of the fiber and nutrients that regular whole wheat flour contains, without the characteristically nutty flavor of whole wheat"
Wit volkoren meel... :? Lemaire meel misschien, maar dat heeft niet de vezels van volkoren
Ja, geen idee. Maar ik heb in de supermarkt ook weleens wit brood gezien dat volgens de verpakking stiekem volkoren was. Snap ik ook niet. Ik heb in elk geval gewoon volkoren meel gebruikt, en dat pakte dus prima uit.
pi_162003625
Ik heb cinnamon rolls gemaakt, recept uit 'bakken met Menno' :9
pi_162003941
:9~ :9~ :9~ :9~

Die zien er heerlijk uit!
pi_162005348
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen. :D

  zondag 8 mei 2016 @ 12:18:39 #211
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_162005383
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen. :D

[ afbeelding ]
pretty O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_162006270
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen. :D

[ afbeelding ]
Ziet strak uit! ^O^ Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?

Ik ga vanmiddag mijn restant aan blauwe bessen inzetten voor:


Das tenminste het idee. Nu maar zien of het mij lukt het eindresultaat zo netjes te kunnen presenteren :+
mag het weten
pi_162007123
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ziet strak uit! ^O^ Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?

Ik ga vanmiddag mijn restant aan blauwe bessen inzetten voor:
[ afbeelding ]

Das tenminste het idee. Nu maar zien of het mij lukt het eindresultaat zo netjes te kunnen presenteren :+
ziet er zeer zomers uit :) volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
pi_162007128
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 12:16 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb gisteren rabarber-aardbeientaart gemaakt. De slierten rabarber waren eigenlijk iets te warm toen ik ze beetpakte om op de taart te leggen. :D

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit. Recept?
pi_162007244
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef computergirl het volgende:

[..]

ziet er zeer zomers uit :) volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
Dit is een voorbeeld. Wat als inspiratie dient voor mijn baksel die ik vanmiddag nog ga maken. En ik zal ze inderdaad bestuiven met wat bloem want allemaal op de bodem is niet mooi.

En met dit weer wel zo passend. Net als Oceanix zomerse traktatie :9~
mag het weten
pi_162010554
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ziet strak uit! ^O^ Is het nog wat om rabarber te mixen met aardbeien?

het frisser door de rabarber en ik dat lekkerder als alleen maar het zoete van de aardbeien.
pi_162010579
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit. Recept?
linkje naar mijn blog: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.html
pi_162015066
quote:
Ga eens kijken of ik die ook kan maken. Ziet er heel lekker uit :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_162015492
quote:
Heb hem opgeslagen, lijkt me echt heerlijk!
pi_162016077
Rabarber en aardbei zijn erg lekker samen! Echt een aanrader.
Netjes gedaan met die strookjes rabarber :D
pi_162017597
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 13:45 schreef computergirl het volgende:

[..]

ziet er zeer zomers uit :) volgens mij zou je dit nog wat kunnen verbeteren, blauwe bessen zijn allemaal naar onderen gezakt. Moet je ze niet met klein beetje bloem bestuiven om dat ze voorkomen?
hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt?
  zondag 8 mei 2016 @ 19:32:35 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162018011
Rabarber, huiver
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162018282
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 19:21 schreef madeliefff het volgende:

[..]

hoe bedoel je naar onderen? dat ze in de crème zijn gedrukt?
in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezakt
  zondag 8 mei 2016 @ 19:41:25 #224
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162018310
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 19:40 schreef computergirl het volgende:

[..]

in de cake! Er zitten bessen in de cake zelf, maar die zijn allemaal naar onder gezakt
Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekker
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_162024166
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 19:41 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja dat hoort zo bij deze cake en is juist lekker
Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar. :P
  zondag 8 mei 2016 @ 22:17:27 #226
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162024524
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 22:09 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Weet je dat zeker? Op de foto zitten ook een aantal hoge bessen. Hierdoor lijkt het net alsof de rest gewoon naar beneden is gezakt. Of alles op de bodem of een mooie mix maar ertussenin vind ik raar. :P
Ik heb die cake keer of vier gemaakt en merendeel zit onderin de cake, ik vond het er prima bij passen en lekker.
Maar ben wel erg benieuwd naar foto's van Joosie :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 17 mei 2016 @ 17:53:04 #227
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_162273709
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

pi_162275066
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

[ afbeelding ]
Wat is die mooi! O+
  dinsdag 17 mei 2016 @ 19:09:49 #229
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162275832
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

[ afbeelding ]
Heb je nog een stuk over voor mij toevallig? O-)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_162277850
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

[ afbeelding ]
Bezorg je ook?
pi_162278039
Dju woelwater :9

Minilot, Ovenly is binnen! Ik ben vrijdag weer op m'n werk, wil je een bepaald recept hebben?
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  dinsdag 17 mei 2016 @ 20:13:34 #232
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_162278374
Bedankt voor de complimentjes :@ Recept staat er gewoon bij en ben er zeker van experts als jullie er zelf ook iets lekkers van weten te maken ;)

Zie trouwens helemaal geen pizza-topic in CUL, dus dump ik ze maar even hier, het is tenslotte ook bakken :P
Laatste weken een pizza-verslaving ontwikkeld maar de prijs, hoeveelheid zout en karige beleg begon me een beetje tegen te staan.
Zodoende gister begonnen met mijn eigen pizza's maken :)





Zelf het deeg en de saus gemaakt.

[ Bericht 26% gewijzigd door Woelwater op 17-05-2016 20:33:56 ]
  dinsdag 17 mei 2016 @ 20:47:54 #234
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_162279585
quote:
Thx, dacht me al te herinneren die ooit gezien te hebben. Maar hier zag ik hem er niet tussen staan en zag ook geen volgende pagina, of ben gewoon een beetje kippig.

Culinesse à gogo

quote:
» Er is al 121 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Pizza's zijn zeker uit de mode ofzo :P
  Manager PR/Moderator dinsdag 17 mei 2016 @ 22:02:35 #235
269689 crew  Viv
pi_162281898
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 20:47 schreef Woelwater het volgende:
Pizza's zijn zeker uit de mode ofzo :P
Gewoon dat topic omhoog schoppen joh, pizza is nooit uit de mode. :Y)
pi_162354882
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

[ afbeelding ]
Wow ziet er goed uit.
Dit weekend maar eens proberen.
Heb een vrij kleine oven, dan denk ik t schuim over 2 platen verdelen?
  vrijdag 20 mei 2016 @ 16:32:30 #237
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_162356317
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 mei 2016 15:32 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Wow ziet er goed uit.
Dit weekend maar eens proberen.
Heb een vrij kleine oven, dan denk ik t schuim over 2 platen verdelen?
Dit is op een bakplaat van 30cm x 36cm :)



Adviseer wel om de laagjes kruim tussen de slagroom niet te dik te maken, als ze wat dunner zijn wordt het meer één geheel, anders vallen de lagen van elkaar af :P

Had trouwens maar 280 gram rietsuiker ipv de 300 uit het recept en 75 gram suiker op 1/2 liter slagroom (1 liter in totaal) gebruikt dan wordt hij net wat minder zoet.

[ Bericht 8% gewijzigd door Woelwater op 20-05-2016 16:39:50 ]
pi_162367716
Bedankt voor de tips.
Hij staat in de koelkast.
Schuim verkruimelen was wel een ding want het was van binnen nog wat plakkerig en mn springvorm was wat laag.
Benieuwd hoe het aansnijden morgen gaat.
  zondag 22 mei 2016 @ 10:31:44 #239
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_162398480
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2016 22:56 schreef het-is-mij het volgende:
Bedankt voor de tips.
Hij staat in de koelkast.
Schuim verkruimelen was wel een ding want het was van binnen nog wat plakkerig en mn springvorm was wat laag.
Benieuwd hoe het aansnijden morgen gaat.
Is het nog wat geworden?
  zondag 22 mei 2016 @ 10:58:47 #240
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_162398962
Vriendlief heeft een taart gemaakt! O+ http://veganmonkey.nl/2016/05/12/raw-chocolade-taartje/




Een veganistische chocolade noten taartje, heeeel lekker! :9
pi_162399133
quote:
1s.gif Op zondag 22 mei 2016 10:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vriendlief heeft een taart gemaakt! O+ http://veganmonkey.nl/2016/05/12/raw-chocolade-taartje/


[ afbeelding ]

Een veganistische chocolade noten taartje, heeeel lekker! :9
ziet er beter uit dan origineel :Y)
ligt stevig op de maag denk ik met al die avocado?
  zondag 22 mei 2016 @ 11:09:13 #242
221912 minilot
Nancy boy
pi_162399140
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 17:53 schreef Woelwater het volgende:
Had al een aantal keer deze taart gemaakt.
Kwam ik vorige week Brokking gebakjes tegen in de supermarkt, heb ik er 2 meegenomen. Wat viel dat tegen zeg, enkel op de bodem een laagje hazelnootprut en verder alleen slagroom.
Heb er snel zelf weer een gebakken, vind die uit het recept lekkerder dan het origineel :Y)

[ afbeelding ]
Dat ziet er echt enorm lekker uit! :9

quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 11:08 schreef computergirl het volgende:

[..]

ziet er beter uit dan origineel :Y)
ligt stevig op de maag denk ik met al die avocado?
Lekker juist! :9 Ik vind avocado en pure chocolade sowieso puik met elkaar smaken :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 22 mei 2016 @ 11:12:28 #243
221912 minilot
Nancy boy
pi_162399200
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 20:04 schreef Syrena het volgende:
Minilot, Ovenly is binnen! Ik ben vrijdag weer op m'n werk, wil je een bepaald recept hebben?
Ooo, te gek! Ik zie het een beetje aan de late kant begrijp ik, sorry! Nou, voor de eerstvolgende keer dan..

Ik ben heel gretig, maar:
- Cinnamon & Ancho Chile Brownies (pagina 124)
- Caramel bacon hot tarts (pagina 113)
- Montego Bay Bar (pagina 128)
- Stawberry basil loaf (pagina 41)
- Bourbon chocolate chip cookies with tarragon (pagina 81)
- The Stumptown Shorty (pagina 91)

Twee of drie ervan mag ook hoor. O-)

Ik ga de recepten testen en als ze bevallen koop ik het boek. :Y Wat is je indruk ervan? :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 22 mei 2016 @ 11:15:13 #244
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_162399241
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 11:08 schreef computergirl het volgende:

[..]

ziet er beter uit dan origineel :Y)
ligt stevig op de maag denk ik met al die avocado?
Hij is inderdaad best machtig, maar de mousse op zich is heel zacht en luchtig. Klein puntje :9 :9~
  vrijdag 27 mei 2016 @ 11:07:50 #245
221912 minilot
Nancy boy
pi_162535049


Boterige minikoekjes met Maldon-zout en veel eidooier: :9

Had vooral nog een beetje deeg over van dit recept:
http://www.davidlebovitz.(...)utter-cookie-recipe/

Klein rolletje van restdeeg gemaakt, dit in de vriezer gelegd. Zodra bevroren, plakjes van gesneden en acht minuten afgebakken op 170 graden.

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 27-05-2016 11:19:20 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_162550386
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 11:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Ooo, te gek! Ik zie het een beetje aan de late kant begrijp ik, sorry! Nou, voor de eerstvolgende keer dan..

Ik ben heel gretig, maar:
- Cinnamon & Ancho Chile Brownies (pagina 124)
- Caramel bacon hot tarts (pagina 113)
- Montego Bay Bar (pagina 128)
- Stawberry basil loaf (pagina 41)
- Bourbon chocolate chip cookies with tarragon (pagina 81)
- The Stumptown Shorty (pagina 91)

Twee of drie ervan mag ook hoor. O-)

Ik ga de recepten testen en als ze bevallen koop ik het boek. :Y Wat is je indruk ervan? :)
En toen was ik weer druk :D Maandag heb ik avonddienst, zal 'm eens onder de scanner mikken. We hebben een nieuw systeem, dus heb niet de tijd gehad om eens lekker te bladeren.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zaterdag 28 mei 2016 @ 16:14:22 #247
221912 minilot
Nancy boy
pi_162566691
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 20:33 schreef Syrena het volgende:

[..]

En toen was ik weer druk :D Maandag heb ik avonddienst, zal 'm eens onder de scanner mikken. We hebben een nieuw systeem, dus heb niet de tijd gehad om eens lekker te bladeren.
Geen haast! Ik vind het allang gaaf dat je 'm besteld hebt. O+
Ik heb geduld!
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 30 mei 2016 @ 20:05:58 #248
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162627418
Ik had wat oude appeltjes over, dus heb een appel-havermout-koek gebakken. (Recept van uitpaulineskeuken.nl)


pi_162627772
quote:
1s.gif Op maandag 30 mei 2016 20:05 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik had wat oude appeltjes over, dus heb een appel-havermout-koek gebakken. (Recept van uitpaulineskeuken.nl)


[ afbeelding ]
ik produceer ook wel een een bruine plakkaat :D
Wel lekker?
  maandag 30 mei 2016 @ 20:29:48 #250
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162628261
Deze plakkaat is heerlijk. :9
pi_162823895
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 16:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Geen haast! Ik vind het allang gaaf dat je 'm besteld hebt. O+
Ik heb geduld!
Pdfje is klaar 8-) Emailadres per DM?
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  vrijdag 10 juni 2016 @ 23:44:56 #252
93046 AkTje
De enige
pi_162906625
Als beginner bakker heb ik vanavond mijn derde cheesecake gemaakt, een chocolade cheesecake met gezouten caramel.. heel lekker maar wat ik me afvraag is dat hoe alle cheesecakes zo mooi worden en mijnes uitziet als een amateuristische cheesecake.

Voorbeeld

Strak en mooi glad


Of snijden hun gewoon een stuk weg ?

Ik gebruik trouwens een ijzeren springvorm
Mijn creatie
Lelijke korst en opgezette rand (is trouwens een voorbeeld van internet maar vergelijkbaar met mijn cheesecake).
pi_162909237
Het kan zijn dat je soms fotos ziet van cheesecakes die je niet hoeft te bakken. Verder bak papiertje rond de rand wil ook wel eens wat helpen
  zaterdag 11 juni 2016 @ 08:09:18 #254
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_162909419
Heb je het recept wat bij dat plaatje hoort gevolgd? Want het staat er namelijk bij (vorm in aluminiumfolie wikkelen, in een met water gevulde schaal bakken, oven op een kier bij het afkoelen etc.)
Die van de foto heeft trouwens ook een opgezette rand, maar dat zie je niet door de vulling.

http://www.simplyrecipes.com/recipes/perfect_cheesecake/
KuikenGuppy
pi_162910196
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 23:44 schreef AkTje het volgende:
Als beginner bakker heb ik vanavond mijn derde cheesecake gemaakt, een chocolade cheesecake met gezouten caramel.. heel lekker maar wat ik me afvraag is dat hoe alle cheesecakes zo mooi worden en mijnes uitziet als een amateuristische cheesecake.

Voorbeeld

Strak en mooi glad
[ afbeelding ]

Of snijden hun gewoon een stuk weg ?

Ik gebruik trouwens een ijzeren springvorm
Mijn creatie
Lelijke korst en opgezette rand (is trouwens een voorbeeld van internet maar vergelijkbaar met mijn cheesecake).
[ afbeelding ]
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 16:54:01 #256
93046 AkTje
De enige
pi_162919142
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:

[..]

Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
Nice, tenminste niet de enige ;) Ik ga vanavond het recept met het zilverpapier proberen!
  zaterdag 11 juni 2016 @ 16:59:27 #257
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_162919266
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 16:54 schreef AkTje het volgende:

[..]

Nice, tenminste niet de enige ;) Ik ga vanavond het recept met het zilverpapier proberen!
In de instructies zie je idd dat ze bij die taart de zijkanten los snijden ;).
KuikenGuppy
  vrijdag 17 juni 2016 @ 14:12:17 #258
93046 AkTje
De enige
pi_163085504
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:

[..]

Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
Beste Unites het is me gelukt, mede dankzij het recept van de perfect cheesecake van hierboven. Al dan niet een beetje aangepast :)

Recept:

• 1 rol degistive koekjes
• 60 gram gezouten roomboter
• 900 gram roomkaas (ik gebruik Philadelphia)
• 270 gram suiker, waarvan 3 zakjes vanillesuiker
• 1 tl zout
• 3 tl vanille aroma
• 4 eieren
• 1 pakje vloeibare slagroom (Jumbo huismerk)
• 1 tablet witte chocolade (huismerk Jumbo)

Belangrijk is dat alles op kamertemperatuur is!

Bereidingswijze:
Neem een springvorm en vet deze in met bakspray. Bedek je onderkant en zijkanten met bakpapier (voorheen gebruikte ik de bruine maar nu de goedkoopste van de Jumbo, wit bakpapier, is iets steviger). Vervolgens doe je nog een keer een kleine laag aanbrengen met de bakspray.

Ondertussen kun je de boter laten smelten en verkruimel je de koekjes in de mixer. Voeg deze samen en bedek de springvorm hiermee, verdeel de koekjes een beetje naar boven zodat je ook aan de zijkant een bodem krijgt. Neem een grote ovenplaat met opstaande rand en bedek deze met aluminiumfolie. Ook dien je de springvorm aan de onderkant en de zijkant te bedekken met aluminiumfolie.

Bak vervolgens de bodem ongeveer 7-10 minuten op 180 graden. In de tussentijd klop je 4 minuten de roomkaas los, voeg daarna de suiker toe en laat nog eens 4 minuten roeren. Vervolgens kun je het zout en de vanille aroma toevoegen. Direct erna voeg je elke minuut 1 ei toe. Tot slot voeg je de slagroom toe en laat je alles nog een minuutje kloppen.

Het witte chocolate tablet kun je ondertussen langzaam au-bain marie laten smelten. Wanneer deze gesmolten is laat je het even afkoelen en voeg je het toe aan je beslag. Wanneer de 7-10 minuten zijn verstreken haal je de bodem uit de oven en zet je de oven terug op 150 graden. Laat de bodem even hard worden en schenk dan het beslag in de springvorm. Klop een paar keer met de springvorm op het aanrecht om alle bubbels eruit te krijgen.

Nu komt het belangrijkste gedeelte, doe de ovenplaat met de springvorm in het midden in de onderste slede van de oven en voeg kokend water tot ongeveer halverwege de springvorm. Bedek de bovenkant van de springvorm met een laagje aluminiumfolie (zodat de bovenkant niet bruin bakt). Tip: omdat de cheesecake een beetje naar boven komt kan het zijn dat die tegen het aluminiumfolie komt aan te zitten, wanneer je deze weg haalt neem je dus een stuk van de bovenkant mee. Gebruik daarom zo een ijzer rekje van de magnetron dat je over de springvorm zet.

Laat de oven aan voor 1,5 uur op 150 graden en open in de tussentijd de oven zeker niet. Na 1,5 uur draai je de oven uit en na nog eens 30 minuten zet je de klep van de oven op een kier. Na 2 uur is je cheesecake afgekoeld en moet hij nog minimaal een nacht in de ijskast.

Succes!
pi_163093086
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:

[..]

Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
ligt dat niet gewoon aan je oven? als ik bij mijn ouders bak in hun oven lukt altijd alles perfect .in mijn eigen combi-oven zakken sommige dingen in
pi_163210674
edit gevonden!
pi_163248703
quote:
• 1 pakje vloeibare slagroom (Jumbo huismerk)
• 1 tablet witte chocolade (huismerk Jumbo)
Toevallig enig idee hoeveel ml / gram deze zijn? Zit hier helaas geen Jumbo maar het recept klinkt goed
  vrijdag 24 juni 2016 @ 23:17:04 #262
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163278876
OK. Wij hebben morgen een "pizza feestje" ter ere van 2 verjaardagen.
Dus, gezellig pizzabakken in de steenoven.

Maar, er waren wat afzeggers en "ik kan alleen vroeg in de middag" mensen dus we doen ook een bakkie koffie. Maar wat doe je dan -bij- die koffie?

Pizzataart!!

Eerst wat dingen voorbereiden, zoals botercreme, banketbakkersroom enz.
Ja: uit een pakje. Want beperkt tijd en noodzaak tot slagingsgarantie.









En dan bakken; de 1e was niet echt lekker schuimig, dus die opnieuw...



Appie was mijn vriend vandaag, en ik had ook al wat spullen bij de Welkoop weg...



En dan ga je crea-bea bezig :)



En zo verder tot er een heel setje beleg bijelkaar geknutseld is:



En dan opbouwen...





En natuurlijk lekker riant kaas eroverheen raspen ;)

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163279001
^O^ pizza ziet er wel beetje ongebakken uit ;)
  vrijdag 24 juni 2016 @ 23:52:37 #264
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163279985
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 23:21 schreef computergirl het volgende:
^O^ pizza ziet er wel beetje ongebakken uit ;)
de enige foodcoloring die ik in huis heb is te heftig om mee te kwasten ...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163284322
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 23:52 schreef fietsie het volgende:

[..]

de enige foodcoloring die ik in huis heb is te heftig om mee te kwasten ...
Ik vind hem erg leuk!! ^O^
  zaterdag 25 juni 2016 @ 11:17:09 #266
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_163284398
Goed zeg, die pizzataart!
The love you take is equal to the love you make.
pi_163294978
Heel leuk!
  zondag 26 juni 2016 @ 21:53:18 #268
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163324879
Vraagje: vorige week moest ik bij een recept suikersiroop toevoegen aan luchtig geklopt ei. De suikersiroop was opgewarmd tot 121 graden en moest ik daarna toevoegen met de mixer aan in het ei. Dit deed ik heel geleidelijk, maar door het temperatuurverschil werd een deel van de suiker toch hard. Hoort dat, of moet ik dat suikerwater echt goed laten afkoelen? Daarover stond namelijk niets in het recept en ik zag het in een ander recept precies hetzelfde staan.
pi_163326450
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 21:53 schreef vinnypassy het volgende:
Vraagje: vorige week moest ik bij een recept suikersiroop toevoegen aan luchtig geklopt ei. De suikersiroop was opgewarmd tot 121 graden en moest ik daarna toevoegen met de mixer aan in het ei. Dit deed ik heel geleidelijk, maar door het temperatuurverschil werd een deel van de suiker toch hard. Hoort dat, of moet ik dat suikerwater echt goed laten afkoelen? Daarover stond namelijk niets in het recept en ik zag het in een ander recept precies hetzelfde staan.
werd de suiker hard of had je gebakken ei?
:D
Verder heb ik geen idee :@
  zondag 26 juni 2016 @ 23:14:31 #270
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163328085
Italiaans schuim? Daarbij voeg je de suikersiroop idd warm toe. Je eiwit moet al redelijk goed geklopt zijn en je moet het heeeeel langzaam toevoegen terwijl je blijft kloppen. Het hoort niet hard te worden.
KuikenGuppy
  zondag 26 juni 2016 @ 23:21:27 #271
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163328330
quote:
1s.gif Op zondag 26 juni 2016 22:30 schreef computergirl het volgende:

[..]

werd de suiker hard of had je gebakken ei?
:D
Verder heb ik geen idee :@
De suiker. :)

Maar zal het de volgende keer dan proberen door de eieren verder op te kloppen.
pi_163337186
En de mixer ook met de suikerstroop nog lang later draaien. Ik laat hem vaak nog iets van een kwartier aanstaan.
  maandag 27 juni 2016 @ 13:20:17 #273
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_163338231
Precies wat hoer boven staat, het moet al mooi schuim zijn bij t toevoegen van de hete suikerstroop, daarna laat je de mixer net zo lang draaien tot het schuim (de kom) weer afgekoeld is. Het is dan gegaard ook.
pi_165089317


Taartje voor m'n collega's morgen (jarig *O* ) gevuld met aardbeien bavarois :9

En ben nu natuurlijk helemaal in de stemming voor heel Holland bakt! :D O+
  maandag 5 september 2016 @ 18:48:53 #275
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_165109532
Ziet er lekker uit ^O^

Ik maakte frambozen cheesecake brownie. En bedacht pas op het laatste moment een foto te maken :P
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_165109615
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 18:48 schreef laziness het volgende:
Ziet er lekker uit ^O^

Ik maakte frambozen cheesecake brownie. En bedacht pas op het laatste moment een foto te maken :P
[ link | afbeelding ]
Oh my.
Welk recept heb je gebruikt, mag ik dat vragen?
  maandag 5 september 2016 @ 19:27:01 #277
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_165110520
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 18:51 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Oh my.
Welk recept heb je gebruikt, mag ik dat vragen?
Natuurlijk. Ik gebruikte deze:
http://bakeeatrepeat.ca/raspberry-cheesecake-brownies-recipe/
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_165111566
Hey deze kon ik laatst niet vinden en opeens weer in mijn AT!

Laatst kreeg ik als verassing van een vriendin het nieuwste boek van HHB. Ik heb donderdag daaruit de mergpijpjes gemaakt


En tja als je mergpijpjes hebt gemaakt dan kunnen de bokkenpoten niet uit blijven :9
pi_165111673
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 23:17 schreef fietsie het volgende:
OK. Wij hebben morgen een "pizza feestje" ter ere van 2 verjaardagen.
Dus, gezellig pizzabakken in de steenoven.

Maar, er waren wat afzeggers en "ik kan alleen vroeg in de middag" mensen dus we doen ook een bakkie koffie. Maar wat doe je dan -bij- die koffie?

Pizzataart!!

Eerst wat dingen voorbereiden, zoals botercreme, banketbakkersroom enz.
Ja: uit een pakje. Want beperkt tijd en noodzaak tot slagingsgarantie.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En dan bakken; de 1e was niet echt lekker schuimig, dus die opnieuw...

[ afbeelding ]

Appie was mijn vriend vandaag, en ik had ook al wat spullen bij de Welkoop weg...

[ afbeelding ]

En dan ga je crea-bea bezig :)

[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]

En zo verder tot er een heel setje beleg bijelkaar geknutseld is:

[ afbeelding ]

En dan opbouwen...

[ afbeelding ][ afbeelding ]

[ afbeelding ][ afbeelding ]

En natuurlijk lekker riant kaas eroverheen raspen ;)

[ afbeelding ]
Heel erg leuk!!
pi_165111724
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2016 20:19 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Taartje voor m'n collega's morgen (jarig *O* ) gevuld met aardbeien bavarois :9

En ben nu natuurlijk helemaal in de stemming voor heel Holland bakt! :D O+
oooh fruittaart hij is prachtig! :Y) :9
  maandag 5 september 2016 @ 21:05:16 #281
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_165113674
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 20:08 schreef Goitske het volgende:

[..]

Heel erg leuk!!
Thnx
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_165113854
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2016 20:05 schreef Goitske het volgende:
Hey deze kon ik laatst niet vinden en opeens weer in mijn AT!

Laatst kreeg ik als verassing van een vriendin het nieuwste boek van HHB. Ik heb donderdag daaruit de mergpijpjes gemaakt
[ afbeelding ]

En tja als je mergpijpjes hebt gemaakt dan kunnen de bokkenpoten niet uit blijven :9
[ afbeelding ]
weet jij door het boek dan al alle technische opdrachten voor deze serie? En hoe moeilijk/makkelijk zijn bokkepootjes?
pi_165113984
quote:
7s.gif Op maandag 5 september 2016 21:09 schreef computergirl het volgende:

[..]

weet jij door het boek dan al alle technische opdrachten voor deze serie? En hoe moeilijk/makkelijk zijn bokkepootjes?
Jep ik weet daardoor wat er komt. Natuurlijk niet wat ze allemaal maken. Bokkenpootjes zijn prima te doen, kwestie van geduld en niet 2 peuters om je heen hebben dat maakt het een extra uitdaging _O-
Heb het recept uit de bakbijbel va n rutger

Mergpijpjes vond ik ook reuze mee vallen

Beiden trouwens aan mijn collegas aangesmeerd en ze waren erg enthousiast zelfs de collegas die niet zo van bokkenpootjes en mergpijpjes houden waren verkocht
pi_165156968
Wat een heerlijke dingen weer! Ik ben op dieet, dus bak eigenlijk even niet, maar zondag vieren we de verjaardag van mijn dochter, dus dan moet ik wel. 8-)
pi_165249559
Vandaag roomhoortjes gemaakt ene is slagroom en ander is mokka


En van de rest van het zelfgemaakte bladerdeeg nog saucijzenbroodjes
pi_165249639
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2016 17:17 schreef Goitske het volgende:
Vandaag roomhoortjes gemaakt ene is slagroom en ander is mokka
[ afbeelding ]

En van de rest van het zelfgemaakte bladerdeeg nog saucijzenbroodjes
[ afbeelding ]
Lekker hoor :9~ Ik koos als klein kind graag zo'n roomhoorntje uit als er bij een verjaardag assortigebak stond. Dat of een moorkop :@ Heerlijk knapperig met veul slagroom >:) Die saucijzenbroodjes zien er meer als vuistsnacks uit :D Hap, slik, weg :Y)
mag het weten
pi_165249804
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 17:19 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Lekker hoor :9~ Ik koos als klein kind graag zo'n roomhoorntje uit als er bij een verjaardag assortigebak stond. Dat of een moorkop :@ Heerlijk knapperig met veul slagroom >:) Die saucijzenbroodjes zien er meer als vuistsnacks uit :D Hap, slik, weg :Y)
Dit!!! x2
pi_165249842
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 17:19 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Lekker hoor :9~ Ik koos als klein kind graag zo'n roomhoorntje uit als er bij een verjaardag assortigebak stond. Dat of een moorkop :@ Heerlijk knapperig met veul slagroom >:) Die saucijzenbroodjes zien er meer als vuistsnacks uit :D Hap, slik, weg :Y)
Ja heerlijk he dat knapperige. Mijn kinderen vonden het geweldig! Alleen even voor de snelligheid hoef je het niet te maken of kant en klare bladerdeeg

Die saucijzenbroodjes idd een haps met opzet vinden wij fijner eten
pi_165250279
Tof! :D helemaal in de stemming voor heel Holland bakt vanavond!
pi_165365984
Helaas dit weekend geen technische opdracht vier zaterdag mijn verjaardag en maandag traktereb dus aan de bak voor gebak

Cheesecake brownies
  Moderator vrijdag 16 september 2016 @ 15:09:12 #291
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165366288
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2016 17:17 schreef Goitske het volgende:
Vandaag roomhoortjes gemaakt ene is slagroom en ander is mokka
[ afbeelding ]

En van de rest van het zelfgemaakte bladerdeeg nog saucijzenbroodjes
[ afbeelding ]
Zijn de opdrachten van hhb voor de uitzending al bekend ofzo?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165366496
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2016 15:09 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Zijn de opdrachten van hhb voor de uitzending al bekend ofzo?
ze hebben een boek uitgebracht met de technische opdrachten en anderen die aansluiten bij de uitzending + maken het eea bekend op hun facebook. Komende week is thema brood
  Moderator vrijdag 16 september 2016 @ 15:24:59 #293
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165366606
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2016 15:19 schreef Goitske het volgende:

[..]

ze hebben een boek uitgebracht met de technische opdrachten en anderen die aansluiten bij de uitzending + maken het eea bekend op hun facebook. Komende week is thema brood
Aha. Jou roomhoorns zien er wel wat beter uit :P

Was jij al bij dat programma op woensdagavond geweest? Welke taart hoorde er bij jou? :+
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165367156
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 september 2016 15:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Aha. Jou roomhoorns zien er wel wat beter uit :P

Was jij al bij dat programma op woensdagavond geweest? Welke taart hoorde er bij jou? :+
nee ga woensdag en ik hoef gelukkig niet te vakken.. Vriendin die mij meesleept bakt een vierdaagse brood mav nijmeegse vierdaagse
pi_165367401
Oh wordt op dag zelf opgenomen?
  vrijdag 16 september 2016 @ 16:03:47 #296
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_165367418
Nou Goits, jij kan volgende keer wel meedoen met HHB! Lekkerrrr!
Wat ga je bakken voor je verjaardag?
KuikenGuppy
pi_165368268
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2016 16:02 schreef computergirl het volgende:
Oh wordt op dag zelf opgenomen?
ja rond 12 uur
pi_165368281
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2016 16:03 schreef Burdie het volgende:
Nou Goits, jij kan volgende keer wel meedoen met HHB! Lekkerrrr!
Wat ga je bakken voor je verjaardag?
nee die camera op je snufferd is nog steeds een reden om het niet te doen
  vrijdag 16 september 2016 @ 17:11:48 #299
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_165368552
Mja, dat zegt mijn beste vriendin ook altijd... erg jammer, want wat zij kan bakken is echt altijd super lekker. en ik vind het niveau aardig tegen vallen, is dat elk jaar zo? Dit jaar is het eerste jaar dat ik het echt volg ipv af en toe per ongeluk een losse aflevering kijk.
KuikenGuppy
pi_165372324
Die vriendin van mij die wel zich heeft ingeschreven is ook echt goed in bakken, ze is wel meer van smaken dan de looks zeg maar. Ik werk wat netter maar durf misschien wat minder te testen maar wij vullen elkaar goed aan
Soms overlegt ze ook eerst met mij van zou dezr smaakcombi werken wat zou jij doen etc
pi_165372704
De appeltaart heb ik vandaag ook gemaakt, geen hoogstaande creatie maar meestal wel lekker


Planning was nog een sticky toffee cake te maken maar vrees daat het niet meer lukt, alles liep ff anders vanmiddag /vanavond
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')